Legfontosabb > Tervezés

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

Általános elvek és szabályok

Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

Függőleges és vízszintes elrendezés

A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

Sáv-útmutató

A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

A kívánt hatás fokozása.

Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

határ

Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

Táblázat elrendezés példák

A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

Sötétebb alsó

Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

Sötét színű panelek a fal alján

Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

A hangsúly fala

Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

A változatossághoz használhat mozaikot

A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

Virág motívumok

A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

Fektetés a padlón

Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

A padlólapok elrendezési módszerei

Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

További lehetőségek

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

Layout csempe a fürdőszobában: népszerű módja a lefektetés a padló és a falak

Vásároltál egy cserépet, vagy vásárolni, de nem tudod, hogy jobb lenne lebontani? Természetesen drága paneleket vagy határokat is vásárolhat, és már nem számít, hogy milyen elrendezést választani, de a cserép eredeti elrendezésével megmentheti és nyerheti meg. Ez a cikk bemutatja a csempe elrendezés főbb lehetőségeit a fürdőszobában.

Gyors cikk navigáció

Helyes csempeeloszlás

Először érdemes elmondani, hogyan kell megfelelően felosztani a csempefelületet a felületen, hogy ne legyenek keskeny alátámasztások vagy csíkok a sarkokban. Ha ezt a technikát használja, a fürdőszobában a végén úgy fog kinézni, mintha kifejezetten a kiválasztott csempe számára készült volna.

Képzeld el, hogy van egy 50 * 20 cm-es csempe, most próbáld ki a falra, amelynek hossza 210 cm, a példákban nem vesszük figyelembe a varratok szélességét, mivel ez nem változtat semmit.

 • 1. opció: egy saroktól kezdve egy egész csempe, egy teljes elem, és a fennmaradó 10 cm-es betétet vágni. Ezt a technikát csak akkor alkalmazhatja, ha a vágási hossz a csempe felénél nagyobb. Vagyis, ha a fal nem 210, hanem 240 cm, akkor ez az opció használható, de több sikeres megoldás létezik.
 • 2. opció: úgy, hogy minden szimmetrikusan működik, 5 cm-es vágással, 4-es verem egész elemekkel kezdesz, és töltsd ki a maradék 5 cm-es vágást. Ez a módszer még rosszabb, mint az első, mivel egyes esetekben nagyon kicsi 1-2 cm-es darabok érhetők el.
 • 3. lehetőség: először fontolja meg, hogy hány teljes csempe illeszkedik a fal széléhez (ebben a példában 4 darab). Ezután 1 teljes elemet kell levonni. Mindaz, amit hagyott, csak a központból a szélek felé kell kibővíteni. Három, 50 cm-es csempe foglalja el a fal 150 cm-ét, a fennmaradó 60 cm pedig két darab 30 cm-es maradékból áll, ez a legpontosabb módszer a szimmetrikus mintázat megszerzésére, elkerülve a keskeny alátámasztást. Mindig több mint a fele lesz.


A 3. verzióban az anyagok fogyasztása valamivel magasabb lesz, de tényleg megéri.

A téglalap alakú csempe elhelyezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik kell a helyes tájolás: függőleges vagy vízszintes. Mivel célunk, hogy megszabaduljunk a keskeny hosszú vágásoktól, persze válasszon vízszintes irányítást. Ha függőlegesen feküdt, függetlenül attól, hogy hol van a hely, akkor szűk kárpit lesz.

Különleges esetek

1. eset: Ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy csak 1 egész csempehelyet helyezzen el, az itt megfogalmazott elv ugyanaz marad, mint a 3. verzióban. Távolítson el 1 sorot, és kapjon 0 egész sort, a végén 2 sarka vágja meg ugyanolyan méretű.

A legegyszerűbb módja ennek az 55 cm-es gipszkarton dobozon való elhelyezése, amelyet 50 cm-es csempével kell csempézni, a keskenyebb varrás harmonikusabbnak tűnik.

2. eset: előfordul, hogy a sarokban lévő alátámasztás hossza közel a csempe szélességének. Ez akkor történhet meg, ha példánkban a falat nem 210 cm-es, de 201 cm-es méretű falon végeztük, az oldalsó részek pedig 25,5 cm-esek lettek volna, a legjobb megoldás ebben az esetben a szoba méretének mesterséges csökkentése 1 cm-rel tökéletes elrendezés vágás nélkül.

3. eset: Ha egy olyan kis területre néz, ahol egy revíziós nyílás található, az egyetlen helyes elrendezést a példánk 2-es verziójában ismertetjük. Mostantól kezdve mindenki láthatatlan nyílást tesz lehetővé, helyes telepítéséhez olyan helyzetbe kell hoznia, hogy egész csempe illeszkedjen. Továbbá, ez az elrendezés megfelelő lesz olyan nagy területeken, ahol a kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani.

A padlólapok elrendezése

A padlólap burkolásának módjai sokkal egyszerűbbek, mint a falakon, mivel nincsenek nyílások a felületen. Fektetés történik a példánkban leírt 3 változatban. Számoljuk ki az egész sorok számát, kivonjuk az 1-et, és egy egész csempeből kiindulva a közepéből indulunk, a széleknél 2 egyenletes vágást kapunk.

Vannak azonban árnyalatok is. Ha az elrendezést a zuhanytálcában állítja be, azt a helyiség teljes hosszában el kell osztani. És ha az elrendezést a fürdőszobában készítjük el, azt csak a fal és a fürdőképernyő között kell elosztani. Ebben az esetben a csempe áthelyezhető az egész területre, de a képernyőn és a falon ugyanazt a díszítést kapja. És még akkor is, ha egy keskeny alagút a fürdőszobában marad, semmi szörnyű - mégsem lesz látható.

A második megjegyzés: ha a fürdőszobának különböző hosszúságú területei vannak, akkor a padlózat burkolatának elosztása olyan helyiségben történik, amely a szoba dekorációja után teljesen látható lesz. Egy példa látható a fényképen.

A harmadik megjegyzés: ha keskeny vágás van a gipszkarton közelében, akkor az egyik falon mesterségesen meg kell növelni a vágást. Különbözőek lesznek néhány centiméterrel, de szemmel láthatóan nem lesz látható.

Próbálja meg ne hagyja, hogy a csempe varrása a padlóra és a falakra illeszkedjen. Mivel a fugázó rájuk eltérő színű, az ízületek átmenete nem fog kellemesnek lenni.

Kombinált csempe és dekoráció

Általában minden egyes gyűjtemény 5 elemből áll:

 1. Világos háttér
 2. Sötét háttér
 3. Decor,
 4. átnyúló,
 5. Padlólapok.


A legtöbb esetben a dekor és a háttér azonos méretű és alakú. A járda ugyanolyan hosszúságú, de sokkal kisebb a magasságban. A padlólap gyakran négyzet alakú. Bizonyos gyűjteményekben ezek az elemek még több lehetőséggel is rendelkeznek, de egy helyiségben egy jó javításhoz 1 világos és sötét háttér, egyfajta dekor és padlólap elegendő lesz.

Fontos szabály: a háttér és a padlóburkolat bármely irányban lehúzható, a járdaszegély csak rövidíthető, és a díszítés általában nem vágható. Képzeld el, mi lesz a díszítéssel a vágott mintázat, és még rosszabb, ha a többi része a mintát a süllyesztett sarkon a betétrétegen keresztül rögzíti. És ez teljesen elfogadhatatlan, ha a dekoráció néhány konvex elemet díszít.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

A modern korrekció határait szinte nem használják. Kezdetben helyhez kötött helyiségekben használták őket. Ha például a szoba 263 cm-es magasságban van, és 20 cm magas csempét használ, ahonnan elindulna, fentről vagy alulról, akkor mindenképpen keskeny vágás lesz 30 cm, de ha 5 cm-t akkor az utolsó kárpitozás 18 cm lesz, ami sokkal jobb lesz. De mint most, minden javításnál felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetet készítenek, ami szükség esetén könnyedén leereszthető a kívánt szintre, nincs semmi értelme a járdaszegély használatának.

Továbbá sokan szeretik használni a határokat a világos és sötét hátterek elkülönítéséhez, de ez a lehetőség a legtöbb esetben nem adja meg a kívánt eredményt. Miután berendezte a fürdőt, a vízszintes öv megszakad. Ezenkívül nehéz kiválasztani a telepítés optimális magasságát: zavarhatja a lógó WC-tálak, csaptelepek beültetését, a mosogató alá esik, keskeny vágást hoz létre a kád felett, ütközik más tervezési elemekkel, és önmagára vonzza a figyelmet.

Sok szegélyléc van díszített dekorációval, és a sarokcsuklóik szintén nem fognak nagyon jól nézni, ha vannak vetületük.

És nem az utolsó pont az ár - a határok használata jelentősen növeli a fürdőszoba javításának költségeit.

A csempe színek univerzális kombinációja a fürdőszoba és a WC számára


A legjobb a sötét matt padlóburkolatok használata. Ha fényes csempeet helyez a padlóra, csúszós lesz, és idővel megdörzsöl. Ehhez illeszkednie kell a sötét falburkolatokhoz. Gyönyörű és harmonikus lesz, mivel egy gyűjteményből, valamint gyakorlatiasak lesznek - kevésbé látható piszkos foltok lesznek a sötét háttéren. A legjobb módja annak, hogy egy sötét háttérben, csak a fürdőszoba fölött van legalább 7 cm, hogy ne kapjon keskeny csíkot a kerámia alaplap felszerelése után. Ha nem tudja pontosan a magasságot, jobb, ha 1 tartalék sorot helyez el.

Ha a WC-ben fekszik, akkor a sötét és világos sorokat össze kell keverni a WC és a telepítő gomb között. Vagy felemelheti a sötét sorokat a leeresztő gomb felett. Bizonyos esetekben megengedhető a sötét sorok könnyű felhígítása, nehogy nehéz és monoton belsőséget érjenek el.

Szintén be kell helyezni a sötét csempe övét a mennyezet felett. Ennek a területnek a szélessége nagyobb, mint az 1 csempe magassága.

A fehér feszített mennyezet tükröződése miatt sötét vázlat csak a szín harmóniáját emeli ki. Ezenkívül a színes reflex miatt a mennyezet automatikusan tökéletesen illeszkedik.

Ennek eredményeként sötét löketet kap a tetején, a sötét falakon, közvetlenül a fürdőszobai szint felett, és a fennmaradó részeket világos háttérrel kell feltölteni.

De ha mindent hagysz "ahogy van", a belső tér unalmas lesz. Ahhoz, hogy a fürdőkád szép és világos legyen, egy teljes sorral lehúzódjon a sötét löket tetejétől és aljától, és a dekorációval cserélje ki az összes nem metszett területet.

Fontos szabály: ha a falakat dekorációval díszítik, akkor nincs szükség a falra ajtóval díszíteni. Abban az esetben, ha más színű háttércserépet használnak a díszítéshez, megengedhető díszíteni ezt a falat is. Ezeket a módszereket is kombinálhatja.

Ez a megközelítés megóvja a csúnya ízületek és a szomszédodásoktól, minden elem harmonikusan kombinálódik, nem lesz vizuális konfliktus és unalmas szakaszok, és emellett olyan fürdőt is kap, amely nehéz lesz megfesteni.

Elrendezési beállítások

Most mondjuk el külön-külön, hogy milyen más utakat kell alkalmazni a csempe és a kép elrendezésére, kivéve a fent leírt változatot.

A lefektetés alapvető módja


A legnépszerűbb és legegyszerűbb elrendezés a standard, offset nélkül. A szovjet idők óta sokak számára ismerős, ezért néhányan elutasítják. A legjobb az egészben, nagy burkolatokkal néz ki. Kivételek - konyhai kötények, jobb a kis formátumú nézetek használata.

Szögletes "gyémánt"


A második legnépszerűbb módja a lefektetés - egy szögben. Másképpen hívják: átlósan, gyémánt. Nagyon érdekesnek tűnik, de jelentősen növeli a komplexitást. Számos csempét kell előzetesen megnevezni és vágni. Az átlós telepítéshez szükséges fogyasztás csaknem azonos (10-15%).

Lerakásra a helyiség központi tengelyeinek jelölését végezzük el. A terem közepén elhelyezett első 4 csempe sarkának meg kell egyeznie a jelölő vonalakkal.

Útja a "razbezhku"


A blokkolási mintázat (tégla) népszerűbb a téglalap alakú burkolólapokkal, de négyzetes lapokkal is használható. Ez a lehetőség jól használható a kezdők számára, mivel lehetővé teszi, hogy eltakarja az egyenetlen ízületeket, a T-alakú ízületeken a csempék elmozdulása majdnem láthatatlan lesz, ellentétben a keresztreformtal. Ezt a mintát meg kell ismételni, el kell kezdeni a fészket a helyiség középpontjából, először 3 csempét háromszög alakba helyezni.

Stílusrajzok

sakk

Az alap elrendezés másik módja a sakk. A kiválasztás a szín miatt történik. A kontrasztos színek leggyakrabban két típusát használják felváltva (fekete-fehér, kék és sárga, piros és zöld).

vonalak

Ez az univerzális változat, amelyet fent részletesen ismertetünk. Lehet vásárolni egy csempe a méret a fő, és használja ahelyett, hogy a határok - a különálló részek a falak.

Fontos megjegyezni, hogy ne használjon vonalakat, amikor egy lapka lapkát készít. Ahogy a képen látható, csúnya és nem elegánsnak tűnik, elvonja a figyelmet.

szőnyeg


Ez a rajz nagy méretű helyiségekre vagy olyan felületekre is alkalmas, amelyek nem kerülnek más tárgyakkal. Lényege, hogy a helyiségben lévő zónákat más színű csempe négyzetek jelzik. Kiválaszthatja a szoba központi részeként, és több részből, vagy valamilyen zeneszámból. A betétek egy csempe, valamint 4, 8, 16, a szoba méretétől függően állhatnak.

dísz


Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Ha keményen préselsz, akkor kapsz egy sakk ketrecet, így ki kell nyírni. Minél nagyobb a kép központi része, annál szebb lesz a padló. Rendszerint az elsődleges szín világos, és a sötét csempe vizuálisan megjelenik a hosszú korlátok.

kaleidoszkóp

Különböző árnyalatú csempék és egy bizonyos sorrendben történő elhelyezése révén érdekes hatás érhető el. De fontos, hogy a megfelelő színek helyesen választhatók, különben az eredmény nagyon kínos lesz. Legalább 2 szín használható. Ily módon radiális mintákat, normál vízszintes vonalakat vagy teljesen kaotikus változatokat hozhat létre. A kép középpontjában sötét színeket és széleket használj - könnyebb. Az ilyen rajzok számára megfelelő lenne a kis csempe. A Kerama Marazzi még egy külön "Kaleidoszkóp" kollekcióval rendelkezik a padló és a falak számára, amely kész 20 x 20 cm-es monokróm csempe készletből áll.

következtetés

Ha kezdő varázsló vagy, akkor először próbálkozzon egyszerű szabványos stílusmegjelenítési lehetőségekkel. Miután tapasztalatot szereztél, kombinálhatsz különböző módokat, hogy kitalálj valamit a sajátodtól. Például kombinálhatja a különböző méretű és formájú csempeeket, alternatívaként rendezett sorokat és offszettel, vonalakkal, és szögben lefektethető mintázatokkal.

Hogyan készítsek csempéket a fürdő körül

Sok éven át, kerámia csempe - a legnépszerűbb anyag a fürdőszobában. Ez a csemperendszer a legnagyobb előnyökkel jár az egyéb anyagok bélésénél.

A csempe a fürdőszobában mind a falon, mind a padlón van elhelyezve.

Helyiség előkészítése

A helyiség falaira fektetett csempe kissé eltér a kád körüli csempeburkolás módjától, de a kezdet egy - a felület felmérése és az összes szükséges mennyiség kiszámítása. Ha ugyanolyan színű és díszítőelemek nélküli termékeket szeretne készíteni, akkor a szükséges mennyiségű anyagot négyzetméterben kell kiszámítani a jövő bélésének teljes területe alapján. Meg kell szereznie 5-7% -kal többet, mint a becsült összeg (házasság és csata). A díszítőelemek darabok, és a határok - futó méterek.

A fürdőszoba burkolólapjának műszaki jellemzői.

Meg kell szereznie, miután meghatározta a szükséges anyagmennyiséget és használt dekorációs és befejező elemeket. Beleértve az általános vásznat néhány különböző árnyalatú mintával vagy csempével, eredeti és kifejező mintát hozhat létre a fürdő falain.

Ma a befejező anyagok piaca széleskörű kerámia burkolólapot kínál. A fürdőszoba a legmegfelelőbb csempe. Válassza ki a híres márkák jobb termékeit, mert A megtakarítások rendkívül gyorsan javíthatók további javítási költségekkel.

A padló a fürdőszobában meg kell választani a legmagasabb osztály erejét - az ötödik, a falak elég alkalmas 1-2. A nedvesség felszívódásának mértéke szerint - válasszon a legmagasabb nedvességállósággal. A padló számára jobb, ha megvásárolni kívánt elemeket, mivel fennáll a veszélye annak, hogy sima felületen csúszik.

Falburkolat

Mielőtt a csempe a fürdőkád köré helyezné, elő kell készíteni a szobát és a felhelyezésre kerülő összes felületet. A fürdőt, ha nem tervezik cserélni, műanyag burkolattal kell lezárni, és minden csövet, csövet és csapot vastag papírra vagy kartonra kell csomagolni. Nyers falak, vakolat és festék falai. A betonfalon könnyebb és biztonságosabb a burkolólapok elhelyezése.

A tapadókompozíciónak a fal felszínéhez való megbízhatóbb tapadása érdekében alaposan meg kell kezdeni. A használatnak speciális primernek kell lennie a magas páratartalmú helyiségekben.

A ragasztóanyagot az építőanyagok tárolójában értékesítik. A főzéshez feltétlenül be kell tartani a mellékelt utasításokat. Azonban tapasztalt szakemberek azt javasolják, hogy a Ceresite 17 ragasztóanyagot 3: 1 arányban összekeverjék cementtel. Az ilyen összetétel a legjobb, mert tiszta A Ceresite 17-et túl nehéz rögzíteni, és a csempe megszakadhat. Fontos, hogy a ragasztót a vastag krémek konzisztenciájához keverjük. A keveréshez használjon speciális fúvókával ellátott fúrót.

Fektetés a csempe a falak a fürdőszoba.

Mielőtt elkezdené a csempék burkolását a fürdőszobában, meg kell jelölnie a szintvonalakat, pl. vízszintes vonalak, amelyek a helyiség összes falán áthaladnak. Ezt a vonalat bármely szinten, nem szemmel rajzolják.

Indítsa el a csempék alját. Először ragasztás nélkül kell egy sor csemperetet ragasztani, így nem kell vágnia a széleket az ízületeken. És ha az összekötés helyén van szükség a vágás egy darabját, akkor jobb, ha a vágás elején a sor, hogy esik az ajtón. Így a csempe mentésre kerül, és a célzat vonzóbb lesz. Most be tudja helyezni a csempe a ragasztóra. A tapadóhordozó használata kényelmesebb a falon (nem a csempe).

Racionálisabb a kis területeken, kb. 4-6 csempemagassággal. Annak érdekében, hogy a burkolólap lapos legyen, meg kell jelölni a fektetési vonalat krétával, előzetesen egy függőleges sorral jelölje meg a függőleges vonalat. Az összes soron következő sorok pontossága attól függ, hogy az első sor pontosan kerüljön meghatározásra.

Gyakorlati ajánlások

A ragasztót hornyolt műanyag spatulával a falra helyezzük, és jól kiegyenlítjük, hogy ne legyenek légbuborékok a tömegben. A csempe be van nyomva és kézzel nyomja könnyű mozgással oda-vissza. A kiálló ragasztót azonnal fából készült bot vagy műanyag spatulával kell eltávolítani. Így van az egész első sor, most meg kell hagynia szárazon (kb. Egy nap). És csak ezt követően befejezheti a telepítést.

A csempe közötti rés megtartása érdekében speciális műanyag kereszteket használjon.

A csempék közötti résnek 3-4 mm-nek kell lennie.

Meg kell jegyeznünk, hogy a rés nem csupán dekoratív terhelést hordoz, hanem egy hőmérsékleti varrást is. Állítsa be a méret a rés legyen speciális műanyag kereszt. Eladják csempével vagy egy külön raktárban.

Ha kinyúló csövek, kapcsolók, aljzatok vagy más nehéz helyek vannak a falakon, akkor a burkolatot a beszerelés előtt méretre kell vágni. Vágott csempe az egész szélességben lehet csempe vágó vagy csiszoló, alakú lyukak kell ream. Jobb, ha a lyuk két csempe csomópontján helyezkedik el - ezek a lyukak egyszerű fogók segítségével készülhetnek, apró darabokra aprítva.

Az ízületek ragasztásának tervezése gumihevedernél.

A fugázás csak akkor kezdődhet meg, ha a ragasztó teljesen megszáradt. Az ízületekhez használja a habarcsot homok nélkül, de javasoljuk latex vagy hígítatlan latex tej hozzáadását. A habarcsot a készítéshez szükséges mennyiségben kell előkészíteni, lehetetlen megtartani az elkészített tömeget.

A habarcsot egy gumihevederrel kell felhordani a csempe felületére. Ugyanakkor a kormányt szögben kell tartani, és átlósan kell haladnia, hogy a habarcs jobban kitöltse a csempék közötti rést. Ezután a felületet meleg vízzel tisztítsa meg szivaccsal. A szivacsot alaposan ki kell húzni, és a felületet a varratoktól szögben törölni kell, az ízületek mentén nem lehet dörzsölni - a habarcs részei lemoshatók.

Legkorábban 3 hét elteltével a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni. Ezt megelőzően ki kell zárni a víz bejutását a bélelt felületre.

Ha azt tervezi, hogy lezárja a fürdőképernyőt egy csempe, akkor először el kell döntenie, hogyan kell elhelyezni a csempe. Az egyik lehetőség a nedvességálló anyag (habszivacs, habosított beton vagy aerated concrete elemek) alapozásának létrehozása, majd ragasztott termékek rá. A második lehetőség az, hogy megvásárol egy kész képernyőt a meglévő panel helyett, helyezze be az OSB-t és helyezze rá. A harmadik lehetőség, hogy egy színes és stílusos képernyőpanelt válasszon egy fürdőszoba berendezéssel, és töltse ki.

Padlóburkolat

A padlón a kád körüli csempeburkolás folyamata felszíni előkészítéssel kezdődik. De a képzésre vonatkozó követelmények sokkal magasabbak. A padló felületén ne legyen szabálytalanság, az egész területnek tisztanak és egyenletesnek kell lennie. Bármelyik, még egy apró kavics vagy egy fagyasztott beton is okozhat a termékek törését.

Ezután meg kell választani egy anyagot - cserép, kerámia csempe vagy porcelán. Mérjük meg a padlófelületet és számítsuk ki a kívánt anyagmennyiséget. A padlólap legjobb nedvességálló ragasztó keverékéhez. A csempe ragasztó mennyisége 5-6 kg / m². Fugázásnál a legjobb, ha rugalmas szilikon habarcsot kap.

Fektetés a padlón.

A munkához szükség lesz:

 1. Fogazott simító, max. 10 mm fogú magassággal.
 2. Keverő keverő ragasztó keverékhez. Egy speciális fúvókával rendelkező fúrógépet használhat.
 3. Plitkorez elektromos, de lehet és kézi.
 4. A hidraulikus szint legalább 1 m hosszú.

A különböző látószögű, ugyanolyan színű csempe eltérő árnyalatú, ezért először egy száraz padlón kell elhelyezni annak érdekében, hogy jövőbeli rajzot tervezzen. Ezenkívül a burkolólapokat a padlóra kell terjeszteni, hogy a díszített elemek a falhoz nézzenek, ahol szinte láthatatlanokké válnak.

A ragasztót a padlóra simítóval simítják, és egy fogazott simítóval simítják, a burkolólapot a ragasztó rétegére helyezzük, és egy gumi fúvókával gömbölyű vagy fából készült mazettal könnyedén megérintjük. A csempe közötti hézagokat a keresztezések kiegyenlítésével állítják be, amelyek mindaddig fennmaradnak, amíg a ragasztó meg nem szárad. Következő a fugázás folyamata. A fugázás ugyanúgy történik, mint a falakon.

Néhány funkció

A kerámia kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdő körül ugyanaz, mint a kerámia és a cserép, de mivel a kerámia gránit szinte nem szívja fel a nedvességet, nincs olyan pórus, amelybe a víz képes, nem ragadja meg a ragasztót.

Ez azt jelenti, hogy az egyszerű cserépragasztó nem alkalmas kerámia granit csempék készítésére. Csak a különleges ragasztó - "Porcelán csempe ragasztó" megbízhatóan képes a csempe megtartására.

Tekintettel arra, hogy a porcelán kőzet egy elit anyag, maga a padló sokkal drágább lesz, mint csempézett vagy kerámia.

De figyelembe véve a kerámia gránit minden előnyét, ügyelni kell rá:

 1. Jelentős terhelést tart fenn.
 2. Ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.
 3. Könnyen tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket.
 4. Nagy színválaszték és méret.
 5. Tartós és tartós anyag.

Így a burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem nehéz, és nagyon alkalmas a mester számára, aki egyszerű eszközöket birtokol. Különösen azért, mert a mesterlakók munkája nem olcsó.

Tegye az első sor a csempe felett a fürdőszoba egy lejtőn

A mester még nem törölte. Megkérdeztem tőle, miért dőlt meg egy kicsit a fürdőszoba fölötti csempe első sora, azt mondta, hogy a víz jobban folyik? Aztán lesz szilikon (gyönyörű varrás lesz, speciális karmantyúval lesz megkenve) a fürdő minden szegletében, beleértve a fürdőszoba és a csempe közötti rést, vagy egy kerámia sarok kerül a fürdőszoba és a cserép között. A fürdő egy rotbandben van beágyazva. A fürdőszobán felül minden ragasztóval van megkenve. Miért helyezkedtek el a csempe? Vagy helyes? Csatolom a fotót.

Alex_O, egyszer láttam, csak a szög hűvösebb. szokatlannak látszik, de semmi bűnöző. Én magam nem fogok zavarni. amely lejt a lejtőn, hogy a függőleges ugyanaz. A szilikonról, ez így van.

Alex_O írta:
Miért helyezkedtek el a csempe?

A fürdőkád kerekítésének fedezésére. Az öntöttvasnak meglehetősen nagy sugara van, nagyobb, mint a csempe vastagsága ragasztóanyaggal, és hogy a falon lévő falra merőleges víz ne felhalmozódjon a fürdőszobában, megpróbálják megakadályozni ezt a kerekítést. Lehetőség volt elkerülni a billentést, ha a fürdőkád egyik oldalát vízbe fulladták a gipszben, vagy ragasztós réteggel játszottak.

spaceeggs írta:
Alex_O, egyszer láttam, csak a szög hűvösebb. szokatlannak látszik, de semmi bűnöző. Én magam nem fogok zavarni. amely lejt a lejtőn, hogy a függőleges ugyanaz. A szilikonról, ez így van.

Gondolkodj, vigye el a remake-et, vagy hagyja el. Azt hiszem, így fogok, és így már megkaptam a javítást.

Az ilyen "kreativitás" láttán rögtön észreveszem, bár magamra.
IMHO, ha nem csinálsz függőleges csempeit, akkor azonnal láthatóvá válik (bár ilyen csempe formátumban ez nehezebb megtenni, mint a kicsiben)
Egyébként sajnálom - ez egy kollektív gazdaságnak tűnik. Vagyis a tulajdonos tudja, hogy ezt rendeltetésszerűen végezték. És talán még így is. De az első pillantásra, ez a csillogás néhány fokos megdöntése úgy néz ki, mint egy kísérlet arra, hogy elrejtse valaki közösségét.

Általában foglalkozom weboldalak és online áruházak építésével

A Szovjetunióban furcsa, bár a függöny lefagy, mindent kényszeríteni fognak, azt hiszem, nem lesz olyan érezhető, mint most.

Alex_O írta:
Gondolkodj, vigye el a remake-et, vagy hagyja el. Azt hiszem, így fogok, és így már megkaptam a javítást.

Ezt csak az "én" ügyfeleimnek, azoknak, akiknek tetszett, akik jónak bizonyultak, szenvedtek és szánalmasak voltak, nem teszem meg, kerámia sarokba tettem. N, s. Ha probléma merül fel, például egy ilyen fordulószögű fürdőszoba került megvásárlásra, hogy ellentétes volt, mondja Mona, a tulajdonos azt mondja, mit vásárolt? akkor tegyél fel és tedd... ha valaki jó, akkor megerõsítheted, eltöltheted az idejét és "nem tetszik mindenki másnak". Önnek van az a lehetősége, amit gondolok

valid7228 írta:
Önnek van az a lehetősége, amit gondolok

az ilyen "opciókat" az ügyféllel kell tárgyalni, ami nem működne -

Alex_O írta:
Gondolkodj, vigye el a remake-et, vagy hagyja el.

Egyébként, azért, hogy ne hozzon létre új témát, itt kérlek a habarcsot. Vásárolt Ceresit CE40 fehér színben. Normál fürdőszoba habarcs? Vagy jobb, ha valami jobbat veszel?))) Egyébként azt is mondták, hogy Ceresit CT10-t vásárolnak, szilikon impregnálószert a fugázáshoz. Én is elvetettem. De attól tartok, hogy a CE40 habarcs után, ha később átmegy a CT10-en, a habarcs sárgulhat.

ssvkrym írta:
és mégis úgy gondolom, hogy üzleti kezdeményezésünk drágán fog kerülni, és megértettem a videódat)))

Nem vagyok kavicsos, de "ott álltam, ahol füstöltek"
egy villanyszerelővel barátkozott körül, párhuzamosan a fickó fürdőkádat fürdett, így hosszú ideje a tulajdonosokkal döntött a számítógéppel, még egy háromdimenziós kép is, amely a számítógépen színes volt.

Ezután az impregnálás után a varratok a vízzel való érintkezés után nem változnak meg (víz abszorbeálja)

Alex_O írta:
A Szovjetunióban furcsa, bár a függöny lefagy, mindent kényszeríteni fognak, azt hiszem, nem lesz olyan érezhető, mint most.

A 2. idő ezt tette. Nem az én szeszélyem, az ügyfelek, valaki azt javasolta egy ilyen dolgot. Csöndben voltam akkor, körülbelül 8-10 évvel ezelőtt ez volt. A sarkokban kellett bajlódni, 2 csempét vezetni a sarokban. A lejtés meglehetősen nagy volt

Mutru4 írta:
egy villanyszerelővel barátkozott körül, párhuzamosan a fickó fürdőkádat fürdett, így hosszú ideje a tulajdonosokkal döntött a számítógéppel, még egy háromdimenziós kép is, amely a számítógépen színes volt.

Én is megvitatom az összes árnyalatot, de néha összekevered a nyelvet, köpd, megfordulsz és távozol. Ez egy hónappal ezelőtt történt. Adtam egy Zak-t. a barátodnak. Batyushki én! Új lakás egy új házban, és jó állapotban, kivéve a fürdőszobát. A lakás tulajdonosa nem magyarázta semmi értelmezhetőséget, hogy elsőként elvágta a helyiségeket, majd a WC-vel ellátott fürdőszobát. Úgy tűnik, pénzt mentett. Figyelmeztettem, hogy nincs por, be kell zárnom a zárakban lévő fürdőszobába. A hő több mint 30 éves, túlfeszítés általában. De ami befejezte a csempe belső elrendezését, befejezte, és úgy döntött, hogy egy kocsmát a fürdőben. Mivel nem vonta vissza a kollektív gazdaságból, és elmagyarázta, hogy nem a mesterek tették ezt, hanem a foglyokat és a hackeket, végül rájöttem, hogy egy felnőtt átjárhatatlan. Meg kellett tennie a rendelést. Nagyon meglepődött. Felajánlotta, hogy felhívja a gastrovot, így a szépség gondolata a dobon volt, és valamilyen oknál fogva megsértődött.