Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

Általános elvek és szabályok

Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

Függőleges és vízszintes elrendezés

A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

Sáv-útmutató

A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

A kívánt hatás fokozása.

Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

határ

Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

Táblázat elrendezés példák

A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

Sötétebb alsó

Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

Sötét színű panelek a fal alján

Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

A hangsúly fala

Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

A változatossághoz használhat mozaikot

A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

Virág motívumok

A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

Fektetés a padlón

Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

A padlólapok elrendezési módszerei

Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

További lehetőségek

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

Csempe egy kis fürdőszoba - A legszebb helyezés a belső térben! (80 kép)

A fürdőszobákhoz tervezett kis szobák nagyon gyakran a modern design stílusban díszített lakásokban láthatók.

A fürdőszoba méretének vizuális megnöveléséhez meg kell választania a megfelelő színsémát és a belsőépítészeti anyagokat.

A szoba színárnyalatainak felvételéhez ez egy nagyon fontos esemény, mivel a befejező anyagok színeit és mintáit össze kell kapcsolni, hogy kiváló belsőséget alkossanak.

Ez teszi kényelmessé a fürdőszobát, és kellemes környezetet teremt, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen fürdés közben. A fürdőszoba bővítéséhez teljes helyre kell átépíteni a szobát.

Ez eléggé költséges esemény, amely bizonyos nehézségekkel jár, a belső munka végrehajtásakor. A terület kiterjesztésének legjobb módja az, hogy vizuálisan kiterjessze a csempe.

A befejező anyag kiválasztása

Ha egy kis helyiséget szeretne elhelyezni, válasszon egy cserépet a belsőépítészethez a következő kategóriákban:

 • Színárnyalat és csempe mintázat.
 • A befejező csempe mérete.
 • Anyag, amelyről a befejező csempe készül.

Kis fürdőhely kialakításakor a legjobb, ha közepes méretű csempéket használnak, ami vizuális növekedést okoz a térben és a területen. Ebből a célból a legjobb 200x300 mm méretű kerámia burkolólapot vásárolni.

A helyiség magasságában, hosszában és szélességében vizuálisan bővülő terület lehetséges. Egyidejűleg tudni kell, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy milyen alakú a csempe.

Ha a fürdőszobát ki kell terjeszteni, akkor a legjobb a téglalap alakú lapok függőleges elhelyezése. A vizuális terület különböző irányú megnöveléséhez a burkolólapokat vízszintesen kell elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszoba eredeti méretére kell összpontosítania.

A szoba alakja és a csempe kiválasztása

Milyen méretű legyen a csempe egy kis fürdőszobához, attól függ, hogy milyen a szoba alakja, a fürdőszoba szűk helyisége, bővíthető.

Ehhez nem szükséges sötét árnyalatokat használni, csakúgy, mint a falaknál a nagyméretű lapok elhelyezése: 150x300 mm, 300x600 mm, 450x450 mm, 300x300 mm, 600x600 mm.

A befejező anyag színárnyalatainak világosnak kell lenniük. Ez egy tágas terem vizuális hatását hozza létre. A négyzet alakú helyiség esetében a legjobb a négyzet alakú lapok használata.

Megfelelő anyagméret 300x300 mm, 450x450 mm, 500x500 mm. A legfontosabb dolog, amit tudnia kell: a fürdőszoba helyes elrendezésének köszönhetően a fürdőszoba kibővül.

Színárnyalatok

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőhely elkészítéséhez jobb egy fehér árnyalat kiválasztása, de ez az elmélet nem teljesen igaz.

A fehér árnyalatú helyiségek nagy jelenlétében a fürdõszoba túlságosan egyszerûnek és unalmas légkörnek tűnik, miközben sokan kórházi osztályon társulnak.

Szeretném megjegyezni, hogy a szoba vizuális terjeszkedésének hatása nem lesz látható, csak a helyiség megvilágítása nő. Tudnia kell, hogy a fehér szín tökéletesen kombinálható más világos színekkel és hangokkal.

A formatervező szakemberek nem javasolják a sötét színek kis fürdőszobákban történő használatát, mivel ezek túlságosan lehangoltak, ezáltal a helyiség vizuális csökkentését eredményezi.

Ha hirtelen a tulajdonos sötét árnyalatokkal díszíti a fürdőszoba belsejét, akkor a legjobb, ha nem túl sötét árnyalatokat választanak. Ez lehetőséget nyújt a fürdőszoba mélységének biztosítására.

Laying tiles a fürdőszobában - lépésről lépésre utasítások fotó példák

A fürdőszoba és a WC-szoba egyik legnépszerűbb befejezőanyaga ma a kerámia csempe.

A gyakorlatiasság és az esztétika optimális kombinációját a kényelem és az otthoni kényelem legtöbb ismerője élvezte.

A színes díszítésű színek és elemek kombinációjának köszönhetően minden fürdőszoba stílusos, eredeti és vizuálisan tágasabb lehet.

A kerámia burkolatok segítenek elrejteni bizonyos hiányosságokat a szobában, és elősegítik a teljes pihenést egy hétköznap után.

Kerámia csempe befejező módszerek

A csempe elrendezés kiválasztása előtt értékelje a fürdőszoba méretét, a mennyezet magasságát és a korrigálandó hibák jelenlétét.

A meglévő módszerek közül a következő:

A falpanel példáját követve. Ez egy hagyományos elrendezés, amely illuzíven kiterjeszti a helyet és csökkenti a mennyezetet.

A lényeg az, hogy először egy sötét csempe van lefektetve a padlóról, a fal magasságának kb. 1/3-át, majd a bélés könnyebb árnyékban folytatódik.

A sötét és könnyű csempe csomópontjának helyét kerámia szegéllyel díszítik. A padlók ugyanolyan színűek lehetnek, mint a fal alja, vagy sötétebbek.

Ennek az opciónak az értelmezésében lehetnek példák, amikor a tetejére sötét csempe és könnyű csempe van a tetején.

Néha a kontrasztos burkolólapok nem a padlóról vannak kialakítva, hanem közelebb a fal magasságának közepéhez, de ez a módszer csak a magas mennyezetű szobák esetében alkalmazható.

Vízszintes vonalak elrendezése. Olyan módszer, amelyben a kontraszt sávok világos háttéren vannak elhelyezve. Szűk lehet - díszítő elemekből, vagy széles - több csempéből.

Illusztrálisan ezek a vonalak nagyobb teret engednek a szobának, és koherenciát keltenek.

A függőleges vonalakkal szemben. Ez a lehetőség vizuálisan szűkíti a fürdőszobát, de magasabb mennyezetek érzését keltik. Csakúgy, mint a vízszintes csíkok szűk és szélesek, egy vagy több változatban.

A modern kialakításban a többszintű vonalak egyre gyakoribbak.

Kerítés a padlóról. Alapvető elrendezés, amelyben a csempe a padlóról, "jön" a fal mintegy 1-2 darab magas. Vizuálisan ez a példa kissé növeli a hangerőt, de a magasságot veszi fel.

A hangsúly elemei. Az egyik legnépszerűbb elrendezés. A lényeg az, hogy az általános, mint általában a világos, háttér a figyelmet az egyes funkcionális területek fényes elemeire összpontosítja.

Ez lehet egy csempe egy kontrasztos színű, akár díszes mintával, vagy egy kerámia panel. De nem szabad beleszólni az ékezetekbe, még a legtágabb fürdőszobában sem ajánlott több mint 3 darabot használni.

Használja egyenlő mennyiségű több színben. Ebben a kiviteli alakban a különböző színű csempe nem keveredik, és minden szín egy bizonyos területet díszít. Ebben az esetben megengedett a különböző színű, egymással összekapcsolt padlók díszítése (pl. A sakktábla típusától függően).

Szemben a "kaleidoszkóp" stílusában. Különösen alkalmas kreatív emberek számára. Az ebben a változatban található csempe különböző színekben használható, amelyek véletlenszerűen vagy meghatározott sorrendben váltakoznak.

"Spray". Az általános háttér monokromatikus, rendszerint világos, csempe, majd véletlenszerűen elrendezett kontrasztos színű csempe. A módszer csak tágas fürdőszobákra alkalmas.

Kerámia burkolólapok elhelyezése geometriai formák vagy minták. Ez a lehetőség nem ajánlott szűk helyiségekben való használatra.

Több lehetőség kombinálása egyidejűleg. Például a falpanel-módszer és az akcentus elemek vagy többszintű függőleges csíkok jól kombinálódnak. Minél nagyobb a szoba, annál több kombinációs lehetőség közül választhat.

Különös figyelmet kell fordítani a "képernyő" a fürdőszobában. Ugyanolyan stílusban kell díszíteni, mint az egész terem, vagy akcentussal válnak.

A legfontosabb, hogy a bélés eredménye kényelmesebbé, stílusosabbá és szemet gyönyörködtetővé tette a szobát.

Layout csempe a fürdőszobában: népszerű módja a lefektetés a padló és a falak

Vásároltál egy cserépet, vagy vásárolni, de nem tudod, hogy jobb lenne lebontani? Természetesen drága paneleket vagy határokat is vásárolhat, és már nem számít, hogy milyen elrendezést választani, de a cserép eredeti elrendezésével megmentheti és nyerheti meg. Ez a cikk bemutatja a csempe elrendezés főbb lehetőségeit a fürdőszobában.

Gyors cikk navigáció

Helyes csempeeloszlás

Először érdemes elmondani, hogyan kell megfelelően felosztani a csempefelületet a felületen, hogy ne legyenek keskeny alátámasztások vagy csíkok a sarkokban. Ha ezt a technikát használja, a fürdőszobában a végén úgy fog kinézni, mintha kifejezetten a kiválasztott csempe számára készült volna.

Képzeld el, hogy van egy 50 * 20 cm-es csempe, most próbáld ki a falra, amelynek hossza 210 cm, a példákban nem vesszük figyelembe a varratok szélességét, mivel ez nem változtat semmit.

 • 1. opció: egy saroktól kezdve egy egész csempe, egy teljes elem, és a fennmaradó 10 cm-es betétet vágni. Ezt a technikát csak akkor alkalmazhatja, ha a vágási hossz a csempe felénél nagyobb. Vagyis, ha a fal nem 210, hanem 240 cm, akkor ez az opció használható, de több sikeres megoldás létezik.
 • 2. opció: úgy, hogy minden szimmetrikusan működik, 5 cm-es vágással, 4-es verem egész elemekkel kezdesz, és töltsd ki a maradék 5 cm-es vágást. Ez a módszer még rosszabb, mint az első, mivel egyes esetekben nagyon kicsi 1-2 cm-es darabok érhetők el.
 • 3. lehetőség: először fontolja meg, hogy hány teljes csempe illeszkedik a fal széléhez (ebben a példában 4 darab). Ezután 1 teljes elemet kell levonni. Mindaz, amit hagyott, csak a központból a szélek felé kell kibővíteni. Három, 50 cm-es csempe foglalja el a fal 150 cm-ét, a fennmaradó 60 cm pedig két darab 30 cm-es maradékból áll, ez a legpontosabb módszer a szimmetrikus mintázat megszerzésére, elkerülve a keskeny alátámasztást. Mindig több mint a fele lesz.


A 3. verzióban az anyagok fogyasztása valamivel magasabb lesz, de tényleg megéri.

A téglalap alakú csempe elhelyezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik kell a helyes tájolás: függőleges vagy vízszintes. Mivel célunk, hogy megszabaduljunk a keskeny hosszú vágásoktól, persze válasszon vízszintes irányítást. Ha függőlegesen feküdt, függetlenül attól, hogy hol van a hely, akkor szűk kárpit lesz.

Különleges esetek

1. eset: Ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy csak 1 egész csempehelyet helyezzen el, az itt megfogalmazott elv ugyanaz marad, mint a 3. verzióban. Távolítson el 1 sorot, és kapjon 0 egész sort, a végén 2 sarka vágja meg ugyanolyan méretű.

A legegyszerűbb módja ennek az 55 cm-es gipszkarton dobozon való elhelyezése, amelyet 50 cm-es csempével kell csempézni, a keskenyebb varrás harmonikusabbnak tűnik.

2. eset: előfordul, hogy a sarokban lévő alátámasztás hossza közel a csempe szélességének. Ez akkor történhet meg, ha példánkban a falat nem 210 cm-es, de 201 cm-es méretű falon végeztük, az oldalsó részek pedig 25,5 cm-esek lettek volna, a legjobb megoldás ebben az esetben a szoba méretének mesterséges csökkentése 1 cm-rel tökéletes elrendezés vágás nélkül.

3. eset: Ha egy olyan kis területre néz, ahol egy revíziós nyílás található, az egyetlen helyes elrendezést a példánk 2-es verziójában ismertetjük. Mostantól kezdve mindenki láthatatlan nyílást tesz lehetővé, helyes telepítéséhez olyan helyzetbe kell hoznia, hogy egész csempe illeszkedjen. Továbbá, ez az elrendezés megfelelő lesz olyan nagy területeken, ahol a kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani.

A padlólapok elrendezése

A padlólap burkolásának módjai sokkal egyszerűbbek, mint a falakon, mivel nincsenek nyílások a felületen. Fektetés történik a példánkban leírt 3 változatban. Számoljuk ki az egész sorok számát, kivonjuk az 1-et, és egy egész csempeből kiindulva a közepéből indulunk, a széleknél 2 egyenletes vágást kapunk.

Vannak azonban árnyalatok is. Ha az elrendezést a zuhanytálcában állítja be, azt a helyiség teljes hosszában el kell osztani. És ha az elrendezést a fürdőszobában készítjük el, azt csak a fal és a fürdőképernyő között kell elosztani. Ebben az esetben a csempe áthelyezhető az egész területre, de a képernyőn és a falon ugyanazt a díszítést kapja. És még akkor is, ha egy keskeny alagút a fürdőszobában marad, semmi szörnyű - mégsem lesz látható.

A második megjegyzés: ha a fürdőszobának különböző hosszúságú területei vannak, akkor a padlózat burkolatának elosztása olyan helyiségben történik, amely a szoba dekorációja után teljesen látható lesz. Egy példa látható a fényképen.

A harmadik megjegyzés: ha keskeny vágás van a gipszkarton közelében, akkor az egyik falon mesterségesen meg kell növelni a vágást. Különbözőek lesznek néhány centiméterrel, de szemmel láthatóan nem lesz látható.

Próbálja meg ne hagyja, hogy a csempe varrása a padlóra és a falakra illeszkedjen. Mivel a fugázó rájuk eltérő színű, az ízületek átmenete nem fog kellemesnek lenni.

Kombinált csempe és dekoráció

Általában minden egyes gyűjtemény 5 elemből áll:

 1. Világos háttér
 2. Sötét háttér
 3. Decor,
 4. átnyúló,
 5. Padlólapok.


A legtöbb esetben a dekor és a háttér azonos méretű és alakú. A járda ugyanolyan hosszúságú, de sokkal kisebb a magasságban. A padlólap gyakran négyzet alakú. Bizonyos gyűjteményekben ezek az elemek még több lehetőséggel is rendelkeznek, de egy helyiségben egy jó javításhoz 1 világos és sötét háttér, egyfajta dekor és padlólap elegendő lesz.

Fontos szabály: a háttér és a padlóburkolat bármely irányban lehúzható, a járdaszegély csak rövidíthető, és a díszítés általában nem vágható. Képzeld el, mi lesz a díszítéssel a vágott mintázat, és még rosszabb, ha a többi része a mintát a süllyesztett sarkon a betétrétegen keresztül rögzíti. És ez teljesen elfogadhatatlan, ha a dekoráció néhány konvex elemet díszít.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

A modern korrekció határait szinte nem használják. Kezdetben helyhez kötött helyiségekben használták őket. Ha például a szoba 263 cm-es magasságban van, és 20 cm magas csempét használ, ahonnan elindulna, fentről vagy alulról, akkor mindenképpen keskeny vágás lesz 30 cm, de ha 5 cm-t akkor az utolsó kárpitozás 18 cm lesz, ami sokkal jobb lesz. De mint most, minden javításnál felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetet készítenek, ami szükség esetén könnyedén leereszthető a kívánt szintre, nincs semmi értelme a járdaszegély használatának.

Továbbá sokan szeretik használni a határokat a világos és sötét hátterek elkülönítéséhez, de ez a lehetőség a legtöbb esetben nem adja meg a kívánt eredményt. Miután berendezte a fürdőt, a vízszintes öv megszakad. Ezenkívül nehéz kiválasztani a telepítés optimális magasságát: zavarhatja a lógó WC-tálak, csaptelepek beültetését, a mosogató alá esik, keskeny vágást hoz létre a kád felett, ütközik más tervezési elemekkel, és önmagára vonzza a figyelmet.

Sok szegélyléc van díszített dekorációval, és a sarokcsuklóik szintén nem fognak nagyon jól nézni, ha vannak vetületük.

És nem az utolsó pont az ár - a határok használata jelentősen növeli a fürdőszoba javításának költségeit.

A csempe színek univerzális kombinációja a fürdőszoba és a WC számára


A legjobb a sötét matt padlóburkolatok használata. Ha fényes csempeet helyez a padlóra, csúszós lesz, és idővel megdörzsöl. Ehhez illeszkednie kell a sötét falburkolatokhoz. Gyönyörű és harmonikus lesz, mivel egy gyűjteményből, valamint gyakorlatiasak lesznek - kevésbé látható piszkos foltok lesznek a sötét háttéren. A legjobb módja annak, hogy egy sötét háttérben, csak a fürdőszoba fölött van legalább 7 cm, hogy ne kapjon keskeny csíkot a kerámia alaplap felszerelése után. Ha nem tudja pontosan a magasságot, jobb, ha 1 tartalék sorot helyez el.

Ha a WC-ben fekszik, akkor a sötét és világos sorokat össze kell keverni a WC és a telepítő gomb között. Vagy felemelheti a sötét sorokat a leeresztő gomb felett. Bizonyos esetekben megengedhető a sötét sorok könnyű felhígítása, nehogy nehéz és monoton belsőséget érjenek el.

Szintén be kell helyezni a sötét csempe övét a mennyezet felett. Ennek a területnek a szélessége nagyobb, mint az 1 csempe magassága.

A fehér feszített mennyezet tükröződése miatt sötét vázlat csak a szín harmóniáját emeli ki. Ezenkívül a színes reflex miatt a mennyezet automatikusan tökéletesen illeszkedik.

Ennek eredményeként sötét löketet kap a tetején, a sötét falakon, közvetlenül a fürdőszobai szint felett, és a fennmaradó részeket világos háttérrel kell feltölteni.

De ha mindent hagysz "ahogy van", a belső tér unalmas lesz. Ahhoz, hogy a fürdőkád szép és világos legyen, egy teljes sorral lehúzódjon a sötét löket tetejétől és aljától, és a dekorációval cserélje ki az összes nem metszett területet.

Fontos szabály: ha a falakat dekorációval díszítik, akkor nincs szükség a falra ajtóval díszíteni. Abban az esetben, ha más színű háttércserépet használnak a díszítéshez, megengedhető díszíteni ezt a falat is. Ezeket a módszereket is kombinálhatja.

Ez a megközelítés megóvja a csúnya ízületek és a szomszédodásoktól, minden elem harmonikusan kombinálódik, nem lesz vizuális konfliktus és unalmas szakaszok, és emellett olyan fürdőt is kap, amely nehéz lesz megfesteni.

Elrendezési beállítások

Most mondjuk el külön-külön, hogy milyen más utakat kell alkalmazni a csempe és a kép elrendezésére, kivéve a fent leírt változatot.

A lefektetés alapvető módja


A legnépszerűbb és legegyszerűbb elrendezés a standard, offset nélkül. A szovjet idők óta sokak számára ismerős, ezért néhányan elutasítják. A legjobb az egészben, nagy burkolatokkal néz ki. Kivételek - konyhai kötények, jobb a kis formátumú nézetek használata.

Szögletes "gyémánt"


A második legnépszerűbb módja a lefektetés - egy szögben. Másképpen hívják: átlósan, gyémánt. Nagyon érdekesnek tűnik, de jelentősen növeli a komplexitást. Számos csempét kell előzetesen megnevezni és vágni. Az átlós telepítéshez szükséges fogyasztás csaknem azonos (10-15%).

Lerakásra a helyiség központi tengelyeinek jelölését végezzük el. A terem közepén elhelyezett első 4 csempe sarkának meg kell egyeznie a jelölő vonalakkal.

Útja a "razbezhku"


A blokkolási mintázat (tégla) népszerűbb a téglalap alakú burkolólapokkal, de négyzetes lapokkal is használható. Ez a lehetőség jól használható a kezdők számára, mivel lehetővé teszi, hogy eltakarja az egyenetlen ízületeket, a T-alakú ízületeken a csempék elmozdulása majdnem láthatatlan lesz, ellentétben a keresztreformtal. Ezt a mintát meg kell ismételni, el kell kezdeni a fészket a helyiség középpontjából, először 3 csempét háromszög alakba helyezni.

Stílusrajzok

sakk

Az alap elrendezés másik módja a sakk. A kiválasztás a szín miatt történik. A kontrasztos színek leggyakrabban két típusát használják felváltva (fekete-fehér, kék és sárga, piros és zöld).

vonalak

Ez az univerzális változat, amelyet fent részletesen ismertetünk. Lehet vásárolni egy csempe a méret a fő, és használja ahelyett, hogy a határok - a különálló részek a falak.

Fontos megjegyezni, hogy ne használjon vonalakat, amikor egy lapka lapkát készít. Ahogy a képen látható, csúnya és nem elegánsnak tűnik, elvonja a figyelmet.

szőnyeg


Ez a rajz nagy méretű helyiségekre vagy olyan felületekre is alkalmas, amelyek nem kerülnek más tárgyakkal. Lényege, hogy a helyiségben lévő zónákat más színű csempe négyzetek jelzik. Kiválaszthatja a szoba központi részeként, és több részből, vagy valamilyen zeneszámból. A betétek egy csempe, valamint 4, 8, 16, a szoba méretétől függően állhatnak.

dísz


Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Ha keményen préselsz, akkor kapsz egy sakk ketrecet, így ki kell nyírni. Minél nagyobb a kép központi része, annál szebb lesz a padló. Rendszerint az elsődleges szín világos, és a sötét csempe vizuálisan megjelenik a hosszú korlátok.

kaleidoszkóp

Különböző árnyalatú csempék és egy bizonyos sorrendben történő elhelyezése révén érdekes hatás érhető el. De fontos, hogy a megfelelő színek helyesen választhatók, különben az eredmény nagyon kínos lesz. Legalább 2 szín használható. Ily módon radiális mintákat, normál vízszintes vonalakat vagy teljesen kaotikus változatokat hozhat létre. A kép középpontjában sötét színeket és széleket használj - könnyebb. Az ilyen rajzok számára megfelelő lenne a kis csempe. A Kerama Marazzi még egy külön "Kaleidoszkóp" kollekcióval rendelkezik a padló és a falak számára, amely kész 20 x 20 cm-es monokróm csempe készletből áll.

következtetés

Ha kezdő varázsló vagy, akkor először próbálkozzon egyszerű szabványos stílusmegjelenítési lehetőségekkel. Miután tapasztalatot szereztél, kombinálhatsz különböző módokat, hogy kitalálj valamit a sajátodtól. Például kombinálhatja a különböző méretű és formájú csempeeket, alternatívaként rendezett sorokat és offszettel, vonalakkal, és szögben lefektethető mintázatokkal.

Fürdőszobai csempe méretek - van-e különbség a választásnál?

Az olyan tulajdonságok, mint a nedvességállóság és a higiénia, a kerámia burkolatok a legjobb anyagot képeznek a fürdőszoba felé nézve.

De helyesen kell választania.

A modulok nem csak színben és mintában különböznek, hanem méretükben is.

Ez a cikk megvitatja, hogyan kell kiválasztani a fürdőszoba méretét a fürdőszobában.

Csempe méret besorolása

A legnagyobb kerámiacsempék négy csoportra oszthatók:

 1. Mozaik: a legkomplexebb, 1x1 cm-től 5x5 cm-ig terjedő méretű, gyakran több darabból álló, polimer hálóból készült alapra szerelve.
 2. Kicsi: ebbe az osztályba 6x6 cm-től 20x20 cm-ig terjedő négyzet alakú csempe, négyzet alakú, legfeljebb 30 cm hosszúságú, 15x15 cm-es és 20x20 cm méretű modulok a legkeresettebbek.
 3. Közepes: négyzet alakú modulok 20x20 cm-től 30x30 cm-ig terjednek, téglalap alakúaknál az oldalhossz nem haladja meg a 40 cm-t, ebből 20x30 cm, 25x30 cm és 25x35 cm.
 4. Nagy: minden olyan csempe, amelynek oldalsó hossza meghaladja a 40 cm-t, ilyen.

Gyakran az építőiparban a szupermarketek az egyszerűsített besoroláshoz folyamodnak:

 • oldalhosszúság 30 cm-ig: kis formátumú;
 • legfeljebb 50 cm: közepes;
 • több mint 50 cm: nagy.

Melyik csempe jobb használni a fürdőszobában

A csempe mérete az anyag beszerelésének és felhasználásának összetettségétől függ. De a legfontosabb, hogy a méretek befolyásolják a felület vizuális érzékelését. Például egy közeli helyiség vizuálisan még csökken, ha durva szemcsés anyaggal van tele. Vannak ajánlások a csempe méretének megválasztására a szoba különböző formáihoz.

Mennyezetre szerelt

A kerámia burkolatot nem használják a mennyezet burkolására nagy tömegének köszönhetően. A szobának ezt a részét gumival, PVC-vel vagy habképzéssel ragasztják.

A gumi csempe kétféle változatban kapható:

 1. 35x35 cm: lehetőség egy kompakt fürdőszoba számára, például egy lakásban;
 2. 50x50 cm: egy tágas fürdőszoba egy magánházban.

PVC burkolat a következő típusokból áll:

 • 45,7-45,7 cm méretű csempe;
 • keskeny hosszú lamellák: az ilyen mennyezetet racknek nevezik, nagyon népszerű megoldás.

A hablemezek ugyanolyan méretűek, mint a gumi, és különbözőek a vastagságban:

 1. extrudált: 6 - 7 mm;
 2. injektálás: 9-14 mm.

Az első nem mosható, a második - lehetséges (az anyag vízálló), emellett van egy zajszigetelő hatása.

szabadtéri

A legkedveltebb padló a négyzet alakú lapok burkolatával. A négyszögletes modulokat díszítő betétként használják.

Az esztétikai okokból a padlóburkolatnak nagyobbnak kell lennie, mint a falburkolat. Ha ez utóbbi téglalap alakú, akkor annak kisebb oldala rövidebb legyen, mint a padlómodulok oldala.

A burkolat méretének megválasztását is befolyásolja a fürdőszoba mérete. Általánosságban az alábbi opciók ajánlottak:

 1. Lakás: a városi sokemeletes épületekben a fürdőszobák leginkább kompakt, a nagy padlólapok itt nehézkesnek tűnnek. A 30 vagy 35 cm oldalú négyzetek a legjobbak.
 2. Magánház: a modern projektek általában tágas fürdőszobákat kínálnak, ahol a padlón nagyobb csempe lehet elhelyezni - akár 60x60 cm-es méretben.

A csempe a tojás után

A vastagság mellett a padlólapok is tartósabbak. Az ilyen termékeket lábbal jelölték.

A szokatlan dizájnerek figyelmét a 36,5x12 cm-es padlóburkolatokra kell figyelni.

Falra szerelhető

Az alábbi méretek ajánlottak:

 1. Apartman: kis szobákban, mind a nagy, mind a kisméretű csempék ugyanolyan rosszul néznek ki. A második esetben a fürdőszoba vizuálisan csökken az ízületek nagy száma miatt. Ezért a közepes méretű, 20x30 cm-es méretű modulok bélése a legalkalmasabb egy lakás számára.
 2. Magánház: nagy és mozaik csempe jól néz ki a tágas fürdőszobában.

Szükség esetén vizuálisan bővítse ki a helyiséget, vagy tegye a mennyezetet a négyszögletes hosszúkás modulok használatához - dupla vagy hármas méretarány mellett. Az első esetben vízszintesen, a második - függőlegesen helyezkednek el. Ugyanezt a hatást akkor érhetjük el, ha a bélésen vízszintes vagy függőleges minta van.

Csempe - fürdőszoba design

A falburkolat vastagsága nem haladja meg a 7 mm-t. Különböző a padló alacsony kopásállósága és csúszós felülete. Van egy kézikon a csomagon.

A különböző méretű csempe előnyei és hátrányai

A csempe méretének megválasztása a vizuális felfogás mellett más tényezők is fontos szerepet játszanak.

Mozaik csempe

Előnyök:

 • az alap beállítása opcionális, még az ívelt felületekkel szemben is, mint például egy íves boltozat lehetséges;
 • látványosnak tűnik, érdekes mintákat hozhat létre;
 • minimális hulladék.

hátrányai:

 • a burkolat összetettsége: még akkor is, ha a modulok a rácson több darabra kapcsolódnak, a mozaiklapok csak a mester számára érhetők el tapasztalattal. Különösen nehéz az alkatrészek ilyen dimenziói egyenletes és keskeny varratokat képezni;
 • fokozott habarcsfogyasztás;
 • nagy a kockázata annak, hogy kialakuljon a penész és a nedvesség behatolása a célba a nagyszámú varrat miatt.
 • komplex ellátás: számos varrással is összefüggésben van - könnyen szennyezett és gyengén mosható.

Közepes cserép

 • alkalmas bármilyen méretű fürdőszobára;
 • a nagy csempékhez képest a szállítás során okozott kár kockázata meglehetősen alacsony;
 • az anyag könnyen felszerelhető, és a mozaikcsempékhez képest kevésbé igényes a varrások minőségén, ami lehetővé teszi a közepes és alacsony képzettségű (beleértve az öntanulókat is) kézműveseket, hogy működjenek együtt
 • a varratok kevésbé alakulnak ki, mint a mozaik burkolattal szemben, a karbantartás egyszerűbb és a habarcs felhasználása csökken.

Átlagos csempe mérete

Hátrány: az alapfelület kiegyenlítése szükséges.

Nagy cserép

 • könnyű gondozás;
 • kis mennyiségű munka az ízületek kezelésénél és a habarcs alacsony fogyasztása miatt;
 • megbízható vízszigetelés.

Nagyméretű csempe a fürdőszobában - divatos design

 • csak nagy szobákhoz alkalmas;
 • A szállítás minőségét igénylő - könnyű megverni;
 • gyakran többet ér, mint a kis formátum;
 • az alapfelület kiegyenlítése szükséges;
 • némi tapasztalat szükséges a lefektetéshez;

Hasznos tippek

A befejező munkát végző kézműves számára hasznos az alábbi ajánlások betartása:

 1. Miután kiválasztott egy adott modellt, először készítsen rajzot a falakról és a padlóról ilyen béléssel. Megmutatja, hogy melyik csempe okozza a hatást, és milyen széles az extrém sorok (a szegélyezett moduloktól).
 2. Érdemes figyelni az egyes gyártók által kínált padló- és falazólapok készleteire. Az itt található anyag ideálisan nem csak méretben, hanem színben, mintában és dekorációban is kombinálódik.

Gyűjtemények több szobának különböző célokra készültek, például egy fürdőszoba és egy konyha számára.

Még a legdrágább, minőségi, ideálisan megtervezett csempe, amellyel a méretei a szoba méretével ellentétesek, nevetségesnek tűnnek. Ezért a modulok méretével kapcsolatos kérdést alaposan át kell gondolni. Miután elolvasta az ebben az anyagban vázolt tippeket, az olvasó képes lesz elkerülni a hibákat.

Trükkök csempék elhelyezése kis fürdőszobában

Az orosz lakások közelségének problémája különösen kicsi a kis fürdőszobában. A falak terjedése nem mindig engedélyező szervezeteket ad, hanem továbbra is "vizuális megtévesztés". Mint sok évvel ezelőtt, a legjobb befejező lehetőség egy nedves fürdőszobában csempe. A kerámia csempe népszerű.

Kerámia csempe a kis fürdőszoba tervezésében.

Kerámia - persze, egy csodálatos anyag, a kívánt minőségi és tartóssági szinten a fal falaira szerelhető. A kerámia burkolólap minden felsorolt ​​tulajdonsággal rendelkezik, és kerámia - a fürdőszobák szinte állandó tulajdonsága nemcsak Oroszországban.

A fürdőszoba csempe falra és padlóra van besorolva. Attól függően, hogy a burkolólapot a falra vagy a padlóra fektetik-e, erősség-jelzőt kell választani. Általában a lapon van egy megfelelő jelölés.

De az otthoni fürdőszoba nem feltétlenül szükséges a burkolólapot a legmagasabb szilárdság eléréséhez, mert az ilyen anyagokat nagy forgalmú területekre tervezték - éttermekben, kávézókban, vasútállomásokon és hasonló helyeken.

Ha figyelembe vesszük a burkolóanyag típusát, akkor fényes és matt lesz. A fényes csempe nem ajánlott padlóburkolásra, mivel a csúszós felületek növelik a sérülés kockázatát. A matt padlóburkolatok padlóburkolatokhoz ajánlottak, de a falon lévő matt lapok jól néz ki.

Külön kell, hogy maradjon az áron. Jelenleg a piac az európai országokból származó csempékkel telítődik. Az ilyen anyagok költsége nem mindig elérhető, és az ár és a minőség egyensúlya nem mindig igaz.

Ha nem akarod túlfizetni a csomag ismert címkéjén, de a minőség és a textúra fontos, figyeljen az orosz gyártók lapjára. Nem számít, mennyire bántalmazott hazai üzletemberek, még mindig megtanulják, hogyan kell csempe.

Lehetőségek egy kis fürdőszoba befejezésére.

Meg kell mondani, hogyan lehet csempéket elhelyezni egy kis fürdőszobában. Rengeteg lehetőség van:

 • A fürdőszoba minden felületén, beleértve a mennyezetet is. Ez a megoldás meglehetősen drága, de a tervezési lehetőségek ezzel a kivitelezéssel sokak, vizuálisan felemelheti a mennyezetet, különböző lehetőségeket választhat ki a konzonáns árnyalatok vagy a kontrasztok burkolásához.
 • A vízvezetékhez közeli legszélesebb felületek felé néz. Ha helyesen ütik ezt a módszert, pénzt takaríthat meg, nem pedig a szoba kialakításának kárára. Egy gyönyörűen megtervezett dobogó vagy egyfajta panel hangsúlyozza a formatervezés eredetiségét, és védi azokat a helyeket, amelyek különösen nedvességnek vannak kitéve.
 • Egy bizonyos szintig vagy csak a padlóig. Ez egyben gazdaságos megoldás is, de meg kell gondolnod, hogy mi lesz a csempe, és hogyan kell díszíteni a helyiség többi részét.
 • Különböző méretű zónás tércserépek. Mindig egy győztes lehetőség.
 • Nagyon jó az űr határolásának a funkcionális zónákra gyakorolt ​​hatását használni.
 • A fürdőszobában kialakított tükrök szükségszerűen jelen vannak. Csempék formájában is elhelyezhetõk, vagy egy tetõt helyezhetünk el a csempepanel elõtt - háromdimenziós hatás érhetõ el.
 • A csempe csempe a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy a háttérvilágítás többszintű világítás. LED-es szalag, fali lámpa és egy klasszikus csillár egy kis helyiségben - további módja a tér bővítésének.

A csempe burkolásának módja.

Különböző csempe-fektetési technikák segítenek abban, hogy a fürdőszobai kép szokatlan legyen. A kis fürdőszobában a következőket ajánljuk.

1. Klasszikus stílus sorokban. Itt figyelembe kell vennie a szoba kis méretét, és válasszon egy nagy cserépet.

Ne használja a csempézés felületét a fal látható területein - ez vizuálisan csökkenti a helyiséget.

2. Az öltözködésben. A megjelenésnél egy ilyen bélés hasonlít a téglafalazathoz, nagyon hatásosnak tűnik, különösen egy kis fürdőszobában.


3. Diagonálisan. Ennek a módszernek sok hiányossága van - ugyanolyan méretű, minőségi csempere van szüksége, pontosságot igényel, sok hulladékot. De a végső hatás lenyűgöző - a tér vizuálisan nő és a falak hibái eltűnnek.


4. Sakk Itt a technika két szín kombinációjával vagy kontrasztjával nyeri meg, falra burkolható, vagy szögben összeilleszthető együttesben.


5. Moduláris opció. A különböző méretű csempék kombinációja nagyon hatásosnak tűnik, de ilyen technika kidolgozása meglehetősen bonyolult.


Különböző technikák kombinációja is megengedett, ha a falak és a padló a fürdőszoba felé néz.

Színes csempe egy kis fürdőszobában.

A tervezés és a színválasztás kérdései gyakran megkérdezik, mert a rendelkezésre álló színtartományt tovább bővíti a különböző mintákkal, panelekkel vagy fotónyomtatással rendelkező csempék kiválasztására. A korlátozott fürdőszobát különböző módon lehet legyőzni. Valaki világos tónust választ az egész szobának, és valaki kiterjeszti a teret, és a kontraszton játszik. A tömör fúró minták már nem kedvelik a szemet, így kísérletezhet.

Korábban nagyon kategorikus volt a mélyen telített színek, fekete, vörös vagy narancssárga. De mindezek a politikusok előítéletei és kísérletei, hogy korlátozzák a lakosságot, megfosztják tőlük az akaratukat, elnyomják. A világos, telített színeket nem csak fő, domináns háttereként, hanem ékezetek használatával lehet és kell használni.

Az inkompatibilis megoldások kombinálásával meglehetősen hihetetlen megoldások érhetők el a fürdőszoba kialakításában, és más trükkök segítségével kibővítheti a teret, például a fürdőszobába rejtett szekrények vagy a dobogóra emelésével és a falak legnagyobb kihasználásával.

Rajzolva a csempe.

A szerény egyfunkciós fürdőszobák hasonlítanak valami kórházi fürdőszobába, így nem okoznak pozitív érzelmeket. A befejező anyagok gyártási technológiái az életet világosabbá teszik, ezért ne használják ki ezt a lehetőséget.

Kicsi vagy nagy virágok, minták az etno stílusban, maga a csempe mintája, rajzok - a fantázia térsége a fürdőszoba dekorációjának megteremtéséhez egyszerűen korlátlan. Nehéz azonnal megállni bármelyik lehetőségnél.

Amikor egy csempe egy minta a kis fürdőszoba, akkor építeni, hogy mennyi e csempe lesz a design. Ez azt jelenti, hogy bizonyos funkcionális területekhez egyfajta kontúrt készíthet, vagy létrehozhat egy panelet egy akcentussal, vagy saját speciális összetételével jöhet létre.

Amit nem szabad megtenni, szükségtelenül kis helyig be kell tölteni a helyet, például keleti motívumokkal vagy országos stílusú csempékkel. Igen, ezek a lehetőségek gyönyörűek, de még egy már szűk fürdőszobában is csak fülledt és kényelmetlen lesz, és a szeme elborul.

A csempe méretének megválasztása.

Már említettük, hogy a csempe mérete, különösen egy kis fürdőszobában, nagy jelentőségű. Meg kell választani egy nagy cserépet, és megpróbálni feküdni vágás nélkül. Az értékesítésen megtalálható a tömör méretű csempe, gyorsan elhelyezve, de a szállítás nem mindig megfelelő.

Tekintettel egy közepes méretű csempere, ha lehetséges, akkor négyszögletes csempe és vízszintes elhelyezését kell választania. Itt csak a legmegfelelőbb technika az öltözködésben, mint egy tégla.

Nem ajánlott kicsi csempe használatát, ha csak modulárisan helyezkedik el, vagy díszíti a rést, vagy a kompozíció egyéb elemeit. A kisméretű fürdőszoba belsejében lévő kis mozaik csempék egy fürdőszobai szekrény vagy pódium díszítésének elemévé válhatnak, más vízvezeték-szerelvényeknél ezeknek az elemeknek a mérete vizuálisan csökken, és a teret kibővítik.

Általában a csempe méretét és alakját egy adott helyiség alakja és jellemzői alapján kell kiválasztani. Egy hosszúkás fürdőszobában, akkor is ki a disszonancia, ha ötvözi négyszögletes csempe keskeny falak, és a négyzetek - a hosszú, egy színes, vagy akár más.

Nehéz egy kis méretű helyiséget kialakítani, sok trükköt kell használnia, amelyek bonyolítják a munkát, és ha félsz befejezni az ötletet, vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel - a tervezők és a szerszámgépekkel. Ebben az esetben a költségei indokoltak lesznek, és az eredmény megkívánja a háztartást.