Legfontosabb > Tervezés

Tégla zuhanytálca csináld magad: részletes utasításokat

A kis méretű fürdőszobában, ahol szó szerint minden cm tér számít, a saját kezével egy zuhanytálca felépítése jó megoldás. Először is készíthet ilyen méretű és alakú raklapot, ami lehetővé teszi a fürdőszoba területét. Másodszor, a zuhanytálca falainak hiánya nagyobb szabad teret hagy, és a zuhanyzás idején elegendő vízálló függöny lesz, amely védi a fürdőszobát a fröcsköl. Harmadszor, ha az átfedés a lakásban lehetővé teszi, vagy a zuhanytálca a fürdőben van elhelyezve, megengedhetjük, hogy a saját kezével a zuhanyzó tálca nélküli modellt készítsen (1.

1. ábra: Az integrált létra telepítési terve.

A beton és a kerámia burkolólapok felhasználásával készült raklap tartóssága meghaladja az akril és a fém raklapok élettartamát.

Felkészülés a munkára

A zuhanytálca felépítéséhez a padlózat egy részének felemelésére van szükség a fürdőszobában annak érdekében, hogy egy csatorna telepíthető legyen, és a csövet az épület csatornahálózatába vezesse. Ehhez konkrét munka és kapcsolódó anyagok szükségesek:

A zuhany összeállításának és telepítésének terve.

 • cement;
 • homok;
 • vízszigetelő anyag (polietilén, tetőfedő anyag vagy mások);
 • bitumen masztix;
 • leeresztő létrák, szükséges vízelvezető cső;
 • ellátás;
 • szegek vagy csavarok a fafelületen a lapok zsalujának eszközére;
 • gipszkarton, PN 27х28 profil vagy fa lécek;
 • Kerámia burkolólapok;
 • vízálló csempe ragasztó, fehér;
 • kanál;
 • fogazott simító;
 • fúrógép fúvóka-keverővel a habarcs dagasztásához.

2. ábra A zuhanytálca szerelési rajza.

A padlólemez felszínét fel kell készíteni a zuhanytálcás készülékre: szétszereljük a meglévő bevonatot, tisztítsuk meg a felszínt a törmelékből és fedjük le a padlót és a falrészet bitumen masztirozással. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a kapilláris nedvesség felszívódását az átfedésbe (2.

Ha a zuhanytálca egy fürdőkádban vagy egy faházban található, vegye figyelembe a beton rendszer súlyát, és gondoskodjon a tálca megfelelő alapjáról. A fából készült falakból a zuhanytálca kétrétegű tetőfedő anyaggal van szigetelve, így szélessége nagyobb, mint a tálca becsült magassága a táblával együtt.

A városi lakosztályban lévő szennyvízcsatorna általában padlószintű.

Annak érdekében, hogy az üsttől való víz késedelem nélkül elhagyhasson, a leeresztő csőnek a rámpától a szennyvízelvezető rendszerig kb. 3 ° -os lejtéssel kell haladnia a szennyvízcsatorna felé.

Ehhez egy új esztrichet kell öntenek arra a területre, amelyet a raklap fog elfoglalni, vagy teljesen felemeli a padlót a fürdőszobában, ha van esély és vágy.

Zuhanytálca beszerelése

3. ábra. A zuhanytálca diagramja a saját kezével.

 1. Húzzon fel vízszigetelő anyagot az előkészített felületen - 200 μm polietilén vagy butil gumi fóliát.
 2. Helyezzen egy lefolyót a zuhanytálca kényelmes helyére úgy, hogy a lefektetett csőnek legalább 1 cm / m-es lejtővel kell rendelkeznie. A palettáról a lépcsőkre és a rakfelületekre való távolság jobb, ha a cserép méretének többszörösét választja a befejeződéshez - ez kiküszöböli a csempe vágásának szükségességét, és beállítja, amikor lefektet.
 3. Ha az esztrich csak a rakfelületre öntik, akkor a deszktól elvárható formájú és méretű zsaluzatot kell készíteni (3.
 4. Töltse fel az elsődleges esztrichet a zsaluzathoz úgy, hogy a leeresztő létraszerkezet teljesen beakadjon az esztrichbe. Az esztrich-oldatot cementből és homokból készítik 1: 3 arányban. Az elegyet alaposan először keverjük, először száraz formában, majd adjunk hozzá vizet, amíg vastag krémet kapunk. Ezt az esztrichréteg nem tud gondosan igazítani. Az elárasztott esztrich lehetővé teszi, hogy egy napra megragadjon, mielőtt továbbhaladna az eszköz raklapján.
 5. Tegyen további zsaluzatlapokat úgy, hogy a raklap oldalai úgy legyenek elhelyezve, hogy a víz ne terjedjen túl rajta. A táblák magasságát és vastagságát önkényesen választják ki. Készítsünk egy oldatot az oldatból és öntsük a zsaluzatba. Hagyja egy napra beállítani.
 6. Szerelje szét a zsaluzatot. Szerelje fel a felső tömítő hüvelyt a rámpa testére. A gipszkartonokat úgy kell elhelyezni, hogy a tálcánál lévő aljzat kissé lejtős legyen a lefolyó lyuk felé. Az előfeszítést önkényesen választják, figyelembe véve a felhasználó kényelmét és biztonságát. Az oldat egy simítóját alkalmazza, amely igazítja a jelzőfényeket, hogy a létra torkja 1-2 mm-rel legyen a festék bevonat szintje alatt. Hagyja, hogy a beton megragadja és eltávolítsa a jelzőfényeket. Állítsa be a maradék barázdákat a jeladó eltávolítása után. Hagyja a kész zuhanytálcát néhány napig a beton monolit megállításához és megszárításához.
 7. A raklap felületét és a szomszédos falakat alapozóval borítják. Ezután egy réteg vízszigetelő vegyületet vagy masztixot alkalmaznak. Különösen körültekintően meg kell vizsgálni a páraeltakaró összes ízületét és sarkait.

A zuhanytálca szerelési rajza.

A vízszigetelés felett egy réteg vízálló beton érintkezést alkalmazhat a csemperagasztó jobb tapadásához.

A zuhanytálca padlóján először csiszolható ragasztót kell használni fogazott simítóval. A csempe behelyezése a legjobban elvégezhető, a leeresztőnyílástól kezdve, hogy a díszített csempe a serpenyő falán legyen. A burkolólap vastagsága nem haladhatja meg a 2 mm-t.

Hasonló módon, hogy a csempe a raklap oldalán és a helyiség falain feküdt.

Miután a ragasztót legalább 3 órán át keményítették, törölje le a burkolólapok közötti ragasztókat ugyanazzal a ragasztóanyaggal ellátott gumi spatulával. Használjon nedves ruhát a felesleges ragasztó eltávolításához és a csempefelület tisztításához. A ragasztó teljes beállításához napoktól háromig kell tartani. Utána zuhanyozhat.

Hogyan lehet megmenteni a betonon?

Ha készre kész keverék vagy homok és cement vásárlása a megoldás elkészítéséhez egy monolitikus raklap gyártásához szükséges mennyiségben nem lehetséges a saját kezével, akkor egyszerűen téglából készült zuhanytálcát építhetünk, majd ezt követi a csempe.

 • szilikát vagy piros tégla - kb. 40 db. 100x100 cm-es raklapra;
 • cement és homok a falazóhabarcshoz.

Egyéb anyagok és szerszámok, valamint a monolitikus raklap gyártási módja.

Az alap és a vízszigetelés kezelését az előző módszerhez hasonlóan végezzük:

4. ábra A zuhanykabin összeszerelésének rendszere.

 1. A raklap alapját a cement és a homok 1: 3 falazatú falazott habarccsal (4.
 2. Ugyanígy a raklap oldalát téglából kell elhelyezni. A tégla lapos vagy hosszú élre helyezhető. Ez lehetővé teszi a tábla magasságának és vastagságának változtatását.
 3. Néhány nappal később, miután a falazatot megszáradtuk, a paletta minden felületére egy bitumen masztix vagy más vízszigetelő anyag réteget alkalmaztunk. A vízszigetelés tetején egy konkrét érintkezési réteget alkalmaznak, a meredekség a raklap alján egy cement-homok habarccsal van kialakítva, és az oldalakat ugyanazzal az oldattal vakolják.
 4. Miután a cementkeverék be van állítva, a zuhanytálcát kerámia burkolattal vagy mozaik csempével lehet díszíteni, amint azt a fentiek szerint ismertettük.

Zuhanytálca korlát nélkül

Ha a raklaphoz való felszerelést saját kezűleg a fürdőszoba felújítása során végezzük, akkor zuhanytálcát építhetünk anélkül, hogy elzárnánk, és a padlóval a fürdőszobában. Ehhez a padlószintet a fürdő teljes területére emelni kell, átlagosan 15 cm-re az eredetitől, figyelembe véve a csővezetéknek a lefolyóból a csatornaig szükséges lejtését, és a páraeltakaró lejtését a lefolyó lyukához. Az oldalsó eszköz raklapján feltüntetett anyagokon felül:

 • hidraulikus szint vízszintes lyukasztáshoz;
 • építési szint a jelzőfények telepítéséhez.

A felület előkészítés alapvető lépései hasonlóak a fent ismertetettekhez. Miután a vízszigetelés egy rétegét a fürdő teljes padlófelülete felett és az elsődleges padlóburkolatot egy létrával szerelték fel, több napig kell betartani a konkrét időt. Végezze el a következő lépéseket.

 1. A vízszintes kézidarabokkal történő ütközéshez használjon védjegyet a falon, és egy hidraulikus szintet tartson rajta. Helyezzük a második edényt a másik falra, és miután a jelek egyenetlenségét elérjük az edények mérlegén, helyezzük a jelet a falra. Ugyanúgy alkalmazzon néhány jelet a helyiség peremén. Kombinálja a jeleket egy hosszú vonalzóval, jelölve a vízszinteset.
 2. A tiszta padlószintet úgy kell meghatározni, hogy figyelembe veszik azt a tényt, hogy a raklap táljában lévő padlónak lejtősége lesz a leeresztőcsatorna felé. Ehhez a beágyazott esztrich szintjétől el kell hagyni azt a távolságot, amelyre a lejtős eszközre szükség lesz. A falon lévő címke a fürdő tiszta padlójának szintjét jelzi a bevonat befejezése nélkül - nulla. Mérje meg a távolságot a jelzettől a vízszintes vonalig.
 3. Tegye ezt a távolságot a vízszintestől a helyiség peremén többször. Címkék a csatlakozáshoz, jelezve a padló nullaszintjét.
 4. Állítsa be az első jelzőfényt úgy, hogy a felső része pontosan egybeessen a nulla szintű vonallal. A világítótornyot erős habarccsal vagy gipszkeverékkel erősítheti. A többi világítótorony megegyezik egymással, az építkezés szintjén.
 5. Helyezzen világítótornyokat a tálcába, lejtéssel a lefolyó felé.
 6. Alkalmazza az oldatot a jelzőfényeken, először a tálkazánban, majd az egész padlófelületen, húzza meg a távoli sarktól a kijárathoz. Miután beállította a megoldást, egy nap után távolítsa el a jelzőfényeket, és állítsa be a felületet. Hagyja a padlót több napig száradni.

Ezután a padló teljes felületét vízszigetelő vegyületekkel és beton érintkezéssel kezelik. Ezután a padlóburkolat lefektetése a fentiek szerint történik.

A zuhanyzótálca díszítésének lehetőségét a skandináv országokban használják, és kényelmes, mivel a tálca oldalai sem zavarják a fürdőszobában történő áthelyezést.

A raklap bármely változatának eszközein falazható ütközésálló üvegből vagy műanyagból, zuhanytálca létrehozásával vagy filmfüggönyökkel való korlátozáshoz.

Mester osztály. Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát a saját kezünkkel?

A zuhanyzókabin kialakítása egy vidéki házban nem egyszerű feladat, hiszen a szokásos városi modellek gyakran nem illenek bele ehhez. De akkor a kreativitás nyitott terek végtelenek!

Miután úgy döntöttünk, hogy rendezünk egy zuhanyozót egy vidéki házban, gondoltuk. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha üvegszálas zuhanyt vásárolna. De a barátaikkal felszerelt modellekkel kapcsolatban elhagytuk a műanyagot: az országos körülmények között gyorsan elveszti a megjelenését, és az ilyen kabin erõssége alacsony. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy zuhanykabinat készítünk egy monolit tálcával. A formatervezés és az anyagok kiválasztásánál figyelembe kellett venni, hogy a ház télen lefagy, és az off-seasonban elég hűvös benne.

Nyers adatok

A zuhanykabin helyiségét a ház külső falának és a belső résznek - a szauna falának - rendezte el. A vízből 110 mm átmérőjű csatornacsövön keresztül kerül a szeptikus tartályba, amelyet előre telepítettek az alap és a padló behelyezése során (az utóbbi betonlapból).

A zuhanytálcában lévő, nedvességálló cementburkolattal borított, majd rostos gumiból készült vízzáró réteggel (több lépésben) lefedtük a kerámia burkolólapokat (vízálló, fagyálló csempe ragasztóval). Az alsó burkolólapok szintjét úgy számolták ki, hogy rés legyen a raklap többrétegű felépítéséhez. Aztán összegyűjtöttem a lefolyót (ez is nevezik a csatorna létrának) és helyezte el, megfelelően lezárta a csövet a padlóról szilikon tömítőanyaggal (1. kép).

8 réteg "pite"

A padlólemez felületét a jövő zuhanytálca aljába helyeztem, a padlóhoz önterülő keveréket töltöttem fel, majd a szigetelőlapokat - extrudált polisztirolhab - ragasztóval rögzítettem. Az összes réteg vastagságát a lefolyó kialakításának megfelelően választották ki: a rácsnak végül 1-2 mm-re kell lennie a raklap felülete alatt.

Végül beállítottam a zuhanytálcát a vízszint fölé, és a szigetelés tetejére egy gipszvakont helyeztek el, rögzítve öncsavarral. Világítótornyokat telepített és betonozott esztricheket (2. kép). A cementszilárdság (3 napig +20 ° C hőmérsékleten) után ismét kihagytam a síkok minden sarkát és csatlakozását szálas gumival további vízszigeteléshez, majd szárítás után csempe ragasztóval díszítettem. A zuhanyzó kijáratán a szilikát téglákból vízzáró helyet tettek, és nedvességgel szemben ellenálló cement gipsszel vakoltam a megerősítő hálón.

A zuhanyzás valóban kényelmes volt, és a vízsugár gyorsabban megszáradt, úgy döntöttem, hogy fűtött kavicsot készítek. Ehhez a padlózat felett és a fürdőszoba egész területére (3. Ábra) a rendszer szerint a fűtött padló villamos kábele (teljes kapacitása kb. 1,5 kW volt), és durva önterülő keverékkel (3) töltötte be. A fűthető padlók esetében speciális rover használata ajánlott - nagyobb hőkapacitással rendelkezik, és kevésbé érzékeny a hőtágulásra.

információ

A Fibroresina egy modern vízbázisú vízszigetelő masztix, megerősítő szálak hozzáadásával növeli a kész bevonat erejét.

Az extrudált polisztirolhab habosított hőszigetelő anyag. A hagyományos habanyagtól sokkal nagyobb nyomószilárdságot különböztet meg, ami lehetővé teszi, hogy teherhordó rétegként legyen elhelyezve.

így lejtőn

Miután az első szakaszok véget értek, felvette a raklapágy végleges alakítását. Az esztrich betonfelületét akril alapozóval alapozták meg, és szárítás után a serpenyő felszínének lejtése a zuhanyzópult közepébe került. Ehhez a lézervágat használva jelölte meg a felső vonalat a falakon, és vastag, sima ragasztóval és cserépragasztóval ellátott vastag tölcsért helyeztek el, nagyon lejtős szélekkel és lefelé irányuló lejtéssel a természetes vízáramlás felé. A zuhanytálca szögletes gátját lekerekítettem, biztonságot a szellőzőcső fele feletti sablon segítségével.

A tálca alapja készen állt. Biztosítás esetén két további réteg vízszigeteléssel fedtem, 2-3 mm vastagságban (4. kép).

dekoráció

Amikor a vízszigetelés teljesen száraz, itt az ideje befejezni. Úgy döntöttem, hogy üvegmozaikot használok a padlólap helyett: könnyebben illeszthető egy egyenetlen felületre, és nem nehéz rákötözni, mert kész készlemezekkel árulják el. Miután minden lapot elhelyezett a helyükön, különleges ragasztóval ragasztottam őket. A varratokat latex habarccsal töröljük meg, a repedés és a penész ellen nagyobb ellenálló képességgel (5. kép). Egy rugalmas gumi spatulával átlósan alkalmazta, és azonnal eltávolította a felesleget. Annak érdekében, hogy a mozaikon ne legyen fehéres, három lépésben eltávolítottam a habarcsot: először csak egy nedves szivaccsal, majd néhány csepp ecetsavval, végül egy rongyos száraz újsággal. Vártam fél órát, és végül a fehér virágzás maradványait egy enyhén nedves szivaccsal és újsággal töröltem, amíg száraz, "tiszta" sikkantás (6. kép).

A zuhany tálca kiderült. A több éven át tartó működés és a telelés miatt a fűtött házban vagy a fagyasztó házban nem volt repedés vagy sérülés.

Hogyan helyezhetünk el egy mozaikot?

A lapok beállítása és a mozaik burkolólapok megmunkálásának szükségessége esetén a legmegfelelőbb a ollók használata: a csempék egy gyors mozgással harapnak. A ragasztáshoz használjon speciális ragasztót mozaikhoz, és ha a burkolólapok áttetszőek, győződjön meg róla, hogy fehér. A fésű (fogazott) simítógépet 3-4 mm-es fogak magasságával alkalmazzák. Ugyanakkor a ragasztóval csak egy vagy két lap területét használják. Miután minden mozaiklapot lefektetett, óvatosan lenyomja egy tenyér. A varratokba beillesztett ragasztót azonnal eltávolítják (egy illesztés vagy egy műanyag kereszt a csempe számára).

Zuhanytálca - saját kezűleg építünk

Lakást vagy magánházat zuhanyozni, nem szükséges drága gyárilag készített kabinet vásárolni. A zuhany alapja olyan raklap, amelyet könnyedén készíthet a saját kezével. És az oldalfalak vagy függönyök a zuhanyzót egy hangulatos kabinba kapcsolják.

Nem jobb, ha magad csinálod? Tanulmányozzuk a raklapkészüléket

Van egy hatalmas választék a zuhanytálcák, hogy a gyártók a különböző anyagokból. Az összes rakodólap rakodólapja ugyanaz. Fel van szerelve vízsugár tartály vízelvezetésére, amelyet a zuhany kényelmes használatára terveztek. A tartály leggyakrabban lábakkal van ellátva, vagy különleges alakja van, amely lehetővé teszi, hogy az alsó részhez egy lefolyót szereljen fel, és a csatorna egy közös kollektorba kerüljön. A konténer formájának és anyagának megválasztása attól függ, hogy milyen helyiségben használják, a raklapot telepítő mester képzettségét, valamint a vevő pénzügyi lehetőségeit.

A legegyszerűbb módja a saját zuhany gyártásának, hogy gyárilag készített tálcát használjon. És ha a raklap alakjának megválasztását a fürdőszoba paraméterei és kialakítása alapján határozták meg, akkor a raklap anyagának megválasztását más szempontok is befolyásolhatják:

 • Az akril raklapok viszonylag nagy szilárdságúak, tartósak és nem korróziónak vannak kitéve. Ez az anyag könnyen bármilyen formát adhat, amit a gyártók használnak. Az anyag azonban dinamikus terhelés esetén könnyen deformálódik, és nagyon könnyű.
Az akril raklapok könnyűek és könnyen deformálódnak.
 • A vas zuhanytálcák nagyobb merevséggel és deformációval szemben ellenállóak, de hajlamosak a korrózióra. Ráadásul a vékony fém tulajdonsága, hogy vibrál, és hangos zajot kelt a vízsugár hatása alatt, amit egyes tulajdonosok nem szeretnek. Ráadásul a fémpaletták formaválasztása sokkal gyengébb.
A vasalótálca könnyen szerelhető, de nagyobb a zaj
 • Az öntöttvas zuhanytálcák falai vastagabbak és ennélfogva sokkal kevésbé vibrálnak, mint a fémek, de még mindig zajokat bocsátanak ki. Az öntöttvas tartós, korrózióálló. Azonban a zománc, amelyet paletta bevonatként használnak, hajlamos a forgácsolásra, ezért a raklap esztétikai megjelenése és funkcionalitása könnyen elvész.
Az öntöttvas raklapok nehézek, tartósak és nem korrozívak.
 • A mesterséges kőből készült raklapok, valamint a kerámiából készült raklapok minden felsorolt ​​anyag előtt alapvető előnyökkel járnak. Tartósak, nem rozsdásodnak meg, a gyártó ezekkel az anyagokkal bármilyen színt és alakot adhat, ami megkönnyíti a választást. Hátrányaik - a magas ár és a mestertől származó speciális készségek iránti igény a kiváló minőségű installációhoz. Ezek az anyagok könnyen megsérülnek, és a telepítés során megoszlanak.
A mesterséges kőpaletták törékenyek és telepítési nehézségeket okozhatnak.

A gyári raklap használata azonban nemcsak előnyökkel jár, hanem hátrány is van. Sok esetben célszerű az otthoni kézművesnek egy kicsit több erőfeszítést eltölteni, és egy házi raklapot felépíteni. Ez indokolt abban az esetben, ha egy lakás vagy ház tulajdonosa hajlandó arra törekedni, hogy a házi készítésű raklap egyik alábbi előnyét használja:

 • Olyan raklap gyártása, amely tökéletesen illeszkedik a szerző designjába a fürdőszobában. A raklap olyan anyagokból készülhet, amelyeket a környezet dekorációjában, a fürdőszoba színsémájában és a formatervezést legjobban illő alakban használnak.
 • Házi készítésű raklap készítése akkor indokolt, ha a fürdőszoba méretei a raklap speciális alakját vagy méreteit igénylik. Ez például régi épületekben történik, ahol a fürdőszoba területe minimális méretű, míg a fürdőszoba kombinálva van.
 • Költségmegtakarítás. Sok esetben a házi raklap gyártási költsége lényegesen alacsonyabb, mint a megvásárolt ár.

Hivatkozás: Lényegében egy házi raklap egy bizonyos geometriai padlózat egy része, felszerelve a vízáramláshoz és a lökhárítók által korlátozott. Bizonyos esetekben a padlózat teljes felületét egy fürdőszobában vagy más helyiségben, amely kifejezetten úgy van kialakítva, hogy a víz a csatornába kerüljön, raklapként használják.

A házi készítésű palettagyártás hátrányai közé tartozik a jelentős személyi munka, a szükséges eszközök és készségek rendelkezésre bocsátása, vagy a bérelt munkavállalók munkaerő-fizetésének hajlandósága. Azonban a nehézségek nem zavarják az otthoni kézműveseket, hogy saját ízlésüknek és szükségleteiknek megfelelően alakítsanak ki belsőséget.

Anyag kiválasztása

Miután úgy döntött, hogy magának készít egy zuhanytálcát, meg kell tennie az optimális anyag kiválasztását:

 • A raklap aljának gyártására szolgáló anyagok kiválasztása nem különbözik egymástól. Ez lehet egy cementhabarcs vagy egy téglaalap. Mint amikor téglaalapot építenek, és betonalapok öntéséhez, használjon cement-homok keveréket. Nem ajánlott más olyan keverékek használata, amelyek javított higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezhetnek. A tégla a legjobb a piros, kerámia használatra, magas nedvességállósággal rendelkezik. Egyes kézművesek azonban sikeresen használják a szilikát téglákat, valamint megbízható vízszigetelést.

Fontos: Mindig gondosan fontolja meg a vízszigetelő rendszert. A szigetelőanyagként bitumen vagy folyékony vízszigetelő készítmények, kereskedelmi forgalomban kaphatók, valamint tetőfedő anyagok. Egyes esetekben a tetőfedő anyag helyett műanyag fólia használható.

 • A bázistól eltérően a külső és belső dekoráció választéka gazdagabb. Mint egy raklap gyártásánál, egy cement alapozásánál, valamint cementkötegek, kerámia burkolólapok, mozaikok és természetes és mesterséges burkolat felhasználásával. A legköltséghatékonyabb változatban a raklapot egyszerűen vakoljuk és bevonjuk több rétegben nedvességálló festékkel.

Ha bármilyen dekoratív bevonatot használ, használjon nedvességálló csempe ragasztót és habarcsot.

A paletta anyagának megválasztására vonatkozó végső döntés bizonyos építőanyagok és szerszámok rendelkezésre állása, az alapanyagok, a vízszigetelő és befejező anyagok költsége és minősége, valamint az otthoni kézművesek készsége alapján történik.

Hol építünk? Válasszon ki egy helyet és határozza meg a paramétereket

Miután meghozta a döntést a zuhanytálca önálló kialakításáról, először meg kell határozni a jövő zuhanyzójának elhelyezkedését és a főbb paramétereket. Számos tényező befolyásolhatja a döntést:

 • Először meg kell határoznia azt a helyiséget, amelyben a zuhanyzó található. A zuhanykabin egy fürdőszobában, egy magánház fürdőjében lehet; egyes esetekben a termelési helyiségekbe - műhelybe, garázsba kerül. A raklap gyártási helyének meghatározásakor minden esetben figyelembe kell venni az alapítvány jelenlétét és megjelenését, a padló jellemzőit, ha a zuhany a lakóházban vagy a magánház felső szintjén található. Tehát a felső szinteken a lakásokban és a magánházakban lévő raklapokat könnyű esztrich és alacsony oldalak használatával kell elvégezni a tömeg minimalizálása érdekében. Ugyanakkor, figyelembe véve a betonpadlók higroszkóposságát, megbízható vízszigetelést kell használni.
 • A szoba belsejében lévő zuhanytálca helye elsősorban a kommunikáció helyétől függ, vagyis annak a lehetőségét, hogy vizet hozunk a zuhanyozóba és a lefolyó vizet a csatornába. A legegyszerűbb és költséghatékony megoldás egy meglévő keverő helyén van. Ugyanezen a helyen valószínűleg van egy szennyvízcső is.
 • A raklap alakja és mérete nagymértékben függ a mester fantáziájától. Azonban figyelembe kell vennie a helyiség paramétereit, az egyszerű használatát és a biztonsági követelményeket. Tehát ne építs fel olyan raklapot, amely zavarja a szabad folyosót a teremben, éles sarkokkal és kiálló részekkel, különösen a bejárati oldalon. A leggyakrabban használt formák négyzet alakúak, téglalap alakúak vagy egy kör szektora. Érdemes megfontolni a burkolóanyag paramétereit. Tehát, ha a burkolólapokat használja, ajánlatos a raklap méreteinek méretezését egy csempe méretéhez képest - ez jelentősen csökkenti a vágási munka költségeit. Az oldalak magassága is eltérő lehet. Természetesen, ha akarod, akkor a serpenyőt egy sitz fürdőbe, sőt mini-medencébe is be lehet kapcsolni. Ez azonban már egy teljesen más kialakítású, más erősségű és tömegű paraméterekkel rendelkezik, és amely a tartószerkezetek összeomlásához vezethet. A valóságban a mesterek az oldal optimális magasságát tekintik 10-15 cm-re a raklap padlójától. Fontos a mester tapasztalata és a rakodó anyagának képessége. Például egy formanyomtatvány kiválasztásakor figyelembe kell venni az ilyen kialakítású tégla alapozásának megteremtésének lehetőségét, vagy a zsaluzat építését a cementcement keveréséhez. A komplex alakú struktúrák ezenkívül további nehézségeket okoznak a szembenézés során.

Meghatározzuk az anyagok és eszközök listáját

Miután döntött a jövő zuhanytálca formájáról és helyéről, valamint eldönti, hogy mit fog építeni, folytasd a következő lépést - készítsd el a szükséges eszközöket és anyagokat, valamint azok beszerzését.

A következő szerszámokat és anyagokat kell használni egy raklapra, cementköpeny alapra és csempézett bélésre:

 • Vízszigetelő anyagok - bitumen vagy speciális masztix, tetőfedő anyag vagy vízálló film.
 • Cement és homok az oldat elkészítéséhez.
 • Csemperagasztó és fugázó ízületekhez.
 • Építőipari alabástrom.
 • 15-20 mm vastag lemez a zsalu gyártásához.
 • Kerámia burkolólapokkal szemben.
 • Gangway és műanyag csatorna csövek.
 • Fa csövek csatornaépítéshez.
 • Világítótornyok.
 • Henger vagy kefe.
 • Kalapács és körmök.
 • Építési szint, mérőszalag és jelölő.
 • Trowel, spatulas egyszerű és behúzott.
 • Elektromos vagy mechanikus szerszám csempék vágásához (cserépvágó, bolgár).

Segítség: Nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni a csempék kiválasztását a zuhanytálcával szemben. Ez lehet bármilyen méretű csempe vagy agyag csempe, amely paraméterei a magas páratartalmú helyiségekben használhatók. A kiválasztott bevonatnak meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek is, vagyis a raklap alján levő csempe nem lehet csúszós. A magas páratartalmú helyiségek esetében számos értékelési kritérium van. Először is, attól függően, hogy mennyi a profil a csempe felületéhez viszonyítva ("V" jelzéssel), az indikátor lehet 4 cm3 / cm2. legfeljebb 10 köbm cm / négyzetméter dm. Minél magasabb a pontszám, annál jobb. Másodszor, öt fokozatot a csúszásellenállás határozza meg a felület dőlésszögének függvényében ("R" jelzéssel). Harmadszor, az a csoport, amely egyesíti a besorolást az olyan helyiségek típusai szerint, ahol az emberek mezítláb járnak - "A", "B", "C" jelzéssel. A "C" csoport garantálja a legnagyobb stabilitást, egy olyan csempe, amely 24 fokig dönthető, de ilyen paraméterek gyakran nem szükségesek.

A szerkezet egy tégla alapítvány listáját a szükséges eszközök és anyagok majdnem ugyanaz. A zsalu, a kalapács és a körmöket ki kell zárni. Ebben az esetben a burkolóanyagok listája megnövelhető a mozaik, a kőburkolat vagy az egyszerűen vízálló festék beillesztésével, amint azt fent említettük.

Előkészítő munka

Az előkészítő munka szakaszában az első feladat a legalább a legegyszerűbb rajz összeállítása a jövőbeli raklap méreteinek feltüntetésével a további munka megkönnyítése érdekében. Ezután meg kell tisztítani a jövőbeli cselekvések helyét az összes kommunikáció teljesítményének tesztelésével. Szükség esetén távolítsa el a régi törékeny padlót (csempe, vakolat). Szükség esetén egy további szájat kell bevinni a fő csatornarendszerbe, hogy lehetővé tegye a lefolyó csatlakozását.

Ha a mező felülete egyenetlen, repedések, morzsák, akkor érdemes vékony nyakkendőt kötni cementhabarcs segítségével.

Ezt követően a padló és a szomszédos falak kezelését a futó raklap oldalának magasságával kell elvégezni, bitumen vagy vízszigetelő masztix segítségével 2-3 rétegben. A vízszigetelés nagyobb megbízhatósága érdekében műanyag fóliát vagy tetőfedő anyagot használhat.

Miután a vízszigetelés megszáradt, elkészítheti az előkészítő munkafázist, és közvetlenül a raklap felépítéséhez vezethet.

Kerámia csempe zuhanytálcát építünk

A legtöbb esetben a zuhanytálca padlószintje a teljes helyiség padlószintje fölé emelkedik, hogy lehetővé tegye a vízelvezető berendezések felszerelését. Például a lakásokban a szennyvízelvezető csöveket általában padlószintre kell helyezni. Ugyanezt a módszert használják a legtöbb magánházban. Ezért a kívánt lejtés biztosítása érdekében a serpenyőben lévő lefolyó lyukat a padlószint felett kell elhelyezni.

A raklap felépítéséhez az alábbi műveletek sorát kell betartani:

 • Először is a létra (leeresztő kupak) és a központi csatorna összekötő csatorna felállítása készül. A kényelem érdekében a csövek különböző magasságú és rögzített fadarabokra vannak felhalmozva. A cső lejtése 4-7 fok, de nem kevesebb, mint 3 fok. A szakértők tanácsot adnak a műanyag létrák és csatornacsövek használatáról, hiszen könnyen és megbízhatóan felszerelhetők, és nem korróziónak vannak kitéve. De a csatornahálót meg kell vásárolni fém, amelyik szabadon tarthatja a súlyát.
A folyosót az öntés megkezdése előtt szerelik fel
 • Ezt követően a padlóburkolat felszerelését elvégezzük, és a vájat cementhabarcsot tölt. Az oldatot arányosan készítik 1 rész cementmennyiségnek 3 rész homokká. Az oldat sűrűségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a zsalu belsejében lévő teljes tér kitölthető legyen. A réteg vastagságát a durva öntés során úgy kell elvégezni, hogy a rámpa szája némileg megemelkedik az alapszint fölött, figyelembe véve, hogy a befejező töltet és a csempe befejeződése folytatódik. Ennek eredményeképpen a létrának a padlóval azonos szinten kell lennie. Egyes mesterek kis helyet ajánlanak a csatorna nyílásának szájánál az alabástrom építésével. Ez azért van így, hogy szükség esetén könnyű hozzáférést biztosítson a vízvezeték szerelvényekhez. Az alabástrom, a cementhez képest, könnyen eltávolítható, ha szükséges. E művelet után a zsaluzat alapját egy napra kell hagyni.
Az alap öntése során kerülni kell az üregek kialakulását.
 • A következő lépés a raklap peremének zsalujának felhelyezése és betöltése cementhabarcsokkal. Az esztrich szárítása után számos szakértő tanácsolja, hogy a jövőbeni rakodót bitumennel vagy nedvességszigetelő maszkokkal kezeljék.
A végső befejezése a töltés teljes száradása után történik.
 • Ezután a raklapcsatoló a lefolyó irányában egy padló lejtővel van kialakítva. Ehhez az oldalakon jeladó jelzőfények segítségével telepítik a jelzőfényeket, és a kívánt meredekség megoldással oldható meg simítóval és spatulákkal. Nem lehet jelentős, hogy kényelmesen álljon a padlón. A kikészítést a raklap oldalainak oldala és kifelé is megoldja.
A raklap belső felületét a lefolyó irányába lejtő lejtéssel vágják le
 • A következő szakasz - valójában, szemben a raklap csempe. El kell kezdeni a kifolyó szájából, hogy a csempéket a serpenyő falaihoz lehessen vágni. A cserépragasztót fogazott simítóval kell bevinni. A csempék közötti rés méretei a szerelőkeresztek segítségével fenntarthatók. Minimális kötési szélességet kell tartani. Miután a ragasztó megszáradt, a fugázás megtörtént. Ebben a szakaszban a raklap felépítésének munkája befejezettnek tekinthető.
A keretes tálca megfelel a teljes belső kialakításnak

Hivatkozás: Néhány házi készítő foglalkozik még egy lépéssel a művek listáján, ami hozzájárul a zuhanykabin kényelmének növeléséhez. Ez a kábel padlófűtés telepítése. A kábelt lefektetik a vázlat betöltése a padlóra.

Saját kezünkkel összegyűjtjük a tégla tálcát

A raklap felépítése téglák használatával számos különbség van a telepítés módjában és a munkafolyamatokban:

 • A létra és a szennyvízelvezető rendszer felszerelése ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A második szakaszban kialakul a raklap emelt szintje, de ez nem a habarcsot a zsaluzatba öntve, hanem tégla segítségével történik. Ebben az esetben a téglákat egy rétegben egy rétegben kell elhelyezni a padlóra, minimális réssel. A falazatot az oldaton végezzük, ugyanolyan arányban hígítjuk, mint a töltetre, de nem olyan folyékony. Minden rést fel kell tölteni oldattal. Az oldat megszáradása után vízszigetelő anyaggal polietilén fóliával vagy tetőfedő anyaggal kezeljük.
Bálázó tégla rakodása
 • A következő lépés a raklap oldalainak elhelyezése. A megoldást egy sorban helyezik el, tégla, hosszú élre helyezve.
A lökhárítót az alaphoz való szárítás után lefektetik
 • Miután a habarcs megszáradt, két vagy három nap elteltével, egy befejező esztrich segítségével lejtőn történik a lefolyó irányába. Ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A befejező felületeket gipsszel is előállítják.
 • Amikor az oldat teljesen száraz, a téglaszalagot mozaikos, kerámia csempe, porcelán kőműves, mesterséges vagy természetes kővel vagy egyszerű színezéssel díszítik.
A mozaik tégla tálca segítségével vonzó megjelenést kap

Video №1 a létra telepítésével és a raklap alja öntésével:

Video №2 a raklap monolitikus töltésével:

Amint az a cikkből is kitűnik, a mester, aki az építési munkálatok minimális készségeit is kielégíti, eléggé alkalmas arra, hogy ízlésének és szükségleteinek megfelelően egy zuhanytálcát építsen, és ugyanakkor megőrizze a gyári termék megvásárlását.

Do-it-yourself zuhanytálca: utasítások

A vásárolt zuhanytálcák alternatívájaként kézzel készített raklapok, hiszen még egy nem szakember is könnyen megteheti saját erőfeszítéseit és tálcáját. Ezzel megtakaríthatja a pénzügyi forrásokat, ugyanakkor bemutathatja képzelőerejét és kreatív képességeit.

Magasság, forma és méret kiválasztása

A fürdőszoba javításának tervezési szakaszában úgy döntött, hogy egy zuhanytálcát vagy egy zuhanyzót telepít? Ennek az ötletnek többféle módja van. Vegyél egy kész zuhanykabinot, vegyél egy kész zuhanytálcát vagy készítsd el a zuhanykabinot a saját kezedben.

Az öntermelés előnyei közé tartoznak a következő érvek:

 • jelentős költségmegtakarítás;
 • bármilyen formájú és méretű raklap készítése;
 • válasszon dekoratív bevonatot az egész helyiség kialakításának megfelelően;
 • pontosan telepítse a szükséges zuhanyberendezést;
 • válasszon vagy rendeljen egyéni kerítést.

A végén egy exkluzív zuhanyzó lesz, minõségben, ami biztos lehet benne. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően felépíteni egy zuhanytálcát, milyen anyagokat és eszközöket kell majd szüksége, és segít elkerülni az építési és dekorációs hibákat.

Hely kiválasztása egy zuhanytálca felépítéséhez. Célszerű a kommunikáció közelében elhelyezni, de ez a kérdés nem alapvető, a megfelelő kommunikációs vezetékekkel bárhonnan bárhol lehet a tálca a fürdőszobában. Különös figyelmet fordítsunk az esztrichre és a padló vízszigetelésére a helyiségben:

 • A városi lakosztályhoz a könnyűszerkezetes esztrich a legjobb, és a raklap könnyűszerkezete.
 • Egy magánházban vagy az országban a szerkezet súlya csak akkor fontos, ha egy fürdőszobát rendeznek a ház felső szintjén. Ebben az esetben az átfedés megengedett terhelését kell kiszámítani.

Válassza ki a raklap formáját. Mindez a képzelőerejétől, a konstrukció és a szoba méretétől függ. Ugyanilyen fontos a jövőbeli raklap kényelme minden családtag számára. Például, ha teljes vagy idős embereknek kell lenniük, akkor a raklap mérete legyen nagy, és kívánatos egy egyszerűsített forma. Az éles sarkok hiánya garantálja a biztonságot.

Válassza ki a raklap oldalainak magasságát. A raklap magasságának lehetőségei hatalmasak, egyáltalán nem tudsz oldalakat vásárolni egy különleges létrán vagy egy mini-medencében. Azonban ezek a lehetőségek elsősorban csak a magánházak tulajdonosai számára állnak rendelkezésre, hiszen a padlóra szerelt zuhanyrács létesítéséhez meg kell emelni a padló általános szintjét és egy nagyobb esztrichréteget. A mini-medence egy nagyon nehéz konstrukció, és ha teljesen fel van töltve vízzel, a tartószerkezet vagy a padló összeomlásához vezethet.

A tálca normál magassága egy tégla magasságának tekinthető a serpenyő belső felületéről.

Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát a saját kezünkkel - egy egyszerű módszert és egy fényképes riportot a munkáról

Üdvözlet. Ebben a cikkben fogok beszélni arról, hogyan kell összeállítani egy zuhanytálcát a saját kezével. Természetesen a kész raklap megvásárolható a vízvezeték üzembe, és a mellékelt utasításoknak megfelelően telepíthető. De néha előfordul, hogy a zuhanyzó nem szabványos méretű, és a kész tipusú raklap nem illeszkedik oda.

Példa arra, hogy a házi készítésű vízvezeték jobban néz ki, mint a vásárlás

Unalmas és drága akril tál zuhanyzó díszítéséhez

A kimenet nyilvánvaló - magadnak egy raklapot kell készíteni kezdettől a végéig. Olvassa el ezt a munkát az alábbi cikkben.

A raklap felépítésének fő szakaszai

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kész zuhanytálca? Az összeszerelt szerkezetnek tartósnak kell lennie, amely ellenáll a hosszú ideig tartó nedvességnek és nem hidegnek. Egyébként a kész eredmény ára nem lehet nagyobb, mint a megvásárolt vízvezeték költsége.

A fenti követelmények figyelembevételével a következő típusú munkákat végezték el a zuhanyzó elrendezése során:

 • Az esztrich magasságának kiszámítása a leeresztőcső és a létra helyéhez viszonyítva;
 • A készülék tál, beleértve a szigetelőréteg lefektetését és a megerősített esztrich felszerelését;
 • Munkafelületek, beleértve a felület vízszigetelését és a burkolóanyag behelyezését.

Felhívom figyelmedet egy részletes fényképes beszámolóra és egy leírásra, hogyan készítsek zuhanytálcát.

Mérés és magasság számítás

Ebben a szakaszban a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • Lézerszint;
 • könyök;
 • Szalagméret és ceruza;
 • Oldalsó lefolyó oldalsó lefolyóval;
 • Üveg a létra telepítésekor.

Tusolószoba már beépített csővel

A zuhanytálcák építését egy kis helyiségben végzik el, amelyet elválasztó a WC-től. A partíciót lebontották, és a szobák össze voltak kapcsolva, de a padló alapja, amint az a képen látható, szétválasztható. Ezenkívül egy csatornahálózat csatlakozott a fal falához tartozó zuhanyzóhoz.

A feladat ebben a szakaszban a következő: a csatorna helyéhez viszonyítva, a jövőbeli raklap magasságának meghatározásához.

Ez a következőképpen történik:

 • A szennyvízcsatornától a stabil felületig ellenkező szöget zár be a lézersűrűség;

A szintnél látható, hogy a cső ferde, ez azt jelenti, hogy az áramlást biztosítják

 • A szint szerint a cső középpontjában egy előzetes címkét állítunk be;
 • Kihúzzuk a létrát úgy, hogy felső része (palacsinta) valamivel magasabb legyen a szint fölött;

A létra tetejének szintje

 • Áthelyezzük a szintet a palacsinta felületére;
 • Figyelembe véve azt a tényt, hogy a 10 mm-es felső vázvastagsággal rendelkező üveg a rámpa felett lesz elhelyezve, mérje fel a feljegyzett jelzettől legfeljebb 1 cm-re felfelé, és állítsa be azt a jelet, amelyen a leeresztő nyílás felső pontja található;

Vegye figyelembe a különbséget, amely a raklap lejtése lesz

 • A jelből további 15 mm-es mérést végzünk, és beállítjuk azt a jelet, amelyen a tálca külső kerülete található;

A 10-15 mm közötti különbség a lejtés, amely a víz normál vízáramlásához szükséges.

A szint, amelyen a csúcsot tartják

 • Meghatároztuk az elkészített jel szintjét, és megkapjuk az esztrich felső pontja kerületét.

Esztrichelő készülék

A jelölés, amelyen a zuhanytálca elkészül

Tehát megmértük az esztrich felületének tervezett szintjétől a padlóig terjedő távolságot és 22 cm-t kaptunk - ez a torta vastagsága. Milyen anyagokat lehet használni a szint emeléséhez ilyen magassághoz?

Nehéz, hosszú és veszteséges, hogy egy réteggel kötődjön a megadott vastagsághoz. A legjobb működési eredmények több különböző anyag behelyezését teszik lehetővé.

Például az alján egy réteg expandált agyagot készíthet. Ezen réteg tetején elhelyezhető hőszigetelő réteg extrudált polisztirol hab. A legfelső réteg képes lesz arra, hogy a szokásos cementköteget legfeljebb 5 cm vastagságban helyezze el.

A rétegek elhelyezkedése és vastagsága a következő:

 • Cement esztrich - 5 cm;
 • Egy extrudált polisztirolhab-réteg - 5 cm;
 • Ceramsite bázis - 12 cm.

Ennek az megoldásnak az az előnye, hogy a raklap nem lesz olyan hideg, mintha teljesen betonból lenne kiképezve. Ezenkívül gyorsan kezelheti a munkát.

Ha a csővezeték helyzete lehetővé teszi, gondoskodjon a pára meleg padló vastagságáról. Ebből a célból, egy közeli fűtési csövön, egy kötőelemet készítenek, és egy hurok vezet a zuhanyzóba, ahol egy kígyó az esztrichbe rakja.

Az esztrichelőszerkezethez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • A számításból készített cement-homokkeverék: 1 rész cement 2 rész homokszórásban;
 • Az expandált agyagból vízzel kikeményedő cement-homok keverékkel bővített agyag a következő arányban: 1 rész DSP 2 részből extraszált agyag;
 • Extrudált polisztirol lemezek;
 • Nagy sűrűségű hab;
 • Üvegszálerősítés;
 • A megerősítő hegesztett fémgázt;
 • Agrofabric a szigeteléshez szükséges keményedéshez;
 • Vakolási eszközök (szabályok, spatulák, vasalás stb.).

A tálalátét eszközére vonatkozó utasítások a következők:

Itt lesz az alsó sárgaréz réteg határa

 • A lebontott válaszfal helyén egy zsaluzatot építünk be (például egy gipszkarton elemet lehet összeszerelni);
 • A zuhanyzó peremén helyezkedjen el a hullámpapír zsalu szalagja;

Az alap alján egy polietilén hab szigetelő réteg látható.

A csillapítószalag jelenléte annak a ténynek köszönhetően, hogy az alapot a polietilén szigetelésére helyezték. Az esztrich és a fal közötti rés kiküszöböli a repedések kialakulását.

 • Az alapfelületet Betonokontakttal vagy hasonló filmképző anyagokkal kell földelni, hogy jobban tapadjon;

A könnyű aggregátum konzisztenciája

 • A talaj teljes száradása után, a korábban kiszámított dimenzióknak megfelelően, egy rétegű expandált agyagbetonot helyezzen el;

A beton esztrich lapított felülete

 • Simaítsuk fel a könnyű aggregátum felületét, hozzáadva a kis mennyiségű tiszta cement-homok habarcsot;
 • Egy nap alatt a zsaluzat eltávolítható a későbbi munkák elvégzéséhez;

Üvegcsatorna létra felszerelése

 • A szárított felületen jelölje meg az üveg helyét a lefolyó felszereléséhez, azonnal próbálkozzon mozaikon;

Próbáljon meg mozaikot vagy más anyagokat használni, amivel a raklap tálat kívánja befejezni, a létra és a falak tekintetében szükséges. Ennek eredményeképpen a leeresztőcső úgy helyezhető el, hogy a lehető legkevesebb legyen a befejező anyagok vágása.

Technológiai kivágás a hőszigetelésben a létra és a leeresztő cső felállításához

 • A jelölések szerint az extrudált polisztirol hab lapokat rögzítjük ragasztóval együtt, például folyékony körmökkel;

Amint azt a képen láthatja, a létra alatt és a lefolyóhoz való csatlakozás alatt kivágást biztosítottak. Annak érdekében, hogy elérje a 5 cm-es szintet a felhelyezett talpból, a habosított polisztirol két rétegben van elhelyezve. Szintén egy szigetelőlemez csík van elhelyezve a szerkezet kerületén.

 • A létrát a lefolyóhoz csatlakoztatjuk;

Melegítés készítéséhez esztrich

 • A lemezek közötti rések poliuretán habokkal vannak feltöltve, amelyeken az agroszálas szalagot vonjuk be;
 • Az ajtóban, a gipszkartonból állítsd ki a zsaluzatot a raklap magasságáig;
 • Az egész kerület mentén a fűtőtest olyan szintre van vágva, amellyel az utolsó réteggel - cementes esztrichteljesítményt kellett elhagynia;
 • A beépített létra megerősített üveghálóval megerősített cement-homokoldattal (a cellás oldal mérete 15 × 15 mm);

Erősített hegesztett háló

 • A hőszigetelésnél egy hegesztett fémhálót vezetünk 1,5 mm rúd vastagsággal;

A cement-homok habarcs felhúzásával emelje fel a rácsot a széleken úgy, hogy kissé íves legyen a középpont felé.

 • Egy egyenletes réteg cement-homok habarcsot kell elhelyezni a rácsra;

A nyakkendő kiegyenlítése érdekében időnként nedvesítsük meg, és dörzsöljük simítóval

 • A félszáraz keverék vízszintes kötést mutat a létra felszínének szintjéhez;

Az esztrich a vízszigetelésre kész

 • Egy nap elteltével a zsaluzat eltávolítható a raklapról, és egy nagy simítóvágó szélén haladva a felszínen jár a szabálytalanságok eltávolítása érdekében;

Ezt a munkát legkésőbb a kötés letelte után egy nappal kell elvégezni, különben az alkalmazott megoldás hibái keményednek, és le kell ütni őket.

 • Fedje le a cementfelületet műanyag burkolattal és hagyja egy hétig, amíg teljesen száraz;

Csempe falak

 • Míg az esztrich száraz volt, a szomszédos falfelületek csempézettek.

A vízszigetelés és a kifolyó eszköz a tál felé néz

Ebben a szakaszban szükségünk lesz:

 • Csemperagasztó;
 • Obmazochnaya vízszigetelés;
 • Szilikon tömítőanyag;
 • Mosaic;
 • Varróhabarcs;
 • Spatula a burkolóanyag ragasztására és a habarcs felhordására.

A vízszigetelés és a befejező burkolat felhordására vonatkozó utasítások a következők:

A mozaikos színben illeszkedő csempék első sorja.

 • A raklap küszöbét úgy kell csempézni, hogy a csempe felső széle a felső jelek szintjére kerüljön, amelyek a kezdetektől a fal kerület mentén vannak jelölve;

Az ízületeknél a vízszigetelés könnyebben alkalmazható ecsettel, sima felületen - hengerrel

 • Az esztrich felületét ferde vízszigeteléssel kezeljük, és az alap és a fal találkozásánál nem szőtt vízszigetelésű szalaggal ragasztunk;
 • Obmazochnoy vízszigetelő eljárás az esztrich és a leeresztő létrák csomópontja;
 • A vízszigetelő réteg teljes száradása után egy erõsítõ üveghálót terítünk az alapfelületre, és lyukakat vágunk be a folyosó folyosója alatt;

Annak érdekében, hogy ellenálljon az enyhe lejtésnek a szélén, javaslom egy sűrű anyagból levágott sablont használni.

 • Kiváló minőségű nedvességálló csempe ragasztót készítünk, és rákötjük az elhelyezett hálót, a réteget egy spatulával egyenlőre állítva úgy, hogy a falak körüli terület 2-3 mm-rel magasabb legyen, mint a létraé;
 • Helyezze be a keretet a folyosón lévő szájába, igazítva a falakhoz;

Az üveg kerülete mentén nem szabad a réseken keresztül

 • A keret kerületét bevonjuk a csemperagasztóhoz úgy, hogy nincsenek összekötő rések;
 • Miután a megerősítő réteg megszáradt, a mozaik felületét a tál felületén vonjuk be;

Ha kerámia cserép helyett mozaikot használ, akkor a tál szélén simábbabb hajlítást lehet elérni

 • A felszerelés után hígítjuk a csemperagasztót és a mozaikot a korábbi szerelvénynek megfelelően rendezzük el;
 • Vigye fel a habarcsot az elhelyezett mozaikra;

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a padló a zuhanyzóban nem olyan steril, mint szeretné. Rövid működés után az ízületek fugázása piszkos lesz, és nem lesz könnyű tisztítani. Ezért javaslom, hogy ne használjon fehér habarcsot, hanem piszkos fehér vagy szürke.

A fal teteje és belső oldala a tömítés betöltéséhez

 • Csempéket helyezünk a raklap tetejétől és belsejétől;

Szilikon tömítőanyag alkalmazása falak és padlók találkozásánál

 • Keresztmetszet mozaik ragasztó maszkoló szalag és a rés alatt a fal alkalmazunk szilikon tömítőanyag;

A tömítőanyag használatát a kerület mentén mozgatható varrat jeleníti meg, mivel a raklap hőszigetelő rétegre van szerelve. Ebből a célból a szokásos csempe ragasztó nem lehet, mivel megrepedt volna. A tömítőanyaggal töltött rés egy bővítőcsukló funkcióját végzi.

A csempe és mozaik zuhanykonyhája készen áll

  A homlokzati munka végén egy sor csempét helyezünk a falak csomópontjára a padlóra.

Ez a befejező munkálat befejezettnek tekinthető, de a fürdőszobában nem lehet hamarabb elkezdeni a használatát, mint az ízületekben lévő habarcs teljesen száraz.

Természetesen léteznek más hasonlóan hatékony módszerek hasonló szerkezetek felépítésére is, például egy raklapot készíthet. De megmutattam neked, hogy mit csinált egy hétköznapi ember, ami azt jelenti, hogy ha kívánja, egy hasonló zuhanykabinot is rendezhet otthon.

következtetés

Tehát elolvastad a zuhanytálca önszerelésének utasításait. Ha kérdései vannak a javasolt utasításokkal kapcsolatban, írja meg róla a megjegyzéseiben. Ezenkívül azt javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben - biztos vagyok benne, hogy érdekes lesz számodra.