Legfontosabb > Dekoráció

Csempe zuhanytálca: hogyan kell csinálni magad?

A fürdőszobában nem csak a higiéniai eljárások helyszíne, hanem a kikapcsolódás sarka is, így kényelmes, tiszta és gyönyörű. Nincs szükség nagy fürdőre. Lehetőség van egy kompakt zuhany felszerelésére, ahol reggel felfrissülhet és pihenhet este. És elkerülheted a drága zuhanycserét, és készíthetsz egy tálca tálcát a saját kezedből.

Különlegességek

A kis helyiség a fürdőszobában gyakran szükségessé teszi az optimális megoldások keresését annak érdekében, hogy minden családtag számára kényelmes legyen, ugyanakkor mindenre szüksége volt. Ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor ez a probléma még sürgetőbbé válik. Néha jó megoldás a zuhany felszerelése. Azonban a késztermékek, amelyek széles választékban vannak az épületben és a vízvezeték üzletekben, nem mindenki számára alkalmasak a magas ár miatt. Szükség van arra, hogy átgondoljuk, hogyan lehet a legjobban befoglalni a helyet a közeli dolgok védelme érdekében a vízből, és a raklap lehet csempe. És ez egy egyszerű folyamat, ha rendelkezésére áll minden szükséges anyag és eszköz.

A paletta felszerelésére két lehetőség van.

 • Megvásárolható a készletben, amely polisztirol tálcát tartalmaz. Már lezárt és keret. Telepítheted, építheted a járdát, díszítheted kerámialapokkal. A legfelső helyet a legegyszerűbb módon szerelje fel: a korlátokat rögzítse a falhoz a kényelem érdekében, tegyen egy csövet a tetejére, és letesz egy vízhatlan függönyt.
 • Minden kézzel történik - az elejétől a végéig.

Ha jelentős javítások vannak ütemezve, érdemes kezdetben megfontolni, hogy hol és milyen típusú vízvezeték-berendezések kerülnek telepítésre, ahol célszerűbb telepíteni a kommunikációs rendszereket. Ebben az esetben, ha már javításra került, a meglévő vízellátó rendszer és a szennyvízcsatorna alatt kell elhelyezni. De a legjobb, ha a zuhanyzót a bejáratnál találjuk.

A paletta alakjai nagyon változatosak lehetnek: négyzet alakúak, háromszög alakúak, kerekek, oválisak. A méretek hetven centiméter felett vannak. Mindez attól függ, hogy mekkora a fürdőszoba és az a hely, amelyet a zuhany alatt el lehet venni anélkül, hogy károsítanánk a helyet. Logikus lenne, ha a jövőben megfontolnánk egy adott típusú fülke nélküli raklap telepítését. Ezután a méretek a kabin bázisának méretéhez igazodnak, amelyet később terveznek telepíteni.

eszköz

A csempézett raklap készítésének alapvető lépései a következők:

 • fontolja meg és jelölje meg a jövőbeli struktúra méretét;
 • meghatározza az építési anyagot;
 • gondoskodjon egy kényelmes peremről;
 • készítse el azt a területet, amelyen a raklapot fel lehet szerelni;
 • gondolkodni és szigetelni;
 • a létra felhelyezése;
 • rakjon egy raklapot;
 • a raklap és az oldalak koptatásához.

Amikor eldöntötték, hogy hol helyezkedik el a lélek alapja, és milyen formában lesz, meg kell jelölni a kontúrját. Az anyag megvásárlása előtt számolni kell a szükséges mennyiséget. Javasoljuk, hogy a csempe kicsi margót vegyen fel, így az elem károsodása esetén cserélhető. A munkafolyamatban kiderülhet, hogy valahol tévedés történt, ezért jobb tévedés. Ezenkívül azonnal el kell döntenie, hogy a raklap mély, mely védőeszközként használható - műanyag, üveg vagy film.

A zuhanytálca középpontja beton alapja, díszítőanyaggal díszítve. Kívülről egy falat helyeznek el, melynek köszönhetően a víz nem esik a fürdőszobába. A szerkezet belsejében egy vízszintes létra van létesítve. A sík úgy van felszerelve, hogy a rámpa irányában egy kis lejtő legyen.

Hogyan kell csinálni?

A saját kezű zuhanyozás a vízszigetelés és a szigetelés létrehozásának szükségességével kezdődik.

A padló vízszigeteléséhez tetőfedő anyag és tartós film használható. Azokat a helyeket, ahol a padló és a falak csatlakoznak, teljesen zárva kell lenniük. Szükséges a legkisebb repedések eltávolítása is. Ezután az összes helyet bitumen maszkírozással kezelik. Primerként alkalmazzák egyenletesen. Ezután a padot szárazon kell hagyni a nap folyamán, és alkalmazzunk egy második réteget. Az utolsó szakasz a vízszigetelő szalag ízületein rögzül.

A szigetelés gyártása legalább három centiméter vastagságú hab felhasználásával készült. Olyan sűrűnek kell lennie, hogy jól bírja a terhelést. A vízelvezetésért felelős csatorna létrák gyártásakor minden egyes elemet megfelelő módon meg kell erősíteni: csövek, tölcsér, tömítések, valamint grill és szifon, amelyek felelősek azért, hogy a kellemetlen szagok ne kerüljenek be a szobába.

Vízálló ragasztóval vagy cementhabarcsokkal a falak egy raklap téglából készülhetnek. Vörös tégla előnyös, mert jobban ellenáll a nedvességnek. Kiválaszthat egy másik módszert: zsaluzatot készíthet és betonba önthet. Ez a módszer nem fog működni, ha a javításokat gyorsan kell elvégezni, a beton legalább három hétig száradni fog.

Mielőtt cserép vagy kerámia burkolatot készítene, az egész területet speciális vízálló kompozícióval kezelik. A csempeburkolathoz olyan csempe ragasztót kell használni, amely ellenáll a nedvességnek. Az ízületek kezeléséhez nedvességálló habarcs is szükséges.

A nedvességálló ragasztók, amelyek jó fogyasztói értékelést tartalmaznak:

Megfelelő habarcsból lehet megállapítani a Ceresit CE 40 Aquastatic. Tartalmaz fertőtlenítő adalékanyagokat, amelyek megakadályozzák a gomba és penészképződést.

A fontos pontok annak tulajdoníthatóak, hogy a cserép kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy nem túl csúszós. A címkén szereplő információkat a csomagoláson kell feltüntetni.

Rakodhat egy akril bevonattal. Ezt az anyagot gyakran használják fürdők és zuhanyzók fedésére. A jó teljesítmény jellemzõi miatt a kádak és a zuhanyzók telepítésekor az akrilat keresik a fogyasztók. Szükség esetén az akril bevonat könnyen frissíthető.

Van még egy egyszerűbb verziója a raklapnak - zománcozott. Így pénzt takaríthat meg. De két hátránya van - hideg az érintés, és meglehetősen csúszós. Ha az aljánál használja, akkor jobb, ha gumitömít. A vaslemez merevebb és ellenáll a deformációnak, de hajlamos a korrózióra. A fém meglehetősen vékony, ezért rezgése lehetséges, valamint a zajt, amelyet a raklapon lévő vízsugarak okoznak.

Az öntöttvas edény sokkal erősebb, és a korrózió nem rossz. Régóta képes szolgálni. De feltétlenül zománc borítja, amely idővel elkerülhetetlen a forgácsolás megjelenése, ami megzavarja a zuhany megjelenését. Néhány, egyetlen stílus megőrzése érdekében fából készült raklapokat készít, korábban különleges feldolgozást igényel.

Bármelyik opciót választja, a tér egy részét minden esetben díszes csempe borítja. És ha egy raklapot választasz mindenféle lehetőség közül, akkor előnyös ugyanaz a lehetőség a csempéből. Könnyedén kiállíthatod magad, semmi sem korlátozza a megfelelő színek és minták kiválasztását.

tervezés

Ahhoz, hogy a zuhanytálca valóban gyönyörűvé válhasson, kellemes volt a víztisztító eljárások alkalmazása, jobb, ha díszítő anyagot átaznak az alapra. A szembesülni kívánt terület elég kicsi, így kiválaszthatja az eredeti gyönyörű cserépet, és gondolhatja a formatervezést.

A legegyszerűbb megoldás: miután a felületet betonba vagy betonozott téglákká öntte, a felületet vakolva, alapozóval kezelje, majd nedvességálló festéket alkalmaz, kiválasztja a színt, hogy megfeleljen a többi körülménynek.

De a legjobb megoldás az, hogy kirakja a lapkát. A választása olyan sokrétű, hogy a felületet úgy alakíthatja ki, hogy megfeleljen a teljes kialakításnak. Kívánt esetben a zuhanyzó ugyanabban a stílusban rendezhető a falakkal vagy a mennyezettel és a padlóval.

A csempe lehet matt vagy fényes, különböző mintázattal. A felületet különböző színek kombinálásával rendezheti. A mozaik padló nagyon vonzónak tűnik. Különösen, ha elemei már jelen vannak a dekoráció többi részében. A kicsi részletek segítenek összetett felületek kialakításában, ha például a raklap nem négyszögletes alakú, hanem ovális vagy kerek. Kerámia csempe és mozaik kedvencei a zuhanykabin felé néznek. De érdekes és stílusos megjelenésű természetes vagy mesterséges kő, amelyet burkolatként használnak.

tippek

A raklap finomítása díszítő elemek segítségével csak a beton és más típusú falazat tökéletes kikeményítése után történik.

A burkolólapok technológiája nem különbözik a más felületek szerelésétől. Ugyanúgy járunk el, mintha a padlóhoz vagy a falakhoz rögzítenénk. Ragasztó választani vízálló. Egyenletes alkalmazáshoz fogazott simítóval. Nem szükséges ragasztót önmagában alkalmazni a csempe felületére. A felület egy csipetkével van egyenrangú. A homlokzat a csatornából indul. A csempe a fal szélén szükség szerint van levágva.

Van még egy szakértői tanács a csempe kiválasztásánál, amelyre figyelnie kellene. Cserép vásárlásakor figyelmet kell fordítani a nedvesség felszívódására és kopásállóságára.

A magas tartósságú csempe drágább, de ha a zuhanyzó egy lakásban van elhelyezve, és nem az országban, és fürdő helyett használják, akkor nem szabad megmentenie. Jobb a nagy kopásállóság kiválasztása. És még egy dolog: a zuhanytálca a legkisebb nedvszívó képességű csempék használatát jelenti. Ez az információ, ha a lapka megfelel minden követelménynek, feltétlenül tartalmaznia kell a csomagoláson.

A kényelem és kényelem érdekében a raklap kialakítása padlófűtéssel is felszerelhető. Figyelnie kell a biztonságra. A szakértők javasolják, hogy kábelrendszert használjanak a padlófűtés felszerelésére, mivel tartós szigetelést és védőfelületet biztosít. És még egy dolog: a fűtőelem kiválasztásakor figyelembe kell venni annak jellemzőit. Csak IP osztályú kialakítások használhatók a magas páratartalmú helyiségekben.

Készítsen egy jó zuhanytálcát a saját kezével - tényleg

A fürdő kis területe - gyakori jelenség. És ha a fürdőszobát is kombinálják, anélkül, hogy sürgősen szükség lenne a fürdő jelenlétére, nincs értelme. Ilyen helyzetben a fürdőszobának a zuhany alatt történő újbóli felszerelése az optimális megoldás, amely tágasabbá teszi a fürdőszobát. A legegyszerűbb technikai megoldás a zuhanykabin felszerelése. Azonban a raklapos zuhanyfülkék magas költségei korlátozzák népszerűségüket, így a zuhanyozás megszervezésekor felmerül a kérdés, hogy miként zárható be a zuhanyzó a védett tér megóvása érdekében.

A raklapra szerelt zuhanykabinok esetében a telepítés a telepítéssel kezdődik

A probléma megoldása lehet egy olyan kabin megvásárlása, amely nem rendelkezik raklapgal, és az ezt követően maga a raklap gyártása. De a költség a kabin, még egy ilyen könnyű konfiguráció általában nem áll rendelkezésre, így annak érdekében, hogy megvédje a környező területet a fröcskölés segít a mozgatható dekoratív függöny, lóg egy csővezető falra szerelve. A kabinfalak hiányát kompenzálják a falra rögzített korlátok esés esetén. És hogy megbirkózzanak a padlón lévő vízzel, a független csempés tálca segít.

A zuhanyzó tálca kialakításának két módja:

 • megvásárolja a LUX ELEMENTS gyártó cég egyik készletét, amely speciálisan merev habosított polisztirol raklapot tartalmaz, gyári tömítéssel és beépített zárt kerettel, felszerelheti, határolhatja és kerámiával díszítheti;
 • készítse el, rendezze el és fejezze be a raklapot a saját kezével.

Az első módszer könnyebb elvégezni, de az ár tényező nem felel meg mindenkinek. Ezért vegye fontolóra a raklap elrendezését saját kezével.

A zuhanytálca korlátozott terület, ahol az ember zuhanyozni kezd.

A munka volumene szakaszokra osztható:

 • helyszíni jelölés;
 • anyagok kiválasztása;
 • határoló eszköz (oldal);
 • helyszíni előkészítés;
 • hőszigetelés;
 • a létra felállítása;
 • a raklap elrendezése;
 • a raklap és a határ felé néző.

A helyszín megjelölése raklap felépítésére

Amikor a fürdőszobát átdolgozzák, egy vízvezeték-elrendezési tervet készítenek, amelyhez vízvezeték és szennyvíz kerül sor. Ebben az esetben a raklap felépítése és elrendezése nem jelent problémát saját kezével, mivel technikailag racionálisan beilleszkednek a teljes munkakörbe.

Ha a zuhanytálca felépítését a zuhanykabin elhelyezésénél egy már felszerelt fürdőszobában végzik, akkor helyét a meglévő vízellátó és szennyvízelvezető rendszerekhez kell kötni, ami bizonyos korlátozásokat ír elő. Az optimális hely egy zuhany a fürdőszobában - távol az ajtótól, és közelebb a vízvezetékhez és az egészségügyi.

Előkészítő munka magában foglalja a zuhanás helyének tisztítását, a helyszín megjelölését a raklap felállításához

A raklap lehet négyszögletes, kerek, ovális vagy szögletes alakú, tervezett méretei 70 cm-től 110 cm-ig és nagyobbak, mivel a helyiség nagyságától és a felhasználók méretétől függenek. A raklap szélessége (oldala) magassága 5-25 cm lehet, és a lakók korától és ízétől függ.

Egy racionális megoldás lehet egy raklap felépítése, azzal a lehetőséggel, hogy a jövőben a kabin nélküli padló nélküli egyedi modellt telepítsük rá. Ebben az esetben vizsgálja meg a kabinok tartományát, és mérje meg a tervezett modell méretét.

Miután meghatározták a raklap alakját és helyét, kontúrja a padlón megjelölve markolattal vagy kicsi.

Az anyagok kiválasztása

A jövőbeni raklap jelölésével lehetővé válik az építéshez, elrendezéshez és dekorációhoz szükséges anyagok kiszámítása. Ha tervezi a béléscsempéket, akkor 10% -os árréssel kell vásárolnia. A létra erõssége miatt fémes, vízzárral van ellátva a csatornarendszer fõ térfogatára való levágáshoz.

A padlóburkolat vízszigeteléséhez használjon tetőfedő anyagot, sűrű celluloid fóliát vagy hengerelt bitulint. Az ízületek bitumen masztix felhasználásával.

A padló hőszigeteléséhez 3-4 cm vastagságú extrudált hablapot önmagában használnak, amelynek sűrűsége lehetővé teszi, hogy ellenálljon a rajta álló személy terhének.

A csemperagasztónak vízállónak kell lennie. Az Eunis Plus, az Eunis Pool, a Litokol K 80 és a Ceresite CM 11 nagyfokú vízállósággal rendelkeznek, magas páratartalmú helyiségekben és vízzel való közvetlen érintkezésben bizonyultak. Valamelyik közül választani fognak.

A fugázó ízületek keverékének nedvességállónak is lennie kell. Ez a minőség a Ceresit CE 40 aquastatic keverékével rendelkezik, amely összetételében gombaölő adalékokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a penész és a feketeség kialakulását a varratokban.

Biztonsági okokból a raklap csiszolásához használt csempe nem lehet csúszós, azaz súrlódási együtthatója 0,75 és magasabb legyen. A kémiai ellenállásnak A vagy AA fokozatnak kell lennie. A csempe hátoldalán árnyékolt lábat kell jelölni, ami a padlót jelenti. Ezeket a tulajdonságokat a kerámia csomagoláson kell alkalmazni.

Keret eszköz (oldal)

A kívánt magasságú raklap oldalát téglából lehet készíteni, vízálló csempe ragasztóval a cement-homok habarcs helyett. Ezután a falazatot kívülrõl cement-homok habarccsal vakolják, belsejét vízálló ragasztó "Eunice Pool", "Litokol K 80" vagy "Ceresite CM 11" 5-10 mm vastag réteggel borítják. A gipsz és a ragasztó több napig száradni hagy, majd vízszigetelnek a padlón.

Az oldalt úgy is előállíthatjuk, hogy betonba öntjük a zsaluzatot, a saját kezével a jelölés külső kontúrja mentén összeszerelve, de ez a módszer több időt vesz igénybe, mivel 3-4 hét kell ahhoz, hogy a beton megszilárduljon és megszáradjon. Szárítás után az aljzat vízszigetelése történik.

Felületelőkészítés és hőszigetelés

Tekintsük a helyzetet, amikor befejeztük a fürdőszoba csempeburkoló falakat (kivéve a két alsó sorozatot), és saját kezűleg raklapot kell készíteni.

A hőszigetelés előtt felületi előkészítést kell végezni.

A raklap alatti platformnak száraznak kell lennie. A fal belső felületének csomópontját a padlóval, valamint a szomszédos falakkal a csempe harmadik sorához, két réteg bitumenes maszkolattal dolgozzuk fel napi szárítási idővel. Miután a második réteg megszáradt, két réteg celluloid fóliát helyezzen szalagokra, 10 cm-es beágyazott csíkkal a falon és 5 cm-en az oldalán és egymáson.

A film rétegeit egymás fölé helyezzük, a rétegeket bitumen maszkírozással bevonjuk. A film második rétegén egy másik bitumen-maszkréteget helyeznek el, és 3-5 cm vastagságú extrudált polisztirol réteget helyeznek rá a hőszigetelésre, a kerámia és a köztük lévő hab műanyag ízületeit szilikon tömítőanyaggal tölti. A masztix a tömítőanyaggal egy napot ad a száradáshoz.

A létra felszerelése és csatlakoztatása

A létra alsó része helyén van elhelyezve, 5% -os lejtéssel csatlakozik a szennyvízcsatornához 135 fokos leeresztéssel, ideiglenesen rögzítve improvizált eszközökkel. A létracsatlakozók szerelvényét csatornacsővel szereljük fel szilikon tömítőanyagon. Fontos! A csatornahálózatnak a csatornahálózathoz csatlakozó elemek minőségének magasnak kell lennie, mivel a burkolat károsodása nélkül nem cserélheti ki őket.

Különös figyelmet kell fordítani a raklapnak a csatorna összekapcsolására.

A raklap elrendezése

A szigetelés tetején egy esztrich cement-homok habarcs vastagság 3-4 cm, jelezve a lejtőn a felület irányába a létra. Az esztrich a második naptól kezdődően 3-4 napig vízzel öntik, majd teljesen megszárad. A szárított esztrichek világosszürke színűek. Száradás után az esztrich, a belső felület és a harmadik lapsorra fektetett fal mellé a Ceresit CT-17, "Iceberg VD-AK-013" vízszigetelő alapozó vagy a latex (DVHB-70) aránya 1: 3 arányú alapozásra kerül. Az első réteg primer 6-8 óra, a második 12 óra.

A raklap és a járdaszegély felé néző

A megfelelő anyagválasztékkal a raklapon történő csempézés nem különbözik más felületekhez képest. A mozaik jó választás a burkolatokhoz, mivel sok mozaikvarrás növeli a felületi súrlódási együtthatót, így a padló biztonságosabbá válik. Ezenkívül az enyém kis formátuma lehetővé teszi, hogy a kezét összetett konfigurációjú kerámia ovális felületekre helyezze.

Amikor a raklapot bélelték és szárították, végezze el a falak alsó sorainak csempézését.

Csempézett zuhanyzó. Ijesztő történet fotókkal

 • mint jó
 • gyártási árnyalatokat
 • fotók a kész raklapokról.

Egy héttel később mi - egyszer! - és a hívás beérkezik:

- Láttam a webhelyén gyönyörű zuhanytálcákat a csempe, csak meg kell újra a tálca.
- remake?
- Igen, igen. Öt éve csináltam a tálcát; Úgy néz ki, mintha áramlani kezdett volna. A szomszédok nedves helyet mutatnak a mennyezet alatt, és a víz rendszeresen megjelenik a fürdőszobám körül.

Mi kiderült.
A javítás öt évvel ezelőtt történt. Találtam a mestereket olcsóbb, "déli vér".
Megjavították a fürdőszobát, és csempézett tálcát készítettek, és egyszerre több súlyos hiba történt:

Hiba 1. A szennyvíz elvezetését helytelenül helyezték el (a vízleeresztő nyílás rácsos). Két szórakoztató cső összekötésekor egyszerűen a kisebb csövet nagyobb méretűre zárta, anélkül, hogy saját gumitömítést használna. A tojás helyett a "csoda-mestert" szilikon töltötte be. A tömörséget nem biztosították, és a beton dobogóra víztelenítették a vizet.

Hiba 2. Nem volt "bevonat" vízszigetelés (vízszigetelő masztix, amely lefedi a padlót). A szoba sarkait nem rögzítették.

Hibajelenség 3. Ragasztás a csempe alatt porcelán csempe okozta "slaps". Vagyis egy csomó ragasztót vettek fel, megcsapta a csempe vagy a padlóra, aztán a csempe le volt nyomva. Ezzel a módszerrel az üregek a csempe alatt maradnak, amelybe a víz beleveti a habarcsot. A ragasztót egyenletesen kell alkalmazni az egész lapra, ne feledje!

A bontás rendszeres mintát mutatott az ilyen jogsértésekért:

 • A beton dobogó nedves volt.
 • A csempe alatt a víz pocsolyákon állt.
 • Minden fekete penész volt.

By the way, a burkolólapok falburkolása a "slap" technológiának megfelelően történt (azaz a ragasztó "csomósodott" egy csomót a csempe, és nem alkalmazott egyenletesen a teljes felületén). Az eredmény - a csempe alig tartott; a bontáskor a fák fele azonnal leesett.

A kérdés pénzoldala

A legjobb ügyfelek azok, akik egyszer már "elégették magukat" és megértették az "olcsó" javítóműhelyek felvételének következményeit. A megtakarítás rossz javítást eredményez; és néhány év alatt elkerülhetetlenül meg kell ismételni a javítást (nos, ha nem néhány hónapon belül).
Vegye le az ügyfelet a leírt történelemről.

5 évvel ezelőtt drága és jó minőségű anyagokat vett fel (40 ezer rubel, üvegszálas csempe, stb.), És 10-20 ezer munkát mentett meg "olcsó" kézművesek bérlésével.

Mi van ma? Hiba a következő szomszédokkal és a fürdőszoba újbóli javítása (az anyagok és a munka költeni csaknem 100 ezer rubelt).

Ugyanakkor a professzionálisan készített csempézett zuhanytálca szinte egy életet élhet: 30, 50, 70 év - egy szóval, amíg unatkozik.
A szakemberek által készített csempe raklap ára átlagosan 15 ezer rubel.
Számítsd meg magad.

Boldog vég

Masters "Pumping lakások" megjavította a fürdőszobát újra.
Az ügyfelek a zuhanyzó tálca helyett kádat telepítettek (kezdetben kételkedtek abban, hogy a kád szélessége szélesebb lesz, de mindent megtettünk).

Nos, az ígért fotók:

 • az objektum fotója közvetlenül az első javítás után (becsülheti a beruházást),
 • porcelán kőzet és beton dobogó szétszerelése,
 • fotó az újonnan felújított fürdőszoba.

Zuhanyzótálca létrehozása egy cserépből

Saját zuhanytálca kiváló alternatíva a vásárolt társaik és zuhanyzók, amelyek elterjedt az üzletek és más kiskereskedelmi láncok.

A saját zuhanytálca elég erős lesz, és idővel nem fog elveszteni az eredeti megjelenését, mint sok vásárolt társa.

Elmészhet egy kicsit másképpen, és vásárolhat egy kész tálcát vagy zuhanyt, vagy telepítheti a szerkezetet a fürdőbe. Sok ember ezt teszi (ha van egy fapadló a mosdóban, egyszerűen nincs más út). Ennek ellenére sok népszerű akril raklap ma nem elég erős, könnyen károsodik és idővel elveszíti eredeti megjelenését. A szaunaházba történő szereléshez, ahol több ember azonnal lemoshat, nem túl praktikus.

Kiváló módja lehet ez a helyzet lehet a kerámia burkolólapokból vagy öntött márványból készült zuhanytálca beszerelése. Az ilyen szerkezetek meglehetősen nagy erősségűek és ellenállnak a károknak, de költségeik túl magasak.

A csempe raklapjának rendszere.

Az acél raklapok viszonylag vékony zománcozott ötvözetekből készülnek. Továbbá, élettartamuk korlátozott, és korrózióra érzékenyek zománchipek során. Nagyon zajosak, ha vízfolyást találnak.

Ha van egy betonozott padló a fürdőben, akkor könnyen elkészíthet egy zuhanytálcát rajta. És abban az esetben, ha a fürdőt önállóan építik, akkor mosogatót készíthet: befejezi a padlót és a falakat kerámiával vagy mozaikokkal, és természetesen telepít egy tálcát.

A zuhany tálca kiválasztásának előnyei

 1. Lenyűgöző működési idő.
 2. Gyakorlati gondosság és használat.
 3. Nincsenek tervezési korlátozások.
 4. Olyan abszolút konfigurációjú raklap létrehozása, amely illeszkedik a fürdő belső kialakításába. A tulajdonos igényeitől és vágyaitól függően a mélység, a szín, a méretek kerülnek kiválasztásra. Például a raklap falának magassága és hossza növelésével valóságos fürdővé válhat.

A házi készítésű zuhanytálca kialakítása

A raklap elemeinek elrendezése.

A zuhanytálca alapja egy konkrét, kerámia burkolattal díszített alap. A külső kontúr fel van szerelve egy fal, amely biztonsági eszközként szolgál a víz bemenetéhez a helyiség padlójához képest.

Az alagsori részen belül egy zuhanykemencert öntünk, melynek célja a szennyvíz elvezetése a csatornarendszerbe. Az aljzat tetraéderes síkok formájában jön létre, a rámpa felé meredek.

Kerámia burkolatok előtt a beton alapjainak minden síkja vízzáró cement alapú vízszigetelő anyaggal van kezelve.

A kerámia burkolatokkal való szembenézés különleges nedvességállóságú csemperagasztóval történik, és a varratok felszerelése viszont nedvességálló fugázás segítségével történik.

Annak érdekében, hogy a szaunakabin falfala peremén a betonokkal érintkezzen, a tetőfedő anyagot két rétegben helyezik el.

Zuhanyzótálca létrehozása önmagában

A művelet végrehajtásához a következő anyagok szükségesek:

 • száraz vegyület durva szemcsés beton M-300, M-400;
 • "Ceresit CE 40 Aquastatic" víztaszító tulajdonságú elasztikus fugázás;
 • rugalmas vízszigetelő masztix "Ceresit CL 51";
 • bármelyik gyártótól származó beton érintkező vízálló minta;
 • univerzális primer típus abszorbens felületekhez "Ceresit CT 17";
 • Cserépragasztó vízálló "Ceresit CM 9" típusú.

Mit kell vigyázni, mielőtt elkezdené a raklapon végzett munkát

A telepítési szál szilvát.

Mielőtt a saját kezével megkezdi a raklap használatát, érdemes a teljes vízelvezető komplex (zuhanykemence) telepítése és a szennyvízcsatornák elhelyezése a belső szennyvízcsatorna komplexumba. A vízellátás telepítése nem írható le, mivel ez egy teljesen külön téma, amelynek megközelítésének különösnek kell lennie.

A zuhanytálca előzőekben leírt példája csak akkor lehetséges, ha szilárd és szilárd padlószerkezet van, például betonból. Ha a fürdőben egy teljes értékű mosóhelyet terveznek, akkor érdemes ezt megelőzően gondoskodni, és az alap leeresztésekor a padlót a mosdóban lévő betonból kiönteni. Ezután segít abban, hogy megszabaduljon a gyakori problémáktól, ha fapadlót használ a nagy nedvességtartalmú helyiségekben.

A zuhanyrács létreho- zása kétféleképpen végezhető el:

 1. Az első esetben a műveletet közvetlenül a kész padlón végezzük, mielőtt betonba öntjük a fő réteget. Itt könnyen telepíthető egy rejtett szennyvízcsatorna-komplexum, vagyis rakodjon le csatornarendszer-csöveket a palettáról, amely átmegy más helyiségekben, a padló szintje alatt.
 2. Az építés során a raklap már a kész padló nem mindig lehetséges, hogy elrejtse a csöveket, ha nem bírja a kívánt dőlésszög 3 fok. Például a palackból való leeresztésre, a szomszédos helyre fektetett cső a szennyvízcsatorna felezőjére, a padló felett helyezkedhet el. Figyelembe kell venni ezt a tényt, és el kell dönteni, hogy a legjobb módja annak: elrejti a csatornacsöveket vagy tartsa őket fent.

A zuhanytálca elrendezése: a munka szakaszai

A burkolólapok ragasztását összetételének megfelelően kell kiválasztani, valamint figyelembe véve a gyártót, a bélést csak vízálló minőségű ragasztóval szabad elvégezni.

Ez a példa azt sugallja, hogy a padlót az alapzat építési szakaszában a mosóhelyre öntjük, figyelembe véve az esztrich későbbi felépítését, amikor a fürdő belseje befejeződik. Ez lehetővé teszi a szennyvízelvezető csöveket a padlószint alatt.

Amennyiben először csatlakoztatni a zuhany csapdával és elágazócső, figyelembe véve a vastagsága a padlóburkolat, pan mélysége és magassága a lefolyó rács.

A tetőfedő anyagot a falak peremén két rétegben helyezik el, egy adott vastagságú esztrichek készülnek úgy, hogy a padló kerámia burkolattal történő bélelése után a padló tisztaságát fenntartják, és a zuhanyrámpa elárasztott testének teteje egyértelműen a beton esztrich szintjére esik.

Ezután befejezi a falak felületét nedvességálló gipszkarton.

A 40 mm-es vastagságú zsaluzat fel van szerelve, a falak síkján két rétegben helyezik el a tetőfedő anyagot. Csavarok, acél sarkok, szegek, rudak és hasonló elemek rögzítésére szolgálnak. Nagyon fontos, hogy a zsaluzat szilárdan rögzüljön, hogy a beton öntése során ne változtassa meg elsődleges helyét.

Zuhanytálca: Do-it-yourself zsalu

A beton belül a zsaluzatba öntik, azóta szükséges a raklap zárt falainak kialakítása és a létra leeresztő nyílásának biztosítása.

Egy nap után, amikor az öntött beton még nem maradt fenn maradéktalanul, kiegészítő zsaluzatlapokat szereltek fel a falak öntéséhez. A falszerkezet magassága és vastagsága, valamint a kész zuhanytálca méretei a tervező és a tervező szempontjai szerint kerülnek kiválasztásra.

Ezután a felső tömítőhüvely a létrán van felszerelve, a falak betonba vannak betéve.

A következő nap a zsaluzat eltávolítására és az alsó esztrich kivitelezésére esik, annak érdekében, hogy a lejtő irányában négyoldalú síkban hajlik. A billentés a szemen történik, mert a csempézés során az összes hibát teljesen kiküszöbölhetjük a csempe ragasztóréteg vastagságának megváltoztatásával. Miután a beton teljesen kikeményedett, szükség van a tetőfűzet vágására és a raklap minden síkjának feldolgozására egy univerzális alapozóval és egy speciális vízszigetelő maszkkal.

Annak érdekében, hogy a ragasztó jobb tapadása a vízszigetelő réteg tetején legyen, beton érintkezést alkalmaznak.

A kerámia burkolatot nedvességálló csemperagasztó segítségével végezzük, és tömítőkötéseket használunk rugalmas, vízzel szemben ellenálló habarccsal. A zuhanycsatorna leeresztésére szolgáló rácsot úgy kell beállítani, hogy a tömítõhüvelyet a kívánt magasságra vágja.

Amikor a padló és a falak felé néznek, ugyanazok az anyagok használatosak.

Zuhanytálca: lépésről lépésre

 1. A zuhanyzópályának (csatorna nyak) és az elágazó cső felszerelésére kerül sor. A csöveket és a létrákat speciális állványokra helyezzük. Ebben az esetben a legjobb a fablokkok használata, mivel ezek a legkülönbözőbb magasságok lehetnek, hogy biztosítsák az elterelő típusú csövek lejtését. A csöveket javasoljuk műanyag felhasználásra, csakúgy, mint a leeresztő létrát. Tökéletesen illeszkednek, és kiküszöbölik a további szivárgások kockázatát, és telepítésük nagyon egyszerű. Emellett tartósabbak, mint a fémek.
 2. Az elsődleges padlóburkolat beton felhasználásával készül. Az esztrich az egész helyiségbe vagy a zuhanyzó tálca alá kerül.
 3. Akkor érdemes megtenni a falak falát. Ez kétféle módon történhet. Az első olyan zsaluzat, amelybe betonoldatot öntünk. Ezek a falak könnyedén kivitelezhetők csempék segítségével. A második - a fal lehet elhelyezni a tégla, majd - több réteg gipsz és csempe. Ez mindegyik saját belátása szerint jár el. A falat úgy alakították ki, hogy megakadályozza a víz terjedését a helyiségben.
 4. A falak felállítása után a raklap alján lévő beton esztrich a leeresztőnyílás irányába esik. Mindez a raklap meglévő geometriájától függ. A víz azonban szükségszerűen le kell vezetnie az alsó részről a lefolyóba a sík bármely pontjáról. Az esztrich óvatosan történő kiegyenlítésének nincs értelme, mivel a csempe lefektetésekor a teljes igazításra kerül sor. Ennek az esztrichnek a szintjén úgy kell lennie, hogy a leeresztő nyílás egyértelműen a kerámia burkolólapok szintjén helyezkedjen el.
 5. A száraz esztricheket és a falakat előzetesen vízzáró anyaggal kell kezelni.
 6. A raklap végső befejezése abroncsból áll kerámia burkolattal.

A raklaplapok kikészítésének folyamatában csak vízálló márkájú ragasztót szabad használni. Egy vagy másik csempe kiválasztása esetén kérdezze meg a kompozíció gyártóját. Figyelembe kell venni, hogy egy városi lakóhelynél jobb, ha nem telepít egy masszív raklapot, mert túl nagy terhet róna a padlólapra. Az összes számítás végrehajtása önmagában nem valószínű, hogy sikerül. Ebben az esetben nem lenne szükség felkutatni a szakember segítségét.

Melyik út, amikor egy zuhanyzó tálcát építesz a fürdőben, csak az Ön döntése. Ennek ellenére érdemes előre megfontolni, hogy előre lehessen nézni minden olyan hibát, amely a fejlődés bizonyos fázisaiban felmerülhet. Először meg kell oldanod a paletták, a hideg- és melegvízellátási rendszerek, valamint a szennyvízrendszerek egyes elemeinek helyére vonatkozó kérdéseket.

Csempezuhany: Tippek a szerelés + szétszerelésre

Azok számára, akik a gyors vízkezelést kedvelik a hosszú és lankás fürdőzésre, kiváló alternatíva van - egy praktikus zuhanyzó. Minimális helyet foglal el és a hely bármely részében elhelyezhető. A zuhanynak még egy hasznos tulajdonsága van - ez megmenti a vizet, ami fontos a nehéz időkben.

Sokan frusztráltak olyan gyári termékekkel, amelyek nem különösebben erősek és kiváló minőségűek, ezért inkább más lehetőségeket kedvelnek. Az egyikük csempézett zuhanyzó - megfizethető, gazdaságos, kényelmes és kényelmes.

Miért dushkabina a csempék - a legjobb választás?

Miért fejleszti ki az önállóan készített stand eredeti projektjét, ha kész felszerelést vásárolhat bármely vízvezeték-üzletben - egy teljes értékű standot, amely sok hasznos (első pillantásra) funkciót tartalmaz? Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a zuhanycsere módosításainak többségét egyszerűen nem használják, ha csak reggel vagy esti zuhanyt kell tennie.

Például nem mindenki érzi magát kényelmesen egy erős "trópusi" vagy lépcsőzetes zuhany alatt. Olyan funkciók, mint a Charcot zuhanyzása, ozonálása, finn szauna vagy gőzfejlesztő, szintén nem szükséges mindenki számára.

A visszajelzések szerint a hajtogatott üléseket gyakrabban használják, néha bekapcsolják a rádiót, de az ilyen lehetőségeket rendszeres kabinban lehet felszerelni.

A gyári kabinok mérete és formája nem mindig alkalmas a fürdőszobákra, különösen akkor, ha a fürdőszoba területe minimális, például 1,5 mx 1,5 m.

Milyen előnyei vannak a teljesen vagy részben kerámia burkolólapokból készült kabin előnyeinek? Az agyag alapú anyag biztonságos, környezetbarát és tartós. Nem elektromos áramot vezet és nem éget, ami szintén fontos, különösen akkor, ha a gyerekek használják a zuhanyzót.

Nagyon egyszerű gondoskodni a cserép- vagy porcelángyártmányról - meglehetősen egyszerű mosószerekről, ellentétben a speciális műanyag kabinok mosására tervezett formákkal.

A csempe a kabin építésének ideje alatt igazíthatja a falakat, eltakarhatja a hibákat, elrejti a kommunikációt. Különböző típusú kerámia elemek felhasználásával létrehozhat egy mini zónát, amely stilisztikailag nem különbözik a helyiség többi részétől, míg a műanyagból és üvegből készült modern kabinok alig illeszkednek a klasszikus belső térbe.

Egy kicsit hátrány. Egyikük elégtelen hangszigetelés, de ez a probléma egyszerűen megoldható további rögzítéssel a hangszigetelő réteg vagy szigetelés esztrich alatt.

A kerámiák mindig hűvösek az érintésre, de a zuhany alatt gyorsan felmelegszik a meleg víz hatása alatt, és a többi fürdőszoba felszerelhető "meleg padlóval". Amint látja, a hátrányok, ha szükséges, előnyöket válthatnak ki.

Hogyan készítsünk ilyen zuhanykabinot?

Ha úgy döntenek, hogy saját kezűkkel készítsenek egy zuhanyzóterületet, először válasszon ki egy helyet, és döntsön a raklap típusáról, mivel többféle fülke van:

 • házi készítésű pallet dobogóval;
 • raklap nélkül, létrával.
 • a kész palettával (akril, acél, sárgaréz, kerámia);

Ebből a megoldás függ a kezdeti szakaszban - a padló kezelését a helyiségben (hő- és hangszigetelés, esztrich, vízszigetelés, csőfektetés). Ha létrának szüksége van, további telepítési munkákra lesz szükség. Tekintsen két lehetőséget a zuhanyzó kabinjának egy csempeburkolat eszközéről: készítsen egy zuhanykabinot egy csempéről a saját kezével és egy kész palettával.

A gyárilag kész pallett helyett kényelmes, stabil és tartós raklapot készíthet betonon vagy téglákon, kerámia burkolatokkal. Feltételezzük, hogy a víz leeresztése a vízvezetékbe egy létra segítségével történik, és egy kis oldal az alap szélén megakadályozza a fürdőszobába való belépést.

Minden anyagnak (csemperagasztónak, habarcsnak) vízállónak kell lennie, és a betonpohár vízálló.

1. szakasz: Alapítvány előkészítése

Ez a szakasz a projekt egészétől és a padló felkészültségétől függ a további építéshez. Ha teljes átszervezésre van szüksége, elkezdjük a régi bevonat lebontását. Tegye újra a beton esztricheit, ne felejtse el a zajszigetelést. Hozzávetőleges alaprajz (alulról felfelé):

 • betonlap;
 • ásványgyapot, üveggyapot;
 • vízszigetelés (polietilén, tetőfedő vagy üveg);
 • beton esztrich.

A csövek hangszigeteléséhez speciális polimer membránt használhat.

2. lépés: A telepítési terület vízszigetelése

A felszíni felületet, amelyen a szerkezet található, gondosan kezeljük vízszigetelő anyaggal - ebben az esetben bitumenes habarcsot.

Ha van lehetőség, jobb, ha megállunk a modern, tartósabb és rugalmasabb készítmények - folyékony üveg vagy gumi, polimer-homok keverékek közül. Nem félnek a penész és a gombáktól, ami fontos a magas páratartalmú helyiségben való munka során.

Stage # 3: Alapítvány létesítése létrával

Az elkészített talajon feküdt a tégla alapja (helyettesíthető egy fémlemezzel). Az alapozás alatt felállítjuk a létrát. Fém- vagy műanyag termékek vásárolhatók a vízvezeték üzlettel. A létrák többféle változatát - száraz vízzárással vagy rendszeres szifonnal - válasszuk ki a funkciót és a mérett.

Tégla (lehetőleg vörös, vízálló) a padlóra fektetve, szabadon hagyva a létrát. A peremén egy kis perem, egy tégla mérete terjedt el, nem megfeledkezve a külső sarok ferdére (a biztonság és a helytakarékosság érdekében). Alaposan törölje le az összes rést cement-homok habarccsal.

4. lépés: Vízszigetelő raklap kialakítás

Ez a szakasz megismétli az elsőt. A folyékony vízszigetelés lefedi az emelt szerkezetet, anélkül, hogy csak a létra felszabadulna.

5. szakasz: Felületi szintbeállítás

A csempék megmunkálásához sima felületre van szükség, így a tégla kereten egy szintező keveréket alkalmazunk. Különösen körültekintő igazításra lesz szükség azok számára, akik normál méretű kerámia lapok helyett mozaikot használnak.

Az eljárás befejezése után szüneteltetnie kell - várjon, amíg a megoldás teljesen megszárad.

6. szakasz: Kerámia burkolólapok elhelyezése

A ragasztóoldatot közvetlenül az alkalmazás előtt készítik el, mivel korlátozott eltarthatósági ideje van. Kiválasztunk egy csempe ízlésének, de az egyetlen feltétellel - összhangban kell lennie a fürdőszoba belsejével, és nem szabad csúszni.

Ez lehet kerámia 30 cm x 40 cm, cserép 10 cm x 10 cm, mozaik, de vegye figyelembe, hogy nagydarabokat kell vágni, mivel a raklap területe kicsi (kb. 0,9 m x 0,9 m), és könnyebben lehet bevonni az oldalát a kerület mentén, kis méretű elemekkel vagy mozaikokkal, amelyek könnyen apró darabokra oszthatók. A csempe elhelyezésével emlékszünk a lejtőn a létra irányába.

7. lépés: Fugázás és tisztítás

Befejező szakasz - fugázás. A fürdőszobákhoz speciális simítólapokat használunk. Ha egy csempe világos árnyalatát használja, akkor használhatja a fehér habarcsot, de vegye figyelembe, hogy idővel árnyékot vált, mivel a csapvíz sok szennyeződést tartalmaz, amelyek nyomokat hagynak.

A habarcsot szivaccsal vagy gumihevederrel kell felhordani, majd gondosan dörzsölje és távolítsa el a felesleges mennyiséget. A csempeit nedvességet jól nedvesítő ruhával töröljük le.

Egy nap után használhatja a zuhanyozást, de jobb, ha 3-4 napig várni, amíg a ragasztó teljesen száraz és betöltődik. A bázis alján lévő zuhanykabin kiderült. A fülkébe történő átkapcsoláshoz telepíteni kell egy partíciót vagy ajtót. Kényelmes megoldás - dupla műanyag függöny, csúszó egymástól.

Üveg és műanyag üres szekrényeket értékesítenek a szupermarketekben, valamint a telepítésre vonatkozó utasításokat. Lehetőség van arra is, hogy a kabin kis méretű, kb. 1 m magasságú válaszfallal, illetve csempével vagy víztaszító szövet függönyével elkülönüljön.

Tusolószoba kész tálcával

Bárki, aki nem akar időt tölteni az alapítvány független elrendezésén, javasoljuk, hogy egy kész palettát vásároljon, és telepítse a csempézett kabinba. Ne feledje azonban, hogy a gyári termékek szabványos méretűek, így nem feltétlenül alkalmasak a projektre. Leggyakrabban alacsony oldalú akril vagy acél tálcák, amelyek nyílással rendelkeznek a kisütéshez.

Az akril termékek tartósak, könnyűek, megtartják a hőt. Költségvetési opciót vásárolhat - 3000 rubelről 5000 rubelre (Kína) vagy drága, 35 000 rubelre (Belgium, Németország, Olaszország, Lengyelország, Csehország, Svájc). A drága fal- és sarokmodellek tartósak, ráadásul egy létrával vannak ellátva, általában a sarokban.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az acél raklap a legolcsóbb. Ezek részben jó, amikor a kínai vagy portugál termékek értéke 2-2,5 ezer rubel. Azonban a német berendezés sokkal drágább - akár 50 ezer rubel. A legdrágább modellek a fajansztól, áruk eléri a 200 ezer rubelt.

A gyári raklap alatt lévő fülke ugyanúgy készült, mint a független konstrukcióhoz - először a padló egy részét kell feldolgoznia, vízszigetelést kell készítenie, kommunikációt kell hoznia. Ha a csempe nincs fektetve, akkor ebben a szakaszban kell a falat átlapolni.

Közvetlenül a telepítés előtt egy csatornacsatorna van felszerelve. Ideális esetben a kabin alatt kell lennie a csövekkel, a második, nemkívánatos lehetőség - a falon, de a padlón. A csövek, adapterek és csatlakozóelemek szerelése ne felejtse el a megbízhatóságot, és használjon gumi tömítést és szilikon tömítőanyagot.

A raklapot szigorúan az utasításoknak megfelelően szereljük fel. Általában el kell kezdeni a lábak magasságának beállítását (ha rendelkezésre állnak) és a szigorúan vízszintes beállítás. A raklap lejtését a gyár gyártási technológiája biztosítja.

A legolcsóbb modelleket a lejtés figyelembe vétele nélkül 0,5-1 cm-rel önállóan kell billenteni, majd a csatornacsatornához csatlakoznak és behelyezzük a helyüket, biztosítva a kifolyást kívülről. Üvegajtók vagy műanyag redőnyök beszerelése - a végső szakasz.

Az eredeti kabin a fürdőszoba belsejében

Már említettük, hogy a csempékből készült fülke, ellentétben a vásárlási lehetőségekkel, tökéletesen illeszkedik minden belső térbe - hagyományos vagy ultramodernek.

A nemes klasszikusok soha nem járnak stílusban. A zuhanykabin kialakítása teljes mértékben összhangban van a többi belső - befogott barna és bézs árnyalattal, elegáns bútorokkal, drága kiegészítőkkel.

A kabin kialakításakor a csempe minden lehetséges - még a kerámia mennyezet is. Az ötlet érdekes, de óvatosságra van szüksége: a mozaikozáshoz a legtartósabb ragasztót válasszuk!

A fürdőszoba nagy felvétele lehetőséget nyújt arra, hogy valósággá alakítsa át a legcsodálatosabb projekteket. Miért ne hagyja a kabinat hagyományosan, a sarokban, de a szoba közepén?

Mi a teendő, ha nem szereted a terjedelmes struktúrákat és értékelni minden centiméter szabad területet? A tusoló sarok egy finom kerámia mozaik a tengeri színekben és egy súlytalan függöny.

Végül, tippek mozaik készítéséhez szakembertől:

Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát a cserépről

Mit kell tennie a fürdőszobában zuhanyozva az építőiparban? Az ilyen raklapok téglából készülnek, alátámasztják a csempe, mozaik, szifon van felszerelve.

Itt van a fürdőszobánk - a szokásos fürdőszobai nélkül, nyolc méterről méterenként, 2 méteres méretű, költséghatékony csempe.

A raklap oldalainak külső széle 90-90 cm-t tesz ki, majd üvegkerítést helyez. Az ilyen kerítések általában normál méretűek - 90 cm, 1 méter, húsz méter. Ezek a jövőre vonatkozó tervek, de mostantól kerítés nélkül fogunk menni, azaz csak egy tálca, egy zuhany, egy keverő és egy függöny lesz.

A munkát a mi technológiánknak megfelelően fogjuk elvégezni - a vízszigeteléssel kapcsolatban nem lesz probléma, mert maga a csempe vízszigetelés és habarcs. Igen, egy kis víz folyik be a réseken, a piszok segítségével a habarcsban, de amikor mossa, a tepsiben levő víz gyorsan lefolyik, és belép a csőbe.

Itt ezen a helyen rakunk egy raklapot.

Mit kereshetek? A víz fő behatolása a raklap területén történik, a falakról szinte azonnal a központba áramlik. Néha a csomópontok megrepednek, így más mesterek különböző vízszigetelő szalagokat vagy masztixokat használnak. Mi megkönnyítjük. Előzetesen hidrolizáljuk az alapot, majd egy csatolót készítünk, vagyis magunknak van a raklape és a víz alatti alapja. Ebben az esetben az esztrich egy fa alapon készül, vagyis a réteg nem túl vastag. Az esztrich elkészítése előtt a padlót 200 mikron vastagságú folyamatos filmréteg borítja. Az alap alatt egy vízálló bevonat jön létre, és a raklapot a Ceresit CR 65 vízszigetelő anyag hármas rétegével borítják. Két vízszigetelő réteget állítanak elő a raklap tetején és alján, így a víz nem folyik le pontosan.

Kezdjük az elrendezést.

Mi lesz a téglák, akkor lesz vakolat, és mi lesz fel a padlólapok tetején. A raklap közepét egy ilyen mozaikkal zárjuk le - a leggyakoribb 4 mm vastag kínai mozaik.

Fontos, hogy a mozaik látható részét szinte semmilyen alátámasztással ne alakítsuk ki, hogy ne szenvedjenek vágással. Távolítsa el a falról körülbelül 4 mm-re. Erre azért van szükség, hogy a következő csempe csak a hegyet lefedje, és nincs félig mozaikos csonk.

Elkészítjük a mozaiklapokat, hogy pontosan meghatározzuk a szifon közepét és mérjük az oldalakat.

Az oldal vastagsága kb. 6 cm, a mozaik teljes része 86 cm, így a szifon középpontja 43 cm távolságra van a falaktól. Meghatározzuk a központot.

A legegyszerűbb szifon van, száraz lezárás nélkül, 5 - 5 négyzetméter mozaikból. Amikor 5-öt 5 négyzetet vágunk, a mozaikunk nem működik közel a szifonhoz, de 3 mm-es résszel. Ez a 3 mm a habarcs alatt lesz.

Meghatároztuk a szifon középpontját - 43 cm-t 43 cm-rel.

Kiderül ez a design.

Jelölje meg a közepén egy ceruzát, és állítsa be a szifont 45 ° -ra ezen a helyen:

Ezt tettük. Egy kicsit lerövidítettük a csövet. Most fontos, hogy a szifont pontosan a középpontba helyezze, és állítsa a szintet Helyezze be a vakolatot és rögzítse a szifont ebben a helyzetben.

Ellenőrizze a szintet.

Nagyon fontos, hogy a táblák világosak legyenek a szinteken, akkor a mozaikban nem lesz gond. Ellenőrizze a víz leeresztését. Rendben van.

A raklap élei téglából készülnek. A szifon magassága 12 cm volt, a rakéta lejtése a szélektől a szifonig körülbelül egy centiméter. Vagyis a tál szélének magassága 13 cm.

Ezután lesz egy kis oldal, amelynek magassága 5-6 cm, összesen kb. 20 cm, vagyis ha téglát rakunk egy ilyen téglára, akkor a teljes magasság 19 cm.

Ajánlatos ezt az oldalt csökkenteni. Mérjük a határokat, a teljes távolság 86x86 centiméter. Ezután a mozaikot majdnem teljes chipek terítik.

1 centimétert hagyunk a belső oldal összehangolásánál, húzzuk a táblát a tégla vastagságára.

Ellenőrizze a derékszöget, minden világos.

A táblát fektetve csempézett ragasztó lesz. A megoldás lehetséges, de ebben az esetben növeljük a kerék magasságát, ami nem kívánatos. Beállíthatja a lézersugarat, és egyértelműen igazíthatja a gyöngyöket.

Lehetőség van egy négyszögű szintre.

Ezután minden hozzá illeszkedik a csempehez és a ragasztóhoz.

Itt van egy durva perem.

Kiderült, hogy nem túl sima, de nem számít. A raklap belsejében mindent elkenődik, kívülről vakolva. Miután elvégeztük a raklap központi részét, valójában ugyanolyan vakolat leszünk, mérni a méretet.

Mivel az esztrich egy fa alapon, nem érdemes sok betölteni. Töltse fel a raklapot expandált agyaggal, 1,5 cm-es tartalékot hagyva, és a tejet erősítse a felület megerősítésére.

Egy kis réteg marad. Töltsük fel egy monolitikus esztrichevel, majd vízszigeteljük és felkészítjük egy mozaikra.

Elaludni az agyagot és a tejet üríteni.

Lelapul. A teteje vastagabb megoldással meglehetősen sima felületet kap nagy szabálytalanságok nélkül.

Kész a claydite munkával. A mozaiknak ezen az oldalon kell lennie:

Ezután a fugázó egy tálat egy enyhe lejtőn. Holnap folytatjuk a munkát, amikor a megoldás megragad.

A kibővített agyag tele van, tejbevonattal. A csempe felhelyezése előtt további vízszigetelést helyeztünk a padlóra.

Ma összeszedjük a raklap tálat, és a következő napig hagyjuk megfagyni. Először gipszold a lapok külső oldalát és a padlólapokat.

A világítótornyokat a peremterület körül körülbelül 2 cm-re helyezik el a széltől, hogy megmutassuk a raklap belső térének magasságát. A széléhez közeledhet, de jobb helyet hagyni, hogy megkönnyítse a zsírt. 1 cm magasságú világítótornyokat készítünk, a tálban lévő lejtőn a szélektől a középpontig 1 cm.

Az 1-3. Oldatot, azaz a cement egy részét három rész homokba töltjük, hidrofób adalékkal. Tegyen még egy ragasztót a ragasztóhoz, hogy a habarcsot a régi réteghez ragaszthassa. Ellenkező esetben az öntés után lehúzható, mivel vastagsága mindössze 2 centiméter. Használjuk ugyanazt a ragasztót, amelyre a téglát tesszük.

Mérjük a jeladó méretét. Tiltjuk a peremet.

Közvetlenül a csempe ragasztó. Közvetlenül és töltse ki a megoldást. Így kenjük fel a ragasztót.

Szórja meg a simítóhabarcsot közvetlenül az egész felületen. A cement azonnal nem keményedik, egyenletesen kiegyenlíthető.

Nagyon óvatosan kell elvégezni, amíg szükség van rá. Csak egy gépre van szükségünk, mert a következő napon sok finomhangolási művelet lesz.

Van egy leszálló sík. Fontos, hogy a tál sarkok nélkül kanyarodjon ki, simán hajlított. Erre azért van szükség, hogy elkerülhető legyen a mozaikos mozdulatokkal kapcsolatos problémák. 5-6 óra alatt kihúzzuk a világítótornyokat, töröljük a síkot, felkészítjük a vízszigetelésre. Aztán lesz vízszigetelés.

Íme, amit a végén kaptunk:

A felületprofil készen áll, a sík igazodik. A mozaik nem szereti a szabálytalanságokat - nem lehet egyetlen fossa.

Gipsz a külső oldalakon. A legfontosabb dolog itt - ellenállni egy derékszög.

Fektesse le a padlót, tépje ki a világítótornyokat.

Clobber. Csukja be a végső síkot.

Új megoldás érdekében gondoskodnia kell arról, hogy ezek a sorok teljesen sík legyenek:

Legyen egy kis torzítás, ez történik, de rossz, ha kiderül, hogy ív. Dörzsölés után meg kell várni, amíg minden megreked, és a nap végén tisztítsa meg.

Hasonlóképpen a másik oldalon is.

Itt van a végeredmény:

Ellenőrizzük a csomópontot minden oldalról.

Tisztítunk minden feleslegeset a falaktól, különben amikor kiszárad, szükségszerű kalapálni.

A belső élet már figyelembe vesszük, hogy a mozaikot vágás nélkül helyezzük el. A belső él vakolatát követően vízszigetelést végzünk.

Így állítjuk be, irányítsuk:

A réteg vékony, ezért csempe ragasztót adtunk a vakolathoz.

Vízhatlan a felső nem értelmes, kevés víz jut. Minden víz folyik a középpontba, és van vízszigetelés az esztrich alá, vízszigetelés a tálca alá és a burkolólapok. Ez a technológia elég. Ha a falak monolitikusak, monolitikus vakolattal nincs repedés, a víz egyszerűen sehol sem szivároghat.

A vízszigetelés előtt ellenőrizzük mindent kézzel, mint ez:

A kéz egy nagyon érzékeny elem, azonnal megérezni minden lyukat. Ha vannak szabálytalanságok, akkor menjen egy spatulával, gittal csempe ragasztóval, hagyja megszáradni, majd homokot.

Vízszigetelést fogunk végezni. Ellenőrizzük, hogyan működik a vízáram - vízzel kifolytuk.

A felületet meg kell nedvesíteni, nedvesnek, nedvesnek kell lennie.

A vízszigetelés elég folyadékot tartalmaz. Jobb, ha vékonyabb rétegeket helyezünk, hogy ne legyenek csomók.

Az első réteget helyeztük el, az ecsettel együtt dolgozunk egy irányba párhuzamosan. Várjuk, hogy a réteg megszáradjon, a szín fehér lesz. Helyezze a második réteget merőlegesen az elsőre. Ellenáll a nap, hidratálja a szárított terjedését, majd tegye a harmadik réteg. A teljes bevonat vastagságának legalább 1 mm-nek kell lennie.

Ha a vízszigetelés gyorsan szárad, akkor ez rossz, mert nem lesz tartós. Ajánlatos nedvesíteni azt, mielőtt néhány napot letesz, aztán unalmas lesz.

Ez a munka nem csak ecsettel, hanem spatulával is elvégezhető. Azonban különböző szabálytalanságokat hajthat végre, spatulával áramlik, ezért jobb, ha nem használja őket.

Két nap telt el, amikor nedvesítettük vízszigetelésünket. A felület készen áll mozaik készítésére. Húzza át egy spatulával.

Itt van porszívózott, mosott szifon, csomópont. Most lefektetjük a csempe.

Most mozaikot helyezünk. Itt van a raklapunk:

Milyen eszközökre van szükségünk? Először egy fogazott, 4 mm fogú fogazott simítóval, másodszor pedig egy simító simítóval.

A gépünk nedves, két napig nedvesítettük. A mozaik alatt megkenjük ragasztóval.

Nem lehet túlfeszültség. Az agyag közepes konzisztenciát igényel, közelebb a folyadékhoz. Elkezdünk kenetre vágni a központból.

Olyan mozaiklapot helyezünk el, amely a szifon alatt lyukkal van vágva, biztosítva, hogy a rés minden oldalról azonos legyen. Mi dörzsöljük egy reszelővel.

Egyszerű orosz létrát használunk, így van egy rés.

Ebben az esetben kivághatja a mozaikot, de jobb, ha borítékot készít egy habarccsal. A híresbb cégek vezető útjai, mint például a Viega, jó, mert szinte pontosan a kivágás nagysága. Mérőszalaggal mérjük azt, hogy pontosan hogyan helyezzük el a mozaikot a szélektől.

Előfordul, hogy a rácson levő zsetonokat görcsösen ragasztják.

Most helyezze a maradék mozaikot a ragasztóra. Jobb, ha egymáshoz képest eltolódott részek közötti varrást végeznek, így a kis eltérések a méretben nem túl feltűnőek.

Itt mozaik mozog:

Ha valahol a zsetonok között a rés túl kicsi vagy túl nagynak bizonyult, kicsit mozgathatja őket. Hagyja a ragasztót megszáradni, a nap végén durva ecsettel mossuk a varratokat.

Most vágni fogunk. Mi a csempe, és nézd meg a szakadékot. Számolja be a lapkát. Miután mindet levágjuk, elküldjük őket.

A rés nem feltétlenül ugyanaz a magasság. A különbség 2-2,5 mm lehet, de a betonozás után ez a különbség majdnem észrevehetetlen az egyszerű szemmel.

Itt rakjuk a falat a mozaikhoz. Kiderült, hogy egy kis rés van, minden megakad. Most megmostuk ezt a részt, és a következő napig hagyjuk megszáradni. Másnap töröljük a fő mezőt.

A nap végén, amikor a ragasztó már fagyott, ismét lemosjuk a csempe és a mozaik.

Mivel a habarcs könnyű lesz, a ragasztó nem fog kitűnni. Ha a habarcs más színű, sötétebb, akkor az összes üregeket le kell mosni a habarcs alatt. Ebben az esetben egy kemény fátyolos kefét veszünk, és a felületet a varratok mentén mossuk először egy irányban, majd a másikban.

Tehát átmegyünk az egész síkon. Hagyja száradni a következő napig. Holnap látható lesz, ha van ragasztó valahol, kissé karcolódhat egy késsel.

Most vágjuk le a csempe.

A külső szélén a tábla van elhelyezve padlólapok. Tartósabb. Ez történik, ha falat akarnak tenni, ha színeket akarnak elérni. Mindannyian ugyanúgy van.

A csempe 45 ° -os szögben történő levágása a "nedves vágás" segítségével történik. Először az italt adjuk, nem érünk el a máz szélén, majd felhozzuk a "darálóval".

Így van egy nedves vágó 45 fokos szögben.

Itt található a szelet:

Ezt a vágást a "daráló" fogja feldolgozni, és nem érte el az 1 mm-es máz szélét. Vegye ki a "darálót" és csavarja le a csempe hátsó részét a hátlapon.

Sokkal szigorúbb szöget kaptunk, mint 45 °.

Mit csinálnak? Erre azért van szükség, hogy amikor két csempe csatlakozik, akkor a vágások nem pihennek a bázisokon egymással. Ez a varrat le lesz dörzsölve.

Kiderült ez zausovka:

Elkezdünk extrém csempével feküdni.

Itt nem a folyékony ragasztóra helyezzük, hanem egy meglehetősen vastagon, ami lehetővé teszi, hogy megfelelően nyomjuk le a csempe és ne engedjük meggondolni.

Próbálja meg tartani a varratokat párhuzamosan, és a mintázat a csempe ugyanaz.

A saroklapon a hátlap nem csak a tetején, hanem oldalán is megtörténik.

Itt van a tábla teljes külső szélessége:

Hagyja száraz. Belső fogunk a következő nap. Fontos a tábla párhuzamosságának fenntartása. Senki nem fog észlelni szabálytalanságokat belülről, különösen, ha van egy kerítés, és felülről is megjelenhetnek. Ezt a vonalat párhuzamosan kell fenntartani.

Másnap. Elkezdjük a második táblát elhelyezni. Fontos, hogy a varratok egymásra rakják egymást.

Próbálja meg ezt a szélességet itt tartani:

Kihúzzuk a cserépet, és hagyjuk 3-4 órán át megszáradni.

Próbálja meg a lapokat úgy elhelyezni, hogy egymáshoz illeszkedjenek, színben és mintában.

Már megtettük a hátlapot, a csempe készen van, még mindig meg kell feküdnie. Az egyetlen töltési nehézség itt lesz, mert itt nincs gyári széle.

Íme, mi történt a végén:

Lehetetlen ellenállni az ideális méretnek, egyes helyeken a csempe találkozik a "madár" -gal, mert ívelt ezen a helyen.

Nagyon fontos, hogy nincsenek lépések a szomszédos csempe ízületeiben.

Most a tégla elég gyorsan, egy óra múlva elnyeli a nedvességet. Vágja le a sablont a csempe vastagságán egy ragasztóréteggel, és ezzel a sablonnal csíkos ragasztóval nyúljon az egész tetejére.

Itt van a minta, vágva a hagyományos falcsempék:

Itt fekszik, és úgy nyúlik, mint a síneken:

A sablon mélysége 1 cm, mert a felhasznált padlólap 8 mm vastag, a ragasztóréteg pedig 2 mm. Óvatosan ragasszuk fel a tetejét ragasztóval, hogy ne legyenek hiányosak. Néhány gipsz, de ez nem a legjobb megoldás.

Itt van egy teljesen kinyújtott tábla:

A réteg kb. 1,5 cm vastagságúnak bizonyult, mielőtt a burkolólapokat ráhelyezné, a következő napig, vagy legalább 2-2, 5 óráig ellenállniuk kell annak érdekében, hogy sűrűsödjön, és ne adjon erős zsugorodást.

Másnap jött.

Miután megszáradt egy szemöldöktartó. Már kivágtuk az összes szükséges elemet.

Megpróbáltuk kiválogatni a színes csempeit, hogy a sötét egybe essen a sötétvel, a világos pedig a világos. A csempe különböző módon helyezhető el. Közelebb tudsz feküdni, de fel tudsz emelni és megismételni az oldalvarrásokat. Készítünk egy kis varratot, felemeljük, beillesztjük az ékeket. A túl nagy varrás nem tűnik nagyon jónak, mint egy 2,5-3 mm vastag habarcs. Az epoxi még mindig megnézi, de egy hagyományos cementhabarccsal dörzsöljük, ezért ésszerű kompromisszumot fogunk tenni. Mi maradtunk a csempe behelyezése, törlés - és a serpenyő majdnem készen áll.

A munka befejeződött. Íme, mi történt a végén:

A zuhanyzóhoz csaptelep és zuhanykabin található.

Ellenőrizzük - a víz általában folyik, nincs probléma. Csak egy üvegkerítést kell elhelyezni, és a függönyöt fel kell függeszteni a bejáratnál. Sok szerencsét!