Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai csempe - melyiket válasszuk? 100 fotó a legjobb új termékek közül!

A fürdőszoba megjelenését nem csak a gyönyörű modern berendezések biztosítják, hanem a csempe választását és lefektetését is.

Ennek az anyagnak a különféle típusai, a különböző letelepítési módok kiválasztásának lehetősége lehetővé teszi, hogy a szoba igazi fellebbezést és egyediséget biztosítson.

A csempe előnyei és hátrányai

A csempe négyszögletes vagy négyzet alakú, homokból és ásványi anyagból készült agyag, majd égetés. Felülről egy speciális összetételű mázzal borítják.

Ilyen anyag a különböző méretű és színes árnyalatokhoz.

Kiválaszthatja a legfeljebb 5 cm hosszú oldalhosszú csempe, vagy akár 40x60 cm-es nagyobb méretű opciókat.

A csempe főbb előnyei közé tartozik a...

Nedvességálló, így a falak és más szerkezetek védve lesznek a megsemmisüléstől és a penészképződéstől. Ezért ajánlott alacsonyabb porozitású cserépet venni.

Higiénia - a lemezek nem igényelnek komoly gondozási és tisztítási erőfeszítéseket, azonban fertőtlenítőszerekkel tisztítani és rendszeresen meg kell mosni őket. Ezért tanácsos olyan anyagot kiválasztani, amely ellenáll a vegyi támadásnak ("AA" típus).

Mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás - a burkolólapnak nem csak esztétikailag vonzónak kell lennie az élettartam alatt, hanem meg kell védeni a kopástól.

A fürdőszobát II. Osztályú PEI lemezekkel lehet bevonni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a falak és a padlók különböző lehetőségeket használnak, a szilárdságtól és a mechanikai kopástól való ellenállás függvényében.

Csökkentett elektromos vezetőképesség statikus elektromosság nélkül.

Természetes eredetű és környezetbarát.

Különböző tervezési kivitelezés.

Ugyanakkor vannak olyan funkciók, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor ezt az anyagot választja a fürdőszobájához:

 • hogy a burkolólapot esztétikailag és megbízhatóan lefektetették, tanácsos a létesítménybe bízni a tapasztalt szakembereknek;
 • az anyag ára és a munka költsége meglehetősen magas;
 • a lemezek közötti varrások feldolgozásának szükségessége.

Milyen típusú stílust választani?

A fürdőszobában egy eredeti helyzet megteremtéséhez kiválaszthatja a különböző típusú csempe-telepítést:

A varrásnak a varrásba való behelyezése meglehetősen egyszerű lehetőség, amely lehetővé teszi a mennyezetek vizuális felemelését, ha a négyszögletes lemezeket függőlegesen szerelik fel. És a vízszintes irány vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

Az átlós kivitel 45 fokos szögben a szakemberek bevonását igényli. A csempe behelyezése ebben az irányban, elrejti a szabálytalanságokat a felületen.

A sakk sorrendje eredeti, de végrehajtásához két különböző színű négyzet alakú cserép szükséges. Lehetőség van ilyen lapok elhelyezésére mind a varratokon, mind átlósan.

A mozaik időigényes módszer a fürdőszoba felületének elrendezésére apró kerámiákból összeállított lemezek használatával.

A különböző színű csempék elválasztására díszítõtáblát használhatunk kép vagy díszítéssel.

Színváltozat és stílus

A klasszikus kialakítás a fürdőszobában a fehér csempe, mely vizuálisan elválasztható világos dekorációval, szegéllyel vagy betétekkel.

A fekete szín nem nagyon népszerű, mert kissé komor, de stílusos hátteret teremt. A lépcsős rakodással jól ellensúlyozhatja a fehéret.

A piros szín lehetővé teszi az eredeti megjelenést, de agresszivitásának köszönhetően csökkentheti a kényelmet a szobában. Javasoljuk, hogy ne csempézze az ilyen burkolólapokat a fürdőszoba egynél több falára.

Zöld árnyalatai a vidámság miatt a szoba eredetiségét és nyugalmát adják.

A tervezők a csempe színek kombinációját ajánlják.

A klasszikus sakkverzió mellett a kék és a sárga csempe, a piros és a fekete csempe kombinációja a fehér lemezek hozzáadásával is népszerű. A kék-fehér bélés kombinációk szintén jól néznek ki.

A csempe kiválasztása

A választás során figyelembe veendő fő tényezők az apartmanok tulajdonosainak árai és ízei. De a fürdőszoba mérete fontos szerepet játszik.

Nagy téglalapok csak nagy területeken használhatók. De ha a fürdőszobád kicsi vagy nagyszámú hajlított felületet tartalmaz, akkor jobb, ha közepes méretű vagy mozaikos cserépre áll.

Végtére is, ha nagy méretű lemezeket vásárolsz, akkor vágni kell őket, és ez a minta integritásának megsértéséhez vezet. A kis fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez megvásárol egy fényes opciót.

Vásárláskor gondosan vegye figyelembe az alábbiakat:

 • a felületen nem lehet károsodás, sem kisebb, egyenetlen árnyékolás vagy eltérés a rajzok mentén;
 • a sima csempe legyen sima, anélkül, hogy a két lemez közötti rések létrejöhetnek;
 • a lemezek sarkának egyenesen kell lennie, és a méreteknek meg kell felelniük a jelölésnek.

Hogyan lehet kiszámítani a csempék számát?

A probléma megoldásához szakemberek szolgáltatásait, kézzel vagy online számológépen végezheti el az interneten. Figyelembe kell venni a tervezett tervezést, a fektetés módját, a színtani jellemzőket, a határok és dekoráció jelenlétét.

Kézi számításhoz a következő számításokat kell elvégezni:

 • mérje meg az összes felület hosszát és szélességét az ajtók vagy ablakok területének kivonásával;
 • kiszámítja a felület nagyságát;
 • határozza meg az 1 négyzetméterenkénti szilárd lemezek számát. m;
 • 10% -kal növelni a vágás, kár vagy javítás mennyiségének növekedését.

Javasoljuk továbbá, hogy minden oldalról lefektethessük a fektetést. Ez költséges lesz, de a jövőben segíteni fog sok probléma megoldásában.

Csempézés

A fürdőszobát szappanos vízzel tisztítják. Javasoljuk, hogy meleg mosóoldatot használjunk, és alulról felfelé kell helyezni.

Az azonnali tisztítás előtt néhány percig meleg vizet hagyhat a fürdőszobában. A felületen kialakuló gőz jobb tisztítást tesz lehetővé. Törölje le a falakat fentről lefelé.

Alaposabb tisztításhoz használjon folyékony ammóniát vagy oldott ecetet egy liter vízben, 200 ml térfogatban.

A varratokat és cserépeket antibakteriális szerekkel is kezelni lehet a penész eltávolítása érdekében.

A padlót először porszívóval tisztítják, majd puha ronggyal tisztítják.

A megfelelő anyag kiválasztása a legmegfelelőbb stílushoz a fürdőszobában segít eredeti megjelenés létrehozásában. Ehhez azonban szakképzett cserépet kell készíteni, és rendszeresen gondoskodni kell a felületek kezeléséről.

Fürdőszobai csempe

Kerámia fürdőszoba csempe

A fürdőszoba csempe választása nem bátorítja a várakozást. Az induláshoz vizsgálja meg a befejező anyagok piacát. Próbáljon ki kiemelkedő gyártókat: komolyan veszi komolyan egy olyan koncepciót, mint a reputációs kockázatok, és szorosan ellenőrzi az általuk termelt termékeket, és ez garantálja, hogy a vásárolt csemege hosszú ideig tart.

Legalábbis általánosságban nem bántalmazza a csempe alapvető teljesítményjellemzőit, legalább azt, hogy a fürdőszoba padlóburkolata eltérjen a falburkolatoktól. Elemezze a költséghelyzetet, nézze meg, milyen márkákat, hol és mennyit költenek, eldöntheti, hogy a fürdőszoba csempe ára milyen mértékben felel meg Önnek.

Mennyit kell lógni?

Jobb a kerámia burkolólapok megvásárlása bizonyos mértékig, mivel még a legszigorúbb előzetes számítások sem veszik figyelembe a nem nyilvánvaló építési hibákat és a csempe olyan hibáit, amelyek alig láthatók a szemnek. Az elemi emberi tényezőt nem lehet lecsökkenteni: valami elromlik, valami feltörődik a vágáskor. Eközben a különböző tételekből származó csempe színe kissé eltérhet. Az a kockázat, hogy a különbség észrevehető, őszintén szólva, kicsi, de még mindig ott van, ezért jobb, ha egy fürdőszobát vásárolt egy tartalékkal, de ugyanaz a garancia.

A tartalékalap kialakításához elegendő az elméleti szükséglet 10% -a, és ha nagy méretű területeket szokásos geometriával végzünk, akkor 3-5% -kal elég lehet.

Lehetőség van katalógus kiválasztására a katalógus szerint?

Természetesen nem szabad elhanyagolni a lehetőséget, hogy láthassa a csempe élét, érintse meg. De ha az idő súlyosan hiányzik, megengedhető a virtuális ismeretség korlátozása. A weboldalunkon feltüntetett elektronikus katalógus tele van, rendszeresen aktualizálódik, ezért állandóan releváns, és ideális lehetőséget kínál egy olcsó mosdócserepet vásárolni. A legpontosabb színvisszaadást biztosítjuk, így a "képernyőn" csempe gyakorlatilag nem különbözött az "élettől".

Fektetés a falon a fürdőszobában

Az építőipari boltokban nagy mennyiségű befejező anyag található, de a csempe még mindig a fürdőszobában használatos előnyei és tulajdonságai miatt.

Az anyaggyártók népszerűsége miatt széles színválasztékot, textúrát és méretet gyártanak. A választás a fogyasztó ízétől függ.

A fürdőszoba javításának hátránya a munka magas költsége, így a cikk részletesen leírja, hogyan lehet a fürdőszoba falán falat csempézni, hogy pénzt takarítsanak meg a mesterek fizetésére.

Legfontosabb ajánlások

Mielőtt elkezdené a csempék telepítésének folyamatát, tanácsos megismerkedni néhány tippvel, amelyek segíthetnek és elősegítik a munkát:

 1. A fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ehhez ajánlatos egy rajzot rajzolni egy rendes lapra, ahol a falakat festeni fogják. Ezt követően a csempe pontos méretei átkerülnek a falra, majd figyelembe veszik a falak darabméretét.
 2. Cserép vásárlásakor azonnal ügyelni kell a ragasztó összetételére. A csempe ragasztót azonnal meg kell vásárolni a vásárolt cserép teljes mennyiségére. Az univerzális keverék CM11. Ár és minőség egyezik egymással.
 3. Cserép kiválasztása esetén jobb időt tölteni a boltban, hogy minden egyes példányt ellenőrizzenek, mint a telepítés során. Minden lapnak mentesnek kell lennie hibáktól és repedésektöl.
 4. A falakon lévő kis helyiségeknél jobb, ha egy csempe világos színű, ami vizuálisan növeli a helyet. A sötét hangok vizuálisan csökkentik a helyiséget, és ha használják őket, akkor jobb, ha a padlóra helyezik őket, vagy betétek a falra.

Előkészítő munka

A fürdőszoba a csempék előkészítése előtt különösen gondos előkészítést igényel, hiszen a siker 80% -a függ a folyamat és a fal síkosságától. Mielőtt a csempe a saját kezű falra helyezi a fürdőszobában, akkor:

 1. Távolítsa el a bútorokat a szobából.
 2. Zárja le a vizet.
 3. Távolítson el minden vízvezetéket, és ha a jövőben használják, akkor az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy ne károsodjon.
 4. Végezze el a régi csempe eltávolítását, a gyorsító eltávolításához használjon lyukasztót, át kell vinni az ütős módra, és fel kell állítani a csempe alján. Viseljen védőszemüveget, kesztyűt és légzőkészüléket, hogy megvédje magát a törmeléktől és a portól. Az első, a kényelem érdekében készített csempe kézzel, vésővel távolítható el.
 5. Ellenőrizze a fal síkosságát egy lyukkal és egy szinttel. A szögeknél egy négyzetet kell használni, minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Ha a falak simák, akkor nem kell összehangolni, de ez ritkán történik.
 6. A szintezés előtt fedje le a falat alapozóval, és ha az alapozó száraz, telepítse a jelzőfényeket. Ebből a célból ragasztót alkalmaznak bizonyos helyeken, amelyekre a világítótoronyot alkalmazzák és szintre állítják. Hasonlóképpen a jelzőfények a síkban helyezkednek el, a függőleges szabály szabályozható.
 7. A fal és a világítótornyok közötti réseket fel kell tölteni egy megoldással, a legfontosabb nem véletlenül mozgatni a vezetőket, és megakadályozni a beáramlást. Amikor a ragasztó meggyűrül, tovább dolgozhat.
 8. A falakat normál cementhabarcsokkal egyenlítik ki, de az erő növelése érdekében a cement egy része a cserépragasztó egyik részévé változik. A darabolót a falon dobják fel, jobb, ha felülről indulnak, és lefelé irányítják a felületet. Miután feltöltötte egy 1 méteres helyet egy megoldással, hozzá kell rendelnie egy szabályt a jelzőfényekhez és el kell távolítania a felesleget. A maradékot a tartályba továbbítják a teljes keverékkel, és a munka folytatódik, amíg a jelzőfények teljes területe meg nem telik.
 9. Az úszással járó szabálytalanságok esetén simítsa a falat, de csak akkor, ha az oldat megszárad. Az ütközésre egy kis habarcsot helyeznek, és a hibát körkörös mozgásban eltávolítják.

Ekkor a falak előkészítése befejeződött, miután teljesen megszáradt a keverék, lehetővé válik a csempe falon történő elhelyezése a fürdőszobában.

A falon végzett előkészítő munka után jobb, ha nem alkalmazna semmit pár hétig. Ez idő alatt a megoldás végül kiszárad.

Betonlapok típusai

Rengeteg ember volt, aki még a sorokban is lefektetett csempeit.

De léteznek más módszerek a falak falburkolására, ami szokatlan vizuális hatást és személyiséget adhat a fürdőszobának.

Az összes módszert és leírást a táblázat tartalmazza:

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Fektetés a fürdőszoba saját kezével: egy mesterkurzus

Ebben a cikkben megmondom, hogyan kell a csempe telepítés a fürdőszobába a saját kezével. Úgy tűnik, egy ilyen kis helyiség, mit kell mondani. De valójában számos olyan árnyalat van, amelyről órákig beszélhetünk. Például egy kimeríthetetlen témakör lehet egy olyan új csempegyűjtemény, amelyet egy nem szabványos kombinációban lehet elhelyezni, vagy szokatlan tervezési megoldásokat használhat az elrendezésekhez.

Gyors cikk navigáció

edzés

Kezdetben a fürdőszoba üres volt, lapos falakkal. Ha van egy régi befejezése a falakon - azt teljesen eltávolítani kell, ha a falak egyenetlenek - szintet. Néha ez a szakasz hosszabb ideig tart, mint maga a fürdőszoba. De a technológiát oly módon kell megtenni, hogy a falra ragasztott réteg mindenütt egységes legyen, és ne haladja meg a gyártó által megadott vastagságot.

Kezdetben a falak bőven fedettek egy mélybehatolású alapozóval, hengerrel.

Ezután a fürdő pontosan vízszintes szinten van beállítva. Ez azért fontos, mert a csempe burkolása a fürdőszobában pontosan a fürdőszobából ered. A fürdők minden típusában van egy kis lejtő a víz leeresztéséhez, ezért a kerékpántnak nem szabad szigorúan vízszintesnek lennie.

A 170 cm-es fürdő behelyezése után 10 cm-es rés maradt a falon, ezért a fennmaradó 10 cm-t a falhoz erősített több rúd házilag készített polcával kellett javítani, melyet tetején gipszkarton burkolt. Nem szabad aggódnia, hogy a víz ott lesz, miután a bázis felé néz, megbízhatóan védett lesz.

A fal közelében lévő repedés lezárja a rudak és nedvességálló gipszkarton polcát

Továbbá, mielőtt a csempe a fürdőszobába, akkor menjen a szilikon egészségügyi betét a fal mentén, hogy egyetlen csepp nedvesség ne kerüljön bele. Olvassa el, hogyan készítsünk tökéletes szilikon kötést a cikkben a fugázásról.

Védje a csatlakozót a nedvesség behatolásától

elrendezés

Az elrendezések megtervezéséhez előzetesen el kell döntenie a lapok méretét és gyűjteményét. A szükségtelen problémák kiküszöbölése érdekében a lehető legkevesebb a fürdőszoba méretének, legalább az elülső falnak kell lennie. A bélés megjelenése súlyosan károsodik a csúnya keskeny vágás miatt.

Annak érdekében, hogy eldönthessem, hogyan tilos a csempe a fürdőszobában, azt tervezem, hogy papírra vagy a 3D-s szerkesztő Sketch UP-re rakom ki. Számos lehetőséget hozok létre, és kiválasztom a legjobbat.

Ha 180 cm széles falat és 25 cm-es cserépet képzünk el, akkor 7 egész sor és 4 cm-es keskeny alja van (figyelembe véve a varratokat). És még ha elindulunk a központból is, akkor 2 cm marad balra és jobbra.

Ennek az elrendezésnek a chipje fekete saroklapok voltak, amelyeket nem lehetett vágni, egységesnek kell lenniük. Szerencsére a kajmángyűjteményben 3 cm széles frieze (szegély) van, amely lehetővé teszi, hogy megoldja a trimmelés problémáit.

A Cayman kollekcióban a padlólap fényes felülete 30x30 cm, a képernyőtől az ellentétes falig 93 cm, a 3 cm-es szegély pedig csúnya. Egyszerre két gyíkot öltünk meg: egy hasonló fekete padlólapot cserélünk le, de matt, durva felületen.

A padlón matt matricákat használunk egy másik gyűjteményből.

Piling eljárás

A legoptimálisabb módja a véleményem szerint - a fürdőszobából. Így kiderül, hogy a legmegbízhatóbb vízálló varrás (szilikon + habarcs) + az oldal szélén kissé bemerül a bélésbe. Szintén ez a lehetőség még szebb, mert garantált, hogy nem kapsz keskeny szalagot az oldal felett, ha padlót rakott a padlóra.

A fürdőszoba burkolólapozásának eljárása így megy:

 • Először megcsípjük mindazt, ami magasabb a fürdőszobához és a mennyezethez képest. Az első sor ne menjen egyenesen a fürdőszoba oldalán, akkor körülbelül 2 mm-re kell húzódnia (a kereszt vastagsága), majd törölje le ezt a varratot. Felülről egy feszített mennyezet van, ezért helyet hagyunk egy műanyag baguett felszerelésére a kerület mentén. A nyújtható mennyezet bármilyen magasságban felszerelhető, ezért nem kell szenvedni a mennyezethez közeli vágás beállításával - helyreállítjuk őket.
 • Ezután a fennmaradó sávokat a fürdőszoba többi szintje alá helyezzük.
 • Készítsen egy keretet a fürdőszobában és furnérozja meg. Kiváló minőségű keményfém keretből készül, gipszkarton burkolva. A kerámia burkolatnak sok a súlya, ezért nem szabad menteni és megvásárolni egy olcsó vékonyfalú profilt a "fólia" -ból, jobb vállalati Knauf-profilt készíteni, vagy fából készült rácsot készíteni.
 • És a végén - a betonpótlót földeltük, és a padlóra helyeztük a csempe. Bizonyos esetekben előfordulhat ez a szakasz.

A kezdők javasolják, hogy nézze meg ezt a videót a csempék szabályairól:

lefektetés

A csempézett ragasztót egy fúvókával ellátott perforátorral tesszük és elkezdjük a fektetést. A ragasztót a csempe szerelőlemezére fogazott simítóval vagy fésűvel kell felhordani. Ebben az esetben 6 mm fogú spatulát használnak.

Annak érdekében, hogy maximális tapadást érjünk el, a falon kívül egy vékony réteggel is bevonhatjuk a falat, de a munka sebessége csökken. Mivel a falak simák, miután megnyomta a csempe, kapunk egy vékony egyenletes réteg, hogy ha szárított, nem "vezet" azt.

A ragasztó felhordása után nyomja meg a csempe, és nyomja meg kis hullámos mozgások "oda-vissza", hogy elosztja a ragasztó belsejében, és megszabadulni üregek. Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb, mint egy gumi sisakkal.

Jobb, ha mindegyik vízszintes sort egy csomagra helyezi el, mivel szinte mindig a hazai gyártók megsértik a kalibrálást. Emiatt a csempe különbözhet néhány milliméterrel, és ez kritikus a 2 mm-es ízületekkel szemben.

Mivel különböző függőleges sorok vannak különböző típusú csempékkel, nem használhatom ezt a szabályt, de a fektetés előtt az egész csempe több csoportra oszlott (kis, közepes, nagy).

A csempe között műanyag keresztek helyezkednek el. Vastagságukat a csempe méretének és minőségének megfelelően választják ki, hogy kompenzálják a varratok eltérését. Továbbá a műanyag ékek hasznosak lehetnek az egyenetlen varratok kompenzálásához.

A fürdőszoba alatti képernyő felé néz

A keret a következőképpen működik:

Az eljárás a váz keretének összeállításához a kád alatt

 • Kezdetben a fal bal és jobb oldalán lévő oldalsó vezetők a függőleges síkban vannak kitéve. A falra támaszkodó szögeket szerelik fel (lásd a cikket, hogyan kell fúrni a cserépet).
 • Ezután a felső és az alsó vízszintes vonalak kerülnek beillesztésre. Az alsó sín a padlószegélyhez csatlakozik a padlóhoz.
 • A két kontúr között köztes függőleges áthidalókat helyezünk. A köztük lévő távolságot a revíziós ajtó vagy a rejtett ajtó telepítésének figyelembevételével kell kiválasztani.
 • A vízszintes vezetőket és a kapukat egymás mellett rögzítjük egy önfúró csavarokkal, nyomógörgővel.
 • A keretet gipszkarton burkolja 25 vagy 32 mm-es fémcsavarokkal.
 • A gipszkarton alapozó.
 • A felület készen áll a bélelésre.

habarcs

Csak egy nappal kell letörölni a varratokat. Ezt megelőzően távolítsa el a ragasztót a varratokból. Hígítsuk fel a keveréket és helyezzük rá a varratokba gumi spatulával.

20-30 perc elteltével a varratok kicsit keményednek, és nedves szivaccsal kell lemosni a felületet, de a keveréket ne mossa le a varratokból. A szivacs legyen tiszta, ezért mindig meleg vízzel kell lemosnia.

Amikor a bélésen fehér csíkozás jelenik meg, alaposan mossuk le újra tiszta rongyal.

következtetés

Fektetése csempe a fürdőszobában a kezét befejezte. A mosógép, a csaptelepek, a zuhanyfej, a kabáthorog, a törölközőmelegítő, a mosdókagyló és a polcok számára a higiéniai készletekhez csak egy kifúvót kell telepíteni.

Rugalmas fürdőszoba csempe

A csempe tekinthető a legkeresettebb befejező anyagnak, és a növekvő igény arra kényszeríti a gyártókat, hogy minden új verzióját megtervezzék. Az egyikük rugalmas csempe volt - univerzális felület minden felülethez. A különleges plaszticitásnak köszönhetően a belső és külső sarokba, nyílásokba, résekbe, konvex építészeti elemekbe illeszthető. Ez az anyag nagyon magas nedvességállósággal rendelkezik, ezért a hajlékony csempe nagyszerű a fürdőszobában.

Rugalmas fürdőszoba csempe

Rugalmas lapok típusai

A rugalmas csempék különböző anyagokból készülnek, ami nem csak a megjelenést, hanem néhány jellemzőjét is befolyásolja. Amikor vásárol egy fürdőszoba belső, akkor tanulmányozza ezeket a különbségeket részletesebben, hogy válassza ki a lehető legoptimálisabb lehetőségeket. A leggyakoribbak két típus - rugalmas kő és rugalmas PVC csempe. Az első típus több befejező anyagot kombinál, amelyek termelése természetes homokkő, márvány vagy szilícium morzsát tartalmaz. A második típus a vinil, akril, kvarcburkolat polimer anyagokon alapul.

A rugalmas kő jellemzői

Mi rugalmas kő

Rugalmas kerámia és rugalmas kő egy új generáció kompozit anyaga. Egy speciális gyártási technológia, amelyben az összetevők magas hőmérsékletű feldolgozását biztosítják, biztosítja az anyag természetes textúrájának megőrzését, ugyanakkor rendkívül rugalmas, rugalmas és könnyen vágható. A hagyományos csempe vastagsága 2-4 mm, négyméteres kivitelben 4-5 kg. Népszerű méretek: 50 × 600, 200 × 300, 600 × 300, 800 × 400 mm.

Az anyag nem fél a víz közvetlen érintésétől a felszínig, éles hőmérsékleti cseppeket szállít, nem éghető.

Ezt az anyagot mind függőleges, mind vízszintes felületek véglegesítésére használják, alapja a beton, fa, hab és gázblokkok, mindenféle szigetelés, tégla, rétegelt lemez. A rugalmas kő a fűtött padlóra fektethető, mivel nagyon széles tartományban képes ellenállni a hőmérséklet csökkenésének, és képes hő átadására. A vízállóságnak köszönhetően a fürdőszobák tökéletes befejezése.

Rugalmas Stone Delap

A rugalmas kő előnyei:

 • kis súly;
 • magas díszítéssel és különféle lehetőségekkel;
 • tűzállóság és környezetbiztonság;
 • szilárdság és rugalmasság;
 • a könnyű telepítés és szállítás;
 • gondozás hiánya;
 • a működés időtartama a díszítő tulajdonságok elvesztése nélkül;
 • csúszásgátló tulajdonságai.

A hajlékony kő lapjai tetszőleges mennyiségben csatlakoztathatók egymáshoz, és zavartalanul telepíthetők

A járólapos fürdőszoba nagyon esztétikus és stílusos, a felület mindig érintetlen. Kár esetén (ami nagyon ritka), az egyes töredékek könnyen helyettesíthetők újakkal. A hátrányok csak az anyag magas költségeit tartalmazzák, jellegzetességei és dekoratív jellege miatt.

PVC csempe tulajdonságai

A vinil vagy PVC csempe sok szempontból hasonlít az olyan népszerű bevonatokhoz, mint a linóleum és a laminált, de bizonyos jellemzők messze felülmúlják őket. A vastagsága 1,5-3,5 mm között változik, a fektetést mindenféle alapbeton- és fafelületre, linóleumra, kerámia burkolólapra, önterülő és fűtött padlóra készítik. A fő feltétel - az alap legyen a lehető sima, tiszta és száraz.

Mi a PVC csempe?

A PVC burkolat szerkezete többrétegű:

 • alapréteg;
 • festett PVC dekoratív réteg;
 • poliuretán bevonat;
 • védő réteg csúszásgátló tulajdonságokkal.

A fő komponensű polivinil-klorid mellett az anyag inert töltőanyagokat, lágyítókat, stabilizátorokat és színezékeket is tartalmaz. Az ilyen kompozíció a csempék megfelelő rugalmasságát, a hőmérséklethatásokkal szembeni ellenállást, az UV-ellenállást és a kopásállóságot biztosítja. Ugyanakkor az anyag biztonságos az emberi egészségre, mivel nem bocsát ki káros anyagokat.

Vinyl padlólapok

A vinil rugalmas csempe előnyei:

 • olcsó;
 • könnyű a szállítás és a könnyű telepítés;
 • csúszásgátló felület;
 • hatalmas változatosság az anyag textúrájában, színében és mintázatában;
 • a rugalmasság és a nagy szilárdság kombinációja;
 • nedvességgel szembeni ellenállás, korrózió, gombák;
 • jó hangszigetelés;
 • könnyű cserélni a sérült darabokat.

A megfelelően megtervezett PVC csempe évek óta szolgál, szinte anélkül, hogy elveszítené a dekoratív tulajdonságait. A gondoskodás ezen anyag elengedhetetlen, és a széles választék korlátlan lehetőségeket nyit meg a tervezési megoldások számára.

Vinyl csempe finom padló

Kvarc-Vinyl csempe, árnyék "tölgyes palota szürke-bézs"

 • alacsony ellenállás az oldószerekkel szemben. Például a véletlenül kiömlött aceton mélyen megmaradhat a cserépen, ami nem javítható;
 • Ezt az anyagot nem szabad fűtött tárgyak közelében elhelyezni, és ahol közvetlen érintkezés lehetséges a tűzzel. A csempe égetése nagyon mérgező anyagokat bocsát ki.

Hogyan vásároljunk egy jó csempe

Egy másik nagyon fontos pont a vinyl kiválasztásakor a rúd vastagsága.

Vinyl befejező termékek

A csempe négyszögletes és téglalap alakú. A négyzet alakú csempe standard méretei 33x33 cm, 50x50 cm és 61x61 cm, négyszögletesek - 18x92 cm. A fektetés módja kétféle - ragasztó és ragasztós -. Az első típus a szokásos csempe, amely a padlóhoz speciális összetevők és öntapadó anyagok segítségével van rögzítve. Mindkét opció lehetővé teszi megbízható, monolitikus és vízálló bevonatot, amely kiemelkedő fontosságú a fürdőszoba elrendezésében.

PVC cserépfajták

A ragasztott típusú cserép létrehozása úszó padló, mert nincs rendelkezés rögzítése a bevonat az alap. Az ilyen csempe számára három lehetőség van, amelyek a kötési módban különböznek egymástól:

 • csempe ragasztószalagokkal a széle mentén;
 • csempe reteszeléssel laminált típus szerint;
 • Moduláris elemek mindkét oldalon speciális vágásokkal.

A laminált anyaghoz hasonlóan a PVC csempe különféle kopásállóság-osztályokkal rendelkezik, amely nemcsak az erő tulajdonságait, hanem annak költségeit is meghatározza. Lakások és magánházak díszítésére 23-31. Osztályú csempe, nagy változatossággal és minimális vastagsággal. Az átlagos élettartam 5-6 év. A 32-42-es típusú csempe kereskedelmi forgalomnak minősül, és nagy forgalmú területekre vonatkozik. 10-15 évig szolgál, de sokkal drágább, mint a háztartás. 43 osztály kopásállósága speciális bevonatot jelent, amelyet garázsok, termelési üzletek, sportkomplexumok számára terveztek. Természetesen az utolsó lehetőség a legtartósabb, de a legdrágább, és ezért a fürdőszobában használhatatlan.

Fontos szabály a vinil csempék kiválasztásához

Összehasonlító táblázat rugalmas csempék fajtáitól

Rugalmas kerámia csempe Delap

Rugalmas kő (Németország)

Rugalmas kő (Oroszország)

PVC csempe Tarkett

Kvarcos vinil csempe Deart Flore

A technológia rugalmas kerámia burkolatokat készít

Rugalmas kő vagy rugalmas kerámiák elhelyezése eltér a PVC burkolólapoktól, bár nem sok. Az összes árnyalat lefedéséhez vegye figyelembe az egyes típusokat külön-külön. De először alaposan olvassa el, hogyan kell megfelelő módon előkészíteni a felületet a béléshez, különösen azért, mert ez a folyamat minden ilyen típusú befejező anyag esetében megegyezik.

Felület előkészítés

A hajlékony csempe alapra való illesztésének minősége három tényezőtől függ:

 • az alap simasága;
 • a ragasztó ragasztó tulajdonságai;
 • helyes rögzítési és nyomóelemeket.

Az első tényező a legfontosabb, és itt van, hogy sokan olyan bosszantó hibákkal járnak, amelyek a befejezés végbevágásához vezetnek. A gipsz és a cement habarcsok, a hámló festék, a repedések, a penészes területek - mindez akadályozza a csempe normál illeszkedését a falhoz vagy a padlóhoz, és a működés során hozzájárul a bevonat romlásához.

Szóval, kezdd el a bontás a régi befejezni. Ha a falakat egyszerűen festették, nem szükséges a festéket súrolni, a legfontosabb az, hogy szorosan tartsa. Hámlás, buborékok és más hibák jelenlétében alaposan tisztítsa meg ezeket a helyeket, és finom szemcsézett csiszolópapírral tisztítsa meg.

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a falakról

Különösen körültekintően vizsgálja meg a csövek közelében lévő területeket - általában a vakolat hagyja ott, szemetet és rozsdát gyűjtenek.

A gombafertőzött területeket alaposan átitassuk és "Fehérség" -el vagy más klórtartalmú készítménnyel kezeljük.

Fehér a gomba ellen a falakon

Ha nagy repedések vagy mély zsetonok vannak, gyúrjuk meg a cementhabarcsot, és lezárjuk őket.

A fal repedéseinek tömítése

Ha az ilyen hibákat nem tartják be, akkor folytathatja az alapozást és a szintezést. Az alapozáshoz egy univerzális, szagtalan, univerzális akril-latex alapozó a legjobb, és vízszintes vízálló vakolat keverékhez (például Vetonit TT).

Egy fényképen - univerzális alapozó latex alapon

A gitt csak akkor alkalmazható, ha az alapozott falak teljesen szárazak. A szintezés után a felületet csiszolják és a porból megtisztítják tiszta ruhával. Ezután ismét fedjük le a falakat egy alapozóval. Most készek rugalmas csempék telepítésére.

Ha a burkolólapot a padlón kell elhelyezni a fürdőszobában, elő kell készíteni. A rugalmas kő legjobb alapja a cement-homok esztrich vagy az önterülő padló. A cserépre nem ajánlott: az anyag nagyon közel van a felülethez, és a legkisebb szabálytalanságokat ábrázolja, ami azt jelenti, hogy behatolhatnak a varratokba. Ha a padlót vízszintes helyzetbe állítja, ügyeljen arra, hogy a síkot egy szinttel irányítsa, mert a felületnek lehetőleg laposnak kell lennie.

A padló egyenletességének meghatározása

A fénykép világosan mutatja a magassági különbségeket.

Hogyan kell szintetizálni a padlót?

Miután a habarcs megszáradt, a padló fel van töltve, hogy megnövelje a víztaszító képességet és növelje a ragasztó tapadását.

A padló alapozását egy hengerrel

Szerszámok és anyagok csempék gyártásához

A folyamat során szüksége lesz:

 • vékony fém vonalzó vagy mérőszalag;
 • ceruza;
 • éles kengyel;
 • épület hajszárító;
 • gumi henger;
 • festékhenger egy kis halomral és ecsettel.

A ragasztó kiválasztásakor vegye figyelembe a hidrofób tulajdonságait, a szokásos fürdőszobai kompozíciók nem alkalmasak. A szakértők javasolják, hogy a FLEX (hajlékony) márkájú ragasztót válasszák, például MAPEI Keraflex, Litoflex K80, Knauf Flex. Vásárláskor számszerűen számítsa ki a kívánt mennyiséget: átlagosan 2,5 kg ragasztó kerül felhasználásra négyzetméterenként.

A ragasztókészítmények leírása

Ha olyan rugalmas cserépet választott, amely "aszimmetrikus alakú" vad kőből áll, vízálló habarcsot is kell vásárolnia.

Grout CERESIT CE 40 rugalmas víztaszító, gombaellenes

Ez a bevonat sokkal hatékonyabb a különböző vastagságú varratokkal szemben, és nem teheti meg a fugázás nélkül. Azonban a geometriailag helyes formák elemeinek elhelyezése lehetővé teszi, hogy a bevonatot zökkenőmentesen, monolitikusan készítsük, és ebben az esetben nincs szükség a troweling kompozíciókra.

Fürdőszoba falburkolat

1. lépés: A csempe kicsomagolásra és a padlóra kerül, hogy meghatározza, hogyan lehet a fragmentumokat egymáshoz illeszteni.

2. lépés. A gyártó utasításai szerint elkészíti a ragasztót: megfelelő tartályt kell venni, vízbe önteni, fokozatosan önteni a száraz keveréket és keverni. Nagyon fontos, hogy szigorúan vegye figyelembe a csomagoláson feltüntetett arányokat, a telepítés minősége attól függ. A kész keveréket azonnal megvásárolhatja, és időt takaríthat meg.

3. lépés: A dekoráció során tapasztalt tapasztalatok hiányában jobb, ha a csempe alulról nem lesz rögzítve, mint a kerámia, hanem felülről - az egyik sarkon. Ez annak köszönhető, hogy amikor az anyagot késsel vágják le, a vágások nem lehetnek annyira tiszták, mint a gyári. A fal alsó részén ez a hiba gyakorlatilag nem észrevehető, ellentétben a felső részvel, ahol minden látható. De a professzionális mestermesterek inkább ragasztják az alját, mint egy szabványos csempe.

A ragasztót csak a csempére kell felhordani, egyenletesen az egész hátoldalon.

Ez általában elegendő az anyag rögzítéséhez. Egyes szakemberek javasolják, hogy ragasztót alkalmazzanak a fal felületére, és ne a csempere, és ehhez egy fogazott simítót használjanak. Mindkét módszert széles körben alkalmazzák, de az első sokkal kényelmesebb.

4. lépés: Vegye ki az első elemet, és tegye vissza a falhoz, azonnal vízszintesen és vízszintesen. Amint a burkolólapot laposra helyezzük, mindkét kezével óvatosan lenyomjuk a falat, majd egy gumi görgővel kanyarodunk a középponttól a szélekig, a felesleges ragasztó és a légbuborékok kiürítésével. Ragasztás azonnal törölje.

5. lépés: A következő elem rögzítve van a végéig. Ha a szélek lazán illeszkednek (és ez nagyon gyakran történik, amikor a csikkelést), kissé felmelegednek egy hajszárítóval, és gördítik le. A két csempe alsó szélének sík vízszintes vonalat kell képeznie, ezért egyenletesen szintelje ki a töredékeket, mielőtt a felületre nyomná őket. Hasonlóképpen rögzítse a sorban maradt csempeit.

6. lépés: Először a szélső elemet ragasztó nélkül ragasztjuk a falhoz, és meghatározzuk, hogy szükség van-e a vágásra. Szükség esetén mérje meg a maradékot a saroktól mérőszalaggal, csempe hátrafelé, visszahúzódjon a kívánt szélesség széléről, és a vonalzó alá vonjon vonalat ceruzával. Ezután vágja le a felesleget egy éles késsel vagy ollóval.

Tanács. Ha egy sarkot, egy csomópontot vagy egy másik kiemelkedést szeretne levágni, akkor a csempe a sajtolás után fűtött egy hajszárítóval. Fűtött, rugalmasabbá válik, és jól illeszkedik a komplex felületekre. Annak érdekében, hogy a fogantyú megbízhatóbb legyen, 15-20 másodpercig meg kell nyomni az anyagot a falhoz.

A szögek nem mindig megkülönböztethetők a szigorú vertikussal, és lehetetlen a szomszédos elemek pontosan feküdni. Ebben az esetben az anyag átfedése szükséges: az egyik lapka 10-20 mm-re van egymásra helyezve, míg a szélek nem ragasztottak. Ezután vágja el a két pengét késsel, vegye le a vágott csíkokat, enyhén emelje fel a csempe széleit és ragasszon fel ragasztót, majd simítsa le az anyagot.

Ha minden erőfeszítés ellenére néhány helyen (kis helyigényű) 3 mm-es rések maradnak, akkor nagyon egyszerűen kiküszöbölhetők. Ehhez vegye le a burkolólapokat, előmelegítse az előlapot egy alapozóval, és óvatosan dörzsölje át a varratot, amíg összefonódik a vásznon. 15 perc elteltével egy puha kefével el kell távolítani az egyes homokszemeket. A széles réseknél ez a módszer nem megfelelő, külön kell ragasztani őket.

Fugázás és fugázás

7. lépés: Az összes csempe ragasztása után a felületet egy hidrofób vegyülettel kell kezelni, amely általában a csempe csomagolásához kapcsolódik. Ez a vegyület növeli a bevonat vízállóságát, megkönnyíti a karbantartást és meghosszabbítja a bevonat élettartamát. Vigyük fel egy széles ecsettel vagy hengerrel, rövid nadrággal az alulról felfelé.

Pontosan ugyanúgy rugalmas csempe ragasztott a padlóra, és a fürdőkád, a válaszfalak és más felületek szembesülnek.

PVC csempe szerelési technológia

A fürdőszobában a PVC padlóburkolatok leggyakrabban használatosak, bár mindkét falra és mennyezetre van lehetőség. Előnyben részesítjük a ragasztási módszert, mivel megbízhatóbb a magas páratartalom esetén. Először a felület előkészítésén dolgozunk.

Előkészítő szakasz

A PVC-alapú bevonat bizonyos követelményeket támaszt:

 • a lyukak hiánya, repedések, delamináció;
 • a betonbázis nedvességtartalma nem haladja meg az 5% -ot;
 • a felület maximális simasága, egyenletessége és merevsége;
 • nincs por, zsír vagy olajfesték az aljzatra.

A szintező lemez vagy a kiegyenlítő keverék feltöltése biztosítja ezeket a feltételeket. Ha a burkolólapot a csempe tetejére ragasztani szeretné, először gondosan meg kell csípnie az ízületeket és ki kell küszöbölnie a magassági különbségeket, különben az új bevonat alatt az összes szabálytalanság látható lesz. Ezenkívül a burkolólapok alatt keletkező dudorok működés közben anyagi károkat okoznak.

A felület előkészítése után győződjön meg róla, hogy a csempe a szobába, és hagyja őket legalább egy napig. Az ajánlott hőmérséklet a fürdőszobában 18-24 ºC között kell lennie.

Ragasztásra és a PVC padló ragasztására vonatkozó követelmények

Tanács. Ha a PVC burkolólapokat "meleg" víz vagy elektromos padlóra helyezzük, a fűtőtestet néhány nappal le kell zárni. Ugyanakkor a "meleg" padló és a műanyag bevonat között legalább 1,5 cm távolságnak kell maradnia, amelyet cement vagy polimer keverékkel lehet betölteni.

Eszközök munkához

Ha a rugalmas csemperagasztást ragasztóanyaggal végezzük, akkor a munkához szükséges:

 • nagy ollók anyagvágáshoz;
 • fogazott simító ragasztó alkalmazása;
 • gumi henger;
 • gumi sisak;
 • mérőszalag;
 • bevont vezeték.

A ragasztót speciális, vízálló, PVC termékekhez tervezték. Kiváló eredmény például az univerzális ragasztó KESTOPREN, KIILTO EXTRA, Homakoll. A csempegyártók csomagolásán általában azt kell jelezni, hogy melyik ragasztót kell a tojásnál használni.

PVC burkolólapok ragasztására

Először meg kell határoznia, hogyan rakja le a csempe - közvetlenül vagy átlósan. A legjobb, ha a padlólapot száraz padlóra rakja, és látja, hogy tetszik jobban. A kiválasztott módszer az alap elrendezésétől függ, amely lehetővé teszi a szoba közepének azonosítását. Vegye át a bevont zsinórt és jelölje meg a merőleges tengelyeket a szoba sarkából vagy az ellenkező falak középpontjából. Vagyis az irányvonalak átlósan helyezkednek el a helyiségben vagy párhuzamosak a falak vonalával, de szigorúan kell metszeniük 90 fokos szögben. A kereszteződés pontjától kezdve és a csempék telepítéséhez az egyik vezetőn keresztül.

1. lépés: A csomagoláson feltüntetett utasításokat szigorúan, a feltüntetett arányok figyelembevételével készítse el a ragasztót. A készítmény összekeverésénél figyelembe kell venni a polimerizáció idejét a munka befejezése érdekében. Tapasztalat hiányában jobb a kis adagokban elkészíteni a ragasztót.

2. lépés A spatulát a padlón a ragasztókészítményre a kiindulási pont közelében, a vezető tengely egyik oldalán kell felhordani, és egyenletesen elosztani, hogy a fedett terület elegendő 3-4 csempe számára.

3. lépés: Vegye ki az első elemet, és helyezze a padlóra úgy, hogy az oldalsó él és a vég egybeesjen a vezetővonalakkal, és a szög a tengelyek metszéspontjába esik. Óvatosan nyomja meg és sima, a levegőt a csempe alá szorítja.

4. lépés: Csatlakoztassa a következő elemet a kiválasztott lefektetési minta szerint. A hátoldalon vannak nyilak az egyes lapkákon, ezért a fedél beszerelésekor győződjön meg róla, hogy a nyilak iránya egybeesik. A burkolólapokat végtelenítetten, rések nélkül, gondosan megnyomva és simítva a széleket.

5. lépés Az első szakasz lefektetése után egy gumi hengerrel felhúzza, majd enyhén nedves ruhával törölje le a ragasztót. 25-30 perc elteltével még egyszer be kell dobni az eredményt. Időközben elkészítheti a következő ragasztócsomagot.

Ragasztás és csempézés

A panelek ragasztásának folyamata

Pvc csempe előpréselése ágyazáskor

Az anyag vágásakor jelölje meg és vágja le az elülső oldalt. A jelölési vonal mentén először egy sekély bemetszést végzünk az egész csempe mentén, majd meghajlítjuk és a bázist levágjuk.

Vágja le a töredékeket először egy száraz felületre, ha szükséges, helyes, majd csak a ragasztóhoz rögzítve. A csempe, amely hajlított felületeken (a csövek közelében, az ajtóban, a dobogónál) helyezkedik el, ajánlott kivágni vastag papírra. Az anyag plaszticitásának növelése érdekében a burkolólapokat hajszárítóval kell felmelegíteni. Két nappal a fürdőszobában, telepítheti a vízvezetéket, és elvégezheti a végleges javításokat.

Az öntapadó PVC burkolólapot a padlóra ugyanazon az alapon helyezték el, de a ragasztó keverék használata nélkül. Ez a módszer egyszerűbb, kevesebb időt és energiát igényel. Ugyanakkor sokkal alaposabban kell elvégezni az alaprajz elkészítését, különben a burkolat rosszul tapad a felületre, és hamarosan elkezd hámozni.

Csempézési módszerek

Tégla zárral és anélkül

Gondolatlan módon a tojás

A fürdőszobában gyakran használják a kastélycsatlakozással ellátott cserépeket is. Az ilyen bevonat úszó padló, és semmilyen módon nem rögzíthető az alapra. Az előkészítő lépcső ugyanúgy történik, mint a ragasztóval történő felszerelés során, ezért nem fogjuk részletesen megfogni. Mielőtt elkezdené a munkát, olvassa el alaposan az utasításokat - minden egyes PVC csempék gyártója eltérhet a technikában.

1. lépés: Az első csempe, amely az ajtó túlsó sarkában fekszik, és a falhoz egy horony van. Az első sor lapjain lévő horony alsó kiemelkedését írószerszámmal kell elvágni, hogy ne zavarja a felületek ütközését. A csempe szélének és a falnak kb. 5 mm-es távolságot kell hagynia.

2. lépés: Vegye le a második lapkát, az első mellett, majd csúsztassa a léc szélét. Ismételje meg mindent a sor végéig. A fektetett lapok sík vonalnak kell lenniük a magasságkülönbségek nélkül.

3. lépés. A második sort a csempe szélességének legalább egyharmadának eltolásával kell rögzíteni. Ehhez egy darab egy sík felületre van helyezve, az elülső oldali vonalzó alatt vágás történik, félig meghajlítva, és alulról lefelé húzva.

Csempe kötési séma

PVC csempe a beszerelés alatt

Rolling csempe csempe

Az utolsó csempe lefektetése

Így minden más sor rögzítve van, az utolsó csempe, ha szükséges, hosszúsággal van vágva. Ha a zárak szorosan feszesek, használhat gumi sisakot. Általában ez a módszer gyakorlatilag nem különbözik a tojásló laminátumtól, kivéve, hogy a bevonat elemei kisebbek.

A PVC bevonatos padló működése

Fali burkolólapok

Egy külön szoba a házban egy fürdőszoba, és az ok nem a célja, hanem egy adott mikroklíma. A fürdőszobát a magas páratartalom uralja, és gyakran a víz a falra és a padlóra jut, ezért a megfelelő anyagokat kell kiválasztania ahhoz, hogy befejezze. Az ideális lehetőség lenne csempe, mert nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható, ami nélkülözhetetlen a megfelelő egészségügyi feltételek megőrzéséhez.

Előnye és hátránya

A kerámia burkolólapok iránti igényt sok pozitív működési tulajdonság jelenléte magyarázza, amelyek magukban foglalják:

1. Tartósság. A jó minőségű csempe több mint egy évtizede tarthat, ezért fontos, hogy ne takarítsuk meg ezt az anyagot. Ezenkívül a választásnál figyelembe kell venni a szilárdsági tulajdonságokat, amelyeket a gyártó a csomagoláson feltüntet.

2. Erő. A csempe nagy szilárdsággal és ellenállóképességgel rendelkezik, így az alkalmi ütések nem károsítják õt. Ezenkívül az anyag nem fél a vegyi anyagoktól, ami agresszív összetevőket tartalmazó tisztítószerek használatát teszi lehetővé.

3. Széles tartományban. A befejező anyag különböző méretben, formában és színekben kerül bemutatásra, így a legigényesebb ügyfelek is megtalálják a megfelelő lehetőséget.

4. Könnyű gondozás. A tisztaság fenntartása érdekében elegendő időközönként egy szivacsos szappanoldattal vagy speciális tisztítószerrel törölni a csempéket. Mivel csiszolóanyagok használata nem ajánlott megkarcolhatják a csempe felületét.

5. Megfizethető költség. A falazólapokat különböző árkategóriákban mutatják be, amelyek gyártótól, fajtától, méretétől és jellemzőitől függenek. Az alacsony költségű javításokhoz olcsó árú anyagot lehet megvásárolni, de meg kell érteni, hogy kevésbé lesz tartós és tartósabb, mint a drágább termékek.

Az előnyök mellett a csempe még számos hátránnyal rendelkezik, például:

 • a tapasztalat és a szükséges ismeretek nélkül nehéz lesz a minőségi csempe-fektetést elvégezni;
 • mielőtt a csempékkel szemben lévő falakkal szembenézni kezdene, óvatosan fel kell őket szüntetni;
 • ha egy vagy több elem megsérül, újra meg kell tennie a javítást, mert lehetetlen helyettesíteni a csempe helyben;
 • csempe kell vásárolni egy állomány, mert vágás közben a csempe megszakadhat, vagy egyszerűen nem lesz elég;
 • A fugázást nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a habarcs ne kerüljön a csempe felületére, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz megszabadulni.

Kerámia burkolólapok előállításában különböző technológiákat, módszereket, nyersanyagokat és formákat használnak, így az anyag többféle típusra oszlik:

1. Mázatlan és üvegezett. Az első esetben a termék egyenletes vastagságú, és nincs különbség a törmelék és a felület között. Rendszerint ilyen csempe nincs dekoratív bevonattal vagy képzel. A mázas csempék egyik jellemzője a színes üveg felső bevonata, amely nem csak a vízállóságot és a tartósságot, hanem az esztétikát is biztosítja.

2. Sűrű és porózus alap. Ha utel, azaz az alapnak pórusai vannak, a termék elnyeli a nedvességet, így a tartósság érdekében a felületet speciális impregnálással kell kezelni. Ezzel szemben a sűrű bázisú anyagnak nagyobb a teljesítménye, de tömege és költsége is magasabb lesz.

3. Színes vagy fehér darabon. Ha mázas csempe van megvásárolva, az alap színe nem számít, mert nem lesz látható. De a nem fényezett csempék esetében megjelenése a csempe függvénye.

4. Egy vagy kettős tüzelésű anyag. A kétszer pörkölt terméknek nagyobb a szilárdsága. A felületek általában érdekes textúrát adnak vagy díszítik.

5. Extrudált vagy extrudált. A csempepréselési eljárás során nyersanyagokat használnak por formájában, amelyet nagy nyomás alatt dolgozzanak fel. Az extrudálási módszerhez pasztaszerű alapanyagokat használnak, amelyeket különleges vágóhídon vezetnek keresztül, hogy a jövőben a kívánt formát kapják.

A javítás megkezdéséhez előzetesen el kell dönteni a burkolóanyag típusát, és csak akkor kell megoldást találni a falak feldolgozására.

Érdekes látvány

A befejező anyagok modern piaca különböző színű és textúrájú kerámia burkolólapokat kínál, amelyek lehetővé teszik a fürdőszobák egyedi belső kialakítását.

Különösen figyelemre méltó termékek érdekes vizuális hatásokkal, amelyek magukban foglalják:

 • Csempe a fa alatt. Az ilyen anyagok nemcsak természetes fából néznek ki, hanem hasonló szerkezetűek is. A fa utánzó termékek jól illeszkednek a klasszikus stílusú felületekhez.
 • Sztereó vagy 3D. Ez a fajta homlokzati anyag mind egyénileg, mind pedig készletben készül, amelyből teljes jelenet jelenik meg a jelenlét hatásával. Általában, a fürdőszobák választani csempe a kép a víz és a tengeri lakosság.
 • Természetes kőburkolat. A modern belső térben gyakran használják a természetes kő elemeit vagy analógjait, nem csak lakóhelyiségekben, hanem a fürdőszobában is. Nem ültetik az egész szobát kőlapokkal, hanem csak egy falra vagy egy bizonyos szakaszra, hogy ízelítőt adjanak a belsőépítészetnek. Ez a fajta anyag ugyanolyan szerkezetű és megkönnyebbül, mint egy természetes kő.
 • Utánzatok. A téglából készült csempe ugyanolyan díszítő funkcióval bír, mint a kő alatt. Az értékesítés során az anyag különböző változatai vannak, amelyek színben, méretben és textúrában különböznek egymástól.
 • Csempe utánzó tapéta. Ez a megjelenés jól néz ki a belső térben, és a megfelelő formázással első pillantásra nem lehet megkülönböztetni a tapétától. Az anyag lehet egyszólamú, egyszerű díszítéssel és 10 vagy több csempeből álló nagy képekkel.