Legfontosabb > Fürdő

Zománc fürdőkádban

A zománc gyakori használatának köszönhetően a fürdőben romlik, és helyreállítja azt, használjon speciális festéket, amely vízelváló tulajdonságokkal rendelkezik. A fürdő helyreállításához nagy mennyiségű festék van a modern piacon, az egyik ilyen aeroszol kannában.

Mit kell keresnem, amikor anyagot választunk a fürdő helyreállításához?

A fürdéshez használt festék kiválasztásánál figyelembe kell venni:

 • az anyag tartóssága;
 • a bevonatnak nedvességállónak kell lennie;
 • a festéknek antibakteriális tulajdonságokkal kell rendelkeznie;
 • távol kell tartani az egészségre káros, káros és mérgező anyagokat;
 • az anyagnak ellenállnia kell a mechanikai és kémiai károsodásoknak;
 • a hõvezetõképességnek alacsonynak kell lennie, hogy a víz ne hûtsön gyorsan.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fürdőfestéket?

Annak meghatározásához, hogyan kell festeni a fürdőt, meg kell vizsgálni a károsodás mértékét. Ha mély zseton vagy repedés van, először előkészítő munkát kell elvégeznie, hogy a felület előidézése után sima legyen a felület, majd vastag festéket alkalmazzon.
Ha nincsenek jelentős hiányosságok, és a fürdő csak elvesztette fényét, az azt jelenti, hogy az ő távozása rosszul elvégzett, a felület sérült savak és lúgok. Ebben az esetben a kádat a dobozban lévő festékkel helyreállíthatjuk.

A zománc előnyei és hátrányai a dobozban lévő fürdők számára

A konzervdoboz gyorsan megszárad, jó a zománcozásra helyezni, és csak helyezni. Alkalmazás előtt rázza meg a tartályt, a festéket nem kell keverni keményítőkkel.

A festék doboz előnyei:

 • az alkalmazás gyors és egyszerű, nincs szükség további eszközökre;
 • a zománc nagyon gyorsan szárad;
 • az anyag jól megy, a felület simává válik;
 • festékdobozok különböző színekben és árnyalatokban;
 • Az ilyen eszközök fedezhetnek egy acél és öntöttvas fürdőt.

Ez a fajta anyag hátránya is:

 • különböző színek nem keveredtek a kívánt árnyalat eléréséhez;
 • ha az alkalmazás helytelen, előfordulhat, hogy elmosódott vagy elmosódott.

Alapszabályok zománcozáshoz kannafürdõként

A fő munka megkezdése előtt a fürdőt meg kell tisztítani, majd polírozni és oldószerrel zsírtalanítani. A zománcos permetet alaposan meg kell rázni, és egyenletesen be kell fejezni a szórófejet.
A festés során a zománc spray-t szigorúan függőlegesen kell tartani, a permetezést 30 cm-es távolságban kell készíteni vékony rétegben. A felszínen nem lehet buborékok és elmosódások, különben ezeken a helyeken a zománc a szárítás után lehúzódik.
A felületre jó minőségű volt, a zománcot többször vékony réteggel kell felhordani. Ha a zománcot részlegesen használják, a hengeret szeleppel lefelé kell lefelé fordítani, majd permetezni kell, mielőtt a sugár elszíneződött. Így a permetet többször is lehet használni.
Mivel a permetezőgép a festéshez egy bizonyos nyomást gyakorolhat, nem hagyható el olyan helyen, ahol a nap közvetlen sebzése lesz. Ne tárolja a palackot 50 fok feletti hőmérsékleten, és ne használja nyitott láng közelében.
Használat után a permet nem éghető és nem áttörhető, ha az epoxigyantát az alkalmazást jól szellőző helyiségben végzik.

A zománc spray a fürdő restaurálási technológiájával rendelkezik

 1. Először ki kell venni a fürdőből minden rozsdafoltot, ezért vízzel hígított oxálsavat használhat. A keveréket egy szuszpenzió formájában kell elkészíteni, és a fürdőt egy ronggyal vagy szivacsjal készült tamponnal kell feldolgozni. A keveréket nem csak rozsdás helyeken, hanem a fennmaradó sima zománcra is fel kell használni, akkor várjon 40 percet, és alaposan mossa le vízzel. Ha a foltok súlyosan megrepedtek, és a sav nem segít, akkor csiszolópapírral vagy speciális fúvókákkal ellátott fúróval kell megtisztítani. A munkát védőruházatban, kesztyűben, védőszemüvegben és légzőkészüléken kell elvégezni. Miután a fürdőt leöblítették, meg kell szárítani.
 2. Miután a felület száraz volt, alkalmazzon primert folyékony vagy aeroszolos formában. Ha egy hengeres alapozót használnak, azt előzetesen meg kell rázni. A primer felhordása után a fürdőt szárazra hagyjuk.
 3. Az utolsó szakaszban a zománcot több vékony rétegben alkalmazzák, a felszíntől legfeljebb 30 cm távolságra, míg a ballont szigorúan függőlegesen kell tartani. Ezután a fürdőt megszárítjuk.

Ha a kád jelentős károsodást okoz, akkor először távolítsa el a régi zománcot speciális fúvókával vagy csiszolópapírral ellátott fúróval. Működés közben meg kell védeni a légzőszerveket a portól, ebből a célból légzőkészüléket kell viselni. Ezután a felületet zsírtalanítani kell, meg kell dörzsölni a közönséges szódával, majd forró vízzel öblíteni és szárítani. Az utolsó szakaszban elkezdik elkészíteni a zománcot és a festést, alkalmazzák a terméket úgy, hogy a foltok ne formálódjanak, a felületnek sima legyen.
A kád tisztítását más módszerrel, oxálsav alkalmazása nélkül tehetjük meg, a felszínre öntjük a tisztítóport. Ezután csiszolópapírt használva alaposan megtisztítani a fürdőt az előző bevonatról. Ha az egész felületet egyenletesen tisztítják, forró vizet öntik a fürdőbe, és akár 20 percig is hagyják. Ezután a víz lefolyik, a felületet alaposan megszárítják, zsírtalanítják, és az alapozóra lépnek.

Hogyan kell törődni a fürdőszobával a restaurálás után?

Tilos a helyreállított fürdő mosószeres porokkal, valamint savas tartalmú termékekkel történő mosása. Lehetőség van a szennyezés tisztítására szappanos készítmények segítségével mosogatásra, rongyra vagy szivacsra. Mindenféle lakk nem eshet a felújított fürdő felszínén, a fehérnemű áztatásakor kizárják a fehérítőt.

DIY fürdő helyreállítása

Először meg kell csinálnod az előkészítő munkát, mert ez csiszolópapírt, mosószert és oldószert tartalmaz.
A fürdő felületét mosószer készítménnyel kell mosni, majd alaposan meg kell száradni, ezért hajszárítót használhat.
Ezután elvégzik a felület alapos polírozását, sima legyen, így a zománcozás után nincs hiba. Ehhez finom szemcsézett csiszolópapírt kell venni, majd a felszínen nem képez mély karcolásokat.
Ezután vegye le a por minden maradékát a fürdőszobából, majd zsírtalanítson oldószerrel vagy szódabikarbónával.
Annak érdekében, hogy a közeli tárgyakat és a falat ne festsék, alkalmazzon maszkoló szalagot és celofánt. Miután az összes szomszédos objektumot filmréteg borította, akkor folytathatja a fő munkát. A zománcot 25 fokos hőmérsékleten alkalmazzák, miközben egyenletesen fekszik.
A zománcot egyenletesen kell felhordani, hogy elkerülhető legyen a hámlás, legfeljebb 30 cm távolságban. A zománcot vékony rétegekben többször alkalmazzák, miközben biztosítják, hogy buborékok és áramlatok hiányoznak. Ebben a munkában befejezettnek tekintjük, a fürdőt szárazon hagyjuk.

A zománcfeltétel jellemzői és módszere a dobozban lévő fürdőre

A zománc a fürdőszobában epoxi alapú edények vízálló, jó, hogy lefektetni a kerámia és a zománcozás.
A kannákban lévő ilyen zománc nagy szilárdságú, és nagy tapadást mutat a kerámia és zománcalapok esetében. A zománc gyantákat tartalmaz, amelyek miatt a bevonat tartósabbá válik, a szín és a fényesség megőrződik, a felület ellenáll a mosószereknek.
A konzervdobozban lévő zománc a fedőfülke, a mosogató, a mosogató, a zuhanyzó, a bidé és más kerámia- vagy cserépkályhák helyreállítására szolgál.

A fürdő zománc a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • tartós bevonatot képez;
 • magas hőmérséklet ellenállás;
 • gyönyörű szín és fény;
 • nagy tisztaságú mosószer készítményekkel szemben.

Hogyan használjam zománcot a dobozban lévő fürdetésre:

 1. A festendő felületet előzetesen tisztítani kell, csiszolópapírral csiszolni, minden fényt el kell távolítani, majd zsírtalanítani kell. Ha festéket használunk dobozokban, a felületet nem lehet előkezelni.
 2. A ballont három percig meg kell rázni, hogy a szín egyenletes legyen, és a permetezőelem ne legyen eldugulva. Szintén festés közben a ballont folyamatosan meg kell rázni.
 3. Mielőtt elkezdené a fő munkát, tesztpermetet kell végrehajtani annak biztosítása érdekében, hogy a festék egyenletesen kialudjon a palackból.
 4. A permetnek szigorúan függőleges helyzetben kell lennie a kézben, a permetezést a festett felülettől 30 cm-re kell elvégezni. A festéket több vékony rétegben kell felhordani, 5 percig tartva, majd a bevonat kiváló minőségű lesz. A festéket egyenletesen kell felhordani az egész bevonat felett, nem lehet foltosodás, elhajlás és hólyagok, ami tovább továbbítja az anyag hámlását.
 5. Ha a patronban lévő festéket nem használta ki teljesen, akkor a szelepet jól tisztítsák meg. A léggömb fejjel lefelé fordul, rákattintott rá, és várjon, amíg a vízsugár elszíneződik. Ha ez nem történik meg, akkor a zománc a szelepelemben megszárad, és további felhasználásra nem alkalmas.
 6. A festék gyorsan szárad, így a felületet 48 óra elteltével használhatja. A fürdős zománcozott permetet szobahőmérsékleten kell tárolni, távol a tűzoltó és a fűtőkészülékektől.
 7. Ha a kád felületének károsodása nem jelentős, akkor a helyreállításhoz legmegfelelőbb megoldás lehet zománc a dobozban, a súlyos hibák, zsetonok vagy mély karcolások kijavítása érdekében sűrű festéket kell alkalmazni.

A fürdő helyreállításához szükséges helyes zománc kiválasztásához először meg kell vizsgálnia a sérülés mértékét, majd tisztítsa meg a felületet, alaposan tisztítsa meg, ha csiszológépet használ fel, akkor gyorsabb lesz a munkája. Ha a sérülés jelentős, akkor a felületet zsírtalanítják és előkezelik. Ha zománcot használnak epoxi alapú palackokban, a primer nem keletkezik. Ezt követően a zománcot egyenletesen permetezik az egész felületre több vékony rétegben. Az ilyen munkát önállóan lehet elvégezni, anélkül, hogy szakértők segítségére lennének. A fürdő helyreállítása pénzt takarít meg, nincs szükség új eszköz megvásárlására. Az alap megfelelő előkészítésével és egyenletes permetezéssel sima és fényes felületet kap. Minden munkát védőruházatban, szemüvegben és légzőkészüléken kell végrehajtani, hogy a por a sztrippelés alatt és a festék permetezése közben ne kerüljön a bőrre és a nyálkahártyákra.

A zománcfürdő otthoni festése

Ha nincs drága vízvezeték beszerzésére rendelkezésre álló pénz, az időzített zománcozás helyreállítása újfajta fürdő helyreállítását segítheti.

A festészet nem feltétlenül bízik a szakemberekben, önmagát megteheti.

A kívánt eredményt rendszerint először kapják meg. Festés után a fürdő évek óta örömet fog tartani, különösen mivel mindig frissíthető.

Mi a zománc

A készítmény egy gyorsan száradó festék epoxigyantával, pigmentekkel és speciális adalékokkal. A zománcozás helyreállításához használt festék nagy tapadású.

Zománc a fürdő helyreállításához

A vízvezeték helyreállításához sikeresen használják az értékesítési pontokat. Érvek a zománcozás érdekében:

 • a kompozíció sima felületet biztosít
 • alkalmas öntöttvas fém tartályokra
 • kopásálló
 • biztosítja a bevonat tartósságát

Kiválaszthatja a festéket egy ecsettel (görgővel) vagy spray-vel. Opcionálisan a zománcfürdő festése a kívánt eredményt rövid idő alatt érheti el. A festett tartály reagál a korrózió ellen, valamint a vízszigetelésre.

A művelet során sajnos az eredeti zománcozás elvész. A fényes bevonat elveszíti a ragyogást, a forgácsok jelennek meg, karcolások. A felületen rozsdás foltok keletkeznek, amelyek még a koptató termékekkel sem moshatók.

Tapasztalt restaurátorok, öntanított mesterek ajánlásai segítenek a helyzet javításában.

Melyek a zománc típusai

A zománcburkolat tartóssága a helyreállítás után a fogyóeszközök megfelelő megválasztásának tényezője. Fontos, hogy megfeleljen a gyártó ajánlásainak, és megfelelő előkészítést is meg kell tenni. Kezdjük a sorrendben, foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy mit kell öntöttvas vagy fém bevonat zománcozni?

Zománc fürdő bevonat

A modern gyártók folyamatosan bővítik az összesféle termékkínálatot. Kiválaszthat újdonságot vagy festéket, amelynek minősége évek múlva magasságban marad. Ez különbözik az alkalmazás módjától, a munkamennyiségtől, a kompozíciótól. A helyreállításhoz epoxi, kétkomponensű vagy akril készítmények alkalmazhatók.

A bevonatot hagyományos módon kefével, hengerrel vagy töltőanyaggal, valamint aeroszolos módszerrel alkalmazzák.

Minden lehetőség az aeroszol kivételével alkalmas teljes helyreállításra. Ezt a módszert gyakrabban használják fürdőfelújításként, de nem a bevonat teljes helyreállítását. Az epoxi réteg 5-7 évig tarthat, akril 10 évig.

Szükséges eszközök

A fürdő helyreállítása zománccal a saját kezével egy egyszerű eljárás az otthoni használatra, amely az előkészítő munkából és a későbbi zománcozásból áll. A helyreállítás megkezdéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • csiszoló eszköz
 • különböző csiszolópapír
 • zsírtalanító, korróziógátló szerek
 • olyan szalvéták, amelyek nem hagyják el a napot
 • kefe, henger, festő kés
 • légzésvédő kesztyű
 • sima, akril vagy kétkomponensű festék

Fontos: A zománcozás mérgező anyagokkal és erős szagokkal jár. A védőfelszerelés használata és a helyiség levegőztetése kötelező.

A felület felkészítése

 • A régi bevonatot csiszoló eszközzel vagy csiszolópapírral tisztítják.
 • A tisztítás során különös figyelmet kell fordítani a fémkorrózió által érintett területekre (csoroszlyákra).
 • Az őrlés mellett rozsdás átalakítóval tovább kell dolgozni őket.
 • A tisztítás után keletkezett szemetet folyó vízzel le kell mosni.
 • Alaposan kezelje a fürdőt zsírtalanító szerrel, szöszmentes ruhával.
 • Töltse fel a zománcozásra felkészített tartályt forró vízzel, hogy felmelegedjen.
 • Csatolja le, törölje szárazra, ellenőrizze a törmeléket, a port.

Attól függ, hogy milyen óvatosan tisztítják a síkot, mennyire tartja szilárdan az új bevonatot.

Töltse fel a forgácsokat

A lyukak eltávolítása (zseton, repedés), ha a kád zománcozott egy dobozból - nagyon fontos pont. Annak érdekében, hogy az új bevonat tökéletes legyen, tisztán kell tisztítani a forgácsokat. Meg kell távolítani a zománcot a hasítási helyre, tisztítsuk meg egy fém ecsettel egy tiszta fémre. Eljárás rozsdás átalakítóval, várjon a gyártó által meghatározott időre.

A szárított területet megszárítjuk, zsírtalanítjuk. A zománcozott réteget ecsettel vagy aeroszollal helyezzük el, ahol lecsapolták. Akkor meg kell adnod a száradást. Ismételje meg a rétegeket, amíg a hasítási terület megegyezik a teljes felületével, majd folytassa az általános helyreállítással. A zománcozás többrétegű elhelyezésének köszönhetően a gödör egyenlővé válik a felületével.

Felületvédelem

Színezékekkel végzett munka során mindig zárja be azokat a területeket, ahol a festék kapható. Ez különösen igaz az aeroszolokra, festékdobozokra. A falakat papírszalaggal kell beilleszteni. Jobb eltávolítani a lefolyót, lehet, hogy rozsda belül, meg kell tisztítani.
Ügyeljen arra, hogy fedezze le a padlót.

Távolítsa el a ragasztószalagot, miután a zománc teljesen száraz (keményedik). Ellenkező esetben a zománc réteg megsérülhet, ami jelentősen lerövidíti az élettartamát. Ellenőrizze a fürdőszoba polcaiban, hogy elkerülje a dolgok visszaesését a felújított síkon.

Kádfürdő festése egy dobozból

A fürdőkád legfrissebb és leggyorsabb módja az, hogy spray-vel permetezzük. A fenti eljárással előállított bevonat elkészítése:

 • A bevonatot zsírtalanítjuk, mossuk és szárítjuk. A szárítási folyamat felgyorsításához rendszeres hajszárítót használhat.
 • A falak védelme papírszalaggal, a cellophane padlójának fedésére. Távolítson el extra dolgokat.
 • Az egészségügyi problémák elkerülése érdekében használjon légzőkészüléket.
 • Csiszolás esetén előmelegített és jól szárított.
 • A permetezésnek meg kell rázni. Használja pontosan a gyártó által ajánlott módon.
 • A színezés több vékony rétegben történik. Az elmosódások elkerülése érdekében tartsuk be az egyes rétegeket.
 • Miután befejeztétek a restaurálást, hagyja el a szobát, zárja be az ajtót, utána be kell sugározni.

Kétkomponensű zománcfesték

A munkához 7 cm széles természetes sörtéjű sima kefe szükséges, a hajszálak a keféből mászhatnak, szemmel kell tartani, és egy késsel eltávolítani őket a felületről. Készítse elő a készítményt a gyártó javasolt összetevőinek utasításai szerint. Annak érdekében, hogy kényelmes legyen a munka, egy doboz festék kerül az aljára. Dörgessük ecsetet, kezdjünk el festeni a széleken, utána menjünk oldalra.

Vékony réteg festéket alkalmazzon, különben lefolyik. Ezt a réteget szokásosan alapozásnak nevezik.
Az első réteg keresztirányban festett. A második függőleges. Rétegre azonnal alkalmazzon új réteget, ne várjon, amíg az első megszárad. Az alj kivezetett festékkel festett. A készítményt az aljára öntjük, és egyenletesen elosztjuk ecsettel.

15-20 perc elteltével, a munka befejezése után, az így keletkező cseppeket ecsettel távolítsuk el alulról felfelé.

A kétkomponensű készítmény gyártója márkanevétől függően a szárítás 5-7 napig tart.

Hogyan lehet meghosszabbítani az életet a helyreállítás után?

A frissítés után a zománc bevonat új, fényes és fényes megjelenést mutat. Az új zománcréteg élettartamának meghosszabbítása érdekében egyszerű szabályokat kell követnie:

 • mossa nagyon finom mosószerekkel
 • ne használjon fém keféket, lúgokat vagy savakat
 • ne áztassa fehérítővel
 • kerülje a piercing vagy a fém tárgyakat

Ha megsérti a felhasználási feltételeket, akkor a zománcfelület megdöbbentő megjelenést mutat, mint a festés előtt.

A zománcozott felületet díszítjük

A fürdő fehér színét nem kell festeni. Különböző pigmentek hozzáadásával kipróbálhatja a tervezését. Ha kívánja, egyedi fürdőszobai designt hozhat létre. A végeredmény meghaladja a várakozásokat, ráadásul a dekorációs hibák eltűnnek. Még egy újonc frissítheti a fürdőt.

Rajzolva a fürdőben

Művészi ismeretek hiányában javasolt a stencil vagy a dekompozíció zománcozásának technikája:

 • Zománc rajzok. Az úszó hal, algák, vízbuborékok a frissített fürdő fényes díszítése lesz. Rajzoljon képeket a festett síkra krétával vagy ceruzával. Ezután kövesse a színezés elveit, akkor kapcsolódhat a gyerekekhez ehhez a leckéhez. Óvatosan festse a festéket a kép fölé. Festés közben ne feledkezzen meg a biztonsági szabályokról. Meg kell dolgozni egy légzőkészüléket, kesztyűt.
 • Stencilek használata. A sablonokat készen vagy saját maga készítheti el. A sablon ragacsos oldalra vagy papírszalaggal van rögzítve a felületre. A zománcra festeni a területet. Távolítsa el a sablont, amikor a zománc fényes és megkeményedik. A permetezők ideálisak a stencilekhez, csak spray festékhez, ahol a jövő határai rajzolódnak.
 • Decoupage dekorációs ötletek. A technika lehetővé teszi, hogy egyedülállóvá tegye a felületet, egy drága dolog megjelenését teszi szükségessé. Készíthet fürdőt a stílustól függően, ami az egész fürdőszoba. Ragaszkodnia kell a szalvéta képekkel, speciális szaküzletekben vásárolhat. Vágja ki a sima felületen ragasztott elemeket. Ezenkívül a rajz megvédése érdekében egy lakkréteg borítja. Ellenkező esetben a decoupage hámlik, karcolja a formát.

Fontos: ez a fajta díszítés nagyon hatásosnak tűnik, de gondos kezelést igényel a működés során.

Melyik lakk alkalmas a dekor megóvására

A gyártók csak vízálló lakkokat használnak. De a gyakorlatban nem minden lakk megbízhatóan védi a rajzokat. Több hónapos használat után repedések jelennek meg. A helyreállítást meg kell újítani. Annak érdekében, hogy minimalizálják ezeket az aggályokat, jobb minőségű hajó lakkot használni. A szokásosnál több költséggel jár, de az eredmény rögzítésének megmentése veszteséges.

Yacht lakkok

A következő típusú jacht lakkok vannak, amelyeket nagy nedvességállóság jellemez:

 • Alkid lakk. Ez a fajta megfizethető áron. A bentlakásos használathoz a toxicitás miatt nem ajánlott, mivel belső használatra készült.
 • Alkyd-uretán lakk. Gyorsan szárad, garantálja a jobb lefedettséget. Mérgező, nem alkalmas beltéri használatra.
 • Akril yacht lakk. Ideális belső munkához. Környezetbarát összetételnek számít. Gyakran ajánlott erre a célra. Nagyobb költséggel jár.

Fontos: a gátlástalan gyártók a lakkot akrilátként jelölik, így jobban értékesítik, miközben összetétele nem mindig felel meg a valóságnak.

Hasznos tippek

 • A sík zománcozásának előkészítésekor alaposan átitassa az érdességet. Ha nehéz kézzel csinálni, használhat egy csiszolókorongot fúróval.
 • Olvassa el figyelmesen a festék használatát. Vegyél új keféket.
 • Megfelelő White Spirit, Oldószer, Aceton zsírtalanítására.
 • Vízkezelést végezhet 100% -os enamelingelés után. E mutatók mindegyike változó lehet. Használat előtt mossa meg a fürdőt szappanos vízzel.
 • A friss zománccseppeket sokkal könnyebb eltávolítani egy szerelő késsel, mint később kijavítani ezt a hibát.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz bejusson a helyreállított részbe, a csapot és a zuhanyfejet kagyló cellofánba kell csomagolni.

Első pillantásra az eljárás bonyolultnak tűnhet. Ha azonban megérted a lényeget, és alaposan felkészülsz, készíthetsz új designer fürdőszobai felszerelést egy régi fürdőből, amelyet mások nem fognak.

A fürdő helyreállítása kefe zománcozással - videón:

Észrevette a hibát? Válassza ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter gombot, hogy elmondja nekünk.

Zománc fürdőkádban: saját zászlóval helyreállítani a zománcot - dobozban és dobozban Kudo: ár + fotó

Idővel, a vízzel és tisztítószerekkel való folyamatos érintkezéskor a fürdőszoba padlója romlik. A rozsdaformák, a vízkő települ, a zománc egyre vékonyabbá válik, zsetonok és repedések jelennek meg. A védőbevonat megsértése magának a fürdőszobának a gyors öregedéséhez vezet. A fém nem szereti a gyakori érintkezést a vízzel.

A fürdőhely cseréje időigényes és drága, nem mindenki engedheti meg magának. A bevonat helyreállításához zománcot használva a dobozokba való fürdéshez a folyamat megvalósítható és olcsóbb.

Tekintsük a zománcok fő típusát a piacon.

Zománcok röviden

Az epoxi zománc epoxigyanta, töltőanyagok és pigmentek keveréke. Keményítővel való hígítás szükséges. A kétkomponensű zománcok közé tartozik.

Akril (latex) festék - az akril legfontosabb összetevője. Ugyanez vonatkozik a kétkomponensű bevonatokra is.

A legtöbb esetben, ha a fürdő bevonatát akrilnal helyre kell állítani, alkalmazza az ömlesztett módszert.

Alkid zománc - olyan komponenseket tartalmaz, mint az alkidgyanta, a szerves oldószer, a növényi olajok és a segédanyagok.

A zománcburkolatok előnyei és hátrányai

Használt acél, öntöttvas, akril

Hosszú ideig megőrzi a színeket.

Minden burkolatra és kerámiára vonatkozik.

Minden típusú festék aeroszolban kapható. Legfőbb előnye a könnyű, gyors és egységes alkalmazás, amely nem igényel speciális készségeket. Hűséges ár.

ellenérvek

Az aeroszol zománc fő hátránya egy vékony réteg és korlátozott színskála.

A fürdőszobai zománcozott szórópisztollyák kiválasztásának megközelítését gondosan meg kell vizsgálni.

Hogyan válasszunk és használjunk zománcot fürdésre

Fő kiválasztási kritériumok

 • Ügyeljen a kompozícióra. Kerülje el az egészségre ható szennyeződéseket tartalmazó festékeket.
 • A hővezetés is fontos mutató. Minél alacsonyabb a szint, annál hosszabb a vízhőmérséklet.
 • Élettartam
 • A bevonat károsodásának mértéke.
 • Anyag a fürdőszobához.

Aeroszol festék piac

NOW TON - epoxi bázis

Gyártó Ukrajna. Alkalmazás előtt nincs szükség primerre.

KUDO - akril zománc

Gyártó Oroszország. Csak fehér színben kapható. Jó tapad.

CHAMPION COLOR - epoxi zománc

Gyártó Lengyelország. Szuperfényes bevonat. Hosszú élettartam.

Figyelem!

 • A festék aeroszol alkalmazáshoz önmagában is elkészíthető.
 • Szükséged lesz egy szórópisztolyra, jobb elektromos szórópisztolyra. Festeni egy dobozban. És oldószer (az oldószer típusa a csomagoláson van feltüntetve).
 • Az alkid festékeket fehér alkohollal hígítjuk.

Hogyan lehet festeni egy zománcot egy edényből

 1. A munka megkezdése előtt zárja le a vízvezetéket és a falakat egy filmmel. Ellenkező esetben a munka befejezése után tisztítani kell a festék fröccsenését. A folyamat hosszú és időigényes.
 2. Fürdõ tisztított szennyezõdés. A rozsda maradványai nem megengedettek. Ellenkező esetben futni fog és folt keletkezik.
 3. Ezután egy átlagos csiszolópapírral vagy csiszológép segítségével a fényt eltávolítják. A gép jelentősen csökkenti a munka időtartamát, de jelentősen növeli a helyiség szennyezését.
 4. A csiszolás befejezése után a bevonatot alaposan mossuk vízzel. Minden maradék port eltávolítják.
 5. A fürdőt szárítjuk és oldószerrel kezeljük.
 6. Minden készen áll a festészetre.
  A zománc felhordása előtt a léggömböt 2-3 percig jól fel kell rázni.
 7. A tartályt mindig függőlegesen tartsa.
 8. Szórjon 30 cm távolságra a terméktől. Próbálja egyenletesen lefedni, vékony rétegben.
 9. A következő rétegeket 5-10 percenként alkalmazzák.
 10. Ha megrándul, akkor távolítsa el őket gumihevederrel.
 11. A festék teljes száradása 2-5 napig tart. A festék típusától és a rétegvastagságtól függ.

Fontos! A hordó zománcának helyreállításához a hordóban szigorúan kövesse az utasításokat.

balesetvédelmi

 • Legyen légzőkészülék és kesztyű
 • A festék gyúlékony. Kerülje a tűz közelében történő permetezést.
 • A zománc tárolási hőmérséklete nem haladja meg a 24 fokot.
 • A helyiséget jól szellőztetni kell.

Ha a bevonat festékét egymástól függetlenül választották ki, fontos a megfelelő konzisztencia kiválasztása. Túl vastag lesz eltömődött és nehezen alkalmazható. A rétegnek vékonynak kell lennie, és nem szabad elmosódni.

A többi helyreállítási utasítás megegyezik.

Az aeroszolokkal ellentétben a permetezéstől független festékkészítés lehetővé teszi bármilyen szín kiválasztását. Elég választani a megfelelő színt vagy néhányat. Mindez a képzelet és a vágytól függ.

Kövesse a szabályokat, és a fürdő visszatér az egykori frissesség és szépség.

Aeroszol zománc a dobozokban a fürdőszobában: hogyan kell használni, véleményezni, videó

A fürdő öregedésével rozsdafoltok megjelenése rajta, zsetonok vagy karcolások, előbb-utóbb minden lakástulajdonos arcával. Azonban nem mindenki fogja helyettesíteni az elavult fürdőt. Végtére is, ez sok bajt okoz majd nemcsak a javítási tervben, de anyagilag is nagy kiadásokat igényel. De ahhoz, hogy helyreállítsák a fürdőt aeroszolos zománccal a permetezésben, még csak nem is szakértő lehet. Igen, és kisebb nagyságrenddel kevesebb. Hogyan kell használni, olvasd el a cikkünket és nézzük meg a videót. Olvassa el még néhány véleményt.

Mi az aeroszol zománc?

Az aeroszolos dobozokban forgalmazott zománc gyorsan száradó festék, amely általában fehér, és nagy tapadást mutat a zománcozáshoz. Széles körben használják a kádak, hűtőszekrények, mosdók, kazánok, oszlopok és sok más, zománcozott háztartási cikk restaurálására és bevonására.

Az aeroszolok jelenléte miatt a zománc könnyen felvihető a karcolódott felületre, csak fel kell rázni a porlasztót az alkalmazás előtt. Olyan tartós bevonatréteget biztosít, amely elegendően ellenáll a 100 fokos hőmérsékletnek.

Figyelem! A helyreállítási munka optimális hőmérséklete + 15-25 fok. Az optimális hőmérséklet fenntartása mellett a spray-zománc 48 óra elteltével megszerzi a szükséges tulajdonságokat.

Hogyan kell használni a spray zománcot

A zománcos permeten kívül a fürdő helyreállításához homokpapír, puha ruhadarab, szivacs és mosogatószer is szükséges.

A munka szakaszai:

 1. Az első dolog, hogy tisztítsa meg a fürdő szappan, szennyeződés és törmelék egy súrolópárna és egy elkészített mosószer. Ezután szárítsa meg. A csiszolópapír károsodását csiszolja, puha, száraz ruhával törölje le, és oldja fel a fürdő felületét. Ezután száraz újra, egy hajszárító használható a legjobb hatás eléréséhez.
 2. A második szakasz maga a tényleges festmény. Keverjük össze jól a rúd tartalma rázásával, és vékony réteget használjunk a sérülésre, 25-30 cm távolságot tartva. Győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik. 6 óra elteltével ugyanúgy alkalmazza a második réteget. Lehetséges, hogy szükséged lesz egy harmadik rétegre is. Festés után a fürdőt nem szabad 48 órán keresztül használni. Ez a teljes szárításhoz szükséges idő.

Részletesebb ismeretség a helyreállítási munka bonyolultságaival, javasoljuk a videó megtekintését.

Ha bármilyen aeroszol festék, és ebben az esetben a sprayből készült zománc nem jelent kivételt, fontos az alábbi biztonsági szabályok betartása:

 • viseljen mindig légzésvédőt és kesztyűt munkavégzés közben;
 • ne szórás a tűz közelében;
 • tárolja 24 foknál nem magasabb hőmérsékleten;
 • Csak jól szellőztetett helyen festeni;
 • tartsa be az ajánlott permetezési távolságot.

A spray festék használatának előnyei és hátrányai

 • a permet könnyen felhordható egyenetlen felületen;
 • nincs más eszköz a munkához;
 • a hordó zománc tökéletesen illeszkedik, sima felületet képez;
 • alkalmas régi öntöttvas vagy acéltermékek korszerűsítésére;
 • alacsony költséggel, mint a folyékony akril fürdő frissítéséhez.
 • ha a zománcot helytelenül felviszik a felületre, csúnya csíkok és elmosódások fordulhatnak elő;
 • a bevonat nem tartós, mivel a festék-aeroszol bizonyos mennyiségű oldószert tartalmaz és vékony réteget képez a terméken.

Hogyan lehet festeni lakk zománcot otthon

Sokan érdeklik a témában, úgy vélik, hogy otthon lakkozott lakkfestés a legolcsóbb és legkényelmesebb módja a régi bevonatok helyreállításának. A külső felületet nem csak helyreállítják, hanem sok tekintetben felülmúlja a zománc jellemzőit. Annak érdekében, hogy megértsük a problémát, és meghozzuk a helyes döntést a fürdők külső bevonásának helyreállításának módszereiről, tudnia kell, milyen valódi zománc, hogyan fedik le a felületeket, és hogy a legköltségesebb anyagok felhasználásával ugyanazt a réteget beszerezhetik otthon.

Hogyan lehet festeni lakk zománcot otthon

Mi a zománc

A fizikai tulajdonságok szempontjából a fürdő fémfelületén lerakódott üveges bevonathoz hasonlít. A fizikai tulajdonságai hasonlóak az üveghez, de erősebbek. Alacsonyabb hőtágulási együtthatója van, mint a fémé, ezáltal kiküszöbölve a burkolat felmelegedése során fellépő delamináció kockázatát, az erő elérheti a 350 MPa-t.

A vasat először a primer bevonatra helyezzük, majd a zománcot - az adhéziós együttható növekszik. Adalékanyagok miatt a színváltozások: kék szín - kobalt-oxid, zöld szín - réz-oxid, fehér szín - magnézium-karbonát. Melegítési hőmérséklet + 900 ° C-ig Ilyen hőmérsékleteken az üveg megolvad, sűrű, egységes réteggé alakul és szilárdan tapad a fürdő felületéhez. Csak egy ilyen bevonatnak van joga zománcnak nevezni.

Az idősebb generáció népek nagyon jól emlékeznek arra, hogy a fejlett szocializmus és az általános jólét ideje alatt a természetes kávét nem lehetett megvásárolni, "kihúzta az érintést". De az összes bolt árpa kávéval volt bélelve. A reklám azt állította, hogy sokkal jobb, mint a természetes, nagy mennyiségű vitamin és egyéb tápanyag van összetételében, nem különbözik az íztől, az élénkíti stb. Bár valójában ez a ersatz termék egy kicsit olyan, mint a természetes színű kávé.

Következtetés. Fizikai szempontból nem léteznek zománcok a kannákban és az edényekben. Ezek normál festékek, kiegészítve olyan töltőanyagokkal, amelyek javítják a jellemzőket. Így kell megfontolni a kád javítását, nem zománccal fog dolgozni, hanem különféle festékekkel. Kiválasztásuk széles, számos fajta létezik.

Jellemzők mosogató bevonat fürdők

A zománcfajták a fürdő helyreállításához

Most elkezdheted felmérni, milyen festékeket neveznek zománcnak, milyen különbségek vannak, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Ez az információ segít meghatározni a festék külön megválasztását (zománc).

Reflex 50 - Reaflex 50

"Renaissance" fürdős zománc

Válassza ki a kívánt lefedettség típusát saját kívánsága és pénzügyi lehetőségei alapján. Ne felejtsük el, hogy a bevonat minősége és tartóssága nem csak az anyagokra, hanem az előadóművész professzionalizmusára is igaz.

Hogyan válasszuk ki a zománcot

Gyakorlati tanácsok. Javasoljuk, hogy használja ezt a módszert a fürdőhelyek helyreállítására nyári nyaralóknak. Minél ritkábban használja a fürdőszobát, annál hosszabb lesz a lefedettség. Miért van ilyen kapcsolat, nincs szükség magyarázatra.

Ha zománcozásra van szükség

műszerek

Miután eldöntötte egy adott zománc márkát, elő kell készítenie az eszközöket. Szükséges lesz a fürdő tisztítására és a szomszédos felületek festéktől való védelme érdekében.

 1. Elektromos fúrógép. A hatalom nem számít, a segítségével a felületet szilárd betétekből tisztítják. De ne vegyen nehezebbé, nehezen tartható a kezedben, fennáll a veszélye annak, hogy a csiszolóeszközök mély nyomot hagynak.
 2. Csiszolópapír. Nem különbözik, 80-tól 200-ig. A durva szemcséket a szennyező anyagok eltávolítására használják, a finom szemcsézett súrlódásmentes karcolásokat a csiszolóanyagtól. Ne távolítsa el a kemény lerakódásokat fém kefével, és fekete felületeket hagy a felületen. Megszabadulni tőlük nagyon nehéz. A fém kefék csak rozsdát tisztítottak a fémre, és nem a zománcra.

A fotó - durva csiszolópapírra

Csiszoló fúró

Kiváló minőségű festékkefék

Festékkeverő

Gondold végig, hogy milyen zománcok fedezik a fürdőt, és megfelelő mennyiségben vásárolnak festéket. Ez minden, most elkezdheti a közvetlen munkát.

Felület előkészítés

Minél jobb a kád felszíne, annál megbízhatóbb a bevonat. Még a legdrágább zománc is leesik több fürdőbeillesztés után, ha a bevonat alatt az ajánlott technológiától való bruttó eltérések megengedettek.

1. lépés: Vizsgálja meg a fürdő állapotát, válassza ki a tisztítási algoritmust. A legjobb, ha smaragd ruhát használnak, akkor nem csak a rozsda szilárd lerakódások eltávolítására, hanem a felület felszínének kiszűrésére is használható. A zománc festékek vékony réteggel fedik le a felületet, amelyen keresztül minden dombtető látható lesz. Húzza meg a szabálytalanságokat csak alul lehet, majd a gyártók nem javasolják, hogy öntsön egy vastag réteg festéket, és alkalmazzon több vékony terméket is. Ezek a tulajdonságok nagy igényeket támasztanak a felületeken. A kivételek epoxi és akril zománcok. 2 mm vastagságú réteggel öntik őket, ez elegendő a felületek szintézisének befejezéséhez festékekkel.

2. lépés Helyezze a 80-as csiszolópapírt az őrlőkeréken, kezdjen a kemény lerakódások és rozsda csiszolásához. Nem kell túl keményen nyomnia a szerszámot a felszínre, jobb, ha több helyen halad át egy helyen. A munka poros, becsukja az ajtót és az ablakot a fürdőszobába, különben a piszok elszórja az összes helyiséget. Ne törölje fel a zománcot a fémre, ne hagyjon mélyreható jeleket a köszörűkerék áthaladása után. Tanácsos légzőkészülékben dolgozni.

A fürdő elkészítése a festéshez

3. lépés: Tisztítsa meg a felületet a porból, használjon puha száraz ruhát vagy porszívót. Ellenőrizze újra a felületet, javítsa meg a problémás területeket.

Alaposan távolítsa el a fürdőt

4. lépés: Ahhoz, hogy a fürdő külső felülete teljesen sima legyen, meg kell őrölni. A 100-asnál nagyobb számmal rendelkező munkaruházatok, a karcolások mélységét figyelembe véve válasszon speciális értékeket. Ne várja, hogy a festék elmosódjon és elrejtse az összes ütést, de nem az. Különösen akkor, ha lefedi a spray felületét.

Fontos. A fürdő falainak polírozása szigorúan tilos. Ha a fürdő egyes részei nem igényelnek tisztítást, és tökéletesen simák maradnak, kézzel kell lemosni egy ragasztószalaggal. A P180-tól P1000-ig terjedő szemcsés anyag. A gabona meghatározásának megkönnyítésére más színű. Zöld (a durvább), a fürdő felületének kezelésére használják, mielőtt a gittet a csiszolt zománcozott területekre alkalmaznák. Piros alapozó, szürke festék bevonata. Az adhézió növelése érdekében minden festett festékréteget ragasztószalaggal kell tisztítani. Ez kissé meghosszabbítja a folyamatot, de jelentősen javítja a minőséget. Ne légy lusta, jobb, ha mindent meg kell tennie a technológiának megfelelően, mint hogy kifesteti a fürdőt.

Scotch-Bright + csiszolópapír csiszológörgők

A munka végén óvatosan távolítsa el a maradék port, a fürdő, mielőtt a festés tökéletesen tisztának kell lennie. Ne engedje meg a vázlatokat, porral tisztított felületeken és festékeket.

5. lépés: A felületet nagyon alaposan vákuumozza le, a finom por nem lesz eltávolítva a mikrokarcokból egy ronggyal, miután őrlés vagy törlés után scotch-fényes.

6. lépés: Csiszolja a fürdő felületét.

A fürdő felületének zsírtalanítása

Speciális megoldásokat vagy közönséges oldószereket használhat. Tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket, ezek az anyagok nagyon mérgezőek. Szellőztetni, és lehetőség szerint szellőztetni kell a helyiséget, légzőkészülékben és gumikesztyűben kell dolgozni.

Zománc forgács

Ezt a műveletet minden bizonnyal végre kell hajtani. Miért? Először is, a festék nem fogja elrejteni a magasság csökkenését, különösen a fürdő oldalán. Másodszor, a fürdő festékét (zománcot) a természetes zománcra tapadóképzésre tervezték, a ragasztási együttható a fémrel alacsony, ezen a helyen gyorsan lehámul.

A legmagasabb minõségû gépjármûipari, mûalkotó mûanyag tömítésekhez használható.

Keverjük össze a komponenseket egy fém spatulán részletekben, majd a fürdőre egy gumi spatulát használjunk. A felületet előzetesen tisztítani kell a tiszta vashoz csiszoló kendővel vagy fém ecsettel. Ezután eltávolítják a port a felületről, a zománcot a problémás terület körül zöld színű ragasztószalaggal dolgozzák fel. Próbálja meg egyenletesen rágóvesszőt, ez nagymértékben megkönnyíti további polírozását.

Ha a zománcon repedések vannak, először egy vékony kés hegyével kell tisztítani. Ne aggódj, ha a zománc a széleken elszakad, ez jó. Egyébként is megszakad, csak utána meg kell újítani a fürdőt. Magától értetődik, hogy a gitt felület felhordása előtt zsírtalanítani kell.

Videó - Spat lecsapott egy felújított fürdőben

Felületvédelem

Amennyire lehetséges, zárja le a szomszédos felületet a festék belsejéből. Sokkal gyorsabb és könnyebb elvégezni, mint eltávolítani a megszáradt festéket. Fedje le a peremet a fürdő körül maszkoló szalaggal, védje a dekoratív képernyőt, fedje le a padlót filmmel vagy újságokkal.

Ragasztó maszkoló szalag

Védje azokat a helyeket, amelyeket nem kíván károsodni a fürdés közben

Javasoljuk, hogy távolítsa el a műanyag leeresztő és túlfolyó elemeket, tisztítsa meg és zsírozza le az üléseket. Ha ez semmilyen okból nem lehetséges, akkor ragassza fel a lefolyó és a túlfolyó külső műanyag vagy fém elemeit.

Van egy másik gyors és hatékony módszer a felületek védelmére a festéktől. Alaposan megkenik a műszaki vazelint vagy a hagyományos zsírt. Nem kell vastag réteget alkalmazni, csak néhány tizedmillimétert. A fő dolog, hogy a kenőanyag nem érinti a festett felületet. A munka befejezése után a petrolátumot vagy zsírt eltávolítják egy kendővel, a felületek eredeti formájukban maradnak.

Ellenőrizze, hogy a fürdő felületén megszáradt-e. Teljesen száraz - zománcfestéssel folytassa.

Hagyja szárítani a fürdőt

A fürdők számára csak speciális márkájú festékeket használjon, drágábbak, de jobb tapadást biztosítanak a zománc felületén.

Festse a zománcot egy edényből

Viseljen kesztyűt és szemüveget

Fontos. Ha a festés néhány nappal a kád elkészítése után történik, győződjön meg róla, hogy a felületet alaposan átszívja. A por lehet láthatatlan a szabad szemmel, de alatta a festék lesz a legkisebb buborék, a jövőben minden bizonnyal lehámozni. Emellett a szennyeződés gyorsabban felgyülemlik a csomók körüli felületen, és láthatóvá válik.

Lépés 1. Vegyél egy speciális fürdőfestéket. Ajánlatos egy tartályban tartani a hengereket, később később is hasznos lesz.

2. lépés. Olvassa el a használati utasításokat, feltétlenül kövesse a gyártó összes ajánlását. Rázza fel az üveget. Bent van egy fémgömb, a tartalma egyenletes legyen a konzisztenciában.

3. lépés: Tegye fel a légzőkészüléket, határozza meg a festészet sorrendjét. Jobb, ha az oldalak alsó felületéről indulnak, ezek a legnehezebb helyek. Ezután oldja fel az oldalfelületeket, és végül az alját lezárja. A patron fúvókájától a felszínig terjedő távolság kb. 10 cm, a mozgásoknak sima és non-stop. Ne hagyja el a réseket, ne hagyja szivárgás. A festék gyorsan szárad, lehetetlen eltávolítani a cseppeket. Még miután a jó minőségű polírozás és újrafestés marad nyomok.

4. lépés: Alkalmazza az első festékréteget, hagyja megszáradni az időt.

A festékrétegek közötti tapadás növelésére két módszer van.

 1. Az első réteg a második alkalmazása előtt nem lehet teljesen száraz. Hogyan lehet megtudni? Óvatosan csúsztasd ujjaidat a festék fölé, kicsit "nyögd", ujjai alig észrevehetően lelassulnak. Ha egy második réteget helyez be rajta, akkor a köztük lévő kapcsolat jelentősen javulni fog. Csak a tapasztalt festők tudják ezt megtenni. Ha ez az első alkalom az életedben, akkor jobb, ha nem kockáztatod.
 2. Adj időt, hogy megszáradjon. Továbbá ajánlott a Scotch Bright használata. Megvásárolható speciális autóüzletekben vagy benzinkutaknál. Vásárlás scotch világos szürke, azt használják a befejező réteg. Az anyag mikroszkópos karcolásokat hagy a felszínen, ők szemmel láthatatlanok. De ezek miatt a felület jelentősen megnövekszik, a következő réteg tapadási ereje jelentősen megnő.

Gyakorlati tanácsok. Csiszolni az egész felületet, ne hagyjon rést. Óvatosan ellenőrizze a kezelt felületet. Már elmondtuk, hogy lehetetlen vizuálisan megkülönböztetni a megtisztított felületeket a nem védettektől. Jobb, ha három vagy négy alkalommal sétálsz a fürdő felszínén, de nem tart több mint tíz percet.

5. lépés Használja a következő festékrétegeket ugyanazon algoritmus alkalmazásával. Javasoljuk, hogy háromszor festse a fürdőszobát, minden réteg minimális vastagságát. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a festék vastagsága nem befolyásolja döntően a tapadás erejét. Ha az első réteget egy rosszul előkészített és rosszul zsírtalanított felületre alkalmazzák, a festék lehámul. A réteg vastagsága kissé megnöveli a víz elleni védelmet, de a legkisebb mechanikai erővel a bevonat megreped. A nem szakemberek gyakorlatilag lehetetlenné teszik a diszkrét javításokat otthon. Ez a munka a kiváló mesterek vállán.

Festék kétkomponensű zománcfűvel

A fürdő felületét a fent leírt módon állítjuk elő. Festéshez használhatsz egy kis görgőt, de még mindig nem tudsz ecsettel ellátni. A nehéz területek megszabadulni. Ezenkívül egy ecsetet kell áthaladni a fürdőkád falán átmenő áthaladásán, óvatosan kezelni a lefolyót és a túlfolyó lyukakat. És még egy probléma a hengerrel. A festéket egy speciális lapos tartályba kell önteni, és egy nagy felület gyorsítja fel a szárítási folyamatot. Nagyon gyorsan kell dolgoznunk, és ez házasság megjelenéséhez vezet. Különösen a legnehezebb megoldást tekintjük - kétkomponensű festékek. Akril vagy epoxi festékek lehetnek. Alapvető különbség nincs az alkalmazási technológiában, nem fogunk élni ezzel. Festéket lehet önteni, de ecsettel vagy hengerrel nem lehet. Be kell zárnunk a réseket, eltávolítanunk kell a felesleges anyagot alulról, festjük az alsó oldalakat és az oldalakat. Ezek a felületek nem öntik. De nem csak ezeket az okokat javasoljuk ecsettel használni. Ezzel ugyanolyan rétegvastagságot érhet el, anyagot takaríthat meg, felgyorsíthatja a megszilárdulást. Megmondjuk lépésről lépésre az ecsettel való munkavégzésre vonatkozó utasításokat.

1. lépés: Készítsünk kétkomponensű zománcot a fürdőbe. Kövesse az utasításokat, keverje össze a keményítőt az alaphoz megfelelő arányban.

A festékkomponenseket az utasításoknak megfelelően keverje össze

Fontos. Csak 40-50 percig használható festékmennyiséget készítsen, egy óra elteltével a készítmény kémiai reakciók hatására keményedni kezd.

Keverjük össze óvatosan legalább 5 percig. Nehéz kézzel dolgozni, jobb egy fúró használatát speciális keverővel üzemeltetni. Csökkentse a patron lendületét, a túl gyors elforgatás légbuborék keletkezését okozza, akkor küzdjön velük.

Festés keverés fúróval

2. lépés Helyezze a tartályt az elkészített festékkel a fürdőbe, előkészítse a kefét, távolítsa el tőle lazán a szőrszálakat. Az ecset szélessége körülbelül öt centiméter. Nagyon kényelmes rá dolgozni, minden szomszédos felület gondosan körbejárható. Ha a tartály festékkel a fürdőben, akkor nem véletlenül beborul, kevesebb festék esik a padlóra. Öntsük a keveréket a fürdő oldalán és oldalán, hagyjuk üríteni. Most meg kell festenie az oldalak alsó és oldalsó felületét, megszünteti a réseket és kezeli az alját. Egyes területeket nem lehet önteni, és sokáig. Most jobb ecsettel dolgozni.

Öntsön egy réteg festéket oldalra

3. lépés: Nedvesítse be a kefét a hossz legfeljebb 1/3-mal. Távolítsa el a felesleges festéket a tartály oldalán. A csepegő festék teljes kiküszöbölése érdekében tartsa vízszintesen az ecsetet, és folyamatosan forgassa a tengely körül. Mindaddig, amíg el nem kezdte festeni a fürdő felületét. Az ecset fogantyújának merőlegesnek kell lennie a festeni kívánt felületre vagy enyhén szögben.

4. lépés: Függőleges felületek festése esetén tetején kezdjen és folytassa lefelé. Ily módon a fürdő falai jobban fedettek, maga a festék folyik le, az ecset csak megkenni, ugyanolyan vastagságú. Ha a jelek nagyon mélyek, kissé be kell állítani az ecset hegyének vízszintes irányú mozgatásával.

5. lépés: Folyamatosan figyelemmel kíséri az áramlások és a csepegések megjelenését, ha észleli, azonnal igazítsa őket. Igazítsa az ecset hegyének vízszintes mozgását. Ha a beáramlás felfelé, akkor egy bizonyos idő elteltével újra megjelenik.

6. lépés: Kétkomponensű festékeket használjon a fürdőkád egyszerre történő feldolgozásához, számolja fel az erősséget, az ellenőrzési időt. Folytassa az alját csak az oldalak és a függőleges felületek festése után.

7. lépés: Vegye ki a festéktartályt, és helyezze a padlóra. Válasszon egy helyet oly módon, hogy kizárja annak lehetőségét.

8. lépés Ha az edényt a padlóról a fürdő aljára helyezi át, ne felejtse el tartani vízszintesen és folyamatosan forgatni. Indítsa el a festést egy tiszta felületről, és menjen a leeresztő lyuk felé. Sima, túl vastag festék. Ne féljen, ha maradnak ecsetnyi apró nyomok, rövid idő után eltűnnek.

A festészet minősége a vastagságától függ. Ne felejtsük el, hogy a fürdõfestés technológiája némiképp eltér a fafelületek kezelésétõl. Az a tény, hogy a fa gyorsan elnyeli a festéket, és a fürdőfelület nem. Ennek megfelelően kevés anyagot kell használni ecsettel, és gondosan igazítani a vastagságot. A rétegek száma a fürdő zománc típusától függ. A kétkomponensű készítményekkel a fürdőt 1-2 mm vastag réteggel borítják. A második csak házasság esetén alkalmazható. Az egykomponensű festékeket két vagy három rétegben alkalmazzák, mindegyik vastagsága legfeljebb 0,5 mm.

Kezelje a folyamatot nagy felelősséggel. A helyreállító fürdő zománcfesték és így nem túl megbízható, az ilyen bevonatok élettartama a legjobbat akarja. És ha még mindig nem tartja be a technológiát, akkor nem fog élni egy hónapon keresztül. Szükséges a javítás (nyomok maradnak), teljesen távolítsa el a festéket csiszolópapírral (hosszú és poros), vagy vegyen egy új fürdőt (a legjobb kiutat). Hogyan válasszunk egy lehetőséget - döntsük el magunkat, csak tanácsokat adunk és a technológiai folyamat lépésről-lépésre szóló utasításait adjuk meg. Az utasítások segítségével jelentősen megnövelheti a helyreállított fürdő működési idejét, minimális anyagi veszteséggel.

Hogyan lehet kiterjeszteni a használatát egy festett fürdőszoba

Ha követi az ilyen módon javított fürdőszobai használat szabályait, akkor a festék évekig sértetlen maradhat.

 1. Ne áztassa a mosdót a kádba. Sőt, ne adjon mosószert a vízhez.
 2. A felületet csak szappannal mossa le, ne használjon agresszív tisztítószereket.
 3. Ne hagyja hosszú ideig a fürdőt vízzel, ne töltse nagyon forró vízzel.
 4. Ne bízz a gyártó hirdetéseiben a zománc bevonat stabilitására. Abszolút minden teljesítménymutatóban többször is rosszabb, mint a klasszikus zománc.

A teljes. Azt akarja, hogy a festék ne csökkenjen néhány hónap után - vegye be a bevonatot nagyon óvatosan.

Óvatosan működtesse a fürdőt

A fürdő belső felületének díszítése

Ha a víz nem felel meg a minőségi követelményeknek, sok kétértékű vasionja van, akkor a fehér fürdő felületén minden bizonnyal észrevehető rozsdafoltok jelennek meg. Lehetetlen megakadályozni az előfordulást, csak egy kicsit késleltethet. Annak érdekében, hogy a fürdőfelület hosszú ideig ne veszítse el a vonzerejét, nem kell fehérre festenie, különböző színeket adni a festéknek, kéknek, zöldnek lennie stb. Kíváncsi arra, hogy egyedi és eredeti külső és belső felületet hozzon létre. Sok időbe telik, de az eredmény meghaladja az elvárásokat. By the way, egy ilyen fürdő és a házasság kevésbé észrevehető.

Öntöttvas színes fürdő mintás

Milyen módokon lehet fürdőt díszíteni?

rajzok

Tudsz rajzolni? Kitűnő. Vásároljon többszínű akrilfestéket és egy sor kefét. Rajzoljon tengeri témákat, különböző halakat, algákat stb. A mintázat összetettségét csak tehetséged és vágyak korlátozzák. Ezután a rajzokat védő lakkokkal kell lefedni. Ezt hogyan kell elvégezni, és milyen lakkokat kell használni, amit az alábbiakban ismertetünk.

Rajzolva a fürdőben

stencil

A teknős ábrázolása

Házi sablon festéshez

Az opció könnyebb mindenkinek. A stencil megvásárolható a boltban, ma a választás mind a téma, mind a méret tekintetében nagyon széles. Válassza ki a monokróm (egyszerűbb) vagy többszínű opciókat (nehezebben dolgozni velük). Nem áll módunkban megvásárolni a kész sablonokat - kivágni őket a vastag papírból.

A minta kívülről van feltüntetve.

Hogyan alkalmazzanak egy mintát a fürdő felületére egy sablonon keresztül?

Rögzítse az elkészített sablont a fürdő falán. Többféle módon lehet elkövetni.

 1. Az első. Maszkoló szalag. Gyorsan és egyszerűen történik, de a festék szivároghat a szalag és a fürdő felületén lévő résen. Ezt a módszert csak a fürdő alján használjuk.
 2. A második. Kontakt spray ragasztóval. Ez egyenletesen permetezhető a sablon teljes külső felületére, 2 perc elteltével polimerizálódik. A készítmény szilárdan ragasztva van a sablonhoz, és a külső felület hosszú ideig tapad. Ne rohanjon, hogy azonnal beillessze a sablont a felületre, hagyja, hogy a kompozíció teljesen polimerizálódjon. Minden készen áll - ragassza a sablont, óvatosan illessze száraz ruhával vagy szivacsjal. Miután a festék megszáradt, a sablon leereszkedik, és a festék felületén nem maradt nyoma. Kiváló módja annak, hogy a fürdő kanyarulatait megragadjuk, teljesen megszünteti a festékáramlást.

A festék több okból is bejuthat a repedésekbe: túl vékony vagy túl nagy, egy nagy kefét alkalmaznak. Ha jó minőségű képet szeretne kapni, ne vegyen sok festéket az ecsettel, óvatosan érintse meg a fürdő felületét. Mozgassa az ecsetet a sablon szélétől.

Példa a sablonon keresztül alkalmazott mintára

Tudsz dolgozni és szivacs. Sima felületen érintse meg a festékkel áztatott festék felületét, és csak a mozgó mozgásokat tegye. Szigorúan tilos a szivacs jobbra történő mozgatása. Ha összetett, többszínű rajzokat alkalmaz, akkor a második csak azután kezdhető el, hogy az első teljesen száraz. A sablon rögzítésénél ügyeljen arra, hogy a rajzok teljes sorai teljesen egybeesnek. A többszínű rajz egy sablon segítségével történhet, de ez rendkívüli óvatosságot igényel. Ha kicsi, többszínű elemek vannak, majd különböző színekben festeni kell, akkor professzionális keféket kell használni a művészek számára.

decoupage

Ajánlatos a fürdő kívülről elvégezni, de megpróbálhat díszíteni ilyen módon és a belső felületen. A decoupage technika egyszerű - vágja ki a kívánt képeket, és ragaszkodjon a fürdő felületéhez. Az egyetlen követelmény az, hogy a rajzokkal ellátott papír legyen a lehető legkisebb legyen. Ellenkező esetben a felszín felett emelkedni fog, bár kritikus, de csúnya.

Ha a felület síkja lapos, akkor a minta sértetlenségének benyomása keletkezik, az egyes vágott elemek észrevehetetlenek. A képeket azonnal védő lakkra ragaszthatja. A kép hátoldalán megkenjük, és erősen nyomjuk meg a fürdő felületén. Illessze a hajtásokat és távolítsa el a légzsákokat. Vagy bármilyen ragasztót használhat. Csak óvatosan ne szabadítsuk fel a laza felületeket. A ragasztó nyomait nehéz eltakarni a felületről a képen, és lehetetlen a lakkot ilyen állapotban lefedni lakkal.

Hogyan használjuk a lakkot a rajzok védelme érdekében?

Lakk dekompozícióhoz

A kivitelezésben nagyszámú vízálló lakk, minden gyártó ígéretet tesz "nagy ellenállás". De a gyakorlat azt mutatja, hogy fürödni nem lehet őket használni, néhány hónapon keresztül a fürdőszobát használva először mikrotömböket adnak, akkor ezek a repedések nőnek, a lakk szélei felfelé hajolnak és elszakadnak. Ennek a folyamatnak az eredménye, hogy a fürdőt teljesen fel kell újítani vagy teljesen el kell dobni. Mindkét lehetőség nem tekinthető kielégítőnek.

Annak érdekében, hogy ne kerüljön ilyen kellemetlen helyzetbe, vegyen egy speciális jachtlakkot az interneten, körülbelül kétszer annyiba kerül, mint máskor. De ez nem nagy pénzügyi probléma, nem kell vödöröt vásárolnia, elég egy fél literes tégely. A lakkozás nem csak a minta védelme, hanem a fürdőszoba használatának növelése is. A felület kiváló fizikai tulajdonságai miatt hosszú ideig nem változtatja meg eredeti megjelenését.