Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet frissíteni a régi cserép a konyhában és a fürdőszobában: módok és ajánlások

Nagyon gyakran szükség van a bonyolult cserép frissítésére a konyhában vagy a fürdőszobában, de nem mindig lehet teljesen cserélni a padlót. Ebben az esetben saját maga is módosíthatja. Így új, fényes és felújított felületet kap, anélkül, hogy maga cseréptetne volna.

Annak ellenére, hogy az anyag nagy szilárdságú és tartósságú, idővel minden csempe frissítésre szorul

Miért

Hogyan lehet megérteni, hogy ideje változtatni a csempézésen? Ez a kérdés meglehetősen egyedi. Mindenki eldönti, hogy mikor szükséges a kozmetikai javítások elvégzése vagy a ház dekorációjának megváltoztatása. Mindazonáltal számos olyan általános helyzet alakulhat ki, amelyek ilyen megoldáshoz vezetnek:

 • Szennyezés. A burkolólapot csepegés, patina vagy zsír borítja. A foltok nehezen tisztíthatók, a varratok színe megváltozik.
 • Elavulás. A színezés elhalványult, és a rajz már nem releváns. Ráadásul idővel ugyanaz a design bosszant.
 • A stílus megváltoztatása. Például úgy döntött, hogy a fényes fúziót nyugodtabban és romantikusabban változtatja meg. A világos csempe pasztell színekkel díszített.
 • Javítás. A bútorok cseréje arra a tényre vezet, hogy új kötényt, a padlót és a falakat kell választania, de nem mindig lehet új csempe.
 • Hiba. Zsetonok, karcolások és repedések egy vagy több elemben.

Nem szükséges várni a bevonat vagy a javítás kopására, személyes kezdeményezésre és a csempe frissítésére bármikor.

A csempe megújulásának leggyakoribb oka a környezetszennyezés és a vonzerő.

edzés

Mielőtt úgy döntesz, hogy a csempeit saját kezével frissíti, számos manipulációt kell végrehajtania. A bevonat megjelenését javító megfelelő előkészítés nélkül valószínű, hogy nem sikerül.

Annak érdekében, hogy az új kialakítás esztétikailag és biztonságosan nézzen a csempere, a következő lépéseket kell tenni:

 1. Értékelés. A kezdéshez ellenőrizze a csempe, jegyezze fel a látható hibákat, és fontolja meg a lehetséges megoldásokat, hogy megszüntesse azokat. Számos tervezési módot kell figyelembe venni.
 2. Varrások eltávolítása. Távolítsa el a szennyeződéseket a csempék között, és ha lehetséges, fehérítse le a habarcsot vagy távolítsa el a sérült réteget.
 3. Dirt eltávolítás. A cserép felületéről távolítsa el a természetes módon eltávolítható piszkot és foltokat: mész, rozsda, zsíros spray stb.
 4. Zsírtalanító. Oldószert vagy alkoholt használva, járjon körbe a felületen, hogy eltávolítsa a zsíros filmet. Ez a színpad bármilyen dekorációhoz szükséges.
 5. Csiszolás. Szükség szerint végzik el. A máz felső rétegét megtisztítják a csempe, valamint a szabálytalanságok és megszilárdult szennyeződések eltávolítják.
 6. Alapozás. A felületkezelést elsősorban a festés előtt használják.

Piszok eltávolítása - fontos tényező az előkészítő munkában

Cserélő habarcs

A kerámia burkolólapok legelterjedtebb cserélési lehetősége, különösen a fürdőszobában, az, hogy felváltsa a varrat nélküli habarcsot. Ilyen művelet révén a bevonat finomabb megjelenést adhat, eltávolíthatja a varratok, gomba és penész szennyeződését, valamint egyszerűen megváltoztathatja a megjelenést.

A következőket teheti:

 • helyben frissíti a habarcsot;
 • teljesen cserélje ki a habarcsot ugyanúgy, mint az;
 • megváltoztatja a varratok színét;
 • távolítsa el a mintákat színes maszkkal.

A lehúzó segítségével eltávolíthatja a régi habarcsot a csempe ízületekből

Nézzük meg, hogyan lehet frissíteni a régi csempe a fürdőszoba és a konyha ezzel a módszerrel:

 1. Nedvesítse meg az ízületeket vízzel, és hagyja, hogy a habarcs kissé áztassa.
 2. A penge használatával vágjon az ízületek szélén.
 3. Kés vagy hasonló eszközzel távolítsa el a régi masztixot a varratokból.
 4. Tisztítsa meg a hornyokat.
 5. Fogantyúkat fertőtlenítsen.
 6. Készítsen elő egy új tömeget, és töltse be varratokkal.
 7. Távolítsa el a felesleget és mossa le a cserépet a szárítás után.

Bevonat javítás

Vannak olyan kellemetlen helyzetek is, amikor valamilyen okból kifolyólag az elülső elemek használhatatlanná válnak. A hibák megrongálják a burkolat megjelenését, de ez a probléma könnyen javítható.

Ha a lapok repedt, csorba kialakítva, vagy karcolás, vagy ő csak elkezdett távolodni a megoldás, mivel gyakran előfordul, a fürdőszobában, akkor cserélje ki egy újjal. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Tisztítsa meg a habarcsot az ízületek körül a sérült elem kerületén.
 2. Töltsük meg a varratokat vízzel, és várjuk, amíg az oldat szétesik.
 3. Óvatosan pattintsa a cserépet egy spatulával vagy csavarhúzóval, és távolítsa el. Próbálj meg bántani a szomszédos töredékeket.
 4. Ha azt tervezi, hogy visszahelyezi a helyére, meg kell tisztítania az egész megoldást a hátoldalról. A ragasztófalat minden esetben meg kell tisztítani.
 5. Készítse elő a habarcsot és alkalmazza az új csempere.
 6. Csatlakoztassa a cserépet a helyére és nyomja meg. Felfelé, öltés, és csapdázz egy kalapácsot.
 7. Szárítás után zárja le a varratokat.

Néha szükség lehet a bélés elég nagy részének szétszerelésére.

Használhatja ugyanazt a csempe, vásárolhat egy hasonló csempe vagy ragaszkodni egy teljesen más darab, például egy kép. Így lehetséges, hogy még számos sérült sérülés nélkül is cserélhető.

festmény

Egy nagyon érdekes lehetőség, amely lehetővé teszi a kerámia csempék frissítését a konyhában vagy a fürdőszobában a saját kezével - a festék használata. Mivel a csempeburkoló burkolatok vízzel való állandó érintkezését jelentik, a legjobb a vízálló akril keverékek használata.

Annak érdekében, hogy festeni a csempe lesz szüksége:

 • festeni;
 • primer;
 • görgő vagy kefe;
 • maszkoló szalag vagy minta.

Először gondosan meg kell tisztítani a felületet és zsírtalanítani. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a csempe festékkel, akkor előzetesen meg kell homokolni és előkészíteni.

Frissítheti a cserépet és frissítheti a belső tér festésével

Könnyebb a festéket egy hengerrel alkalmazni, de egy ecsettel létrehozhat számlát. A festést két rétegben kell elvégezni, enyhén megszáradva. Annak érdekében, hogy más tárgyakat ne kenjen fel, vagy csak a csempe egy részét festse, használjon maszkoló szalagot. A minták létrehozásához megrajzolhatja a körvonalakat, vagy rögzítheti az elkészített mintákat a lapon.

Öntapadó

Egy másik módja annak, hogy hatékonyan frissítse a régi csempe a konyhában, magában foglalja a PVC film ragacsos alapon. Egyébként öntapadónak nevezik. Ez az anyag alkalmas szinte minden felület befejezésére, ráadásul nagyon kényelmes és könnyen kezelhető vele.

Egy konyhában egyedi kötényt hozhat létre, egy fényképnyomtatással, díszítéssel ellátott filmet használva, vagy egyszerűen egyetlen színben kombinálhatja a különböző színeket. A fürdőszobában falakat is díszíthet. Kivághatja a díszítő elemeket, vagy megvásárolhatja a kész vinil belső matricákat.

Annak érdekében, hogy a fóliát a csempe felületére rögzítse, a felületen lévő minden kiálló részt ki kell húzni és a bevonatot meg kell zsírtalanítani. Vágott matricák fragmenseket a kívánt méretű, finoman húzza a fedőpapírt és az a szög kezdeni ragasztás, simító azt gumi spatula buborékok eltávolítása céljából.

Ha filmes térfogatos vagy dombornyomott csempeburkolatot kell lefednie, akkor rendszeresen hajszárítót használhat. Kezdetben nedvesítse meg a csempe vízzel és ragassza a filmet úgy, hogy beállíthatja a helyét. Kapcsolja be a hajszárítót, és gyengéden melegítse fel a ragasztót a háromdimenziós elem mellett. Kezdetben formát ölt. Ezután távolítsa el a felesleges vizet a széleken és vágja le a felesleges filmet.

Fontos, hogy ne melegítse fel a PVC-anyagot, különben megolvad, távolabb tartja a hajszárítót vagy csökkenti a fűtési intenzitást.

Az öntapadó film segítségével meglehetősen szokatlan és eredeti belső tér kialakítását teszi lehetővé.

Térbeli dekoráció

Egy nagyon érdekes módja annak, hogy frissítse az egyszerű fúrt csempéket a fürdőszobában vagy a konyhában, hogy különböző apró részleteket használjon a térfogat-kompozíciók létrehozásához. Ebből a célból illik:

 • gyöngyök;
 • kövek és strasszok;
 • kagyló;
 • gombbal;
 • kávébab;
 • üveg és egyéb részletek.

A térfogat dekoráció nem csak a fürdőszobát díszíti, hanem a sérült felületet is.

Segítségükkel szelektíven díszítheti a helyiséget vagy az egyedi csempeit. Csatlakoztassa az ilyen dekoráció lehet szuperkönnyű, akril lakk vagy forró ragasztó. Így létrehozhat egy tengeri témát a fürdőszobában, felveheti a konyhai kötényt stb. A kompozíció konkrét megjelenése és összetétele egyedül a képzelőerejétől függ.

A csempézett bélés frissítésének minden módja nagyszerű a konyhában és a fürdőszobában. Ilyen egyszerű módon drasztikusan megváltoztathatja a belső megjelenését, stílusát és érzékelését, friss jegyzeteket és kényelmet nyújt. Rögtönzött eszközökkel a saját kezét a helyiségek újratervezésével, mind a pénz, mind a saját erőfeszítéseivel minimális költséggel teheti meg.

Konyhai cserép matricák

Tudja-e a jobb módja a konyha belsejének frissítésére, vagy a kisebb furnérlemez-hibák elrejtésére, mint a vinyl matrica? Népszerűség, amit évtizedekkel ezelőtt nyert. Ezzel a tartozékkal nem csak a konyha munkaterületét díszítheti, hanem a fürdőszobában lévő csempét, az óvodai falakat, a nappalit, a hálószobát is. A matricák sokféle méretűek lehetnek villogó hatással. Ez a módszer azonban nem költséges, ugyanakkor a szoba kialakítása szempontjából azonnal bevezetni fogja az újdonságot, a frissességet és a kényelmet.

A kis dekoráció nagy változásokat hoz létre a konyha belsejében, számos fontos funkciót lát el:

a konyhai kötény díszítésében, különálló falakon, kisebb dolgokat rejt;

ragasztva bármilyen kerámia felületre;

megfelelő gondossággal, hosszú élettartamot mutat;

csúszásgátló módszerként alkalmazható;

díszítő funkciót hordoz, kinevel, hígítja az unalmas belsőséget;

a háztartás hangulatát pozitívvá változtatja;

radikálisan megváltoztatja a konyha megjelenését.

Napjainkban óriási mennyiségű vinyl matricát találunk, amelyek segítenek bármilyen tervezési ötlet megvalósításában. A vevőnek lehetősége van a méret, szín, anyag, funkcionális cél kiválasztására.

Különlegességek

A rendszeres matrica egy hátlapból (PVC film) áll. Az elülső oldalon van egy kép, alul pedig egy ragadós anyag. A szóban forgó minőségi terméknek fontos tulajdonsága lehet: kitűnő nedvességállóság kimutatása, az agresszív háztartási mosószerek hatásainak védelme. A címkének közömbösnek kell lennie az UV sugárzásnak ellenálló hőmérsékletváltozásokkal szemben.

Az időben tesztelt gyártóknál a termékek nem veszítik el méretüket, alakjukat és színüket az egész életciklus során. A vinyl matricák beszerzésének fontos része az egyszerű telepítés lesz, amit személyesen is meg lehet tenni.

előnyök

Ha újratervezéssel foglalkozik, és úgy döntött, hogy a kerámiát a konyha felé fordítja, akkor figyeljen a vicces vinyl matricákra, amelyek a belső tér hangulatát megváltoztathatják. Fontos előnye az eltávolítás utáni nyomok hiánya. Vagyis, ha egy hónap alatt vissza akarsz állítani egy szeszélyt, vagy drasztikusan megváltoztatod a konyha dekorációját, egyszerűen új matricát ragaszthatsz a régi helyen.

Ha repedések, zsetonok és egyéb mechanikai sérülések vannak a csempe felületén, akkor megfelelő matricával elrejtheti a dekoráció hibáit, a konyhában dolgozó munkaterületet tiszta és elegáns. A tartozék segíteni fog egy bizonyos részre összpontosítani a konyhában. Abban az esetben, ha a kerámia a padlóra van szerelve, a matrica megakadályozza a csúszást, és biztonságosan veszélyes területet képez.

Használja az eseteket

Bármely matrica a kerámia burkolólapra helyileg vagy ponton alkalmazható. A teremben lévő általános együttesek egymástól elkülönített és egy témával összekapcsolt elemekből állnak. Például a konyhában "megtelepedni" virágcsokrokat, romantikus Provence-t, "vintage" aromákat az öregedés és a kopás hatásával.

Nem szükséges ragasztani a képet vagy nyomtatni. A vinil matrica segítségével lehetővé válik a fa, a természetes kő, a csillogás csillogása stb. Utánzatának létrehozása. Elég, ha a PVC-fóliát kerámia gránitra helyezzük. Ha a klasszikus stílusú rajongók vagy, akkor célszerű egy vinil "panel" létrehozása. A festmények, a skandináv, a keleti minták különálló töredékekből álló stílusos kompozíciója egy "munkához" illeszthető.

Nyomtatványok és rajzok

Érdekes lesz megnézni a konyhában a telek játékát. Bizonyos területeken kis vinyl matricákat használhat: munkahely, étkező, pihenőhely. Kreatívan, elrendezheti a helyeket állatok sziluettjei (macskák, pingvinek, kíváncsi kutyák) formájában, a kapcsolóhoz húzva, a hűtőszekrénybe burkolva, utánozva a tűzhelyet. A kályhában is megtalálhatsz vicces nyomokat vagy jeleket, mint például az út, amely mindenki számára csak a mutatók szerepét jelenti a konyhában, kivéve anya.

Az autentikus stilisztikát egy szalag formájú vinyl matricával mutatják be, amely Skandinávia, Kelet, India, Franciaország nemzeti díszeinek képe. Ez lehet egy azulezhu, gzhel, khokhloma, paisley uborka. A Provence, botanikus stílusban jobb a virágos motívumokat, díszítéseket Groovy virágos motívum (rajzfilm stílus), trópusok. Az aztec nyomtatott törzsi, újéves ünnepi sziget hópelyhekkel és szarvasokkal, a keleti "érzelmi" témák sakurával, stilizált sárkányok, tigrisek és halak lenyűgöző látványa a konyhában a napfény sugarai által áthaladó fénysugarakban.

Az egyik közel lesz a katonai és álcázó színek árnyékához, mások őrülnek majd a szivárványos hippik (Tie-Dye) miatt. Ne felejtse el a virágok, kosarak, gyümölcsök, zöldségek, édességek térfogatát ábrázoló képeket is. Hagyja, hogy a konyhája hasonlítson egy elegáns cukorka-rúdra, amely matricákkal látja el a csemegéket, mint a cupcakes, a lolly-pop, a muffin, a cukorka, a gyömbér "férfiak" stb.

A kályha fölött a mosdó is lóghat egy gyönyörű oroszlánt, egy tigris, amelynek színei megismétlik a bútorok hangját. A lényeg az, hogy minden matricát, ha nem ismételjük meg, akkor illeszkedjünk a helyiség általános kíséretéhez. Jobb, ha ragasztja a stílusos feliratokat, ábrákat, rajzokat egyhangos felületen. A konyhai falon még a receptekkel ellátott matricák is megtalálhatók. Ha úgy gondolja a franciákat, úgy tűnik, igazán eredeti, informatív, kreatív.

tárgyak

A vinil-matricák tömegeloszlást nyertek, így ma nagyszámú telek van, közvetlenül a konyhák számára. A monokróm kiegészítők lakonikusak. Segítségükkel a konyha elegáns stílusa érhető el, geometriája tisztább. Az ökotiszta rajongók nem fogják kihagyni a lehetőséget, hogy díszítsenek egy konyhai kötényt növényi szárakkal, virágrügyekkel, klaszterekkel, gallyakkal, gyümölcsök, diófélék stb. Képeivel. Ez remek emlékeztető a vendégeknek és a háztartásoknak a természet figyelmes és tiszteletteljes hozzáállásáról.

Öntapadós falfólia a fürdőszobában: praktikus do-it-yourself javítás

Az a kijelentés, hogy a fürdőszoba javítása nagyon drága öröm, már nem releváns. Ez lehet gyönyörű, eredeti, praktikus és nem drága. Ha csak a dekoráció a falak használt öntapadós fólia a fürdőszobában.

Ez egy meglehetősen új anyag, amely még nem kapott széles körű elfogadást, és gyakran kapcsolódik a nem vonzó mosható háttérképek a közelmúltból, ami alapvetően rossz. A különféle színek és textúrák lehetővé teszik egy nagyon érdekes kialakítás elérését, és ha helyesen hajtják végre, egy ilyen kivitel legfeljebb 10 évig tart.

Öntapadó fólia a fürdőszobák számára, hogyan kell választani

A fürdőszobába öntapadós tapéta egy befejező anyag, amelynek hátoldalán a ragasztóalapot speciális papírral védik. A film 45-95 cm széles és 15 méteres hosszúságú tekercsek formájában kerül eladásra.

Az öntapadós háttérképek négy formában érkeznek:

 • Cork: A szerkezete természetes parafából készült. Az anyag felületét ezenkívül viaszalapú kompozícióval vonjuk be. PVC film. Mesterséges anyagból áll. Szín, mintázat és textúra változatos. A megnövekedett működési időtartamban eltér.
 • Szatén: Az ilyen háttérképet a fürdőszoba befejezésére is nevezik szövetnek.
 • Öntapadó film: Kényelmes, mivel saját ragasztó bevonattal rendelkezik. A legmegfelelőbb és legmegfelelőbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. A színváltozatok nagyon változatosak lehetnek, a monokromatikus vagy összetett minták és dísztárgyak közül. Természetes anyagok, például fa vagy természetes kő utánzása is lehetséges.

A film felülete lehet:

 • matt;
 • fényes;
 • durva;
 • fémezett.

A fémezett felület lehetővé teszi bizonyos vizuális effektek létrehozását: spekuláris, fluoreszkáló, festett (átlátszó vagy árnyékos) és 3d-effektusú rajzok. A film kiválasztása előtt figyelni kell a gyártót. A termeléssel foglalkozó vállalatok évek óta rendszerint jobb termékeket kínálnak.

Dekoratív film a belsőépítészetben

Nem nehéz a falakat a fürdőszobában ragasztani egy filmmel, hanem azt, hogy ez a döntés hatással lesz-e, különös tekintettel arra, hogy dekorációs elemként nincs film.

Öntapadó film lehetővé teszi, hogy hatékonyan díszítse a csöveket a fürdőszobában. Az ilyen megoldás nagyon hatásosnak tűnhet, ha a megfelelő anyagot választja. A belső térben a rusztikus csövet általában gyönyörű szerkezeti kötéllel csomagolják, de fát is utánozhatják.
A japán vagy kínai stílusban kialakított belső térben a csöveket oszlopokra hasonlítják, piros filmmel ragasztanak és fekete hieroglifekkel díszítik.
A különböző árnyalatok és textúrák filmjeinek kombinációja és geometriájának megváltoztatása lehetővé teszi, hogy hatékonyan zóna le a tér. Gyakran előfordul, hogy a filmet más befejező anyagokkal kombinálják, például csempe vagy folyékony tapéta a fürdőszobában. A nedvességre érzékeny területek kiemelése.

Az anyag előnyei és hátrányai

Mint minden más befejező anyaghoz, az öntapadó filmnek hátrányai és előnyei vannak, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt döntést hozna az egyszerű költségvetési javítás mellett.

előnyök

 • Az anyagot számos szín és textúra képviseli.
 • A film költsége jóval alacsonyabb, mint a többi befejező anyag.
 • Jó minőségű funkciók, amelyek ezeket a háttérképet a fürdőszoba nagyon praktikus lehetőség.
 • A beillesztési munkák időt és energiát igényelnek, nem igényelnek speciális felszerelést, és könnyen elvégezhetők egymástól függetlenül.
 • A ragasztott felület nem igényel további gondosságot.
 • Képes befejezni a különböző típusú felületeket.

hiányosságokat

 • A könnyű ragasztás ellenére a felszín előkészítése meglehetősen nehézkes folyamat, és nem mindig lehetséges különleges élmény nélküli személy számára.
 • A film nagyon vízálló, de ez nem csak plusz, hanem az anyag mínusz. Mivel a fal ilyen bevonat alatt nem lélegzik, ezért a pelenka kiütés és a penész kialakulása lehetséges.
 • A működés időtartama általában nem haladja meg a 10 évet. De lehet plusz azok számára, akik gyakran szeretnek változtatni a belső téren. Az egyszerű telepítés és az alacsony ár lehetővé teszi a kozmetikai javítások gyakoribb elvégzését a szokásosnál.

Előkészítő munka.

A díszítőfólia szinte bármilyen felületen van ragasztva. Nem számít, hogy parafa, üveg, rétegelt lemez, csempe, fa vagy fém. Ragaszkodhat a gittbe vagy felkészületlen gipszkartonhoz, de ilyen felületen az anyag nem tart sokáig.

A javítás sikere elsősorban a fal megfelelő előkészítésétől függ. Teljesen eltávolítják a régi bevonatot, lelapulnak, a gitt két rétegben, finom csiszolópapírral és földdel finomítják.

Amikor a felület teljesen száraz, a falon vízszintes vonalat verítenek, amelyen az első vászon ragasztásra kerül. Általában megpróbálják ezt a címkét tartani a legszembetűnőbb helyen, mivel az első és az utolsó csík másképp fogódzódni fog, mint mások.
Ha folyékony tapéta vagy díszítő vakolat egy fürdőszobához egy filmmel együtt használják, akkor nem szükséges gondosan előkészíteni a falakat ezeken a területeken. A keverékek maguk is elég kis felületi hibákat rejtenek. A falak eléggé alapozottak.

Anyagszámítás

Annak érdekében, hogy kiszámítsa a kívánt filmmennyiséget, előre meg kell ismernie a tekercs szélességét és felvételét. A helyiség méréseit a nyílászárók, ha van ilyen, illetve a fürdőszoba mögötti helyiség figyelembevétele nélkül kell elvégezni. Először is megtudja, hogy hány darab anyagból készült csík lesz szükséges az összes fal ragasztásához. Ehhez a szoba kerületét a tekercs szélessége osztja el. Miután megszámolta, hogy hány sáv érhető el egy tekercsről. Ehhez a felvételeket a falak magassága osztja el, a metszés 5-10 cm-es növekedésével.

A vágóanyag tulajdonságai

Általában a film vágása rossz oldalról történik, amelyen a kényelem érdekében négyzet jelölést alkalmaznak. De egyes esetekben, amikor például a választott filmet egy csempe utánzására keretezték, a jelölést az arcvonás tekintetében végezzük. A hátsó oldalon mindig fel van tüntetve az adott típusú anyaggal való munkavégzésre vonatkozó további utasítások.

Vágóruhát készített egy speciális építő kés hosszán. A filmet a súlyra vagy ollóra vágni nem ajánlott.

A felület beillesztése

Ragassza fel a filmet felülről lefelé. Néhány centiméterrel védő réteget távolítanak el az első szalag felső szélétől. A film a falra és a szintre kerül. Fokozatosan távolítsa el a papírvédelmet 5-6 cm-rel, nyomja meg a tapadó felületet a falhoz. Amikor az egész szalag ragasztva van, egy gumihevedert simít felfelé, lefelé és középen a szélek felé, megpróbálja megszabadulni minden ráncból és légbuborékból.

Fontos! A fal falaira tapadó tapéta ragasztott, de a film mindig összefonódik.

Jobb, ha az átfedő panel szélei a helyiségben lévő fényforrással szemben helyezkednek el. Ellenkező esetben a varratok árnyékot vetnek és láthatóvá válnak. Javasolt elkerülni a sarkokban lévő sávok csatlakozását.

Ha néhány légbuborék még kialakultak, gondosan lyukasztani kell őket egy finom tűvel, és simítani kell őket. Szinte lehetetlen eltávolítani a hajtások és a szabálytalanságokat egy már ragasztott felületről, letépni a szalagot, és ragasztani újra. Ha a filmet domború felületre ragasztják, előmelegítik egy építőszárítóval, hogy rugalmasabbá tegyék.

A dekoratív film gondozása

Az öntapadó fólia nem igényel különösebb gondosságot és könnyen tisztítható, még enyhe tisztítószerek használata esetén is. Tartsuk távol a vegyületeket a csiszoló részecskék és az oldószereket tartalmazó anyagoktól, amelyek károsíthatják a rajzot.

Alternatív megoldások

Amellett, hogy a film az olcsó javítás a fürdőszobában festék, műanyag panelek vagy vízálló tapéta a fürdőszobában. A festékek akril vagy szilikon vizes emulziót választanak. A háttérképeknek nedvességállónak kell lenniük, ami azt jelenti, hogy csak mosható, vinil vagy folyékony lesz. De mindegyik rosszindulatú a filmben bizonyos mutatókban.

A mosható nem sokféle színt és textúrát kínál. A magas költség miatt a vinil nem felel meg a javítási költségvetésnek. A folyékony tapéta nehéz lehet egy bizonyos munkatapasztalat nélkül alkalmazni. A fürdőszoba öntapadó tapéta nagyszerű lehetőség, ha a javításokat gyorsan, olcsó és saját kezűleg kell elvégezni.

Csempe matricák

Ne bízz a vékonyban

A konyhában a monoton belső tér átalakítása és harmonikus díszítés a teljes légkörbe, ezért nem kell tapasztalt tervezőt hívni vagy javítani. A falon lévő egyedi matricák megjelenésével egyedülálló és nagyon szép díszítést nyithat a konyhában, élettel teli és új érzelmeket és kényelmet hozhat a házba.

Az öntapadó matricák kínálata jó választékot kínál:

 • matricák nagy háromdimenziós rajzokon vagy egyszínű formában;
 • hűvös feliratok és idézetek;
 • színes matricák kiváló mintákkal, szimmetrikus vonalakkal, tájakkal, csendéletekkel stb.
 • körvonalalkalmazások emberek és állatok sziluettjei formájában;
 • kisméretű matricák konyhai készleten vagy háztartási készülékeken.

A választék változatos! Mindenki megtalálja a katalógusban szereplő képet a kedvük szerint.

Matricák alkalmazása a konyhába

Az öntapadó bázisú matricák néhány perc alatt lehetővé teszik a lakóház vagy a közintézmény konyhájának díszítését. A divatos dekoráció nagyon népszerű az éttermek, kávézók, étkezdék, bárok stb. Belsejében.

A dekoráció létrehozásához csak vágyra és szabad időre van szükség. A matrica könnyen rögzíthető egy sík felületre, és szükség esetén eltávolítható, és nem marad nyomot.

A konyhai matricák biztonságos anyagból készülnek. A rajzot védőfóliával borítják, amely védi a dekorációt a mechanikai sérüléstől, a napfénytől és a nedvességtől. Még hosszas használat után a falon lévő matrica megvédi a színek fényességét és a kontúrok világosságát.

Tartozékok a konyhában raktáron

Az AllStick.ru online áruházban elegáns és kiváló minőségű vinillemez matricákat vásárolhat a konyhában egy nagyon versenyképes áron! A falon is kiváló dekoratív elemek állnak rendelkezésre. Egy öntapadó alapot tartalmazó termékhez különböző felületekhez csatlakoztatható:

 • műanyagból;
 • üveg;
 • fából;
 • SLR;
 • fém, stb.

Megrendelhet online tőlünk:

 • világos és pozitív matrica "Orange";
 • bájos "szőlőfürt";
 • hűvös feliratok;
 • matrica a hűtőszekrényen "Pillangók" és még sok más.

Lehetőségek csempék (matricák, festés nélkül, csináld magad nélkül) frissítéséhez a fürdőszobában

Néha szükség van a régi kerámia burkolólapok tervezésének megváltoztatására a fürdőszobában, nagyjavítás nélkül. Előfordul, hogy a csempe mintája a mészkő miatt megdöbbentett, és a bevonat egyedi elemeiben apró csomók vagy repedések formájában hibák jelentek meg. A díszítéssel burkolat helyet, és ha meg akarja változtatni a stílusát a belső. A csempe frissítése a fürdőszobában anélkül, hogy megváltoztatná azt, önállóan többféle módon is elvégezhető.

Fürdőszoba tervezés változás

A sérült felületet a csempe részleges cseréjével rögzítik. A kontraszt csempe vagy dekoráció ragasztva van az üres helyre.

A szétszerelés a varratok megnyitásával kezdődik. Ez a csempe a kontúrkör körül valami éles. Ezután a kerámia csempe egy vésővel van összekötve. Ezután tisztítjuk a régi oldat falát és illesszük a szükséges elemet. Ne ragasszon sok ragasztót. A csempe nem emelkedhet fel a burkolat felett.

Frissítse a fürdőszobát egy egyszerűbb módszerrel - vinil matricák használatával. Ez a módszer kevésbé időigényes. A matricákat ajánlott ragasztani a falakon, mert ott nem lesz mechanikai hatása.

A csempe kontúr festékekkel van díszítve. A legegyszerűbb lehetőség egy pontkép festése vagy geometriai formák ábrázolása. A fürdőszobában lévő falakat is teljesen átfestették.

Vinyl csempe matricák

A díszítő matricák díszítése nem igényel sok időt. A sérült burkolólapokat korábban nem rekonstruálták. Vinyl matricák rejtenek zsetont és repedéseket.

A fürdőszoba dekorációjánál érdemes olyan matricákat használni, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a gőz- és tisztítószereknek. Nem szükséges az egész bélést ragasztani velük. A régi csempe frissítésére a fürdőszobában matricákkal gondoskodhat a pecsétes tábláról. Ehhez válasszon olyan matricákat, amelyek azonos méretűek, mint a cserép.

Egy másik módja annak, hogy frissítse a bélést matricákkal díszítő panelek készítéséhez. A mosogató felett vagy a fal középső részén helyezkednek el. Vásárolhat egy kész panelet vagy összeállíthatja önálló kis matricákból. A második lehetőség nagyszerű kompozíciók létrehozásakor.

Az eladásra öntapadó fólia van a tekercsben lévő fürdőszobában. Egy kicsit nehezebb vele dolgozni, mint apró matricákkal, mert a dekoráció során buborékok és hajlítások lehetnek. Ezért, amikor a filmet befogja, jól kell nyúlnia. Ha a buborékok még kialakulnak, akkor tűvel átszúrhatók.

Rajzolási minták

A burkolatra rajzolva a helyiség kialakításának megfelelően kell választani. A fürdőszobában modern stílusban illeszkednek a geometriai minták. Könnyedén alkalmazhatók a lapkával ragasztott sablonok segítségével. Ebben az esetben érdemes használni spray festék. Kényelmes permetezni a sablonra.

A csempével végzett munkák a következő elvre korlátozódnak:

 1. Tömítési hibák.
 2. Az alap készítése.
 3. Festés.
 4. A védőszer alkalmazása.

A csempe díszítése előtt meg kell javítania a forgácsokat és repedéseket. A legjobb, ha a gipszeket nedves helyiségekben használja. A csempe helyreállítása kötelező lépés, mivel a festék a hibákat kiemeli.

A régi csempeburkolatokat és repedéseket egy kis simítóval lezárják. A cserép felületére dörzsölt szála kissé egyenletesebb lett.

A csempék tisztítása előtt alaposan tisztítsa meg a burkolólapokat. Szárítás után acetonmentesítjük. Ha kerámia festéket használnak rajz mintákhoz, akkor a csempe nem kezelhető finom szemcsézett csiszolópapírral és speciális alapozóval. Az ilyen dekoratív kompozíció tökéletesen sima alapokra esik. Minden más típusú festék használata esetén növelni kell a csempe tapadását.

Kép rajzolásához használhatja az elérhető eszközöket, például a maszkoló szalagot. Ezzel háromszög alakú mintát helyezhet. Ez a modern megoldás négyzetes csempékhez alkalmazható. A háromszögek helyét előre meg kell fontolni. A vázlat legegyszerűbb módja papírra készítéséhez.

A minta felhordásához félig átlósan kell osztani a lapkát. Egy vékony ragasztószalag ragasztva van a kívánt háromszög körül. Ezután az alakot alaposan festették egy kis ecsettel.

A minták helyett állandó festményeket használhat. Ez a legváltozatosabb változata a bélés dekorációjának, mivel a monophonic csempe bármely stílusban illeszkedik.

Szilárd festés eltávolítás nélkül

A folyamatos festéshez a bélés teljes felületét kezelik, beleértve a csempe közötti csuklókat is. A munkát henger és ecsetek végzik. A festéket vékony rétegen alkalmazzák. Különös figyelmet fordítanak a varratokra. Ezek szépen festett ecsettel.

A csempe megújítása a fürdőszobában szilárd festéssel nem mindenhol lehet. Jobb, ha nem érintkezik a gőzzel gyakran érintett felületekkel. Néhány idő elteltével a festék ezen a helyen elkezd hámozni és elmozdulni a cseréptől.

Csempefesték a mosdó, a WC és a padló közelében. A falak körül a fürdőszobát, ha szükséges, bordázzon panelek, amelyek ellenállnak a gőz hatásainak. A régi csempe tetejére van szerelve. A fal befejezése előtt megtisztítják és zsírtalanítják. Ezután különleges ragasztót vagy folyékony szöget látnak rájuk. A paneleket erősen nyomja a falhoz úgy, hogy jól ragasztják a lapkát.

Segítségével folyamatos festés zónás térben. Például a zuhanytálcában kontrasztos árnyalatot készíthet. Egy másik lehetőség a színes ékezetek eloszlása. Ebben az esetben a helynek azonnal meg kell jelennie a fürdőszobába való belépéskor. Egy másik színben festeni lehet a falat a mosdó közelében.

Alapszabályok

Minden munka előtt kell tisztítani a szennyeződés, különben a festék fekszik a felületen a cserép egyenetlenül. Csiszolóanyag tisztítószerek ajánlottak a környezetszennyezés ellenőrzésére.

A csempéket finom szemcsézett csiszolópapírral és ragasztó alapozóval kell kezelni. Ez növeli a festék ragasztását sima csempe a fürdőszobában. A kezelés során különös figyelmet kell fordítani a csemperagasztásokra.

Érdemes használni a kerámiához vagy a cseréphez készült festéket. A latex és alkid készítmények jól bizonyultak. Festeni kell a burkolat egy kis területét, amely egy feltűnetlen helyen található, majd ellenőrizze a bevonat tartósságát.

Érdemes folytatni a festést csak a primer alkalmazása után egy nappal. Ez alatt az idő alatt az eszköz pontosan megszárad és tartós filmet képez.

A festéket több rétegben alkalmazzák. Tehát egy egyenletesebb és tartós bevonat legyen. Az előző festékrétegnek teljesen száraznak kell lennie.

Szükséges eszközök

A csempe frissítéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • Csiszolópapír.
 • Szivacs.
 • Maszkoló szalag
 • Cover film.
 • Roller egy kis nap.
 • Kefék.

A volumetrikus dekoráció önmagát csinálja

Segítsen frissíteni a fürdőszoba burkolatát és a kéziszerszámokat, mint a gyöngyök, kagylók és kavicsok. A díszítőelemeket a csempe ragasztja. Kisebbeknek kell lenniük, nehogy elesnek. Jobb, ha volumetrikus dekoráció van olyan helyeken, amelyek enyhén szennyezettek, mivel a texturált elemeket nehezebb mosni.

Frissítse az öltéseket

A régi csempe frissítése nem szükséges. A fugázó tisztításával friss megjelenést adjon a bélésnek. Idővel a varratok sötétednek, színt váltanak és piszkosak. Ez a fürdő nedvességtartalmának növekedésével magyarázható. A könnyű habarcs elsötétítéséhez különböző eszközöket használhat. A szín visszaállításához speciális ceruzákat vagy jelölőket kell használni. A habarcs festékkel visszaállítható. A cementkeverékekhez a Mapeihez illeszkedjen a Fuga Fresca. Ennek a festéknek az előnye - széles színválaszték.

A speciális szerszámok nem mindig segítenek megbirkózni a varratok és a piszok sötétítésével. Különösen nehéz helyreállítani az árnyalatokat. Ezenkívül a festék nem ajánlott a repedt varratok felhordására. Ebben az esetben az egyetlen megoldás a habarcs cseréje.

Szabályok a sérült területek eltávolítására

 1. A sérült területet bármilyen éles tárgy segítségével eltávolítják.
 2. A varratok tökéletes tisztításához használjon porszívót.
 3. Kisebb sérülések esetén a habarcsot helyileg cserélik.

Teljes csere

Teljesen a mechanikusan eltávolított habarcs. Ehhez egy speciális kaparó kötőanyagot használhat. Óvatosan kell dolgozniuk, hogy ne sérüljenek a csempe. A régi cement alapú fugázást előkezelni kell egy savas tisztítószerrel. Ez segít felgyorsítani a cserét.

Meg kell tisztítani és megsemmisíteni a nyílt csempe ízületeket. Először meg kell préselni, hogy a kis fugázótörmelékeket megragadják. A por porszívóval tisztítható. Ezután a varratokat szivaccsal mossák és hagyják jól száradni. Ezután új habarcsot használnak spatulával.

A csempe ízületek lehetnek a dekor elemei. Ebben az esetben válasszon ki egy kontrasztos árnyalatot. Nagyszerű lehetőség - fehér csempe és sötétkék varratok.

Hogyan lehet frissíteni a régi csempe a konyhában - egyszerű és egyszerű

Nem szükséges megváltoztatni a régi csempe, néha elegendő díszíteni, a csempe hosszú ideig szolgál. De előbb vagy utóbb az idő befolyásolja őt: vagy elkezdi látszólagosnak lenni, és elveszti megjelenését, vagy unatkozik. Nem mindig lehet új helyére cserélni. És akkor felmerül a kérdés - mit kell tennünk, hogy a régi csempe ismét örömet szerezzen a szemnek? A válasz egyszerű - a konyhában frissítse a csempéket. Íme néhány recept.

Mit lehet tenni?

Add hozzá az új színek csempe mozaikjához - ez a tökéletes megoldás, amely drasztikusan megváltoztathatja a konyhák kialakítását

A kötény megjelenésének javítása a konyhában, és még a felismerésen túl, a régi csempe megváltoztatása nélkül, különböző módon. A legnépszerűbbek és a legnépszerűbbek:

 • frissítés varratok;
 • festmény;
 • dekorációs matricák;
 • díszítés ragasztóval;
 • csempék részleges cseréje.

Néhány ilyen módszer több költséget és készséget igényel, mások pedig kevesebbet. A módszer kiválasztása attól függ, hogy milyen eredményt szeretne kapni -, hogy teljesen átalakítsa a cserépet a konyhában vagy csak frissítse.

Fontos: Bármelyik módszert is választja, mielőtt díszítené a cserépet, alaposan meg kell tisztítani a szennyeződést és zsírtalanítani. Ellenkező esetben a munka sikertelen lesz.

Frissítse az öltéseket

A konyhában lévő kerámia lapok rendetlenek és régiek lehetnek, mivel a varratok közötti habarcs elvész. A habarcson minden por, korom, zsír kioldódik. Nem számít, mennyire óvatosan mossa meg a kötényt, akkor jön egy idő, amikor a varratok közötti tér elveszti hófehér megjelenését, repedéseit és burstjait. Egy másik kellemetlenség, ami történhet a konyhában, az, hogy a penész a csempék közötti résekbe telepedhet. Nem is adja hozzá a szépséget. A kötésnek a régi megjelenéshez való visszatérésének módja a varratok frissítése. Meglepő módon azonnal átalakítja a felület megjelenését és a konyhában lévő kötény újszerűnek tűnik. A varratok frissítése különböző lehet:

 • tisztítsa meg a varratokat;
 • új habarcsot kell alkalmazni;
 • Varrófestékeket kell alkalmazni.

Először törölni kell a régi varratokat. Vigyázzon, nehogy károsítsa a csempe széleit, különben teljesen meg kell változtatnia. A varratok eltávolítása után öblítse le a felületeket, és ellenőrizze, hogy eltávolítják-e a varratokat, és a szennyeződés tiszta-e.

Ezután egy tömítőanyag segítségével új varratokat alkalmaznak. Ezután a varratok magassága megegyezik a csempe magasságával, hogy ne nyúljanak fel. Ha nincs speciális eszköz, használja a közvetlen objektumot, szárítás után alaposan öblítse le az új varratokat és élvezze az eredményt!

Először megpróbálhatod csak tökéletesen tisztítani a varratokat egy speciális eszközzel. De ha a piszok már felszívódott a habarcs belsejében, akkor csak egy új alkalmazást fog segíteni.

Ehhez el kell távolítania a régi injektort. Ezután a csempék közötti varrásokat mossák vagy permetezik a zsír és szennyeződések eltávolítására. Ha a penész elkezdett megjelenni, akkor a régi cserépet ecettel kell kezelni. Ezután alkalmazza a szokásos habarcsot.

Fontos: Ha új hangot szeretne adni a terveknek, akkor nem fehér habarcsot használhat, hanem színeset is - így a régi csempe felismerhetőségét megváltoztathatja - lesz egyfajta érzés, hogy új kötényt rendeztek.

A varratok frissítéséhez jelölőt használhat a varratok fehér festésére. Vagy különböző színű varrófestékeket alkalmazhat.

Cserép cseréje

A legtöbb esetben elvégezheti a csempe részleges cseréjét. Például, mint a fotón - néhány csempe cseréjére egy mintával

Ha bizonyos csempe észrevehetően megsérül, megpróbálhatja részlegesen kicserélni őket. Ehhez meg kell gondolnia a jövőbeli design-ot, és választania kell a tárcsákat úgy, hogy a kötény dekoratív és harmonikus legyen. Nem szabad látni, hogy megpróbálták megjavítani. A legjobb választani a kontrasztot a fő színnel. Ha az alaplemez egyhangú, akkor kiválaszthatja a dekoratív burkolólapokat.

Fontos: Új csempe kiválasztása esetén meg kell győződnie arról, hogy teljesen megismétli a régi méretét.

A csere egyszerű - a régi csempe gondosan elválik a falról, ügyelve arra, hogy ne károsítsa a szomszédos elemeket. Az elővarrásokat egymás között eltávolítják. Ezután a régi cserép helyett új. Összefoglalva, a teljes felületen a kötény új habarcs az ízületek. Ez lehetővé teszi az összes csempe összevonását és az új kötény illúzióját.

festmény

Ritkán van olyan ember, aki felkínálja az ötletet, hogy megújítsa egy csempe, egyszerűen festése más színű. És hiába - ha minden rendben történik, akkor nagyon eredeti és esztétikai lesz. Fontos, hogy dolgozzon ki egy koncepciót a jövő kötény megjelenésére. A geometriai elemek legegyszerűbb módja.

A hengerrel történő festés simább és jobb minőségű lesz, mint egy ecsettel A festési irány megváltoztatásával könnyű textúrát hozhat létre a csempe felületén.

A festéshez használt festéket speciálisan választják ki - ennek a szerepnek a legjobb módja az epoxi festék, amely nem sima felületen terjed, és jó vízálló és hőálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az epoxi festék megtartja a közel 10 év megjelenését és fényességét.

Fontos: A csempe teljesen festhető, vagy minta a kötényen. A minta sima és esztétikus megjelenítéséhez a kontúrokat a rendes szalagra vagy maszkoló szalagra kell korlátozni.

Festés előtt a burkolólapokat meg kell mosni, enyhén csiszolópapírral csiszolni, acetonnal zsírtalanítani és alapozni kell. A következő festéket alkalmazzák. Miután a festék teljesen megszáradt, frissíteni kell a varratokat új habarccsal. Ez a kötény újszerű lesz.

Film dekoráció

Ma talál egy filmet, amely egy képet alkot. A csempefilm egy nagyon olcsó, de hatékony megoldás annak frissítésére.

Lehetőség van egy régi csempe díszítésére, öntapadó fóliával. Számos előnye van:

 • különböző színek és minták;
 • nedvességállóság;
 • vegyi ellenálló képesség;
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek.

A filmhez való munka egyszerű. Mielőtt díszítené a cserépet, azt csiszolópapírral tisztítsa meg és zsírtalanítsa. Ezután a megfelelő helyeken rögzítse a filmet, és óvatosan simítsa át a felületen a csempe. Meg kell próbálnunk, hogy ne alakítsunk ki buborékokat. Ha ezt nem lehet elkerülni, akkor a buborékokat tűvel átszúrják és simítják.

dekoráció

A csempeburkolás problémás és időigényes feladat, ezért ne felejtsd el laminálni a burkolólapokat, hogy ellenálljanak a nedvességnek és a szennyeződéseknek, és boldoggá teszik sok éven át, nagyon népszerű megoldás az egyedülálló cserép minták ugyanabban a színtartományban. Holisztikus, elegáns és nagyon eredeti

A csempe frissítése lehetséges, díszítő elemek bevitelével. A felület vinyl matricákkal díszíthető. Ma különféle matricák széles választéka áll rendelkezésre különböző témákban, így bármely stílusban díszítheti a konyhát. A vinil-matricák jól tapadnak, évekig tartanak, és nem félnek a víztől és a mosószerektől.

A vinil matricák és más díszítő elemek segítségével gyorsan átalakíthatja a konyhát anélkül, hogy sok időt és pénzt költene. Még egy gyermek is képes megbirkózni az ilyen munkával.

Lehetőség van díszíteni egy csempe, és frissíteni, meglehetősen gyors és olcsó köszönhetően a modern dekorációs és befejező elemek. Ebben az esetben csak a munka és a koncepció pontossága fontos. És akkor a frissített belső tér nem fog kinézni kézművesnek.

Azt is javasoljuk, hogy nézze meg a videót arról, hogyan kell díszíteni a csempeit a saját kezével:

A matricákkal ellátott matricák eredeti módon frissítik a dekorációt

Cserép cseréje, amely elvesztette korábbi csillogását, eléggé problémás, jelentős munkaerő és pénzügyi költségekre van szüksége. A megjelenő matricák, amelyek a tárgy és a színárnyalatok között változnak, remek alternatívává váltak, így gyorsan és hatékonyan frissítik a csempézett felületeket.

A matricák típusai

Sokan próbálták a régi monokróm csempe friss hangot adni a decoupage technikával, amely abból állt, hogy a szalvéta felső rétegéből levágott minta egy darabját a zsírtalanított síkra helyezték és az ecset tiszta mozdulatokkal áztatták a megbízható rögzítéshez. Fontos, hogy kiegyenlítse az összes hajtást, és ne vágja el a legkényesebb papírt. Szárítás után több védő réteget kellett alkalmazni, hogy a kép nedvességállóvá váljon.

Nyilvánvaló, hogy sok ember nem rendelkezett a dekompozícióval történő dekoráció létrehozásának technikáival, így ez a technológia nem kapott széles körű elosztást. Azonban a csempe díszítésének lehetősége, amely monotónia mellett született, érdekes minta a vinil matricákban.

Szerkezetük tekintetében a nedves levegőjű helyiségekre orientált matricák típusai, a hőmérsékleti ingadozások és a felületi szennyeződés jelentős kockázata hasonló az ismert öntapadó filmekhez. A fő különbség - mosószerekkel szembeni ellenállás, amely vinil felsőréteget biztosít.

A hátsó védő ragasztó szilárd, vastag papírból készül. A kész matricák kötegelése szilárd kép lehet, vagy különálló töredékekre bontható. Az utóbbi esetben alaposan meg kell vizsgálni a kísérő utasításokat annak érdekében, hogy pontosan megértsük, hogy ezeknek a részeknek össze kell-e állítaniuk.

Ha a végső cél egy speciális kép, amelyet a belső tér díszítésére terveztek, az algoritmust teljesen pontosan kell tartani. Absztrakt kompozíció használata esetén a producer először meghatározhatja annak lehetőségét, hogy saját kreatív képzeletének egy részét be tudja mutatni. Ebben a helyzetben a matricák több változatban kerülnek a padlóra, harmonikus hangzást eredményezve.

Az eredeti képek a konyhában felhasználhatók különböző célokra, de alapvetően ez egy maszkolási funkció. A sima felületek ragasztós falhoz, hűtőszekrényhez, bútorfrontokhoz, üveghez, tükrökhöz alkalmasak. Kiváló matricák vannak a lapra, teljesen átalakítva.

A nagysebességű belső átalakítás előnyei

Az eredeti tervezőeszközök csodálatos vinyl matricák formájában csempe, emlékeztető elegáns decoupage, de ellentétben vele, mindenki számára hozzáférhető, már önmagukban is nyilvánvalóvá tették, köszönhetően számos pozitív tulajdonságait:

 • környezetbiztonság;
 • kiterjedt gyűjtemények, amelyek lehetővé teszik, hogy egyedi szín- és kompozíciós motívumokat válasszon;
 • nedvességállóság;
 • megtakarítás dísz matricák jelentős hőmérséklet-ingadozással;
 • a kép fényerejének időtartama, gyakorlatilag nem a nap sugaraitól való fényerő;
 • egyszerű alkalmazási módszerek;
 • egyszerű gondoskodás, amely abból áll, hogy a matricák felületét puha törlőruhával törölje agresszív vagy abrazív tisztítószerek nélkül.

A pénzügyi tervben szereplő címkék elérhetősége egyedülálló lehetőséget nyújt a konyha belső térének frissítésére, ahogyan gyakran szükséges. Az összes matricát teljesen helyettesítheti újakkal. A fejlett művészi gondolkodás jelenléte esetén gyorsan frissített megjelenés lehetõvé teszi különbözõ hangminták kombinációját, egyetlen színes háttérrel egyesülve. Ebben a helyzetben csak néhány olyan matricát kell eltávolítani, amely elvesztette eredeti báját. A sarkok egyszerű megdöntésével eltávolítják őket, és óvatosan levágják az egész képet.

Ha szükséges, használhatja a rendszeres háztartási hajszárítót, amely lehetővé teszi, hogy felmelegítse a matricát: egy ilyen eljárás után önállóan leesik a csempeből, és nem hagy nyomot.

A matricákkal való munka szabályai

Egyszerűbb dekompozíció megkezdésével, egy régi, de mégis jó minőségű csempe javítása érdekében fel kell készítenie a felületét mosogatással egy szappanos telített oldattal a zsírtalanításhoz. Használhatja a háztartási összetételt, melynek célja a zsírok eltávolítása az edényektől. Ezt tiszta vízzel öblítik.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy alaposan törölje le a nedvesség minden nyomát, mivel a felszínt teljesen be kell paszni.

Ha egy kis mintát szeretne alkalmazni az egész régi cserépre, ugyanazokkal a résekkel, akkor tanácsos egy olyan kartonlapot készíteni, amelynek dimenziói megegyeznek a lapkával. Mérést végez a szélektől a mintaig terjedő pontok szerint, összekötve egy téglalapot, amelybe a matrica illeszkedik. Ez a darab kivágott, és átjáró ablakot képez. A sablon minden egyes lapra történő alkalmazásával, felesleges mérési műveletek nélkül gyorsan és simán beillesztheti a matricákat, így nem kevésbé kecses hatással, mint például egy kompetensen végrehajtott decoupage. Könnyebb elvégezni ezt a műveletet egy asszisztenssel.

Könnyen elvégezhető egy kis matrica rögzítése, amely egy unalmas régi kerámia csempe díszítésére szolgál. A védőréteget eltávolítjuk, a megfelelő helyre helyezzük, és a középponttól a szélek irányába egyenletesen vasaltunk, elkerülve a ráncokat. Puha anyagot alkalmaznak.

Megfelelően nagy kapacitású töredékekkel, nagyszámú nyitott vékony szőttesekkel ajánlott ragasztani egy speciális rögzítőfóliával. Ez ragacsos oldal, amelyet a matrica elülső oldalára helyezett és egy ronggyal simított. Ezt követően eltávolíthatja a védőpapírt a matricából, és rögzítheti a kiválasztott területen, simítva azt annak érdekében, hogy elkerülje a homályos barlangok elhagyását. Végül csak a filmet óvatosan távolítsa el. Ily módon egyszerre frissíthető a lenyűgöző falfelület.

Ha a használt mintát nyílt szalag nélkül alkalmazzák, akkor a film nem szükséges. Itt a legfontosabb pont az, hogy pontosan illessze be a matrica első élét, hajlítsa a papírt. Ezután a vinilréteget gyengéden megnyomják a csempe, a kiáramló levegő és fokozatosan eltávolítják a védelmet.

Tematikus változatos matricák

Annak tudatában, hogy a papírdarabok hagyományos dekompozíciója több lépcsőben gondosan, több lépcsőben történik, a legfontosabb motiváció lesz a kész matricák megvásárlásához, amelyek lehetővé teszik a kívánt rész egyszerű és egyszerű frissítését. Nincs szükség ragasztó, lakk, fájdalmas vár, amíg minden száraz. A frissített konyha tulajdonosai közül csak az előzetes visszaverődés, a színes foltok vázlatos ábrázolása szükséges, ami egy példaképes csempeképet eredményez, amely jól illeszkedik a jól bevált belső térbe.

Ezzel a megközelítéssel, ha már a boltban van, nem kell a pillanatnyi megvilágításra támaszkodnia, amikor a címkéken tükröződő témák sokféleségét vizsgálja. A tematikus sorozatok közül a leginkább alkalmas a konyha számára a következő képek:

 • csendéletek a zöldségek, gyógynövények, gyümölcsök esztétikailag vonzó megjelenéséből;
 • egy ismerős kép stilizált képei - egy táncos samovar, egy harmonikával ellátott vízforraló, egy szakács;
 • rejtett rajzok villák, csészék, edények;
 • Szövegek, például érdekes recept, bölcs gondolat, jó kívánságok.

A matricák színe a meglévő kombinációk alapján kerül kiválasztásra, az egyik domináns hangszínt támogatja, vagy növeli a kiegészítő színséma akcentus hangját. A japán nyomatok stílusában megkülönböztetett matricákkal ellátott matricák vonzódnak a románc légköréhez, és a nagy sebességű dekompozíció fényes tengeri akcentussal támogatja a Gzhel kerámia gyűjteményét.

Sikeres lesz a különböző geometrikus színminták megszerzése a négyzet alakú matricákra, a megfelelő lapok méretére. Csak az egész síkot ragadja meg, váltakozva a színeket vagy a képek típusát, ami fantasztikusan szép patchwork mozaik kompozíciót hoz létre.

A saját öntapadós matricák készítésével helyet adhat a saját képzelőerejének, anélkül, hogy a monoton vonzerő piszkos kereteire korlátozódna. A csempék vizuális kiválasztásához érdemes kísérletezni és modern módon többféle matricát dekompozálni tematikus kollázs formájában.