Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

A készülék higiéniás kiegészítők szárításának és a felesleges nedvesség eltávolításának eszköze a készülékben és a berendezésben egyaránt egyszerű. A telepítés megvalósításához nem szükséges alapvető ismeretek az építőmérnöki szolgáltatások területén. Azonban tisztán tudnia kell, hogyan kell csatlakoztatni a fűtött törülközőt. Végtére is, a saját erőfeszítéseinek eredményeit vagy a bérelt vállalkozók munkáját sok éven át kérem, egyetértek?

Az általunk bemutatott cikk részletesen tárgyalja a PS és a csatlakoztatás során felmerülő esetleges komplikációkat. A bizonyított és rendszeresített információ megbízható segítséget nyújt azoknak az otthoni mestereknek, akik saját munkájukat szeretnék, vagy akik szeretnék ellenőrizni a munkavállalók cselekedeteit.

Részletesen bemutatjuk a fontosabb háztartási készülékek összekapcsolását a régi és az új típusú elrendezés egészségügyi berendezéseiben. Nem figyeltek figyelmen kívül a magánházak tulajdonosainak problémáira. Az általunk kínált információ a gyakorlatban ellenőrizhető, vizuális anyagok és videó utasítások segítségével.

Fűtött törülközőtartó szerelése

A törölközőmelegítő bármilyen típusú összekötésére vonatkozó általános elv változatlan marad: a vizet egyik végén végzik, és a másikhoz áramlik. A PS telepítése megköveteli a telepítés jellemzői által kért pillanatok kötelező figyelembevételét.

Ha melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez csatlakozik, a csővezeték részévé válik. Ha rossz oldalsávot csinálsz, akkor a felmerülő problémák nemcsak az egyes apartmanokat érintik, hanem az összes többiet is, amely e felszálló mentén helyezkedik el.

Az elektrolitikus korrózió elkerülésére ajánlatos ugyanazon anyagból készült alkatrészeket használni. Kivételt jelentenek a műanyag csövek, minden anyagból készült egészségügyi eszköz megfelel nekik.

A vízellátó rendszerünk számára a hazai gyártók által gyártott eszközök és a megfelelő szabályozási dokumentumok alkalmasak. A behozatallal óvatosnak kell lenni - a legtöbbet más szabványokra tervezték.

A létra létesített fűtött törülközőtartó többféle módon - függőlegesen, átlósan - csatlakozik a csővezetékhez. A lényeg az, hogy a középső távolság 50 cm.

Bármely meglévő rendszerhez való csatlakozás során figyelembe kell venni annak paramétereit. Az újonnan szerelt egységtől való távolság nem haladhatja meg a 200 cm-t, egyébként jelentős hőveszteség nem kerülhető el. Ideális esetben, ha a rendszer csövei és a fűtött törölközőtartó átmérője megegyezik, de ha mégis különböznek egymástól, a csatlakozást adapterek segítségével végzik.

Az eszköz csövek átmérője nagyobb lehet, mint a meglévő áramkör csövei, de semmiképpen sem kisebb. Ez nem okoz túlzott hidraulikus nyomást és biztosítja a hűtőfolyadék normál keringését a rendszerben.

Az alállomásnak a HMV rendszerekhez való csatlakoztatásának sajátosságai alapján megismerheti a fotók választékát:

Annak érdekében, hogy az eszköz, ha szükséges, könnyen szétszerelhető legyen, akkor azt fel kell használni ahhoz, hogy összekapcsolódjon az amerikai belső menetes típusú felszálló osztókkal. Törekednünk kell az adapterek számának csökkentésére, mert Szivárgás történhet a telepítési helyszíneken.

Az ízületeket különleges kompozíciókkal vagy alátétekkel kell lezárni, és ez nem érdemes megtakarítani. Csatlakoztatás normál metrikus menethez, amelyet egy lencsékkel tömörítettek. A kúpos szálakat a FUM szalaggal lehet a legjobban lezárni. A meghúzást kissé észrevehető nyomás mellett kell elvégezni, a túlzott erőfeszítés pedig, ha a csavarodás elfogadhatatlan.

A daruk és szerelvények kiválasztásakor kérdezze meg az elektrokémiai kompatibilitást, nehogy kiderüljön, hogy galvanikus párokat hoznak létre. Ez a tulajdonság acélból és sárgarézből áll. Gyors korrózió következik be, és a szerelvény használhatatlanná válik.

Ha az egészségügyi berendezés része a felszállónak, akkor nem kell felszerelni a reteszelő eszközöket. Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőt lehúzni lehessen, anélkül, hogy megakadályozná a teljes felszedőt, szükség van egy bypass-ra a rendszerbe - egy áthidaló, amely a kiálló részeket a készülékről a csatlakozóhoz csatlakoztatja. A gömbcsapokat a jumper után szerelik fel. Amikor a csatlakozási kapcsolatokat beágyazják a felemelőbe, ő is bypassként működik.

A PS csatlakoztatása a melegvízhez vagy a központi fűtéshez

A fűtött törölközőt a központi hálózatok felszállóikhoz különböző módon lehet összekötni, mindez a módosításától függ:

 1. Top kapcsolat. A víz tetejétől folyik, és a visszatérő áramlás az alábbiakban található.
 2. Alsó csatlakozás. A hőhordozó egyrészt belép, és a másik oldalon látható.
 3. Átlósan. Megközelítés a tetejétől, érintse meg a másik oldalt.
 4. A készülék alján a közepén.

Függetlenül attól, hogy az alállomás hogyan kapcsolódik az FGP rendszerhez vagy a központi fűtés-emelőhöz, hasonló rendszereket alkalmaznak.

A törülközőtartó beépítése a felemelőbe

A fűtött törülközőtartó beágyazása a fürdőszobában, amely egy többszintes épület lakásában található, ki kell kapcsolni a felmelegedő meleg vizet. A feladat egyszerűbb, ha a berendezést egyszerűen lecsavarhatja a közös csőhöz csatlakozó anyák kicsavarásával. A lényeg az, hogy az új eszköz csatlakozóvezetékeinek hasonló méretei vannak.

Ha a régi típusú készüléket hevítik a forró víz felszívójához, akkor nehezebb leválasztani. A legjobb megoldás - ha egy fűtött törölközőtartót saját kezűleg csatlakoztat a felszálló részek pótlásához részben vagy teljesen, a második lehetőség pedig előnyösebb. A mennyezeten maradt régi csődarabok potenciális veszélyt jelentenek.

A felhúzót a régi egységgel együtt levágják egy daráló segítségével, majd a csővezetéket levágják a szomszédok felett és alatt, csatlakoztatják az új felszállót, és elhozzák a helyiségbe. Az ugyanolyan átmérőjű polipropilén csövek használata előnyös az acél esetében. Kedvezőbbek, könnyebbek, nem korrozívak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, tartósak.

A PPP csövek szerelvényei széles választékot kínálnak, amelyek a szálakba történő átkapcsoláshoz és a fűtött törölközőt összekötő csőbe vannak hegesztve. Forrasztáshoz használjon speciális forrasztópáét. Sokan gondoskodnak egy speciális dobozról, hogy elrejtse a kábelezést mögött, anélkül, hogy megváltoztatta volna a kapcsolási sémát.

Önálló telepítés egyszerű konfiguráció PS

A szárító össze van szerelve, az elzárószelepeket lazító csatlakozásokkal szerelik fel a szemöldökökre, majd megpróbálják a falon előre jelzett helyszínen ellenőrizni a vízszintes és függőleges helyzetet, rögzített konzolokat az alállomás kötőelemeihez.

A kapcsolat az alábbi technológiával történik:

 1. Telepítse az áthidalót csövek vagy pólók segítségével. Olyan helyeken, ahol az eszközhöz van csatlakoztatva, egy szelep van felszerelve.
 2. Rögzítse a fűtött törülközőt vasalóval vagy más rögzítőelemekkel.
 3. Csatlakoztassa a készüléket a szelephez hüvelyekkel vagy szerelvényekkel.
 4. Lassan nyissa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel.

A rendszerben levő áthidalás fontos funkciót lát el - ugyanolyan hőmérsékletet biztosít a hűtőközeg számára, mint a felszálló mentén elhelyezkedő összes apartmanban. A gömbcsapok lehetővé teszik, hogy a készüléket bármikor kikapcsolják, vagy akár teljesen eltávolítsák a termosztátot, amely megtartja a beállított hőmérsékletet.

Sokan próbálják optimalizálni a hűtőfolyadék cirkulációját a szárítón keresztül, hogy ellensúlyozzák, vagy válasszanak ki egy 1-es átmérőjű csövet, amely kevesebb, mint a bélés. A szakemberek ezt a megközelítést nem indokolják. Egy egyszerű konfigurációjú készülékben a közvetlen keringtetés révén jó keringés figyelhető meg.

Ez a jelenség a fizikai törvények segítségével magyarázható: a fűtött törülközőtartályban lévő hűtőfolyadék nagyobb arányban van, mint a forró hűtőfolyadék, így leesik.

Ennek eredményeként a hűtött folyadékot a központi csőbe nyomják a készülék legalacsonyabb pontjáról. A felszálló magasabb hőmérsékletű folyadék a fűtött törülközőtartó tetejébe kerül, és a ciklus ismétlődik. Itt a hűtött víz játssza az örök mozgást.

Egyesek javasolják a bypass leengedő szelepek telepítését a vízáram leállítására. Ez azonban ellentétes azzal az uralkodással, hogy egy többemeletes épületben, egyetlen lakástulajdonosnak semmi alkalmuk sincsen arra, hogy önállóan kikapcsolja a központi felszállót, és megfosztja a forró vizet.

Egy másik dolog egy magánház, itt a tulajdonos egy daruhelyet rakhat fel, ahol kívánja, de ha a rendszer megfelelően kiegyensúlyozott és termosztatikus készülékek vannak, akkor nem szükséges daru felhelyezése a jumperre.

Nem túl esztétikailag vonzó a nyitott eyeliner csövek rejtve:

A PS előtt elzáró szelepekre van szükség a munkájának kezelése érdekében. Mindkét gömb és 2 állású, több fordulatú opciók alkalmasak erre a célra. Nem alkalmasak légdugók eltávolítására.

Amíg a termékek újak, ez megtehető az anyacsavar lazításával, de ennek következtében a pecsétek gyorsan használhatatlanná válnak. Ha van egy szál a csapokon, nem a csöveken van, akkor le kell vágni, vagy egy megfelelő illesztést kell hegeszteni.

Az új épületben egyszerűbb a fűtött törölközőt a fűtési rendszerbe telepíteni, de csak a fűtési idényben melegszik. Az SGV-ben történő telepítés hatékonyabb.

Technológiai munka a "létrán"

A természetes keringésben működik, és a fűtött törölközősín "létra" kapcsolatrendszerét a felemelőhöz, a leggyakrabban használt, jól bevált kapcsolatokkal - oldalirányban vagy átlósan. Ezeknél a rendszereknél sem a felemelőben lévő hűtőközeg-ellátás iránya, sem a hűtőközeg keringési aránya nem játszik szerepet, a rendszer nem melegszik vízellátás leállása esetén.

A kapcsolódási sorrend ugyanaz, mint egy egyszerű PS konfiguráció esetében, de a rendszer működéséhez figyelembe kell vennie néhány funkciót:

 • A felsõ felsõ részen a felsõ felsõ részen, a törölköztetõ szárító tetején vagy fölött helyezkedjen el, az alsó részén - az alsó ponton vagy annak közelében.
 • Tartsa be az ellátóvezetékek szigorúan vízszintes helyzetét, vagy 5-10 mm-es lejtést hajtson végre a teljes hossz mentén. Ha ezt a feltételt nem tartják be, akkor légzáródás léphet fel. Ha az alsó pályát választotta, akkor a boypastához egy kisebb cső használata nem megengedett.
 • Válasszon legalább 25 mm átmérőjű csöveket, ha azok polipropilén, legalább ¾ cm-es acél, 3/4 "-os gömbcsapok, kisebb átmérőjűeknél egyenetlen melegítés figyelhető meg - melegebb a felülről és alulról hidegebb.
 • Ha a fali csöveket műanyagból a falba tervezi, ügyeljen arra, hogy szigetelje őket.

Abban az esetben, ha szűkített bypassot telepített vagy eltolt, akkor a természetes keringés a kényszerítettséggel együtt működik. Ennek a rendszernek jelentős hátránya van: teljes kapcsolódás alacsonyabb kapcsolattal, csak a felső változat elfogadható. Pozitív oldalak is jelen vannak: a felső áramlásban stabilan működik, nem levegőzik, a törölközőmelegítő tetszőleges távolságban távolítható el a kiöntőnyílásból.

Ha úgy dönt, hogy az alsó csatlakozást elvégzi, akkor készüljön fel arra a tényre, hogy ez a módszer kevésbé hatékony, de van néhány előnye: a központi vízszintes vízellátás iránya nem számít, a csövek elrejthetők a fürdőkád alatt.

A legfontosabb hátrány a Mayevsky-daru kötelező hozzáférhetőségének biztosítása a levegőkioldáshoz. Az áramkör működtetésének előfeltétele a PS aljzat alsó aljzatának eszköze.

Kívánt esetben az alsó csatlakozás oldalirányban megváltoztatható. Ehhez a be- és kiömlőcsőre szerelje be a 90 fokos sarkokat. Az adapterek működő keresztmetszete nem különbözhet a csövek átmérőjétől a kisebb oldalon, különben a rendszer nem fog megfelelően működni. Reverse upgrade - az oldalsó csatlakozás alulról történő módosítása lehetetlen.

A független mesterek hibái

Ha az alsó vagy alsó csatlakozásnál az alsó kimenet a PS szélső pontja fölött van, akkor a készülék alja és az alsó kimenet csatlakozási pontja között stagnáló zóna keletkezik. Ez annak a következménye, hogy a lehűlt hűtött folyadék nem tud újból bejutni a felszállóba, mert az alacsonyabb fajsúlyú melegvíz-oszlopra gyakorolt ​​nyomás következik be.

Mindaddig, amíg a megengedett magasságkülönbség a fűtött törölközőtest alsó kimenete és alja között nem haladja meg a készüléket, a keringés után megáll.

A keringés akkor is megáll, ha a felső cső alakítja a térdét. Ennek a rendszernek a megteremtése csak Mayevsky darujának megkötését teszi lehetővé, hogy rendszeresen felszabadítsa a felgyülemlett levegőt. Néha egy hurok készül a felső csőben, azt a mennyezetburkolat mögé helyezi, és az alsó csövet a padlóra köszörülik.

A tetején a levegő felgyülemlik, és az egységben lévő hűtött víz az alsó hurokban blokkolódik, a padlóban. A hűtőfolyadék mozgása teljesen leáll.

A PS behelyezése a központosított fűtési rendszerbe

Ha télen szeretne törülközőszárítót telepíteni, akkor ez a vállalkozás valószínűleg nem fog működni. Ebben az esetben le kell állítania a fűtést, és ki kell venni a hűtőfolyadékot a rendszerből, ezért várnia kell a nyárig. De még akkor is a munkát bonyolítja az a tény, hogy a fűtési rendszert ki kell üríteni, és a kínálatot át kell fedni. Mindezek érdekében be kell vonni a lakhatási és kommunális szolgáltatások megoldását.

Nehéz lefolytatni és tesztelni a PS teljesítményét a nyáron. A hegesztések és a menetes csatlakozások helyén szivárgások formájában jelentkező hibák csak a fűtés bekapcsolása után jelentkeznek. Ez a tény ismételten azzal érvel, hogy az áthidalás után a daruk kötelezően be vannak építve.

Törölköző csatlakoztatása egy vidéki házban

A magánház ház feltételei kedvezőbbek a szárító telepítéséhez. Egy önálló adagoló rendszerrel a víz tisztább. Meg lehet vásárolni az importált PS-t, félve az üledék felhalmozódásától. Általában egy ilyen házban elegendő helyet kell elhelyezni a fürdő alatt, amely kiterjeszti az egység méretének és alakjának megválasztását. És a kapcsolat működtetéséhez nincs szükség a szomszédok engedélyére.

Maga a kapcsolatrendszer hasonló a lakóépületben használthoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készüléket kizárólag a víz áramlásánál kell csatlakoztatni. Ha a bélés hossza legfeljebb 50 cm, szerelje fel a csöveket vízszintesen, ha hosszabb ideig készítse el a meredekséget az egész hosszon.

Figyelje meg a fal és a vízcső közötti távolságot. 4-5 cm-es csővezeték átmérővel válassza az 5 és 5,5 cm közötti távolságot Ha az átmérő értéke 2,3 cm-nél kisebb, akkor ez a rés 3,5 cm-re csökken.A hővezetésnek köszönhetően a forró csövek ki vannak téve a PS- hegesztési módszer nem szerelhető fel kell szabad.

Hasznos videó a témában

A készülék telepítésének folyamata egy új lakás kivitelezése során:

Videó a fűtött törülközőtartó választásának és csatlakoztatásának módjáról:

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája nem nehéz. Az otthoni mester számára nagyon jól megvalósítható. De figyelmen kívül hagyva a szabályokat, sőt a kisebb árnyalatokat is, sok bajt okozhat.

Fűtött törülközőtartály Terminus (Terminus) Astra - keskeny, "rövid lépcső"

 • Tartozékok: Vízmelegített törölközőtartó
 • Teljes készlet: 2 db.
 • Anyag: Sárgaréz
 • Felület: krómozás

A Terminus cég Astra vízmelegített törülközőtartója képviseli elegáns design radiátor az alsó csatlakozási módszerrel, formában „Létra”. Az Astra sorozat minden modellje mindössze 40 cm széles, magasságuk 73 és 113 cm között változik. Az ilyen fűtött törülközőtartó kiválóan kiegészíti a fürdőszobát, és biztosítja hatékony szárítás a szükséges számú dolog rovására nagy számú vízszintes szakasz.

Az Astra sorozat vízmelegített törülközőtartalma
A fűtött törölközőtartó vízmodellje kiváló választás a fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban kialakított stílusos és modern belső tér kialakításában. Rozsdamentes acél fényes polírozott felülettel rendelkezik, amelyből az eszköz készül, hosszú ideig megőrzi megjelenését, és nem esik nedvesség, vegyi és szerves anyagok hatására. A sorozat vízjelei:
• Ajánlott széles mérettartományban;
• Has rozsdásodás végrehajtása;
• A fűtési rendszerbe és a használati melegvíz készítéséhez tervezték névleges nyomása 8 atm.;
• Has alsó csatlakozás 1/2 "-os menetes szalaggal és 10 cm-es interaxikus távolsággal.

Terminus Astra víz és elektromos törülközőtartó

Hogyan szerezzük be az árut

 • áttekintés
 • jellemzői
 • Írj egy véleményt

áttekintés

Terminus Astra - víz és elektromos fűtött törölközőtartó rozsdamentes acélból.

A fűtött törölközősínek modellje a modern stílusú Premium dizájnhoz tartozik. A vízszintes és függőleges csövek kör keresztmetszetűek, átmérőjük 20 és 32 mm.

A termékcsalád 5 méretű, összesen 400 mm széles és 730, 830, 930, 1030 és 1130 mm magasságú.

Vázméretekkel rendelkező rendszer:

Műszaki adatok:

Teljes víz- és elektromos törölközőtartó:

Vízmelegített törülközőtartók (csatlakoztatás a melegvízhez vagy fűtési rendszerhez)

Tartalmazza a sorozatba tartozó vízmelegített törülközőtartó alapcsomagját:

 • Fűtött törölközőtartó - 1 db.
 • Mayevsky szelep 1/2 "- 1 db.
 • Kupak 1/2 "- 1 db.
 • Teleszkópos tartó készlet - 4 db.
 • Útlevél és jótállási jegy

Víztisztító sín csatlakoztatásához szelepeket vagy sarkokat kell vásárolnia (nem tartalmazza az alapcsomagot), meg lehet ismerkedni a választott lehetőségekkel a VEZETÉKEK ÉS VÍZSZERKEZETEK SZIVATTYÚSÍTÓ SZELEPEK szakaszában.

Elektromos fűtött törölközőtartók (folyékony kivitel, fűtőelem termosztáttal)

Ez a sorozat elektromos fűtött törölközőtartójának alapcsomagjába tartozik:

 • Fűtött törölközőtartó - 1 db.
 • Mayevsky szelep 1/2 "- 1 db.
 • Hőhordozó (A fűtött törölközőtartályt higiénikus fagyállóval töltik fel)
 • Kupak 1/2 "- 3 db.
 • Teleszkópos tartó készlet - 4 db.
 • Útlevél és jótállási jegy

Elektromos törülközőtartó bekötéséhez fűtőtestet kell vásárolnia (nem tartalmazza az alapcsomagot), hogy megismerkedjen az elektromos TENOV opcióinak megválasztásával, olvassa el a TOWEL szárítók szekciója ELEKTROMOS TENY.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt

Jelenleg katasztrofális helyzet áll fenn a szakképzetlen interferenciával a közös ház rendszerek munkájában, különösen a forró vízmelegítőkhöz csatlakoztatott fűtött törülközőtartók (PS) beépítése vagy módosítása során.

Ez a cikk leírja a PS működésének elveit, példákat ad arról, hogy hogyan kell megfelelően összekapcsolni, és kezdetben üzemképtelen vagy instabil opciókat, amelyek megmagyarázhatják működésképtelenségük okait.

Egy kis történelem, régi PS típusok

Húsz évvel ezelőtt a PS "a fejlesztőből" egy "P" vagy "M" betű alakú, monolitikus felszállócső volt.

A ronda megjelenés ellenére az ilyen típusú alállomásnak vitathatatlan előnyei voltak: folyamatosan forró volt, nem jelentettek észrevehető hidraulikus ellenállást, és nem engedték meg a lakosok számára, hogy megzavarják a melegvíz-ellátó rendszer (HMV) működését.

Az idő múlásával azonban a régi lakásállomány bérlői javításokat végeztek, megváltoztatták a régi és csúnya PS-t egy új és ragyogó megoldásra. Jó forgatókönyvvel kiderült, hogy így:

A PS átmérője megfelel a felszálló átmérőjének, a csatlakozás szűkítés nélkül és szelepek (csapok) nélkül történik.

Ha sikertelen forgatókönyv - mint ez:

Négy extra szűkület jelent meg az alkalmazott szerelvényektől:

De sokkal rosszabb:

Az előzőekben említett szűkítő, kiegészített szelepek mellett. Amikor egyikük átfedi egymást, a keringés teljesen leáll a felszállóban, a tápellátásban lévő lakások nyomása nullára csökken (a víz egy része a "visszatérő vezetékből" áramlik), a felemelő lehűl, ha nincs vízelvezetés, és mikor nyitja ki a keverőt, hosszú időre hideg vizet kell lefolyania.

Szigorúan tilos a szelepek és szerelvények (daruk) felszerelése az emelõkön!

A melegvízellátó torony fűthető törülközőtartályaiból.

Idővel a fejlesztők egyre korszerűbb technológiákat kezdtek használni, és nem egy hajlított ijesztő cső helyett két fiókot indítottak el a felszállóktól, hogy összekapcsolják az alállomást a lakók megválasztásával. Sajnálatos módon azonban sem ezeknek az ágoknak a típusa, sem magassága a padlóról, sem a köztük lévő távolság semmilyen módon nem normalizálódik. Ez súlyos problémákat okoz a PS összekapcsolásakor, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Mindig van egy megkerülés a csapok között - egy csőszakasz, amelynek átmérője megegyezik a felszálló átmérőjével vagy egy lépéssel kevesebb.

A törölközőmelegítő megkerülése számos problémát megold:

 • A normál keringetési sebesség fenntartása a melegvíz (GW) felszállón keresztül. A felszálló erõs áramlás biztosítja, hogy egyenletesen forró víz kerüljön (a szabványoknak megfelelõen - 60 fokos) minden lakáshoz, bármilyen padlóra, függetlenül attól, hogy a bejárat kezdetétõl a felszállóig terjed.
 • A teljes hűtőközeg (víz) csak egy része áthalad egy PS-n, a másik pedig elmúlik, így több hőt takarít meg a következő fürdőszobák számára. Végtére is, az egyik felszálló dolgozhat egy vagy két tucat törülközőtartó.
 • Lehetséges, hogy az alállomást teljesen leállíttathatja, vagy a lakóinak hőmérsékletét állítsa be anélkül, hogy befolyásolná a többi lakást (ez utóbbihoz egy kiegészítő vezérlőszelepet kell felszerelni az egyik csapra, mivel a gömbcsappal nem lehet szabályozni semmit).

Beszéljünk a fizikáról. Gravitációs szivattyú a PS-ben.

Ha a szűkített vagy elmozdított bypass munkateljesítménye mégis valahogy illeszkedik a vízvezetékberendezések vezetőihez, akik úgy gondolják, hogy "átnyúlnak - ne nyomja meg", akkor a rendszernek anélkül, hogy bypass-eltolódás lenne, és a felszálló összeszorítása nélkül teljesen szétesett volna: "Minden víz áthalad a törülközőn! Hát nem fog zsibbadni! Soha nem működhet! "

Azonban a PS ezzel a kapcsolattal remekül működik! A teljesítmény magja a "gravitációs szivattyú":

A hűtőfolyadék hűtése a PS-ben általában csökken, mivel nagyobb a sűrűsége (fajsúlya) a forró hűtőfolyadékhoz viszonyítva. Ennek eredményeképpen a lehűtött hűtőfolyadékot a PS alsó pontjától a felszálló felé toljuk ki, ugyanakkor egy forró hűtőközeg belép a PS felső pontjába. Ami újra hűl és leesik - egy "gravitációs szivattyút" kapunk, amelynek örök motorja hűtött víz.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt.

Tekintsünk néhány, a PS-t összekapcsoló garantált munkamódszert.

1. ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok, nem összehúzott és elfogulatlan áthidalás.

A leghatékonyabb csatlakozás a PS abszolút többségéhez (a kivételek egy kicsit később kerülnek hozzáadásra) - a hűtőfolyadék szállítása a felső részen és a lehűtött hűtőfolyadék felengedése alulról. Ez elérhetõ egy oldalirányú vagy átlós kapcsolatnak egy nem szándékolt és elfogulatlan bypasstal.

A rendszerek egyenértékűek, az átlós verzió szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik az oldallal szemben.

Ez a PS csatlakozási rendszer a leginkább egyetemes:

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Nem függ a felszálló keringési sebességétől.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • Az emelő alsó kimenete az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt legyen, a felemelő felső kimenete pedig az alállomás csatlakozási pontja fölött legyen.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, különben a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton megy (csak szűk határokon belül megengedett, a mély "lyukak" "zsebekként" szolgálnak a levegőztetéshez).
 • A csapok közti alsó betáplálásnál biztosan nincs szűkítés! Ez zavarja a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A legfelsõ takarmányban végsõ soron a felsõ átmérõ egy lépcsõjével történõ bypass szûkítés elfogadható (ezt az opciót részletesebben lásd alább), de a PS üzemeltetéséhez nincs szükség.
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) Lassítja a keringést az egész emelõn (a forró víz hõmérséklete az apartmanok vízérõl esik).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

A séma érvényben lévő verziói №1.

Az alállomás függőleges helyzete teljesen a csapok között van, az áramkör működési feltételei nem sérülnek.

A PS teteje a felső kimenet felett van. A víz kiáramlása után a PS-ből való légtelenítés szükséges.

2. ábra: alsó csatlakozás.

Kevésbé hatékony, mint az oldalsó, előnyei és hátrányai.

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Az a képesség, hogy a csöveket valahova a fürdőszobába rejtve, a falak ragasztása nélkül.
 • Mayevszkij csapjain keresztül levegőztetés szükséges.
 • Alacsonyabb hatékonyság az oldalsó vagy átlós csatlakozásokhoz képest.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • A felemelő felső kiömlőnyílása eltolással vagy szűkített bypasszal az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt kell lennie. Ez biztosítja a PS függetlenségét az áramlás irányából.
 • Az alsó csapot a PS alatt kell lennie a rendszer minden változatában.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton (csak szűk határok között megengedhető, mély "lyukak" fújja a kapcsolatot a PS-vel).
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) lelassítja a keringést az egész felszállóban (a forró víz hőmérséklete a lakások vízszintjein esik).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem észlelhető módon javítja az adott rendszer hatékonyságát.

A rendszer ²2-es verziója érvényes.

Minden ág a PS alatt van, semmilyen feltétel nem sérül.

A felső aljzat a PS aljánál.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez azonnal korlátozza az áramlás irányát - csak a tetején!

Az alacsonyabb áramlással ilyen kapcsolat instabil.

³3. Ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok szűkített vagy elmozdított bypass segítségével.

A vízvezetékelők abszolút többsége úgy véli, hogy az alállomás csapjai között feltétlenül szűkítésre van szükség - egyébként semmi sem fog működni. Először is, nem ez a helyzet (lásd. №№ 1. és 2. reakcióvázlat), és másrészt, abban az esetben az alsó vízellátás a kelő, és a gyenge keringés szűkült megakadályozza munkáját törölköző, amíg a teljes hűtési, annak ellenére, hogy normál kapcsolat külsőleg. Ezért mindig törekedjen arra, hogy a bypass átmérője megegyezzen a felszálló átmérőjével.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felemelőben lévő betáplálási irányt most a legmagasabb jelzi.

A beállítások alján nem feltétlenül ajánlott használni ezeket az opciókat, az okokat az alábbiakban ismertetjük.

A rendszer hátrányai:

 • A stabil működés csak a legfelső adagolásnál garantált.

A rendszer előnyei:

 • Egyértelműen és stabilan dolgozik a felszálló felső takarmányában.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • Ismét emlékszünk arra, hogy az alsó adagolással a csapok közötti szűkület / elmozdulás megakadályozza a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A felső adagolásnál a szűkítés elkerülése legfeljebb 1 lépés lehet a felszálló átmérőjétől. Soha nem szükséges egy szűkített bypass bypass.
 • Az emelő alsó kimenete a PS alsó része és a felszálló felső kimenete legyen - a PS teteje felett.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és a keringés megáll), vagy a vízszintes úton megy (csak kis korlátok között, mély "lyukak" zavarja a keringést).
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) Lassítja a keringést a teljes felszállóban (a forró vízcseppek hőmérséklete).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

Miért nem működik a PS?

Elemezzük a PS tipikus összekapcsolási hibáit (a szakaszt fokozatosan feltöltjük a tényleges példákra mutató hivatkozásokkal).

A PS az alsó osztás alatt van. Hűtőszekrényben, MS és megy le a víz csapdába, kialakítva az alsó része az SS, és a csövet (torlasztózóna - aljáról PS egy olyan szintre, alacsonyabb érintse meg), és nem jön vissza a kelő, hogy az, hogy a tetején megnyomja a könnyebb meleg víz... Egy hasonló megsértéssel járó PS működik, amíg egy bizonyos különbség a magasságban "alsó kimenet - alacsonyabb PS" túllépése (lehetetlen megjósolni a pontos értéket) - akkor a PS természetes keringése leáll.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felgyülemlik - a keringés a PS-ben megáll. Elméletileg működtethető, ha van egy levegővel (automatikus vagy Mayevsky) rendelkező szívócső a cső tetején.

A korábbi, nem dolgozó esetek kombinációja, amelyet általában úgy alakítottak ki, hogy egy csövet fektetnek a mennyezet mögé, a második pedig a padlóba esztrich.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felhalmozódik, és a PS-ben hűtött víz az alsó cső hurokja által alkotott "üregben" van, és nem kerül vissza a felszállóba. A keringés a PS-ben megáll.

Az oldalsó csatlakozás teljesítménye elmozdult vagy szűkített bypass és LOWER tápellátás esetén kritikusan függ a felszálló keringtetéstől.

Egy kis sebességű forgalomban a PS nem működik, mivel az alsó visszahúzás miatt a torzítás / beszűkitett nyomás nagyobb, mint a felső -.. A keringető szivattyú hajlamos tápvíz az MS keresztül az alsó kivezető, és a „gravitációs szivattyú” belső PS hajlamos, hogy csökkentse a hűtővíz le. A kölcsönösen egymással ellentétes áramlások gátolják egymást, és a keringés a PS-ben megáll.

Ha a kelő nem megcsonkított szomszédok, és a pincében egy nagy teljesítményű keringető szivattyú, ez általában a szivattyú „nyer” és az SS kezdett forgás: a bal kollektor meleg víz emelkedik, a jobb oldalon - lehűl a víz megy le, fokozatosan keverés forró bal oldali kollektor a vízszintes kapukon keresztül. Azonban, ha valaki például egy barbár csapot helyez el a bypasson, a keringési ráta annyira csökkenhet, hogy az alállomás leáll. Vagy működni fog, nem függ a napszaktól (különböző vízelemzés a felszállóról).

Az átlós csatlakozás még rosszabb, mint az oldalsó csatlakozás. Kevesebb esély van a sikeres bevezetésre, mert A PS hidraulikus ellenállása nő, amelyet a szivattyúnak le kell küzdenie, miközben a gravitációs szivattyú ellenállása megegyezik.

A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása

Ha vásárolt egy fűtött törölközős vasat, a kapcsolat nem igényel sok időt. Mindazonáltal szakmai megközelítést igényel. A telepítés meglehetősen nagyfokú bonyolultsággal bír.

Előkészítő munka a csatlakozás előtt

Először is el kell dönteni, hogy pontosan melyik helyre szerelik a készüléket. Két lehetőség közül választhat:

 • ha van egy központosított vízellátás, a készülék csatlakoztatható az FGP rendszerhez;
 • ha a ház régi, a legjobb (és néha csak lehetséges) megoldás a termék fűtési rendszerhez történő csatlakoztatása.

Az alábbiakban egy sor szükséges előkészítő munka:

 • a függőleges felszálló melegvizet ki kell kapcsolni. Ez a házigazda engedélyével történik. Kényelmesebb a nyáron történő beszerelés, amikor megelőző munkát végeznek, és a kazánházakat zárták;
 • a régi termék bontása. Ha lehetséges, a szálat elfordítják, majd óvatosan eltávolítják az eszközt. Ha a szárító nagyon öreg, egyszerűbb lesz egyszerűen levágni egy csiszolót, így elegendő csőhosszat kell hagyni a menetvágáshoz;
 • a további menet le van vágva. Ezután egy bypassot szerelnek fel, amely lehetővé teszi a vízkeringetés sebességének fenntartását, kikapcsolja a fűtött törölközőt, beállítja a hőmérsékletet;
 • akkor a megkerülést szelepekkel kell ellátni. Szerelje fel őket a fűtőkészülék csatlakozásánál;
 • majd a rögzítőelemeket felhelyezik. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a terméket falra fektesse a fürdőszobában.

A törülközőmelegítő csatlakoztatási módszerei

A fűtött törölközőtartó csatlakoztatható számos módon. Mindez a vásárolt modelltől függ. A választás nagyon széles - M alakú és W alakú, "Kígyók", "Létrák". A tervezési lehetőségek azonban korlátozottak.

A készülék háromféle módon kapcsolódik a GSV rendszerhez:

 • serial. A szárítógépet a hézagcsöves melegvízbe helyezzük;
 • párhuzamosan. Csatlakoztatás történik, hogy csapokat csapjon be a csőbe;
 • átlós. A párhuzamtól csak abban különbözik, hogy a víz be / ki pontjai diagonálisan helyezkednek el.

A fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez a következő típusok alkotják:

 • átlós. A daruk diagonálisan vannak elhelyezve;
 • oldalsó. A beáramlást a felső részen keresztül szervezzük, az alsó részen keresztül az eszköz egyik oldaláról történő kiáramlást;
 • alacsonyabb. A daruk a függőleges csövek alján helyezkednek el;
 • közvetlen. A víz bejut és kilép a bal oldali függőleges csőben.

Fontos! A fűtési rendszerek kétféle - zárt és nyitott. Ha a rendszer nyitva van, akkor nincs zárva, ezért a fémkorrózió kockázata nagyon magas. Nem ajánlott olyan rozsdamentes acélból készült törülközőtartók beépítése, amelyek nem rozsdamentes acélból készülnek.

A készülék telepítésekor nem szabad elfelejteni, hogy a Mayevsky daru mindig a tetején található. A szabad nyílást dugóval kell lezárni. A fűtött törülközőtartók, mint általában, kiegészülnek ilyen részletekkel. A munka befejezése után ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát.

Fűtött törülközőtartály Terminus Astra 32/20 P16 4-4-4-4

Fizetési megbízás

Készpénzben

Kártyán

Banki átutalás

Készpénz nélküli fizetés

Készpénz, kártya, készpénz nélküli település a szervezetek számára

tól 2 500r

Az áruk jellemzői Fűtött törülközőtartály Terminus Astra 32/20 P16 4-4-4-4

Bővített specifikációk

Gyors vásárlás

Hamarosan hívunk: Mon-Fri 9.00-19.00,
Szo: 9.00-14.00, vasárnap: zárva

Online bolt "Fürdőszoba bútorok"
Pickup cím:
Moszkva, Építési átjáró d.7Ak28

Hívást kapunk éjjel-nappal, hetente hét nap alatt!
8 (800) 555-86-21, 7 (495) 540-48-65

Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. Tilos a weboldal egyes részeinek másolása a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül.

A weboldalon bemutatott információ nem ajánlat.
A gyártónak joga van megváltoztatni a termék jellemzőit.

Törölközőszárító csatlakoztatása

A fürdőszobai javítás elvégzéséhez el kell döntenie - a fűtött törölközőt a saját kezével kell összekötni, vagy szakember bevonását ehhez. Ez a cikk ajánlja a fűtött törülközőtartó csatlakoztatását, és még akkor is, ha önmagát nem teszi meg, a kapott információ segít a telepítés folyamatának ellenőrzésében.

És ez sok esetben segít a munka minőségének komoly javításában!

Fűtött törölközőtartó telepítése: általános információ

Hol csatlakozni?

A fűtött törölközőtartó kapcsolási sémája két lehetőséget kínál a csövek felszerelésére:

 • A fűtési rendszerben (központi vagy független)
 • A melegvíz rendszerben

A legtöbb esetben előnyös a második lehetőség, hiszen először is, a fűtési rendszerben a melegvíz csak a fűtési szezon alatt érhető el - pl. fél évig a legjobb. Ugyanakkor a forró víz a csövekben szinte állandó.

Másodszor, a fűtött törülközőtartó fűtési rendszerhez történő csatlakoztatásának folyamata csak a fűtési szezonon kívül valósulhat meg: hidegben senki nem engedheti meg, hogy leállítsa a fűtést és csöpögtesse a vizet a csövekből, mivel a házra gyakorolt ​​következmények valóban katasztrofálisak lehetnek.

Csatlakozási mód

Mielőtt csatlakoztatna egy fűtött törölközőtartót, el kell döntenie, hogyan kell csatlakoztatni. A legtöbb szovjet építésű házban a fűtött törülközőtartó egy zigzagcső a fürdőszobai falon, és ha meg akarja cserélni, akkor a megfelelő átmérőjű fűtött törülközőtartó modelljét egy alsó csatlakozással kell kiválasztani.

De ha a javítás során a fürdőszobában "megfulladt" a csövek a falon, így csak a kijáratok - itt lehet telepíteni vízzel fűtött törülközőt sínek oldalán. Szerelje fel őket nehezebbé, de úgy néz ki, hogy ez a design nem jobb példa.

Az ilyen típusú fűtött törülközőtartók beszerelésekor nagyon fontos az összes ízület elszigetelése, mivel ha egy fűtött törülközőtartály áramlik, amelynek csövei a falban rejtve vannak, a hibaelhárítás nagyon időigényes.

Csatlakozás a forró vízrendszerhez

A vízmelegített törülközőtartó telepítési eljárása

A munka sorrendje

A vízmelegített törülközőtartó teljesen összekapcsolható a saját kezével.

Ha szeretné megtudni, hogyan kell megfelelően csatlakoztatni a fűtött törölközőt - akkor a legjobban kövesse ezt a sémát:

 • A régi törülközőtartó leszerelése
 • Daruk szerelése
 • Új törölközőmelegítő telepítése
 • Telepítési minőségellenőrzés

A helyes megközelítéssel az egész eljárás több mint néhány órát vesz igénybe. A fenti lépések mindegyikét külön vizsgáljuk meg.

A fűtött törülközőtartó leszerelése

Mielőtt csatlakoztatna egy vízmelegített törölközőt, el kell távolítania a régiet.

Ez a következőképpen történik:

 • Zárja le a forró víz áramlását a csőbe, amely egy fűtött törülközőtartóhoz van csatlakoztatva. Ezt úgy lehet elérni, hogy kapcsolatba lép a ház irodával, vagy önállóan (a felelős személy, például a szövetkezet elnöke egyetértésével), és leállítja a megfelelő szelepet.
 • Fűtött törülközőtartó lapos csatlakozással, valamint minden olyan melegített törülközőtartó, amely nem része a forró vízcsőnek, a menetes csatlakozások kicsavarásával szétszerelik.
 • Ha a fonal "beragadt", vagy a fűtött törölközőt egyszerűen hegesztették a csőhöz - vágógépet vágunk le egy daráló segítségével.

Figyelj! A fűtött törülközőtartó leszerelésénél a metszést úgy kell elvégezni, hogy a csővezeték megfelelő legyen a menetvágáshoz.

Távolítsa el a fűtött törülközőtartót a tartókkal.

Daruk szerelése

Ezután folytathatja a daruk beszerelését. Ha levágjuk a régi fűtött törölközőtartót, új csövet vágunk egy megfelelő átmérőjű halállal a cső maradványain. Ha a szálak a csöveken maradnak - azt is ki kell kapcsolni, hogy javítsák a menetes csatlakozás minőségét.

Miután a szálat a szelepek - szelepek felszereléséhez hozta.

Ez azért van így, hogy:

 • Állítsa be a törölközőt, a nyílást vagy a zárást
 • Ha javításra lenne szükség (például ha fűtött törölközőt áramoltat) vagy egy fűtött törölközőtartót cserél le, akkor leállíthatta a vizet, és megtenné a szükséges intézkedéseket.

Ha egy jumper telepítését tervezi - az ún. "Buy pass" -ot, meg kell adnia a telepítést ebben a szakaszban.

Csatlakozási séma "by-pass"

A fűtött törülközőtartó felszerelése

Attól függően, hogy milyen típusú a kapcsolat a törölközőt, válassza a szerelvényeket - egyenes vagy szögletes.

Az összes menetes csatlakozást lánckészítéssel lezárják. A kúpos menetes csatlakozásoknál a szalag FUM.

Fűtött törülközőtartó rögzítése a csőhöz

A fűtött törölközőtartót a szerelvényekhez rögzítjük, húzzuk meg a kötőelemeket, ügyelve arra, hogy ne sérüljön a menet.

A fűtött törölközőtartó a falra rögzíthető, akár bilincsek segítségével, akár speciális teleszkópos tartók segítségével.

 • Ha a csőátmérő kisebb, mint 23 mm - a távolság legalább 35 mm legyen
 • Ha a cső átmérője 40-50 mm - a minimális távolság 50 mm

Csatlakozó szerelvények

A csatlakoztatott fűtött törölközőtartót szorosan ellenőrizni kell, miután próbaindítást hajtott végre. Ha minden rendben van, és nincsenek szivárgások, akkor az eszköz használható.

Az elektromos fűtött törölközőtartó csatlakozása

Ettől függetlenül egy ilyen elektromos elektromos törülközőtartó csatlakoztatását is figyelembe kell venni. Itt a legfontosabb lépés a készüléknek az elektromos hálózathoz való megfelelő csatlakoztatása, ezáltal elkerülve a rövidzárlat vagy a tűz előfordulását.

Az elektromos fűtött törölközőtartó csatlakozása

Ebből a célból kötelező:

 • Talaj törölközőmelegítő
 • Az eszköz csatlakoztatása egy védő leállító berendezésen (RCD, népszerűen "automatikus")

Ha elektromos törölközőtartót szeretne egy közvetlenül a fürdőszobába helyezett konnektorba csatlakoztatni, vízzáró házzal kell ellátnia.

Más szavakkal, az aljzatnak "be kell süllyeszteni" a falba, és a nyílást speciális szigetelő sapkával kell lezárni.

Ha alaposan megvizsgálja az ebben a cikkben szereplő összes információt, akkor valószínűleg nem merül fel a fűtött törülközőtartó telepítésének kérdése. Így teheted ezt a készüléket saját telepítésével!

Fűtött törölközősín Terminus Astra P10 400x930 mm - leírás

A termékről

jellemzői

leírás

Fűtött törülközőtartály Terminus Astra P10 400h930 mm

Terminus Astra P10 400x930mm törölközőmelegítő modell ideális választás azok számára, akik értékelik a stílust és a minőséget.
Funkcionális modell Az Astra vezető szerepet tölt be a design radiátorok értékesítésében.

A fűtött törölközős vasaló Terminus Astra - olyan létrát jelent, amelynek közvetlen vízszintes átkelő pontjait összegyűjtik és egymástól bizonyos távolságban elhelyezik.

Minden modell hihetetlenül stílusos kivitelben készül. Az eszközök a meglévő fűtési vagy melegvíz rendszerhez csatlakoznak. A hűtőközeg maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 110 fokot.

A vízszintes csöveket 20 mm méretű profilból, a 32 mm méretű profilból álló függőleges csövekből készítik. A termék érintkező hegesztéssel készül.

Az ellenálló hegesztés fő előnye a fémek hegesztési sebessége, amely egy másodperc törtrészét tartja. Pontosan a fém pontszerű, azonnali fűtése teszi lehetővé az AISI 304 acélminőség kémiai tulajdonságainak és a hegesztett molekuláris rács szerkezetének megőrzését. Nikkel és króm, amelyek felelősek a fém hajlékonyságától és korrózióállóságáért, nem halványulnak el a hegesztési zónából.

A modell megfelel a minőségi és biztonsági előírásoknak. Érdemes megjegyezni, hogy a készülék alsóbb típusú csatlakozással rendelkezik, amely az egyetemes és legegyszerűbb opciónak tekinthető.

Az innovatív polírozási módszer alkalmazása lehetővé tette a termék felületének vonzó, csillogó fényességét, amely a teljes élettartam alatt nem veszíti el intenzitását. Egy ilyen eszköz minden belső fürdőszobát díszít.

Az Astra 32/20 létra alkalmas különböző méretű törölközők, fürdőruhák, fürdőköpeny és egyéb textíliák szárítására, valamint egy kis helyiség melegítésére.

A modell különösen előnyös, mivel kevés helyet foglal el, de megnövelt szárítási területet, azaz teljesen funkcionális.

A "létra" fűtött törülközőtartót megkülönböztető jellemzők között meg kell jegyezni, hogy ez a kialakítás 15-16 atmoszféra és sürgősségi helyzetben - a modelltől függően - akár 20-22 évig is ellenáll a rendszerben. Ez különösen fontos azoknál a szárítógépeknél, amelyek az apartmanokban kapcsolódnak. Az a tény, hogy a városi fűtési rendszerben a munkanyomás néha "ugrik" erősen, és az ilyen cseppek káros hatással vannak minden berendezésre. Ezért ebben az esetben a konstrukció használata teljesen indokolt, még akkor is, ha költsége valamivel magasabb, mint a klasszikus változat.

A Terminus Aster 32/20 P10 fűtött törölközőtartó jellemzői 400х930 mm:

 • Központ távolsága: 100 mm
 • Hőteljesítmény: 340 W
 • Kereszthornyok száma: 10
 • Csoportosítás: 3-4-3
 • Csatlakozási típus: Alsó
 • Technológia: érintkezési felület (Iron Connect)
 • Termék sorozat: Premium
 • Forma: létra

A vízmelegített törülközőtartó kiválasztásánál elengedhetetlen, hogy eldöntsük, melyik rendszerhez kapcsolódik - vízellátás vagy fűtés. Vannak olyan esetek, amikor a készülék kiváló adatokkal rendelkezik, de csak a vízellátó rendszerhez csatlakoztatható. Az alsó csatlakozással ellátott Terminus törülközőmelegítő mind a vízellátó rendszerhez, mind a fűtési rendszerhez csatlakoztatható, ami nagyon kényelmes.

A termék Mayevsky daruval van felszerelve, kényelmes dugókkal, speciális tartókkal, amelyek miatt a víz típusú eszköz könnyen felszerelhető a falra. A művelet szintén nem nehéz.

A víz előnyei Terminus Astra fűtött törülközőtartó:

 • A textiltermékek szárítására és a helyiség fűtésére szolgál.
 • Alkalmas a melegvízhez vagy fűtési rendszerhez való csatlakoztatáshoz.
 • Egyszerű kialakítás, könnyű telepítés, szabványok betartása.
 • Stílusos megjelenés díszíti a fürdőszobát.
 • Abszolút üzembiztonság.
 • A hegesztés speciális szilárdsága.
 • A felület polírozásához az Európában gyártott legmodernebb berendezéseket használják, amelyek lehetővé teszik tükörszerű felületminőség elérését (12-es tisztaság).
 • Az Iron Connect szabadalmaztatott technológiája lehetővé teszi egyedülállóan tervezett fűtött törölközősávok gyártását érintésvédelmi hegesztéssel.
 • A használt csövek előállításához, amelyek falvastagsága legalább 2 mm, garantálja a tízszeres biztonságot, a korrózió elleni védelmet és a HMV-rendszer hirtelen nyomásesését.
 • A termékek minimális élettartama 30 év.
 • 10 év garancia a gyártó cégtől.

A csomag tartalma:

 • teleszkópos tartók a falhoz;
 • Mayevszkij daru;
 • dugók;
 • termékútlevél.

Fűtött törülközőtartó beszerzése előtt ügyelni kell arra, hogy a cső átmérője teljesen megegyezzen a lakás csövével.
Ugyanakkor szükséges pontosan kiszámítani a középső távolság értékét.
A készülék telepítésekor nem szabad elfelejteni, hogy a Mayevsky daru mindig a tetején található. A szabad nyílást dugóval kell lezárni.

A Terminus már 15 éve vezető szerepet tölt be az orosz és a FÁK piacán a fűtött törülközőtartók és rozsdamentes acél radiátorok gyártásához!

A Terminus egyike azon kevés orosz vállalatoknak, amelyek a modern lézeres hegesztési módszert alkalmazzák. A rendkívül hatékony technológiáknak köszönhetően a hegesztési varrat észrevehetetlen és erős. A lézer pontosan hevíti a termékeket anélkül, hogy károsítaná a fémszerkezet kristályrácsát. A hegesztés osztott másodpercen belül zajlik, a Ni és a Cr ötvözőelemek nem rendelkeznek idővel a kiégésre, ami biztosítja a termék korrózióállóságát!

Minden termék hármas minőségellenőrzésen esik át: alapos szemrevételezéssel, ellenőrzéssel a termék geometriájának való megfelelés érdekében, legalább 25 atmoszféra nyomás alatt álló víz és levegő ellen.
A minőségellenőrzés elhalasztása után a termékre lézeres gravírozást alkalmaznak: "Terminus garancia akár 10 évig!