Legfontosabb > Tervezés

csempe

A kerámia csempe az egyik legmegfelelőbb befejező anyag, praktikus és különböző helyiségek díszítésére alkalmas, és mind belső, mind külső munkákhoz használható. A kerámia burkolólapok további előnyei olyan tulajdonságok, mint a tartósság, sokoldalúság, könnyű karbantartás és természetesen esztétikai megjelenés. Napjainkban a csempegyártó vállalatok sok mindenben kerámia csempe gyűjteményeként változnak, így a választás és a vásárlás nehéz feladatgá válik. Hogyan ne tévedj a befejező anyag kiválasztásában? És milyen kritériumokat választani?

Tartalomjegyzék

Kerámia burkolólapok kiválasztásának kritériumai

1) Az egyik fő kritérium az éghajlati viszonyok, különösen akkor, ha a burkolólapot kültéri robotokra tervezték, vagy az épületek homlokzatának befejezésére. Meg kell érteni, hogy mi a fagyállóság mértéke.

2) Az alkalmazás helyén egy másik kritérium. A burkolólapokat ki kell választani attól függően, hogy melyik helyiségnek kell kerámia burkolólapokkal - konyha, fürdőszoba, folyosó stb., Valamint a padló vagy a falakkal szembenézni. A kerámia burkolólapok céljának meghatározásához különleges jelölés van. A burkolólapokat a kopás, a tartósság és a különböző vegyszerek hatásaival szembeni ellenállás függvényében csoportokra osztják. A jelölés egy piktogram, amely a csomagra vonatkozik.

3) A csempe a színpaletta, a textúra és a minta szerint is kiválasztásra kerül. Így például egy fa alatt egy kerámia csempe van, amely parkettát vagy kerámia burkolatot követ a kő alatt. Természetesen ezek másodlagos kritériumok, és ezt a lépést csak akkor kell figyelembe venni, ha figyelembe vesszük az első kettőt.

4) Az utolsó a méret a csempe, például a padlón válasszon egy csempe nagy méretű, és a falon illeszkedik egy kisebb méretű vagy általában kicsi.

Vegyük figyelembe a piktogramok néhány jelentését.

 1. Vannak piktogramok emberi láb formájában. Ez azt jelenti, hogy a padlóburkoló kerámia burkolat, és padlóburkolathoz tervezve, és ha a láb alatti háttér árnyékban van, akkor a burkolólapnak nagy a kopásállósága, ez az irodákban és egyéb olyan helyiségekben használható, amelyek nagyobb kopásnak vannak kitéve.
 2. Ha a piktogram az emberi kéz körvonalait mutatja, akkor ez a csempe olyan falak és más felületek felé fordul, amelyek nem fogadnak el semmilyen terhet.
 3. A hópehely formájában megjelenő ikon jelzi a csempe fagyállóságát és az alacsony hőmérsékletnek való ellenállást.
 4. Van egy tűzjelző szimbólum is, különböző számokkal. Ez az a tüzelésszám, amelyen keresztül a csempe átment.
 5. Az A szimbólum azt jelzi, hogy a kerámia csempe korszerűbb módszerekkel készült, pontosabb vágási módszerrel.
 6. A B jel rosszabb minőségű, de olcsóbb.
 7. Ha a jelölés egyszerre több azonos ikonból áll, akkor ez a csempe kiváló minőségű.

Az A és B jelölésekkel további jelölések is használhatók, mint például:
AI, BI, ami azt jelenti, hogy ez a csempe külső dekorációra készült. Alapjában véve ez a jelző kerámia homlokzati burkolólapot jelöl.

Az AII, BII jelöléssel ellátott csempe kültéri burkolatra is alkalmas, bár alacsony nedvességállósággal rendelkezik.

És azok a csempék, amelyeket az AIII, BIII jelzéssel jelöltek, csak belső díszítésre használhatók.

A kopásállóság mértékének megfelelően azonban a padlóburkoláshoz tervezett kerámia burkolólapok öt fő csoportra oszthatók. A kerámia padlólapok PEI szimbólumokkal vannak jelölve.

1. csoport. Ez egy csempe, amely alkalmazható a hálószobában vagy a fürdőben.

2. csoport. Ebbe a csoportba tartozó burkolólapokat irodák és nappali burkolatokhoz használják.

3. csoport. Ez a csoport alkalmas a konyha vagy a folyosó befejezésére.

4. és 5. csoport. Mivel ezeknek a csoportoknak a burkolólapjai a leginkább ellenállnak a kopásnak, célszerű a nagy mozgási sebességgel, valamint a kémiai és a koptató anyagok hatását nyilvános helyeken használni.

Kerámia burkolólapok kiválasztásakor ügyelni kell a csomagolásra is annak érdekében, hogy információt szerezzen a márkáról, a gyártási országról, a négyzetméterről és a csempék számáról, valamint a színről és a minőségről. A csomagon szintén fel kell tüntetni a fenti ikonokat és szimbólumokat azoknak a csoportoknak, amelyekhez ez a lap tartozik.

Ügyeljen arra, hogy a fürdőszobába vagy a folyosóra vonatkozó padlóburkolat semmiképpen se legyen csúszós, mert traumát okozhat, ha nedvesség jut hozzá. A legjobb választás a csempék kiválasztásához ezekhez a helyiségekhez egy durva vagy matt felületű csempe. De a falak a fürdőszobában jobban megfelelnek a nagy vegyszerekkel szemben ellenálló csempéknek, mivel a fürdők falai leggyakrabban különböző tisztítószerek, mosószerek és kozmetikumok. Ugyanez mondható el a konyhai csempe, mind a padló és a falak. De itt vannak agresszív eszközök, így a követelményeknek keményebbnek kell lenniük, mint a fürdőszobák számára.

Az adott helyiségnek megfelelő színek kiválasztása

És csak miután eldöntötte a kerámia burkolatok célját és minőségi jellemzőit, megteheti az esztétikai oldalt: a design, a minta, a színtartomány és a csempe mérete. Fontos, hogy alaposan elemezzük azt a helyiséget is, amelyben a csempe megvásárolható. Különösen figyelmet kell szentelni az olyan jellemzőknek, mint a világítás, a teljes színpaletta, maga a szoba mérete és stílusa. Például egy nagy méretű vagy nagy méretű csempe nem alkalmas egy kis helyiségre. Vagy az élénk színekben lévő csempe vizuálisan kis helyet teremhet, és a függőleges mintázat növeli a falak magasságát. Másrészről, a karcolások vagy a repedések a fénycseméret jobban észrevehetőek, ezért a folyosón lévő padlónál jobb, ha egy sötét tónust választanak.

Hogyan kell kiszámítani a szükséges mennyiségű kerámia burkolólapot

Annak érdekében, hogy kiszámítsuk a szükséges csempék számát, meg kell mérni a kész felület pontos területét, valamint figyelembe kell venni, hogy milyen eszközzel kell a lapkát elhelyezni. Ne felejtsd el a figurát, néha elérni a szimmetriát, akkor egy kicsit többet kell tennie, mint számításokból kiderül. A nagyobb bizonyosság érdekében jobb, ha 10% -kal többet vásárolnak a kívánt mennyiségnél, hiszen minden tételben, még a legmagasabb minőségi kerámia burkolatoknál is bizonyos százalékos sérülést feltételezünk, kivéve, hogy elfelejti az esetleges romlást, amikor az anyagot a kívánt méretre vágja.

Még néhány ajánlás a csempék kiválasztásánál:

1) A csempe hátsó oldalának síknak kell lennie, repedések nélkül. A helyes forma általános geometriája, ütések és ragasztás nélkül. A sima felületet úgy lehet ellenőrizni, hogy két csempét egymáshoz erősítenek, miközben nincs köztük rések és repedések.

2) Az egész megvásárolt tétel színes vagy mintázatbeli eltéréseinek elkerülése érdekében ne lusta és hasonlítsa össze őket egy különböző csempecserével.

3) Mielőtt kerámia burkolólapokat használna a béléshez, ellenőrizze a vízállóságot, ez a következőképpen történik: tedd a csempe vízbe 10-12 órán keresztül, és ha mikrotömbök keletkeznek rajta, akkor jobb, ha ilyen cserépet ad az eladónak.

Luxus kerámia cserép gyártók

Napjainkban számos hazai és külföldi cég kerámia burkolólapot gyárt. Azonban az olasz kerámia csempe, mint korábban, mind a minőségi, mind az esztétikai szempontból a legjobbnak számít. A világ legszebb házai olasz gyártók kerámiával díszítettek. Ugyanakkor sok olyan olasz cég létezik, amelyek már régóta márkává váltak, és csak luxus kerámia burkolólapokat gyártanak. Versace, Viva ceramica, Caesar, Capri, Casabella és mások.

Egy kis olasz csempe történelem

Az olasz kerámiák története több évszázadot nyúlik vissza. Termelésének eredete a tizedik század elejéhez vezetett. Az első olasz cserépgyártó gyárak Mallorca szigetén találhatók, mert itt minőségi nyersanyagokat bányásztak ki - egy különleges agyagot, amelyet igen porózus kerámia burkolólapok előállítására használtak.

Ez a csempe először csak templomok és templomok felé fordult, később a nemesség körében használták. Az olasz városok legkedveltebb állampolgárai a kastélyok díszítésére használták a csempéket. De a modern olasz burkolólapokat a 20. század elején termelték. A tapasztalt olasz kerámia mesterek nem felejtik el a múlt hagyományait, ugyanakkor folyamatosan új formatervezési és technológiai megoldásokat keresnek. Mindez arra a tényre vezet, hogy miután hallotta az "Olaszországból készült kerámia burkolólapokat", azonnal képviseljük a legmagasabb minőségű csempeit.

Az ősei érdemeinek köszönhetően Olaszország a kerámia világának trendrendezője. Az olasz mesterek új kerámia csempei, amelyek ragyogó gyűjteményekben szerepelnek, szembetűnőek a kifinomultságuk és a váratlan tervező fantázia repülésében, néha elfelejtjük, hogy ez csak kerámia csempe, annyira hasonlít a festményekre vagy élő természeti tájakra. A sivatagi homokot utánzó meleg kerámia csempék azonnal több mérföldre mozoghatnak a távoli és szarházi Szaharára. Adj magadnak kényelmet és meséket, ha kiválasztod a ház legjobb minőségű csempeit.

Ceracasa damore kerámia csempe - széles skálája spanyol csempe, kiváló minőségű.

Hogyan válasszunk egy csempe a fürdő

Hogyan válasszunk egy cserépet egy modern fürdőhöz? Hagyományosan a "nedves zónákban", ahol nedvességvédő tulajdonságokat igényeltek - a fürdőszobában és a konyhában csempe került felhasználásra. Idővel a szilárd kőből és üvegből készült anyagok texturált felülettel, gazdag színekkel és összetett formákkal rendelkeznek, amelyek nélkül a modern belső tér elképzelhetetlen.

Az új típusú burkolólapok kialakulását a lakások kialakításának népszerű trendjei, valamint a tervezők kreatív képzelőereje okozza, akik a fürdő modern és klasszikus stílusában praktikus és kifejező felületet választanak.

csempe szokatlan alakú - a hangsúly a fürdőszobában belső

Hogyan válasszunk egy cserépet, tekintetbe véve, hogy hajlamosak vagyunk a fürdő belsejét közelebb hozni a nappaliba, csak a nedves területeket bejárni, hogy nem hagyományos kerámiatípusokat használjunk más befejező anyagokat utánozni?

Egyedi tulajdonságok

Mi az értéke a kerámia felületnek:

 1. Tartósság: nagy kopásállóság, ütés, deformáció, magas hőmérséklet és kémiai reagensek és UV fény, nedvességállóság.
 2. Higiénia: könnyű tisztítás, aszeptikus készítmények és agresszív tisztítószerek használata.
 3. Nagyszerű esztétikai tulajdonságok: különböző formák, minták, textúrák.

klasszikus keskeny, hosszú mozaik csempe kombinációja

Modern választék

A gyártók folyamatosan javítják a gyártástechnológiát, anyagokat és dekorációs módszereket alkalmaznak, amelyek újak erre a területre, és ezért meglepődnek a választék, és érdekes javaslatokat találnak egy exkluzív belső kialakításra.

A modern kialakításban a csempe széles körben használatos:

 1. kerámia;
 2. cserép;
 3. természetes kőből - gránitból, márványból;
 4. üveg.

kerámia csempe a fürdőszobában

Styling módszerek

A fürdő klasszikus négyszögletes csempe mellett négyszögletes, hatszögletű (pl. Honeycombs), összetett konfigurációjú töredékeket, mozaikokat választhat.

Könnyű stílus

A négyzetek vagy téglalapok párhuzamosak a falakkal. Ez a legcélszerűbb megoldás a minimálisra csökkentett hulladék kiválasztására, amely mind a fürdő költségtakarékossága szempontjából fontos, mind a drága belső terekben, amelyek exkluzív termékeket használnak.

egyszerű csempézés

átlósan

A négyzetek tökéletes elrendezése - átlósan fekszik: látványos, a teret kibővítve, a falak egyenetlen padlójának vagy vetületének elrejtése. Maga a lefektetési technológia bonyolultabb, és az anyagfelhasználás nagyobb. Különösen érdekes megoldás az, hogy a fal mentén körbefutó keretet helyezünk. A padlón egy szőnyeghatás jön létre, a falon egy gipszkarton vagy egy keret kép van létrehozva;

téglafal

Széles körben használják négyszögletes csempékhez, és nem csak akkor választják ki, ha a kőművesség utánzása a fürdő körül van, hanem kényelmesebb választásként is, jó alternatíva az egyszerű telepítéshez.

A falakon ez a módszer kapcsolódik egy rusztikus vagy ipari stílusú a belső, a padlón néz ki, nagyon szilárd, "a kő alatt."

csempe falazó példa

halszálkás

A fürdőkád padlóján egy meleg parkettás mintát választanak a fa textúrájú kerámiákhoz, de a téglalap alakú burkolatok kellemes és informális megjelenését is teszi.

halszálkás csempe

mozaik

Egy monokromatikus vagy többszínű négyzet mozaikját görbületes felületekhez használják, a minták töredékeinek kirajzolásával. Gyakran illeszkedik egy egyszerű módon, az elem körvonala mentén, a figyelmet összpontosítva.

mozaik fal dekoráció

Fürdőszoba trendek: európai kényelem és keleti íz

A modern fürdőszobai tervezők javasolják, hogy elkerüljék a fürdőszobai társulások elkerülését. Azt is ajánlják itt, hogy hozzon létre egy lakó, hangulatos belső. Ez elutasítja a szokásos ajánlásokat a padlóról a mennyezetre helyezett cserép használatáról - ilyen üreges kőzsákban, nem mindenki érzi magát kényelmesen.

A fürdőszoba belsőépítészei javasolják: a nedves területeken csak a nedves területekre korlátozzák a burkolólapokat, és a falak többi részéhez válasszanak nedvességálló tapétákból vagy festse őket, akrilfestéssel, bátran dekorálják a paneleket és a textileket. A fürdőszoba padlója csempézett, de más anyagokat - főként fa - utánozza. Mindent megteszünk a "nedves zóna" elfelejtésére és egy lakó, civilizált, avantgárd vagy boudoir belső kialakítására.

Példa a csempék szélesítésére

A keleti hagyományok iránti érdeklődés hozzájárul a mozaik népszerűségéhez, előnyben részesítik az üvegt, mint a leginkább nedvességálló és dekoratív. 10x10, 20x20, 50x50 mm méretű mátrix formájában készül. A kisméretű mozaik csempe népszerűsége a fürdő belsejében nem csupán látványosság, hanem tisztán gyakorlati szempontok alapján is megmagyarázható: görbületekkel és szabálytalanságokkal rendelkező falakon választható. Így a csodálatos dísz kicsit olcsóbb - a felszín előkészítésének megtakarításai miatt. Egyébként a falak nem csak mozaikokkal, hanem a padlóval, sőt a mennyezetgel is rendelkezhetnek - ez a luxus elfogadható a keleti és a török ​​stílusban.

Tömör kő vagy kerámia mozaik a visszatartott színek, elfoglalja saját rést. Ez a kisméretű csempe harmonikusan kiegészíti a fürdő mediterrán vagy antik belső térét, mintha a tengerpart hidegségét és hőjét hordozza.

Egy másik "keleti" trend egy kis bonyolult dísz, amely megismétli a fantázia motívumokat vagy a "patchwork" designt.

fehér üveg csempe a fürdőszobában

Hogyan válasszunk csempe a fürdő felé?

Egyszerre azt mondjuk, hogy a fürdőkád típusának megválasztása, a felszerelés módja, a színséma és a minta jellege sokkal inkább a belső tér stílusától, mint a szoba céljától függ. Ennek ellenére egyes funkciók magukban foglalják a modern fürdőszoba kialakítását: ez egy nedves zóna, de a legmodernebb tervezői tantárgyak után gyönyörűen berendezett szobává kell átalakítani.

Szóval, hogyan válasszon egy csempe a fürdőben, hogy "beilleszkedjen"? Provence, loft, orientális vagy high-tech diktál egy bizonyos típusú kerámia bevonat módszerét szóló.

Hogyan készítsünk egy divatos dizájnt egy szobához egy fürdőszoba, hogyan válasszuk ki a csempe és hogyan kell használni?

eredeti csempe design a fürdőszobában

Kezdetben megfontoljuk, hogy mi a legalkalmasabb a legveszélyesebb területek - a padló, a képernyő és a kád közelében lévő falhoz -, ahol a burkolólapok elengedhetetlenek. Számukra rendszeres cserépet választhatnak, de miután megismerkedtünk a divatos design érdekes ötleteivel, frissen megnézzük, hogyan kell a fürdőszobába helyezni a szobát.

Aztán meghatároztuk, hogyan kell díszíteni a tér többi részét azáltal, hogy innovatív anyagokat választunk: imitálják azokat a textúrákat, amelyek szokatlanok a fürdéshez, olyan jól, hogy biztonságosan használhatók a belső térben anélkül, hogy félt volna, hogy ezt a szobát hideg fürdőszobává alakítsa felülről lefelé, csempével.

narancs csempe a belső térben

Hogyan válasszunk egy csempe egy látványos padló

Kerámia vagy kő a padlón - a leginkább nedvességálló, tartós és higiénikus bevonat. Hogyan válasszunk egy cserépet úgy, hogy a fürdő belseje modern és stílusos legyen?

A fa alatt

A klasszikus fürdőszobában, amely a romantikus, palotai vagy szigorú klasszikus stílusra helyezi a hangsúlyt, fa textúrával ellátott csempe vaskosárgával, parkettával van ellátva, míg a rusztikus és ökológiai stílusban padlót választanak.

Látszólag, az ilyen padló nem különbözik a fából, és ha a fűtést előre tervezték, akkor kényelmes lesz az érintés.

Kerámia burkolatok ajánlhatók stílusok: klasszikus, ország, szafari, keleti japán, boho, mediterrán, skandináv minimalizmus, modern modern.

laminált csempe

Fehér fény

A "palota" stílusú fürdőszoba padlója - a rokokó, a barokk, az art deco - leginkább a romantikus magasságra helyezi a hangsúlyt, ha fehér fényes vagy márvány lapokat választ. Az elülső nyolcszögletű fehér csempe, amelyet fekete vagy aranyszínű kis négyzetekkel helyezett el, az a megfogalmazás, hogy mi legyen a palota padlója.

A fehér padló frissessége, tisztasága, szelídségét különösen hangsúlyozza, ha a négyszögletes csempe átlósan helyezkedik el.

fehér fényes csempe

Bee méhsejt

A kád hatszögletű csempével körülölelt padló, és elég kicsi - azoknak a választása, akik nagyon jól ismerik a divatos belső tér kialakítását. Egy szép dísz, hasonlóan egy méhsejthez, sokáig nem vette a tervezők szemszögéből nézve, és most nyerte a szíveket a vonalak geometriai harmóniájával.

padló csempe-méhsejt a belső térben

mozaik

Mozaik padló határozottan trend. Hogyan válasszunk egy cserépet a fürdő stílusának függvényében? Az antik és a mediterrán stílus egy szürke vagy kavicsos mozaikot rendel. Természetes kő ideális ebben az esetben, de gazdaságos és egyszerű lehetőségként kiválaszthatja az antik mozaik utánzatát.

Az észak-afrikai hagyományok szerint kialakított belső terek színekkel csillognak, ha marokkói díszítéssel csempéket választanak a fürdő körül lévő padlóra, ahonnan egy patchwork mozaikot hozhat létre - rendszertelen és festői.

A török ​​stílus kiterjedt téglalap alakú kerettel határolt, kidolgozott mozaik díszeket tartalmaz. Ilyen kőszőnyeghez válasszon természetes anyagokat vagy kerámia burkolólapokat, ez a fürdőpadot fel kell melegíteni, hogy fenntartsák a törökfürdővel való társulást.

piros mozaik csempe a fürdőszobában

Az indiai motívumok mozaikja világos paletta, kézzel festett utánzás. A nyugodt öröm és a boldogság légköre egy belső teret tölt be, amelyben mozaikszerű motívumok a padlóról simán áramlanak a falra.

A tetőtéri stílusú fürdőszobában a kontrasztok felvonulása. A nyitott csatornahidakat és a fényűző birodalmi stílusú fürdőt hideg "cement" padlózattal elindítják. Általában ő választja meg a matt, csillogó, természetes és kerámia, utánozza a tégla vagy a kő, amely felett egy nagy zománcozott fürdő a figurált réz lábak hatékonyan emelkedik.

A tetőtéri padlóburkolat kialakítása lehetővé teszi, hogy fehér csempe, akár fényes is legyen, és bár a padlón lévő fürdő kissé elbűvölőnek tűnik - hogyan ellenállni a kísértésnek, hogy a sötét extravagáns padlásban sugárzó tisztaságot hozzon létre?

természetes kőburkolat

Fürdőszobai képernyő

Rendszerint kerámia burkolatokat választanak a fürdő felé nézve: úgy vélik, hogy a tisztaság fenntartása és karbantartása nem egyenlő.

A képernyőn mindig szükség van - a történelmi stílushoz kapcsolódó belső térben - a birodalom, az Art Deco, a Loft, a Provence, a Boho, a Country - egy antik stílusú fürdő lesz a lakás fő díszítése. Gyakorlati okokból ez nem akadályozza meg, hogy beágyazódjon a fülkébe és bezárja azt egy csempézett képernyővel.

A fürdő felé néző vagy a padló "folytatása", vagy gyakrabban fordul elő, valami közös a falburkolatokkal.

csempe falazó példa

Ha a képernyő kialakítása visszhangzik a padlólapra, akkor valószínűleg az ökológiai irányzat stílusa: ország, japán minimalizmus, faház - ahol a fák alatti fürdőkádat a vidéki élethez társulni fogják.

A modern avantgárd belső térben gyakran egy képernyő segítségével figyeli a fürdőt. Aztán ő választja meg a csempe, vagy gazdag, kontrasztos színű, vagy monokróm, de gazdag textúra, háromdimenziós mintázat, összetett konfiguráció.

A mindenütt jelen lévő tégla, pontosabban a csempe, utánozni - a ragyogó fehértől a vörösig és az ultramarinig - kedvelt trend marad. Ez nem meglepő, ha emlékeznek arra, hogy milyen belső térben rendkívül harmonikusnak tűnik: Provence, Loft, Pop Art, Art Deco, Country stb.

fehér mozaik barna mintával a fürdőszobában

Volumetrikus "faragott" rajzok egy monokróm burkolólapon és bonyolult körvonalakkal, amelyek egy domborművel díszítettek, szerves Art Deco és Oriental stílusban.

Hogyan válasszunk csempe a lekerekített fürdőkádra? A válasz sugallja magát - természetesen a mozaikot. A kis mozaik még a képen sem terjedhet: a legegyszerűbb mozaik csempe fényűző.

Expresszív, szokatlanul festői, innovatív csempeanyagok, amelyek hihetetlen dekoratív hatással bírnak:

üvegcserép, beleértve az üveglapok, virágok, gallyak (eco - stílus és minimalizmus)

 • kerámia csempe arany levél vagy más nemesfémek porlasztása (a bohém fürdőszobában),
 • acéllemez utánzat (loft és hi-tech),
 • hüllő bőrimitáció (szafari),
 • textil utánzása (klasszikus)
 • mozaik panelek (keleti, antik, mediterrán stílusú).

egy példa a természetes kő utánzására

Hogyan válasszunk csempe a falaknak

A modern tervezők úgy vélik, hogy olyan fürdőszobát kell fürödni, amely alapvetően nem különbözik másoktól - ugyanolyan hangulatosnak és dekoratív elemekkel kell töltenie, de a burkolólap szükséges - hogyan válasszuk ki?

Először meg kell határoznia, hogy a fürdő felületét mennyire díszítik.

A mennyezetig a kerámiák csak a zuhanytálcába illeszkednek, de a design egységének megőrzése érdekében a "mennyezeti" szintet az egész fürdő számára lehet választani. A kétségtelen kedvence ma a fehér "téglafal". Úgy tűnik, érdekes utánzás tégla nagyon kis csempe, szinte mozaik. A nagy és a kis monokróm csempe kombinációja üdvözlendő.

acéllemez utánzat

Nagyon gyakori, hogy a falakat monokróm vagy ömlesztett burkolólapokkal díszítik a panelek szintjéig, a fal felső részének festésével.

Ha a kád közelében lévő kis falat a nedvességálló bélés számára osztják ki, akkor drágább lehetõségek közül választhat, például természetes márvány, üveg, aranyozott kerámia vagy rózsaszín csempével.

A csempeburkolat alatt lévő területnek csak egy korlátozása hozza a fürdő kialakítását egy új szintre. Az innovatív anyagok hihetetlenül színesek, nem kapcsolódnak pontosan a fürdőszobához - mindössze annyit kell választani, hogy csempézésmentes falakat válasszon, és díszítheti őket, mint ahogyan más helyiségekben - festmények, panelek, textíliák stb.

válaszfal dekoráció nagyon keskeny lapokkal

Ne hagyja ki az új elemeket

A tervezők hajlandóak új típusú csempéket választani a belsőépítészethez: annyira szokatlan, dekoratív, hogy inspirálnak egy exkluzív fürdőszobát létrehozni. Szeretnék ismét a leglátványosabbra összpontosítani.

Drága bőr vagy bőr textúrája

A fürdőképernyő vagy a falak burkolólapjának egy része hüllő bőr textúrájával vagy egzotikus állati bőrmintával kiváló választás a fényűző szafari stílusú belső térben.

mozaik a belső térben

Dekoratív panel - készen és megrendelhető

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy rajzokat és fényképeket alkalmazzanak a kőhöz és a kerámiához. A látványos kész panelekkel együtt kiválaszthatja a grafika burkolatát, amely a dekoráció legjobban illik a lakberendezéshez, aki díszíti a fürdő belsejét - a virágoktól és a tengeri motívumoktól a művészi fotográfiáig,

Ömlesztett csempe

Válasszon belső dombornyomott csempe a fürdő belsejébe, hihetetlenül kifejező és elegáns.

Nagy felületeket díszít, de önálló medálokként használható, amelyek a lapos fal hátterében állnak.

A tervezők hajlandók kísérletezni egy ilyen gazdag textúrával. Úgy gondolják, hogy a térfogatáramot nem szabad fürdőre választani, mivel nehezebb tisztán tartani a tisztaságot, de ez nem akadályozza meg sem az ügyfeleket, sem a művészeket: falakat falaznak össze, expresszivitást és érdekes optikai hatásokat eredményeznek.

arany placer mozaik

Üveg meglepetéssel

Ritka újdonság egy átlátszó üveglap, amelyben szirmok, levelek vagy más eredeti betétek olvadnak össze. Az ilyen exkluzív ajánlat még mindig a legelőnyösebb megoldásokat keresi a fürdő belsejében.

Ez a dekoráció díszíti a fal töredékét a fürdőszobában, a képernyőn vagy a partíción. Úgy gondolják, hogy a jól megválasztott világítás növeli a dekoráció 3D hatását.

Glamour: arany és strassz

Különösen azok számára, akik szeretik a luxus hangulatot, a boho és a art deco stílusában kialakított belsőterek, a nemesfémeket utánzó lapok. Aranyozott aranyozott vagy platinával díszített, vagy aranyozott levélpaplanokkal utánozva panelként, mozaikként használható a fal kis töredékeinek díszítésére - és soha nem marad észrevétlen. A Swarovsky kristályokból készült glamour csempe egyszerűen elképzelhető a fürdőszobában, a női budoár szellemében díszítve.

Hogyan válasszunk csempe és számítsuk ki a mennyiségét

Fontos tippek, amelyek pénzt és idegeket takarítanak meg, mert a megvásárolt csempe nem okoz csalódást a zsetonokkal és az egyenetlen sarkokkal, és nem fogja megbánni a választott színt.

Milyen színű a csempe kiválasztása

Ha már van egy fix ötlete, válassza ki az álom színét, és hagyja, hogy ez legyen a kiindulópont a többi árnyalat kiválasztásához. A legfontosabb dolog - ne tépje fel az ékezeteket.

Ne válasszon több mint három különböző színt. A tervezési lehetőségek széles választékában való navigáláshoz a legjobb, ha elkészítheti a késztermék képeit.

A rendezni kívánt szoba kicsi, és vizuálisan ki kell terjeszteni? Használjon világos színeket. A klasszikus fürdőszoba lehetőség fehér csempe.

Ha úgy gondolod, hogy túl banális, inkább a bézs, az őszibarack vagy a kék.

A padló és a falak, melyeket egyfajta cserép, leginkább fényes és fényes formában rendez, vizuálisan kibővítik a teret, levegőt adnak.

Úgy gondolják, hogy a hideg színek a frissességet, a hidegséget és a meleg nyugtató hatását hozták létre. Az egyik modern trend a természetes árnyalatú szobák kialakítása.

A sötét csempe elnyomó benyomást kelt. Ellentétben a közhiedelemmel, egyértelműen látható piszok. Óvatosan használja a sötét színeket. Például a padló és a fal alsó részének regisztrálásához.

Kerülje a nagyon élénk színeket, például a skarlát vagy az aranyat. Az ilyen helyiségekben nagyon fáradt leszel.

Használjon fényes csempe vagy mintás csempe, hogy ékezeteket hozzon létre vagy egy helyiséget rendezzen.

Csempe kiválasztása a konyhába, illeszkedik a színe a készlet.

Hogyan válasszuk ki a lapok alakját és méretét

A legtöbb üzlet négyszögletes vagy téglalap alakú csempe. Ha javításokat végez, hagyja abba ezeket a klasszikus verziókat. A velük való munkavégzés sokkal kényelmesebb, mint a szokatlan formájú csempe.

Szeretne más vizuális effekteket elérni? Használjon négyszögletes csempe. Tegye a falra függőlegesen, és kiterjeszti őket hosszirányban, vízszintesen - szélességgel. A terem vizuális kibővítéséhez helyezze a padlólapokat átlósan.

Ne válasszon nagyon kicsi csempe a kis terek. Adja fel az ötletet, hogy díszítse a szobát egy mozaikban. Nagymértékben szűkíti a helyet. Ne használjon nagyon nagy csempe. Ezzel a falakon nagy lesz a varrás, ami szintén veszteséges, osztja a szobát részekre.

Kerülje el a szélsőségeket és a költségeket gazdaságilag.

A falak praktikussága és munka költségei szempontjából jobb választani a közepes méretű csempe. Túl kicsi vagy éppen ellenkezőleg, nagy formátum esetén a telepítés során felmerülhet a feltöltés. A mozaik átlagosan drágább, mint a szokásos cserép, és a vele való együttműködés is költséges lesz.

Hogyan számoljuk ki a megfelelő mennyiségű csempéket

Mérjük meg a falak hosszát és magasságukat, és szaporítsuk ezeket a számokat. A kapott termékből kivonja az ajtó területét (szükség esetén a fürdő területét is). Számítsa ki az alapterületet.

Ezután kiszámolja az egyes csempe területét, és a szélesség szélességét is megszorozza. A falak vagy a padló teljes területének az egyik lapka felületén történő elosztásával dönthet az utolsó számról.

Példa a csempe számolására ajtó falához

Ha kétségei vannak, használja az online csempe számológépet.

Ne felejtsd el 10-15% -ot hozzáadni a kapott értékhez, mivel a cserép egy része elkerülhetetlenül megsérül szállítás vagy telepítés közben.

Természetesen ez a legelőnyösebb módja a csempék kiszámításához. Szokatlan elrendezéssel előfordulhat, hogy olyan szakemberek segítségére lesz szüksége, akik összeállítják a helyes rajzot, és ennek alapján kiszámítják a szükséges mennyiségű anyagot.

Hogyan válasszuk ki a kívánt szerkezetet és minőséget

Ha otthonában cserépet választasz, akkor nincs értelme, ha a közös területek díszítéséhez szükséges szupersztálható anyagokat kívánja előnyben részesíteni. Nem valószínű, hogy ugyanannyi ember fog menni a konyhába vagy a fürdőszobába, amikor részt vesz a mozikban vagy kiállításokon.

Válasszon egy lapot, amelynek kopásállósági tényezője I-ről III-ra (III - a padlóra), és ne tegyen túlfizetést.

Ha nem tervezed nagy fagyasztót vagy szoláriumot a lakásodból, akkor a csempe hőmérséklet-ellenállása sem érdemes figyelembe venni.

Amikor kiválasztja a csempe a fürdőszobában, fordítson figyelmet olyan tulajdonságokra, mint vízállóság és megkönnyebbülés (a padló).

A legmagasabb minőséget olasz és spanyol gyártmányú csempéknek tekintik. Pénzt takaríthat meg, olcsó drágaköveket kombinálhat.

Néhány orosz gyártó, például Kerama Marazzi, Keramin, Italon, nagyon elfogadható cserépminőséget kínál. Bázisként, drágább és kifejeződő pontot, például mozaikot adhat.

De vásárolni csempék óriási kedvezmények kell óvatosan. Az a tény, hogy egy alacsony minőségű termék, amelyet kiadnak egy magasabb minőségű termék lehet értékesíteni. Az ilyen burkolatból származó burkolat hanyag marad.

A csempe minőségének ellenőrzése

Házassági csempe - ez zseton, repedés, egyenetlen geometria és a különbség a különböző csempe magasságban. Ha, miután megvásárolt egy csempe, és kicsomagolta otthon, akkor megtalálja az ilyen hibákat, menjen a boltba és visszaküldi a hibás árut.

Vannak módszerek a csempe minőségének ellenőrzésére a vásárlás előtt:

 1. Tekintsen egy csempe a fényre: így jobban láthatod a lehetséges repedéseket és más tökéletlenségeket.
 2. Annak érdekében, hogy felmérje az anyag síkját, csatlakoztassa egymáshoz két csempét, és ellenőrizze, hogy a felületek szorosan vannak-e rögzítve. Vegyünk egy pár csempe a különböző dobozokból és hasonlóképpen illesszük őket egymáshoz.
 3. A lehetséges csúszás felméréséhez csöpög vizet a csempere, és csúsztassa az ujjával.

Ha csempével kinyitotta a csomagolást, és házasságot talált, írjon panaszt. Ebben az esetben önmagában is elhozhatja az alacsony minőségű csempéket, vagy kérheti a brókert, hogy jöjjön (a csomagolás fele már a falon van).

A bróker az áruknak a deklarált jellemzőkkel való össze nem egyeztetésének aktusait állítja össze, és az igényt a gyártási üzemhez továbbítja. Ott a fellebbezést figyelembe veszik, és ha indokoltnak tartják, helyettesíti az árut megfelelő minőségben. Mint tudják, az eljárás nem gyors. Ha a javítások teljes mértékben lendülnek, gyakran könnyebb új csempecsomagokat vásárolni.

Lehetséges-e a csempe visszaszállítása a boltba hiba esetén a számítások során? Andrey Lyamin-Borodin szerint ez akkor lehetséges, ha vásárolt egy csempe nagy mennyiségű, és még mindig van teljes csomag. A törvény szerint a csempe a vásárlás dátumától számított 14 napon belül visszaküldhető, nem számítva ezt a napot. Egyes gyártók bónuszként visszavásárlást kínálnak az ügyfeleknek, de ez csak a költségkeretre vonatkozik.

Ismered az életet a csempe kiválasztására? Ossza meg őket a megjegyzésekben.

Hogyan válasszunk kerámia lapkát

Kerámia csempe - az egyik legnépszerűbb anyagok a belsőépítészet. Különlegessége, hogy ugyanolyan sikerrel készült kerámia burkolólapok mind a falak, mind a padlók, és néha a mennyezetek befejezésére is használhatók.

A legfontosabb dolog, hogy foglalkozzon a kérdés -, milyen csempe a helyiségek illik. Valóban a modern piacon található kerámia burkolólapok száma igen nagy, de csak a technikai és működési tulajdonságok, valamint a megjelenés (szín, méret, felület) lapkának megfelelő kiválasztása egy praktikus megoldás a házban, valamint a szoba dekoráció stílusos eleme.

A kerámia lapok típusai

A polcokon és a katalógusok oldalain található meglévő csempék teljes skálája három fő jellemző szerint osztályozható:

 • az anyag, amelyből készült (fehér vagy vörös agyag);
 • csempealapszerkezet (sűrű vagy porózus);
 • a bevonat típusa (üvegezett vagy nem).

Hogyan válasszunk kerámia lapkát

A szakértők a következő típusú csempeeket azonosítják:

 • Egyetlen tüzelési csempe (gyengén vagy nagyon porózus, attól függően, hogy padlóra vagy falra fektethető, beltéren vagy kívül);
 • Porcelán kerámiából készült csempe (nagy felületi szilárdsággal rendelkezik, ezért nem igényel további üvegezést, alkalmas a padlóra történő felhelyezésre);
 • kerámia gránit (nagy szilárdságú, környezeti tényezőkkel szemben ellenálló és környezetbarát alapanyag, amely ideális a kültéri fekvéshez, hatékonyan illeszkedik a belső kialakításba);
 • nyomásos üvegezésű kerámia burkolólapok (alacsony porcelán burkolólapok, amelyek padló és falburkolatoként is használhatók);
 • klinker csempe (magas mechanikai szilárdsággal és vegyszerállósággal jellemezhető, amely padlóra és falra történő felhelyezésre alkalmas, nagyméretű varrással történő lerakás esetén nagyon látványos, mivel a gyártási technológia nem teljesen lapos csempe).

Melyik csempe jobb választani a fürdő

A kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában a befejeződés legnépszerűbb változata, mivel a burkolólap kiváló teljesítményt nyújt a magas páratartalom esetén. A cserép kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • a termék külső kialakítása;
 • műszaki és működési jellemzők;
 • csempe alakja és mérete;
 • biztonsági beállítások stb.

Csempe kiválasztása a fürdőszobában

Ma a kerámiát egy hatalmas választékban bemutatják a piacon - bármilyen színben és árnyalatban, így a választás a vevő személyes ízlési preferenciáitól függ. Azonban ahhoz, hogy látványos megjelenést lehessen nézni, nemcsak az ízlés és a személyes kívánságok figyelembe vétele, hanem a helyiség méretének és alakjának figyelembevétele is szükséges.

Külön kérdés, hogy melyik csempe a legkedvezőbb egy kis fürdőhöz? Végül is egy megfelelően kiválasztott csempe lehetővé teszi, hogy vizuálisan állítsa be a szobát, legyen kényelmes és szép. Például egy függőlegesen elhelyezett csempe vizuálisan növeli a mennyezet magasságát, a sötét színek a csempe vizuálisan csökkentik a szobát, és a könnyűek éppen ellenkezőleg, térbeli érzetet teremtenek. A csempe nagy és fényes mintázata egyszerűen elvész a kis fürdőszobában, miközben a tágas 10m 2-es vagy nagyobb fürdőszobában valódi díszítéssé válik.

Ami a technikai paramétereket és a működési tulajdonságokat illeti, a fürdőszobában ajánlott az első osztályú csempék (piros jelölés), magas agresszív közeggel szembeni ellenállóképességgel (AA jelölés). A feszültség- és kopásállóság paraméterei tekintetében a fürdőszoba igen alkalmas padlólapra (szilárdsági osztály (kis terhelési normák esetén).

Ugyanilyen fontos paraméter a csempe mérete, hiszen annál kisebb, annál több ízület van, annál több ízület van, annál nagyobb a nedvesség felszívódásának valószínűsége, és a gomba és a penész megjelenése a fürdőszobában. Ezért a csempe kis mérete alkalmas tágas helyiségekre, lehetőleg felszerelt szellőztető rendszerrel. A normál fürdőszobában jobb, ha 60x30 vagy 60x40 cm méretű csempeeket választanak.

Egy másik népszerű kérdés a vásárlók között melyik csempe közül választhat a fürdőszobában: matt vagy fényes? A felület típusát tekintve, figyelembe véve, figyelembe kell venni - a matt csempe kisebb csúszást eredményez, és jobban megfelel a padlóburkolatnak. A falaknál kiválaszthatja a fényes kerámiát, de érdemes megjegyezni, hogy kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, és beltéren világít.

Milyen csempe a konyha kiválasztására a padlóra

Kerámia burkolólapok gyakran elegendőek ahhoz, hogy a padlóra rakják a konyhában. Ez a legpraktikusabb és legmagasabb minőségű anyag a padló felé nézve ebben a szobában, mert:

 • nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik;
 • fenntartja a hőmérséklet csökkenést;
 • különbözik a nedvességállóságtól;
 • a kerámiák semlegesek a kémiai vegyületek és anyagok hatására, amelyeket a konyha ápolására használnak;
 • Ez környezetkímélő anyag, nem mérgező anyagok a levegőben.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a konyhapulton - ez egy praktikus megoldás, még csak eldönti, hogy milyen típusú csempe a padlón lévő konyha kiválasztására?

Először is egy csempe kell lennie csúszásmentes bevonattal, ezért jobb választani opciókat matt, nem üvegezett, de sima felületen (egy emelt felület gyorsan felgyülemlik a szennyeződéseket, és gyakran alapos tisztítást igényel).

Másodszor, olyan csempe kell, hogy legyen, ahol a mechanikai szilárdság, a korrozív környezet és az ultraibolya sugárzás ellenállása, az alacsony nedvességfelvételi paraméterek elég magasak.

A padlót gyakran választják ki nagyméretű csempe (60x40 vagy 60x60 cm), mivel lehetővé teszi a padlón lévő varrások számának minimalizálását és tartósabb padlóréteget.

Ami a színeket illeti, mindez a tulajdonosok kívánságaitól függ. Ma megvásárolhatod a legfényesebb színek padlóburkolatait, valamint a természetes kő, fa stb. Textúráját.

Milyen csempe közül választhat a kötény a konyhába

Egy másik népszerű hely, ahol a kerámia csempe van elhelyezve egy konyhai kötény. Ez a "munkaterület" feletti falak egy része - a tűzhely, mosogató és konyhai asztal területén. A konyhai kötény csempe lehetővé teszi, hogy megbízhatóan megvédje a falakat fröccsenőktől és szennyeződésektől, és nagyban leegyszerűsíti a konyha tisztítását.

Kerámia csempe a konyha kötényén - ez egy praktikus és sokoldalú kivitel - a karbantartás egyszerű kerámiája biztosítja a konyhai kötényt, amely szép és vonzó megjelenést kölcsönöz. A különféle színbeállítások, valamint a jelenleg rendelkezésre álló technológiák (különböző textúrák utánzása, fotónyomtatás a felületre) lehetővé teszik, hogy bármilyen elképzelést megvalósítsanak a konyharuhák kialakításánál.

A kötényhez tetszőleges formájú és méretű csempe választható, lehetőleg a következő jellemzőkkel:

 • a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás, a nedvesség, a kémiai vegyületek és a korrozív közegek;
 • sima felület, amellyel könnyű tisztítani a fröccsenést, a szén-lerakódásokat és más szennyeződéseket.

Ami a színes csempék kiválasztását illeti, akkor figyelembe kell vennie a konyha, bútorok és lámpák általános színterét a szobában. A klasszikus konyharendszerekben, amelyek drága bútorokkal és bevonatokkal rendelkeznek, jobb választani a csemegekulcsok csekély színekben. Ugyanakkor a világos konyhák számára a fényes csempe nagy és kifejező mintával ideális lehetőség.

7 leggyakoribb hiba, amikor csempét vásárolnak a konyhában

A cserép kiválasztása nehéz. Ha néhány év múlva megzavarja, megváltoztatja, sokkal nehezebb lesz, mint új tapéta, vagy újrafestő falak új színben. Olvassa el a szakemberek tanácsát, milyen hibák fordulnak elő gyakran kerámia burkolólapok vagy porcelán csempék kiválasztásához a konyha számára, és hogyan kerülhetők el problémák a vásárlás során.

Hiba 1. A csempe kiürül a konyhából

A legfontosabb szabály - csak a konyhai tervezés, a belső stílus, a szín és a konyhai készlet után döntsön a csempe után.

Különös figyelmet kell fordítani a táblára - a jövő kötényt harmonikusan kell összekapcsolni vele. Szeretné, hogy ellentétben legyen a konyhával és a munkalapkal, vagy fordítva, hogy semleges? By the way, ez egy gyönyörű drága csempe egy kötény, amely válhat a fő hangsúly a belső konyhában.

Tervező Tanács
Hozzon létre egy tervező projektet a jövő konyhájáról, győződjön meg róla, hogy kollázst készít. Keresse meg a használni kívánt fülhallgatót, asztalt, széket, lámpákat és befejező anyagokat. Ha a jövő belsejének minden eleme a következő, egy lapon - valódi papír vagy grafikus programban virtuális - azonnal látni fogja, hogy harmonikus képet alkot-e róluk.

Vessünk közelebbről: a laminált árnyalat illeszkedik a fülhallgató fa részeihez vagy az étkezőhöz? Vajon a falburkolatot választja a köténynek, összhangban a padlóval? A tapéta és a cserép mintázatai barátságosak?

Ne feledje: ha kollázst készít a számítógépén, a monitor beállításai torzíthatják az árnyalatokat. És a valóságban kiderül, hogy teljesen más, mint a képernyőn. De mindenesetre jobb, mint véletlenszerűen kiválasztani az anyagokat.

Hiba 2. Vásároljon csempe "csikk" nélkül raktáron

Pénzt költenek extra díszítéssel, amely sok éven át halott tömeg lesz, ami valahol egy szekrényben vagy kamrában történik - nagyon kétes öröm. De ez nem egyáltalán nem a szakembereknek azt tanácsolja, hogy legalább 10 százalékkal hozzáadják a számított csempék számát.

Képzeld el, hogy mit fogsz csinálni, ha a gondatlan kézművesek véletlenül néhány extra csempét összetörtek, vagy ismét hibát követtek el vágáskor, és most van egy "lyuk" a kötényen vagy a konyha padlóján? Majdnem biztosan nem leszel képes megvenni ugyanazt a lapkát - ez egy új tételből származik, ami azt jelenti, hogy kaliberben, hangon és változatosságban különbözik majd.

A helyzetek eltérőek lehetnek. Volt problémák a meleg padlóval, és el kellett távolítania a burkolatot. A csempe hirtelen megrepedt néhány hónappal a fektetés után, vagy valaki véletlenül megrepedt, és egy nehéz serpenyőt vagy egy üveg bort adott le.

Nem számít, mennyit szeretne megtakarítani, kerámiákat vásárolni egy árréssel. És a szakértők tanácsának ebben a cikkben segít csökkenteni a költségeket, anélkül, hogy veszélyeztetné a befejezés minőségét és a végeredményt.

Hiba 3. Teljes mértékben támaszkodjon a számításra a boltban

Sok szalon és online áruház bónuszkínálatként számolja ki a javításhoz szükséges csempék számát. Egy tapasztalt és hozzáértő eladó segítsége nagy segítség. De mindenképpen gondosan ellenőrizze a számításokat.

Hibák történnek, és költséges pénzt költenek. Sőt, ha a menedzser hibássága miatt még mindig három vagy négy dobozos csempe van, akkor nem egyáltalán tény, hogy a szalon beleegyezik abba, hogy visszaadja és visszaadja a pénzt. Ez a számítás általában csak ajánlásnak tekintendő, és gyakran szerződés nélkül történik. Ezért hiba esetén nem tehet igényt.

Tervező Tanács
A csempék, díszítések, szegélyek és frizurák helyszínének megtervezésekor jobb, ha több elrendezést készít. Tehát nemcsak új érdekes ötletet találhat a konyhájának kialakításához, hanem pontosabban kiszámíthatja, hogy mennyi anyag szükséges a megvalósításához.

Hiba 4. Várja, hogy visszaadja a felesleget az áruházba

A cserép visszaküldése meglehetősen érzékeny kérdés. Formálisan a boltnak teljes jogában áll, hogy ne vegyen vissza jó minőségű kerámialapokat, még akkor sem, ha kevesebb, mint 14 nap telt el, és a csomagolást és a prezentációt sértetlenül tartotta.

Az a tény, hogy a csempe egy befejező anyag, amelyet a legtöbb esetben a mérő ad el, ami azt jelenti, hogy szerepel az orosz kormány által jóváhagyott, nem cserélhető és visszaküldött áruk listáján. Kivételt képeznek az egyénileg értékesített csempe és díszítőelemek. Ha nem felelnek meg neked, akkor jogod van visszaadni az eladónak.

Azonban számos üzlet találkozik az ügyfelekkel, és 14 nap alatt kész cserélni vagy visszajárni. Ezért ha nem biztos benne, hogy száz százalékig a megfelelő opciót választotta, győződjön meg arról, hogy vissza tudja küldeni a boltba, vagy kicserélheti valami megfelelőbbé.

A fennmaradó felesleges csempe valószínűleg nem kerül vissza. A bolt jogosan tagadhatja meg az eladott áruknak csak egy részét. Ráadásul minden egyes kerámiatáblának van egy bizonyos hangja és kaliberje. Azonban itt is nem tér el kivételektől: néhány üzlet még mindig megy az ügyfelekhez, elfogadja a maradékokat, de számos feltételt és fenntartást igényel.

Hiba 5. Ne vegye figyelembe a csempe vásárlásakor

Valami ok miatt nem ellenőrizted a csempéket a boltban, és egy hónappal később, amikor a bálázó megkezdte a fektetést, megtalálta a "harcot", a zsetonokat vagy a repedéseket? Sajnos, annak bizonyítása érdekében, hogy már eladta a törött kerámiákat, és kényszeríti az eladót, hogy helyettesítse, nem fog működni. Panaszát csak akkor veheti fel, ha észrevette a harcot és a forgácsot az áru elfogadásakor, és alkalmanként a boltban ugyanazon a helyen dolgozott ki. Ezért ne habozzon kinyitni a dobozokat, és gondosan ellenőrizze az összes elemet a sérülések és egyéb hibák miatt, különösen, ha drága kerámiákat választott.

Hiba 6. Vegye ki az első méretet

Nem számít, hogy a konyhában egy kötényt, falat vagy padlót vásárolnánk, mi a sikertelenül választottuk a méretet, kockáztatjuk a javítás teljes benyomását, és többet költenek a szükségesnél. Ha a magasság / szélességű csempe nem illeszkedik a kötény vagy a padló méreteihez, azokat darabokra kell összegyűjteni, és el kell dobni a maradványokat.

Ezért, miután döntött a csempe és annak elrendezésének kialakításáról, ne lusta, hogy "próbálkozzon" egy kötényt vagy félkemény méretű kerámiát. Ezután a javítás eredménye nem fog csalódást okozni.

Hiba 7. Válassza ki csak a megjelenést

Az első dolog, amit a csempe kiválasztásakor tekintünk meg, a színe, a formaterv és a felületi textúra. De nem minden kerámia szolgál sok évig. A szakértők javasolják, hogy előnyben részesítsék az erős detergensekkel, például antibakteriális hatással rendelkező vegyi anyagokkal szembeni speciális védelmet nyújtó kerámia burkolólapokat (keresni az AA jelölést a csomagoláson). Ezután biztonságosan hozhat tisztaságot a konyhában anélkül, hogy félne a csempe megjelenésétől. A padlózat cseréjének kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen a tartósságára. A pro - III. Osztály ajánlása PEI skálán.

És még egy fontos pont - a padlólap semmilyen esetben sem lehet csúszós. Nézze meg az úgynevezett súrlódási együtthatót - optimálisan, ha 0,75 fölött van, megengedhető - 0,4-0,74. De ne feledje: a konyhai csempe nem lehet porózus és durva - egy ilyen felület aktívan vonzza a piszkot és tisztábbá teszi a tisztítást.

A tökéletes csempe megtalálásának folyamatában ne habozzon több kérdést feltenni az online áruház eladójának vagy ügyvezetőjének. Csak az összes árnyalat figyelembevételével nagyon jó választás lehet.

Mint ez a cikk? Mentse el a linket, és ossza meg barátaival!

Hasznos tippek: milyen csempe közül választhat a padlón

Tartalom:

A kerámia csempe az egyik legkedveltebb padlóburkolatú anyag a folyosón, a konyhában és természetesen a fürdőszobában és a WC-ben. Amikor eldönti, hogy a padlózaton melyik csempe közül választhat, meg kell vizsgálni az egyes típusú csempeburkolatok gazdag választékát és főbb jellemzőit.

A padlólapok jól használhatók

A kerámia burkolólapok jellemzői

A csempe jól néz ki a belső térben

Hogyan készül a kerámia csempe? Az elv egyszerű: zúzott kaolin, csillám, kvarc, homok és különböző ásványi oxidok nyomás alatt vagy nyomás alatt sütik.

Az így előállított csempe számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik:

 • magas kopásállósággal és kopásállósággal rendelkezik;
 • hosszú élettartamú - akár 20 évig;
 • tartós;
 • Bizonyos típusú csempe bevonatok további tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a fagyállóság, a magas hőmérséklet és a vegyi anyagok ellenállása.

Tipp A kerámia burkolólapok könnyen felszerelhetők, gyönyörűnek tűnik, nem érdekel a gondozás, ezért az ilyen típusú padlóburkolatok számos területen használatosak, a lakóhelyektől kezdve és az iparral végződve.

A padlóburkolatok megkülönböztető tulajdonságai

A porcelán csempe nagy szilárdságú

Amikor meghatározza, hogy mely padlózatot válassza, a következő mutatókat kell figyelembe venni:

 • vastagság - a padlólemezek esetében megnő és nem kisebb, mint 0,9-1,2 cm annak érdekében, hogy megfelelően ellenálljon a dinamikus terhelésnek (például nehéz tárgyak bukásának);
 • méretek - ezek is kibővültek a styling folyamat egyszerűsítése és a súlyterhelés csökkentése érdekében;
 • a kopásállóságnak a legmagasabb REI 4 vagy REI 5 értékkel kell rendelkeznie;
 • ha megnövekedett nedvességállóságra van szükség, a nedvességállóság indikátora nem haladhatja meg a 3% -ot;
 • - a csempe antimikrobiális védelme A és B jelzőkkel van jelölve, ami lehetővé teszi a padló tisztítását különféle háztartási vegyszerek használatával;
 • a további csúszásgátló feldolgozást a jelölésnél vagy az R10-11 együtthatók jelzik, vagy egy festett csomagtartó 1-4-es számmal (minél kisebb a számjegy, annál csúszósabb a csempe).

A padlóhoz használjon csempe klinkert vagy porcelánt. Ezek különösen a speciális technológiák segítségével létrehozott, burkolt bevonatok különösen tartósak.

Különböző szobák - különböző csempék

A házban vagy a lakásban lévő helyiségek funkcionális célja meghatározza, hogy mely padlózatot válassza. A konyhában vagy a fürdőszobában ki kell választania egy csempézett padlót, amely teljesítmény, méret és szín tekintetében eltérő.

A csempe kiválasztása a szoba cseréjével történik

A csempe-stílus kiválasztásánál a helyiség területéről kell eljárni: nagyméretű felvételek esetén nagy méretű csempe kerülhet, míg egy csempe csempe le lesz vágva: a hulladék mennyisége nagy, ami azt jelenti, hogy nem veszteséges. Ideális esetben, ha a csempe mérete arányos a helyiség méreteivel - akkor kevés hulladék lesz.

Érdekes csempe hatszög alakban

Ezenkívül a padlóminta esztétikája fontos: a nagy minták nagyszerűen ábrázolják a nagy csempeburkolatokat, de a kisméretű burkolólapok egy patchwork stílusban kombinálhatók. A hatszög alakú kerámia burkolólapok, vagy az eredeti betétek a tervek szerint érdekesek. Nemcsak geometriai sorrendben, hanem hullámszerű, átlósan, halszálkás csonthéjas csempe is készíthető, ami a tér vizuális szétválasztását eredményezi.

A szoba kialakítása meghatározza a padló és a szín stílusát. A monokróm falakat fényes csempékkel lehet színezni a padlón.

A gyártók olyan fából készült padlókat, márványt, bőrt utánzó lapokat kínálnak.

Bejárati csarnok

Az első, amely a házban találkozik, - a terem zónája. Bármi legyen is a folyosó: keskeny vagy tágas, kicsi vagy hatalmas - a padlónak nemcsak gyönyörűnek, hanem funkcionálisnak is lennie kell. Az egyszerűség kedvéért a csempeburkolat a folyosók padlójaként vezet.

A csempe a folyosón kell tartós

Melyik csempe közül választhat a folyosón a padlón? Meg kell felelnie számos követelménynek:

 1. A biztonság rendkívül fontos, ezért a sérülések elkerülése érdekében fontos a csúszásmentes csempék használata. Az ilyen csempe matt, durva érintés vagy vékony hornyok borítása. Vásárlás előtt meg kell vizsgálnia a címkézést - a csúszásgátló R 10 vagy R jelnek kell lennie
 2. A folyosóhoz 4-es kopásállósági osztályú kerámia lapok szükségesek, magas helyiségekkel rendelkező szobákhoz.
 3. A csempe nem lehet nagyon porózus, mert Érinti a nedvességállóságot és a keménységet.

Tipp A folyosókon a leggyakrabban egy csempe sötét színeket vesznek fel: csokoládé, kávé, szürke, így a szennyeződés kevésbé észrevehető.

Szépen néz csempe, utánozzák parketta.

konyha

A konyhában lévő csempe, mint más helyiségekben, alkalmasnak kell lennie a tervezésre

Annak érdekében, hogy kiválassza, melyik csempe kell a padlóba tenni a konyhában, meg kell jegyezned, hogy a konyha olyan hely, ahol tûz, víz van, az emberek gyakran oda mennek, a székek mozognak, néha az ételek esnek...

Így a konyhai cserépnek a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • kopásállósági osztály 4;
 • fokozott keménység;
 • csúszásgátló együttható 4.

Annak meghatározása, hogy melyik csempe közül választhat a padlón lévő konyhában, használhatja kész kerámiatárgyak gyűjteményét, hogy a padlót harmonikusan jelenítse meg az összes helyiséggel és bútorokkal. A konyhában a márványlapok vagy a természetes kő gyakrabban használatos.

A fürdőszobákban

Szokatlan mintákat lehet készíteni a fürdőszobai csempe

Amikor eldönti, hogy melyik csempe közül választhat a padlón a fürdőszobában, akkor abból kell kiindulni, hogy a fürdőszoba egy nagy nedvességtartalmú szoba. Ezért a padlónak magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

Ráadásul minél nagyobb a felhasznált lemezek mérete, annál kisebb a szükséges csomócsatlakozás, amelybe nedvesség jut, ami idővel megzavarja a habarcsot. Ezért, ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, akkor jobb, ha nagyméretű padlólapokat választhat.

A fürdőszobákhoz rendszerint kerámiatárgyakat terveznek. Ezek közé tartozik a padló- és falburkolatok, keskeny és széles határok, lábazatok, sarkok, külön díszítő elemek, színes habarcs.

A csempe hagyományos színei a fürdőszobában: kék, türkiz, zöld, mész, bézs, korall.

A fürdő kialakításakor a helyes padló nagy jelentőséggel bír. A kerámia csempe magas hőelvezetéssel rendelkezik, gyorsan felmelegszik, ráadásul könnyű bármilyen meleg padlóra telepíteni, elengedhetetlen az üdülőterületen, a mosdóban és a gőzfürdőben.

A fürdőben a csempe legyen csúszásmentes felület

Melyik csempe közül választhat a padlón a fürdőben?

A cserépnek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • matt durva felület;
 • vízelnyelési együttható 3-10%;
 • kopásállóság PEI2-PEI4;
 • fokozott fagyállóság.

Fűtött padló és kerámia cserép

Milyen meleg padlót választani a csempe alatt a nappaliban járni a padlón kényelmes volt az év bármely szakában? Kétféle padlófűtés létezik:

 • vízrendszer;
 • elektromos (kábel vagy film padló).

A csempe alatt meleg padlót készíthet.

Ami jobb a meleg padló kiválasztása a csempe alatt, a szoba célja határozza meg. A fürdőszobában gyakrabban használják a vízmelegítést, míg a konyhában vagy a csarnokban elektromos használatra.

A vízszint gazdaságosan előnyös, ha legalább 30-40 négyzetméter területet használnak. és önálló kazánból dolgozik. A központi fűtésű lakóházakban a padlón lévő vízfűtési rendszerek telepítését törvény tiltja, ez a vízellátás sajátosságai és a beépítés során nagy beton esztrich létrehozásának szükségességét jelenti, ami a terem padlóját lefedi.

Figyelem! Az elektromos padló felszereléséhez jó vízszigetelést kell végezni, valamint az egész hálózathoz az RCD-n keresztül kell csatlakoztatni a tápellátást.

A film elektromos padló egy speciális film, amely szénszálakból áll. Az ilyen padlók, mivel a fűtőelemek rétegeltek, nagyfokú tűzbiztonságot és vízállóságot biztosítanak. Használhatók fürdőszobákban és egyéb helyiségekben, magas páratartalmú vagy hőmérsékleti változások esetén. Nagy területeken azonban előnyösek.

Az elektromos padló, amely a beállított önszabályozó kábel alapján fűtőelemként működik, teljesen biztonságos. Ezenkívül egy ilyen rendszert le lehet csempézni anélkül, hogy idővel a varratok elkezdenek feltörni és összeomlani.

Most azt a következtetést vonhatjuk le, hogy mely elektromos fűtött padló, melyet a csempe alatt választani, sokkal jövedelmezőbb és megbízhatóbb.

Jellemzők csempék a rendszer "meleg padló"

Miután eldöntötte, hogy milyen padlófűtést kell választani a csempe alatt, a fűtött padló összes rétege helyesen kell elhelyezni, mert technológiai sérülések esetén a befejező bevonat először szenved: a varratok összeomlanak, a burkolat törékennyé és törékennyé válik.

Hőszigetelt padló elhelyezése

A padlófűtés beállítása:

 1. A bázis igazítása, 1 cm-nél nagyobb 1 cm-nél nagyobb cseppeknél elfogadhatatlan.
 2. Vízszigetelő.
 3. Hőszigetelés.
 4. Fűtőelem
 5. Esztrich vagy ragasztó oldat.
 6. Csempe.

Nem számít, melyik csempe közül választhat a meleg padlón, a legfontosabb dolog a megfelelő csemperagasztó kiválasztása.

A "meleg padló" rendszerre helyezett csemperagasztónak speciális adalékanyagok miatt hőállónak kell lennie.

Gyönyörű meleg padló segít abban, hogy a ház hangulatos és szép, függetlenül a szezon!