Legfontosabb > Bútor

Fürdőszoba design Provence stílusban (55 fotó)

Időről időre sok ember úgy érzi, szükség van egy csendes, magányos helyre, ahol elfelejtheti a mindennapi tevékenységeket. Az ilyen oázis a nyugodt és kényelmes pihenés lehet a fürdőszoba stílusában Provence. A design bájos egyszerűsége a francia tartomány nyugodt légkörét idézi fel, emlékeztetve a meleg nyarat, a napot, a tengert és a végtelen meztelen levendulákat a piercing kék ég alatt. A Provence stílusban berendezett fürdőszobája lenyűgöző munka, melynek eredményeként minden alkalommal örömet szerezhet, és gyönyörködhet a szépségében.

Provence stílus jellemzői

Franciaország délkeleti vidéke, amely az Alpok hegyvonulatai és a Földközi-tenger déli partja között helyezkedik el, figyelemre méltóan hihetetlenül festői jellegű. Természetes színeknek köszönhetően ezeket a széleket már régóta szeretik a művészek, és amikor a nyár közepén a vízszintes rétek a vízszintes lila-bíborvirággal borítanak, a világ minden tájáról érkező turisták Provence-ba érkeznek.

Ennek a csodálatos helynek a romantikus hangulatának átadása érdekében a tervezők a tájképek lenyűgöző színeit egyesítették a hagyományos francia parasztok hagyományos életmódjával. A rusztikus háztartások jellegzetes lakberendezései régi, kissé kopott bútorokkal, mészfehér falakkal és mennyezettel, csipkefüggönyökkel és vintage kerámiákkal könnyedén megkülönböztethetők Provence és sok más stílus között.

A napsütésnek köszönhetően a magas ablakok köszönhetően könnyedén behatolnak a szobákba, így még a fényes színek is felgyulladnak. Provence tényleges árnyalata menta zöld, hűvös kék, levendula, hamu rózsa, lila, szürke, bézs, krém, homokos és gyöngyfehér.

A tervezési irányt meghatározó anyagok a világos színű zománcfestékkel festett fa, valamint a kerámia és a fém (főként bronz, réz, sárgaréz). Gyakran használt fonott és különböző kézműves. A természetes textíliák lenből, pamutból, kenderrostból készülnek.

Provence stílusú belső térben mindenütt megtalálhatók virágos motívumok, madarak, virágok, borsó, aranyos felirat, angyalok vagy szív. Különös figyelmet szentelnek a termékek alakjának - szinte mindig sima görbült vonalak, göndör élek, ovális körvonalak szögtartomány nélkül.

Provence stílusú fürdőszoba

A szoba magas páratartalmát figyelembe véve, a Provence stílusú fürdőszoba falai a legjobbak a kerámia burkolattal. Szerencsére a gyártók óriási választékot kínálnak a szüreti gyűjteményekről hihetetlenül szép témájú mintákkal.

Az alternatív falburkolatok fehér műanyag falpanelek "a fa alatt", nedvességálló pasztell színű festék, mosható vinil tapéta antik plasztikkal vagy nem feltűnő rusztikus nyomtatással.

A fürdőszobában a padlónak minél természetesnek kell lennie. Ez lehet matt, csillogó homok, világosszürke, ibolya, kékes vagy bézs árnyalatú, az átlagos méretű (négyzet vagy hatoldalú) mintázott csempe és a porcelán csempe fehér márvány alatt.

A tökéletes mennyezet a fürdőszobában, Provence stílusban - mész fehérített vagy a legvilágosabb festék. Ha a magasság megengedi, vékony dekoratív műanyag gerendákat lehet lerakni a festett fa alatt. Kívánatos, hogy üregesek legyenek - ez lehetővé teszi, ha szükséges, a kábelezést vagy csöveket álcázni.

épületgépészeti

A fürdőszobai felszerelések legfőbb jellemzője a fürdő Provence stílusú ovális alakja. A dombornyomott kovácsolt lábakra gyakran fel van szerelve magas, íves oldalú zománcfürdő. Vannak monolitikus állványok is, amelyek megismételik a termék sima vonalát. A helytakarékosság érdekében egy változat egy beépített fürdőszobával lehetséges. Ebben az esetben a kinyúló oldalakat a fehérített fa alatt levágott panelek borítják, vagy burkolólapokkal vannak bevonva. Ha a szobában nincs elegendő hely a klasszikus fürdőhöz, akkor a sarok is nagyon alkalmas.

A valódi mosdó a fürdőszoba igazi dekorációja lesz. A hófehér mosdó lekerekített sarkokkal állhat a gyalogos támaszokon, vagy egy funkcionális fadarab vagy egy kovácsolt polc része lehet. A csaptelepek és a csapok antiknak kell lenniük. Bronzból, rézből, nikkelből, sárgarézből készült termékek, valamint króm és arany modellek porcelán alkatrészekkel.

Annak érdekében, hogy a Provence-stílus természetes harmóniáját ne szüntesse meg, a modern felszerelést (kazán, mosógép) el kell álcázni a szekrények ajtajára vagy a fülkébe beágyazva.

Provence stílusú fürdőszobai bútorok

A bútorok fontos szerepet játszanak a fürdőszobában. Provence esetében a legjobb megoldás az olyan zománcozott fából készült szekrények, amelyek nyitott ajtókkal és fiókokkal vannak ellátva, amelyeket általában a mosogató alatt helyeznek el, a mintákkal, csuklós polcokkal és horgokkal azonos stílusban. A tágas fürdőszobában fém (festett fehér) vagy fonott székek is elhelyezhetők.

Ívelt alakú lábak, dombornyomott élek, keretes keretek, hálók, festett porcelán fogantyúk díszítik a vintage fából készült bútorokat (szekrények, ruhák, éjjeliszekrények). Természetesen a valódi régiségek, valamint a modern formatervezett termékek drágák, de ha úgy kívánja, saját Provence fürdőszobai kabinet készíthet. Ráadásul a jövőbeli mestermű üres, szinte minden házban vagy egy régi nagymama házában található: lehet egy rút szekrény vagy szekrény, amely elég festeni, nemes ruhát adni, gyönyörű dekompozíciót vagy festéket csinálni ecsettel, elegáns kiegészítők hozzáadásával.

Ha a fürdőszobában fülkék vannak elhelyezve, nagyon könnyű őket kényelmes polcokká alakítani. Csak néhány fa vagy üveg polcot kell hozzáfűzni, és az alsó részt el kell rejteni a gyönyörű ajtók mögött.

Kiegészítők és dekoráció

Az ismert formatervezési területek közül a Provence a legnagyobb dekorációval büszkélkedhet. A látszólag szembeszökő csillók tízszeresei a tartományi francia belső tér egyedülálló báját és varázsait alkotják, ami igazán meleg és otthonos.

A Provence stílusú fürdőszoba sikeresen kiegészít mindenféle tartozékot. Fonott állványok és dobozok lehetnek fürdéshez; ovális tükrök gipszben, kovácsolt vagy idősebb fa keretben; gipszstukkó és kis tematikus szobrok.

Kerámia adagoló készleteket szép virágokkal kell elhelyezni a polcokon; porcelán vázák és kancsók, szüreti üvegpalackok, illatos gyertyák gyönyörű gyertyatartókban, természetes szappan és kézzel készített kozmetikai készletek.

Megfelelő egy ilyen környezetben fog nézni bolyhos törölközőt és fürdőköpenyt, a bal szem előtt (behajtották a sima cölöpök a nyitott polcokon vagy lóg a horgok).

Hasznos a fürdőszobában és a rattan vagy fonott kosárban. Magas urnában vagy meghosszabbított palackban, fedéllel készíthető, de mindenképpen praktikus és funkcionális megoldás lesz minden napra.

Ha egy ablak van a szobában, akkor függönyökkel kell díszíteni. Könnyű, könnyű tüll, karmosított csipke, szép kendő finom nyomattal, hímzéssel. A vízkezelés során a magánélet védelme érdekében érdemes a vastagabb átlátszatlan szövetek függönyét felakasztani. Az idő múlásával az ablak tetején egy puha hullám összegyűjti őket angol módon.

A Provence stílusú kis fürdőszobája

Annak ellenére, hogy a Provence stílusú lakást általában tágas fürdőszobák kialakításánál választják ki, mégiscsak kompakt szobákban lehet használni. A fényes, romantikus dizájn vizuálisan kibővít egy kis területet, a legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső térben a különböző részleteket.

A fürdőkád és a mosogató kiválasztásakor célszerű a keskeny beágyazott modelleket előnyben részesíteni anélkül, hogy felesleges csíkok lennének. Szoros helyiségben a dombornyomott lábak még mindig nem láthatók, de további polcok vagy talapzatok is hasznosak lehetnek.

Amikor egy kis fürdőszobát tervez Provence-ban, akkor ajánlatos nagy nyomatokat vagy különböző típusú minták kombinációját elhagyni. A monokróm felületek és a keskeny virágkorlátok mint akcentus sokkal jobban fog kinézni.

Az intenzív lila, lila, kék kis helyiségben puha, "kiégett" árnyalatokkal kell helyettesíteni - így könnyebb és légiesebb lesz. Általában a palettának monolitikusnak kell lennie, ellentétes átmenetek vagy túlságosan széttagolt fragmentumok nélkül.

A szabad hely hiánya miatt fel kell adni a tartozékokat, különösen azokat, amelyek nem hordoznak semmiféle funkcionális terhelést. Ha például a mosodai kosár még mindig a mosogató alá vagy az ajtó másik oldalán található a sarokban, akkor alig van egy polc az aroma gyertyák és figurák gyűjtésére.

Ami a különféle samponokat, géleket, balsamokat és más kozmetikumokat illeti, leginkább zárt szekrényekben vagy részlegesen öntött porcelán adagolóba kerülnek, ami nem zavarja a belső tér harmóniáját.

Provence stílusú fürdőszoba design - fotó

Annak érdekében, hogy demonstráljuk a Provence stílus sajátosságait a fürdőszobák tervezésében, összegyűjtöttük a tervrajz legérdekesebb képeit. A bemutatott galériában példákat talál a gyönyörű felületekre, lásd a vízvezeték, a bútorok és a dekoráció kombinációit, kölcsönözhet olyan kényelmes lehetőségeket, amelyek a dimenziós tárgyak elrendezésére és elhelyezkedésére vonatkoznak. Kívánunk inspirációt és sikeres megvalósítását a belsejében tetszett ötletekhez!

Provence stílusú csempe: belsőépítészeti jellemzők

Provence olyan stílus, amelyet a tervezők és a közönséges emberek szeretnek. A népszerűség oka jellemzői: a provence-stílusban díszített helyiségek megkönnyítik a nyugalmat, a pihenést, a kényelem és nyugalom érzését. A Provence stílusú stúdió belső térben történő újjáépítéséhez nem szükséges szakember. Ez a csempe jól mutatja ezt a stílust, de saját tulajdonságokkal rendelkezik.

Stílus jellemzői

Provence nevét a dél-franciaországi régió kapta, ahonnan a történelem a 17. században kezdődött. A terület földrajzi fekvése miatt enyhe és napos éghajlat van. Házak gyakrabban mutatnak ki fényes hangokat. A provencális stílusban díszített belső tér saját tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A falak és a mennyezet világos színei (fehér, bézs, ecru, krém, homok) benne rejlik.
 • A bútorok vagy az egyedi belső részletek színesek lehetnek, de a színeknek homályosnak kell lenniük (elsősorban a mártott, pasztell színekben).
 • A belső részek (háztartási cikkek, konyhai eszközök és vízvezetékek) idősebbnek kell lenniük, például a sárgaréz és a réz színeiben.
 • A stílust kovácsoltvas bútorok vagy egyedi elemei jellemzik (asztal és székek kovácsolt lábai, szekrénykeret elemei).
 • Sok textilnek kell lennie. A szöveteknek természetesnek kell lenniük (len, pamut, vászon, elsőbbségi, kötött tárgyak megengedettek).
 • A bútoranyagnak természetesnek kell lennie. Különböző fajták lehetnek a fa, a kő, a kerámia, a szalma, a rongyos rattan (textúra utánzás megengedett).

Hol használják?

A francia tartomány kerámia cseréje különböző helyiségek kialakításában használható. A választás a saját preferenciáik alapján készül: a legmodernebb kereskedelmi védjegyek széles választékának köszönhetően minden szobához választhat, beleértve a konyhát, a nappali, a fürdőszoba, a hálószoba, a folyosót, az ablakpárkányt.

Ez egy meglehetősen tartós anyag, amely évekig díszítheti a falak és padlók felületét anélkül, hogy kiigazításokra lenne szükség. Tekintsük a főbb helyiségek típusát.

konyha

A kerámia burkolólapok használata a konyhahelyiségben elengedhetetlen. Az ilyen típusú bélés könnyű tisztítható, de nem alakul ki deformálódás a hőmérséklet, a vegyi és szerves anyagok ellen. A konyhahelyiségben a francia vidék stílusa gyakrabban megtestesül, konyhai kötény vagy padlóburkolat készítésével. A kötényt a konyhaszekrény hangszínén kell elhelyezni kis méretű csempék használatával.

A színt úgy kell megválasztani, hogy harmonikusan kiegészítse a konyhaszekrényeket. Érdekesnek tűnik a monofonikus falburkolat, a minták és a határoló elemek kombinációja. Mint a minták használják témái a növények, csokrok levendula, olajbogyó, vázlatok falusi élet.

Legyen óvatos a dísztárgyakkal és a képekkel: ha sok árnyalat van, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a belső tér túlterhelt lesz a részletekkel (ez a rossz ízlés jele).

Provence fürdőszoba

Tartalom:

Mindannyian melegséget és otthoni kényelmet akarunk. Napi problémák és aggodalmak után álmodozva találjuk magunkat egy kényelmes szigeten, ahol teljesen lazíthatunk, fizikailag és szellemileg is fel tudunk gyógyulni. Provence stílusú fürdőszoba tökéletes hely a kikapcsolódásra.

Természetes anyagok, kellemes színek a szemek és rengeteg kézzel készített kiegészítők egyedi légkört teremtenek és segítenek a pozitív hangoláshoz.

Fogjuk meg részletesebben a francia ország főbb jellemzőit.

Fürdőszobai tervezés Provence-ban

Provence, Franciaország egyik legszebb festői területe után elnevezett, tágas szobákat igényel, amelyeknek természetes fénye van. Éppen ezért ez a tendencia gyakoribb a vidéki házakban, ahol nem csak a nappali, hanem a fürdőszobákat is nagy terület jellemzi.

Fürdőszoba kivitelben. Milyen anyagokat válasszon

A klasszikus belső tér a fürdőszobában Provence stílusban használják:

 • természetes fa
 • márvány
 • csempe
 • tapéta
 • stukkó vagy vízi festék

A burkolólapokat a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó területén helyezik el. Egy drágább verzióban ezek a zónák márvány.

Provence stílusú csempe lehet fehér vagy pasztell árnyalat, például "sertés", négyzet vagy hatszögletű. Ha a belső tér ugyanabban a színben van kialakítva, a kötény majolikából készült, szemben a kontraszttal, ritkábban használt növényi mintákkal.

Megjegyzés: a matt lapka ebben az esetben inkább fényes.

A vízzel nem közvetlenül érintkező falrészek tapétával vannak bevonva, vakolva vagy festve. Minden anyagnak nagy nedvességállósággal kell rendelkeznie, amely feltétlenül szerepel a címkén.

Ajánlott a falak festése világos színekben:

 • tejszínes
 • világosszürke
 • homok
 • menta
 • levendula
 • olívabogyó (fehér)

A háttérképeket virágos díszítéssel vagy függőleges csíkkal választják. Néha a falak fehér fadarabokkal vannak feltekercselve.

A fürdőszobában burkolólapok lehetnek terrakotta vagy porcelán. Ezen anyagok alternatívájaként a mesterségesen öregedett fa táblák.

Példák a belső tér a fürdőszobában stílusában Provence a képen:

A faházban található Provence és Country fürdőszoba külön téma. Ha a falakat "taposólemezzel" vagy - még jobb - faházzal borítják, akkor sem lesz szükség a befejező anyagokra.

De... a fa színe a francia országban nem jellemző. Jobb először fésülni a fa, ezáltal "hozzáadni" az életkorát, majd kezelni azt fehér színű kompozícióval (lásd a fotót).

Tipp: ha a fürdőszoba a padláson van, akkor a fagerendákat nyitva kell hagyni. Ez a belső teret különlegessé teszi.

Fürdőszoba bútor Provence-ban

A helyzet objektumai előnyösek, masszívak, jóak, mintha a család egynél több generációját szolgálnák. Természetesen ma ritkán találsz igazi régiségeket, vagy legalábbis vintage bútorokat, de mesterségesen megnehezítheted a francia ország számára.

A szekrények általában üvegezett vagy nyitott polcokkal rendelkeznek, vizuálisan könnyebbek és szellőzőbbek.

Nagyon szép szekrények a fürdőszobában Provence stílusában. A homlokzatát panelekkel vagy faragványokkal díszítik, patinálva és repedt, így létrehozva az úgynevezett "idő-munkahatást". A asztallap márványból készül. A kép finom bronz vagy sárgaréz hardverrel készült.

épületgépészeti

 • A mosogató a fürdőszobában Provence stílusban lehet: beépített, talapzattal ("tulipán") vagy számlával. A felfüggesztett modellek rendkívül ritkák. Anyag: kerámia, márvány vagy mesterséges társa.

A kerek tál alakjában lévő felső modellek leginkább a 18. századi fajansz mosdókagylóra emlékeztetnek, amikor a francia tartományi stílus született. Miután hozzá egy ilyen mosogatót egy korsóval, ahol például az illatos bombákat úszni lehet, egy gyönyörű és elegáns készletet kapunk.

 • A fürdõ - ideális esetben öntöttvas vagy acél - hagyományos alakú legyen. Általában az oroszlán lábát a lábakra helyezik, de a padlón egyszerű támasz lehet.

A tágas szobákban a fürdőszobát ajánlott elhelyezni a központban, különválasztva a textilréteget természetes lenből vagy pamutból. Kívánatos, hogy a színes és a mintázat összhangban van a fürdőszoba ablakfüggönyével.

 • A "bronz" alatt retro stílusú "daruk és zuhanyzók" a végső érzés a provencei fürdőszobák díszítésében.

A Provence zuhanyzós fürdőszobája nem ellentmondás, hanem a hagyomány és a modern kényelem ötvözésének vágya. A készülék kevésbé érzékelhetővé tétele érdekében ajánlatos a nem hidroboxokat használni, de nyitott modelleket teljesen átlátszó falakkal ellátni.

Tipp: a fürdőszoba javításának megkezdéséhez előzetesen egy zuhanyfülkét is el lehet vinni, így a lehető legnagyobb mértékben a kegyetlen szemek elől rejtve. Ez a lehetőség a legjobban harmonikusnak tűnik (lásd a fotót):

Provence stílusú fürdőszoba kiegészítők

Jó, ha sikerül vásárolni a "bolhapiacon" vagy megtalálni az idősebb generáció ritka palackjait, a kozmetikumok tárolására szolgáló dobozokat, szappanos ételeket és egyéb, a francia országzenében pótolhatatlan csínányokat.

Ha ilyen források nem állnak rendelkezésre, a szaküzletekben elég tisztességes partnereket vásárolhat.

Provence kiegészítők kell sok. Ne felejtsd el a kézzel készített szappant és más természetes ápolószereket, amelyek a fürdőszobát is díszítik.

Fonott kosarak ágyneműhöz és fürdő kiegészítőkhöz, kovácsolt támaszok vagy polcok törülközőkhöz, szőtt szőnyegek - mindez szilárd kép létrehozásához szükséges.

Tükrök a fürdőszobában kell választani nagy, lehetőleg teljes növekedésű, fából készült keretek gazdag faragott dekorációval. Az aranyozás azonban kerülendő. Ha a bagetton van jelen, jobb az öregedés hatását alkalmazni, és eltávolítani a fém felesleges csillogását.

Tipp: a fürdőszobai tükör díszíti a festményeket lesz látványos érintés a teljes együttes.

Az olajbogyó dekorációjának fotóelemei:

világítás

Az ország számára általában és francia, különösen jellemző a puha, diffúz világítás, leginkább emlékeztet a természetes. Kívánatos egy klasszikus stílusú csillár lógni a szoba közepén, amelyet több helyi lámpa "támogat".

A fluoreszkáló és a halogén lámpák, függetlenül attól, hogy ismerősek vagy kényelmesek, próbálják meg használni őket Provence-ban. Vagy legalább a láthatatlanná tegye őket.

Sokkal helyesebb a párosított lámpák megvásárlása a fürdőszobában, mindkét oldalán tükrözni a mosdókagyló területét, mint az alábbi fotón:

Kis fürdőszoba Provence stílusában

A francia ország, ahogy fent említettük, jól néz ki a nagy területen lévő helyiségekben. De mi a helyzet azokkal, akik szeretik ezt a tendenciát, és szeretnék újra létrehozni egy kis lakásban?

A kimenet itt stilizált. Például, puha, élénk színekkel díszített szoba, már egy lépést tettünk az álom felé, és szó szerint két vagy három megfelelő tartozékot adunk: egy régi keretben lévő tükör, egy fonott doboz a piszkos ágyhoz vagy kovácsolt lámpákhoz, teljesen felismerhető, fényes képet hozunk létre.

A fotó - a design egy kis fürdőszoba:

Provence olyan stílus, amelyet évszázadok óta teszteltek és nem veszíti el relevanciáját ma. Ugyanakkor finom és hangulatos, képes átalakítani, de nem veszíti el a benne rejlő funkciókat, ez kiváló választás minden fürdőszobában. És tegye egyedivé.

Provence stílusú csempe: a kényelem, a harmónia és a belső tér nyugalma

Provence stílus - üdvösség a városi világ hiúságából. Ez a francia stílusú egy vidéki ház, elveszett a levendula és a búzamezők között. A fényes belső térben domináns "porított" árnyalatok: levendula, olíva, krém, terrakotta, világosszürke és indigó. A dekorációt a természetes fa és a durván kezelt kő uralja. Korszerű, kopott, díszítetlen vagy kovácsoltvas bútorok, porcelán, szőtt textíliák, sok szín... valamint provencális stílusú kerámia burkolólapok.

Provence stílusú csempe

Provence-stílus - elegáns modern design. A természet legérzékenyebb színeit felszívja, különleges eleganciája miatt figyelemre méltó, ezért világszerte népszerűvé vált.

Különlegességek

A kerámiák nagyon jól illeszkednek ebbe a rusztikus stílusba és különleges bájjal látják el a belső teret. A stílusban készült csempe természetesnek, kényelmesnek és kellemesnek látszik a lélek számára. Fényes színei színes foltokkal hatalmas hatással bírnak. A provencei stílusú csempegyűjtemények sikeresen ötvözik az európai kifinomultságot és a mediterrán stílusú stílust a belső térben, ami nélkülözhetetlen minden helyiség kialakításában.

Mint háttér csempe, általában kiválasztott minták fehér vagy bézs. Ami a rajzokat, díszeket illeti, a francia tartomány természetének és szellemének felel meg:

 • virágok és gyógynövények;
 • virágvirágok;
 • lelkipásztori kompozíciók.

A belsõ provanszikus burkolólapok holisztikus stílust és támogatást igényelnek a dekoráció egyéb elemeiben, valamint a megfelelõ kiegészítõk aktív használatához.

A cserép textúrájával kapcsolatban a provence-i stílus meglehetősen demokratikus. Hatékonyan lesz egy csempe fényes és matt felületen. A természetes faimitákkal készült kerámiák nagyon népszerűek, általában a falak és a padlóburkolatok használatára használják a fürdőszobákban és a fürdőszobákban. Könnyűség és szelídség - a csempe fő jellemzői a híres francia tartomány stílusában.

gyártók

Nem minden kerámiatermelő kínál ügyfeleinek gyűjteménye csempék a stílus Provence. Ez az egyik nehézség a csempék kiválasztásában ebben a stílusban. Azonban a Provence irányának igazi szerelmesei választhatják a gyártók megfelelő gyűjteményeit, amelyeket az alábbiakban felsorolunk:

 • Érdemes figyelni a Kerama-Marazzi orosz-olasz gyártó kerámiatermék Provence-gyűjteményére, amelynek fejlesztõi a dél-franciaországi jellegzetességeket fektették be. Különlegessége, hogy a hangsúly a Provencal hálószobájának gasztronómiai jellemzőiről szól. Halételek, olívaolaj, gyümölcs - mindezen elemek tükröződnek a gyűjtemény díszítéseiben. A konyha háttereként a gyártó 30 * 40 méretű kerámialapokat kínál, két színben: bézs és szürke.
 • A lengyel gyártó, a Ceramika Paradyz Provence stílusú padlólapokat gyárt, amelyek hagyományosan természetes kőből készültek. Különlegessége, hogy a csempefelület egyenetlen.
 • Spanyol márkájú csempék a Peronda gyártótól 2013 óta kínálnak gyűjteményt ebben a stílusban Peronda Provence-ban. A minták sajátossága tiszta hangok, dimenziós pontosság és kifogástalanul sima felület. Itt kiválaszthatja mind a sima csempéket, mind a termékeket Provencal mintával (virág dísz, kő utánzása, kis minták). A Peronda Provence kerámiatermékek műszaki jellemzői ellenállóak a nagy szilárdságú hőmérséklettel és nedvességmegmunkáló anyagokkal szemben. Ezek a tulajdonságok segítik a fürdőszoba megjelenését kitűnő állapotban, tíz év múlva.
 • Az orosz gyártó Berezakeramika is hozzájárult a provence-stílus történetéhez, ugyanazt a gyűjteményt kínálva a fogyasztók számára. Elegáns, könnyed minták, amelyeknek alig nyomon követett dísze megtalálja csodálóit.
 • Egy másik hazai hatóság a kerámiatermékek gyártásában - az Uralkeramika cég bemutatta egyedi Provence-gyűjteményét. A falburkolat színe - bézs - jól illeszkedik a padlólapokhoz, amelyek márványt utánoznak. A gyűjtemény csúcspontja a díszítésnek köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy szokatlan belső teret hozzon létre a fürdőszobában. A dekoratív elemek segítenek a falakon és lámpákon, az ablakokon, a vázákkal ellátott fiókos szekrénnyel, sőt az elegáns képkereteken is.
 • A fehérorosz gyár "Keramin" a konyhaterület eredeti kialakítását kínálja a dél-franciaországi stílusban. A Provence kollekcióban 3 változat található a háttércsempék mintái, valamint a dekoratív változatok, köztük érdekes panelek.
 • A Ciottoli kerámia csempe gyűjteménye az "Elios Ceramica" -ból lehetővé teszi, hogy a provansális tájékozódást az elfogadható anyagköltségek keretében valósítsa meg. Az olasz gyártó e cserépének idõs felülete különleges titokzatos megjelenést, nemes finomságot biztosít. A minták alapmérete 10 x 10 cm, a színek pasztellek, nyugtatók: a bézstől a halvány rózsaszínig. A gyűjteménynek számos lehetősége van a gyümölcsök ábrázolására.
 • A spanyol gyártó MAINZU számos gyűjteményt kínál a Provence stílusában, amelyek közül az egyiket "Vitra" -nak nevezik. Ebben megtalálja a falak és padlók kerámiáit a dél-franciaországi szellemben. A gyöngyházfehértől a sötétlila színű, "nedves" hatású háttérzene ellentétben áll a fényes dekorokkal, amelyek a csendéleteket és az absztrakt rajzokat ábrázolják.

A "Blooming" egy másik kollekció ebből a gyárból, amelyet fürdőszobákhoz és konyhákhoz terveztek. A virágzás a gyűjtemény alapja. Minden háttérmintát alma, liliom, rózsa, kamilla, peonies virágokkal díszítenek. De a dekorok egyszínűek és fényesek.

Alkalmazás apróságai

A Provence stílusú konyha belső kialakítása nagy szerepet játszik a falburkolatokban. De a csempe a padló - ez elsősorban a minták, hogy utánozza a természetes kő. A padlóburkolat természetességének hatását egyenetlen textúrával használják.

Jobb, ha a padlólapokat ugyanabból a gyűjteményből választja, mint a falazólapok. De ha úgy kívánja, kombinálhatja a különböző gyűjteményekből származó fal- és padlóburkolatokat, provansális stílusban, mindent összehangolva egy koherens és harmonikus kompozícióba.

A szín tekintetében a fényes tartományra kell összpontosítania. A konyhában használjon tartós matt lapokat, hogy elkerülje a csúszás lehetőségét.

Külön figyelmet fordítanak a konyharuhák mintáira. Ez a konyha legaktívabb zónája: a munkaterület kötényének felülete jobban szennyezett a forró gőz és nedvesség hatására. A konyhai kötény azonban a konyha sajátos arca. Nagyon eredeti panel néz ki a konyhában lévő csempékből a kötényre. És itt egyszerre egy gyönyörű és biztonságos zónát kell létrehoznunk. A befejeződésnél jobb, ha a csempéket a kis formátumú Provencál stílusban használják - 10 * 10 vagy 20 * 20 cm-esek. A fent említett gyártóknak hasonló méretű csempék léteznek. Nagyszerű díszítést fog látni az ételek, a zöldségek és a gyümölcsök képével, a főzéssel.

Az egyik divatos megoldás a fotólapok használata. A kerámiák a belső tér egyedi jellemzői alatt készülnek, figyelembe véve a szoba kialakításának árnyalatait. Teljesen bármilyen képet alkalmazhat a fotólapra. Ez lehet a francia tartomány vidéki tájképe, csendélet stb.

A Provençal hátteréhez válaszd a csendes semleges hangokat, és a díszítményekhez - telített színeket. A legorganikusabb a stílus - zöld, olíva, kék és bézs árnyalatok. Opcióként a téglához alkalmas, vidéki ház csempe konyhája felé néz. Az ilyen mintákat könnyű megtalálni az európai és hazai gyártók gyűjteményeinek katalógusában.

A belsõ képek fényében láthatjuk, hogy Provence stílusát átlós csempe elrendezés jellemzi. Ez a tájékozódás a legsikeresebb és legegyszerűbb módja annak, hogy egy francia elegáns designt nyújtsanak. Az eredeti megoldás az ugyanazon színspektrum különböző árnyalatú csempeinek váltakozása a falon.

Provence Tile árak

A Provence-stílusú kerámiatermékek költségeinek számában sok a gyártótól és az egyedi gyűjteményektől függ. Az orosz és belorusz gyártók csempei sokkal olcsóbbak lesznek, mint az olaszországi és spanyol gyárak. Összehasonlításképpen: a Keramin-gyárból származó Provence-fali csempe költsége 495 rubel / négyzetméter, a legolcsóbb Kerama-Marazzi termékek ára 650 rubel / négyzetméter. m.

Tippek a csempe kiválasztásához

Annak a ténynek köszönhetően, hogy kevés provencalis stílusú csempe gyűjteménye van, néha nehéz megbirkózni a megfelelő termékek kiválasztásával. Mit tanácsolnak a szakemberek ebben az esetben?

 • A padlóhoz válasszon csúszásmentes cserépet matt felületen.
 • A falak és a padló a fürdőszobában kell csempézni javított kémiai jellemzőkkel.
 • A csempe kiválasztásakor a legfontosabb részlet a kopásállóság jelzője. Minél magasabb az osztály, annál megbízhatóbb a termék.
 • A színek és a dekorok kiválasztásakor vegye figyelembe az általános stílus irányát. A csempe hangjának illeszkednie kell a teljes kompozícióba.
 • A konyhában legalább egy olyan elemnek kell lennie, amely támogatja a kiválasztott csempe hátterét (panelek, függönyök).
 • Kívánatos, hogy a padlólapokat a bútorok színével kombinálják.

Helyezhetem a csempe a festékre, olvasd el ezt a cikket.

Fürdőszoba ötletek: videó

megállapítások

A Provencal csempe összes gyűjteménye meglepően szép díszítő kerámia készlet a francia tartomány stílusú konyhák és fürdőszobák belső kialakításában. Tervüket a töredékek és a szavak, a növények és a gyümölcsök, a csendéletek ábrázolásának részeként fejlesztették ki. Mindez a paplan hatását hozza létre, amely a konyha valódi házi békéjét, a rusztikus élet harmóniáját és kényelmét adja.

Provence stílusú fürdőszobája - a déli Franciaország varázsa

Az otthon egy férfinak nem csak erőd, de a nyugodt és csendes komfort sarka, ahol pihenhet a város rohanásából és stresszéből. Ezért nem meglepő, hogy minden lehetséges kényelem és elegancia megtervezzük otthonunkat. Azok számára, akik a nyugalomban, a dél-franciaországi varázslatban szeretnek lenni, a Provence-stílusú fürdőszoba tökéletes.

Kényelmes bútorok, mediterrán vintage, lágy pasztell árnyalatok és sok fény - ez a tökéletes recept egy elegáns, fűszeres, de otthonos, gyönyörű Provençal belsejében. Ebben a cikkben beszélünk a stílus jellemzőiről, a felhasznált anyagokról és a megfogalmazott nyílásokról.

Stílus jellemzői

Provence stílusú eredete a Földközi-tenger partján, ugyanazon a tartományon belül a francia tartományban. Ismeretes, hogy a franciaek, mint senki más, nem tud élni ízlésesen, élvezve a nap minden pillanatában. Ezért is megközelítik otthonuk belsejének kialakulását: könnyen, kecsesen és tökéletesen elegánsan. A Provence stílus jellemzői:

 • Fényes, pasztell színek. A Provence stílusú belső térben zömök, nyugodt, kissé poros árnyalatokat használnak a pasztell színekben.

Fontos! A provence-stílus legfontosabb jellemzője a természet közelsége, ezért belső, főleg természetes anyagokat, természetes színeket és egyszerű formákat hoznak létre.

Színtartomány

A Provence stílusú stílust a könnyedség, a súlytalanság és a szabadság érzésével kell létrehozni, így a színeket pasztell színekben kell tartani. És használnia kell a szelíd természetes, fényes és elnémított árnyalatokat, amelyeknek köszönhetően a belső világ kissé bohémes lesz. A provence-stílus a következő tartományban tükröződik:

 1. Természetes fás árnyalatok. A természetes fából készült színek nagyszerűen nézik a provanszi belső térben, és hozzáteszik a fürdőszoba közelségét egy aranyos, egyszerű francia faluhoz.

Ne felejtsük el, hogy a belső színsémának kissé porosnak és nyugodtnak kell lennie, mintha a színek az olajbogyó finom sugarai alatt égnek. Ez a technika a fürdőszobát antik megjelenésű, nemes érintéssel díszíti.

Fal- és padlóburkolat

A provencei belső térben számos dekoráció, kényelmes bútor található, így a falak és a padló díszítése minimalista, nyugodt és fűszerezett. Olyan hátteret kell létrehoznia, amely kiegyensúlyozza a fényes kiegészítőket, virágnyomatokat és egyéb díszítéseket. Ezért a tervezők a következő hagyományos befejezési módszereket használják:

 • A provencei belső tér padlójával szemben a leggyakrabban használt természetes fa, amelynek gazdag textúrája és természetes színe a víztaszító olaj-impregnálás által hangsúlyozott. Jobb a könnyű faanyag használata. A padló díszítésében lévő fa cseréje matt színű csempe lehet.

Ne felejtsd el, hogy a provence-stílus eklektikus, összetett, így jó tervezési lépés lesz, hogy összehozzák a belső térben több befejező módszert és hasonló hangokat, amelyek jól össze vannak kapcsolva egymással.

Bútor és vízvezeték

A Provence stílusú fürdőszobai bútorok, pl. A vízvezeték szerelvények, szüreti megjelenésűek. Ezért szükség van a hagyományos formák, a klasszikus design és a természetes anyagok kiválasztására. Használhatja antik bútorok vagy mesterségesen korú modern. A tervezők bizonyos szabályokat követnek a provence-stílusú fürdőszoba tervezésénél:

 1. A fürdőszobai bútorok, amelyek a provence-i stílusra utalnak, elegánsak és világosaknak kell lenniük. Faragott modellek, díszes modellek jól illeszkednek a belső térbe. Egy jó megoldás a különféle bútorok különböző bútorainak használata, a fény légköre, egy kevés gondatlan francia elegancia. A Provençal stílus szellemében fonott bútorok, fából készült, kezeletlen fa vagy pasztell színekkel festett.
 2. A provencális belső kialakításnak klasszikusnak és elegánsnak kell lennie. Fontos, hogy sima vonalakkal, ovális alakkal, fürdőkáddal, kemény, öntöttvas, mesterséges vagy természetes kővel ellátott modelleket válasszon. A régimódi szelepek kiegészítik a belső tér retro képét.

Figyelj! A Provencal-design fürdőszobában általában eléggé bőséges bútorok állnak rendelkezésre. Azonban a Provence stílusú fürdőszobai bútoroknak világosnak és kompaktnak kell lenniük, így sok hely van a szobában.

világítás

A provence-stílus legfontosabb pillanata a helyes megvilágítás, amely a napfényes mediterrán tengerpart hangulatát hozza létre. Mivel a fürdőszoba leginkább kis méretű, de lenyűgöző funkcionális terhelésű, meg kell próbálni, hogy a bútorok és a bútorok ne sötétedjenek. Ennek a hangulatnak a megteremtéséhez a tervezők a következő megoldásokat alkalmazzák:

 • Finom fényt és pasztell színeket nyújtó anyagok, amelyek vizuálisan nagyobb méretűek, tágasabbak.
 • Többféle világítási forgatókönyv, amelyek természetes, diffúz fényt adnak meleg színhőmérsékleten.
 • Ablakot. Az ablak egy hatalmas forrása a természetes fénynek, ami azonnal hozzáadja a térfogatot a fürdőszobában.

Fontos! A fürdőszobában lévő ablak nem csak vizuálisan bővíti a helyiséget, és hozzáférést biztosít a természetes fényhez, hanem javítja a légáramlást is, ami hozzájárul a jobb szellőzéshez.

Charming Provence stílus a fürdőszobában - 30 fotó

A romantikus francia Provence stílus ideális azok számára, akik szeretik az elegáns és hangulatos belső tereket. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 30 legjobb fényképet, bemutatva, hogyan lehet a Provence stílusa a fürdőszobában, beleértve azokat a bútorokat, burkolólapokat és kiegészítőket is, amelyeket a francia vidék egyedülálló légkörének megteremtéséhez kell választani.

Gyönyörű Provence fürdőszoba

A Provence stílusban berendezett fürdőszobának mind a vidéki varázsa, mind pedig a finom, elbűvölő jegyekkel kell rendelkeznie. Ennek eléréséhez használhatja a megfelelő színtartományt, a régi és a mesterségesen öregedett anyagokat, valamint a tartozékok gondos kiválasztását.

Antik vagy mesterséges idősödő bútorok (olvasd el a cikket Hogyan készítsd el a régi bútorokat a saját kezeddel) a belső tér hangulatos és informális jellegét. Ezenkívül a Provence stílusú fürdőszobának megfelelő vízvezetékkel kell rendelkeznie. Például a hagyományos provence-fürdők kerek vagy hajlított alakúak, gyönyörű, kovácsolt lábakkal arany vagy bronz borítással. A mosdókészülékek általában ovális alakban különböznek egymástól, és a zuhanykabinok virágos mintázattal és díszítéssel vannak díszítve. A teljes kompozíciót elegáns fúvókák egészítik ki, fényes krómozott vagy arany, bronz vagy ezüst kivitelben.

Bútor kiválasztása a fürdőszobába Provence

Az egyik legkedveltebb módja annak, hogy Provence-stílusú fürdőszobát hozzanak létre, az antik vagy kézzel idősebb bútorok használata. A fürdőszoba kialakításában ilyen látványt lehet székek és padok, állvány a mosdó alá, vászon szekrény és különböző polcok. Ne feledje, hogy különböző anyagokból készülhetnek - fa, fém, MDF stb. - de feltétlenül kifejező formájuk van. Gyakran a Provence stílusú fürdőszobai bútorok terrakotta, kék, barna és világoszöld árnyalatokkal vannak festve, valamint kovácsolt és faragott részletekkel, faragott fából készült fogantyúkkal és virágmintákkal egészítik ki.

Ha a szoba helyisége lehetővé teszi, a fürdőszobában Provence-stílusát kiegészítheti fonott mosodai kosarakkal, kovácsoltvas székekkel, könyvespolcokkal, elegáns válaszfalakkal és öltözőasztalokkal.

Provence stílusú fürdőszoba csempe

Miért olyan sokan szeretik a Provence-stílust a fürdőszobában és a ház többi szobájában? Ennek fő oka valójában a melegség és a családias légkör egyedülálló érzése. És ezt az érzést a padló és a fal megfelelő kialakításával továbbítják.

A Provence stílusú fürdőszobai burkolólapok, általában különböző puha pasztell színek: világoszöld, világoskék, bézs és a tengerzöld szín. A Provence stílusú fürdőszobája egyszerűen csak virágos mintával és kerámia burkolólapokkal büszkélkedik.

Ha a Provence-i stílushoz tartozó padlóburkolatokról beszélünk, akkor a legjobb megoldás egy kő, valamint fából készült csempék, réz, kő vagy meleg barna árnyalatokból készült. És ne felejts el egy kis rusztikus szőnyeget tetejére tenni!

Provence stílusú fürdőszoba kiegészítők

Fonott mosodai kosarak, antik vázák és edények zöldekkel, jácintokkal, tulipánokkal vagy levendulával, gyönyörű lámpákkal, tükrökkel és függönyökkel - mindez segít a csodálatos Provence stílusú kialakításában a fürdőszobában.

A provencei stílusú fürdőszoba egyedülálló és kifinomult hangulatát olyan részletekkel egészítik ki, mint: festmények festői tájakkal, nagyméretű tükrökkel, antik keretekkel, porcelán figurákkal, hajózási témájú dekorációkkal és gyönyörű vázákkal. Ezeket a Provence stílusú stílusos fürdőszobai kiegészítőket ki kell egészíteni kovácsolt vagy klasszikus lámpákkal, padlólámpákkal, fali lámpákkal és csillárokkal, valamint elengedhetetlen tulajdonsága ennek a stílusnak - fényes pamut vagy vászonszöveteknek.

A Provence könnyű és elegáns stílusa a fürdőszobát egy kényelmes és kényelmes övezetbe fordítja, amely hozzájárul a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz. Reméljük, hogy cikkünk tetszett és segített neked. Köszönjük az Dekorin olvasását!

Provence Stílus Fürdőszoba - 90 Design Ötletek Fotók

Fürdőszoba - egy különleges hely a házban, amit szeretne kényelmes és elegáns. Azok számára, akik a kifinomult, tágas belső téreket élvezik élénk színekben, a legjobbak egy provence-stílusú fürdőszobában.

A Provence-stílus megkülönböztető jellemzői:

Természetes anyagok. A fa, a cserép, a fém és a kő tökéletesen illeszkedik, de a műanyag ebben a stílusban teljesen elfogadhatatlan. A fémkeretek, a kerámia burkolatok, a kovácsoltvas lámpák tükrében Provence légkörét teremtik a fürdőszobában;

Az öregedés hatása. A fürdőszoba belseje a bizonyítottan illeszkedő felülettel repedésekkel borítva, függetlenül attól, hogy a csempe a padlón vagy az ajtó ajtaja, és vintage kiegészítők;

Puha pasztell színek. Ebben a stílusban szinte sötét színek; A leggyakoribb a bézs, krémszínű, kék, halványsárga, meleg fehér árnyalat. Ebben a tartományban teljesíteni kell a Provence fürdőszobai belső tér minden elemét: textíliák, csempe és világítótestek;

A kis részleteket (pl. Szőnyeget vagy törülközőt) egy egységes stílushoz kell kötni, kiegészítve az átfogó képet, és hangsúlyozva az egyéniséget;

Rengeteg fény. Provence stílusú eredetű napos francia falvak, így a világítás kap különös figyelmet. Minél több lámpa, tükör és fényvisszaverő felület van, annál jobb.

anyagok

A Provence legjobb fürdőszobájának kialakításához természetes anyagok.

A falakat általában matt fényű vakolattal borítják. A vakolat jó alternatívája lehet fa panelek, amelyeket előzetesen kezelni kell nedvességálló kompozícióval vagy kerámia lapokkal.

Ezt a stílust nagyméretű ablak jellemzi a fürdőszobában, és a keretnek fából kell készülnie. Javasoljuk, hogy a mennyezet fehér legyen. Ha a fürdőszoba elegendő magasságban van, akkor a fa mennyezeti gerendák tökéletesen megfelelőnek tűnnek.

A padló befejezéséhez kő, természetes árnyalatú csempe vagy fa nedvességálló tulajdonságokkal használható. Az ajtók, tükrök és egyéb kiegészítők a Provence fürdőszobának kissé idősebbnek kell lennie: valahol megrepedt, valahova kopott.

Bár a Provence stílus egyszerűségét jelzi, lehetőség van a festészet megfelelő határokon belül történő hozzáadására, például a szekrények ajtajára. A növényi témák származási mintái közül a legnépszerűbb.

bútor

Bútor a fürdőszobába Provence különleges igényeinek megfelelően:

 • Az anyag fából vagy fémből készült;
 • Semmi baj! A kegyelem és az egyszerűség e stílus fő elvei;
 • Ha rendelkezésre állnak a helyek, hozzá lehet adni egy fonott széket vagy egy antik szekrényt a fürdőszobába;
 • A modern bútormodelleket el kell hagyni, a Provence stílusát tekintve pedig nem feltétlenül alkalmasak.

dekoráció

A Provence szellemében végzett befejezéshez jellegzetes finomságok jellemzőek:

Az ablakfüggönyöknek világosnak, mattnak, egyszerű mintázattal kell rendelkezniük. A csipke opciók is jól néznek ki. A tükör jobb választani laza formákat, keretezve bronz vagy réz.

Gyakran a belsőépítészetben van egy dekoupage technika, ami nagyon vonzó a craquelure lakkal együtt. A szárított fűszernövények és a megfelelő stílussal rendelkező festmények jól díszítik.

Az utolsó érintés lehet egy fonott mosodai kosár, amely tökéletesen kiegészíti a belső teret.

tippek

Néhány dolog, hogy figyeljen, amikor befejezi a fürdőszobát:

Ha közelebbről megnézzük a Provence fürdőszobájának fényképét, nyilvánvalóvá válik, hogy a vízvezetéknek is harmonikusan kell belekerülnie a belső térbe. Az éles elemekkel rendelkező modern elemek nem illeszkednek a Provence lágy képébe, ezért a régi időkből készült csapok, fürdőkád és más részek kerekített vázlatával kell felvenni őket.

A vízvezeték anyaga nincs korlátozva, az egyetlen feltétel az, hogy világos színek legyenek. De a fürdő lábak lehet réz, bronz vagy kovácsolt.

A legfontosabb dolog - a fürdőszobának tágasnak kell lennie, különben nem fog működni, hogy felfedje a provence-stílus minden varázsát. Egy másik árnyalat a fürdő, ellentétben a szokásos verzióval, általában a szoba közepén helyezkedik el, ami csak egy nagy területen kényelmes.

A Provence stílusú fürdőszobai kerámia csempe

Boltunkban 1459 rubel / m² áron vásárolhat kerámia burkolólapot a Provence stílusú fürdőszobához. 9 gyűjteménye kerámia csempe.

Hírek és kapcsolódó cikkek

Ebben a cikkben gyűjtöttünk példákat a kerámia burkolólapok és a porcelán csempék gyűjteményére, amelyek sok évig továbbra is keresnek, a divatirányzattól függetlenül.

Ebben a cikkben 7 sablongyűjteményt gyűjtöttünk össze. Vessen egy pillantást - talán ideje frissíteni a fürdőszobát, a konyhát vagy a nappalit?

Örömmel kínálunk Önnek három új csempegyűjteményt, melyeket befejező kőből stilizált: Naxos Lithos, Coem Reverso és Coem Reverso-2.

Bemutatjuk, hogy milyen anyagokat inspiráltak a kerámia lapkák tervezői ebben az évben és milyen új textúrák láthatók a Cevisama 2017 kiállításon.

Tekintse meg az Azteca spanyol kerámia lapok új gyűjteményeit a katalógusunkban: Settecento, London Lux, Moonland.

Ne hagyja ki a látványos újdonságokat a mi katalógusunkban: Pastorelli Komi, Emigres Madeira, Keope Elements Lux.

A fürdőszobában lévő falak, konyhai kötény, padló a folyosón vagy a nappaliban - nem csak a kerámia burkolólapok használatának lehetősége. Ebben a cikkben 6 eredeti ötletet gyűjtöttünk a porcelán kőagyag és a kerámia burkolólapok használatára, hogy világos és szokatlan megoldásokat hozzon létre otthonunk számára. Reméljük, inspirálnak Önt arra, hogy változtassa meg a belső térben!

A Mapisa Eden Garde és a Saloni Civis egy remek klasszikus stílusú fürdőszobát kínál.

Vessen egy pillantást az új termékekre: GayaFores Brooklyn porcelán kő, Ibero Zero kerámia és Metropol Track porcelán kő.

A kerámia burkolólapok egyik trendje a kézzel készített utánzás. Csempe, mintha kézzel festett, vagy kézzel festették, egyre több szurkolót szerzett. Az elmúlt évszázadok hagyományos kerámiáinak bűbájával megőrizve az ilyen burkolólapok a modern tartósságot, gyárthatóságot és elfogadható árat élvezhetik.

Nézte a gyűjteményeket

 • lát
 • olvas
 • Gondolj

Cserép szalonunk:

 • Több mint 500 gyűjtemény csempe, porcelán csempe
  és a vezető európai gyárak mozaikjai
 • Professzionális szolgáltatás
  a kerámia burkolólapok kiválasztásáról
 • Minden új tétel és értékesítési találat
  egy helyen!

3D-s tervezési projekt ajándékként!

50 000 rubel megrendeléskor

 • A vázlatról a teljesre
  3D elrendezés minden számítással.
 • 100% -os megfelelés az eredményhez
  Az Ön elvárásainak megfelelően!

1 év - a vásárlás pillanatától

 • Csak velünk - kiterjesztve
  garancia minden termékre!
 • Mindig megyünk
  megfeleljen az ügyfélnek!

Minőségi termékek

 • Meg tudsz vásárolni mindent, amire szükséged van a csempék gyártásához.
 • Ragasztók, megoldások, simító és egyéb anyagok versenyképes áron!
 • A Litokol ® építőanyag-keverék vezető gyártója kiváló minőségű termékeket

Szolgáltatásaink és szolgáltatásaink:

 • 9 év szállítás
  csempék egész Oroszországban;
 • Hibás logisztikai rendszer;

Fizetheti a megrendelést:

Az irodánkban vagy a szállítmányozó a szállítás időpontjában

Készpénz nélküli kifizetések magánszemélyek és jogi személyek számára

Bankkártyák "Visa" és "MasterCard" irodánkban

A megrendelés kézhezvételekor vagy felszedéskor

Provence stílusú fürdőszoba

Szép Provence stílusú fürdőszoba minden nő álma. Ez a design képes a napi rutin és a sürgős osztályoktól eljutni a francia tartomány távoli régiójába. Ma Provence stílusát gyakran kiegészítik a klasszikus angol design, az ország országa és a buja chebbi elemei.

Stílus jellemzői

Minden tartozék, felület és bútor egy ilyen fürdőszobában lélegzik az egyszerűség, kényelem és nyugalom. Az űrlapok a klasszikus és a természetes anyagokat választják. A Provence stílusú fürdőszoba olyan emberek számára szeretettel várja, akik kedvelik a sok aranyos tartozékot, hímzett törölközőt és finom csokrot, a virággal ábrázolt virágokkal. Ennek a designnak az előnye az egyetemes örökkévalóságban rejlik, nehéz elképzelni azokat az időket, amikor a divatból kerülnek ki. Ebben a fürdőben a tulajdonos képes megtestesíteni az egyéniségét, így lehetetlen ugyanazon stílusban két azonos szobát találni.

A stílus főbb jellemzői több ponton kombinálhatók:

1. Az anyagok csak természetesek. A divatos dizájner házak és a múlt interieurumainak retro-magazinjaiban szereplő összes képen látható, hogy a padló, falak, mennyezet, bútorok és kiegészítők egy ilyen fürdőszobában természetes fából, kerámiából, régi öntöttvasból és ritka esetekben üvegből készülnek. A paletta mindig a vadon élő árnyalatokból áll - ezek finom árnyalatok lehetnek az olajbogyó, az égszínkék, a kék, a kék, a növényi, a terrakotta és a bézs színben. A természetes faburkolat üdvözlendő - meglehetősen drága, mivel speciális kezelést igényel a magas páratartalmú helyiségekben, de mindig győzelemre tart.

2. A padlót elég nagy kerámia csempe borítja, amely alkalmas a mosáshoz. Nagyon gyakran a padlófelület ugyanolyan színű, mint a falak, bár kissé sötétebb lehet. Például ha egy Provence-stílusú fürdőszoba egy kis lakásban van felszerelve, válasszon kellemes, nem kontrasztos átmenetet: a terrakotta-bézs vagy az azúrkéktól a világoskékig.

3. A mennyezet és a falak egy színben készülnek annak érdekében, hogy kissé "emelje" a szoba magasságát. A falakat általában egyszerűen festették vagy vakolják, ez a megközelítés a jövőben rengeteg szép polcot, horgokat, törülközőkkel és vázákkal rendelkezik, amelyek holtfa jellegűek. Néhány mester azt javasolja, hogy tégla utánzat legyen - elég elfogadható, de inkább az angol, klasszikus stílusra vonatkozik.

Bútorok és kiegészítők Provence stílusban

Ha a Provence stílusú fürdőszobában lévő csempe semleges színű lesz, akkor magának a fürdőnek, szekrényeknek, mosogatónak és számos tartozéknak színesnek kell lennie. Ugyanakkor az árnyalatoknak is kellemesnek kell lenniük, a természet palettájából. A fürdő egy ilyen helyiségben klasszikus stílusú - csavart, alacsony lábakkal, csak fehér lehet, zöldes, olíva- vagy citromfestékkel. Az anyag általában öntöttvas, de vannak modern változatok, amelyek gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a klasszikusoktól, de könnyebb ötvözetekből készülnek. Egyébként egy egyszerű téglalap alakú fürdőt is készíthet, de az oldalát fából vagy kerámiából kell díszíteni.

A bútorok jobbak a fából vagy az öntöttvasból választani, festeni lehet, ritka virágmotívumokat okozva a falakon. A mosogatót finomítani kell, lehet a lábakon, tulipán formájában vagy egy fa asztallapba ágyazható. A helyiségnek nagy számú textíliát kell viselnie, tiszta hímzéssel, lehetőleg kézi munkával. A legegyszerűbb megoldás a virágos motívumokkal ellátott függönyök és pár nedvességálló kép a falakon tájképekkel. Ha a színséma a szobában fehér és kék, akkor tartozékokat vegyen fel egy tengeri témában: világítótornyok, sirályok és homokos partok.