Legfontosabb > Tervezés

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

Felület előkészítése cserép lefektetéshez

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

A régi bevonat eltávolítása

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

Felületi kiegyenlítés

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

vakolat

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Gipszkarton

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

A fürdőszoba falak előkészítése a csempe alatt

A falakkal szemben a fürdőszoba csempe - nagyon praktikus és megfizethető megoldás. Azonban a csempézési munkálatok számos fontos árnyalattal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy gyönyörű és megbízható csempeburkolat jöjjön létre, az előtti előkészítés előtt kiváló minőségű alapozásra van szükség. Ha az előkészítő munka során siet, és például nem távolítja el a port a bevonat alapjáról, akkor például a kiváló minőségű bélés nem tartós.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiséget csak azért érezzük, hogy tetszeni fog, bizonyos munkák elvégzésénél néhány egyszerű követelményt kell követnie:

 1. A falak felületének erősnek és laposnak kell lennie.
 2. A burkolat alatt lévő alapot jól tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól.
 3. Néhány felület további előkészítést igényel - bemetszés, vízszigetelés, kárpitozás stb.
 4. A burkoláshoz használt burkolólapokat is jól kell tisztítani.

Munkaalap tisztítás

A bélés alapozásának kezdeti szakasza az előző bevonat tisztítása és a por tisztítása. Ha a munkaterületen régi csempe vagy festék van, azokat el kell távolítani. A csempe eltávolításához használjon vésőt, mindegyik darabot kipréselve és eltávolítva a falról. A csempe eltávolításakor meg kell tisztítani az előző bevonatból maradt ragasztó alapját. A ragasztót spatulával távolíthatja el. Ha a ragasztó túlságosan elfogy a felületen, jobb az őrlőgép használata. Ne feledje, hogy az őrlőgép használata után újra meg kell járni egy spatulával a felszínen.

Ha el kell távolítania a festéket a falakról, akkor a tisztítási folyamat kissé más lesz. Ha a festék eltávolítása könnyen eltávolítható ugyanazzal a simítóval. Azonban előfordul, hogy ez az eszköz nem szembeszáll a rezisztens festékekkel. Ebben az esetben használjon speciális megoldást, amelynek célja ezek eltávolítása. Ezt a szerszámot ecsettel viszi fel a festett felületre, és bizonyos idő elteltével maga a festék eltávozik a falról. Ha a festmény túl vastag, akkor jobb az épületszárító használata.

A régi bevonat tisztítása után szükséges a homokszórás, vagy akár a speciális géphez való polírozás is. Ezután alaposan körbejárja a felületeket egy nedves ruhával, hogy megtisztítsa az alapot a portól. Mielőtt folytatná a munkamenet következő szakaszát, várjon, amíg a falak teljesen tiszták a tisztítás után.

Felületi kiegyenlítés

A homlokzat szilárdan és hosszú ideig csak sík felületen tartható, ezért elő kell készíteni. Általában minden falnak van egy bizonyos görbülete, de ha a felület megtisztítása után számos jelentős szabálytalanságot észlel a felületen, akkor szükség van az alaprész alapvető beállítására. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni.

Az elsőt gyakran használják alacsony költségek miatt. Alkalmas sok lyukkal rendelkező falakhoz. Vágja le a felszínt egy pickaxe segítségével, erősen kiálló dudorokkal. Ezután a falakon lévő lerakódásokat gipsszel kell lezárni.

A második módszert olyan falak esetében kell alkalmazni, ahol hiányosak, de görbülettel. Lényege a gipszkarton felépítésében rejlik - a gipszkarton falait teljesen be kell húzni. Ne feledjük, hogy a fürdőszobában külön nedvességálló anyagot kell választani. Továbbá a falak összehangolásának ezen verziójával azonnal vegye figyelembe, hogy a gipszkarton szerkezet nem nagy terhelésre készült. Ezért ne használjon terjedelmes és nehéz csempeeket.

Kisebb javítások

A csempe lefektetése előtt szinte minden falnak kisebb javításokra van szüksége. Ennek figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből a fal készült, mivel ennek a tényezőnek a figyelmen kívül hagyása nem kívánt eredményeket eredményezhet.

Betonfal használatakor olyan felületeken kell vakolni a felületeket, ahol lyukak és repedések vannak. Ügyeljen a régi gipsz rétegére, amely összeomlik, jobb, ha azonnal új bevonatra cseréli őket. A gyanús terület ellenőrzéséhez kopj hozzá. Ha a hang süket, akkor azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva és nem kell cserélni. Egy szonzó hang azt jelenti, hogy hamarosan egy darab gipsz hamarosan leesik, ezért jobb, ha azonnal eltávolítod, és új helyre cseréled.

A gipszréteg teljes száradása után minden felületet kendõvel kell elkenni. A fürdőszobába helyesen megválasztott gittek segítenek a falak víztaszító hatásának jelentős javításában. Ehhez számos tulajdonságra van szüksége:

 1. Nedvességállóság. A felhasznált töltőanyag jellemzőit nem szabad csökkenteni a nedvesség hatása alatt. Ez akkor is igaz, ha a szintezett felület fedővel van ellátva, mint a csempék esetében.
 2. Hőhatásállóság. Ha a töltőanyag hőmérséklet-ingadozásra reagál, hatással lesz egy "gördülő" alaphoz, amellyel kapcsolatban a csempe előbb-utóbb lemaradni kezd.
 3. Tartósság. Ideális esetben az összehangolt falak legalább 20 évig tartanak, ezért a gittnek meg kell felelnie ezeknek a határidőknek. Kiválasztásánál a megadott számot kell vezetni.

A gitt használata után a felületet alapozóval kell kezelni. A primernek antibakteriálisnak és kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a fürdőszobában a jövő bélés tartóssága is függ.

Amikor téglafalra dolgozik, először vakoljon is. A fal teljes területét gipsszel kell bevonni, így a téglák találkozásánál nincs olyan üreg, amely zavarhatja a burkolólapot. Ezután a teljes felületet is fel kell töltened, és egy alapozóval járni kell.

Ami a faalapot illeti, erősnek és stabilnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a csempe súlyának. Hasonló jellegzetességek különböznek a rönkök falai helyiségétől A falakon fel kell tölteni a fémrácsot. Ezután egy réteg gipszet rajta. Ezután az előkészítés homlokzati munkálatokra ugyanaz, mint a beton és a téglafal esetében.

Vízszigetelő felületek

Fontos lépés az alap készítéséhez a csempe azonnali lefektetése előtt vízszigetelés. A fürdőszobában ez a kiegészítő védelmi intézkedés nem mellőzhető. Általában speciális film- vagy folyékony oldatokat használnak a vízszigeteléshez, melynek célja, hogy jobb minőségű csempe-installációt biztosítson a fürdőszobában.

A fürdő falainak vízszigetelő anyagának kiválasztása esetén jobb, ha folyékony készítményt választanak. A textúrája miatt sűrű védőréteget hoz létre, amely megbízhatóan védi a falakat a víztől. Ezenkívül a folyékony oldat vízszigetelése sokkal kényelmesebb, mint egy film használata. A falon egy ilyen szerszámot kell alkalmazni egy kefével vagy hengerrel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízszigetelő anyagot száraz felületre kell felhordani. Ezért, mielőtt ezt a lépést elvégezné, várjon addig, amíg a primer teljesen megszárad.

A felület nedvességtől való további védelme érdekében hozzon hozzá egy kis vízszigetelő vegyületet a csempe ragasztóanyaghoz (PVA ragasztó is működik). Ne aggódj, a ragasztószerkezet nem változik az ilyen keverés miatt, és a vízszigetelő hatás jelentősen javulni fog. Ezt azonban nem szabad elviselni, mert az ilyen adalékok nagy koncentrációja megváltoztatja a csemperagasztó konzisztenciáját.

Valójában ezt követően végigmegyünk az utolsó szakaszra - a csempe ragasztására. Ezeket az egyszerű utasításokat követve tökéletes felületet készíthet a béléshez. Az előkészítő munkák segítenek a pénzt megtakarítani, mert az ilyen lefedettség sokáig tart.

A falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában csináld magad

A minőségi javítás garanciája a csempe alatt a fürdőszobában lévő falak előkészítése az összes szabálynak megfelelően. Sima felületen egyszerűbb és gazdaságosabb a bélés. A fal készítésének több lépcsőben kell történnie.

A mesternek figyelembe kell vennie a kiválasztott csempe tulajdonságait, hogyan kell telepíteni, milyen készen áll a falak befejeződésére.

Mi a falak előkészítése?

Sokféle csempe van: kerámia, csempe és még műanyag. Bármelyiket is választják a fürdőszobának, az alatta lévő falakat fel kell készíteni.

Kötelező a falak előzetes beállítása. Szükség van a tervezett szerelési módszertől függetlenül. Függetlenül attól, hogy a cementhabarcsra vagy a ragasztásra.

A ragasztó használata során a felületnek a lehető legtökéletesebbnek kell lennie, anélkül, hogy durva és hibás lenne. A kompozíció nagyon vékony, ezért ha a burkolat görbülete egyszerűen nem fog tartani.

A cementhabarcsra helyezés sokkal könnyebb, mivel a fal kis szabálytalanságai megengedettek.

A munka szakaszai

A csempe alatt a fürdőszobában lévő felület előkészítéséhez szükséges:

Tudja, melyik a gipsz vakolat? Részletek ebben a cikkben.

Vegye ki a régi bevonatot

A javítás sikere nemcsak azt jelenti, hogy nincsenek függőleges cseppek, hanem a meglévő bevonat helyes leszerelése is. Az első dolog, amire szükségünk van, az irreleváns réteg megszüntetése.

Lehet, hogy:

 • festékkel;
 • törött csempékből;
 • a meszeléstől.

A foltos réteg teljesen megszabadulni eléggé fáradságos. Eltávolítható speciális eszközökkel. Gyakran permetként használják. Néhány perccel a permetezés után a festék elszaporodik és eltávolodik a falról.

Spatula segítségével az egész felületet lehúzzák. Ez a módszer nem mindig működik. Néhány festékfajta nem alkalmas a kémiai expozícióra. Ezután egy baltával, régi módon, a hornyok gyakran tele vannak. Egy hajlékony réteg repül.

Van egy másik módszer: egy csiszolóval történő feldolgozás egy speciális fúvókával (fém kefe). A fő feladat ebben a szakaszban a lehető legtávolabb megszabadulni a festéktől.

A régi csempe eltávolításához a ragasztót alaposan meg kell tisztítani, és az egész falat több órán keresztül bőségesen nedvesítik vízzel. Ez az eljárás megkönnyíti az elavult csempe réteg eltávolítását.

A megszüntetés egy szeletből készült csempe. Megfogni, használjon vésőt vagy könnyű kalapácsot. Ha a régi megoldás lágyabb, akkor a munka gyorsan megy. Ezzel a módszerrel a csempe marad, és hasznos lehet valahol máshol.

A gyorsabb eltávolításhoz szerszámra van szükség egy kicsit vésővel és darálóval. Először a csempe le van vágva, majd a ragasztóréteget megtisztítják.

Fehér mosott falakat is fel kell dolgozni. Mossák le, és a mészet lekapják, ellenkező esetben a ragasztó egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. A válásokat is el kell távolítani. Ez történhet régi rongyokkal vagy rongyokkal. Ha az előde dekoratív vakolat, akkor azt is eltávolítják.

Tehát az első szakaszban a fő feladat az, hogy minden régi réteget eltávolítson a fal felületéről a lehető legtisztább.

összehangolás

A falak összehangolására irányuló munkát különböző módon lehet elvégezni.

A fő módszerek a következők:

 1. Nedves (vakolás, gitt).
 2. Száraz (kárpitozott gipszkarton).

Az első módszer a legnehezebb, de indokolt. Alkalmas nagy nedvességtartalmú helyekre, ideális fürdőszobákhoz és WC-khez, a gipszkartonnál erősebbek. A hiányosságok közül meg lehet különböztetni azt a tényt, hogy ilyen javítás után komoly tisztításra lesz szükség.

A második esetben szükség van egy profilból készült keret beszerelésére, és hozzájuk csatolandó lapokat. A falak szintezésének száraz módszerének előnyei közé tartozik az a tény, hogy kevesebb időt töltenek a munkára, és ez tisztább módja, és csövezés nélkül is megtehető. Azonban a szoba területe csökken.

Olvassa el a cikket is arról, hogy miként lehet rögzíteni a gipszkarton falak nélküli kereteket.

Megfontoljuk, hogyan kell a falakat megfelelően összehangolni. A kérdés azonnal felmerül: hogyan kell vakolni a falat a csempe alatt?

Amikor kiválasztja a fürdőszoba anyagát, ebben az esetben a vakolat típusát, akkor mindig figyelembe kell vennie az otthonát.

 1. A téglák esetében a legjobb megoldás egy cementkeverék, mész vagy ragasztó hozzáadásával.
 2. A gipsz alkalmas betonra, különösen akkor, ha a páratartalom viszonylag alacsony.
 3. Habbetonhoz cement és gipsz anyagot lehet készíteni. A legfontosabb dolog az, hogy jó alapozó falat készítsen.
 4. A kész száraz keverék minden falhoz megy, amelyre kereslet van.

Korábban, egy építési ütköző használatával több mérést végeznek, és a jelzőtáblákat az oldatba ültetik, ami a felszín függőleges tájolásában segít a szintezés során.

 1. A világítótornyok 30-50 cm távolságban vannak felszerelve.
 2. Minden lépcsőhöz műanyag tüskéket helyeznek be, és a csavarokat becsavarják.
 3. A szabály segítségével az alsó és a felső csavart szabályozzák. A par.
 4. A vakolat hibái fedettek.
 5. A szabály beadta az urokoy profilt.
 6. Egy másik profilhoz közelebb van a szemközti sarkhoz.
 7. A világítótestek közötti teljes tér a habarccsal van felhordva és kiegyenlítve.
 8. Amikor a cseppek 1 cm-re kerülnek, egy réteg oldat kerül.

Habár a lefektetés megengedett, ha a 3 cm-es felülettől való eltérés még jobb, ha a falat gipsszel dolgozzuk fel.

A keveréket apró részletekben alkalmazzák a simítóval, és a felületet alulról felfelé szabályozzák. A szint segítségével ellenőrizni lehet a folyamatot, majd a köszörülés és a fugázás, bár néhány mester azt állítja, hogy ebben az esetben nem kötelező.

Ha sok lyuk és dudor van, akkor a legjobb megoldás gipszkarton vagy gipszkarton lap.

Az elkészített fal szárítása után fertőtlenítőszerrel kell kezelni.

alapozás

Egy másik fontos lépés a primer. Mielőtt ezt megtenné, meg kell határoznia a választását.

Ha a cél az adhézió növelése, más szóval a tapadás képessége, akkor a beton érintkezés a legjobb megoldás. Olyan esetben használják, hogy még mindig van festék a falon, de maga a fal nagyon megbízható.

Annak érdekében, hogy egy nem túl erős felületet rögzítsen, az alaphálózat alapos áteresztőképességével a primer impregnálás alkalmas.

A primert 2-3 alkalommal alkalmazzák.

A rétegek vastagsága függ a falak burkolatától:

 • cementhabarcs 5 mm;
 • mész, gipsz 7 mm;
 • a végleges talajvastagság legfeljebb 15 mm.

Minden egyes réteg előtt a következőnek feltétlenül száraznak kell lennie.

A csempe alatt a fürdőszobában lévő falak előkészítésének alapvető szabályai szerint a javítás biztosan sikeres lesz, és eredményei tartósak.

Hogyan igazítsuk a falakat a csempe alatt a fürdőszobában? Videó utasítás.

Típusú egyenetlen falak a fürdőszobában, és hogyan készítse el őket a csempék

A fürdőszobában a csempe alatt lévő falak gondos előkészítésének szükségességét mindenkinek meg kell értenie, aki elkezdi a fürdőszoba javítását. A megvalósítás minősége attól függ, hogy a falak milyen lelkiismeretesen készültek a további munkákhoz.

A csempeburkolatok falfelületének követelményei

A csempe burkolatának megbízható rögzítésének fő feltétele a csempe érintkezésének lehetősége a lehető legtöbb helyen. Mivel a csempe alatt nincs elegendő felület előkészítés, az anyagok tapadási területe kisebb lesz. A helyzet kijavítása érdekében növelni kell a ragasztóanyag fogyasztását, ezért az a kérdés, hogy a falakat ki kell-e szedni, mielőtt azok szembesülnek, igenlő választ ad.

A burkolat leválasztása nem a szeptum egyenetlensége nem az egyetlen ok. A magas páratartalmú helyiségekben nagy a valószínűsége annak, hogy a kondenzátum keletkezik, ami a megsemmisüléshez vezethet.

Amikor cserepek falakat készítenek, meg kell védeni őket a nedvességtől és a penésztől. Az alap felületének tartósnak kell lennie, és jó tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ezért a burkolat felkészítése a következő munkafolyamatokra oszlik:

 • a régi bevonat eltávolítása;
 • az alap javítása;
 • védőkezelés és vízszigetelés;
 • összehangolás;
 • alapozás.

A szabálytalanságok típusai és azok megszüntetése

A legtöbb esetben a belső válaszfalak és a köztük levő szögek nem különböznek ideális geometriai alakoktól. A felületük eltérhet a függőlegesektől, a gombok és a hornyok.

Leggyakrabban a fürdőszobában lévő falak összehangolása az összes szabálytalanság megszüntetése, de eltávolításuk módszerei változhatnak. Előfordulhat, hogy az egyes mélyedések lezárásával vagy az egyes kiemelkedések eltávolításával megszerezhető. Ezt követően az elegyet az alapra helyezzük, a felületet kiegyensúlyozzuk és a csemperagasztó szerepet játsszuk.

Vakolás a falak előkészítésében a csempe a fürdőszobában lehetséges, ha a magasságkülönbségek a bázisnál nem haladják meg a 6 cm-t.

Nagy szabálytalanságok esetén használjon erősítő hálót. A partíció szintjének megállapításához kiderül, hogy a vakolat több rétegben van.

Használt anyagok

A fáradságos folyamat, amely több lépcsőből áll, sok időt vesz igénybe, ezért a szakértők javasolják a GCR használatát a partíciók javítására. A gipszkarton lapok használatát a 6 cm-t meghaladó különbségek indokolják. A helyiség nedvességtartalma miatt nedvességálló gipszkartonokat kell vásárolnia.

A gipszkarton az alapra ragasztható vagy a dobozra szerelhető. Jobb, ha egy fémprofilból csinálod. Lehetőség van vázszerkezet kialakítására fából készült rudakból, de védeni kell őket a nedvességtől, fertőtlenítővel impregnálva és 2 rétegben kell festeni. A tetőszerkezet építéséhez műanyag tüskék, önfúró csavarok, U-alakú felfüggesztések és csatlakozók beszerzése szükséges.

A falak falburkolását a fürdőszobában vakolással cement-homok habarccsal vagy gipszalapú keverékkel végezzük. A cement felhasználása a helyiségben megnövekedett páratartalom alapján indokolhatóbb. Egyetlen egyenetlen bázist készíthet egy olyan összetevővel, mint a Ceresit ragasztó, de az ilyen építőanyagok felhasználásával többet fog fizetni.

A falak előkészítésének szabályai biztosítják a vakolatok vakolását a világítótornyokban. Nélkülük lehetetlen egy sík felületet létrehozni. Útmutatóként célszerű fém- és műanyag jelzőket használni. A partícióra kijavítva, a gipsz vagy bilincsek márkáit használják, amelyek a partíciókra vannak felszerelve, dugókkal és csavarokkal.

Ahhoz, hogy előkészítse a falat a csempeburkoláshoz, megbízható alap vízszigetelést kell szervezni. A gipszkarton behelyezése előtt ajánlott a felületet speciális vízfestő tulajdonságú filmmel lefedni. A vakolás során egy primer vízszigetelő anyagként használható.

Illessze a falakat a fürdőszobába

Minőségileg igazítani a falakat a fürdőszobában a csempe alatt lehetetlen speciális eszközök nélkül. A régi borító eltávolításához elő kell készíteni:

 1. perforátor vagy kalapács vésővel a csempe eltávolításához és fogazatok készítéséhez;
 2. daráló vagy fúró csiszoló fúvókával a festék eltávolításához;
 3. spatula, simító, stb., hogy eltávolítsák a meszelést, a peelinget, a vágást és a repedések vakolást.

A felületek felállításakor az alábbi eszközöket használja:

 • ütvefúró;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • rulett kerék;
 • ceruza vagy kréta;
 • szintetikus szál.

A falazólapok csempeburkolásának előkészítése a fürdőszobában a vakolás során:

 1. a szabályok;
 2. trowels;
 3. graters;
 4. simítóval és más gipszszerszámokkal.

A gipszkarton beépítése:

Gipsszel

A falak javítása a régi bevonat eltávolításával kezdődik Különösen óvatosan kell eltávolítani a vakolásra felkészített felületekről. Ha a falak festékkel vannak bevonva, akkor az egész festékréteget el kell távolítani, mert megakadályozza, hogy a megoldás az alaphoz tapadjon. A mártással és a vízbázisú festékkel óvatosan lemossák. A cserépet kalapáccsal és vésővel távolítják el. A felületről eltávolítani kell a dekoratív vakolat és ragasztó maradékokat.

Ezután ellenőrizni kell a partíció felületét a delaminációk jelenlétére és eltávolítani őket. A falat a gombával együtt egy perforátorral le kell ütögetni, hogy az alap ne legyen hatással a penészre. Ezeket a helyeket antiszeptikus összetétellel kell áztatni. A repedések szélei spatulával vágódnak. A szennyeződés eltávolítása után a por és a törmelék tovább javul.

Az egyéni szabálytalanságokkal rendelkező felületek a kiegyenlítendő területeken helyezkednek el. Szárítás után az alapozó kiegyenlíti a rendellenességeket és repedéseket gipsszel. Mielőtt a sima felületek vakolódnak, de eltérnek a függőleges válaszfalaktól, perforátorral vagy vésővel ellátva őket gyakori bemetszésekkel látják el. A felület érintkezésének javítása a gipsz segítségével segít a bázis kezelésében. A vakolat előtt a falat fertőtlenítőszerrel impregnálják. Amikor megszárad, használjon mély penetrációs alapozót.

Folytatódik a csempeburkolásra szolgáló felület előkészítése, feltárva a világítótornyokat. Először is rögzítse a sarkok vezetőit. A függőlegességüket szinttel vagy lyukkal ellenőrizzük. A rögzített pántok között húzza meg a szálat. Összpontosítva a többi útmutatókat. A jelzőfények közötti távolságnak kisebbnek kell lennie, mint a gipszszabály hossza.

Tapasztalatlan gipszkarton a sínek telepítésekor jobb, ha speciális bilincseket használ. A világítótorony 30 cm-es falán keresztül csavarják a falba, a ház csavaros kupakjaihoz rögzített épületszint és lapos betét segítségével ellenőrzik a megfelelő felszerelést. Szükség esetén a rögzítőket csavarják vagy kicsavarják.

A beaconprofil telepítése után a falak alá helyezést kezdeni a csempe alatt. Először jobb, ha folyékony, krémes oldatot helyezünk az alapra. Miután megszáradt, alkalmazhatja a következő vakolatréteget. A felület a jelzőfények szabályaival egyezik meg, és felemeli a cikcakk mozgását. A megmaradt üregek ismét feloldják a megoldást. Ezután igazodik a szabályhoz. A vakolat szárítása után a világítótornyokat nem szabad kihúzni, mivel a rozsdafoltok nem fognak kijönni a csempézett bélésen.

Gipszkarton lapok használata

A gipszkarton falán lévő falak összehangolása frameless módon hajtható végre. A régi bevonattal tisztított és a javított alapot antiszeptikus és víztaszító alapozóval kell kezelni. Ragasztó a gipszkartonhoz a partícióra. A 8-10 cm-es átmérőjű bélyegzőket egy pecsétlemez mintába helyezzük. Lap lenyomta a falat, enyhén megérintette a botot. A telepítés helyességét szintenként ellenőrzi. A szomszédos lapok között 2-3 mm távolságra kell tartani. A gipszkarton és a padló között 2 cm-es rést kell hagyni.

Illessze a falakat a fürdőszobában 3 cm-nél nagyobb eltérések lehetnek 2 réteg gipszkarton. Az első vízszintes réteg függőleges építőanyag-csíkokból készül, amelyeket ragasztókeverék márkanevekre telepítettek. Az alapra ragasztott csíkok sík síkot hoznak létre az építőanyag második rétegére. Az első réteg GCR-je 50-60 cm távolságra van egymástól. A gipszkarton második rétegének üzembe helyezése csak a következő szinteken kezdődik a szalagcsíkok telepítése után.

Egyéb anyagok

A falak ragasztással történő összehangolása száraz, homokot és cementet tartalmazó keverékekkel hajtható végre. Amíg a megoldás nem fagyott, azonnal a partíció területének kiegyenlítése után elhelyezheti a lapkát. A ragasztókat kis, szabálytalanságú beton- és téglafelületeken kell alkalmazni.

Súlyos deformáció

A vázszerkezet a gipszkarton szerelésére szolgál a falak falhoz igazításához, nagy felület deformációkkal jellemezve. A léc felszerelése előtt a falat vízszigetelő membránnal kell lezárni. A profilok 60 cm-es lépésekben vannak felszerelve, mivel a szabványos lapszélesség 1,2 m. A lécek U alakú vállfákkal vagy sarkokkal vannak rögzítve. 50-60 cm-es lépésekben helyezkednek el. A gipszkarton öntőcsavarokkal rögzítve van a kereten. A rögzítőket legfeljebb 30 cm-es lépésekben csavarozzák.

A csempék alapozásának simítása és gipszelése könnyebbé tehető, de a habarcs felhordott rétegeinek javítása érdekében a fal megerősítésére lesz szükség. Javítás és feltöltés után az alapot erősítő rácskal lezárják. A rögzítőszegek felületén rögzítik. Ezután a falat folyékony cement-homok habarccsal permetezik. A felület előminősítéséhez több réteg gipsz szükséges. Ezeket csak az előzőek teljes száradása után alkalmazzák. A partíció végleges beállítása a jelzőfények telepítése után végezhető el.

Utólagos előkészítés

A csempézett vakolat felületének előkészítéséhez elegendő a fal fertőtlenítővel és alapozóval telíteni. A bázis földelése csak akkor szükséges, ha szükséges a fennmaradó szabálytalanságok kijavítása.

A falon gipszkarton gitt kell, hogy lezárja a varratokat. A kiegyenlítő keveréket a gipszkarton széleinek egy alapozóval való feldolgozása után alkalmazzák, és a serpyanka ragasztja őket. A töltőanyag szárítását követően a felosztást antiszeptikus és alapozó készítménysel kezeljük. Aztán spat. A szárított felületet még egyszer csiszolópapírral tisztítsuk meg.

Különös figyelmet kell fordítani a fal fenekének vízszigetelésére. A készítményt egy polimer bázisra vagy bitumen masztixre kell kezelni. Most a válaszfal felszíne készen áll a csempe lefektetésére.

A falak előkészítése a csempe alatt

A falak előkészítése a csempékhez megköveteli ennek a folyamatnak az alapvető pontjait. Egyenálló és biztonságosan rögzített cserép több mint egy évig szolgál. Ezért előzetesen meg kell ismerkednie a lehetséges nehézségekkel, hogy ne kelljen módosítást végrehajtania.

Kötelező anyagok

A falak készítéséhez a csempe lefektetéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • Tömítő.
 • Primer.
 • Csiszolópapír.
 • Gipszkarton lapok.
 • Fém beaconok profilok formájában.

műszerek

A szükséges eszközökről:

 • Keskeny spatula
 • Széles és hosszú simító.
 • Fogazott simító.
 • Megoldási kapacitás.
 • Rácsos, amely be van helyezve a csiszolópapírba.
 • Ecset és henger.
 • Építési szint.
 • Építőipari keverő.
 • Szabály.
 • Simítóval.
 • Ceruzával.
 • Létrára.
 • Védőruházat, kesztyű és védőszemüveg.

A falak előkészítése a csempe alatt. Lépésről lépésre

A falak előkészítése a csempe alatt több lépcsőből áll:

 • A dudorok típusának meghatározása.
 • Felület előkészítés.
 • Illessze a falakat.
 • Csiszolása.

Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy távolítsa el az összes felesleges tárgyat a helyiségből, mivel az előkészítés során nagy mennyiségű por keletkezik. Ezután a régi fedelet leszerelték és a szemetet eltávolították.

A padlót műanyag burkolattal kell lefedni. Ezután meghatározzák az érdesség típusát és a görbület mértékét. Ha szükséges, a fal kiegyenlítésének legoptimálisabb módját választja ki.

A technológia szerint a felület kiegyenlítése és csiszolása történik. A munka végén a falakat porból és alapozással tisztítják. Ez a felület teljesen készen áll a csempék felállítására. Ha por marad a falakon, csökkenti a ragasztó tapadását a felületre, és ennek következtében a csempe leesik.

A falaknak stabilnak és sima felületűnek kell lenniük. Ez biztosítja a tökéletes falazólapot a falon. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a munka minden fázisát.

A fal szabálytalanságai

A fal görbületét a felszínre felépített szerkezeti szint határozza meg. Ha egy csepp több mint 6 cm 1 m 2 -re, akkor ebben az esetben szükséges lesz a gipszkarton lapok szintjének szintre állítása. Ha ez a különbség kevesebb, mint 6 cm, akkor megteheti a gitt.

Gyakran a csempe a fürdőszobába vagy a konyhába kerül. Ezért érdemes előre elhagyni a gipszkarton és gipszkeverékeket. Ezek az anyagok nem fogják pontosan meghosszabbítani a javítás élettartamát.

A fal szabálytalanságok típusa a következőképpen oszlik:

 • Domború.
 • Homorú.
 • Vegyes (konvexitás és homorúság ugyanabban a síkban).
 • Lejtővel (balra vagy jobbra).
 • Szabálytalanságok a csomópontnál.

A görbület mértékének és típusának meghatározása után kiválasztják a hiba megszüntetésére a legoptimálisabb módot.

A falak összehangolása a csempe alatt

A falak összehangolására vonatkozó munka a régi bevonat lebontásával kezdődik. A csempe leáll, a festék vagy a tapéta eltávolításra kerül. Mindent megtisztít a betonpohárig. Emiatt a vakolat szilárdan a felületen marad.

A következő lépés a falak alapozása. Ehhez meg kell választani a megfelelő alapozót. A szokásos összetétel ebben az esetben nem fog működni. Különleges mélyedéses alapozóra van szükség, amely miatt az egész felületen egyenletes tapadás biztosítható.

Ha a falfelület már vakolva van, akkor az anyagot szorosan tartják, majd az ilyen falakon tömítésekre van szükség. Ugyanez vonatkozik a beton felületekre is. Rontva a kemény gitthez tartozó felület legmegfelelőbb összekapcsolását biztosítják. De ha a felület tégla, akkor a hornyok nem hajthatók végre.

Ezután a megoldást gyúrjuk. Kövesse a csomagban megjelenő utasításokat. A száraz por vízzel történő keverése esetén gondoskodni kell arról, hogy a keverék nem folyékony vagy vastag legyen. Ha nagyon folyékony, akkor feltérképez, és megszilárdulni fog.

Könnyű a gyantát elkészíteni egy építő keverővel. Kézi, de több időt vesz igénybe. A keveréket kis adagokban kell hígítani, mert gyorsan megragad és megszárad.

Kereskedelmi forgalomban kapható hígított keverékek állnak rendelkezésre, amelyek azonnal felhasználhatók. Nagyon kényelmes, de drágább, mint a száraz vak.

Beaconok telepítése

Ha a falon kis szabálytalanságok vannak, akkor a keveréket nem vastag réteggel kell felhordani a felület szintjének meghatározásához. Nagy cseppek esetén speciális fémjelző lámpák vannak felszerelve. A gittben ülnek. A világítótornyok felső részeit ugyanabban a síkban kell elhelyezni.

A jelzőfények helyes telepítéséhez kövesse az alábbi utasításokat:

 • Húzzon a falra néhány függőleges vonalat, amelyek között 40-50 cm között van.
 • Mérje meg a kívánt hosszúság profilját (a szoba magasságának megfelelően).
 • Alkalmazzon gitt a profilra több helyen.
 • Csatlakoztassa a falon levő első vonalhoz és nyomja meg.
 • Ugyanazt a technológiát alkalmazva telepítse a következő profilt az azon a helyen, ahol az utolsó sor szerepel a falon.
 • Húzza a kötelet vízszintesen a profilok közé.
 • Rögzítse a fennmaradó köztes profilokat, mérje meg a telepítés egyenletességét.

Az első profil telepítésekor a helyiség sarkából rövid távolságra kell mozgatni. Ne helyezzen be jelzőt a sarkokba.

Hogyan kell vakolni

A gipsz viszonylag sík felületen való elhelyezése a jelzőfények használata nélkül a következő technológia szerint történik:

 • Egy kis spatulával kis mennyiségű oldatot gyűjtenek össze.
 • Áthelyezték egy nagy spatulára.
 • A falhoz szöget bezárva.
 • Alkalmazzon egy második anyagcsíkot.

A munka során azonnal fel kell venni a felesleges anyagot. Ezért több gittszalag alkalmazása után a szabályt ki kell simítani.

A tapasztalt szakemberek másképp csinálják - a mázolás helyett a megoldást a falra dobják. Így sokkal gyorsabban kiderül, akkor ez a módszer túlmutat a kezdők erejében, ezért a legjobb utasításokat követni.

Ha beaconok vannak telepítve, akkor fel kell tölteni a köztük lévő helyet az elkészített keverékkel. Biztosítani kell, hogy a világítótornyok teteje a felszínen maradjon. Ezt követően egy órán belül, amíg az oldat teljesen megszárad, a világítótornyok eltávolításra kerülnek, és a létrejövő hornyok fel vannak töltve a fennmaradó oldattal.

Miután a gitt teljesen száraz, a felület csiszolódik. Ehhez vegyen egy rántást, amely be van helyezve a zománcpapírba. Ezután a falak teljes felülete körkörös mozdulatokkal van felcsavarva. Ha zománcpapírt használ, nem szükséges sima anyagot felvenni. A papír körülbelül 60 szemcsézettséggel jár. Ilyen durva fal ragaszkodni fog jobban a ragasztó összetételéhez. Emellett a burkolólap alatt lévő falak nem igénylik a tökéletes simaságot.

Professzionális tippek

A csempeburkolás falainak előkészítése során a szakemberek azt tanácsolják, hogy ne térjenek el a szabályoktól:

 • A vakolat alkalmazása előtt a felületet alapozóval kell kezelni. Ennek következtében a felületen egy különleges film keletkezik, amely simítja a falat.
 • Gipszkeverék nedves helyekre.
 • Ha a falon levő magasságkülönbség 1 cm-nél kisebb, akkor nem lehet a falhoz igazítani. Végül is egy speciális ragasztókompozíció enyhén szintező felületet biztosít.
 • Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, a fal fertőtlenítő kezelést igényel. Ennek köszönhetően a felület védve lehet a penésztől és a penésztől, amelyek gyakoriak a magas páratartalmú helyiségekben.
 • A gipsz helyett a beaconok speciális lámpatestekre telepíthetők, amelyek könnyebben kezelhetők.
 • Miután a gitt megszáradt, a falat teljesen tisztítani kell a portól és a szennyeződésektől, ami biztosítja a felület tapadását a ragasztóhoz, és ennek eredményeképpen - csempével.

Annak érdekében, hogy megfelelően felkészítse a falakat a csempék készítéséhez, használhatja azokat a tippeket, amelyeket a szakértők javasolnak ebben a videóban. Bemutatta a gyakorlati javaslatokat a munka minden fázisára vonatkozóan.

A falak ilyen előkészítése a csempeburkoláshoz lehetővé teszi a kezdő számára, hogy jobban helyezze el a falon lévő anyagot. Végtére is egy tapasztalt szakember sem képes arra, hogy még a csempét is lehessen elhelyezni egy hajlított falon. Ezért a burkolólapok sikerének kulcsa az, hogy megfeleljen az előkészítés szabályainak.

Mint a gipsz vagy vakolat a falon, mielőtt a csempe a falon: előkészíti a felületet a csempe a saját kezével és a megengedett egyenlőtlenség

A fürdőszobában magas páratartalmú helyiség található, ezért különös követelményeket szabnak meg működésének és javításának. Cikkünkben megismerjük azokat a kulcsfontosságú pontokat, amelyekre a csempézés alapjainak megtervezésekor figyelni kell, hogy a javítás jó minőségű és sokáig elégedett legyen a lakástulajdonosokkal.

Jellemzői a falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában

A burkolólapok könnyű feldolgozása.

Sokkal nagyobb figyelemre van szükség az alapfelület elkészítéséhez.

Ez a kulcstényező, amelyen a falazat minősége, vonzó megjelenése és élettartama függ.

Különösen felelősségteljes előkészítési szakasz a magas páratartalmú helyiségekben végzett munka során, amely elsősorban fürdőszobát tartalmaz.

Miért készítsd el a falakat

Számos általános követelményt írnak elő az alaphoz a csempe alatt: sima legyen, és jó tapadási értékekkel rendelkezik. A fürdőszobában végzett javításoknál azonban a falakat gombaellenes készítménnyel kezelik, mivel ebben a teremben a gombák és a penész reprodukciójának feltételei a legkényelmesebbek. Az antifungicid vegyületek megakadályozzák a kórokozók elterjedését.

Abban az esetben, ha a fürdőszobában csempék felületként használják, a fokozott abszorbens tulajdonságokkal rendelkező anyagok (pl. Gipszkarton) szintén speciális víztaszító alapozóval vannak bevonva. Ilyen kezelés nélkül a falazat egyszerűen leesik.

Hogyan kell előkészíteni a falak kerámia csempe a WC csináld magad

Az önjavításra szolgáló előkészület a WC-ben több lépést tartalmaz:

 • a régi bevonat lebontása (ha rendelkezésre áll);
 • összehangolás;
 • primer.

Az apartmanokban a falak, ahogy helyes, beton vagy tégla. Minden anyagnak saját előkészítési jellemzői vannak.

Beton falak

A beton a betonozás előtt ki kell egyenlíteni.

 1. Előzetesen végezzen vizuális értékelést, és végezzen méréseket a szinttel.
 2. A szabálytalanságok azonosítása során meghatározzák annak jellegét és paramétereit.
 3. Munka előtt a falak por és szennyeződést tisztítanak.
 4. Közvetlenül a kifejezett cseppekhez való igazításhoz vakolatot használnak. Ha a beton sima, de vannak repedések vagy göcsök, használjon gitt. Ha a különbség nagyobb, mint 5 cm, a gipszkarton a szintezéshez használható.
 5. Ezután a falak alapozzák a ragasztóanyagot és a víztaszító tulajdonságokat.
 6. A munka minden egyes szakaszának befejezése után a bevonásra időt kell hagyni a teljes száradásra. A lefektetés működési ideje közvetlenül függ az egyes rétegek készenléti állapotától.

A téglafalra történő felszerelés esetében a ragasztás előkészítése nélkül lehetséges a ragasztás növelése, feltéve, hogy a fal eleinte nem mutat nagy eltéréseket a szabálytalanságok miatt.

Ebben az esetben a durva varratoknak még mindig gittnek kell lenniük. Ugyanakkor az ilyen keverék fogyasztása mindig magas, ezért ezt a módszert nem lehet előnyösnek tekinteni. Ezzel a módszerrel nem ajánlott nagyméretű nehéz csempe, mivel súlya alatt lecsúszik.

Ha a téglaszerkezet szabálytalanságokkal és határozott cseppekkel rendelkezik, akkor a világítótornyok falainak vakolására és földelésére van szükség.

Megengedhető szabálytalanságok

Még az alapfelület legkörültekintőbb kiegyenlítése esetén is nehéz tökéletes eredményeket elérni. Lehet, hogy egyszerű hibák vannak a számítások és mérések során, amelyek a rossz minőségű anyagok miatt vagy a mester látási problémái miatt jelentkezhetnek. A mérőberendezésekben maguk is először megállapították a hiba bizonyos százalékát.

Mivel a javításokra korlátozott időtartam van megadva, ahol a további módosítások nem mindig illeszkednek, az elejétől kezdve törekedni kell a lehetséges hibák nullára történő csökkentésére. De vannak bizonyos megengedhető hibák a belső munkában, összhangban az SNiP-vel:

 1. A felületi függőleges eltérés a csempével 1 méter - 1,5 mm.
 2. A varratok függőleges és vízszintes eltérése: 1 méter - legfeljebb 1,5 mm.
 3. A sík görbülete falazattal - legfeljebb 3 mm.
 4. Varrás szélessége - legfeljebb 0,5 mm.
 5. A profil illeszkedése a befejező elemek és a varratok csatlakozóin - legfeljebb 3 mm.

Lehetséges a csempék kiegyenlítése nélkül

Lehetőség van arra, hogy a burkolólapokat egyenetlen falakon helyezzük el, de nagyon nem kívánatos. Kivételes esetekben, a minőségi szinttel való idő és pénz hiánya miatt felkészületlen felületre lehet felhúzni. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy az ilyen fektetés minőségének és működési idejének jelentősen csökkenhet.

A nem illesztett falakra helyezett burkolólapok összetett folyamat, amely bizonyos készségeket és tapasztalatokat igényel, így a kezdők nem ajánlott maguknak ilyen típusú munkát vállalni.

Mint gipsz

A lakberendezési vakolat választása a kívánt rétegvastagságtól függ. A kompozíciót a helyiség típusától függően választjuk meg, amelyben a felület elkészül.

Ha magas páratartalmú helyiségben dolgozik, olyan cementhabarcsokat használjon, amelyek megakadályozzák a nedvesség behatolását az alapanyagba. A gipszkeverékeket viszonylag nemrégiben kezdték használni, amikor a készítményhez hozzáadtak olyan adalékokat, amelyek fokozzák a víztaszító tulajdonságokat.

 • Cement alapú vakolatWeber "Vetonit" a nagy szilárdság, könnyű használhatóság és sokoldalúság jellemzi. Ez a vakolat jó, mivel mindkét száraz és nedves helyiséget fel lehet használni.
 • A Ceresit CT 24 könnyű cement gipsz "könnyű" keverékként helyezkedik el, amely alkalmas cellás beton és szilikát téglákkal való munkára. Ennek a kompozíciónak az egyik legfontosabb előnye a gazdaságos fogyasztás. Alkalmazható bármilyen típusú helyiségekben, valamint külső munkákhoz.
 • PlasterVolma Akvasloy MN - nedvességálló megoldás, amely különféle szállítást tartalmaz, további mutatókat biztosít a nedvességállóságnak. Fürdők, szaunák, uszodák stb. Befejezésére használják.

Felkészülés a falak telepítésére csempe a fürdőszobában: a jobb a gitt

Mivel a gitt egy kevésbé tartós bevonat, nem ajánlott ragasztani a csempe, különösen a fürdőszobában. A nedvesség hatására a gittrétegek el tudnak mozdulni az alapról, és a fektetés lezuhan.

Szükségem van a habarcsra

A fugázást mindig a munka befejező szakaszában alkalmazzák, hogy a csempe falazása vonzó, teljes megjelenést biztosítson, valamint védje az ízületeket a felesleges nedvességtől, ami penészgombát és gombákat okozhat.

A csempe ízületek kezelésére a fürdőszobában ajánlott epoxi habarcsot használni, amely tartós és ellenáll a nedvességnek és vegyi tisztítószereknek. Az epoxi habarcs szeszélyesebb, így amikor velük dolgozik, nagyon óvatosnak kell lennie.

Amikor előkészíti a falakat a csempe burkolásához a fürdőszobában, fontos megjegyezni, hogy ez egy magas nedvességtartalmú hely. Ez a tényező a kulcsfontosságú a befejező anyagok kiválasztásakor. Egy másik titok alaposan szárad minden egyes réteg befejezni. Ellenkező esetben a munka alapelvei nem különböznek más szobáktól, és nem okoznak nagy nehézségeket még a tapasztalatlan kézművesek körében.

Hogyan készítsük el a falakat a fürdőszobában a csempe alatt

A falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában csináld magad

A minőségi javítás garanciája a csempe alatt a fürdőszobában lévő falak előkészítése az összes szabálynak megfelelően. Sima felületen egyszerűbb és gazdaságosabb a bélés. A fal készítésének több lépcsőben kell történnie.

A mesternek figyelembe kell vennie a kiválasztott csempe tulajdonságait, hogyan kell telepíteni, milyen készen áll a falak befejeződésére.

Mi a falak előkészítése?

Sokféle csempe van: kerámia, csempe és még műanyag. Bármelyiket is választják a fürdőszobának, az alatta lévő falakat fel kell készíteni.

Kötelező a falak előzetes beállítása. Szükség van a tervezett szerelési módszertől függetlenül. Függetlenül attól, hogy a cementhabarcsra vagy a ragasztásra.

A ragasztó használata során a felületnek a lehető legtökéletesebbnek kell lennie, anélkül, hogy durva és hibás lenne. A kompozíció nagyon vékony, ezért ha a burkolat görbülete egyszerűen nem fog tartani.

A cementhabarcsra helyezés sokkal könnyebb, mivel a fal kis szabálytalanságai megengedettek.

A munka szakaszai

A csempe alatt a fürdőszobában lévő felület előkészítéséhez szükséges:

Tudja, melyik a gipsz vakolat? Részletek ebben a cikkben.

Vegye ki a régi bevonatot

A javítás sikere nemcsak azt jelenti, hogy nincsenek függőleges cseppek, hanem a meglévő bevonat helyes leszerelése is. Az első dolog, amire szükségünk van, az irreleváns réteg megszüntetése.

 • festékkel;
 • törött csempékből;
 • a meszeléstől.

A foltos réteg teljesen megszabadulni eléggé fáradságos. Eltávolítható speciális eszközökkel. Gyakran permetként használják. Néhány perccel a permetezés után a festék elszaporodik és eltávolodik a falról.

Spatula segítségével az egész felületet lehúzzák. Ez a módszer nem mindig működik. Néhány festékfajta nem alkalmas a kémiai expozícióra. Ezután egy baltával, régi módon, a hornyok gyakran tele vannak. Egy hajlékony réteg repül.

Van egy másik módszer: egy csiszolóval történő feldolgozás egy speciális fúvókával (fém kefe). A fő feladat ebben a szakaszban a lehető legtávolabb megszabadulni a festéktől.

A régi csempe eltávolításához a ragasztót alaposan meg kell tisztítani, és az egész falat több órán keresztül bőségesen nedvesítik vízzel. Ez az eljárás megkönnyíti az elavult csempe réteg eltávolítását.

A megszüntetés egy szeletből készült csempe. Megfogni, használjon vésőt vagy könnyű kalapácsot. Ha a régi megoldás lágyabb, akkor a munka gyorsan megy. Ezzel a módszerrel a csempe marad, és hasznos lehet valahol máshol.

A gyorsabb eltávolításhoz szerszámra van szükség egy kicsit vésővel és darálóval. Először a csempe le van vágva, majd a ragasztóréteget megtisztítják.

Fehér mosott falakat is fel kell dolgozni. Mossák le, és a mészet lekapják, ellenkező esetben a ragasztó egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. A válásokat is el kell távolítani. Ez történhet régi rongyokkal vagy rongyokkal. Ha az előde dekoratív vakolat, akkor azt is eltávolítják.

Tehát az első szakaszban a fő feladat az, hogy minden régi réteget eltávolítson a fal felületéről a lehető legtisztább.

összehangolás

A falak összehangolására irányuló munkát különböző módon lehet elvégezni.

A fő módszerek a következők:

 1. Nedves (vakolás, gitt).
 2. Száraz (kárpitozott gipszkarton).

Az első módszer a legnehezebb, de indokolt. Alkalmas nagy nedvességtartalmú helyekre, ideális fürdőszobákhoz és WC-khez, a gipszkartonnál erősebbek. A hiányosságok közül meg lehet különböztetni azt a tényt, hogy ilyen javítás után komoly tisztításra lesz szükség.

A második esetben szükség van egy profilból készült keret beszerelésére, és hozzájuk csatolandó lapokat. A falak szintezésének száraz módszerének előnyei közé tartozik az a tény, hogy kevesebb időt töltenek a munkára, és ez tisztább módja, és csövezés nélkül is megtehető. Azonban a szoba területe csökken.

Olvassa el a cikket is arról, hogy miként lehet rögzíteni a gipszkarton falak nélküli kereteket.

Megfontoljuk, hogyan kell a falakat megfelelően összehangolni. A kérdés azonnal felmerül: hogyan kell vakolni a falat a csempe alatt?

Amikor kiválasztja a fürdőszoba anyagát, ebben az esetben a vakolat típusát, akkor mindig figyelembe kell vennie az otthonát.

 1. A téglák esetében a legjobb megoldás egy cementkeverék, mész vagy ragasztó hozzáadásával.
 2. A gipsz alkalmas betonra, különösen akkor, ha a páratartalom viszonylag alacsony.
 3. Habbetonhoz cement és gipsz anyagot lehet készíteni. A legfontosabb dolog az, hogy jó alapozó falat készítsen.
 4. A kész száraz keverék minden falhoz megy, amelyre kereslet van.

Korábban, egy építési ütköző használatával több mérést végeznek, és a jelzőtáblákat az oldatba ültetik, ami a felszín függőleges tájolásában segít a szintezés során.

 1. A világítótornyok 30-50 cm távolságban vannak felszerelve.
 2. Minden lépcsőhöz műanyag tüskéket helyeznek be, és a csavarokat becsavarják.
 3. A szabály segítségével az alsó és a felső csavart szabályozzák. A par.
 4. A vakolat hibái fedettek.
 5. A szabály beadta az urokoy profilt.
 6. Egy másik profilhoz közelebb van a szemközti sarkhoz.
 7. A világítótestek közötti teljes tér a habarccsal van felhordva és kiegyenlítve.
 8. Amikor a cseppek 1 cm-re kerülnek, egy réteg oldat kerül.

Habár a lefektetés megengedett, ha a 3 cm-es felülettől való eltérés még jobb, ha a falat gipsszel dolgozzuk fel.

A keveréket apró részletekben alkalmazzák a simítóval, és a felületet alulról felfelé szabályozzák. A szint segítségével ellenőrizni lehet a folyamatot, majd a köszörülés és a fugázás, bár néhány mester azt állítja, hogy ebben az esetben nem kötelező.

Ha sok lyuk és dudor van, akkor a legjobb megoldás gipszkarton vagy gipszkarton lap.

Az elkészített fal szárítása után fertőtlenítőszerrel kell kezelni.

alapozás

Egy másik fontos lépés a primer. Mielőtt ezt megtenné, meg kell határoznia a választását.

Ha a cél az adhézió növelése, más szóval a tapadás képessége, akkor a beton érintkezés a legjobb megoldás. Olyan esetben használják, hogy még mindig van festék a falon, de maga a fal nagyon megbízható.

Annak érdekében, hogy egy nem túl erős felületet rögzítsen, az alaphálózat alapos áteresztőképességével a primer impregnálás alkalmas.

A primert 2-3 alkalommal alkalmazzák.

A rétegek vastagsága függ a falak burkolatától:

 • cementhabarcs 5 mm;
 • mész, gipsz 7 mm;
 • a végleges talajvastagság legfeljebb 15 mm.

Minden egyes réteg előtt a következőnek feltétlenül száraznak kell lennie.

A csempe alatt a fürdőszobában lévő falak előkészítésének alapvető szabályai szerint a javítás biztosan sikeres lesz, és eredményei tartósak.

Hogyan igazítsuk a falakat a csempe alatt a fürdőszobában? Videó utasítás.

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában - az eljárás

Kerámia burkolólapok - a lakóépületek egyik legnépszerűbb alapanyaga. Nem áterzi a nedvességet, stabil a hőmérsékleti különbségek ellenére, tartós, könnyen mosható. Ezen okokból a legfeltűnőbb a csempék használata a fürdőszoba falai felé nézni.

A szolgáltatás csempe tartóssága a fürdőszobában, valamint annak ereje az alap minőségétől függ. A megbízható tartós bélés kulcsa a falak megfelelő előkészítése. Ezenkívül egy sima felület nemcsak megkönnyíti a burkolólapok kialakítását, hanem jelentősen megtakarítja a csempe ragasztót is.

Az előkészítés szakaszai

Minőségi előkészítés a falak csak több szakaszban lehetséges, amelyek fő elemei:

 1. Távolítsa el a régi felületet, és tisztítsa meg a felületet.
 2. Igazítás, javítás a falon.

A csempe behelyezése előtt meg kell szüntetni az előző díszítést, mert az általános javítás megkezdése előtt el kell érnie az alapot, majd egy új, "jó minőségű" lépésről lépésre. A festett felületek teljesen festékmentesek csiszolólemezzel. Célszerű a gipszhez jutni. Azokban az esetekben, amikor a régi festéket nagyon rosszul távolítják el, korlátozhatja az egységes bevágásokat. Ez erősíti a ragasztók tapadását.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában megtalálható a honlapunk közzétételében.

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában, olvassa el ezt a cikket.

Ha a fürdőszobai falak homályosodnak, fontos, hogy gondosan megszabaduljon. A lime, amikor a tojás nem járul hozzá a jó tapadáshoz, ezért minden nyomát le kell mosni, és le kell törölni. Ugyanez vonatkozik a dekoratív vakolatra, valamint a tapétákra is, amelyeket a ragasztó maradványai együtt mossanak. A mosogató falának falainak tisztítása a régi cserépből a ragasztó oldat maradványai mellett történik. Ezt megelőzően ajánlatos a csempe bőségesen nedvesíteni több órán keresztül vízzel, és tisztítsa meg az ízületeket a bevonat elemei között.

Meg kell kezdeni a leszerelést az extrém csempe, a véső a talaj alján a lágyított megoldás. Így mentheti a régi csempe, és újra használni. A falak gyorsabb előkészítése érdekében a csempe mentése nélkül egy vésővel ellátott lyukasztót használnak. Ilyen munkák után a fürdőszobai falakat csiszolópapírral kell tisztítani, alaposan öblíteni nedves ruhával.

A falak felületének előkészítésének következő lépése az alapozó. Ebből a célból fontos kiválasztani a megfelelő összetételt, mivel a megfelelő speciális alapozó hosszú ideig védelmet nyújt a penész és a penész. Az ilyen vegyületek megválasztása az alaptól függ, mivel különböző típusai különböző módon nedvszívják a nedvességet.

Pórusosabb hordozókhoz mélyen behatolható alapozót használnak, egyetemes opció alkalmas a közepesekhez, és az alacsony porózus betonanyagok különleges érintkezési alapozót igényelnek.

Ha a falak konvexitása és homorúsága, az ízületek rendellenességei, lejtéseik a fektetés előtt szükségesek az összehangolás végrehajtásához. Ezt az eljárást kétféleképpen végezzük el, a felszíni magasság különbségétől függően: kis magasságkülönbség 6 cm-ig, a vakolat segít, és nagy szabálytalanságokkal - gipszkarton.

vakolás

Miután a primerréteg megszáradt a következő lépésben, folytathatja a vakolást. A falak vakolatának közepes konzisztenciájúnak kell lennie. A munkákat 5 Celsius foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten szabad elvégezni. A vakolat alkalmazása előtt fontos munkafázisnak kell lennie - a munkaterület azonosítására és felkészítésére a jelzőfények segítségével.

Ehhez először: oszd meg a falakat függőleges vonallal 100-150 cm széles csíkokra; másodsorban minden egyes ilyen vonal számára egy "beaconprofilot" kell létrehozni, amely az építési szint segítségével egydimenziós sík síkban van elhelyezve. Az ilyen műveletek lehetővé teszik, hogy hatékonyan előkészítse a fal felületét a vakolat későbbi alkalmazásához.

A későbbi munkákat spatulával végezzük, amely az oldat a falra szivárog. Ezután igazodik a "szabályhoz".

A nedves vakolat egy speciális vakolatfésszel kerül alkalmazásra a jobb tapadás érdekében, amelyet egy réteg követ.

Miután a vakolat megszárad, a következő réteget a fürdőszobai falra helyezzük és gondosan kiegyenlítjük. Ebben a szakaszban a világítótornyokat el kell távolítani, és a létrejövő hornyokat gipszel kell tölteni. A csempe behelyezése előtt feltétlenül egy primert kell alkalmazni a falakra.

A falakat gipszkartonhoz igazítsa

A fürdőszoba felszínének előkészítése előtt a csempék behelyezése nagy felületbeli különbségek esetén gipszkartonhoz használható. Ehhez a következő típusú eszközökre van szükség: építési szint, nedvességálló gipszkarton lapok, ragasztó, simító, írószer kés vagy gumi, gumi kalapács.

A munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. A gipszkarton lapjait úgy vágják le, hogy a szellőzőrések magassága 1 cm-re legyen a padlótól és 0,5 cm-re a plafontól.
 2. A lapok belső felületén 40 mm-es lépcsővel és legalább 5 cm-rel a szélektől elhelyezett pecsételő pasztát alkalmazzák.
 3. Miután a lapokat a falra szerelte egy épület szintjén, valamint egy gumi kalapács segítségével, a fal síkja vízszintes és függőleges helyzetben van.
 4. Amikor a ragasztó megszárad, a gipszkarton mélyen behatolható.
 5. Az utolsó szakaszban a lapok közötti varrások a gitt és a láncindító feldolgozása. Ezután elkezdheti a csempézést.

Így ilyen típusú előkészítése fürdőszoba falak előtt csempék lehet végezni minden nehézség nélkül a saját kezét. A végső szakaszban tanácsos a száraz felületet fertőtlenítőszerrel kezelni, hogy megakadályozzák a penész és gomba kialakulását.

A fa és a gipszkarton munkatípusai a csempék behelyezése előtt

 • Faanyag esetén a fa alapját több réteg fertőtlenítőszerrel, alapozóval kell lefedni. Körülbelül egy nap alatt szárítás után speciális gipszrácsot kell rögzíteni, és húzza meg. Már alkalmazták a vakolatán.
 • A gipszkarton és a fa a csempék előkészítése előtt a lehető legnagyobb mértékben meg kell erősíteni annak érdekében, hogy a felület ellenálljon a csempe teljes tömegének.
 • Javasoljuk, hogy a polipropilénhálót gipszkarton lapokba és egy fémlemezt rögzítsék a táblákhoz. A rácsokat vékony réteg réteggel borítják, mielőtt befejeződik.

Általánosságban elmondható, hogy egy fafából készült csempés padlózat nem teljesen megfelelő a fürdőszobában, mivel ebben az esetben a fa nem "lélegzik", és a gomba megjelenésének valószínűsége nő. Ezenkívül nedvesség hatására a fa alapja megduzzad, megsemmisítve a cserépet.

Így, csak figyelembe véve a falak anyagainak sajátosságait, a nedves helyiségek jellemzőit, lehetséges a felületek optimális minőségének elérése a cserépbeállításhoz.

Szabályok előkészítése falak alatt csempe a fürdőszobában

A konstans páratartalom és a hőmérsékleti ingadozások miatt a falak alatt a falon belül a falak megfelelő és különös gondos előkészítése szükséges. Csak ebben az esetben lehetséges a minőségi tapadás biztosítása a fektetett anyaggal és tartósságával. A falaknak különösen zökkenőmentesnek kell lenniük, ha a csempe vékony ragasztóréteggel van rögzítve. A cementhabarcs rögzítéséhez kis felületi rendellenességek megengedettek.

A bélés fürdőszobájának előkészítése általában több lépcsőben történik. A munkák tartalmát nem csak a falak, hanem a burkolólapok jellemzői határozzák meg. Gyakran előfordul, hogy az aktuális bélés megkezdése előtt alaposan meg kell javítani a falakat. A jó végeredmény a következő egyszerű szabályok betartásával érhető el:

 • a furnérozandó felületnek erősnek és egyenletesnek kell lennie;
 • alaposan pormentesnek kell lennie;
 • további felületképzés a cserép lefektetéséhez (ha szükséges);
 • alapos tisztítás és csempe.

Az alábbiakban figyelembe vesszük, hogy mit és hogyan kell tenni a kívánt eredmények eléréséhez.

Viszonylag könnyű előkészíteni egy fürdőszobát egy új házba való bejutáshoz - gyakran elég szintre emelni, és eltávolítani a por, szennyeződés és az építőanyagok maradványait a felületéről. Azokban az esetekben, amikor a falak befejeztek, a feladat sokkal bonyolultabb. Ez különösen nehéz, ha festett vagy csempézett.

A régi festék eltávolítása többféle módon:

 1. A legolcsóbb megoldás, ha eltávolítani kell, egy csomó - a falhoz egy kis kalapács vagy kalapács. Ezután a festéket levágják egy spatulával. Egy instabil, pattanásos bevonat azonnal eltávolítható spatulával.
 2. A lyukasztó egy fúvókával lapát formájában használható. A ütközések gyakoriságát úgy kell beállítani, hogy maga a perforáló a rezgések hatására a megfelelő irányba mozogjon. A hátrány az, hogy a módszer nagyon zajos, és nem valószínű, hogy tetszik a szomszédok.
 3. Az épület hajszárító használata - a régi festék lágyabbá válik a forró levegő hatásának köszönhetően, majd spatulával kikészítették. A módszer hátulja kellemetlen szag, amely a helyiség kényszer szellőztetését igényli.
 4. Lehetőség van a festék lágyítására és kémiailag speciális reagensekkel (mosásokkal). A bőrön való mosás égési sérülést okozhat, ezért óvatosan kell dolgozni a védőkesztyűben. Ügyeljen a levegőre.
 5. A festéket csiszolókoronggal lehet eltávolítani.

A burkolattal ellátott burkolatot ragasztós oldattal együtt kell eltávolítani, melyet a felülethez rögzítettek. Egy kicsit, hogy megkönnyítsék ezt a folyamatot lehet, ha a sztrippelés után a varratok bőven nedvesítsék a falakat több órán keresztül. Ennek eredményeképpen a habarcs kissé lágyul, és egy kalapáccsal kalapálva egy véső vagy véső alatta, a régi csempe eltávolítható a habarccsal együtt.

A falak meszelését is el kell távolítani. Ehhez először egy kaparóval vagy egy fém kefével megtisztítják, amelyet előzőleg megnedvesítettek, például egy szórópisztollyal, majd rongyosan alaposan lemossák. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a régi tapétát, majd mossa le és ragassza be őket.

A régi bevonat eltávolítása után a falat csiszolópapírral kezeljük, majd a por nagy részét nedves ruhával eltávolítjuk. A teljesen szárított felületet kiváló minőségű alapozóval kezeljük. Ez nemcsak a porhoz kötődik, hanem megvédi a falat a penésztől és a gombáktól.

Ha a falak hajlottak, a felületüknek igazodnia kell. Ha a görbület nem túl nagy, akkor általában egy gittréteget alkalmaznak annak igazításához. Ehhez először tisztítani és bevonni egy primer felülettel felszerelik a jelvények jelvényeire.

A falak simítása gitttel

Mivel a gitt használt kész keverék vagy hígított cement-homok habarcs. A nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a gittnek alacsony nedvességszivárgási együtthatóval kell rendelkeznie. Ehhez adjunk hozzá folyékony vízszigetelő anyagot vagy PVA ragasztót. A keveréket egy spatulával a falhoz kell felhordani, és a beaconok által vezetett szinten kell állítani.

Jelentős görbületek jelenlétében nedvességálló gipszkartonot használnak fel ezek szintre állítására. Lapjait fémprofilokkal rögzítik a falakhoz, az ízületeket vakolják vagy habosítják. Lehetőség van arra, hogy a legkisebb anyagfelhasználással könnyedén és gyorsan elvégezhesse az illesztést.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

Az összehangolással ellentétben javításra van szükség, mielőtt bármilyen falra nézne. A burkolatok leereszkednek, a felület gipszekkel van borítva azokon a helyeken, ahol repedések és üregek vannak. Minden olyan problémás területet, ahol új vakolatot alkalmaznak, eltávolítják. Az ilyen helyek megérintésével találhatók meg.

A vakolat beállítása és szárítása után a fal teljes felületét egy gittbevonat bevonattal látják el, majd alapozva. Az alapozónak szintén gőzölgőnek kell lennie, alacsony nedvességtartalmú abszorpcióval. Ennek elérése a fentiekből látható. A jövő bélésminősége nagymértékben függ majd ettől.

A bélés fürdőszoba előkészítésének utolsó szakasza a további feldolgozás. Ez elsősorban vízszigetelés. Vízzáró fóliát vagy megfelelő folyékony készítményeket lehet használni. A falaknál az utóbbi előnyös.

A folyékony vízszigetelés tulajdonságai olyanok, hogy a szárítás után kiváló védőréteget képez, amely megbízhatóan védi a falat a víztől. Az ára meglehetősen magas, de az eredmény megéri. Alkalmazza a kompozíciót egy hengerrel, ügyelve arra, hogy ne legyenek rosszul kezelt területek. A megbízhatóság érdekében két réteg alkalmazására van szükség. A felület szárítása után fertőtlenítő réteggel borítja.

Egy megfelelően előkészített felületre helyezett csempe szorosan fog tartani, hosszú ideig és megbízhatóan szolgálni.

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

Ha a felület súlyosan deformálódott, akkor a gitt- vagy gipszkarton lapozás nem működik itt. Az illesztéshez fém profilokat használnak gipszkarton lapokkal.

A munka sorrendje ebben az esetben a következő:

 • a gipszkarton, a fém profil és a kötőelemek szükséges mennyiségének kiszámítása;
 • profilszerkezet (a szerkezet rögzítései közötti távolság nem haladhatja meg az 50-60 cm-t);
 • vízszigetelő fólia felszerelése;
 • mount gipszkarton.

Ez a módszer nagyrészt "eszik" a helyiséget, ezt nem szabad elfelejteni. Ezért a profil a lehető legközelebb van a falhoz.

Különböző anyagok felületének előkészítésekor saját finomságai vannak. A legmegbízhatóbb és legtartósabb alapanyagok közé tartozik a beton és a tégla. Ezeken a rétegeken 3 réteget alkalmaznak egymás után: vakolat, gitt, primer.

A leginkább munkaigényes felület a fa. Kezdetben a falat egy speciális alapozóval fedi a fán több rétegben. Miután az alapozó teljesen megszáradt, egy gipszrácsot helyeznek fel és rögzítenek. További munkákat végeznek.

Általánosságban elmondható, hogy a burkolólapok nem ajánlottak fapadlón. A fa nem lélegzik, ami azt jelenti, hogy a gomba valószínűsége magas. Ezenkívül a fa hajlamos a méret megváltoztatására az idő múlásával, ezért egy fapadlóra helyezett csempe élettartama sokkal alacsonyabb, mint a hasonló helyzetekben, de más bevonatokkal.

A falak előkészítésének utolsó lépcsője a csempeburkoláshoz védőintézkedések. Ez elsősorban vízszigetelés. Olyan film vagy speciális kompozíció formájában jön létre.

A padló előkészítéséhez leggyakrabban használatos a tekercsben lévő vízszigetelés, és a falaknál jobb a folyékony készítmény kiválasztása. Néha a vízszigetelő keveréket közvetlenül a csemperagasztóhoz adják. Tulajdonságai ezért nem változnak, és a hatékonyság jelentősen megnő.

Az előkészítő munka elvégzéséhez a lehető legnagyobb körültekintéssel kell eljárni. Ne rohanjon, gipszréteg, gitt, primer elérni a maximális szárítást. És csak akkor alkalmazhatja a következő réteget. Minél pontosan ez a szakasz befejeződik, annál erõsebb, gyönyörûbb és tartósabb lesz a kész bevonat!

Lásd a következő videót további részletekért a falak előkészítése előtt a csempék elhelyezése előtt.