Legfontosabb > Tervezés

Top 10 csemperagasztó

A csemperagasztók sorozata tucatnyi, és talán még több száz tétel is létezik. A boltokban külön kategóriákat különítenek el a külső és belső kompozíciókhoz; van egy árbevétel a költség; Gyakran vannak száraz keverékek szétválasztása fal- és padlóburkolatokhoz. Minden gyártó siet, hogy kínálja a termékcsaládot, és a fogyasztók zavarják: milyen csempe ragasztó jobb, és mit kell vásárolni, hogy a csempe ne tűnjön el egy hét múlva.

A fizika, a kémia és a minőségi bélés speciális követelményeinek ismeretében meg lehet vitatni, hogy jó ragasztó kell:

 • műanyag - ne rétegezze, és ne terjedjen a ragasztási folyamat során;
 • rugalmas - a deformálódási terheléseknek a már edzett állapotban való elviseléséhez;
 • alacsony szárítási sebességgel - a lehetséges kiigazításokhoz és kiegészítő kezeléshez;
 • nagy tapadási sebességgel - biztonságosan tartsa a méreteket.

Annak érdekében, hogy pontosan megértsük, melyik csemperagasztó gyártója érdemel maximális bizalmat, megpróbáljuk értékelni a legnépszerűbb márkákat. Mint "képviselők", száraz keveréket választunk az egyetemeshez közeli mutatókkal.

1. KNAUF Fliesen
a legjobb csempe ragasztó a aprólékos munka és a nehéz felületek

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Szakmai fórumok áttekintése szerint ez a csempe ragasztó a száraz keverékekre vonatkozó számos javaslat közül az egyik legjobbnak számít. A pragmatikus németek gondoskodtak az alapos és kiváló minőségű munkákról. A ragasztó egyenlően sikeresen alkalmazható padló- és falazólapok lefektetésénél, és a felületek típusa és szerkezete nem jelentős. A szárítási sebesség lassú, így folyamatosan elvégezheti a munkálatokat a fektetés, a tisztítás és a fugázás során. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldásnak számít, mivel egy vékony réteggel (0,7 cm) alkalmazható anélkül, hogy feláldozná a tapadás minőségét. Alkalmas a "fésű alatt" végzett munkához, nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a kompozíció használatát összetett konfigurációk szekcióival szemben.

2. UNIS 2000
jó csemperagasztó erős fogással

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Ragasztott ragasztó Eunis aktív küzdelmet folytat a Knauf ellen az első helyen, és gyakran nyer, különösen a tapadás és a szárítási sebesség tekintetében. A 3 órás élettartamú megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a cserepek lefektetéséhez és beállításához szükséges idő 10 perc, és naponta egy lépéssel járhat a helyhez kötött anyag. A ragasztó tökéletesen viselkedik a fagyok és a magas páratartalom mellett, és nagy rugalmassága miatt elviseli az anyagok deformálódását a hőmérséklet csökkenésével. Ha az UNIS 2000 ragasztót szeretne használni, be kell állítanod a magas munkamennyiséget, hiszen maguk a mesterek azt mondják, 24 óra múlva nem fogják "varrni" a varratokat. Ami a fogyasztást illeti, itt a számok közel vannak az ideálishoz - 3,75-től 5 kg-ig négyzetméterenként.

3. OSNOVIT Muspliks T-12
a legjobb csemperagasztó a durva felületekhez

Értékelés: 9.9 pont a 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Méltó versenyző a harmadik helyre, amely ellenezheti a szintező tulajdonságait a versenytársak számára. Még a jelentős felületi különbségek mellett is a Mustplast T-12 csemperagasztó a munkájával együtt kezeli. És ez nem egy gyártó reklámmozgása, az építőipari szervezetek véleménye megerősíti ezt a tényt. A ragasztót kerámia burkolólapok, valamint kerámia gránit és természetes kő burkolására szabad használni. A nagy tapadási tulajdonságok miatt könnyű a felületi anyagot felülről lefelé elhelyezni.

4. Ceresit CM-11
jó általános célú csempe ragasztó

Értékelés: 9.8 pont a 10-ből

Becsült ár: 265 rubel / 25 kg.

A ragasztóról sokáig beszélhetünk - előnyeit mind a szakemberek, mind az amatőrök értékelik, de a túlzott egyetemesség miatt nem jött az első helyre (a kompozíció nem alkalmas bizonyos típusú csempékre). A Ceresit SM-11 ragasztót érdemes megvenni, ha a fektetés nem túl sima felületen történik, amikor egy újszülött elé néz, és nincs külön kívánsága a keveréknek a kerámia burkolólapok paraméterei alapján. A ragasztó tapadása több mint 1,0 MPa, a ragasztó tökéletesen tapad és gyakorlatilag kiküszöböli a falnak a burkolat anyagának csúszását. Ajánlott otthoni használatra belső használatra beltéri használatra.

Milyen ragasztó alkalmas a csempe a fürdőszobában: válassza ki a legjobb lehetőséget

A fürdőszobába való bekötéshez egyéni megközelítésre van szükség a ragasztó kiválasztásához. Ez egy nedves helyiség, ahol nincs nagyobb terhelés. A csemperagasztónak a fürdőszobában jól tapadnia kell a betonhoz és a rugalmassághoz, mivel a padló alatt gyakran fűtött padlót használnak. A keverék konkrét választéka a kerámia burkolat formájától, a szubsztrátum típusától (gipsz, gipszkarton stb.) Függ. Néhány keverék könnyen használható: hosszas megoldási élettartamot és beállításokat biztosít, míg mások 4 óra elteltével eltávolítják az ízületeket. Ami attól függ, hogy milyen jó keverék és konkrét példák találhatók ebben a cikkben.

Gyors cikk navigáció

A ragasztó típusai

Az építési raktárak polcain a következő alkotások vannak:

 • cement alapú;
 • epoxi (reaktív);
 • diszperziós.

Az EN 12004 szerinti csemperagasztási besorolás. Az osztály a csomagoláson van feltüntetve (egy keverék több osztályba is tartozhat, például a C2 TE).

cement

Alapja a cement, amelyet papírzsákokban értékesítenek, 25-30 kg-os csomagolásban. Az adalékanyagok bizonyos százaléka határozza meg, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kerámia vagy porcelán kőlap burkolólapok tulajdonságai. Vannak univerzális keverékek, könnyűek, erősek, speciálisak.

Ceresit CM 11 Plus.

epoxi

Két összetevőből áll, és három kategóriába sorolható:

 • ásványi töltőanyaggal;
 • vékony töltőanyaggal;
 • folyós;

A ragasztó Litoelastic egy R2T osztályú (javított, reaktív ragasztó, amelyen nincs függőleges kúszás). Alkalmas bármilyen okból.

Diszperziós ragasztó LITOACRIL PLUS.

diszperziós

Nem alkalmas betonalapra, de a gipszkartonhoz ez a leginkább. Mindez nagy tapadásról szól, anélkül, hogy mélyen behatol az alapba.
Kész kivitelben, ami növeli a munka sebességét és tisztaságát, de nem csökkenti a költségeket. A készítmény akrilsav, gyanta és kötőanyag-összetevő keveréke.

Mi határozza meg a választást

A szoba

A fürdőszoba jellemzője - magas páratartalom. A csempe ragasztásához nedvességállóságot kell választani. Még akkor is, ha a lemezek vízfelvétele és az ízületek fugázása nullához vezet, a víz még gőz formájában is behatolhat az alapra és a kötőelegyre. Ezért jobb tévedni. Ha a szokásos kerámia burkolattal rendelkezik, és még dörzsöli a cementágyat is, akkor a folyadék folyamatosan befolyásolja a ragasztóréteget. Nem, a cserép nem esik le egy év után, de a tartósság garantálása a helyzet összefüggésében a kompozíció nedvességállósága.

Nedves foltok az új csempe a fürdőszobában.

kerámia

A méret nem számít. Vagy inkább a csempe méreteivel kapcsolatos súly. A ragasztónak ellenállnia kell a tömeg nyomásának, ami azt jelenti, hogy a tapadási követelmények a lemezek növekvő formátumával nőnek. A gravitáció elleni küzdelem intenzívebb lesz, ha a csempe porcelán kőből készült. Az anyag alacsony porozitása nem teszi lehetővé a kötőanyag-keverék behatolását a kerámiába, arra kényszerítve a ragasztót, hogy ragaszkodjon a csempe síkjához. Az univerzális keverékek nem alkalmasak nagy méretű kerámia gránit felállítására, magas tapadású ragasztóanyagot kell használni: 1,3-1,5 MPa.

Az alap

Milyen ragasztót választani, ha a felületet cement-homok habarccsal vakolják? És ha leborította a gipszkarton? A bázis típus befolyásolja a kiválasztást. Ez egy dolog, huszoncentiméteres kerámia csempe, amelyet egy cementhabarcsra helyezett, a másik - gipszkarton 60x60-as granit.

Mindezek a tényezők egymással kombinálódnak, ami a ragasztó nagyobb vagy kisebb szilárdságát igényli. Érinti az adhéziós és tapadóréteget. Nos, amikor a "folyadék", csak az alkalmazott forma, egyenlő a vastagsága a cserép. A réteg növekedésével a képességei elvesztek, nemcsak a kerámiát kell megőriznie, hanem magát is.
Hogyan lehet csempe a mozaik munkalap rétegelt lemez és extrudált polisztirol hab.

Példák ragasztókra

Video utasítás a ragasztás kiválasztásához példákkal:

Ceresit

A Ceresite bármely hardverraktárban megtalálható. Ez az egyik legnépszerűbb száraz keverék gyártó Oroszországban, így könnyű betörni egy hamisítványba.

 • A Ceresit vonal legnépszerűbb összetétele a CM 11. A sokoldalúság és szkepticizmus ellenére a ragasztó bizonyult porózus csempékkel és tipikus bázissal.
 • A mozaik jobb ragasztani a CM 115-t - fehér keverék, jobb teljesítményt nyújtva.
 • A CM 16-ra legfeljebb 40x40-es csempe helyezhető.
 • A CM 119 kültéri porcelán kandallóhoz használható.
 • Az SM 117 mindent megtesz, de a fürdőköltség nem indokolt.

A Ceresite ragasztó minden jellemzője, fogyasztása és összehasonlítása, lásd egy külön cikket.

 • A tökéletes zuhanyzó megoldás az Eunice Pool. Nedvességálló és hőálló, ha egy padlófűtőtestet tervez, akkor mind a folyadék, mind az emelt hőmérséklet esetén megbirkózik.
 • Az Eunice Plus ajánlott, különösen a fürdőszobák számára. Nem annyira specializálódott rájuk, de a ragasztó nedvesség és hőálló, nagy tapadású.


Tudjon meg többet a Eunice ragasztóról.

Litokol

A gyártó sorában sok alkalmas készítmény. A nedvesség ellenállása mindegyikük.

 • LITOSTONE K98 / K99. A ragasztó nagy tapadású, "porcelán kőből és természetes kőből" működik - a szokásos kerámia burkolólapok elegendőek lesznek. A csempe a csempe, a fűtött padlón.
 • LITOPLUS K55. Fehér ragasztó üvegmozaikhoz.
 • LITOKOL X11. A keverék egyik felhasználási területe - úszómedence.

Knauf

 • Flizen Plus. Magas csatlakozási tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Flizen Flex. Szabvány a jó mix készlethez: porcelán, cserép a csempe.

tájfun

 • Suite Plus. Nem jobb, és nem rosszabb, mint a többiek, használják a kerámia csempe a magas páratartalmú szobákban.

Milyen összetételű Vetonit a fürdőszobában való elhelyezésre, az alap típusától függően.

Vetonit

 • Ultra fix - alkalmas fürdőszobákra és medencékre, bármilyen jellegzetes alapon. Megtartja a méretű porcelánt.

Milyen csempe ragasztót választani? Hogyan különböznek egymástól? Más dolgok egyenlőek - költségek. Ár csatlakozó a leírt keverék: 230-1000 rubel. Más esetekben a különbségek a különböző helyzetekben releváns egyedi jellemzőkben találhatók. A standard fürdőszoba és a tipikus csempe elegendő közös univerzális keverékkel rendelkezik, 0,8-1,2 MPa tapadással.

Pontosan megmondani, hogy melyik csempe ragasztó jobb, csak a kísérletező, aki az évek során empirikusan tanulmányozta a modern kompozíciókat. Ne zavarjon túl sok választást, de ne gyengének keveredjen. Alapjában véve tekintse meg a lemezek hőmérsékletét, a lemezek formáját és szerkezetét, valamint az atipikus alaplaphoz kapcsolódó szempontokat. A nedvesség ellenállása fontos, de a listából származó ragasztók kielégítik a nedves helyiség megbízható összetételének szükségességét.

Melyik csemperagasztót leginkább a fürdőszobában használják?

Nagyon nehéz megtenni a megfelelő választékot az árucikkek széles választékában. Ezt gyakran a kerámia burkolólapok ragasztására utalják. Mindegyik rendelkezésre álló keveréknek saját egyedi összetétele és célja van. Ha nemcsak a falakon, hanem a padlón is meg akarja helyezni a cserépet, akkor e célból kifejlesztette saját speciális kompozícióit, valamint a ragasztáshoz, a ragasztáshoz és a ragasztáshoz való ragasztáshoz, a csempe csempe kiválasztásához, a tanulótól is. cikket.

A falaknál

Milyen ragasztó szükséges a falakhoz? Itt minden vevő hosszú időre tudja kiválasztani a szükséges kompozíciót, mivel számuk valóban hatalmas. A fogyasztók és egy szakértő visszajelzései alapján csak a legmagasabb minőségi ragasztókészítményeket lehet azonosítani.

Knauf fliesen

Ez a német gyártmányú csempe ragasztó a fürdőszobában a vezető pozíciót foglalja el. A falburkoláson kívül a kompozíció a padlón is elvégezhető.

A szárítási sebesség itt lassú, ami lehetővé teszi, hogy az összes munkát gondosan és gyorsulás nélkül elvégezzék. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldás, mivel a ragasztót egy vékony réteggel, amelynek vastagsága 0,7 cm-rel, ugyanakkor a vontató minősége nem rosszabb. A ragasztót nagy duktilitás jellemzi, ami azt jelenti, hogy a ragasztó felhasználható komplex konfigurációjú területek befejezésére. A termék ára 250 rubel / zsák. De milyen csemperagasztó lesz a legjobb, itt találhatsz meg a cikkből.

Eunice 2000

Ez a ragasztó nagyon gyakran harcol a Knife-el a vezetésért és nagyon gyakran találja magát nyerő pozícióban. Az előző verzióhoz képest ez a keverék kiváló tapadási és szárítási sebességgel jellemezhető. Ha a padlót a padlóra helyezték (mind falra, mind padlóra fel lehet használni), akkor másnap járhat.

A készítményt nem a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet befolyásolja, és a magas plaszticitás megakadályozza a ragasztó deformálódását hirtelen hõhibák esetén. Az áruk ára 250 rubel / zsák. De fontos tudni, hogy minden csempe valamilyen bevonathoz van kötve, például a gipszkartonhoz. A Perlfiks ragasztó a gipszkartonhoz tökéletes ebben az esetben.

A Muspliks T-12 alapja lesz

Ez a ragasztó a versenytársaival összehasonlítva jobb szintező tulajdonságokkal rendelkezik. Ha kisebb szabálytalanságok vannak, akkor a Mustpliks T-12 tökéletesen kiküszöböli azokat. A burkolólap burkolásán kívül a ragasztó felhasználható természetes kővel történő befejezésnél is. A nagy tapadás miatt az anyagot felülről lefelé lehet elhelyezni. A költség 250 rubel / zsák. Valószínűleg érdekes lehet tudni, hogy a ragasztó nem csak beltéren, hanem kívül is használható, így a megfelelő kültéri munkákhoz a hidegállóság miatt ez a probléma nem lesz.

Ceresit CM-11

Ez a ragasztó nagy keresletet mutat a fogyasztók körében. És ez nem meglepő, mert sok előnye van. De nem emelkedett az első helyre, mert túlzott egyetemessége volt: a ragasztó nem használható bizonyos típusú csempékhez. Csemperagasztó padlófűtéshez A Ceresin jól használható fürdőszobákhoz.

A Ceresit CM-11-es burkolólapokat még hibás felületen is el lehet végezni. A készítmény nagy tapadású, kiváló tapadást biztosít és nem teszi lehetővé az anyagnak a falról való letépését. Használható egy fürdőszoba felé egy ember számára, aki a saját kezével végzi a munkát. Az áruk ára 265 rubel / zsák. Minden egyes alkalmazás előtt meg kell tanulnunk, hogyan használjuk a csempe ragasztót, annak alapját és annak tartalmát.

Ivsil mosaik

Ez a készítmény két fontos tulajdonságot ötvöz, amelyek miatt a ragasztók a kerámia burkolólapok elhelyezése során a legjobb termékek minősítésébe tartoznak. Ezek az előnyök közé tartoznak a fehér szín és a kötélszilárdság erõssége. A keverék nagy tapadású, és mozaikos, üveges vagy áttetsző csempe behelyezésekor használható. Költségenként 480 rubel. Amint korábban említettük, a porcelán burkolólapok ragasztóanyagának használata esetén a specifikációknak tanulmányozniuk kell.

Litoflex K80

Annak ellenére, hogy a bemutatott terméket porcelánozáshoz használják, sikeresen használják a fürdőszoba falburkolásához. A nagy tapadás, nagy rugalmasság miatt a ragasztó minden nagy és nagy ember figyelmét felkeltette. A készítményt nagyon vékony rétegben alkalmazzák, ami megmenti a fogyasztását. Az áruk ára - 530 rubel / zsák. Megtudhatja, hogy melyik csemperagasztó a legjobb a cikkből.

Bergauf mosaik

Alkalmazza ezt a kompozíciót tanácsos mozaiklapok lefektetésekor. De ez nem korlátozza a szokásos cserépre vonatkozó kérelmet. A keverék színe és a kész oldat fehér. Lehetővé válik a készítmény használata fehér csempe, márvány vagy mozaik fektetésén áttetsző vagy monofon alapon. Magas tapadást és rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a keverék használatát a fürdőszobában való befejezéshez. Van azonban egy kiváló helyettesítője, amely minőségében nem rosszabb - az Eunis Plus ragasztó, amelynek műszaki jellemzői itt találhatók.

A ragasztó alkalmazásához nincs szükség előkészítő intézkedésekre. Költségenként 630 rubel van.

Mira 3130 Superfix

A bemutatott termék ideális a csempe burkolásához a fürdőszobában. Használható zuhanyzó helyiségek befejezéséhez. Az ilyen szeszes anyagokhoz mozaikos vagy átlátszó cserépként is használható. Ha a bemutatott kompozíciót használja, nem is aggódhat, hogy néhány nap alatt a csempe leesik. A ragasztó magas plaszticitással, tapadással, vízállósággal és fagyállósággal rendelkezik. Költség - 650 rubel / zsák. A csemperagasztó használatával fontos tudni, hogy mennyire szárad, minden információ hangsúlyozható magának a cikkből.

Sopro 450

Ez a keverék megerõsödött, mert professzionális használatra alkalmas cementet tartalmaz. Ha ezt a keveréket használja, akkor biztosíthatja a burkolat anyagának hosszú élettartamát. A fürdőszobai csempe befejezése után nem aggódhat, hogy repedések keletkeznek vagy valamilyen módon károsítják az anyagot a működés során. Száz, ami a ragasztó összetételében erősítő szálak keveréke. A Sopro nagyfokú plaszticitással és tapadással rendelkezik.

A bemutatott keverékekkel összehasonlítva a ragasztót fokozott víztaszító tulajdonság jellemzi. Emiatt befejezheti a medencét vagy a szaunát. Ilyen összetételű mozaik, cserép vagy természetes kő lehet elhelyezni. Költség - 700 rubel / zsák. Bármely anyag felhasználásával fontos tudni, hogy mennyi a fogyasztása 1 m-2, ami megtalálható az összes folyamatot leíró cikkben.

Keraflex maxi

Ha nem akarja a por jelenlétét a ragasztó keverésében, akkor a bemutatott kompozíció ideális az Ön számára. Ezenkívül minden szempontból kiváló teljesítményt nyújt, így a csempe felhelyezése a felület előzetesen kiegyenlítése nélkül történhet. A megoldást egyszerűen gyúrjuk, magas plaszticitással és kényelmes munkavégzés közben. Tökéletesen tartja az anyagot függőleges felületeken, ami lehetővé tette nagyformátumú burkolólapok elhelyezését. A fektetés folyamán nincs az anyag kúszása. Kiváló rugalmasság és praktikusság jellemzi, nincs korlátozás a felhasználás területén, bár magas ára van - 1120 rubel / zsák.

Szilikon tömítő pillanat

Ennek a ragasztónak a része egy fertőtlenítőszer, amelynek köszönhetően elfelejti a penészképződést. Nagyon tapad a kerámia lapkához. Az UV-sugárzás nem érinti, fényspecifikus illatú, és alkalmazás után azonnal eltűnik. Ez a termék 250 rubel értéket ér.

A padlóra

A fürdőszobában lévő padlókkal szemben számos kiváló minőségű kompozíció van.

Eunice Plus

Ezt a kompozíciót nagy nedvességállóság jellemzi, úgy, hogy a padlóburkolatokhoz a fürdőszoba felé néz. Ragasztó is alkalmazható a hőszigetelt padlórendszer elrendezésénél. Az oldatot nagy tapadás, szilárdság, megbízhatóság és plaszticitás jellemzi. A termék ára 250 rubel / zsák.

Ragasztó (FLEX)

Ezt a készítményt aktívan használják a padlóburkolatok nagy nedvességtartalmú helyiségekben történő lefektetéséhez. Nagyon hajlékony, ezért tanácsos a ragasztót olyan felületekre használni, amelyek időnként a nedvesítéssel és a terjeszkedéssel kapcsolatos deformációknak vannak kitéve. Pontosan ez a fürdőszoba. Ez a keverék csomagonként 350 rubel.

Agyag - 10 (teljesítmény)

Nagyon gyakran részt vesz a padlóburkolatnak a fürdőszobában. Ezt a kompozíciót nagy rögzítési képesség jellemzi, vízálló és nagyon könnyen használható. A 10-es ragasztó-10-es burkolólapoknál hosszabb ideig élvezheti a padlót, repedések vagy más hibák nem keletkezhetnek. A termék ára 400 rubel / zsák.

Siltek T-80

Ennek a kompozíciónak a fő jellemzői:

 • ásványi anyag;
 • könnyen használható;
 • nagyon műanyag;
 • fagy;
 • környezetbarát.

Ide tartoznak olyan alkatrészek, mint a cement, frakcionált töltőanyagok, módosító adalékok. Érdemes 150 rubel ragasztó. Itt ismerkedhet meg a Staratel Standard ragasztóval.

A videó megmutatja, hogy melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában:

Nagyon fontos a minőségi ragasztó kiválasztása a kerámia burkoláshoz a fürdőszobában. Annyira fontos, hogy olyan összetételt válasszon, amely ideális körülmények között alkalmazható bizonyos működési feltételekhez, nem reped, nem terjedt el, és kellemes volt vele dolgozni. Mindezek a kompozíciók e tulajdonságokkal rendelkeznek, és a legjobb az Ön számára.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ragasztót a fürdőszobában, különösen a különböző típusú csempék kompozícióját

Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a legjobb csempe ragasztót a fürdőszobához, tudnia kell a keverék típusairól és használatuk jellemzőiről. A gyártók figyelembe vették a befejező munkák árnyalatainak nagy részét, így választani a ragasztót, amelynek tulajdonságai a meglévő feltételekhez optimálisak lesznek.

Mit kell figyelembe venni a ragasztó kiválasztásakor?

A fürdőszobai csempére történő felszereléshez a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható ragasztókeverék alkalmas. A legjobb választás lenne az, amely a legjobb minőségű tapadást biztosítja a falak és a padló felületéhez. A cserép alapja eltérő lehet:

 • tégla;
 • beton;
 • gipszkarton;
 • habblokk vagy gázblokk.

A felületek ragasztására szolgáló felületek nehézkesek lehetnek, nagy magassági és instabil különbségek (fa vagy forgácslap). Ebben az esetben jobb keverékre lesz szükséged. A fürdőszobai cserép ragasztót elsősorban e kritériumok alapján választják meg.

Ezután figyeljen a felhalmozott lapok típusára. Ha porcelán kőből készült, nagy tapadású keverékre lesz szüksége. A fűtött padlóburkolat béléséhez hőálló kompozíció szükséges. Vékony csempe vagy mozaik készítéséhez más tulajdonságokkal kell keverni. Ezért a csempe ragasztó kiválasztása a fürdőszobában több paraméter alapján történik:

 1. alapítvány típusa;
 2. csempe típusa;
 3. csempe mérete;
 4. van-e szükség a falak ragasztására?
 5. a telephely működési feltételei;
 6. további melegítés jelenléte vagy hiánya.

A gyártók ajánlják termékeik használatát. A vásárlás előtt alaposan olvassa el a csomagban található utasításokat.

A csempe ragasztó típusai

Ragasztó a csempék a fürdőszoba háromféle:

 • Cement alapú.
 • Diszperzív (egy komponens).
 • Epoxi (kétkomponensű).

Cementkeverékek

A leggyakrabban használt keverékek cement alapúak. Ezek por alakban kerülnek értékesítésre, és megkövetelik a munkadarab előállítását víz hozzáadásával. Az ilyen készítmények fő összetevője a Portland cement. Részesedése legalább 90%. A fennmaradó 10% kvarc-homokot és különböző adalékokat tartalmaz, amelyek specifikus tulajdonságokat biztosítanak.

A cement alapú ragasztó alkalmas bármely típusú felületre. Sőt, képes kiegyenlíteni kis hibáit. A termék választékában termikus, fagyálló és nedvességálló, különösen erős rögzítésű keverékek vannak. Bármelyiket könnyű előkészíteni egy keverővel és fúróval. Ennek a ragasztónak az előnyei tulajdoníthatók, és alacsony áron.

A fürdőszobában lévő csempe számára alkalmasak a mesterbakolási és szintezési idők optimális összetételei. A keverék kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a kezdő és a szakember eltérő munkamélységgel rendelkezik. Az első esetben a ragasztó lassú beállításra van szüksége, a második - gyors.

szórás

A diszperziós keverékek összetétele a következők:

Ezeknek a keverékeknek az a fő jellemzője, hogy gyengén behatolnak a felszíni szerkezetbe, amelyre alkalmazzák őket. Ezért jobb, ha ezeket a gipszkarton, műanyag, fa lapok befejezésére használják. A diszperziókészítmények készen állnak a felhasználásra. Az egykomponensű ragasztók előnyei:

 • nagy rugalmasság;
 • a kész megoldás kis fogyasztása;
 • fokozott tapadás különböző, beleértve a sima és csúszós felületeket.

Az előnyök ellenére az akril alapú és a gyantákon alapuló keverék nem javasolható padlóburkolatok lefektetéséhez. A diszperziós ragasztó réteg kevésbé ellenáll a súlynak és más terhelésnek, mint a cement.

rugalmas

A rugalmasak ugyanazok a cementalapú keverékek, de speciális adalékanyagok bevonásával. Ez a legjobb választás a kezdőknek a befejező munkákban. Az ilyen ragasztó könnyedén előkészíthető és alkalmazható, mivel mobilitása hosszú időn keresztül lehetővé teszi a fal- és padlólapok helyzetének bármilyen irányban történő beállítását.

A fürdőszobai rugalmas csemperagasztó a cement minden más előnye. Ajánlott fal- és padlóburkolatokhoz új épületekben, mivel az épület összezsugorodik, jó lesz a csempe megtartása. Optimális a nem higroszkópos felületekhez való alkalmazásra.

epoxi

Az epoxi ragasztó epoxigyanta alapú. Megkülönböztető jellemzője - vízálló. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően széles körben használják azokat a felületeket, amelyek hosszú ideig érintkeznek a vízzel. A medencék, a hamam, a szaunák falai pótolhatatlanok.

Az ilyen típusú keverékeket kétkomponensként sorolják be, amely meghatározza az előállításuk sajátosságait. Háromféle vegyület létezik:

 1. ásványi töltőanyaggal;
 2. ultra vékony;
 3. folyadékot.

De a típusától függetlenül mindegyik ragasztó vízálló.

Különböző típusú csempék választéka

A csomagoláson a gyártók jelzik a termékhez ajánlott cserép típusát. Indokolatlan, hogy ne figyeljen erre az információra, mert a helyes alkalmazás garantálja a bevonatok minőségét és tartósságát. Ezért tudnia kell, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a ragasztó különböző körülményekhez és helyzetekben.

Többféle tapadású keverékre van szükség több esetben:

 • a porcelán cserép munkája során;
 • összetett függőleges felületek esetén;
 • higroszkópos bázisokon.

A mesterek javasolják, hogy válasszanak nedvességálló és nagy szilárdságú cement alapú keverékeket a padlóburkolatokhoz, és rugalmasak a falburkolatokhoz. A mozaik ajánlott fehér ragasztóra helyezni. Hasonló választás kell, hogy legyen az üveglapok kezelésénél. A fehér ragasztó nagy tapadású és semmiképpen sem rosszabb a szürke cementhez képest, de, ellentétben vele, nem rontja el az áttetsző mozaik megjelenését. A cement diszperziós ragasztó helyett alkalmazható.

Az összetétel megválasztása a kerámia méretétől függ. Minél nagyobb és vastagabb a csempe, annál nagyobb a terhelés a ragasztónak. Nagyméretű csempe esetén a megerősített rögzítés összetételét kell választania. Ő vele járó csempe lefektetése irányába fentről lefelé. A fürdőszobák felé nézzen mindig nedvességálló keveréket.

Bonyolult felületeken való munka esetén olyan ragasztót kell használni, amely kerámia burkolólapokat igényel, ami lassan megszilárdul, és erős szilárdsággal rendelkezik. Ugyanazt a készítményt használják a gipszkarton, fa vagy forgácslemez instabil felületeinek felhelyezésére, valamint a csempe ragasztására a régi csempékre, anélkül, hogy lebontják. Univerzális keverékek ajánlottak a száraz helyiségekben végzett munkák befejezéséhez.

Hogyan kell kiszámítani az áramlást?

A fürdőszobák ragasztási fogyasztása különböző módon számítható ki. A gyártók mindig jelzik az 1 m² felületű béléshez szükséges száraz vagy nedves keverék mennyiségét. De ezek az adatok hozzávetőlegesek. A falak vagy a padlók állapota sokkal nagyobb térfogatot igényel a kész keverékben. Vannak tippek a mesterektől kezdőknek:

 1. Ha a magassági különbségek az alapon nem haladják meg a 3 mm-t, a ragasztófogyasztás számításaiban a gyártó adataira összpontosíthat, és további 15% -kal növelheti az így kapott mennyiséget.
 2. Ha más felületeken összetettebb burkolólapokat készít, az alap kiegyenlítése szükséges. Ehhez az előző lépésben kapott számhoz hozzá kell adni az 1 m²-es fogyasztást, amely a felhasznált csempe vastagságának ½-ével egyenlő.
 3. Minél nagyobb a csempe, annál nagyobb a tapadó réteg. Az optimális réteg a csempe mérete 100x100 mm - 2 mm, 200x300 mm - 3 mm.

Népszerű gyártók

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik csemperagasztó jobb, ismernie kell a vezető gyártók kínálatát.

A Ceresit a legnépszerűbb ragasztók és fugázóanyagok beszállítója a csempék helyiségeinek különböző célokra. A márkaválasztékban számos alkalmas hely van a fürdőszoba felé nézve:

 • "Ceresit CM11". A ragasztó leginkább a független javításhoz igényelt univerzális kategóriából. Alkalmas porózus csempékkel való munkához.
 • Ceresit CM 11 PLUS. Az előző termék jobb formula, rugalmas, nedvességálló. A munkadarab 3 órán belül használható. Miután ragasztotta a csempe falához, elvégezheti a korrekciót 10-15 percig.
 • "Ceresit CM12". Javított rögzítéssel. Jó ragasztó a porcelán kőzetek és nagyméretű csempeburkoláshoz.
 • "Ceresit CM16". Ajánlott 400x400 mm-nél nagyobb méretű csempék készítéséhez. Nedvességállósággal és rugalmassággal rendelkezik.
 • "Ceresit CM17". Alkalmas összetett felületű munkákhoz.
 • "Ceresit CM115". A fehér színű ragasztó használata ajánlott kis áttetsző csempékkel végzett munkákhoz.
 • "Ceresit CM117". Magas nedvességállósággal rendelkezik.
 • "Ceresit SM". Kiváló választás nehézsúlyú porcelán kőzetek készítéséhez.

A második legnépszerűbb márka Eunice. Ez egy orosz gyártó, amely legalább olyan építőelemeket kínál, mint a Ceresit. Közülük:

 1. "Eunice Plus". Széles körben használják a befejező munkák belső kialakításában, a fürdőszoba javításában. Alkalmas cserép- és porcelán kőzetgyártáshoz. Hőálló, ezért alkalmas a "meleg padló" bélésére.
 2. Eunice 2000. Megnövelt rögzítéssel ajánlott, 15 mm-es magasságkülönbségű összetett felületek esetén. Ez a ragasztó használható 600x600 mm-es porcelán csempe és csempeburkoláshoz.
 3. "Eunice 21". Alkalmas csempézéshez magas páratartalmú helyiségekben.
 4. "Eunice Granite". Jó, nagy szilárdságú ragasztó megerősített rögzítés. Nagy porcelán beépítésre tervezve. Kiváló választás a nem egyenletes, törékeny és mozgó felületekhez való cseréhez. Hőálló, nedvességálló. Elég rugalmas.
 5. "Eunice HiTech". Az erős rögzítéssel ellentétes, lehetővé teszi a csempe lefektetését felülről lefelé.
 6. Eunice Belfex. Agyagos fehér.

4 gyártó termékei alkalmasak kerámia burkolásra a fürdőszobában:

 • KNAUF FLIESEN. Univerzális nedvességálló csempe ragasztó cement alapú, falazólapok és padlóburkolat készítéséhez. Nagy tapadású bármilyen felületen.
 • KNAUF Flizen Plus. Nedvesség, fagyálló, csúszásmentes. Alkalmas beltéri és kültéri használatra.
 • Knauf Flex. Javított rögzítéssel, rugalmas, nedvességálló. Alkalmas porózus csempékkel történő munkához, ajánlott padlókerámiák felállítására nagy forgalmú helyeken. Ezzel a ragasztóanyaggal lehet ragasztani csempe a régi csempe, a fa felületeken.
 • Knauf Marble. A fehér színű ragasztót mozaikos és áttetsző csempe művekhez tervezték. Hőálló.

A Vetonit gyártó két sor ragasztókeveréket kínál: szabványos és kiváló. A belső térben történő csempék készítéséhez mindkét irányban keveredni fog. A standard vonal közül választhat:

 • Profi Plus. Univerzális ragasztó.
 • Ultra Fix. Nedvességállósággal és fagyállósággal rendelkezik.
 • Mramor. A fehér színű keverék a mozaikozáshoz.
 • Absolut. A legerősebb rögzítés.
 • RF. Ragasztó munka nehéz felületeken.

A meglévő körülményeknek megfelelő ragasztó keverék kiválasztása után nincs kétség a végeredmény minőségével kapcsolatban. A burkolólapok hosszú évekig tartanak.

Kiválasztása megbízható csempe ragasztó elhelyezése csempe a fürdőszobában

Kerámia csempe a fürdőszoba - a leggyakoribb befejező anyag. Beszélje előnyeit végtelen lehet. A csempe kiválasztásához minden tulajdonos nagyon kedves. Természetesen, mert a javítás nem egy vagy két évig, de sokáig tart.

Eközben sokan hiányoznak ilyen pillanatok, mint a ragasztó kiválasztásának fontossága. Nem elég eljutni a boltba vagy a piacon, és megvásárolni az első ragasztó összetételt. Természetesen felmerül a kérdés, hogy milyen csempe ragasztót kell választani a csempe csempézéshez a fürdőszobában. Egyértelmű válasz azonnali nehézségre. Számos tényezőre van szükséged, és figyelembe kell venni a javítás bizonyos finomságait.

A ragasztó kiválasztásának fő kritériumai

A cserépragasztók kiválasztásánál fontos az alábbi kritériumok alapján támaszkodni.

 1. A felület alapja, vagyis milyen anyagot kell a csempe felhelyezni. Ez lehet gipsz, gipszkarton stb.
 2. A kiválasztott csempe típusa. Sok függ attól. Például mennyi ragasztóanyag-keveréket szív meg.
 3. A csempe mérete. Minél nagyobb ez, annál vastagabb a ragasztóréteg.
 4. Bélés terület. Átlagosan 1 négyzet. m kb. 5-6 kg ragasztót töltött.

Agyag: faj és cél

A fenti paraméterek értékelése után folytathatja a fürdőszoba cseréjére szolgáló ragasztó választékát. Valamennyi ragasztókompozíció 5 különböző típusú.

 1. Vékony rétegű ragasztó Sima felületek esetén használják, amelyek különbsége nem több, mint 10 mm. A ragasztó különlegessége a nedvesség és a fagyállóság.
 2. Vastag ragasztó. Alkalmas durva felületű falakhoz. A vékonyrétegű ragasztóval ellentétben a felületi különbségek több mint 1 cm-esek lehetnek, bizonyos értelemben ez a ragasztó primerként működik, a felületek kiegyenlítése és a falak hibáinak eltakarása.

Tanács. Csempe ragasztó a fürdőszobában kell vizsgálni, és jó minőségű. Annak érdekében, hogy elkerülje az olyan problémákat, mint a gomba és a nedvesség, akkor válasszon egy keveréket egy fertőtlenítő.

Mindenféle ragasztó: előnyei és hátrányai

Ezt a ragasztót mindenhol használják, ami miatt ilyen nevet kapott. Alkalmas csempék ragasztására a felületre. A kompozíciót olyan típusú felületeken alkalmazzák, ahol nincsenek szakmai követelmények a helyiség kialakításához. Az univerzális ragasztó számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

 • környezetbarát;
 • széles körű használat;
 • alkalmas a legtöbb burkolóanyaghoz;
 • porcelán kőzetgyártáshoz;
 • jó plaszticitást mutat;
 • Mindenféle felületre használható.

Eközben sok szakértő nem kedveli ezt a ragasztó keveréket. Ennek oka a nedvességnek való állandó kitettség ellen. A fürdőszobában ez a ragasztóhiány jelentős.

Vízálló ragasztó

A vízszigetelő ragasztó a legjobb választás a fürdőszobában. Felületi kikészítésre szolgál a magas páratartalmú helyiségekben. Ideális zuhanyzók, fürdők és medencék számára.

A ragasztó tartalmaz cementet, homokot és különleges alkatrészeket, ami miatt a nedvességgátló tulajdonság megnyilvánul.
A ragasztó ellenáll számos mosószernek. Tartós és kiváló minőségű. Vele biztos lehet benne, hogy a csempe nem esik le.

A száraz ragasztó előnyei

Minden ragasztókeverék száraz és kész készítményre bontható. Az utóbbi egyértelmű előnye, hogy azonnal felhasználhatók. A száraz keverékek előkészítést igényelnek. Mindazonáltal a száraz keverékek jelentősen befolyásolják a minőséget és az ügyfél visszajelzést.

 1. A csempék burkolatának lehetősége torzított felületen.
 2. Költség. A száraz keverékek sokkal olcsóbbak, mint a kész analógok. És a különbség jelentős.
 3. A régi csempe és ragasztóbázis bontásának egyszerűsítése. Szükséged lesz egy kalapács és véső eltávolítására. Például az ilyen szerszámok poliuretán ragasztása nem távolítható el. A felszínen örökre fekszik, és élettartama több mint 45 év. Valaki úgy tűnhet, hogy a poliuretán ragasztók ilyen tulajdonságai csak előnyökkel járnak. Tény, hogy alig várom, hogy ilyen sokáig ugyanazt a csempe látja.

A padlóburkolatok ragasztásának megválasztása

Mindenki ismeri azt a tényt, hogy amikor a padlólapra ragasztót választanak a fürdőszobában, a nedvességállóság önmagában nem elegendő.

Mint minden más összetétel esetében, a padlólapok ragasztóanyagának műanyagnak kell lennie. Nem szabad csepegni vagy szárazon szárítani a spatulát. A konzisztencia általában változatlan. A felületi anyag tapadásának minősége a helyesen megválasztott plaszticitástól függ.

A tapadási index fontos szerepet játszik a padlólapok ragasztásának megválasztásában. Minél nagyobb az ábrán, annál nagyobb lesz a finomanyag térfogata és tömege, és képes lesz a ragasztót rögzíteni.

Sok tapasztalatlan építő, vagy azok, akik saját fürdőszobai burkolatukat szeretnék csinálni, inkább egy gyorsan száradó ragasztót preferálnak. Ez hiba! A szakemberek azt ajánlják, hogy rendszeres ragasztót válasszanak, nem gyorsan száradnak. Minél lassabb az összetétel száradása, annál jobb az adhézió.

Hogyan számoljuk ki a csemperagasztó térfogatát?

A falak és a fürdőszoba padlójának magas színvonalú bélése miatt nem elég tudni, hány csempe szükséges, és a ragasztó keveréket kell kiszámítani.

A ragasztó helyes kiszámításához több paramétert is figyelembe kell venni. Ez segít a felesleg vagy a keverék hiányának megszüntetésében. Bár természetesen egy kis anyagkészletnek kell lennie.

 1. Ragasztó típusa. Minden ragasztóanyag epoxi-, diszperziós és cement alapú. Minden készítmény különböző fogyasztási és keverési módszerrel rendelkezik.
 2. Csempe mérete Egy nagy csempe esetében vastagabb réteg ragasztót igényel.
 3. A mintázat vagy minta kiválasztása.
 4. A fal vagy padló felületének állapota a fürdőszobában.
 5. A helyiség nedvessége és a hőmérséklet csökkenése.

Számos lehetőség van a fürdőszoba keverékének kiszámítására.

 1. Szigorúan kövesse a gyártó utasításait. Fontos megjegyezni, hogy a csomagban a becsült térfogatok tökéletesen lapos felületen vannak feltüntetve.
 2. A cement alapú ragasztó használata. A fogyasztása kb. 1,3 kg 1 négyzetméterenként. m sima felületen. Tehát 4 mm vastagságú rétegvastagsággal a fogyasztás változik, és 5,2 kg / 1 négyzetméter. m. Ha egy 10 négyzetméteres helyiséget kell furnéroznia. m, 52 kg ragasztó szükséges.
 3. Az utóbbi módszer a kis területű helyiségek gyors helyreállítására szolgál. Fogyasztás 1 négyzetméterenként. m megtanulja, hogy a ragasztó átlagfogyasztását a csempe vastagságának felére szorozza. Nagyméretű területekkel szemben álló helyek esetében ez a módszer elfogadhatatlan.

Nehézségek esetén mindig kapcsolatba léphet a mesterekkel, akik segítenek kiszámolni a szükséges mennyiségű ragasztót vagy speciális online számológépeket.

Csempe ragasztó alapja a kiváló minőségű telepítés a fürdőszobában. Fontos egy jó összetétel kiválasztása. Csak az eredmény hosszú ideig kerül mentésre. Tehát mi a csempe ragasztó? Összefoglalva. A fürdőszobában - ez egy vízszigetelő vegyület. Csak képes ellenállni a hőmérséklet és a magas páratartalom változásainak. Antiszeptikus jelenlét szükséges a gomba és egyéb organizmusok megjelenésének kizárásához. A gombaölő ragasztó tulajdonságai ellenállnak a penész és a mikroorganizmusok megjelenésében is.

A padlóburkolatokhoz magas tapadási fokú ragasztót kell választani, mivel jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Az epoxi ragasztó szintén jó választás a fürdőszobában lévő cseréphez. Tökéletes a közbenső résekhez és ellenáll a nedvességnek. Érdemes feladni az univerzális ragasztót, nem lesz képes teljesíteni a fürdőszobai burkolólapok minőségi követelményeit.

12 legjobb csemperagasztó

Feature Rating

A ma csempe ragasztó az egyik legnépszerűbb építőanyag. Segítségével a hagyományos kerámia vagy porcelán csempe megmarad, az átlátszó mozaik fel van szerelve, márványból vagy természetes kőből készül. A ragasztókészítmények célra, árra, színre és más műszaki jellemzőkre eltérőek. Annak érdekében, hogy az átlagfogyasztó választhassa ki az optimális keveréket lakás vagy ház javításához, fontos szempontokat kell figyelembe venni.

 • A ragasztó duktilitása lehetővé teszi, hogy gyorsan végezze el a felületet, nem rétegezhető és nem terjed el a működés során.
 • A kikeményedés után a ragasztási vonal rugalmas marad, hogy ellenálljon a deformációs terheléseknek és rezgéseknek.
 • Az elsődleges szárítás sebessége az értékes minőségű lesz. Minél nagyobb a rés, annál hosszabb lesz a csempe helyzetének megváltoztatása.
 • A jó tapadás lehetővé teszi a csempék különböző alapokon történő telepítését további feldolgozás és előkészítés nélkül. Ugyanakkor a csempe biztonságosan meg van tartva, és nem csúszik spontán módon.

A mi véleményünkben a legjobb ragasztási kompozíciókat kaptuk különböző típusú bevonatokhoz. A kiválasztás mellett a műszaki jellemzők mellett a szakértői vélemények és a fogyasztói felülvizsgálatok is figyelembe vették.

A legjobb, általános célú csemperagasztó

Ha kis méretű csempeanyagok (100x100 - 150x300 mm) véglegesítésére használják, használhat univerzális ragasztókat. Ezek közül a leginkább megfizethető termékek, valamint a kiváló minőségű professzionális keverékek. Ez a ragasztó alkalmas a belsőépítészetre, ahol nem szükséges megoldani a szuper feladatokat.

3 Bergauf Keramik Pro

A Bergauf Keramik Pro ragasztóanyagokat biztonságosan tartja. Megkülönböztető jellemzője a varrás nagy rugalmassága szárítás után. A kompozíció sok évig képes tartani, mint egy standard kerámia csempe és divatos klinker, természetes vagy mesterséges kő. A ragasztó megtartja minőségét széles hőmérséklet-tartományban (-50 ± 70 ° С), amely lehetővé teszi kültéri munkákhoz vagy furnérozott padlófűtéshez. Kényelmesen nedves körülmények között szárított varrásnak tűnik, ezért zuhanyzóval vagy fürdőszobával is ellátott.

A felhasználói visszajelzések jelzik mind a ragasztó előnyeit, mind a hátrányait. Ha a fogyasztók többsége elégedett az árral, rugalmassággal és sokoldalúsággal, akkor a mesterek számos sérelmet szentelnek. Először is a vastag réteggel való munka összetettségére vonatkozik, míg a kész megoldás élettartama 20 percig tart.

2 Volma Kerámia

A száraz építési keverékek ismert belföldi gyártója, a Volma, sikerült létrehoznia a legkedvezőbb árú ragasztóanyagot. A Keramik névvel rendelkező termék teljes egészében rendelkezik a cementkészítmény legjobb minőségével. A szakemberek hangsúlyozzák a megoldás életképességét, használhatják az elkészített ragasztót 3 órán át, ugyanakkor a csempe helyzetét 10 percre állíthatja. A kompozíció jól viselkedik a varrat különböző vastagságaival (2-5 mm), ha a munkát standard kerámiacsempékkel végzik. A keverék alkalmas kis porcelán kőzetgyártásra is. A ragasztó fagyállósága (F35) lehetővé teszi, hogy kültéri munkát végezzen, nem fél a szárított varrattól és a nedves helyiségek körülményeitől.

A felhasználók a felülvizsgálati jelentésben a kompozíció hatékonyságáról, megfizethető árról, gyors keverésről, kényelmes konzisztenciáról. A hátrányok közé tartozik a csempe korlátozott fajösszetétele.

1 Litokol Litoflex K80

Az univerzális felhasználás egyik legjobb csempe ragasztóanyaga az olasz Litokol cég Litoflex K80. Az orosz befejezőket használják, amikor különböző típusú csempe anyagokat kell elhelyezniük. A ragasztó nem csak a helyiségben lévő csempék rögzítésével oldható meg, hanem kívülről is használható. A keveréket cement alapon készítik, de szintetikus gyanták hozzáadásával a gyártó sikeresen elérte a varrás nagy rugalmasságát. A szakértők nagy tapadást, nedvességállóságot és környezetbarátságot mutatnak. A termék alkalmazási köre széles, a szobák, lépcsők, teraszok, erkélyek és homlokzatok belsejében lévő falak és padlók. A ragasztó mélyen behatol az alapba, ezért alkalmas beton, cement-homok, gipszkarton alapozók, valamint fűtött padlók számára.

A felhasználók dicsérik az olasz ragasztót a minimális mennyiségű porra, amikor jó minőségű anyagot használnak. A hátránya a magas ár és hiány a kereskedési hálózatban.

A legjobb megerősített csemperagasztó

A nagy cserépnek komoly súlya van. Ezért kerámia vagy porcelán, beton vagy kőburkolat felállításához ajánlott erősített csemperagasztót használni. Nagy tapadású, ellenáll a statikus és dinamikus terhelésnek.

3 Unis Plus

Az egyik legkedveltebb, a ragasztós csempe kompozíciók az utóbbi időben a hazai Unis Plus ragasztóvá váltak. Ezt meg lehet ítélni a kérések számával a Wordstat-ban, valamint az NM-ben végzett vásárlások számával. A népszerűség titka az elfogadható árak és a kiváló műszaki paraméterek kombinációjában rejlik. A nehéz cserépanyagok (porcelán-kő, kő, klinker burkolólapok) elhelyezésekor a varrat vastagságát 2-15 mm-re változtathatja. Az építők megjegyzik a kompozícióval való munka kényelmét, 3 órán keresztül az elkészített megoldás fenntartja életképességét. És beállítani a csempe helyzetét 20 percen keresztül.

A felhasználók által nyújtott sok pozitív visszajelzés mellett jelei vannak a rossz minőségű termékekről. Vannak, akik ehhez társítják a technológiai fegyelem romlását a vállalkozásban, mások pedig abban bízik, hogy a népi ragasztó tömeges utánzata.

2 Weber Ultra Fix Tél

A csempék negatív hőmérsékleten való elhelyezésekor a Weber Ultra Fix Winter ragasztó a legjobb választás. Még -10 ° C-os hőmérsékleten is kiváló minőségű külső munkát végezhet. Kevés versenytárs büszkélkedhet a fagyállósággal (több mint 150 ciklus). Az ilyen jellegzetes képességeit nagyra értékelte az orosz cserépépítők, akik azt ajánlják az ügyfeleknek, hogy megvásárolják ezt a kompozíciót a rámpák, teraszok, erkélyek és lépcsők díszítéséhez. A keverék előnye, hogy nagy tapadást biztosít a különböző bázisokhoz, beleértve a vízszigetelő anyagokat. Az egyetlen kivétel a bitumenes bevonat. Ami a csempe fajösszetételét illeti, a varrat nagy formátumú kőből, kerámiából, mesterséges és természetes kőből is képes ellenállni.

A felülvizsgálatok során a felhasználók kifejezik elégedettségüket a ragasztás fagyállóságával, plaszticitásával és szilárdságával. A készítmény hátránya az elkészített oldat nagyfokú tapadása.

1 Ceresit CM 17 Super Flex

A Ceresit CM 17 Super Flex mindenféle ásványi csempe kezelésére képes. A termék erősítésre kerül a Fiber Force mikroszálas szövetekkel, amelyek rugalmasabbá és tartósabbá teszik a varratot. A megerősítő háló lehetővé teszi a ragasztókompozíciónak a legösszetettebb alapokon történő alkalmazását, amelyek rezgésnek vagy mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. A nagy tapadási képességek jelentősen kibővítik a hatóanyagot, kezdve a betonfelületek és a gipszkarton végződésével. Mivel a fő ragasztó cement, a kompozíció használható kültéri munka során. A hőmérséklet-tartomány (-50 ° C és +70 ° C) alkalmas szinte az összes oroszországi régióban.

A hazai fogyasztók válaszaiként a ragasztó hatásai érvényesülnek, mint például a "kiváló ragasztó", a "Ceresit CM 17 - a legjobb", a "legmegbízhatóbb". A ponyvák csodálattal mutatják be a termék érdemeit is. A magas ár azonban számos orosz lakástulajdonos számára akadályt jelent.

A legjobb nedvességálló csempe ragasztó

A magas páratartalmú helyiségekben speciális ragasztóra van szükség. Nemcsak immunisnak kell lennie a vízhez, hanem inert is a kémiai és biológiai hatásokhoz. Ezért ilyen készítményekben olyan adalékokat adnak hozzá, amelyek megakadályozzák a penész vagy gomba megjelenését.

3 Unis 2000

Az oroszországi Unis 2000 ragasztót száraz és nedves területek csempére tervezték. A termék erősségei nagy tapadóképesség és gyors száradás. Egy nap alatt a csempe el lehet járni, és nem lesz könnyű eltávolítani a szárított ragasztó maradványait a csempe ízületekben, speciális eszközök nélkül. A szakértők megjegyzik az elkészített habarcs életképességét (3 óra), elegendő időt a csempe (20 perc) beállítására, valamint a vastagságok széles tartományát (2-15 mm). Ezért képes kezekbe kerámia, porcelán, kő egyenletesen illeszkedni felkészületlen felületekre.

A felhasználói visszajelzések nem különböznek egymástól. Sokan dicsérik a kompozíciót a szárítási sebesség, a jó tapadás az alapra, nedvességállóság és tartósság. Ezenkívül a termék széles körben képviselteti magát a kereskedelmi hálózatban. A negatív tényezők közül kiemelkedik a nagy áramlási sebesség, és a ragasztási varratok a szárítás után összeomlanak.

2 Ceresit CM 11 Plus

A szakértők a Ceresit CM 11 Plus ragasztót használják a csempeburkolat legpohadabb helyiségeiben. Meglepő nedvességállósága lehetővé teszi, hogy a kis zárt medencéket csempézett anyagokkal befejezze. Egy különleges elasztofilizáló bevezetésével a kompozíció tökéletesen illeszkedik a deformálható bázisokhoz (gipszkarton, fűtött padló), kerámia burkolattal, fiatal betonokkal, cellás tömbökkel. A mesternek olyan mennyiségű megoldást kell gyúrnia, hogy két órán belül ki tudja dolgozni. Lehetőség van egy cserép korrigálására az első 20 percben a telepítés után. Az optimális rétegvastagság méretei 7-8 mm-t tesznek ki.

A fogyasztói felülvizsgálatokban a ragasztó tulajdonságainak pozitív értékelései érvényesülnek. A kompozíció kiváló minőségű, könnyen alkalmazható, gyorsan beállítható és nagy nedvességtartalmú. A hátrány az, hogy a felhasználók úgy találják, hogy a keverék kicsi eltarthatósága a nyitott csomagban.

1 Knauf Fliesen

A hazai cserépépítők sok hízelgő szava olvasható a Knauf Fliesen ragasztóval foglalkozó építési fórumokon. A termék egyik legfontosabb előnye a szakértők szerint az egyszerű használat. A kompozíció cement alapon készül, tökéletesen keverik, főzés után műanyagból és engedelmes. A nedvesség ellenállóképességét és a csúszással szembeni ellenállást a ragasztók a homlokzatok, a fürdőszobák falai és a zuhanyzók helyiségeinek burkolásához tekintik. A keverék alkalmas kerámiák, porcelán csempe és egyéb csempézett anyagok elhelyezésére. Az elkészített oldatot 3 órán belül ki kell dolgozni, és legkésőbb 10 percen belül be kell állítani a csempe helyzetét.

A fogyasztók értékelik a Knauf Fliesen ragasztót a környezetbarát, fagyálló és gyors dagasztás érdekében. Jól elkészített és megfizethető. A felülvizsgálatok összetételére vonatkozó külön panaszokat nem veszik figyelembe.

A legjobb csempe ragasztó mozaik és márvány

Gyönyörű furnér mozaikból vagy márványból kapható. De annak érdekében, hogy ne rontsa elegáns megjelenését, fehér csempe ragasztó szükséges. Hangsúlyozni fogja az áttetsző és áttetsző csempék szépségét, a márvány vagy a természetes kő nemességét.

3 Mapei Kerabond T

A mennyezeten, a padlón vagy a falakon lévő nehéz mozaik burkolólapok elhelyezése érdekében a Mapei Kerabond T ragasztót előnyben kell részesíteni, fehér és szürke cementkompozíció formájában. A nagy tapadási képesség lehetővé teszi a burkolóanyagok felhúzását mind vízszintes, mind függőleges felületeken. Ugyanakkor a szakértők tudomásul veszik a kúszás vagy az esés. A keveréknek nagy a nedvességállósága, ami különösen fontos a kád csempéitekor. A termék jellemzője a hosszú távú életképesség (8 óra), a lehetőség a meleg padló használatára. A mester 45 percen belül beállíthatja a csempe ragasztását.

A fórumokon heves vita alakul ki a munka megoldásának előkészítése során. Néhány kavics jó a vízen való munkavégzésnél, míg mások az Isolastic használatát javasolják. A készítmény nem alkalmazható deformálható szubsztrátumokra (gipszkarton, azbesztcement).

2 Litokol Litoplus K55

Száraz ragasztókészítmény A Litokol Litoplus K55 fehér cement alapú. Ennek köszönhetően tökéletes a természetes fehér kő ragasztásához, átlátszó és színes mozaikhoz. A szakemberek úgy vélik, hogy a magas tixotrópia a termék megkülönböztető jellemzője, ami miatt a csempézett anyagok nem csúsznak függőleges alapokra. A ragasztó segítségével külső munkák elvégezhetők, mivel a hőmérséklet-határ a -30. + 90 ° C Megfelelő keverék csempék elhelyezéséhez a meleg padlón. Egy új csempe után járhat egy nap után, és a teljes működés 14 napos expozíció után lehetséges.

A felhasználók azt mondják, hogy a ragasztónak minden szükséges tulajdonsága van az átlátható csempe vagy mozaik készítéséhez. Az oldat 8 órán át használható, és a csempe helyzetét akár 40 percig is beállíthatja. A fehér varrás gyorsan megszilárdul és biztonságosan megtartja a bélést.

1 Ceresit CM 115

Sok mester a Ceresit CM 115 összetételét tekintve a legjobb márvány vagy mozaik burkolatú csempe ragasztó, melynek fő előnye a szárítás utáni ideális vörös szín. Ezért a keverék nem fedi a fény kőből, márványból vagy átlátszó mozaikból készült lemezeket. Ezen tulajdonság mellett a szakemberek kiemelik a ragasztó pozitív elemeit, mint a környezetbarát, a meleg padlóra való felszerelés lehetőségét, a szabadtéri munkát és a nedvesség ellen. Az elkészített oldat 2 órán át megtartja életképességét, és a kezdeti beállítás 25 perc után következik be. A ragasztócsatlakozás vastagsága 4-10 mm legyen, majd a csempe nem csúszik vertikálisan.

A véleményekben a felhasználók tisztában vannak a varrás tökéletesen fehér színével, erõssel és nedvességállóságával. De a ragasztó használata nem ajánlott a kezdőknek. Ezenkívül először gondosan elő kell készíteni a bélés alapját.