Legfontosabb > Fürdő

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

Felület előkészítése cserép lefektetéshez

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

A régi bevonat eltávolítása

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

Felületi kiegyenlítés

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

vakolat

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Gipszkarton

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

A falak előkészítése csempék készítéséhez

A fürdőszobában vagy a konyhában történő javításhoz nem kell hamarosan újratölteni, szükséges tudni, hogyan kell megfelelően felkészíteni a falat a csempe alá. A szabványok betartása mellett a csempe biztonságosan rögzítve lesz a felületre, és nagyon hosszú ideig tart. Vessünk egy pillantást a legfontosabb szempontokra, amelyeket fontolóra kell venni.

A burkolólapok falra helyezése előkészítést igényel

A régi burkolat leszerelése

Először is, a falak, folyosók vagy konyhák burkolásához használt falak előkészítése a régi bevonat rétegének eltávolításával kezdődik. Megfelelő alapot kell biztosítanunk a további feldolgozáshoz.

Ha a fürdőszobában lévő falburkolat csempeburkolatú, akkor a ragasztós oldattal együtt eltávolítják. A folyamat megkönnyítése érdekében tisztítsa meg a varratokat és nedvesítse meg a falat vízzel több órán keresztül. Ezután csavarja le a szélsőséges cserépet egy vésővel, és kalapáccsal kalapálja a lágy oldatba. Fokozatosan a csempe a fal mögé kerül, miközben sértetlen marad. Ha ez a pillanat nem alapvető fontosságú, akkor felgyorsíthatja a folyamatot, és egy villamos szerszámot használhat egy kicsit. A ragasztó maradványait a daráló segítségével tisztítják.

Ha a falakat festették, tisztítsa meg az egész réteget egy csiszolótárcával, egészen a gipszig. Ha ez nem lehetséges, a bemélyedés javítása érdekében a felszínen bemélyedéseket hoznak létre.

A régi csempézett padló lebontása a legmocskosabb munkahely.

Néhány házban még vannak falak meszelt, a megoldás nem ragaszkodik egy ilyen felülethez, ezért alaposan meg kell mosni. Használhat szórópisztollyal a réteg és a lehúzó lágyítására. Ezután mossa le az összes foltot egy rongyal.

A dekoratív vakolat, különösen a relief vakolat nem alkalmas csempékre. A falról kézzel vagy elektromos szerszámok segítségével kopogtat.

Ha a fürdőszobát tapéta borította, távolítsa el őket az utolsó papírlapra. Ezután mossa le a ragasztót a falról. Az anyag legcsekélyebb maradványainak jelenlétében a tapadáserősség csökken.

összehangolás

A következő lépés a felület felszínének megmérése. Ezt többféle módon lehet elvégezni, a leggyakoribb - a gitt. Ezt megelőzően teljesen meg kell tisztítani a falat a portól, zsírtalanítani és feltölteni. Ezután beaconokat telepítenek, és meghatározzák a szükséges anyagok hozzávetőleges mennyiségét.

Ha a cseppek kisebbek, mint egy centiméter, csak egy réteg gitt vagy akár anélkül is megteheti.

Minél jobban vakolják a falakat a fürdőszobában a csempék elhelyezése érdekében? Ehhez használjon cement-homokos habarcsot vagy speciális készterméket. A magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában használjon olyan gittet, amelynek alacsony a vízfelszívódása. A kész keveréket spatulával helyezzük a falra, majd a beaconok irányításával ki kell egyenlíteni. Mivel a falat a cserépre készítik, nem szükséges a felület ideális simítása.

A felülethibák egyszerű gitteléssel eltávolíthatók.

Hogyan lehet a fürdőszobában a falak csempe alatt jelentős görbületekkel? Ehhez jobb nedvességálló gipszkarton vagy farostlemez lapokat használni. A lemezeket a falra szerelik fém profilokkal, az ízületek zapenivayutsya vagy vakolva. Így kiderül, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen igazítja a falakat minimális anyagfelhasználással.

feldolgozás

Mivel nem lehet megfelelően előkészíteni a falak burkolását a fürdőszobában különleges kezelés nélkül, egyszerre több keveréket kell készíteni. A vakolt és a szárított falat fertőtlenítő réteggel kell bevonni, ez a szerszám megakadályozza a penész és penész kialakulását, ami a legmagasabb probléma a magas páratartalmú helyiségekben.

A falat speciális eszközökkel kell kezelni a biológiai korrózió ellen.

Az alapozó további védelmet nyújt, ami javítja a felület tapadási tulajdonságait, de ugyanakkor megakadályozza a nedvesség túlzott felszívódását, egyfajta védőfóliát hoz létre és növeli a fal sűrűségét. Folytathatja a munkát csak akkor, ha teljesen száraz. A nagyobb megbízhatóság érdekében két rétegben lefedheti a felületet.

Ha a fal gipszkartonból vagy fából készült

Számos konkrét árnyalat létezik a gipszkartonra vagy falra kerámia burkolólapok készítéséhez. Ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelően végezze el, először is figyelmet kell fordítania a szerkezet erősségére, és szükség esetén erősítenie kell, mivel ellen kell állnia a jövő bélésének súlyának. A csempék leesésének megakadályozása érdekében a csempe között minden csuklópántot megbízhatóan be kell pecsételni, ezért vakolatot és speciális hálót használnak.

Gondoskodjon róla, hogy gombaölő és víztaszító anyagot dolgozzon fel.

Szárítás után rögzítse a polipropilén hálót a gipszkartonra. A fa tábláknál jobb a fém kivitel használata. Ez megerősíti a szerkezetet és növeli az oldat tapadását. Javasoljuk, hogy a rácsot vékony réteg réteggel borítsa le, mielőtt befejezi a munkákat.

Ezek az intézkedések javítják a felület minőségét a habarcs és a csempe telepítéséhez. A lapos, tiszta felületre fektetett burkolat szorosan és biztonságosan fog tartani, és egy évig tart.

A falak előkészítése a cserép lefektetéséhez

Mindenki azt akarja, hogy a javítási munka eredménye tetszene és hosszú ideig szolgáljon. A falak alatti csempe előkészítése a fürdőszobában a legfontosabb színpad, attól függ, mennyire esztétikus és tartós a bevonat, mert ebben a szobában mindig magas páratartalom és jelentős hőmérsékletkülönbségek vannak. A hosszú szolgáltatási burkolat biztosítása érdekében magas színvonalú alapra van szüksége. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, szükséged van bizonyos árnyalatok ismeretére, amelyek minden üzletben léteznek.

Alapelvek

A munka megkezdése előtt meg kell előkészíteni a szobát. Ez magában foglalja a meglévő vízvezetékek, csövek, csatornarendszerek, keverők, mosogatók szétszerelését. Ezenkívül a fürdőszoba vízellátása felfüggesztésre kerül, és a dugók kimeneti nyílásaiba dugók vannak felszerelve.

Minden cső dugva van.

Meg kell szüntetni a meglévő elektromos berendezéseket, és ha vannak ilyenek, kapcsolók és aljzatok. Ez jó alkalom a csatlakozó dobozok cseréjére és igazítani őket a kívánt síkra. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki az elektromos áramot. A világítás szervezését vízálló kivitelben hordozható lámpák biztosítják.

Ha lehetetlen eltávolítani bármilyen tárgyat, például egy fürdőszobát, akkor sűrű polietilén borítja őket.

Falak készítése a csempe burkolásához a fürdőszobában több lépcsőben történik. Ezek attól függnek, hogy az alapanyag milyen alapanyagból készült, a falak állapotát, valamint a lefektetendő burkolat sajátosságait.

A felesleges berendezés eltávolítása

Az első lépés az, hogy közvetlenül a falhoz érkezzen a fürdőszobában. Ehhez távolítsa el az előző lefedettséget. Típusától függően a cselekvési mód változhat.

Néhány házban kréta megoldást vagy egyszerűen fehérítőt használt a helyiségek díszítésére. Különböző módon távolíthatja el, mint például egy köszörűgép. De ha a szerszámot sehol nem használja, használja a "nedves" eltávolítási módszert. A technika egyszerű: a falat egy speciális összetevő vagy sima víz borítja, ami kevésbé hatékony. Várakozási idő, amíg a mártás elnyeli a vizet és megduzzad, majd eltávolítják egy spatulával vagy egy speciális kaparóval. Miután a felületet újra gondosan lemostam.

Az adhézió növelése érdekében a falat őröljük és kis darabokat készítünk.

A megoldás megvásárolható a hardverraktárban vagy főzheti magát. Három liter sütőoldatot oldunk három liter hideg vízben, ammóniaoldatot és egy evőkanál 9% ecetet adunk hozzá. Ezután 2 liter forró vizet adnak hozzá, hogy a hőmérséklet körülbelül 40 ° legyen. A falakat permetezőpisztollyal vagy habhengerrel kell megnedvesíteni, egy passzban legfeljebb 2 négyzetméter területet kívánnak lefedni. m., majd lépjen a következő szakaszra. A tisztítás minőségét nedves ruhával ellenőrizni kell. Bár piszkos jelek vannak rajta, a felületek tisztítását továbbra is meg kell őrizni.

Régi festék általában eltávolított csiszoló. Tartsa 10 fokos szögben a felszínhez. A festék eltávolítót használhatja, miután a festék felhordása után elkezdett lehámozni, könnyű eltávolítani egy spatulával.

Ha a festékréteg túl vastag, vagy több réteg van jelen, használhat egy épületszárítót. Néha a régi festék a fal felszínén táplálkozik, és nem távolítható el.

Hogyan lehet megszabadulni a régi csempe

Kerámia fal vízzel előmelegítve. Különös figyelmet kell fordítani a csempe közötti varratokra. Meg kell tisztítani őket. Az áztatás után a fal több órán át marad. Ezután a vésőt vésővel vagy vésővel eltávolítják. A szerszám kalapáccsal kalapál. Ha a régi csempe megőrzésének kérdése nem éri meg, akkor használhat bélyeget. A ragasztót össze kell ragasztani. Ez a folyamat az ábrán látható.

A primer minősége biztosítja

A munka egyik kötelezõ fázisa a falfelület felhordása. Néhányan elhanyagolják ezt a pontot, ennek következtében a későbbi rétegek leeshetnek. Alkalmazásának jelentősége meglehetősen nagy:

 • a tapadó készítmény tapadása a csempe alatt a falfelülethez;
 • a fal külső rétege megerõsödik, a talaj áthatol a pórusokon, és fokozza a részecskék tapadását;
 • csökkenti az anyagköltségeket, mivel a felület kevésbé porózus.

A kompozíciót a görgővel ellátott síkra alkalmazzák, a nehezen elérhető helyeken ecsetet használnak.

Fontos, ha egy primert választunk, hogy figyelembe vegyük a ragasztókészítmény falainak és tulajdonságainak tulajdonságait. E célból a gyártók speciális keverékeket gyártanak. Általános szabályként, ha az alap porózus, akkor mély penetrációs alapozót alkalmaznak. A konkrét érintkezési felület jobbra fekszik. A többit használhat univerzális alapozó. A készítményt önmagában készíthetjük úgy, hogy a PVA vagy a latex ragasztó egy részét 5 tömegrész vízzel keverjük össze. Ez a folyamat látható a videón.

A falaknak simára kell lenniük

Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, meg kell vizsgálnia a falak teljes lejtését, és meg kell határoznia a szabálytalanságok jelenlétét.

A felületek függőlegességét az építőelem határozza meg, az alsó szinttől a csúcsra való eltérés nem haladhatja meg az 1 cm-t. Egy fémvezérlő vagy 1,5 m hosszú alumíniumprofil segítségével ellenőrizni kell a 10 mm-es mélységű üregek és kidudorodások jelenlétét.

Ha nincs eltérés, elkezdheti a csempék elhelyezését. Ellenkező esetben a falakat be kell állítani. A téglafalak szintén vakolatnak vannak kitéve. A sima beton alkalmazható bemetszések.

Ha a szabálytalanságok kicsiek, akkor a dudorokat egy vésővel lefedik, és alapozzák. Az üregeket gipsszel borítjuk, majd egy talajoldattal bevonjuk.

Ha az eltérések elég nagyok, akkor a falaknak a csempék előkészítése előtt történő beállítása két lehetőséget kínál a varázsló számára:

 1. Kevésbé költséges módszer a pénz szempontjából, de komoly minősítést igényel a falak teljes burkolása. A maximális rétegvastagság nem haladhatja meg az 5 cm-t (a nagy felület miatt a konyhai eszközök legmegfelelőbb módja).
 2. Egy másik módja a gipszkarton szerkezetének kialakítása. Nedvességálló anyagot kell használni, és a csempe olyan alacsony, amennyire csak lehetséges, úgy, hogy a gipszkarton ellenálljon a terhelésnek.

A gipsz falak közepes vastagságú oldatot készítettek. Alkalmazásának megkönnyítése érdekében fém-beaconokat használnak. Függőlegesen vannak felszerelve egymástól legfeljebb 1,5 méter távolságra és 30 cm-es sarkoktól, a világítótorony profiljának függőlegességét az épület szintje ellenőrizni, a felületi vízszintes pozíciót pedig ellenőrizni kell.

A vakolat falainak összetétele

A csiszolóhabarcs a fal felületét lefedi, majd a szabályt igazítják. Bizonyos esetekben használjon fésűt a rétegek közötti tapadás javítása érdekében.

A befejező réteg alkalmazása előtt a jelzőfényeket eltávolítják. Ez a réteg igazodik a gondozáshoz. Talajtakaróval borították. Száradás után lefektetett csempe.

Gipszkarton lapok használata

Ha a függőleges eltérések jelentősek és meghaladják az 5 cm-t, akkor a falak a gipszkarton lemezekhez készülhetnek. A technika nem különösebben bonyolult:

 1. A gipszkarton lapjai levágásra kerülnek, a technológiai hézagok pedig függőlegesen 5 mm-t tesznek ki mindkét oldalon. A vízszintes síkban csak a legkülső lapokon maradnak.
 2. A falak felületére antiszeptikus oldatot alkalmaznak a csempeburkoláshoz, hogy megakadályozzák a penész vagy penész előfordulását.
 3. Ragasztást alkalmaznak a falakon a pontozott módon történő felszereléshez. A gipszkarton lap egyik oldala szintén le van burkolva. A "pontok" közötti távolság 40 cm, a szélektől - 5 cm.
 4. A gumi kalapács a függőleges és a vízszintes szinteket helyreállítja.
 5. Lay gipszkarton alapozva.
 6. A kis hézagokat tele töltik.

Tudván, hogyan készítsd el a falat a csempe alatt a saját kezeddel, és egyszerű szabályokat követve, a munka eredménye sokáig lesz. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsük el, hogy figyelembe vesszük a munka során felhasznált anyagok összes jellemzőjét.

Három egyszerű lépés a falfelület elkészítéséhez a csempe lefektetése előtt

Hagyományosan a fürdőszoba és a konyha falai csempézettek, mert szép, praktikus és megbízható. Annak érdekében, hogy a javítás tartós legyen, meg kell kezdeni az alapokból, a falfelület felkészítésével és a csempe burkolás minőségétől függ. Ha a bázis illusztrálatlanul készült, akkor nem lesz szuper drága és szuper erős ragasztó a helyzetet, így egy gyönyörű, divatos, szeretettel választott csempe leesik és újra "Hello, repair".

Hogyan készítsünk egy falat a csempe alatt

A csempe alatt lévő falak különbözőek. Festett, vakolt, fából faragott, régi tapéta vagy csempe, vagy akár csak beton, mint az új épületek. Van egy közös dolog - mindannyian gondos előkészítést igényelnek, ami tisztítással kezdődik.

Első lépés - a falak tisztítása

A régi bevonatok tisztítása szükséges ahhoz, hogy megerõsödjön a tapadó ragasztása a falra, így a legfontosabb feladat egy erõs bázis elérése.

Falazott falak

A régi vakolat nem mindig távolítható el. Ha kiváló minőségű, vagyis nem összetörik, nem roskad össze a kalapáccsal való ütközéssel, és nem mozdul el az alaptól, akkor hagyjuk, miután festettük a repedéseket. Ha a vakolat felfúvódott, laza, akkor csak egyféle módon tisztítható az összes szabály:

 1. Nedvesítse meg a falakat forró vízzel. Ez azért van így, hogy lágyítsa a felületet és minimalizálja a port. Ahogy a fal megszárad, újra meg kell nedvesíteni.
 2. A fal teljes területét egy nehéz kalapáccsal megverni, a tetejétől kezdve, hogy a legszegényebb darabok leesnek. Ezután vegye le a pihenőt egy vésővel egy kalapáccsal, és óvatosan felfelé vegye fel az egész rétegeket.
 3. Ha a vakolat szorosan feszül, és a véső nem képes megbirkózni vele, akkor a csiszolót kis szektorokra kell csiszolni, és a munka gyorsabban megy.
 4. Szintén alkalmas a daráló tisztítására, amely egyszerűen törli a régi bevonatot.
 5. A varratok különleges figyelmet érdemelnek - minél jobban tisztítják, annál szorosabbak lesznek a cserép.
 6. A munka befejezése után alaposan mossa le a falakat és távolítsa el az összes port.

Hivatkozás: a díszítő vakolat rossz alapja a csempenek, így egyébként is le fog kerülni.

Falak régi tapéta

A tapétát óvatosan kell eltávolítani, mivel a falon lévő legkisebb maradványaik csökkentik a tapadás erejét. Az eszközök közül csak a szokásos simítógép szükséges, de ha a tapétát szorosan tartja, akkor nem tehet további trükköket:

 1. Nedvesítse meg az egész felületet szappanos meleg vízzel vagy egy különleges folyadékkal, amelyet hardverraktárakban értékesítenek.
 2. Várjon 10-20 percet, amíg a víz áztatja a tapétát és feloldja a ragasztót.
 3. Egy spatulával levágva.
 4. Ha a tapétát úgy tartja olyan szorosan, hogy az áztatás sem segít, az elektromos gőzölő segít.
 5. Teljesen mossa le az összes ragasztót a falról.

Segítség: Előfordul, hogy a tapéta kipattan. Ebben az esetben minden lépést meg kell tennie, hogy tisztítsa meg a falakat a rossz vakolatból.

Régi csempe falak

Két lehetőség közül választhat: vagy tegyen egy újat a régi lap tetejére, vagy teljesen távolítsa el a régiet. A korábbi burkolat levétele zajos, poros, de helyesebb:

 1. Használjon szivacsot, nedvesítse meg az összes varratot és távolítsa el a habarcsot.
 2. Vegyünk egy vésőt, illesszük be a varratba, és kalapácsütéssel kalapeljük le a szerszámot mélyebben a habarcs alatt, majd vegyük le. Ha a régi csempe újrahasználatra van szüksége, nagyon óvatosan kell végrehajtani.
 3. Ha a régi csempe nem szükséges, a bontás felgyorsítása érdekében használhat egy bitbit-et.
 4. A tisztítás befejezése után az összes maradék ragasztó eltávolításához csiszoljon.

Hivatkozás: Működés közben a perforátor biztonsági szemüveget igényel.

Festett falak

A konyhák és a fürdőszobák festett falai - meglehetősen közös belső kialakítás a szovjet korszakban. Ezt az olajfestékhez használják, amely gyengén eltávolodik a beton felületétől, de ennek ellenére megszabadulhat ettől. Ennek három módja van:

 1. Kémiai. A leggyorsabb, de a legveszélyesebb módszer is - a festék lágyítására speciális kémiai megoldást alkalmaznak a falra, és egy idő után könnyen meg lehet tisztítani egy spatulával.
 2. Thermal. Az alkalmazott festékszóró lágyítására, de ez a módszer nem alkalmas olyan helyekre, ahol a huzalozás.
 3. Mechanikai. A festéket egy spatulával vagy őrlőlemezzel távolítják el. Ha még mindig nem tudja eltávolítani, akkor a régi régimódi módszer megmenteni fogja a helyzetet - a fal felszínét más irányba vágja.

Fontos! Bármelyik módszert is választják, a szem és a légzőszervek védelme kötelező.

Fa falak

A fa élő anyag, nedvesség miatt duzzad, szárazság miatt zsugorodik, ezért nem lehet közvetlenül a fa felületén csempét elhelyezni, először fertőtlenítőszerrel kezelnie kell a falat, és megfelelőbb alappal - nedvességálló gipszkartonnal kell kezelnie.

Gipszkarton falak

Az ilyen falakkal való találkozás öröm, tökéletesen sima és a csempe jól illeszkedik. De először, mint mindig, a feldolgozás szükséges:

 1. Annak érdekében, hogy az összes csatlakozó varrat lezárható építési kötéssel.
 2. Akkor gondosan csípje meg őket.
 3. Kezelje a felületet kétszer egy alapozóval a vízszigetelés megerősítése érdekében.
 4. Csatlakoztassa a polipropilén hálót a gipszkartonhoz ragasztóval vagy kapcsokkal. Ez azért van így, hogy erősítse a szerkezetet és javítsa az oldat tapadását.

Hivatkozás: Az alap erőssége növelhető két réteg gipszkarton felszerelésével.

Második lépés - Szintezés

Kanyarok, több hiba a fal - egy ismerős jelenség, és senki sem lepődött meg. Ezért a csempézés megkezdése előtt szükséges lesz a gipsz szintje, és ha az érdesség meghaladja az 5 cm-t, gipszkarton lesz.

Annak érdekében, hogy az alapot gipsszel lehessen szintetizálni, azt zsírtalanítani kell, tisztítani kell a porból és alapozni. Ezután a durva beaconok használatával meg kell határozni a fal érdességét, és ennek megfelelően a szükséges mennyiségű száraz keveréket. A 10 mm-nél kisebb lehajlás könnyedén javítható a bélés során, és a vakolás ebben az esetben nem szükséges.

A száraz keverék kiválasztása a kötőanyag típusától függ. A fürdőszobában és a konyhában a páratartalom megnövekedett, ezért alacsony nedvességtartalmú gittszükségletre van szüksége, vagyis cementet, különben az új csempe gombák és penész tartályává válik.

Harmadik lépés - vízszigetelés

És végül, a végső, de nem kevésbé fontos lökésbiztos vízszigetelő kompozíció. Először a szárított falat fertőtlenítő réteggel borítják, majd egy alapozóval, amely növeli a felületek tapadását, és ugyanakkor akadályozza a nedvesség behatolását.

Száradás után úgy tűnik, hogy a fal vastag filmből van borítva, és ha permetezik, a vízcseppek egyszerűen lefolynak.

Az ilyen módon előkészített falakat nem fenyegeti semmilyen forma vagy csempe ragasztó. A legfontosabb dolog nem rohanni és ellenállni az alkalmazott megoldás minden egyes rétegének kiszáradásához szükséges időnek. Mindezen feltételek teljesítése teszi a falak felületét a burkolatnak.

A fürdőszoba falak előkészítése a csempe alatt

A falakkal szemben a fürdőszoba csempe - nagyon praktikus és megfizethető megoldás. Azonban a csempézési munkálatok számos fontos árnyalattal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy gyönyörű és megbízható csempeburkolat jöjjön létre, az előtti előkészítés előtt kiváló minőségű alapozásra van szükség. Ha az előkészítő munka során siet, és például nem távolítja el a port a bevonat alapjáról, akkor például a kiváló minőségű bélés nem tartós.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiséget csak azért érezzük, hogy tetszeni fog, bizonyos munkák elvégzésénél néhány egyszerű követelményt kell követnie:

 1. A falak felületének erősnek és laposnak kell lennie.
 2. A burkolat alatt lévő alapot jól tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól.
 3. Néhány felület további előkészítést igényel - bemetszés, vízszigetelés, kárpitozás stb.
 4. A burkoláshoz használt burkolólapokat is jól kell tisztítani.

Munkaalap tisztítás

A bélés alapozásának kezdeti szakasza az előző bevonat tisztítása és a por tisztítása. Ha a munkaterületen régi csempe vagy festék van, azokat el kell távolítani. A csempe eltávolításához használjon vésőt, mindegyik darabot kipréselve és eltávolítva a falról. A csempe eltávolításakor meg kell tisztítani az előző bevonatból maradt ragasztó alapját. A ragasztót spatulával távolíthatja el. Ha a ragasztó túlságosan elfogy a felületen, jobb az őrlőgép használata. Ne feledje, hogy az őrlőgép használata után újra meg kell járni egy spatulával a felszínen.

Ha el kell távolítania a festéket a falakról, akkor a tisztítási folyamat kissé más lesz. Ha a festék eltávolítása könnyen eltávolítható ugyanazzal a simítóval. Azonban előfordul, hogy ez az eszköz nem szembeszáll a rezisztens festékekkel. Ebben az esetben használjon speciális megoldást, amelynek célja ezek eltávolítása. Ezt a szerszámot ecsettel viszi fel a festett felületre, és bizonyos idő elteltével maga a festék eltávozik a falról. Ha a festmény túl vastag, akkor jobb az épületszárító használata.

A régi bevonat tisztítása után szükséges a homokszórás, vagy akár a speciális géphez való polírozás is. Ezután alaposan körbejárja a felületeket egy nedves ruhával, hogy megtisztítsa az alapot a portól. Mielőtt folytatná a munkamenet következő szakaszát, várjon, amíg a falak teljesen tiszták a tisztítás után.

Felületi kiegyenlítés

A homlokzat szilárdan és hosszú ideig csak sík felületen tartható, ezért elő kell készíteni. Általában minden falnak van egy bizonyos görbülete, de ha a felület megtisztítása után számos jelentős szabálytalanságot észlel a felületen, akkor szükség van az alaprész alapvető beállítására. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni.

Az elsőt gyakran használják alacsony költségek miatt. Alkalmas sok lyukkal rendelkező falakhoz. Vágja le a felszínt egy pickaxe segítségével, erősen kiálló dudorokkal. Ezután a falakon lévő lerakódásokat gipsszel kell lezárni.

A második módszert olyan falak esetében kell alkalmazni, ahol hiányosak, de görbülettel. Lényege a gipszkarton felépítésében rejlik - a gipszkarton falait teljesen be kell húzni. Ne feledjük, hogy a fürdőszobában külön nedvességálló anyagot kell választani. Továbbá a falak összehangolásának ezen verziójával azonnal vegye figyelembe, hogy a gipszkarton szerkezet nem nagy terhelésre készült. Ezért ne használjon terjedelmes és nehéz csempeeket.

Kisebb javítások

A csempe lefektetése előtt szinte minden falnak kisebb javításokra van szüksége. Ennek figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből a fal készült, mivel ennek a tényezőnek a figyelmen kívül hagyása nem kívánt eredményeket eredményezhet.

Betonfal használatakor olyan felületeken kell vakolni a felületeket, ahol lyukak és repedések vannak. Ügyeljen a régi gipsz rétegére, amely összeomlik, jobb, ha azonnal új bevonatra cseréli őket. A gyanús terület ellenőrzéséhez kopj hozzá. Ha a hang süket, akkor azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva és nem kell cserélni. Egy szonzó hang azt jelenti, hogy hamarosan egy darab gipsz hamarosan leesik, ezért jobb, ha azonnal eltávolítod, és új helyre cseréled.

A gipszréteg teljes száradása után minden felületet kendõvel kell elkenni. A fürdőszobába helyesen megválasztott gittek segítenek a falak víztaszító hatásának jelentős javításában. Ehhez számos tulajdonságra van szüksége:

 1. Nedvességállóság. A felhasznált töltőanyag jellemzőit nem szabad csökkenteni a nedvesség hatása alatt. Ez akkor is igaz, ha a szintezett felület fedővel van ellátva, mint a csempék esetében.
 2. Hőhatásállóság. Ha a töltőanyag hőmérséklet-ingadozásra reagál, hatással lesz egy "gördülő" alaphoz, amellyel kapcsolatban a csempe előbb-utóbb lemaradni kezd.
 3. Tartósság. Ideális esetben az összehangolt falak legalább 20 évig tartanak, ezért a gittnek meg kell felelnie ezeknek a határidőknek. Kiválasztásánál a megadott számot kell vezetni.

A gitt használata után a felületet alapozóval kell kezelni. A primernek antibakteriálisnak és kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a fürdőszobában a jövő bélés tartóssága is függ.

Amikor téglafalra dolgozik, először vakoljon is. A fal teljes területét gipsszel kell bevonni, így a téglák találkozásánál nincs olyan üreg, amely zavarhatja a burkolólapot. Ezután a teljes felületet is fel kell töltened, és egy alapozóval járni kell.

Ami a faalapot illeti, erősnek és stabilnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a csempe súlyának. Hasonló jellegzetességek különböznek a rönkök falai helyiségétől A falakon fel kell tölteni a fémrácsot. Ezután egy réteg gipszet rajta. Ezután az előkészítés homlokzati munkálatokra ugyanaz, mint a beton és a téglafal esetében.

Vízszigetelő felületek

Fontos lépés az alap készítéséhez a csempe azonnali lefektetése előtt vízszigetelés. A fürdőszobában ez a kiegészítő védelmi intézkedés nem mellőzhető. Általában speciális film- vagy folyékony oldatokat használnak a vízszigeteléshez, melynek célja, hogy jobb minőségű csempe-installációt biztosítson a fürdőszobában.

A fürdő falainak vízszigetelő anyagának kiválasztása esetén jobb, ha folyékony készítményt választanak. A textúrája miatt sűrű védőréteget hoz létre, amely megbízhatóan védi a falakat a víztől. Ezenkívül a folyékony oldat vízszigetelése sokkal kényelmesebb, mint egy film használata. A falon egy ilyen szerszámot kell alkalmazni egy kefével vagy hengerrel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízszigetelő anyagot száraz felületre kell felhordani. Ezért, mielőtt ezt a lépést elvégezné, várjon addig, amíg a primer teljesen megszárad.

A felület nedvességtől való további védelme érdekében hozzon hozzá egy kis vízszigetelő vegyületet a csempe ragasztóanyaghoz (PVA ragasztó is működik). Ne aggódj, a ragasztószerkezet nem változik az ilyen keverés miatt, és a vízszigetelő hatás jelentősen javulni fog. Ezt azonban nem szabad elviselni, mert az ilyen adalékok nagy koncentrációja megváltoztatja a csemperagasztó konzisztenciáját.

Valójában ezt követően végigmegyünk az utolsó szakaszra - a csempe ragasztására. Ezeket az egyszerű utasításokat követve tökéletes felületet készíthet a béléshez. Az előkészítő munkák segítenek a pénzt megtakarítani, mert az ilyen lefedettség sokáig tart.

Falak készítése csempék készítéséhez

A kerámia csempe az egyik legmegfelelőbb és legnépszerűbb befejező anyag, amelyet a konyhában lévő kötény kialakításában használnak, valamint a fürdőszobában és a WC-helyiségekben. A csempe legnyilvánvalóbb előnye, hogy könnyen tisztítható és magas higiéniai teljesítményt nyújt. Azonban, hogy a csempe nézett szép, meg kell követni a szabályokat a telepítés. A falak megfelelő kialakítása a burkolólapok kialakításához lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos felületet kapjon. A videók oktatása és a részletes útmutatás segít az előkészítés valamennyi lépésének elvégzésében.

Falak előkészítése

A régi bevonat eltávolítása

Figyelem! A ragasztó vagy gipsz régi rétegét teljesen eltávolítani kell, különben az új bevonat leesik és lehámul.

Ha tisztítja a falat a régi cserépből, távolítsa el az egész ragasztóréteget. A folyamat könnyebbé tételéhez nedvesítse meg a falat vízzel és 2-3 óráig nedvesítse. Ezután podkovyrnite extrém csempe egy vésővel és egy kalapáccsal, óvatosan összegezve a véső a csempe alá. Ha a web megőrzése nem fontos számodra, a folyamatot fel lehet gyorsítani egy elektromos véső segítségével, és a ragasztó maradványait egy darálóval le kell venni.
Régi vakolat és festék eltávolítható csiszolókoronggal. Ha lehetetlen teljesen megszüntetni a régi réteget, akkor a legjobb tapadást és láncindítót kétszer is megfogja, ami megakadályozza a régi vakolat és az új csemperagasztó elöntését.
Ha a falon mártás történik - mossa le, különben a tapadóoldat nem egyszerűen a falra szorul.
Igazítási folyamat
A második szakasz a falak összehangolása. Különösen fontos, ha a karcolásoktól kezdve javításokat végez, és csupasz falakat kell készítenie.
A falak szintjének legegyszerűbb módja a gitt keverék alkalmazása. Az előfalakat porral tisztítják, zsírtalanítják és alapozzák, majd hagyják megszáradni.
A falat előnyösen beaconon kell elhelyezni, különösen, ha a cseppek több mint egy centiméter.
A csemperagasztó alatt jobb választani egy olyan gittet, amelynek alacsony a nedvességfelvételi sebessége - különösen fontos egy fürdőszobának vagy egy jövőbeni konyharésznek. A keveréket egy spatulával a falra helyezzük, majd a jelzőfényekre állítjuk. Nem szükséges tökéletesen simítani a felületet: egy csempe ragasztó kerül a tetejére, és további tapadást igényel a felületen.

Tanács. Ha a fürdőszobában vagy a konyhában lévő falaknak 1-2 cm-t meghaladó cseppje van, használjon speciális gipszkarton első díszítő lapjait, amelyeket alumínium profilok segítségével szerelnek a falra. Ez lehetővé teszi a legösszetettebb falak gyors összehangolását.

Felületkezelés

Tanács. Jobb a jelölés, mielőtt a csempe megvásárolható. Így kiderítheti a szükséges anyag pontos mennyiségét.

A falak előkészítése a fürdőszoba, a WC vagy a konyha cseréjéhez nagyon hasonló, és több alapvető lépésből áll. Annak érdekében, hogy ne hagyja figyelmen kívül mindegyiküket, győződjön meg róla, hogy különleges képzési videót néz, ami segít a falaknak a csempe alá helyezéséhez.

A falak előkészítése a csempe alatt

A falak előkészítése a csempékhez megköveteli ennek a folyamatnak az alapvető pontjait. Egyenálló és biztonságosan rögzített cserép több mint egy évig szolgál. Ezért előzetesen meg kell ismerkednie a lehetséges nehézségekkel, hogy ne kelljen módosítást végrehajtania.

Kötelező anyagok

A falak készítéséhez a csempe lefektetéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • Tömítő.
 • Primer.
 • Csiszolópapír.
 • Gipszkarton lapok.
 • Fém beaconok profilok formájában.

műszerek

A szükséges eszközökről:

 • Keskeny spatula
 • Széles és hosszú simító.
 • Fogazott simító.
 • Megoldási kapacitás.
 • Rácsos, amely be van helyezve a csiszolópapírba.
 • Ecset és henger.
 • Építési szint.
 • Építőipari keverő.
 • Szabály.
 • Simítóval.
 • Ceruzával.
 • Létrára.
 • Védőruházat, kesztyű és védőszemüveg.

A falak előkészítése a csempe alatt. Lépésről lépésre

A falak előkészítése a csempe alatt több lépcsőből áll:

 • A dudorok típusának meghatározása.
 • Felület előkészítés.
 • Illessze a falakat.
 • Csiszolása.

Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy távolítsa el az összes felesleges tárgyat a helyiségből, mivel az előkészítés során nagy mennyiségű por keletkezik. Ezután a régi fedelet leszerelték és a szemetet eltávolították.

A padlót műanyag burkolattal kell lefedni. Ezután meghatározzák az érdesség típusát és a görbület mértékét. Ha szükséges, a fal kiegyenlítésének legoptimálisabb módját választja ki.

A technológia szerint a felület kiegyenlítése és csiszolása történik. A munka végén a falakat porból és alapozással tisztítják. Ez a felület teljesen készen áll a csempék felállítására. Ha por marad a falakon, csökkenti a ragasztó tapadását a felületre, és ennek következtében a csempe leesik.

A falaknak stabilnak és sima felületűnek kell lenniük. Ez biztosítja a tökéletes falazólapot a falon. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a munka minden fázisát.

A fal szabálytalanságai

A fal görbületét a felszínre felépített szerkezeti szint határozza meg. Ha egy csepp több mint 6 cm 1 m 2 -re, akkor ebben az esetben szükséges lesz a gipszkarton lapok szintjének szintre állítása. Ha ez a különbség kevesebb, mint 6 cm, akkor megteheti a gitt.

Gyakran a csempe a fürdőszobába vagy a konyhába kerül. Ezért érdemes előre elhagyni a gipszkarton és gipszkeverékeket. Ezek az anyagok nem fogják pontosan meghosszabbítani a javítás élettartamát.

A fal szabálytalanságok típusa a következőképpen oszlik:

 • Domború.
 • Homorú.
 • Vegyes (konvexitás és homorúság ugyanabban a síkban).
 • Lejtővel (balra vagy jobbra).
 • Szabálytalanságok a csomópontnál.

A görbület mértékének és típusának meghatározása után kiválasztják a hiba megszüntetésére a legoptimálisabb módot.

A falak összehangolása a csempe alatt

A falak összehangolására vonatkozó munka a régi bevonat lebontásával kezdődik. A csempe leáll, a festék vagy a tapéta eltávolításra kerül. Mindent megtisztít a betonpohárig. Emiatt a vakolat szilárdan a felületen marad.

A következő lépés a falak alapozása. Ehhez meg kell választani a megfelelő alapozót. A szokásos összetétel ebben az esetben nem fog működni. Különleges mélyedéses alapozóra van szükség, amely miatt az egész felületen egyenletes tapadás biztosítható.

Ha a falfelület már vakolva van, akkor az anyagot szorosan tartják, majd az ilyen falakon tömítésekre van szükség. Ugyanez vonatkozik a beton felületekre is. Rontva a kemény gitthez tartozó felület legmegfelelőbb összekapcsolását biztosítják. De ha a felület tégla, akkor a hornyok nem hajthatók végre.

Ezután a megoldást gyúrjuk. Kövesse a csomagban megjelenő utasításokat. A száraz por vízzel történő keverése esetén gondoskodni kell arról, hogy a keverék nem folyékony vagy vastag legyen. Ha nagyon folyékony, akkor feltérképez, és megszilárdulni fog.

Könnyű a gyantát elkészíteni egy építő keverővel. Kézi, de több időt vesz igénybe. A keveréket kis adagokban kell hígítani, mert gyorsan megragad és megszárad.

Kereskedelmi forgalomban kapható hígított keverékek állnak rendelkezésre, amelyek azonnal felhasználhatók. Nagyon kényelmes, de drágább, mint a száraz vak.

Beaconok telepítése

Ha a falon kis szabálytalanságok vannak, akkor a keveréket nem vastag réteggel kell felhordani a felület szintjének meghatározásához. Nagy cseppek esetén speciális fémjelző lámpák vannak felszerelve. A gittben ülnek. A világítótornyok felső részeit ugyanabban a síkban kell elhelyezni.

A jelzőfények helyes telepítéséhez kövesse az alábbi utasításokat:

 • Húzzon a falra néhány függőleges vonalat, amelyek között 40-50 cm között van.
 • Mérje meg a kívánt hosszúság profilját (a szoba magasságának megfelelően).
 • Alkalmazzon gitt a profilra több helyen.
 • Csatlakoztassa a falon levő első vonalhoz és nyomja meg.
 • Ugyanazt a technológiát alkalmazva telepítse a következő profilt az azon a helyen, ahol az utolsó sor szerepel a falon.
 • Húzza a kötelet vízszintesen a profilok közé.
 • Rögzítse a fennmaradó köztes profilokat, mérje meg a telepítés egyenletességét.

Az első profil telepítésekor a helyiség sarkából rövid távolságra kell mozgatni. Ne helyezzen be jelzőt a sarkokba.

Hogyan kell vakolni

A gipsz viszonylag sík felületen való elhelyezése a jelzőfények használata nélkül a következő technológia szerint történik:

 • Egy kis spatulával kis mennyiségű oldatot gyűjtenek össze.
 • Áthelyezték egy nagy spatulára.
 • A falhoz szöget bezárva.
 • Alkalmazzon egy második anyagcsíkot.

A munka során azonnal fel kell venni a felesleges anyagot. Ezért több gittszalag alkalmazása után a szabályt ki kell simítani.

A tapasztalt szakemberek másképp csinálják - a mázolás helyett a megoldást a falra dobják. Így sokkal gyorsabban kiderül, akkor ez a módszer túlmutat a kezdők erejében, ezért a legjobb utasításokat követni.

Ha beaconok vannak telepítve, akkor fel kell tölteni a köztük lévő helyet az elkészített keverékkel. Biztosítani kell, hogy a világítótornyok teteje a felszínen maradjon. Ezt követően egy órán belül, amíg az oldat teljesen megszárad, a világítótornyok eltávolításra kerülnek, és a létrejövő hornyok fel vannak töltve a fennmaradó oldattal.

Miután a gitt teljesen száraz, a felület csiszolódik. Ehhez vegyen egy rántást, amely be van helyezve a zománcpapírba. Ezután a falak teljes felülete körkörös mozdulatokkal van felcsavarva. Ha zománcpapírt használ, nem szükséges sima anyagot felvenni. A papír körülbelül 60 szemcsézettséggel jár. Ilyen durva fal ragaszkodni fog jobban a ragasztó összetételéhez. Emellett a burkolólap alatt lévő falak nem igénylik a tökéletes simaságot.

Professzionális tippek

A csempeburkolás falainak előkészítése során a szakemberek azt tanácsolják, hogy ne térjenek el a szabályoktól:

 • A vakolat alkalmazása előtt a felületet alapozóval kell kezelni. Ennek következtében a felületen egy különleges film keletkezik, amely simítja a falat.
 • Gipszkeverék nedves helyekre.
 • Ha a falon levő magasságkülönbség 1 cm-nél kisebb, akkor nem lehet a falhoz igazítani. Végül is egy speciális ragasztókompozíció enyhén szintező felületet biztosít.
 • Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, a fal fertőtlenítő kezelést igényel. Ennek köszönhetően a felület védve lehet a penésztől és a penésztől, amelyek gyakoriak a magas páratartalmú helyiségekben.
 • A gipsz helyett a beaconok speciális lámpatestekre telepíthetők, amelyek könnyebben kezelhetők.
 • Miután a gitt megszáradt, a falat teljesen tisztítani kell a portól és a szennyeződésektől, ami biztosítja a felület tapadását a ragasztóhoz, és ennek eredményeképpen - csempével.

Annak érdekében, hogy megfelelően felkészítse a falakat a csempék készítéséhez, használhatja azokat a tippeket, amelyeket a szakértők javasolnak ebben a videóban. Bemutatta a gyakorlati javaslatokat a munka minden fázisára vonatkozóan.

A falak ilyen előkészítése a csempeburkoláshoz lehetővé teszi a kezdő számára, hogy jobban helyezze el a falon lévő anyagot. Végtére is egy tapasztalt szakember sem képes arra, hogy még a csempét is lehessen elhelyezni egy hajlított falon. Ezért a burkolólapok sikerének kulcsa az, hogy megfeleljen az előkészítés szabályainak.

Fürdőszobai falak előkészítése cserépbeállításhoz

A magas páratartalmú helyiségekben és a vízfelületek állandó érintkezésében ideális falburkoló anyag csempével szemben. A csempe hosszú távú működésre lett tervezve, ezért a falaknak a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhai minőségben történő kialakítása érdekében a falakat megfelelően fel kell készíteni a csempe behelyezésére.

A bélés megfelelő alapkészítése - a tartósság és a siker kulcsa

Vegyük fontolóra azokat az anyagokat, amelyekből a falak a fürdőszobában készülhetnek. Ez egy tégla, különböző típusú cementblokkok vagy falválasztó panelek. Nem foglalkozunk a falfalak lehetőségével ebben a cikkben. A kőfalak felületeinek előkészítése a saját kezű csempék készítéséhez 3 lépésben történik:

 • A régi befejezés megszüntetése.
 • Felületi igazítás.
 • Primer.

Mielőtt munkába állna, el kell hagynia a szobát. Ha a szobát korábban fürdőszobákként használták, akkor szüntesse meg a meglévő vízvezetékeket és elektromos berendezéseket: mosogató, csaptelepek, elszívó ventilátor, fali lámpák, elektromos fűtés titán, foglalatok, kapcsolók. A szétszerelés előtt ki kell kapcsolni a villamos energiát és le kell vágnia a vízellátást ebbe a szobába vagy apartmanba.

Ha a fali lámpák bontása után a helyiség megvilágítás nélkül marad, jó fényt kell biztosítani egy hermetikus biztonsági változat hordozható lámpájának segítségével, elegendő lámpával.

A vízvezeték szerelvények lebontása után ideiglenes dugókat kell telepíteni a vízellátó és szennyvíz rendszerhez való csatlakozásuk helyén, ami könnyen kezelhető a saját kezeivel, így semmilyen szemét vagy cementhabarcs ne kerüljön a rendszerbe.

Ha a fürdőkád a falhoz közel helyezkedik el, és áthelyezése egy másik helyre vagy helyettesítőre, nem tervezik, de szétszerelésére nincs szükség, de szükség esetén hozzáigazítható. A fürdőt egy ponyvával kell lefedni, hogy a munka során ne zavarja a zománcburkolatot.

A régi befejezés megszüntetése

A csempék falainak előkészítése a falak bármely meglévő felületének lebontásával vagy eltávolításával kezdődik, ugyanakkor előzetesen kiegyenlíti a felületet. Ez a munka, akár készségek nélkül is, a saját kezével végezhető el.

A csempék szétszerelése a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat.

Ha a fürdőszobai falakat csempézik, akkor azt egy ragasztó keverékréteggel vagy cement-homokhabarccsal kell lebontani. Könnyen szétszedheti a régi cserépet és előzetesen szintetizálni a felületet egy elektromos perforátorral, véső segítségével.

Amikor lyukasztással dolgozik, győződjön meg róla, hogy védőszemüveget és ujjatlan kesztyűt használ, mivel a csillogó éles csíkok veszélyesek.

Ezenkívül figyelembe kell venni a falak falának lehetséges helyét a csempe elektromos bekötése alatt, melynek károsodása, ha a helyiség feszültségmentes, a munkavállaló számára biztonságban van, de a csempék végéig észrevétlen maradhat.

A régi csempe lebontása után ajánlatos felmérni a csatlakozódobozok, az aljzatok és a kapcsolók bekötődobozainak állapotát, valamint az elektromos vezetékezés állapotát a terem egészében. A jelenlegi helyzetben teljesen lecserélhetővé válik. A csempe és a régi habarcs leszerelése után a falon nem szabad kilyukadni.

A villamos hálózatnak a fürdőszobában történő beszerelésekor elhelyezett bekötéseit rejtett módon kell elhelyezni

Ha a fürdőszobában lévő falak festettek, akkor a festéket és a gittet, valamint a vakolatot el kell távolítani azokon a helyeken, ahol a falról lehúznak. A leginkább időigényes folyamat itt a festékkel való eltávolítása. A fúvókás fúvóka hatása nem lesz hatásos, mivel utána lesz egy gitt, a felületen olyan korom lesz, amely további feldolgozást igényel. Ez jobb, ha egy apró csiszológép (csiszológép) 115 mm átmérőjű acéllemezzel vágja meg.

Az ilyen festékkel nem lehet megkenni. Teljesen el kell távolítani

Munkavégzéskor a lemezt 5-10 fokos szögben tartja a fal felszínén, és levágja a festéket egy gitttel és egy vékony régi gipszréteggel.

Amikor ilyen típusú munkát végez a por elleni védelem érdekében, légzőkészüléket, védőszemüveget és kesztyűt kell használni. A lámpa robbanásveszélyes, mivel a por robbanásveszélyes.

Felületi kiegyenlítés

A régi falburkolat szétszerelésének befejezése után el kell távolítani a konstrukciós törmeléket a fürdőszobából, és porszívóval tisztítani a port a felületről. Ezután ellenőrizni kell a falak függőleges helyzetét egy épület lövedékével, valamint az egyenességüket egy 1,5 m hosszú rake segítségével.

Ha a mérések azt mutatják, hogy a falak eltérnek a függőlegesektől és az 1 cm-nél nagyobb mélységű mélyedés, akkor a csempe behelyezése előtt szükséges a felület szintjének meghatározása. A felület szintre vágásához vakolható. A saját kezét a minőségi vakolat a felület és igazítani ezáltal nem mindenki. Ebben az esetben szakembert kell vonzania.

Különféle módszerek alkalmazhatók a fal síkosságának ellenőrzésére.

A vakolást vékony réteg cement-homok habarccsal kell elvégezni anélkül, hogy befejező habarcsot állítanánk elő, majd hagynánk hagyni, hogy a vakolat száraz legyen, időről időre megnedvesítve az alkalmazást követő első napokban.

Ha a megengedett értékektől nem tér el, és nincs szükség a vakolásra, akkor a falfelületet 5 mm-nél nagyobb mélységű repedések és üregek jelenlétére kell vizsgálnia. Az észlelt károsodott kréta. A sérült területeket PVA-ragasztó (polivinil-acetát) vizes oldatával 1: 2 arányban kell alapozni, vagyis a ragasztó egy részéhez két rész vízbe. A latex oldatát 1: 5 arányban is használhatja.

Az oldatok nagyobb koncentrációja a felületen olyan filmet képez, amely zavarja az oldatok közötti tapadást. Ha a primer 2-3 órán belül megszárad, megkezdheti a felület javítását. Az 5 mm-t meghaladó mélységű mosogatókat és a sérülések megmaradását a burkolat eltávolítása után ki kell egyenlíteni és a cement-homok habarccsal vakolni kell 1: 3 arányban. Az oldat megszilárdulása és szárítása után a javított területeket alapozni kell.

Abban az esetben, ha téglafalat készítenek a fürdőszoba cseréjére, akkor a téglát egy 1 cm vastag, cementmentes homok habarccsal kell bevonni, szükség esetén kiegyenlítéssel, majd a vakolat megkötése és szárítása után a felületet elkezdeni.

A téglafalak vakolásának két módja van - beaconok felszerelésével vagy anélkül

Ha a fal egy sima felületű, konkrét monolitikus válaszfal, akkor a felhordás és a vakolás előtt meg kell fogni azokat a bemélyedéseket, amelyek elősegítik a csemperagasztó tapadását a falhoz. A fülbevalókat saját kezével lehet kihúzni, 2-3 cm-es távolságban héjak formájában.

Csiszolást is készíthet egy kis csiszolóval (csiszolókoronggal) a kő vágására szánt tárggyal, amely 3-5 mm mélyen 4x4 cm-es átmérőjű hálós hálót eredményez, majd felhordás után a felületi függőlegességtől függően felszínezheti a felületet, vakolhatja azt vagy feküdt egy csempe.

Nincs minőségi primer nélkül.

Miután a falak kiegyenlítettek és javításra kerültek, előkezelhetők. Az alapozás szükségességét és célszerűségét a következő tényezők okozzák:

 • Az alapozó felület növeli az adhéziót, így erős tapadást biztosít a ragasztónak a felülethez.
 • Az alapozó erősíti a felületet, behatol a pórusokba, és megerősíti az anyagrészecskék összekötését.
 • Az alapozó csökkenti az anyagfelhasználást, csökkentve a felület porozitását.

A felület nagy részének alapozása lehet görgő, a sarkokban egy ecsettel.

Hagyományosan a felületeket PVA vagy latex ragasztó vizes oldatával 1: 2 és 1: 5 arányban lehet előkezelni. De vannak olyan speciális készítmények, amelyek felületek kezelésére szolgálnak, amelyekre a ragasztás során speciális ragasztót alkalmaznak.

Helyénvaló egy univerzális alapozót választani, amely ugyanolyan elnevezése "Universal" a tartályon, és olyan gyártók termelnek, mint a RosDekor, a Tserezit, az Accent. Használatuk és jellemzőik jellemzőit a tartály utasításai tartalmazzák. Ezek a gyártók előkészítik az alapozó más készítményeket, amelyek egy adott esetben előnyösek is lehetnek.