Legfontosabb > Tartozékok

Alumínium mennyezet: típusok, előnyök, szerelési utasítások

Alumínium mennyezet - könnyű felfüggesztett szerkezet. Segítségével gyorsan és mérsékelt pénzhez juthat a szobában. Az alumínium mennyezeti rendszerek elrejti a repedéseket és más átfedési hibákat, vezetékeket és szellőzőcsöveket.

Alumínium felfüggesztett mennyezetek típusai

A süllyesztett mennyezetek rendszerében a fő elemek hosszú, a teherhordó mennyezetre rögzített lécek, speciális bilincsek, a küllők. Háromféle felfüggesztett mennyezet létezik:

 • nyitott típus;
 • zárt típus;
 • kazettát.

Alumínium nyílt rendszerek

Nyitott típusú alumínium felfüggesztett mennyezetek lécekből állnak, amelyek között speciális betétek vannak felszerelve. Ezek vékony csíkok, amelyek lefedik a rést, és ugyanakkor a dekor elemei. Ezeknek a felfüggesztési rendszereknek a kialakítása változó lehet. A lécek közötti betétek színe eltérhet, vagy ugyanolyan, mint a mennyezet alapelemei.

Zárt típusú alumínium rendszerek

A rack-mennyezet zárt kialakítása nem biztosít közbenső csíkok jelenlétét. Ezeknek a rendszereknek a sínjei egymáshoz közel helyezkednek el. Egyébként a zárt rendszerek nem különböznek a nyitott rendszerekektől. Ugyanazok a telepítési elvek és az alkatrészek követelményei. A zárt típusú alumíniumrendszerek elsősorban középületekbe vannak beszerelve.

Kazetta alumínium mennyezetek

A kazettás mennyezet sok szempontból hasonlít a jól ismert Armstrong mennyezetre. Ezek négyzet vagy téglalap alakú panelekből állnak. De a kazettát nem helyezzük az útmutatókra, és zárak segítségével állítsuk be őket.

A panelek alumíniumból készültek, minimális vastagságuk 0,4 mm. Szilárd vagy perforált lehet. A színes megoldás nagyon különböző. Különböző színű kazetták elhelyezése, látványos mintázatot hoznak a mennyezeten.

A süllyesztett mennyezet előnyei és hátrányai

Napjainkban a faragott mennyezetek már nem széles körben népszerűek. A fogyasztói figyelem nagyobb hangsúlyt fektet a látványos feszültségre, az üvegre és az üvegezett üvegszerkezetekre. De elfelejtettem elfelejtettem. Ezek a könnyű és kényelmes rendszerek minden tekintetben számos előnnyel rendelkeznek.

 1. Egyszerű és gyors telepítés, amely lehetővé teszi a mennyezet beillesztését szakemberek bevonása nélkül.
 2. Modern design. A gyártók különféle színes megoldásokkal gyártanak felfüggesztési rendszereket, ezért nem lesz nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 3. A csapágycsonk minimális terhelése.
 4. Lehetőség a magas páratartalmú helyiségekbe történő beépítésre.
 5. A Reiki és a rendszer egyéb elemei könnyen vághatók, látszanak és illeszkednek a helyiség méretéhez.
 6. Az alumínium rendszer felszerelésére nincs szükség felkészülésre.
 7. A munkák alatt nincs szemetet.
 8. A "nedves folyamatok" hiánya.

Mi az alumínium mennyezet

Reiki

A Reikit egyébként "paneleknek" vagy "lamelláknak" nevezik. A rendszer ezen elemei 0,4-0,8 mm vastagságú alumíniumból készülnek. A sínek szabványos szélessége 9-20 cm, a nappali, a fürdőszoba és a fürdőszoba díszítésére leggyakrabban 10-12 cm szélességű paneleket vásárolnak, melyek leginkább a tipikus lakások alacsony mennyezetére néznek.

szuszpenziók

A felfüggesztések vagy, ahogyan őket is nevezik, a küllők a mennyezetet tartó elemek. A felső átfedés alapfelületéhez vannak rögzítve, és a gumiabroncsok felfüggesztésre kerülnek. Ha a mennyezet felépítése nem biztosítja a spotlámpák és egyéb súlycsapágyak beszerelését, a felfüggesztett mennyezetek felfüggesztése helyett másokat is használhat - a gipszkarton építésekhez tervezték.

Az alumínium mennyezetekhez tartozó fülek két, egy rugalmas vékony acéllemezből összeerősített fémrúdból állnak, amelyet "rugónak" neveznek. Feladata az, hogy a küllőket a helyén tartsa. A felfüggesztések magasságát a lemez összenyomásával szabályozzuk.

Gumiabroncsok vagy szalagok - az alumínium felfüggesztés legfontosabb tartóelemei. Csatolt hozzájuk. A gumiabroncsok olyan vékony fénycsíkok, amelyeknek egyik oldalán vannak kiálló részek, amelyek zárakként működnek. A felfüggesztett rendszerek szerkezetileg különböznek egymástól, így a gumiabroncsok eltérő konfigurációjúak.

alapzat

A lábazat vagy a végprofil nemcsak a rendszer funkcionális eleme, hanem a dekoráció eszköze is. Ezzel zárja be a rést a fal és az álmennyezet között. A lábazat különböző lehet. Válassza ki a legjobban illő belső kialakítást és faldíszítést.

Világítótestek

Az alumínium lécek felfüggesztett mennyezetét különféle világítóberendezésekkel lehet díszíteni. Kis méretű helyiségekben gyakran telepítenek spotlámpákat, amelyek a fény fő forrását jelentik. Nagyméretű helyiségekben csillárok beszerelésére van szükség, de spotlámpákat is használnak. Hangsúlyozzák a mennyezet kialakítását, és egy további fényforrás.

A rack-mennyezetek nem félnek a fűtéstől, és nem befolyásolják befolyásuk alatt. Ennélfogva lehetséges bármilyen izzólámpa felszerelése, de ésszerű határértékeken belül.

Függesztett mennyezeti szerelési technológia

Az alumínium függesztett mennyezet megfelelő felszereléséhez először rajzot kell készíteni. Ehhez vegyen egy darab papírt és egy ceruzát, következetesen sorozatokat végez.

Rajz rajz rajz

 1. Rajzoljon egy téglalapot, és jelezze a falak hosszát. Fel kell készülnie arra a tényre, hogy az ellenkező falak különböző méretűek lehetnek. Ha igen, akkor kicsit bonyolítja a telepítési folyamatot.
 2. Határozza meg a sínek irányát. Optimális - az ajtótól az ablakig.
 3. A sínek szélessége, a betétek jelenléte vagy hiánya miatt a szerkezet egy tervét alkotják, és minden egyes lamellák helyzetét egy sorral jelölik.
 4. Ha az ellentétes falak hossza eltérő, az utolsó sínnek többé vagy kevésbé határozott háromszög alakja van. Tüntesse fel ezt a hátrányt az alábbiak szerint. Olyan rajzot készítünk, amelyben a lécek diagonálissá vannak alakítva vagy olyan módon vannak elhelyezve, hogy az első és az utolsó trapéz alakú legyen. A második lehetőség a legkedvezőbb, hiszen az átló mentén történő telepítés bonyolultabb és sok anyagi hulladék keletkezik. Ezenkívül a hagyományosan rögzített lécekkel (a bejárati ajtótól) tartozó mennyezetek esztétikusabbak és nem okoznak vizuális kényelmetlenséget.

A munka elvégzéséhez a következők szükségesek:

 • mérőszalag;
 • fúró vagy csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • ollók fém vagy fémfájlhoz;
 • csavarok és dugók;
 • egy kés

Telepítési lépések

1. lépés: A felület jelölése.

 1. Határozza meg a távolságot, amelyre szüksége van, hogy visszavonuljon az alsó mennyezetről. Tekintsük a süllyesztett lámpatestek méreteit.
 2. A lézer vagy a víz szintjén vízszintes vonalak húzódnak a falak peremén.

2. lépés Rögzítővezetők (végső profilok).

Az előző szakaszban végzett jelölések mentén a végprofilok lapjai vannak rögzítve. A rögzítési pontok közötti távolság nem haladhatja meg a 20 cm-t. A nagyobb munka kényelméért a profil először ragasztóval vagy tömítőanyaggal ragasztható a falhoz.

3. lépés: A felfüggesztések telepítése.

Alumínium felfüggesztett mennyezetek beszerelése a kötélelemek telepítésével kezdődik. A (gumiabroncsokat) szigorúan párhuzamosan kell felszerelni a sínek merőleges irányában. Az extrém gumiabroncsok (első és utolsó) legyenek 20-40 cm távolságra a falaktól. Figyelembe véve ezeket a telepítési szabályokat, jelölje meg a mennyezetet jelölővel, mérőszalaggal és hosszú lapos objektummal (bar, buborékszint, folyami szegmens).

Ha az alsó mennyezet felülete lapos, akkor közvetlenül hozzá lehet erősíteni a szalagokat. De ez a helyzet ritka.
A jelölési vonalak mentén olyan szuszpenziókat kell telepíteni, amelyek a szalagokat fogják tartani. A feladat több lépésben történik:

 1. A jelölő vonalakon jelölje meg a felfüggesztések beszerelési pontját, figyelembe véve azt, hogy egymástól 40-60 cm-re kell elhelyezkedniük (a teljes súlytól és a szerkezet területétől függően). Az extrém szuszpenziókat 20-30 cm távolságra kell elhelyezni a falakról.
 2. A kijelölt pontokon fúrólyukakat fúrjon egy olyan fúróval, amelynek átmérője 2-3 mm-rel kisebb, mint a dugó műanyag részének átmérője.
 3. Hajtsa a tüskéket a lyukakba.
 4. A hordozó felület felfüggesztéséhez.

4. lépés: Jelzálog beszerelése a lámpák alá.

Ebben a szakaszban jelölje meg a mennyezetre szerelt lámpatest helyét. Furatokat fúrnak, és felszerelnek horogokat, fából készült szerszámokat vagy egyéb elemeket, amelyek segítségével a lámpákat tartják.

5. lépés Horgok a szuszpenziókon. Annak érdekében, hogy ezek a szalagok ugyanabban a vízszintes síkban legyenek, szükséges a szuszpenziók hosszának módosítása. A feladat megkönnyítése érdekében húzza meg a szálat azon a magasságon, amelyen a szálaknak meg kell felelniük. Vagy használjon lézeres szintet.

6. lépés Telepítse az első panelt.

Az alumínium álmennyezet harmonikusnak tűnik, ha az első és az utolsó panel szélessége nem kisebb, mint ½ a teljes panel szélessége. Figyelembe véve a korábban rajzolt rajzot, az első sínt hosszának megfelelően vágják le. Ha ez nem feltétlenül szükséges, szerelje fel a panelt, kissé meghajlítva, és helyezze be a nyílásokba a sávok gerincének közé.

7. lépés: A sínek felszerelése.

Ha az alumínium mennyezet nyitott, akkor a sínek felszerelése a betétek tekintetében történik.

8. lépés Telepítse az utolsó panelt.

Lépés 9. Lámpatestek beszerelése és csatlakoztatása.

Függesztett mennyezetek gyártói

Az alumínium panelekből készült felfüggesztett mennyezet gyakran társul az "Albes" elnevezéssel. A rack rendszerek vezető gyártója. Az orosz cég termékeket szállít az Orosz Föderáció minden települése és külföldre. A mennyezet mennyisége a tervezéstől, típusától és felszerelésétől függ. Az átlagos költsége 1m2 rack felfüggesztési rendszer (teljesen fel van töltve) - 850-1050 rubel.

Egy másik ismert orosz gyártó - a "Bard" cég. A növény termékei egyre népszerűbbek. A Bard mennyezetek széles színpalettával és számos tervezési megoldással rendelkeznek. Az átlagos költsége 1 m2 teljes készlet - 900-1100 rubel. Képes mennyezet (kanyarral) - 2000 rubel / m2.

A külföldi márkák közül a leghíresebb: Geipel és Hunter Douglas. Az első, amit a német technológia gyárt Oroszországban. A második - Hollandiában. Ezeknek a függesztett mennyezeteknek a költsége nagymértékben függ a szállítási tartománytól, és 1200-2200 rubel / m2 között változik.

Hasznos videó

A videóban lásd a fürdőszobában található alumínium csíptetős mennyezetek példáit:

(1 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

Függesztett mennyezetek alumínium panelekből - stílusos és funkcionális

Függesztett mennyezetek alumínium panelek - esztétikai tervezés a belső térben, amely lehetővé teszi, hogy vigyázzon az elegancia és elegancia a design. Rendeljen különböző anyagokat a felfüggesztett felületek szervezéséhez. Az alumínium panelek a legjobb választás. A fürdőszobában, a nappaliban használják őket, ha modern stílusban vannak kialakítva.

Miért alumínium lécek?

Az alumínium panelek számos előnnyel rendelkeznek. Ez minden helyzetben igénybe veszi igényét. A leggyakoribbak a következők:

 1. Egyszerű telepítés: a telepítés önállóan történik, ami minden ember számára kényelmes.
 2. A keret ereje és maguk a sínek, amelyek hozzá vannak kötve. A rackpanel eléri a 0,5-0,6 mm-t és merevít.
 3. Kiváló hangszigetelésű perforált sínek.
 4. Tűzbiztonság. A panelek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a tűzveszélynek.
 5. Vizuális megjelenését. A panelek szélessége 50 és 200 mm között lehetővé teszi, hogy különböző ötleteket érjenek el a belső térben, és vonzóbbá tehessenek.
 6. Ellenáll a nedvességnek. Garantálja a felület ellenállását a gőz felszívódásához, megszünteti a korróziót.
 7. Széles színválaszték: könnyű választani, mit szeretne, és esztétikai megjelenést érjen el.
 8. Fényvisszaverő jelzések: vizuálisan növeli és megvilágítja a helyiséget további fényforrások nélkül.
 9. Magas higiénia: kiküszöböli a penész vagy patogén mikroflóra kialakulását.
 10. Alacsony súly: egyszerűsíti a telepítést és lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a panelek szolgáltatása miatt.
 11. A működtetés tartóssága: a formatervezési minták hosszú ideig használatosak, deformáció vagy egyéb belső problémák kiküszöbölése.

Figyelem! Az alumínium egyedülálló anyag, amely nagy teljesítményű szobatípusokat biztosít a magas páratartalmú helyiségekben. Ezért azokat a fürdőszobákban használják, ahol kielégítik az alapvető követelményeket és vonzó belsőépítészetet hoznak létre.

Rack nyitott panelek kész állapotban a mennyezeten a fürdőszobában

Milyen alumínium rack mennyezeti?

A modern piac számos tervezési lehetőséget kínál. Ez egy alumínium rack mennyezetet kínál népszerű megoldásként egy fürdőszobában vagy egy másik szobában. Ezenkívül a fürdőszobában, vagy bizonyos típusú szaunákban működik.

Rack alumínium álmennyezetek, amelyek telepítése nem okoz bonyolultságot, stílusban különböznek. A német irányítás különleges igény. Lapos lapok használata 90 fokos szögben hajlított szélekkel. A telepítés során lyukak keletkeznek a lécek között, amelyek a dekordekes elemekké válnak. Egy másik lehetséges lehetőség a díszítő betétekkel való bezárás.

Rackpanelek díszítő betétekkel a fürdő belsejében

Az olasz stílus kiküszöböli a sarkok pontos geometriai formáit. Ezért az élek hajlottak és lekerekítettek. Ez lehetővé teszi a kivételes nyílt csatlakozások használatát. Továbbá 1,5 mm-es perforált paneleket is telepíthet.

A formatervezés hajlamos arra, hogy különböző stílusokat ötvözzen - különösen az olasz és a német. Ez az Omega panelek megjelenéséhez vezetett. Ezek kis görbékből álló lécek. Ez lehetővé teszi a telepítést úgy, hogy a panelek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és a varratok nem láthatók. Ezenkívül a szegmenseket a szélességük mentén egyesíti, egyedülálló módon.

Érdekes lehetőség - a panelek, amelyeket S design képvisel. Lapos kilátással és láthatatlan ízületekkel rendelkeznek. A telepítési folyamat magában foglalja a különböző szélességű sínek váltakozását. Ezek közé tartozik a - 100, 150, 25 mm. Az egyenletesség lehetővé teszi, hogy érdekes mintázatot érjen el a szoba építészetével összhangban. A dekoráció fő tárgyává válik.

Az egyik lehetőség a mennyezet felső határának megtervezéséhez, egyszerű kialakítással a fürdőszobában

Ha megkívánja a megkönnyebbítéssel ellátott formatervezést, akkor válasszon egy köbös profilt. Különböző oldalai vannak. A telepítés nyitott illesztésekkel rendelkező panelekből készül. Az utolsó lehetőség a fürdőszobában a V panel. Úgy néz ki, mint egy köbös profillal, de használják egy másik kialakítás létrehozására. A helyes kombináció - az esztétikai belsőépítészet ígérete.

Melyek a lécek?

A lécek típusa utána meghatározza a telepítési funkciókat. A legkeresettebbek közé tartoznak:

 1. Lezárva. Hasonlóak a falburkolathoz, és a rögzítés végtelenségig történik, vagyis egy panel túlmutat a másik oldalon.
 2. Nyílt. A telepítés lyukakat tartalmaz a panelek között. Ez a fajta kereslet a magas álmennyezetű szobákban.
 3. A dekoratív betétek jelenléte. Segítségükkel, maszkos lyukakkal. Az eredmény vonzó megjelenést és egyszerű gondozást, mosást, tisztítást tesz lehetővé.

Az alumínium rácsos panelek lehetővé teszik a lámpák további felszerelését. Többnyire előnyben részesített pont- vagy raszterbeállítások. Fényt töltenek a helyiségben, a kívánt színváltozatoktól függően választhatók. Ha kerek lámpatesteket szeretne használni, magának kell vágnia lyukakat. Könnyű, de időbe telik.

A raszteres modellekhez speciális panelek állnak rendelkezésre. Képernyőként hívják őket. Külön megvásárolhatóak, vagy már megvásárolhatók lámpák.

Hogyan készülj fel a telepítésre?

A telepítés előtt, ami egyszerű, végezzen edzést. Kezdetben tisztítsa meg a durva felületet. Ehhez meg kell szabadulnia a portól és a piszoktól. Ezután lépjen tovább a gitthez. Ez megszabadulni repedésekből és lyukakból.

Ha nyílt paneleket terveznek telepíteni, a formatervezés festett. Ehhez válassza ki a kívánt színt. Sötétebb vagy könnyebb lehet, mint a fő sín. Ez kizárólag a kívánt eredménytől függ, a telepítésre tervezett világításról.

Ezután folytassa az elektromos alkatrész előkészítését. Ehhez a kábelhez a csatlakozókat kötegekben rögzítik és biztonságosan rögzítik. A pórázoknak csavart megjelenésűnek kell lenniük, és a csupasz végeket jól szigetelni kell. Az utolsó szakasz - a szellőztetés előkészítése. Ez magában foglalja a műanyag csővezetékek beépítését. Ők be vannak építve a behatoló résekbe. Ezután telepítse az aljzatokat, rácsokat, majd csatlakoztassa a ventilátort, és végezze el a tesztelést.

Kész keret az alumínium rack panelekhez

Ezen az előkészítő munka befejeződött. Most folytassa az alumínium panelek szerelését a függesztett rack szerkezetekre.

A telepítés első fázisa

Kezdetben elő kell készíteni azt a keretet, amelyen a paneleket fel lehet szerelni. Ehhez állítsa be a tervezett átfedés peremén lévő kezdő sarkokat. Fontos, hogy az egész folyamatot a szint segítségével irányítsuk, figyeljen az alapvető ajánlásokra. Egy további megfigyelő eszköz lehet egy fülbevaló, amely segíti a telepítési vonalak jelölését.

Figyelem! Nem szabad elfelejteni, hogy a sarkok vékonyak. Ezért könnyen hajlíthatók. Ha az önszerelést gondosan ellenőrizni kell, hogy ez megakadályozza. Ez segíteni fog a kötélhurokban, olyan helyeken, ahol szomszédos sarkok lesznek. Szinte lehetetlen visszaállítani a kezdő profilok kezdeti formáját.

Miután a kiindulási sín fel van szerelve, jelölje meg a vonószalag szerelvénysorokat. Magukra a panelekre merőlegesek, 5-6 cm távolságra egymástól. Ezeknek az elemeknek a felfüggesztése 6-12 cm távolságban kell, hogy legyen. A megfelelően kialakított keret biztosítja a panelek párhuzamos telepítését.

Célszerű ellenőrizni a síkosságot. Ehhez használjon egy szokványos szintet vagy egy húzózsinórt. Ha vannak eltérõ helyek, akkor szigorodnak.

A munkafolyamat második szakasza

A panelek rögzítése a munka közepén

A keret létrehozása után magukat a paneleket is fel lehet szerelni. Ehhez a szükséges paraméterekkel összhangban mérik és kivágják őket. Fontos megjegyezni, hogy a "bolgár" meghajtó csökkenti a profilt átlagosan 1,5-2 mm, a vágólapát - 1-1,5 mm, és a kézfűrészlap - 0,5-1 mm. Végezze el ezt a munkát, amilyen sima legyen.

A panelek maguk rögzítve vannak a zsinórban. Így rákattintottak, elegendő megnyomni az elemet. Ha telepítette a panelt, akkor ellenőrizze az egyenletességet. A torzításokat teljesen hiányolni kell. Ezért jelenlétükkel az elemet szabályozni kell mindaddig, amíg teljesen el nem hagyták őket. Ha elhagyja ezt az ajánlást, az utolsó panelek telepítése lehetetlen.

Végül a betétek fel vannak szerelve. A díszítőelemek finoman csillognak. A telepítés egyszerű és mindenki számára elérhető. Szükség esetén nézze tovább a videót a folyamat jól szemléltető videójával.

Alumínium rack mennyezet díszíti a fürdőszoba. Elfelejtené a korrózió megjelenésével, a kórokozó mikroflórával vagy szellőzési problémákkal kapcsolatos problémákat. A design hosszú ideig szolgál, és továbbra is örömet okoz a megjelenésük változatlanul. És egy ilyen mennyezet önszerelése mindenki számára a büszkeség oka.

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.

Függesztett mennyezetek alumínium panelekből

Alumínium mennyezetek: a beépítés jellemzői és fázisai

Ha a mennyezetfelületet a lehető legrövidebb időn belül meg kell javítani, az alumínium rack függesztett mennyezet jó megoldást jelent a problémára. A telepítés egyszerű, így a munkát a gyártó utasításai szerint elvégezheti. Először egy olyan lógó keretet szerelnek fel, amelyre alumínium paneleket csatoltak a mennyezethez - ez a felépítés látható a képen.

Alumínium redőzött mennyezetek jellemzői

Az alumínium lécekből készült, teljesen kész mennyezet úgy néz ki, mint egy felület, bár különálló színekből és méretekből álló egyedi lécekből készült, lehetővé téve az eredeti stílusos kialakítást.

Egyébként úgy néz ki, mint egy felfüggesztett alumínium kazettás mennyezet, amely klasszikus megoldás az iroda számára. Dekoratív monoton felületét négyzet alakú vagy téglalap alakú kazettákból állítják össze.

A legnépszerűbbek az alumínium mennyezetek kétféle konfigurációban:

 • sima felületen - a panelek közötti azonos elemek összeszerelése után a minimális méret hézagai vannak. A függesztett mennyezeti panelek felszerelése egyszerű, de nem tűnik ilyen hatalmasnak;
 • váltakozó profilokkal - szalagokból állnak, köztük köztes betétek vannak, ezek a további elemek eltérhetnek a fő panelek színétől és méretétől, majd a mennyezet stílusosnak és szokatlannak tűnik.

A lamellák, amelyekből az alumínium szerkezet felszínét hozták létre, hosszirányú gumiabroncsokra vannak rögzítve, ezeket fésűnek vagy kereszttartóknak is nevezik. Mindegyik gumiabroncson vannak tartók, amelyek alakja megegyezik a panelek kialakításával. Egy ilyen eszköz jelenléte miatt az alumínium mennyezet felszerelése sokkal egyszerűbb: a kötőelemeket nem szabad használni, és a lécek egyszerűen bepattannak a keresztbe.

A fésűk a padlólapra rögzíthetők kétféle módon:

 • nagy szobákban a keresztléc hangszórókkal a mennyezetre szerelhető;
 • kis helyiségekben, például WC-ben vagy fürdőszobában, a gumiabroncsot falra szerelhető sarkokba helyezi, és nem rögzíti a mennyezetre. Azonban ebben az esetben nehezebb rögzíteni a paneleket, mivel a pályákat nem rögzítik mereven, és elmozdulhatnak a gondatlanságból. A szakértők azt javasolják, hogy ha a helyiség szélessége 150 cm-nél nagyobb, ha az alumínium mennyezeteket összeszerelik, akkor a sínek telepítését szuszpenziók beszerelésével kell végrehajtani. Ellenkező esetben nagy a valószínűsége annak, hogy a gumiabroncs elhajlik és szenved a mennyezet szerkezetének geometriáján.

Az alumínium redőzött mennyezetek előnyei

Az alumínium panelek felfüggesztett mennyezete műszaki paramétereikben és funkcionalitásukban felülmúlják a többi mennyezeti rendszert:

 • A lécek ellenállnak a külső hatásoknak, különösen magas hőmérsékleteknek és túlzott nedvességnek. Ezért az alumínium mennyezetet a konyhákban, a fürdőszobákban és a helyiségekben más célokra telepítik, ahol más lehetőség van a padló felületének kikészítésére;
 • az egyszerű telepítés lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb időn belül összegyűjti az alumínium mennyezeteket a saját kezével, miután megvásárolta az összes szükséges anyagot;

 • Az ilyen mennyezeti struktúrák falak és mennyezetek hajlított felületére telepíthetők, mivel az alumínium csík könnyen hajlítható, és lehetővé teszi egy csípő vagy kupola alakú alumínium csuklós mennyezet létrehozását. A hajlított mennyezeti rendszer összeszereléséhez a szerelősíneket különböző szinteken szerelik fel. Így megbízható kötőelemeket biztosítanak, és az ívelt alumínium lécek elrejtik a magasságbeli különbségek jelenlétét;
 • esztétikai megjelenés - nem kis jelentőségű a szoba kialakításában. Az alumíniumból készült függesztett mennyezetek panelekből készülnek, a festéshez, amely tartós porfestéket használ, így vonzó megjelenésűek. A színes megoldások széles palettája lehetővé teszi, hogy pontosan kiválassza a helyiség legjobban megfelelő árnyalatot.
 • Teljes rack alumínium mennyezet

  Mielőtt elkezdené az alumínium panelek mennyezetének beszerelését, mindent megkapjon, amire szüksége van.

  A tételek teljes sorozata általában:

  • gumiabroncsok (fésűk, kereszteződések), a helyiségtől függően;
  • kezdő profil, a falon lévő helyiség peremén körül van tervezve előre tervezett vonal mentén;
  • fő profilok - lécek - amelyekből a mennyezetszerkezet felülete áll. Leggyakrabban alumínium felfüggesztett mennyezetek beszerelésekor használjon 100 milliméter szélességű szalagokat;
  • köztes betétek - a fősínek összekötéséhez szükségesek, azokat nem használják a vasúti szerkezetek minden modelljében;

 • felfüggesztések - olyan fémrudak vagy lemezek, amelyeket a keretet a tõkemezekhez való átfedéskor használnak. Ha az átlós tér 10 cm-nél kisebb, a szakértők tanácsot adnak a szerelőlemez-felfüggesztésekről, és az átfedés és a mennyezetfelület szintje közötti nagyobb távolság érdekében a rugós rúd felfüggesztése a legjobb választás;
 • kötőelemek (dugók vagy csavarok);
 • süllyesztett lámpák.
 • Szerszámok rack szerkezetek összeszereléséhez

  A függesztett alumínium mennyezet felszereléséhez a következő eszközökre van szükség:

  • szint és rulett - a jelölésre van szükség;
  • fúró vagy perforátor - lyukakat készítenek a kötőelemekhez;
  • csavarhúzó - a keret elemeinek csatlakoztatásához szükséges;
  • fém ollók - szükséges lesz a csíkok szedéséhez.

  Alumínium mennyezet szerelése, részletes video utasítás:

  Függesztett mennyezeti jelölés

  Az alumínium mennyezet behelyezése azután kezdődik, hogy a munka elvégzéséhez szükséges minden szükséges. Ahhoz, hogy a saját kezével egy csíkos mennyezetet készítsen. Először is meg kell jelölni a mennyezeti struktúra szintjét. Az alaplap minimális távolsága 3,5-4 cm legyen, a legmagasabb behúzás korlátozza a felfüggesztések hosszát. A megállapított szint szerint egy vonal húzódik a helyiség peremén, amely a felfüggesztett mennyezeti rendszer telepítésekor meghatározó irányvonalakká válik. Jelzések alkalmazása esetén a vonalat egy szinttel kell ellenőrizni, és a távolságot a padló és a padló között egy és fél méter között kell ellenőrizni.

  Ezután fel kell tüntetni a padlólap felületét. Attól függően, hogy a keretek mennyire vannak beillesztve, a megfelelő számú vonalat kell alkalmazni. A fésű és a fal közötti távolságnak 40-50 centiméternek kell lennie, és a szomszédos rögzítő gumiabroncsok között - 100-120 centiméter. Az ilyen felhúzási keresztmetszetek a kívánt merevséggel rendelkeznek. Amikor a jelölés befejeződik, elkezdik összeszerelni a keretet és telepíteni a függesztett alumínium mennyezeteket.

  Rack mennyezeti rendszer telepítése

  A rack-mennyezet keretének összeszerelése szakaszosan történik.

  1. Az első szakaszban a kezdőprofil a helyiség körvonala mentén van elhelyezve az alkalmazott jelöléssel. Ehhez a vízszintes vonalra és egy perforátorra kerül a lapra, és a lyukat a falon átfúrja. Ez a munka nem egyedül, hanem egy asszisztenssel: egy pár kéz szükséges a profil rögzítéséhez, a második pedig a fúráshoz.
  2. Helyezzen be műanyag dübeleket az előkészített lyukakba. Ezután végül rögzítik a profilt, és beleszúrják azokat a különleges csavarokat, amelyek kifejezetten az installációra szolgálnak. A szerelési lépésrögzítő 50 centiméter.

 • Amikor a profil biztonságosan rögzítve van, a felfüggesztések a mennyezetre szerelhetők fel a pályák felszereléséhez.
 • Ebben a szakaszban gyűjtsük össze a mennyezet szerkezetét, amelyre:
  - a szerelősínre való szerelés előtt minden alumínium sínt a kívánt méretre állítanak be. Ehhez a vágott vonal mentén levágott vágólapon fénycsigát vagy kést használjon.

  Ezután a vágóél széleit fém ollóval megcsavarják, és a felesleges anyagot elszakítják;

  - az előkészített lapot felemelik és rögzítik a keresztcsíkon lévő tartóra. Ebben az esetben a lécek végei a kiindulási profilhoz vezetnek;
  - a fő panelek között közbenső betétek vannak felszerelve;
  - Az utolsó sín nem csak a hosszúság mentén van vágva, hanem az is. Még akkor is, ha spirál vezet, miután összekapcsolódott a vezetőprofillal, sima lesz.

 • A szerelés befejeződik a beépített lámpák felszerelésével és azok csatlakoztatásával. A lamellák lámpatestekhez a megfelelő lyukakat készítsük.
 • A rack mennyezeti kialakítása, valamint az alumínium kazettás mennyezet valóban egyszerűen telepíthető, a legfontosabb, hogy alaposan tanulmányozza a gyártó vonatkozó információkat és utasításokat (lásd: "A rack mennyezetének felszerelése a saját kezével: a folyamat leírása").

  Alumínium mennyezet csináld magad

  A magas páratartalom és állandó hőmérséklet-csökkenés a konyhák és a fürdőszobák örök társai. Nagy teljesítményű, megjeleníthető megjelenés és könnyű telepítés - ezek csak néhány pozitív tulajdonság, amelyek kedveznek az alumínium süllyesztett mennyezetnek. Meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg a tervezés és a beépítési technológia jellemzőivel. Ebben a cikkben megmondjuk, hogyan készítsünk alumínium mennyezetet a saját kezünkkel, képeket és videó utasításokat.

  jellemzői

  A rack mennyezetek egyfajta függesztett mennyezetek. A felfüggesztési rendszer lehetővé teszi különböző anyagból készült sínek, köztük alumínium szerelését. Műanyagból, alumíniumból vagy acélszalagból készülnek, vastagságuk 0,4-0,7 mm, hosszúsága 6 m és szélessége 50-300 mm.

  Ha a fiókok mennyiségeit egyedi méretek szerint rendeljük, akkor a lamellák hossza maximum 1 mm pontossággal történik.

  Az alumínium rack-mennyezet felszerelése csak vakolás után, majd a falak és padlóburkolatok teljes száradása után készül.

  Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában alumínium panelekből készült mennyezetet helyez el, akkor nem fog megbánni, mert nem csak megbízható és tartós, hanem szinte bármilyen formatervhez is illik. A sín széles skálája kielégíti a legigényesebb vásárlókat is. A Reiki sima és perforált, matt és fényes. Ők utánozzák a textúra a fa, és még a bőrt. Ami a sínek alakját illeti, azok kerek és téglalap alakúak. Hatalmas mennyiségű szín és árnyalat egyszerűen elképesztő. Reiki a mennyezet felett, sőt átlósan. Így vizuálisan csökkentheti vagy növelheti a helyet.

  Az ilyen mennyezeteket még mindig megkülönböztetik a folyóközi ízületek. Nyitott felszereléssel, kis rések maradnak a lécek között, 15 mm-rel. Rájuk a dekoratív profil rögzül. Zárt dokkolás esetén az alumínium panelek átfedik egymást. Vannak ilyen lécek is, amelyek szorosan össze vannak kötve, hogy süketesen illeszkedjenek, azaz repedés nélkül.

  Mi a felfüggesztési rendszer?

  A fésűs vagy univerzális gumiabroncs, a sarokprofil, valamint az állítható felfüggesztés - ezek a felfüggesztési rendszer fő elemei. A fésű a galvanizálás szintjét jelöli speciális kötőelemekkel, amelyeken rögzítik és rögzítik a lencseeket.

  Ami a felfüggesztést illeti, egy rúdból és egy konzolból áll. Ebben az esetben a rúd a fő mennyezethez csatlakozik, és a konzolhoz - a hordozó fésüléhez. A felfüggesztett mennyezet felszerelését a főtől 5-12 cm-re kell elvégezni. Ezt a távolságot egyenként határozzák meg, a mennyezeten található kommunikációtól és a személyes preferenciáktól függően.

  Anyagok kiszámítása és vásárlása

  Ha már eldöntötte a mennyezet színét és típusát, akkor számolni kell az anyagok mennyiségét:

  • Mérje meg a mennyezet kerületét. Ez a mérés jelzi a falakon rögzített, U alakú profil beszerzésének szükséges mennyiségét, ami segít a falhoz való pontos közelítéshez.
  • Számítsd ki a szerszámok hosszát. Ehhez egy, a dekoratív panelek irányára merőleges, legfeljebb 1 m-es lépésekben felfelé mutató mennyezeti jelölést kell készíteni.
  • Határozza meg a mennyezet területét. Ehhez számítsa ki a hely teljes területét.

  Ezután megvásárolhatja az alumínium mennyezethez szükséges anyagok készletét az elvégzett számítások szerint.

  műszerek

  Mielőtt elkezdené az alumínium redőnyös mennyezet beszerelését, a következő eszközöket és anyagokat kell összeszerelni:

  1. Mennyezeti készlet profilokkal, panelekkel és zsinórral.
  2. Puncher.
  3. Tűzőszegek és csavarok.
  4. Felfüggesztés elemek.
  5. Építési szint, mérőszalag, jelölő és vonalzó.
  6. Csavarhúzóval.
  7. Fogó.
  8. Fúró.
  9. Kés és olló fémhez.

  Ha helyesen jelöli meg a mennyezetet, a telepítés minden nehézség nélkül megtörténik. Tehát először jelölje meg a peremet. Ez szükséges az U alakú profil rögzítéséhez. Ha tökéletes mennyezetről van szó, akkor nagyon szerencsés vagy. Ebben az esetben csak egy vonalat kell a kívánt magasságban elhelyezni a mennyezetről.

  A mennyezeten lévő kerületnek a más szintre történő jelölése során bonyolultabb számításokat kell végrehajtania. Ebben az esetben a fal szélétől mért távolság teljesen függ attól, hogy az interceiling tér megtelik-e.

  Ha a mennyezeten nincs kommunikáció, akkor a mennyezetvázlatnak minimálisnak kell lennie, azaz 5 cm-re, de mielőtt elkészítené a jelölést, eldöntheti, hogy világítótesteket szeretne-e a mennyezetre felszerelni. Ha igen, akkor egy 5 cm-es behúzás nem elegendő.

  Most készíts egy jelölést a szalagok számára. Minden tervezett vonalnak párhuzamosnak kell lennie az oldalfalral és egymás között, merőlegesnek kell lennie a végfalra és az egyes panelek irányára.

  A csapágyelemek rögzítése

  Rögzítse az U alakú profilt tüskével. Távolítsuk el az 5 cm-es szélektől, majd készítsünk lyukakat egy fúróval. A rögzítőelemek közötti távolság kb. 0,5 m legyen.

  Furatokat kell fúrni a profil külső oldaláról. Ez az esemény lehetővé teszi, hogy elkerülje a sorjainak képződését, amelyek következtében megakadályozzák, hogy a profil a falhoz illeszkedjen. Készítsük el az akasztókat a jelölésekkel összhangban. Az állítható felfüggesztések lehetővé teszik a mennyezet szintjét. Extrém pontokat kell elhelyezni a végfalaktól 30-40 cm távolságon keresztül, majd egymás után 1,2-1,5 m-es lépésekben meg kell erősíteni azokat a szalagokat, amelyekre az alumínium csíkokat később felerősítik. A falhoz és a sarkokhoz csatlakoztatott profil között kb. 1 cm-es résnek kell lennie. Fontos, hogy ezt a feltételt betartsuk, így amikor a hőmérséklet leesik, a befejezett mennyezet nem deformálódik.

  A mennyezetszerkezet behelyezése előtt vágja le az adott hosszúságú paneleket. Fontos, hogy 3-5 mm-rel rövidebb legyen, mint a profilok közötti távolság, amelybe a panelek végső oldalát később be lehet illeszteni. Most itt az ideje összeszerelni a mennyezet felületét. Helyezze a paneleket a szalagokba, amíg egy tipikus kattintás azt jelzi, hogy a sínek a fésűre vannak rögzítve.

  Ha az utolsó panel nem illeszkedik, akkor semmi sem marad, csak lecsökkenteni. Jelölje meg a vágási pontokat, majd merőlegesen vágja le a panel eltávolítható oldalát. A bemélyedések által kialakított panel szegmenseket hajlítási / hajlító alumíniummal el kell szakítani. Töltsük be a sínt a profilba, csavarozzuk a falhoz, vágjuk le az oldalt, és rögzítsük a másik szélét.

  Ha ezt a folyamatot gyorsabbá kívánja tenni, állítsa a vágott panelet az utolsóra, de az utolsó panelt 14 mm-rel.

  A sínsorok sorozatba történő beszerelésekor átlósan át kell vinni őket a falra csavarozott profilokba. Ezzel ellentétben az utolsó panelt először oldalra kell tolni, minél jobban be kell nyerni az első élét a profilba. Így a panel mindkét vége egyenletesen van elosztva a falhoz képest. Most a panelet rögzítheti a vivő buszon.

  További ajánlások

  A fényszórók jobban harmonizálnak a süllyesztett mennyezettel. Ehhez előre elkészített lyukak vannak. Húzza meg a kívánt átmérőjű kört a lámpa felszerelésének helyén. A kör közepétől a külső vonalig vágjon a sugár mentén. Ehhez metal olló szükséges. Hajlítsa a szirmokat a mennyezet belsejébe. A lámpa felszerelése jobb lesz, ha keskeny szirmokat készítesz.

  Alumíniumból készült csuklós mennyezet beszerelésekor győződjön meg róla, hogy az eljárás nem zavarja a panelek befejező rétegének integritását. A kopás, a karcolások és más mechanikai sérülések csak súlyosbítják a kész mennyezet megjelenését.

  Az eloxáló panelek a legstabilabb és tartósabb bevonatot biztosítják, szemben a többi dekoratív bevonattal.

  A működés jellemzői

  Az alumínium mennyezet gyorsabban piszkos a konyhában. Azonban a gondozás nagyon egyszerű. Nem félnek a víztől. Ez azt jelenti, hogy az ilyen mennyezetek felületét szappanos oldatban szivacsos mosással lehet lemosni.

  Az alumínium álmennyezetek környezetvédelmi szempontból biztonságosak, ezért a hálószobában és a gyermekszobában is használhatók.

  Az alumínium mennyezetek kiválasztásánál jobb védőfóliával vásárolni minőségi mennyezetburkolatokat. Megvédi a mennyezetet a szélsőségektől, a szennyeződéstől, a nedvességtől és a szennyeződéstől. A megfelelő telepítéssel a mennyezet hosszú ideig megőrzi megjelenését. A süllyesztett mennyezet felszerelése hasonlít egy tervezőszerelvényre. Ha már tapasztalatai vannak ebben a kérdésben, meghívjuk Önt arra, hogy ossza meg a megjegyzésben a cikkhez. Bármilyen kérdés? Ebben az esetben kérdezze meg őket a webhely szakembere.

  Meghívjuk Önt, hogy lépésről lépésre megtudja, hogyan készítsen alumínium mennyezetet:

  Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

  Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

  A mennyezet típusai és jellemzői

  Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

  Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

  Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

  Alumínium mennyezetek jellemzői

  • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
  • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
  • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
  • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
  • beltéri és kültéri használatra;
  • tűzálló és karbantartható;
  • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
  • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
  • kopásálló - az élettartam 50 év.

  A műanyag mennyezetek jellemzői

  A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

  A sima panelek használata nagy területeken

  Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

  Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

  A szoba elrendezése

  A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

  A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

  A sínek és a sarkok elrendezése

  Rack mennyezeti szerelés

  A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

  • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
  • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
  • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
  • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
  • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
  • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
  • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.

  Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

  A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

  • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.

  A lámpák felszerelése és csatlakoztatása

  • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

  A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

  Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

  A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

  Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

  Rack mennyezet

  Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

  Lehet-e rágcsálók a bazalt vattacukorban? A rágcsálók elleni védekezés módszerei Ragasztás jellemzése Moment Joiner, hatókör, összetétel A ragasztóanyag Super Moment, a ragasztóval való munkavégzés szabályai

  Most az orosz gyártók tisztességes habot gyártanak, Kudo, Proffleks, TechnoNIKOL, Volgogradban, az orosz hab mögött, a piac mintegy 70% -a 2017-ben

  A rossz minőségű profil első videójában a másodikban nagyon szeretnék látni, hogy az egyszintű csatlakozók telepítésre kerülnek.

  Úgyhogy úgy döntöttem, hogy a konyhát vízalapú festékkel festem. Sok különböző szín, csak nem tudok választani. Hogyan lehet megtudni: hogyan...

  Maga az ásványgyapot nagyon hasonlít ahhoz, hogy a fűtőberendezés tilos az élelmiszerekkel kapcsolatos tárgyak építése során. A szigetelés nagyon rossz, fél...

  Szabályozási dokumentumok katalógusa A legnépszerűbb vendégek és építési előírások

  Bármilyen kérdés?
  Kérdezze meg a szakértőt

  A szakasz részletes leírása kérdésekkel és válaszokkal. Az ajánlatban például