Legfontosabb > Csapok

Hamis mennyezetek a fürdőszobában csinálják magukat: a telepítő utasításai a mestertől

Háttérkép, mazsolás, festés? A fürdőszobában a mennyezet véglegesítése mindez nem nagyon alkalmas. A nagy páratartalom és a forró gőz valódi kihívást jelent minden díszítő bevonat számára. Hamis mennyezetek a fürdőszobában praktikus és kényelmes megoldást jelenthetnek a problémára.

Nagyon jól néz ki, hosszú ideig szolgálnak, és nem olyan nehéz ilyen magatartás telepíteni. Ehhez válassza ki a megfelelő anyagot, és tanulmányozza a telepítés jellemzőit.

Miért pontosan felfüggesztették?

Bárhol is van ilyen lehetőség, a tulajdonosok a lakások és házak próbálják fel csak felfüggesztett mennyezet. Az ilyen típusú szerkezetek alatt célszerű elrejteni a kommunikációt és a fő mennyezet hiányosságait. Hasonló problémák a fürdőszobákra jellemzőek, különösen a lakóházakban.

A felfüggesztett mennyezet alatt eltakarja a szellőzőcsatornát, a padló alatti lakás szennyvízvezetékeit, az elektromos vezetékeket, stb. Ezenkívül a lógó anyag tökéletesen elfedi a fő mennyezet szabálytalanságait.

Természetesen a felületet gipszel is ki lehet egyenlíteni, de a nagy felületi magasságkülönbség esetén célszerű egy speciális kialakítást használni. A felfüggesztett mennyezet nem túl bonyolult a kivitelezéshez, még a kezdők is megbirkózhatnak a telepítéssel. A formatervezés általában ellenálló a külső hatásokkal és tartós.

A vászon mennyezetén gyönyörűen lámpákat készíthet. Ez a befejező lehetőség sok érdekes lehetőséget hagy maga után egy elegáns terem kialakításának.

Gipszkarton vagy műanyag panelek

Az anyagválasztás szempontjából az építőipari üzletekben csak két lehetőség van: a gipszkarton és a műanyag lemezek. Természetesen magas páratartalmú körülmények között csak vízálló gipszkartonra van szükség. A megfelelő felszereléssel és a minőségi kivitelezéssel ez a design elég hosszú lesz. Meg kell azonban jegyezni, hogy a műanyag sokkal jobban ellenáll a nedves meleg levegő hatásának, mint a gipszkarton lapok, még a nedvesség ellen is.

A műanyag panelek vagy gipszkarton mennyezetének beszerelésének költsége nagyon kicsi. És a technológia ugyanúgy működik. Azonban a mennyezet PVC-panelek kész befejező réteg, azaz. telepítésük után nincs szükség további befejező munkára, egyszerűen csak óvatosan törölje le a kész mennyezetet a portól és a véletlen szennyeződéstől. A gipszkartonlemezek azonban további befejezést igényelnek. Telepítésük után szükséges:

 • zárja le a lapok közötti varratokat;
 • a felületet vakolják;
 • díszítő bevonatok réteget, stb.

Így több időt és erőfeszítést igényel a gipszkarton mennyezetének felszerelése, mint a műanyaggal való munka. Van még egy fontos pont: műanyag - az anyag kissé törékeny, nagyon óvatosan kell kezelni a paneleket. ha a gépet ineptesen vagy gondatlanul használják, repedések vagy forgácsok jelenhetnek meg a paneleken, és a sérült panelek felszerelése egyszerűen elfogadhatatlan. Ha ilyen probléma merült fel, akkor minden sérült panelt teljesen új helyre kell cserélnie.

A gipszkarton e tekintetben kevésbé igényes. Ha a lap felületén semmilyen karcolás vagy kis mélyedés jelennek meg, akkor nem nehéz elrejteni a befejező réteg alatt, míg az építés általános megbízhatósága nem lesz hatással. Így például a gipszkarton és a műanyag között választani kell a saját preferenciáitól: minden lehetőség a maga módján jó.

Eszközök és anyagok

A függesztett mennyezet szereléséhez a PVC panelek mellett a következő szerszámra van szükség:

 • fúró (kicserélheti a lyukasztást);
 • éles kés;
 • fémvágó fémfűrész;
 • kötőelemek (csavarok présolajjal, dugók, stb.);
 • mérőszalag;
 • marker (ceruza);
 • építési szint.

Szüksége lesz speciális fém UD-profilra (25x25mm) és CD-profilra (25x60mm), kezdőlemezre, felfüggesztésre és mennyezeti lábazatra.

Telepítési eljárás

A panelek kiválasztása műanyag mennyezetre, a színük és a vastagságuk alapján dönthet. A színnek meg kell felelnie a teljes kialakításának a fürdőszobában, és a vastagság - az előírások építési kódok. Úgy gondolják, hogy a mennyezethez 5-10 mm vastagságú műanyag használható. Leggyakrabban a fürdőszobában 8 mm vastag műanyag mennyezet van.

Erre a célra ne használjon 4 mm vastag, olcsó és vékony műanyagot. Ha ilyen reflektorfényeket telepít, akkor a háttérvilágítás a panelen keresztül látható, és a felfüggesztett mennyezet mögött rejlő összes kommunikáció belülről kiemelhető. Nagyon csúnya.

Nem szükséges vastag műanyag panelek vásárlása. Ezeket fali díszítésre tervezték és meglehetősen drágák, a mennyezetre ilyen költségek egyszerűen feleslegesek. Ezen kívül, a vágás egy ilyen vastag műanyag lesz "bolgár", ami jelentősen bonyolítja a munkát.

1. szakasz: Előkészítő munka

Először is vegye ki az összes olyan elemet a fürdőszobából, amely zavarhatja a javítást. A nem eltávolítható anyagokat védeni kell a véletlen sérülésektől. Természetesen a régi felfüggesztett mennyezetet is (ha rendelkezésre áll) szintén el kell távolítani.

De a fő mennyezet régi befejezése változatlan marad. Csak akkor távolítható el, ha lényegesen megrongálódott (úgy, hogy ne csökkenjen a kész függesztett mennyezeten), vagy ha a mennyezetet károsítja a gomba vagy a penész. Ezután a helyiség egészségügyi feldolgozása szintén az előkészítő munka részévé válik.

2. szakasz: Keretszerelés

Nyilvánvaló, hogy a műanyag panelek mennyezetének beszerelési sorrendjét a következő videó tartalmazza:

Tehát át kell menni az egész technológián az elejétől a végéig. Először a jelölést kell végrehajtania. Ebből a célból, a jövőbeli mennyezet szintjén egy vízszintes vonal húzódik az összes fal mentén egy épület szintjén. A főfödémtől a felfüggesztett mennyezetig terjedő távolság kiszámításánál figyelembe kell venni nem csak a vászon alatt elrejtett kommunikáció méretét, hanem a mennyezetbe ágyazott lámpatestek magasságát is.

A világítási eszközöket előre kell megvásárolni, hogy a mérések maximális megbízhatóságát biztosítsák. Ha már a kerámia burkolatát már a fürdő falaira helyezték el, a megfelelő vízszintes csíkok kialakításával, az épület szintje helyett vízszintes csempecsatlakozás használható.

Ezután folytathatja a keret telepítését:

 1. Vágja le az UD-profilt a fürdőszoba falának hosszának megfelelően.
 2. A profilban lyukakat készítsen a tüskékhez (500 mm-es lépésekben).
 3. Helyezze a profilot a falra, jelölje meg a rögzítés helyét.
 4. Fúrjon lyukakat a falon a tüskékhez.
 5. Rögzítse a profilot a falon tüskével.
 6. Vágja le a vezető CD-profilt darabokra a fürdőszoba hosszának vagy szélességének megfelelően.
 7. Illessze a vezetőprofil darabjait a beépített UD-profilba (400 mm-es vagy ennél kisebb lépés).
 8. Ha a profil hossza meghaladja az 1500 mm-t, rögzítse a csavarokkal a betétek helyén.
 9. A további merevség érdekében további felfüggesztések segítségével rögzítse a CD-profilt.

A profilsínek közötti távolságnak nem szabad túl nagynak lennie, hogy a műanyag panelek ne essenek saját súlyuk alatt. Ráadásul a hamis mennyezet nem mindig van felszerelve reflektorral. Az egyéni csillárok és egyéb függesztett mennyezetre szerelhető szerkezetek esetében külön méretű keretet kell elhelyezni.

3. lépés: Műanyag panelek beszerelése

Maguk a panelek nem túl nehézek telepíteni. Általában a CD-profilon keresztül küldenek. Először le kell vágnia minden panelt a megfelelő méretre. Ezután telepítsen egy indítósínt vagy álmennyezetet, jelezve a műanyag panelek beszerelésének helyét.

Az első műanyag lapot az egyik végével helyezzük a kiindulási sínbe, majd kissé meghajlítva a panel második vége megfelelő helyre kerül. Az első lapot kissé a falhoz nyomják, majd a helyét csavarokkal és egy présgépvel rögzítik.

Ugyanígy a másik panelek egymás után kerülnek telepítésre. A panelek véghelyzetben vannak felszerelve, vagy egy speciális zárral vannak felszerelve típusától függően. Az összeszerelés során kerülni kell a törékeny műanyagra alkalmazott túlzott erőt, hogy elkerülhető legyen az anyag véletlen törése. Előfordulhat, hogy az utolsó panelt módosítani kell. A szélességet egész hosszában vágják. Előfordul, hogy a befejezőlap, valamint az első, csavarokkal van rögzítve, de ez nem szükséges.

4. színpad: Spotlámpák felszerelése

Kezdje el a telepítés spotlámpák kell még a telepítés előtt a panelek, miután a beállított keret kialakítása. Ebben a szakaszban minden egyes lámpához vezetni kell a vezetékeket, amelyek telepítését tervezzük.

Javasoljuk, hogy hagyja el a kábelt egy jó margóval, mert sokkal könnyebb levágni egy extra darabot, mint növelni a hiányzó. Mivel a telepítés a fürdőszobában történt, érdemes egy kettős szigetelésű vezetéket venni. Kiegészítő védelmet biztosít a műanyag hullámos tömlő. A kábelezés befejezése után azonnal ellenőrizni kell a teljesítményét.

A spotlámpák lyukai panelekbe vannak fektetve, ahogy azokat lefektetik. A lámpa megfelelő lyukának vágásához késsel lehet használni. Közvetlenül a telepítés után minden panel telepíthető a helyén és a lámpa. De általában a lyukak vezetnek a dróthoz.

Miután az összes panelt feltelepítettük, menjünk a lámpákba. Mindegyikük a terminálok segítségével csatlakozik a kábelezéshez. Ezután helyezze be az izzót, majd a világítási rendszer készen áll a használatra.

Általában műanyag mennyezeti panelek helyezkednek el párhuzamosan a hosszú vagy rövid fal a fürdőszoba. Érdekes tervezési lehetőség lehet a műanyag panelek átlós iránya. Azonban ez a telepítési mód több időt és erőfeszítést igényel, mivel a panelek végeit le kell vágni nem merőleges az oldalára, de körülbelül 45 fokos szögben.

A műanyag panelek segítségével nemcsak rendszeres, hanem többszintű mennyezet is előállítható. Érdekes lehet a különböző színű vagy árnyalatú műanyag panelek kivitelezésének megvalósítása is.

A gipszkarton burkolatának felszerelése

A gipszkarton álmennyezetének beépítési technológiája a fürdőszobában megközelítőleg ugyanolyan lépésekből áll, mint a műanyag mennyezet felszerelése:

 • szoba előkészítés;
 • keretbeállítás;
 • gipszkarton lapok telepítése;
 • befejező munkát.

Először a PPN 28/27 vezetőprofilt kell elhelyezni a fürdő peremén. A profil speciális tüskével van rögzítve. A falról való rögzítési távolság 100 mm, majd a rögzítőelemek 300 mm-es lépésekben vannak felszerelve. Ezt követően, a jelölésnek megfelelően, felfüggesztéseket telepítenek - szigorúan merőlegesek a vonalra és szigorúan a sor közepén.

A felfüggesztés egy vagy két tüskével történő rögzítéséhez. A fő keret a felfüggesztésekre szerelhető és csavarokkal van rögzítve. Ezután rakja fel és pattintsa be a speciális "rákokat". Ezután a PP 60/27 profillal kívánt hosszúságú fém vágóhidakkal köszörűket vagy ollókat használjon. A jumperek a "rákok" alatt vannak felszerelve, egymáshoz igazítva és csavarokkal rögzítve.

Amikor a gipszkartonokat az egyes lapok között helyezi el, körülbelül 5 mm-es résnek kell lennie, amely lehetővé teszi az anyag hőtágulásának szintjét és elkerülése érdekében az alakváltozást. A varratokat különleges rögzítő rácskal és vakolattal kell lezárni. Ezután a gipszlapok felülete egyenetlen lesz, finis réteggel. Kiderül, hogy egy sima és sima felületet lehet festeni, tapéta-beillesztett, csempézett stb. A gipszkarton mennyezetére is elhelyezhet reflektorokat vagy függő csillárokat. Az utóbbi esetben gondoskodni kell egy külön profilról a világítóeszköz rögzítéséhez.

Néha egy fadarabot használnak profilként a függesztett mennyezet rögzítéséhez. A technológia lehetővé teszi ezt a fajta kialakítást, de a fürdőszobában nem nagyon alkalmasak, mivel a fa nem tolerálja a nedvességet. Különálló kezelésre van szükség nedvességálló impregnálással minden fa elemhez. Általában könnyebb és kényelmesebb a könnyűfém profil használatával.

A lakberendezési útmutató

A felfüggesztett mennyezetek vonzó megjelenésűek és nagy teljesítményűek. Használatuk révén jól felszerelheti a fürdőszobát. Segítségükkel a tervezők valódi műalkotást hozhatnak létre.

A felfüggesztett mennyezet előnyei és hátrányai

A felfüggesztett mennyezet számos előnnyel jár. Képesek lesznek elrejteni a felszínen lévő hibákat és szabálytalanságokat. Ezenkívül felhasználhatók a kábelezés, szellőztető rendszerek és a kommunikációs rendszerek egyéb elemeinek álruházására.

A felfüggesztett mennyezetek előnyei:

 • egyszerű telepítés;
 • hosszú élettartam;
 • vonzó megjelenés;
 • különböző típusú világítás felszerelésének lehetősége (különböző formájú lámpák könnyen beilleszthetők a mennyezetbe);
 • a bontás egyszerűsége (míg a hamis mennyezet nem deformálódik).

Plusz, ha a padlót nedvességálló anyagokkal befejezte, hosszú időre elfelejtheti a javításokat, mert a penész, a baktériumok és a gombák már nem reprodukálódnak.

A függesztett mennyezetek lehet velúr, bársonyos vagy szatén kivitel, így könnyedén kiválaszthat egy olyan anyagot, amely jól illeszkedik a fürdőszoba belsejébe. Majdnem minden ilyen típusú bevonatnak porvédő bevonata van, ezért nem fog különösebb gondot okozni. Nem nedvességet kondenzálnak, ezért széles körben használják a fürdőszobákat, a szaunákat és a magas páratartalmú helyiségeket.

A felfüggesztett mennyezet hátrányai

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek, de vannak hátrányaik. Először is - ez a megszállt tér. Függesztett mennyezetek telepítésekor használjon hasznos területet. Az ilyen mínusz különösen akkor válik észrevehetővé, ha alacsony lakás vagy ház van. Ez a pillanat kiküszöböli a nagyméretű csillárok beépítését a belső térből.

A felfüggesztett mennyezet felszerelése nem nagy nehézségekkel jár, de az eljárás maga is sok időt és energiát igényel. Előzetesen ajánlatos a bútorokat kivonni a szobából, hogy ne foltolják.

A harmadik mínusz a költség. A magas árak miatt ez a lefedettség nem mindenki számára elérhető. A felfüggesztett mennyezet azonban a megvásárlástól függően hosszabb ideig működik.

Fürdőszobai függesztett mennyezet fajtái

A függesztett mennyezetek különböző változatokkal vannak ellátva, így a legvonzóbb megoldást választhatja ki és a fürdőszobát az egyéni preferenciáknak megfelelően rendezheti. Az alábbiak a lefedettség fajtái:

 1. rack - radikálisan megváltoztatják a fürdőszoba szobáját, velük a fürdőszobás gazdag és nagyon hangulatos;
 2. tükör - ez a bevonat egyedi légkört teremt a szobában;
 3. a nedvességálló gipszkartonból - képes a nagy páratartalmú helyiségekben üzemeltetni anélkül, hogy csökkentené a működési potenciált;
 4. matt üveg - stimulálja a pihenést.

Különös figyelmet kapnak a kombinált mennyezet, amely egyesíti a különböző stílusokat és anyagokat. Használatával megoldhatja a komplexitás bármely szintjének tervezési problémáit.

1. Rack álmennyezet

Az ilyen mennyezet egy függesztett sínek (panelek). Nagy mechanikai szilárdság jellemzi, mert alumíniumból vagy acélból készülnek. A telepítés szögek, kötőtűk és klipek segítségével történik.

A munka végén egy közbenső réteg kerül kialakításra a fő és az álmennyezet között, ahol az elektromos vezetékek, vízkommunikációs és egyéb rendszerek találhatók. A mennyezet és a falak ízületeinek megjelenési helyein speciális profilok vannak felszerelve, amelyek a felfüggesztett mennyezetet tartják és díszítik a sarkot.

A használt lécek többféle típusra oszthatók:

 • nyitott lécek (az így kapott 1,5 cm-es hézag zárva van egy profilmal, nem ajánlott ilyen kialakítás kis helyiségekben);
 • zárt zárak (a lehető legszorosabban rögzítik egymást, ennek következtében létrejön az a hatás, hogy a lécek egymás után jönnek, egy ilyen mennyezet nagyon hatásosnak tűnik);
 • párnázott vasúti (ez a mennyezet sokban hasonlít egy nyitott fénnyel, ugyanakkor a legfontosabb különbségek az, hogy az alumínium csíkok be vannak helyezve a rack-résekbe, és ezáltal tökéletesen lapos mennyezetet biztosítanak hibák nélkül).

2. Tükrözött mennyezettel rendelkezik

A tükör lógó anyag gyártásának alapja a vízzel szemben ellenálló üveg. Ennek eredményeképpen a bevonat e változatát széles körben használják a magas páratartalmú helyiségek rendezésére. Ez azonban csak egyike az ilyen plafonok meglévő előnyeinek.

A tükrözött mennyezetek vizuálisan növelik a helyiséget. A szobák belsejében egyedülálló atmoszférát hoznak létre, és számos különböző modell létezik - széles választékú színek, textúrák és méretek. A tükrök mennyezete magas funkcionalitással rendelkezik. Itt azt értjük, hogy ötvözhetjük őket fémekkel és üvegekkel.

Az ilyen bevonat használatakor bekövetkező fényvisszaverés hozzájárul a fény megfelelő eloszlásához a helyiségben. A telepítés minimális időt vesz igénybe. A telepítés során nem lesz por, mert nincs szükség a mennyezet előtisztítására. A tisztítás során a tükör mennyezetét könnyen le lehet takarítani bármilyen rendelkezésre álló eszközzel.

Napjainkban a mennyezeteket módosíthatja: facet tükrök és minták. A facet tükrök színesek és görbületiek. A tükrök logó vagy logó formájában nagyon népszerűek. A rajzokkal ellátott tükröket vonzzák attól a ténytől, hogy az arcon kavargással készülnek. Ennek a módszernek köszönhetően a fénytörött fénysugarak egyfajta szivárványt alkotnak. A megvilágítás puha lesz és kiemelkedik.

3. Gipszkarton mennyezet

A gipszkartonból készült felfüggesztett mennyezeteket a fürdőszobák díszítésére használják, de nem olyan széles körben, mint a fentiek. Sokkal célszerűbb az anyag nedvességállóságának megváltoztatása. A gipszkarton függesztett szerkezetek nagyok a fürdőszobákban. Ezzel szinte bármilyen alakot hozhat létre.

Az ilyen mennyezetek könnyen karbantarthatók. Annak érdekében, hogy megfelelő állapotban maradhasson, elegendő egy egyszerű mosószerrel törölni a felületet szivaccsal.

A felfüggesztett mennyezetek ezen változatának telepítési eljárása saját jellemzőkkel rendelkezik. Telepítés előtt a lapok felületét speciális megoldással kezeljük, ami növeli a termékek nedvességállóságát. A működés során fellépő lyukakat szilikon tömítőanyaggal kell lezárni. Ugyanakkor a varratokat egy különleges tömítőszalaggal ragasztják, majd betakarják őket. A munka végső szakaszában a felület alapozva van, és ha szükséges, festékréteg kerül alkalmazásra.

4. Üvegfoltos mennyezetek

Egy ilyen mennyezet egy fémkeret üveglapokkal. A fagyos mennyezet nagyszerű a fürdőszoba számára, mert könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Alkalmazást talált különböző klubokban és koncerttermekben is.

Fő előnyei a következők:

 • Akrilüvegből készült, matt mennyezet teljesen biztonságos az emberi test számára;
 • a fényszóródás miatt a fürdőszoba mindig jól megvilágított;
 • vonzó megjelenés. A fényvisszaverődés harmonikus hangulatot kölcsönöz a szobának;
 • a berendezés időtartama a bevonat jellemzőitől függ. Nagyon sok vetület, mélyedés és díszítő elem jelenlétének függvényében a munka egy kicsit tovább tart.

A függesztett mennyezet nagyszerű megoldás minden fürdőszobában. Gyönyörű, praktikus és könnyen telepíthető.

Moduláris álmennyezetek szerelése

A különböző felfüggesztett mennyezetek szerelésének sajátosságai vannak. A telepítés minden árnyalata meg tudja tanulni a kezdő mestert. A telepítés során javasoljuk, hogy ragaszkodjon egy adott technológiahoz a művelet elvégzéséhez.

Fázis száma 1. Keretszerelés

A falszegmens profilja a helyiség falának kerületén van elhelyezve a korábban elvégzett mérések alapján. Szerelje fel a mennyezetet 15-20 cm-re a főtől. Használjon horgonyokat, bővítőcsavarokat vagy csavarokat a szereléshez. Szerelési lépés kb. 50 cm.

Figyelmeztetés. Felszerelés előtt győződjön meg arról, hogy a falvezeték nem halad át, mert akkor meg kell erősíteni a tápfeszültséget.

Fázis 2. A csapágyak felszerelése

Ezután telepítjük a hordozó síneket, amelyek párhuzamosan felszerelhetők az egyik falhoz vagy bármilyen szögben. A Reiki a fal sarok profiljában rögzített éleket rögzít. A megereszkedés elkerülése érdekében különleges rugós akasztókra kell felakasztani őket.

3. fokozat. Világítás beszerelése

Most speciális rasztereszközöket telepítünk, amelyek mérete megfelel a szabványos moduloknak. A mennyezet behelyezése előtt a világítást úgy szerelik fel, hogy semmi sem zavarja a kapcsolatot.

4. fokozat. Burkolólapok elhelyezése

Most a paneleket a lámpatestektől mentes cellákba helyezzük. Ugyanakkor ellenőrizni kell a mennyezetfeszítés feszességét.

Függesztett mennyezet videó felszerelése műanyagból

Függesztett mennyezetek szerelése

Az ilyen mennyezetek felszerelése még egyszerűbb, mint a moduláris. Számukra nincs szükség keret létrehozására, mivel az egész szerkezet csak a lécekből áll. Megértjük részletesebben.

 1. Először a fal sarokját állítjuk be. Elrejti a csúnya ízületeket a lécek és a fal között. A sarkok különböző színekben jönnek.
 2. Határozza meg a jövőbeli mennyezet irányát. Meghatározásakor állítsa merőlegesen a lécek szintjére. A szintet fal sarkok határozzák meg. Az ilyen léceket átvonásoknak vagy szalagoknak nevezik. Mindegyik mennyezeti gyártó speciális termékeket gyárt.
 3. A mennyezetre szerelt kereszttartók ugyanúgy vannak, mint a moduláris mennyezet hordozócsíkjai - a rugós akasztóknak köszönhetően. Ha nincs elég ház vagy lakás, akkor a függesztőkarok rögzíthető a mennyezetre.

 • Mérjük a falak közötti távolságot, és egy fűrészszalagon lerövidítjük a léceket. A sínek végei illeszkednek a fal sarkaiba, és hosszuk mentén bepattannak a keresztléc aljába.
 • A világítás beszerelésekor a szükséges lyukakat a fúró és a fúvókák segítségével vágják le a léceken.
 • A választott típustól függően kis lécek maradhatnak a lécek között, amelyeket kívánság szerint speciális betétekkel lehet lezárni, vagy a helyiség jobb szellőztetésére.
 • Természetesen minden mennyezetnek saját telepítési funkciói vannak, ezért javasoljuk a telepítés előtt olvassa el az utasításokat, amelyek részletesen ismertetik a szakaszos telepítést.

  Függesztett mennyezet kiválasztása nem csak a fő mennyezet hibáinak megszüntetését, hanem a fürdőszobát is különlegesvé teszi. Ha pihenni szeretne egy kemény munkanap után, a fürdőben fekszik, akkor a matt mennyezet tökéletes lesz az Ön számára. Ha hatékonyan szeretné megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását, válassza ki a tükrözött mennyezetet. Ha egyszerűbbet szeretne, akkor figyeljen a rácsos mennyezetre. Ha különleges mennyezetre van szüksége szokatlan formában, ebben az esetben a megoldás egy gipszkarton felfüggesztett mennyezetének telepítése lesz. Mint látható, a tenger a megoldások a különböző tervezési ötletek!

  Mennyezet a fürdőszobában - a lehetőségek tökéletes kombinációja a belső térben (105)

  A fürdőszobában lévő mennyezet nedvességálló anyagból készül. Valóban, ebben a szobában mindig van egy hőmérséklet-csökkenés, ami miatt nedvesség következik be.

  Az épületben nagy mennyiségű befejező anyag van a fürdőszobában, de hogyan kell a megfelelő választást tenni, a cikket tekintjük.

  Ajánlások a befejező anyagok kiválasztására

  Hogyan válasszuk ki a mennyezetet a fürdőszobában? Először is vegye figyelembe, hogy az anyagnak legalább 3 tulajdonsággal kell rendelkeznie:

  • gyakorlatiasság,
  • tartósság;
  • esztétika.

  Tanács. Amikor a mennyezetet a fürdőszobába telepíti, fontos figyelembe venni a telepítési technológiát, csak ebben az esetben az anyag hosszú évekig tart, és nem okoz problémát.

  Kövesse az egész szoba stílusát. A műanyag falpanelek és a fából készült mennyezet kellemetlennek tűnnek.

  Színes oldat

  A fürdőszobában a legjobb mennyezet - amely tökéletesen illeszkedik a szobába. A modern formatervezési projektek nem csak a mennyezet színének színezésére szolgálnak, hanem a különböző minták, díszítések, rajzok is.

  A mennyezeti szerkezetek javítása előtt olvassa el az alábbi információkat.

  Ha Ön egy alacsony szoba tulajdonosa, akkor a fürdőszobában lévő mennyezetet világos színekben kell készíteni, a sötétben pedig a padlót. Tehát a kontraszt játék érezhető lesz, ami miatt a tér vizuálisan magasabb lesz.

  A fény hiánya helyettesíthető pasztell hangokkal;

  Kiválasztása befejezni javítani a mennyezet, olvassa el nem csak az előnyöket, hanem az anyag hátrányait;
  A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

  A fürdőszobai javítás egyik legegyszerűbb módja a mennyezet festése. Általánosságban vízalapú festék kerül hozzáadásra bármilyen színnel.

  • előnyei:
  • Nedvességgel szemben ellenálló;
  • Gyorsan szárad;
  • Könnyen alkalmazható;
  • Nem képez repedéseket;
  • Nem tartalmaz toxinokat;

  Tanács. Antibakteriális készítményt kell rögzíteni egy rögzítő réteggel - megakadályozza a gomba kialakulását.

  Melyik emulziót választani?

  A vízálló emulziós festék többféle típusra oszlik:

  • akril;
  • Silicon;
  • Mineral.

  Az akrilfesték könnyen leesik a felületre, elrejti a hibákat legfeljebb 1 mm-re. Könnyű nedves tisztítani.

  Szilikon festék alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben. Képes mélyebb hibákat elfedni.

  Az ásványi emulzió egy cent, mész. Használható a magas páratartalmú helyiségekben, de a működési idő meglehetősen rövid.

  A vízbázisú festészet előnyei:

  • A fürdőszobai paraméterek megőrzése, a magasság csökkentése nélkül;
  • Lehetőség van bármilyen árnyalatok kombinálására;
  • A festés önállóan elvégezhető;
  • Hosszú távú használat 6-10 év.

  A munkaterület előzetes felkészítését igényli;

  Az emulzió kiválasztása a helyiség tulajdonságaitól és az alapképzéstől függ.

  Stretch mennyezetek

  A fürdőszobában megnyújtott mennyezetek népszerűsége a tartósság és a megbízhatóság miatt indokolt. A kivitelezés több órát igényel, a bútorok eltávolítása nélkül.

  előnyei:

  • Gyors telepítés;
  • Megmenthetik a lakást az öbölből, mivel a szerkezet képes tartani a vizet;

  Tanács. Egy kis helyiségben a felfüggesztett mennyezet matt színe előnyösebb, a fényes eloszlatja a színt.

  • A különböző árnyalatok és textúrák;
  • A hőmérséklet-amplitúdók hirtelen változásaihoz igazodik;
  • Ne veszítse el az alakját állandó páratartalom mellett;
  • biztonságosnak
  • A felületet tökéletesen simítsa;
  • Hosszú élettartam;

  hátrányai:

  • Magas ár;
  • Független telepítés nem lehetséges;
  • A nyújtható PVC-et nem szabad fűtetlen helyiségekbe telepíteni.

  Függesztett mennyezet

  A felfüggesztett mennyezet felszerelése a fürdőszobában a következő módszerrel történik:

  az alaprész egy befejező anyaggal burkolt keret. Függesztett mennyezet - az egyik legnépszerűbb és legkedvezőbb megoldás.

  Tanács. A fürdőszobában nem ajánlott fakeretet készíteni, ez rövid ideig tart.

  Műanyag panelek

  Műanyag mennyezet a fürdőszobában - egy közös megoldás, amely minden 3 lakásban megtalálható.

  előnyei:

  • gyakorlatiasság,
  • megbízhatóság;
  • tartósság;
  • minősége;
  • Sok szín;
  • Textúrák változatossága;
  • Vonzó ár.

  Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobai mennyezet fotógalériáját, ahol könnyedén megtalálhatja a megfelelő lehetőséget.

  Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

  Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

  Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

  Alapvető mennyezeti követelmények

  A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

  A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

  Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

  • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
  • ne bocsásson ki káros füstöket;
  • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
  • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

  A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

  Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

  A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

  Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

  Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

  A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

  Gipszvakolat és meszelés

  Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

  Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

  Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

  • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
  • a munka önmagában is elvégezhető;
  • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
  • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

  Mennyezeti fehérítő spray

  • túl világos nézet;
  • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
  • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
  • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

  színezés

  Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

  Festékhenger mennyezet

  • díszítő, képessége képzelni;
  • az alkalmazás egyszerűsége;
  • az anyagok megfizethető költsége;
  • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
  • a munkát önállóan lehet elvégezni;
  • a mennyezet mosható.

  A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

  • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
  • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
  • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

  Festett mennyezet mosható

  Nedvességálló tapéta

  Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

  Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

  Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

  A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

  A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

  Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

  A második web rögzítése

  Használjon varróhengert varratokhoz.

  A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

  Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

  • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
  • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

  Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

  • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
  • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
  • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
  • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

  Műanyag mennyezet

  PVC műanyag mennyezet

  Műanyag mennyezet a fürdőszobában

  A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

  Profil panelek fix rögzítéséhez

  A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

  Összekötő keretprofilok

  A mennyezeti lábazat rögzítése

  A panel be van helyezve az alaplapra.

  PVC panelek szerelése

  Lyuk fúrásával a lámpa alatt

  Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

  • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
  • az anyagok költsége nem túl magas;
  • nincs szükség a felület szintre emelésére;
  • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
  • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
  • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
  • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
  • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

  Rack mennyezet

  Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

  Tükrös mennyezet csíptetve

  • látványos kilátás, sokszínű színek;
  • egyszerű telepítés;
  • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
  • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
  • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
  • az egyszerű gondozás;
  • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
  • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
  • az átlagos élettartam 30-35 év.

  Rack fém mennyezet

  • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
  • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

  Kazettás mennyezet

  Nyissa fel a profil mennyezetét

  A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

  Fotó kazetta mennyezet

  • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
  • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
  • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
  • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
  • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

  Kazetta, a mennyezet része

  • magas költségek;
  • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

  Mennyezeti csempe

  Mennyezeti csempe varrás nélkül

  Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

  Mennyezeti csempe egy mintával

  A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

  Ragasztó csempe

  Mennyezeti csempe és lábazat

  • olcsó;
  • kis tömegű anyag;
  • különböző textúrák;
  • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
  • az egyszerű gondozás.

  Fénykép polisztirol burkolólapok

  Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

  • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
  • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
  • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
  • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

  gipszkarton

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

  A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

  Split szintű gipszkarton mennyezet

  • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
  • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
  • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

  Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

  • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
  • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
  • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
  • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
  • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

  A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

  Stretch mennyezet

  A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

  Stretch mennyezet a fürdőszobában

  Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

  • magas dekoráció;
  • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
  • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

  Stretch mennyezet a fürdőszobában

  Stretch mennyezet fotónyomtatással

  Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

  • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
  • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
  • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
  • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
  • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

  Üveg mennyezet

  Megvilágított üveg mennyezet

  Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

  Üveg mennyezet, falfestmény

  • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
  • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
  • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
  • magas anyagköltség és felszerelés;
  • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
  • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
  • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

  Üveg mennyezet

  Melyik mennyezetet választani

  Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

  Fodros mennyezet

  A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

  A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

  Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

  A folyamat során szüksége lesz:

  • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
  • alumínium profilok;
  • sarkok (csapágyak);
  • szuszpenziók;
  • csavarok és dugók;
  • ollók fémhez;
  • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

  1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

  2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

  Jelölés a falon és furatok

  3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

  Helyezzen be dugókat a lyukakba

  A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

  Angle dokkolási lehetőség

  4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

  Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

  5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

  Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

  6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

  Reiki profil (műanyag)

  A rács be van helyezve a profilvégbe

  A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

  Műanyag lécek felszerelése

  7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

  Fúvókák fúráshoz

  Jövő lyuk a lámpához a sínben

  8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

  Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

  Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

  Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

  Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

  10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

  A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

  A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.