Legfontosabb > Tartozékok

Cserép a mozaik alatt

A fürdőszoba mozaik csempe egy befejező anyag, amely stílusos és eredeti megoldás, amely lehetővé teszi különböző méretű szobák kialakítását. A hosszú működési idő és a megjeleníthető megjelenés nagy népszerűségnek örvend a modern világban. Az anyag kiválasztása és elhelyezése azonban nem könnyű feladat, hiszen a mozaik különleges megközelítést igényel.

Kis csempe mozaik - a tökéletes anyag a fürdőszoba befejezéséhez

A mozaiklapok előnyei és hátrányai

Mint minden más építőanyaghoz, a mozaiknak is vannak előnyei és hátrányai. Nagy ereje és megbízhatósága. És ez is nagyon fontos, hogy a csempe magas páratartalmú helyiségekben használható.

A mozaiklapok legtöbb változatának közös előnyei vannak: megbízhatóság, tartósság, nedvességállóság

Ennek a másiknak az az előnye, hogy ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak. A modern építőipari piacon különböző méretű, formájú és színű mozaikokat választhat. Ennek köszönhetően minden személy pontosan megvásárolhatja az adott fürdőszobához illő anyagot.

A mozaik kiválasztása a fürdőszobában, azt is meg kell említeni, hogy különböző anyagból készül. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Ezzel szemben nemcsak a szoba függőleges és vízszintes felületeit, hanem a belső egyéni elemeit is meg tudja rendezni.

Figyelj! Az egyes elemek kis méretének köszönhetően egyenetlen felületre helyezhető.

Pozitív pont az a képesség, hogy a csempe bármely felületre, hajlított szerkezetekre telepíthető

A mozaik színe tartós, és idővel nem fakul, ami szintén nagy plusz. A tervezés szempontjából ez az egyik legérdekesebb. Szükség esetén a kisméretű csempe kombinálható, és különböző mintákat és mintákat készíthet tőlük.

Azonban a mozaiklapok használata a fürdőszobában hátrányai vannak. A legfontosabb a telepítés nehézsége. Ez a hátrány is tükröződik a munka költségeiben: egy ilyen bélés egy mester általi fektetése meglehetősen drága. Az anyag ára maga is magas.

A fürdőszoba mozaikja sokkal vonzóbbnak tűnik, mint a hagyományos cserép

Mozaik a fürdőszobában: a fő típusok és jellemzők

Az ilyen burkolóanyagot több jellemzőnek megfelelően fajtákba sorolják. Az első forma. Gondold át, mi lehet ezek a termékek:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • kerek;
 • rombusz;
 • sokoldalú.

A szokatlan kerek alakú mozaik nagyon eredeti és elegáns a fürdőszobában

A leggyakrabban használt négyzetek és téglalap alakú elemek. Ez a forma mozaik hagyományos megoldás a fürdőszobában lévő felületek felé. Az eredeti lehetőség olyan elemek használata, amelyek szabálytalan alakúak.

A fürdőszoba mozaikja különböző méretű lehet (1x1 és 5x5 cm között). A klasszikus megoldás a 2x2 cm-es csempe, és ha szükséges, blokkokba épített mozaikokat is vásárolhat. Ez egy csempe, 30x30 cm méretű, amely egy alapanyagból (papír, gumi, stb.) És egyes ragasztott elemekből áll. Az öntapadó mozaik csempe ára a fürdőszobában alacsonyabb, mint az egyes elemek.

A mozaikcsempe különböző méretű lehet, a telepítés helyétől és céljától függően

Fontos kritérium az anyag, amelyből a mozaik elkészül. Ebben az esetben számos alapvető lehetőség létezik. A leggyakoribb kerámia mozaik. Népszerű és üveg elemek, valamint kicsi. A belső tér eredetiségének hangsúlyozásához megvásárolhat ilyen típusú bélést, nem szabványos anyagból (pl. Fa).

A kerámiamozaik jellemzői: fotók és műszaki adatok

Mint említettük, az ilyen csempe a legnépszerűbb a vásárlók körében. Ezt a sokoldalúság és a mérsékelt költség jellemzi. Ennek az anyagnak az elemei ugyanolyan műszaki és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a szokásos cserép a fürdőszobában. A fő különbség ebben az esetben a méret.

A kerámia mozaikok sokféle formát, textúrát és színeket tartalmaznak.

A kerámia mozaik mozaikjának felülete különböző lehet: fényes vagy matt. Az első az üvegezés technológiájával készült és könnyen tisztítható. A matt mozaik stílusosabb, főleg vízszintes felületek (padló) befejezésére szolgál, mivel megszünteti a csúszást.

Hasznos információk! A csempézett anyagból készült elemek felületi szerkezete is eltérhet. A piacon megtalálhatók olyan termékek, amelyek utánozzák a fa, a kő felületét stb.

A kerámia csempe az egyik legnépszerűbb, alacsony költségvetésű lehetőség.

A kerámia bélésnek számos előnye van. Az ilyen termékek széles köre meghatározza széleskörű működési körét. A kerámiák használatával szinte bármilyen tervezési ötlet megvalósítható. Ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak, ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható. A kerámia anyagú fürdőszobában lévő mozaik csempe szintén tűzálló.

Ez a nézet jól néz ki a szokásos cserépekkel kombinálva. Pontalkalmazása egy közös tervezési lépés, amely lehetővé teszi, hogy a szoba egy adott területére összpontosítson. Szükség esetén ilyen lehet a régi vagy a rózsaszín csempékkel szembenézni. A kézzel készített mozaikból külön elemet is kiállíthat, mint egy panel.

A mozaikcsempe kerámia felületét könnyű kezelni modern mosószerek segítségével.

Üvegmozaik csempe a fürdőszobában: fotók és tulajdonságok

A második helyen népszerűsége a vásárlók között mozaik üveg. Az ilyen burkolat kevesebb lesz, mint a kerámia. Ugyanolyan műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mint a hagyományos üveg. Van azonban egy különbség - a csempe nagy szilárdsága. Az üvegmozaik gyártási technológiája figyelembe veszi számos anyag felhasználását, többek között:

 • kvarc homok;
 • földpát;
 • festék (fém-oxid).

Az üveglap feldolgozásának folyamata hőkezelésen megy keresztül, ennek eredményeképpen az anyag nagyon tartós

Az ilyen típusú bélés megszerzése érdekében olvasztási technológiát alkalmaznak. A következő lépés bélyegzés. A folyamat végén a kapott elemeket lángolással leállítják. Így a mosdóban lévő üvegcserép mozaikja nagy ellenállást mutat a mechanikai igénybevételhez (sokk) szemben.

Kapcsolódó cikk:

Az anyagok előnyei és hátrányai, katalógusokból és fényképekből álló termékek kialakítása a szoba belsejében, a termékek árai.

Az üvegelemeket bemutatható megjelenés jellemzi, és a modern piacon számos színnel és textúrával jelenik meg. A termékek fényesek vagy mattok lehetnek. A transzparens üvegmozaik nagyon népszerű.

Az üveg mozaiklapok tökéletesen ellenállnak a gőz és a nedvesség hatásainak, különleges higiéniával rendelkeznek

Az ilyen bélés ellenáll a baktériumoknak, ezért a gomba megjelenésének lehetősége a felszínén gyakorlatilag nulla. Hő- és nedvességállóságban különbözik, és egyszerűen elhagyja. Külön meg kell mondani, hogy az üveg mozaik képes elviselni nemcsak magas, hanem alacsony hőmérsékletet is.

Az anyagból készült csempe leggyakrabban falburkolathoz használható, de a padlóra fektethető. A vízszintes felületek mozaikjának csúszásgátló tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Lakkozott mozaik csempe a fürdőszobában: fotók és előnyök

Az enyhén készült alapanyagnak egyedülálló tulajdonságai vannak benne. Az ilyen mozaik gyártási technológiája több szakaszból áll. Kezdetben az anyag összenyomható, ezután a festékkel festett üvegrészecskék külön elemekké olvadnak össze.

A zománc érdekes, mert átlátszatlan, de mintha belülről sugárzik

Az enamén mozaikos fürdőt olyan helyeken használják, ahol nagyobb a terhelés. Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ez az anyag nagy szilárdsági együtthatóval rendelkezik. Ennek a bélésnek az előnyei magukban foglalhatják az alacsony hőmérsékletnek és az aktív kémiai vegyületeknek való ellenállást is.

Figyelj! Az enyhén készült termékek, például az üvegmozaik burkolólapok, úszómedencékhez használhatók.

A mosaik mozaikja átlátszatlan, de a funkciója a fény játéka. Ha megvizsgálja az ilyen bélés egy külön elemét, akkor észrevehető lesz a fénykibocsátás belső hatása.

A zománc mozaik nagyon sima és kellemes az érintés felületén, amelyből minden szennyeződés könnyen eltávolítható.

Ma az építési piac az enamez mozaikok széles skáláját kínálja. E termékek formája és mérete eltérő lehet. A zománcozás fő hátránya a költség, ami magasabb, mint az üveg.

Kőből készült cserépmozaik a fürdőszobában

Az ilyen szembenézés különböző fajtájú kőből készült. Lehet, hogy márvány vagy gránit. És gyakran a piacon vannak termékek a jáspis és pala. A kő mozaiknak látványos megjelenése van, és képes bármilyen fürdőszobai belső tér díszítésére.

A cserép kő tartós, különböző mechanikai igénybevételnek ellenálló padlóburkolatként használható

A kő késztermékének esztétikai hatásának növelése érdekében további feldolgozásnak kell alávetni. A kis elemek csiszolt, polírozottak, vagy mesterségesen érleltek. Ez a gyártási technológia hozzájárul az egyedülálló burkolat gyártásához, amely jól néz ki a falakon és a padlón. Az egyértelműség kedvéért ajánlott a megfelelő fotók tanulmányozása. A cserép egy mozaikból készült mozaikot nem csak teljes felületre használja. Segítségével kiválaszthatja a belső tér egyes elemeit, és hangsúlyozhatja az ékezeteket.

A kőlapok műszaki jellemzői eredete miatt. Használható a magas páratartalmú helyiségekben. Nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól, és tűzálló. Ez az anyag kiválóan alkalmas a burkolatok felületére mind a házon belül, mind a házon kívül.

A természetes anyag színe egyedülálló, így minden egyes mozaikos kép egyedülálló.

A megjelenés és a magas műszaki jellemzők befolyásolják az ilyen típusú mozaik csempe árát. Nagyon drága (különösen márvány). Vannak lehetőségek, amikor jelentősen megtakaríthatja a pénzeket. Például a kavics elemei jól bebizonyították, és ha szükséges, ezt az anyagot a tengerben ingyen gyűjthetjük.

Fali csempe mozaik a fürdőszobában

Ez a mozaik nem olyan régen jelent meg, de már megtalálták vevőjét az építőipari piacon. Ez a bélés különböző fémekből készül, de a leggyakoribb az acél. Sárgaréz mozaik csempe is népszerű.

A különböző méretű különálló elemeket speciálisan rögzítik. Általában rugalmas anyagokból (pl. Gumiból) készülnek. A fürdőszobában sokféle fém burkolat van, amelyek nemcsak méretükben, hanem alakjukban is különböznek. A szaküzletekben háromszögek, hatszögek, szabálytalan geometriai formák stb.

Hasznos információk! Fontos megjegyezni, hogy az ilyen bélés különös gondosságot igényel. Szigorúan nem ajánlott ilyen csempe törlése olyan kémiai vegyületekkel, amelyek csiszolószemcséket tartalmaznak.

A fémmozaik az egyik legritkább, de ugyanakkor látványos lehetőség.

A fém burkolat felülete is többféle típusú. Lehet fényes vagy matt, valamint egy bizonyos textúrájú. Az ilyen típusú fürdőszobában lévő fotómozaik segít a helyes döntéshozatalban, ezért ajánlott megismerkedni velük.

Csempe mozaik a fürdőszobában: nem szabványos megoldások

A fürdőszoba felé néző mozaik más, kevésbé hagyományos anyagból készülhet. Például, ha meg akarja menteni a pénzügyeit, plasztikkártyákon is vásárolhat. A polimer termékek sokkal olcsóbbak, de nem rendelkeznek ilyen magas műszaki tulajdonságokkal. Ez a mozaik nem olyan lenyűgöző, de nagyon alkalmas nedves helyiségek vízszintes és függőleges felületeinek kezelésére.

Mostantól nagyon fontos az üvegmozaik használata a belső térben, az ilyen dekoráció rendkívüli és titokzatos jellegű lehet a tér számára.

A polimer bélés előnyeiből megállapítható, hogy nagyon jól ragaszkodik majdnem minden felülethez. Emellett padlólapmozaikként is használható. A polimer mozaik felülete nem olyan csúszós, mint a csempézett bélésé. Nem szabványos, de hatékony megoldás a tükörlapok beszerzése és telepítése. Termelésének technológiája magában foglalja a tükörfelület egyedi töredékeinek feldolgozását. Leggyakrabban a fürdőszoba belsejében található bármely elem kiemelése.

Szükség esetén vásárolhat tükör mozaikot ezüsttel vagy aranyozással. Az ilyen típusú fürdőszobában mozaikot vásárolhat egy profi üzletben, vagy megrendelhet interneten keresztül. Az ilyen anyagok költsége meglehetősen magas.

A legkevésbé fából készült mozaik csempe. Nemrég megjelent a piacon. Termelésével ritka, drága fajtákat használnak. Az ilyen burkolat használata lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba falai különböző színű csempeburkolatokban legyenek furnérozva. Természetesen ez a megoldás a legeredetibb.

A fa mozaik különös gondot igényel, és nem tűzálló. És ő sem rendelkezik olyan ellenállással a nedvességgel, mint a többi termék.

Nem ajánlott fapadlóburkolatot használni különösen nedves helyiségek befejezéséhez, de kisebb dekorációs elemekként is fel lehet őket kötni.

Mozaikfajta típusonként

A vásárlás előtt ajánlatos nem csak a külső részre, hanem a mozaik alapjára is figyelni. A fürdőszoba magas páratartalmú helyiség, így a bélés anyagát különös gonddal kell kiválasztani. Tekintsük a mozaiklapok alapját:

Köszönhetően a hálóalapú mozaiknak könnyen vágható

Csempe mozaik a rácson. Ebben az esetben az egyes elemeket egy speciális rácsra rögzítik. Rendelkeznek egy meghatározott sorrendben, a szükséges minta kialakításával. A négyszögletes vagy négyszögletes blokkok, egymás után összeszerelt egyedi lapokból, kiválóan alkalmasak bármilyen felületre történő felszerelésre. Ezeket egyenetlen falakra lehet helyezni, az elemek közötti távolság beállításával.

Mozaik mozaik papíron. Az ilyen anyag alapja elősegíti a csempézett blokk gyors és pontos lefektetését. A papír a mozaik elején van rögzítve, amely lehetővé teszi az egyes elemek kívánt helyének megőrzését.

A papír alapú mozaik nagyon kényelmes és könnyen telepíthető.

Hasznos információk! Az ilyen bélés felhelyezése után a papírt le kell venni a felületéről. Ehhez meleg vízzel nedvesítik.

Csempe mozaik alap nélkül. A fürdőszobában való használat nagyon ritkán történik. Az alap nélküli termékeket rendszerint gyönyörű panelek rendezésére használják. Az ilyen munkákhoz szükséges egy bizonyos képesítés. Ezért önszerelés esetén jobb, ha nem használják a csempék szórását. Azt is meg kell mondani, hogy ma lehet kapni szokványos csempe, készült a mozaik. Úgy néz ki, hogy megjelenhet a falon a fürdőszoba, és a telepítés sokkal könnyebb. Vásárolhat mozaik mozaikokat a profi boltban vagy az interneten keresztül.

A mozaik alapozás nélküli cseréjéhez bizonyos képzettségi képességekkel kell rendelkezni.

Mozaik csempe a fürdőszobában: design, fotó

Az ilyen bélés megjelenését számos fő tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik: a gyártás anyaga, az elülső oldal feldolgozása, a méret, a forma és a telepítés módja. Annak érdekében, hogy az eredeti fal- és padlóburkolatot elvégezhesse a fürdőszobában, figyelembe kell venni ezeket a feltételeket.

Maga a mozaik csempe olyan anyag, amely a telepítés után elegánsnak és stílusosnak tűnik. Az ilyen burkolat használata népszerűbb, mint egy klasszikus panel létrehozása. Ez az elfogadható költségeknek és a viszonylag egyszerű telepítésnek köszönhető. Fontolja meg, milyen lehetőségek vannak a fürdőszoba mozaikjának tervezéséhez ma:

A mozaik az egyik legelterjedtebb belső dísz.

 • háttér;
 • gradiens;
 • mix;
 • panelek.

Fekete-fehér. Ebben az esetben ugyanazt az árnyékot egy függőleges vagy vízszintes felületre helyezzük. Leggyakrabban ugyanolyan méretű és alakú. Ez a design megoldás egy minimalista fürdőszoba kialakítására alkalmas.

A fürdőszoba fekete-fehér mozaik keverékének kedvező kombinációja

A monokróm mozaikot gyakran használják fényes csík vagy geometriai alakzat kialakítására a falon. Az ilyen mozgás a belső térben befolyásolja a szoba arányainak vizuális változását, ami a modern stílus jellemzője. Egy másik lehetőség - a nem szabványos bélés használata, de ugyanolyan szín és méret.

Háttér. Egy ilyen kialakítás a fürdőszobában azonos vagy eltérő méretű csempék használatát jelenti. Kombinációjuk nem képezhet különálló mintát. Meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen tervezési megoldás egyaránt monofonikus és színes lehet, valamint mintázható.

A kis méretű fürdőszobai háttérmozaik mozaikja érdekes texturált felületet hoz létre, minta nélkül

Gradiens. Az eredeti és elegáns design a fürdőszoba egy mozaik. Ennek a megoldásnak a sajátossága a szín sima átmenet a fal egyik szélétől a másikig. Ez a mozaikos módszer általában olyan esetekben alkalmazható, amikor vizuálisan bővíteni kell a helyet, vagy növelni kell a mennyezetet.

Keverjük össze. A névből világossá válik, hogy ez a tervezési módszer figyelembe veszi a különböző árnyalatok kombinációját. Az egyedi burkolóelemek ebben az esetben azonos alakúak és méretűek. A teljes mozaik (legalább 5x5 cm-es) lefektetése esetén ez a módszer lehetővé teszi elemek vagy utánzatok felhasználását.

A csemperagasztás egy mozaikpanel, amelyen egy szín simán átmegy a másikba.

Az ilyen bélés nagyon kedvelt az építési piacon, mert kedvező költséggel jár. Ha érdekel a fürdőszoba kialakításának kérdése, akkor ez az opció az egyik legmegfelelőbb.

Panelek. A hatékony tervezési döntés, amely szakmai készségeket igényel. A mozaikból több évig tartó, valódi művészeti alkotásokat is felvehet. Az egyedi csempe formája ebben az esetben nagyon különböző lehet, valamint a méret, a szín.

A mátrix szerelési technika alapján készült panel egy mozaikból álló kép

Figyelj! A panelek elrendezéséhez külön csempék kis méretben különböznek egymástól. Nem tömbökbe vannak szerelve, így íves felületre helyezhetők.

Van lehetőség a blokk mozaik használatára. Nagyon népszerűbb, mert kevésbé szükséges a telepítés során, és olcsóbb. Viszont a manuális stílus megköveteli a képzést és a magas pénzügyi költségeket. Azonban a kézzel összeszerelt panel a leglátványosabb megoldás a belső térben. A panelet gyakran használja a fürdőszobában lévő háttérmozaik. A különféle típusú formatervezési minták képei lehetővé teszik, hogy vizuálisan értékeljék az adott telepítési módszer szépségét.

Fürdőszobai csempe: színválaszték

Mielőtt csempe mozaikot vásárolna, meg kell határoznia a színét. Melyik árnyalatot választani? A szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a természethez közeli színekre. Gyakran összpontosítják figyelmüket a modern világban. Barna, kék, bézs és szürke árnyalatok lehetnek.

Eredetileg egy kőből vagy faból álló mozaikból álló fal látható. Ideális megoldás a fürdőszobába burkolólapok természetes kőből. Alacsony pénzhiány esetén egy kevésbé költséges mesterséges kő is használható.

Ha a fürdőszobában elegendő fény van, akkor a falak könnyen díszíthetőek fekete lapokkal.

A sokszínű mozaik alkalmazása nagyon népszerű. A különböző színekben díszített fürdőszoba stílusos és kellemes a szem számára. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ebben az esetben nem ajánlott háromnál több árnyalatot kombinálni.

A megfelelő hangok kiválasztásánál kívánatos figyelembe venni a kombináció szabályait. Például a tervezők javasolják, hogy háttérként jelöljék ki az egyik színt. A másik kettő külön funkciót is ellát. A második szín lesz további, a harmadik pedig a szükséges ékezeteket helyezi el a szobában.

A fürdőszobában lévő fehér csempe mindig releváns marad, hiszen ez a szín mindig az alap és közös lehetőség a szoba díszítésére.

A fürdőszobában kívánatos a pasztell árnyék kiválasztása a háttérben. A további színnek ebben az esetben világosabbnak kell lennie. Az egyes elemek egymással ellentétben állíthatók. Mindenesetre, mielőtt a szoba kialakításáról döntesz, ajánlatos figyelni a fürdőszobai fotólapra. A mozaik mindketten díszítik a szobát, és "felülmúlják" azt.

Egy win-win megoldás - fehér mozaik. Egy ilyen szoba mindig stílusosnak tűnik. Ezért, ha nem tudsz dönteni a különböző színekről, akkor hagyd abba a választást a fehér lapon. Van egy másik jelentős előnye is: nem olyan látható vízfoltok.

A fürdőszobában egyedülálló exkluzív belső teret hozhat létre, melynek köszönhetően egy bronz mozaik csempe

A népszerű mozaik cserép lehetőségek áttekintése

A mozaiklapok megmunkálásának számos módja van. Néhányuk hagyományosabb, míg mások ritka esetekben használatosak. Vegye figyelembe a burkolat anyagának felszerelésének lehetőségeit.

Alap (háló). Ez a módszer népszerűsége miatt figyelemre méltó, mivel ez a legegyszerűbb. Ebben az esetben a mozaik falburkolat párhuzamos a fal síkjával. Érdemes megjegyezni, hogy a telepítés egyes elemei közötti varrások rács formájában vannak. Ez a lefektetési módszer lehetővé teszi, hogy ne csak a klasszikus alakú csempéket használja.

A fürdőszobában a mozaikok alapmódja a legegyszerűbb és legelterjedtebb

Hasznos információk! A hálóval való lefektetésnél a legjobb választani egy árnyalat bélését. A többszínű elemek használata nem ajánlott, mert a varrások figyelmen kívül hagyják a figyelmet.

Alapvető (szögletes). Ez a módszer szintén gyakori, és magában foglalja az egyedi mozaik elemek gyémánt. A falhoz ragasztják egy bizonyos lejtő alatt, ami 45 °. A mozaik elrendezése lehetővé teszi a falak vizuális igazítását, ha görbületiek.

Az alap (szög) módszer magában foglalja a rhombusban lévő egyedi mozaikelemeket

Érdemes megjegyezni, hogy a szögletes forma hozzájárul a szoba vizuális terjeszkedéséhez. Ennek a telepítésnek azonban vannak hátrányai. A legfontosabb az az igény, hogy az anyagot el kell választani. A tervezők egy vagy két árnyalatot javasolnak, ha a falat ilyen módon nézik. Vannak más ötletek a fürdőszoba javítására, de mindenképpen nem kombinálhat több mint három színt.

Sakk. A mozaik ilyen módon történő elhelyezése hasonló az első változathoz (alap). A különbség ebben az esetben a varratok és a különálló elemek színei között helyezkedik el. Ez a telepítés a mozaik két színét használja, amelyeknek egymással ellentéteseknek kell lenniük. És a varratok sorba rendezve, elmozdulás nélkül. A sakk-verziót gyakran használják olyan domborminták elhelyezésekor, amelyek résekkel rendelkeznek. A vízszintes és függőleges csíkok váltakozása stílusos és érdekes bélést eredményez.

A csempe beágyazásának lineáris módszere olyan sorokba történő beépítés, amelyek a textúrán és árnyékban különböznek a fő háttértől.

Lineáris. Az ilyen fektetés technológiája ugyanúgy történik, mint az első esetben. Az alapmódszertől csak abban különbözik, hogy olyan sorok összeszerelését vonja maga után, amelyek a textúrán és árnyékban különböznek a fő háttértől. Az ilyen stílusokat leggyakrabban a modern stílusban (pl. High-tech) tervezik.

A futásban. Ezt a padlóra vagy falra cserélő mozaikot alkalmazzák. Ez egy másik típusú hagyományos alap stílus. Ebben az esetben a mozaik egymásra helyezkedik, és egy oldalsó elem pontosan felét összekeverik. Az a hatás, amelyet a telepítés során érnek el, a bélés téglafal megjelenését teszi lehetővé.

A mozaik fektetése a falon belül egy téglából készült

Bizonyos esetekben más technológiákat alkalmaznak mozaikok készítéséhez: moduláris, parketta, megkönnyebbülés, stb. Mindazonáltal a fentiek a legáltalánosabb megoldások az ilyen burkolólapok fektetésére. Vásárolhat egy mozaik mozaikját egy szaküzletben, egy épület hipermarketben vagy rendelheti online.

A csempe mozaik ragasztása: lefektetési algoritmus

A mozaik elhelyezése bonyolultabb, mint a rendszeres cserépfelületen. A mozaiklapok speciális megközelítést igényelnek, bizonyos készségek és ismeretek jelenlétét. Az önbeálló szakértők esetében javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a falra vagy padlólapokra a mozaik alatt. Az ilyen anyagok egyszerűbbé teszik a telepítést. Az ilyen termékek elülső oldala egy mozaikot szimulál, de a hátlap ugyanúgy történik, mint a hagyományos cserép.

A mozaikot tiszta és tartós felületre helyezzük, így először meg kell készülnünk

A mozaiklapok algoritmusa viszont bonyolultabb, mint a mozaikos fürdőlapok esetében. Ezért ajánlatos alaposan tanulmányozni. Először is fel kell készíteni azt a felületet, amelyen a mozaiklapot ragasztják. Célszerű a falak és a padló összehangolása. Ezután elő kell állítanod a felületet. Ez növeli a csempe fogását.

A következő szakaszban megfelelő eszközök és anyagok készítése. Különös figyelmet kell fordítani a ragasztó kiválasztására. A bélés legtöbb fajtájához szürke összetételű. A fehér ragasztót üvegmozaik szerelésekor használják.

A fektetéshez az ilyen típusú felületre alkalmas megoldást kell használni

Hasznos információk! Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a helyiség egyedi jellemzőit. Ragasztó a mozaik csempe lehet nedvességálló (ajánlott), fagyálló, valamint fungicid. Az utóbbi ellenáll a gombáknak és a penésznek.

A szerszámoktól meg kell vásárolni egy speciális fogazott simítóval (3x3 mm), szalagos méretet, építési szintet. Továbbá fel kell készíteni a jelzésjelzőt és a rongyot, amely a fugázásnál szükséges.

Miután megvizsgálta a mozaikágytechnika főbb szakaszait, ha rendelkezik a szükséges eszközökkel, megteheti magának

A szükséges rajz alkalmazása a falra vagy a padlóra segít elkerülni a hibákat ilyen bélés felállításakor. Különösen a szakértők javasolják, hogy ezt a trükköt alkalmazzák olyan esetekben, amikor egy komplex telepítési lehetőség mozaik a fürdőszobában. A folyamat különböző szakaszaiból készült fotók szintén segíthetnek az önkialakításban. Ezért javasoljuk tanulmányozni őket.

Ezután a mozaiklapozás telepítését közvetlenül végezzük. Először ragasztót kell alkalmazni a fal vagy a padló egy kis területére. A következő lépésben az egyes elemeket lefektetik. Minden csempe be kell nyomni a ragasztóba, és úgy kell vezérelni, hogy ne ütközze az elülső felületre. Fontos megjegyezni, hogy a lerakás során ellenőrizni kell a sorozat síkosságát. Ehhez építési szintre lesz szüksége.

A csemperagasztásokat színezett habarcs és latex adalék külön keverékével dörzsöljük

Miután telepítette a mozaikot, várjon körülbelül két napot. Ez idő alatt a ragasztónak ideje lesz, hogy megszáradjon. Ezután csak az alapot (papírt) távolítja el az elülső felületről, és elvégzi a fugázást.

Mozaiklapok - a burkolat stílusos és modern változata. Az építési piac sokféle ilyen anyagot kínál, amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak. A mozaik elhelyezése önállóan elvégezhető, de kívánatos a szakember szolgáltatásainak használata. Ezzel elkerülhetők az anyagi károkat okozó hibák.

Fürdőszobai csempe mozaik: tervezés és telepítés

A fürdőszobákban világos, nagyon szép és elegáns mozaikburkolat ideális azok számára, akiknek személyre kell szabniuk a belső térséget, mellyel kifejezni és másoktól eltérőek. Végtére is, a csempe mozaikok lehetőségei sokféle felületet díszítenek, méretükre vagy formájuktól függetlenül, valóban végtelen.

Ezzel a sokoldalú finiselőanyaggal színes és texturált zónák állnak rendelkezésre, függőleges síkok, művészettáblák és egyéb díszítésű festmények és minták készítése a padlón, a falakon és a mennyezeten, különböző összetettségű és díszítő lakberendezési mintákból.

Különlegességek

Valójában a mozaik klasszikus formában van. Kis mérete, szerelhető konfigurációja, és ami a legfontosabb, a gyártás anyaga, amely meghatározza egy adott típusú csempe mozaik műszaki és működési jellemzőit.

A mozaik "összeáll" ugyanazon a helyen, ahol termelnek. Eladja mátrixokat hagyományos hálók vagy papírlapok formájában, beillesztett "mozaikokkal". A mozaik részleteit egyszerűen zsetonoknak nevezik. Ez az anyag ötvözi a csempe összes előnyét, amely megbízhatósággal és tartóssággal rendelkezik, és amelyhez hozzá tartozik az eredeti kialakítás, ami fontos a drága belső fürdőszobai megoldások tervezésénél.

Előnyei közül érdemes megemlíteni:

 • Felülmúlhatatlan dekoratív tulajdonságok. A mozaik a belsőépítészek kedvence, akik nagyra értékelik a lehetőséget, hogy komplex geometriai helyiségeket díszítsenek, és díszítsék a nem szabványos formák térfogat-térbeli elemeit.
 • Ökológiai tisztaság. A csempe-mozaik összetétele kizárólag természetes anyagokból áll, beleértve a mesterséges gránit bevonatát természetes alapanyagokkal.
 • Nagy szilárdságú tulajdonságok, amelyek meghaladják a mesterséges kő vagy kerámia erősségét, mivel a kis méretű forgácsok miatt a terhelés egyenletesebb eloszlása ​​következett be.
 • Ellenáll az agresszív környezeteknek, a mechanikai stressznek és a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak anélkül, hogy hosszú ideig esztétikai tulajdonságokat vesztenének.
 • Kompatibilitás bármilyen típusú alapokkal - beton, gipsz, fa, fém és különböző típusú bevonatok - cserép, belső festékek, szerkezeti vakolat keverékek.
 • A formatervezés, a szín, a textúra és a tervezési megoldások széles választéka, ami egyszerűsíti a különböző stilisztikai tájolású fürdőszobai interieurok megfelelő mozaikmodelljének kiválasztását.

Az előnyök lenyűgöző felsorolása ellenére említést kell tenni a mozaik anyag hátrányairól is:

 • Az egyedi csempefajták magas költsége. Például, tervezik a fürdőszobát kavicsos (kő) bevonatokkal díszíteni, komoly hulladékokra kell készülni.
 • A telepítés összetettsége és összetettsége. Anélkül, hogy tapasztalattal és készségekkel lenne dolgunk ezzel az anyaggal, jobb, ha bízunk az ügyfelek előtt.

faj

Tekintsük a fürdőszobák díszítésére használt modern mozaiklapok fő típusát.

üveg

A mozaiklapok előállítására szolgáló szilárd szerkezetű muránói (velencei) üveg használata meglepően tartós bélést eredményez.

A kadmium, a poharak és egyéb üveganyagok hozzáadásának köszönhetően a színpaletta gyönyörű árnyalataiban gyönyörködtet, színoldatok száma meghaladja a 800-at, ami lehetővé teszi színes, színes képek készítését. Bár a vizuális üvegmozaik fényt és törékeny anyagot sugároz, lenyűgöző teljesítménye másképp sugallja.

Ez a fajta bevonat más:

 • tartósság és kopásállóság;
 • vegyi ellenállás;
 • abszolút vízzáróság - a vízabszorpciós értékek 0,1%, és ez a maximális;
 • a baktériumok és a penész elleni vereségmentesség, amely csak az üveg folyamatos szerkezetének köszönhető;
 • a hőállósággal rendelkező bevonatokat úgy tervezték, hogy t + 15... + 145 ° C-on maradjanak;
 • a fagyállóság - az anyagok körülbelül 100 ciklusos hirtelen hőmérsékleti ingadozásnak ellenállnak, miközben fenntartják a minőségi mutatóikat; a negatív t határértéke számukra mínusz 30 fok;
 • ellenáll a közvetlen napsugárzásnak - ezek az anyagok nem fakulnak el az UV sugárzásnak való hosszabb expozíció esetén.

Számos alfaj látható az üvegmozaikban:

 • Üveg homogén színű anyagok bármilyen dekoratív hatás nélkül, függetlenül attól, hogy válás vagy elmosódott a háttér. Csillogó mozaiklapokból áll, kiváló visszaverő képességgel és matt opciókkal - üveg üveg utánzata.
 • Smalt mozaikok. A gyártás során fém-oxidokat adnak a színes üveghez, és a szokásos üveghez képest nagyobb kopásállósággal rendelkeznek.
 • Kizárólagos bevonatok, amelyeket más anyagok, például az irídium, aventurin összetételéhez adnak. Az ilyen mozaikok drága szobákat és egyedi belső részleteket díszítenek.

Mivel a mozaik két utolsó altípusának gyártási folyamata eléggé fáradságos és drága alapanyagokat használnak erre, ez tükröződik a teljes költségükben.

Az üvegmozaik esztétikus megjelenése az egyik legsikeresebb megoldást kínálja a nedves helyiségeknek. A gyártók soraiban egyszerűen kiválaszthatja a szinte bármilyen szín, textúra, átlátszóság modelljét, vagy kiválaszthat egy üvegmozaik csempe látványos fém vagy tükörtermeit, és a fürdőt egy lakás vagy egy vidéki ház valódi díszítésévé alakíthatja.

kerámiai

A kerámia mozaik műszaki és működési mutatói teljesen megegyeznek a praktikus, megbízható és tartós cserép munkagépeivel és tulajdonságaival, a különbségük funkcionális rugalmas bázis jelenlétében rejlik. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a kerámiamozaik használatának lehetőségei nagymértékben bővülnek: a falburkolatokon kívül olyan bútorok és nehéz területek furnérozására is használhatók, ahol szabványos méretű lapok lefektetése nem lehetséges.

A kerámiatermékek egyéb előnyei gazdag színpaletta, a texturális megoldások közül választhatnak: vannak modellek mázas sima felületű és durva, matt fényezhetetlenek, dombornyomott minták, színes rajzok és tematikus festmények létrehozásának lehetősége.

fém

Fürdőszobákkal vagy fémes mozaikokkal ellátott zuhanyzókabinokkal szemben előnyös, ha alumíniumból, sárgarézből vagy ötvözött acélból készülnek. Az ilyen dekorációnak köszönhetően a fürdőszoba modern, elegáns és elegáns megjelenést kölcsönöz.

Vannak modellek matt vagy polírozott tükörre. Lehetőség van a nemesfémek, platinum, arany, ezüst vagy bronz utánzásának megrendelésére.

Kő (kavics)

A kőburkoló mozaik meglepően szép bélés, bár meglehetősen drága. Különféle fajtákhoz alkalmas kövek előállításához. A modern gyártók inkább tufát, márványt, jáspisot, gránitot, onyxot, lapis lazulit, márványt, travertint kedvelik. A kőtermékek nem csak a szépségükért, hanem egyedi színteljesítményükért is lenyűgözőek.

A kőmozaikokkal burkolt fürdőszobák diszkrét luxus érzetet hoznak létre, anélkül, hogy nyomós hangulatot keltettek volna, és a tulajdonosok ízlésének kiváló jelenlétét jelzik.

A csempe-mozaik eltérő célú - a modellt a falak és padlók bevonatainak gyűjteményei képviselik.

A padlólapnak a kopásállósága a legmagasabb.

Anyagok és színek

A modern mozaiklapok előállításához a széles körben elterjedt anyagokból származó nyersanyagok meglehetősen ritkák és drágák, valamint az ilyen típusú burkolatok számára szokatlanok. Tartsunk többféle mozaikra.

tükör

Ez egy látványos, környezetbarát, tartós, hipoallergén és tartós anyag. Ez a típusú mozaik különböző formátumokból, színekből és méretekből készült sima lemezek formájában készült. A tükörfelület előnye az illuzórikus térbeli növekedés, ami különösen fontos a kis helyiségek díszítése során. Tükörelemeket nagy mennyiségben vásárolhat, vagy már erős, rugalmas hálón vagy papír alapon is alkalmazható.

A burkolat megjelenése és költsége attól függ, hogy az élek feldolgozása milyen módon történik. A demokrata ártermékeket a polírozott matt szélek jelenléte különbözteti meg. A polírozó anyagok feldolgozásának köszönhetően kifinomultabbá válik.

A csúcsminőségű, ferde vágás és a nagy pontosságú berendezések egyidejű csiszolásával lehetővé teszi a szétosztó anyag lenyűgöző dekoratív tulajdonságait. A fatseti mozaik vizuálisan nagyobb felületet nyújt a felületnek, és a lejtős oldalsó felületek a fény fényében erősítik a vizuális hatást.

A gyártási folyamat különböző árnyalatainak kialakításához a mozaik bevonatok színezőoxidokat adnak. Ennek eredményeként a hagyományos fehér színű tükörmozaik mellett arany, ezüst vagy fekete csempe is kapható.

arany

Az arany mozaiknak különleges energiája van. Ez a kézzel készített anyag fényes, bájos és egyedülálló bájjal látja el a fürdőszobát, ami a luxus élményét nyújtja remek fényességének köszönhetően csillogó hatással.

Valódi arany levél felhasználásával készült. Arany lemezek szinte ugyanolyan technikával készülnek, mint a tükör, de az üvegfátyolokat 99 aranyfóliás mintával fektetik le.

Néhány gyártó gyűjteményei között megtalálhatók a sárga és fehér arany, valamint a platina.

Természetesen az ilyen termékek drágák, ami azonban aligha szünteti meg azokat a vásárlókat, akik hozzászoktak ahhoz, hogy maguk körül vegyék körül exkluzív dolgokat, és ne fogadjanak el semmit kevesebbet.

faipari

A különböző fafajokból készült eredeti mozaik a hagyományos üveg-, kő- és kerámia mozaik-alapanyagok harmonikus, bár meglehetősen váratlan kiegészítésévé vált. Azonban mindazokat a dolgokat, amelyeket manapság extravagánsnak tekintünk, őseink feltalálták.

A modern mozaikcsempe prototípusa a középkorban megjelenő darabos parketta, és a marqueterie technika - a fából készült mozaik kialakítása - több ezer éves. A legfinomabb fából készült lemezek segítségével értékes fafajok előállítására görög és római mesterek bélelték a bútorokat, vagy díszítették a helyiségeket.

A tervezők szeretik a faforgácsokkal való munkát - egy természetes anyag, amely változatos, nagyon szép fa szerkezettel rendelkezik.

előnyei:

 • ökológiai tisztaság;
 • mechanikai károsodással és dinamikus terheléssel szembeni ellenállás;
 • jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket az anyagok speciális körülmények között történő kezelés után kapnak termelési körülmények között;
 • tartósság.

Kezdetben keményfa készült mozaik csempe: tölgy, hamu, cédrus és vörösfenyő. A mai építési piacon a cédrusmozaik csempe, melyeket az ideális padlóburkolatnak tartanak, köszönhetően a tartóssági jellemzőknek, vezető pozíciókat töltenek be.

Nem tudunk mondani a két egzotikus anyagról - kókusz és bambusz mozaik, amelyek fából készült mozaik bevonatokhoz kapcsolódnak. Az "egzotikus" használat segít a fürdőszoba eredeti belső kialakításában.

A fából készült mozaik bevonat sokoldalúsága a falak és a padlóburkolat lehetősége miatt alakul ki. A kivétel a bambuszgipsz, mert a bambusz nem fa, de a fű, vagyis a csempe van laza, porózus szerkezetű, amely sebezhető a nedvességgel, a gőzzel és a komoly mechanikai terhelésekkel szemben.

A bambusz csempe költsége jóval alacsonyabb, mint a kókusz vagy a fa, de díszítő tulajdonságaiban ezt a bevonatot egy sorban lehet elhelyezni, bár az erõsségi jellemzõknél rosszabb.

műanyag

Zavarba ejtve, hogy milyen anyaggal díszítik a falakat a fürdőszobában, hogy a kivitelezés esztétikája a gyárthatósággal kombinálható legyen, meg kell nézni a dekoratív mozaik PVC paneleket, amelyeket aktívan használnak a modern kivitelben. A legszélesebb színpalettán és texturált változatban különböznek.

A modern PVC paneleket a következő bevonatok jellemzik:

 • lapos PVC-mozaik csempe, széles mérettartományban;
 • négyzet alakú műanyag mozaik, minimum méret 30x30 cm, maximum 98x98 cm.

A fal PVC bevonatok jellemzői:

 • nedvességállóság - a víz gyorsan pórusmentes sima felületről áramlik, ami kizárja a sötét foltok kialakulását és a penészgombák kialakulását;
 • javítja a zajszigetelést a szobában;
 • jól reagál a feldolgozásra, többek között a formák vágására szolgáló berendezések használatával;
 • kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • tűzálló - összehasonlítva más befejező anyagokkal, 100 fok fölötti tűzállósággal;
 • a panelek rugalmassága és könnyű súlya miatt kényelmesen telepíthető;
 • bármilyen típusú falra szerelhető - sima, egyszerű, közepes komplexitású, ha az építészeti elemek 30% -kal és komplexumúak a munkaterületen;
 • környezetbarát, higiénikus és tűzálló a különféle vegyi anyagok hatásaival szemben;
 • könnyen tisztítható;
 • A tartós garancia időtartama 9-10 év.

Színes megoldások

A mozaik árnyalatok létező változata az állapotot okozhatja, ha a "szem elfogy" és a vevő áll helyre, különösen, ha költségvetése korlátlan. Ilyen esetekben az aktuális színpárokról és a divatos árnyalatokról szóló információk segítenek a kívánt keresési vektor megtalálásában és a "mozaikos" színes megoldás megtalálásában.

rózsaszín

A rózsaszín mozaik díszítése sok pozitívumot ad reggel, és egy fárasztó nap után összehangolja az érzéseket és enyhíti a feszültséget. A rózsaszín mozaik növeli a színhőmérsékletet a fürdőszobában, és ily módon illusztrálja a szobát.

Ha aranyozott csempével ötvözik, akkor a belső tér fényt és fényt kap.

Kék és ciánkék

A fürdőszoba a vízelem területe, ezért ne hagyja figyelmen kívül a kék és kék paletták lehetőségeit, tekintettel az árnyalatok lehetséges kombinációira. Végtére is csak a kék vonal a spektrum 180 árnyalatú.

zöld

A zöld és a barna duett egy másik sikeres színpár, amely a szobákat békével, nyugalmával és harmóniájával töltheti. A Chartreuse szín, amely jelenleg a belsőépítészeti világ solista, két zöld tónusos árnyalatot ötvözi a zöld palettát. Az első fényes és éles mészárnyalat, a második pedig egy diszkrét hang - zöld alma. A tökéletes illeszkedés bármelyikük számára az acél árnyéka.

lila

Komplex, szokatlan és nagyon érdekes lila paletta - több mint 190 tonna, beleértve néhány kellemes árnyalatú lila, lila, padlizsán. Az ibolyaszínű szomszédos tónusok kombinációja kis fürdőszobákban nagyszerűen néz ki.

A kontrasztos duettek, például a lila és a narancssárga, kényelmes és pihentető légkört teremtenek egy nagy szobában, fényes, gazdag színekkel töltve.

fekete

A fekete mozaikvilág megtestesíti a luxust és a gazdagságot. A sötét furnér, arany vagy hófehér csíkokkal elegendő eleganciát ad hozzá még a legkellemesebb fürdőszobához is.

Fekete mozaikok elhelyezésekor gondosan kiválaszthatja a szétosztás anyagát nemcsak színárnyalatban, hanem textúrában is, és gondosan elrendezze a csempeit.

Az ilyen munkához kiváló ízlés és a veleszületett stílusérzet szükséges, ezért a legjobb a szakemberek szolgáltatásainak használata.

sárga

A sárga mozaik bevonat az egyik ideális megoldás a fürdők számára. Ez a szín 50-70% -a szabad helyet adni.

A bélés kifejezhetőségének növeléséhez és a sárga természetes fényerősségének hangsúlyozásához elegendő a kék, vörös, zöld, lila, vörös vagy fekete csempe fröccsenése.

barna

A barna mozaik jó használni, ha homok árnyalatok vannak a helyiségek díszítésében. A spektrum formájú barna vonal harmonikus hangjai szürke, rózsaszín vagy azúrkék árnyalatával (levendula, klein, melyet ultramarin, levendula, átlátszó kobalt, frissítő világoskék) néven ismertek.

piros

A világos és fényűző vörös palettát aktívan használják mozaikos fürdőszobák díszítésekor. Az ő árnyékai a legtöbb színnel vannak kombinálva, látványos kombinációkat alkotva, a legsikeresebbek a kék és krém színátmenetével, valamint az aranysárga színnel.

Azonban a kicsi szobák fekete-vörös mozaik kombinációja rendkívül szerencsétlen lehetőség. Ha tetszik ez a színes duett annyira, akkor jobb, ha csak egy kis panel vörös és fekete csempe létrehozására használhatsz, a keretbe rendezett csempe semleges árnyalatával.

fehér

A fehér semlegessége garantálja a kompatibilitást bármilyen színnel. De a teljesen fehér, személytelen személyiség a fürdőszobában, drasztikusan csökkenti a kényelem mértékét, és valami kórházi fürdőszobává változtatja. A sárga, bézs, krém vagy rózsaszín paletta finom és meleg árnyalatai megmentik a helyzetet.

A fehér és a kék duett a fürdő belsejét a tenger energiájával tölti be. Fekete, zöld színű és színarányos harmonikus párjaik fehér színűek. A fekete-fehér mozaikos megjelenés hihetetlenül lenyűgöző és stílusos, még akkor is, ha olyan merész és szokatlan kombinációra indulsz, mint a hófehér padlók és a sötét falak.

szürke

A szürke skála több mint 250 árnyalatot tartalmaz, ami már önmagában egyszerűsíti a megfelelő hang kiválasztásának feladatát. Szürke jól kombinálva kék, bézs, sárga, fekete.

Az ilyen fürdőszobában végzett vízkezelés öröm. Végül is, aki a szürke javát választja, hamarosan meggyőződik az igaz semleges csodálatos képességeiről, hogy pihenjen, megnyugtasson és biztonságot nyújtson.

Méretek és formák

A leggyakoribb formája a mátrixok - a négyzet oldalán 30 cm, kevésbé gyakori változatok téglalap alakú vagy összetett alakú. A klasszikus négyzet alakú zsetonok három szabványos mérettel rendelkeznek, 10, 20, 50 mm és vastagsága 0,3 cm és 1,2 cm közötti.

Kicsi 10x10 csempe használatával kényelmesen hajlítható az ívelt felület, és rajzok készítésénél a chipek kis méretének köszönhetően részletesebb és pontosabb képek készíthetők. Ezért ezek a képek nagyon realisztikusak és fantasztikusan szépek.

Nagyméretű területek befejeztével ajánlatos nagyméretű csempe beszerzése.

Igaz, a nagy méretű szétosztó anyag képes vizuálisan szűkíteni a teret, illúzióként megfosztva tőle. Érdemes szem előtt tartani az alacsony mennyezetű kis fürdőszoba tulajdonosát.

Nem az utolsó szerep a fürdőszobák díszítésében és a csempe formában, ami:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • gyémánt alakú;
 • Allen
 • kerek;
 • nem szabványos (ívelt, ferde négyszögletes, egyenetlen ovális).

Milyen formájú mozaik csempe, hogy előnyben részesítse a kívánt dekoratív hatása. Tételezzük fel, hogy ahhoz, hogy zuhanyozhassuk az eredetiséget, érdemes egy téglalap formájú és stílusos elemeket lineáris módon használni. Ez az egyszerű technika meglepően átalakítja a szobát, mert ez a design frissnek és nem triviálisnak tűnik.

Alkalmazási kör

A csempézett mozaik dekoratív, működési és működési tulajdonságai számos esztétikai és technológiai problémával megoldhatják. Nehéz nem ért egyet azzal, hogy a mosogatóval teljesen mosható fürdőszoba kitörölhetetlen benyomást kelt, és egy kifinomult és drága dobozhoz hasonlít. Összetévesztve ebben az esetben csak egy dolog - a probléma ára. Az ilyen design fájdalmat okozhat.

Mivel azonban a csempe-mozaik tökéletesen ötvözi a különféle anyagokat, akkor korlátozott költségvetéssel érdemes megfontolni a kombinált dekoráció lehetőségeit, így csodálatos dekoratív hatásokat érhet el.

Tehát kombinált kivitel segítségével:

 • Niches és beépített mennyezetekkel szemben. Diódalámpákkal vagy foltokkal és padlólámpákkal kombinálva a szoba nagyon látványosnak tűnik.
 • A falak, padlók vagy mennyezetek rajzolásához és a zónák végrehajtásához használják a mozaik burkolólapokat, amelyek helyettesítik az egyes zónák vizuális határait.
 • Vizuálisan változtassa meg az utilitárius térméret geometriáját. Alternatív megoldásként egy nagy tükröt helyezhetsz el a mosogatóra, egy tükörfelületet festhetsz mozaikszélekkel, és az ellenkező falat díszítheted kerámialapokkal. A tükrök és a gondos világítás lenyűgözően szép optikai illúziókat hoz létre, amelyek vizuálisan hozzá fogják adni a kis fürdőszobai hangerőt, elrejtve az elrendezési hibákat.
 • A munkaterületeket a vízvezeték köré rendezi, és mozaikos kötényt hoz létre víz elleni védelemként.
 • A fürdők kenésére, például, hogy díszítse a külső egy arany csempe öntöttvas fürdő, ezáltal átalakítva a design a szoba.
 • Hozzon létre képeket, paneleket, eltérő összetett mintákat.
 • A pódium díszítése beépített fürdőszobával vagy alatta lévő képernyővel, vízvezeték szerelvényekkel, bútorokkal, kiegészítőkkel és tükrökkel. Asztallapok, homlokzatok fali szekrények vagy a komód fiókok, padok vagy dobozok, maszkolási technikai kommunikáció. A nyitott polcok díszítése nem igényel sok időt, erőfeszítést és pénzt.

A mozaikok ilyen lehetőségei - ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy személyre szabják a fürdőszoba belsejét, mellyel különbözik a többiektől.

Stílus jellemzői

Számos otthoni mester foglalkozik saját mozaikanyaggal. Azok, akik tudják, hogyan rakják a csempe, képesek lesznek elsajátítani a csempe mozaik technikáját, sok szempontból hasonlítanak a kerámiatermelés technológiájához, de nagyobb figyelmet és rendkívül felelősségteljes hozzáállást igényelnek a munkához.

edzés

A mozaik csempe ragasztható tiszta, száraz, teljesen sima és egyenletes alapra. Ezért szükség van minden régi dekoratív bevonat eltávolítására és a vakolt felület állapotának felmérésére, szükség esetén helyreállítására, majd a bázis lefejtésére és alapozására a ragasztási képesség javítása érdekében.

A függőleges felületek egyenletességét szinttel ellenőrizzük.

jelölés

Az elkészített alapot úgy kell elhelyezni, hogy a lapos mozaikot a lehető legegyenletesebben ragasszák.

Fontos, hogy azonnal meghatározza a telepítés lehetőségeit, figyelembe véve a különböző elrendezéseket, figyelembe véve az építészeti jellemzőket és a fürdőszoba tervezését.

Bár ebben a témában a főbb asszisztens a saját fantáziája, mégis hasznos lenne megismerkedni azokkal a csempe-mozaikelrendezéssel, amelyek a belsőépítészek leggyakrabban fordulnak.

Népszerű elrendezési tervek:

 • Basic. A geometriai formájú csempe a fal mentén helyezkedik el, míg a varratok érdekes rácshatást hoznak létre.
 • Alap (sarok). Díszítő hatás elérése érdekében a mozaik részleteit 45 ° -os szögben kell elhelyezni, így világos átlós varratokat alkotnak.
 • Sakktábla formájában. Az elrendezés az alapséma alapján készült, de kötelező a kontrasztos árnyalatok mozaiklapjának használata (legfeljebb kettő) és a varratok elmozdítása nélkül.
 • Lineáris. Ebben az esetben az egyes sorok különböző színű, textúrájú vagy textúrájú elemekből állnak.
 • "Futtatás alatt." A szomszédos sorok varratai szigorúan a mozaik szegmens padlójára tolódnak, ami hasonlít a téglafalra.
 • Az "offset-futtatás" a "futtatás" változatának változata, azzal jellemezve, hogy a burkolólap véletlenszerűen jobbra vagy balra mozdul.
 • Moduláris. Előre készített rajzlap különböző méretű és formátumú csempe. Néhány szándékos "hanyagság" jelenléte csak növeli a dekoratív hatást.
 • A parketták egy csempe mozaik elrendezés, amely tökéletesen ismerős szinte minden öltözőhöz. Téglalap alakú csempe esetén a szokásos "karácsonyfa" sémát használják, míg egy négyzet alakú "karácsonyfa, csatolással" - kis mozaiklapok-betétek hozzáadásával.

Ha a cserép megköveteli a támasztékok további felhasználását, hogy megakadályozzák a használatát vagy a peelinget, akkor ezt nem szükséges mozaikos munkákkal elvégezni, azzal a feltétellel, hogy a felületet egyenletesen készíti el.

A szerszámok nagy rugalmasságának köszönhetően szilikon hengerrel préselik, hogy biztosítsák az egyenletes adhéziót és az adhézió megbízhatóságát.

A mozaik burkolatok megmunkálásához használjon a betonból készült termékekkel való munka céljára szolgáló ragasztót. Kívánatos, hogy a hűvös elegy fehér.

A padlóburkolatok nagy szilárdságú és kopásálló kőből, márványból, kerámia gránit burkolólapokból készülnek, lehetőleg nagy formátumban.

A beépítéshez vízálló epoxi ragasztó volt. Ebben az esetben az alap készítésénél egy cementhabarcsot készítenek és vízszigetelést biztosítanak. A padló mozaikjának felszerelése a helyiség közepétől függ.