Legfontosabb > Fürdő

Martinika

Gyár: Kirov kerámia Oroszország

126441 Martinika rózsaszín térhatású 25x40

fal, 25x40 cm, Martinika Kirov kerámia

126442 Martinique rózsaszín 25x40

fal, 25x40 cm, Martinika Kirov kerámia

126443 Martinique rózsaszín virágok 25x40

fal, 25x40 cm, Martinika Kirov kerámia

726442 Martinika 33x33

emelet 33x33 cm, Martinika Kirov kerámia

346441 Martinique rózsaszín dekoráció 25x40

dekoráció, 25x40 cm, Martinika Kirov kerámia

266441 Martinique Pink Border 40x6

határtalan, 40x6 cm-es, Martinique Kirov kerámiák

A csempe elrendezése a fürdőszobában (54 fotó): alapvető módszerek

Modern, racionálisan elhelyezett vízvezeték és gyönyörű befejező anyagok, köszönhetően a díszítő elemeknek, kedvezően hangsúlyozzák az előnyöket és elrejtsék a helyiség hátrányait. Mindez eredeti és látványos fürdőszobát teremthet.

A tervezés fő alkotóelemei és a burkolólapok elrendezése a fürdőszobában egyedülálló belső teret hoz létre, hangsúlyozva a tulajdonos esztétikai preferenciáinak megnyilvánulását.

Hol kezdjem?

A modern cserép olyan praktikus alapanyag, amely tökéletes természetes anyagokat (fa, kő, fém, stb.) Utánozhat.

A kopásállóságnak és nedvességállóságnak köszönhetően a burkolólapon belül csempéket használnak.

 • Mielőtt elgondolkodna azon a kérdésen, hogy miként tilos a csempe a fürdőszobában, akkor alapos tervet kell készítenie. Nagyjából tiszteletben tartva az arányokat, festse be a fürdőszobát egy papírlapra.

Tipp Készítsen nagyobb képet a kis alkatrészek (polcok, tükör stb.) Helyének megjelenítéséhez.

 • Mérőszalag segítségével mérje meg a fürdőszoba falát (szélesség, magasság), ajtó, rések, vetületek stb. Jelölje meg a méréseket az ábrán.
 • Helyezze a képbe a vízvezeték-felszerelést, amelyet a kész helyiségben tervez, méretét jelezve.
 • Vigyázzunk alaposan a kapott rajzra. Mindent átgondolt? A rendszernek meg kell jegyeznie a kész fürdőszobában tervezetteket: aljzatok, szellőzés, vízmelegítő stb.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a képen nem csak olyan elemeket jelölhet meg, mint a törölközőszárító, a csempeburkolat után csatolt polcok, a fürdőszobában lévő csempe elrendezését nem befolyásolja a képen való hiánya.

 • Menj be újra a fürdőszobába. Óvatosan hasonlítsa össze a kapott áramkört az igazi helyiséggel.

Az alaprajz szükséges ahhoz, hogy átgondolja és rajzolja ki a rajzot. Valójában a néhány centiméteres hibás számolás azt is eredményezheti, hogy a kiválasztott csempe gyönyörű eleme lezárható, például a mosogató sarkában - a fürdő belsejének integritásának hatása ebben az esetben elvész.

Csempe kiválasztása

Könnyű színeket ajánlunk egy kis fürdőszobában.

A raktárakban a befejező anyagok széles választéka ma hatalmas. Még a legigényesebb vásárló is megtalálhatja a terméket az ízlése szerint. Az értékesítési területen láthatunk példákat a csempe elrendezések a fürdőszobában.

Azonban a boltokban lévő csempe az egyes gyűjtemények legeredményesebb változatába kerül, de nem mindig olyan harmonikusan néz ki a szobában.

Ha van egy kis fürdőszobája, érdemes megfontolni, hogy ez a csempe elrendezés egy kis fürdőszobában vizuálisan kibővítheti a szobát és növelni tudja a falak magasságát.

 • Győződjön meg róla, hogy az anyag raktáron van-e vagy csak megrendelés alatt van-e. Adja meg a raktárkészletek számát, mert egyes díszítőelemek kicsiek lehetnek, és miközben az elrendezésre gondolsz, megvásárolhatod.
 • Megadhatja az áru szállításának napjait a boltba.

Tipp Válassza ki a legsikeresebb opciót: sötét alsó rész, könnyű felső (lehetőleg két vagy három). Ha lehetséges, készítsen képet. A képek segítenek meghatározni a választást.

Válasszon egy képet

A fürdőszobában történő javítás nem csak drága, hanem nagyon zavaró is, ezért érdemes egy kis időt (vagy sok időt) tölteni a fürdőszoba burkolásának lehetőségével.

Sok furnérozási lehetőség van.

Vannak azonban úgynevezett "klasszikus" rendszerek, amelyek alapján az exkluzív preferenciákon alapuló exkluzív fürdőszobai belső teret hozhat létre.

 1. A fürdőszobában a legelterjedtebb csempe elrendezés vízszintes (sötét alsó, könnyű felsővel kombinálva).

Elrendezés opció sötét alsó, könnyű felső

A sötétről a fényre való átmenet egy határ (általában egyszólamú). Emellett a mennyezeten is használják a járdát, hogy a fürdőszobában teljes megjelenés legyen.
Ennek a lehetőségnek a meghatározó pluszja a csempék a fürdőszobában - egyszerűség. Ezenkívül a sötét csempe alatt a szoba tágasabb.

Tipp Ebben a kiviteli alakban csak sík burkolólapokat szabad használni.

 1. Függőleges elrendezés csempe a fürdőszobában.

A fényes kontrasztlap csíkja leereszkedik a falról a padlóra, növeli a szoba magasságát.

A wc, mosogató vagy mosógép fényes csíkjának kiválasztása átalakítja a szobát.

 1. Fektetve az átlón.

  A fektetés átlósan kiemeli a fürdõteret

  Kétféle stílus kombinációja

  Két színes zoning opció

  A padlólapok elrendezési módszerei:

  A padlólapok elrendezési lehetőségei

  Ügyeljen arra, hogy a boltban lévő opció elrendezésű csempe legyen. Használható bázisként, és kifejezetten a szobájába változtatja.

  Így a fürdőszobában lévő csempe kombinációjának megoldása automatikusan megoldódik, hiszen nem tudsz professzionális tervezőkhöz menni, hibát követhetsz el a színpaletta kiválasztásával.

  Ugyanabban a csempegyűjteményben egyszerre több színt is használhat. A kontrasztos színek kombinációján alapuló belső kialakítás legsikeresebbnek tűnik: például fekete + piros, semleges fehér háttér. Vagy egy nyugodtabb opció: zöld + kék semleges fehér.

  Rajzolj a rajzot

  Képzeld el, hogy a fürdőszoba a javítás után segít rajzolni (győződjön meg róla, hogy emlékszel a fürdőszoba burkolólapjainak kiválasztott példáira).

  1. Készítsen papírt, vonalzót és ceruzát.
  2. Határozza meg a skála méretét. A legkényelmesebb megoldás 1:10 (1 méter fal 10 centiméter papír).

  Tipp Ha a fürdő összes falát egy lapra szeretné elhelyezni, akkor válasszon egy 1:50 arányt.

  1. Ha egy pár függőleges csíkot és egy díszes szegélyt készítesz, minden festett falon körvonalazzuk az egyes részek elhelyezkedését. Ha valami nem tetszik, használhatja a radírt.
  2. Ha tudja, hogyan kell használni egy grafikus szerkesztőt, az elrendezés opció ki van választva a számítógépen.
  3. A szakemberek számára speciális 3D-s programok állnak rendelkezésre.

  Érdemes választani a készségek alapján.

  úgy véljük,

  Miután eldöntötte a csempe és az elrendezés típusát, felmerül a kérdés, hogy hány csempe van a fürdőszobában?

  A hálózatban sok olyan program található, amelyek lehetővé teszik számukra az adott elrendezéshez szükséges számú csempe számítását. Néhány program segít nemcsak kiszámolni, hanem annak megtekintését is, hogy a kiválasztott elrendezés hogyan fog kinézni a fürdőszobában.

  Segítségért forduljon az eladóhoz is a boltban, ahol megvásárolja az anyagot.

  Ha nem bízik senkinek, számolhatja ki maga a csempék számát. A számításhoz a falak magasságát és szélességét kell mérni (a korábban elkészített fürdőszobai tervet használhatja), valamint az egyes csempe és a kiválasztott díszítőelemek méreteit.

  • Összegezzük az összes fal hosszirányú hosszát, és határozzuk meg a helyiség peremét.

  Tipp Az eredményt egész számra kerekítik.

  • Ossza a fal magasságát a csempehosszal. Az eredményt az egészre is kerekíteni kell.
  • Szorozzuk meg a kapott számokat (teljes terület).
  • Számítsa ki az egyes elemek területét, melynek nem kell burkolat nélkül maradnia (ajtó, ablak, fürdő stb.). Fordítsuk meg az így kapott számokat négyzetméterben és vonjuk le a teljes területről.
  • Továbbá, a csempe méretének megfelelően kiszámítjuk a kívánt anyagmennyiséget.

  A fal magassága 2.45

  Csempe szélessége: 0.2

  Teljes terület: 15,68 négyzetméter. m

  Megmunkálás nélkül: 2,8 négyzetméter. m

  Cserépterület: 12,88 négyzetméter. m

  Csempék száma: 429 darab.

  Ha a csempe "átlósan" van elhelyezve, akkor az így kapott eredményhez hozzá kell adni az anyag körülbelül tíz-tizenöt százalékát. Ha a rajzot "egyenes vonalban" ábrázolja, akkor az anyagnak öt százalékát számlázzuk az állományban.

  Ha a megjelenő anyag mennyiségének önkalkulálása után még mindig kétségei vannak, forduljon szakemberhez segítségért vagy egy speciális program használatához.

  Megtalálhatja azt az internetes erőforrásokra, amelyek az építési témákra, vagy az építési üzlethelyiségekre vonatkoznak.

  Stílusos ékezetek

  A belső burkolat elkészítése után a csempék és a vízvezeték további kiegészítőket és "chipeket" tesz lehetővé. Például egy olyan padlólap, amely a megfelelő színpaletta hangjaiban készül, nagyon harmonikusnak tűnik.

  Cseréppadló

  A fürdőszoba belsejének fénypontja díszítő elem lehet, amely bizonyos stílusokat hangsúlyoz.

  Japán stílusú fürdőszoba

  Ne felejtsük el, hogy az esztétikai elem minden belső térben fontos. A megfelelően kiválasztható csempék a fürdőszobának tökéletes hangulatát és különleges kifinomultságát és eleganciáját biztosítják.

  A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

  Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

  Általános elvek és szabályok

  Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

  A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

  Függőleges és vízszintes elrendezés

  A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

  A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

  Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

  Sáv-útmutató

  A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

  Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

  A kívánt hatás fokozása.

  Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

  határ

  Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

  A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

  Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

  Táblázat elrendezés példák

  A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

  Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

  Sötétebb alsó

  Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

  Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

  Sötét színű panelek a fal alján

  Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

  Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

  Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

  A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

  A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

  A hangsúly fala

  Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

  Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

  Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

  Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

  A változatossághoz használhat mozaikot

  A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

  Virág motívumok

  A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

  Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

  De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

  Fektetés a padlón

  Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

  A padlólapok elrendezési módszerei

  Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

  A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

  Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

  A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

  Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

  Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

  További lehetőségek

  A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

  A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

  A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

  Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

  • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
  • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
  • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

  opciók

  Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

  Szabvány nélküli eltolás

  Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

  Gyémánt beállítás

  Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

  • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
  • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

  Falpanel

  Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

  Jellemzők és szabályok:

  • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
  • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
  • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
  • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

  Fékezéssel

  Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

  Fragmentumok akcentussal

  Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

  • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
  • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
  • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
  • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

  Egyenlőség a színekben

  Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

  • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
  • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
  • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

  Laying tiles a fürdőszobában - lépésről lépésre utasítások fotó példák

  A fürdőszoba és a WC-szoba egyik legnépszerűbb befejezőanyaga ma a kerámia csempe.

  A gyakorlatiasság és az esztétika optimális kombinációját a kényelem és az otthoni kényelem legtöbb ismerője élvezte.

  A színes díszítésű színek és elemek kombinációjának köszönhetően minden fürdőszoba stílusos, eredeti és vizuálisan tágasabb lehet.

  A kerámia burkolatok segítenek elrejteni bizonyos hiányosságokat a szobában, és elősegítik a teljes pihenést egy hétköznap után.

  Kerámia csempe befejező módszerek

  A csempe elrendezés kiválasztása előtt értékelje a fürdőszoba méretét, a mennyezet magasságát és a korrigálandó hibák jelenlétét.

  A meglévő módszerek közül a következő:

  A falpanel példáját követve. Ez egy hagyományos elrendezés, amely illuzíven kiterjeszti a helyet és csökkenti a mennyezetet.

  A lényeg az, hogy először egy sötét csempe van lefektetve a padlóról, a fal magasságának kb. 1/3-át, majd a bélés könnyebb árnyékban folytatódik.

  A sötét és könnyű csempe csomópontjának helyét kerámia szegéllyel díszítik. A padlók ugyanolyan színűek lehetnek, mint a fal alja, vagy sötétebbek.

  Ennek az opciónak az értelmezésében lehetnek példák, amikor a tetejére sötét csempe és könnyű csempe van a tetején.

  Néha a kontrasztos burkolólapok nem a padlóról vannak kialakítva, hanem közelebb a fal magasságának közepéhez, de ez a módszer csak a magas mennyezetű szobák esetében alkalmazható.

  Vízszintes vonalak elrendezése. Olyan módszer, amelyben a kontraszt sávok világos háttéren vannak elhelyezve. Szűk lehet - díszítő elemekből, vagy széles - több csempéből.

  Illusztrálisan ezek a vonalak nagyobb teret engednek a szobának, és koherenciát keltenek.

  A függőleges vonalakkal szemben. Ez a lehetőség vizuálisan szűkíti a fürdőszobát, de magasabb mennyezetek érzését keltik. Csakúgy, mint a vízszintes csíkok szűk és szélesek, egy vagy több változatban.

  A modern kialakításban a többszintű vonalak egyre gyakoribbak.

  Kerítés a padlóról. Alapvető elrendezés, amelyben a csempe a padlóról, "jön" a fal mintegy 1-2 darab magas. Vizuálisan ez a példa kissé növeli a hangerőt, de a magasságot veszi fel.

  A hangsúly elemei. Az egyik legnépszerűbb elrendezés. A lényeg az, hogy az általános, mint általában a világos, háttér a figyelmet az egyes funkcionális területek fényes elemeire összpontosítja.

  Ez lehet egy csempe egy kontrasztos színű, akár díszes mintával, vagy egy kerámia panel. De nem szabad beleszólni az ékezetekbe, még a legtágabb fürdőszobában sem ajánlott több mint 3 darabot használni.

  Használja egyenlő mennyiségű több színben. Ebben a kiviteli alakban a különböző színű csempe nem keveredik, és minden szín egy bizonyos területet díszít. Ebben az esetben megengedett a különböző színű, egymással összekapcsolt padlók díszítése (pl. A sakktábla típusától függően).

  Szemben a "kaleidoszkóp" stílusában. Különösen alkalmas kreatív emberek számára. Az ebben a változatban található csempe különböző színekben használható, amelyek véletlenszerűen vagy meghatározott sorrendben váltakoznak.

  "Spray". Az általános háttér monokromatikus, rendszerint világos, csempe, majd véletlenszerűen elrendezett kontrasztos színű csempe. A módszer csak tágas fürdőszobákra alkalmas.

  Kerámia burkolólapok elhelyezése geometriai formák vagy minták. Ez a lehetőség nem ajánlott szűk helyiségekben való használatra.

  Több lehetőség kombinálása egyidejűleg. Például a falpanel-módszer és az akcentus elemek vagy többszintű függőleges csíkok jól kombinálódnak. Minél nagyobb a szoba, annál több kombinációs lehetőség közül választhat.

  Különös figyelmet kell fordítani a "képernyő" a fürdőszobában. Ugyanolyan stílusban kell díszíteni, mint az egész terem, vagy akcentussal válnak.

  A legfontosabb, hogy a bélés eredménye kényelmesebbé, stílusosabbá és szemet gyönyörködtetővé tette a szobát.

  Illetékes csempe elrendezés a fürdőszobában: tervezési ötletek

  A fürdőszoba praktikussága és esztétikai tulajdonságai a csempe helyes elrendezésétől függenek: a gyönyörű fürdőszoba a pihenés és a helyreállítás helyszíne. A tisztaságra és az eredeti kialakításra ragyogó falak egy munkanap után enyhítik a fáradtságot, és megnövelik a hangulatot, ezért a szoba dekorációja különleges megközelítést igényel, és az illetékes padlólapkialakítás hangsúlyozhatja a tulajdonosok ízét és eredetiségét. A modern piacon széles választéka van a fürdőszoba befejező anyagainak, de a kerámia csempe a legnépszerűbb. Kopásálló és vízálló tulajdonságainak köszönhetően ez az anyag vezető helyet foglal el a falak falának kialakításában.

  Layout csempe a fürdőszobában

  A bélés megkezdése előtt ki kell választania a megfelelő anyagot. A szín, a csempe paraméterek és az elrendezés módja vizuálisan növelheti vagy csökkentheti a szobát. Leggyakrabban a falburkolathoz négyszögletes csempéket használnak, amelyek normál magassága 30 cm. A világos színek vízszintes elrendezése vizuálisan bővítheti a szobát, a függőleges pedig vizuálisan kihúzható.

  A fektetés előtt terveznie kell a papírt

  Egy kis fürdőszobához a következő módszereket ajánljuk:

  • Válassza ki a kis méretű lapokat;
  • Inkább a hideg színeket;
  • Fedje le a fényes csempeit, hogy a fény tükrözze a felületet;
  • A kerámiákat átlósan helyezze a padlóra, hogy növelje a helyiség térfogatát;
  • Válasszon színes függőleges csíkot.

  Alacsony mennyezetű helyiség esetén függőlegesen kell elhelyezni a friét, a szoba sarkát különböző színsémával kell kiválasztani, és a dekoratív részleteket szemmagasságban kell elhelyezni. Az ilyen apró trükkök segítenek elrejteni a szoba hibáit, és helyet adni a helynek.

  Lehetséges csempe elrendezések

  A csempe bomlása különböző lehet, mindez a tulajdonosok tervezési ötleteitől és képzelőerejétől függ. A legegyszerűbb megoldás az alapfelszerelés. Minden csempe ragasztva van a másik mellett, párhuzamosan a szoba sarkaihoz. Ezzel a módszerrel világos geometriai mintázatot kapunk. A vízszintes ellenőrzéshez alkalmazza a szintet, a függőleges vonalat egy függőleges vonal határozza meg. Használhatja a modern lézeres szinteket. Még egy újonc is képes kezelni ezt a furnért. Az előny az anyag gazdaságos fogyasztása.

  A fürdőszobai burkolatok könnyedén kitölthetők a csempével

  Az elrendezések fő beállítási lehetőségei:

  • Alapvető módszer;
  • Ligation módszer;
  • Átlós falazat;
  • Sakkrajz;
  • Moduláris kialakítás;
  • Lineáris tervezés;
  • Kőműves díszítéssel.

  Az öltözködési módszer kissé érdekesebbnek tűnik, és hozzájárul a szoba falainak vizuális terjeszkedéséhez. Az elemeket vízszintes helyzetben helyezik el, a következő sor varratainak áthelyezése az előző elem közepére. Az átlós elrendezés hatékonyan nyeri meg a mintát, vizuálisan megnövelve a szobát, és elfedve egyenetlen geometriáját. Ez a bélelési lehetőség megköveteli tapasztalat és készség. A hátrány az elemek nagyfokú fogyasztása a csempés vágásnak köszönhetően. Kezdje el az elrendezést az alsó sorral, vágja átlósan. Ezután helyezze az egész elemet 45ᵒ szögben. A sakk-változat általában kiváló színű négyzet alakú elemekből készül. A végrehajtási módszer az alapmódszeren alapul. A moduláris stílus szokatlanul érdekesnek tűnik, de bizonyos készségeket igényel.

  Különböző méretű csempe kerül felhasználásra, amelyekből az összes lehetséges geometriai alakzatot alkotják.

  A kiválasztott 2 vagy 3 színű lapok lineáris változatához. Alapvetően összefogott, váltakozó színű vonalak, amelyek függőleges és vízszintes helyzetben is elhelyezhetők. A díszítés a számítás egyik változataként használható az alap és a gyémánt alakú felfelé. A kép és a szín a tulajdonosok ízlésétől függ.

  Hogyan kell helyesen és helyesen elhelyezni a csempe a fürdőszobában

  A fürdőszoba burkolatának helyes elrendezéséhez papírra van szükség. Ehhez készítsen méréseket a helyiségekről, átvitelre egy papírlapra egy léptékben, gondosan megfigyelve az arányokat. A gyűjtemény nagyságával tovább definiálva. Az elrendezésnek a középső falral kell kezdődnie. A csempe úgy van elhelyezve, hogy a szögletes sarkokban nincs keskeny csíkok.

  Mielőtt elkezdené kijutni a burkolólapokat, konzultáljon a tervezővel

  Helymeghatározási szabályok:

  • Egész elemek kerülnek a felületre, például 6 csempe lép be, és egy kis rés 10-15 cm marad;
  • Egy elemet eltávolítunk, így 5 db darabot helyezünk el, amelyek a fal közepén helyezkednek el;
  • A sarkokban meg kell szervezni a vágott elemeket.

  Ebben a kiviteli alakban a csempék fogyasztása kicsit több lesz, de az eredmény megéri. A legjobb a csempe elrendezésének tekinthető a fürdőszobai szintről, így garantáltan szép bélésről van szó, és az oldal felett keskeny csíkok nem lesznek. A kis fürdőszobában lévő csempék sorrendje nem bonyolult.

  A burkolat a fürdőszobából a mennyezetig terjed.

  Az első sorot el kell indítani, 2 mm-es oldalról kiindulva, további fugázáshoz. Ezután rakja be a sorokat a helyiség többi részében. Az utolsó lépés a padló feltöltése és a csempe burkolása a padlón. Ha a padlólap elrendezése átlósan megy, akkor a munka a szoba sarkából indul. Nagy felület esetén a padlóburkolat a helyiség közepéből indítható.

  Az eredeti csempe elrendezés a fürdőszoba padlóján

  A fürdőszobában egyedülálló hatás létrehozásához használhatja a padló kombinált lefektetését. Válassza ki a szoba sötétebb színű kerületét, és középen alkalmazza az átlós módszert. A kombinált lehetőségek nagyon szépek a nagy szobákban.

  Amikor a csempe a fürdőszoba, akkor meg kell vizsgálni a méretét.

  A felsorolt ​​táblákon kívül vannak más módok is:

  1. Herringbone. Ez a rendszer a parketta utánzata. A karácsonyfa vonalak nem párhuzamosak a szoba falával. A vékony csempe, amely szögben van, kiterjeszti a helyiséget.
  2. A kis betétekkel ellátott átlós formázás eredetiséget és eleganciát kölcsönöz a szobának. Segít elrejti a peremes szabálytalanságokat és vizuálisan visszavonja a tiszta vonalakat.
  3. Kombinált. A fenti módszerek kombinációja.

  A kis helyiségekben a szakértők javasolják, hogy közepes méretű elemeket használjanak, elforgatható elrendezéssel. Különböző technikák segítségével a fürdőszobát több zónára oszthatja.

  Érdekes csempe elrendezés

  Jobb, ha egy csempe egy fürdőszoba egy gyártó, ez garantálja a hasonlóság és az azonos vastagságú elemek. A bélés kirakása előtt meg kell fontolnia a színes megoldást. A klasszikus verziót sötét aljnak tekintik, fényes tetején, dekoratív határolással. Az előnye a helyiség egyszerű telepítése és a helyiség vizuális terjeszkedése.

  A divatos trend a fontos elemek kiválasztása egy színes sáv segítségével, amikor a falon kezdődik és folytatódik a padlón. Ez a kialakítás növeli a mennyezetet. A csíkok kombinációja 3 szín lehet, a szoba magasságát növelve. Ez a design szűkíti a szobát. Ha vízszintes és függőleges vonalakat vált, ez a hatás elkerülhető.

  Az eredeti megoldás a színes csempe elrendezése a fürdőszobában.

  A különböző színek elrendezése ellentétes hatású. Kiválaszthat egy fürdőszoba egy azonos színű csempe, és az ellenkező falak és a szomszédos területek a másik. Ez az elrendezés kiemeli a fürdõteret és a fõteret.

  Stílusos fürdőszoba spray hatással. A fő hátteret monoton Martinique csempékkel kell szembenézni, és néhány színes elemet véletlenszerűen hozzá kell adni, hasonlóan a nagy cseppekhez. Ez a design alkalmas nagyméretű szobákhoz. A 20x20 cm-es, többszínű csempe kaleidoszkópja eredeti és véletlenszerű módon kiemelkedik, így a fényes és vidám ötletek kedvelői számára alkalmas. A vidám atmoszférát pozitív energia terheli. A közelmúltban divatos a 3D-s hatású képek alkalmazása, amelyek mind a falra, mind a padlóra helyezhetők, nagy hatásokat hozva, és befolyásolhatják a helyiség vizuális érzékelését.

  Gyönyörű csempe elrendezés (videó)

  A csempe megtervezése ma már nem fog nagy munkát végezni. A gyűjtemények példái a hardverraktárak különleges állványain vannak. A gazdag választék és a különböző típusú kerámiacsempék lehetővé teszik a leginkább kreatív ötletek megtestesülését.

  Layout csempe a fürdőszobában: népszerű módja a lefektetés a padló és a falak

  Vásároltál egy cserépet, vagy vásárolni, de nem tudod, hogy jobb lenne lebontani? Természetesen drága paneleket vagy határokat is vásárolhat, és már nem számít, hogy milyen elrendezést választani, de a cserép eredeti elrendezésével megmentheti és nyerheti meg. Ez a cikk bemutatja a csempe elrendezés főbb lehetőségeit a fürdőszobában.

  Gyors cikk navigáció

  Helyes csempeeloszlás

  Először érdemes elmondani, hogyan kell megfelelően felosztani a csempefelületet a felületen, hogy ne legyenek keskeny alátámasztások vagy csíkok a sarkokban. Ha ezt a technikát használja, a fürdőszobában a végén úgy fog kinézni, mintha kifejezetten a kiválasztott csempe számára készült volna.

  Képzeld el, hogy van egy 50 * 20 cm-es csempe, most próbáld ki a falra, amelynek hossza 210 cm, a példákban nem vesszük figyelembe a varratok szélességét, mivel ez nem változtat semmit.

  • 1. opció: egy saroktól kezdve egy egész csempe, egy teljes elem, és a fennmaradó 10 cm-es betétet vágni. Ezt a technikát csak akkor alkalmazhatja, ha a vágási hossz a csempe felénél nagyobb. Vagyis, ha a fal nem 210, hanem 240 cm, akkor ez az opció használható, de több sikeres megoldás létezik.
  • 2. opció: úgy, hogy minden szimmetrikusan működik, 5 cm-es vágással, 4-es verem egész elemekkel kezdesz, és töltsd ki a maradék 5 cm-es vágást. Ez a módszer még rosszabb, mint az első, mivel egyes esetekben nagyon kicsi 1-2 cm-es darabok érhetők el.
  • 3. lehetőség: először fontolja meg, hogy hány teljes csempe illeszkedik a fal széléhez (ebben a példában 4 darab). Ezután 1 teljes elemet kell levonni. Mindaz, amit hagyott, csak a központból a szélek felé kell kibővíteni. Három, 50 cm-es csempe foglalja el a fal 150 cm-ét, a fennmaradó 60 cm pedig két darab 30 cm-es maradékból áll, ez a legpontosabb módszer a szimmetrikus mintázat megszerzésére, elkerülve a keskeny alátámasztást. Mindig több mint a fele lesz.


  A 3. verzióban az anyagok fogyasztása valamivel magasabb lesz, de tényleg megéri.

  A téglalap alakú csempe elhelyezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik kell a helyes tájolás: függőleges vagy vízszintes. Mivel célunk, hogy megszabaduljunk a keskeny hosszú vágásoktól, persze válasszon vízszintes irányítást. Ha függőlegesen feküdt, függetlenül attól, hogy hol van a hely, akkor szűk kárpit lesz.

  Különleges esetek

  1. eset: Ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy csak 1 egész csempehelyet helyezzen el, az itt megfogalmazott elv ugyanaz marad, mint a 3. verzióban. Távolítson el 1 sorot, és kapjon 0 egész sort, a végén 2 sarka vágja meg ugyanolyan méretű.

  A legegyszerűbb módja ennek az 55 cm-es gipszkarton dobozon való elhelyezése, amelyet 50 cm-es csempével kell csempézni, a keskenyebb varrás harmonikusabbnak tűnik.

  2. eset: előfordul, hogy a sarokban lévő alátámasztás hossza közel a csempe szélességének. Ez akkor történhet meg, ha példánkban a falat nem 210 cm-es, de 201 cm-es méretű falon végeztük, az oldalsó részek pedig 25,5 cm-esek lettek volna, a legjobb megoldás ebben az esetben a szoba méretének mesterséges csökkentése 1 cm-rel tökéletes elrendezés vágás nélkül.

  3. eset: Ha egy olyan kis területre néz, ahol egy revíziós nyílás található, az egyetlen helyes elrendezést a példánk 2-es verziójában ismertetjük. Mostantól kezdve mindenki láthatatlan nyílást tesz lehetővé, helyes telepítéséhez olyan helyzetbe kell hoznia, hogy egész csempe illeszkedjen. Továbbá, ez az elrendezés megfelelő lesz olyan nagy területeken, ahol a kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani.

  A padlólapok elrendezése

  A padlólap burkolásának módjai sokkal egyszerűbbek, mint a falakon, mivel nincsenek nyílások a felületen. Fektetés történik a példánkban leírt 3 változatban. Számoljuk ki az egész sorok számát, kivonjuk az 1-et, és egy egész csempeből kiindulva a közepéből indulunk, a széleknél 2 egyenletes vágást kapunk.

  Vannak azonban árnyalatok is. Ha az elrendezést a zuhanytálcában állítja be, azt a helyiség teljes hosszában el kell osztani. És ha az elrendezést a fürdőszobában készítjük el, azt csak a fal és a fürdőképernyő között kell elosztani. Ebben az esetben a csempe áthelyezhető az egész területre, de a képernyőn és a falon ugyanazt a díszítést kapja. És még akkor is, ha egy keskeny alagút a fürdőszobában marad, semmi szörnyű - mégsem lesz látható.

  A második megjegyzés: ha a fürdőszobának különböző hosszúságú területei vannak, akkor a padlózat burkolatának elosztása olyan helyiségben történik, amely a szoba dekorációja után teljesen látható lesz. Egy példa látható a fényképen.

  A harmadik megjegyzés: ha keskeny vágás van a gipszkarton közelében, akkor az egyik falon mesterségesen meg kell növelni a vágást. Különbözőek lesznek néhány centiméterrel, de szemmel láthatóan nem lesz látható.

  Próbálja meg ne hagyja, hogy a csempe varrása a padlóra és a falakra illeszkedjen. Mivel a fugázó rájuk eltérő színű, az ízületek átmenete nem fog kellemesnek lenni.

  Kombinált csempe és dekoráció

  Általában minden egyes gyűjtemény 5 elemből áll:

  1. Világos háttér
  2. Sötét háttér
  3. Decor,
  4. átnyúló,
  5. Padlólapok.


  A legtöbb esetben a dekor és a háttér azonos méretű és alakú. A járda ugyanolyan hosszúságú, de sokkal kisebb a magasságban. A padlólap gyakran négyzet alakú. Bizonyos gyűjteményekben ezek az elemek még több lehetőséggel is rendelkeznek, de egy helyiségben egy jó javításhoz 1 világos és sötét háttér, egyfajta dekor és padlólap elegendő lesz.

  Fontos szabály: a háttér és a padlóburkolat bármely irányban lehúzható, a járdaszegély csak rövidíthető, és a díszítés általában nem vágható. Képzeld el, mi lesz a díszítéssel a vágott mintázat, és még rosszabb, ha a többi része a mintát a süllyesztett sarkon a betétrétegen keresztül rögzíti. És ez teljesen elfogadhatatlan, ha a dekoráció néhány konvex elemet díszít.

  Miért ne használjon járdaszegélyeket?

  A modern korrekció határait szinte nem használják. Kezdetben helyhez kötött helyiségekben használták őket. Ha például a szoba 263 cm-es magasságban van, és 20 cm magas csempét használ, ahonnan elindulna, fentről vagy alulról, akkor mindenképpen keskeny vágás lesz 30 cm, de ha 5 cm-t akkor az utolsó kárpitozás 18 cm lesz, ami sokkal jobb lesz. De mint most, minden javításnál felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetet készítenek, ami szükség esetén könnyedén leereszthető a kívánt szintre, nincs semmi értelme a járdaszegély használatának.

  Továbbá sokan szeretik használni a határokat a világos és sötét hátterek elkülönítéséhez, de ez a lehetőség a legtöbb esetben nem adja meg a kívánt eredményt. Miután berendezte a fürdőt, a vízszintes öv megszakad. Ezenkívül nehéz kiválasztani a telepítés optimális magasságát: zavarhatja a lógó WC-tálak, csaptelepek beültetését, a mosogató alá esik, keskeny vágást hoz létre a kád felett, ütközik más tervezési elemekkel, és önmagára vonzza a figyelmet.

  Sok szegélyléc van díszített dekorációval, és a sarokcsuklóik szintén nem fognak nagyon jól nézni, ha vannak vetületük.

  És nem az utolsó pont az ár - a határok használata jelentősen növeli a fürdőszoba javításának költségeit.

  A csempe színek univerzális kombinációja a fürdőszoba és a WC számára


  A legjobb a sötét matt padlóburkolatok használata. Ha fényes csempeet helyez a padlóra, csúszós lesz, és idővel megdörzsöl. Ehhez illeszkednie kell a sötét falburkolatokhoz. Gyönyörű és harmonikus lesz, mivel egy gyűjteményből, valamint gyakorlatiasak lesznek - kevésbé látható piszkos foltok lesznek a sötét háttéren. A legjobb módja annak, hogy egy sötét háttérben, csak a fürdőszoba fölött van legalább 7 cm, hogy ne kapjon keskeny csíkot a kerámia alaplap felszerelése után. Ha nem tudja pontosan a magasságot, jobb, ha 1 tartalék sorot helyez el.

  Ha a WC-ben fekszik, akkor a sötét és világos sorokat össze kell keverni a WC és a telepítő gomb között. Vagy felemelheti a sötét sorokat a leeresztő gomb felett. Bizonyos esetekben megengedhető a sötét sorok könnyű felhígítása, nehogy nehéz és monoton belsőséget érjenek el.

  Szintén be kell helyezni a sötét csempe övét a mennyezet felett. Ennek a területnek a szélessége nagyobb, mint az 1 csempe magassága.

  A fehér feszített mennyezet tükröződése miatt sötét vázlat csak a szín harmóniáját emeli ki. Ezenkívül a színes reflex miatt a mennyezet automatikusan tökéletesen illeszkedik.

  Ennek eredményeként sötét löketet kap a tetején, a sötét falakon, közvetlenül a fürdőszobai szint felett, és a fennmaradó részeket világos háttérrel kell feltölteni.

  De ha mindent hagysz "ahogy van", a belső tér unalmas lesz. Ahhoz, hogy a fürdőkád szép és világos legyen, egy teljes sorral lehúzódjon a sötét löket tetejétől és aljától, és a dekorációval cserélje ki az összes nem metszett területet.

  Fontos szabály: ha a falakat dekorációval díszítik, akkor nincs szükség a falra ajtóval díszíteni. Abban az esetben, ha más színű háttércserépet használnak a díszítéshez, megengedhető díszíteni ezt a falat is. Ezeket a módszereket is kombinálhatja.

  Ez a megközelítés megóvja a csúnya ízületek és a szomszédodásoktól, minden elem harmonikusan kombinálódik, nem lesz vizuális konfliktus és unalmas szakaszok, és emellett olyan fürdőt is kap, amely nehéz lesz megfesteni.

  Elrendezési beállítások

  Most mondjuk el külön-külön, hogy milyen más utakat kell alkalmazni a csempe és a kép elrendezésére, kivéve a fent leírt változatot.

  A lefektetés alapvető módja


  A legnépszerűbb és legegyszerűbb elrendezés a standard, offset nélkül. A szovjet idők óta sokak számára ismerős, ezért néhányan elutasítják. A legjobb az egészben, nagy burkolatokkal néz ki. Kivételek - konyhai kötények, jobb a kis formátumú nézetek használata.

  Szögletes "gyémánt"


  A második legnépszerűbb módja a lefektetés - egy szögben. Másképpen hívják: átlósan, gyémánt. Nagyon érdekesnek tűnik, de jelentősen növeli a komplexitást. Számos csempét kell előzetesen megnevezni és vágni. Az átlós telepítéshez szükséges fogyasztás csaknem azonos (10-15%).

  Lerakásra a helyiség központi tengelyeinek jelölését végezzük el. A terem közepén elhelyezett első 4 csempe sarkának meg kell egyeznie a jelölő vonalakkal.

  Útja a "razbezhku"


  A blokkolási mintázat (tégla) népszerűbb a téglalap alakú burkolólapokkal, de négyzetes lapokkal is használható. Ez a lehetőség jól használható a kezdők számára, mivel lehetővé teszi, hogy eltakarja az egyenetlen ízületeket, a T-alakú ízületeken a csempék elmozdulása majdnem láthatatlan lesz, ellentétben a keresztreformtal. Ezt a mintát meg kell ismételni, el kell kezdeni a fészket a helyiség középpontjából, először 3 csempét háromszög alakba helyezni.

  Stílusrajzok

  sakk

  Az alap elrendezés másik módja a sakk. A kiválasztás a szín miatt történik. A kontrasztos színek leggyakrabban két típusát használják felváltva (fekete-fehér, kék és sárga, piros és zöld).

  vonalak

  Ez az univerzális változat, amelyet fent részletesen ismertetünk. Lehet vásárolni egy csempe a méret a fő, és használja ahelyett, hogy a határok - a különálló részek a falak.

  Fontos megjegyezni, hogy ne használjon vonalakat, amikor egy lapka lapkát készít. Ahogy a képen látható, csúnya és nem elegánsnak tűnik, elvonja a figyelmet.

  szőnyeg


  Ez a rajz nagy méretű helyiségekre vagy olyan felületekre is alkalmas, amelyek nem kerülnek más tárgyakkal. Lényege, hogy a helyiségben lévő zónákat más színű csempe négyzetek jelzik. Kiválaszthatja a szoba központi részeként, és több részből, vagy valamilyen zeneszámból. A betétek egy csempe, valamint 4, 8, 16, a szoba méretétől függően állhatnak.

  dísz


  Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Ha keményen préselsz, akkor kapsz egy sakk ketrecet, így ki kell nyírni. Minél nagyobb a kép központi része, annál szebb lesz a padló. Rendszerint az elsődleges szín világos, és a sötét csempe vizuálisan megjelenik a hosszú korlátok.

  kaleidoszkóp

  Különböző árnyalatú csempék és egy bizonyos sorrendben történő elhelyezése révén érdekes hatás érhető el. De fontos, hogy a megfelelő színek helyesen választhatók, különben az eredmény nagyon kínos lesz. Legalább 2 szín használható. Ily módon radiális mintákat, normál vízszintes vonalakat vagy teljesen kaotikus változatokat hozhat létre. A kép középpontjában sötét színeket és széleket használj - könnyebb. Az ilyen rajzok számára megfelelő lenne a kis csempe. A Kerama Marazzi még egy külön "Kaleidoszkóp" kollekcióval rendelkezik a padló és a falak számára, amely kész 20 x 20 cm-es monokróm csempe készletből áll.

  következtetés

  Ha kezdő varázsló vagy, akkor először próbálkozzon egyszerű szabványos stílusmegjelenítési lehetőségekkel. Miután tapasztalatot szereztél, kombinálhatsz különböző módokat, hogy kitalálj valamit a sajátodtól. Például kombinálhatja a különböző méretű és formájú csempeeket, alternatívaként rendezett sorokat és offszettel, vonalakkal, és szögben lefektethető mintázatokkal.