Legfontosabb > Tartozékok

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

Felület előkészítése cserép lefektetéshez

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

A régi bevonat eltávolítása

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

Felületi kiegyenlítés

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

vakolat

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Gipszkarton

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

Helyes előkészítése falak csempék

A kerámia csempe az egyik legkeresettebb anyag. Szinte minden helyiségben nagyszerűnek fog tűnni, ezért gondosan meg kell fontolnia a tervezési projektet, válassza ki a színes megoldást, amely megfelel a szobának. De többek között a csempe számára készített felület minősége hatalmas szerepet játszik. Végül is a legdrágább és gyönyörű csempe elképzelhető a rosszul fekvő helyzetben. A teljes munka minősége határozza meg a falak készítését a csempék készítéséhez.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz.

Falak készítése csempék készítéséhez. Igazítsa a falakat gipszel.

Egy fáradságosabb módja a falak falának különböző épületkeverékekkel történő felosztása, melynek választása most egészen széles. Az adatfolyamot a következő lépésekre lehet felosztani:

 • Elvégezzük az elektromos vezetékek beszerelését, elrejtjük a kommunikációt a korábban elkészített útszakaszon.
 • A fal felületét por, szennyeződés, különösen nagy szabálytalanságok és kiemelkedések eltávolítják. A megerősített hálót vagy a zsindelyt fából készült falakra varrják, ajánlott betonfalakra vágni. Ezt követően az egész felület alapozva elősegíti a fal és a gipszkeverék jobb tapadását. Ezt követően a falnak ki kell száradnia.
 • A gipszkeverék előkészítését szigorúan a gyártó utasításai szerint kell végezni, a vakolt felület végső minősége attól függ. Különös figyelmet kell fordítani a hozzáadott víz mennyiségére, a feleslege a szárítás során a réteg zsugorodásához vezethet.
 • Annak érdekében, hogy a falak készítése tökéletes legyen, és a felületnek egyenletesnek és szigorúan függőlegesnek kell lennie, javasoljuk az építési jelzőtáblák használatát. Ezeket az elkészített keverékre szerelik fel, és szigorúan a szintnek megfelelően vannak beállítva. Az első világítótorony 10 cm-re van a saroktól, a többi pedig 1-1,5 méteres távolságra, attól függ, hogy hányan van a szabály. Az első saroklámpák fel vannak szerelve, majd a keverék megkötése után több szálat feszítenek közöttük, orientálva ezzel a fennmaradó közbenső világítótorony profiljait.
 • Miután a jelzőfények megszilárdulnak, a szálakat eltávolítják, és közvetlenül a gipszhez juthatnak. Keverje össze a keveréket 20-25 perc alatt. A habarcsot falra vagy permetezéssel vagy spatulával történő szórást alkalmazzák. Egy kicsit nehezebb dobás, ezért ezt a módszert elsősorban a tapasztaltabb gipszek használják. Miután az alkalmazott megoldás igazodik a szabályhoz, amelyet felfelé és lefelé mozgatnak a jelzőfények mentén. Általában a vakolat vastagsága 0,5-2 cm, ha többre van szükség, akkor a munkát rétegenként kell elvégezni, minden réteget szárítani. Körülbelül egy órával a gipsz alkalmazása után, amikor elkezd száraz, a felület végleges kiegyenlítése megtörténik. Általában a világítótornyok a gipszrétegben maradnak, de néhány buzgó tulajdonos lebontja őket. A jelzőt egy szokványos simító segítségével távolíthatja el, óvatosan húzza le az egyik széléről, ezt addig kell végrehajtani, amíg a keverék teljesen le nem fagy. Az így létrejövő üregeket is keverjük össze és dörzsöljük.

Miután megszáradt a vakolat, olyan felületet kap, amely optimálisan alkalmas a cserépbeállításra. De a fektetés előtt ne felejtse el újra előtérbe helyezni a falat, ez előfeltétele a csempefelület tartósságának. Miután elkészítették az alapot, egy csempe, hogy megbirkózzanak az építőipar kezdetével is. Ezzel nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem erkölcsi megelégedést is kaphat attól a ténytől, hogy ön maga lett a lakás tervezője.

A fürdőszoba falak előkészítése a csempe alatt

A falakkal szemben a fürdőszoba csempe - nagyon praktikus és megfizethető megoldás. Azonban a csempézési munkálatok számos fontos árnyalattal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy gyönyörű és megbízható csempeburkolat jöjjön létre, az előtti előkészítés előtt kiváló minőségű alapozásra van szükség. Ha az előkészítő munka során siet, és például nem távolítja el a port a bevonat alapjáról, akkor például a kiváló minőségű bélés nem tartós.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiséget csak azért érezzük, hogy tetszeni fog, bizonyos munkák elvégzésénél néhány egyszerű követelményt kell követnie:

 1. A falak felületének erősnek és laposnak kell lennie.
 2. A burkolat alatt lévő alapot jól tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól.
 3. Néhány felület további előkészítést igényel - bemetszés, vízszigetelés, kárpitozás stb.
 4. A burkoláshoz használt burkolólapokat is jól kell tisztítani.

Munkaalap tisztítás

A bélés alapozásának kezdeti szakasza az előző bevonat tisztítása és a por tisztítása. Ha a munkaterületen régi csempe vagy festék van, azokat el kell távolítani. A csempe eltávolításához használjon vésőt, mindegyik darabot kipréselve és eltávolítva a falról. A csempe eltávolításakor meg kell tisztítani az előző bevonatból maradt ragasztó alapját. A ragasztót spatulával távolíthatja el. Ha a ragasztó túlságosan elfogy a felületen, jobb az őrlőgép használata. Ne feledje, hogy az őrlőgép használata után újra meg kell járni egy spatulával a felszínen.

Ha el kell távolítania a festéket a falakról, akkor a tisztítási folyamat kissé más lesz. Ha a festék eltávolítása könnyen eltávolítható ugyanazzal a simítóval. Azonban előfordul, hogy ez az eszköz nem szembeszáll a rezisztens festékekkel. Ebben az esetben használjon speciális megoldást, amelynek célja ezek eltávolítása. Ezt a szerszámot ecsettel viszi fel a festett felületre, és bizonyos idő elteltével maga a festék eltávozik a falról. Ha a festmény túl vastag, akkor jobb az épületszárító használata.

A régi bevonat tisztítása után szükséges a homokszórás, vagy akár a speciális géphez való polírozás is. Ezután alaposan körbejárja a felületeket egy nedves ruhával, hogy megtisztítsa az alapot a portól. Mielőtt folytatná a munkamenet következő szakaszát, várjon, amíg a falak teljesen tiszták a tisztítás után.

Felületi kiegyenlítés

A homlokzat szilárdan és hosszú ideig csak sík felületen tartható, ezért elő kell készíteni. Általában minden falnak van egy bizonyos görbülete, de ha a felület megtisztítása után számos jelentős szabálytalanságot észlel a felületen, akkor szükség van az alaprész alapvető beállítására. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni.

Az elsőt gyakran használják alacsony költségek miatt. Alkalmas sok lyukkal rendelkező falakhoz. Vágja le a felszínt egy pickaxe segítségével, erősen kiálló dudorokkal. Ezután a falakon lévő lerakódásokat gipsszel kell lezárni.

A második módszert olyan falak esetében kell alkalmazni, ahol hiányosak, de görbülettel. Lényege a gipszkarton felépítésében rejlik - a gipszkarton falait teljesen be kell húzni. Ne feledjük, hogy a fürdőszobában külön nedvességálló anyagot kell választani. Továbbá a falak összehangolásának ezen verziójával azonnal vegye figyelembe, hogy a gipszkarton szerkezet nem nagy terhelésre készült. Ezért ne használjon terjedelmes és nehéz csempeeket.

Kisebb javítások

A csempe lefektetése előtt szinte minden falnak kisebb javításokra van szüksége. Ennek figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből a fal készült, mivel ennek a tényezőnek a figyelmen kívül hagyása nem kívánt eredményeket eredményezhet.

Betonfal használatakor olyan felületeken kell vakolni a felületeket, ahol lyukak és repedések vannak. Ügyeljen a régi gipsz rétegére, amely összeomlik, jobb, ha azonnal új bevonatra cseréli őket. A gyanús terület ellenőrzéséhez kopj hozzá. Ha a hang süket, akkor azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva és nem kell cserélni. Egy szonzó hang azt jelenti, hogy hamarosan egy darab gipsz hamarosan leesik, ezért jobb, ha azonnal eltávolítod, és új helyre cseréled.

A gipszréteg teljes száradása után minden felületet kendõvel kell elkenni. A fürdőszobába helyesen megválasztott gittek segítenek a falak víztaszító hatásának jelentős javításában. Ehhez számos tulajdonságra van szüksége:

 1. Nedvességállóság. A felhasznált töltőanyag jellemzőit nem szabad csökkenteni a nedvesség hatása alatt. Ez akkor is igaz, ha a szintezett felület fedővel van ellátva, mint a csempék esetében.
 2. Hőhatásállóság. Ha a töltőanyag hőmérséklet-ingadozásra reagál, hatással lesz egy "gördülő" alaphoz, amellyel kapcsolatban a csempe előbb-utóbb lemaradni kezd.
 3. Tartósság. Ideális esetben az összehangolt falak legalább 20 évig tartanak, ezért a gittnek meg kell felelnie ezeknek a határidőknek. Kiválasztásánál a megadott számot kell vezetni.

A gitt használata után a felületet alapozóval kell kezelni. A primernek antibakteriálisnak és kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a fürdőszobában a jövő bélés tartóssága is függ.

Amikor téglafalra dolgozik, először vakoljon is. A fal teljes területét gipsszel kell bevonni, így a téglák találkozásánál nincs olyan üreg, amely zavarhatja a burkolólapot. Ezután a teljes felületet is fel kell töltened, és egy alapozóval járni kell.

Ami a faalapot illeti, erősnek és stabilnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a csempe súlyának. Hasonló jellegzetességek különböznek a rönkök falai helyiségétől A falakon fel kell tölteni a fémrácsot. Ezután egy réteg gipszet rajta. Ezután az előkészítés homlokzati munkálatokra ugyanaz, mint a beton és a téglafal esetében.

Vízszigetelő felületek

Fontos lépés az alap készítéséhez a csempe azonnali lefektetése előtt vízszigetelés. A fürdőszobában ez a kiegészítő védelmi intézkedés nem mellőzhető. Általában speciális film- vagy folyékony oldatokat használnak a vízszigeteléshez, melynek célja, hogy jobb minőségű csempe-installációt biztosítson a fürdőszobában.

A fürdő falainak vízszigetelő anyagának kiválasztása esetén jobb, ha folyékony készítményt választanak. A textúrája miatt sűrű védőréteget hoz létre, amely megbízhatóan védi a falakat a víztől. Ezenkívül a folyékony oldat vízszigetelése sokkal kényelmesebb, mint egy film használata. A falon egy ilyen szerszámot kell alkalmazni egy kefével vagy hengerrel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízszigetelő anyagot száraz felületre kell felhordani. Ezért, mielőtt ezt a lépést elvégezné, várjon addig, amíg a primer teljesen megszárad.

A felület nedvességtől való további védelme érdekében hozzon hozzá egy kis vízszigetelő vegyületet a csempe ragasztóanyaghoz (PVA ragasztó is működik). Ne aggódj, a ragasztószerkezet nem változik az ilyen keverés miatt, és a vízszigetelő hatás jelentősen javulni fog. Ezt azonban nem szabad elviselni, mert az ilyen adalékok nagy koncentrációja megváltoztatja a csemperagasztó konzisztenciáját.

Valójában ezt követően végigmegyünk az utolsó szakaszra - a csempe ragasztására. Ezeket az egyszerű utasításokat követve tökéletes felületet készíthet a béléshez. Az előkészítő munkák segítenek a pénzt megtakarítani, mert az ilyen lefedettség sokáig tart.

Hogyan készítsük el a falakat a csempék készítéséhez?

A bélés alapozásának megfelelő előkészítése garantálja, hogy kiváló minőségű csempebeépítéssel az építési munkákat sikerrel koronázzák, és a csempézett falak szépségükkel és hosszú működési idővel a tulajdonosuk szemében örömmel fogadják. Ezért a falak elkészítésénél a szakembereknek tanácsosnak kell lenniük a rohanás és a munkának minőségi szempontból, felismerve ennek a színpadnak a fontosságát, mivel a falon maradt por, szennyeződés, zsír és más idegen részecskék zavarhatják a ragasztó erős tapadását a fal alapjához, és csökkenthetik mindez meglehetősen szomorú eredményre vezet, ami a csempe duzzadásának és leomlásának köszönhető.

A csempe elrendezése a fürdőszobában.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiség hosszú évekig kényelmes és biztonságos legyen, és csak pozitív érzelmeket hozzon a tulajdonosa számára, fontos, hogy az építési munkák során a következő szabályokat tartsák szem előtt:

 • a falakat a lehető legközelebb kell elhelyezni;
 • meg kell győződni arról, hogy a bázis alaposan eltávolítja a port;
 • be kell tartania a csempe tisztaságát;
 • szükség esetén a bázis további előkészítését elvégezheti vízszigetelő munkák elvégzésével, fémszalaggal ellátott kárpitozással, stb.

Első szakasz: fal tisztítás

Természetesen az ideális lehetőség, amely minimális erőfeszítést igényel a felkészüléshez, egy új ház, amelynek falai még nem fejeződtek be. Ebben az esetben korlátozhatja a falak tisztítását a porból és az építőanyagok maradványaiból. A falak előkészítése ebben a kiviteli alakban a következőket igényli:

 • spatula;
 • csiszolópapírral;
 • speciális primer vagy PVA ragasztó.

A szilikon eltávolítása kémiai oldószerekkel a legegyszerűbb és legköltségesebb módszer.

A falak előkészítése a kemény részecskék kézzel történő eltávolítására spatulával és csiszolópapírral történik. A súlyosabb alakzatokat mechanikusan eltávolítják. Az eltávolítás elvégzéséhez a vízzel hígított PVA-ragasztót vagy speciális primereket használnak.

Természetesen a már használt falak előkészítése sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, különösen, ha már van csempe. Ilyen helyzetben el kell távolítania a régi bélést és a ragasztó maradványait, majd végezze el a por eltávolítását és a felület kiegyenlítését.

A speciális megközelítés megköveteli a tartósabb anyagok, például a festék felületének eltávolítását. Gyakran szinte lehetetlen a régi festéket egy spatulával eltávolítani, ezért vésővel és kalapáccsal kell vágni. A nem lakáscélú helyiségek falainak felületét a festék eltávolítására tűz lángja kezeli.

A második szakasz: a falak kiegyenlítése és megerősítése

Ha a tisztítás befejeződött, szükség esetén haladjon a falak összehangolásához, ami esetleg nem elég erős és még sérült is. Ebben az esetben a falak előkészítése először erősítést, majd tisztítást, kiegyenlítést és végül csempével néz szembe.

A falak előkészítése a csempe alatt.

Ha a falak szabálytalansága elhanyagolható, akkor csak a csempe ragasztására közvetlenül a csempe lefektetése esetén korlátozódik.

A jelentős cseppek további kiegyenlítésnek vannak kitéve a kiálló részek kopogtatásával és repedések és üregek kitöltésével. A munkát ebben az esetben használják:

 • speciális gitt;
 • gipszkarton.

Súlyos rendellenességek vakolva vagy gipszkarton lapokkal fedettek. Az első esetben, miután befejezte a munkát, a csempe behelyezése előtt a felületet több napig hagyja, amíg teljesen megszárad.

Bázisok előkészítése különböző anyagokból cserép megmunkálásához

Az előkészítő munka végrehajtásának módjai általában nemcsak az épület és falainak korától függenek, hanem az anyag típusától is, amelyből létrejönnek. Tehát lehet beton, tégla, gipsz, kő vagy fa.

Ettől függően a telepítési bázis elkészítésének módja kiválasztásra kerül.

Szintező lapok lapos lécekkel.

Az ideális helyzet az, amikor egy csempe készül a gipszkartonon vagy gipsz alapon. Ebben az esetben a vakolt falak üregek és gyenge pontok jelenlétére ütköznek, és ha megtalálják őket, a gitt és a szintezés elvégzésére kerül sor.

A burkolatok fadarabokon való elhelyezése szempontjából fontos a szerkezet szilárdsága, hiszen a csempe teljes egészében súlyos értékeket ér el. A burkolatot gyakran használják a burkoláshoz is. Az előkészítő munka ebben az esetben egy fémháló csomagolását és egy gipszréteg utólagos alkalmazását foglalja magában.

Az új falakon való lefektetésnél fontos, hogy a falak végső zsugorodása egy bizonyos ideig (legfeljebb néhány hónapig) tartson fenn.

Amikor a burkolatot egy kerámia téglaalapra helyezi, a varratokat először fel kell tüntetni. A beton és szilikát téglák előzetes vakolást igényelnek.

A magas páratartalmú helyiségek elhelyezése

A magas páratartalmú helyiségek, például fürdőszoba, WC, konyha, uszoda stb. Csempeinek sikeres működtetésének előfeltétele a vízszigetelő munkák teljesítménye.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a víz szivárgását ilyen helyiségekben, fontos, hogy a vízszigetelő anyagot elegendő magasságba helyezzük. Ebben az esetben a szomszédos helyiségek biztosíthatók a nedvesség behatolása ellen. A fürdőszobákban a vízszigetelő réteget általában 1,5 m magasra helyezzük, és a medencék falai természetesen teljes szigetelésnek vannak kitéve.

Kerámia burkolólapokkal szemben.

Szerencsére a modern vízszigetelő anyagok lehetővé teszik, hogy megbízható és egyszerűen használható eszközöket válasszon. Azonban, függetlenül attól, hogy az anyag mennyire sokoldalú, lefektetésekor szükség van az egyes szakaszok ellenőrzésére annak érdekében, hogy elkerüljék a rések és rosszul kezelt helyek kialakulását, mivel még a kezeletlen felület is komoly problémákat okozhat a jövőben.

Az alap megfelelő elkészítése után a falat a csempe szélességének és hosszúságának figyelembevételével kell meghatározni (a csempecsatlakozások szélessége is figyelembe van véve). Ez az eljárás lehetővé teszi a sima és gyönyörű lefektetést.

És végül érdemes megjegyezni, hogy a mester kiválasztásakor jobb, ha a munkája költségeire, nem pedig a munka költségeire összpontosít, mivel a csempe meglehetősen drága és súlyos anyag, és a munkákhoz bizonyos ismeretekre és készségekre van szükség.

Az eredetileg megtakarítás és a minőség elvesztése után később megtalálhatja magát olyan helyzetben, ahol további munkákra van szükség az átdolgozáshoz, ami előre nem látható pénzügyi költségekkel és idővel és erőfeszítéssel jár. Ezért nagyon fontos, hogy az előkészítő munkát és a folyamat kezdetén nagyon komolyan kezeljék, ez kiváló eredményt és hosszú működési időt biztosít. Sikeres döntések!

Három egyszerű lépés a falfelület elkészítéséhez a csempe lefektetése előtt

Hagyományosan a fürdőszoba és a konyha falai csempézettek, mert szép, praktikus és megbízható. Annak érdekében, hogy a javítás tartós legyen, meg kell kezdeni az alapokból, a falfelület felkészítésével és a csempe burkolás minőségétől függ. Ha a bázis illusztrálatlanul készült, akkor nem lesz szuper drága és szuper erős ragasztó a helyzetet, így egy gyönyörű, divatos, szeretettel választott csempe leesik és újra "Hello, repair".

Hogyan készítsünk egy falat a csempe alatt

A csempe alatt lévő falak különbözőek. Festett, vakolt, fából faragott, régi tapéta vagy csempe, vagy akár csak beton, mint az új épületek. Van egy közös dolog - mindannyian gondos előkészítést igényelnek, ami tisztítással kezdődik.

Első lépés - a falak tisztítása

A régi bevonatok tisztítása szükséges ahhoz, hogy megerõsödjön a tapadó ragasztása a falra, így a legfontosabb feladat egy erõs bázis elérése.

Falazott falak

A régi vakolat nem mindig távolítható el. Ha kiváló minőségű, vagyis nem összetörik, nem roskad össze a kalapáccsal való ütközéssel, és nem mozdul el az alaptól, akkor hagyjuk, miután festettük a repedéseket. Ha a vakolat felfúvódott, laza, akkor csak egyféle módon tisztítható az összes szabály:

 1. Nedvesítse meg a falakat forró vízzel. Ez azért van így, hogy lágyítsa a felületet és minimalizálja a port. Ahogy a fal megszárad, újra meg kell nedvesíteni.
 2. A fal teljes területét egy nehéz kalapáccsal megverni, a tetejétől kezdve, hogy a legszegényebb darabok leesnek. Ezután vegye le a pihenőt egy vésővel egy kalapáccsal, és óvatosan felfelé vegye fel az egész rétegeket.
 3. Ha a vakolat szorosan feszül, és a véső nem képes megbirkózni vele, akkor a csiszolót kis szektorokra kell csiszolni, és a munka gyorsabban megy.
 4. Szintén alkalmas a daráló tisztítására, amely egyszerűen törli a régi bevonatot.
 5. A varratok különleges figyelmet érdemelnek - minél jobban tisztítják, annál szorosabbak lesznek a cserép.
 6. A munka befejezése után alaposan mossa le a falakat és távolítsa el az összes port.

Hivatkozás: a díszítő vakolat rossz alapja a csempenek, így egyébként is le fog kerülni.

Falak régi tapéta

A tapétát óvatosan kell eltávolítani, mivel a falon lévő legkisebb maradványaik csökkentik a tapadás erejét. Az eszközök közül csak a szokásos simítógép szükséges, de ha a tapétát szorosan tartja, akkor nem tehet további trükköket:

 1. Nedvesítse meg az egész felületet szappanos meleg vízzel vagy egy különleges folyadékkal, amelyet hardverraktárakban értékesítenek.
 2. Várjon 10-20 percet, amíg a víz áztatja a tapétát és feloldja a ragasztót.
 3. Egy spatulával levágva.
 4. Ha a tapétát úgy tartja olyan szorosan, hogy az áztatás sem segít, az elektromos gőzölő segít.
 5. Teljesen mossa le az összes ragasztót a falról.

Segítség: Előfordul, hogy a tapéta kipattan. Ebben az esetben minden lépést meg kell tennie, hogy tisztítsa meg a falakat a rossz vakolatból.

Régi csempe falak

Két lehetőség közül választhat: vagy tegyen egy újat a régi lap tetejére, vagy teljesen távolítsa el a régiet. A korábbi burkolat levétele zajos, poros, de helyesebb:

 1. Használjon szivacsot, nedvesítse meg az összes varratot és távolítsa el a habarcsot.
 2. Vegyünk egy vésőt, illesszük be a varratba, és kalapácsütéssel kalapeljük le a szerszámot mélyebben a habarcs alatt, majd vegyük le. Ha a régi csempe újrahasználatra van szüksége, nagyon óvatosan kell végrehajtani.
 3. Ha a régi csempe nem szükséges, a bontás felgyorsítása érdekében használhat egy bitbit-et.
 4. A tisztítás befejezése után az összes maradék ragasztó eltávolításához csiszoljon.

Hivatkozás: Működés közben a perforátor biztonsági szemüveget igényel.

Festett falak

A konyhák és a fürdőszobák festett falai - meglehetősen közös belső kialakítás a szovjet korszakban. Ezt az olajfestékhez használják, amely gyengén eltávolodik a beton felületétől, de ennek ellenére megszabadulhat ettől. Ennek három módja van:

 1. Kémiai. A leggyorsabb, de a legveszélyesebb módszer is - a festék lágyítására speciális kémiai megoldást alkalmaznak a falra, és egy idő után könnyen meg lehet tisztítani egy spatulával.
 2. Thermal. Az alkalmazott festékszóró lágyítására, de ez a módszer nem alkalmas olyan helyekre, ahol a huzalozás.
 3. Mechanikai. A festéket egy spatulával vagy őrlőlemezzel távolítják el. Ha még mindig nem tudja eltávolítani, akkor a régi régimódi módszer megmenteni fogja a helyzetet - a fal felszínét más irányba vágja.

Fontos! Bármelyik módszert is választják, a szem és a légzőszervek védelme kötelező.

Fa falak

A fa élő anyag, nedvesség miatt duzzad, szárazság miatt zsugorodik, ezért nem lehet közvetlenül a fa felületén csempét elhelyezni, először fertőtlenítőszerrel kezelnie kell a falat, és megfelelőbb alappal - nedvességálló gipszkartonnal kell kezelnie.

Gipszkarton falak

Az ilyen falakkal való találkozás öröm, tökéletesen sima és a csempe jól illeszkedik. De először, mint mindig, a feldolgozás szükséges:

 1. Annak érdekében, hogy az összes csatlakozó varrat lezárható építési kötéssel.
 2. Akkor gondosan csípje meg őket.
 3. Kezelje a felületet kétszer egy alapozóval a vízszigetelés megerősítése érdekében.
 4. Csatlakoztassa a polipropilén hálót a gipszkartonhoz ragasztóval vagy kapcsokkal. Ez azért van így, hogy erősítse a szerkezetet és javítsa az oldat tapadását.

Hivatkozás: Az alap erőssége növelhető két réteg gipszkarton felszerelésével.

Második lépés - Szintezés

Kanyarok, több hiba a fal - egy ismerős jelenség, és senki sem lepődött meg. Ezért a csempézés megkezdése előtt szükséges lesz a gipsz szintje, és ha az érdesség meghaladja az 5 cm-t, gipszkarton lesz.

Annak érdekében, hogy az alapot gipsszel lehessen szintetizálni, azt zsírtalanítani kell, tisztítani kell a porból és alapozni. Ezután a durva beaconok használatával meg kell határozni a fal érdességét, és ennek megfelelően a szükséges mennyiségű száraz keveréket. A 10 mm-nél kisebb lehajlás könnyedén javítható a bélés során, és a vakolás ebben az esetben nem szükséges.

A száraz keverék kiválasztása a kötőanyag típusától függ. A fürdőszobában és a konyhában a páratartalom megnövekedett, ezért alacsony nedvességtartalmú gittszükségletre van szüksége, vagyis cementet, különben az új csempe gombák és penész tartályává válik.

Harmadik lépés - vízszigetelés

És végül, a végső, de nem kevésbé fontos lökésbiztos vízszigetelő kompozíció. Először a szárított falat fertőtlenítő réteggel borítják, majd egy alapozóval, amely növeli a felületek tapadását, és ugyanakkor akadályozza a nedvesség behatolását.

Száradás után úgy tűnik, hogy a fal vastag filmből van borítva, és ha permetezik, a vízcseppek egyszerűen lefolynak.

Az ilyen módon előkészített falakat nem fenyegeti semmilyen forma vagy csempe ragasztó. A legfontosabb dolog nem rohanni és ellenállni az alkalmazott megoldás minden egyes rétegének kiszáradásához szükséges időnek. Mindezen feltételek teljesítése teszi a falak felületét a burkolatnak.

A falak előkészítése a csempe alatt

A falak előkészítése a csempékhez megköveteli ennek a folyamatnak az alapvető pontjait. Egyenálló és biztonságosan rögzített cserép több mint egy évig szolgál. Ezért előzetesen meg kell ismerkednie a lehetséges nehézségekkel, hogy ne kelljen módosítást végrehajtania.

Kötelező anyagok

A falak készítéséhez a csempe lefektetéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • Tömítő.
 • Primer.
 • Csiszolópapír.
 • Gipszkarton lapok.
 • Fém beaconok profilok formájában.

műszerek

A szükséges eszközökről:

 • Keskeny spatula
 • Széles és hosszú simító.
 • Fogazott simító.
 • Megoldási kapacitás.
 • Rácsos, amely be van helyezve a csiszolópapírba.
 • Ecset és henger.
 • Építési szint.
 • Építőipari keverő.
 • Szabály.
 • Simítóval.
 • Ceruzával.
 • Létrára.
 • Védőruházat, kesztyű és védőszemüveg.

A falak előkészítése a csempe alatt. Lépésről lépésre

A falak előkészítése a csempe alatt több lépcsőből áll:

 • A dudorok típusának meghatározása.
 • Felület előkészítés.
 • Illessze a falakat.
 • Csiszolása.

Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy távolítsa el az összes felesleges tárgyat a helyiségből, mivel az előkészítés során nagy mennyiségű por keletkezik. Ezután a régi fedelet leszerelték és a szemetet eltávolították.

A padlót műanyag burkolattal kell lefedni. Ezután meghatározzák az érdesség típusát és a görbület mértékét. Ha szükséges, a fal kiegyenlítésének legoptimálisabb módját választja ki.

A technológia szerint a felület kiegyenlítése és csiszolása történik. A munka végén a falakat porból és alapozással tisztítják. Ez a felület teljesen készen áll a csempék felállítására. Ha por marad a falakon, csökkenti a ragasztó tapadását a felületre, és ennek következtében a csempe leesik.

A falaknak stabilnak és sima felületűnek kell lenniük. Ez biztosítja a tökéletes falazólapot a falon. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a munka minden fázisát.

A fal szabálytalanságai

A fal görbületét a felszínre felépített szerkezeti szint határozza meg. Ha egy csepp több mint 6 cm 1 m 2 -re, akkor ebben az esetben szükséges lesz a gipszkarton lapok szintjének szintre állítása. Ha ez a különbség kevesebb, mint 6 cm, akkor megteheti a gitt.

Gyakran a csempe a fürdőszobába vagy a konyhába kerül. Ezért érdemes előre elhagyni a gipszkarton és gipszkeverékeket. Ezek az anyagok nem fogják pontosan meghosszabbítani a javítás élettartamát.

A fal szabálytalanságok típusa a következőképpen oszlik:

 • Domború.
 • Homorú.
 • Vegyes (konvexitás és homorúság ugyanabban a síkban).
 • Lejtővel (balra vagy jobbra).
 • Szabálytalanságok a csomópontnál.

A görbület mértékének és típusának meghatározása után kiválasztják a hiba megszüntetésére a legoptimálisabb módot.

A falak összehangolása a csempe alatt

A falak összehangolására vonatkozó munka a régi bevonat lebontásával kezdődik. A csempe leáll, a festék vagy a tapéta eltávolításra kerül. Mindent megtisztít a betonpohárig. Emiatt a vakolat szilárdan a felületen marad.

A következő lépés a falak alapozása. Ehhez meg kell választani a megfelelő alapozót. A szokásos összetétel ebben az esetben nem fog működni. Különleges mélyedéses alapozóra van szükség, amely miatt az egész felületen egyenletes tapadás biztosítható.

Ha a falfelület már vakolva van, akkor az anyagot szorosan tartják, majd az ilyen falakon tömítésekre van szükség. Ugyanez vonatkozik a beton felületekre is. Rontva a kemény gitthez tartozó felület legmegfelelőbb összekapcsolását biztosítják. De ha a felület tégla, akkor a hornyok nem hajthatók végre.

Ezután a megoldást gyúrjuk. Kövesse a csomagban megjelenő utasításokat. A száraz por vízzel történő keverése esetén gondoskodni kell arról, hogy a keverék nem folyékony vagy vastag legyen. Ha nagyon folyékony, akkor feltérképez, és megszilárdulni fog.

Könnyű a gyantát elkészíteni egy építő keverővel. Kézi, de több időt vesz igénybe. A keveréket kis adagokban kell hígítani, mert gyorsan megragad és megszárad.

Kereskedelmi forgalomban kapható hígított keverékek állnak rendelkezésre, amelyek azonnal felhasználhatók. Nagyon kényelmes, de drágább, mint a száraz vak.

Beaconok telepítése

Ha a falon kis szabálytalanságok vannak, akkor a keveréket nem vastag réteggel kell felhordani a felület szintjének meghatározásához. Nagy cseppek esetén speciális fémjelző lámpák vannak felszerelve. A gittben ülnek. A világítótornyok felső részeit ugyanabban a síkban kell elhelyezni.

A jelzőfények helyes telepítéséhez kövesse az alábbi utasításokat:

 • Húzzon a falra néhány függőleges vonalat, amelyek között 40-50 cm között van.
 • Mérje meg a kívánt hosszúság profilját (a szoba magasságának megfelelően).
 • Alkalmazzon gitt a profilra több helyen.
 • Csatlakoztassa a falon levő első vonalhoz és nyomja meg.
 • Ugyanazt a technológiát alkalmazva telepítse a következő profilt az azon a helyen, ahol az utolsó sor szerepel a falon.
 • Húzza a kötelet vízszintesen a profilok közé.
 • Rögzítse a fennmaradó köztes profilokat, mérje meg a telepítés egyenletességét.

Az első profil telepítésekor a helyiség sarkából rövid távolságra kell mozgatni. Ne helyezzen be jelzőt a sarkokba.

Hogyan kell vakolni

A gipsz viszonylag sík felületen való elhelyezése a jelzőfények használata nélkül a következő technológia szerint történik:

 • Egy kis spatulával kis mennyiségű oldatot gyűjtenek össze.
 • Áthelyezték egy nagy spatulára.
 • A falhoz szöget bezárva.
 • Alkalmazzon egy második anyagcsíkot.

A munka során azonnal fel kell venni a felesleges anyagot. Ezért több gittszalag alkalmazása után a szabályt ki kell simítani.

A tapasztalt szakemberek másképp csinálják - a mázolás helyett a megoldást a falra dobják. Így sokkal gyorsabban kiderül, akkor ez a módszer túlmutat a kezdők erejében, ezért a legjobb utasításokat követni.

Ha beaconok vannak telepítve, akkor fel kell tölteni a köztük lévő helyet az elkészített keverékkel. Biztosítani kell, hogy a világítótornyok teteje a felszínen maradjon. Ezt követően egy órán belül, amíg az oldat teljesen megszárad, a világítótornyok eltávolításra kerülnek, és a létrejövő hornyok fel vannak töltve a fennmaradó oldattal.

Miután a gitt teljesen száraz, a felület csiszolódik. Ehhez vegyen egy rántást, amely be van helyezve a zománcpapírba. Ezután a falak teljes felülete körkörös mozdulatokkal van felcsavarva. Ha zománcpapírt használ, nem szükséges sima anyagot felvenni. A papír körülbelül 60 szemcsézettséggel jár. Ilyen durva fal ragaszkodni fog jobban a ragasztó összetételéhez. Emellett a burkolólap alatt lévő falak nem igénylik a tökéletes simaságot.

Professzionális tippek

A csempeburkolás falainak előkészítése során a szakemberek azt tanácsolják, hogy ne térjenek el a szabályoktól:

 • A vakolat alkalmazása előtt a felületet alapozóval kell kezelni. Ennek következtében a felületen egy különleges film keletkezik, amely simítja a falat.
 • Gipszkeverék nedves helyekre.
 • Ha a falon levő magasságkülönbség 1 cm-nél kisebb, akkor nem lehet a falhoz igazítani. Végül is egy speciális ragasztókompozíció enyhén szintező felületet biztosít.
 • Mielőtt megkezdené a csempe elhelyezését, a fal fertőtlenítő kezelést igényel. Ennek köszönhetően a felület védve lehet a penésztől és a penésztől, amelyek gyakoriak a magas páratartalmú helyiségekben.
 • A gipsz helyett a beaconok speciális lámpatestekre telepíthetők, amelyek könnyebben kezelhetők.
 • Miután a gitt megszáradt, a falat teljesen tisztítani kell a portól és a szennyeződésektől, ami biztosítja a felület tapadását a ragasztóhoz, és ennek eredményeképpen - csempével.

Annak érdekében, hogy megfelelően felkészítse a falakat a csempék készítéséhez, használhatja azokat a tippeket, amelyeket a szakértők javasolnak ebben a videóban. Bemutatta a gyakorlati javaslatokat a munka minden fázisára vonatkozóan.

A falak ilyen előkészítése a csempeburkoláshoz lehetővé teszi a kezdő számára, hogy jobban helyezze el a falon lévő anyagot. Végtére is egy tapasztalt szakember sem képes arra, hogy még a csempét is lehessen elhelyezni egy hajlított falon. Ezért a burkolólapok sikerének kulcsa az, hogy megfeleljen az előkészítés szabályainak.

Hogyan készítik a falakat a csempe alatt?

A csempével borított falak nagyszerűen néz ki a konyhában és a fürdőszobában. A sikeres bélés kulcsa a csempe alatt lévő falak előkészítése, ami lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos felületet hozzon létre. Ez a legfontosabb folyamat, amely közvetlenül befolyásolja a munka minőségét és a kész fal megjelenését.

A fal szabálytalanságai és azok összehangolási módjai

Manapság számos módszert alkalmaznak arra, hogy a falakat a csempe alá igazítsák. Mindegyikről többet kell megtudni.

A leggyakoribb falhibák a következők:

 • lejtők jobbra és balra;
 • szabálytalanságok az ízületekben;
 • konvexitás;
 • konkáv;
 • konvexitás, konkávsággal kombinálva.

A hibák kiküszöbölésére szolgáló módszerek nagymértékben függenek méretüktől. Ezért a falazó felületen a magasságkülönbség legfeljebb 5-6 cm lehet. A 6 cm magasságkülönbség esetén az előkészítést gipszkarton segítségével végezzük. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a vakolás meglehetősen nehézkes és hosszadalmas folyamat, ezért idő hiányában a gipszkartonhoz és kis hibákhoz való alkalmazkodás lehetséges.

A vakolás során a betonfal elkészítése gipsz vagy cement-homok keverék alapú anyagokkal történhet. Mivel mindegyikük eltérő teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, helyesen kell meghatározni, hogy a kezelendő felület melyik helyiségben található.

Ha a fal egy magas páratartalmú helyiségben van, a gipsz alapú vakolat nem használható: ha víz jut a felületre, a gipsz deformálódhat. Itt homok- és cement alapú vakolatokra lesz szükség. Amikor a falak alatt a csempe alatt a konyhában, akkor bármilyen típusú vakolat, beleértve a vakolat.

Vakolási szabályok

A falak falazásához gipsz kell készíteni:

 • kanál;
 • spatula;
 • építési szint;
 • ecset primer alkalmazásához;
 • a szabály;
 • reszelő;
 • gipszgyertya kapacitás;
 • vakolat fésű;
 • rulett kerék;
 • jelzők;
 • véső;
 • primer;
 • vakolat.

Az összehangolási folyamat a régi festék, szennyeződés, por stb. Felületének tisztításával kezdődik. Miután megtisztította a falakat, érdesítse őket egy úszóval. Használhat vésőt is, amellyel a felületre apró vágásokat alkalmaznak. Ezután a kezelt felületet speciális primerrel vagy beton érintkezéssel borítják.

A primer kiválasztása teljesen függ a szubsztrátum típusától. A nagy nedvességtartalmú és porózus felületek jellemzői a gipszkeverék egyenetlen keményedését jelentik, ezért alaposan behatoló alapozó használata javasolt a feldolgozás során. A beton-tapadó habarcsokat sikeresen alkalmazzák betonra és alacsony porózus anyagokra. A közepes pórusú szerkezetű falakat hagyományos univerzális alapozóval lehet kezelni a belső munkákhoz.

Amikor előkészíti a falat csempék, a primer alkalmazása további garanciát nyújt a minőségre.

Ez kiküszöböli az olyan problémákat, mint a vakolat, repedések, foltok és csíkok, stb.

Amikor a primerréteg megszárad, folytathatja a vakolást. A munkákat száraz alapon, legfeljebb + 5 ° C-os levegőhőmérsékleten kell elvégezni. Amikor a gipszet vízzel hígítjuk, gondosan kövesse a gyártó utasításait. Itt van a legfontosabb szabály: jobb, ha nem töltődik be, mint öntsön!

A vakolat nem lehet túl vékony. Lehetőség van a megfelelő szemcsepp mennyiség meghatározására az alábbiak szerint: meg kell tartani a spatulát a hígított készítmény felett. Ha a felszínén olyan mélyedés keletkezik, amely nem terjed, elegendő víz van. Túl sok folyadék tömörítheti az alapot.

A következő lépés a jelzőfények telepítése. Először is, egy mérőszalagot használva a fal párhuzamos függőleges vonalakra van osztva, amelyeknek távolsága körülbelül 100-150 cm legyen, a gipszkeverék alkalmazásával pedig mindegyik vonalhoz világítótest-profilt kell elhelyezni. A profilok függőlegességét szintenként ellenőrizzük. A jelzőfények maradjanak addig, amíg a vakolat teljesen meg nem keményedik.

Egy idő után folytathatja a vakolást. Általában egy spatulával készült, amely dobja a kompozíciót, vagy elterjedt a fürdőszoba vagy konyha falán. A már alkalmazott megoldást a szabály szabályozza.

Míg a vakolat nem szárított, "fésült" egy vakolatfésszel, így a gömböcskék jobban tapadnak a következő anyagréteghez. A következő réteget az első és alaposan kiszáradt szárítás után helyezzük el. Ugyanakkor szükséges a jelzőfények eltávolítása. Az így kapott tér tele van vakolattal. A csempe behelyezése előtt a falak szárított felületét meg kell alapozni.

A gipszkartonhoz igazítás

A gipszkarton falakhoz való szintezéshez használják:

 • GCR;
 • építő ragasztó;
 • spatula;
 • fémfűrész;
 • szinten;
 • gumi sisak.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

A felszín előkészítése a munkához hasonló a fent leírtakhoz: a falak megtisztítása és alapozás. Ezután vágja a gipszkarton. Ez úgy történik, hogy a padló és a gipszkarton közötti szellőzőrés kb. 1 cm, a mennyezet és a gipszkarton között kb. 0,5 cm, a szakemberek azt javasolják, hogy az előre elkészített 1 cm magas tömböt használják, amely útmutatásként szolgál a gipszkarton rögzítésekor.

A lapok vágása után a ragasztót 40 cm-es pontosságú spatulákkal ragasztják a belső felületre. A ragasztóanyagtól a szélekig terjedő távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie, majd a paneleket a falakhoz kell rögzíteni. Amíg a ragasztó nem keményedett, a gipszkartonnak ki kell egyenlíteni. Ezt egy szint és gumi kalapáccsal végezzük. A szint ellenőrzi a függőlegességet és a vízszintes helyzetet, és a gumi kalapáccsal a lapok megfelelő irányba mutatnak.

Miután a ragasztószárak megszáradnak, a gipszkartonnak mélyen behatolható alapozóval kell kezelni. Ezután elkészül a gitt. A fal felületének teljesen síknak kell lennie. Szükség esetén alkalmazhat újabb alapozó réteget. Miután az alapozó megszáradt, a falnak a csempe alatt való elhelyezkedése készen áll.

Mindkét szintezési módszer nem igényel szakmai készségeket, így akár a tapasztalatlan otthoni tulajdonosok is elvégezhetik. A gipszkarton lapok és a munkaerő kiegyenlítése és a pénzügyi költségek minimálisak, és az eredmény a legpozitívabb.

Mint a gipsz vagy vakolat a falon, mielőtt a csempe a falon: előkészíti a felületet a csempe a saját kezével és a megengedett egyenlőtlenség

A fürdőszobában magas páratartalmú helyiség található, ezért különös követelményeket szabnak meg működésének és javításának. Cikkünkben megismerjük azokat a kulcsfontosságú pontokat, amelyekre a csempézés alapjainak megtervezésekor figyelni kell, hogy a javítás jó minőségű és sokáig elégedett legyen a lakástulajdonosokkal.

Jellemzői a falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában

A burkolólapok könnyű feldolgozása.

Sokkal nagyobb figyelemre van szükség az alapfelület elkészítéséhez.

Ez a kulcstényező, amelyen a falazat minősége, vonzó megjelenése és élettartama függ.

Különösen felelősségteljes előkészítési szakasz a magas páratartalmú helyiségekben végzett munka során, amely elsősorban fürdőszobát tartalmaz.

Miért készítsd el a falakat

Számos általános követelményt írnak elő az alaphoz a csempe alatt: sima legyen, és jó tapadási értékekkel rendelkezik. A fürdőszobában végzett javításoknál azonban a falakat gombaellenes készítménnyel kezelik, mivel ebben a teremben a gombák és a penész reprodukciójának feltételei a legkényelmesebbek. Az antifungicid vegyületek megakadályozzák a kórokozók elterjedését.

Abban az esetben, ha a fürdőszobában csempék felületként használják, a fokozott abszorbens tulajdonságokkal rendelkező anyagok (pl. Gipszkarton) szintén speciális víztaszító alapozóval vannak bevonva. Ilyen kezelés nélkül a falazat egyszerűen leesik.

Hogyan kell előkészíteni a falak kerámia csempe a WC csináld magad

Az önjavításra szolgáló előkészület a WC-ben több lépést tartalmaz:

 • a régi bevonat lebontása (ha rendelkezésre áll);
 • összehangolás;
 • primer.

Az apartmanokban a falak, ahogy helyes, beton vagy tégla. Minden anyagnak saját előkészítési jellemzői vannak.

Beton falak

A beton a betonozás előtt ki kell egyenlíteni.

 1. Előzetesen végezzen vizuális értékelést, és végezzen méréseket a szinttel.
 2. A szabálytalanságok azonosítása során meghatározzák annak jellegét és paramétereit.
 3. Munka előtt a falak por és szennyeződést tisztítanak.
 4. Közvetlenül a kifejezett cseppekhez való igazításhoz vakolatot használnak. Ha a beton sima, de vannak repedések vagy göcsök, használjon gitt. Ha a különbség nagyobb, mint 5 cm, a gipszkarton a szintezéshez használható.
 5. Ezután a falak alapozzák a ragasztóanyagot és a víztaszító tulajdonságokat.
 6. A munka minden egyes szakaszának befejezése után a bevonásra időt kell hagyni a teljes száradásra. A lefektetés működési ideje közvetlenül függ az egyes rétegek készenléti állapotától.

A téglafalra történő felszerelés esetében a ragasztás előkészítése nélkül lehetséges a ragasztás növelése, feltéve, hogy a fal eleinte nem mutat nagy eltéréseket a szabálytalanságok miatt.

Ebben az esetben a durva varratoknak még mindig gittnek kell lenniük. Ugyanakkor az ilyen keverék fogyasztása mindig magas, ezért ezt a módszert nem lehet előnyösnek tekinteni. Ezzel a módszerrel nem ajánlott nagyméretű nehéz csempe, mivel súlya alatt lecsúszik.

Ha a téglaszerkezet szabálytalanságokkal és határozott cseppekkel rendelkezik, akkor a világítótornyok falainak vakolására és földelésére van szükség.

Megengedhető szabálytalanságok

Még az alapfelület legkörültekintőbb kiegyenlítése esetén is nehéz tökéletes eredményeket elérni. Lehet, hogy egyszerű hibák vannak a számítások és mérések során, amelyek a rossz minőségű anyagok miatt vagy a mester látási problémái miatt jelentkezhetnek. A mérőberendezésekben maguk is először megállapították a hiba bizonyos százalékát.

Mivel a javításokra korlátozott időtartam van megadva, ahol a további módosítások nem mindig illeszkednek, az elejétől kezdve törekedni kell a lehetséges hibák nullára történő csökkentésére. De vannak bizonyos megengedhető hibák a belső munkában, összhangban az SNiP-vel:

 1. A felületi függőleges eltérés a csempével 1 méter - 1,5 mm.
 2. A varratok függőleges és vízszintes eltérése: 1 méter - legfeljebb 1,5 mm.
 3. A sík görbülete falazattal - legfeljebb 3 mm.
 4. Varrás szélessége - legfeljebb 0,5 mm.
 5. A profil illeszkedése a befejező elemek és a varratok csatlakozóin - legfeljebb 3 mm.

Lehetséges a csempék kiegyenlítése nélkül

Lehetőség van arra, hogy a burkolólapokat egyenetlen falakon helyezzük el, de nagyon nem kívánatos. Kivételes esetekben, a minőségi szinttel való idő és pénz hiánya miatt felkészületlen felületre lehet felhúzni. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy az ilyen fektetés minőségének és működési idejének jelentősen csökkenhet.

A nem illesztett falakra helyezett burkolólapok összetett folyamat, amely bizonyos készségeket és tapasztalatokat igényel, így a kezdők nem ajánlott maguknak ilyen típusú munkát vállalni.

Mint gipsz

A lakberendezési vakolat választása a kívánt rétegvastagságtól függ. A kompozíciót a helyiség típusától függően választjuk meg, amelyben a felület elkészül.

Ha magas páratartalmú helyiségben dolgozik, olyan cementhabarcsokat használjon, amelyek megakadályozzák a nedvesség behatolását az alapanyagba. A gipszkeverékeket viszonylag nemrégiben kezdték használni, amikor a készítményhez hozzáadtak olyan adalékokat, amelyek fokozzák a víztaszító tulajdonságokat.

 • Cement alapú vakolatWeber "Vetonit" a nagy szilárdság, könnyű használhatóság és sokoldalúság jellemzi. Ez a vakolat jó, mivel mindkét száraz és nedves helyiséget fel lehet használni.
 • A Ceresit CT 24 könnyű cement gipsz "könnyű" keverékként helyezkedik el, amely alkalmas cellás beton és szilikát téglákkal való munkára. Ennek a kompozíciónak az egyik legfontosabb előnye a gazdaságos fogyasztás. Alkalmazható bármilyen típusú helyiségekben, valamint külső munkákhoz.
 • PlasterVolma Akvasloy MN - nedvességálló megoldás, amely különféle szállítást tartalmaz, további mutatókat biztosít a nedvességállóságnak. Fürdők, szaunák, uszodák stb. Befejezésére használják.

Felkészülés a falak telepítésére csempe a fürdőszobában: a jobb a gitt

Mivel a gitt egy kevésbé tartós bevonat, nem ajánlott ragasztani a csempe, különösen a fürdőszobában. A nedvesség hatására a gittrétegek el tudnak mozdulni az alapról, és a fektetés lezuhan.

Szükségem van a habarcsra

A fugázást mindig a munka befejező szakaszában alkalmazzák, hogy a csempe falazása vonzó, teljes megjelenést biztosítson, valamint védje az ízületeket a felesleges nedvességtől, ami penészgombát és gombákat okozhat.

A csempe ízületek kezelésére a fürdőszobában ajánlott epoxi habarcsot használni, amely tartós és ellenáll a nedvességnek és vegyi tisztítószereknek. Az epoxi habarcs szeszélyesebb, így amikor velük dolgozik, nagyon óvatosnak kell lennie.

Amikor előkészíti a falakat a csempe burkolásához a fürdőszobában, fontos megjegyezni, hogy ez egy magas nedvességtartalmú hely. Ez a tényező a kulcsfontosságú a befejező anyagok kiválasztásakor. Egy másik titok alaposan szárad minden egyes réteg befejezni. Ellenkező esetben a munka alapelvei nem különböznek más szobáktól, és nem okoznak nagy nehézségeket még a tapasztalatlan kézművesek körében.