Legfontosabb > Csapok

Csempe egy kis fürdőszobához

A fürdőszoba legnépszerűbb alapanyaga a kerámia csempe, mert Gyakorlati, szerény gondozás és nedvességállóság. A csempe széles skálája különböző méretű és színű termékeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a helyiség legmegfelelőbb anyagának kiválasztását geometriai jellemzői alapján. Különös bonyolultságúak a kis fürdőszobák, mert számukra gondosabban, színes és méretű csempéket kell választaniuk a tér vizuális kiterjesztése érdekében.

Figyelem - a színre

Ha kis helyiségekkel díszítik a szobákat, próbáljon vizuálisan kinagyítani őket, ezért ajánlott világos tónust használni. De meg kell jegyezni, hogy a falak és a padlóburkolat csak fehér kerámia burkolattal lenne helytálló, mert Ez az egészségügyi intézménnyel való egyesülést eredményez. Ráadásul ez a megoldás nem nyújtja a tér kiterjesztésének hatását, hanem egyszerűen megnöveli a fürdőszoba megvilágítását.

Legjobb a fehér csempe más színű anyagok használatával:

 • világoskék vagy kék;
 • lassú zöld vagy világoszöld;
 • világos sárga vagy sápadt citrom;
 • őszibarack;
 • levendula;
 • homok;
 • terrakotta;
 • gyöngyház szürke.

A fürdőszoba kis méretének ellenére a fénycsempe mellett a sötét is használható, ha a megfelelő árnyalatokat választja. Például a némított sötétkék elemek, vagy a Marsala színei adják a belső mélységet, ugyanakkor nem befolyásolják hátrányosan a szoba geometriáját. Fontos megjegyezni, hogy a lime scurf látható lesz a sötét csempe, ezért alaposabb ellátást igényel.

A fényes foltok segítenek élénkíteni a fürdő világos belső részét, és a csempe nemcsak egyszólamú, hanem egy minta is lehet. A legjobb, ha egy ilyen befejező anyagot határoznak meg, több függőleges csíkot, vagy akár kontrasztelemeket kaotikus módon jelölnek ki.

Színkombinációk

A kis fürdőszoba harmonikus belsejének kialakításához meg kell választania a befejező anyagok színének megfelelő kombinációját.

Minden árnyalat 3 kategóriába sorolható:

 • hideg - kék, világos lila, oliva;
 • meleg barack, homok, bézs, világos sárga;
 • semleges - világosszürke, fehér, lila, rózsaszín.

Nem ajánlott meleg és hideg hangot összekeverni a szobában, de semleges színekkel hígítható. Amikor a fürdőszobát két színű csempe díszítésére tervezik, fontos, hogy azokat úgy válasszák ki, hogy ne ütköznek egymással, hanem kiegészítik egymást. Ezenkívül a legvilágosabb árnyalatnak dominánsnak kell lennie, ezért a helyiség legnagyobb részét be kell vetni.

A leghasznosabb kombinációk a következők:

 • kék és cián;
 • rózsaszín és halvány lila;
 • fehér és világosszürke;
 • bézs és elefántcsont.

A nagyon kis fürdőszobákhoz ugyanolyan színű kerámialapokat kell választani, de különböző árnyalatokban. A könnyebb anyagokat a kisebb falakon, a sötét falakon - a nagyobbakon átkoztatják. Így vizuálisan megváltoztathatja a hely geometriáját. A tér növelése érdekében javasoljuk a sötét árnyalatokkal bevont vízszintes vonalak használatát is, és a mennyezetek magasabb megjelenítéséhez a vonalaknak függőlegesnek kell lenniük.

Van egy nagy csempe megfelelő egy kis fürdőszobában?

Amikor egy kisméretű fürdőszobát befejező csempe kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy ne csak színét, hanem méretét is figyeljék. Sok fogyasztó úgy véli, hogy ebben az esetben a nagy elemek nem megfelelőek, de a tervezők szerint egy nagy csempe jól használható a fürdőszoba belsejében.

A nagy csempe helyes elhelyezése lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget, de nem szabad az egész falat átlapolni. Sokkal jobb lenne, ha nagy négyzetek vagy téglalapok függőleges csíkjára hasonlítanak, például egy nagy falon. Ami a padlót illeti, egy hatalmas csempe idegen döntés lenne meg kell vágni.

A padló és a falak felületének optimális méretezése közepes, 20x20 és 20x30 cm, a csempe választása a szoba geometriai tulajdonságaitól függ. Ha a fürdőszoba téglalap alakú, akkor ajánlatos 20x30 cm-es méretű és 20x20 cm-es négyzet alakú termékeket használni, a tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy a helyesen megválasztott méretű és alakú csempe nagyobb teret nyújt, mint jó színséma kiválasztásakor.

dekoráció

Bármelyik belső térben jelen kell lennie a díszítő elemeknek, amelyek élettelenítik a formatervezést, és teljességet biztosítanak.

A fürdőszobában ez a feladat a következő anyagok felhasználásával hajtható végre:

 • cserép megkönnyebbüléssel - természetes kőből, téglából, anyagból készült vásznat utánozhat;
 • mozaikos, kontrasztos színű vagy üveg, fém és tükör részletekkel;
 • Csempe minta - külön használhatók, és díszítő csíkokat készítenek;
 • tükörkészítmények - ezeket kis mennyiségben kell használni, és semmiképpen sem szabad az egész falat koptatni;
 • fugázás - nemcsak tisztának, hanem a csempe színének is meg kell egyeznie;
 • A dekoratív frizura vagy a határok széles körben használatos elemek, amelyek a belső térbe néznek.

A dekoráció kiválasztásakor figyelembe kell venni a fő kerámia burkolat színskálait, mivel Ki kell egészítenie a tervezést, és nem szabad megszabadulni az általános koncepciótól. A ragyogó arany és ezüst részek vonzónak tűnnek, de túlságosan nagy számban elrontják az átfogó képet.

Tippek a választáshoz

Kiváló kerámia csempe kiválasztása kis méretű fürdőszobák véglegesítésére nem könnyű feladat, különösen, ha a fogyasztó korábban nem végzett javításokat.

Mielőtt befejező anyagokat vásárolna, ajánlott megismerkedni tapasztalt kézművesek és tervezők tanácsával:

1. A helyiségek többségének fényes burkolólapokkal kell szembenéznie, hogy vizuálisan megnövelje a helyet. Ha van vágy a sötét árnyalatok használatára, akkor a falak vagy a padló aljait kell használni.

Csempe egy kis fürdőszoba - A legszebb helyezés a belső térben! (80 kép)

A fürdőszobákhoz tervezett kis szobák nagyon gyakran a modern design stílusban díszített lakásokban láthatók.

A fürdőszoba méretének vizuális megnöveléséhez meg kell választania a megfelelő színsémát és a belsőépítészeti anyagokat.

A szoba színárnyalatainak felvételéhez ez egy nagyon fontos esemény, mivel a befejező anyagok színeit és mintáit össze kell kapcsolni, hogy kiváló belsőséget alkossanak.

Ez teszi kényelmessé a fürdőszobát, és kellemes környezetet teremt, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen fürdés közben. A fürdőszoba bővítéséhez teljes helyre kell átépíteni a szobát.

Ez eléggé költséges esemény, amely bizonyos nehézségekkel jár, a belső munka végrehajtásakor. A terület kiterjesztésének legjobb módja az, hogy vizuálisan kiterjessze a csempe.

A befejező anyag kiválasztása

Ha egy kis helyiséget szeretne elhelyezni, válasszon egy cserépet a belsőépítészethez a következő kategóriákban:

 • Színárnyalat és csempe mintázat.
 • A befejező csempe mérete.
 • Anyag, amelyről a befejező csempe készül.

Kis fürdőhely kialakításakor a legjobb, ha közepes méretű csempéket használnak, ami vizuális növekedést okoz a térben és a területen. Ebből a célból a legjobb 200x300 mm méretű kerámia burkolólapot vásárolni.

A helyiség magasságában, hosszában és szélességében vizuálisan bővülő terület lehetséges. Egyidejűleg tudni kell, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy milyen alakú a csempe.

Ha a fürdőszobát ki kell terjeszteni, akkor a legjobb a téglalap alakú lapok függőleges elhelyezése. A vizuális terület különböző irányú megnöveléséhez a burkolólapokat vízszintesen kell elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszoba eredeti méretére kell összpontosítania.

A szoba alakja és a csempe kiválasztása

Milyen méretű legyen a csempe egy kis fürdőszobához, attól függ, hogy milyen a szoba alakja, a fürdőszoba szűk helyisége, bővíthető.

Ehhez nem szükséges sötét árnyalatokat használni, csakúgy, mint a falaknál a nagyméretű lapok elhelyezése: 150x300 mm, 300x600 mm, 450x450 mm, 300x300 mm, 600x600 mm.

A befejező anyag színárnyalatainak világosnak kell lenniük. Ez egy tágas terem vizuális hatását hozza létre. A négyzet alakú helyiség esetében a legjobb a négyzet alakú lapok használata.

Megfelelő anyagméret 300x300 mm, 450x450 mm, 500x500 mm. A legfontosabb dolog, amit tudnia kell: a fürdőszoba helyes elrendezésének köszönhetően a fürdőszoba kibővül.

Színárnyalatok

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőhely elkészítéséhez jobb egy fehér árnyalat kiválasztása, de ez az elmélet nem teljesen igaz.

A fehér árnyalatú helyiségek nagy jelenlétében a fürdõszoba túlságosan egyszerûnek és unalmas légkörnek tűnik, miközben sokan kórházi osztályon társulnak.

Szeretném megjegyezni, hogy a szoba vizuális terjeszkedésének hatása nem lesz látható, csak a helyiség megvilágítása nő. Tudnia kell, hogy a fehér szín tökéletesen kombinálható más világos színekkel és hangokkal.

A formatervező szakemberek nem javasolják a sötét színek kis fürdőszobákban történő használatát, mivel ezek túlságosan lehangoltak, ezáltal a helyiség vizuális csökkentését eredményezi.

Ha hirtelen a tulajdonos sötét árnyalatokkal díszíti a fürdőszoba belsejét, akkor a legjobb, ha nem túl sötét árnyalatokat választanak. Ez lehetőséget nyújt a fürdőszoba mélységének biztosítására.

Csempe egy kis fürdőszobához

A kis fürdőszobák díszítésére szolgáló tippek két nagy kategóriába sorolhatók. Az első esetben csak kis csempe használata ajánlott (mivel a falat nagyszámú apró részre osztja, ami nagyobbnak tűnik), míg a második azt javasolja, hogy egy nagy csempe legyen ellenkezőleg, lehetőleg úgy, hogy csak egy csempe kerül a falra és egyáltalán nem voltak varratok. Ügyfeleink által készített csempeburkolás hosszú távú megfigyelései és a megtervezett tervezési projektek azt mutatják, hogy egy csempe egy kis fürdőszobában a legfontosabb dolog a csempe színe és iránya. Válasszon fehér csempe, és a kis fürdőszobája szélesebb és nagyobb lesz. Fektesse a csempe vízszintesen, és ez tágabbnak tűnik. Fektesse le a csempe függőlegesen és a fürdőszoba megjelenik magasabb.

Az alábbiakban katalógusok falburkolatainak gyűjteménye egy kis fürdőszobához minden ízléshez. Azt is javasoljuk, hogy feltétlenül jöjjön el a csempeüzletünkhöz, ahol ingyenes tervezési projektet kaphat egy kis fürdőszobában, amikor csempét vásárol. A raktárunkban több mint 300 típusú olasz és spanyol csempe található a fürdőszobában. Ön képes lesz a csempék szállítására a raktárból a fizetési napon vagy a rendelés kézbesítése a következő kényelmes dátumra.

Válasszon és vegyen egy csempe egy kis fürdőszobához (katalógusok választéka):

Népszerű gyűjtemény kis fürdőszoba csempe

Mozaik csempe egy kis fürdőszobában

Ár: 900 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: matt

A 900 rubel (70% -os kedvezmény) speciális eladási ár a Mondrian kollekció csempejére érvényes! Az univerzális kis mozaikformátum ideális választás a legkisebb fürdőszobák és szaniter berendezések díszítésére a kortárs stílusban. A Mondiran zöld, burgundiai és kék árnyalatokban is kapható. Az aranyos díszek 20x20 cm-es gyűjteményben kaphatók.

Kerámia csempe holland stílusban egy kis fürdőszobában

Ár: 3 020,88 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Egy nagyon népszerű változat a kicsi csempe a hagyományos európai stílusban, jellemző Hollandiában, Portugáliában és Nyugat-Franciaországban. Négyfajta rajz (virág és madár) sorozatban minden kép önállóan vagy a rajz többi részével kombinálva használható. Ezenkívül a gyűjtemény kétféle fehér csempét eredményez: egyszínű és fehér csempe kék sarkokkal. A csempe könnyedén különbözik, ami lehetővé teszi, hogy még a vékony falakon is felhalmozódjon.

Patchwork csempe egy kis fürdőszoba, értékesítési hit

Ár: 2 705,18 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: fényes

Ez a patchwork stílusú csempe a Cersaie 2015 kiállítás abszolút újdonsága, ideális a konyhában való elhelyezésre (pontosan 3 csempe vágás nélkül megy a kötényre). Szintén nagyszerű a fürdőszoba számára, a háttérben bézs, kék és barna burkolattal kombinálva.

Ez a kerámia csempe jól néz ki fehér, kék és fa bútorokkal. A gyár ugyanazzal a mintával készít egy speciális padlóburkolatot a csempe.

Sima matt és fényes csempe 15x15 cm a fürdőszobában 57 árnyalatban

Ár: 1 968,82 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Az Arquitectos valószínűleg a legkedveltebb csempegyűjtemény egy kis fürdőszobához. Ennek oka a nagy mennyiségű szín és kis csempe mérete. A sorozat 57 tiszta árnyalatot tartalmaz: 27 hideg és 30 meleg. A gyűjtemény ideális nem csak otthoni belső terek, hanem kereskedelmi helyiségek számára is.

Az optimális gyártásnak köszönhetően a csempe nagyon könnyű és vékony, ezért ideális a falakon való elhelyezésre és a legkisebb helyiségekben is használható. Fürdőszobákhoz, öltözőszekrényekhez és zuhanyzókhoz, WC-khez és háztartási egységekhez alkalmas. Rendszeresen használják az építészek projektjei világszerte.

Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Santa Kerámia Twinstore boltjával, ahol megtalálható a befejezett projektek nagyméretű adatbázisa színes keverékekkel az Arquitectos fürdőszobákból.

A gyár speciálisan megerősített padlóburkolatot is gyárt a Nova Arquitctura kollekcióban, amely az Arquitectos sorozat színeihez igazodik.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Milyen csempe lehet választani egy kis fürdőszoba - tervezési funkciók

A mai napig saját lakóhelye különböző méretű lehet: a hatalmastól a nagyon kicsiig. Csempe egy kis fürdőszoba lesz az eredeti és hatékony módja annak, hogy befejezze a szobát.

Általában ez a terület területe nem több, mint 4 m2, és néha kevesebb. Ezért a zuhany tervezésének és kialakításának kérdése nagyon komoly. Ezen kívül mindig van vágy a mentésre, ugyanakkor magas színvonalon hagyja a megjelenést. A fő kritériumok, amelyek alapján az anyag kiválasztása:

Méretek

A csempe kicsi mérete alapos számlálást igényel. Válasszon egy nagy cserépet - nem a legjobb ötlet. Először is, a varratok nagyon észrevehetők az általános háttérrel szemben, és másodszor, az egész képet vagy mintát elhomályosítják. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a könnyű mázas termékek nem csak vizuálisan növelik a környező területet, hanem észrevehetően szűkítik is. Ezért a legmegfelelőbb csempe közepes és kis méretű.

10x10

Ez a csempe meglehetősen népszerű választás a fürdőszobába, színtől függetlenül. Az ilyen méretű csempe egyformán alkalmas a zuhanyzóra, bármilyen kivitelben. Azonban ajánlott világos tónusokat használni kis térben, például sárga. Ha sötét árnyalatokat használ, a szoba észrevehetően kisebb lesz, mint a tényleges méret.

Ezen kívül a helyzet a fürdőszobában lesz némi lehangoló. Van azonban egy harmadik lehetőség - az együttes. Például, ha barna tónust választasz, és könnyű árnyékokkal hígítod meg, akkor ezzel ellentétben olyan kompozíciókat készíthetsz, amelyek nagyon harmonikusnak tűnnek. Az ilyen módszert általában egy sötét padló, valamint könnyű falak és mennyezet különböztetik meg.

20x20

Mi másnak kell választani a csempe méretét? A 20-20 cm-es csempe a kis zuhanyzók egyik leggyakoribb mintája. A termékek észlelésének minősége gyakorlatilag nem függ a színétől vagy a kialakításától. Itt az első szerep a vizuális felfogás. Bár ebben az esetben előnyben kell részesíteni a világos színeket. Lehetővé teszik, hogy a tér vizuálisan többet jelenjen meg, mint valójában.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy a színek nemcsak egyedül vannak, hanem egymással is. A szoba választott kialakítása, valamint a kiválasztott hangok gyakran közvetlenül befolyásolják a zuhany teljes felületét. Miért kell óvatosnak lenni a kísérletekkel, de ne foglalkozzon egyetlen dologgal sem. Win-win lehetőség - fekete alsó és fehér tetejű kombináció.

20x50 és több

Bármelyik csempe közül választhat, mindig saját saját kézírással kell rendelkeznie. A szoba kialakításának továbbra is felismerhetőnek kell lennie, és a színek kellemesek a szem számára. A csempe méretétől és színétől függően kis hatással lehet egy kis fürdőszobában. 20-50 cm-es és annál nagyobb méretek tulajdoníthatók a vizuális minőségüknek megfelelőnek. A vizuális kísérethez kedvelik a könnyű árnyalatokat is, mint más kis méreteket.

Csempe 20x50 a fürdőszobában

Ugyanakkor észrevehető előnye a relatív nem szabványos, ami különös benyomást kelt a zuhanyozásban. Ha vertikális szalagot használ, akkor ilyenkor a szoba teljes magassága észrevehetően magasabb lesz. Vízszintes vonal alkalmazása esetén a szoba vizuálisan hosszabb lesz. Ha ehhez világos hátteret ad hozzá, az eredmény meglehetősen lenyűgöző lesz.

színek

Milyen színűbb lenne felvenni az összes csempe? Kis kád esetén válasszon egy kis méretű csempe, például egy mozaik típusát. Ebben az esetben a felület textúrája eltér az egyéniségben. Gyakran előnyt élveznek a könnyű hangok, mivel egy ilyen árnyalat lehetővé teszi, hogy kellemes meleget és kényelmet töltsön ki a teret. A sötét színek viszont padlóburkolatként tervezhetők.

A sötét és világos csempe kontrasztja

Miért a padlón? Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezek a hangok a falakon vagy a mennyezeten fognak nézni nagyon zaklatott, nehézkes és kemény. Ugyanakkor nem szabad csak a fehér színre támaszkodnia. Különböző árnyalatok vannak, például tejszín, kávé tejjel, világos zöld tónusokkal és másokkal. Meg kell érteni, hogy a sötétebb hangok a mészet rosszul elrejtik, valamint más szennyeződéseket is.

Kombinációja

Annak érdekében, hogy a zuhany vizuálisan szélesebb legyen, ki kell választania egy olyan csempe, amely megfelel minden paraméternek. Gyakorlati csempe a fürdőszoba tervezését kell kiválasztani alapján a teljesítmény tulajdonságait és vonzó megjelenés. A helyesen kialakított csempék, a formatervezés és a színek eredeti képet adhatnak az egész belső térnek. Például világos és sötét burkolólapokat helyezhet el, hogy vízszintesen oszthassa fel a falat, és használjon dekoratív mintát osztó szalagként.

Csempe színkombináció

Emellett a kerámia kis zuhanyzásra történő kiválasztása közvetlenül függ a vízvezeték méretétől. Ha ez nagy, akkor szükség van arra, hogy a helyet zónákra osztják fel a különböző színek vagy színek a csempe. Kis méretű vízvezetékként a helyiséget néhány tartozékkal hígíthatja, vagy ugyanazt a mosdót vagy kádat díszítheti. A színek egysége előnyös hatással van a teljes összetételre.

struktúra

Ma a kerámia olyan változatos termék, hogy nem mindig lehetséges egyetlen lehetőség választása. Ha ehhez hozzáadjuk a kis méretű fürdőszobát, a feladat sokszor bonyolultabbá válik. Tükörlemez vásárlásával számíthatsz nemcsak a kiváló teljesítményre, hanem az egész helyiség eredeti kialakítására is.

Kis zuhanyzóhoz különféle betétek vagy minták a legalkalmasabbak, ami hígítja a szobát, ugyanakkor nem fogja túlterhelni. Ez lehet tematikus vagy etnikai rajzok, valamint a modern képek. Ezen kívül egy kis fürdetéshez üvegfelületet, tükörtermékeket, összetett konvex elemeket is használhat. Azonban a durva felületet nagyon nehéz működtetni, ezért érdemes megfontolni a választékot.

Ami az üvegezett felületet illeti, itt a pénzügyi befektetések sokak számára elérhető áron lesznek. Külön említésre méltó, hogy gyakorlatilag nem kell tisztítani vagy mosni. A kis zuhanyzó számára a legegyszerűbb megoldás egy csempe, amely kis résekkel rendelkezik, miközben két rétegben van üvegezve. Ez a felület könnyen tisztítható és nagyon vonzónak tűnik.

Osztályozás és árnyalatok

Jelenleg számos típusú csempe van, valamint a besorolásuk módja. És mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Például a kis zuhanyzók kerámiatermékeinek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, legyenek nedvességállóak, tartósak, és elviseljék a tisztítószerek hatásait is.

 1. Az első osztály olyan területeken használható, ahol nincs nagy kereszt. Kis fürdőszoba megfelel ezeknek a paramétereknek.
 2. A második osztályt nagyobb zuhanyzókban is alkalmazzák, azonban a kopás igényei valamivel magasabbak. Kiválóan alkalmas a nedvesség és a gőz ellenállására, de nem képes elviselni a háztartási vegyszerek hatásait.

A fennmaradó kategóriákat nem a fürdőszobában használják. Ezen kívül vannak olyan csempefajták, amelyek a falakon vagy a mennyezeten kivitelezhetők. Az ilyen termékeknek különbözniük kell a tartósság és a hosszú élettartam tekintetében. Meg kell felelniük a vízvezetékek, bútorok és egyéb belső tárgyak súlyának. Azonban a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően meg kell mosni és tisztítani.

Csempe egy kis fürdőszobához

Az SDVK online áruházban egy kis fürdőszobához kerámia csempék széles választékát találja.

Egy kis területen nagy dísztárgyak és mozaikok durvaak. A keskeny szegélyű pasztell árnyalatok és a sima átmenetek fala és padlója sokkal látványosabb és legbájosabb. Annak érdekében, hogy ne menj át az egész katalóguson, egy külön szekcióban csoportosítottuk a megoldásokat egy közeli fürdőhöz.

 • népszerűség szerint
 • áron
 • betűrendben
 • népszerűség szerint
 • áron
 • betűrendben

Csempe egy kis fürdőszoba minden ízléséhez.

Termékek gyártása:

 • európai,
 • orosz,
 • ukrán,
 • Belorusz gyárak.

A termék minősített, megfelel a nemzetközi és a hazai minőségi előírásoknak. Moszkvában önrendelkezést kaphat, vagy fizethet egy szállítmányozó cégtől Oroszországban.

Divatos kerámia csavarral

Az Uralkeramika gyár Asti kollekciója kiváló megoldás a belső tér számára. A nem feltűnő szín és a nagy kép hiánya a közös fürdőszobához, a Hruscsovban lévő WC-hez vagy egy kompakt zuhanyhoz szükséges.

A "Mozaika" az orosz "Cersanit" -tól fog vonzódni azoknak, akik valami olcsóbbat keresnek. A kis körök szinte összeolvadnak a háttérrel, stílusosak és nem hozzák létre a kórházi osztály légkörét, mint egy monokróm kivitelben.

Az olasz FAP Ceramiche Meltin esetében az ár meglehetősen magas, de ha nem ijeszt meg, akkor meg kell vásárolnia. A díszítéssel díszített puha bézs színárnyalat elegánsan hangsúlyozza a geometria jellemzőit, és vizuálisan szélesebb, nagyobb, nagyobb méretű szobát tesz lehetővé.

Megrendelés online vagy telefonon

Válasszon több tucat cserépkollekciót a vezető globális gyártók raktárából. Cserép vásárlásához használja ki a helyet: a termék felvétele a kosárba, és töltse ki az űrlapot.

A kezelő felhívja Önt, hogy pontosítsa a részleteket és erősítse meg a vásárlási kérelmet. Kérdéseket tehet fel, megadhatja a szállítási határidőket és más fontos pontokat.

Hogyan válasszunk csempe egy kis fürdőszobának: tippek és trükkök

A tényleges kérdés a lakosság több lakóházak: melyik csempe a legjobb egy kis fürdőszobában? Ennek a megoldásnak a megoldása lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget, és több négyzetméteres kényelmet és tisztaságot teremtsen.

Amikor egy csempe egy kis fürdőszobát választ, figyelembe kell vennie a helyiség méretét és jellemzőit

Szoba jellemzői

A tervezéshez el kell kezdeni a csempecsomagok kiválasztását egy kis fürdőszobához. A szoba jellemzői alapján meg kell választani a burkolóanyag színét, méretét és alakját.

Milyen mutatókat kell figyelembe venni a csempe kiválasztásához egy kis fürdőszobában:

 • a fürdőszoba szélessége;
 • hossz;
 • mennyezeti magasság;
 • a vízvezeték helyének (fürdő, mosogató, csaptelep, valamint bútorok és látható szabad terület);
 • a fényintenzitás, a fényforrások helye és száma;
 • egyéb belső részletek, beleértve a kiegészítő dekorációt is.

Az egyértelműség érdekében több sablont is létrehozhat speciális számítógépes programokban, amelyek elérhetők az online használathoz. A kész kép alapján egyszerűbb lesz a megfelelő választás.

A csempe színe és mérete a helyiség világításának intenzitásától függ.

Színkombinációk

Az egyik legfontosabb a csempe színének megválasztása. Az optimális színes megoldás világos színek. Minden fényárnyalatot több kategóriába kell sorolni:

 • meleg;
 • hideg;
 • semleges és akromatikus.

Az első ilyen kedvelt a fürdő lehetőségek, mint a bézs és a homok, barack, világos sárga. Több telítettséget választhat, de a legjobb megoldás, ha két azonos színű árnyalatot kombinál. Kis fürdőszobához nem szükséges hagyományos vízszintes felosztást létrehozni. Ha szeretné kiterjeszteni a helyet, helyezzen el egy világos háttéren vízszintes sorok csempe felett és alatt a falat. A mennyezet magasságának növelése ugyanaz a technika, de függőleges vonalakkal. Ezeket a lapokat kombinálhatja. Ha fontos területeket és vizuális közelítést szeretne kiemelni más objektumok hátterén, használjon sötét betéteket a teljes érdeklődési területre.

Ami a hideg árnyalatokat illeti, elsősorban a szokásos kék szín, valamint a könnyű lila.

Az utóbbi kategória az univerzális színeket tartalmazza: fehér és világosszürke, rózsaszín, lila, zöld és hasonló érzékelési tulajdonságok árnyalatai, amelyeket nem lehet egyedileg tulajdonítani meleg vagy hidegnek. Úgy véljük, hogy a fő hangsúlyt a világos pasztelltartományra kell helyezni, ez a legsikeresebb választás.

Fontos kiválasztani a színek megfelelő kombinációját - vizuálisan beállítani a helyiség hangerejét és általános hangulatot teremteni.

Elemek mérete

Ugyanilyen fontos szempont a csempe mérete. Mivel a terület korlátozott, a nagy töredékek itt teljesen helyénvalók. Ez mind a falra, mind a padlóra vonatkozik. A túl kicsi csempe azonban nem fogja létrehozni a kívánt hatást.

Az optimális méret az átlagnál kisebb elemek. Segítenek a tér mozgatásában, nem okoznak nyomást, és nem hullanak a szemükbe.

Itt még egy kérdést kell megoldani. Megérinti a cserép alakját a fürdőhöz. A csempe alakja közvetlenül kapcsolódik a további elrendezés elrendezéséhez. A rendszeres négyzetlap univerzális opció, de csak akkor, ha nem kell vizuálisan változtatni a fürdőszoba méretarányát. Az alak és méret optimális csempe használatával még több hatás érhető el, mintha csak az elemek színét használná a tér vizuális növeléséhez. Így a szoba hosszának vagy szélességének vizuális növekedése esetén válasszon egy kis téglalap alakú lapkát.

Egy kis téglalap alakú cserép használata vizuálisan növelheti a helyiség méretét

Fektetési terv

A fürdő megjelenése nemcsak a burkolólapon, hanem a burkolólapon is meg van határozva. Itt figyelmet kell fordítani az olyan paraméterekre, mint a szoba képaránya. Ettől függően egyszerű trükkök segítségével megváltoztathatja a szoba vizuális érzékelését.

A szabványt varrás-varrási sémának tekintjük, vagyis a csempe-telepítést egyenes, párhuzamos sorokban, elmozdulás nélkül. Ez a beállítás akkor megfelelő, ha beilleszteni vagy színes vonalakat tervez. De egy monofonikus falhoz vagy padlóhoz választhatsz egy kódolási rendszert.

Ha úgy dönt, hogy a padlóhoz téglalap alakú elemeket választ, vizuálisan megváltoztathatja területét, és szétfeszítheti a falakat. Szűk helyiségek esetén tegye le a csempe a rövid oldalával szemben. De ahhoz, hogy a távolabbi falat közelebb hozhassuk és ahhoz, hogy távolítsuk el az oldalfalakat, meg kell tennie az ellenkezőjét, vagyis a lapot a hosszú oldalra kell helyezni a küszöbön.

A legjobb megoldás mind a kis terület problémájának megoldására, mind a mennyezetek magasságának növelésére átlós elrendezési séma. Fontos megfigyelni a vonalak egyenletességét, hogy ne legyen torzítás a varratok mentén.

Minél több nem szabványos formázási terv, annál nehezebb lesz a munkát kezdőknek kezdeni. Talán jobb lenne felvenni a mesterlakókat.

A csempe elhelyezése segít a megfelelő megoldás kiválasztásában

Díszítő elemek

Ha egy kis fürdőszobához szeretne díszes cserépet választani, tudnia kell néhány szabályt. Mivel a masszív elemek itt nem megfelelőek, a falakon egy pár betétet kell elhelyezni ugyanabból a sorozatból, mint a főlap. De hagyja érintetlenül a padlót, mivel még mindig nem tudja teljes mértékben látni a dekorációt.

A kis fürdőszobában a legjobb dekoratív elem egy monokróm szalag a színskála színéhez.

A legjobb megoldás a sima csíkok a fő színskála színében vagy egy vékony díszítő frieze. Nagyméretű festmények, amelyek több csempéből állnak - nem a legjobb választás ebben az esetben, mivel a falat hozták. Ha bármelyik zónát kiemelni szeretné, hozzá lehet adni a mozaikot. A teljesen csempézett fürdőszoba ilyen anyagokkal nem fog elég kényelmesnek látszik, de betétként ez az, amire szüksége van.

Jelentős szerepet játszik a habarcs. A színnek meg kell egyeznie a csempe, hogy ne legyen éles és fülbemászó kontraszt. A bélés kiválasztásakor figyeljen minden apró dologra, mert különben hiányolni fogja az egyedülálló lehetőséget arra, hogy megváltoztassa a kis fürdőterület észlelését, hogy a tér nagyobb és könnyebb legyen.

Csempe egy kis fürdőszobához

A kis fürdőszobák díszítésére szolgáló tippek két nagy kategóriába sorolhatók. Az első esetben csak kis csempe használata ajánlott (mivel a falat nagyszámú apró részre osztja, ami nagyobbnak tűnik), míg a második azt javasolja, hogy egy nagy csempe legyen ellenkezőleg, lehetőleg úgy, hogy csak egy csempe kerül a falra és egyáltalán nem voltak varratok. Ügyfeleink által készített csempeburkolás hosszú távú megfigyelései és a megtervezett tervezési projektek azt mutatják, hogy egy csempe egy kis fürdőszobában a legfontosabb dolog a csempe színe és iránya. Válasszon fehér csempe, és a kis fürdőszobája szélesebb és nagyobb lesz. Fektesse a csempe vízszintesen, és ez tágabbnak tűnik. Fektesse le a csempe függőlegesen és a fürdőszoba megjelenik magasabb.

Az alábbiakban katalógusok falburkolatainak gyűjteménye egy kis fürdőszobához minden ízléshez. Azt is javasoljuk, hogy feltétlenül jöjjön el a csempeüzletünkhöz, ahol ingyenes tervezési projektet kaphat egy kis fürdőszobában, amikor csempét vásárol. A raktárunkban több mint 300 típusú olasz és spanyol csempe található a fürdőszobában. Ön képes lesz a csempék szállítására a raktárból a fizetési napon vagy a rendelés kézbesítése a következő kényelmes dátumra.

Válasszon és vegyen egy csempe egy kis fürdőszobához (katalógusok választéka):

Népszerű gyűjtemény kis fürdőszoba csempe

Mozaik csempe egy kis fürdőszobában

Ár: 900 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: matt

A 900 rubel (70% -os kedvezmény) speciális eladási ár a Mondrian kollekció csempejére érvényes! Az univerzális kis mozaikformátum ideális választás a legkisebb fürdőszobák és szaniter berendezések díszítésére a kortárs stílusban. A Mondiran zöld, burgundiai és kék árnyalatokban is kapható. Az aranyos díszek 20x20 cm-es gyűjteményben kaphatók.

Kerámia csempe holland stílusban egy kis fürdőszobában

Ár: 3 020,88 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Egy nagyon népszerű változat a kicsi csempe a hagyományos európai stílusban, jellemző Hollandiában, Portugáliában és Nyugat-Franciaországban. Négyfajta rajz (virág és madár) sorozatban minden kép önállóan vagy a rajz többi részével kombinálva használható. Ezenkívül a gyűjtemény kétféle fehér csempét eredményez: egyszínű és fehér csempe kék sarkokkal. A csempe könnyedén különbözik, ami lehetővé teszi, hogy még a vékony falakon is felhalmozódjon.

Patchwork csempe egy kis fürdőszoba, értékesítési hit

Ár: 2 705,18 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: fényes

Ez a patchwork stílusú csempe a Cersaie 2015 kiállítás abszolút újdonsága, ideális a konyhában való elhelyezésre (pontosan 3 csempe vágás nélkül megy a kötényre). Szintén nagyszerű a fürdőszoba számára, a háttérben bézs, kék és barna burkolattal kombinálva.

Ez a kerámia csempe jól néz ki fehér, kék és fa bútorokkal. A gyár ugyanazzal a mintával készít egy speciális padlóburkolatot a csempe.

Sima matt és fényes csempe 15x15 cm a fürdőszobában 57 árnyalatban

Ár: 1 968,82 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Az Arquitectos valószínűleg a legkedveltebb csempegyűjtemény egy kis fürdőszobához. Ennek oka a nagy mennyiségű szín és kis csempe mérete. A sorozat 57 tiszta árnyalatot tartalmaz: 27 hideg és 30 meleg. A gyűjtemény ideális nem csak otthoni belső terek, hanem kereskedelmi helyiségek számára is.

Az optimális gyártásnak köszönhetően a csempe nagyon könnyű és vékony, ezért ideális a falakon való elhelyezésre és a legkisebb helyiségekben is használható. Fürdőszobákhoz, öltözőszekrényekhez és zuhanyzókhoz, WC-khez és háztartási egységekhez alkalmas. Rendszeresen használják az építészek projektjei világszerte.

Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Santa Kerámia Twinstore boltjával, ahol megtalálható a befejezett projektek nagyméretű adatbázisa színes keverékekkel az Arquitectos fürdőszobákból.

A gyár speciálisan megerősített padlóburkolatot is gyárt a Nova Arquitctura kollekcióban, amely az Arquitectos sorozat színeihez igazodik.

Hogyan válasszuk ki a csempe méretét egy kis fürdőszobához és WC-hez

Itt nézzük meg egy kis fürdőszobát vagy WC-t, keresünk hasonló fotóelrendezéseket, mindent megteszünk. De az eredmény nem mindig ugyanaz, mint azt elképzeljük. Hogy a csempe lefektetése után a szoba kisebb lett, aztán éppen ellenkezõleg kényelmetlenül és hidegen tartott. Tehát hol van az ideális arc? Hogyan készítsük el és vegyük át a felületet, hogy a szoba ragyogjon, szerves legyen, kellemes legyen a szem számára és megőrizze az ergonómiát? Ez utóbbi különösen fontos a kis terek számára.

Valószínűleg mindent előre gondolt. Ezek nem üres szavak. Tekintse meg, hogy hány hibát el lehet kerülni a javítás során, miután minden apró dolgot átgondoltunk. De alapvetően nincs idő rá, nem akarok erőt adni és elpazarolni az idegeimet, és végtelen számításokba veszítek.

Ebben az esetben a tökéletes megoldás a professzionális tervezők megbízása, akik minden részletre átgondolják. Ne felejtsük el, hogy fel fognak jönni és másokat is végrehajtani fognak. Ezért itt, mint egyszer, az a mondás, amit jól akarsz működni, csináld magad.

fontos

Mi fontos minden szobában? Ez egy kellemes kombináció, nem csak a színek és anyagok, hanem a geometriában is. De az utóbbi esetében meg kell választani a befejező anyag méretét és alakját. Csak vegyünk példákat a kis fürdőszobákra és WC-kre (3-6 négyzet), és találjuk meg a dekoráció optimális méreteit is.

fürdőszoba

Ez egy hely vízkezelésre. Kezdjük elkezdeni az első lépést. Ez azt jelenti, hogy a felületkezelő anyagnak vízállónak és vízállónak kell lennie. Ezért a kerámia csempe nagyszerű megoldás. Most beszélhetsz a geometriáról.

Szűk hosszú

Ha a fürdőszoba nagyon keskeny és hosszú, akkor figyelni kell arra, hogy vizuálisan tágasnak kell lennie a szobának. Ehhez jobb, ha nem használsz kardinálisan sötét színeket. Ugyanakkor a csempe mérete is nagy lehet. És a falakon lévő nagy csempe sokkal olcsóbb lesz. A kevésbé hagyományos vonalak osztják a szobát, annál inkább fog tűnni. Ezért az optimális méret a kis fürdőszoba lesz csempe 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 és mások. Röviden, annál jobb. Ezenkívül nem szabad túlságosan komor, hiszen észrevettük. A világos bézs és a szürkés árnyalatok jóak, nagy burkolattal kombinálva érdekes képet nyújtanak.

Ilyen esetekben kívánatos a burkolólapok elhelyezése annak érdekében, hogy legalább enyhén kiterjesszék a teret. Mivel a hosszanti csíkok növelik a mennyezetet, vagy inkább a fal és a mennyezet hosszát. De semmiképpen sem javítja az átfogó képet.

szögletes

Ebben az esetben a csempe négyszögletes, nagyméretű: 45x45, 50x50, 60x60. Mindezek a méretek tökéletesen illeszkednek egy kis helyiségbe, és a helyes színes szimbiózis egy tágas terem hangulata lesz.

A mesterséges kő a dekoratív vakolat vagy az egyik fal dekoratív befejeződésével kombinálható. Visszaélés egy kis fürdőszobában, amire nincs szükségük. Ellenkező esetben a kis téglák adják a pince érzését, egy szűk helyet. A fürdőszobában örömet kell teremteni, és kellemes és pihentető légkörrel kell rendelkeznie, nem pedig bunkerrel.

mozaik

A fotó számos példát mutat a legkülönbözőbb mozaikokra. Valamilyen oknál fogva a legtöbb ember úgy véli, hogy ez az anyag ki kell alakítania az egész szobát, hogy végül apró, összetört, elaprózott képet kapjon. Ezért, a mozaikra apró csempe formájában, azt kell mondani, hogy jó a díszítés egyik eleme. Például az egész terem nagy csempeburkolattal van ellátva, és egy külön terület, például ahol van egy fürdőszoba, bélelt mozaikokkal. Ezután sem a megjelenés, sem a tér nem veszik el.

WC

Amikor a fürdőszobát összekapcsolják, minden sokkal könnyebb. A csempe méretének mérlegelése elég egyszer. De itt vannak gyakori esetek, amikor a két szoba különálló, és mindkettő elég kicsi. Aztán fel kell venni a célt és a WC-t. A csempe méretének itt is nagynak kell lennie. És a nem sötét színek kontrasztlapja jól néz ki. Általában egy kis WC egy keskeny és hosszúkás helyiség. Vizuálisan kiterjed egy nagy négyszögletes csempe, vízszintesen. Ha ugyanezt teszed, de függőlegesen, akkor nagy hangulatot érzünk, de ez még vizuálisan sem hagy további teret.

Egy másik megoldás egy nagy fotólap. Csak a telek legyen volumetrikus, például a tengerhez vagy a kerthez való hozzáférés. Ez vizuálisan hozzáadja a hangerőt. Ugyanez a hatás érhető el, ha nagy tükörlapot helyez el. Ezután a visszaverődés létrehozza a szükséges hangerőt, néhány méterrel.

Ennek eredményeként egy helyes következtetést tehet. Kis helyiségek esetén a kicsi csempe kellemetlen megoldás. A varratok miatt a fal vizuálisan csökken. És minél többet, a fal kisebb lesz. Ugyanez fog történni az egész szobában. Ezért nagyon fontos a nagyobb méret kiválasztása.

Egy másik fontos pont a fal mérése és a cserép felvétele, így nem kell vágni, és szigorúan megfogalmazza a fal szélességét. Ezután a cél sokkal finomabbnak tűnhet, létrehozhatja a kívánt hatást.