Legfontosabb > Tartozékok

Zuhanytálca - Kiválasztási tippek

A modern élet magas üteme és az idő- és pénzmegtakarítás vágya arra késztet, hogy frissen vessünk egy pillantást a fürdőszobai szerelvények egészségügyi felszereléssel kapcsolatos kérdésére. És ha egy kisméretű fürdőszobában a fürdőkádnak a zuhanykabinba történő cseréje lehetőséget jelent a hasznos terület jelentős kiterjesztésére, a nagy fürdőszobákban a zuhanykabin telepítését az a vágy, hogy időt takarítanak meg a vízkezelésre és a vízfizetés költségeinek csökkentésére.

Ebben a cikkben megmondjuk, hogy milyen paramétereket kell figyelembe venni a zuhanytálcás paletta kiválasztásakor, mivel ez az egész szerkezet alapja, és a működés során maximális terhelést hordoz.

Telepítési hely

Ha elkezdi a javításokat a semmiből, még a vízellátás és a szennyvízcsatornák szintje előtt is, a zuhanyzó tálcát a fürdőszobában bárhol elhelyezheti. Ebben az esetben a szennyvízelvezető rendszerek és a vízellátás telepítésének elvégzése szükséges, figyelembe véve a vízvezeték helyét.

Ha a csöveket már lefektetették, akkor a zuhanykabin helyének megválasztása korlátozott, mivel a lehető legközelebb kell elhelyezkednie a szennyvízcsatornához és a vízvezetékekhez. Az utóbbiak azonban sokkal kevésbé problémát jelentenek, mert a vízellátást a megfelelő helyre lehet egészen a saját területére emelni. A csatornacsövön keresztül az ilyen kísérletek nem mindig lehetségesek, ezért a zuhanytálca telepítésekor figyelembe kell vennie a témát, beleértve a meredekséget is. A zuhanyzó tálca telepítési helyének kiválasztásakor fontos szerepet játszik a mérete.

méretek

A zuhanyzó tálca méretének megítélésekor két fontos tényezőt kell figyelembe venni: a fürdőszoba méretét és a zuhanyzó méretét.

A négyzet alakú zuhanytálcák méretei:

A legkisebb tálca tökéletesen illeszkedik a "Hruscsov" kis fürdőszobájába.

A zuhanytálca vásárlása a legjobb az egész család számára. Hagyja, hogy a legnagyobb reprezentatív tesztje a tálcát magának: nem szorul be, szabadon mozgathatja a karját és a lábát, hajlítsa le stb. Továbbá, ha a családban olyan idős emberek vagy kisgyerekek vannak, akiknek mosás közben segítségre van szüksége, akkor válasszon egy nagy tálcát, amelyben két ember szabadon elfér.

alak

A raklap alakjának megválasztása a helyiség méretétől is függ. A kis fürdőszobák tulajdonosai számára a négyzet alakú és négyszögletes raklapok tökéletes megoldást kínálnak, és a legjobb megoldás egy szögletes zuhanytálca, amelyet radiálisnak is neveznek, mivel egy negyed kör alakú.

Ha az Ön rendelkezésére áll egy kicsit több négyzetméter, akkor nem csak a megfelelő geometriai formák közül választhat. A boltokban széles választékban találhatók különböző formájú raklapok - kerek, félkörös, ötszögű, spirál alakúak és összetettebb, szabálytalan formák formájában. Az "íves" zuhanytálcák természetesen rendkívül szokatlanok, de az ilyen raklapok válaszfalát megrendelésre kell tenni, vagy azonnal meg kell vásárolni a készletben.

anyagok

A zuhanytálcák gyártásánál alapvetően ugyanazok az anyagok használatosak, mint a fürdők gyártására. Tekintsük a legnépszerűbbeket:

 • Vevők, mint az akril termékek a kellemes fehérségért, az utat, a fehér nem az egyetlen lehetséges szín az akril vízvezeték, könnyű súly, kiváló hővezető képesség és könnyű karbantartás. Az akril tálca mínusz az, hogy meglehetősen törékeny és gyakran további megerősítést igényel.
 • A sertés-vas vízvezeték évtizedek óta örömet okoz számunkra, de az utóbbi időben népszerűsége egyre csökken. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvasból készült termékek nagyon nehézek és a telepítési folyamat nem segít.
 • Acél raklap - a legolcsóbb. Az acélcsövek híresek a tartósságáról és megbízhatóságáról, de nem hibák nélkül. A zománcozott bevonat károsodik, ezért gyorsan elveszíti megjelenését. Ráadásul az öntöttvas termékek zajszigetelésének szintje rendkívül alacsony.
 • A napelemes vízvezeték szinte minden fürdőszobában megtalálható. Nem csak a WC-k és mosdók, hanem a zuhanytálcák is fajanszból készülnek. Kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek: nagyon esztétikus megjelenés, stabilitás és tartósság. A fajansz hiánya ugyanaz, mint az akrilé, azaz a törékenység.
 • A mesterséges vagy természetes kőből készült paletták kellemes tapintási érzetet biztosítanak Önnek, továbbá különböző formák és színek közül választhat. Ráadásul ezek a raklapok tökéletesen elnyelik a folyó víz hangját.
 • Kvaril - a legfrissebb anyagok. Ez egy ötvözet kvarc és akril. A kvarc zuhanytálcában minden akril termék előnye van, de mentes a hátrányaitól. Az ilyen raklapok egyetlen hátránya a magas költségek.

Alacsony zuhanytálcák

négyszögletes
aszimmetrikus

Magas - több mint 30 cm

Közepes - 15 cm és 30 cm között

Alacsony - kevesebb, mint 15 cm

 1. Hit eladások
 1. újdonság
 1. újdonság
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások

Elfogadjuk a fizetést:

115487, Moszkva, 2. Nagatinsky Ave, 6a, 1. o

Online áruházunk magas színvonalú termékek vásárlását kínálja alacsony áron. Szállítás Moszkvában és Oroszországban.

Sanicom Vállalat © 2010-2017 Minden jog fenntartva.
Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. A webhely egyes részeinek másolása, amelyhez
függetlenül attól, hogy az űrlap a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos.

Ez a weboldal csak tájékoztató jellegű, és semmilyen körülmények között sem lehet az interneten közzétett tájékoztató anyagok és árak az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyve 437. cikkének rendelkezései által meghatározott nyilvános ajánlattételnek.

Szállítási költség Moszkvában és Moszkvában:
Az áru ára a weboldalon a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Moszkvai Ring Roadon belüli szállítás költsége a megrendelés összegétől függ:

 • Akár 5000 dörzsölje. - 750 rubel.
 • 5000 dörzsölje. akár 65 000 - 550 rubel.
 • 65 000 rubelből. - ingyen.

A moszkvai körgyűrűn kívül a megfizetett költség 40 rubel / 1 km-re a moszkvai körgyűrűtől fizetendő.

A szállítás az áruknak az ügyfél bejáratába történő szállítását jelenti. Lehetséges emelkedkedés közvetlenül a lakáshoz. Az emelés költsége a menedzsernél.

Bizonyos termékek esetében a Moszkvai körgyűrűben a szállítási költség csökkentett / megnövekedett, a termék kártyája az ár alatti.

Az Orosz Föderáció régiói részére történő szállítás költségei a következőkből állnak:

 • a szállítási társaság szolgáltatásainak költsége, amelyet az egyes szállítmányozó vállalatok külön számolnak ki a szállítmány mennyiségének, tömegének és szállítási feltételeinek megfelelően;
 • Szállítási költség Santehnica.ru a szállítási terminál és a rakomány clearance - 750 rubel.
 • További információ a régiókba történő szállításról itt olvasható.

A kézbesítés általában az alkalmazás kézhezvételét követő napon történik. A szállítási szolgáltatás hétfőtől szombatig működik 09: 30-18: 30 között.

Az ügyfél igénylésének kérésére este 18: 30-22: 00 között lehet.
A szolgáltatás költsége "Szállítás este" - 350 rubel. + 10 rubel. 1 km-re a Moszkva körgyűrűtől (hozzáadva az alapárhoz).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megrendelés utáni napon történő szállítás nem mindig lehetséges, mert a szállítási szolgáltatás terhelésétől függ. A korábban kapott megrendeléseknek elsőbbségi szállítási határidejük van. Az áru átvételére a következő napon ajánlatos megrendelni az aktuális nap 14-00-ig. A rendelés napján történő szállítás a Santehnica.ru vezetőjével egyetértésben lehetséges.

A raktárból történő árufelvétel a diszpécser előzetes egyeztetésével lehetséges.
Raktár cím Moszkvában: Nagatinskaya metró, Kolomenskaya metró, 2. Nagatinsky Ave., 6a, 2. o.
A raktár működik: Hétfőtől péntekig - 09: 30-tól 17: 00-ig, szombaton - 09-30-tól 15-00-ig, vasárnap.

Fizetési módok: itt láthatja

Használhatja a "Felkelni a padlóra" szolgáltatást. Ezt a szolgáltatást fizetik. Az online áruház munkatársai közvetlenül a lakásba szállítják megrendelését, függetlenül attól, hogy van-e lift a házban.

Az alábbiakban a termékcsoporttól függően a költség standard számítása található. Az emelkedés végső költsége a padlóra, mindig ellenőrizheti a menedzserünket. Jó vásárlást kívánunk Önnek.

Zuhanytálcák - formák és méretek

A raklap minden modern, teljes körű és funkcionális zuhanykabin szerves részét képezi. A vizsgált vízvezetéktermékeket széles körben használják lakóépületekben és apartmanokban, szállodákban, szállodákban és természetesen fürdőkben. A zuhanyozófülke vagy legalább egy külön rakodó felszerelése a fürdőház mosóhelyiségében óriási előnyhöz juttatja a tulajdonost: minimálisan elszállásolt helyiség esetén kényelmesen mosható a gőzfürdőben. Ugyanakkor a zuhanyzó tálcák formájának és méretének legszélesebb választékát bemutatják a modern piacon, ami lehetővé teszi egy olyan lehetőség kiválasztását, amely tökéletesen illeszkedik egy adott helyiséghez.

Zuhanytálcák - formák és méretek

A következő formában, méretekben, gyártási anyagokban és egyéb zuhanytálcák paramétereinek elérhető információkkal rendelkezik.

Csempe zuhanytálca

A zuhanytálcák formája és mérete

A következő táblázatban találhat információkat a zuhanytálcák jelenlegi formáiról és azok legáltalánosabb méreteiről.

Táblázat. A zuhanytálcák formája és mérete

A mosdó méreteinek ismeretében kiválaszthatja a legoptimálisabb méretű zuhanytálcát.

Jó tanács! Ha lehetséges, válassza ki a legtágasabb raklapot, különösen akkor, ha egy zárt zuhanykabin felszerelését tervezik, figyelembe véve a helyiség és a terület jellemzőit. Győződjön meg róla, hogy szabadon mozgathatja a karjait, térdre hajolhat, és általában kényelmesen élvezheti a zuhanyozást egy választható kabinban.

Ha lehetséges, válassza ki a legtágabb raklapot

A zuhanytálca mélysége és mélysége

Gyakran előfordul, hogy a saját fürdőszobák tulajdonosai vagy a mosogatógépeket a legalacsonyabb, olcsó, minimalista zuhanytálcával töltik be, vagy megtagadják a szaniteráruk felszerelését, egyszerűen a padló emelésével a vízleeresztő nyílás irányában. Ezzel együtt egy racionálisabb és hatékonyabb választás a vonzerő és a könnyű használat szempontjából a hagyományos zuhanyzó rendszeres vagy mély zuhanytálcával.

A zuhanytálcák gyártói körének tanulmányozásával a termékek három fő kategóriába sorolhatók. A meglévő opciókra vonatkozó információkat a következő táblázat tartalmazza.

Táblázat. A zuhanytálcák lehetséges magassága / mélysége

Keskeny zuhanytálca

Maximális zuhanytálca

A nagyon lapos és lapos raklapok a legjobbak a fürdők számára, amelyeket a gyermekek, az idős korúak és a fogyatékos emberek látogatnak. A mély raklapok részletesebb megfontolásra érdemesek.

Beépített lapos serpenyő

Az ebbe a kategóriába tartozó termékek egyedülállóak saját módjuk szerint, mivel szervesen ötvözik a teljes körű zuhanykabin és a kompakt fürdő funkcióit. A mély zuhanytálca használata nagyon praktikus a fürdőkben, amelyeket olyan emberek látnak el, akik nem csak értékelik a gyógyító gőzt, hanem szeretik a különféle vízkezelési eljárásokat is.

Jó tanács! Ahhoz, hogy a mély raklapot a lehető legkényelmesebbé tegye, előnyben részesítse a 900x900 mm-nél kisebb méretű termékeket. A 1000x1000 mm vagy annál nagyobb méretű modellek optimálisnak tekinthetők, ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre a mosdóban, hogy ilyen terméket telepítsen.

Gyakran a mély zuhanytálcák félköríves / szögletes alakúak. Az ilyen szaniterek szerves módon megfelelő mosási szögbe kerülhetnek, és a rendelkezésre álló maximális helyet elnyerő minimális szabad helyet kapják. A legorganikusabb mély raklapok polisztirol vagy üvegajtókkal kombinálva.

Ha pontosan négyszög alakúak, akkor fontolja meg a funkcionális hidraulikus doboz megvásárlását. Az ilyen szerkezetek előnyösen kombinálják a szokásos álló zuhanyzót és egy kis négyszögletes mélyfürdőt. Sok ilyen modell kényelmes üléssel van ellátva, amelynek jelenléte, különféle kiegészítő funkciókkal kombinálva, a mosást a lehető legkényelmesebbé teszi.

Mély zuhanytálca

Általánosságban elmondható, hogy a zuhanytálca egy adott alakjának, méretének és mélységének megválasztása a tulajdonos belátása szerint történik: előnyben részesítik azt a lehetőséget, amely egy adott esetben a legmegfelelőbb, és a felhasználó számára a legkényelmesebb.

A zuhanykabinok műszaki dokumentációja. Letöltés PDF formátumban
Útlevél zuhanyozáshoz

A zuhanytálcák további fontos jellemzői

A zuhanyzó tálca kiválasztásánál a termék méretén és méreténél figyelni kell számos további tulajdonságra is. Először is figyeljen a szerkezet működésének biztonságára. Előnyös, ha a raklapnak különleges csúszásgátló bevonata van a zuhany általában egy álló helyzetben van, és alig van bárki örömmel, hogy csúszik a szappanos vízre és elesik.

Minta zuhanytálca

Jó tanács! Ha a fürdőt több ember fogja használni, például egy családot, amikor egy raklapot választanak, a mosdó legnagyobb látogatójának méretét kell vezérelnie.

Ha az idős emberek megyek a fürdőkádba, jó megoldás lenne, ha egy zuhanytálcát vásárolna, amelyen egy ülés is van - ez a kategória állampolgárai számára nehéz a zuhanyozás közben állni.

Zuhanytálca székkel

További külön megfontolást érdemel a zuhany tálca gyártásához szükséges optimális anyag kiválasztása. Részleteket az alábbi táblázat tartalmazza.

Táblázat. Tusoló tálca gyártásához szükséges anyagok

Zuhanytálcák

A folyó zuhanytálca 80/80/13 cm-es acél

A folyó zuhanytálca 70/70/13 cm-es acél

A folyó zuhanytálca acél 90/90/16 cm

A 70x70x16 (446016) zománcozott raklapacél

Zuhanytálca SEAN 80 cm

Zuhanyzótálca SEAN 90 cm

A 80x80x16 (446017) zománcozott raklapacél

Fürdőkád félkörív LIGHT 80/80/15

Zuhanytálca НХ515 80х80, 180695

Zuhanytálca НХ108 80х80, 180693

Palettás acél zománcozott 80x80x16 félkör (446020)

A 90x90x16 (446018) zománcozott raklapacél

Zuhanytálca НХ108 90х90, 180694

Fürdőkád félkörív LIGHT 90/90/15

A panel az Elipso Pro-100 palettához rögzítéssel

Alacsony zuhanytálcák

Termék kód: 009150

Termék kód: 009151

Termék kód: 001042

Termék kód: 009152

Termék kód: 001043

Termék kód: 001044

Termék kód: 012296

Termék kód: 018783

Termék kód: 012297

Termék kód: 018625

Termék kód: 007503

Termék kód: 018624

Termék kód: 018626

Termék kód: 013387

Termék kód: 010561

Termék kód: 008163

Termék kód: 007506

Termék kód: 007504

Termék kód: 014321

Termék kód: 013385

Termék kód: 012298

Termék kód: 010562

Termék kód: 014323

Termék kód: 009465

Termék kód: 017814

Termék kód: 013844

Termék kód: 014322

Termék kód: 008164

 • oldal:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 18
 • 19
 • mutasd meg mindet

Az egyes zuhanyzókeretek elrendezéséhez sok vásárló választja az alacsony raklapokat. Ez nem meglepő, mert az ilyen modellek nagyon kényelmesek, elegáns megjelenésűek és könnyen telepíthetők. Ellentétben a magas társaival, a sekély zuhanytálcák nem igényelnek speciális keretet, és közvetlenül a padlóra helyezhetők. Természetesen ilyen modellekben nem lesz sok víz, de ha nem támogatod a fürdést a fürdőben, akkor ez a pillanat nem számít.

Az alacsony raklapok kiválasztása az online boltban Missaqua.ru

Görgessünk a katalógusunk oldalain, csodálkozni fog a tartomány gazdagságán. A Missaqua.ru oldal a világ számos országából származó zuhanytálcákat mutatja be, így a megjelenésük nagyon változatos. A négyzet alakú, félkör alakú, téglalap alakú, ovális és egyenletes trapéz alakú, kis méretű, különböző fehér árnyalatú színek képesek kielégíteni a legigényesebb ízeket és minden fürdőszobát díszíteni.

Az alacsony raklapok különböző anyagokból készülhetnek:

• meleg és hajlékony akril;

• tartós és nemes kerámiák;

• megfizethető és tartós acél;

• bársonyos és esztétikus öntött márvány.

Csak ki kell választania egy megfelelő zuhanytálcát, küldje el a "Kosárba" és rendeljen.

A folyó zuhanytálca 80 cm, alacsony

Opciók Fürdős zuhany 80 cm, alacsony

Termék kód: 171206

Méretek (shgv): 100x100x16

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171261

Méretek (shgv): 91x91x16,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171260

Méretek (shgv): 81x81x16,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171407

Méretek (shgv): 80x80x17,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171405

Méretek (shgv): 80x80x17,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171410

Méretek (shgv): 91x91x18,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 169384

Méretek (shgv): 110x110x25

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171406

Méretek (shgv): 90x90x17,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174253

Méretek (lb): 80x80x17

Telepítési típus: Sarok

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171409

Méretek (shgv): 80,5x80,5x18,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 169446

Méretek (shgv): 90x90x20

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171303

Méretek (shgv): 90x90x15,5

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 169373

Méretek (shgv): 95x95x21

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 171229

Méretek (shgv): 80x80x16

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 101906

Méretek (dshg): 120x120x41

Termék kód: 101908

Méretek (dshg): 150x150x41

Termék kód: 101909

Méretek (dshg): 150x80x38

Termék kód: 101910

Méretek (dshg): 170x80x38

Termék kód: 101907

Méretek (dshg): 135x135x41

Termék kód: 115522

Méretek (pv): 25x110

Típus: zuhanypanel

Anyag: üveg / akril

Termék kód: 116721

Méretek (SW): 23x120

Típus: zuhanypanel

Termék kód: 116713

Méretek (SW): 27x100

Típus: zuhanypanel

Termék kód: 116722

Méretek (SW): 27x120

Típus: zuhanypanel

Termék kód: 116720

Méretek (SW): 23x120

Típus: zuhanypanel

Termék kód: 115526

Méretek (pv): 25x110

Típus: zuhanypanel

Anyag: üveg / akril

Termék kód: 116719

Méretek (SW): 27x120

Típus: zuhanypanel

Termék kód: 115525

Méretek (pv): 25x110

Típus: zuhanypanel

Anyag: üveg / akril

Termék kód: 115523

Méretek (pv): 25x110

Típus: zuhanypanel

Anyag: üveg / akril

Termék kód: 176171

Méretek (shgv): 80x120x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174879

Méretek (shgv): 80x80x43

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174878

Méretek (shgv): 100x100x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 176861

Méretek (shgv): 80x120x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172349

Méretek (shgv): 80x80x15

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174880

Méretek (shgv): 90x90x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172353

Méretek (shgv): 100x100x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172360

Méretek (shgv): 80x100x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172356

Méretek (shgv): 90x120x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 176860

Méretek (shgv): 80x120x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 176170

Méretek (shgv): 80x120x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172359

Méretek (shgv): 70x90x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172350

Méretek (shgv): 90x90x15

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 176859

Méretek (shgv): 80x110x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172355

Méretek (shgv): 80x110x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172354

Méretek (shgv): 80x110x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174877

Méretek (shgv): 90x90x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172358

Méretek (shgv): 70x90x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174875

Méretek (shgv): 90x90x26

Telepítés: sarok / rés

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172351

Méretek (shgv): 100x100x15

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 174874

Méretek (shgv): 80x80x26

Telepítés: sarok / rés

Paletta színe: fehér

Termék kód: 169406

Méretek (shgv): 80x100x26

Telepítés: fal sarokba / falba / egy résbe

Paletta színe: fehér

Termék kód: 169407

Méretek (shgv): 70x90x26

Telepítés: sarok / rés

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172361

Méretek (shgv): 80x100x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172357

Méretek (shgv): 90x120x26

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 176169

Méretek (shgv): 80x110x46

Telepítés: fal a sarkon

Paletta színe: fehér

Termék kód: 172352

Méretek (shgv): 90x90x38

Telepítés: fal sarokba / falba / egy résbe

Nagyméretű zuhanytálcák

Nagy zuhanytálca a fürdőszobában - ez könnyű átvételi pomyvochnaya eljárások egyedülálló komfortérzetet és a térérzet. On-site, mint általában, ők kerülnek a sarokban, vagy egy hiánypótló, de különösen hatékonyan néz ki, lapos magassága termék, közepén helyezkedik el a fürdőszoba falán, ahol a helye van szerelve egy bejárat egyik oldalán, vagy a nagy fürdőszoba, két oldala van.

 • Oldalnézet:
 • csempe
 • lista

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 2

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 2

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 2

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: színpaletta, fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: színpaletta, fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

Paletta színválaszték: színpaletta, fehér

Végrehajtási lehetőségek: 1

 • Oldalnézet:
 • csempe
 • lista

Vevők, akik inkább szervezni a zuhany helyet a raklap nagy zuhanyzó, mint általában, tágas fürdőszoba, ahol az összes példány kerülnek szabadon és elég hely a szervezet a zuhany. A gyártók figyelembe veszik a vágyak a vevők és az eredeti elképzelést, a funkcionalitás a szükséges helyet, hogy hozzanak létre speciális tételek hely a közepén a fürdőszobában. Vezető gyártók a hagyományos anyagok gyár Olaszországban, Csehországban és Németországban.

A boltunk kínálatában különböző méretű zuhanytálcák is találhatók.

cím
Moszkva, sz. Pryanishnikov, 23Ac4

+7 (499) 390-3223
+7 (495) 744-6529

Munkaidő:
Hétfőtől vasárnapig:
09-00 és 21-00 között

A fürdőszoba zuhanyzók és tálcák formája és mérete

Tartalomjegyzék:

"Válasszon egy zuhanyzót!" - Szóval mondja azokat az embereket, akiknek korábban nem kellett megvásárolniuk. De a folyamat kiválasztunk egy modellt rendszerint kiderül, hogy ugyanazokat a nagyszerű lehetőségeket, de túl nagy méretű, a többi megfelelő méretű és alakú, de az ajtó nyitva van úgy, hogy vágják a lógó szekrény, és a harmadik, mint minden jó, de zavart egy ismeretlen gyártótól.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a zuhanyszerkezetek jellemzőit, amelyek segítenek megtakarítani a belső teret és ezzel egyidejűleg biztosítani a higiéniai eljárások teljes körű betartását.

Az ilyen felszerelés kiválasztásakor a fájó pont a hidrobox optimális alakja és mérete, egyébként nem fog működni a fürdőszoba elrendezésében a harmónia elérése érdekében. Tekintsük a leggyakoribb lehetőségeket.

Van javítás a fürdőszobában? Megtanulják, hogyan válasszuk ki a megfelelő fürdőt itt, itt a mosogatók típusát és méreteit, a WC-tálak típusát és jellemzőit, valamint a fürdőszoba csempe méretét.

Négyszögletű zuhanyzók - időigényes klasszikusok

A zuhanyzókabinok egyik közös változata klasszikus négyszögletes forma. Az egyik sarkon lévő sugárral rendelkező aszimmetrikus struktúrák hasonló hasznosítható területet jelentenek - az alábbiakban beszélünk róluk. A képen 440 mm vastag raklapon van lehetőség:

Ezeket a modelleket a következő szélességi és hosszúságméretek jellemzik centiméterben:

. Ha a borítás nem fejeződött raklap és fürdőszoba szélessége elérheti a 170 cm-es magasság szerkezetek is eltérő lehet: 190 210,215 230 és 240 cm tekintettel a felső fedelet.

A tér mindig divatos. Egyenletes zuhanykabin

Kombinálja a szögletes és négyszögletes modellek előnyeit. Az egyenlő oldalú zuhanykabin méretei:

Sarok lehetőségek a zuhanyzóhoz a fürdőszobában

Az ilyen kialakítások a legkedvezőbbek a kis fürdőszobák számára: a szögbeállítási lehetőségnek köszönhetően sok szabad terület felszabadul. A sötétítő sarkok különböző formákban különböznek egymástól, és növelik a felhasználható területet, amelyet gyakran gömbölyű elülső falon végzik. Meg kell jegyezni, hogy nem minden modell van hátsó panelekkel, ami szintén hatással van a teljes méretekre.

A téglalap relatív része egy aszimmetrikus sarokpult

Ha a paraméterekről beszélünk, a fal szélessége 70-150 cm-es tartományban változhat. A fülkék magassága általában nem haladja meg a 2400 mm-t.

Sokoldalú hidromasszázs doboz. Az ügyfelek vágya - a gyártó törvénye

Alapbeállítás a sarokba történő beépítéshez. Vizuálisan az alakzat bonyolultnak tűnik, de egyszerűbb a gyártásnál, mint a sima kontúrnál.

A sarokkabin "kör negyede" - szerény méretű kapacitás

Egészen természetes, hogy kezdetben ez a forma kis méretű WC-k számára készült, azonban a piacon több dimenziós modell létezik, amelyet tágas helyiségekre szántak.

Félkör alakú - a minimalista elegancia megtestesítője

Sajnos, ezen a területen van némi rendetlenség a terminológia és gyakran nevezik a félkör alakú zuhanyzó változata „negyed kört”, mert minden párbeszédnek (különösen telefon) az eladók meg kell határozni a szögek száma formájában a javasolt megoldás.

Méretek esetén azonban a fenti táblázatban megadott "negyedkör" alakzat méreteire lehet összpontosítani.

Kerek zuhany - csodálatosnak tűnik

A kerek formájú zuhanykabinok felszerelése meglehetősen érdekes megoldást jelent a belsőépítészet számára. Az ilyen struktúrák előnyei közé tartoznak a következő jellemzők:

Szokatlan alakjának köszönhetően a kerek modellek szervesen illeszkednek a kis egészségügyi létesítményekbe.

A kerek forma különböző felszerelési lehetőségeket garantál: a kabin falra vagy a fürdőszoba közepére szerelhető.

Tekintettel a különböző színválasztási lehetőségekre, a fülkék felejthetetlenné és érdekessé tehetik a belső teret.

Ha a méretről beszélünk, a kerek fojtók szokásos sugara általában 900-1 200 mm között változik.

Nélkülük, sehol. Egyedi méretek

A zuhanykabinok nem szabványos formája képes megfelelni a legelképegesebb fogyasztói ízeknek. Itt vannak olyan arányok, amelyek nem illeszkednek a szabványos mérettartományba, de vannak jelen bizonyos gyártók modellek sorában.

Itt megtalálhatja ezeket a méretek:

A minimális méret, amit kínál

Figyelembe véve a piac ilyen sokszínűségét, meglehetősen logikus kérdés merül fel: "Milyen kis méretű zuhanycsészéket és tálcát tekinthetünk minimálisnak?". A válasz a kis lakások tulajdonosaira vonatkozik, akik mindenképpen a belső tér megmentésére törekszenek.

A zuhanykabinok esetében a legkisebb méret a következő értékek lesznek:

Az ilyen kompakt méretekkel a fülke teljes funkcionalitással rendelkezik, és kényelmet nyújt a higiéniai eljárások során.

Összecsukható zuhany - minta radikális minimalizmus

És ezek vannak. Sajnos ennek a cikknek a szerzője nem találkozott egy összecsukható, kompakt példányban a hardverraktárakban.

A zuhanytálcák formája és mérete

A raklapok minimális magasságával minden nem olyan egyszerű. Vannak olyan modellek, amelyekben a raklap oldalán a padló szintje egy síkban van, nulla magasságú. Ezek a termékek nem csak design funkciót látnak el, hanem alkalmasak az idősek számára is. Ha az elfogadott szabványokról beszélünk, megkülönböztetjük az alábbi kategóriákat:

 • Mély - 25-45 cm
 • Közepes - 5-20 cm
 • Alacsony - akár 4 cm

Milyen méretű lesz a legkényelmesebb?

Mindez az egyéni preferenciáktól és a fürdőszoba területétől függ. Szakértői becslések szerint azonban az optimális méret 90 * 90 cm falszélesség, az ilyen méretű minták bőven szerepelnek a fenti táblázatokban. Funkcionálisan egy átlagember számára kényelmesek, és a kompakt méretek lehetővé teszik a zuhanytálca telepítését szinte minden fürdőszobában.

A kabinok ajtókeretek típusai

A modern zuhanyzók funkciói

A modern zuhanyozók képességeinek köszönhetően minden higiéniai eljárás valódi ünnepévé válhat. Itt vannak olyan funkciók:

Whirlpool. A különböző irányban szabályozott fúvókák be vannak ágyazva a fülke falaiba. A szoros vízsugarak stimulálják a vérkeringést, enyhítik a stresszt és a fáradtságot.

Trópusi zuhanyzó. A zuhanykabin tetejére egy speciális fúvóka van felszerelve, amely külön szétválasztja a víz áramlását. Ennek eredményeként létrejön egy trópusi csapadék teljes utánzása, amely nyugtató hatást gyakorol az idegrendszerre.

Általános szellőzés. Ez a funkció segít szellőztetni a kabin belsejét vagy egyenletesen szétosztani a gőzt, ha a termék szaunában van.

Törökfürdő. Az opció a gőzfejlesztő telepítésének köszönhető, amely optimális páratartalmat és magas hőmérsékletet biztosít. Ennek eredményeként élvezheti a gőzfürdő felejthetetlen hatását anélkül, hogy elhagyná otthonát.

Levegő ozonáció. Ilyen modellekben speciális ózonozót építenek be, ami hatékonyan elpusztítja a kórokozó mikroflórt, és megakadályozza a penész megjelenését a zuhanykabinban. Emellett az ózon megszünteti a jellegzetes szagot, ami gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Infravörös fűtés. Ez a funkció egy infravörös szaunát egy személyre irányított hatást vált ki. A nyírási hő nemcsak gyors felmelegedést tesz lehetővé, hanem felduzzasztja az ereket, aktiválja a keringési rendszert.

Aromaterápiás. Ezekkel a modellekkel rendelkező modellekben speciális tartály található, ahol az aromás olajat öntik. Amikor a kabin a fürdő üzemmódban dolgozik, az olajgőzök kitöltik a belső teret, és egyedi érzetet keltenek.

Belégzés. A funkció ugyanazon az elven működik, mint az aromaterápia. A gyógynövények kivonatait egy speciális tartályba öntik a hátsó falra.

Chromotherapy (színterápia). Ebben a módban a zuhanykabin fényei számos színárnyalatot bocsátanak ki, amelyek mindegyike befolyásolja az emberi test bizonyos rendszereit. E technika hatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolják.

Meg kell jegyezni, hogy az ilyen többfunkciós fülkék költségei jelentősen magasabbak, mint a szabványos berendezések modelljei.

Az ellenőrzött gyártók listája

A márkák kápráztatják a szemüket, ezért kívánatos lenne, ha az elsőtől megkapja a jó eladót. Az ügyfelek életének megkönnyítése érdekében öt hiteles márkát adunk az orosz vízvezeték-piacon.

TIMO. Finn cég különböző méretű és árkategóriájú zuhanykabinokat gyárt. Az oldalpanelek és ajtók ütésálló anyagokból készülnek, ami jelentősen növeli a termék élettartamát.

NIAGARA. Az orosz márka, amely magabiztosan versenyez a nyugati gyártókkal, míg a megfizethető piaci szegmensben. Minden modell esetében akril, beépített szellőztetés, rádió és fényszórók beszerelése.

SERENA. Ezeket a modelleket a szorgalmas kínai gyártja, és szervesen ötvözi az érdekes dizájnt és a kibővített funkcionalitást. Érdemes megjegyezni, hogy a termékek minőséget, tartósságot és megfizethető költségeket vonzzanak az ügyfelekhez.

Folyó. Egy másik kínai márka, amely magabiztosan meghódítja az orosz piacot. Ezeket a modelleket az akril raklapok, a cserélhető képernyők és a tolóajtók telepítése jellemzi. Csak környezetbarát anyagok felhasználásával készül.

ERLIT. Az orosz márka, amely csúcstechnikai zuhanyzókat állít elő: üveges és krómozott elemek szerves kombinációja. A modellek gőzfejlesztőkkel, hidromasszázzsal, zenével és világítással vannak felszerelve.

A gyártók termékei régóta élvezték az orosz fogyasztók megérdemelt bizalmát.

Ez a tudás hasznos lesz számodra

A zuhanyzás dimenziók meghatározása a vásárlás előtt nagyon fontos árnyalat. Itt nemcsak a termék lineáris méreteit, hanem a fürdőszoba területét is figyelembe kell venni, valamint a beépítési árnyalatokat. Különösen:

Egyes gyártók a katalógusokban jelzik a modellek magasságát a felső fedélzet kivételével, és ez kb. 30-40 cm-re van a termék magasságáig.

Külső méretek kiválasztásánál figyelembe kell venni az 1-3 cm-es technikai rést, amely a fürdő falának és a zuhanycsarnok panelje között marad.

A szögletes fülkék, jóllehet kompaktabbnak tűnnek, azonban az elülső panel lekerekített formája miatt jelentősen növelik a méretüket. Például egy 80 cm-es falszélességű modell, a távoli sarktól az ajtóig tartó csúcs távolsága körülbelül 125 cm.

Ezért a zuhanyzóállvány kiválasztásánál nagyon fontos, hogy figyelembe vegye az összes paramétert a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a telepítés során. Sok szerencsét!

Zuhanytálca tálca - lehetséges alakzatok és méretek, választási árnyalatok

A zuhanykabinok nagyon népszerűek a lakosság körében. Nehéz túlbecsülni a zuhanytálcák és zuhanyzók formájának és méretének a hatását a fürdőszoba kialakításában. Ezek a jellemzők nemcsak a megjelenést, hanem a lélek működését is érintik. A megfelelően kiválasztott raklap kétségkívül kényelmesen használható.

Zuhanytálca funkció

A zuhanytálcák a rendeltetésen kívül (a felhasznált víz összegyűjtése és kisütése) számos más fontos funkciót is ellátnak.

 • Először is, ez a fő eleme a zuhany kialakításának. A tálca a zuhanyajtók "alapjaként" szolgál, és összekötő csomópontként szolgál a zuhanyzó falainak és ajtóinak összekötésére.
 • Másodszor, a raklap megakadályozza a mechanikus behatást a lefolyórendszerbe.
 • Harmadszor, a raklapok légmentesen zárulnak és biztonságos eljárásokat fogadnak el.
 • Negyedszer, a hőszigetelő funkcióját a betonpadló és a csupasz lábak között végzik.
 • Ötödször, a különböző formák és méretek kielégítik minden ízlést és lehetőséget. Választhat egy tusoló tálca modellt egy kis fürdőszobában és egy luxuslakásban. Ebben az esetben a raklap lehet igazi "trükk" tervezési ötlet.

Raklap mérete

A zuhanytálca tálcák különböző méretben kaphatók. Kis méretű raklapok lehetnek korlátozott helyek és a kellően nagy méretű modellek. Ha szabványos raklapról beszélek, akkor a minimális méreteik 70 x 70 cm, maximum - 130 x 130 cm, az exkluzív vízvezeték bármilyen méretű lehet.

Egy másik fontos paraméter a raklap mélysége. A modern raklapok oldalának magassága:

 • 2-5 cm - lapos vagy kis raklap;
 • 5-10 cm - közepes raklap;
 • 10-18 cm - magas raklap.

Az épülettárolókban több tágas raklap található, akár 46 cm mélységig.

Fontos! A zuhanykazetta tálca megfelelő méretének kiválasztásakor ne felejtsük el, hogy egy speciális leeresztő szifon tetejére van szerelve, amelynek magassága átlagosan 20 cm.

A zuhanytálca méretének megválasztását a fürdőszoba méretei és a családtagok fizikai jellemzői befolyásolják. Így a 70 cm-es raklapon lévő emberek tele lesznek kényelmetlenek és néha még lehetetlenek is.

Raklap formák

A raklap formák kielégíthetik a lakás vagy ház bérlői személyes preferenciáit. Limit képzelet csak a rendelkezésre álló négyzetméter, amely a legtöbb apartman nagyon szerény.

Sarokpaletta csak ilyen fürdőszobákhoz készült. Ezek a legösszetettebbek, és formában lehetnek:

A komplex alakú raklapok több szabad helyet igényelnek. Kerek, ovális, aszimmetrikus és sokszög alakú lehet. Raklapgyártás egyedi projekteken lehetséges. Például szív vagy csiga alakjában. Az ilyen raklapokat prémium osztályú exkluzív beltérben használják.

Anyagok a termeléshez

A zuhanytálcák, valamint a fürdők különböző anyagokból készülnek, amelyeknek a következő jellemzőkkel kell rendelkezniük:

 1. kopásállóság;
 2. mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 3. hang- és hőszigetelés;
 4. az egyszerű gondozás.
 • Az akril tálcák nagyon népszerűek. Könnyűek, megfizethetőek, egyszerűen tisztíthatóak. A sekély karcolások és az akril termékek egyéb károsításai könnyedén kezelhetők speciális polírozó paszták segítségével. Az akril lehetővé teszi, hogy bármilyen zuhanytálcát készítsen, még a legösszetettebb formában is. Hangzásuk és hőszigetelésük magas.
 • A tartósság, amelyre nem vonatkoznak kétségek - az acél raklapok jellemzői. Jól melegednek és olcsóak.
 • A zománcozott raklapok mechanikai károsodásnak vannak kitéve. Ha egy csepegtető vagy más nehéz tárgy kerül egy ilyen tálcára, a zománc megszakítható. A hasítás helyén a korrozív folyamat előbb vagy utóbb megkezdődik. A rozsdamentes acél raklapok praktikusabbak. De az ilyen raklapok formája nagyon korlátozott.
 • Tartós, de ugyanakkor nagyon nehéz is öntöttvas raklap. Lassan felmelegednek, de jól tartják a hőmérsékletüket.
 • A kerámia zuhanytálcák drágábbak. Megjelenésük kifogástalan. Tartósak, de hosszú ideig melegednek.
 • A legdrágább, mondhatjuk az elit, kőpaletta. Nem mindenki engedheti meg magának. Alapvetően luxus lakóépületek belsejében használják őket. A márvány, mint a kőből készült szaniteráruk fő terméke, meleg és könnyen felhevül. Megfelelő megjelenés - kifinomult és egyedi.

A tálca különböző típusainak áttekintése megtekinthető a videóban.

Mit kell keresni a választás során?

A raklap kiválasztása először a meglévő fürdőszobai értékelést kell kezdeni. Értékelje, hogy melyik alakja harmonikusabbnak tűnhet a belső térben, és milyen méretű lehet a szobában.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó kényelmes legyen, a legnagyobb bérlőnek képesnek kell lennie arra, hogy a serpenyőben álljon. A karok és a lábak mozgását sem szabad korlátozni. Az idősebbek számára kiválaszthatja a székhely szerinti modellt. Ha vannak háziállatok a lakásban, például egy kutya, akkor ajánlatos a mélyebb raklap kiválasztása.

A zuhanytálca következő fontos paramétere a biztonság. A sima raklapok itt vesztesek, könnyedén elcsúszhatnak, és megsérülhetnek rajta. A legbiztonságosabb termékeket az alján megkönnyebbülési mintával tekintik. Egyes gyártók speciális csúszásgátló bevonatot alkalmaznak raklapon. Az értékesítés olyan speciális filmek is, amelyeket önállóan ragaszthat minden típusú raklapon.

Ugyanilyen fontos és vízvezeték. A raklapot le kell szedni. Különösen nehéz megtalálni a megfelelő szifont.

A tálca kiválasztásakor hasznos lehet a tematikus videó megismerése.

Vásárlói vélemények

A valódi tulajdonosok véleménye és ajánlása gyakran meghatározó tényező a vízvezeték megválasztásában. Az emberek nemcsak a raklap formáját és méretét értékelik, hanem a gyártót és a modellt is meghatározzák.

 1. "A tálcát egy rozsdamentes acél zuhanyzón szerelték fel. Egy évvel később áramlott. Cserélve akril, míg mindenki boldog. "
 2. - Van egy akril tálca a zuhany alatt. Nem csúszik, és évekig fehér marad. "

A raklap tulajdonosainak áttekintése alapján világossá válik, hogy a felhasználók jobban aggódnak a berendezések felszerelésével kapcsolatban.

A zuhanykabinok és a zuhanytálcák széles választéka hatalmas. A raklap kiválasztása a fürdőszoba formáján és méretén, a bérlők jellemzőin és személyes preferenciáin alapul, és pénzügyi helyzete nem az utolsó helyen van. A vízvezeték megfelelő megválasztása esetén nem lesz gond a telepítés és a további használat során.

Zuhanytálcák: a választás jellemzői

A modern piac a legszélesebb választékot kínálja a zuhanytáldozatoknak és az egyedi raklapoknak, amelyek a formák, a felhasznált anyagok, a formatervezés és a színek változatosságában különböznek.

Jellemzők és cél

A zuhanytálca tálcák a mosási zónák univerzális elemei. Ezek lehetnek mind a hidroboxok, mind a külön konstrukció részei.

A raklap legfontosabb feladata a padló és a falak védelme a víz és a minden irányban lebegő nedves fúvókák verésétől.

A palettáknak köszönhetően a fürdő dekoratív elemei védettek a nedvesség és az idő előtti pusztítás káros hatásaitól. Ezenkívül a raklapok megakadályozzák a víz áramlását az alaplapon és a falak és a padló közötti ízületekhez, így a penész nem fejlődik ki, és a gombák nem jelennek meg.

A raklap számos fontos funkciót lát el:

 • összegyűjti és kiüríti a folyó vizet;
 • a zuhanyzók szerelésének "alapjaként" működik;
 • összekapcsolódásként használják a hidroboxok falai és ajtói között;
 • kiküszöböli a lefolyószerkezet túlzott terhelését a zuhany alatt;
 • a higiéniai eljárásokat kényelmes és biztonságos;
 • Ahelyett, hogy hőszigetelő lenne, megvédi a lábát egy hideg betonpadlóról.

A raklapok fő előnye, hogy kis méretű fürdőszobában is elhelyezhetők, így jelentősen javíthatja az apartman vagy a ház egészségügyi területének ergonómiáját.

Ma a boltokban széles választékban állnak a különböző formák, színek és textúrák, míg az árfutás is elég széles, így mindenki saját ízlésük és a rendelkezésre álló költségvetés alapján választhat modellt.

Eszköztervezés

A zuhanytálca teljes készlete a márka és a gyártó tulajdonságaitól függ.

A kerámia raklapok, valamint a beágyazásra tervezett extravékony modellek általában nincsenek kitöltve - csak a raklap kerül eladásra.

Az átlagos magasságú raklapokat általában különleges állvánnyal, fémkerettel és lábakkal együtt árusítják.

A magas raklapokat gyakran egy előlap - védőszéllel egészíti ki.

Miért van szüksége egy képernyőre?

A jobb vízáramláshoz a csövek kis lejtése szükséges. Sajnos hazánkban a szabványos szennyvízelvezető rendszert úgy tervezték meg, hogy a csövek ne vezetjenek a padlóhoz, hanem a falakhoz, ezért a csatorna és a padlóburkolat között kb. 15-40 cm-es hely van, és úgy tűnik, hogy meglehetősen esztétikus, ezért a tervezők javasolják a képernyő telepítését.

Leggyakrabban díszítő funkciókat hajt végre - egyszerűen csak a padló és a raklap közötti helyet maszti, ami minden bizonnyal a szifon behelyezésekor következik be. Általában ez az elem kivehető és könnyű, ezért szükség esetén gyors hozzáférést biztosít a csövekhez és csatornákhoz.

Egyes gyártók szifont adnak a tálcákhoz.

anyagok

A modern vízvezeték-piac már régóta nem korlátozódik néhány opcióra a zuhanytálcákra. Napjainkban a fogyasztók mély és sekély, sima és barázdált, fehér és színes, kerek és négyzetes raklapokat kínálnak. Annak érdekében, hogy az átlagember könnyebben navigálhasson e sokféleségben, fontolja meg az elérhető opciók jellemzőit.

Öntöttvas

Az öntöttvasból készült egészségügyi berendezések hosszú és határozottan elnyerték a fogyasztókat a nagy teljesítmény miatt:

 • Nagy szilárdság és megbízhatóság - fizikai és műszaki tulajdonságaik miatt az öntöttvas raklapok ellenállnak a nehéz terheknek. Ezért is alkalmasak a sűrű építésűek számára is.
 • Tartósság - ez nem titok, hogy az öntöttvas élettartama nagyon hosszú - zománcozott fürdők és harmonikus elemek mindenki számára ismerősek, és még mindig sok régi házban használják őket, és ez a legjobb mutató, hogy ha megfelelően használják, az ilyen vízvezetékeket 20-30 évig szolgálnak.
 • Jó zajfelszívódás - a falak nagy vastagsága és a vízfolyás különleges felépítése miatt a tálca aljánál szinte semmilyen hang nem emelkedik ki, így a többi család számára kényelmes marad a lakásban vagy a házban.

Mindazonáltal az anyag nem hibák nélkül, és nagyon fontos:

 • Nagy súly. Az öntöttvas egy nagyon nehéz ötvözet, az egyes modellek súlya eléri a 60 kg-ot, ami nagy nehézségeket okoz a szállítás és a szerelés során.
 • Nagy költségek Annak ellenére, hogy a hazai gyártók főként öntöttvas raklapokat gyártanak, költségeik folyamatosan magasak.
 • Jelentős választék. Az öntöttvas feldolgozási technológiája nem teszi lehetővé összetett alakú raklapok létrehozását, ezért a boltokban elsősorban négyzetes és téglalap alakú, alacsony oldalú modellek vannak.
 • Hosszú felmelegedés. Az öntöttvas vastag talapzata nagyon lassan felmelegszik, ezért a mosónak egy ideig nem kell kellemesnek lennie, vagy pedig a tálca felmelegedésének idejét - ez pedig a vízfogyasztás növekedéséhez vezet.

acél

A rozsdamentes acél tálca talán a vízvezeték műfajának klasszikusa. Rendszerint házhoz vagy magánházhoz vásárolják. Elég költségvetési lehetőség, amelynek számos előnye van:

 • Könnyedség. A design könnyű, így szállítása és üzembe helyezése nem jelent kellemetlenséget, az ilyen termékek maximális súlya nem haladja meg a 15 kg-ot.
 • Alacsony költség. Az acél raklap árai nagyon demokratikusak, olcsóbbak lehetnek, ha csak egy ismeretlen kínai gyártótól vásárolnak műanyagot.
 • Törékeny bevonat. Mivel a zománcozott falak kicsi vastagságúak, a fém kezd "játszani" az emberi tömeg súlya alatt, és idővel a bevonaton mikrotörzs alakul ki.
 • Rossz hangszigetelés. Az acél nem csillapítja a hangokat, így a fémre eső víz meglehetősen zúgást okoz.
 • Érdekes megjelenés. A fémpalettákat a legegyszerűbb formatervezés jellemzi, és nem vonzóak és elegánsak.

Az utolsó hátrány azonban a fürdőszoba csempe vagy mozaik díszítésével állítható be - az acél a kerámiák mellett jól néz ki.

kerámiai

Az előző években a porcelán- és a földtermékek a lakástulajdonos luxusjának és státusának speciális jelzőszámát szolgálták. Idővel a helyzet megváltozott, és a kerámia elérhetővé vált. Az anyag raklapjai olcsóbbak, mint a kő, így a porcelán és a földi porcelán iránti igény nem csökken.

Az ilyen raklapok előnyei a következők:

 • Különböző formák és textúrák. A kerámia raklapok számos formában kaphatók. Ezek kör alakúak, oválisak, téglalap alakúak és akár trapéz alakúak is lehetnek, így bármilyen tervezési ötletet megvalósíthat a fürdőszobában.
 • Esztétikus megjelenés. A mázas felület egyedülálló fényt és ragyogást eredményez, amelyre az anyagot a vevők értékelik. A kerámiák minden anyaggal és árnyalatával megegyeznek.
 • Könnyű használat. A fajansz- és porcelán tálcák könnyen használhatóak, az egyetlen dolog, amire szükségük van, rendszeres mosás a legegyszerűbb tisztítószerekkel, kivéve a csiszolóanyagokat.

De, mint tudod, semmi tökéletes nincs, így a kerámia raklapok hátrányai vannak:

 • Fragilitás - minden agyag alapú termék mechanikai károsodásra hajlamos, ha gondatlanul kezelik, akkor a tálcák könnyen megrepedhetnek és megrepedhetnek.
 • A teljes lábak hiánya - ilyen típusú raklap beszerelésekor tökéletesen lapos felületre van szükség, ami a hidrobox üzembe helyezésének munkaerőköltségeinek növekedéséhez vezet.

Egy másik hátránya a fajansznak - az idő múlásával, a szín sárgássá válik és a vízfoltok jelennek meg, a porcelán megfosztva ettől a hátránytól - ez az anyag évek óta megőrzi eredeti fényét.

Mesterséges kő

Ez egy nagyon drága anyag, így az öntöttmárványból, onyxből vagy gránitból készült paletták ritkák az otthonainkban. Az ilyen termékeket leggyakrabban az egyes rendszerek és rajzok szerint rendelik.

Az ilyen raklapok sok előnye van:

 • Egyedülálló textúra - bármilyen kő, akár mesterséges, nagyon stílusos és drága, még a nagyon jó minőségű kerámiák sem hasonlíthatók a mintákhoz.
 • Hosszú távú használat - az ilyen raklapok hűségesen szolgálhatnak több mint 20 éve. A tartósság szempontjából ez az anyag még az öntöttvasakat is hátrahagyja.
 • Abszolút hangelnyelés - vastag, kőből készült falak megbízhatóan elnyomják az áramló víz hangjait, ezért higiénikus zuhanás közben nem hallható külső hangok.

Azonban a márványanyagok a raklap nyersanyagaként nincsenek hátrányok nélkül:

 • Nagy súly - az egyedi szerkezetek eléri a 100 kilogrammot, mozgatásuk nem a legegyszerűbb feladat, ezért egy ilyen alaphoz történő szereléshez erősített alapot kell felszerelni.
 • Alacsony hővezető képesség - az anyagot meglehetősen hosszú ideig melegítik, így időt vesz igénybe ahhoz, hogy a raklap olyan hőmérsékletet érjen el, amely kellemes az ember lábához.
 • Magas ár - a termék ára maga az anyag ára és a telepítés költsége. Mind az egyik, mind pedig a másik kézzelfogható magas költséggel figyelemre méltó, így a kő tálca "sok pénzt fog fizetni" a tulajdonosának.

akril

Az akril paletták a második legnépszerűbb acél után, ez a termék alacsony árának köszönhető, kivételes teljesítmény mellett. Az ilyen raklapokat gyakran telepítik az országba.

Praktikusak, könnyedek és vonzóak, emellett megbízhatóan elnyelik a zajokat.

Az akril egyetlen hátránya a mechanikai károsodással és a deformálódással szembeni rossz ellenállás. Egy nagy méretű ember súlya alatt egy ilyen raklap repedhet, és az alaplemezek bármely tárgyának bukásával megképezhetők. Ezért az ilyen termékeket erősített alapra szerelik fel, aminek köszönhetően a stabilitás nő, és a raklapok 130 kg-ig tartják a szilárdságukat.

faipari

Különös anyagot azonban gyakran alkalmaznak az öko-otthonokban, valamint a fürdőszoba stílusában, ország vagy Provence stílusában. A faalapok általában alacsony hordó formájában készülnek - ez rusztikus varázst jelent. A felhasznált nyersanyag vörösfenyő vagy hamu, melyet magas környezetbarát és stílusos dizájn jellemez.

A hátrányok nyilvánvalóak - a fa gyorsan rothad, ezért folyamatosan magas nedvességtartalmú és nagy vízfolyásoknak kitett körülmények között akár a védőszerekkel kezelt anyagok is legfeljebb 5 évig szolgálnak, ráadásul fából készült raklapokat készítenek kézzel, ezért az árak megfelelőek - még a legolcsóbb egy példány legalább 10 ezer rubelt fog fizetni a felhasználóknak.

műanyag

Ez egy költségvetési lehetőség, amely optimális a nyári házak és a nyári házak számára, mivel a műanyag csak átmeneti lehetőségként használható.

Az ilyen termékeket általában környezetbarát polipropilénből készítik, így beltérben felszerelhetők.

A műanyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, a háztartási vegyi anyagoknak, az anyag raklapjait az alakok és árnyalatok sokfélesége különbözteti meg, és költségei még az akrilokkal is versenyben állnak.

Azonban az ilyen alapok élettartama alacsony. Nem különböznek a tartósságtól a terheléstől és a kopásállóságtól, rendszeres használat mellett, működésük időtartama valószínűleg nem haladja meg a 3 évet.

Kevésbé összetett raklapok. Jó teljesítményük van, de költsége nagyon magas.

alak

Ma a vízvezeték-piac szó szerint túlcsordul több tucat különböző formájú raklap módosításával. Az optimális modell kiválasztása a fürdőszoba vagy a zuhanykabin méreteinek megfelelően történik.

Kis szobák alkalmasak:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • háromszög;
 • ötszögű.

Az ilyen raklapoknak feltétlenül egy derékszöge van, amely könnyen hozzá lehet férni a fürdő egyik sarkához, ezáltal jelentősen megtakarítva a fürdőszobát.

Ha a helyiség több dimenzióban van, és nincs különösebb igény a helytakarékos megtakarításra, akkor a raklapok kivitelezésének lehetőségei sokkal szélesebbek lesznek - itt eredeti kerek, ovális vagy trapéz alakú lehet.

A négyszögletes modellek a leginkább kényelmesek, harmonikusak, ha a fal mentén egy zuhanyzóban, vagy például egy mosógép közelében vannak felszerelve.

A komplex konfigurációjú raklapok sokkal drágábbak, mint a négyzetek és a téglalap alakúak, és ennek a formának a teljes hidroboxizációja drága lesz, mivel ezek a termékek általában egy darabból állnak, és rendelésre készülnek.

méretek

A fürdők és a magánházak tulajdonosai gyakran a legegyszerűbb, legkedvezőbb, minimalista stílusú tálcával töltik be a zuhanyzószobáikat, vagy nem használják fel teljesen - ebben az esetben egyszerűen a padlót egy enyhén lejtővel kell felépíteni, hogy a víz egy speciális lyukba kerüljön a padlóban. Ráadásul népszerű választás még egy zuhanykabin beépítésével, nem pedig egy külön serpenyőben.

Azonban nem foglalkozunk ezekkel a lehetőségekkel, hanem elemezzük a legnépszerűbb raklap típusokat. A különböző gyártók javaslatait tanulmányozva három termékkategóriát lehet megkülönböztetni:

A mély raklapok magassága 25 cm, a medence magassága 10-25 cm, a lapos raklap falának magassága nem haladja meg a 10 cm-t.

A mély raklapok általában ovális, félkör alakúak vagy kör alakúak, és sarok formájában készíthetők. A hasonló termékek harmonikusan illeszkednek a zuhanytálcákba, ugyanakkor jelentősen megtakaríthatják a helyet. Esztétikusan tetszetősek az üveghidakkal vagy polisztirolból készültek.

A mélytálat használata meglehetősen praktikus lehet a fürdők számára, mivel ezeket a helyeket olyan személyek látogatják meg, akik nem csak szeretik a párokat, hanem szeretik az összes többi vízfolyamat is.

A mély termékek kombinálják egy raklap és egy kis fürdő funkcionalitását, ezért gyakran telepítik azokat a családokat, ahol olyan kisgyerekek vannak, akik szeretik a vizet.

Tipp: annak érdekében, hogy a higiéniai eljárások a lehető legkényelmesebbek legyenek, legalább 90x90 m méretű lehetőségeket kell élvezni, és a leginkább figyelembe vett paraméterek 100x100 - lehetővé teszik, hogy kényelmesen mossák és elvégezzék a szükséges mozgásokat a kezével, forduljanak és hajlítsák át.

A gyermekek és a felnőttkori vagy fogyatékossággal élő emberek számára az egészségügyi övezetek kialakításának legjobb módja a lapos raklap, mivel nincs olyan magas oldala, amelyen át kell lépnie minden egyes zuhanyozáshoz.

Színek és formatervezés

Hosszú ideig a raklapokat egyetlen színben állították elő - fehér, de manapság az árnyalatok választéka sokkal több. A modern iparág széles skáláját kínálja a vörös, zöld, kék, bézs és fekete foltok széles választékának.

Sok modellnek van egy mintája. Rendszerint két lehetőség van - ezek ismétlődő nyomatok, például virágdíszek és lézergravírozás. Segítségével leggyakrabban mondatokat és szokatlan feliratokat készítenek.

A modern raklapok megkülönböztető jellemzője a dombormű jelenléte. Ezáltal a termék nemcsak vonzóbbá, hanem biztonságosabbá is válik, mivel minden durvaság megakadályozza a csúszást és minimalizálja a zuhanás veszélyét.

Számos tervezési lehetőség létezik - a hagyományos folyamoktól a dekorációig, tenger kavicsokként stilizálva. A biztonsági paraméterek díszítése és optimalizálása mellett ez a textúra egészséges hatása is van, hiszen az eljárások során a lábak magas színvonalú és teljes körű masszázsnak vannak kitéve. Ez tónusos hatást gyakorol az egész testre.

Az elmúlt években széles körben elterjedt, meglehetősen divatos tendencia a lökhárítók hiánya. Ebben az esetben a hagyományos bozótot egy stílusos raklap váltja fel, amely majdnem síkban van a padlóval. Természetesen ez csak akkor van értelme, ha a hidrobox telepítését nem tervezik. Az ilyen struktúrák telepítésének sikere további műveleteket igényel, nevezetesen:

 • emeli a padlót a fürdőszobában;
 • hatékony vízelvezető rendszer elrendezése, hiszen a víz minden esetben átfolyik az üregen, és ha a vízelvezető rendszer nincs megfelelően kialakítva, a nedvesség gyorsan behatol a falak és a padló ízületébe, és ott marad, ami anyagi károsodáshoz és kórokozók megjelenéséhez vezet.

Rendszerint különleges rácsokkal díszített létrák vannak felszerelve. Az ilyen raklapot csak akkor kell felszerelni, ha a tulajdonos hajlandó gondoskodni róla és rendszeresen végez tisztítási munkát a zuhanyzóban.

Egy másik modern trend a lecsapódás hiánya. Természetesen vannak szilva ilyen szerkezetekben, de nagyon hatékonyan maszkos. Ezeknek a termékeknek az elve egyszerű - a raklapot gyönyörű füllel szállítjuk, amely kissé kisebb méretű, mint a raklap teljes területe, aminek köszönhetően a víz egy speciális "extra aljzatba" kerül. Ezenkívül a dekoratív burkolatnak gyakran van egy összetett szerkezete, ebben az esetben a lefolyók átmennek a nyílásokon. A fül leggyakrabban ugyanabból az anyagból készül, mint a fő raklap, de néha a gyártók olyan fémmodelleket állítanak elő, amelyek nedvességálló fát tartalmaznak.

A háttérvilágítás nagyon népszerű az utóbbi években. Elfogadom, a LED-es zuhanytálca elegáns és nagyon díszes lesz! Ez a szokatlan megoldás egyre növekvő népszerűségnek örvend a fogyasztók körében a világ minden táján. Természetesen a lábuk alatt lévõ lámpák nem képesek teljes körû megvilágítás szerepét betölteni, ám mindenképpen a fürdőszoba belsejébe süllyednek.

Hogyan csináld magad?

Néhány házi készítő foglalkozik a házias zuhanytálcával. Ez különösen igaz a magánlakásokban, amikor a fürdőszobában nem szabványos formák és méretek is találhatók.

Ebben az esetben először fel kell készülnie egy helyre a jövőbeli építéshez, majd a kiválasztott terület vízzáró - ez nagyon fontos a padló és a falak kórokozók, penészgombák és gombák védelme érdekében. Ezután fel kell szerelni a lefolyót - ezért megvásárolhatja a készenléti vízgyűjtő rendszert, amelyet "tusoló létrának" neveznek. Ezután csatlakoztatni kell a leeresztő nyílást a szennyvízcsatornához, és tömítéseket kell lezárni tömítőanyaggal.

A következő lépésben megállapítjuk az alapítványt. Rendszerint a téglafal vagy a cementhabarcsot otthon készítik, és miután teljesen megszárad, a falakat lefektetik. Ehhez szilikát téglát használnak, de a szokásos is alkalmas lehet. A munka sorrendje a következőkkel:

 1. Az előkészített alapon a fémrács belül marad. Fontos a monolitikus szerkezet kialakulása.
 2. A táblák le vannak állítva - a szakértők azt javasolják, hogy az anyagot egy négyzetben helyezze el, és a kiálló szöget kissé hajlítsa meg. Ez csökkenti a szög sérülésének kockázatát, és emellett képes vizuálisan bővíteni a helyet.
 3. 4-5 nap elteltével folytathatja a raklap vízszigetelését. Ehhez film vagy tekercs bevonattal van ellátva.
 4. Ezután egy beton esztrich keletkezik a paletta egész területén, amely az egész téglaszekrény teljesen elrejtésére szolgál. Nagyon fontos, hogy kis dőlésszöget hajtson végre, hogy víz áramolhasson a leeresztő nyílásba.
 5. Az utolsó szakaszban egy másik vízszigetelő réteget helyeznek el, és egy önterülő vegyületet alkalmaznak, majd a felületet a kiválasztott anyaggal bevonják. Leggyakrabban használt ez a kerámia burkolólap.

Melyik jobb választani?

A vízvezeték-piacon található raklapok sokasága miatt a fogyasztó számára nem könnyű választani.

 • Nagyon fontos, hogy a serpenyő annyira csúszós legyen, különben nagy a testi sérülés veszélye. Mint a gyakorlat azt mutatja, a csúszósabb raklapok acél. Ha ilyen modellt vásárol, vigyázzon a gumitömlő megvásárlására, de jobb, ha előnyben részesítené a hullámosított alapú vagy különleges csúszásgátló bevonattal ellátott modelleket.