Legfontosabb > Fürdő

Csempezuhany: Tippek a szerelés + szétszerelésre

Azok számára, akik a gyors vízkezelést kedvelik a hosszú és lankás fürdőzésre, kiváló alternatíva van - egy praktikus zuhanyzó. Minimális helyet foglal el és a hely bármely részében elhelyezhető. A zuhanynak még egy hasznos tulajdonsága van - ez megmenti a vizet, ami fontos a nehéz időkben.

Sokan frusztráltak olyan gyári termékekkel, amelyek nem különösebben erősek és kiváló minőségűek, ezért inkább más lehetőségeket kedvelnek. Az egyikük csempézett zuhanyzó - megfizethető, gazdaságos, kényelmes és kényelmes.

Miért dushkabina a csempék - a legjobb választás?

Miért fejleszti ki az önállóan készített stand eredeti projektjét, ha kész felszerelést vásárolhat bármely vízvezeték-üzletben - egy teljes értékű standot, amely sok hasznos (első pillantásra) funkciót tartalmaz? Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a zuhanycsere módosításainak többségét egyszerűen nem használják, ha csak reggel vagy esti zuhanyt kell tennie.

Például nem mindenki érzi magát kényelmesen egy erős "trópusi" vagy lépcsőzetes zuhany alatt. Olyan funkciók, mint a Charcot zuhanyzása, ozonálása, finn szauna vagy gőzfejlesztő, szintén nem szükséges mindenki számára.

A visszajelzések szerint a hajtogatott üléseket gyakrabban használják, néha bekapcsolják a rádiót, de az ilyen lehetőségeket rendszeres kabinban lehet felszerelni.

A gyári kabinok mérete és formája nem mindig alkalmas a fürdőszobákra, különösen akkor, ha a fürdőszoba területe minimális, például 1,5 mx 1,5 m.

Milyen előnyei vannak a teljesen vagy részben kerámia burkolólapokból készült kabin előnyeinek? Az agyag alapú anyag biztonságos, környezetbarát és tartós. Nem elektromos áramot vezet és nem éget, ami szintén fontos, különösen akkor, ha a gyerekek használják a zuhanyzót.

Nagyon egyszerű gondoskodni a cserép- vagy porcelángyártmányról - meglehetősen egyszerű mosószerekről, ellentétben a speciális műanyag kabinok mosására tervezett formákkal.

A csempe a kabin építésének ideje alatt igazíthatja a falakat, eltakarhatja a hibákat, elrejti a kommunikációt. Különböző típusú kerámia elemek felhasználásával létrehozhat egy mini zónát, amely stilisztikailag nem különbözik a helyiség többi részétől, míg a műanyagból és üvegből készült modern kabinok alig illeszkednek a klasszikus belső térbe.

Egy kicsit hátrány. Egyikük elégtelen hangszigetelés, de ez a probléma egyszerűen megoldható további rögzítéssel a hangszigetelő réteg vagy szigetelés esztrich alatt.

A kerámiák mindig hűvösek az érintésre, de a zuhany alatt gyorsan felmelegszik a meleg víz hatása alatt, és a többi fürdőszoba felszerelhető "meleg padlóval". Amint látja, a hátrányok, ha szükséges, előnyöket válthatnak ki.

Hogyan készítsünk ilyen zuhanykabinot?

Ha úgy döntenek, hogy saját kezűkkel készítsenek egy zuhanyzóterületet, először válasszon ki egy helyet, és döntsön a raklap típusáról, mivel többféle fülke van:

 • házi készítésű pallet dobogóval;
 • raklap nélkül, létrával.
 • a kész palettával (akril, acél, sárgaréz, kerámia);

Ebből a megoldás függ a kezdeti szakaszban - a padló kezelését a helyiségben (hő- és hangszigetelés, esztrich, vízszigetelés, csőfektetés). Ha létrának szüksége van, további telepítési munkákra lesz szükség. Tekintsen két lehetőséget a zuhanyzó kabinjának egy csempeburkolat eszközéről: készítsen egy zuhanykabinot egy csempéről a saját kezével és egy kész palettával.

A gyárilag kész pallett helyett kényelmes, stabil és tartós raklapot készíthet betonon vagy téglákon, kerámia burkolatokkal. Feltételezzük, hogy a víz leeresztése a vízvezetékbe egy létra segítségével történik, és egy kis oldal az alap szélén megakadályozza a fürdőszobába való belépést.

Minden anyagnak (csemperagasztónak, habarcsnak) vízállónak kell lennie, és a betonpohár vízálló.

1. szakasz: Alapítvány előkészítése

Ez a szakasz a projekt egészétől és a padló felkészültségétől függ a további építéshez. Ha teljes átszervezésre van szüksége, elkezdjük a régi bevonat lebontását. Tegye újra a beton esztricheit, ne felejtse el a zajszigetelést. Hozzávetőleges alaprajz (alulról felfelé):

 • betonlap;
 • ásványgyapot, üveggyapot;
 • vízszigetelés (polietilén, tetőfedő vagy üveg);
 • beton esztrich.

A csövek hangszigeteléséhez speciális polimer membránt használhat.

2. lépés: A telepítési terület vízszigetelése

A felszíni felületet, amelyen a szerkezet található, gondosan kezeljük vízszigetelő anyaggal - ebben az esetben bitumenes habarcsot.

Ha van lehetőség, jobb, ha megállunk a modern, tartósabb és rugalmasabb készítmények - folyékony üveg vagy gumi, polimer-homok keverékek közül. Nem félnek a penész és a gombáktól, ami fontos a magas páratartalmú helyiségben való munka során.

Stage # 3: Alapítvány létesítése létrával

Az elkészített talajon feküdt a tégla alapja (helyettesíthető egy fémlemezzel). Az alapozás alatt felállítjuk a létrát. Fém- vagy műanyag termékek vásárolhatók a vízvezeték üzlettel. A létrák többféle változatát - száraz vízzárással vagy rendszeres szifonnal - válasszuk ki a funkciót és a mérett.

Tégla (lehetőleg vörös, vízálló) a padlóra fektetve, szabadon hagyva a létrát. A peremén egy kis perem, egy tégla mérete terjedt el, nem megfeledkezve a külső sarok ferdére (a biztonság és a helytakarékosság érdekében). Alaposan törölje le az összes rést cement-homok habarccsal.

4. lépés: Vízszigetelő raklap kialakítás

Ez a szakasz megismétli az elsőt. A folyékony vízszigetelés lefedi az emelt szerkezetet, anélkül, hogy csak a létra felszabadulna.

5. szakasz: Felületi szintbeállítás

A csempék megmunkálásához sima felületre van szükség, így a tégla kereten egy szintező keveréket alkalmazunk. Különösen körültekintő igazításra lesz szükség azok számára, akik normál méretű kerámia lapok helyett mozaikot használnak.

Az eljárás befejezése után szüneteltetnie kell - várjon, amíg a megoldás teljesen megszárad.

6. szakasz: Kerámia burkolólapok elhelyezése

A ragasztóoldatot közvetlenül az alkalmazás előtt készítik el, mivel korlátozott eltarthatósági ideje van. Kiválasztunk egy csempe ízlésének, de az egyetlen feltétellel - összhangban kell lennie a fürdőszoba belsejével, és nem szabad csúszni.

Ez lehet kerámia 30 cm x 40 cm, cserép 10 cm x 10 cm, mozaik, de vegye figyelembe, hogy nagydarabokat kell vágni, mivel a raklap területe kicsi (kb. 0,9 m x 0,9 m), és könnyebben lehet bevonni az oldalát a kerület mentén, kis méretű elemekkel vagy mozaikokkal, amelyek könnyen apró darabokra oszthatók. A csempe elhelyezésével emlékszünk a lejtőn a létra irányába.

7. lépés: Fugázás és tisztítás

Befejező szakasz - fugázás. A fürdőszobákhoz speciális simítólapokat használunk. Ha egy csempe világos árnyalatát használja, akkor használhatja a fehér habarcsot, de vegye figyelembe, hogy idővel árnyékot vált, mivel a csapvíz sok szennyeződést tartalmaz, amelyek nyomokat hagynak.

A habarcsot szivaccsal vagy gumihevederrel kell felhordani, majd gondosan dörzsölje és távolítsa el a felesleges mennyiséget. A csempeit nedvességet jól nedvesítő ruhával töröljük le.

Egy nap után használhatja a zuhanyozást, de jobb, ha 3-4 napig várni, amíg a ragasztó teljesen száraz és betöltődik. A bázis alján lévő zuhanykabin kiderült. A fülkébe történő átkapcsoláshoz telepíteni kell egy partíciót vagy ajtót. Kényelmes megoldás - dupla műanyag függöny, csúszó egymástól.

Üveg és műanyag üres szekrényeket értékesítenek a szupermarketekben, valamint a telepítésre vonatkozó utasításokat. Lehetőség van arra is, hogy a kabin kis méretű, kb. 1 m magasságú válaszfallal, illetve csempével vagy víztaszító szövet függönyével elkülönüljön.

Tusolószoba kész tálcával

Bárki, aki nem akar időt tölteni az alapítvány független elrendezésén, javasoljuk, hogy egy kész palettát vásároljon, és telepítse a csempézett kabinba. Ne feledje azonban, hogy a gyári termékek szabványos méretűek, így nem feltétlenül alkalmasak a projektre. Leggyakrabban alacsony oldalú akril vagy acél tálcák, amelyek nyílással rendelkeznek a kisütéshez.

Az akril termékek tartósak, könnyűek, megtartják a hőt. Költségvetési opciót vásárolhat - 3000 rubelről 5000 rubelre (Kína) vagy drága, 35 000 rubelre (Belgium, Németország, Olaszország, Lengyelország, Csehország, Svájc). A drága fal- és sarokmodellek tartósak, ráadásul egy létrával vannak ellátva, általában a sarokban.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az acél raklap a legolcsóbb. Ezek részben jó, amikor a kínai vagy portugál termékek értéke 2-2,5 ezer rubel. Azonban a német berendezés sokkal drágább - akár 50 ezer rubel. A legdrágább modellek a fajansztól, áruk eléri a 200 ezer rubelt.

A gyári raklap alatt lévő fülke ugyanúgy készült, mint a független konstrukcióhoz - először a padló egy részét kell feldolgoznia, vízszigetelést kell készítenie, kommunikációt kell hoznia. Ha a csempe nincs fektetve, akkor ebben a szakaszban kell a falat átlapolni.

Közvetlenül a telepítés előtt egy csatornacsatorna van felszerelve. Ideális esetben a kabin alatt kell lennie a csövekkel, a második, nemkívánatos lehetőség - a falon, de a padlón. A csövek, adapterek és csatlakozóelemek szerelése ne felejtse el a megbízhatóságot, és használjon gumi tömítést és szilikon tömítőanyagot.

A raklapot szigorúan az utasításoknak megfelelően szereljük fel. Általában el kell kezdeni a lábak magasságának beállítását (ha rendelkezésre állnak) és a szigorúan vízszintes beállítás. A raklap lejtését a gyár gyártási technológiája biztosítja.

A legolcsóbb modelleket a lejtés figyelembe vétele nélkül 0,5-1 cm-rel önállóan kell billenteni, majd a csatornacsatornához csatlakoznak és behelyezzük a helyüket, biztosítva a kifolyást kívülről. Üvegajtók vagy műanyag redőnyök beszerelése - a végső szakasz.

Az eredeti kabin a fürdőszoba belsejében

Már említettük, hogy a csempékből készült fülke, ellentétben a vásárlási lehetőségekkel, tökéletesen illeszkedik minden belső térbe - hagyományos vagy ultramodernek.

A nemes klasszikusok soha nem járnak stílusban. A zuhanykabin kialakítása teljes mértékben összhangban van a többi belső - befogott barna és bézs árnyalattal, elegáns bútorokkal, drága kiegészítőkkel.

A kabin kialakításakor a csempe minden lehetséges - még a kerámia mennyezet is. Az ötlet érdekes, de óvatosságra van szüksége: a mozaikozáshoz a legtartósabb ragasztót válasszuk!

A fürdőszoba nagy felvétele lehetőséget nyújt arra, hogy valósággá alakítsa át a legcsodálatosabb projekteket. Miért ne hagyja a kabinat hagyományosan, a sarokban, de a szoba közepén?

Mi a teendő, ha nem szereted a terjedelmes struktúrákat és értékelni minden centiméter szabad területet? A tusoló sarok egy finom kerámia mozaik a tengeri színekben és egy súlytalan függöny.

Végül, tippek mozaik készítéséhez szakembertől:

Fürdőszoba zuhanyzóval - 100 fotó a modern design új termékeiből

A fürdőszobákban zuhanykabinok egyre népszerűbbek az utóbbi időben.

Nem annyira fontos, hogy egy magánházban vagy egy lakásban lakik-e, és szinte minden szobában elhelyezhetsz és stílusosan díszíthetsz egy zuhanyzót. Az egyetlen különbség a fürdőszoba felvétele.

A magánházak mindegyike egyszerű - a tágas szoba lehetővé teszi, hogy sok design ötletet testesítsen meg, megfelelően berendezzen berendezéseket és tartozékokat.

A lakások sokemeletes épületek, mint általában, kis méretű fürdőszobák - ott külön fürdőszobát találnak ritkábban.

De mi van a kis apartmanok tulajdonosai, akik a legutóbbi divatirányzatoknak megfelelően terveznek egy zuhanyzós fürdőszobát? A kérdésre adott válasz ebből a cikkből megtudhatja.

Zuhanykabin a fürdőszobában - válaszd ki a megfelelőt!

A fürdőszobában lévő zuhanytálca felállításának előkészítésében valószínűleg már volt ideje némi érdekes modellek megtekintésére.

Azonban nem kell sietni a vásárlás - sietve beszerzett standot, egyszerűen nem illik a méret a fürdőszoba. Ezért először meg kell mérni azt a helyet, ahol azt tervezi, hogy azt a legközelebbi milliméterre telepíti.

A következő lépés a fürdőszoba zuhanyzójának kiválasztása. Különbözőek a színek, az alak, az anyag, amelyből készült a keret és a raklap - ezek mind nagyon fontos pontok, amelyeket nem lehet megfigyelni.

Nem csak a teljes fürdőszoba megjelenése, hanem az elköltött pénz mennyisége a választott jellemzőktől függ. Két fő struktúrát veszünk figyelembe:

Nyitott zuhanyzók. Ez a design csak egy raklapból és egy oldalfalakból áll. A fülke nem rendelkezik különlegességekkel - egyszerűen nincs szükségük erre. Ez a legelterjedtebb zuhany a fal mellső falai által.

Zárt zuhanykabinok. Ez a design tökéletesebb, mély tálcával és tetővel van ellátva, falakkal védve minden oldalról. Gyakran az ilyen dobozok többfunkciósak, lehetnek négyszögletesek, kerek vagy háromszög alakúak.

A kompakt és elegáns design zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát kínál

Korlátozott térbeli körülmények között az összes használt elemnek és elemnek a lehető legegyszerűbbnek és mobilnak kell lennie.

Vegyünk néhány ötletet a zuhanyzók optimális elhelyezésére egy kis fürdőszobában:

Kombinált fürdőszoba, minimális helyiséggel. Általában a szoba ilyen kis területe csak a fürdőszobának van fenntartva.

Ha azonban professzionálisan közelíti meg a problémát, még egy kis szobában is mindent megtesz, amire szüksége van. Ennek az eredménynek a eléréséhez a legegyszerűbb zuhanykabinat kell választanod, anélkül, hogy további részek vagy speciális funkciók lennének.

A raklap legyen sekély és a falak átlátszóak legyenek. Ellenkező esetben a torlódás benyomását keltheti. A fülkével szemben lévő tükör kis helyigényt fog játszani - vizuálisan szélesebbé teszi.

A szoba kihúzása a WC és a fürdőszoba megfelelő kombinálásával. A helyiség növelésének leghatékonyabb módja az, hogy az egyik a két szoba közül. A falat, amely korábban megosztotta a fürdőszobát, kiválóan felosztja az újonnan kialakított szobát, ha nem teljesen lebontja.

További információk itt:

A tervezés egy ilyen fürdőszoba, gyakran meleg színeket. Az eredetiség hozzáadásához a belső térbe több színárnyalatot is használhat.

A zuhanytálca a legáltalánosabban telepíthető - amennyire csak lehet, a szabad hely megőrzése egy ilyen helyiségben sokkal fontosabb, mint a kabin kiegészítő funkciói. A sima átmenetek és a lekerekített formák előnyben részesítését - ez jelentősen lágyítja a belső térben.

Fürdőszoba hideg, hideg színekben. Egy ilyen szoba első pillantásra nem tűnhet nagyon kedvesnek, de még ebben is van egy szeszélyes és tervszerű ötlet.

A szürke, fehér és bézs falak, padló és mennyezet a szigorú és formális stílus jegyei. Ebben a fürdőszobában nem talál otthoni kényelmet, de nem szabad itt lennie.

Az ilyen belső tér a fogadó pontosságáról és hatékonyságáról beszél. Ennek a tervezési lehetőségnek kétségtelen előnye, hogy képes választani és telepíteni egy nagy zuhanykabinat, amely számos további funkcióval rendelkezik.

További információk itt:

Zuhany a fürdőszoba belsejében "Hruscsov" típusú. A Hruscsov régi lakásokban lévő fürdőszobához fenntartott szoba nem nagy, de még a tulajdonosok kívánságainak figyelembe vételével is optimalizálható és díszített.

A zuhanyzó egy ilyen helyiségben a legtöbb helyet foglalja el. Ezért a dekoráció és a dekoráció kell választani a világos színeket - vizuálisan növeli a felvétel a fürdőszobában, és nem tűnik túlságosan zsúfolt. A félkörös homályos zuhanyajtók bezárják a fal egy részét, ami miatt a szoba nagyobb lesz.

Kicsi, de elegáns fürdőszoba zuhanyzóval. Valószínűleg úgy tűnik számodra, hogy a szoba apró méretei nem engedik meg magának, hogy egy olyan fürdőszobai fürdőszobát tervezzen, amelynek tetőtéri zuhanyzója van? Ne felejtsd el - a térség illetékes zónája csak csodákat tesz!

A sarokban levő zuhanykabin nem sok helyet foglal el, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó helyet éjjeliszekrények, törölközőtartók, és még egy mosógép felszerelése is használható.

A falak befejezéséhez két kontrasztos színű kerámia csempe használható. Ez a technika minden bizonnyal vonzza a szemet, és a belső tér különlegessége lesz.

További információk itt:

Mi számíthat minket?

A beltéri zuhanykabinok szinte mindig több kiegészítővel rendelkeznek. Közülük:

 • Megvilágítás (az atmoszféra intimitását hozza létre, amely lehetővé teszi, hogy ne használja a fővilágítást a fürdőszobában, kromoterápiás hatással bírhat);
 • Aromaterápia (a fülke töltse meg kedvenc ízvilágát);
 • Borzalmas eső (hihetetlen teljesítményű vízsugarak áthaladnak egy speciális fúvókán);
 • Kontraszt lelkek (a hőmérsékleti körülmények gyakori változása energizál és pozitív hatást gyakorol a munkaerőre);
 • Fürdõ (a kabinban a páratartalom a maximumra emelkedik, és a hõmérséklet 40-60 fok között mozog)

Amint látja, ha professzionálisan megközelíti a belső tér kialakítását a fürdőszobában, akkor nemcsak a zuhanykabinhoz illeszkedik, hanem számos más fontos részlethez is.

Kedvenc modern zuhanyterme hosszabb ideig tart, ha nem veszi az időt a helyiség megfelelő előkészítésére, és előre megfontolja az összes részletet.

Miután meghallgatta a mi tanácsunkat, egy kényelmes és hihetetlenül elegáns szobát kapunk, ahol a forró fürdőben fürödhetünk és élvezzük a frissítő zuhanyzót.

A zuhanyzós fürdőszoba sikeres kialakítása (64 fotó)

Segít felvenni egy fürdőszoba design fényképet, egy kis méretű fürdőszobát - ez elég bonyolult dekorációs helyiség, de stílusos és funkcionális is lehet. A kész belső terek példái nélkülözhetetlen segítők lehetnek: ihletettek, részlegesen vagy teljes mértékben kölcsönözhetők.

Belső lehetőség a zuhanyzós fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása Hruscsovban meg kell felelnie bizonyos szabályoknak. A jó belső mindig a szín, a világítás és a bútorok elrendezésén alapul. És csak az összes komponens megfelelő kombinációjával kaphatsz tisztességes eredményt.

A könnyű és színes játék egy kis fürdőszobában

A dizájn területén szerzett szakemberek és a belső tetszetősök kedvelői nem fáradtak meg újra a színes megoldások szerepét. Valójában a helyesen megválasztott és kombinált árnyalatok szó szerint átalakítják a szobát. A megfelelő választás érdekében ne feledkezzen meg a szín befolyásolására vonatkozó alapvető szabályokra a szoba méretének és arányának vizuális érzékelésével kapcsolatban:

 1. A hideg hangok mindig határokat terjesztenek. Egy kis fürdőszoba tágasabb lesz. De a hideg árnyalatok nem mindig nyereségesek. Például halványkék és halványzöld hangok gyakran emlékeztetnek a szovjet designra. Kiváló alternatíva lesz a közelmúltban népszerű árnyalatok: menta, smaragd, hideg szürke.
 2. Meleg árnyalatok csökkentik a helyiséget. De segítenek kisimítani a fürdő nedvességét és hidegségét. A tér csökkentésének hatása nem volt túl feltűnő, jobb választani az aktív hangzás mértékét. Vanilla, meleg bézs - nagyszerű megoldás. A fényes hang, mint egy mandarin, nyomást fog gyakorolni a pszichére.
 3. A fehér egy univerzális szín, amely minden szobában használható, akár egy Hruscsovban vagy egy penthouse-ban. Ez a szín mindig a tisztasághoz, a frissességhez és a tágassághoz kapcsolódik. És a közhiedelemmel ellentétben a szennyezés sokkal kisebb, mint a fekete vagy a csokoládé. Fehér lehet mindenütt vagy ékezetes.
 4. A színek egyesítésével vizuálisan nagyobb méretű fürdőszoba alakítható ki. A mennyezettől a mennyezetig (a mennyezet közelében) a sötétig (közel a padlóhoz) a hangszórót "felemeli" a mennyezet. A kontraszt vízszintes sávja tágasabbá teszi a szobát.

És ne felejtsd el a fény hatását. Egy tipikus fürdőszobában nincs természetes fényforrás a lakásban, és a napsugarak mindig tágasabbá teszik a szobát, és a hangulat meghívja. A természetes fényt mesterségesen cserélje. A lámpáknak sokat kell lenniük. A minimális mennyezet és a tükör két oldala. Kívánt esetben a reflektorok a szekrényekhez is felvehetők.

Hogyan válasszunk és telepítsünk zuhanyt. videó

Sok bútor - kevés hely

Természetesen minden tulajdonos azt akarja, hogy mindent egy szerény négyzetméterre szereljen fel, míg egy kis fürdő design stílusos és eredeti. Amennyire csak lehetséges, célszerű a terület racionális eloszlását használni.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megnöveljék a fürdőszobát - kombinált fürdőszobát hozzon létre.

Ezután a hiányzó négyzetmétereket "ellophatják" a mosdóból. Ha ez a lehetőség nem megfelelő, alternatív megoldásokat kell keresnie.

Számos mód van a szabad terület mennyiségének növelésére:

 1. Hagyja el a fürdőt a zuhany mellett. Az üres helyre mosógép vagy mosodai kosár lesz.
 2. Minden szekrény, hogy keskeny és magas, vagy teljesen csuklós. Tipikus kis fürdőszoba általában nem büszkélkedhet rengeteg tárhely, de hiába. A sekély fali szekrények nem csak a tükörben, hanem a tér kerületén fogják megoldani a helyhiány problémáját. A keskeny mólón pedig telepítheti a házat.
 3. Válasszon funkcionális modelleket. Jobb lesz elhagyni a "tulipán" típusú mosogatót, talán az előnyei vannak, de a kiegészítő lábazat egy kis fürdőszobában sokkal fontosabb.
 4. A bútorok homlokzata a falak színében. Ez a trükk egy 5 négyzetméteres vizuálisan nagyobb helyet biztosít. Kap egy tágas fürdőszobát.
 5. Ergonomikus alak. A drága centiméterek megtakarítása segít a bútorok és a vízvezeték-rendszerek között, amelyek megismétlik egymás formáját. Ebben az esetben nem szükséges elhagyni a nem funkcionális réseket. Egy kis fürdőszobában, melynek területe akár 5 négyzetméter, az ilyen területek jelentősen megtakarítanak helyet.

Amikor bútorokat és vízvezetékeket rendeznek be a szekrényben lévő fürdőszobában, akkor a "lehetőleg szükséges" elvnek kell vezérelnie. Jobb, ha minden olyan elemet kivesszük, amelyet el lehet dobni a szobán kívül, és kiválaszthatjuk a szerény méretű és rendes formájú bútorokat. És akkor a kis fürdőszoba kialakítása elegáns és funkcionális lesz. A kicsi, hogy a frissített fürdőszoba a Hruscsovban leírhatatlan varázsa. A legfontosabb dolog - ne vigye el a már szűk helyiséget.

Hasznos tippek és trükkök

De nem minden ajánlása szakértők tervezése egy fürdőszoba 3 négyzetméteres lehet végrehajtani egy amatőr. Fókuszálhat az érzelmeire, vagy a win-win lehetőségekre gondolhat. És függetlenül attól, hogy ezek a gondolatok mennyire térnek vissza.

 1. A tükrök mindig és mindenütt kiterjednek a térre. Ne félj az anyagtól. Ezzel ötméteres mesterművet hozhat létre.
 2. Nagy méretű terem csökkent. Számos gyártó gyűjteményében bemutatott nagy virágok vagy geometriai formák csak tágas fürdőszobákhoz alkalmasak. A 3 négyzetméteres fürdőszoba kialakításához túlságosan tolakodóak.
 3. A négyszögletes csempe vízszintes elrendezése mindig kiterjeszti a helyet.

A kb. 3 vagy 5 négyzetméteres területű fürdő kialakítása rendkívül nehéz. De semmi sem lehetetlen. A fantázia, a vágy és hasznos tippek segítenek egy 3 vagy 5 négyzetméteres, eredeti és egy eredeti fürdőszoba elkészítésében.

Fürdőszoba zuhanyzóval

A fürdő tervezett javítása gyakran átalakul. A kényelem megteremtése érdekében bővítse ki a használható területet, modernizálja a helyzetet, sokan elutasítják a szabványos nagyméretű fürdőszobai modellt az ergonómikusabb kialakítás érdekében. Különösen fontos a fürdőszobai tervezés kérdése kis zuhanyzókonyhával.

A gyönyörű, funkcionális modell kiválasztása a csata fele. Harmonikusan illessze be a rendelkezésre álló helyre, hogy hozzon létre egy szerves fürdőszobai tervet - ez nem könnyű feladat. A zuhanykabin kulcsfontosságú szerepet játszhat a belső térben, vagy egyszerűen kiegészítheti bármelyik formatervezést.

Miért szeretne zuhanyozni?

A zuhanyzó jelenléte előfeltétele bármilyen fürdőszobának. Nehéz elképzelni az ellenkezőjét. A lakástulajdonosok egyre inkább a teljes fürdőszobába járó zuhanyzókat preferálják a standard fürdőszobák helyett.

Nem szándékosan célul tűzték ki e technikai eszközök népszerűségének tendenciáját, mert számos jelentős előnnyel különböztetik meg őket:

 • A vízkezelés hatékonysága. Egy klasszikus tál jelenlétében jelen van a zuhanyzó, amelyet gyakrabban használnak a fürdőszobában. Itt a függőség közvetlenül arányos az időköltséggel. Néha a mindennapi zűrzavar jelentősen korlátozza a vízkezelések időtartamát. Zuhanyzást sokkal gyorsabban.
 • Vízforrások megtakarítása. A zuhany használata jelentősen csökkenti a víz költségeit. A kabin nem kell nagy mennyiségű vizet tölteni. A keletkező erőforrás nyomása szükség szerint szabályozható. A mosási folyamat időtartama kicsi.
 • A hasznosítható tér növelése. A zuhanykabin egy istenszobás kis fürdőszoba. A kompakt modellek használata jelentősen megtakaríthatja a helyet.
 • Biztonságos használat. A tálca tálca csúszásgátló bevonatainak használata lehetővé teszi, hogy beszéljen a vízkezelés során a sérülés kockázatának minimalizálásáról.
 • Funkcionalitás. A legfrissebb fejlesztések lehetővé teszik, hogy választani tudjanak a javasolt modellek sokasága között. A kabinok felszerelése mindenféle kiegészítővel kielégíti a legigényesebb vevő igényeit.
 • Esztétika. A gyártók gondoskodnak a zuhanyzók megjelenéséről. Az ergonomikus, eredeti kialakításnak köszönhetően egyedülálló légkört teremthet, amely érdekes tervezési ötleteket testesít meg.

A zuhanykabin, amely meglehetősen súlyos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, gondos karbantartást igényel. A tapintó felületek, az illesztések rendszeres tisztításra szorulnak, különben a tervezési esztétika gyorsan elveszíti a szükséges fellebbezést.

Zuhanykabinok

Készüljön fel a fürdőszobába a zuhanykabin felszerelésével, először is meg kell találni egy olyan modellt, amely megfelel a követelményeknek. A választás nagyszerű, súlyos megközelítést igényel, alapos tanulmányt a hasznos jellemzőkről.

Bármely zuhanytálca olyan kialakítás, amely korlátozza a mosás helyét. Hagyományosan a modelleket nyitott, zárt részekre osztják.

Nyitott zuhanyzók

Az ilyen modellt gyakran zuhanyzóként hívják. Fel van szerelve oldalfalakkal, de nincs saját alapja, hátsó paneljei. Függesztett modell közvetlenül a falakhoz, a fürdőszoba mennyezete, amely folytatásaként. Nyitott zuhanyzó gazdaságos, általában csak a legszükségesebb funkcionalitással rendelkezik, nem csillogó.

Az ilyen modell telepítése előkészítő tevékenységeket igényel. A kötelező feltételek vízszigetelést végeznek, a fürdőszoba fő felületének kiegyenlítése: a padló, a falak, a mennyezet.

További intézkedésekre van szükség a jövő zuhanyzónájának szorításával. Nagy pontossággal végzett munka. Még egy elhanyagolható szakadék is rendszeresen felboríthatja a tulajdonos szivárgását, a víz felgyülemlése a zuhanyzóteret kívül. Hiányos vízszigetelés hiányában ez szomszédos problémákkal teli.

A tervezés a legegyszerűbb, így a funkciókészlet rendkívül korlátozott. A nyílt zuhanykabin felszerelése kizárólag a szoba sarkában vagy egy résszel történik. Lehetőség van arra, hogy ilyen kabin modellt közvetlenül a fürdőszoba padlójára telepítsenek. Helytakarékos, pénzeszközök biztosítva.

Az átlátszó belső ajtókkal ellátott tágas zuhanykabin jelentősen felszabadíthatja a helyet, és létrehozhatja a könnyedség, a súlytalanság és az elegancia hatását. A felhasználás hatékonysága, a vizuális tér fontos a korlátozott terek számára.

A raklap hiánya magas színvonalú vízszigetelést, a berendezés leeresztő csatornáját igényli. Ezek a lépések "elfogyasztják" a szoba magasságának néhány centiméterét. Különös figyelmet kell fordítani a csempék megválasztására a padlón. A csúszásgátló lehetőségek a legelőnyösebbek.

A leeresztett létra jobb minőségű rozsdamentes acélból készül, így tovább tart.

Zárt zuhanyzók

A zárt kabin vagy zuhanykabin különálló szerkezet, saját falai, padló és mennyezet. A modell funkcionalitása, szorossága garantált jellemzői. A zuhanytálcák különböző anyagokból készülnek, méretük, formájuk szerint, további tulajdonságok rendelkezésre állásától függően.

A kabinos raklap mélységben változik (3-45 cm), a következőkből áll:

Az akrilból készült paletták a legnépszerűbbek. Könnyűek, tartósak, megtartják a hőt, nem veszítik el színüket. A fém keret jelenléte merevséget biztosít. A karcolások, egyéb kisebb hibák a működésben egyszerűen kijavítják egy speciális pasztával.

Az öntöttvas nehéz, de jól megtartja a hőt. Az acél sok vizet okoz a folyó áramlásából. Mindkét változat zománccal van bevonva, amely túlzottan érzékeny a mechanikai sérülésre: zsetonok, karcolások. A kerámia higiénikus, minimális erőfeszítést igényel. A hideg felület, a törékenység jelentősen károsítja a tulajdonságokat.

A falak, ajtók ütésálló üvegből, akrilból készülnek. Nyitott, csúszó, csuklós módon. A görgős síntípusok tömörek, nagy a feszességük. A swing ajtók további helyet igényelnek.

További jellemzők zárt zuhanyzók

A kiegészítő funkciók számos jelentős előnyhöz juthatnak:

 • Whirlpool;
 • aromaterápiás;
 • fürdő;
 • Trópusi eső;
 • Kontraszt zuhany;
 • színterápiás;
 • szellőzés;
 • Hangvezérlés, telefon, rádió;
 • Világítás, tükrök, polcok, adagolók, ülések, karfák stb.

A hidromasszázs funkció a legkeresettebb. A fúvókák által biztosított víz rugalmas sugárzása, elősegíti a relaxációt, javítja a vérkeringést, az anyagcserét, elősegíti az elhízás, a cellulitisz elleni küzdelmet. Óvintézkedéseket kell mutatni rákos hipertóniás betegek esetében a krónikus patológiás megbetegedések időszakában.

A hidromasszázs függőleges, vízszintes. A vízellátást a speciálisan elhelyezett fúvókák végzik. Lehetőség van arra, hogy szabályozzák a patakok nyomását, a levegőt. A fúvókák száma, a szabályozási képesség a hidromasszázs eljárások minőségéről szól. A megvásárlással mindig tisztázni kell a forgatás, a fej, az irány beállítását, a kiváló minőségű szűrők rendelkezésre állását.

A fürdő funkciója viszonylag alacsony vízhőmérsékleten magas páratartalom létrehozásával érhető el. A gőzfejlesztő a legkisebb részecskéket egy ventilátorral osztja el, miközben fürdő mikroklímát hoz létre. A funkció csak a csövekben lévő bizonyos nyomás hatására működik.

Aromaterápia kellemes szagot bocsát ki a fülke kerületén. A trópusi eső eloszlatja a legkisebb vízcseppeket, segítve ezzel a stressz enyhítését. A kontraszt zuhanyzat váltakozik a forró, hideg vízfolyásokkal, stresszmentességet nyújtva, a szervezet testének megeresztéséhez. A krómterápia LED-es megvilágítással tompítja a vizet. A színérzékelés segít a test javításában.

Számos egyéb hasznos funkciót választanak a személyes igények szerint. A zárt zuhany számos tulajdonságát egyszerűen nem használják a tulajdonosok, ezért jobb, ha előre meg kell választani a szükséges készletet.

A lehetőségek sokfélesége szükségessé teszi a villamosenergia-ellátást. Jobb, ha külön vonalat rendelhet egy kötelező földeléshez.

Kis fürdőszoba zuhanyzóval

A rendelkezésre álló hely befolyásolja, hogy melyik fürdőszobai belsőépítészeti kialakítás a zuhanyzás előnye. Talán a korlátozott hely a teljes fürdőszoba elutasítását jelzi, vagy egy kicsit kompaktabb modellt.

A szerény méretű szobák esetében előnyös a zuhanykabinok kiválasztása. Kiderül, hogy sok helyet takarít meg, lehetőség van egy klasszikus fürdő és WC befogadására. Egy nyitott zuhanyzó egy szögletes helyre van felszerelve, ami rendszerint kevés. Ha a fürdőszobát kombinálják, talán a tér elrendezése jobb lesz.

Megfelelő méretű rés jelenléte lehetővé teszi, hogy zárt kompakt modellt készítsen. A meghatározó tényező a szükséges kommunikáció összefoglalásának lehetősége. Ügyeljen arra, hogy a modellt csúszó típusú ajtóval vegye figyelembe.

A kabinok átlátszó lehetőségei vagy a világos színekkel festettek. Így a tér kevésbé terhelt, a könnyű árnyalatok adják a hangerőt. A paletta jobb az átlagos mélység kiválasztásához. Ő képes megbirkózni a fő funkciója, nem terheli a belső tér.

A kis fürdőszoba díszítése könnyebb a könnyű anyagok szállítására. A sötétebb padló, az alsó végtagok és a nagyon könnyű középső, felső határok kombinációja alacsony kontrasztú határral elválasztva egy kis tér klasszikus tervezési modellje.

A tükör jelenléte - előfeltétel. A fényvisszaverő felületek képesek a tér bővítésére. Még a mennyezet is tükröződhet, de jobb a filmet előnyben részesíteni, mivel nem hordoz veszélyt.

Ha elutasítja a klasszikus fürdőt, és zuhanyozni szeretne, akkor választhat valamit: egy zuhanyzóval ellátott fürdőszobával. Úgy néz ki, mint egy rendes kabin. A fürdőszobát zárt képernyővel is felszerelheti a síneken.

Tágas fürdőszoba zuhanyzóval

A hatalmas térrel rendelkezők lehetővé teszik, hogy tájékozott döntést hozzanak. Teljesen összpontosítson a zuhanykabin tervezésére, a fürdőszoba belsejébe.

Itt nem kell feláldozni a szükséges elemeket egy kényelmes fürdőszobában, hogy elférjen a többfunkciós fülke. Azonban gyakran egy nagy fürdőszobában zuhanyzó is el van helyezve a sarokban. Ez a hely kényelmes, a legjobb ergonómia. A racionális térhasználat mindig sok további lehetőséget kínál.

Az önálló monoblokk beszerzésének lehetősége a tágas fürdő jelentős előnye. A külön zuhanykabin számos jelentős előnnyel rendelkezik. A kiegészítő funkciók széles választéka diverzifikálja a vízkezeléseket, továbbá gondoskodik a szépségről és az egészségről.

A tágas zuhanykabin kiválasztásánál nem csak a használat racionalitására, hanem a fürdőszoba belsejébe való kompetens elhelyezésre is gondolni kell. A korlátlan hely jelenléte lehetővé teszi, hogy a készüléket ne csak a sarokba, hanem a fal peremén vagy akár a közepén is elhelyezzük.

A fürdőszoba jelentős területe lehetővé teszi, hogy szabadon rendezze az összes elemet. Itt jobb, ha igénybe vesszük a tér területi megosztását. A vízügyi eljárások helyének meghatározása, a készletek, a fürdőszoba és a fürdőszoba tárolása. A nagy helyek lehetővé teszik, hogy a kanapét, székét szabadon befogadja.

A zuhanyzós fürdőszoba kialakításának jellemzői

A jó belső fürdőszoba zuhanyzóval könnyebb létrehozni a tulajdonosok számára egy jelentős alapterület. Mindenesetre minden lehetséges lehetőséget fel kell gondolni, méréseket, számításokat kell végezni. A projekt kidolgozása nagyban megkönnyíti a feladatot.

Lehetőség van racionálisan egy kis helyiség használatára, és egyidejűleg harmonikusan illeszkedni egy zuhanykabinba a belső térben. Előzetesen meg kell nézni a meglévő opciókat, a tervezést, meg kell adni a méretét, a telepítés lehetőségét.

Döntse el, milyen elemek lesznek a szobában, konfigurációs helyükön. Végül is, a zuhany minden esetben elegendő helyet foglal el. Megfelelő megközelítést kell biztosítani a mosogatóhoz, a mosógéphez, a szekrényhez és a WC-hez. A kazán, a törölközőmelegítő jelenléte és elhelyezkedése szintén fontos.

Az autonóm modellek több helyet igényelnek, és nehezebb beléptetni őket. A tervezést alaposan át kell gondolni, hogy hasonlítsuk össze a cukorkát a szoba tervezett képével. Az általános háttérrel nem sikerült ilyen modellek kissé nevetségesnek tűnnek. Mint egy űrhajó a tiszta mező közepén.

Előregyártott modellek, amelyek magukban foglalják a fülke hátsó falának hiányát - ez helyhez kötött, csempézett, a belsejébe sokkal könnyebb. Ha a fülke áttetsző, bármilyen formában szervesnek látszik. A színes keret nehezebb a zuhanyzós fürdőszoba kialakításának általános témáját fenntartani. Meg kell próbálnunk felvenni a befejező anyagokat, hogy illeszkedjenek vagy egyet válasszanak.

Kivitelezés, javítás, tervezés

A fürdőszoba stílusának megválasztása során meg kell határozni a fő feladatot - csendes relaxációt vagy energiafeltöltést. A hely világos, nyugodt, klasszikus vagy világos, dinamikus. Stílus kiválasztásakor jobb, ha a modern trendek irányítják, hiszen a zuhanykabin friss, és klasszikus tervezéssel legyőzni sokkal nehezebb. Minimalizmus, hi-tech, modern tökéletesen kombinálva a kis terekkel. Egy nagy helyiségben tetőtéri, klasszikus vagy barokk stílusú.

Kommunikáció jobb elrejteni a falon, és ha a fürdőszobát kombinálják - csökkenteni az általános dobozba. A doboz gipszkartonból készül, és ablakot nyitott ajtónyílással. A kommunikációval ellátott szekrény díszíthető a közös belső vonalhoz való csatlakozással. A dobozon lévő polcrégió létrehozásával tovább megoldhatja a kis tárgyak tárolásának kérdését.

A vízvezeték szokatlan formák és színek kiválaszthatja az eredetiséget. A legfontosabb dolog, amely a nem szabványos kiválasztásra illeszkedik az általános tervezésbe. A kerámia burkolólapok és mozaikok kombinációja frissítheti a belső teret. A befejező anyagok bármilyenek lehetnek, a legfontosabb, hogy kielégítsék a nedvességállóság, a higiénia követelményeit.

A zuhany nem luxus, hanem szükségszerűség. A zuhanyzókamrával felszerelt fürdőszoba funkcionális, gyönyörű, minden modern igény kielégítésére. Különböző modellek találják menedéküket bármely területen, mindenféle formatervezésben. A fürdőszobában lévő zuhanykabin jelenléte elősegíti az élet könnyebbé tételét, könnyebbé téve önmagát.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval: 14 árnyalat és 103 valódi fotó

14 árnyalatot azonosítottam, amiket egy zuhanyzós fürdőszobában tervezned kell. Jóllehet jobb a pilótafülke megtagadása. ő a múlt relikviája. Mindent rendezünk példákkal és valódi fotókkal.

Tervezési árnyalatok

 1. Ez egy zuhany - szar. A zuhanytartományt csempéről függetlenül kell megtenni.

 • Ami a pénzeket illeti, a zuhanyzópálya ára megegyezik az önkonstrukcióval, tehát az elsőben nincs értelme.
 • A legolcsóbb lehetőség egy egyszerű zuhanyzó sarok. Tervezés szerint a fürdőszobája jobb, mint egy díszes kínai, és ez egy fillért jelent, ezért van értelme.

 • Az apartmanok a zuhanyzó bejáratánál mindig egy lépés. A szennyvízelvezetéshez meredekség szükséges, és minél messzebb van a szennyvízcsatornától, annál nagyobb a raklap elhelyezése.

 • A leeresztő zónában lévő padlónak lejtése szükséges. A szokásos csempéket koptathatja, de ehhez költséges (100 dolláros) téglalap alakú létra szükséges. Vagy egy olcsó négyzetlétra, majd készítsd el a padlót és a meredek mozaikot.

 • Cserép a nedves zóna a falon, hogy nem fehér vagy világos. Kívánatos kontraszt. A padlón a szín nem fontos.
 • A habarcs színe szürke. A fehér szennyezett, feketére fehér foltok lesznek a kiszáradt vízből.

 • A különböző típusú csempék kombinálásakor csak a belső sarkoknál kell különböző csuklókat kialakítani, majd a fürdőszoba belseje holisztikus és természetes.

 • Ha rossz a víz a házban (fehérítőszer és sok oldott só), akkor jobb, ha fekete üvegtáblákat kapnak az ajtókhoz és a falakhoz. Lehetséges és áttetsző, csillogó tónusú. Bent benne lesznek fehér üledékek, de kívülről nem lesz látható. A színezett fehérnek kopottnak tűnik. Fekete - normák.

 • A termosztatikus keverő ideális a zuhanyozáshoz. A fürdőszobában a víz keveredik, a rezgések ki vannak simítva, és a zuhany alatt úgy érzi, hogy a hőmérséklet azonnal megváltozik a testedben.

 • Elég nagy magasságú az üvegajtó 190 cm-re - a permet nem megy.
 • A mennyezet a fürdőszobában, még a zuhanyzó területén is nyújtható. Nincs probléma ezzel, a legfontosabb dolog nem az, hogy lámpát készítsenek, vagy használják az IP67 védettségi fokkal.

 • Gondolj arra, hogy hol tartsd a tusfürdőt és a sampont. A padlóra helyezés szintén normális lehetőség.

 • Kényelmes, ha egy törülközőt elvisel, és kinyújtja a kezét a zuhanyzóból. A teljesen nedvesedés kellemetlen. Ezért jó, ha a zuhanyzó és a fűtött törülközőtartó található a közelben. Ugyanakkor az ajtónak nyitva kell lennie a törölköző oldalán, hogy ne akadályozza a hozzáférést.
 • A zuhanyzás különböző módon szervezhető, de mindenkinek nincs értelme. A kritérium a terv / ár arány. A stílusos fürdőszoba kialakítása csak kabin nélküli zuhanyozással lehetséges.

  Zuhanykabin

  Tény: a kabin a legrosszabb formatervezés és értelmetlen lehetőség, nincs ok arra, hogy a fürdőszobában válasszon. Ritka kivételek (lesz fotók), amikor a kabin jól néz ki, de az ár megfelelő. Az ár átlagsebességeit egy szóval írják le: kínai.

  A külső nyomorúság mellett többet és tapintást vársz. Senki sem tesz sűrű akrilszerű fürdőszobákat. Vékony műanyagból készülnek, amely megrepedt, kanyarodik és tántorog. Ha nem hiszed a szót, és még mindig szeretnél egy kabinat, győződjön meg róla, hogy megnézi, mielőtt megvenné és megérinti.

  Minden további funkció, mint például a rádió, a fények, a masszázs-fúvókák és más dolgok teljesen használhatatlanok. Minden, amire szüksége van, egy trópusi zuhany. Ezenkívül minden fúvóka, tömlõ és csatlakozó folyamatosan szivárog.

  A különbség a kabin és más típusú zuhany a fürdőszobában a tető. A kabin teljesen zárt, ezért nincs szellőztetés, ami azt jelenti, hogy mindig nyitva kell tartania az ajtókat, hogy a penész ne jelenjen meg.

  Példák a jó zuhanyzókra a fürdőszobában (de költségtérben vannak):

  Mégis, a modern design a fürdőszobában nem tartozik a kabin.

  Fürdőkád zuhanyzóval kettő egyben

  Ehhez a lehetőséghez elég téglalap alakú fürdõ. A keverő oldalán üvegfüggöny van felszerelve. A redőny lehajtható vagy statikus lehet. A fanatizmus nélküli lélek számára ez a lehetőség elég. Ha nem áll szándékában zuhanyozni, akkor nincs értelme a vakoknak.

  Néha a káddal ellátott sín oldalán a tolóajtók. Ennek kevés értelme van. és függönyöket elég. A fürdő hossza elég ahhoz, hogy a permet nem repül.

  Teljesen zárt 2 lehetőség van az egyben - zuhanyzóval és káddal. Valójában ez csak egy kibővített kabin. Lásd az előző bekezdést. a tervezés szerint ez ugyanolyan szörnyű.

  Tusoló sarok

  Az egyetlen kész megoldás, ami értelmes, a zuhanyzók sarka. Először is az alacsony ár miatt. Ez olcsóbb, mint az üvegajtó és a falak. A sarok a raklapból, útmutatókból és ajtókból áll. Rendszerint nincs tető.

  Két sarokfaltot kell még csempézni. Vegyél és telepítsd a keverőt is. A prémium design a fürdőszoba nem megfelelő, de a belső a gazdaság osztály - teljesen.

  A legolcsóbb minták üveg helyett üvegek. Ebben az esetben még erősebbek is. A beszerelésnél jobb, ha távol tartja az ajánlott kötőelemek számát, és megteszi a margót. A legveszélyesebb hely egy 2 falú raklapcsukló. Tökéletesen illeszkedjenek és szilikonnal legyenek lefedve. Egyébként a víz és a penész belépése.

  Házi zuhanycsempék és üveg

  A kabin nélküli zuhanyozás az egyetlen lehetőség a stílusos fürdőszobai tervezéshez. Ha pályázik a tervező fürdőszoba belső - csak önálló zuhanyzó. A csempe és az üveg monolitikus építése. Üveg lehet 3 fal vagy 1 ajtóval. A tégla többi része csempével van bélelve. Fontolja meg, hogy az üveg drága.

  Az egyetlen lehetőség a zuhanyzó területének stílusos tervezésére teljesen házi készítésű.

  Az ilyen szerkezetek nagyon gyakoriak az északi országokban, ahol vízmentést és szinte nem használják a hagyományos fürdőszobákat. Olvassa el a skandináv stílusú fürdőszobákat.

  A saroktól való eltérés, kivéve a méretválasztást és a saját kezüket, a kézi gyártás során. Több lehetőség. A szabvány szerint ez egy keret téglából, betonból vagy csempe ragasztóból, majd vízszigeteléssel borított. De bármikor szabadon dönthet a dobogóról - a legfontosabb az, hogy biztosítsd a csatornák elvezetéséhez szükséges magasságot. 5 cm-es csőhöz, legalább 3 cm-es hosszban.

  A padlón lejtés szükséges a lefolyóhoz. Elég az elfogultság, ami a legfontosabb. A legmegfelelőbb módja annak, hogy egy mozaik. A nagy számú varrás miatt nem csúszós.

  A keverőt maga is kiválasztja. Vannak kész zuhanykészletek rendszeres öntöződobozokkal és esőzuhannyal. Erősen javaslom Önnek, hogy tegyen túl 100 $ -ot a keverő számára, és vegye be a termosztátos keverőt. Miután beállította a hőmérsékletet, csak a víznyomást szabályozza. Ügyeljen arra, hogy esős zuhanyzóval vegyen be, rendszeres öntözés nem lehetséges.

  Az interneten az ajtók nélküli zuhanyzók divatossá váltak. Személy szerint élveztem egy hónapot ajtó nélkül, miközben várakoztam a termelésre. A fürdőszobai padlóra csap. Ha ez megfelel neked, menj előre. Az egyetlen lehetőség, ha működik, egy hosszúkás négyszögletes zuhanózóna. Ezután az ajtó helyett egyszerűen több helyet töltünk ki négyszögletes négyzet alakításával.

  1. Várjuk kész raklapját a megmentés érdekében. Fal és ajtók csinálják magukat.
  2. Ismét a gazdaságból, használd a szokásos lágy szövet függöny (függöny) helyett üveg. Az úgynevezett opció, de átmeneti megoldásnak tekinthető.
  3. Használja a zuhanyüvegblokkokat. Lehetőség a múltból. Elméletileg lehet legyőzni az elegáns. Bár még nem láttam jóakat.

  Zuhanyzó kis fürdőszobában

  A zuhanyzó ideális kis szobák számára. kevesebb helyet foglal el, mint egy fürdő. Így például megtalálhatja a fürdőszobában egy helyet egy mosógéppel kapcsolatban, ügyeljen arra, hogy közel 100 fotóval nézze meg a gépet egy kis fürdőszobába.

  A WC-vel kombinált fürdőszobák számára semmi praktikusabb, mint egy zuhanás a helytakarékosság érdekében. Válasszon falra szerelhető WC-t egy berendezéssel, és ne féljen a WC- és zuhanyzóterületek csempeburkolásához.

  Mostanában fürdőszobák sok belső stílust fognak össze, WC-kkel és zuhanyzóval helyett. De nem minden sikeresek. Valahol túl sok sötét színű, padlószőnyeg van a lógó helyett, minták és virágok stb. Olvassa el a WC-vel kombinált fürdőszobák tervezését, csak a zuhanyozás elhelyezéséről.

  A legkisebb hely a sarok. Számára, szó szerint elég 1 négyzetméter. A legtöbb modellnek nincs lengőajtója, hanem tolóajtója. A zuhanyozók is szeretnek nem téglalap alakúakat. Ennek eredményeképpen több helyet foglalnak el, mint amennyit csak tudtak.

  Ha a fal hossza legalább 2 méter hosszú, akkor ez a fal elég egy kabinetbe és egy zuhanyzós mosogatóhoz. Az ilyen elrendezés jó lehetőség egy közös szennyvízcsatorna megtartására. A WC azonban sokkal kényelmesebb ahhoz, hogy közelebb kerüljön a felszállóhelyhez - nagyobb átmérőre van szüksége.

  mert egy kis fürdőszobában mindig vannak gondok a tárolórendszereknél, jobb, ha polcokat készítesz a lélekben. Ha a fűtött törülközőtartó nem működik ahhoz, hogy a zuhany közelében legyen, akkor legalább a kampókat akassza le.

  Ha még mindig nem biztos benne, hogy készen állsz a fürdő feladására, itt két ok van:

  1. Egy kis helyiségben, a tervezés szempontjából, a zuhany jobb, mint a kád.
  2. A zuhany sokkal praktikusabb. Ha van ez és így, elfelejtik a fürdőt.

  A tervezés egy kis fürdőszobában, és még a design a fürdőszoba a Hruscsov írta. Nincsenek alapvető különbségek a zuhanyzóval: ugyanazok a világos színek, zárt tárolóhelyek, vakok sarkok hiánya, mintázatok és élénk színek a díszítésben. Az alapszabály - jobb, ha nem bolond, mint túl sokat gondolkodni.

  Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

  A zuhanyzóval ellátott fürdőszoba kialakítása egyre népszerűbb, könnyű megvalósítani mind a kis helyiségekben, mind a nagy területen. A kabinok nemcsak a fürdőszobát takarítják meg, kevesebb vizet fogyasztanak. Ezenkívül sokkal gyorsabb a zuhanyzás, szemben a fürdőszobában töltött hosszú tartózkodással, ez különösen fontos a modern élet ritmusához.

  Fürdőszoba zuhanyzóval

  Fürdőszoba tervezés

  Legfontosabb előnyök

  A kabinok bármilyen méretű fürdőszobához alkalmasak, leggyakrabban a sarokban vannak elhelyezve, ami jelentős helyet hagy a többi vízvezeték és bútor számára. A legnépszerűbb modellek üvegajtók, de van még egy kompakt kivitel - egy kis raklap és egy rendes függöny. A kabin kiválasztása során figyelembe kell venni a raklap mélységét és az oldalak magasságát. Ha a házban kisgyerekek vannak, akkor a modelleket mélyebbre lehet választani, hogy a gyermekét füröddesse.

  Tipp: nem mindenki kényelmesen veszi a zuhanyozást egy fülkében, átlátszó ajtókkal, a sötétzöld üveg sokkal jobban néz ki.

  előnyei:

  • kevesebb vizet költenek a zuhanyra, szemben a fürdéssel;
  • sok fülke hidromasszázs funkcióval rendelkezik;
  • a zuhanyozás higiénikus, mert a szennyeződést azonnal lemossák;
  • modern modellekben van rádió, telefon, stb.

  Fényes fehér fürdőszoba

  Világos fürdőszoba

  Modern modellek

  A raktárban lévő termékek nagyszerűek - minden íz, szín és pénztárca. A fülkék alakban, méretben, anyagban, stílusban stb. Eltérnek. Leggyakrabban kis helyiségekben vannak elhelyezve, de van egy helyük a fürdőszobában a fürdőszobával együtt.

  Ezenkívül a zuhanyzókat a raklap jelenléte vagy hiánya jellemzi. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ennek az elemnek meglehetősen magas oldala van, amelyet nehezen lehet legyőzni a gyermekek, az idősek számára. Ebben a helyzetben a legegyszerűbb lehetőség - a szilva a padlón és a hiánya oldalán. Ráadásul csökken a sérülés veszélye, mert a raklapok meglehetősen csúszósak.

  Szürke szín a fürdőszobában

  Fürdőszoba tervezés

  Hogyan válasszunk

  A zuhanykabin modelljének megválasztása a fürdőszoba stílusától, tervezésétől és méretétől függ. Az első dolog, amit figyelni kell vásárlás előtt az ár. Az üvegajtókkal ellátott fülkék drágábbak, mint az egyszerűbb műanyag modellek, de sokkal szebbek. Ezenkívül különféle zuhanyzós fürdőszoba kialakításával kiválaszthatja a szokatlan alakú modellt.

  A leginkább kompakt lehetőség - a sarok. Az ilyen fülke helyet takarít meg és minden belső térbe illeszkedik. A sarokmodellek meglehetősen kicsiek vagy meglehetősen nehézkesek, ezért amikor elhelyezésre kerül, érdemes előre megfontolni a többi vízvezeték helyét és méretét.

  A négyszögletes alakot klasszikusnak tekintik, könnyen alkalmazható bármilyen alakú fürdőszobához, de ezek a modellek nem kompaktak. A fürdőszobának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy befogadjon egy téglalap alakú kocsit. Az ilyen zuhany nem kerül a sarokba, hanem az egyik falon helyezkedik el.

  Belső világos fürdőszoba

  Csokoládé fürdő design

  A radiális modell eredetinek, különösen látványos megjelenésű üvegnek tűnik. Az ajtók maguk lehetnek átlátszóak és mattok, vagy minták. A kerek fülke bárhová elhelyezhető, de a téglalap alakú zuhanyzókhoz elegendő nagyságú terület szükséges. A szokatlan formák miatt a zuhanyzás olyan lesz, mint a vízesés alatt fürödni.

  Azonban a legdimenziósbb zuhanyzók öt falúak. Tágasak, stílusosak, de sok helyre van szükségük. Figyelembe kell venni, hogy az ilyen kabin felhelyezése után elegendő szabad hely marad a helyiségben való szabad mozgáshoz.

  Világos fürdőszoba

  Fürdőszoba zuhanyzóval

  Üveg zuhanyzók

  Az üveg hihetetlenül népszerű anyag. A magas költségek ellenére számos előnye van:

  • környezetbarát;
  • az egyszerű gondozás;
  • higiénia;
  • vízállóság, penész;
  • a baktériumok nem élnek az üvegfelületen;
  • nem túlterheli a belső térben;
  • vizuálisan könnyebbnek látszik;
  • nem befolyásolja a fény behatolását;
  • különböző színek és dísztárgyak.

  Az üveg zuhanyzók alakja és mérete változó lehet, így nem nehéz kiválasztani a megfelelő helyet a fürdőszoba belsejében. Az üvegkabinban nincs felsőrész sem, ami azt jelenti, hogy az üveg nem fog ködbe süllyedni, mivel a gőz nem pihent.

  Az üveg minden formába illeszkedik, legyen az szigorú klasszikusok, minimalizmus vagy csúcstechnológia. A közhiedelemmel ellentétben az üveg tartós és megbízható anyag, amely ellenáll a sokkoknak. A modern kabinok nagy teherbírású edzett üvegből készültek. Még akkor is, ha a fúvás károsítja az üvegfalakat, nem szétszóródnak a srapnel, csak repedezett pókhálók borítják.

  Fürdőszoba zuhanyzóval

  Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

  Szecessziós stílusban

  Az egyik legnépszerűbb stílus a modern designban. A minimalizmustól és a csúcstechnológiától eltérően a modern stílusban merészebb kombinációk és dekoráció is megengedett. A bútorok és zuhanyzók formái egyszerűek és egyszerűek lehetnek. A modern stílusban kialakított fülke még a legegyszerűbb dekoráció és a kis fürdőszobát is gazdagítja.

  Kis helyiségek jellemzői

  A Hruscsov házak fürdőszobái nem különböznek egymástól, néha alig lehet kádat és mosdót elhelyezni, és alatta egy keskeny mosógép. Egy kis helyiség kibővíthető a fal lebontásával, kombinálva egy fürdőszobával. De még ebben az esetben is ragaszkodni kell a minimalizmushoz, kiválasztva csak a szükséges és nem a dekorációra koncentrálni.

  A fürdőszoba belseje élénk színekben

  Világos fürdőszoba zuhanyzóval

  Mit lehet elhelyezni:

  • kompakt fürdő vagy kis zuhany;
  • mosogató;
  • egy csuklós szekrény tükörrel;
  • WC-tál;
  • törölköző kampók;
  • mosodai kosár (ha hely van hátra);
  • fűtött törölközőt.

  Ez a legjobb. A legrosszabb esetben legfeljebb 3 négyzetméter áll rendelkezésre. m. Egy ilyen apró helyiségben tusolófülkét üvegajtókkal lehet elhelyezni. A fényes felület vizuálisan növeli a helyet, könnyebbé és könnyebbé teszi. Tükrök és fényes csempe a falakon is terjeszti hatása.

  Kis szobákban ne használjon túl világos vagy sötét színeket. A falakon lévő könnyű felületek és függőleges csíkok vizuálisan megnövelik a fürdőszobát. Ha kontrasztos kombinációkat szeretne készíteni, nem bírhat több mint három színt. A dekoráció minimális. Ezek lehetnek padlószőnyegek, mintás függönyök, akcentus fal, fényes törölközők.

  Csokoládé színű fürdőszoba

  Fürdőszobai tervezés élénk színekben

  Nagy terület

  Ha a méretek lehetővé teszik, nincsenek korlátozások a zuhanytálca, a színek, az anyagok és a belső tér méretei tekintetében. Ha szeretné, egy egyedi vázlat szerint megrendelheti a modellt, az ilyen zuhany teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek és ízlésének. A fülke a legmegfelelőbb megoldás, könnyen elhelyezheti őket a szoba közepén, és győződjön meg róla, hogy a víz nem kerül a padlóra, és a permet nem esik a falra.

  Világos fürdőszoba design zuhanyzóval

  Fürdőszoba zuhanyzóval

  A tágas szoba lehetővé teszi mindent, amire szüksége van a fürdőszobában. A szükséges tároláshoz szükséges csuklós szekrények helyett magas falakkal ellátott ceruzaelemeket helyezhet el. A falak peremén elhelyezkedő alsó állványok stílusosak. Lehet padló vagy szerelt.

  A tágas fürdőszoba kialakítása nem korlátozódik csak a fénytartományra, biztonságosan használhat bármilyen árnyalatot, még olyan gazdag és világos, mint a piros, narancssárga, smaragd. A fekete is látványosnak tűnik, de határozottan lágyabb színekkel kell hígítani.

  Világító, zuhanyzós fürdőszoba

  Fürdőszoba tervezés

  A befejező anyagok

  A befejeződés választása a belső lehetőségek pénzügyi jellegétől és stílusától függ. Azonban a legfontosabb paraméter egyáltalán nem az anyagok elitizmusa, hanem gyakorlati megvalósítása. A padló- és falburkolatoknak ellenállniuk kell a nedvesség és a gőz folyamatos expozíciójának, a szélsőséges hőmérsékleteknek.

  A legegyszerűbb megoldás a kerámia csempe. Tartós, praktikus és környezetbarát anyag. A különböző színek és textúrák miatt a csempe bármilyen belső kialakításra alkalmas. Monokróm színek, valamint rajzok, dísztárgyak, tükrözött felület, gyöngyház, mozaik utánzat vagy ólomüveg ablakok opciók. A csempe különböző formában van, nem csak négyszögek vagy négyzetek, hanem körök, nyolcszögek stb.

  Fürdőszoba élénk színekben

  Könnyű fürdőszoba design

  Egy másik méltó lehetőség a padló és a falak szembenézésére természetes kő vagy gránit. Ezek az anyagok drágák, de tartósságuk, erejük és tartósságuk megéri az elköltött pénzt. A kő más anyagokkal, pl. Vakolattal kombinálható. A kőedény különböző színű lehet, valamint a malachit, a jázepár és más kövek utánozni. De a legcsodálatosabb márvány. Márványfalak és padló a luxus és a tisztelet. A márvány ellenáll bármilyen terhelésnek, de szem előtt kell tartani, hogy a polírozott felület éles tárgyakkal karcolódhat.

  A mennyezet befejezésére a legjobb feszültségű szövetnek számít. Először is, a filmnek elegendő szélessége van, így a beillesztés után nincsenek kötések a mennyezeten. Ha a fürdőszoba nagyon nagy, akkor szüksége van néhány festményre. A varrat nem volt látható, érdemes fényes lehetőségeket választani. A PVC film képes ellenállni 100 liter víznek, ha a szomszédok felülről áradanak. Ha ez a támadás megtörtént, akkor elegendő áthatolni a vászon óvatosságát és öblítését. Maga a PVC mennyezet eredeti formáját veszi fel, de a szaténlapokat teljesen meg kell változtatni.

  Fürdőszoba belső

  Világos fürdőszoba zuhanyzóval

  Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

  A belső stílus megválasztása

  Nem is olyan fontos, nagy vagy kis fürdőszoba zuhanyzóval, a belsőépítészet fontos szerepet játszik. Majdnem minden a kiválasztott stílustól függ - használt anyagok, formák, színek, kiegészítők. Itt van egy kis asztal a legnépszerűbb stílusokkal és jellemzőivel: