Legfontosabb > Tartozékok

Csempe a fa alatt a falon a fürdőszobában - jellemzők és design

A fa a mai napig a lakberendezés legkeresettebb anyagának számít. Környezetvédelmi, természetes megjelenés, vonzó megjelenés, valamint megfelelő textúra - ez még mindig hiányos lista a nyersanyagok előnyeiről.

Csempék a fa alatt a fürdőszobában egy eredeti, és ami a legfontosabb, praktikus kiút egy szoba nehéz üzemi körülmények között. Magas páratartalom, hőmérsékletváltozás, gőz, kondenzátum és más negatív tényezők nem akadályozhatják a fából készült termékeket.

Jelenleg a fa az ország népességének többségében rendelkezésre álló anyag. Minden hardverboltban megvásárolható. A fürdőszobában azonban a szokásos fa nem fog működni. Általában a leginkább praktikus fajtákat használják a zuhanyzóban - nemes tölgy vagy bükk. Az ilyen nyersanyagok ára sokkal drágább, mint a többi típus, de a teljesítmény magasabb lesz.

Ezenkívül, a szoba kialakításától függetlenül, a falon lévő fából készült csempéket speciális kompozíciókkal kezelik, ami szintén növeli a befejező munkák költségeit. Ez lehetővé teszi, hogy hosszú évekig kiterjessze a fa használatát kedvezőtlen körülmények között. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a csempe érzékeny marad a külső megnyilvánulásokra. És praktikussága alacsonyabb lesz, mint a kerámiaé. Ezért a fa használják a tervezés a zuhany viszonylag ritka.

Azonban a modern technológia lehetővé teszi, hogy létrehozzanak egy különleges mintát, amely hasonlít a természetes minta. Egy alternatív lehetőség - csempefa. Külsőleg hasonló a faanyaghoz és textúrához. Ugyanakkor rendelkezik a kerámiatermékek minden előnyével. A mai napig ezek a minták nagyon realisztikusak és magukban foglalják az összes szükséges előnyét, ha nehéz körülmények között dolgoznak.

Azonban a cserép, a faféleségtől eltérően, hátrányai vannak, például nem tartja meg a hőmennyiséget, és nem teremt különleges mikroklímát. Az ilyen termék kerámia vagy porcelánból készült, mint általában texturált felület. A csempe utánozható bélés, fa mozaik, parketta falazatok, valamint fa panelek vagy deszka. Az utóbbi, az úton, a tervezés során a padló vagy a fal felé néz.

Előnyök és hátrányok

Annak érdekében, hogy jellemezhesse a fa cseréjét, fel kell venni az előnyök meglehetősen nagy listáját. Különleges szerkezete miatt a termék a zuhanyzóban különös nehézségek nélkül használható. Ennek az az oka, hogy a csempe nedvességálló anyagból készül, amely külsőleg megismétli a természetes fa formáját.

 • kopásállóság;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • hőállóság;
 • agresszív mosószereket tolerál;
 • javított padló vízszigetelés;
 • vonzó megjelenés;
 • a gyors javítási képesség;
 • elfogadható áron.

Emellett az erősségek, valamint bármely más anyag - kerámia cserép fa van hátrányai. Elsősorban az üzemeltetési, telepítési vagy saját ízléssel kapcsolatosak. Ezeket azonban nem szabad leírni. Bár a mínuszok viszonylag szubjektívek, még mindig lehetséges, hogy másképp közelítsenek hozzá. hátrányai:

 1. komplex telepítés;
 2. hideg felület;
 3. idővel unatkozni tud.

Telepítési jellemzők

Az ilyen típusú termékek elhelyezése más típusú kerámiacsempékkel analóg módon történik. A dombormű szerkezete megköveteli a beépítési körülményeket, például az alap alaposabb beállítását. A falburkolat alapja klasszikus betonhabarcs vagy nedvességálló rétegelt lemez. A fából készült változatot bizonyos követelményeknek megfelelően kell felszerelni, azaz állítsa be a nagyfrekvenciás naplókat.

Ellenkező esetben az alap mechanikus terhelés vagy terhelés esetén hajlítható. A gipszrostlemezek tetején használhatóak, valamint különálló formatervezési elemként is használhatók, a nyers rétegelt lemez helyett. Annak érdekében, hogy a padlólap nagyon hasonló legyen a parkettaburkolatokhoz, gondosan elemezni kell a bevonatot a varratok jelenlétére. Ideális esetben teljesen távol kell lenniük, vagy szabad szemmel láthatatlanok.

Ha nem lehet teljesen megvalósítani ezt a pillanatot, akkor a varratokat a teljes kialakítás elemévé kell tenni. Ehhez a legjobb a vékony műanyag keresztezések használata, a habarcs felvétele egy hangon, és a kerámia termékek. Ebben az esetben, ha a csempe általános mintázata túlságosan hangsúlyos, a telepítés több erősséget és energiát igényel. Ezért a vonalakat úgy kell beállítani, hogy megfeleljenek. Ha a fal felületére illeszkedik, az anyagot hátulról vágják le.

Hasznos tippek

A zuhanyzót mindig megkülönböztetik a megnövekedett követelmények, így a fa cserépnek bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie díszítő és praktikus. Egy közös kialakítás a fürdőszobában meg kell ragadnia a meleg színeket. Ezáltal a helyiség telített kényelmesebbé válik, valamint kellemesebb vizuálisan is. Emellett a padlóról a falra való átmenet simább és szebb lesz.

A fürdőszoba kialakítása közvetlenül függ a burkolólap megjelenésétől. Azonban a természetes szín és más természetes árnyalatok mellett használhatja, például egy kő formájában. A kő textúrája, a fa mintákkal együtt, igazi és kényelmes belső teret hoz létre a fürdőszobában, ahol teljesen kikapcsolódhat. Ezenkívül más anyagokat is használhat, valamint kipróbálhatja a különböző kombinációkat.

Ha elegáns, elegáns, de egyben diszkrét designt szeretne kapni, akkor forduljon márványhoz. Ez segít megőrizni a zuhanyzó szobájának megjelenítő megjelenését, hozzáadni egy csomó diszkrét luxust, és ugyanakkor teljesíteni fogja a közvetlen feladatait. Próbáljon hozzá egy kis aranyozást kiegészítőként a törülközők, csapok és egyéb díszítőelemek formájában. Ez ékezeteket hoz létre és hangsúlyozza a kiválasztott stílust.

ajánlások

Modern designként a legjobb, ha retro-stilizált kompozíciót választanak. A klasszikus változat a sötét és világos színek kombinációja. Ez lehetővé teszi a szoba kialakításának hígítását, a szükséges ékezetek elrendezését. Ezenkívül vizuálisan bővítheti a helyet különböző árnyalatú csempék használatával. A falon világos színeket lehet változtatni, sötétek a padlón és fordítva.

A fás minta természetes szalag, amely metszi az egyes elemeket. Ez befolyásolja az ember észlelését, ezért ezt a szempontot kell használnia az Ön számára. Amikor a csempe falra kerül, a keresztirányú vonalak vizuálisan kibővítik a helyet, ha szalagot készítenek, majd szűkítenek. A falon lévő függőleges csíkok felemelik a mennyezetet, a vízszintesek leeresztik a mennyezetet, szélességet adnak a fürdőszobába.

Különösen érdemes megemlíteni, hogy egy hangszín használata a szoba kialakításában nagyon nemkívánatos. Ha szükségtelenül világos színt választasz, és díszíti az egész szobát, túl világos helyet kap a zuhanyozáshoz. Ez vizuálisan okozza a belső tér túlzott elcsúszását, és rossz ízűnek számít. Ha elég sötét felületet hoz létre a fürdőszobában, akkor vizuálisan nyomja a szemét.

Ettől a helyzetbõl kifolyólag a faimulátumok különböző árnyalatainak kombinációja és kombinációja. Ehhez különböző színű csempéket kell elhelyezni a padlóra és a falra. Mint padló, jobb, ha sötét felületet használ, mert nagyon praktikus lesz. Javasoljuk, hogy a falat könnyebb színekben díszítse, mivel díszítő funkcióval rendelkezik.

Stílus és dekoráció

A fa burkolólapok különböző helyiségekben használhatók. Rusztikus vagy vidéki stílusban utánzó táblák lehetővé teszik, hogy a vidéki kunyhó vagy fürdőkád légkörébe merüljön. Különösen érdemes megemlíteni a kerámiák használatát a fürdő japán vagy afrikai designjában. A csempe különböző anyagokkal kombinálható, például természetes tapéta vagy műkő.

Nyilvánvaló okok miatt természetesen motivált, a legalkalmasabb csempe a fa alatt. A természet által stilizált, párosul olyan termékek kombinációjával, mint az etnikai motívumok - ez mindig igaz. Emellett a kerámia termékek alkalmasak szüreti zuhanyzásra, öko-stílusra vagy más modern formációkra.

Elég helyesen kiválasztani a szoba általános kialakítását, és kombinálni azt a fa burkolólapokkal.

A fürdőszoba csempe utánzatai: befejező lehetőségek és választás

Sok tervező szeretné használni a természetes fából készült anyagokat, hogy egyedi fürdőszobai dekorációs projekteket hozzon létre, de számos nehézséggel és akadálytal szembesülnek. A fa csempe magas költséggel, a hőmérséklet csökkenése, a kondenzátum és a gőz negatív hatásaitól függ, ami jelentősen csökkenti működési időtartamát, és felhasználását gyakorlatilag megnehezíti. A befejező anyagok előállításához használt modern technológiák lehetővé teszik a tervezők számára, hogy a fa alatt díszített kerámia burkolólapok természetes anyagának egyedi textúráját és színskálait alkalmazzák. A természetes faanyag textúrája egyedülálló alternatív megoldás a tervezési projektek végrehajtásához nehéz üzemi körülmények között.

Különlegességek

A fa csempe természetes anyagokból - homokból és agyagból készül - a szerkezetet javító módosító adalékokkal kiegészítve.

A gyártók mázas és nem üvegezett lapokat készítenek egy vagy két tüzeléssel. Az alkalmazott máz növeli a csempe erősségét, megnöveli az UV sugárzás ellenállását és a hőmérséklet-változásokat, meghosszabbítja a működési időszakot.

Az építőanyagok piaca kétféle kerámia burkolólapot kínál:

A fa alatt lévő padlólapok saját tulajdonságokkal rendelkeznek, és kétféle formában kaphatók:

 • A négyzet alakú anyag egy művészi mintát alakít ki parketta formájában.
 • A négyszögletes változat padlólap formájában készül. A nehéz zökkenőmentes telepítést csak tapasztalt építők végezhetik.

A falburkolat klasszikus formájú, és lehet:

Négyszög alakú csempe a klasszikus stílusú fürdőszoba díszítésére használható. Mozaiklapok - a népszerű lakberendezés magas páratartalmú és hőmérsékleti változásokkal. A mozaik egy rácson történő egyszerű telepítése lehetővé teszi a munkák elvégzését még a kezdők számára is.

A legnépszerűbb porcelán cserép, amely ideálisan reprodukálja a fafajok szerkezetét, nagyfokú erőt és alacsony hőmérsékletnek ellenáll. Természetes anyagokból - fehér agyagból, kvarc homokból és természetes festékekből áll.

Előnye és hátránya

A befejező anyag a modern gyártók egyedülálló fejlődése, és számos előnye van:

 • a természetes fa egyedülálló textúrája;
 • esztétikai megjelenés;
 • nedvességgel és hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • szilárdság;
 • hosszú üzemidő;
 • ellenáll a tisztító készítmények agresszív hatásainak;
 • magas vízállóság;
 • megfizethető árkategóriában;
 • környezetbiztonság;
 • rövid befejezési idő.

hátrányai:

 • Néha ilyen csempék telepítése magában foglalja a telepítés bonyolultságát.
 • Ez a felület alacsony hőmérsékleten van.

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a hidegérzetet a csempézett felületről a fürdőszobában, a tapasztalt építők javasoltak egy fűtési rendszert a padlólapok alá helyezni. Ez lehetővé teszi a természetes fafelület érzését. Ez a lehetőség ideális a szobák hideg alsó szintjén található szobákhoz. Csak pozitív visszajelzést kap az ügyfelektől és az építőktől.

Mi lehet kombinálni?

Egy egyedi kialakítás a fürdőszobában, a felhasznált anyag textúráját és színtartományát helyesen kell összekapcsolni. A fa cserép egyedülálló anyag, amely bármely projekt alapja lehet. Összhangban van a műanyag, a tapéta, a természetes kő, a márvány, a fém és a tégla.

Számos tervezési trend alakul ki a természetes anyagokat utánzó burkolólapok használatával:

 • rusztikus;
 • Ecostyle;
 • skandináv;
 • Provence;
 • minimalista.

A több színű habarcs használata befejező anyag telepítésekor a szoba még kifejezőbb lesz, és egyedülálló fénypontot ad. Az ilyen típusú munkákhoz használt leggyakoribb színek bézs, csokoládé, fekete, méz.

Meleg hangok adják a szobát meggyőző és nemes szépség, hogy lágy átmenetet falakról a padlóra. A fából készült csempe és a természetes kő kombinációja nyer-győzelem a kényelmes pihenéshez és pihenéshez. A márványanyagok jelenléte nemcsak eleganciát kölcsönöz, hanem diszkrét luxus és nemesség stílusát is.

A természetes kő elemeinek hozzáadása a természet és a természeti szépség benyomását kelti. A fémalkatrészeket a modern és kreatív vásárlók modern projektjeiben használják. A világ különböző országaiból származó kiegészítők az adott ország etnikai színéhez adják a szobába.

Különös figyelmet kell fordítani a szürke tégla és a természetes fa cserép kombinációjára. Minden szürke árnyalatnak egyedülálló képessége van a különböző anyagokhoz való illeszkedéshez, a szükséges stílusok és trendek megteremtéséhez.

Hogyan válasszunk?

A kerámia lapok kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni, részletesen meg kell vizsgálni az anyag tulajdonságait és műszaki jellemzőit.

A szükséges anyag megvásárlásakor tudnia kell, hogy milyen típusú csempe szükséges az ilyen típusú munkákhoz:

 • Majolica - a préselés során kapott és átlátszatlan mázzal burkolt csempe. Erõssége és ellenállása az agresszív vegyületeknek.
 • Terralia - olyan anyag, amely két égetést enged, és üvegréteggel van bevonva.
 • A Cotto egy csempe világos textúrájával és természetes anyagok természetes anyagával.
 • A kerámia gránit a nagyobb terhelésű padlók lefedésére szolgál.
 • A klinkert magas hőmérsékleten dolgozzák fel, magas páratartalmú helyiségekben.

Csempe egy fa alatt

Méret: 330x330, 300x600 mm

Méret: 500x200 mm

Méret: 298x298 mm

Ez a termék látható.

Méret: 600x297, 420x420 mm

Méret: 326x326, 333x333 mm

Méret: 420x420, 600x200 mm

Méret: 600x200, 420x420 mm

Méret: 440x200 mm

Méret: 200x500, 400x400 mm

Méret: 400x400, 275x400 mm

Méret: 500x200, 400x400 mm

Méret: 750x250 mm

Méret: 603x199 mm

Méret: 450x450 mm

Méret: 900x316 mm

Méret: 900x150, 593x098 mm

Méret: 1000x333 mm

Ez a termék látható.

Méret: 225x900, 150x900 mm

Méret: 150x900, 225x900 mm

Méret: 907x152 mm

Méret: 900x150 mm

Méret: 400x150, 418x418 mm

Méret: 1200x230 mm

Méret: 418x418, 500x249, 500x249 mm

Ez a termék látható.

Méret: 418x418, 600x200 mm

Méret: 418x418, 400x150, mm

Méret: 400x150, 418x418 mm

Méret: 610x150 mm

Méret: 450x450 mm

Méret: 1000x165 mm

Méret: 195x590 mm

Méret: 450x450 mm

Méret: 1140x200 mm

Méret: 1140x200 mm

Méret: 1140x200 mm

Méret: 570x315, 220x880, 225x900, 570x630 mm

Fa csempe falak

00-00-5-17-00-06-1211 Portela szürke 20x60

fal, 60x20 cm, Portela Jade kerámia

00-00-5-17-00-23-1211 Portelo homok 20x60

fal, 60x20 cm, Portela Jade kerámia

00-00-5-17-01-06-1212 Portelo szürke 20x60

fal, 60x20 cm, Portela Jade kerámia

00-00-5-17-01-23-1212 Portelo homok 20x60

fal, 60x20 cm, Portela Jade kerámia

0095461 BRICK DESIGN 10,5x40

40x10,5 cm fal, Maker Naxos

1041-0055 Eden fehér 19,8x39,8

fal, 19,8x39,8 cm, Edem Lasselsberger

1041-0056 20x40 bézs Eden

fal, 20x40 cm, Edem Lasselsberger

1041-0057 Eden barna 20x40

fal, 20x40 cm, Naomi Lasselsberger

1045-0216 Camelia 25x45

fal, 25x45 cm, Novela LARSCeramica

1045-0222 Szent Péter bézs 25x45

fal, 25x45 cm, Saint Paul Lasselsberger

Csempe egy fa alatt

Ár: 679 rubel / m²

Mérete: 50 * 25 cm
Gyártó: Global Tile

Ár: 778 rubel / m²

Mérete: 25 * 60 cm
Gyártó: Global Tile

Ár: 735 rubel / m²

Mérete: 20 * 40 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 990 rubel / m²

Méret: 24,9 * 50 cm
Gyártó: AltaCera

Ár: 990 rubel / m²

Méret: 24,9 * 50 cm
Gyártó: AltaCera

Ár: 923 rubel / m²

Méret: 25 * 40 cm
Gyártó: Paradyz

Ár: 701 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: LB-CERAMICS

Ár: 896 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 896 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 675 rubel / m²

Mérete: 25 * 50 cm
Gyártó: Rodnoe

Ár: 1529 rubel / m²

Méret: 25 * 75 cm
Gyártó: Paradyz

Ár: 2155 rubel / m²

Méret: 29,8 * 74,8 cm
Gyártó: Tubadzin

Ár: 2830 rubel / m²

Méret: 26,5 * 106 cm
Gyártó: Ceracasa

Ár: 1611 rubel / m²

Méret: 29,8 * 9,8 cm
Gyártó: Paradyz

Ár: 1529 rubel / m²

Méret: 25 * 75 cm
Gyártó: Paradyz

Ár: 3277 rubel / m²

Méret: 50 * 100 cm
Gyártó: Cerdomus

Ár: 1035 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: AltaCera

Ár: 855 rubel / m²

Méret: 24,9 * 50 cm
Gyártó: AltaCera

Ár: 837 rubel / m²

Mérete: 30 * 60 cm
Gyártó: Golden Tile

Ár: 626 rubel / m²

Mérete: 20 * 40 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 730 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Cersanit

Ár: 2779 rubel / m²

Méret: 25,2 * 75,9 cm
Gyártó: Aparici

Ár: 1567 rubel / m²

Mérete: 30 * 60 cm
Gyártó: LARS Ceramica

Ár: 721 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: LB-CERAMICS

Ár: 729 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: LB-CERAMICS

Ár: 833 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 833 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Ceramica Classic

Ár: 1694 rubel / m²

Mérete: 20 * 60 cm
Gyártó: Emigres

Ár: 2996 rubel / m²

Mérete: 30 * 90 cm
Gyártó: Azteca kerámia

Ár: 2071 rubel / m²

Mérete: 30 * 90 cm
Gyártó: Absolut Keramika

Ár: 647 rubel / m²

Mérete: 20 * 50 cm
Gyártó: Keramin

Ár: 1185 rubel / m²

Mérete: 30 * 60 cm
Gyártó: Nova ceramica

szentbeszéd

Moszkva, Electrolyte passage, 10 Értékesítési iroda / Bemutatóterem +7 (495) 103-48-48
8 (800) 302-70-03

Kashira

Kashirskoye shosse, 19, épület 1 +7 (495) 103-48-48, ext. 111

Kuntsevskaya

Meleg malom

Piac "Mill", pav. B17 / 1 Moszkvai körgyűrű, Moszkva, 41 km-re +7 (926) 708-00-02
+7 (925) 840-90-05

Meleg Stan

Piac "Mill", pav. B17 / 2 Moszkva körgyűrű, Moszkva 41 km-es, +7 (925) 840-90-05
+7 (495) 424-63-94

Novogireevo

Piaci "Vladimirskiy trakt", TC "Bútorház", pav.3 №1, Balashikha, Oroszország +7 (926) 912-14-90
+7 (963) 712-66-60

Novogireevo

Piaci "Vladimirskiy trakt", hangár 4 +7 (968) 650-92-89
+7 (925) 653-16-16

Nakhimov Avenue

Simferopol utazás, ház 1 +7 (495) 103-48-48

© 1998-2018
Online Tile Shop
Moszkva, Szentpétervár, Oroszország

Woodgrain csempe a fürdőszobában

2015. március 13-tól

Végtelenül nem csak a tűz, a víz és mások munkája, hanem a fán is. A színe, mintája és szerkezete lenyűgözi és nyugodt. A fát a legmelegebb és legösszetettebb anyagnak tekintik. De hátrányai vannak. A fa önmagában aligha nevezhető széles körben elérhető anyagnak, különösen nemes fajok esetében. Speciális kezelést igényel a nedves területeken való használathoz, ami jelentősen növeli a befejező költségeket. Ugyanakkor az anyag továbbra is érzékeny a külső hatásokra, ezért nem túl praktikus. Ennek eredményeként a természetes fa nagyon ritka a fürdőszobában és a WC-ben.

A fa textúra szerelmeseinek van egy alternatív lehetősége - kerámia csempe a fa alatt. A modern dizájn nagyon reális imitáció a fás esztétika minden árnyalatával. Igaz, a csempe nem lélegzik mint egy fa, nem rendelkezik a melege, és nem kel ki finom ízt. Nos, amikor nedves helyiségekről van szó, bizonyos korlátozások elkerülhetetlenek.

A csempe minőségének megfelelően a fa alatt kerámia és porcelán is. Felülete általában texturált. A csempe utánozható egy parketta, bélés, fa panelek vagy fa mozaik. A legnagyobb igény a csempe utánozni a táblát. Ő kilyukaszt, padlókat és falakat.

Mivel a woodgrain csempék rendkívül népszerűek, a legtöbb gyártó különböző árszegmensekben találhatók. A demokratikus lehetőségek közül kiválaszthatja a Fregat és a Bosco lapkákat a Kerama Marazzi-tól. Ezek a gyűjtemények nagy érdeklődést mutatnak a fogyasztó számára.

Az importált csempék drága sorozata gyakran megtalálja az eredeti mintákat: például durva faanyagok, régi törött lapok, művészi parketta stb.

Colorker Natura Tile

Rocersa Sequoia csempe

Vives Zoclo csempe

Csempe a fa alatt a fürdőszoba és a WC belsejében

Stílus és dekoráció

Csempe a fa alatt, és arra törekszik, hogy használjon belső stílust az ország vagy rusztikus stílusban. A kerámia utánzatok lehetővé teszik, hogy a fürdőszobát rusztikus fürdőként vagy mosókonyhává alakítsuk a parasztházban.

A fa kerámia utánzata örömmel fogadja az etnikai környezetet - például egy japán vagy afrikai motívumos fürdőszobában. Itt a kerámia kombinálható természetes tapéta, bambusz panelek, csempe alatt kő és bőr. A fából vagy a kőből készült mosdó és kád jó felvásárlás lesz az etnikai stílusú fürdőszoba számára.

Hasonlóképpen, a japán stílus jön létre és természetes vagy ökoszterű. Ilyen beltérben a kavics, a természetes tapéta, a zöld csempe, a fűmintázó lapok stb.

A XX. Század első felében évszázados díszítéssel díszített kerámia, padlólapmásoló, a padlóba a fürdőszobákban és a WC-ben. Aztán a fürdőszobák úgy néztek ki, mint a nappali helyiségek: magasak voltak, világosak voltak, ablakokkal és standard "szoba" kivitelben. Az a tény, hogy a cserép abban az időben nem volt széles körben elterjedt. Miután ezt a stílust választották, a csempe a fa alatt csak a padlóra van fektetve, ami egy fa padló utánzata. A falak egyenetlenek és festettek. Általában csak nedves területek (a kád közelében, zuhanyzó, mosdókagyló) csempével vannak burkolva, leggyakrabban sertéssel.

A modern stílusban kerámia burkolat is működik, nyugodt, kifinomult, csendes légkört teremt.

Mi és hogyan lehet kombinálni a csempefát?

Számos érdekes ötlet létezik. Lehet például például, hogy csak a fák alatt lévő zuhanytálcát csempézzük, és minossza szaunának fog tűnni.

Ha létre kell hoznod a sétány megjelenését - a fák alatt csempe fog menteni. A kád alatt a podiumokat és a talapzatokat borította.

A fenyő utánzása jó a hangsúlyhoz. Csempe, másolás a fórumon vagy fa panelek, akkor kiválaszthatja a funkcionális területek a fürdőszoba, felfedve más területeken semleges csempe.

A "fa" kerámiákat gyakran kombinálják a klasszikus monokromatikus csempe, sertés, patchwork és mozaikokkal.

ajánlások

Nem kell ugyanazt a hangzást használni a csempe. Ha a kerámiák utánozzák a parkettát vagy a laminált anyagot, akkor a kontrasztbetonozás a bevonat ritmusát hangsúlyozza, és a padlókat látványos megjelenés jellemzi.

A fafelvétel általában egy szalag, amely befolyásolhatja észlelésünket. Ne feledje, hogy a bevonat egy szalag irányába a terem, vizuálisan bővíti azt. Együtt - keskeny. Ugyanez vonatkozik a falakra is: a függőleges csíkok vizuálisan emelik fel a mennyezetet, és a vízszintesek növelik a helyiség szélességét. Egyébként a keskeny lapkákat nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is elhelyezhetjük a falakra.

A falak és a padlók burkolólapjának teljes használata sötét és elnyomó szobát eredményezhet. Ezért nagyon kívánatos, hogy ezt a felületet másikra hígítsuk.

Fali burkolólapok a fürdőszoba és a konyha számára

A falfára két kategóriába sorolhatók: kerámia burkolólapok, amelyeket csak a falakra és a porcelán lapkákra lehet helyezni, amelyeket sikeresen használnak a padlók és a falak számára. A piacon ritkán találnak kerámia fából készült csempeburkolatot, hiszen az olaszok a csempegyártás terén a trendetezők, akik úgy vélik, hogy a jövő porcelán kőből készült. Számos fényképet készítettünk a fürdőszobák belső terének, ahol a csempefalakat fából faragták (a gyűjtemény felfedezéséhez, egyszerűen kattintsanak a nevére). Azonban az alábbiakban felsorolt ​​gyűjteményeken kívül biztonságosan használhat bármely modern gránitot a fal alatt lévő fa alatt. Láthatja a linket egy különálló részhez porcelán kővel az alábbi lista alatt.

Woodgrain falburkolatok a Santa Ceramics üzletekben

A Moszkvában található összes Santa Kerámia szalonban megvásárolhatja az alábbi táblázatot, vagy távolról telefonon intézheti megrendelését. + 7 495 737 48 32. A raktáron raktáron vehetsz árut a fizetés napján. A szállítmány Moszkvában általában 2-3 munkanapot vesz igénybe, a másik városba történő kiszállítás a távolságtól függ.

Cserép a fában a zuhany alatt. Működési tapasztalat

Jó napot Ossza meg tapasztalatait bárkinek: hogyan kell törődni a csempékkel "a fa alatt". A felület durva, textúrájú. Ideális esetben Porcelanosa Liston Oxfordot (a lécekkel) szeretnék vásárolni a falon és mennyezeten a zuhanyzóban (fantasztikus!), Porcelán kőzet a padlón "a fa alatt" és "a beton alatt" a fürdőszoba másik falán. Meg tudja enni hasonló analógok jó minőségű olcsóbb?

Ki érdekli a fürdőszobában megvalósított projekt.

Javaslom, hogy nézze meg a következő gyűjteményeket a fa alatt: TASTE; Brigantina; FAHÁZ. Talán valami vonzza!

Gyűjtemények betonhoz: LOFT; Enyhe.

Nincsenek speciális feltételek a testápoláshoz - ezért van porcelán kőagyag.. Ha nem - nem nagyon nehéz és nagyon kemény tárgyakat dobnak rá) Nos, ha van tartósan szennyeződés, akkor a LITONET-t vízzel (1:10 arányban hígítva) profilaxisként is alkalmazható).

Több szemléltetést csatolt az egyértelműség érdekében)

Sok szerencsét a javítással!

ESTIMA ceramica, ha az egyik csempe, vízszintesen felfelé, lefelé egy másik csempe és csavarzat elülső oldalára, akkor a legfelső csempe forgatódik?

Arishazin, ez egy új módja annak, hogy ellenőrizze a csempe és a porcelán csempe a geometriában? )))

Ivanova Natalia / Interior Design Studio, nem ismerek egy új technikát, vagy nem, tegnap a YouTube-ra néztem)). Hogyan ellenőrzi?

arishazin görbület a felület a mi előírásoknak megfelelően nem haladhatja meg a 0,2% -át nem polírozott porcelán. Ez persze, ha standard, strukturálatlan porcelán kőből beszélünk. Ha a felület struktúrált, akkor attól függ, hogy milyen struktúrájúak már.

Például: a BRIGANTINA gyűjtőfelület fát bocsát ki. Az ilyen felületet nagy érdesség jellemzi. Egy ilyen csempe alig fordulhat el Ha egy porcelán kőzetet vesz fel, amelynek felülete egy kő alatt van, akkor az már függ a mintától (textúra).

Általában kétségeid hiábavalóak.) Itt a legfontosabb, hogy azonnal ellenőrizzük az eladókkal, hogy pontosan hogyan ellenőrizhetjük a házasságot, mielőtt megkapjuk az árut. Ezt látja, a vevő érdeke, és nem csak a porcelán kőzetre vonatkozik.

Mi az eljárás a porcelán kőagyag ellenőrzésére / visszatérésére?

Miután vásárolt egy csempe, feküdt a padlón, és közelebbről megvizsgálja - nem szabad nyilvánvaló dudorok vagy konkávok. Tekintsük a lehetőséget, ha úgy gondolja, hogy a felület görbülete meghaladja a specifikáció által meghatározott határértékeket.

1.Kérje fel a kapcsolatot a menedzserrel, aki eladta a csempe és jelentette a hiba jelenlétét. (Ezzel nem szorul túl sokat, mert a szerződés 14 napot ad)

2. A menedzser megérkezik a panaszba, méréseket végez, nyilvántartja, és információkat küld a gyárnak.

3. Ha a gyár megerősíti a hiba jelenlétét, akkor vegye ki a lapkát és adja vissza a pénzt.

És semmi gond! Megpróbáltam röviden és részletesen elmagyarázni a lényeget, remélem, ez az információ hasznos lesz számodra)

Csempe a fa alatt a falon a fürdőszobában - jellemzők és design

A fa a mai napig a lakberendezés legkeresettebb anyagának számít. Környezetvédelmi, természetes megjelenés, vonzó megjelenés, valamint megfelelő textúra - ez még mindig hiányos lista a nyersanyagok előnyeiről.

Csempék a fa alatt a fürdőszobában egy eredeti, és ami a legfontosabb, praktikus kiút egy szoba nehéz üzemi körülmények között. Magas páratartalom, hőmérsékletváltozás, gőz, kondenzátum és más negatív tényezők nem akadályozhatják a fából készült termékeket.

Jelenleg a fa az ország népességének többségében rendelkezésre álló anyag. Minden hardverboltban megvásárolható. A fürdőszobában azonban a szokásos fa nem fog működni. Általában a leginkább praktikus fajtákat használják a zuhanyzóban - nemes tölgy vagy bükk. Az ilyen nyersanyagok ára sokkal drágább, mint a többi típus, de a teljesítmény magasabb lesz.

Tölgy padló a fürdőszobában

Ezenkívül, a szoba kialakításától függetlenül, a falon lévő fából készült csempéket speciális kompozíciókkal kezelik, ami szintén növeli a befejező munkák költségeit. Ez lehetővé teszi, hogy hosszú évekig kiterjessze a fa használatát kedvezőtlen körülmények között. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a csempe érzékeny marad a külső megnyilvánulásokra. És praktikussága alacsonyabb lesz, mint a kerámiaé. Ezért a fa használják a tervezés a zuhany viszonylag ritka.

Azonban a modern technológia lehetővé teszi, hogy létrehozzanak egy különleges mintát, amely hasonlít a természetes minta. Egy alternatív lehetőség - csempefa. Külsőleg hasonló a faanyaghoz és textúrához. Ugyanakkor rendelkezik a kerámiatermékek minden előnyével. A mai napig ezek a minták nagyon realisztikusak és magukban foglalják az összes szükséges előnyét, ha nehéz körülmények között dolgoznak.

Azonban a cserép, a faféleségtől eltérően, hátrányai vannak, például nem tartja meg a hőmennyiséget, és nem teremt különleges mikroklímát. Az ilyen termék kerámia vagy porcelánból készült, mint általában texturált felület. A csempe utánozható bélés, fa mozaik, parketta falazatok, valamint fa panelek vagy deszka. Az utóbbi, az úton, a tervezés során a padló vagy a fal felé néz.

Előnyök és hátrányok

Annak érdekében, hogy jellemezhesse a fa cseréjét, fel kell venni az előnyök meglehetősen nagy listáját. Különleges szerkezete miatt a termék a zuhanyzóban különös nehézségek nélkül használható. Ennek az az oka, hogy a csempe nedvességálló anyagból készül, amely külsőleg megismétli a természetes fa formáját.

Fa cseréje

 • kopásállóság;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • hőállóság;
 • agresszív mosószereket tolerál;
 • javított padló vízszigetelés;
 • vonzó megjelenés;
 • a gyors javítási képesség;
 • elfogadható áron.

Emellett az erősségek, valamint bármely más anyag - kerámia cserép fa van hátrányai. Elsősorban az üzemeltetési, telepítési vagy saját ízléssel kapcsolatosak. Ezeket azonban nem szabad leírni. Bár a mínuszok viszonylag szubjektívek, még mindig lehetséges, hogy másképp közelítsenek hozzá. hátrányai:

 1. komplex telepítés;
 2. hideg felület;
 3. idővel unatkozni tud.

Telepítési jellemzők

Az ilyen típusú termékek elhelyezése más típusú kerámiacsempékkel analóg módon történik. A dombormű szerkezete megköveteli a beépítési körülményeket, például az alap alaposabb beállítását. A falburkolat alapja klasszikus betonhabarcs vagy nedvességálló rétegelt lemez. A fából készült változatot bizonyos követelményeknek megfelelően kell felszerelni, azaz állítsa be a nagyfrekvenciás naplókat.

Opcionális csempe a fürdőszobában

Ellenkező esetben az alap mechanikus terhelés vagy terhelés esetén hajlítható. A gipszrostlemezek tetején használhatóak, valamint különálló formatervezési elemként is használhatók, a nyers rétegelt lemez helyett. Annak érdekében, hogy a padlólap nagyon hasonló legyen a parkettaburkolatokhoz, gondosan elemezni kell a bevonatot a varratok jelenlétére. Ideális esetben teljesen távol kell lenniük, vagy szabad szemmel láthatatlanok.

Ha nem lehet teljesen megvalósítani ezt a pillanatot, akkor a varratokat a teljes kialakítás elemévé kell tenni. Ehhez a legjobb a vékony műanyag keresztezések használata, a habarcs felvétele egy hangon, és a kerámia termékek. Ebben az esetben, ha a csempe általános mintázata túlságosan hangsúlyos, a telepítés több erősséget és energiát igényel. Ezért a vonalakat úgy kell beállítani, hogy megfeleljenek. Ha a fal felületére illeszkedik, az anyagot hátulról vágják le.

Hasznos tippek

A zuhanyzót mindig megkülönböztetik a megnövekedett követelmények, így a fa cserépnek bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie díszítő és praktikus. Egy közös kialakítás a fürdőszobában meg kell ragadnia a meleg színeket. Ezáltal a helyiség telített kényelmesebbé válik, valamint kellemesebb vizuálisan is. Emellett a padlóról a falra való átmenet simább és szebb lesz.

Csempe élénk színekben

A fürdőszoba kialakítása közvetlenül függ a burkolólap megjelenésétől. Azonban a természetes szín és más természetes árnyalatok mellett használhatja, például egy kő formájában. A kő textúrája, a fa mintákkal együtt, igazi és kényelmes belső teret hoz létre a fürdőszobában, ahol teljesen kikapcsolódhat. Ezenkívül más anyagokat is használhat, valamint kipróbálhatja a különböző kombinációkat.

Ha elegáns, elegáns, de egyben diszkrét designt szeretne kapni, akkor forduljon márványhoz. Ez segít megőrizni a zuhanyzó szobájának megjelenítő megjelenését, hozzáadni egy csomó diszkrét luxust, és ugyanakkor teljesíteni fogja a közvetlen feladatait. Próbáljon hozzá egy kis aranyozást kiegészítőként a törülközők, csapok és egyéb díszítőelemek formájában. Ez ékezeteket hoz létre és hangsúlyozza a kiválasztott stílust.

ajánlások

Modern designként a legjobb, ha retro-stilizált kompozíciót választanak. A klasszikus változat a sötét és világos színek kombinációja. Ez lehetővé teszi a szoba kialakításának hígítását, a szükséges ékezetek elrendezését. Ezenkívül vizuálisan bővítheti a helyet különböző árnyalatú csempék használatával. A falon világos színeket lehet változtatni, sötétek a padlón és fordítva.

A fás minta természetes szalag, amely metszi az egyes elemeket. Ez befolyásolja az ember észlelését, ezért ezt a szempontot kell használnia az Ön számára. Amikor a csempe falra kerül, a keresztirányú vonalak vizuálisan kibővítik a helyet, ha szalagot készítenek, majd szűkítenek. A falon lévő függőleges csíkok felemelik a mennyezetet, a vízszintesek leeresztik a mennyezetet, szélességet adnak a fürdőszobába.

Különösen érdemes megemlíteni, hogy egy hangszín használata a szoba kialakításában nagyon nemkívánatos. Ha szükségtelenül világos színt választasz, és díszíti az egész szobát, túl világos helyet kap a zuhanyozáshoz. Ez vizuálisan okozza a belső tér túlzott elcsúszását, és rossz ízűnek számít. Ha elég sötét felületet hoz létre a fürdőszobában, akkor vizuálisan nyomja a szemét.

Ettől a helyzetbõl kifolyólag a faimulátumok különböző árnyalatainak kombinációja és kombinációja. Ehhez különböző színű csempéket kell elhelyezni a padlóra és a falra. Mint padló, jobb, ha sötét felületet használ, mert nagyon praktikus lesz. Javasoljuk, hogy a falat könnyebb színekben díszítse, mivel díszítő funkcióval rendelkezik.

Stílus és dekoráció

A fa burkolólapok különböző helyiségekben használhatók. Rusztikus vagy vidéki stílusban utánzó táblák lehetővé teszik, hogy a vidéki kunyhó vagy fürdőkád légkörébe merüljön. Különösen érdemes megemlíteni a kerámiák használatát a fürdő japán vagy afrikai designjában. A csempe különböző anyagokkal kombinálható, például természetes tapéta vagy műkő.

Nyilvánvaló okok miatt természetesen motivált, a legalkalmasabb csempe a fa alatt. A természet által stilizált, párosul olyan termékek kombinációjával, mint az etnikai motívumok - ez mindig igaz. Emellett a kerámia termékek alkalmasak szüreti zuhanyzásra, öko-stílusra vagy más modern formációkra.

Elég helyesen kiválasztani a szoba általános kialakítását, és kombinálni azt a fa burkolólapokkal.

Fürdőszoba tervezés a fa alatt: 20 fotó

A belsejében lévő fa elegáns és drága. A természetes anyag kellemes légkört teremt, amely alkalmas a helyiség elrendezésére, segít kialakítani a fürdőszobát kreatívan és a dobozon kívül. Csendes természetes színek dominálnak: barna, fehér, sárga árnyalatok. Az ilyen hangok segítenek kikapcsolódni, elfelejteni a problémákat és gyorsan visszanyerni. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a fa igényes az ápolásra, állandó nedvességtartalomra romlik, és a nedvességgel szemben ellenálló fajták nem olcsóak. A fák alatt díszített fürdőszobai terv álmainak megvalósításához természetes fából vagy anyagból választhat, amely utánozza.

A belsőépítészeti kialakítások, amelyekben a fadarab különösen alkalmas:

A természetes fa használata a fürdőszobában

A fürdőszoba egy nedves helyiség, amely konkrét igényeket támaszt a minőségi színvonalon. Egyrészt szükséges, hogy meleg és kényelmes legyen. Ebben az esetben jobb a természetes fa használata. A nedvesség miatt azonban az anyag gyorsabb bomlást, penészgombást és deformációt okoz. Az egyedi faanyagok ellenállnak az ilyen hatásoknak:

Ezért vásárláskor figyelmet kell fordítani az anyag minőségére, a fajtára és a feldolgozás helyességére.

Fontos! Minden fa elemet speciális összetevőkkel kell kezelni, amelyek védik a bevonatot a nedvesség hatásától.

A fürdőszobában használt fafeldolgozás árnyalatai:

 1. A fát meg kell csiszolni, gombaellenes készítménnyel, lakkal vagy speciális viasszal impregnálva.
 2. Ha kívánja, a folt felületén járhat, ez az eszköz megváltoztatja a bevonat színét.
 3. Ha a természetes anyag olajozott, jobban ellenáll a mechanikai károsodásoknak, és némi fényt kap.

Egy kis fürdőszobában jobb, ha világos árnyalatokat használunk.

Az alábbiakban érdekes ötletek, fotók és értékes tippek a fürdőszoba díszítésére.

Fa vágási lehetőségek

Vegyük figyelembe a fadobozok típusát a fürdőszobában.

 • Le tudja vinni a szobaház házat. Nagyon nagy, ezért csak tágas fürdőszobákra alkalmas.
 • A kisebb helyiségekhez ajánlott lemezek vagy vékonyabb lapok használata.
 • Felszerelt bélés, panelek vagy egyszerű alaplapok.

A fenti anyagok megtartják a fa természetes színét és textúráját. Ennek köszönhetően a szoba különösen hangulatos.

Egy másik fontos elem a vízvezeték. A mosdó és a mosdó is fából készülhet. Ezek drágák, és külön gondosságot igényelnek, de teljesen elképesztõnek látszanak, amint az az alábbi fotók megtekintésével látható.

A fa a szaniterekhez hagyományos anyagokkal kombinálva: fajansz és krómozott felületek.

Lehetőségek más anyagok befejezéséhez a fa alatt

Természetes anyagok - ez nem az egyetlen módja annak, hogy egy fürdőszobát tervezzenek egy fa alatt. Számos befejező anyagot állítanak elő, amelyek utánozzák a fa színét és textúráját, ugyanakkor jobb teljesítményt nyújtanak, mint pl. Csempe vagy nedvességálló MDF panelek. Ezek jobban alkalmazkodnak a nedvesség, a vegyi anyagok és a penész megjelenésének hatásához, gyakorlatilag nem deformálódnak és hosszú élettartamuk van.

A kerámia csempe különösen praktikus: nehéz károsítani, tartós, csúszásmentes bevonattal ellátott változatokat gyártanak. Ráadásul a fürdőszoba cseréje csempe lesz olcsóbb, mint a fa. A modern gyártók olyan kerámiákat készítenek, amelyeket vizuálisan nehezen lehet megkülönböztetni a valódi fából.

Ha úgy döntenek, hogy a természetes anyag helyett a helyettesítő anyagokat használják, akkor bölcsen kell megközelítenie választását:

 • A kellemes légkör megteremtése érdekében a lehető legjobban megközelítjük a valódi faanyagot, vagyis kívánatos természetes vagy színes csempe vagy panel megvásárlása.
 • Kiegészíti a texturált anyagok hatását. Ráadásul a durva csempe nem hagyja, hogy a lábad elcsúszik.
 • A padló jól néz ki a parketta vagy rétegelt lemez alatt. A falakon - egy egyszerű utánzás táblák.

Lehetőség van az anyagok egymással való összekapcsolására: például helyezze a padlót és a falakat csempével, és a mennyezetet panelekkel varrja.

Az anyagok kombinációja

A fa jól kombinálható minden anyaggal, beleértve az utánzást is. Ezért a fürdőszoba kialakítása kombinációkkal sok helyet nyit a képzelet számára:

 • A fa nem feltétlenül a fő, hanem egy további elem a helyiség kialakításában. Például a táblákból polcokat vagy szekrényeket készíthet a fürdőszobába, és a többiet csempével rakhatja. A fa díszítőelemként való használata különleges bája a belső térnek. Helyénvaló természetes anyagot találni és a zuhanyzást befejezni.
 • Egyébként megteheti: a falakkal, vagy a falakkal ellentétes táblákat, és a többi pár - paneleket. Fektesse le a padlót. Ez a design rendkívül szokatlannak tűnik.

Kiválaszthatja a paneleket úgy, hogy szinte megkülönböztethetetlen a tábláktól, vagy éppen ellenkezőleg, éppen ellentétes hangon vannak.

 • Van egy másik lehetőség: fa kád vagy mosogató, a falakon - csempe vagy panel.

A fák alatt fekvő fürdőszoba kialakításának megfelelő megközelítésével könnyen kombinálhat többféle stílust, kényelmesebbé, funkcionálisabbá és kényelmesebbé teheti a szobát.