Legfontosabb > Tartozékok

Csempe zuhanytálca: hogyan kell csinálni magad?

A fürdőszobában nem csak a higiéniai eljárások helyszíne, hanem a kikapcsolódás sarka is, így kényelmes, tiszta és gyönyörű. Nincs szükség nagy fürdőre. Lehetőség van egy kompakt zuhany felszerelésére, ahol reggel felfrissülhet és pihenhet este. És elkerülheted a drága zuhanycserét, és készíthetsz egy tálca tálcát a saját kezedből.

Különlegességek

A kis helyiség a fürdőszobában gyakran szükségessé teszi az optimális megoldások keresését annak érdekében, hogy minden családtag számára kényelmes legyen, ugyanakkor mindenre szüksége volt. Ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor ez a probléma még sürgetőbbé válik. Néha jó megoldás a zuhany felszerelése. Azonban a késztermékek, amelyek széles választékban vannak az épületben és a vízvezeték üzletekben, nem mindenki számára alkalmasak a magas ár miatt. Szükség van arra, hogy átgondoljuk, hogyan lehet a legjobban befoglalni a helyet a közeli dolgok védelme érdekében a vízből, és a raklap lehet csempe. És ez egy egyszerű folyamat, ha rendelkezésére áll minden szükséges anyag és eszköz.

A paletta felszerelésére két lehetőség van.

 • Megvásárolható a készletben, amely polisztirol tálcát tartalmaz. Már lezárt és keret. Telepítheted, építheted a járdát, díszítheted kerámialapokkal. A legfelső helyet a legegyszerűbb módon szerelje fel: a korlátokat rögzítse a falhoz a kényelem érdekében, tegyen egy csövet a tetejére, és letesz egy vízhatlan függönyt.
 • Minden kézzel történik - az elejétől a végéig.

Ha jelentős javítások vannak ütemezve, érdemes kezdetben megfontolni, hogy hol és milyen típusú vízvezeték-berendezések kerülnek telepítésre, ahol célszerűbb telepíteni a kommunikációs rendszereket. Ebben az esetben, ha már javításra került, a meglévő vízellátó rendszer és a szennyvízcsatorna alatt kell elhelyezni. De a legjobb, ha a zuhanyzót a bejáratnál találjuk.

A paletta alakjai nagyon változatosak lehetnek: négyzet alakúak, háromszög alakúak, kerekek, oválisak. A méretek hetven centiméter felett vannak. Mindez attól függ, hogy mekkora a fürdőszoba és az a hely, amelyet a zuhany alatt el lehet venni anélkül, hogy károsítanánk a helyet. Logikus lenne, ha a jövőben megfontolnánk egy adott típusú fülke nélküli raklap telepítését. Ezután a méretek a kabin bázisának méretéhez igazodnak, amelyet később terveznek telepíteni.

eszköz

A csempézett raklap készítésének alapvető lépései a következők:

 • fontolja meg és jelölje meg a jövőbeli struktúra méretét;
 • meghatározza az építési anyagot;
 • gondoskodjon egy kényelmes peremről;
 • készítse el azt a területet, amelyen a raklapot fel lehet szerelni;
 • gondolkodni és szigetelni;
 • a létra felhelyezése;
 • rakjon egy raklapot;
 • a raklap és az oldalak koptatásához.

Amikor eldöntötték, hogy hol helyezkedik el a lélek alapja, és milyen formában lesz, meg kell jelölni a kontúrját. Az anyag megvásárlása előtt számolni kell a szükséges mennyiséget. Javasoljuk, hogy a csempe kicsi margót vegyen fel, így az elem károsodása esetén cserélhető. A munkafolyamatban kiderülhet, hogy valahol tévedés történt, ezért jobb tévedés. Ezenkívül azonnal el kell döntenie, hogy a raklap mély, mely védőeszközként használható - műanyag, üveg vagy film.

A zuhanytálca középpontja beton alapja, díszítőanyaggal díszítve. Kívülről egy falat helyeznek el, melynek köszönhetően a víz nem esik a fürdőszobába. A szerkezet belsejében egy vízszintes létra van létesítve. A sík úgy van felszerelve, hogy a rámpa irányában egy kis lejtő legyen.

Hogyan kell csinálni?

A saját kezű zuhanyozás a vízszigetelés és a szigetelés létrehozásának szükségességével kezdődik.

A padló vízszigeteléséhez tetőfedő anyag és tartós film használható. Azokat a helyeket, ahol a padló és a falak csatlakoznak, teljesen zárva kell lenniük. Szükséges a legkisebb repedések eltávolítása is. Ezután az összes helyet bitumen maszkírozással kezelik. Primerként alkalmazzák egyenletesen. Ezután a padot szárazon kell hagyni a nap folyamán, és alkalmazzunk egy második réteget. Az utolsó szakasz a vízszigetelő szalag ízületein rögzül.

A szigetelés gyártása legalább három centiméter vastagságú hab felhasználásával készült. Olyan sűrűnek kell lennie, hogy jól bírja a terhelést. A vízelvezetésért felelős csatorna létrák gyártásakor minden egyes elemet megfelelő módon meg kell erősíteni: csövek, tölcsér, tömítések, valamint grill és szifon, amelyek felelősek azért, hogy a kellemetlen szagok ne kerüljenek be a szobába.

Vízálló ragasztóval vagy cementhabarcsokkal a falak egy raklap téglából készülhetnek. Vörös tégla előnyös, mert jobban ellenáll a nedvességnek. Kiválaszthat egy másik módszert: zsaluzatot készíthet és betonba önthet. Ez a módszer nem fog működni, ha a javításokat gyorsan kell elvégezni, a beton legalább három hétig száradni fog.

Mielőtt cserép vagy kerámia burkolatot készítene, az egész területet speciális vízálló kompozícióval kezelik. A csempeburkolathoz olyan csempe ragasztót kell használni, amely ellenáll a nedvességnek. Az ízületek kezeléséhez nedvességálló habarcs is szükséges.

A nedvességálló ragasztók, amelyek jó fogyasztói értékelést tartalmaznak:

Megfelelő habarcsból lehet megállapítani a Ceresit CE 40 Aquastatic. Tartalmaz fertőtlenítő adalékanyagokat, amelyek megakadályozzák a gomba és penészképződést.

A fontos pontok annak tulajdoníthatóak, hogy a cserép kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy nem túl csúszós. A címkén szereplő információkat a csomagoláson kell feltüntetni.

Rakodhat egy akril bevonattal. Ezt az anyagot gyakran használják fürdők és zuhanyzók fedésére. A jó teljesítmény jellemzõi miatt a kádak és a zuhanyzók telepítésekor az akrilat keresik a fogyasztók. Szükség esetén az akril bevonat könnyen frissíthető.

Van még egy egyszerűbb verziója a raklapnak - zománcozott. Így pénzt takaríthat meg. De két hátránya van - hideg az érintés, és meglehetősen csúszós. Ha az aljánál használja, akkor jobb, ha gumitömít. A vaslemez merevebb és ellenáll a deformációnak, de hajlamos a korrózióra. A fém meglehetősen vékony, ezért rezgése lehetséges, valamint a zajt, amelyet a raklapon lévő vízsugarak okoznak.

Az öntöttvas edény sokkal erősebb, és a korrózió nem rossz. Régóta képes szolgálni. De feltétlenül zománc borítja, amely idővel elkerülhetetlen a forgácsolás megjelenése, ami megzavarja a zuhany megjelenését. Néhány, egyetlen stílus megőrzése érdekében fából készült raklapokat készít, korábban különleges feldolgozást igényel.

Bármelyik opciót választja, a tér egy részét minden esetben díszes csempe borítja. És ha egy raklapot választasz mindenféle lehetőség közül, akkor előnyös ugyanaz a lehetőség a csempéből. Könnyedén kiállíthatod magad, semmi sem korlátozza a megfelelő színek és minták kiválasztását.

tervezés

Ahhoz, hogy a zuhanytálca valóban gyönyörűvé válhasson, kellemes volt a víztisztító eljárások alkalmazása, jobb, ha díszítő anyagot átaznak az alapra. A szembesülni kívánt terület elég kicsi, így kiválaszthatja az eredeti gyönyörű cserépet, és gondolhatja a formatervezést.

A legegyszerűbb megoldás: miután a felületet betonba vagy betonozott téglákká öntte, a felületet vakolva, alapozóval kezelje, majd nedvességálló festéket alkalmaz, kiválasztja a színt, hogy megfeleljen a többi körülménynek.

De a legjobb megoldás az, hogy kirakja a lapkát. A választása olyan sokrétű, hogy a felületet úgy alakíthatja ki, hogy megfeleljen a teljes kialakításnak. Kívánt esetben a zuhanyzó ugyanabban a stílusban rendezhető a falakkal vagy a mennyezettel és a padlóval.

A csempe lehet matt vagy fényes, különböző mintázattal. A felületet különböző színek kombinálásával rendezheti. A mozaik padló nagyon vonzónak tűnik. Különösen, ha elemei már jelen vannak a dekoráció többi részében. A kicsi részletek segítenek összetett felületek kialakításában, ha például a raklap nem négyszögletes alakú, hanem ovális vagy kerek. Kerámia csempe és mozaik kedvencei a zuhanykabin felé néznek. De érdekes és stílusos megjelenésű természetes vagy mesterséges kő, amelyet burkolatként használnak.

tippek

A raklap finomítása díszítő elemek segítségével csak a beton és más típusú falazat tökéletes kikeményítése után történik.

A burkolólapok technológiája nem különbözik a más felületek szerelésétől. Ugyanúgy járunk el, mintha a padlóhoz vagy a falakhoz rögzítenénk. Ragasztó választani vízálló. Egyenletes alkalmazáshoz fogazott simítóval. Nem szükséges ragasztót önmagában alkalmazni a csempe felületére. A felület egy csipetkével van egyenrangú. A homlokzat a csatornából indul. A csempe a fal szélén szükség szerint van levágva.

Van még egy szakértői tanács a csempe kiválasztásánál, amelyre figyelnie kellene. Cserép vásárlásakor figyelmet kell fordítani a nedvesség felszívódására és kopásállóságára.

A magas tartósságú csempe drágább, de ha a zuhanyzó egy lakásban van elhelyezve, és nem az országban, és fürdő helyett használják, akkor nem szabad megmentenie. Jobb a nagy kopásállóság kiválasztása. És még egy dolog: a zuhanytálca a legkisebb nedvszívó képességű csempék használatát jelenti. Ez az információ, ha a lapka megfelel minden követelménynek, feltétlenül tartalmaznia kell a csomagoláson.

A kényelem és kényelem érdekében a raklap kialakítása padlófűtéssel is felszerelhető. Figyelnie kell a biztonságra. A szakértők javasolják, hogy kábelrendszert használjanak a padlófűtés felszerelésére, mivel tartós szigetelést és védőfelületet biztosít. És még egy dolog: a fűtőelem kiválasztásakor figyelembe kell venni annak jellemzőit. Csak IP osztályú kialakítások használhatók a magas páratartalmú helyiségekben.

Tégla zuhanytálca

A tégla zuhanytálca telepítéséhez nincs szükség tapasztalt kőműves bérbeadására, de a saját kezeire is lehetőség van. Saját készítésű stand lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg, és egy egyedi formát, típust és méretű kialakítást készítsen, amely alkalmas a fürdő általános kialakítására. A zuhanytálca tartósságának és megbízhatóságának köszönhetően különös figyelmet kell fordítani a vízszigetelésre. Az állvány felállításának folyamata nem nehéz.

Általános információk

A tálca egy sekély tartály, amely a vizet a zuhany alatt leengedi. A gyártók különféle anyagokat és különböző formáit kínálják az eszköznek. Gyakran több állvány van az állványon, vagy van egy tartálykonfiguráció, amely lehetővé teszi, hogy a leeresztőcsatornát az aljához és egy csatornahálóhoz csatlakoztassa a közös lefolyóba. A raklapot ugyanazzal a téglával vagy levegőztetett beton blokkokkal rakhatja. Készítsen egy eszközt acél, öntöttvas, akril víz újrahasznosítására. Ha maga szeretne raklapot készíteni, válasszon olyan építőanyagokat, mint a tégla vagy a beton. A felszínre néző lapok, mozaikok, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassza a színt, díszítést és kiegészítse a fürdőszoba általános kialakítását.

Előnyei és hátrányai a zuhany téglák

Falazat esetén ajánlott kerámia téglákat használni, mivel a túlzott nedvességből származó szilikát gyorsan összeomlik.

A szerkezet lehet csempézve.

A zuhanytálca telepítése az apartman országában vagy fürdőszobájában sokkal olcsóbb lesz, ha ön maga veszi fel az építési folyamatot, nem pedig szakembereket vagy gyári modult telepít. Így a jövedelmezőség az első előnye, hogy egy házi tégla raklap van. A súlyos előnye, hogy egy téglafürdőben állványt építsen a saját kezével, teljes szabadságot biztosít a tervezési ötletek megvalósításához, nem korlátozható a szabványos formákra és a színpalettákra. Ez az előny különösen fontos abban az esetben, ha egy raklapot egy nagy helyiségbe építenek, ahol nem szabványos konfigurációjú. Ezenkívül önálló eszközként a zuhanyozáshoz lehetőség van arra, hogy tetszőleges lapkát állítson be, kiválasztva a megfelelő színt, textúrát, díszítést. Ennek eredményeképpen a fürdő ugyanolyan stílusban fog működni, és a saját belátása szerint kialakított csempe összeszedheti a teljes dizájnt.

A kerámia tálca hátrányai közé tartozik a fűtési igény, mivel a tégla olyan építőanyag, amely hosszú ideig hideg. Ezért javasolt elektromos fűtőkábel beszerelését. Az építési folyamat időtartama a zuhanyállvány saját készítésű konstrukciójának hiányosságainak tulajdonítható. Ha egy acél raklap behelyezése több órát vesz igénybe, akkor a téglagyártás egész napig tarthat.

Milyen leltárra van szükség?

A téglából készült paletta önálló gyártásához, a téglák kivételével, olyan eszközökre és anyagokra lesz szükséged:

A munkához szükség van egy fúrógépre.

 • cement;
 • gipszlámpa;
 • drill;
 • fém háló;
 • nedvességtompító keverék;
 • kanál;
 • homok;
 • építő mixer;
 • mérőszalag;
 • önterülő vegyület;
 • spatula;
 • szinten;
 • ecset;
 • lecsepegtetjük.
Vissza a tartalomjegyzékhez

edzés

A zuhanytálca téglákon való felszerelése egyszerű folyamat, de időigényes, mivel sok építési szakaszra van szüksége. És az első dolog az, hogy gondosan felkészítse a munkapadat. Ehhez a raklap szomszédos pontjain a falhoz vízszigetelő megoldást kell alkalmazni, amely megakadályozza a penész megjelenését. A keveréket vékony rétegen alkalmazzák az esztrich alá, majd rajta és közvetlenül a furnérozás előtt. A téglából készült zuhanytálca hideg, ezért ajánlott az elektromos rendszer felszerelése. Amikor a vízszigetelés alaposan megszárad, folytassa a raklap kontúrjának kialakulását.

Fel kell hívni a figyelmet a padló síkosságára, és nagy különbségek esetén igazítsák előre egy nagyoló esztrich elkészítésével.

A munka szakaszai

Ha a vízszigetelő réteg alaposan kiszárad, a zuhanytálca telepítése megkezdődik, amely a következő lépésekből áll:

 1. Hígítsuk fel a cement-homok habarcsot.
 2. A kívánt magasságú téglák kontúrjának kialakítása.
 3. Tegyen egy szilárd fém hálót, amely biztosítja a szerkezet megbízható rögzítését.
 4. Határozza meg a kisütés helyét, és rögzítse a rendszert a víz leeresztéséhez.
 5. Öntse a nagyoló oldatot cement, homok és törmelék oldatával. Igazítsa jól a spatulát.
 6. Várja meg az esztrich kiszáradását és egy másik vízszigetelő réteget, amely védi a betont a nedvességtől és a penésztől.
 7. Fedje le a tálcát önterülő anyaggal.

Ha a padlófelületnek jelentős különbsége van a szintben, akkor egy nyakkendővel kell szintetizálnia. Ehhez telepítse a jelzőtáblákat a jövő szerkezete peremén, és húzza meg közöttük az építési szálat, és azonnal a lefejtési pontra merőleges legyen, figyelembe véve a ragasztóréteget. Az oldatot PVA és folyékony üveg hozzáadásával készítsük elő, ami növeli a cement keverék víztaszító tulajdonságait. Öntsük a betont és várjuk meg, hogy állítsa be.

Tégla zuhanytálca csináld magad: részletes utasításokat

belépés

Egy tíz tálca egyik módja, hogy a saját kezű zuhanytálcát készítsen. Ehhez elég egyszerű, bár van néhány olyan árnyalat, amit ismernie kell.

Brick Shower Pan

A tégla zuhanytálca eszközének általános technikája a pára falának megépítése a nedvességálló téglából és csempével szemben. Azonban a szigetelés, a vízszigetelés és a munkamenetek sorozata mélyebb bemerítést igényel a témában.

A szigetelés kérdése

A raklap szigetelése a paletta padlójának a fürdő aljzatából történő szigetelését hőszigetelő lemezekből állítja. Azonban lehetetlen a csempe közvetlenül a szigetelésre helyezni. A szigetelés tetején meg kell készíteni a csatlakozót. Emiatt a zuhany padlójának magassága jelentősen emelkedni fog. Ezt a szigetelés tervezésénél figyelembe kell venni.

Vízszigetelési probléma

A vízszigetelés kérdése nem merülhet fel a raklap felépítése során. A vízszigetelést meg kell tenni és annál jobb, annál jobb. A vízszigetelés első rétege az alapon (durva padló), a második réteg a szigetelőréteg után az esztrich előtt (ha a szigetelés megtörtént), a harmadik "réteg", miután a padlót a csempe aljához a csempe csomópontján a zuhany falaira helyezte.

A padló építése a zuhany alatt

A padló építése a zuhanyzóban alapvető fontosságú, és az egész a zuhanycsatorna területén található (olvassa el a cikket: Zuhanykabillentés egy lakásban saját kezével - egy szifon vagy egy lefolyó a padlócsatornához), hanem inkább a lefolyó vagy a lefolyó magasságában. A zuhanytálca felépítésekor emlékeztetni kell arra, hogy a lefolyónak olyan beépítési magassága van, amelyhez a zuhanyzó padlóját fel kell emelni. Ez a növekedés szükséges a csatorna elrejtéséhez is.

A tégla raklap változatában háromféle módon lehet emelni a raklap alját:

 • Két szója tégla (minden réteg 30 tégla);
 • Egy szigetelési réteg, majd vízszigetelés és esztrich;
 • Esztrichberendezés (lehetőleg félszáraz esztrichek) a fürdő padlóján.

Megjegyzés: A padlót a zuhanyzóban (tálca) nem kell feltüntetni, ha a csatornacsöveket és a létrákat előre elrejti az egész fürdő teljes esztrichébe.

Nagyszerű lehetőség: Do-it-yourself tégla tusoló

A munka szakaszai

Válassza ki a következő munkafolyamatokat a tégla zuhanytálca elkészítéséhez a saját kezével:

 • Helyszín előkészítése (szükség esetén az esztrich eltávolítása és öntése);
 • Alap vízszigetelés (szükséges);
 • Megjelölés (óvatosan);
 • Csatorna a csatornába (lejtőn legalább 1%);
 • Épít egy raklap téglából;
 • Melegítés (kívánatos);
 • burkolási;
 • Összeszerelő szilva;
 • A zuhanyajtó behelyezése (nem ebben a cikkben).

anyag

A tégla raklap felépítéséhez a következő anyag szükséges:

 • Brick unary M-125 corpulent (!) Piros nedvességállóság. A falak 15-20 darab. Az alsó (ha használt) 60 darab, mindkét réteg.
 • M-200 szerelési és falazati keverék;
 • Vízszigetelés (latex, gumi vagy bitumenes gumi);
 • Szigetelés a lemezeken polisztirol hab (ha szükséges);
 • Háló megerősítéshez, opcionális (10 x 10 cm-es cellák);
 • Egy sor szennyvíz elvezetésére (csövek, zuhanycsatorna, talán a leeresztő szifon helyett).

Csempevágó anyagok

 • Ragasztott, nagy szilárdságú ragasztó;
 • Elrendezések a varratokhoz (keresztezések vagy rendszerek SVP, DLS);
 • Akril tömítőanyag (a csempék csomópontjának lezárásához a raklap alján lévő falhoz);
 • Fugázó csempe ízületekhez.

műszerek

Az eszközök listája növekedhet:

 • kanalak;
 • mixer;
 • kanál;
 • spatula;
 • Ecsetek, henger;
 • szinten;
 • ceruza;
 • szivacsok;
 • Spatula csempe ragasztóhoz;
 • Gumiheveder a fugázáshoz;
 • Rongyok, rongyok a tisztításhoz.

Raklap jelölés

A zuhany kialakításakor, beleértve a zuhanytálcát is, a helyes jelölés elengedhetetlen. Ez a raklaplapok vagy mozaikok további bélésének köszönhető.

A jelölést oly módon kell elvégezni, hogy minimalizálni lehessen a csempét a raklapterületen. Ez azt jelenti, hogy a raklapot fel kell tüntetni, hogy a raklap alján számos csempét vagy mozaiklapot lehessen elhelyezni.

Ehhez használja a száraz elrendezés módját. A téglák és a csempe "meta" összeállít egy raklapot, és egy burkolólapot állít ki, és rögzíti a méreteit. Ne felejtsd el a szilvákat. Ezt a jelölést is össze kell gyűjteni.

Megjegyzés: A szennyvízelvezető csövek (D50mm) legalább 1% -os lejtéssel kell rendelkezniük. Fontos, hogy a létrának a rögzítőrácsnak nevezett eleme a csempe szélére esett, hogy minimálisra csökkentsék alátámasztását. Mindez be van állítva jelöléskor (száraz elrendezés).

Ha a létra mérete nem illeszkedik a csempe méretéhez, akkor törekedjen erre a lehetőségre, fényképkeretrács létra.

Az oldalak magassága

A téglák raklapjának oldalainak magassága nem feltétlenül kapcsolódik a csempe méretéhez a raklap felé nézve. Fontos megkötni a téglák méreteit.

 • A zuhanytálca minimális magassága 120 mm-es (szigetelés nélküli) téglából készül;
 • A zuhanyzó tégla tálca ésszerűsége magasságban 185 mm (alap) 65 mm-es lépcsővel;
 • Ha az egész padlót és a padlót a teljes fürdőszobában már elárasztja, és a szennyvízrendszer már el van rejtve az esztrichben, a zuhanytálca magassága 65 mm-re csökkenthető (alap).

Oldal szélessége

A raklap oldalainak szélességének a béléscsempe méretéhez kell kapcsolódnia. Jobb, ha az egész cserép az oldalra kerül, és nem vágja le. Itt megállunk.

A vörös tégla mérete 120 × 65 × 250 mm. Amikor a raklapot egy téglára rakodják, az alaplap a csempe alatt 12 cm széles lesz, ha a raklapot féltégla alá rakja, az alaplap a csempe alatt 6,5 cm, az alaplapon pedig 2 cm-rel az oldalfalak és a ragasztó vastagsága mellett. A raklap oldalához szükségünk van egy 14-15 cm-es vagy 8,5-9 cm-es csempere.

Keresse meg a 15 cm-es és 8,5 cm-es méretű csempe, nem jelent nehézséget. Ez megkönnyíti a munkát a raklap oldalán, és jelentősen javítja a megjelenését, a legjelentősebb helyen.

két fényképen különböző munkát

Természetesen figyelmen kívül hagyhatja a csempe méretek kiválasztását, és a meglévő lapka szélességét az oldal bármely szélességében elrendezheti. A legfontosabb dolog az, hogy szépen vágja le, használhatja a beillesztés módját (alatta alá 45 или) vagy a véglapokat a csempe szélére.

A munka teljesítménye

Általános megjegyzés. A beton, a cementalapon végzett munka minden egyes szakaszát előzetes bepermetezéssel végezzük, mély akrillal vagy alapozóval a padlóra. A komplex felületek (régi csempe) alapozója nem akril alapozóval, hanem a "Betonokontakt" alapozóval történik.

Leszerelés (előkészítés)

A téglából készült zuhanytálca felszerelésének helyét meg kell tisztítani a régi felszerelésektől, a régi kerámia burkolólapokat le kell dobni a padlóra. Ha a régi metlakh csempe a padlón van, hagyhatja, a legfontosabb, hogy szilárdan tartsa.

Valamennyi építési munkát (falak, esztrich, falburkolás) a fürdőszobában vagy készen kell elvégezni vagy párhuzamosan kell végrehajtani.

vízszigetelés

A zuhanyzó helyét egy vízszigetelő anyag réteggel kell lefedni. A modern, folyékony, egykomponensű vízzáró kompozíciók kényelmesek a munka során, és egyszerű ecsettel alkalmazzák, mint a festés során.

Ha a fürdőkád falai vakolva és a fürdőszoba padlója betonból készült, akkor jobb, ha a latex (gumi) vízszigetelő folyadékot egy cement alapú kétkomponensű vízszigetelő keverékkel helyettesítik. Alkalmazható gitt, simító.

csatornahálózat

A raklap szennyvízelvezetését a raklap felépítése előtt kell elvégezni. Könnyebb. A szennyvízcsöveket le kell állítani (legalább 1%), és rögzíteni kell ebben a helyzetben.

Raklapépítés

 • Dagaszt a falazott keverékben;
 • Téglákat raktak a raklap méretére és jelölésére;
 • A téglák felhelyezése előtt vízzel áztatjuk úgy, hogy a tégla ne vegyen fel nedvességet a keverékből.

melegítő

A zuhanytálca felmelegítésére 50 mm vastag (5 cm) polisztirol szigetelő réteget helyeznek az aljára.

Általánosságban elmondható, hogy a tégla zuhanytálca gazdaságosságra készül, és a szigetelés fektetése jelentősen megnehezíti a munkát. És ez nem a szigetelés szigeteléséről szól. A burkolatot a szigetelésen kell elhelyezni, és le kell zárni egy csatlakozóval. A szigeteléshez egy esztrich szigetelést kell biztosítani, és fel kell erősíteni az esztrichet egy hálóval, ha egyszerű CPS "nedves" keveréket használ. Ésszerűbb, ha a padló melegíti a zuhanyt, így nem tégla, hanem egy konkrét alag.

Ezért gyakran nem szigetelnek, hanem egyszerűen emeljék meg egy tégla raklap alját, két réteg töltött téglával, csatornákkal csatornákkal.

Felkészülés a cserépre

A kész zuhanyzó tálcát ismét meg kell mérni és száraz burkolatot kell készíteni. A raklap méretei falának vakolásával állíthatók be.

Csempézés

A burkolólapok elhelyezése a zuhanytálban történik, a fürdőszobában végzett összetett cserépmunkában:

 • Először letette a lélek alját. Különös figyelmet kell fordítani a rácsrámpatartó felszerelésére. Összeszereléskor az elvezető rácsnak 2 mm-rel kell lennie a csempe szintje alatt, hogy a víz ne felhalmozódjon.
 • Miután a csempe megrepedt az alján, a csempe csomópontjának tömítőanyagával bőven kell zsírtalanítani a zuhany falához.

Csak ezt követően lehet elhelyezni vagy jelenteni a csempe a fürdőszoba falak, valamint a falak és a raklap oldalán. Tégla zuhanytálca csinálja meg magad.

megállapítások

Ebben a cikkben meghatározták, hogyan készítsek egy tégla zuhanytálcát a saját kezemmel. Még mindig az utolsó kérdésre kell választ adni, de nem könnyebb-e egy kész raklapot vásárolni? A válasz egyszerű, a raklapok nem egyszerűek, hanem szabálytalan elrendezés miatt vagy miatt, vagy a raklap nem szabványos méretűek. És a tégla használata erre a célra csak egy lehetőség az ilyen építéshez. Az egyéb lehetőségekről, hogy egy raklapot készítsen a saját kezével más cikkekben.

Zuhanytálca - saját kezűleg építünk

Lakást vagy magánházat zuhanyozni, nem szükséges drága gyárilag készített kabinet vásárolni. A zuhany alapja olyan raklap, amelyet könnyedén készíthet a saját kezével. És az oldalfalak vagy függönyök a zuhanyzót egy hangulatos kabinba kapcsolják.

Nem jobb, ha magad csinálod? Tanulmányozzuk a raklapkészüléket

Van egy hatalmas választék a zuhanytálcák, hogy a gyártók a különböző anyagokból. Az összes rakodólap rakodólapja ugyanaz. Fel van szerelve vízsugár tartály vízelvezetésére, amelyet a zuhany kényelmes használatára terveztek. A tartály leggyakrabban lábakkal van ellátva, vagy különleges alakja van, amely lehetővé teszi, hogy az alsó részhez egy lefolyót szereljen fel, és a csatorna egy közös kollektorba kerüljön. A konténer formájának és anyagának megválasztása attól függ, hogy milyen helyiségben használják, a raklapot telepítő mester képzettségét, valamint a vevő pénzügyi lehetőségeit.

A legegyszerűbb módja a saját zuhany gyártásának, hogy gyárilag készített tálcát használjon. És ha a raklap alakjának megválasztását a fürdőszoba paraméterei és kialakítása alapján határozták meg, akkor a raklap anyagának megválasztását más szempontok is befolyásolhatják:

 • Az akril raklapok viszonylag nagy szilárdságúak, tartósak és nem korróziónak vannak kitéve. Ez az anyag könnyen bármilyen formát adhat, amit a gyártók használnak. Az anyag azonban dinamikus terhelés esetén könnyen deformálódik, és nagyon könnyű.
Az akril raklapok könnyűek és könnyen deformálódnak.
 • A vas zuhanytálcák nagyobb merevséggel és deformációval szemben ellenállóak, de hajlamosak a korrózióra. Ráadásul a vékony fém tulajdonsága, hogy vibrál, és hangos zajot kelt a vízsugár hatása alatt, amit egyes tulajdonosok nem szeretnek. Ráadásul a fémpaletták formaválasztása sokkal gyengébb.
A vasalótálca könnyen szerelhető, de nagyobb a zaj
 • Az öntöttvas zuhanytálcák falai vastagabbak és ennélfogva sokkal kevésbé vibrálnak, mint a fémek, de még mindig zajokat bocsátanak ki. Az öntöttvas tartós, korrózióálló. Azonban a zománc, amelyet paletta bevonatként használnak, hajlamos a forgácsolásra, ezért a raklap esztétikai megjelenése és funkcionalitása könnyen elvész.
Az öntöttvas raklapok nehézek, tartósak és nem korrozívak.
 • A mesterséges kőből készült raklapok, valamint a kerámiából készült raklapok minden felsorolt ​​anyag előtt alapvető előnyökkel járnak. Tartósak, nem rozsdásodnak meg, a gyártó ezekkel az anyagokkal bármilyen színt és alakot adhat, ami megkönnyíti a választást. Hátrányaik - a magas ár és a mestertől származó speciális készségek iránti igény a kiváló minőségű installációhoz. Ezek az anyagok könnyen megsérülnek, és a telepítés során megoszlanak.
A mesterséges kőpaletták törékenyek és telepítési nehézségeket okozhatnak.

A gyári raklap használata azonban nemcsak előnyökkel jár, hanem hátrány is van. Sok esetben célszerű az otthoni kézművesnek egy kicsit több erőfeszítést eltölteni, és egy házi raklapot felépíteni. Ez indokolt abban az esetben, ha egy lakás vagy ház tulajdonosa hajlandó arra törekedni, hogy a házi készítésű raklap egyik alábbi előnyét használja:

 • Olyan raklap gyártása, amely tökéletesen illeszkedik a szerző designjába a fürdőszobában. A raklap olyan anyagokból készülhet, amelyeket a környezet dekorációjában, a fürdőszoba színsémájában és a formatervezést legjobban illő alakban használnak.
 • Házi készítésű raklap készítése akkor indokolt, ha a fürdőszoba méretei a raklap speciális alakját vagy méreteit igénylik. Ez például régi épületekben történik, ahol a fürdőszoba területe minimális méretű, míg a fürdőszoba kombinálva van.
 • Költségmegtakarítás. Sok esetben a házi raklap gyártási költsége lényegesen alacsonyabb, mint a megvásárolt ár.

Hivatkozás: Lényegében egy házi raklap egy bizonyos geometriai padlózat egy része, felszerelve a vízáramláshoz és a lökhárítók által korlátozott. Bizonyos esetekben a padlózat teljes felületét egy fürdőszobában vagy más helyiségben, amely kifejezetten úgy van kialakítva, hogy a víz a csatornába kerüljön, raklapként használják.

A házi készítésű palettagyártás hátrányai közé tartozik a jelentős személyi munka, a szükséges eszközök és készségek rendelkezésre bocsátása, vagy a bérelt munkavállalók munkaerő-fizetésének hajlandósága. Azonban a nehézségek nem zavarják az otthoni kézműveseket, hogy saját ízlésüknek és szükségleteiknek megfelelően alakítsanak ki belsőséget.

Anyag kiválasztása

Miután úgy döntött, hogy magának készít egy zuhanytálcát, meg kell tennie az optimális anyag kiválasztását:

 • A raklap aljának gyártására szolgáló anyagok kiválasztása nem különbözik egymástól. Ez lehet egy cementhabarcs vagy egy téglaalap. Mint amikor téglaalapot építenek, és betonalapok öntéséhez, használjon cement-homok keveréket. Nem ajánlott más olyan keverékek használata, amelyek javított higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezhetnek. A tégla a legjobb a piros, kerámia használatra, magas nedvességállósággal rendelkezik. Egyes kézművesek azonban sikeresen használják a szilikát téglákat, valamint megbízható vízszigetelést.

Fontos: Mindig gondosan fontolja meg a vízszigetelő rendszert. A szigetelőanyagként bitumen vagy folyékony vízszigetelő készítmények, kereskedelmi forgalomban kaphatók, valamint tetőfedő anyagok. Egyes esetekben a tetőfedő anyag helyett műanyag fólia használható.

 • A bázistól eltérően a külső és belső dekoráció választéka gazdagabb. Mint egy raklap gyártásánál, egy cement alapozásánál, valamint cementkötegek, kerámia burkolólapok, mozaikok és természetes és mesterséges burkolat felhasználásával. A legköltséghatékonyabb változatban a raklapot egyszerűen vakoljuk és bevonjuk több rétegben nedvességálló festékkel.

Ha bármilyen dekoratív bevonatot használ, használjon nedvességálló csempe ragasztót és habarcsot.

A paletta anyagának megválasztására vonatkozó végső döntés bizonyos építőanyagok és szerszámok rendelkezésre állása, az alapanyagok, a vízszigetelő és befejező anyagok költsége és minősége, valamint az otthoni kézművesek készsége alapján történik.

Hol építünk? Válasszon ki egy helyet és határozza meg a paramétereket

Miután meghozta a döntést a zuhanytálca önálló kialakításáról, először meg kell határozni a jövő zuhanyzójának elhelyezkedését és a főbb paramétereket. Számos tényező befolyásolhatja a döntést:

 • Először meg kell határoznia azt a helyiséget, amelyben a zuhanyzó található. A zuhanykabin egy fürdőszobában, egy magánház fürdőjében lehet; egyes esetekben a termelési helyiségekbe - műhelybe, garázsba kerül. A raklap gyártási helyének meghatározásakor minden esetben figyelembe kell venni az alapítvány jelenlétét és megjelenését, a padló jellemzőit, ha a zuhany a lakóházban vagy a magánház felső szintjén található. Tehát a felső szinteken a lakásokban és a magánházakban lévő raklapokat könnyű esztrich és alacsony oldalak használatával kell elvégezni a tömeg minimalizálása érdekében. Ugyanakkor, figyelembe véve a betonpadlók higroszkóposságát, megbízható vízszigetelést kell használni.
 • A szoba belsejében lévő zuhanytálca helye elsősorban a kommunikáció helyétől függ, vagyis annak a lehetőségét, hogy vizet hozunk a zuhanyozóba és a lefolyó vizet a csatornába. A legegyszerűbb és költséghatékony megoldás egy meglévő keverő helyén van. Ugyanezen a helyen valószínűleg van egy szennyvízcső is.
 • A raklap alakja és mérete nagymértékben függ a mester fantáziájától. Azonban figyelembe kell vennie a helyiség paramétereit, az egyszerű használatát és a biztonsági követelményeket. Tehát ne építs fel olyan raklapot, amely zavarja a szabad folyosót a teremben, éles sarkokkal és kiálló részekkel, különösen a bejárati oldalon. A leggyakrabban használt formák négyzet alakúak, téglalap alakúak vagy egy kör szektora. Érdemes megfontolni a burkolóanyag paramétereit. Tehát, ha a burkolólapokat használja, ajánlatos a raklap méreteinek méretezését egy csempe méretéhez képest - ez jelentősen csökkenti a vágási munka költségeit. Az oldalak magassága is eltérő lehet. Természetesen, ha akarod, akkor a serpenyőt egy sitz fürdőbe, sőt mini-medencébe is be lehet kapcsolni. Ez azonban már egy teljesen más kialakítású, más erősségű és tömegű paraméterekkel rendelkezik, és amely a tartószerkezetek összeomlásához vezethet. A valóságban a mesterek az oldal optimális magasságát tekintik 10-15 cm-re a raklap padlójától. Fontos a mester tapasztalata és a rakodó anyagának képessége. Például egy formanyomtatvány kiválasztásakor figyelembe kell venni az ilyen kialakítású tégla alapozásának megteremtésének lehetőségét, vagy a zsaluzat építését a cementcement keveréséhez. A komplex alakú struktúrák ezenkívül további nehézségeket okoznak a szembenézés során.

Meghatározzuk az anyagok és eszközök listáját

Miután döntött a jövő zuhanytálca formájáról és helyéről, valamint eldönti, hogy mit fog építeni, folytasd a következő lépést - készítsd el a szükséges eszközöket és anyagokat, valamint azok beszerzését.

A következő szerszámokat és anyagokat kell használni egy raklapra, cementköpeny alapra és csempézett bélésre:

 • Vízszigetelő anyagok - bitumen vagy speciális masztix, tetőfedő anyag vagy vízálló film.
 • Cement és homok az oldat elkészítéséhez.
 • Csemperagasztó és fugázó ízületekhez.
 • Építőipari alabástrom.
 • 15-20 mm vastag lemez a zsalu gyártásához.
 • Kerámia burkolólapokkal szemben.
 • Gangway és műanyag csatorna csövek.
 • Fa csövek csatornaépítéshez.
 • Világítótornyok.
 • Henger vagy kefe.
 • Kalapács és körmök.
 • Építési szint, mérőszalag és jelölő.
 • Trowel, spatulas egyszerű és behúzott.
 • Elektromos vagy mechanikus szerszám csempék vágásához (cserépvágó, bolgár).

Segítség: Nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni a csempék kiválasztását a zuhanytálcával szemben. Ez lehet bármilyen méretű csempe vagy agyag csempe, amely paraméterei a magas páratartalmú helyiségekben használhatók. A kiválasztott bevonatnak meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek is, vagyis a raklap alján levő csempe nem lehet csúszós. A magas páratartalmú helyiségek esetében számos értékelési kritérium van. Először is, attól függően, hogy mennyi a profil a csempe felületéhez viszonyítva ("V" jelzéssel), az indikátor lehet 4 cm3 / cm2. legfeljebb 10 köbm cm / négyzetméter dm. Minél magasabb a pontszám, annál jobb. Másodszor, öt fokozatot a csúszásellenállás határozza meg a felület dőlésszögének függvényében ("R" jelzéssel). Harmadszor, az a csoport, amely egyesíti a besorolást az olyan helyiségek típusai szerint, ahol az emberek mezítláb járnak - "A", "B", "C" jelzéssel. A "C" csoport garantálja a legnagyobb stabilitást, egy olyan csempe, amely 24 fokig dönthető, de ilyen paraméterek gyakran nem szükségesek.

A szerkezet egy tégla alapítvány listáját a szükséges eszközök és anyagok majdnem ugyanaz. A zsalu, a kalapács és a körmöket ki kell zárni. Ebben az esetben a burkolóanyagok listája megnövelhető a mozaik, a kőburkolat vagy az egyszerűen vízálló festék beillesztésével, amint azt fent említettük.

Előkészítő munka

Az előkészítő munka szakaszában az első feladat a legalább a legegyszerűbb rajz összeállítása a jövőbeli raklap méreteinek feltüntetésével a további munka megkönnyítése érdekében. Ezután meg kell tisztítani a jövőbeli cselekvések helyét az összes kommunikáció teljesítményének tesztelésével. Szükség esetén távolítsa el a régi törékeny padlót (csempe, vakolat). Szükség esetén egy további szájat kell bevinni a fő csatornarendszerbe, hogy lehetővé tegye a lefolyó csatlakozását.

Ha a mező felülete egyenetlen, repedések, morzsák, akkor érdemes vékony nyakkendőt kötni cementhabarcs segítségével.

Ezt követően a padló és a szomszédos falak kezelését a futó raklap oldalának magasságával kell elvégezni, bitumen vagy vízszigetelő masztix segítségével 2-3 rétegben. A vízszigetelés nagyobb megbízhatósága érdekében műanyag fóliát vagy tetőfedő anyagot használhat.

Miután a vízszigetelés megszáradt, elkészítheti az előkészítő munkafázist, és közvetlenül a raklap felépítéséhez vezethet.

Kerámia csempe zuhanytálcát építünk

A legtöbb esetben a zuhanytálca padlószintje a teljes helyiség padlószintje fölé emelkedik, hogy lehetővé tegye a vízelvezető berendezések felszerelését. Például a lakásokban a szennyvízelvezető csöveket általában padlószintre kell helyezni. Ugyanezt a módszert használják a legtöbb magánházban. Ezért a kívánt lejtés biztosítása érdekében a serpenyőben lévő lefolyó lyukat a padlószint felett kell elhelyezni.

A raklap felépítéséhez az alábbi műveletek sorát kell betartani:

 • Először is a létra (leeresztő kupak) és a központi csatorna összekötő csatorna felállítása készül. A kényelem érdekében a csövek különböző magasságú és rögzített fadarabokra vannak felhalmozva. A cső lejtése 4-7 fok, de nem kevesebb, mint 3 fok. A szakértők tanácsot adnak a műanyag létrák és csatornacsövek használatáról, hiszen könnyen és megbízhatóan felszerelhetők, és nem korróziónak vannak kitéve. De a csatornahálót meg kell vásárolni fém, amelyik szabadon tarthatja a súlyát.
A folyosót az öntés megkezdése előtt szerelik fel
 • Ezt követően a padlóburkolat felszerelését elvégezzük, és a vájat cementhabarcsot tölt. Az oldatot arányosan készítik 1 rész cementmennyiségnek 3 rész homokká. Az oldat sűrűségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a zsalu belsejében lévő teljes tér kitölthető legyen. A réteg vastagságát a durva öntés során úgy kell elvégezni, hogy a rámpa szája némileg megemelkedik az alapszint fölött, figyelembe véve, hogy a befejező töltet és a csempe befejeződése folytatódik. Ennek eredményeképpen a létrának a padlóval azonos szinten kell lennie. Egyes mesterek kis helyet ajánlanak a csatorna nyílásának szájánál az alabástrom építésével. Ez azért van így, hogy szükség esetén könnyű hozzáférést biztosítson a vízvezeték szerelvényekhez. Az alabástrom, a cementhez képest, könnyen eltávolítható, ha szükséges. E művelet után a zsaluzat alapját egy napra kell hagyni.
Az alap öntése során kerülni kell az üregek kialakulását.
 • A következő lépés a raklap peremének zsalujának felhelyezése és betöltése cementhabarcsokkal. Az esztrich szárítása után számos szakértő tanácsolja, hogy a jövőbeni rakodót bitumennel vagy nedvességszigetelő maszkokkal kezeljék.
A végső befejezése a töltés teljes száradása után történik.
 • Ezután a raklapcsatoló a lefolyó irányában egy padló lejtővel van kialakítva. Ehhez az oldalakon jeladó jelzőfények segítségével telepítik a jelzőfényeket, és a kívánt meredekség megoldással oldható meg simítóval és spatulákkal. Nem lehet jelentős, hogy kényelmesen álljon a padlón. A kikészítést a raklap oldalainak oldala és kifelé is megoldja.
A raklap belső felületét a lefolyó irányába lejtő lejtéssel vágják le
 • A következő szakasz - valójában, szemben a raklap csempe. El kell kezdeni a kifolyó szájából, hogy a csempéket a serpenyő falaihoz lehessen vágni. A cserépragasztót fogazott simítóval kell bevinni. A csempék közötti rés méretei a szerelőkeresztek segítségével fenntarthatók. Minimális kötési szélességet kell tartani. Miután a ragasztó megszáradt, a fugázás megtörtént. Ebben a szakaszban a raklap felépítésének munkája befejezettnek tekinthető.
A keretes tálca megfelel a teljes belső kialakításnak

Hivatkozás: Néhány házi készítő foglalkozik még egy lépéssel a művek listáján, ami hozzájárul a zuhanykabin kényelmének növeléséhez. Ez a kábel padlófűtés telepítése. A kábelt lefektetik a vázlat betöltése a padlóra.

Saját kezünkkel összegyűjtjük a tégla tálcát

A raklap felépítése téglák használatával számos különbség van a telepítés módjában és a munkafolyamatokban:

 • A létra és a szennyvízelvezető rendszer felszerelése ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A második szakaszban kialakul a raklap emelt szintje, de ez nem a habarcsot a zsaluzatba öntve, hanem tégla segítségével történik. Ebben az esetben a téglákat egy rétegben egy rétegben kell elhelyezni a padlóra, minimális réssel. A falazatot az oldaton végezzük, ugyanolyan arányban hígítjuk, mint a töltetre, de nem olyan folyékony. Minden rést fel kell tölteni oldattal. Az oldat megszáradása után vízszigetelő anyaggal polietilén fóliával vagy tetőfedő anyaggal kezeljük.
Bálázó tégla rakodása
 • A következő lépés a raklap oldalainak elhelyezése. A megoldást egy sorban helyezik el, tégla, hosszú élre helyezve.
A lökhárítót az alaphoz való szárítás után lefektetik
 • Miután a habarcs megszáradt, két vagy három nap elteltével, egy befejező esztrich segítségével lejtőn történik a lefolyó irányába. Ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A befejező felületeket gipsszel is előállítják.
 • Amikor az oldat teljesen száraz, a téglaszalagot mozaikos, kerámia csempe, porcelán kőműves, mesterséges vagy természetes kővel vagy egyszerű színezéssel díszítik.
A mozaik tégla tálca segítségével vonzó megjelenést kap

Video №1 a létra telepítésével és a raklap alja öntésével:

Video №2 a raklap monolitikus töltésével:

Amint az a cikkből is kitűnik, a mester, aki az építési munkálatok minimális készségeit is kielégíti, eléggé alkalmas arra, hogy ízlésének és szükségleteinek megfelelően egy zuhanytálcát építsen, és ugyanakkor megőrizze a gyári termék megvásárlását.

Do-it-yourself zuhanytálca: utasítások

A vásárolt zuhanytálcák alternatívájaként kézzel készített raklapok, hiszen még egy nem szakember is könnyen megteheti saját erőfeszítéseit és tálcáját. Ezzel megtakaríthatja a pénzügyi forrásokat, ugyanakkor bemutathatja képzelőerejét és kreatív képességeit.

Magasság, forma és méret kiválasztása

A fürdőszoba javításának tervezési szakaszában úgy döntött, hogy egy zuhanytálcát vagy egy zuhanyzót telepít? Ennek az ötletnek többféle módja van. Vegyél egy kész zuhanykabinot, vegyél egy kész zuhanytálcát vagy készítsd el a zuhanykabinot a saját kezedben.

Az öntermelés előnyei közé tartoznak a következő érvek:

 • jelentős költségmegtakarítás;
 • bármilyen formájú és méretű raklap készítése;
 • válasszon dekoratív bevonatot az egész helyiség kialakításának megfelelően;
 • pontosan telepítse a szükséges zuhanyberendezést;
 • válasszon vagy rendeljen egyéni kerítést.

A végén egy exkluzív zuhanyzó lesz, minõségben, ami biztos lehet benne. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően felépíteni egy zuhanytálcát, milyen anyagokat és eszközöket kell majd szüksége, és segít elkerülni az építési és dekorációs hibákat.

Hely kiválasztása egy zuhanytálca felépítéséhez. Célszerű a kommunikáció közelében elhelyezni, de ez a kérdés nem alapvető, a megfelelő kommunikációs vezetékekkel bárhonnan bárhol lehet a tálca a fürdőszobában. Különös figyelmet fordítsunk az esztrichre és a padló vízszigetelésére a helyiségben:

 • A városi lakosztályhoz a könnyűszerkezetes esztrich a legjobb, és a raklap könnyűszerkezete.
 • Egy magánházban vagy az országban a szerkezet súlya csak akkor fontos, ha egy fürdőszobát rendeznek a ház felső szintjén. Ebben az esetben az átfedés megengedett terhelését kell kiszámítani.

Válassza ki a raklap formáját. Mindez a képzelőerejétől, a konstrukció és a szoba méretétől függ. Ugyanilyen fontos a jövőbeli raklap kényelme minden családtag számára. Például, ha teljes vagy idős embereknek kell lenniük, akkor a raklap mérete legyen nagy, és kívánatos egy egyszerűsített forma. Az éles sarkok hiánya garantálja a biztonságot.

Válassza ki a raklap oldalainak magasságát. A raklap magasságának lehetőségei hatalmasak, egyáltalán nem tudsz oldalakat vásárolni egy különleges létrán vagy egy mini-medencében. Azonban ezek a lehetőségek elsősorban csak a magánházak tulajdonosai számára állnak rendelkezésre, hiszen a padlóra szerelt zuhanyrács létesítéséhez meg kell emelni a padló általános szintjét és egy nagyobb esztrichréteget. A mini-medence egy nagyon nehéz konstrukció, és ha teljesen fel van töltve vízzel, a tartószerkezet vagy a padló összeomlásához vezethet.

A tálca normál magassága egy tégla magasságának tekinthető a serpenyő belső felületéről.

A zuhanytálca felépítése egy cserépből és egy téglából

A csempék és téglák zuhanytálcái a modern fürdőszobai kényelemben elterjedtek. A csempéről készült zuhanytálca jól illeszkedik a fürdőszoba falain lévő csempékhez. A nézet tisztességes, és a telepítés nem a legnehezebb. Hogyan készítsek zuhanytálcát a cserépből? A cikkben megvizsgáljuk a zuhanytálca csempe alá helyezésének jellemzőit.

Egy tágas tálca készítése a saját kezével egy egyszerű személy számára egy nagyon kivitelezhető művelet.

Ez a design nagyon tartós. A csempe zuhanytálca mindenféle kialakítású és bármilyen méretű lehet - ami azt jelenti, hogy jól használható kis fürdőszobákhoz.

A kis fürdőszobával kapcsolatos egyéb javaslatok megtalálhatók a weboldalunkon: "Zuhanykabin, mint kis fürdőszoba design eleme".

A zuhany telepítésének módjáról részletesen ismertetjük a következőket: http://remontspravka.com/montazh-dushevoy-kabinyi/

Ha érdekli az elit zuhanytálca, a legjobb cikkek áttekintése megtalálható a következő cikkünkben.

A zuhanytálcának a csempe felállításáról szóló eljárás

Először tiszta a padló. Ha a padló csempézett, akkor a régi felületet el kell távolítani. Miután alaposan söpörte a padlót.

Ezután fedje le a padlót és a falak csomópontját a padlóra vízszigetelő habarccsal. A vízszigetelést moláris ecsettel alkalmazzuk úgy, hogy ne legyen hiányzó hely. Ez megvédi a tálcát a penésztől.

Ha a vízszigetelés száraz, akkor téglából készült zuhanytálca felszerelésére léphet. A tégla típusa nem különösebben fontos: a szokásos módon alkalmazható, és a szilikát. A téglákat cement-homok habarcsra helyezzük. Ennek a megoldásnak alternatívája lehet egy speciális keverék, amely az építőüzletekben található. A jövőbeli raklap alján egy szilárd fém hálót helyeztek a szerkezet megerősítésére.

Határozza meg a lefolyó helyét és telepítse a vízelvezető rendszert.

Amikor a leeresztő rendszer telepítve van, töltse ki az ún. Az ő megfelelő cement-homok habarcs hozzáadásával törmelék. Az alkalmazott megoldást egy spatulával végezzük.

Miután az esztrich megszáradt, egy második réteg vízszigetelő oldatot alkalmazzon. Ez védi a betont a nedvességtől. Kiváló minőségű vízszigetelés nélkül a szerszám nem csak a fürdőszobában jelenhet meg, hanem más helyiségekbe is áthelyezhető.

Ezután alkalmazzon önterülő összetevőt a tálcára. Ezt hardverraktárakban értékesítik. Ez a keverék megfosztja a konkrét szabálytalanságokat. A nagyobb biztonság érdekében egy másik hőszigetelő réteget alkalmazzon az önszintező vegyületre.

Ezen a kereten a raklap teljesnek tekinthető. Még mindig befejezi a zuhanytálcát a csempe alatt.

A leeresztőrendszer telepítését a weboldalunkon ismertetjük a "Paletta nélküli zuhanykabinok telepítése" c.

Ha érdekli a zománcozás a zuhanytálcákon: mi ez, és miért van szüksége - olvasd el a linket: http://remontspravka.com/emalevaya-bronya-dushevyih-poddonov/

Olvassa el weboldalunkat a kőből készült zuhanytálcákról is: azok tulajdonságairól, típusairól és hol lehet megvásárolni.

A raklaplapokkal szemben támaszkodva csináld magad

A csempe egy különleges habarcsra van ragasztva, ami bármilyen hardverraktárban van. A megoldás csomagolásán világos arányban kell elkészíteni a főzési utasításokat. A ragasztót keverőszerkezettel ellátott fúróval gyúrjuk.

A kész ragasztót a raklap felületére egy fogazott simítóval kell felhordani. Ezután kezdeni ragasztani a csempe. Jobb, ha bármelyik sarokból csempét készítesz.

Ha egy csempe a másik felett helyezkedik el, akkor a szint egy speciális gumi kalapáccsal kiegyenlíthető. Nagyon óvatosan kell kopogtatni, hogy a csempe ne törjön fel.

Amikor a burkolólapot lefektetik, tegye be a csempe vízszigetelő megoldásai között lévő ízületeket. Ugyanabban a hardverraktárban kerül értékesítésre. A főzés előtt olvassa el a csomagban található utasításokat.

A zuhanyzó alap tégla és csempe. Meg kell várni, hogy az oldat megszáradjon, majd mossa le a serpenyőt.

Az utasításainkhoz csatolunk egy linket a "Saját kezű csempe zuhanytálcájának" videón:

Az emberek hangja a csempe zuhanytálcáiról

A házi készítésű zuhanytálcák tulajdonosainak nézeteihez további tippeket adtunk.

A moudom fórumon a user aosp azt írja, hogy zsebtálca falát és padlóját borítással borítja. Néhány idő múlva a felület sárgulni kezdett.

Két lehetőség van: vagy vízlágyító szerelésére, vagy útra lépni - a raklap csempezéséhez. A csempe nem fog sárgulni.

Ugyanez a felhasználó azt írja, hogy a tégla tálca a megbízhatóság szempontjából figyelemre méltó, elegendő hely van a mosáshoz.

A bmwclub fórumon a user stepanych azt írja, hogy a cserép alap sokkal tartósabb, mint az akril. Az akril végül sárga színűvé válik.

Egyetértünk. De egy csempe raklap beszerelésekor nagyon óvatosnak kell lennie - ne légy lusta több rétegű szigetelés, majd óvatosan fektesse le a csempe, majd a csempék között egy különleges megoldással dolgozza fel a varratokat. Ellenkező esetben a csempe tálca jóval kisebb, mint az akril - a csempe elkezd leesni vagy a penész elindul.