Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell festeni a fürdőt - belülről és kifelé

Fürdő - a fürdőszobai belső tér tökéletesen szükséges és teljesen szeszélyes eleme. Néhány év múlva sárgás csepegés, foltok, karcolások, amelyek a szennyeződést és a kis aprítékot jelzik a tálban. Egy ilyen fürdő elkerülhetetlenül megrázza a teljesen új szobát, és vonzza a vendégek kíváncsi szemét. Azokban az esetekben, amikor a javítás még mindig nem kívánja, de valóban frissíteni kívánja a fürdőt, önfestheti ezt a vízvezetéket. Egy kis erőfeszítést, időt és vágyat kíván a változásra. Természetesen kiváló minőségű festék, amelyet kifejezetten erre a célra készítettek. Tehát, értsük meg, hogyan lehet festeni a fürdőt - belülről-kívül.

Festse be a kádat

Bármi is legyen az anyaga, a fürdőkád (öntöttvas, fajansz, stb.) Készül - idővel elkerülhetetlenül elkezd törni. Ennek okai - a kemény víz, tisztítószerek és tisztítószerek hatása, mechanikai károsodás. Ezért legjobb esetben néhány év múlva a fürdőkád sárgulni kezd, csepegés, zsetonok és karcolások jelennek meg, még a hatalmas tisztítók sem tudnak megbirkózni az őszinte vágyainkkal, hogy megszabaduljanak a szerencsétlenségtől. Ha a fürdő javítása és cseréje nem része a terveknek, egy dolog marad: festeni és ezáltal frissíteni egy már megrepedt mintát. Könnyebbé tegyük, csak a szükséges anyagokat kell feltöltenünk, és meg kell felelniük a fürdõfestés technológiájának. Szükségünk lesz tehát:

 • Tisztítószer
 • Villamos fúró vagy csiszológép csiszoló fúvókákkal
 • Kemény fém ecset vagy bőr
 • zsírtalanító
 • Motip zománc kerámia és zománc bevonatokhoz fehér félig fényes
 • Maszkoló szalag és film
 • Légzésvédő, gumikesztyű

1. Tisztítsa meg

Mindenekelőtt a fürdő felületét gondosan el kell készíteni a későbbi festéshez. Erős tisztítószer és szivacs használatával távolítsuk el a szennyeződéseket, zsírokat és mészecskéket.

2. Grind

Most a felületet meg kell tisztítani, eltávolítva a régi bevonat felső rétegét. Ehhez használjon elektromos fúrót vagy csiszológépet csiszoló fúvókákkal. Azok a helyek, ahol a készülék nehezen hatol be, keményfém kefével vagy kézzel kenje be.

A kezelést követően a felületnek mattnak kell lennie, látható szennyeződés nélkül. Szakemberek tanácsát kipróbálják a körmével: nem csúszik.

A köszörülés és a későbbi munkák elvégzése során ügyeljen arra, hogy a légzőszerveket légzőkészülékkel védje, és kezét gumi kesztyűvel.

3. zsírtalanítás

A por- és piszokmaradványokat zsírtalanítóval távolítsa el. Erre a célra alkalmas, szokásos aceton. Ezután szárítsa meg a fürdőt hajszárítóval. Ebben a szakaszban fontos, hogy ne érintse meg a belső előkészített felületet a kezével. Az ujjakból származó por és zsír hatással lehet a festés eredményére.

4. Festés

Most elkezdheti festeni. Mivel spray-festéket használunk, a felületet maszkolószalaggal és filmmel vagy maszkolópapírral kell korlátozni. Ily módon védjük azokat a területeket, ahol festék nem létezhet.

A permetezés előtt a festékpalackot erőteljesen fel kell rázni néhány percig. A fém gömb belsejében a tartalmat egyenletesen keverik, ami jobb festési eredményeket eredményez.

A kerámia zománcot és a Motip zománc bevonatot egyenletesen kell felhordani 25-30 cm távolságból. Vékony rétegeket készítsen, amelyek mindegyike 5-7 percig szárad. Ne tegyen vastag festékréteget, különben csíkok jelennek meg. Három-négy vékony réteg elegendő lesz a kiváló eredmény eléréséhez.

A festék permetezése után a fürdőt csak 24 óra múlva lehet működtetni. Az ellenálló hófehér burkolat készen áll a használatra!

Egyébként, ha a festékpalackot nem használják fel teljesen, fordítsa fejjel lefelé és szórja be, amíg a tiszta gáz nem megy. Ellenkező esetben a festék megszárad a permetezőben, és a következő alkalommal nem lesz képes használni.

Fontos!

Aeroszol használata esetén nem kell elrontania az ecsettel, és a sörték kialszanak és ragadnak. Végül is ez a fajta festménynek újnak kell lennie, és egy új ecset, ahogy ismeretes, "mászik".

Ne szórjon sok festéket. Magas oldószer ereje van - régi zománc réteg szivároghat. Vékony rétegeket készítsen az új bevonatról.

A festés után 5 órakor minden ablakot és ajtót be kell zárni a fürdőszobába. Így megakadályozza a por belépését a frissen festett felületre. A helyiség állandó hőmérséklete és páratartalma hozzájárul a tartós és tartós bevonat kialakulásához.

Egyébként a kerámia és a zománc bevonatok Motip zománcának segítségével nem csak frissítheti a fürdőt, hanem festeni is mosogatót, bidét, mosógépet, hűtőszekrényt, szifont és még kerámia burkolatot is! A frissített elemek sok éven át szolgálnak az ilyen feldolgozás után.

A kád kívülről díszítve

A spray festék használata nemcsak a fürdőkád belső felületének frissítésére, hanem a külső rész eredeti dekorációjának is kiváló lehetőséget nyújt. A modern design a fürdőszoba jól néz ki fürdés, festett kívül fényes festék. Kipróbálhatja és létrehozhatja a felületén egy szokatlan mintát egy sablon vagy maszkoló szalag használatával. Ezért az akril festékek tökéletesek az ilyen festészeti munkákhoz. Végül is a fürdő külső felülete nem esik olyan intenzív hatásokkal, mint a belső. Ezek a festékek rendelkeznek a demokratikus árral, ugyanakkor gyorsan száradnak és kiváló működési jellemzőkkel rendelkeznek.

Például egy kiváló választás lenne a festék Crafts Spray. Az aeroszolok széles választékában kiválaszthatja azt a színt, amely a legjobban hangsúlyozza a fürdőszoba eredetiségét.

A kád kívülről történő festéséhez szinte ugyanazok az anyagok szükségesek, mint az előző változat:

 • Tisztítószer
 • Csiszolóanyag
 • zsírtalanító
 • Talaj kézműves spray
 • Zománc spray kézműves spray
 • Lac Crafts Spray
 • Maszkoló szalag és film
 • Légzésvédő, gumikesztyű

Először gondosan fedje le a fürdő belső felületét, valamint a környező területet maszkoló szalaggal és filmmel vagy régi újságokkal. A külső felület elkészítésének lépései ugyanazok. Tisztítjuk a fürdőt, kezeljük a csiszolóanyaggal, távolítsuk el a port és a piszkot zsírtalanítóval. A festés előtt célszerűbb a Crafts Spray primert alkalmazni, hogy javuljon a felület tapadása a későbbi bevonatokkal. Miután alaposan bepermetezte néhány réteg festéket, meg kell várnia, amíg teljesen száraz, majd alkalmazza a Mesterséges Spray-t, hogy növelje a bevonat tartósságát és ellenállását a külső hatásoknak.

Ha minta létrehozására van szüksége - használjon stencilt. Maszkolószalaggal történő rögzítés után permetezze le a festéket, várjon szárazon, majd óvatosan szétválassza a sablonot a felületről. Alkalmazása során az eredeti geometriai mintázat is segít a szokásos maszkoló szalag. Festse a kádat egy színben, várjon, amíg meg nem szárad, majd ragassza be a szkékcsíkot a képzelete szerint. Spray festéket más árnyalat felett. Miután kiszárad, szétválasztja a Scotch-t és megcsodálja a fürdő kreatív megjelenését!

Hogyan lehet mosni egy festett fürdőt?

A festett bevonat hűségesen szolgál majd néhány évig. Az Ön feladata a fürdőfelület időben történő rendszeres gondozása. A festett bevonatot nem szabad dörzsölni csiszolóanyaggal vagy kemény alapú szivaccsal. A legjobb, ha olyan eszközt használsz, amely erőteljes, de ugyanakkor kényes képletet tartalmaz. HG akril fürdőtisztító használható akril és műanyag felületek, valamint zománcozott, krómozott és festett bevonatok tisztítására. Tökéletesen megtisztítja a fürdőt bármilyen szennyeződéstől, és nem károsítja a festett felületet.

Milyen festék van az öntöttvas kád kívül?

Egy időben a dagában lévő régi öntöttvas kádat autóipari festékkel festették. A fürdő felülete egyenetlen volt, enyhén nyírták, primert alkalmaztak, majd kétszer festettek. A szag erős volt, az áldás, amely folyamatosan nem élt, egy hétig eltűnt a szag.

A vasfémek felületének festéséhez speciális Hammerite festék van. A fürdőkád kívülről történő festésére a szokásos PF-115 zománc és fémes festék, beleértve a radiátorokat is, alkalmasak, és ellenállnak a + 60 fokos hőmérsékletnek. Festeni és korróziógátló akrilvíz alapú festéket fémből.

Ahhoz, hogy a fürdetés exkluzív legyen, használhat egy sablont egyfajta rajz vagy minta alkalmazására:

A külső festés ritkán fordul elő, mert a védőbevonat már a gyártótól származik, és leggyakrabban a fürdőkád zárva van, vagy téglával borított és csempézett (opcióként).

De ha festeni szeretne, akkor vegyen egy nedvességálló festéket (fürdőszoba, ez egy magas páratartalmú helyiség) fém, homlokzati festékek fém számára, vagyis néhányan alkalmasak a belső munkára.

Amikor az Uniót hagyományos PF-115-ih zománcra festették.

Használhat zománcot öntöttvas radiátorok festésére, ellenállhat a hőmérséklet változásainak és a magas páratartalomnak, például a Tex alkidzománc nem rossz megoldás.

A fürdő festése előtt jobb fejjel lefelé fordítani.

Festés előtt ügyeljen arra, hogy távolítsa el a port és a szennyeződéseket.

A festéket hengerrel és ecsettel lehet alkalmazni, a legjobb megoldás a permetezés.

Legalább kettő, a második réteg csak az első szárítás után.

A fürdő csak az utolsó réteg végső száradása után használható.

Hogyan és mi fog festeni öntöttvas fürdő - anyagok és alkalmazási technológia

Az öntöttvas kád a szovjet korszak szimbóluma, amikor minden lakásban ez az egyszerű, egyszerű, de erős szaniter állvány volt felszerelve. A "Stalinok" vagy a "Hruscsov" egyes tulajdonosai még mindig használják a régi minta mosási képességét, mivel ezek kiváló minőségűek, tartósak és tartósak.

Az öntöttvas fürdő élettartama legalább 50 év, azonban az idő, valamint az aktív működés, a felületén hagyja a nyomot. A sárgulás, csiszolás, dörzsölés a zománcon elrontja a tál megjelenését, de ez a kis hibák miatt nem ésszerű, mert a termék fehérségének helyreállításához egyszerűen festeni kell a saját kezével. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy milyen fürdőfestéket használnak otthon, valamint hogyan kell festeni.

Hibák a régi öntöttvas fürdőkben

Az öntöttvas fürdő kiváló teljesítményt nyújt, hosszú ideig tartja a hőt, elegendő erőssége van. Az ötvözetből készült egészségügyi termékek különleges tulajdonsága nagy súly, amely 150 kg-ot képes elérni. Egy ilyen tálca több mint 50 éve használható, nem fogja elveszteni a tulajdonságait, szemben a modern akril és acél modellekkel. A zománc bevonat élettartama azonban sokkal kevésbé, még óvatos gondossággal is, intenzív használat nyomai vannak:

 • Sárgulásmérő. Kezdetben a fehér zománc idővel sárgás árnyalatot kap, mivel magas víztartalmú vízzel érintkezik. Bizonyos esetekben a sárga foltokat nem lehet saját kézzel lemosni.

Figyelj! Még az akril és acél öntöttvas fürdő analógjai jelenlétével is nagyon népszerűek, mivel hosszú élettartamuk és tartósságuk van. A régi mosószer cseréje egy új, ugyanabból az anyagból készült modellből 15-20 ezer rubelre kerül. Az öntöttvas fürdő festéke 3-5-szer olcsóbbá teszi a termék fehérségét és simaságát, ha saját kezűleg dolgozik.

Festékek típusai

Logikus feltételezni, hogy az öntöttvas fürdőjének festése otthon külön festékekkel történik. A színező készítményekre szigorú követelményeket támasztanak: vízzel való állandó érintkezést, magas és alacsony hőmérsékletnek való kitettséget, valamint erős mosószereket kell tolerálni. Annak érdekében, hogy helyreállítsuk és helyreállítsuk a régi tányér eredeti megjelenését saját kezünkkel, meg kell választani egy kiváló minőségű, nedvességálló festéket, amely festett öntöttvas. Az ilyen típusú fürdőfesték 2 fajtából áll:

 1. Epoxi zománc. A festés öntöttvas tartályok mosogatáshoz epoxigyantával 25-30 év alatt készülnek. Ez egy jól bevált eszköz, amellyel otthoni fürdőt lehet festeni. Azonban a zománcozási munka technológiája nagyon összetett, ezért ritkán használják a kézzel történő festéshez. A zománcvegyület egy bázist, egy keményítőt és egy lágyítószert tartalmaz, amelyhez dibutil-ftalátot használnak. A keverék viszkózus, sűrű, ezért tapasztalat nélkül problémát jelent, hogy egyenletesen alkalmazza.

Fontos! A festés minősége közvetlenül függ a készítmény előállításától. A keverék alapja viszkózus, vastag sűrűségű, és a keményítő ellenben folyékony. Ezért az összetevők összekapcsolása érdekében hosszú és alaposan keverni kell őket, amíg homogén folyékony anyag keletkezik.

Festési technológia

Nem lehet egyszerűnek nevezni az öntöttvas kád otthoni helyreállítását a saját kezével. A technológia a következő lépcsőkből áll: a helyiség előkészítése, a felület előkészítése, a készítmény elkészítése, a festék és a szárítás alkalmazása. A leginkább időigényes műveletet előkészítő munkának tekintjük, mivel sok időt és energiát igényel. Az új bevonat minősége és tartóssága a felület helyes elkészítésétől függ. A festés a következő sorrendben történik:

 • Mindenekelőtt ki kell szabadítani a fürdőszobát minden idegen tárgyról, a por eltávolítására a helyiség nedves tisztítását végezzük.
 • A fürdőt szennyezik a por és a por. Ehhez egy lúgos mosószert vagy oxálsavat öntünk a csésze fenekére egy szalaggal, és a tartály széléről egy új szivacsból centrifugáljuk. Ebben a formában hagyja a fürdőt 1 órán át, majd alaposan mossa folyó vízzel.

A tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy a régi öntöttvas fürdők festésének legfontosabb része kiszárad. Amikor a festés befejeződött, a fürdőszoba zárva van, hogy megakadályozza a por belépését. Az akril vagy epoxi zománc polimerizációja 3-7 napig tart, amely alatt nem ajánlott a fürdő használatát. Az első nap jobb, ha nem is megy a szobába. Minél több idő telik el a festésről az első mosásra, annál tartósabb lesz a bevonat.

Öntöttvas fürdő festék. Felszíni helyreállítás belülről-belül

Öntöttvas fürdő festék - egyszerű és megfizethető megoldás a vízvezeték szereléséhez. A fürdő festését a kivitelezés egyszerűsége, a bevonat kopásállósága, valamint a későbbi felhasználás során tartó tartósság különbözteti meg. Az öntöttvas fürdő festésére szolgáló festék kémiai összetételében, alkalmazási módjában és az alkalmazott anyag minőségében változhat.

A festés fő előnyei és hátrányai

A fürdés megújításának ez a módja a következő előnyökkel jár:

 • Az öntöttvas fürdő festék sokkal kevesebb, mint az új vízvezeték beszerzése és beszerelése;
 • A festékek különböző színei és színei lehetővé teszik a tervezési ötletek megvalósítását;
 • Ön öntöttvas fürdőjét saját szakemberek bevonásával lehet festeni;
 • A festékkel kezelt felületek eredetiek és esztétikailag kellemesek;
 • A saját kezű öntöttvas fürdő festése nem sok időt és energiát igényel.

Azonban az ilyen helyreállítás érdemei mellett, sok értékelés alapján, a folyamat legfőbb hátrányait is meg kell jegyezni:

 • Az öntöttvas fürdőkád kívülről történő festése magában foglalja az előzetes munkát a festékek és lakkok alkalmazása előtt, amely magában foglalja többek között a fürdő felületének kiegyenlítését, valamint a primer alkalmazását a termék külső és belső részeihez;
 • Az öntöttvas kád színe lehetséges a gombaölő emulziók előkezelésénél;

Festse be a kádat

Hogyan festhetünk öntöttvas fürdőt? A festéknek a belső és a külső felületre történő felhordására használt anyagok jelentősen eltérőek. Kezdeni kell annak meghatározása, hogy milyen festékkel festeni az öntöttvasfürdőt.

Anyagok típusa:

 • folyékony akril;
 • kétkomponensű epoxigyanta;
 • festék aeroszol;
 • epoxi alapú festék.
  1. A kétkomponensű epoxi gyantát és epoxigyantát használják olyan felületekre, amelyek jelentős repedésekkel és hibákkal küszködnek. Sűrű konzisztenciájának köszönhetően könnyen definiálható öntöttvas kádak festése egyszerű, egyes esetekben nem szükséges a vízvezeték belső felületének előkészítése. A felületre történő felhordás előtt az ilyen anyagokat oldószerekkel hígítjuk úgy, hogy a konzisztencia ne legyen túl vastag.
  2. A folyékony akril használata pozitív választ ad arra a kérdésre, hogy lehetséges-e öntöttvas fürdő festeni. Az akrilnak meglehetősen nagy teljesítményű paraméterei vannak, ezért az öntöttvas kád kívülről festhető. A díszítés folyamata csak néhány órát vesz igénybe, ezért csak a kád elvezető rendszerét kell szétszerelni, és előzetesen zsírtalanítani kell a vízvezeték felületét.
  3. Hogyan festhetünk öntöttvas fürdőt aeroszollal? A spray festékek nagyon praktikusak és könnyen kezelhetők. Megkülönböztetik a nagy fényerőt és a színpaletták széles választékát. Azonban a festékanyag alkalmazása előtt az egészségügyi berendezések belső felületét egy primerrel vagy kétkomponensű vastag festékkel kell kezelni, mivel az aeroszolokat leggyakrabban befejező bevonatként használják. Az ilyen anyagok nagyon gyorsan megszáradnak, és behatolhatnak a nehezen hozzáférhető helyekre.

Olyan anyag kiválasztása, amely kívülről fest

Hogyan öntöttvas fürdő festeni? Ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor nem kezelheti az egészségügyi felületek feldolgozását. Számos vállalat nyújt szolgáltatásokat a vízvezeték-szerelő berendezések festésére minőségbiztosítással. De ha a fürdőkádat, mint legtöbbször, nem fedezi egy csempe vagy műanyag képernyő, a külső felület könnyen átalakítható segítségével világos és megfizethető festékek és lakkok.

Tipp: Tehát hogyan lehet festeni az öntöttvas kádat? Ilyen célokra a legjobb, ha alkid alapú anyagokat alkalmaznak vastag konzisztenciával vagy spray formájában. Elvileg kétkomponensű festékek is használhatók, valamint a vízvezeték belsejében.

Jobb, ha egy olcsó alkid-vízálló anyagra korlátozod, mint egy drága epoxi festékkel bevont öntöttvas fürdőt. Ez több okból is előnyös:

 • Az egészségügyi berendezések külső részének nincs jelentős hatása, ezért az alkid festékek szilárdsága elegendő a vízvezeték hosszú távú használatához;
 • Az ilyen típusú festékek ára sokkal alacsonyabb, mint a termék belső felületeinek feldolgozásához szükséges anyagoké;
 • A festék könnyen felhordható, és a nap folyamán szárad.
A külső felület művészi díszítése

Ha a fürdőkád működése közben kismértékben szenvedett, elegendő a felület tisztításához, mielőtt festeni kezelhetõ volna a koptató mosószerekkel. Ezt követően a vízvezeték külső felületét zsírtalanítani kell, hogy a festék jobban tapadjon az öntöttvas fedéllel.

Jelentős hibák esetén a szanitereket alapozó anyagokkal kell kezelni. E szakasz befejezése után közvetlenül a fürdéshez járhat.

Aeroszol alapú anyagok használata esetén jobb, ha a kezelendő felületen legalább néhány réteg festéket alkalmaznak, mivel az ilyen anyagok összetétele jelentős mennyiségű oldószert tartalmaz, ezáltal az alkalmazott rétegek nagyon vékonyak.

következtetés

Mint látható, a vízvezeték-szerelés nem igényel különleges képességeket egy személytől, ezért ez az eljárás önállóan elvégezhető. Természetesen a termék belső felületének kezelése számos előkészítő lépést igényel, de mindegyik megfizethető és egyszerű, ha minden technológiai folyamatot betartunk. Ezért mindenki képes létrehozni egy elavult vízvezeték nem triviális megjelenését, lehetőséget adni neki egy másik életre, és önmagára - a tervezési ötletek megvalósításának lehetőségére.

Ki akarom festeni a fürdőt

Igazából igen. Azt akarom, hogy az oldalán a fürdő a fekete fehér (lásd a fényképet). Van alkid zománc és balonchik fehér festék (lásd még a fotót). Mi a jobb? Vagy nem fog működni?

Személy szerint fehér PF-115-t vettem és nyolc évvel ezelőtt festettem.
Az Ön esetében a permetezést választaná, de előfordulhat, hogy nem elég két rétegre.

Festettem a balonchikomat a falak színére.

Baltiets. Azt írta:
Festettem a balonchikomat a falak színére.

Az ötlet érdekes, de általában a fal felső része fehér lapokkal van bélelve, így fehér festék is alkalmas. És mi ez a festék toxicitással? Nos, végül is az autó szándékolt, ahogy ezt megértem. Nem fog büdösíteni a számomra az elkövetkező öt évben?

Vegyem egy permetet akrilfestékkel az építőanyagokban, az autók háromszorosára nőttek.

Én csak egy ilyen dobozba festették a karcos útmutatókat. Maga a folyamat szörnyen büdös. 2-3 óra szellőztetés után a szag eltűnik.

Valójában mi festene ki a kádat, mielőtt telepítenék? Téglákat tervezek, foltolhatom a téglákat, akkor nem rothadhat meg?
Az útlevél azt mondja: "kívül egy vékony üveges bevonat vagy festett szerves festék." Csak nem látok semmilyen bevonatot: a "Evrika" Novokuznetsk.Glyphthalic 021 típusú vasbeton fürdő, majd a pentaftaxi 115?

2Yura hegesztő
Minden alapozó nélkül festettem. 8 év telt el.

Hammerite akkor lehetséges, ha esztétikailag kellemes.

Először is mindig vannak gyakorlati szempontok, nem esztétikus látni az elemeket a bevonat nélkül.

Festettem a PF zománcot, és attól tartok, elismerem, hány évvel ezelőtt. nos, mondjuk, sokkal több, mint 8 (most ez a fürdő eldobásra kerül). A festék természetesen megváltoztatta a színeket, de tökéletesen feláll. Friss öntvényre festve bármilyen előkészítés nélkül.

By the way, a zománc állapotát a fürdő belsejében nem lehet ideálisnak nevezni, a zománc sárgulása és pontos hibái vannak, de aki látja - senki sem hiszi, hogy ilyen sok éve van.

Hogyan és mi lehet festeni az öntöttvas fürdőt: áttekinteni a helyreállítás legjobb módjait

Minden terméknek megvannak a saját életük, amely előbb-utóbb véget ér. Bármelyik dolog egyszer sikertelen, és az öntöttvas fürdők nem kivétel. Az idő és a víz negatív hatással van rá, és a zománcburkolat megsemmisítéséhez vezet. A fürdő cseréje drága és időigényes, de van egy másik lehetőség: a termék helyreállítása.

Többféleképpen öntöttvas fürdő festhető, és mindegyik meglehetősen hozzáférhető.

Az öntöttvas fürdő helyreállításának előnyei

A fürdő zománcburkolása idővel vékonyabbá válik, a víz miatt a rozsda felbukkan, és ha nem jár időben, akkor a folyamat visszafordíthatatlanná válik. A fenék egyszerűen rozsdásodhat a lyukakig, és a fürdőt már nem lehet megmenteni.

A rozsdával és a vízkővel borított fürdõ úgy néz ki, hogy enyhén szólva, nem esztétikailag kellemesnek találja. Kétségtelen, hogy ez lesz az egyetlen helyes döntés, hogy új fürdőt hozzanak létre abban az esetben, ha nagyszerű felújítást terveznek, csempét és vízvezetéket cserélnek. Ha azonban a javítás még mindig messze van, akkor az új fürdő vásárlása több problémát okoz, mint örömöt.

A modern öntöttvas fürdők nem olcsóak, mert a szállításnak meglehetősen nagy összegeket kell fizetnie. A termék nagy tömegének köszönhetően nem valószínű, hogy lebontja a régiet, és új fürdőt telepít. Szükséges vagy barátokat és szomszédokat kérni, vagy olyan embereket felvenni, amelyek ismét költségekkel járnak. Valószínűleg javítani kell, még akkor is, ha nem tervezték.

Ugyanakkor az öntöttvas kád, elveszítve megjelenését, nem veszítette el méltó teljesítményjellemzőit, és még mindig hit és igazságként szolgálhat tulajdonosai számára. Ha nincsenek jelentős forgácsok és repedések, akkor a terméket saját kezével helyreállíthatja, elég gyorsan, szennyeződés és magas költségek nélkül.

És egy másik fontos érv a helyreállítás kedvéért: a klasszikus öntöttvas fürdő a régi design kiváló minőségű a modern társaik, akiknek az élettartama nem haladja meg a tizenöt évet.

A lefedettség frissítésének alapvető módjai

Ma már háromféleképpen fejleszthetünk egy öntöttvas fürdőt:

 1. Festse a felületet speciális zománccal.
 2. Folyékony akril bevonat.
 3. Helyezzen akril bélést a fürdőbe.

A régi fürdő helyreállításának minden változata előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, amelyeket részletesen az alábbiakban részletezünk. Az öntöttvas fürdő zománccal vagy akril bevonásával nem feltétlenül szakértőnek kell lenni, ezt magának is elvégezheti. A legfontosabb dolog - a kompozíció megfelelő megválasztása és az alkalmazási technológia pontos betartása.

Az akril bélés telepítése kézzel is elvégezhető, de ez a munka kényelmesebb és bizonyos készségeket igényel, így ebben az esetben jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Felület előkészítése festés előtt

Függetlenül attól, hogy az öntöttvas fürdő hogyan festendő, a felületet gondosan fel kell készíteni. Ez egy nagyon fontos szakasz, amelyet nem szabad kihagyni. A megfelelő felület előkészítés 99% -os siker.

Először is, az öntöttvas fürdőt tisztítani és zsírtalanítani kell. A szennyeződés és a zsír megakadályozza az adhéziót, nem teszi lehetővé, hogy az oldat jól felszívódjon a felületbe, és megtagadja az összes helyreállítási munkát. A közeljövőben az új zománc képes megtörni és lehámozni azokat a területeket, ahol a zsírlerakódások maradnak.

A savkémiai háztartási vegyszerek alkalmasak tisztításra és zsírtalanításra. Nagyon hatékonyan tisztítja az oxálsav fürdőjét (a fürdőt oldattal kezeljük és 10-15 percen át állni hagyjuk). De nagyon agresszív, és a munka során védőfelszerelést kell használni a kéz és a légzőszervek számára. Viseljen gumikesztyűt és légzőkészüléket.

Kezelés után öblítse le a fürdőt, vagy még jobb, töltse fel vízzel és tartsa 20 percig, majd hagyja megszáradni. Most ugyanolyan fontos feladat - felületi kezelés egy csiszolóanyaggal, amellyel a régi zománcot eltávolítják, és a kád felszínének durva lesz, ezáltal jobban tapadnak az anyagok.

A rozsdás fürdőterületeket le kell tisztítani a fémre, hogy a jövőben ne kerüljön át egy új zománcburkolat. A felület eltávolítása és csiszolása után vákuumozza a fürdőt a por és kis részecskék felületének eltávolítására, majd egy savas folyékony mosószerrel újra kezelje.

Öntsük be a fürdõbe, és dörzsölje jól az egész felületen, hagyva, hogy tartsa körülbelül másfél órát. Ezután töltsük fel a fürdőt vízzel, és hagyjuk körülbelül egy óra hosszat állni. Ajánlatos legalább 2-3 alkalommal ismételni a mosási eljárást, majd hajszárítóval szárítani. A szifon festék eltömődésének elkerülése érdekében húzza ki a kádat a csatornából.

Ha a felületen zsetonok és repedések vannak, azokat fel kell vágni, majd kezelni kell csiszolópapírral, majd újra meg kell szüntetni a képződő port. Az elkészítés befejezésekor tovább folytathatja a festést.

Fürdő restaurálás zománccal

Az öntöttvas fürdő zománcozása egy régi, időigényes módszer, amelyet nagyon hosszú ideig használnak. De meg kell különböztetni a professzionális zománcozást, amelyet a fürdő a termelési folyamat alatt végez, és zománcozott lakást.

Az első esetben olyan professzionális készítményeket alkalmaznak, amelyek megkövetelik az öntöttvas előmelegítését egy bizonyos hőmérsékletre. Ily módon lehetetlen és nem szükséges öntöttvas fürdő festeni otthon, mert ma már könnyen használható és olcsó zománcfesték önfelhasználásra.

A módszer előnyei és hátrányai

Ennek a festési módnak az előnyei:

 • olcsó;
 • telepítési munka hiánya;
 • használható öntöttvas és acél felületekhez is.

Ennek ellenére vannak hátrányai is ehhez a módszerhez:

 • a bevonat elég vékony és törékeny, a zománc nagyon érzékeny a háztartási tisztítószerekre és sokkokra. Ezért a fürdőszobát óvatosan kell kezelni, nehogy véletlenül kárt okozzon;
 • a bevonat nem teszi lehetővé az erős hibák kiküszöbölését: forgácsok, csepegések, repedések;
 • idővel a felszínen sárgaság alakul ki;
 • A zománc hosszú ideig szárad, a fürdőszobát egy hétig nem lehet használni.

A bevonat élettartama 5-9 év. Bár azok számára, akik a jövőben javításokat végeznek, és az öntöttvas fürdőt újra cserélik, ez a működési idő minden bizonnyal megfelel Önnek.

A fürdőzselékek áttekintése

A régi öntöttvas fürdő festésének kérdése egyáltalán nem üres, mivel a szokásos zománcok ebben az esetben nem alkalmasak. Kifejezetten fürdésre szánt készítményeket kell használni. Mielőtt bármelyiküket alkalmazni szeretné, meg kell tanulnia az utasításokat, és pontosan követnie kell a technológiát, különben a bevonat nem fog boldoggá válni sokáig az újdonsággal, és gyorsan lehámul.

Az orosz zománcok közül megkülönböztethető az Epoxin 51 és az 51C. A zománc két komponensből áll: epoxi gyanta és amin keményítők, amelyeket Németországban és Amerikában vegyipari üzemekben gyártanak. Az összetevők használata előtt keverjük össze és a fürdő felületére felhordjuk. Ha kívánja, festeni lehet a felületet bármilyen színnel a festék színének hozzáadásával.

A szerkezet határozottan és a helyes rajzokon 9 évig használható. A zománc vastag szerkezetű, ami a munka bizonyos összetettsége. Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy az elkészített oldat használata nem több, mint egy óra, ezután a keverék kezd megszilárdulni, és szinte lehetetlen a felszínre való felhordása.

A finn gyártmányú zománc A Reafleks 50 jól bebizonyosodott, két összetevőből áll, amelyeket az alkalmazás előtt összekevernek. A festék ára kissé drágább, mint a belföldi, de a magas költségeket teljesen ellensúlyozza a kiváló minőségű. Zománc a fürdő felületén tartós és ellenálló fehér vagy kék fényes bevonatot képez.

Vannak olyan orosz készítmények is, amelyek bár nem olyan népszerűek, mint a fent felsoroltak, elég tisztességes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a Svetlana és a Fantasia zománcok, amelyek már kész készletek, amelyek magukban foglalják a zománc és a keményítő mellett a fürdés feldolgozását is.

Zománc fürdő bevonat

Ha kétkomponensű készítményt használnak a festéshez, akkor használat előtt a gyártó által javasolt arányban kell keverni. De ne keverje össze az összeget egyszerre. A fürdőt két rétegben kell festeni, ezért a zománcot két részre kell osztani, és először hígítani egy részét, majd az első réteget alkalmazni - a második. A megoldás időtartama korlátozott, és ha minden festéket azonnal felhígít, akkor nincs ideje használni.

A háztartási használatra szánt zománcok meglehetősen vastag textúrájúak, ezért ajánlatos a 646 oldószer keverékét 10: 1 arányban hozzáadni. Az első alkalom, hogy a falak a fürdőszobában vannak festve egy, és az alsó - két réteg.

Ha a felületen homokfoltok képződnek, azonnal távolítsák el őket az ecset felfelé irányuló mozgásával. Ha hagyja kiszáradni, akkor semmit sem lehet rögzíteni. A második réteget 15-20 perccel az első után alkalmazzuk. Ez idő alatt a festék megszárad, és ideje, hogy feloldja a zománc második részét.

Az új réteget ugyanúgy alkalmazzák, mint az előző. A fürdőt legfeljebb 4-7 napig használhatjuk, az utasításokban megadott pontos időt.

Hogyan kell törődni a helyreállított felületen?

Az öntöttvas fürdő újdonságnak számít, de ne felejtsük el, hogy az otthoni fürdő zománcozása nem nyújt olyan magas minőségű és tartós bevonatot, amilyet eredetileg a gyártási folyamatban alkalmaztak. Ezért az új felületet nagyon óvatosan kell kezelni, mert keménysége jóval alacsonyabb, mint az eredeti.

A fürdőt meg kell védeni az ütközéstől és meg kell akadályoznia a nehéz tárgyak leesését, ezért nem használhat csiszolóanyagot a tisztításhoz. A felületet csak folyékony készítményekkel lehet mosni. Nem ajánlott túl forró vízbe önteni.

A fürdőkád helyreállítása folyékony akrilnal

Ez a módszer viszonylag közelmúltban, körülbelül tíz évvel ezelőtt jelent meg. Ma nagyon népszerű, és mind a professzionális vállalatok, mind a hazai kézművesek használják. És ez nem véletlen, az öntöttvas fürdő helyreállításának a leghatékonyabb módja.

A módszer előnyei és hátrányai

Az ömlesztett akril valóban forradalmi eszköz, amely szó szerint néhány óra múlva felismerheti a régi öntöttvas fürdőt. Ez a módszer más előnyökkel jár:

 • nagy feldolgozási sebesség minimális erőfeszítéssel. Az a személy, aki nem rendelkezik különleges képességekkel, könnyen megbirkózik ezzel a munkával;
 • a bevonat tökéletesen illeszkedik a gyönyörű fényes ragyogáshoz;
 • ha megfelelően alkalmazzák, az akril bevonat 15 évig megőrzi teljesítményét és külső jellemzőit;
 • az akril nem ártalmatlan, nem bocsátanak ki kellemetlen szagokat, és nem igényelnek speciális védőeszközöket;
 • Három nap után a fürdő teljesen készen áll a használatra.

A hiányosságok között csak egy van: a zománcozáshoz képest meglehetősen magas költség, bár a bevonat minősége és tartóssága teljesen kompenzálja ezt a kis mínuszt.

Akril bevonat a fürdőben

Az öntöttvas fürdő festése akrilokkal sokkal gyorsabb és könnyebb, mint zománccal. Ehhez nem kell semmilyen görgő, kefe vagy más rögtönzött eszköz. Az akril egyszerűen öntik a fürdőbe, majd súlya alatt fokozatosan folyik a falak mentén, sima és sima bevonatot képezve.

Mielőtt elkezdené a munkát, helyezzen újságot vagy celofánt a padlóra, nehogy a padlóburkolatot olyan akrilokkal fesse, amely a fürdőből lefolyik. Keverje fel az akril zománcot. A tartályt, amelyben a keményítő található, kényelmes öntöződoboz alakítható ki az akril alkalmazása érdekében, úgy, hogy az orrát szögben levágja.

Az akril alkalmazása a fürdő belső oldalaival kezdődik, azok, amelyek a fal közelében helyezkednek el. Az akril folyékony konzisztenciájú és gyorsan lefolyik. Miután a fürdő felső széle teljesen feltöltötte az oldatot, indítson új kört, de ne oldalról, hanem az oldalfalak közepéről.

Minden akril lefolyik, de néhány helyen a fürdő alján és falán még mindig nem bevont. A bezáráshoz az akrilát óvatosan, spatulával kell eltakarni minden nem öntött töredék fölött. A lefolyó tömeg, amely általában a szivárgás irányába rohan, úgy, hogy ne legyen eltömődve, a másik irányban spatulával kell átvenni. Ekkor az akril már megviszi a viszkozitást és lefagy.

Az akril egyetlen rétegben van felhordva, és ezen a munkában a fürdő festése befejeződött. Most az a feladata, hogy megóvja a felületet a por, törmelék vagy vízcseppecskék bejutásától. Mindez elronthatja a bevonatot. Az akril kompozíció teljes kikeményedése 1,5-2 napon belül megtörténik.

Visszaállítás akril béléssel

A módszer lényege, hogy a bélést akrilból építik be a régi fürdőbe. A termék akril lapból készül, amelyet a kívánt hőmérsékletre melegítenek és egy öntőformával extrudálnak. A bélés vastagsága jellemzően 5 mm.

Az akril bélésnek számos előnye van, amelynek fő jellemzője a hosszú élettartam. Megfelelő működéssel akár 20 évig is eltarthat. Nagyon tartós, nem fél a mechanikai sérüléstől és ütésektől, nem rozsdásodik és sárga virágzás nem borítja. Az akril betét könnyen tisztítható hagyományos háztartási termékekkel, és nem igényel agresszív készítményeket.

A helyreállítás után az öntöttvas fürdő teljesen új, sima és tökéletesen sima fényes felületet mutat. A bélés mögött elrejtheti a régi öntöttvas konstrukcióban bekövetkező károkat és hibákat.

Azonban sok hiányosság van ebben a módszerben. A betéteket 1,5 és 1,7 m hosszúságú szabványos öntöttvas fürdőkre készítik, így ha más dimenziók vannak, akkor ez a helyreállítási módszer nem fog működni. A betét a fürdőre kerül, és teljesen be kell kerülnie. Ehhez le kell szedni a csempe alsó sorát, és el kell távolítani a szifon berendezést.

A bélés telepítése előtt a fürdőt fel kell készíteni, de az ilyen alapos előkészítés nem szükséges a festés előtt. Elég, ha eltávolítja a zománc bevonatot egy őrlõkefével, majd tisztítsa meg a felületet egy tisztítószerrel.

A bélést meg kell próbálni, ha vannak kinyúló részek, akkor elektromos vágóeszközzel kell őket vágni. Ezután jelölje ki és vágja ki a fúró lyukat a túlfolyás és a leeresztés érdekében. A fürdő széleire egy tömítőanyag van felhordva. A bélés telepítése speciális habra készült, amely egyenletesen lefedi a fürdő teljes felületét.

Az akril betétet óvatosan le kell engedni a tartályba, és úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen torzítás. Ezután a szifon csatlakozik, és a fürdőt gyakorlatilag vízzel feltöltötték. Ebben az állapotban egy napra kell hagyni annak érdekében, hogy a hab és a tömítőanyag teljesen megszáradjon.

Így önmagát helyreállíthatja, de a legmegfelelőbb a professzionális munkavégzést végző cégek szolgáltatásaira való áttérés.

Hasznos videó a témában

Az öntöttvas fürdő helyreállítása különleges zománcokkal:

Folyékony akril bevonat:

A fürdő restaurálása akril béléssel:

A helyreállítás a legjobb módja annak, hogy frissítse a fürdő megjelenését, mert lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen és olcsón adjon új életet a régi öntöttvas fürdőnek. Minden módszernek vannak előnyei és hátrányai, ezért eldöntheti, hogy melyiket fogadja el.

Festeni az öntöttvas fürdőn kívül

Sajnos nincs semmi örök és állandó jelen ebben a világban - a fürdő sem kivétel. Idővel, még a

a megfelelő gondozás, a felület kezd elveszülni, virágzással és rozsdafoltokkal borítja, és a forgácsolás jelenléte csak súlyosbítja a problémát. Annak érdekében, hogy ne költsön pénzt egy új vásárlásra, otthonosan festheti a zománcfürdőt. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amelynek segítségével nemcsak visszaállíthatja, hanem egy teljesen új konstrukciót is mutathat.

Mi a teendő: festeni vagy vásárolni?

Először is, a fürdő önmegújítása sokkal olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése. Így nemcsak új életet adsz egy régi fürdőszobának, hanem jelentősen megerősíted a felületet, mint meghosszabbodod a műveletet. Ezenkívül a festett vízvezeték teljesen újszerűnek tűnik.

Annak érdekében, hogy a fürdés után a festészet még mindig elég idő, akkor be kell tartania a következő szabályokat:

 • Próbálja ki a lehető legkevesebbet, vagy ne áztassa a fürdőszobai fehérneműt.
 • Óvatosan válassza ki a mosószereket, mivel hatásosak káros hatással a festett felületre.
 • Ne töltse meg a fürdőt vízzel, és hagyja sokáig.
a tartalomhoz ↑

Festse az öntöttvas fürdőt otthon

Az öntöttvas fürdőt a következő esetekben kell helyreállítani:

 1. Ha a felület mechanikai károsodást vagy különböző repedéseket és forgácsokat okoz.
 2. Sárgás zománc, amely a nem megfelelő gondozás miatt jelent meg.

Ha úgy dönt, hogy helyreállítja a fürdőszoba festésének módját, figyelembe kell vennie annak előnyeit és hátrányait.

Az önfestmény fürdőszoba fő előnyei:

 • A festék sokkal olcsóbb, mint új vízvezeték beszerzése és telepítése.
 • A különböző színek és textúrák gazdag választékának köszönhetően pontosan úgy választhat, hogy tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.
 • Lehetősége van arra, hogy önállóan végezze el a festési folyamatot jogosulatlan személyek bevonása nélkül.
 • Ez az eljárás nem igényel sok időt és fizikai erőfeszítést.

ellenérvek

Sajnos az előnyök mellett számos hátrány is van:

 • A belső festés előtt számos előkészítő munkát kell elvégezni - kiegyenlítés és alapozás.
 • Annak szükségessége, hogy az összes felületet gombaellenes szerrel kezeljük.
 • A festék kellemetlen éles szaga.
 • A forgácsok teljesen láthatóak.

Fontos! Meg kell jegyezni, hogy a festék átlagos élettartama a fürdő felületén 10 hónap és 3 év között van, figyelembe véve a helyes alkalmazást.

Festék kiválasztása

Az öntöttvas fürdő kiváló minőségű festése otthon teljesen függ a kiválasztott festéktől. Napjainkig a legjobb megoldás az, hogy zománcozott permetet használjunk, ami nagymértékben leegyszerűsíti a festési folyamatot.

Fontos! Mindig emlékezni kell arra, hogy a zománc toxikus anyag. Ezért kezdőknek nem ajánlott spray-kkel festeni.

Továbbá, amikor a festészet gyakran használják akril. Nagyon könnyű használni, így akár egy nem profi is képes dolgozni vele. Ennek az az oka, hogy az akril festékek egyenletes rétegben terjednek a felületen, így a bevonat vastagsága mindenütt megegyezik.

Ma az öntöttvas fürdő festésére a legnépszerűbb a következő színező keverékek:

 • Jobi. Ez egy meglehetősen jó minőségű és ellenálló festék. Annak ellenére, hogy nedvességálló tulajdonsága van, ideális megoldás a fürdőszobában. Fő előnye a költségvetési árpozíció.
 • Tikkurila. Az egyik leghíresebb márka. Ebben az esetben jobb választani a Luja-t, mint a keverék összetételénél, nemcsak festeni, hanem egy primert is.
 • Dulux. Ez a vezető szerepet játszik a festék- és lakkbevonatok gyártói között. A fürdőszoba festéséhez a "Dulux Realife Kitchen" -re kell figyelni Fürdőszoba ".

Fontos! Tilos olajkészítmények és autófestékek használata a fürdőszoba festéséhez. Azon kívül, hogy hozzájárulnak az alapkabát további megsemmisítéséhez, ártanak az egészségnek is.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a felhasznált anyagok, amelyeket a belső és a felső felület festésére használnak, jelentősen különböznek egymástól.

Hogyan öntöttvas fürdő festeni?

Ezért célszerűbb az alkid alapú anyagok sűrű konzisztenciáját használni.

Fontos! A fürdő külső festése esetén kétkomponensű festékeket is használhat - például a belső munkákhoz.

Az alkid-színező keverékeknek számos előnye van:

 • Tekintettel arra, hogy a fürdő külső felülete nem annyira ki van téve a nedvességnek, az ilyen keverékek nagyon tartósak.
 • Alacsony árfekvés.
 • Könnyű és gyors a rajzban.
 • 24 órán belül megszárad.

Szükséges leltár

Annak érdekében, hogy festse a fürdőt otthon, a következő anyagok és eszközök szükségesek:

Fontos! Az ecsetet kizárólag természetes sörtékből kell készíteni.

 • drill;
 • Csiszolófej;
 • Festék kés;
 • csipesszel
 • Aceton vagy egy speciális oldószer;
 • Rongyok (szabadon kell lennie).

A munka sorrendje

A fürdő festésének folyamata három szakaszra osztható.

1. szakasz Előkészítő munka

Mielőtt festené a fürdőt otthon, elő kell készíteni egy sor előkészítő tevékenységet. Ez azért szükséges, hogy a festék jól megragadjon és egyenletesen feküdjön.

 • Tisztítsa meg a felületet. Ezt alkalikus kémiával kell elvégezni. Használat után alaposan öblítse le és szárítsa meg alaposan.

Fontos! Az alkáli kémia nagyon sokat ég a kezek bőrén, ezért mindig viseljen kesztyűt munka közben.

 • Zsírtalanító. Ebben az esetben speciális vegyi anyagok fognak segíteni Önnek, még autóipari is lehet.

Fontos! A zsírtalanításhoz rendszeres tündéret használhat a mosogatáshoz. Az eszköz zsírtalanításának folyamatát 3-4 alkalommal egymás után kell végrehajtani.

 • A felső réteg eltávolítása. Az összes zománcot teljesen vagy csak a felső réteg eltávolíthatja - ez csak a választás. Végezze el ezt az eljárást csiszoló fúvókával ellátott elektromos fúróval.
 • Tisztítsa meg újra a fürdőt, és szárítsa meg természetes úton vagy hajszárítóval.
 • Már egy száraz felületen, hengerrel, alkalmazzon primert.

2. lépés. A festési folyamat

Miután az alapozó teljesen száraz, elkezdheti a fürdőszobai festési folyamatot:

 1. Először festse be a felületeket vastag réteggel festett festékkel, majd fokozatosan lefolyjon.
 2. A fürdőszoba oldalfalait ugyanúgy kell festeni, csak figyelembe véve a korábban alkalmazott réteget.
 3. További feladata a festék egyenletes eloszlása ​​a kerület mentén.

Fontos! Használjon festékhengert. Ez nagymértékben megkönnyíti és felgyorsítja a folyamatot.

3. fázis. Szárítás

Miután elkészült, a fürdőszobát 10-24 órán keresztül le kell zárni, hogy megszáradjon. Ez azért szükséges, hogy a különböző festékek és foltok ne essenek a festett felületre.

Fontos! A teljes szárítási folyamat kb. 5 napig tart, így nem használhatja a fürdőt.

Vegye fontolóra további lehetőségeket a fürdő otthon helyreállításához.

A fürdő helyreállítása epoxi zománccal

Ez a legrégebbi és leginkább gyakorlott módszer. A pályázati eljárás ugyanazt a festményt illeti. A különbség csak különböző összetételű. Ma az epoxi zománc két kategóriába sorolható:

 1. Szakszerű használatra (nagyon folyékony és több rétegben is alkalmazható);
 2. Az önmegújításhoz (ez a lehetőség meglehetősen vastag, ami megkönnyíti a munkát).

Fontos! A zománc, amely dobozban kapható, nagyon rövid életű, és csak egy évig tart, majd újra kell elvégeznie a folyamatot.

A módszer fő előnyei:

 • Az anyag olcsósága;
 • Nem kell szétszerelni a fürdőszobát;
 • Alkalmas öntöttvas és acél fürdőkhöz.

ellenérvek

Az előnyök mellett figyelembe kell venni a hátrányokat, amelyek a helyreállítás módjában rejlenek:

 • Hosszú szárítási idő - kb. Egy hét;
 • Elég hosszú és fáradságos festési folyamat;
 • Erős és kellemetlen szag;
 • Ütésérzékeny bevonat;
 • Rövid élet;
 • Nem rejt magában különböző felszíni hibákat;
 • Idővel kezd sárgulni.

Eszközök munkához

A fürdő zománcozásának helyreállításához a következő anyagok szükségesek:

 • Görgős vagy szórópisztoly - professzionális zománcozáshoz vagy fleutsevaya ecsethez - önfelhasználásra;
 • csipesszel
 • drill;
 • Csiszolófej.

A munka teljesítménye

A helyreállítási folyamat több szakaszra oszlik:

 • Előkészítő munka. Ők teljesen hasonlóak, mint a festés előtt: tiszták, zsírtalanítanak, távolítsák el a felső réteget, primert.
 • A keverék alkalmazása előtt készítse elő az utasításokat.

Fontos! Ne használja azonnal az egész kompozíciót, festés egy részét. Ez annak köszönhető, hogy a zománc nagyon gyorsan megragad, és a felhordási folyamat meglehetősen hosszú.

 • Annak érdekében, hogy a zománcot felhordja a felszínre, bőségesen meg kell nedvesítenie a kefét. Ezután rajzoljon függőleges szalagot az aljától a széléig. Ezután törölje le a zománcot az oldalán. Festsd be a második szalagot, hogy dörzsölve a már kezelt területre kerüljön. Az alkalmazási folyamat úgy történik, mintha átfedés lenne. Így az első réteget alkalmazzák. Hagyja, hogy a keverék megragadjon, és azonnal kezdje el alkalmazni a második.

Fontos! A keverék felületén történő alkalmazásakor csepegéseket okozhat. Ha ez megtörténik, akkor távolítsa el őket tiszta kefével végzett kefével az elkenődés helyére. Ami az áramlást illeti, ezeket el kell távolítani, miután a zománc megkeményedett egy összeszerelő vagy festő kés használatával.

 • A száraz összetétel kb. 3-7 nap lesz. Több időt is kímélhetsz, mivel segít megerõsíteni az új bevonatot és meghosszabbítja üzemidejét.
a tartalomhoz ↑

Használjon akril

Ma ez a legnépszerűbb módszer. Ezt a keveréket a "Stakril" néven kaphatja meg.

Ennek a módszernek az előnyei a következők:

 • Tartósság (a felületen kb. 10 évig tarthat);
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Vonzó, fényes felületet képez;
 • Nincs kellemetlen szag.

A hátrányok a következők:

 • Ha valamilyen helyen van karcolás, akkor az akril réteg gyors elpusztítása és megszakítása megkezdődik;
 • Magas ár;
 • Hosszú szárítás - 2-3 nap.

Eszközök munkához

Annak érdekében, hogy helyreállítsa a fürdő akril, akkor szüksége lesz:

 • Görgő vagy fleytsevaya kefe;
 • Rugalmas spatula;
 • csipesszel
 • Fúrjon csiszoló fúvókával.

Helyreállítási eljárás:

 • Előkészítő munka. Hasonlóak a festészethez hasonlóan.
 • Akrilszerkezet rajzolása. A legjobb, ha ömlesztve kerül a spirálba a fürdő falától a lefolyóig. Ez annak köszönhető, hogy ez a keverék nagyon folyékony.

Fontos! Nem töltött területeket tölthet el rugalmas spatulával.

 • A szárításhoz 2-3 napig el kell hagynia a fürdőt. A helyiséget le kell zárni. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk, hogy a por és a szál ne érjen a felületre.
a tartalomhoz ↑

Módszer "Fürdő a fürdőben"

Ennek a módszernek az a lényege, hogy egy új akril bélés be van helyezve a régi öntöttvas fürdőbe, amely teljesen alakját veszi.

Ennek a módszernek a fő előnyei:

 • Ideális sima bevonat;
 • Nagyon tartós akril;
 • A szolgáltatás élettartama körülbelül 15 év;
 • Nem kellemetlen szag;
 • Beépítés utáni első napi használat;
 • A felület fehér marad, és nem hajlamos sárgulni.

Ennek a módszernek a hátrányai a következők:

 • Nagyon magas költségek, amelyek nőhetnek, ha a kád nem szabványos méretű;
 • Ezt az eljárást nem lehet önállóan elvégezni;
 • Repedések esetén a habarcs eltolódhat;
 • A bélés eltávolítása és a kondenzátum állandó kialakulása miatt kellemetlen, piszkos szag keletkezhet;
 • Az újratelepítés lehetősége kizárt;
 • A bélés telepítésekor el kell távolítania a kád széleinek bevonatát.
a tartalomhoz ↑

Paint vízvezeték arany

Eddig nagyon népszerűvé vált a fürdő és a WC színezése aranysárga színben. Annak érdekében, hogy ilyen értékes vízvezetékkel rendelkezzen, csak egy speciális spray-t vásároljon arany festékkel.

Fontos! Korábban ezek az aeroszolok nagyon drágák voltak, mivel természetes arany részecskékből álltak. A modern kompozíciók a mesterséges alkotóelemek tartalmának köszönhetően semmiképpen sem rosszabbak elődeiknél, de az ár jelentősen alacsonyabbak.

Anyagok a munka számára

Ehhez a festményhez a következő anyagok szükségesek:

 • Spray festék;
 • Aeroszol akril lakkozás - az Ön preferenciáitól függően lehet fényes és matt textúrája is;
 • Maszkoló szalag;
 • Lintmentes rongyok;
 • Víz medencéje;
 • Az oldószert;
 • Csiszolópapír.

A munkák sorrendje a következő:

 • Jól öblítsük le és zsírtalanítsuk fel a felületet.
 • Ha durva szerkezetet szeretne létrehozni, akkor ebben a szakaszban finom csiszolópapírral kell a fürdő felületét elkenni.
 • A festéshez nem tartozó helyeket maszkoló szalaggal kell beilleszteni.
 • A festéshez. Ehhez rázza fel a permetet, és terítse el a festéket 30 cm távolságra. 20 perc múlva új réteget kell elhelyeznie.

Fontos! Az "arany alatt" festéshez legalább 3-4 réteget kell alkalmazni.

 • Miután a festék megszárad, a tetejére lakkot kell felhordani.
a tartalomhoz ↑

Hasznos tippek és trükkök

Annak érdekében, hogy mindent el tudjon végezni, és az eredmény tetszett neked, felhívtunk figyelmükbe néhány tippet, amelyek hasznosak lesznek a munkához:

 1. Az előkészítő szakaszban nem ajánlott a klór tartalmú termékek használata.
 2. A fürdő helyreállítása a legjobban a meleg időszakban történik.
 3. Próbáld meg, hogy ne érintse meg a kefe sörtét a festmény alatt, mivel a jövőben a zsír belépése miatt egy festékréteg zsetonokat okozhat.
 4. A restaurálás után cserélni kell a bilincseket és a tömítéseket, mivel a leeresztőnyílások keskenyebbek lesznek a fürdő falainál.
 5. Jobb, ha két réteg akril keveréket alkalmazunk. Így növelni fogja a működési időszakot.
 6. A vékony falú öntöttvasból készült fürdők esetében a bélés használata nem ajánlott.
 7. Festéskor próbálja meg eltávolítani a csapot és a zuhanycsapot, mivel ebben a szakaszban a nedvesség beáramlása nem ajánlott.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

Ha a fürdőed rosszabbodott, akkor nem kell azonnal új terméket szereznie. Teljesen minden vízvezeték helyreállítható, és teljesen szokatlan designt hoz létre. És ha követitek a szakértők ajánlásait a cikkből, akkor a késztermék több mint egy évet fog szolgálni.