Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai csempe

A fürdőszobai csempék katalógusában nem csak olyan csempeeket kapunk, amelyek teljes mértékben megfelelnek az ár, minőség, méret és színkombinációknak, de tetszőleges áron lehet kapni. Gyors szállítást biztosítunk, lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyárban szállítási időszakban a fürdőszobát szűkös csempeinket lefoglaljuk, érdekes árakat adunk a csempe és a porcelán széles skálájához. Előre fizetés nélkül dolgozunk, az árak a wannaya.ru webhelyen aktuálisak, a kiskereskedelemben.

Saját, vagy tervező segítségével kiszámolja a csempék számát, amelyek a fürdőszoba felé néznek. A helyesen elvégzett számítással sok probléma merül fel a javítási folyamatban. Számításakor vegye fontolóra az olyan pillanatokat, mint a fürdőkád, a fürdőkád, a technikai nyílások mögött, a padlólap felszerelése stb.

Ne feledje, hogy a burkolólapokat mindig meg kell rendelni, mivel a burkolólapok nehézségei, hibás lapok esetleges jelenléte (legfeljebb 5% csomagonként megengedett), stb., Javításra van szükség (több csempe).

Ha nincs elég csempe, a vásárlás nehézsége nem az eladónál keresendő, hanem abban a tényben, hogy a cserép olyan mutatókkal rendelkezik, mint a hang és a kaliber, amelyek tételenként változnak. A hang a csempe árnyalatának eltérése a referenciamintától. Kalibrátor - a csempe méretének eltérése a referenciamintától. Mi a kockázata több csempe felvásárlásának? Az a tény, hogy a csempecsomag a nap folyamán változhat, például az orosz Cersanit gyárban, a cserépet félóránként ellenőrizni minden fél óra megváltoztathatja a pártot. Ezért javasoljuk egy nagyon felelősségteljes hozzáállást mind a számításhoz, mind annak szükségességéhez, hogy egy bizonyos mennyiségű cserépet vásároljanak.

Rendeléskor feltétlenül jelentse be a gyártó nevét, a termékek, termékek (ha vannak ilyenek), a termékek nevét a weboldalon feltüntetett módon. Ez annak köszönhető, hogy számos gyűjtemény neve megismétlődik a különböző gyártóknál, egyes webhelyek hibás képet adhatnak a termékről. Erősen arra szólít fel, hogy rendeljenek meg nevünket és részszámunkat.

A modern technológiák 100% -os pontossággal nem képesek közvetíteni a csempe színét és szerkezetét a monitoron. Ezért vásárlás előtt célszerű megnézni a cserépet. De a csempe csemeteinek megtekintésekor negatív szempontok vannak. Összekapcsolódnak azokkal a hangokkal, amelyekről Above-t írtuk. Végtére is, a csempe ragasztott a kiállítóteremben, teljesen más időben készült, mint a kereskedelmi forgalomban. Ha látott valami alig észrevehető kiáramlást, vagy nagyon érzékenyek a bézs, rózsaszín virágok színátmenetére stb. - valószínűleg a megrendelés kézhezvételekor ezek az árnyalatok nem lesznek. Csak fordítsd figyelmedet arra, hogy szinte az összes különböző világítású csempe másnak tűnik. Ugyanaz a csempe, hideg fehér és meleg sárga fényben, teljesen másnak tűnik. Ha a kiállításon nincs lehetőség a kollekció megtekintésére - nézzük meg alaposan a gyűjtemények belsejét, hogy megértsük, hogyan illeszkednek egymáshoz a díszítőelemek, stb.

A megrendelés kézhezvételekor alaposan ellenőrizze. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csempe belsejében lévő zsetonok (a hátsó oldalon, ahol nincs máz) nem házasság vagy nem szabványos. A dokumentumoknak megfelelően ismételje meg a csempék számát. Ne feledje, hogy a mennyiségi és házassági igények (harc) csak akkor fogadhatók el, amíg az árukat át nem adják a Vevőnek.

Erősen nem javasoljuk, hogy különböző típusú csempéket készítsenek egymás mellé. A névleges méretben bekövetkező különbségek jelentősek lehetnek és néhány mm-t tesznek ki. Ha úgy dönt, hogy ezt a lépést megteszi, akkor a mester megkötése előtt meg kell mérnie a csempe méretét, és a különbségek alapján válassza ki a közbenső burkolat szélességét, hogy ilyen különbségeket állítson be.

Mivel egy nagy választékkal egyszerűen nem tudjuk megőrizni a katalógusban szereplő összes csempét Moszkvai raktárban. Ezért a gyűjtemények nagy része közbenső raktárakban van a moszkvai régióban, ahonnan a szükséges mennyiségeket szállítjuk a szállítási raktárba megrendelésének megfelelően. Az áruforgalom általában 1 napig tart.

Gyakran vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nem a raktárban érdekes csempe neve. Ebben az esetben, ha lehetősége van arra, hogy megvárja a csempe átvételét, javasoljuk, hogy készítsen előrendelést. Ebben az esetben az árut az út során foglalják el Önnek, és garantáltan megkapja. A kézhezvétel becsült időpontjáról mindig felhívja a kezelőt telefonon. Ez hozzávetőleges az átmenő késésekkel, a vámvisszatérítésekkel (az importált árukkal kapcsolatban), az áruk raktárakban történő kiküldetésében. Azonban általában az áru érkezik korábban. Az áru átvételének időpontjában erről tájékoztatjuk Önt. Bizonyos megrendelések esetén szükség lehet előtörlesztésre.

A hiányos megrendelések és az 5000 rubelnél kevesebb megrendelés esetén előre kell fizetnie a megrendelést. Ez annak köszönhető, hogy a kis megrendelések nagyszámú hibát okoztak. Azt kérjük, hogy ezt a tényt megértéssel kezeljük, mivel Számos hiba jár többletköltséggel, ami elkerülhetetlenül befolyásolja a csempék költségeit minden ügyfelünk számára. És szeretnénk ügyfeleinknek a lehető legjobb feltételeket kínálni a kerámia burkolólapok megvásárlásához.

Fürdőszobai csempe

Fürdőszobai csempe: a TESSER katalógusokban megtalálható számos modell

A fürdőszobai csempe a tökéletes felületkezelő anyag, amely megbízhatóan véd a nedvességtől a falak, a padló és a mennyezet között. A kerámia bevonatok megfelelnek az egészségügyi és higiéniai előírásoknak, ellenállnak a penészgombák, a gombás mikroorganizmusok stb. Kialakulásának. A fürdőszobai burkolólapot azonban nemcsak műszaki tulajdonságai, hanem vonzó kialakítása szempontjából is értékelik. Az online áruház TESSER (Moszkva) nagyszámú modellt mutat különböző stílusokból: a nemes klasszikusoktól a visszatartott minimalizmusig.

A gyűjtemények összetétele

Mindegyik gyűjtemény egy teljes körű eszköz, amely egy stílusos belső kialakításhoz használható, egy design kulcsban díszítve. A fürdőszoba burkolólapjának alapja. Ezzel kombinálva különböző dekorációs elemeket kínálnak: betétek, panelek, szegélyek, üvegceruza, sarkok stb. A fürdőszoba padlóburkolata szintén megfelel a többi színes és stílusos modellnek, ugyanakkor nagyobb vastagságban különbözik tőlük. Néhány gyártó a hagyományos cserép helyett a padló ajánlatot használni ütésálló és durva porcelán.

Tartományföldrajz

A katalógus ezen oldalán kerámia csempe található az orosz és külföldi gyártók számára. A spanyol és olaszországi kerámiákat felülmúlhatatlan formatervezés és kiváló minőség jellemzi. Ennek az elit terméknek az ára általában meghaladja a más gyártó országokból származó analógok költségeit. Ezért, ha gyönyörű és jó minőségű csempe vágyat kíván vásárolni a fürdőszobában, akkor figyeljen a lengyel vagy a török ​​gyárak kínálatára. Olcsó, elegáns és a kerámia burkolólapok szabványainak megfelelő fürdőszoba beszerzése a hazai, fehérorosz, ukrán márkák gyűjteményeivel kapcsolatos. A TESSER honlapján megrendelheti a csempék vásárlását, valamint a Design Project szolgáltatást is.

Hívjon minket - létrehozunk
Tervezés az Ön számára AS GIFT!

Fürdőszobai csempe

Méret: 285x085, 285x085 mm

Méret: 200x300, 302x302 mm

Méret: 400x250,402x402 mm

Méret: 200x500, 200x63, 500x63 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 300x600, 330x330 mm

Méret: 300x600, 300x300 mm

Méret: 600x600, 895x300, 300x300 mm

Ez a termék látható.

Méret: 250x750 mm

Méret: 400x300, 200x200 mm

Méret: 150x400, 402x402 mm

Méret: 200x200 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 200x200 mm

Méret: 502x502, 200x500 mm

Méret: 400x250,402x402 mm

Méret: 200x300, 302x302, 300x300 mm

Méret: 400x150 mm

Méret: 600x600, 300x300, 300x600, 145x145 mm

Olcsó fürdőszoba csempe

Moszkvában a "World of Tiles" online áruház lehetőséget kínál arra, hogy széles körben olcsóbban vásárolja meg a fürdőkádat. Ezt elsősorban az orosz gyártók képviselik (Kerama Marazzi, VKZ, Shakhtinskaya csempe, Sokol), valamint néhány lengyel és belorusz gyár.

Hogyan válasszuk ki, hogy a fürdőszoba cseréje olcsó legyen, de minőségi

A javítások sok költséget igényelnek, így gyakran az ár a választás egyik meghatározó kritériumává válik: a fürdőszobai csempe vásárlásakor az olcsó kollekciók nagy igényeket támasztanak. Ugyanakkor egy ilyen csempe nem feltétlenül alacsonyabb minőségű, a javaslat költségvetését elsősorban a helyileg előállított anyagok felhasználásának lehetősége határozza meg, olyan fejlett technológiák alkalmazásával, amelyek biztosítják a termékminőséget és a kellően magas termelékenységet.

Mindez alacsonyabb költséggel jár, ami gazdaságilag nyereséges ahhoz, hogy a vállalkozás minőségi, de olcsó fürdőszobai kerámia burkolatokat készítsen: sokkal több potenciális vásárló engedheti meg magának. Az orosz piacon a gyártó sikerének formája több fő összetevőből áll: "olasz berendezések, háztartási anyagok, a piacvezetők tapasztalatainak felhasználása, széles körű és szigorú minőségellenőrzés".

Az ár ellenére továbbra is biztosítania kell, hogy megfeleljen a minőségi és műszaki jellemzők alapvető követelményeinek. Biztos

 • festék, zseton, repedés,
 • tökéletesen sík és sima
 • nincs szemcsézettség.

A "Csemegek világa" szigorúan figyelemmel kíséri az eladásra szánt tételek minőségét, így garantálja az ajánlott termékeknek az összes követelményhez és szabványhoz való megfelelőségét.

Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

Típusú falpanelek

Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

 1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

Fa padlójú fürdőszoba.

Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

 1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

 1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

Farostlemez falazat.

A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

 1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

MDF panelek a fürdőszobában.

A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

 1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

Üvegburkolatú fürdőszoba.

A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

 1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

 1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

Hyposvinyl panelek a szekcióban.

Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

 1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

 1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

Műanyag panelek a fürdőszobához.

Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

 1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

Rácspanelek falakhoz.

Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

 1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

A csempe falpanelek dísze.

A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

 1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

 • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
 • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

Tehát raktározzanak PVC raktárakat

De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

faj

A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

 1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

 1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

 1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

 1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
 2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
 3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
 4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

A műanyag panelek többféle színezése.

Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

 • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
 • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

Műanyag panel beépítési technológia

Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

Műanyag panelek technológiai telepítése.

Most minden egyes szakaszról részletesebben.

Anyagkiválasztás

Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

 1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
 2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
 3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
 4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

 1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

 1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

 1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
 2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
 3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
 4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

edzés

Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

 1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

A repedéseket habbal lehet lezárni.

 1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

Alapozó bevonat a falakon.

 1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

 1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

 1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
  • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
  • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

Layer falak lézersugárral.

  • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
  • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

A falak jelölése profilok beszereléséhez.

Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

Ládák felszerelése

A keret telepítési eljárása a következő:

 1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
  • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

A profil felszerelése a dűbelre.

  • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
  • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

Szerelési vezető profil a padlón.

  • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
 1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
  • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

U alakú konzolok felszerelése.

  • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
   • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
   • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
   • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

Vízszintes csapágyprofilok a falon.

  • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

A lécek telepítése

A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

A lécek telepítésének lépései a következők:

 1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
  • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

Vízszintes indítólemez beszerelése.

  • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

  • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
 1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

Telepítse az első panelt.

 1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

A második és a következő panelek beszerelése.

 1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
  • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

  • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

Az utolsó falpanel telepítése.

Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.

Nedvességálló falpanelek a fürdőszobához - amire szükséged van

A zuhanyzónak sajátosságai vannak, ezért a helyiségben használt felületkezelő anyagoknak nagy teljesítményük van. A nedvességálló fürdőszobai panelek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. A magas páratartalom hozzájárul a gomba megjelenéséhez és fejlődéséhez. A gondoskodást különféle vegyi anyagoknak kell végrehajtaniuk, amelyek agresszív környezetet teremtenek. Hogy negatív hatással van számos jól ismert anyagra.

Azonban a panelek formájában vízálló termékek mindennél jobban megbirkóznak látható problémák nélkül. Ezek minőségi és megbízható elemek, amelyek megakadályozzák a nem kívánt problémákat. Ezenkívül a panelek jelentős tömeggel rendelkeznek, ami egyrészt nehezíti, másrészt pedig növeli a hasznos élettartamot. Olyan polimer bevonatokból készülnek, amelyek nem különböznek a zuhanytermek díszítésében használt legdrágább anyagoktól.

Ezek a panelek nem félnek a hőmérsékletváltozástól, valamint a magas páratartalmától. Az ésszerű ár lehetővé teszi, hogy a különböző jövedelmi szinteken élők között stabil népszerűséget élvezhessen. A nedves nedvességálló panelek a fürdőszobában nem különböztethetők meg a zuhany tervezéséhez szükséges drága anyagoktól. Ami a hasznosítást illeti, tulajdonságaik alapján jóval magasabbak, mint a fából vagy természetes kőből készült termékek.

A legtöbb ember felismeri, hogy ezeknek a paneleknek alternatíváknak kell lenniük kerámiák előtt. A modern piac széles skálájú műanyag termékeket kínál. A különböző textúrák, képek, minták és színek pozitív hatással vannak az anyag népszerűségére. Ezzel a változatossággal bármilyen tervezési ötletet testesíthet meg a zuhanyzóban.

erősségek

A falpaneleknek vannak előnyei, amelyeknek köszönhetően megérdemelten népszerűek. Nem véletlen, hogy a kerámia burkolólapok fő helyettesítőjének számítanak. Bár ő az, aki a fürdő fő és tartós anyagának tekinthető. Ezért a falpanelek erősségei már sokat mondanak, még mindig szerepel a lista.

 1. A megfizethető ár lehetővé teszi a panel megvásárlását, még a kis jövedelműek számára is.
 2. A telepítés során keletkező többlet hiánya miatt a termék nagyon vonzó a tisztaság szempontjából.
 3. Az antibakteriális tulajdonságok lehetővé teszik a fürdő használatát a rendeltetésszerű célokra, és nem a penész elleni küzdelemre.
 4. A hibák elrejtése és a kommunikáció is előnyt jelent.
 5. Jelenik meg a fali modellek világításának telepítési lehetősége is.
 6. Számos választási lehetőség a piacon nagyon népszerűvé teszi a termékeket a tervezők körében.
 7. A falfelületek fő jellemzője a nedvességállóság.

Ma a hazai piac sokféle műanyag terméket kínál. A falpanelek számos különböző változatban használhatók a fürdőszobában. Tulajdonképpen a teljesítmény szempontjából ugyanolyan szinten vannak, de a funkcionalitás és a megjelenés tekintetében teljesen eltérőek.

lap

A levélmodellek nagyon nagy darabok. Különbözőek, elsősorban a méretükben különböznek egymástól, de nagyon egyszerűen telepíthetők. Általában egy már alkalmazott mintához vagy képhez használják őket. A lap termékek kiváló minőségű anyagok, amelyek ellenállnak a fokozott páratartalomnak, a hőmérséklet változásának.

Általában a laplemezeket a legnehezebb, operatív szempontból telepítésre használják. Gyakran ez egy konyha vagy egy fürdőszoba, amely lehetővé teszi a helyadatok biztonságos védelmét. A lemeztermékek előállításához használt fő anyag a farostlemez alapanyaga. Hozzáadnak eukaliptusz adalékanyagokat, amelyek természetes gyantákat, illóolajokat és egyéb természetes összetevőket tartalmaznak.

Ez lehetővé teszi, hogy védő impregnálással a laplemezek nagy szilárdságot és tűzállóságot biztosítsanak. Ezenkívül a lemeztermékek előállítása PVC anyagból engedélyezett. Ebben az esetben ez egy speciális, közepes méretű műanyag lap. Az így kapott modell nagyon kényelmes a szállítás és a telepítés során. A szerelés során teljesen kis számú ízület és varrás érhető el. Ez pozitív hatással van nem csak a zuhany megjelenésére, hanem a teljesítményére is.

Ezenkívül a falpaneleket védő impregnálással kezelik, amely védi őket az agresszív környezet hatásaitól, amelyek tisztítószerek használatakor keletkeznek. Külön figyelmet érdemel, hogy speciális impregnálások védik az anyagot a kiegészítő terheléstől és a karcolások megjelenésétől a lap felületén. A termék élettartama 10 és 15 év közötti lehet.

szárny

A fürdőszoba befejeződéseként használt falpanelek következő típusa egy rack. Ezeket a termékeket nagy nedvességállóság jellemzi a fa- vagy műanyag béléssel szemben. A hazai piac meglehetősen széles skálájú rack modelleket kínál. Könnyedén felveheti a különböző színeket és árnyalatokat. Ez lehetővé teszi, hogy még egy nem feltétlenül zajtalan zuhanyt is készítsen egy kicsit eredetiségnek és esztétikának.

Az ilyen anyag tökéletesen illeszkedik egy olyan helyiségbe, amely nagymértékben nem tér el egymástól. A rack-termékek az utat, személyesen és kényelmesen teret nyernek a térben, vizuálisan megnövelve azt. A vizuális hatás miatt a mennyezet magassága növekszik, és ha érdekes mintákat választasz, eredeti zuhanyozást kaphatsz. A szerkezet felépítése speciális ragasztó, valamint záróelemek és csavarok segítségével történik.

csempe

A panelek befejezése a modellektől függően különböző módon történik. Például a burkolólapok egymásra rakódnak. Ezek a panelek a legmodernebb anyagokból készülnek. A műanyag alapanyagokat leggyakrabban használják, és négyzet alakúak is. A fali felületre a zuhanyzóban helyezkednek el. Ezenkívül ezek a termékek sikeresen felváltják a bevonatot mozaik, természetes kő, fa, dekoratív vakolat, valamint egyéb anyagok formájában.

A keret felhelyezése előtt alapos felületkezelést kell végezni. Megfelelően fel kell készülnie a cseréptermékek telepítésére, különben a tartó végül lógni kezd. Ez vezet a szerkezet deformációjához, valamint a mikroorganizmusok reprodukciójához kedvező feltételek kialakulásához.

A szoba díszítésére különféle tervezési technikákat alkalmazhatunk, például geometriai formák formájában.

PVC BATHROOM PANELS

A műanyag falpanelek modernek és praktikus anyagok a fürdőszoba és egyéb helyiségek befejezéséhez. És természetesen a PVC-panelek a fürdőszobában, ez az építőanyag, amely képes megvédeni a falakat a formától és a nedvességtől.

A panelek nedvességállósága 100%, ami azt jelenti, hogy a víz nem akadály. Idővel, ha használják, nem lesz szivárgás és megjelenés változás.

A katalógus több mint ezer panelnevet tartalmaz, részletes fényképekkel és aktuális árakkal, ezt ellenőrizheti.

Több lehetőség a fürdőszobai panelekhez

Megrendelheti a paneleket megrendeléssel a kosárba, vagy egyszerűen telefonon 8 (499) 322 - 80 - 44

Fürdőszobai csempe (200 fotó)

Minden házban a fürdőszoba egy higiéniai eljárás. És sokak számára ez is olyan hely, ahol önmagaddal egyedül lehetsz, pihentetést vagy gyógykezelést szervezhetsz. Éppen ezért a tervezésnek elsősorban kényelmesnek, egyszerűnek és elegánsnak kell lennie.

Csempék a fürdőszobában - ez nem új. Ezzel egyidejűleg az anyag segítségével bátran és eredeti módon rendezheti a szobát, négyzetméteres károsodás nélkül. Mindenki meggyőzhet róla, miután látta a fürdőszobai csempe befejezésének fényképét.

A csempe előnyei

Gondos figyelem és aprólékos figyelem szükséges a fürdőszoba befejezéséhez. A ház többi szobájának javításával összehasonlítva a higiéniás helyiség javítását úgy kell kialakítani, hogy gyönyörű, kényelmes és kényelmes legyen, és minden árnyalatot és finomságot meg kell fontolni, mert ilyen helyiségben, mint szabály:

 • fokozott páratartalom;
 • magasabb hőmérséklet;
 • különböző tisztítási és mosási csiszolóanyagokat használnak.

Egy ilyen helyiségben különleges mikroklíma uralkodik, és jelentős esély van a gombák és baktériumok reprodukálására, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre nézve! Ez különösen igaz a kisgyermekekre, akik általában szeretik a felületek csicsergését vagy nyalását.

El lehet kerülni a "bajt". Ehhez meg kell fontolnia a fürdőszoba cserép kialakítását, hogy az ne romolhasson az idő múlásával, és folyamatosan (rendszeresen) is fenntartsa a higiénikus helyiség tisztaságát.

Arra lehet következtetni, hogy a fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagnak bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • ellenáll a magas nedvességtartalomnak.
 • ellenáll a rendszeres hőmérsékletváltozásoknak.
 • higiénikus.
 • környezetbarát.
 • nagyon egyszerű mosni és tisztítani.

Napjainkban nagyszámú kerámia csempe gyártója van. Mindegyik a mennyezet és a fürdőszoba falainak széles választékát kínálja. Kiválaszthatja a tapadót is magas nedvességállósággal, és talán panelekből, gipszkartonból vagy speciális gipszből készült paneleket a mennyezet és falak díszítésére.

De a fürdőszobák díszítéséhez a csempe elnyerte a legtöbb ember bizalmát. Az ilyen anyagot már több mint egy tucat éve használják!

A fürdőszoba csempe tulajdonságai

 • Költség. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagot hatalmas termelési területeken gyártják, és nagyon széles választékban, mindenki képes választani magának pontosan az opciót, amely inkább hasonlít vagy alkalmas az árra. Még az anyag megvásárlásának készpénzkorlátja esetén is pontosan felkínálhatod, amire szüksége van egy kiváló ár-teljesítmény arány mellett.
 • A csempe egy hipoallergén anyag, teljesen nem toxikus. A gyártási folyamat során az anyag alkalmas az égetésre. Ebben a pillanatban minden méreg vagy allergén elpusztul. Ezért biztos lehet benne, hogy még az anyaggal való tartós érintkezés esetén sem lesz allergiás reakció.
 • Ezenkívül, amikor csempe termel, nem keletkeznek káros anyagok, mivel ökológiai anyag. Ennek megfelelően nincs környezeti szennyezés.
 • A befejező anyag a magas hőmérséklet hatására keletkezik. Természetesen a termelés során bármely mikroflórt egyszerűen megölik. Ennek megfelelően, ha van egy csempe a padlón és a falak a fürdőszobában, akkor lesz a legkisebb esélye, hogy a baktériumok és gombák szaporodnak, mint a többi alapanyag.

Csak abban a hézagban van, hogy penész és gomba alakulhat ki a csempe között. Ez annak köszönhető, hogy a házak vagy lakások falai nem dolgoznak semmit. A hasonló alakzatok elkerülése érdekében a jövőben speciális gombaellenes vegyületeket kell alkalmazni a lemezek felhelyezésére.

Mi az előnye a csempe?

 • A cseréplemezek nedvességállóak. Ráadásul nem veszítik el eredeti megjelenésüket az évek során (különösen a megfelelő gondossággal!), És ha az ízületek megfelelően lezárva vannak elhelyezve, majd elárasztják helyiségüket, vagy rosszabbak, a szomszédok alul vannak, az esélyek nulla.
 • A csempe a fürdőszobában nagyon könnyen tisztítható és mosható. Teljesen nem fél a termékek és mosószerek tisztításáért. Mivel speciális bevonata van, nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés vagy zsírfolt. Ráadásul ez az anyag gyakorlatilag nem vonzza a port. Ezért használják díszítésre és a konyhában.
 • Ha helyesen és hatékonyan készít tetőcserépet, évtizedekig szolgál majd! A leggyorsabb, amit megváltoztatni akarsz, mert olyan okok vannak, mint: fáradt vagy elavult design, pall, stb., Nem pedig sikertelen lesz és alkalmatlanná válik.
 • Az ilyen anyag nagyon kopásálló. Megvédi a külső megjelenés károsodását, például a bútorok átrendeződése és mozgása során a karcolásoktól és a mechanikai hatások egyéb kisebb hibáitól.
 • A nagy szilárdság miatt a csempe képes ellenállni a nehéz terheléseknek (súly, nyomás). Például ugyanaz a fürdõvas öntöttvas!
 • Az anyag tűzálló. Végtére is, a csempe nem éghető anyag, és még képes megakadályozni a láng terjedését! Ezért a konyhában is nagyon gyakran használnak ilyen anyagot a kötény befejezéséhez.

Abban az esetben, ha a tűz az apartmanban, a kád, csempe bélelt - a legbiztonságosabb hely!

A 2016-os fürdőszobai csempe gyűjteménye lehetővé teszi a kreatív művészet igazi mesterműveinek bemutatását, valamint egy hosszú életű álom megvalósítását a kényelmes és elegáns higiénikus helyiség kialakításában.

Ha összehasonlítjuk a különböző anyagok árkategóriáját, meg lehet jegyezni, hogy a fürdőszoba burkolatának kialakítása a legköltségesebb anyag, mint a kő-, üveg- és porcelángyártmány, amely szintén használható egy fürdőszobában.

Kerámia csempe

Kerámia lapok - ez a leginkább költséghatékony és a leggyakoribb anyag a fürdőszoba felé néz. Viszonylag alacsony árszintet ért el. Agyagból és homokból készül, a felső rész mázzal borított, ami miatt az anyag sokféle design textúrát, virágot vagy dísztárgyat vesz fel.

Alapvetően az ilyen kerámiatípusok megkülönböztethetők:

A különleges katalógusokban a kerámia burkolólapon lévő különböző képek megtekinthetők.

Megjegyezhető, hogy a tervek létrehozásakor nem mindig csak egy típusú lapot használnak. Két vagy három különböző típussal is kombinálhatók egymással - ez a design jól néz ki. A legfontosabb az eredeti színkombináció kiválasztása.

Porcelán kőagyag

Ez a típusú csempe nagyon hasonlít összetételében - porcelán, de ugyanakkor, mint egy kő. Az ilyen anyag különlegessége a nedvesség és a folyadék felszívódásának képtelensége. Ennek megfelelően ő sem félek semmilyen vízbefolyásról vagy hőmérsékletváltozásról. Emiatt gyakran használják külső burkolatokhoz.

A kerámia gránit szerkezete nagyon hasonló a kőhöz. Kevésbé a repedések, a forgácsok és a mechanikai károsodások előfordulásának vannak kitéve. Ez egy nagyszerű lehetőség a padló díszítésére, mivel a porcelán csempe nagyon tartós anyag.

Kőlapok

Az ilyen anyag csodálatos, és természetesen környezetbarát és természetes. Kőlapok a fürdőszobában 2016-ban - már sokkal olcsóbb, mint a régi időkben, amikor nagyon drága anyag volt.

Az egyedi kialakítás miatt a tervezők teljesen egyedi kialakításokat készíthetnek a fürdőszobai burkolatok számára.

De hibái vannak. Vagyis a kő csak bizonyos mértékig képes ellenállni a mechanikai sérülésnek. És nagyon kis repedésekkel is átfedhető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kőlapok nem esnek ilyen kezelésre, például csempézett állapotban, sokkal nagyobb a gombák és baktériumok reprodukciójának kockázata.

Üveg csempe

Ha elhatároztad, hogy a fürdőszobád belseje futurisztikus stílusát hozza létre, akkor az ideális megoldás a szoba munkálatainak nézéséhez. Nemcsak a falakat díszítheti, hanem teljesen díszítheti is a padlót. A kikészítéshez használt üveg átlátszó vagy színes, fényes vagy matt, sima vagy texturált lehet.

Üveg csempe segítségével a fürdőszobában elválaszthatja a partíciókat, és elég stílusos! Opcióként más megvilágítást is maszkolhat.

De ne használjon ilyen anyagot, hogy megpróbálja elrejteni a csöveket, pultokat, szelepeket stb.

Csempe méret kiválasztása

Annak ellenére is, hogy a csempézett burkolólapok közötti tömítésnek a beágyazás színterme meglehetősen széles tartományban van, lehetetlenné teszi őket teljesen láthatatlanná, bármennyire is keményen próbálkozz. Ezért fontos a nagyméretű lemezek mérete a fürdőszoba befejezéséhez.

Szabványos csempe

Ez az anyag mérete 20 x 30 cm. Legjobb designja a nagy vagy közepes méretű fürdőszobák elhelyezése, hiszen a varratok gyakran találhatók meg. Ezenkívül, ha a csempe függőleges vagy vízszintes helyzetbe kerül, vizuálisan megnövelheti a szobát, vagy nagyobb magasságot hozhat létre a mennyezeten.

Nagy lemezek

Ha egy csempe mérete meghaladja a 25 x 40 cm-t, akkor már nagynak tekinthető. Gyakran ezeket a lemezeket padlók lefektetésére használják, ritka esetekben - a falakon. Ha nagyobb méretű lemezeket szeretne használni, akkor használja őket, ha nagy fürdőszobával rendelkezel. Vagy használhatja azt, hogy díszítsen néhány elemet. De csak akkor, ha kisebb méretű csempékkel kombinálják.

Legjobb ilyen csempe kiválasztása, hogy ne kelljen vágni.

mozaik

Úgy is nevezik finom csempe. Ilyen anyag használata esetén nagyon egyszerű a beállítások akkor is, ha a falak vagy a padlók felülete nem tökéletesen lapos. De hátránya, hogy vizuálisan csökkentheti a helyiség méretét. Ezért összekapcsolható közepes méretű csempével.