Legfontosabb > Bútor

Tükrözött csempe a fürdőszobában: az előnyök és a telepítés módja

A ház belsejében lévő tükörfelületek soha nem mentek ki a divatból. És ez nem meglepő, mert képesek átalakítani a belső térséget a felismerésen kívül, és még egy szerény szobát is átalakítani luxus apartmanokká. A tervezőknek ajánlatos a fürdőszobát tükrökkel díszíteni, még akkor is, ha a szoba kicsi.

Fürdőszobai felhasználási lehetőségek

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszobát anélkül, hogy egy tervező, kínálunk Önnek több lehetőséget díszítés tükörlapok:

 1. A tükör és a kerámia csempe kombinációja. Tükrök és sötét hangok érdekes kombinációjának tűnik, a szoba kifinomult és elegáns.
 2. Tükrös mennyezet. Ebben az esetben a tükörlapok a fürdőszobában - nagyszerű módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. A határok vizuális kiterjesztéséhez egy keskeny tükörszalagot helyezhet el az egyik falon.
 3. Csempék elhelyezése az ablakkal szemben lévő falon. Ha a fürdőszobának van egy ablaka, akkor jobb, ha a csempe a másik oldalán fekszik. Ezáltal a szoba napos és tágas.

Fürdőszoba tükörlapok: előnyök és hátrányok

Mielőtt tükörlapot használna a szoba belsejében, ismerje meg előnyeit és hátrányait. Ez az anyag a telepítés és a működtetés szabályainak tiszteletben tartása mellett tartós, nem érinti a lúgok és savak negatív hatásait, nem ég, a fényes felülettel és különböző színekkel nagy dekoratív teljesítményt nyújt, vizuálisan bővíti a helyet.

Ennek az anyagnak két hátránya van: először könnyű a szállítás és a telepítés során károsodni, másrészt a helyiség elégtelen szellőzésével a csempe gyorsan sötétedhet.

És ez a cikk a parafa tapétaról szól.

Mindent a csempe burkolásáról

A tükörlapok elhelyezése egyszerű folyamat, de fontos tudni néhány részletet. Mielőtt elkezdené dolgozni az anyaggal, a falfelületet. Ragasztóanyagként folyékony szögeket vagy szilikonokat használnak. Miután a védőfóliát eltávolították a felületről, meg kell akadályozni, hogy az anyag éles tárgyakat és csiszolóanyagokat (például cementet vagy homokot) érintkezzen. Károsíthatják a tükörlap felületét. Az anyag levágásához használjon üvegvágót.

A fektetés előtt ne felejtse el a tükörrel való munka egyéb jellemzőit:

 1. Ha a csempe sima és átlátszatlan, akkor a hátlapot feltétlenül érdesíteni kell. Ehhez először bitument kell eloszlatni, majd megszórni durva homokkal. Átlátszó anyag esetén a bitumen helyett folyékony üvegeket kell használni.
 2. Nagyon gondosan válassza ki a ragasztóanyagot: összetételében semmilyen esetben sem szabad sav, egyébként az áramkimaradás megjelenését okozhatja.
 3. A munka során ügyeljen a lemezek közötti varrások szélességére: ne haladja meg a 4 millimétert.
 4. A csempe első rétegének vízszintesnek kell lennie.
 5. A munkálatok befejezése után várjon néhány napot, hogy a felület teljesen megszáradjon, majd törölje le a varratokat semleges szilikonnal, és puha ruhával törölje át a tükröt.

A fürdőszobában lévő tükrös csempe használatával lehetőség nyílik szokatlan és egyedi belső kialakítására. Ez a fényes anyag lehetővé teszi, hogy kiemelje a szoba előnyeit, vagy elrejti a hibákat, kiterjeszti a határokat és a légkört a fürdőszobai levegőben.

És akkor van egy cikk a tükörlapról. Videó.

Lásd a http://ru-house.net/ weboldalunkat. És sokkal több informatív, hasznos információt fog megtudni.

Hogyan kell megfelelően törődni a tükörlapokkal a fürdőszobában?

A karbantartás meglehetősen egyszerű: a helyiség rendszeres légzése, a felület cellulózszalvétával és különleges tisztítószerekkel történő törlése. Ha a fürdés után a fröccsenés megérinti a tükörfelületet, törölje száraz ruhával.

Tükrözött csempe a fürdőszobában (41 fotó): hogyan kell kijavítani

A tükörlemez nagyon eredeti, elegáns és kifinomult finomanyag.

Annak ellenére, hogy az orosz építészeti piacon a tükörlapok (különösen a fürdőszobai tükörlapok) viszonylag nemrég megjelentek, népszerűvé vált azok körében, akik értékelik az egyéniséget és a nem trivialitást a helyiségek kialakításában.

Tükrözött csempe a belső térben

A tükrözött csempe segít megváltoztatni a már fáradt fürdőszobai belső térséget, hogy kiemelje a legkedvezőbb részleteket a szoba kialakításában, vagy a sikertelen elemek elfedésére. Ez a fajta dekoráció sikeresen kombinálható a különböző típusú befejező anyagokkal.

A kerámiával való kombináció azonban a legelőnyösebbnek tűnik.

A tükörlapok kerámiák kombinációja a fürdőszoba belsejében

A tükrök képesek "kiszorítani" a kis terek falát. Ezért a fürdőszoba, a kis konyha vagy a folyosó tükröződő cseréje olyan megoldás, amely látványosan jelentősen növeli a helyet.

A tükörlapok előnyeiről és hátrányairól

Az üveg alapú anyagok eltakarására - kristályos, gázhalmazállapotú vagy amorf anyagok (hangtompítók) kerülnek az üvegolvadékhoz. A kész anyag korlátozott átláthatóságot és optikai inhomogenitást biztosít.

Tükörfal csempe a fürdőszoba ma - nem egészen a szokásos befejező anyag. Ráadásul sokan gyanakvóak a fürdőszobában való használatra, mert úgy vélik, hogy nehezebb eltávolítani a szennyeződéseket a tükörszövetből, és a művelet során könnyen leáll.

A tükörlapok főbb előnyei a következők:

 • tartósság;
 • savakkal és lúgokkal szembeni ellenálló képesség;
 • nem gyúlékony;
 • könnyű karbantartás a működés során
 • magas dekoratív teljesítmény (élénk színek, fényes felület).
 • tükör vászon vizuálisan növeli a helyet.

A tükörlapok főbb hátrányai:

 • a nem megfelelő szállítás karcolódhat vagy megszakadhat;
 • idővel a fürdőszobában lévő tükör sötétedhet.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy elkerülendő, hogy a tükörlapok sötétedése segítsen a helyiség jó szellőztető rendszerének.

A csempe burkolólapok jellemzői

A téglalap alakú burkolat elhelyezése sok tekintetben hasonlít a kerámiatelepítéshez (pl. A lefektetés technikája, a felület előkészítése), azonban jelentős különbségeket kell figyelembe venni:

 1. ha a tükörlemeznek sima, átlátszatlan felülete van, a hátoldalt meg kell érdesíteni, bitument kell bevonni és durva homokkal kell hinteni;
 2. ha a burkolat felülete átlátszó, a hátoldalon folyékony üvegt és durva homokot kell alkalmazni;
 3. a tükörlapot folyékony körmökön vagy semleges szilikonon lehet elhelyezni;

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szilikon nem tartalmazhat savakat, mert sötét foltokat vagy homályokat okozhat a csempe felületén.

 1. A tükörlemez elhelyezése egy vékony rétegen egy cement-homokos habarcson szükséges.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a kompozíció nem engedi meg, hogy a cserép lehúzódjon a felületről a hőmérséklet változásaival.

 1. Nyomja a tükörlapot a falhoz puha ronggyal.

Tipp A burkolólapok közötti szélesség nem haladhatja meg a három-négy millimétert.

Tükörlapok elhelyezése

Közvetlenül a bélés megkezdése előtt a tükörlapot a padlón kell elhelyezni abban a sorrendben, amelyben lefektetik. Ezt úgy kell megtenni, hogy megkönnyítse a panelek beillesztését a telepítés során.

Fürdőszoba tükörlemez

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tükörlemez méretének eltérései 2-3 mm-en belül ingadoznak.

 1. Készítsük el a felületet a tükörlapot a fürdőszobában. A lehető legegyenletesebbnek kell lennie, mivel az érdesség el fogja törni a tükröződést, és egyetlen tükörfal hatása nem érhető el.
 2. Rendkívül fontos a megfelelő méretű csempe kiválasztása, mivel a csiszolás után a perem feldolgozása nagyon összetett és időigényes.

A tükörcsempe mérete változhat

Tükörlapápolás

A fürdőszobában lévő tükrös csempe, ameddig csak lehet, látványos ragyogással elégedett, a tükörfelületet alaposan meg kell figyelni. Rendszeresen törölje át a tükörszövetet nedves ruhával. Továbbá a tükörlapok speciális tisztítószerekkel tisztíthatók.

A helyes beszerelés és az időben történő gondoskodás nemcsak a csempe tükörfelületét tartja sokáig, hanem biztosítja a családi költségvetést a rendszeres javítások felesleges költségei ellen.

Tükör fürdőszoba csempe

Nehéz elképzelni egy tükör nélküli fürdőszobát. A fürdőszoba tükörlapja még szokatlanabbnak tűnik - gyönyörű, szokatlan és hihetetlenül stílusos dekoráció. Önön állni, hogy egy bizonyos méretű tükröt helyezzen el egy csempe segítségével, vagy "reflektív anyag" szigeteket készítsen, mivel sok lehetőség van arra, hogy ezt a szokatlanul gyönyörű anyagot használják. A kényelmes, esztétikus és praktikus lehetőség megtalálása egyszerű.

Különlegességek

A tükörfelület megfelelő használata segít a helyiség vizuális beállításában. A tükörnek köszönhetően a sötét szoba könnyebb és magasabb, szűkebbé válik. Érdekes megoldás - függőleges fényvisszaverő csíkok, amelyek a tükör anyaga polcain végződnek.

Fontos! A tükörlap tökéletesen kombinálható a szokásos kerámiával. Kétféle befejező anyag csak árnyékolja egymás szépségét. De az ablak előtt, hogy helyezze a fényvisszaverő felületet nem szabad, mert gyorsan elhalványul.

Sokan érdekli a gyakorlatiasság kérdése. Az emberek, akik nagyra értékelik a dekoráció szépségét, kétségessé teszik annak gyakorlatiasságát, mert úgy ítélik meg, hogy a tükrök gyorsan elhasználódnak és nagyon törékenyek. Ez nem így van:

 • A fürdőszobai tükörlapok modern fajtái a szabványoknak megfelelően készülnek, így az ilyen finomság erőssége és praktikussága sikeresen versenyezhet a szokásos kerámiával.
 • A felület tökéletesen tolerálja a magas páratartalmat és hőmérsékletváltozást, ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és karcolásoknak.

A szokatlan anyag gyártási technológiáját zavarnak nevezik. Tömítőcsavarokat adnak az olvadt üveghez, speciális amorf, gázhalmazállapotú vagy kristályos anyagokat. A csempe optikailag heterogén és fényvisszaverő.

Fontos! Van egy fürdőszoba tükrös padlóval lehetséges? Elvileg - igen, de a szakértők ilyen kísérleteket nem javasolnak. Talán ez a padló gyönyörű, de lehetetlen gyakorlatinak nevezni.

Előnyök és hátrányok

 • Hosszú élettartam.
 • Ellenáll a savas és lúgos háztartási vegyi anyagoknak.
 • Tűzbiztonság.
 • Könnyű gondozás. Természetesen egy ilyen finomítás nagyobb figyelmet igényel, mint a rendszeres kerámia. Azonban elég kis mennyiségű speciális mosószer elég ahhoz, hogy újra megtörténjen a csempe. Sima felületen a vízkőzetet sokkal gyorsabban lemossák, mint egy kerámián.
 • Esztétika.
 • A tér látványterjedése.

Kevesebb mint hiányzik, de ezek is:

 • Nem megfelelő szállítás esetén az anyag megsérülhet - törött vagy karcos. Ez azonban érvényes a hagyományos kerámia burkolatokra is.
 • Idővel a tükör vászon néha sötétedik.

Fontos! Hogy elkerülje a felület sötétedését a fürdőszobában, ha gondoskodik a jó minőségű szellőzésről.

Szellemiség titkait

A fürdőszoba tükörlapok telepítésének bonyolultsága jelentősen csökkenthető, ha néhány trükköt ismer:

 • Ha megfelelően vágják és előkészítik az anyagot, a lefektetés költsége jelentősen csökken.
 • Győződjön meg arról, hogy a csempecsatlakozások a lehető legkisebbek. Ennek az az oka, hogy lehetetlen tökéletesen lapos felületet elérni a varratok területén. Az illesztési varrat optimális szélessége 3-4 mm. Az egyes elemeket azonban nem szabad szorosan összeilleszteni. A méretbeli hibák miatt az ízületek "játszanak".
 • A ragasztókompozíció kikeményedése a szerelés után 3-4 nap. Csak ezután ömlesztheti az interstitialis ízületeket.
 • A telepítési folyamat megkezdése előtt a hátoldalon átlátszó anyagot, homokos folyadékkal. Ha a csempe átlátszatlan, akkor bitumennel vagy durva homokkal kell kezelni. Ez azért szükséges, hogy javuljon az anyag tapadása a falfelülethez.
 • Használjon folyékony szöget vagy szilikont a felszereléshez. Ebben az esetben a szilikon készítmény nem tartalmazhat savakat, mivel ez a felület felületén foltokat okozhat. Használhat cementes homok habarcsot is.
a tartalomhoz ↑

Algoritmus telepítése:

 • Mielőtt elkezdené a szerelést, helyezze a burkolatot a padlóra úgy, ahogy azt a falra helyezi. A panelek illesztése ebben az esetben sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Fontos! Az egyéni csempék 2-3 mm-rel eltérhetnek.

 • Készítse elő a falakat a burkolatokhoz. Ellenőrizze, hogy a falak rendben vannak-e. Ez azért szükséges, mert a dudorok nem teszik lehetővé a tökéletes fényvisszaverő felület létrehozását.

Fontos! Javasoljuk, hogy a csempe méretét a lehető legaktuálisabban válasszák, mivel a vágás utáni feldolgozás folyamata nem egyszerűnek mondható.

 • A szerelés befejezése után az ízületeket szilikonos savakkal szilikonnal simítsa.

Fontos! A szilikon habarcs a vízszigetelés szerepét játssza.

 • Miután a habarcs teljesen megszáradt, puha, tiszta textíliákhoz tükrögjön.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

A megfelelő telepítéssel és rendszeres ellátással a tükör bélés hosszú ideig szolgál majd, és egyedi légkört teremt a fürdőszobában.

Tükörlap csempe

Természetesen mindenki élni szeretne egy gyönyörű, modern berendezésű belső térben. És ma mindennek vannak feltételei. Az építőanyagok és a befejező anyagok gyártói folyamatosan érdekes újdonságokat és modern anyagokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a lakások egyedülállóak, divatosak és elegánsak legyenek a maga módján. Tükörlap csempe - az egyik legszebb modern anyag, ideális a belsőépítészeti minden szobában.

Különlegességek

A tükör olyan törékeny, gyönyörű anyag, amelyet évszázadok óta használnak a lakó lakásának díszítésére. Az első tükrök, a tudósok szerint, megjelentek a bronzkorban. Sok évtizeden keresztül csak a nagyon gazdag emberek engedhették meg maguknak, hogy tükörrel rendelkezzenek, mert a költsége arányos volt egy kisbirtok áraival.

A technológia fejlődése révén a tükör sokkal hozzáférhetőbbé vált, és hamarosan dekoratív bútorként is megtalálható. Az egyik első tükör által tervezett belső tér Maria de Medici tükör irodájának számít.

Ma minden otthonban van egy tükör. Ez egy tisztán funkcionális dolog és egy belső elem. A tükörcserép a hímzéssel szemben a szokásos lapoktól a szél jelenléte esetén különbözik.

A tükör éles és veszélyes tárgy, ezért annak érdekében, hogy egy ilyen lemez kényelmesebb legyen, úgy gondolják, hogy a panel felső szélét szögben levágják. E szél szélessége eléri a 40-50 mm-t. Ezt a dekoratív csiszolást facet néven hívják.

A faelem nemcsak a biztonság sajátos eleme, hanem nagyon szép dekoráció is. A szaggatott arc a nap sugarai alatt elkezd szikrázni a szivárvány minden színével. A tükörfelület mindig nagyon szép, stílusos és modern. Bármely belső térben és minden szobában.

A design által biztosított további megvilágítás segít a bevonat látványosabb megjelenítésében. Különösen, ha a panel szélessége széles. A keskeny felület lehetővé teszi a lemez pontosabb és elegánsabbá tételét.

Az ilyen burkolólapok főbb előnyei közé tartozik:

 1. Tartósság. A facet lemez ellenáll a hőmérséklet változásainak és a magas páratartalomnak.
 2. A lúgokkal, savakkal, agresszív közegekkel szembeni ellenálló képesség, amelyet a mosószerek tartalmaznak.
 3. Egyszerű gondosság és praktikusság.
 4. Esztétikus fellebbezés. A tükörbevonat mindig előnyösebbnek és lenyűgözőnek tűnik, mint a legszebb csempe.

A belső térben ez a lemez falak, mennyezetek, bútorok és egyéb felületek burkolására szolgál.

A panel tisztán tükörképes vagy más anyagból készült elemekkel díszítve.

A tükör egyik előnye az a tényleges képessége, hogy vizuálisan megnöveli a helyiség méretét. Például, ha ilyen ablakot díszít az ablakkal szemben lévő falhoz, a szoba sokkal szélesebbnek tűnik, mint valójában. Ezt a hatást gyakran használják kis méretű szobák esetén: fürdőszoba, konyha, folyosó.

Felhasználási feltételek

Az anyag használatának egyik szabálya, hogy a paneleket különböző szinteken kell elhelyezni. Ha ezt az elvet megsértik, a terem diszkrét lesz, mivel egy fal vagy vászon elemei tükröződnek a másik elemeiben.

A tükörlemez egy univerzális felületkezelő anyag, amely tökéletesen harmonikusan és megfelelően különböző belső terekben néz ki.

 • Fürdőszoba. Leggyakrabban a fatseti tükörlemez inkább a fürdőszobában használatos. A szoba könnyebbé és tágabbá válik, a tükörpanelek használata lehetővé teszi, hogy különböző módon kísérletezzen a szoba kialakításával.

A tükör nem fél a nedvességtől és a magas hőmérséklettől. Gyakorlatilag nem igényel különös gondosságot, és a szoba belseje mindig divatos és modern.

 • Kitchen. Leggyakrabban ez a csempe más befejező anyagokkal együtt használható. A tükör segít a konyha elkészítésében, kifinomult megjelenésében.
 • Nappali. A tükörpanel nem annyira gyakran használatos a nappali tervezésében, mint például a fürdőszoba vagy a konyha. Leggyakrabban a tükröket akkor használják, ha egy design a középkori stílusban tervezett fényűző belső teret biztosít. Ilyen esetekben a tükörbetétek díszítik a helyiség falát, bútorát és mennyezetét, és leggyakrabban a spotlámpákkal kiegészítve erősebb hatásúak.
 • A hálószoba. A hálószoba bensőséges, pihentető beállítása tökéletes a csillogó csempeszobában történő használathoz. Nem lehet túl sok. Csak néhány csillogó csempe egy másik, hagyományosabb befejező anyaggal kombinálva.
 • Nyilvános helyiségek. Ma a tükörfelület az éjszakai klubokban, éttermekben, kávézókban, irodákban, szépségszalonokban és egyéb helyiségekben különböző célokra található.

A fatseta tükörlemezt a lakberendezéshez használják, sokféle stilisztikai megoldásban. Például klasszikus, modern, minimalista, viktoriánus, romantikus, barokk, modern.

faj

A tükörlapok különböző méretűek és méretűek. A legnépszerűbb lehetőség egy négyzet. Ez a lemez a legkényelmesebb, legegyszerűbb a fekvéshez, minden belső térben jól néz ki, és más finomanyagokkal kombinálva.

A négyzet változata rombusz. Annak érdekében, hogy a belső megjelenés érdekesebb legyen, inkább átlapolják a lapokat.

A négyszögletes csempe szintén nagyon népszerű. Ez úgy van kialakítva, mint egy téglafal, offsetnel vagy egy kocka mintával.

Ezek a legnépszerűbbek, de messze a tükörpanelek egyetlen formájától. Ma talál egy trapéz alakú, háromszöget, ovális, kör alakú, szabálytalan sokszög alakú lemezt.

méretek

Ma az épülettárolókban különböző méretű tükörlapok találhatók. Ezek közül a legelterjedtebbek a hagyományosan 15x15, 20x20, 25x25 és 30x30 cm-esek. Ez a csempe könnyű és kényelmes fekvésű, harmonikusan minden belső térben megjelenik, tökéletesen ötvözi a tapétát, falpaneleket, kerámia burkolatokat és más anyagokat.

A nagy csempe mellett a tükörmozaik is különös figyelmet érdemel. A szivárvány minden színével szelíd éleket tartalmazó apró négyzetek nagyszerűen kiegészítik a fürdőszobát vagy a konyhát, a nappalit vagy a folyosót. Leggyakrabban a mozaikot rendszeres méretű csempékkel kombinálják. Egy panel készült, vagy zónák egy tükör körül, egy lámpa, egy szekrény készül.

anyagok

A tükörlap különböző anyagokból készült.

 1. Glass. A tükörlemez üveg a leggyakoribb lehetőség. A raktárakban bemutatott szabványon kívül különleges rendezvények és egyedi méretű panelek, valamint az él eredeti formájával is rendelhetők. A legáltalánosabb klasszikus átlátszó tükörlapok. De több nem szabványos megoldás létezik, például bronz színű vagy ezüstözött lapok. Egyedülállóak vagy díszítettek a fotónyomtatás különböző mintáival.
 2. Poliuretán speciális visszaverő bevonattal. A változat úgy néz ki, mint egy tükörlap, de nem ilyen egyértelmű és pontos visszaverődéssel. Ezt az anyagot elsősorban a mennyezet burkolására használják. Az üvegcsempék észrevehető különbsége az alacsonyabb súly, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítést.
 3. Műanyag. Az üveg akril analógja sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos csempe. Még akkor is, ha a lemez megrepedt és törött, a töredékek teljesen biztonságosak lesznek az emberek számára.

szín

Színtelen csempe - a legelterjedtebb lehetőség, ami tökéletes bármilyen belső kialakításhoz. Ez azonban nem az egyetlen lehetőség. Gyakran van a csempe, ugyanolyan színű, mint a belső, például fehér, tej, bézs, kék, oliva, szürke. A finomabb lehetőségek utánozza a természetes márvány felületét, vagy ezüst, arany és bronz színben készül.

Tükrözött csempe a fürdőszobában. A burkolóanyag típusai és jellemzői

A tükör nélküli fürdőszoba mindig kicsit hibásnak tűnik. Ha nem lehet helyet elhelyezni a tükörben, akkor a fürdőszobában lévő tükörlapok kiváló megoldást jelenthetnek a problémára. Cseréljen néhány cellát egy csempézett falburkolatba egy megfelelő méretű tükörrel, vagy helyezzen el egy panelet - csak a felhasználó számára válassza. Nagyon sok lehetőség van arra, hogy ezt a befejező anyagot használják, így mindig kényelmes és praktikus lehetőségeket találhat.

A tükörlapok jellemzői: dekoráció és praktikum

A fényvisszaverő fényes felület tökéletesen illeszkedik bármilyen méretű helyiségbe. A túl sötét tükrök mozaikja könnyű lesz, vizuálisan kibővít egy kicsit, "felemeli a mennyezetet", és még egy nagy helyiség is átalakítható, ha tükör helyett egy csempe helyett a fürdőszobába kerül. Érdekes megoldás a függőleges tükörcsíkok elhelyezése és az üvegpolcok alján történő befejezése - a fürdőszobának ilyen hatása lesz. Ennek módja a fotók katalógusait mutatja be.

Fontos! A kép vagy a színpanel mellett nincs szükség a tükörre, a szétválasztás vágja a szemet, de nagyon szép a kerámia burkolólapon a fürdőszobában lévő tükörlemez. Egy ilyen tervezési lépés csak a befejezés szépségét hangsúlyozza. Ha a fürdőszobában van az utcára nyíló ablak, helytelenül helyezzük el a tükör közvetlen napfényét - a felület gyors felcsapódása biztosított. És nagyon óvatos, hogy a terepi burkolólapokkal kirajzolják a padlót - ez nem esztétikailag kellemes vagy praktikus.

A gyakorlatiasságról nem lehet tudni, hogy ez a finom anyag jó minőségű. Sok fogyasztó úgy véli, hogy a termékek fokozott törékenységgel és fáradtsággal rendelkeznek - ez nem így van. Ma az üvegből vagy tükrökből készült fürdőszobai csempék szigorúan összhangban vannak a GOST-val, ezért erõssége semmiképpen sem alacsonyabb, mint a legjobb kerámiatermék-minták. Ráadásul a tükrök elviselik a hőmérséklet csökkenését, páratartalmát és ellenállnak a háztartási vegyi anyagoknak. A tükrökön a karcolások megjelenése szintén nem a leggyakoribb jelenség.

Tükrözött csempe a fürdőszobában: típusok és jellemzők

A szabványos típuson kívül a tükörlemez a facet fürdőszoba számára különösen kedvelt. A termék egyik különleges jellemzője, hogy a csempe egyik oldalán történő gyártás során a levágást eltávolítják, ami ferde véget eredményez. Tükrözött csempe a fürdőszobában ez a forma különösen elegánsnak tűnik, és lehetővé teszi nemcsak a tükörfelületek kialakítását, hanem bonyolult mintákat, paneleket vagy mozaikokat is.

Üveg csempe a fürdőszoba vagy a tükör csak egy kis hátránya - a telepítés bonyolult. A bélés alatt lévő felületnek nemcsak sima, hanem tökéletesnek kell lennie. Ellenkező esetben a kép nem fogja megmutatni, hogy mit szeretne. De az anyag pozitív aspektusa sokkal több.

 • Nagyon hosszú élettartam;
 • A kopás, a fakulás, a fakulás (megfelelő elhelyezéssel) ellenállás;
 • Tűzállóság, lúgok és savak toleranciája;
 • Egyszerű gondozás;
 • Környezetbarát.

Természetesen az átlátszó fürdőszoba csempe, mint az üveg, kisebb karbantartást igényel, mint a matt kerámiák vagy a sertés. De néhány csepp közönséges mosószer elegendő ahhoz, hogy ismét tökéletes legyen a csempe. By the way, a tükör és üveg mészkő mosni sokkal gyorsabban, mint a kerámia.

A hátrányok még mindig tartalmazzák a termék törékenységét, az üvegcsempék gondatlan mozgása a fürdőszobában megszakadhat. De ez minden olyan esetben történik, amikor helytelenül szállítják. Ami a termelést illeti, a gyilkolási módszer okot ad arra, hogy reménykedjünk a befejező anyagok jó tartósságában.

Tükör helyett csempe a fürdőszobában: telepítési funkciók

A bonyolultság miatt a burkolat felszerelése nem jelent komoly problémát, ha néhány titkot ismer:

 • az anyag megfelelő vágása és előkészítése gyorsan megbirkózik a berendezéssel;
 • A fürdőszoba tükörpaneleinek kialakításakor ügyeljen arra, hogy a csempecsatlakozások a lehető legszűkebbek legyenek, mivel az ízületeknél kissé lapos felület nem érhető el egy kicsit szélesebb körben;
 • a telepítés után megszáradni, az üveg vagy a tükör fürdőszobájának csempe legalább 3-4 nap legyen, és csak akkor kell az ízületeket földelni;
 • ha az elem hátoldala sima, érdemes homokkal vagy bitumenrel kezelni (az üveglap burkolatánál), hogy jobban tapadjon a falfelületre. Ha a burkolat átlátszó, akkor a kezelés folyékony homokkal történik.

Tetszett a fürdőszoba csempe, de nem írták, hogy mit kell felszedni? Ez a felület folyékony körmökhöz van kötve, szilikon. De figyelembe kell venni, hogy a "kötőanyag" összetételében nem volt sav, mivel a padlólapot a hátoldalon megette, sötét foltok jelentkeznének az arcon. A varratok maximális szélessége 4 mm, és jobb, ha a bélést puha ronggyal nyomja meg, nehogy megkarcolódjon és megrongálódjon a vászon.

Tükrözött csempe a fürdőszobában - friss, tágas és eredeti

Tükrözött csempe a fürdőszobában, ez hihetetlenül gyönyörű, tartós és hatékony anyag. Segítségével megoldhatjuk nemcsak a falak, a padló és a fürdőszobai mennyezet befejezését, hanem a falak vizuális nyomását is, ami a kicsi és szűk helyiségekben tágas érzést teremt. Az anyag egy sima lemez a szabványos méretű csempe, és lehet tenni mind a nagy termelés és egy kis, kézműves műhelyben.

A tükörlapok segítenek a fürdőszobában játszani új színekkel és frissíteni a szobát

A tükörlapok előnyei

Eredetiségének és szokatlan megjelenésének ellenére a tükörlemez már régóta sikeresen versenyez anyagokkal, például kerámiával és csempével. Ez nem meglepő, mert az anyagnak számos jelentős előnye van:

 • Környezetbarát és hipoallergén. A tükörlemezek teljesen biztonságosak az egészségre, és még azokban az apartmanokban is használhatók, ahol allergiás emberek élnek.
 • Sokoldalúságát. Az anyag tökéletesen kombinálható bármilyen belső térrel és díszítéssel. Hangsúlyozza a fényes részleteket és ékezeteket, felfrissíti, kiterjeszti a szobát, és még egy kis fürdő is egyfajta sanduny fürdővé alakulhat a legmagasabb szinten.

A tükörlemezek bármilyen más finomanyaggal kombinálhatók. Például ez a mozaik friss és harmonikusnak tűnik.

Hátránya, hogy tükörfelületeket használ a fürdőszobában

Ha vannak előnyök, akkor hátrányok vagy gyengeségek lesznek. A tükörlapok is vannak. Bár gyönyörű, de nem tökéletes.

 • Széllökés a telepítés során. A falburkolat burkolata alatt nem lehet megtörni egy lapot. A cserépet nem lehet leesni és kopogtatni, a következő alatt vezetni.

Különös figyelmet kell fordítani a tükörlemezek beszerelésekor. Amíg nem szorulnak szorosra, nagyon törékenyek

A tükörlapok gondozására vonatkozó szabályok

A tükörfelületek gondozásában lévő pótolhatatlan asszisztens puha és száraz rongy. Nem kell nedves szivacsot használni, ezekből szárítás után folt marad. A napi gondozáshoz elegendő, hogy száraz és tiszta rongyot törölje az egész csempe, és kinyissa a fürdőszoba ajtaját úgy, hogy gyorsabban száradjon.

Ha ragyogni és ragyogni látszik a csempe, használhatja az ecetet tartalmazó oldatot, amely töröl minden rendelkezésre álló felületet. Ezután száraz ruhával kell csiszolni, és több száz tükör azonnal csillogni fog a visszavert fény fényvisszaverődésével.

Tükörlapok

Töltsd be a belső tér fényét és térbeli érzését! Ebben a részben javasoljuk, hogy különböző alakú tükörlapok, klasszikus tükör és tónusú, sima és textúrájú téglákat vásároljon. Ez a leglátványosabb típusú burkolat a tervezés szempontjából, valamint a legkényelmesebb gyakorlati használatra.

Javasoljuk, hogy vásároljon egy tükör kerámia csempe a BestPlitkában!

Tekintse meg a "tükör" lapok gyűjteményét katalógusunkban. Itt négyszögletes, háromszög alakú és négyszögletes csempe különböző árnyalatokkal, mintákkal és anélkül. A tényleges árak és a magas színvonalú, kényelmes fizetési feltételek és a gyors szállítás - a BestPlitka vásárlását élvezheti!

Tükörlap: stílusos belső ötletek

Az üveg egy meglehetősen törékeny, de hihetetlenül finomított anyag, amellyel számos tervezési hatás érhető el. Hasonló funkciók és gyönyörű tükörlapok. Nemcsak a fürdőszobában, hanem a csarnokban, a hálószobában vagy a konyhában is elhelyezhető.

Lássuk közelebb ezt a szokatlan befejező anyagot.

Különlegességek

Ma a befejező anyagok piaca különböző fal- és padlóburkolatokkal kápráztat. Bármelyik tökéletes választás a belső térbe. A tükrözött felületek gyönyörű és elegáns elemei nagy igényeket támasztanak, mivel gyönyörű kialakításúak és sokféle bútorhoz illeszkednek.

A látványos tükör anyagok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos csempe opciókkal szemben. Először is esztétikai értékűek. Az ilyen bevonatok segítségével átalakíthatja a szobát, különleges stílus és ragyogás.

Ezenkívül a tükörlemezes anyagok vizuálisan bővíthetik az elérhető területet. Ezért használják őket oly gyakran a kis helyiségek kialakításában, ahol a dekorációnak nagyon óvatosnak kell lennie, nehogy a helyzetet még jobban közelítse meg.

Egy másik tükörfelületű csempe másik tulajdonsága, hogy több fényt hoz a helyiségbe. Hasonló kialakítású, a szoba sokkal fényesebb és frissesebb lesz.

Számos fogyasztó hajlandó kezelni az ilyen befejező anyagokat, mert maga az üveg meglehetősen törékeny, ezért könnyen megsérülhet. Az ilyen tapasztalatok azonban feleslegesek, mivel a modern és kiváló minőségű üveg opciók a GOST szerint készülnek, ezért jó szilárdsági jellemzőkkel bírnak.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az anyagok nem félnek a szélsőséges hőmérsékletektől, valamint a nedvességtől és a vegyi anyagokkal való érintkezéstől. Ezek a jellemzők a tükörlapok kopásállóságáról és tartósságáról szólnak. Ma nem minden fal vagy padlóburkolat büszkélkedhet ilyen tulajdonságokkal.

Ha nem akarsz szembenézni az üveg tükörlapokkal, akkor nagyszerű lehetőséged van egy kerámia vagy porcelán fényvisszaverő bevonat kiválasztására. Sokkal erősebbek, mint az üveglapok, de többet költhetnek, és nagyobb hatással bírnak.

Néhány fogyasztó megállítja a választást a tükörlapon, mivel a felületén nagyon ritkán észrevehető karcolások és más hasonló károk vannak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy alaposan meg kell mosni a csiszolóanyagokat. Mindazonáltal a tükörlapok hosszú évekig vonzó megjelenést mutatnak, ha gondosan és gondosan kezelik.

A boltokban nemcsak a hagyományos téglaburkolattal ellátott csempe, hanem az eredeti változatok is megfelelnek. Ezeknek az anyagoknak a megkülönböztető jellemzője az, hogy termelésük során a csiszolást eltávolítják a rész ferdesített részéből, ami miatt a csempe nagyon vékonynak és elegánsnak tűnhet.

Hasonló alkatrészeket lehet elhelyezni a falakon vagy mennyezeten. Ez lehet egy vászon vagy más ötvözési anyagokkal való kombinációja.

A tükör nem nevezhető az otthoni szokatlan részleteknek. Nincs ház vagy apartman nélküle. Ami a gyönyörű tükörlapot illeti, van benne egy él, amely megkülönbözteti a hétköznapi tükröket.

A normál tükör meglehetősen veszélyes tárgy, mivel éles élei vannak. Ezért a tükörlapok fejlesztésénél úgy döntöttek, hogy a panelek széleit szögben vágják. A szél szélessége gyakran 40-50 mm. Ez a rész neve fatset.

A Facet nem csak egy részlet, amely biztosítja a felület biztonságos használatát, de vonzó dekoráció is. A nap sugarai alatt a szaggatott élek hatékonyan megrázzák a figyelmet. Az ilyen felületek mindig nagyon elegánsak és elegánsak.

Több érdekes és világos együttesek rajongói gyakran tükrözött csempékkel díszítik a helyiségeket világítással. Az ilyen tervezési megoldások különösen vonzónak tűnnek, ha a felületkezelő anyaga széles.

előnyök

A tükörlemeznek a következő jelentős előnyei vannak a modern vásárlók számára.

 • A minőségi anyagokból készült termékek nagyon tartósak. Például egy gyönyörű facetlemez évek óta szolgálja tulajdonosát, mert nem fél a nedves, a nedvességtől és a kémiától való érintkezésnek. Nem öntőformát vagy gombát képez, és a hőmérséklet-sokkok hatására nem reped és felrobban.
 • Nagyon egyszerű gondoskodni a tükörlapokról, mivel gyakran nem fél az agresszív háztartási vegyi anyagoktól. A por vagy szennyeződés eltávolítása a felületéről nem kell több erőfeszítést igénybe venni vagy drága tisztítószereket vásárolni.
 • Meg kell jegyezni az ilyen finom anyagok gyönyörű kialakítását. A tükörlap sokkal érdekesebbnek tűnik, mint egy egyszerű monofonikus vagy átlátszó csempe.
 • Az ilyen befejező anyagok multitasking. A tükörlapok nem csak a falak, hanem a mennyezetek, a padló és még néhány bútor vagy dekoráció is kivághatók.
 • Ilyen kivitelezéssel radikálisan megváltoztathatja a szoba szerkezetét. Vizuálisan kibővítheti a szobát, így sokkal szabadabb. Ez a hatás különösen észrevehető, ha egy sima felületű csempe az ablakkal szemben helyezkedik el.

Többféle csempe van, amelyek látványos tükörfelületekkel rendelkeznek. Vegye figyelembe részletesen mindegyiket.

üveg

Az üvegből készült tükörlemez az egyik leggyakoribb.

Többfélere oszlik.

 • Az üveglapok tökéletesen laposak és simaak lehetnek. A fektetésnél a kötés szinte láthatatlan.
 • A csempe az arcon gyönyörű és lenyűgöző, és telepítése egyszerűbbnek és gyorsabbnak tekinthető.
 • Van egy üvegcserép fémmel bevonva is. Arany, ezüst, króm vagy bronz lehetőségek különösen népszerűek.
 • A színezett csempe alacsony kulcs.
 • Az egyik legeredetibb a díszes csempe, melynek gyönyörű mintája van, homokfúvással.
 • Van egy dekoratív üveglap, rajzokkal vagy háromdimenziós képekkel díszítve, texturált felületen.

Az ilyen bevonatok egyszerűek és könnyen felszerelhetők. Természetesen szükség van arra, hogy különböző bázisokon alkalmazzák őket, hogy ne törjenek, és ne törjenek.

Az üveg-befejező anyagok mellett más típusú csempék is tükröződnek.

kerámiai

A kerámia csempe a második legnépszerűbb csempe után. Ez az anyag agyagból, szilícium-dioxid-homokból és további komponensekből áll, amelyek szükségesek a szinterezési hőmérséklet csökkentéséhez. Gyakran különleges anyagokat adnak a kerámia lapok összetételéhez, ezáltal tartósabbá és kopásállóbbá.

A fényvisszaverő felületű kerámia burkolólapok páratlan megjelenésűek. Különösen divatos és drága a belső megjelenés kerámia bevonatok alatt tükör grafit, bronz, arany és ezüst. Az ilyen befejező anyagok számos stilisztikai trendhez alkalmazhatók. Ezenkívül kombinálhatók más bevonatokkal is.

Porcelán kőagyag

Ez a befejező anyag viszonylag "fiatal", mivel nem olyan régen jelent meg a piacon. Rövid fennmaradása ellenére a porcelán kőzet rendkívül népszerű és igényes lett, hiszen a tartósság és a kopásállóság büszkélkedhet.

A kerámia gránit összetétele csak olyan környezetbarát és biztonságos anyagokat tartalmaz, amelyek még a magas hőmérséklet vagy cseppekben sem károsítják az emberi testet. Ezen kívül a modern kerámia gránit vonzó megjelenésű. A különböző felületeket jól imitálja.

Így a kifinomult tükör anyaga képes átalakítani a belső térséget és egyedülálló megjelenést biztosítani.

A tükrözött kerámia lapok felülete nemcsak alaposan polírozott, hanem polírozott is. Az eredmény egy nagyon szép, finom felületű, fényes felület. Ennek a bevonatnak az előnyei annak a ténynek tudható be, hogy sok évig szolgál majd, miközben tükrözi a ragyogást.

mozaik

Az eredeti és emlékezetes lehetőségek keresése során meg kell nézni a látványos tükör mozaikot. A csempe ebben a dizájnban nagyon érdekesnek és elegánsnak tűnik. Ez a befejező anyag nem illeszkedik egyes részek formájában, hanem egyetlen penge formájában.

Ez a befejezés számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • Általában a tükör mozaik ellenáll a kopásnak, és sok évig megőrzi vonzerejét és tiszta fényességét.
 • Nem fél a magas páratartalmú és nedvességtől, ezért biztonságosan használhatja a konyhában vagy a fürdőszobában.
 • A mozaik vászonot saját kezével lehet levágni, ezáltal egy vagy másik mérethez igazítva.

műanyag

Nem is olyan régen, a PVC csempe megjelent a piacon. Gyakran a fogyasztók a szokásos kerámia helyett választják azt. Kevesen ismerik, de az ilyen olcsó anyagokat a tükörfelület utánzata is elvégzi. A kiváló minőségű termékek nehéz megkülönböztetni a kerámia vagy kerámia granit tükörlapoktól.

Az utánzás azonban nagyon könnyű - túlságosan könnyű súlyt, nagyobb rugalmasságot és fényvisszaverő fóliát tesz fel.

Ez a befejező anyag többrétegű. Mint korábban említettük, a felső réteg tükrös verzióiban egy fényes dekoratív film egészíti ki. Összetételében polivinil-klorid és egy speciális polimer, és néha kvarcmaró. Az utolsó alkatrész kopásállóságot és tartósságot biztosít a műanyag csempe számára.

Többféle PVC csempe van:

 • Cserép a csavaros hornyokkal. Az ilyen befejező anyagok egymáshoz vannak csatlakoztatva tüskék és hornyok segítségével, amelyek kezdetben a kialakításukban vannak. Az ilyen anyagok felhordása speciális csomagoláson történik, amelyet előzetesen fel kell készíteni. Figyelembe kell venni, hogy a felület és az átfedés között kis távolságra kell lennie a szellőzéshez.
 • Ragasztó rögzítéssel. A ragasztókészítményt egy ilyen lapka hátoldalán lévő spatulával kell felhordani. Ezt követően szorosan benyomódnak egy adott felületre, és egy gumi görgővel feltekeredik a felesleges légbuborékok kiengedésére.
 • Öntapadó Ilyen PVC burkolólapokkal a védőréteget óvatosan eltávolítjuk, majd az alaphoz rögzítjük és óvatosan megnyomjuk.

Tükrözött csempe a fürdőszobában

A tükörfelületek a díszítés elemei, amelyek soha nem tűnnek el a divatból. A tükörcsempe népszerűségének záloga az a felismerés nélküli tulajdonság, hogy átalakítja a szobatervet. Még egy szerény fürdő is lehet luxus relaxációs terület. Ne felejtsük el, hogy a falakon lévő tükörlapok vizuálisan bővíthetik a fürdőszobát, és a tükör mennyezetét növeli a magasság. A modern tervezők tanácsot adnak a tükrözött csempékkel felszerelt fürdőszobák díszítésére, függetlenül méretüketől és az apartman alapvető stílusától.

Miért telepítheted a tükörlapot a fürdőszobában?

Tükrözött csempe a fürdőszobában egy sima lemez, amelynek mérete függ a tervezési döntéstől. A külső tényezők - pl. A magas páratartalom, a hőmérsékletváltozás és a kémiai expozíció (alkáli és savas) magas ellenállóképessége miatt - a tükörlapok sikeresen versenyeznek az olyan népszerű fürdőszobai alapanyagokkal, mint a cserép vagy a kerámia cserép. Milyen más előnyei vannak a tükörlemeznek?

- Erő. A tükörlemez külső törékenysége mögött az ütésállóság. A tükörlemezeket meglehetősen nehéz megosztani, különösen akkor, ha a fürdőszobában történő felszerelést szakember végzi el. A fürdőszobában lévő tükörlapok élettartama több évtized.

- Sokoldalúságát. A fürdőszobában lévő tükrös csempe hangsúlyt fog fektetni a design minden előnyére - fényes részletek, frissítő ékezetek, és jól megy minden anyaggal és színnel. Még egy kis fürdőszoba is, amelyet a tervező bevonása nélkül gyártanak, elegáns szobává alakul, ha tükörelemeket ad hozzá a dekorációhoz.

- Könnyű gondozás. Elég, ha egy csempe tükrözi a szennyezés folyamatát, hogy törölje a szokásos mosószereket. A gondozás nem igényel külső szakértőket és költséges forrásokat.

- Hipoallergén. A GOST szerinti tükörlapok gyártása során mérgező anyagokat nem használnak. Tükrözött csempe, amelyet egy professzionális fürdőszobában helyeztek el, teljesen biztonságos az allergiás betegek számára.

Tükrözött csempe a fürdőszobában: használ

Az egyik oka a népszerűsége díszítő fürdőszobai tükörlapok széles körét használja a belső. A céltól függően (vizuális térbeli növekedés, fény hozzáadás vagy a fürdőszoba stílusának megváltoztatása) a következő dekorációs lehetőségeket választhatja ki:

1. Tükör és kerámia lapok kombinálása. El lehet érni a perspektíva hatását, a fürdőszobai tükör vagy a fal egy részének kialakításával. A tükrök és sötét árnyalatok kombinációja eleganciát és kifinomultságot biztosít a szoba számára.

2. Tükör felső határa. Ez a legjobb módja annak, hogy vizuálisan bővítse a fürdőszobát. A nagyobb hatás elérése érdekében egy vagy több fal mentén egy keskeny csík tükrözött csempét helyezhet el.

3. Tükrögjön a fényforrás körüli csempe. Ez a megoldás segít Önnek abban, hogy a fürdőszobát 2-szer könnyebbé tegye - a fény tükröződik a tükrökből és kitölti a szobát.

4. Átlós stílus. Ez a módszer a hagyományos cserépanyagokkal való kombinációt is alkalmazza. A tükrök átlós vonalai vizuálisan kibővítik a helyiséget, különösen akkor, ha ez a sor nincs telepítve a fürdőszoba egyik falán.

Szeretne vásárolni egy tükörlapot a fürdőszobában? Kapcsolat CNT-DESIGN! Csempéket gyártunk szigorúan az állami előírásoknak megfelelően, és széles választékot kínálunk a dekorációs helyiségeknek. Szakembereink segítenek az áron, és segítenek kiválasztani a tükörlapot, ami ideális a fürdőszobájához!

Tükrözött csempe a fürdőszobában: a modern megközelítés a tervezéshez

Az egyik legszokatlanabb és legkorszerűbb befejező anyag ma egy tükörlap. Az építési piacon viszonylag nemrégiben jelent meg, de már sikerült megnyernie a fogyasztók elismerését, népszerűsége folyamatosan növekszik. A fürdőszobában nagyrészt tükörlap van, bár lehetőség van a lakóterek díszítésére. Ennek az anyagnak a hangsúlyát olyan emberek készítik, akik inkább az eredetiséget és az egyedi designt kedvelik.

A kilátóban

Amellett, hogy a tükörcsempe frissíti a belső térséget, különleges eleganciát és varázst biztosít, lehetővé teszi, hogy elrejtse a látható hibákat, és sikeresebb elemekre összpontosítson. Organikusan más, a helyiség dekorációjában használt alapanyagokkal együtt néz. A legkedvezőbb ötvözet a kerámia és a tükörlapok kombinációja, amely a fürdőszobában kész megjelenést kölcsönöz.

A tükörlemez megjelenésének egyik oka az volt, hogy képes vizuálisan kibővíteni a szobát, így hosszabb és tágasabbá válik. Ezért hívják a jól ismert tervezők a kis helyiségek tükörfelületét.

A tükörlapok jellemzői

A tükörlemezeket, valamint az üvegen alapuló más, egymással szemben lévő anyagokat a gyilkolás módszerével állítják elő. A gyártott üveg olvasztott, amely hozzá, az úgynevezett hangtompítók. Ezek gáz-halmazállapotú vagy amorf kristályos anyagok, amelyek tükörképet adnak a csempe számára.

Mivel a tükörlemez még nem teljesen lebomlik hazánkban, a fogyasztók számára ez valamiféle "tengerentúli gyümölcs". Tudatlanul van egy olyan felfogás, hogy nagyon nehéz gondozni a tükörlapok számára, mivel különböző szennyeződések, és még inkább a fürdőszobában vannak. Valójában ez nem így van, és azok, akik úgy döntöttek, hogy tükörlapot telepítenek, nagyon kedvesen beszélnek róla.

És mégis a fürdőszobai tükör lapja több pozitív oldalt tartalmaz. Ezek a következők:

• A termék hosszú élettartama;

• Tűzállóság, valamint savak és lúgok hatása;

• Könnyen tisztítható;

• Fényerő, színpaletta és kiváló teljesítmény a modern dekorációhoz;

• Terület bővítése és a helyiség vizuális rajzolása;

• Az alkatrészek könnyű cseréje.

A kihagyások közül érdemes megemlíteni:

• A tükör vászon minőségének változása idővel, sötétedéssel.

Ez utóbbi elkerülhető, ha a fürdőszoba jól beállított szellőztető rendszer.

Helyesen telepítjük a tükörlapot

Már említettük, hogy a tükörlapot optimálisan kerámiával kombinálják. A formázási sémák szintén kicsit hasonlóak, de a tükörlapokkal való munka során a következő különbségeket kell figyelembe venni:

• A kerámia cserép hátulján mindig egy durva felület van, amely nem mondható el egy tükörről. Ha a tükörlemez hátlapja átlátszatlan, azt bitumennel kell kezelni durva homokkal;

• Ha mind az elülső, mind a hátsó rész átlátszó, akkor a hátoldalt ugyanolyan homokkal kezelt folyékony üveggel kezeljük;

• A tükörlemez tökéletesen tapad a szilikonra vagy a folyékony körmökre. Figyelembe kell venni, hogy a szilikon összetétele nem savas, ami sötét foltokat okozhat a csempe elülső felületén;

• A burkolólapot durva cementfelületre helyezzük homokkal. Egy ilyen készítményt használnak annak biztosítására, hogy a csempe ne hevesse le a hirtelen hőmérsékletváltozás során;

• A tükörlapok között a varratok maximális szélessége 4 mm, a csempe lágy szövetalapra nyomja a falhoz.

Első lépések Tükörlapok elhelyezése

Az első tükölapkával végzett művelet abban a sorrendben határozza meg, amelyben a telepítés megtörténik. A csempe méretének megengedett különbsége 3 mm. Az ilyen módon történő elhelyezése megkönnyíti a panelek beillesztését a folyamatba.

A fürdőszoba tükörlemezét a legegyenletesebben felkészített felületre helyezzük, hogy megteremtse a szilárd tükörfal hatását. Minden durvaság torzítja a képet.

Attól függően, hogy mi a hátlap a csempe, döntsön a választott anyaggal, amelyhez telepíteni.

Nem ajánlott a tükörlapok pontosan feküdni. Jobb néhány millimétert hagyni a résen.

Ne felejtsük el, hogy egy ilyen csempe első sorát mindig vízszintesen kell elhelyezni.

A fektetést követően 2-3 napig hagyja megszáradni a felületet, majd savas savval kezelje. A fürdőszobában a fugázás a legjobb a szilikon. Nem hagyja, hogy a nedvesség a csempe alatt lévő ízületek közé kerüljön.

Minden manipuláció után a tükör felületét egy puha ruhával csiszolják.

Tükörlap. Milyen szeret? (Videó)

Tanulás a tükörlapok gondozásáért

A tükörlap felületének gondozása semmi bonyolult. Annak érdekében, hogy a csempe tiszta legyen és fényesebb legyen, elegendő törölni nedves ruhával. A foltok eltávolítása a vízből speciális tisztítószereket használhat a tükrök vagy a rendszeres asztali ecet gondozásához. Nem ajánlatos dörzsölni az üvegfelületet merev ecsettel, mivel a bevonat deformálódhat. És a karcolások remek hely a baktériumok növekedésére. Nedves tisztítás után a tükör felületét tiszta, száraz ruhával törölheti a csíkok és az elmosódások elkerülése érdekében. Ne felejtse el, hogy a csempe elveszítheti eredeti megjelenését a napfény állandó működésétől vagy a helyiség rossz szellőzésétől.