Legfontosabb > Csapok

3D padlólapok

Képzelje el egy pillanatra, lépjen be a fürdőszobába, és lépjen be a tenger mélységébe minden lakosával.

Igaz, váratlanul, de nagyon hatékonyan. Kár, hogy lehetetlen. De miért? Teljesen - csak egy "élő csempe" vagy egy 3 d-effektus szükséges.

Az "élő csempe" vagy a 3d emelet egyike az új típusú padlóburkolatoknak, amelyek díszítik a belső teret, szórakozássá válnak a gyermekek és a felnőttek számára, kereskedelmi vagy belföldi helyiségek fényes hangsúlyozásával. Könnyen telepíthető és karbantartható, biztonságos és környezetbarát.

Az "Élő csempe" lehetővé teszi, hogy egy új módon megnézzük a belső tér ismert elemeit. Sok apró parabolikus lencsét hoz létre a mozgás illúziója, és a lapos felület megszerzi a kötetet, és szó szerint életre kel, ha megérinti, amikor a belső kapszula a csempe enyhén összenyomott.

Ez az anyag csiszolható padló, jól néz ki a munkalapokon és a bárpultokon. Tulajdonságai miatt a 3D csempe nem feltétlenül alacsonyabb a kerámiánál, és esztétikai szempontból még felülmúlja is.

Jellemző a padló 3d csempe

A 3D-s grafika hatására kidolgozott alapanyag alapja mikrolencsés technológia. Ez a szénfilm és csempe egyedülálló kombinációja, amely lehetővé teszi egy háromdimenziós kép hatásának elérését. A felület rugalmas és tartós. A folyadékkomponens, amelyet többszínű vagy monokróm színezékkel hígítanak, belülről van beágyazva.

A szerkezet több réteg polikarbonátból áll:

 • alap,
 • amortizáció,
 • a következő jön reflektív,
 • majd egy szuper transzparens műanyag "lencsét" és egy polimer ütésálló kopóréteget.

A gél vegyület a két védőréteg között van.

Különleges védőfelszerelés és extra nagy igénybevételű rétegek egyaránt lehetővé teszik, hogy ellenálljon a szuperkemény terhelésnek és szennyeződésnek. A csempegyártás egyik végső lépcsője az erősség vizsgálatára szolgál, amelynek során minden négyzetmétert 500 kg-os nyomásnak vetnek alá.

A színes folyadék a csempe területén kisebb nyomással mozog, azaz kompenzáló módon. A csempere kattintva a legvonzóbb hatás érhető el, ami a háromdimenziós illúziót hozza létre.

A rajz raszterképekből, absztrakt foltokból vagy geometriai formákból állhat. A különleges kialakítás és a technológia lehetővé teszi számukra, hogy minden szempontból észrevegyék őket.

Az "élő csempe" segítségével nemcsak az egész padlót lehet elhelyezni, hanem egy betétet egy kerámiával díszített rendszeres padlózathoz.

Szabványos méretek: 25 × 25, 50 × 50 és 100 × 100 cm, vastagsága 10 mm.

A 3d lefedettség előnyei

A telek kiválasztásának változatossága, melyet 3d csempékkel lehet animálni, nagyszerű - több százezer lehet. De az esztétika nem az egyetlen előnye a padló háromdimenziós anyagának.

A főbb tulajdonságok között meg kell jegyezni:

 • ellenáll minden mechanikai terhelésnek - nem lehet karcolódni, képes elviselni a 200 kg / cm2-es terhelést;
 • tartósság - a szakértők azt mondják, hogy élettartama kb. 30 év;
  vegyi ellenálló képesség az agresszív háztartási termékekkel szemben;
 • higiénia - csökkenti a gombák vagy más mikroorganizmusok valószínűségét;
 • hipoallergén és környezetbarát - a csempe teljesen ártalmatlan az allergiában szenvedők számára;
 • vízszigetelés;
 • csúszásgátló felület;
 • UV-sugárzással szembeni ellenállás - 5-8 év alatt elkezd elhalványulni;
 • a lengéscsillapítás, amikor a gyaloglás nemcsak kellemes, hanem hasznos is, miközben a gyaloglás lágy borítású benyomást kelt;
 • tűzálló tulajdonságok.

hiányosságokat

E csempe hátrányai jelentősen kisebbek:

 • korlátozott a használata - csak belsőépítészetként használható, nem használható külső munkákhoz;
 • tilos mechanikai változtatásra kényszeríteni, például a behelyezés során vagy a 2 ° -nál nagyobb hajlításhoz;
 • a felület 60-73% -ának egyenletes nagy nyomásával szabadon kell lennie.

opciók

Átlátszó - felületét teljesen átlátszóvá teszi, lehetővé téve a háttérvilágításhoz való alkalmazását. A háttérvilágítás mind a tetején, mind az alján helyezhető el, ami egyedi színhatást eredményez.
Áttetsző - fehér bázissal rendelkezik, amely nem sugároz fényt, így az interaktivitás hatása csak nő. Az ilyen 3D csempe folyékony töltőanyaga lehet azonos színű vagy különböző árnyalatú. Amikor rákattint a csempe alakult egyedi "élő" rajzok.

kiválasztás

3d padlólap két célt szolgál:

 1. díszíti a belső tér
 2. elrejti a hibákat és hangsúlyozza a belső tér méltóságát.

A tágas helyiségektől eltérően a kisbabák színpalettáját óvatosan kell kiválasztani, különben sok színes folt és élénk szín jelentősen csökkenti a már kis helyet.

Padló "élő csempe" - kétségtelenül a finom döntés, amikor létrehozza exkluzív belső. Ez az anyag nagyszerű a folyosón és a folyosón - nagyon tartós és nem fél az éles sarkúktól egyáltalán.

Padlóburkolat

A 3D-s csempe teljesen szokatlan, egyszerűen felszerelve.

Miután meghatároztuk a szükséges anyag méretét és mennyiségét, előkészítsük az alap felületét. Az alapnak:

 • kemény, azaz van egy támasz, nem szabad laza és poros;
 • száraz - a nedvességtartalomnak 3% alatt kell lennie;
 • sima és egyenletes - a tökéletes egyenletesség az egész területet a szintező vegyületek segítségével érik el.

Használatakor kétrészes poliuretán ragasztót vagy két részből álló vízalapú ragasztót kell használni. Kb. 3 mm-es rétegben kerülnek alkalmazásra. Megfelelően helyezve, nem egyenetlen varrások vagy lejtők vannak.

Az ideiglenes használatnál a kétoldalas ragasztószalagot a pamut alapon (a csempe kerületén ragasztják a rövid csíkokhoz) vagy egy polietilén hátlapot, amely megvédi a töréseket.

A háttérvilágítás használatakor először telepítse az elektromos áramkört, majd szerelje fel a vezetőket, amelyek plexiüvegből, polikarbonátból vagy PET-ből készülhetnek. A 3d csempe a vezetőkhöz van rögzítve, így egy kis rés (3-4 mm) van köztük, így a méretváltozás miatt a kép nem mozdul ki.

A megvilágítás hiányában a felületet a fő felületre rögzítik, az anyag közötti rés marad. Mindkét esetben a rést dörzsöljük szilikon tartalmú színtelen tömítőanyaggal.

A művelet nem okoz nehézséget, mivel felülete könnyen tisztítható normál vízzel.
A 3D padlóburkolatok megtekintéséhez nézze meg a kis videót:

3D csempe a fürdőszobában - modern módon gyönyörű befejezi +75 fotót

Ki nem szeretné látni a fürdőszoba otthonában gyönyörű, kényelmes és funkcionális? Valószínűleg nincs ilyen lakástulajdonos, aki megtagadná a fürdőszobájának javítását.

És ez nem feltétlenül meglepő, mert egy tökéletesen berendezett szobában egy személy kényelmesebbnek érzi magát.

Reggel kellemesebb egy éltető zuhanyt venni, este pedig kényelmesen átáztathatja a fürdőszobát, és megnézheti a díszes csempés mintákat.

Azonban ma a szokásos mintázatú csempe gyakorlatilag nem használatos. Ez váltotta fel a modern 3d fürdőszoba csempe.

Még akkor is, ha a fürdőszobája meglehetősen szerény méretű, ezzel a cserépdel paradicsomi fürdővé válhat.

Kompetensen felvetve a képet és a szoba általános kialakítását, vizuálisan bővítheti azt, valamint elrejtheti a meglévő hiányosságokat. Egyetértek azzal, hogy ez fontos, mert néha a javítási hibák idején történik, amelynek korrekciója drága.

Akkor miért ne használnod egy másik, olcsóbb módot arra, hogy elrejti a hibát a kíváncsiskodó szemektől? A 3d hatású csempe segít megvalósítani az álmaidat, és egyedivé teheti a fürdőszobai tervezést.

Csempék használata egy 3d hatással, hogy díszítse a fürdőszobát

Csak néhány évvel ezelőtt ezt a divatirányzatot az egységek használták. Azonban néhány év elteltével az anyag népszerűsége jelentősen megnőtt.

Sokan szeretnék használni díszítő elemként a fürdőszoba tervezésében. A falra vagy a padlóra fektetett háromdimenziós rajzok nagyon látványosak.

Világosak és szokatlanok, ráadásul a kötet miatt, úgy tűnik, hogy a rajz "él". Egyetértek azzal, hogy ez nagyon érdekes.

A piacon számos tematikus rajz található, amelyek lehetővé teszik a lakástulajdonos számára a legmegfelelőbb választást. Ugyanakkor nem számít, milyen stílusban díszítették a fürdőszoba belsejét. A fürdőszobájához egy érdekes minta megtalálható, amely illeszkedik a teljes kialakításba.

Ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a kiválasztott kép illeszkedik-e a belső térbe vagy sem, nyugodtan használhatja a vízi témát.

Univerzális és alkalmas minden stilisztikai trendre. A hullámhosszú hullámok, egzotikus halak, delfinek és még a bálák fényképezőgépe a modern, hi-tech, Provence stílusú fürdőszobához ideális, mit mondhatunk a klasszikusokról.

Vannak, akik megtagadják a 3d csempék használatát kis fürdőszobákban, mert úgy vélik, hogy egy háromdimenziós kép csak "enni" a szabad helyet.

Valójában, ha a fürdőszoba nagyon szerény méretű, nem ajánlott ezt az anyagot használni a főnek. Azonban biztonságosan használhatja szaggatottan.

Például, ha a fürdőszobája egyszerű, tömör burkolattal van ellátva, bizonyos helyeken térfogatképet adhat ki 3d csempék használatával. Rendkívül szokatlan és gyönyörű lesz. Ebben az esetben nem kell aggódnia attól a ténytől, hogy a szoba vizuálisan csökkent.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő 3D-s effektust?

Mielőtt végleges döntést hozna, ne feledkezzen meg azokról az alapfunkciókról, amelyeket egy csempe meg kell tennie:

 • minden csempe, függetlenül attól, hogy van-e 3d hatása vagy sem, a dekorációnak kell lennie a fürdőszobának;
 • Segítségével egyszerűen el kell rejteni az összes meglévő hiányosságot a helyiségek javításában;
 • a csempe legyen kényelmes borítás, amely nem igényel különös gondosságot;
 • annak minőségi mutatói elég magasak legyenek ahhoz, hogy az anyagot minél rövidebb ideig használhassa.

Ebből kiindulva először is csak kiváló minőségű anyagot kell választania, amely nemcsak a fürdőszobai dekorációvá válik, hanem a javításban rejlő hiányosságok elrejtése is. Amint kiválasztja a fenti követelményeket kielégítő 3d-s lapkát, meg tudja változtatni a tervét.

Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy nem csak a személyes preferenciáit kell irányítani. Különösen körültekintően kell választani egy csempe a kis fürdőszoba.

Mivel a rossz színséma jelentősen elrontja az egész megjelenést, és még kisebb látványt nyújt a helyiségben.

Ezért javasoljuk, hogy válasszon egy olyan, világos árnyalatú 3d-s cserépet, amely nem tartalmaz nagy fényes ékezeteket. A jelenlétük csak akkor megengedett, ha tágas fürdőszobát tervez, ilyen csempével.

Ellenkező esetben csak ellopják a helyet, és a fürdőszobája még kisebb lesz. Csak a nagy fürdőszobák tulajdonosai engedhetik meg maguknak ilyen kísérleteket sötét és terjedelmes 3d csempével.

3D padlólapok: választás, előnyök és hátrányok

3 D padlóburkolat - nem szabványos alapanyag, amely meglepő a valósághű grafikával. Köszönet illeti, sikerül létrehozni a szobákban valóban szokatlan és elegáns belső tereket, valamint elrejti a felületek meglévő hátrányait. Az egyszerűen telepíthető és karbantartható padlón a fogyasztók jelentős keresletet élveztek, amelyet nem csak az anyag esztétikai vonzereje okozott.

3D hatású bevonatok

A padló és a falak 3D-s csempei speciális mikrolencsés technológiával készülnek. A bevonaton lévő szénfilm jelenléte miatt reális képeket hozhat létre a háromdimenziós kép hatásának elérésével. A burkolat felülete nagyon tartós és kopásálló, ami lehetővé teszi, hogy az anyagot meglehetősen kemény belső mikroklímával használja.

Egy gyönyörű, többszínű és "élénk" rajz van a csempe belsejében, ami miatt nem csiszolja, és nem veszíti el vonzerejét. A bevonat szerkezete több polikarbonát alaprétegből áll, nevezetesen:

 • Műanyag lencsék. Polimer anyagból készül, és hatással van a kép mélységére;
 • Ütésálló réteg Védi a felületet a sérüléstől;
 • Fényvisszaverő réteg. A háromdimenziós mintázat hatása;
 • Értékcsökkenési réteg. Csökkenti a bevonat terhelését használat közben;
 • Basic. Agyagból, műanyagból vagy polimerből készül, és magának a csempe vastagságának körülbelül 40-50% -át teszi ki.

Az anyag védő és további rétegei tökéletesen megbirkóznak a súlyos terhelésekkel, és ellenállnak a szennyeződésnek a bevonat belső rétegeibe való behatolásához. Amikor megnyomja a padlót, a csempe belső rétegeiben lévő folyadék mozogni kezd. Ez azonban nem vezet a megoldás megszakításához vagy szivárgásához, mivel minden réteg rendkívül tartós anyagból áll.

A kép a minták különböző változatait mutatja a bevonaton. Mint látható, a minta raszterképek, szimmetrikus és aszimmetrikus geometriai formák, absztrakt képek stb. Az anyag szépsége az, hogy kombinálható a hagyományos kerámia lapokkal.

A 3D bevonat előnyei és hátrányai

A 3D-s padlólap változatosságával vonzza a fogyasztókat. Lehet vásárolni egy modell szinte bármilyen tárgy képet, kezdve a tengeri és végződő városi. Az esztétikai fellebbezés azonban nem az egyetlen plusz szex. Előnyei:

 • a bevonat tartós és az üzemi élet nem alacsonyabb a hagyományos kerámiáknál;
 • az anyag felülete nem kedvező táptalaj a baktériumok, gomba és penész számára;
 • a padló nehéz mechanikai terhelést nyújt: 150-200 kg nyomás 1 m2-enként. cm;
 • Az "élő" bevonat nem fél a lúgoktól és a koncentrált savaktól;
 • az anyag nem okoz allergiás reakciót, mert nem tartalmaz káros szennyeződéseket;
 • a terjedelmes padlók csúszásgátló felületei vannak;
 • Az anyagot alkotó anyagok nem tartják fenn az égést, de kiváló nedvességállósággal rendelkeznek.

Azonban, nem is beszélve az "élő" nem létező hiányosságairól:

 • A 3D-s cserép nem használható kültéri munkákhoz, mert nem képes ellenállni a nagyon nagy hőmérsékleti különbségnek;
 • a szerelési folyamat során az anyag nem hajlítható meg és nem vágható súlyosan, különben a bevonat hermetikus rétegei megsérülnek, és a benne lévő folyadék kiszivároghat;
 • A valósághű képminőségű padlólap ára meglehetősen magas a nehéz termelési feltételek miatt.

A lefedettség típusai

Háromdimenziós mintázatú csempék két fő típusa létezik:

 • Átlátszó. Az anyag felülete teljesen átlátszó, ami lehetővé teszi a padlóhoz való világítás használatát;
 • Áttetsző. Az egyik bevonatréteg egy átlátszatlan fehér filmet tartalmaz, amely jelentősen "élesíti" az interaktivitás hatását. Ebben az esetben az anyag belsejében lévő folyadék nemcsak monokróm, hanem többszínű is lehet. Ezért a padlón sétálva gyönyörű, irizáló mintázatok láthatók.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe?

3D-s burkolat a padlóhoz a fürdőszobában és egyéb helyiségekben ugyanolyan feladatokat kell ellátnia, mint a kerámiák. Ezért az anyag kiválasztásánál ügyelni kell az ilyen árnyalatokra:

 • Színes oldat. A kisebb szobák esetében jobb, ha nem túl megvilágított termékeket vásárol. A színvesztés vizuálisan csak csökkenti a már kompakt helyet;
 • Stílusban. A kép téma a szoba belsejébe illeszkedjen. A fürdőhelyek esetében a hajózási téma semleges lehet;
 • Méretét. Ha vizuálisan nagyobb helyet szeretne készíteni, jobb egy kis csempe előnyben részesítéséhez.

Csempegyártók

Az eredeti és kopásálló bevonatok felszabadulása sok ország gyártói. Azonban a legnépszerűbb az "élő" szex gyártásában:

 • Buzziskin. A bevonat speciális gyártási technológiája lehetővé tette a belga gyártók számára, hogy kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lapokat készítsenek. Ezért egy gyönyörű bevonat háromdimenziós képekkel biztonságosan használható nemcsak a fürdőszobákban, hanem a nappaliban is;
 • INAX. A japán gyártók termékei sok fogyasztó szívét nyerik, a valósághű grafikáknak köszönhetően, és a csempe különleges felépítésének köszönhetően, amelynek felülete hornyok lehetnek. A padló színes üvegből készül, ezért a bevonat ideálisan az alulról jövő világítással kombinálható;
 • Kutahya Seramuc. Többek között a török ​​gyártók számos fogyasztó előtt ismertté váltak, mivel a nagyon összetett geometriai alakzatok sokfélesége miatt. Ez lehetővé teszi, hogy az egész dinamikus képből az absztrakt képekből készítsenek rajzokat.

3D csempe egy padlóra - az egyik legszokatlanabb, modern anyagokkal szemben. A valósághű grafikák és élénk színek a felületen lehetővé teszik nemcsak a szobák belső stílusának kiegészítését, hanem a stílus irányának hangosítását is.

3D fürdőszoba padlólapok

A javítások során egyre gyakrabban a szobák, különösen a fürdőszobák díszítésére új technológiák szerint fejlesztett anyagokat használnak (lásd a Phototile a fürdőszobában: mit válasszunk, hogyan kell törődni). Ezek közé tartoznak a háromdimenziós képek - 3D padlólapok. A fürdőszobában egyedülálló, rendkívül szép formatervezést hoznak létre. És a 3D-s rajz hatásának köszönhetően életre kel, mintha egy teljesen más világba került volna.

3D padlóburkolat, gyártása

A 3D padlólap egy homlokzati anyag, amelynek szíve a szokásos csempe. Több rétegben és rajzban szénréteget alkalmaz. A többrétegű és háromdimenziós képet (3D-effektust) hoz létre. A 3D padlóburkolat a füvön utánzó harmatcseppeket, a víz alatti világot él, ahol változatos lakói élnek. A rajzok különböznek a világosságtól és a fényességtől. A belső tér kialakítása realisztikus.

A mikrolencsés technológia segítségével készült, amikor a rétegeket olyan szokványos csempékre alkalmazzák, amelyek megvédik, és mozgásmintázat keletkeznek.

A cserép alapanyaga a kerámia, a műanyag és az üveg. A termelés lényege:

 • polikarbonát alapréteget alkalmazva;
 • értékcsökkenési réteget rajzol;
 • a fényvisszaverődéssel rendelkező mintával rendelkező filmréteg bevonása;
 • egy olyan átlátszó réteget alkalmazva, amely lencsékként működik;
 • ütésálló réteg alkalmazása a kopásállóság növelése és a termék élettartama meghosszabbítása érdekében.

A 3D-s padlólap megnövekedett ereje miatt figyelemre méltó, ezért rákattintással nem lehet félni, hogy repedések vagy szakadások jelennek meg.

A gyártók olyan átlátszó, áttetsző burkolólapokat állítanak elő, amelyek folyadékot tartalmazó anyaggal vannak feltöltve, valamint egy háromdimenziós mintával rendelkező csempe, amelynek nagy szilárdsága van. Van egy 3D csempe padló zajelnyelő tulajdonsággal.

A 3D csempe előnyei

A használt 3D padlólapok számos előnnyel rendelkeznek:

 • magas esztétikai tulajdonságok;
 • hosszú távú üzemeltetés, körülbelül 30 év, amely garantálja a gyártót;
 • felülete csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ami rendkívül fontos a fürdőszobában;
 • antimikrobiális, higiénikus tulajdonságok, amelyek meggátolják a gomba és penész megjelenését a felületen;
 • mechanikai hatásokkal és vegyi anyagokkal szembeni ellenállás;
 • kizárólag nem éghető anyagokat használnak csempék előállításához;
 • teljes vízszigetelés.

A 3D csempe hátrányai

A 3D-s padlólapok számos kisebb hibát tartalmaznak, amelyeket figyelembe kell venni használat közben:

 • hogy a fürdőszobai burkolatot 3D lemezekkel dolgozzák fel, teljesen sík felületre van szükség;
 • a csempe nem hajlítható, hajlítható és tiszta legyen csiszolóanyagokkal;
 • a vágást óvatosan és nagyon óvatosan kell végrehajtani, mivel a rajz megsérülhet;
 • A padlóhoz tartozó 3D csempe csak beltérben használható, mert nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet.

Hogyan válasszunk

A 3D lemez kiválasztásának alapvető követelményei szinte megegyeznek a szokásos módon. Az anyag fő feladata, hogy befejezze a fürdőszoba felületét, elrejtve a belső tér hibáit és kiemelve annak előnyeit. A burkolólapokat esztétikai preferenciáik alapján kell megválasztani (lásd Hogyan válasszon egy csempeburkolatot egy fürdőszobának).

Ha a fürdőszoba kicsi, kérjük, válasszon egy csekély csillogó árnyalatot egy kis képen. Nagyméretű helyiség befejezéséhez bármilyen burkolólapot használhat, csak akkor szükséges, ha az anyag designja a szoba belsejével van kombinálva (lásd: Fürdőszobai csempe - a legjobb gyártó választása).

3D padlólapok vásárlásakor elengedhetetlen, hogy megismerkedjen a minőségi tanúsítvánnyal, mivel költsége meglehetősen magas. Érdemes pénzt fizetni egy alacsony minőségű termékért?

Néhány stílusszabály

A fürdőszobában használt 3D padlólapok falakhoz használhatók. Az alkalmazási kör korlátozása. Csak a megfelelő ragasztó típusát kell kiválasztani. Használhat szilikon vagy gipsz rögzítőt, valamint cement alapú ragasztót.

A fűtött padlókhoz hőálló kompozíciókat kell használni. Vannak olyan esetek, amikor egy 3D-s csempe csatlakoztatásához használjon speciális kétoldalas szalagot.

A telepítési folyamat meglehetősen egyszerű. A felszínt fel kell készíteni a munkára. Ennek a helynek teljesen száraznak, szilárdnak és simanak kell lennie. A csempe vízszintesen van elhelyezve, ellenkező esetben a színek egyenetlenül oszlanak el. A varratok és lejtők hiánya jelzi a berendezés helyességét. A rést a szilikon alapú, színtelen tömítőanyag segítségével őröljük meg.

Care Tips

A használat során különleges nehézségek nem merülnek fel. Az egyszerű víz könnyen megbirkózhat a szennyeződéssel a csempe felületén. Ha szokatlan fürdőszobai beltéret szeretne létrehozni, a 3D padlólapok a tökéletes választás.

Cikkek a lakások javításáról

A csúcstechnológiának ebben a korszakában a 3D-s csempe, amely sokakat vonz, egyre népszerűbbé válik. Segítségével egy helyet egy csodálatos erdő vagy óceáni mélységbe fordíthat, a padlót tengerfenék vagy erdei gömb formájában formálhatja, és a mennyezetet csillagos vagy napos, tiszta égboltként jelenítheti meg. Különösen népszerű a magas páratartalmú helyiségekben, például fürdőszobában, fürdőszobában, konyhában vagy folyosón elhelyezni a 3D-s cserépet, mert még egy kis fürdőszobát is képes átalakítani a felismerésen túl.

Az élő csempék használata a konyhapult kialakításában eredetiek és egyedülállóak lehetnek a konyhák belsejében. Élő csempe lehet használni a szobában, de nem gyakran használják a képek és a teljes képet, és raszteres grafika, geometriai formák és a szimuláció különböző textúrák. A konyhában lévő munkaterület fölötti bár vagy fal nem hagyja közömbösnek a lakás látogatóját vagy vendégét. Az eredeti és a szerző belső, létrehozott segítségével 3d csempe, azoknak is megfelel azoknak, akik szeretnének elhagyni a szokásos és hagyományos megjelenés a szoba.

Ha úgy dönt, hogy egy élő 3D-s csempe a padlóra, akkor nagyon nehéz lesz kiválasztani a képet - elvégre több ezer és több százezer van! De a hatalmas tartományon kívül más jelentős előnyök is vannak:

 • Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás: a végső anyag képes elviselni a 200 kg / cm2-es terhelést és nagyon nehéz karcolni;
 • Élettartama kb. 30 év;
 • Vegyi ellenállóság a tisztításhoz és a csiszolószerekhez, és ez fontos az élő cserép használatakor a konyha, fürdőszoba és fürdőszoba javítása során;
 • Vízállóság és penész- és penészrezisztencia;
 • Környezetbarát;
 • UV-sugárzásnak való kitettség: a csempe elhalványulása csak 5 év után kezdődik;
 • Tűzmegelőzés;
 • Nem csúszós felület;
 • Csökkenés gyaloglás közben, ami puha bevonat érzését okozza.


Természetesen vannak hátrányai, de kevesen vannak:

 • Nem használható külső burkolatokhoz;
 • Ne vágja le, ha 2º-nál nagyobbra fekszik és hajlik;
 • Ha nehéz tárgyakat telepít a csempere, akkor a felület 60-70% -ának szabadnak kell lennie.

A 3D-s burkolatok kikészítésénél alkalmazott háttérvilágítás az anyag további előnye. Az élő csempe áttetsző és áttetsző, és ez az átlátszó 3D-s csempe lehetővé teszi a háttérvilágítás használatát. Az áttetsző fehér fényt sugárzó bázissal rendelkezik, és a folyadékkomponens, amely egy árnyalatnyi vagy annál több lehet, megnyomva lenyűgöző szokatlan mintákat hoz létre.

3D csempék: eredeti megoldások a belsőépítészethez

A több mint egy tucat évig tartó burkolólapok a burkolólapok piacán vezető szerepet töltenek be erőssége, tartóssága, könnyű karbantartása és esztétikai tulajdonságai miatt. Csempe falak és padlók a fürdőszobák, folyosók, konyhák - vagyis azok a helyek, ahol a szennyezés kockázata és a magas páratartalom.

A modern technológiák fejlesztésével a bélésanyagok egyre változatosabbá válnak, szokatlan és összetett formák és textúrák megszerzésével. Az egyik újítás, amely egyre népszerűbb a modern világban, 3D-s csempe.

Különlegességek

A többdimenziós hatás a 3D bevonatot "élve" teszi - a rajta lévő képek annyira valóságosnak tűnnek, hogy a hangerő és a mozgás benyomását keltik. Az ilyen tulajdonságok miatt a többdimenziós hatású csempe képes vizuálisan bővíteni a térséget, perspektívát teremteni.

Ezt az értékes minőséget sikeresen használják bármely helyiség kialakításában.

A 3D csempe mind a falburkolathoz, mind a padlóburkolathoz készült, és összetételük és kopásállóságuk különböznek. Ezt a fontos pontot figyelembe kell venni az anyag kiválasztásakor.

Környezetvédelmi tulajdonságai szerint a 3D-s burkolat nem alacsonyabb a kerámiáknál, és teljesen biztonságos a lakóépületekben való használatra.

Leggyakrabban 3D-s bevonatot használnak a falak, padlók padlózásához a fürdőszobákban, konyhákban, medencékben. Ez magyarázza a rengeteg tengeri és vízi témákat a legelterjedtebb cserépbeállításokban. És valóban, a korallzátonyok újjáélesztett festményei, a delfinek fröccsenése vagy a kavicsok alján folyó patak csodálatos díszítés a vízhez kapcsolódó helyiségekben.

Azonban az esztétikai szépség mellett a 3D-s csempe a tervezési trükkökben is szolgálhat a tér vizuális megnövelésében, a tér nagyobb mennyiségben és fényben való megjelenítésében.

A többdimenziós hatásnak a burkolóanyag gyártása során különböző kompozíciókat és képalkotási módszereket alkalmazhatunk. Az ilyen árnyalatok ismerete segít abban, hogy a legmegfelelőbb lefedettség mellett a megfelelő választás legyen.

Heavy Duty sztereó csempe

Amikor ilyen bevonatot készít mikrofunkciós technológia, polikarbonát és üveg segítségével. A 3D csempe díszítő rétegének kitöltése különböző lehet:

 • 3D rajz. A legvékonyabb átlátszó lemezek megtörik az incidens fényét, egy minta közöttük lévő filmet, és a csempefelületet védi a mechanikai hatásoktól a tartós átlátszó polikarbonát. A 3D-s rajzolás lehetővé teszi, hogy díszítse a szobát a természetre nézve, a városi utcai fényképek perspektívájában, a geometriai térfogatú ábrákon. Nincs korlátozás a szerzők és a tervezők képzeletére.
 • Gel. A rajzon vagy a fényképeken kívül folyékony, többszínű gélt használnak a csempe kitöltéséhez. Amikor a felületre nyomást gyakorolnak, a gélt az átlátszó bevonat alatt újraelosztják, minden alkalommal új egyedi minta létrehozásával.
 • Foszforral. Az eredeti 3D-s dekoráció használatának másik módja egy foszfor használata a csempe üregében - a sötétben ragyog. Ez a hatás annak köszönhető, hogy a részecskék képesek felhalmozni a napfényt vagy a mesterséges megvilágítást.

A teljes sötétségben a festék fényenergiát ad, festeni a szobát a megadott színekben és mintákban.

A multidimenzionalitás sztereoszkópikus csempe hatását a mikrolencsék minta refrakciója okozza. A kép "életre kel", a mozgás illúziója jön létre, a kép úgy tűnik mozog, attól függően, hogyan változik a megfigyelő helyzete.

A fentiekből látható, hogy a 3D-s csempék használatának a vizuális tulajdonságokon kell alapulnia, vagyis azon a felületen, ahol maga is "felfedhet". A gél minták alkalmasak a padló és a vízszintes felületek - munkalapok, bárpultok. Az "élő" rajzok mind a padlóra, mind a mennyezetre és falra néznek.

a dombormű

Háromdimenziós kerámia - az előző bevonat pontos ellentéte. Az ilyen burkolólapokat egy másik, kerámia vagy vasbeton alapú technológiával készítik el. A bevonó anyag átlátszatlan, feladata nem többdimenziós kép sugárzása, hanem egy saját textúrájú hangerő létrehozása. Kiválaszthatja a fa, a vakolat vagy a cserép a különböző lehetőségek a megkönnyebbülés bevonat.

A textúra szerint a 3D domborművek a legváltozatosabb díszítéssel rendelkezhetnek: konvex absztrakt félgömbök, méhsejtek, hullámszerű játékok, virágdíszek. A dombornyomott kerámiák választéka szintén növekszik a különböző szerkezeti lehetőségek miatt. Lehet, hogy durva az érintés, fényes vagy matt.

A megkönnyebbítő kerámia egyik hátránya a tisztítás bonyolultsága. A por és a füst felgyülemlik durva felületen, és nehezebb tisztítani, mint egy sima felületű felületet. Ezért ez a csempe nem ajánlott a konyha falainak a kályhához és mosogatóhoz, valamint a kis fürdőszobákhoz való nézéséhez. Emellett a megkönnyebbülés képes vizuálisan elrejteni a helyet.

De a nappaliban, a hálószobában, a folyosó domborított felülete fényűző lesz. A nagy konvex minta különleges eleganciát kölcsönöz a privát házban lévő fürdőszoba vagy medence tágas szobájába, díszítik a kandallót a klasszikus nappaliban, nemes megjegyzésekkel.

3D csempe

A 3D csempe viszonylag új befejező anyag, amely diverzifikálja a belső térséget, érdekessé és rendkívülivé teszi. Ezzel a technikával bármilyen szokatlan akcentust készíthet. Leggyakrabban a fürdőszobában használják, bár a csempe 3D-s mintázattal való használata egyáltalán nem korlátozódik erre a szobára.

Mi a 3D-s lapok tulajdonsága?

Az ilyen lapok középpontjában - microlens technológia. A csempe és a szénréteg egyedülálló kombinációjából áll. Segítségével háromdimenziós kép különböző hatásait érheti el.

Az ilyen burkolólapok felülete rugalmas és kopásálló. Belül a folyadékot színezik. A rétegekben az ilyen csempe a következő komponensekkel rendelkezik:

 • bázis;
 • értékcsökkenési réteg;
 • fényvisszaverő;
 • Szuper átlátszó lencsék és félkemény műanyag ütésálló réteg.

A gélvegyület két védőréteg között helyezkedik el. Különleges védőkompozíciók és további nagy igénybevételű rétegek jelenléte miatt nagy ellenállóképességet biztosítanak a különböző terhelések és szennyeződések ellen.

Az ilyen csempe gyártásánál a befejező szakaszban a tartósságot vizsgálják: minden négyzetméterére fél tonna nyomást gyakorolnak. A csempe nem fél a repedésektől és a szünetektől, mert különben lehetetlen garantálni a minta képződő színes folyadék szivárgásának hiányát. A 3D csempe gyártásánál csak a nagy szilárdságú anyagokat használják, amelyek egyébként teljesen lezártak.

A csempe rajzai lehetnek raszteresek, elvontak, geometriai formák formájában. Láthatjuk a hatásokat minden szempontból, ezt megkönnyíti a különleges tervezés és a gyártási technológia.

Standard méretű 3D csempe (vastagsága 10 mm):

A 3D padlólap előnyei és hátrányai

Az esztétikai hatás és a tervezői eredetiség nem az egyetlen ilyen csempe előnye. Főbb megkülönböztető és előnyös tulajdonságai között:

 • nagy ellenállás mechanikai feszültséggel;
 • tartósság;
 • vegyi ellenállás;
 • higiénia;
 • hipoallergén;
 • környezetbarát;
 • vízszigetelés;
 • csúszásgátló felület;
 • gyengélkedő értékcsökkenés;
 • tűz és így tovább.

A 3D-s csempéknek kevesebb hátránya van, mint az előnyök. Ezek magukban foglalják azt a képtelenséget, hogy azt a helyiségen kívül használják, vagyis a burkolat homlokzatára. Szintén a fektetés során a csempe nem vágható és hajlított.

Számos 3D-s hatású csempe

A 3D hatású csempe áttetsző és áttetsző. Átlátszó a háttérvilágítással együtt használható, ami még egyedülálló hatással jár. Az átlátszó fehér alapú, amely nem ad fényt, így tovább fokozza az interaktivitás hatását. És amikor ilyen csempere kattintasz, egyedi, "élő" rajzok jönnek létre.

Mint mondtuk, a 3D-s csempék gyakran a padlón vannak elhelyezve a fürdőszobában vagy a WC-ben. Nagyon látványosnak tűnik, mintha a víz világában gazdag tengerészeti életformáival találkozna. Egyébként nem csak padlólapokat, hanem 3D falburkoló lapokat is használhat.

A 3D csempe más helyiségekben is szokatlan lesz, például a konyhában, a nappaliban vagy a hálószobában.

3D fürdőszoba csempe

Ma sok ember szeretne otthonosan és gyönyörűvé tenni otthonát. A fürdőszoba az egyik fő szoba a lakásban, és működnie kell, tágas és kényelmes. Jó, ha a fürdőszobát ízlésesen díszítik, mert a kifinomult légkörben sokkal kellemesebb a reggeli zuhanyozás, és lazítson és áztassa a meleg vizet este. Figyelembe véve az új divattechnológiák gyors fejlődését, egyáltalán nem nehéz egyedülálló és világos fürdőszoba kialakítást létrehozni.

Az egyik módja a rendkívüli tervezési tér - 3d csempe a fürdő. Segítségével akár egy kis higiéniás helyiség is exkluzív és gyönyörű fürdővé válhat.

A gyártási anyag jellemzői

A fürdőszoba 3D-s burkolólapja, amelynek fényképmintái a cikk galériájában találhatók, egy többrétegű termék, amely lehetővé teszi, hogy három dimenziós mintát hozzon létre a falakon. Ez a hatás speciális mikrolencsés technológia alkalmazásával érhető el. A kerámia vagy műanyag mintákat általában szénfilm borítja. A térfogatkép illúzióját polikarbonát rétegek biztosítják.

A bázis egy alappolikarbonát bevonat. A csillapító réteg felülről fedezi, majd egy fényvisszaverő filmet alkalmaznak. A legfelsõ, extra átlátszó réteg lencse, így a kép az elülsõ elemen háromdimenziós. A nagyobb szilárdság érdekében az ilyen anyagot védő ütésálló rétegre is fel kell használni. A termék megbízható és tartós.

3d csempe tulajdonságai

Ezek a modellek a fürdőszoba befejezéséhez a szokásos kerámiák minden előnyével rendelkeznek. Az egyetlen dolog, hogy emlékezzen a rendkívül pontos kezelése a külső szénszálas bevonat. Ez a film, amely egy 3d effektust hoz létre, nem tolerálja az erős ütéseket. Az optikai kép torz, vagy teljesen eltűnik mechanikai sérüléssel.

A műanyagok meglehetősen nedvességállóak. Azonban a megkönnyebbülés őket nem lehet karcolódni. Ha deformálódnak, elveszítik vonzó megjelenésüket, és nem lesz fényes.

A terméken levő chipek megváltoztatják a kép felszínén alkalmazott határokat.

És mégis, a gyártó cégek azt állítják, hogy a fürdőszobában egy 3D-s csempe működtetésére vonatkozó szabályoknak megfelelően, amelyek fotói a weboldalunkon szerepelnek, több mint 25 éve tarthat anélkül, hogy erőt és szépséget elvesztenének.

Előnyei és hátrányai termékek bélés optikai hatással

A 3d termékek tervezése sokszínű. A magas esztétikai tulajdonságokon túlmenően az ilyen típusú bevonatnak más előnyei is vannak:

 • nem csúszik;
 • tűzálló;
 • jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • hosszú ideig tart;
 • könnyen elhagyható, nem fél az agresszív háztartási vegyi anyagoktól;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek - legfeljebb 200 kg négyzetcentiméterenként;
 • hipoallergén anyag;
 • nem hajlamos a formára.

Számos hátránya van ezeknek a termékeknek:

 • ezt a burkolólapot nem ajánlott levágni, mert az anyagot nem szabad megváltoztatni;
 • az alkalmazás csak a helyiségekben lehetséges - csak a belső terekhez készült;

Mielőtt megkezdené a kerámia csempe behelyezését, ki kell választania a ragasztó összetétel típusát. A burkolólapok típusától függően különböző keverékek vannak. Rendszerint szilikon, cement vagy gipsz alapján készülnek. Különleges kétoldalas ragasztószalagot vagy hőálló vegyületeket is használnak a fűtött padlórendszer befejezéséhez.

Jobb előrelátni, hogy melyik ragasztó ideális egy adott kerámiatermék számára. Gyakran előfordul, hogy a gyártók a vonatkozó előírások utasításait írják. Ezeket figyelembe kell venni annak biztosítása érdekében, hogy a termékek biztonságos lehúzása nélkül biztonságos tárolást biztosítsanak.

3d padlólapok fürdőszoba

Az épületben nagy mennyiségű padló található.

Például átlátszó modelleket használnak a padlóburkolat eredeti fényforrás kialakításával. Van egy áttetsző csempe is. Összetételében folyékony töltőanyag van, melynek következtében a termék felületén nyomva az egyik réteg összenyomódik, és a padlón lévő mintázat dinamikus lesz, mintha "újjáéledne".

A fürdőszoba falaira néző

A divatos "volumetrikus" csempe kiválasztása a falak falaira, a mérséklés elvének kell vezérelnie.

Túl nagy képek vizuálisan nem túl nagy teret alkotnak, mint egy szekrény. Ráadásul ezek a nagy minták durvaak lehetnek, és egy idő után tolakodónak tűnnek.

Mi lehet a fürdőszobai csempe, fotó, 3D-s képtervezés és ezek különböző kombinációi honlapunkon. Az ilyen típusú kerámiák kombinálhatók a hagyományos cserépekkel. Csak az szükséges, hogy a padló és a fal dekorációjának minden eleme harmóniában legyen, és ugyanabban a stílusban lett kialakítva.

A 3d effektusú kerámia modelleket ajánlatos az ideálisan illesztett felületekre helyezni. A fal kisebb hibái rontják a bélés általános megjelenését.

Hogyan törődjünk az ömlesztett burkolólapokkal?

A fő szabály a külső bevonat mechanikai károsodásának elkerülése. Ez különösen fontos a falburkolatoknál. A padlóra felhasznált anyagokat nagyobb kopásállóság jellemzi, így nem könnyű karcolni. Az ilyen csempe rajzára nem szabad idővel elhalványulnia.

A 3d csempe a mennyezetre és a falakra néző vízzel mosható, puha ruhával törölve.

Ebben az esetben még az enyhe tisztítószereket és porokat sem lehet használni, mivel eltávolítják a speciális réteget a felületén és csökkenti a minták hangerő hatását.

A szappanoldat ellenjavallt a termékek tisztítására is. Elhagyja a válás külső karboxil filmjét, ahonnan később nem könnyű megszabadulni.

Az ilyen csempe - savas vegyületek tisztítására alkalmas termékek egyik elfogadható lehetősége. Ha azonban az anyag érintkezik az üvegezett felső réteggel, a díszítő bevonat károsodhat az alkalmazott képen. Ezért a tisztítószert gyorsan le kell mosni. Ajánlatos speciális kompozíciókat vásárolni a burkolólapok gondozásához.

3d csempék alkalmazása a fürdőszoba belsejében

A háromdimenziós képek felhasználásával az eredeti dizájn fürdőszobájában való létrehozása új divatos trend. Az ilyen fürdőszobai díszítés a tulajdonosok büszkeségének forrása lehet. Volumetrikus rajzok a falakon - szokatlan, fényes, érdekes.

A különféle tematikus képek lehetővé teszik a fürdő tulajdonosának, hogy a szobát egyfajta tengerpartká alakítsa, vagy akár egy egész "víz alatti világot" is létrehozzon. Manapság sok változata van a homlokzat termékek vízszintes díszítésének: a tengeri hullámok, a kagylók, a színes egzotikus halak és az óceán többi lakójának képei. Az ilyen design biztosan nem hagyja el otthonaitok közömbösségét.

Természetesen sok a személyes preferenciáktól függ. Egyes állampolgárok számára ez a belső tér "kényeztetésnek" tűnik. Vizuálisan nagyítsa ki a fürdőszoba szobáját, egyszerűen cserélhető, egyszerű cserép segítségével. Fontos megérteni, hogy milyen fürdőszobát szeretne látni a lakásában, körvonalazza a design és a stílus döntését. Ennek megfelelően érdemes meghatároznia, hogy a javítás során hogyan alkalmazzák a 3d csempéket.

Ennek a befejező anyagnak minden tulajdonsága nem különbözik a szabványos cserép tulajdonságaitól, de az ömlesztett burkolat rendkívüli megjelenése fő előnye.

Természetesen a fürdőszoba belsejének szokatlanul díszítő képessége egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A geometriai vagy raszteres kép a volumetrikus tér, a rajzolt elemek hatását hozza létre, a számok valóságosnak tűnnek, "élve".

Termékkiválasztási szabályok

Ennek a lapkának a főbb funkciói, mint bármely más típusú csempe, a következőkre korlátozódnak:

 • díszítse a fürdőszoba belsejét, elrejtve a helyiség hátrányait;
 • a kényelmes, könnyen kezelhető padló és falburkolat szerepe.

Ha a fürdőszobában van egy korlátozott terület, akkor a megfelelő színtartományt kell választania. Jobb, ha megvásárol egy csempe egy világosabb árnyalat, a minimális fényes nagy ékezetek.

A világos díszítő elemek és kiegészítők csak "ellopják" a helyet. Ezeket csak nagy terek befejezéséhez szabad használni. Ebben az esetben biztonságosan megmutathatja képzeletét.

Csempézés

A divatos ömlesztett anyagok rögzítése nem igényel speciális készségeket. A telepítéshez önnek kell elkészítenie a 3D csempe, a ragasztó vagy a kétoldalas szalag. Fontos továbbá a homlokfelület szintjének tisztítása és alapos tisztítása.

A csempe a polikarbonátból vagy a plexiüvegből készült speciális vezetékeken van rögzítve. A varratokat a termékek között kell hagyni, amelyeket egy átlátszó szilikon alapú tömítőanyaggal dörzsölnek.

Annak ellenére, hogy a 3d kerámiák még nem sikerült megszerezniük a legtöbb vásárló bizalmát, használatuk a fürdőszobák tervezésénél valóban lehetővé teszi számodra, hogy egy egyedülálló, szokatlan designt hozzon létre, amely sokakat vonz majd.

Az ilyen típusú anyagokhoz számos megoldás létezik. Az ilyen termékek kiválasztásakor az egyetlen követelmény az íze és mérete. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza, mi felel meg a fürdőszobának, képes lesz a dekoráció többi elemével keveredni, és gyönyörűvé és kényelmesebbé tenni a szobát. Ez a fajta csempe átalakítja a szabványos unalmas helyiséget a felismerésen túl.

3d csempe a padló és falak a fürdőszobában, fotó

Írta: admin a Laying the Floor 2010.12.20. 0 179 megtekintés

3D padlólapok: választás, előnyök és hátrányok

3 D padlóburkolat - nem szabványos alapanyag, amely meglepő a valósághű grafikával. Köszönet illeti, sikerül létrehozni a szobákban valóban szokatlan és elegáns belső tereket, valamint elrejti a felületek meglévő hátrányait. Az egyszerűen telepíthető és karbantartható padlón a fogyasztók jelentős keresletet élveztek, amelyet nem csak az anyag esztétikai vonzereje okozott.

A padló és a falak 3D-s csempei speciális mikrolencsés technológiával készülnek. A bevonaton lévő szénfilm jelenléte miatt reális képeket hozhat létre a háromdimenziós kép hatásának elérésével. A burkolat felülete nagyon tartós és kopásálló, ami lehetővé teszi, hogy az anyagot meglehetősen kemény belső mikroklímával használja.

Egy gyönyörű, többszínű és "élénk" rajz van a csempe belsejében, ami miatt nem csiszolja, és nem veszíti el vonzerejét. A bevonat szerkezete több polikarbonát alaprétegből áll, nevezetesen:

 • Műanyag lencsék. Polimer anyagból készül, és hatással van a kép mélységére;
 • Ütésálló réteg Védi a felületet a sérüléstől;
 • Fényvisszaverő réteg. A háromdimenziós mintázat hatása;
 • Értékcsökkenési réteg. Csökkenti a bevonat terhelését használat közben;
 • Basic. Agyagból, műanyagból vagy polimerből készül, és magának a csempe vastagságának körülbelül 40-50% -át teszi ki.

Az anyag védő és további rétegei tökéletesen megbirkóznak a súlyos terhelésekkel, és ellenállnak a szennyeződésnek a bevonat belső rétegeibe való behatolásához. Amikor megnyomja a padlót, a csempe belső rétegeiben lévő folyadék mozogni kezd. Ez azonban nem vezet a megoldás megszakításához vagy szivárgásához, mivel minden réteg rendkívül tartós anyagból áll.

A kép a minták különböző változatait mutatja a bevonaton. Mint látható, a minta raszterképek, szimmetrikus és aszimmetrikus geometriai formák, absztrakt képek stb. Az anyag szépsége az, hogy kombinálható a hagyományos kerámia lapokkal.

A 3D-s padlólap változatosságával vonzza a fogyasztókat. Lehet vásárolni egy modell szinte bármilyen tárgy képet, kezdve a tengeri és végződő városi. Az esztétikai fellebbezés azonban nem az egyetlen plusz szex. Előnyei:

 • a bevonat tartós és az üzemi élet nem alacsonyabb a hagyományos kerámiáknál;
 • az anyag felülete nem kedvező táptalaj a baktériumok, gomba és penész számára;
 • a padló nehéz mechanikai terhelést nyújt: 150-200 kg nyomás 1 m2-enként. cm;
 • Az "élő" bevonat nem fél a lúgoktól és a koncentrált savaktól;
 • az anyag nem okoz allergiás reakciót, mert nem tartalmaz káros szennyeződéseket;
 • a terjedelmes padlók csúszásgátló felületei vannak;
 • Az anyagot alkotó anyagok nem tartják fenn az égést, de kiváló nedvességállósággal rendelkeznek.

Azonban, nem is beszélve az "élő" nem létező hiányosságairól:

 • A 3D-s cserép nem használható kültéri munkákhoz, mert nem képes ellenállni a nagyon nagy hőmérsékleti különbségnek;
 • a szerelési folyamat során az anyag nem hajlítható meg és nem vágható súlyosan, különben a bevonat hermetikus rétegei megsérülnek, és a benne lévő folyadék kiszivároghat;
 • A valósághű képminőségű padlólap ára meglehetősen magas a nehéz termelési feltételek miatt.

Háromdimenziós mintázatú csempék két fő típusa létezik:

 • Átlátszó. Az anyag felülete teljesen átlátszó, ami lehetővé teszi a padlóhoz való világítás használatát;
 • Áttetsző. Az egyik bevonatréteg egy átlátszatlan fehér filmet tartalmaz, amely jelentősen "élesíti" az interaktivitás hatását. Ebben az esetben az anyag belsejében lévő folyadék nemcsak monokróm, hanem többszínű is lehet. Ezért a padlón sétálva gyönyörű, irizáló mintázatok láthatók.

3D-s burkolat a padlóhoz a fürdőszobában és egyéb helyiségekben ugyanolyan feladatokat kell ellátnia, mint a kerámiák. Ezért az anyag kiválasztásánál ügyelni kell az ilyen árnyalatokra:

 • Színes oldat. A kisebb szobák esetében jobb, ha nem túl megvilágított termékeket vásárol. A színvesztés vizuálisan csak csökkenti a már kompakt helyet;
 • Stílusban. A kép téma a szoba belsejébe illeszkedjen. A fürdőhelyek esetében a hajózási téma semleges lehet;
 • Méretét. Ha vizuálisan nagyobb helyet szeretne készíteni, jobb egy kis csempe előnyben részesítéséhez.

Az eredeti és kopásálló bevonatok felszabadulása sok ország gyártói. Azonban a legnépszerűbb az "élő" szex gyártásában:

 • Buzziskin. A bevonat speciális gyártási technológiája lehetővé tette a belga gyártók számára, hogy kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lapokat készítsenek. Ezért egy gyönyörű bevonat háromdimenziós képekkel biztonságosan használható nemcsak a fürdőszobákban, hanem a nappaliban is;
 • INAX. A japán gyártók termékei sok fogyasztó szívét nyerik, a valósághű grafikáknak köszönhetően, és a csempe különleges felépítésének köszönhetően, amelynek felülete hornyok lehetnek. A padló színes üvegből készül, ezért a bevonat ideálisan az alulról jövő világítással kombinálható;
 • Kutahya Seramuc. Többek között a török ​​gyártók számos fogyasztó előtt ismertté váltak, mivel a nagyon összetett geometriai alakzatok sokfélesége miatt. Ez lehetővé teszi, hogy az egész dinamikus képből az absztrakt képekből készítsenek rajzokat.

3D csempe egy padlóra - az egyik legszokatlanabb, modern anyagokkal szemben. A valósághű grafikák és élénk színek a felületen lehetővé teszik nemcsak a szobák belső stílusának kiegészítését, hanem a stílus irányának hangosítását is.