Legfontosabb > Dekoráció

A falak előkészítése csempék készítéséhez

A fürdőszobában vagy a konyhában történő javításhoz nem kell hamarosan újratölteni, szükséges tudni, hogyan kell megfelelően felkészíteni a falat a csempe alá. A szabványok betartása mellett a csempe biztonságosan rögzítve lesz a felületre, és nagyon hosszú ideig tart. Vessünk egy pillantást a legfontosabb szempontokra, amelyeket fontolóra kell venni.

A burkolólapok falra helyezése előkészítést igényel

A régi burkolat leszerelése

Először is, a falak, folyosók vagy konyhák burkolásához használt falak előkészítése a régi bevonat rétegének eltávolításával kezdődik. Megfelelő alapot kell biztosítanunk a további feldolgozáshoz.

Ha a fürdőszobában lévő falburkolat csempeburkolatú, akkor a ragasztós oldattal együtt eltávolítják. A folyamat megkönnyítése érdekében tisztítsa meg a varratokat és nedvesítse meg a falat vízzel több órán keresztül. Ezután csavarja le a szélsőséges cserépet egy vésővel, és kalapáccsal kalapálja a lágy oldatba. Fokozatosan a csempe a fal mögé kerül, miközben sértetlen marad. Ha ez a pillanat nem alapvető fontosságú, akkor felgyorsíthatja a folyamatot, és egy villamos szerszámot használhat egy kicsit. A ragasztó maradványait a daráló segítségével tisztítják.

Ha a falakat festették, tisztítsa meg az egész réteget egy csiszolótárcával, egészen a gipszig. Ha ez nem lehetséges, a bemélyedés javítása érdekében a felszínen bemélyedéseket hoznak létre.

A régi csempézett padló lebontása a legmocskosabb munkahely.

Néhány házban még vannak falak meszelt, a megoldás nem ragaszkodik egy ilyen felülethez, ezért alaposan meg kell mosni. Használhat szórópisztollyal a réteg és a lehúzó lágyítására. Ezután mossa le az összes foltot egy rongyal.

A dekoratív vakolat, különösen a relief vakolat nem alkalmas csempékre. A falról kézzel vagy elektromos szerszámok segítségével kopogtat.

Ha a fürdőszobát tapéta borította, távolítsa el őket az utolsó papírlapra. Ezután mossa le a ragasztót a falról. Az anyag legcsekélyebb maradványainak jelenlétében a tapadáserősség csökken.

összehangolás

A következő lépés a felület felszínének megmérése. Ezt többféle módon lehet elvégezni, a leggyakoribb - a gitt. Ezt megelőzően teljesen meg kell tisztítani a falat a portól, zsírtalanítani és feltölteni. Ezután beaconokat telepítenek, és meghatározzák a szükséges anyagok hozzávetőleges mennyiségét.

Ha a cseppek kisebbek, mint egy centiméter, csak egy réteg gitt vagy akár anélkül is megteheti.

Minél jobban vakolják a falakat a fürdőszobában a csempék elhelyezése érdekében? Ehhez használjon cement-homokos habarcsot vagy speciális készterméket. A magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában használjon olyan gittet, amelynek alacsony a vízfelszívódása. A kész keveréket spatulával helyezzük a falra, majd a beaconok irányításával ki kell egyenlíteni. Mivel a falat a cserépre készítik, nem szükséges a felület ideális simítása.

A felülethibák egyszerű gitteléssel eltávolíthatók.

Hogyan lehet a fürdőszobában a falak csempe alatt jelentős görbületekkel? Ehhez jobb nedvességálló gipszkarton vagy farostlemez lapokat használni. A lemezeket a falra szerelik fém profilokkal, az ízületek zapenivayutsya vagy vakolva. Így kiderül, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen igazítja a falakat minimális anyagfelhasználással.

feldolgozás

Mivel nem lehet megfelelően előkészíteni a falak burkolását a fürdőszobában különleges kezelés nélkül, egyszerre több keveréket kell készíteni. A vakolt és a szárított falat fertőtlenítő réteggel kell bevonni, ez a szerszám megakadályozza a penész és penész kialakulását, ami a legmagasabb probléma a magas páratartalmú helyiségekben.

A falat speciális eszközökkel kell kezelni a biológiai korrózió ellen.

Az alapozó további védelmet nyújt, ami javítja a felület tapadási tulajdonságait, de ugyanakkor megakadályozza a nedvesség túlzott felszívódását, egyfajta védőfóliát hoz létre és növeli a fal sűrűségét. Folytathatja a munkát csak akkor, ha teljesen száraz. A nagyobb megbízhatóság érdekében két rétegben lefedheti a felületet.

Ha a fal gipszkartonból vagy fából készült

Számos konkrét árnyalat létezik a gipszkartonra vagy falra kerámia burkolólapok készítéséhez. Ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelően végezze el, először is figyelmet kell fordítania a szerkezet erősségére, és szükség esetén erősítenie kell, mivel ellen kell állnia a jövő bélésének súlyának. A csempék leesésének megakadályozása érdekében a csempe között minden csuklópántot megbízhatóan be kell pecsételni, ezért vakolatot és speciális hálót használnak.

Gondoskodjon róla, hogy gombaölő és víztaszító anyagot dolgozzon fel.

Szárítás után rögzítse a polipropilén hálót a gipszkartonra. A fa tábláknál jobb a fém kivitel használata. Ez megerősíti a szerkezetet és növeli az oldat tapadását. Javasoljuk, hogy a rácsot vékony réteg réteggel borítsa le, mielőtt befejezi a munkákat.

Ezek az intézkedések javítják a felület minőségét a habarcs és a csempe telepítéséhez. A lapos, tiszta felületre fektetett burkolat szorosan és biztonságosan fog tartani, és egy évig tart.

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

Felület előkészítése cserép lefektetéshez

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

A régi bevonat eltávolítása

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

Felületi kiegyenlítés

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

vakolat

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Gipszkarton

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

A falak előkészítése a cserép lefektetéséhez

Mindenki azt akarja, hogy a javítási munka eredménye tetszene és hosszú ideig szolgáljon. A falak alatti csempe előkészítése a fürdőszobában a legfontosabb színpad, attól függ, mennyire esztétikus és tartós a bevonat, mert ebben a szobában mindig magas páratartalom és jelentős hőmérsékletkülönbségek vannak. A hosszú szolgáltatási burkolat biztosítása érdekében magas színvonalú alapra van szüksége. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, szükséged van bizonyos árnyalatok ismeretére, amelyek minden üzletben léteznek.

Alapelvek

A munka megkezdése előtt meg kell előkészíteni a szobát. Ez magában foglalja a meglévő vízvezetékek, csövek, csatornarendszerek, keverők, mosogatók szétszerelését. Ezenkívül a fürdőszoba vízellátása felfüggesztésre kerül, és a dugók kimeneti nyílásaiba dugók vannak felszerelve.

Minden cső dugva van.

Meg kell szüntetni a meglévő elektromos berendezéseket, és ha vannak ilyenek, kapcsolók és aljzatok. Ez jó alkalom a csatlakozó dobozok cseréjére és igazítani őket a kívánt síkra. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki az elektromos áramot. A világítás szervezését vízálló kivitelben hordozható lámpák biztosítják.

Ha lehetetlen eltávolítani bármilyen tárgyat, például egy fürdőszobát, akkor sűrű polietilén borítja őket.

Falak készítése a csempe burkolásához a fürdőszobában több lépcsőben történik. Ezek attól függnek, hogy az alapanyag milyen alapanyagból készült, a falak állapotát, valamint a lefektetendő burkolat sajátosságait.

A felesleges berendezés eltávolítása

Az első lépés az, hogy közvetlenül a falhoz érkezzen a fürdőszobában. Ehhez távolítsa el az előző lefedettséget. Típusától függően a cselekvési mód változhat.

Néhány házban kréta megoldást vagy egyszerűen fehérítőt használt a helyiségek díszítésére. Különböző módon távolíthatja el, mint például egy köszörűgép. De ha a szerszámot sehol nem használja, használja a "nedves" eltávolítási módszert. A technika egyszerű: a falat egy speciális összetevő vagy sima víz borítja, ami kevésbé hatékony. Várakozási idő, amíg a mártás elnyeli a vizet és megduzzad, majd eltávolítják egy spatulával vagy egy speciális kaparóval. Miután a felületet újra gondosan lemostam.

Az adhézió növelése érdekében a falat őröljük és kis darabokat készítünk.

A megoldás megvásárolható a hardverraktárban vagy főzheti magát. Három liter sütőoldatot oldunk három liter hideg vízben, ammóniaoldatot és egy evőkanál 9% ecetet adunk hozzá. Ezután 2 liter forró vizet adnak hozzá, hogy a hőmérséklet körülbelül 40 ° legyen. A falakat permetezőpisztollyal vagy habhengerrel kell megnedvesíteni, egy passzban legfeljebb 2 négyzetméter területet kívánnak lefedni. m., majd lépjen a következő szakaszra. A tisztítás minőségét nedves ruhával ellenőrizni kell. Bár piszkos jelek vannak rajta, a felületek tisztítását továbbra is meg kell őrizni.

Régi festék általában eltávolított csiszoló. Tartsa 10 fokos szögben a felszínhez. A festék eltávolítót használhatja, miután a festék felhordása után elkezdett lehámozni, könnyű eltávolítani egy spatulával.

Ha a festékréteg túl vastag, vagy több réteg van jelen, használhat egy épületszárítót. Néha a régi festék a fal felszínén táplálkozik, és nem távolítható el.

Hogyan lehet megszabadulni a régi csempe

Kerámia fal vízzel előmelegítve. Különös figyelmet kell fordítani a csempe közötti varratokra. Meg kell tisztítani őket. Az áztatás után a fal több órán át marad. Ezután a vésőt vésővel vagy vésővel eltávolítják. A szerszám kalapáccsal kalapál. Ha a régi csempe megőrzésének kérdése nem éri meg, akkor használhat bélyeget. A ragasztót össze kell ragasztani. Ez a folyamat az ábrán látható.

A primer minősége biztosítja

A munka egyik kötelezõ fázisa a falfelület felhordása. Néhányan elhanyagolják ezt a pontot, ennek következtében a későbbi rétegek leeshetnek. Alkalmazásának jelentősége meglehetősen nagy:

 • a tapadó készítmény tapadása a csempe alatt a falfelülethez;
 • a fal külső rétege megerõsödik, a talaj áthatol a pórusokon, és fokozza a részecskék tapadását;
 • csökkenti az anyagköltségeket, mivel a felület kevésbé porózus.

A kompozíciót a görgővel ellátott síkra alkalmazzák, a nehezen elérhető helyeken ecsetet használnak.

Fontos, ha egy primert választunk, hogy figyelembe vegyük a ragasztókészítmény falainak és tulajdonságainak tulajdonságait. E célból a gyártók speciális keverékeket gyártanak. Általános szabályként, ha az alap porózus, akkor mély penetrációs alapozót alkalmaznak. A konkrét érintkezési felület jobbra fekszik. A többit használhat univerzális alapozó. A készítményt önmagában készíthetjük úgy, hogy a PVA vagy a latex ragasztó egy részét 5 tömegrész vízzel keverjük össze. Ez a folyamat látható a videón.

A falaknak simára kell lenniük

Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, meg kell vizsgálnia a falak teljes lejtését, és meg kell határoznia a szabálytalanságok jelenlétét.

A felületek függőlegességét az építőelem határozza meg, az alsó szinttől a csúcsra való eltérés nem haladhatja meg az 1 cm-t. Egy fémvezérlő vagy 1,5 m hosszú alumíniumprofil segítségével ellenőrizni kell a 10 mm-es mélységű üregek és kidudorodások jelenlétét.

Ha nincs eltérés, elkezdheti a csempék elhelyezését. Ellenkező esetben a falakat be kell állítani. A téglafalak szintén vakolatnak vannak kitéve. A sima beton alkalmazható bemetszések.

Ha a szabálytalanságok kicsiek, akkor a dudorokat egy vésővel lefedik, és alapozzák. Az üregeket gipsszel borítjuk, majd egy talajoldattal bevonjuk.

Ha az eltérések elég nagyok, akkor a falaknak a csempék előkészítése előtt történő beállítása két lehetőséget kínál a varázsló számára:

 1. Kevésbé költséges módszer a pénz szempontjából, de komoly minősítést igényel a falak teljes burkolása. A maximális rétegvastagság nem haladhatja meg az 5 cm-t (a nagy felület miatt a konyhai eszközök legmegfelelőbb módja).
 2. Egy másik módja a gipszkarton szerkezetének kialakítása. Nedvességálló anyagot kell használni, és a csempe olyan alacsony, amennyire csak lehetséges, úgy, hogy a gipszkarton ellenálljon a terhelésnek.

A gipsz falak közepes vastagságú oldatot készítettek. Alkalmazásának megkönnyítése érdekében fém-beaconokat használnak. Függőlegesen vannak felszerelve egymástól legfeljebb 1,5 méter távolságra és 30 cm-es sarkoktól, a világítótorony profiljának függőlegességét az épület szintje ellenőrizni, a felületi vízszintes pozíciót pedig ellenőrizni kell.

A vakolat falainak összetétele

A csiszolóhabarcs a fal felületét lefedi, majd a szabályt igazítják. Bizonyos esetekben használjon fésűt a rétegek közötti tapadás javítása érdekében.

A befejező réteg alkalmazása előtt a jelzőfényeket eltávolítják. Ez a réteg igazodik a gondozáshoz. Talajtakaróval borították. Száradás után lefektetett csempe.

Gipszkarton lapok használata

Ha a függőleges eltérések jelentősek és meghaladják az 5 cm-t, akkor a falak a gipszkarton lemezekhez készülhetnek. A technika nem különösebben bonyolult:

 1. A gipszkarton lapjai levágásra kerülnek, a technológiai hézagok pedig függőlegesen 5 mm-t tesznek ki mindkét oldalon. A vízszintes síkban csak a legkülső lapokon maradnak.
 2. A falak felületére antiszeptikus oldatot alkalmaznak a csempeburkoláshoz, hogy megakadályozzák a penész vagy penész előfordulását.
 3. Ragasztást alkalmaznak a falakon a pontozott módon történő felszereléshez. A gipszkarton lap egyik oldala szintén le van burkolva. A "pontok" közötti távolság 40 cm, a szélektől - 5 cm.
 4. A gumi kalapács a függőleges és a vízszintes szinteket helyreállítja.
 5. Lay gipszkarton alapozva.
 6. A kis hézagokat tele töltik.

Tudván, hogyan készítsd el a falat a csempe alatt a saját kezeddel, és egyszerű szabályokat követve, a munka eredménye sokáig lesz. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsük el, hogy figyelembe vesszük a munka során felhasznált anyagok összes jellemzőjét.

Helyes előkészítése falak csempék

A kerámia csempe az egyik legkeresettebb anyag. Szinte minden helyiségben nagyszerűnek fog tűnni, ezért gondosan meg kell fontolnia a tervezési projektet, válassza ki a színes megoldást, amely megfelel a szobának. De többek között a csempe számára készített felület minősége hatalmas szerepet játszik. Végül is a legdrágább és gyönyörű csempe elképzelhető a rosszul fekvő helyzetben. A teljes munka minősége határozza meg a falak készítését a csempék készítéséhez.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz.

Falak készítése csempék készítéséhez. Igazítsa a falakat gipszel.

Egy fáradságosabb módja a falak falának különböző épületkeverékekkel történő felosztása, melynek választása most egészen széles. Az adatfolyamot a következő lépésekre lehet felosztani:

 • Elvégezzük az elektromos vezetékek beszerelését, elrejtjük a kommunikációt a korábban elkészített útszakaszon.
 • A fal felületét por, szennyeződés, különösen nagy szabálytalanságok és kiemelkedések eltávolítják. A megerősített hálót vagy a zsindelyt fából készült falakra varrják, ajánlott betonfalakra vágni. Ezt követően az egész felület alapozva elősegíti a fal és a gipszkeverék jobb tapadását. Ezt követően a falnak ki kell száradnia.
 • A gipszkeverék előkészítését szigorúan a gyártó utasításai szerint kell végezni, a vakolt felület végső minősége attól függ. Különös figyelmet kell fordítani a hozzáadott víz mennyiségére, a feleslege a szárítás során a réteg zsugorodásához vezethet.
 • Annak érdekében, hogy a falak készítése tökéletes legyen, és a felületnek egyenletesnek és szigorúan függőlegesnek kell lennie, javasoljuk az építési jelzőtáblák használatát. Ezeket az elkészített keverékre szerelik fel, és szigorúan a szintnek megfelelően vannak beállítva. Az első világítótorony 10 cm-re van a saroktól, a többi pedig 1-1,5 méteres távolságra, attól függ, hogy hányan van a szabály. Az első saroklámpák fel vannak szerelve, majd a keverék megkötése után több szálat feszítenek közöttük, orientálva ezzel a fennmaradó közbenső világítótorony profiljait.
 • Miután a jelzőfények megszilárdulnak, a szálakat eltávolítják, és közvetlenül a gipszhez juthatnak. Keverje össze a keveréket 20-25 perc alatt. A habarcsot falra vagy permetezéssel vagy spatulával történő szórást alkalmazzák. Egy kicsit nehezebb dobás, ezért ezt a módszert elsősorban a tapasztaltabb gipszek használják. Miután az alkalmazott megoldás igazodik a szabályhoz, amelyet felfelé és lefelé mozgatnak a jelzőfények mentén. Általában a vakolat vastagsága 0,5-2 cm, ha többre van szükség, akkor a munkát rétegenként kell elvégezni, minden réteget szárítani. Körülbelül egy órával a gipsz alkalmazása után, amikor elkezd száraz, a felület végleges kiegyenlítése megtörténik. Általában a világítótornyok a gipszrétegben maradnak, de néhány buzgó tulajdonos lebontja őket. A jelzőt egy szokványos simító segítségével távolíthatja el, óvatosan húzza le az egyik széléről, ezt addig kell végrehajtani, amíg a keverék teljesen le nem fagy. Az így létrejövő üregeket is keverjük össze és dörzsöljük.

Miután megszáradt a vakolat, olyan felületet kap, amely optimálisan alkalmas a cserépbeállításra. De a fektetés előtt ne felejtse el újra előtérbe helyezni a falat, ez előfeltétele a csempefelület tartósságának. Miután elkészítették az alapot, egy csempe, hogy megbirkózzanak az építőipar kezdetével is. Ezzel nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem erkölcsi megelégedést is kaphat attól a ténytől, hogy ön maga lett a lakás tervezője.

Három egyszerű lépés a falfelület elkészítéséhez a csempe lefektetése előtt

Hagyományosan a fürdőszoba és a konyha falai csempézettek, mert szép, praktikus és megbízható. Annak érdekében, hogy a javítás tartós legyen, meg kell kezdeni az alapokból, a falfelület felkészítésével és a csempe burkolás minőségétől függ. Ha a bázis illusztrálatlanul készült, akkor nem lesz szuper drága és szuper erős ragasztó a helyzetet, így egy gyönyörű, divatos, szeretettel választott csempe leesik és újra "Hello, repair".

Hogyan készítsünk egy falat a csempe alatt

A csempe alatt lévő falak különbözőek. Festett, vakolt, fából faragott, régi tapéta vagy csempe, vagy akár csak beton, mint az új épületek. Van egy közös dolog - mindannyian gondos előkészítést igényelnek, ami tisztítással kezdődik.

Első lépés - a falak tisztítása

A régi bevonatok tisztítása szükséges ahhoz, hogy megerõsödjön a tapadó ragasztása a falra, így a legfontosabb feladat egy erõs bázis elérése.

Falazott falak

A régi vakolat nem mindig távolítható el. Ha kiváló minőségű, vagyis nem összetörik, nem roskad össze a kalapáccsal való ütközéssel, és nem mozdul el az alaptól, akkor hagyjuk, miután festettük a repedéseket. Ha a vakolat felfúvódott, laza, akkor csak egyféle módon tisztítható az összes szabály:

 1. Nedvesítse meg a falakat forró vízzel. Ez azért van így, hogy lágyítsa a felületet és minimalizálja a port. Ahogy a fal megszárad, újra meg kell nedvesíteni.
 2. A fal teljes területét egy nehéz kalapáccsal megverni, a tetejétől kezdve, hogy a legszegényebb darabok leesnek. Ezután vegye le a pihenőt egy vésővel egy kalapáccsal, és óvatosan felfelé vegye fel az egész rétegeket.
 3. Ha a vakolat szorosan feszül, és a véső nem képes megbirkózni vele, akkor a csiszolót kis szektorokra kell csiszolni, és a munka gyorsabban megy.
 4. Szintén alkalmas a daráló tisztítására, amely egyszerűen törli a régi bevonatot.
 5. A varratok különleges figyelmet érdemelnek - minél jobban tisztítják, annál szorosabbak lesznek a cserép.
 6. A munka befejezése után alaposan mossa le a falakat és távolítsa el az összes port.

Hivatkozás: a díszítő vakolat rossz alapja a csempenek, így egyébként is le fog kerülni.

Falak régi tapéta

A tapétát óvatosan kell eltávolítani, mivel a falon lévő legkisebb maradványaik csökkentik a tapadás erejét. Az eszközök közül csak a szokásos simítógép szükséges, de ha a tapétát szorosan tartja, akkor nem tehet további trükköket:

 1. Nedvesítse meg az egész felületet szappanos meleg vízzel vagy egy különleges folyadékkal, amelyet hardverraktárakban értékesítenek.
 2. Várjon 10-20 percet, amíg a víz áztatja a tapétát és feloldja a ragasztót.
 3. Egy spatulával levágva.
 4. Ha a tapétát úgy tartja olyan szorosan, hogy az áztatás sem segít, az elektromos gőzölő segít.
 5. Teljesen mossa le az összes ragasztót a falról.

Segítség: Előfordul, hogy a tapéta kipattan. Ebben az esetben minden lépést meg kell tennie, hogy tisztítsa meg a falakat a rossz vakolatból.

Régi csempe falak

Két lehetőség közül választhat: vagy tegyen egy újat a régi lap tetejére, vagy teljesen távolítsa el a régiet. A korábbi burkolat levétele zajos, poros, de helyesebb:

 1. Használjon szivacsot, nedvesítse meg az összes varratot és távolítsa el a habarcsot.
 2. Vegyünk egy vésőt, illesszük be a varratba, és kalapácsütéssel kalapeljük le a szerszámot mélyebben a habarcs alatt, majd vegyük le. Ha a régi csempe újrahasználatra van szüksége, nagyon óvatosan kell végrehajtani.
 3. Ha a régi csempe nem szükséges, a bontás felgyorsítása érdekében használhat egy bitbit-et.
 4. A tisztítás befejezése után az összes maradék ragasztó eltávolításához csiszoljon.

Hivatkozás: Működés közben a perforátor biztonsági szemüveget igényel.

Festett falak

A konyhák és a fürdőszobák festett falai - meglehetősen közös belső kialakítás a szovjet korszakban. Ezt az olajfestékhez használják, amely gyengén eltávolodik a beton felületétől, de ennek ellenére megszabadulhat ettől. Ennek három módja van:

 1. Kémiai. A leggyorsabb, de a legveszélyesebb módszer is - a festék lágyítására speciális kémiai megoldást alkalmaznak a falra, és egy idő után könnyen meg lehet tisztítani egy spatulával.
 2. Thermal. Az alkalmazott festékszóró lágyítására, de ez a módszer nem alkalmas olyan helyekre, ahol a huzalozás.
 3. Mechanikai. A festéket egy spatulával vagy őrlőlemezzel távolítják el. Ha még mindig nem tudja eltávolítani, akkor a régi régimódi módszer megmenteni fogja a helyzetet - a fal felszínét más irányba vágja.

Fontos! Bármelyik módszert is választják, a szem és a légzőszervek védelme kötelező.

Fa falak

A fa élő anyag, nedvesség miatt duzzad, szárazság miatt zsugorodik, ezért nem lehet közvetlenül a fa felületén csempét elhelyezni, először fertőtlenítőszerrel kezelnie kell a falat, és megfelelőbb alappal - nedvességálló gipszkartonnal kell kezelnie.

Gipszkarton falak

Az ilyen falakkal való találkozás öröm, tökéletesen sima és a csempe jól illeszkedik. De először, mint mindig, a feldolgozás szükséges:

 1. Annak érdekében, hogy az összes csatlakozó varrat lezárható építési kötéssel.
 2. Akkor gondosan csípje meg őket.
 3. Kezelje a felületet kétszer egy alapozóval a vízszigetelés megerősítése érdekében.
 4. Csatlakoztassa a polipropilén hálót a gipszkartonhoz ragasztóval vagy kapcsokkal. Ez azért van így, hogy erősítse a szerkezetet és javítsa az oldat tapadását.

Hivatkozás: Az alap erőssége növelhető két réteg gipszkarton felszerelésével.

Második lépés - Szintezés

Kanyarok, több hiba a fal - egy ismerős jelenség, és senki sem lepődött meg. Ezért a csempézés megkezdése előtt szükséges lesz a gipsz szintje, és ha az érdesség meghaladja az 5 cm-t, gipszkarton lesz.

Annak érdekében, hogy az alapot gipsszel lehessen szintetizálni, azt zsírtalanítani kell, tisztítani kell a porból és alapozni. Ezután a durva beaconok használatával meg kell határozni a fal érdességét, és ennek megfelelően a szükséges mennyiségű száraz keveréket. A 10 mm-nél kisebb lehajlás könnyedén javítható a bélés során, és a vakolás ebben az esetben nem szükséges.

A száraz keverék kiválasztása a kötőanyag típusától függ. A fürdőszobában és a konyhában a páratartalom megnövekedett, ezért alacsony nedvességtartalmú gittszükségletre van szüksége, vagyis cementet, különben az új csempe gombák és penész tartályává válik.

Harmadik lépés - vízszigetelés

És végül, a végső, de nem kevésbé fontos lökésbiztos vízszigetelő kompozíció. Először a szárított falat fertőtlenítő réteggel borítják, majd egy alapozóval, amely növeli a felületek tapadását, és ugyanakkor akadályozza a nedvesség behatolását.

Száradás után úgy tűnik, hogy a fal vastag filmből van borítva, és ha permetezik, a vízcseppek egyszerűen lefolynak.

Az ilyen módon előkészített falakat nem fenyegeti semmilyen forma vagy csempe ragasztó. A legfontosabb dolog nem rohanni és ellenállni az alkalmazott megoldás minden egyes rétegének kiszáradásához szükséges időnek. Mindezen feltételek teljesítése teszi a falak felületét a burkolatnak.

Falak készítése csempék készítéséhez

A kerámia csempe az egyik legmegfelelőbb és legnépszerűbb befejező anyag, amelyet a konyhában lévő kötény kialakításában használnak, valamint a fürdőszobában és a WC-helyiségekben. A csempe legnyilvánvalóbb előnye, hogy könnyen tisztítható és magas higiéniai teljesítményt nyújt. Azonban, hogy a csempe nézett szép, meg kell követni a szabályokat a telepítés. A falak megfelelő kialakítása a burkolólapok kialakításához lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos felületet kapjon. A videók oktatása és a részletes útmutatás segít az előkészítés valamennyi lépésének elvégzésében.

Falak előkészítése

A régi bevonat eltávolítása

Figyelem! A ragasztó vagy gipsz régi rétegét teljesen eltávolítani kell, különben az új bevonat leesik és lehámul.

Ha tisztítja a falat a régi cserépből, távolítsa el az egész ragasztóréteget. A folyamat könnyebbé tételéhez nedvesítse meg a falat vízzel és 2-3 óráig nedvesítse. Ezután podkovyrnite extrém csempe egy vésővel és egy kalapáccsal, óvatosan összegezve a véső a csempe alá. Ha a web megőrzése nem fontos számodra, a folyamatot fel lehet gyorsítani egy elektromos véső segítségével, és a ragasztó maradványait egy darálóval le kell venni.
Régi vakolat és festék eltávolítható csiszolókoronggal. Ha lehetetlen teljesen megszüntetni a régi réteget, akkor a legjobb tapadást és láncindítót kétszer is megfogja, ami megakadályozza a régi vakolat és az új csemperagasztó elöntését.
Ha a falon mártás történik - mossa le, különben a tapadóoldat nem egyszerűen a falra szorul.
Igazítási folyamat
A második szakasz a falak összehangolása. Különösen fontos, ha a karcolásoktól kezdve javításokat végez, és csupasz falakat kell készítenie.
A falak szintjének legegyszerűbb módja a gitt keverék alkalmazása. Az előfalakat porral tisztítják, zsírtalanítják és alapozzák, majd hagyják megszáradni.
A falat előnyösen beaconon kell elhelyezni, különösen, ha a cseppek több mint egy centiméter.
A csemperagasztó alatt jobb választani egy olyan gittet, amelynek alacsony a nedvességfelvételi sebessége - különösen fontos egy fürdőszobának vagy egy jövőbeni konyharésznek. A keveréket egy spatulával a falra helyezzük, majd a jelzőfényekre állítjuk. Nem szükséges tökéletesen simítani a felületet: egy csempe ragasztó kerül a tetejére, és további tapadást igényel a felületen.

Tanács. Ha a fürdőszobában vagy a konyhában lévő falaknak 1-2 cm-t meghaladó cseppje van, használjon speciális gipszkarton első díszítő lapjait, amelyeket alumínium profilok segítségével szerelnek a falra. Ez lehetővé teszi a legösszetettebb falak gyors összehangolását.

Felületkezelés

Tanács. Jobb a jelölés, mielőtt a csempe megvásárolható. Így kiderítheti a szükséges anyag pontos mennyiségét.

A falak előkészítése a fürdőszoba, a WC vagy a konyha cseréjéhez nagyon hasonló, és több alapvető lépésből áll. Annak érdekében, hogy ne hagyja figyelmen kívül mindegyiküket, győződjön meg róla, hogy különleges képzési videót néz, ami segít a falaknak a csempe alá helyezéséhez.

A falak előkészítése a csempe alatt

A falak előkészítése a csempékhez megköveteli ennek a folyamatnak az alapvető pontjait. Egyenálló és biztonságosan rögzített cserép több mint egy évig szolgál. Ezért előzetesen meg kell ismerkednie a lehetséges nehézségekkel, hogy ne kelljen módosítást végrehajtania.

Kötelező anyagok

A falak készítéséhez a csempe lefektetéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • Tömítő.
 • Primer.
 • Csiszolópapír.
 • Gipszkarton lapok.
 • Fém beaconok profilok formájában.

műszerek

A szükséges eszközökről:

 • Keskeny spatula
 • Széles és hosszú simító.
 • Fogazott simító.
 • Megoldási kapacitás.
 • Rácsos, amely be van helyezve a csiszolópapírba.
 • Ecset és henger.
 • Építési szint.
 • Építőipari keverő.
 • Szabály.
 • Simítóval.
 • Ceruzával.
 • Létrára.
 • Védőruházat, kesztyű és védőszemüveg.

A falak előkészítése a csempe alatt. Lépésről lépésre

A falak előkészítése a csempe alatt több lépcsőből áll:

 • A dudorok típusának meghatározása.
 • Felület előkészítés.
 • Illessze a falakat.
 • Csiszolása.

Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy távolítsa el az összes felesleges tárgyat a helyiségből, mivel az előkészítés során nagy mennyiségű por keletkezik. Ezután a régi fedelet leszerelték és a szemetet eltávolították.

A padlót műanyag burkolattal kell lefedni. Ezután meghatározzák az érdesség típusát és a görbület mértékét. Ha szükséges, a fal kiegyenlítésének legoptimálisabb módját választja ki.

A technológia szerint a felület kiegyenlítése és csiszolása történik. A munka végén a falakat porból és alapozással tisztítják. Ez a felület teljesen készen áll a csempék felállítására. Ha por marad a falakon, csökkenti a ragasztó tapadását a felületre, és ennek következtében a csempe leesik.

A falaknak stabilnak és sima felületűnek kell lenniük. Ez biztosítja a tökéletes falazólapot a falon. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a munka minden fázisát.

A fal szabálytalanságai

A fal görbületét a felszínre felépített szerkezeti szint határozza meg. Ha egy csepp több mint 6 cm 1 m 2 -re, akkor ebben az esetben szükséges lesz a gipszkarton lapok szintjének szintre állítása. Ha ez a különbség kevesebb, mint 6 cm, akkor megteheti a gitt.

Gyakran a csempe a fürdőszobába vagy a konyhába kerül. Ezért érdemes előre elhagyni a gipszkarton és gipszkeverékeket. Ezek az anyagok nem fogják pontosan meghosszabbítani a javítás élettartamát.

A fal szabálytalanságok típusa a következőképpen oszlik:

 • Domború.
 • Homorú.
 • Vegyes (konvexitás és homorúság ugyanabban a síkban).
 • Lejtővel (balra vagy jobbra).
 • Szabálytalanságok a csomópontnál.

A görbület mértékének és típusának meghatározása után kiválasztják a hiba megszüntetésére a legoptimálisabb módot.

A falak összehangolása a csempe alatt

A falak összehangolására vonatkozó munka a régi bevonat lebontásával kezdődik. A csempe leáll, a festék vagy a tapéta eltávolításra kerül. Mindent megtisztít a betonpohárig. Emiatt a vakolat szilárdan a felületen marad.

A következő lépés a falak alapozása. Ehhez meg kell választani a megfelelő alapozót. A szokásos összetétel ebben az esetben nem fog működni. Különleges mélyedéses alapozóra van szükség, amely miatt az egész felületen egyenletes tapadás biztosítható.

Ha a falfelület már vakolva van, akkor az anyagot szorosan tartják, majd az ilyen falakon tömítésekre van szükség. Ugyanez vonatkozik a beton felületekre is. Rontva a kemény gitthez tartozó felület legmegfelelőbb összekapcsolását biztosítják. De ha a felület tégla, akkor a hornyok nem hajthatók végre.

Ezután a megoldást gyúrjuk. Kövesse a csomagban megjelenő utasításokat. A száraz por vízzel történő keverése esetén gondoskodni kell arról, hogy a keverék nem folyékony vagy vastag legyen. Ha nagyon folyékony, akkor feltérképez, és megszilárdulni fog.

Könnyű a gyantát elkészíteni egy építő keverővel. Kézi, de több időt vesz igénybe. A keveréket kis adagokban kell hígítani, mert gyorsan megragad és megszárad.

Kereskedelmi forgalomban kapható hígított keverékek állnak rendelkezésre, amelyek azonnal felhasználhatók. Nagyon kényelmes, de drágább, mint a száraz vak.

Beaconok telepítése

Ha a falon kis szabálytalanságok vannak, akkor a keveréket nem vastag réteggel kell felhordani a felület szintjének meghatározásához. Nagy cseppek esetén speciális fémjelző lámpák vannak felszerelve. A gittben ülnek. A világítótornyok felső részeit ugyanabban a síkban kell elhelyezni.

A jelzőfények helyes telepítéséhez kövesse az alábbi utasításokat:

 • Húzzon a falra néhány függőleges vonalat, amelyek között 40-50 cm között van.
 • Mérje meg a kívánt hosszúság profilját (a szoba magasságának megfelelően).
 • Alkalmazzon gitt a profilra több helyen.
 • Csatlakoztassa a falon levő első vonalhoz és nyomja meg.
 • Ugyanazt a technológiát alkalmazva telepítse a következő profilt az azon a helyen, ahol az utolsó sor szerepel a falon.
 • Húzza a kötelet vízszintesen a profilok közé.
 • Rögzítse a fennmaradó köztes profilokat, mérje meg a telepítés egyenletességét.

Az első profil telepítésekor a helyiség sarkából rövid távolságra kell mozgatni. Ne helyezzen be jelzőt a sarkokba.

Hogyan kell vakolni

A gipsz viszonylag sík felületen való elhelyezése a jelzőfények használata nélkül a következő technológia szerint történik:

 • Egy kis spatulával kis mennyiségű oldatot gyűjtenek össze.
 • Áthelyezték egy nagy spatulára.
 • A falhoz szöget bezárva.
 • Alkalmazzon egy második anyagcsíkot.

A munka során azonnal fel kell venni a felesleges anyagot. Ezért több gittszalag alkalmazása után a szabályt ki kell simítani.

A tapasztalt szakemberek másképp csinálják - a mázolás helyett a megoldást a falra dobják. Így sokkal gyorsabban kiderül, akkor ez a módszer túlmutat a kezdők erejében, ezért a legjobb utasításokat követni.

Ha beaconok vannak telepítve, akkor fel kell tölteni a köztük lévő helyet az elkészített keverékkel. Biztosítani kell, hogy a világítótornyok teteje a felszínen maradjon. Ezt követően egy órán belül, amíg az oldat teljesen megszárad, a világítótornyok eltávolításra kerülnek, és a létrejövő hornyok fel vannak töltve a fennmaradó oldattal.

Miután a gitt teljesen száraz, a felület csiszolódik. Ehhez vegyen egy rántást, amely be van helyezve a zománcpapírba. Ezután a falak teljes felülete körkörös mozdulatokkal van felcsavarva. Ha zománcpapírt használ, nem szükséges sima anyagot felvenni. A papír körülbelül 60 szemcsézettséggel jár. Ilyen durva fal ragaszkodni fog jobban a ragasztó összetételéhez. Emellett a burkolólap alatt lévő falak nem igénylik a tökéletes simaságot.

Professzionális tippek

A csempeburkolás falainak előkészítése során a szakemberek azt tanácsolják, hogy ne térjenek el a szabályoktól:

 • A vakolat alkalmazása előtt a felületet alapozóval kell kezelni. Ennek következtében a felületen egy különleges film keletkezik, amely simítja a falat.
 • Gipszkeverék nedves helyekre.
 • Ha a falon levő magasságkülönbség 1 cm-nél kisebb, akkor nem lehet a falhoz igazítani. Végül is egy speciális ragasztókompozíció enyhén szintező felületet biztosít.
 • Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, a fal fertőtlenítő kezelést igényel. Ennek köszönhetően a felület védve lehet a penésztől és a penésztől, amelyek gyakoriak a magas páratartalmú helyiségekben.
 • A gipsz helyett a beaconok speciális lámpatestekre telepíthetők, amelyek könnyebben kezelhetők.
 • Miután a gitt megszáradt, a falat teljesen tisztítani kell a portól és a szennyeződésektől, ami biztosítja a felület tapadását a ragasztóhoz, és ennek eredményeképpen - csempével.

Annak érdekében, hogy megfelelően felkészítse a falakat a csempék készítéséhez, használhatja azokat a tippeket, amelyeket a szakértők javasolnak ebben a videóban. Bemutatta a gyakorlati javaslatokat a munka minden fázisára vonatkozóan.

A falak ilyen előkészítése a csempeburkoláshoz lehetővé teszi a kezdő számára, hogy jobban helyezze el a falon lévő anyagot. Végtére is egy tapasztalt szakember sem képes arra, hogy még a csempét is lehessen elhelyezni egy hajlított falon. Ezért a burkolólapok sikerének kulcsa az, hogy megfeleljen az előkészítés szabályainak.

Hogyan készítik a falakat a csempe alatt?

A csempével borított falak nagyszerűen néz ki a konyhában és a fürdőszobában. A sikeres bélés kulcsa a csempe alatt lévő falak előkészítése, ami lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos felületet hozzon létre. Ez a legfontosabb folyamat, amely közvetlenül befolyásolja a munka minőségét és a kész fal megjelenését.

A fal szabálytalanságai és azok összehangolási módjai

Manapság számos módszert alkalmaznak arra, hogy a falakat a csempe alá igazítsák. Mindegyikről többet kell megtudni.

A leggyakoribb falhibák a következők:

 • lejtők jobbra és balra;
 • szabálytalanságok az ízületekben;
 • konvexitás;
 • konkáv;
 • konvexitás, konkávsággal kombinálva.

A hibák kiküszöbölésére szolgáló módszerek nagymértékben függenek méretüktől. Ezért a falazó felületen a magasságkülönbség legfeljebb 5-6 cm lehet. A 6 cm magasságkülönbség esetén az előkészítést gipszkarton segítségével végezzük. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a vakolás meglehetősen nehézkes és hosszadalmas folyamat, ezért idő hiányában a gipszkartonhoz és kis hibákhoz való alkalmazkodás lehetséges.

A vakolás során a betonfal elkészítése gipsz vagy cement-homok keverék alapú anyagokkal történhet. Mivel mindegyikük eltérő teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, helyesen kell meghatározni, hogy a kezelendő felület melyik helyiségben található.

Ha a fal egy magas páratartalmú helyiségben van, a gipsz alapú vakolat nem használható: ha víz jut a felületre, a gipsz deformálódhat. Itt homok- és cement alapú vakolatokra lesz szükség. Amikor a falak alatt a csempe alatt a konyhában, akkor bármilyen típusú vakolat, beleértve a vakolat.

Vakolási szabályok

A falak falazásához gipsz kell készíteni:

 • kanál;
 • spatula;
 • építési szint;
 • ecset primer alkalmazásához;
 • a szabály;
 • reszelő;
 • gipszgyertya kapacitás;
 • vakolat fésű;
 • rulett kerék;
 • jelzők;
 • véső;
 • primer;
 • vakolat.

Az összehangolási folyamat a régi festék, szennyeződés, por stb. Felületének tisztításával kezdődik. Miután megtisztította a falakat, érdesítse őket egy úszóval. Használhat vésőt is, amellyel a felületre apró vágásokat alkalmaznak. Ezután a kezelt felületet speciális primerrel vagy beton érintkezéssel borítják.

A primer kiválasztása teljesen függ a szubsztrátum típusától. A nagy nedvességtartalmú és porózus felületek jellemzői a gipszkeverék egyenetlen keményedését jelentik, ezért alaposan behatoló alapozó használata javasolt a feldolgozás során. A beton-tapadó habarcsokat sikeresen alkalmazzák betonra és alacsony porózus anyagokra. A közepes pórusú szerkezetű falakat hagyományos univerzális alapozóval lehet kezelni a belső munkákhoz.

Amikor előkészíti a falat csempék, a primer alkalmazása további garanciát nyújt a minőségre.

Ez kiküszöböli az olyan problémákat, mint a vakolat, repedések, foltok és csíkok, stb.

Amikor a primerréteg megszárad, folytathatja a vakolást. A munkákat száraz alapon, legfeljebb + 5 ° C-os levegőhőmérsékleten kell elvégezni. Amikor a gipszet vízzel hígítjuk, gondosan kövesse a gyártó utasításait. Itt van a legfontosabb szabály: jobb, ha nem töltődik be, mint öntsön!

A vakolat nem lehet túl vékony. Lehetőség van a megfelelő szemcsepp mennyiség meghatározására az alábbiak szerint: meg kell tartani a spatulát a hígított készítmény felett. Ha a felszínén olyan mélyedés keletkezik, amely nem terjed, elegendő víz van. Túl sok folyadék tömörítheti az alapot.

A következő lépés a jelzőfények telepítése. Először is, egy mérőszalagot használva a fal párhuzamos függőleges vonalakra van osztva, amelyeknek távolsága körülbelül 100-150 cm legyen, a gipszkeverék alkalmazásával pedig mindegyik vonalhoz világítótest-profilt kell elhelyezni. A profilok függőlegességét szintenként ellenőrizzük. A jelzőfények maradjanak addig, amíg a vakolat teljesen meg nem keményedik.

Egy idő után folytathatja a vakolást. Általában egy spatulával készült, amely dobja a kompozíciót, vagy elterjedt a fürdőszoba vagy konyha falán. A már alkalmazott megoldást a szabály szabályozza.

Míg a vakolat nem szárított, "fésült" egy vakolatfésszel, így a gömböcskék jobban tapadnak a következő anyagréteghez. A következő réteget az első és alaposan kiszáradt szárítás után helyezzük el. Ugyanakkor szükséges a jelzőfények eltávolítása. Az így kapott tér tele van vakolattal. A csempe behelyezése előtt a falak szárított felületét meg kell alapozni.

A gipszkartonhoz igazítás

A gipszkarton falakhoz való szintezéshez használják:

 • GCR;
 • építő ragasztó;
 • spatula;
 • fémfűrész;
 • szinten;
 • gumi sisak.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

A felszín előkészítése a munkához hasonló a fent leírtakhoz: a falak megtisztítása és alapozás. Ezután vágja a gipszkarton. Ez úgy történik, hogy a padló és a gipszkarton közötti szellőzőrés kb. 1 cm, a mennyezet és a gipszkarton között kb. 0,5 cm, a szakemberek azt javasolják, hogy az előre elkészített 1 cm magas tömböt használják, amely útmutatásként szolgál a gipszkarton rögzítésekor.

A lapok vágása után a ragasztót 40 cm-es pontosságú spatulákkal ragasztják a belső felületre. A ragasztóanyagtól a szélekig terjedő távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie, majd a paneleket a falakhoz kell rögzíteni. Amíg a ragasztó nem keményedett, a gipszkartonnak ki kell egyenlíteni. Ezt egy szint és gumi kalapáccsal végezzük. A szint ellenőrzi a függőlegességet és a vízszintes helyzetet, és a gumi kalapáccsal a lapok megfelelő irányba mutatnak.

Miután a ragasztószárak megszáradnak, a gipszkartonnak mélyen behatolható alapozóval kell kezelni. Ezután elkészül a gitt. A fal felületének teljesen síknak kell lennie. Szükség esetén alkalmazhat újabb alapozó réteget. Miután az alapozó megszáradt, a falnak a csempe alatt való elhelyezkedése készen áll.

Mindkét szintezési módszer nem igényel szakmai készségeket, így akár a tapasztalatlan otthoni tulajdonosok is elvégezhetik. A gipszkarton lapok és a munkaerő kiegyenlítése és a pénzügyi költségek minimálisak, és az eredmény a legpozitívabb.

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában - a titkos technológiát, hogy megteremtse a tökéletes felületet

A csempe-delaminálás egyik oka a fal helytelen elkészítése. Amikor a felületet a csempeburkoláshoz készítik a fürdőszobában, alaposan meg kell tisztítani az eredeti anyagot, leggyakrabban beton vagy tégla.

A felület lehet:

 • különböző színekkel festett;
 • fehérre festett, több rétegben;
 • régi kerámiával bélelt;
 • lehetnek régi hibái.

És bár egyesek azzal érvelnek, hogy az objektumot újabb anyagokkal lehet feldolgozni anélkül, hogy sztrippelést végeznének, azt ajánljuk, hogy mindent készítsen "régi módon", vagyis alaposan meg kell tisztítania mindent, és terveznie kell a meglévő mélyedéseket vagy dudorokat a sarkokban. Csak ebben az esetben a szoba tökéletes lehet.

Javasoljuk, hogy gondosan tisztítsa meg a falakat.

A tisztítás több lépést foglal magába: először le kell ütögetni a fennmaradó lapkát vagy más anyagot, majd lengyelíteni. Mindezeket a munkákat jobban végezzük el egy elektromos kéziszerszámmal. A vakolat eltávolítása elektromos kalapáccsal történik, a csiszolás egy gyémánt kerékkészletes szögletes csiszolóval történik, a tervezés egy lézeres távolságmérővel történik. A kerámiák elhelyezése a fürdőszobában tökéletes lesz, ha ezt az arzenálot használják.

A felület megmunkálása után alaposan elő kell készíteni, belső mélybehatolásra alkalmas alapozó segítségével. Az alapozás bőségesen megy végbe, amíg a fal és minden olyan szabálytalanság, amely rajta van, nedves.

Ezeknek a munkáknak a kivitelezéséhez kerti szóróanyagot használhat. A kezelt felület nedvesítése után alaposan ellenőrizni kell a helyiség geometriáját. Ez lézeres távolságmérővel végezhető el. Ha nincs, 2,5 m hosszú sima sínek segítségével ez a sín "szabály" és fél méteres szint. Miután átment a szabálynak a szögek geometriája során, azonosítja azokat a szabálytalanságokat és üregeket, amelyekre a tesztjelzőt a további feldolgozáshoz telepíti. Ahhoz, hogy a falon megjegyzéseket hajtson végre, először meg kell találnia a legkonvolensabb pontot - a "has", mint irányítópontot, és már helyezi a völgyek jelzőit, figyelembe véve, hogy a cement vakolat minimálisan legalább 1 cm legyen.

Miután minden szabálytalanságot megállapítottak és megjelöltek, beaconokat kell felszerelni. A függőleges jelzőfények vertikális csíkok alkalmazását a merev fém sarkokból vagy csövekből a mennyezetről a padlóra szigorúan a fal geometriájának ellenőrzésénél beállított jelek szerint. Csövekként történő felhasználásukkor a cementkeverék előtti átadás után eltávolíthatók. A függőleges jelek közötti szélesség a szint hossza, de legfeljebb 2,5 m lehet

A függőleges jelzőfények felszerelése és beállítása után vízszintes csíkot alkalmazhat, és ellenőrizheti újra a helyiség geometriáját.

A felület előkészítése több lépést tartalmaz:

 • szórja vagy érintkező réteget folyékony cementcementtel alkalmaz.
 • a fő cementet a jelzőfények által kioltott vastagságba helyezve;
 • kiegyenlítő vakolat;
 • befejező vakolat vagy habarcs.

Az oldat elkészítését az érintkezési réteg alkalmazásához Portland-cement hígításával és finom finom homok finomságával 1: 4 hozzávetőleges arányban készítjük, itt 0,5 tömegrész folyadékot (hidratált mész) is felvehetünk. A keveréknek félfolyadéknak kell lennie. A falra fúrt szórás, majd a fogmosás. A minőségellenőrzés ebben a szakaszban a falon lévő összes ízület és szabálytalanság kötelező habarcs.

Az elkevert meszet a következő keverékekhez adják. Szükséges a keverék plaszticitásának növelése, valamint a higroszkópos tulajdonság biztosítása, azaz egyenletesebb szárazság.

A habarcs portland cementből, szitált homokból és vízből készült.

A hibák további korrekciója, amelyet később lefedni fognak, magában foglalja a megoldás megoldását is, amely a kioltott jelzőtáblákhoz igazodik. A cementkeveréket 1: 5 arányban készítik, és spatulával borítják, és hosszú dörzsöléssel vagy fém szabályzással dörzsölik. Ebben a szakaszban a minõségellenõrzés a cementkeverék értékének, a kioltott jeladó méretének, vagyis a hely geometriájának betartásának pontossága alapján történik. Az ebben a szakaszban használt eszköz a szabály - hosszú egyenes fából készült vagy fémsín.

Miután a fõréteg megszáradt, be kell vinnie a végleges szintû réteget. Ez legyen egy sovány keverék, főzve 1: 6. A végleges csiszolás szabálytalanságokat okoztak. Ezután a tárgy készen áll a kerámiák elhelyezésére.

Most nézzük meg, hogyan kell előkészíteni a falakat a csempe alatt a fürdőszobában, ha nagy szabálytalanságokkal, vagy akár hibákkal, például repedésekkel, csomókkal vagy más nagy hibákkal állnak elő, ebben az esetben a legjobb a megerősítő termék használata. Ez az anyag használható olyan területeken is, ahol a cement vastagsága meghaladja a 3 cm-t.

Számos megerősítő háló áll rendelkezésre, amelyek fel lehet használni a cserép lefektetésének szabálytalanságait. Fémhuzalból és különböző cellaméretű szintetikus anyagokból készülnek.

Nagy hibák esetén jobb erõsítõ háló használata.

A fő kiválasztási kritérium a vakolat és a tojóterület vastagsága. Ha a vakolat vastagsága meghaladja a 6 cm-t, akkor a terület több mint 0,5 négyzetméter. m, a fémrácsot stabilabbnak és tartósabbnak kell választani.

Ha a vakolat vastagsága nem olyan vastag, alkalmazhat szintetikus anyagot. A fém háló kiválasztásánál a legjobban figyelni kell a korrózióálló anyagra, például horganyzott huzalra.

A polimerekből készült termék kiválasztásánál jobb figyelmet fordítani arra, hogy a cellák ne haladják meg a 12x12 mm-es méreteket, nagyobbak pedig elveszítik a merevségét.

A rács fő célja, hogy biztosítsa a habarcs retenciójának merevségét, amikor a falon egy falat készít a csempe számára a fürdőszobában. A munka megkezdése előtt először zsírtalanítani kell. Elég, hogy a horganyzott fémcellákat száraz ruhával törölje át, öblítse le a szintetikus ruhát szappanos vízzel, majd törölje száraz ruhával.

Ezután el kell döntenie a megoldás vastagságát, amelyet alkalmazni kell. Ha a vastagsága meghaladja a 30 mm-t, a termék halmozódik kettős. A cellaméret a területtől függ, de 12 cm-nél nagyobb belső használatra nem ajánlott.

A termék falra szerelésének szilárdságának biztosításához a fő teherhordó falba csavarozott tüskéket kell felszerelni. Ezért, legfeljebb három vagy négy cellától távolabb, fúrjon lyukat az alapanyagba egy lyuk számára. A dübeleket úgy választják ki, hogy a hossza szükséges, ami a cellák megragadásához és a foglalat szilárd visszatartásához szükséges.

Ha a dugattyúk hosszúak, akkor erősen ragasztva kell rögzíteni egy nejlon aljzaton. A cellák rögzítése a tokhoz a legjobban vékony acélhuzal segítségével történik, de szintetikus szálakkal is elkészíthető, a csavart a csőhöz erősen kötve.

A háló telepítését követően a cementet több lépésben le kell zárni. Az első tömítés nem több, mint 15 cm, miután megszáradt, folytassa a tömítést az oldattal. A csempe végső előkészítése általános fugázó. Miután a habarcs megszáradt, azt feltételezhetjük, hogy a helyiségek készek a cserép lefektetésére.