Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszoba egy magánházban: tervezés és elrendezés

A fürdőszoba fontos eleme minden otthonnak, legyen az lakás vagy magánépület. És ha a többlakásos épületekben a helyzet egyszerűbb, akkor ezeknek a szobáknak a kialakítása és díszítése egy magánházban vagy a házban olyan foglalkozás, amely speciális megközelítést igényel.

Különlegességek

A privát ház fürdőszobája külön helyiség, amely bizonyos funkcionalitással rendelkezik. A városi partnerek megkülönböztető jellemzője a szennyvízrendszeren keresztül történő gondolkodás szükségessége. Egy magánépület építése számos tényezőhöz kapcsolódik. A fürdőszoba és a WC helyét a tervezési szakaszban választják. Azonban gyakran a kommunikációs rendszerektől függ.

A villamos energiát és a vizet a lehető legjobb módon kell megszervezni. A helyiségekhez való hozzáférésnek minden családtag számára kényelmesnek kell lennie. Kiválasztásakor válassza ki az optimális felvételeket a csapágyfalak létrehozása előtt - akkor a bontásuk lehetetlen. Számítsa ki a vízmérő, mosógépek és bútorok hozzávetőleges távolságát. Néha a tervezés a fülkék és a válaszfalak telepítését jelenti.

Általában ilyen fürdőszobában nincsenek ablakok, ezért be kell töltened a fény hiányát. A kész szerkezet elrendezésének komplikáló tényezői a megszakadt perspektíva, a felvétel hiánya, valamint a lejtős falak jelenléte. Rossz, ha a ház alacsony mennyezet. Ez a tényező közvetlenül befolyásolja a fürdőszoba kialakítását és az erőket, hogy elhagyják a vázszerkezeteket. És ők a legjobb választás a dekoráció a mennyezet tér a fürdőszoba, ha a ház épül egy tömb.

A házban lévő összes meglévő fürdőszobának két típusa van: közös és különálló. Egy közös tényező számukra a szennyvíz.

 • Külön. Az ilyen fürdőszoba két egymástól elszigetelt helyiséget jelent. A WC-hez általában kisebb területet rendelnek. Ez a szoba nincs ablakai, szigorúan funkcionális. A fürdőszoba elrendezésének lehetőségei az általános felvételektől függenek. Ha kicsi, telepítse a kompakt fürdőt és a mosdót. Amikor a terület lehetővé teszi, a fürdő mérete nő, alakja a hagyományos oválistól a kerekig változik. Néha egy téglalap alakú modell segítségével van beágyazva.
 • Kombinált. A fürdőszoba és a WC kombinációja több helyet biztosít a javításhoz Ez lehetővé teszi, hogy otthoni helyet takarítson meg, csökkentse a két funkcionális szoba közötti fal befejezéséhez szükséges pénzeszközök költségeit. Egy közös fürdőszobában a bútorok és a szaniterek szabvány méretűek. Ugyanakkor a tartozékok elhelyezésére is van lehetőség. Gyakran a kombináció lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában, a fürdőszobán kívül egy kétszintes pulttal, egy zuhanyzóval, egy zuhanykabinnal, egy bidével van ellátva.

Helymeghatározási lehetőségek

A fürdőszoba legjobb elhelyezkedése a hálószobából való bejárattal lehetséges. Ha a házban lévő mosdó egy, akkor helyet kell biztosítani a hálószobához vagy az öltözőhöz közel. Nem kívánatos egy fürdőszoba kialakítása a konyha és az étkező közelében. Ez ellentétes az etikai normákkal, és nagyon kevesen szeretnek kellemetlen szagokat felidézni.

A követelmények tekintetében a fürdőszobát nem szabad a lakóterület felett elhelyezni. Ez a szabály két vagy három emeletes épületekre vonatkozik. Ellenkező esetben - nehéz lesz dokumentálni. Ha a ház több emeleten van, akkor egy WC-t szigorúan a másik felett helyeznek el. Sikeresen elhelyezheti a fürdőszobát a lépcső alatt a padláson vagy a második emeleten. Az is jó, ha a kazánház a konyha közelében található.

WC a szülő közelében. A maximális távolság 1 m. A kád vagy a zuhanykabin eltávolítása a felszállóból legfeljebb 3 m. Ez a szennyvízcsatorna megfelelő vízelvezetéséhez szükséges. A további eltávolítás megkérdőjelezi a szivattyúk kényszerű kiáramlásának további beépítését. Elfogadhatatlan elosztás a fürdőszobában a nappali belépéssel.

Méretek

A tiszta szabványok kizárólag WC-k kialakítására szolgálnak. Figyelembe veszik a jövő fürdőszobájának tervezésénél. A fürdőszoba méretét csak abban az esetben javasoljuk, ha a fogyatékossággal élő személy a házban él.

A funkcionalitás fontos:

 • ha a fürdőszobában csak mosdó és WC található, 1,2 x 1,7 m-es terület elegendő;
 • ha csak WC van a szobában, méretei 1,2 x 0,85 m;
 • egy zuhanyzópult, egy mosdókagyló és egy WC falai mentén lineáris elrendezéssel, a fürdőterület 1,2 x 2,3 m;
 • amikor a szomszédos falakon mosogatóval és zuhanyzóval ellátott vécécsészét helyeznek el, a fürdőszoba méretei 1,4 x 1,9 m;
 • amikor a fürdő a fürdőkád jelenlétére utal, a területnek nagyobbnak kell lennie (5 nm-től);
 • fürdőkád, WC, bidé, mosogató, mosógép és asztal elhelyezhető 2,4 x 2 m-es területen;
 • telepítse a fürdőt, asztal alatt 2 mosogató és WC, így sok helyet, lehetséges, méretei 2,5 x 1,9 m.

Általában a tágas fürdőszobákat egy nagy házba (7x8, 8x8, 8x9 négyzetméteres) helyezzük el. Néha a káddal és zuhanyzóval együtt a pihenő alatt találnak helyet. A mesterek úgy vélik, hogy egy magánháznak egy kombinált fürdőszobájába elég ahhoz, hogy 4 négyzetméternyi teret engedjen ki. Ha a fürdőszoba és a WC különállóak, akkor van elég hely a 3,2 négyzetméter. m, a második - 1,5 négyzetméter. m2.

Minden szükséges kommunikáció

A mérnöki kommunikáció lebonyolításának módjai gyakorlatilag nem különböznek a megállapodás szokásos módszereitől. A különbség a szellőzés kérdésének részletesebb megközelítéséből áll, a felesleges nedvesség eltávolítása érdekében. A vízvezetékek eloszlása ​​lehet felső és alsó.

Az első esetben - szerelje fel a tartályt a padláson. Ez lehetővé teszi, hogy gondoljunk egy vészhelyzeti vízforrásra, hogy biztosítsuk a gravitációs áramlást, rajzoljon egy rejtett csövet a padlóra.

Ha a kábelezés alacsonyabb, a csöveket nyíltan vagy a padló alatt helyezik el. A módszer nem annyira esztétikus, de lehetővé teszi a csövek állapotának és feszességének ellenőrzését.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú padló, végezzen vízszigetelést. A szabály minden olyan padlóra vonatkozik, ahol a fürdőszoba található. Hengerelhető, több rétegből álló torta formájában. Mindez a főépület gyártási anyagától függ.

A vízszigetelés rendszere más lehet. Például a burkolás polimer-cement kompozíciókon alapuló bevonó keverékek formájában részleges. A fürdő területén, zuhanyzóban történik. Gondold át a motorháztetőt. Gyakran előfordul, hogy a természetes nem lehetséges, ezért kényszeríteni kell. Hatékonysága közvetlenül befolyásolja a fürdőszoba kényelmét, biztonságát és a befejező anyagok tartósságát.

Anyagok és eszközök

Általában a csapágyfalaknak egy tömb (rönkök, fa) vagy tégla segítségével történő megépítéséhez. Az anyag megválasztása a költségvetés lehetőségeitől, a talaj összetételétől, az építési helytől és az időjárási viszonyoktól függ. A polipropilén csövek, beton, zúzottkő, szerelvények, ventilátorok felhasználásával történő kommunikáció vezetékeihez. A szellőztető rendszer felszereléséhez azbesztcement vagy kerámia csövek szükségesek.

A csepegtetőnek konkrét gyűrűre vagy betonra lesz szüksége. A kétrétegű borítás fémből és fából készült. Szükséged lesz a padlóra egy cementhabarcs. A felületkezeléshez vakolat, nedvességálló gipszkarton lapok. A felületeket lapokkal, panelekkel lehet beilleszteni. Amikor létrehoz egy keret a mennyezetre lesz szükség fém profilok.

A készlet a tervezett munka típusától függ. Általában ez egy sor építési eszköz, beleértve egy csavarhúzót, csavarkulcsokat és egy csavarhúzót. A bolgár, az építő mixer, általában egy kés, hasznos. A csempével való munkavégzéshez csempevágó kell.

A vakolás folyamata magában foglalja a habarcs és a kanál összekeverésére szolgáló tartály jelenlétét a vakolat tömegének permetezéséhez. A munkát különleges ruhákban, kesztyűkben és védőmaszkban kell elvégezni (porkeverékek keverése esetén).

Projekt létrehozása és építése

Megfelelően felszerelni egy fürdőszobát egy saját házban a saját kezével nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Kezdetben készítsük el a projektet a rendszer formájában.

A vázlatos rajzon az elrendezés összes részletét, többek között:

 • a mennyezet magassága és a terület méretei;
 • a vízvezeték mérete;
 • a pihentetőmedencébe történő vízelvezetés rendszere;
 • vízellátó rendszer;
 • bekötési rajz;
 • ablakok elhelyezése;
 • víz- és hőszigetelő anyagok;
 • vastagsága, mennyisége és elhelyezkedése;
 • a lámpák száma, elhelyezkedése;
 • egy sor vízvezeték és bútor.

Lehetőség van egy ilyen rajz készítésére szakemberrel vagy önállóan (számítógép konstruktőrök segítségével). Használhat készenléti példákat zuhanyzóval, ablakkal (vagy anélkül), a legjobb választás kiválasztásával. Néha egy fürdőszobába építenek egy további kiterjesztést a házba.

Miután elkészült a terv, folytassa az anyag és az építési anyag megvásárlását. A nyersanyagokat készletesen és víztaszító impregnálással készítik el.

Hagyományosan a fürdőszoba kialakítása több lépcsőben zárható le:

 • a fürdőszoba helyének meghatározása;
 • az optimális méretek kiválasztása;
 • szennyvíztisztító berendezés;
 • kipufogórendszer berendezések;
 • víz csatlakozás;
 • vízszigetelő réteg beépítése;
 • vízvezeték szerelése;
 • a padló, a mennyezet, a falak felületének felületét.

Az építés figyelembe veszi a működés maximális működését és tartósságát. Hely a legmagasabb ponton a helyszínen. A fürdőszoba méretének elegendőnek kell lennie a könnyű mozgatáshoz, az optimális méretű egészségügyi berendezések felszereléséhez. Fontos, hogy a fürdőszobában mosógép, kis bútorok állnak rendelkezésre a szükséges kellékekhez.

A szennyvízcsatornák magukban foglalják a csövek vezetését és az erdőteljesítményt. Csillapító eszközöket használjon a falak zsugorodása során keletkező deformáció elkerülése érdekében. Építsen egy csúszót az alapozóban a szennyvíz visszavonásához. Próbálja meg javítani vagy tisztítani a lehetőséget. Csatornába 10 cm átmérőjű műanyag csövek legyenek.

Ha a fürdőszoba egyik fala kívül esik, természetes kivonófedél alatt fogja használni. Ehhez a mennyezetre lyuk van. Ha ez a technika hatástalan, vegye le a ventilátort és a csöveket nem éghető anyagból. A lyukakat különleges zárójelek segítségével hozták. Ezek az elemek kizárják a csövek érintését az építőanyaggal. A ventilátor védelmet nyújt a nedvességtől.

A fürdőszoba vízszigetelése alatt a falak antiszeptikus impregnálás után fedezhetők. Használhat tetőfedő anyagot, a polimer kompozíció vagy vízálló keverék öntése vízhatlan membránnal. A jó vízszigetelés a csempe burkolata a cementkészítményen. A mennyezetet néha felfüggesztették (annak érdekében, hogy álcázzák a segédeszközöket és beágyazódjanak).

Vízvezeték-készlet, a távolsági követelményeknek megfelelően egymáshoz és a felszállóhoz viszonyítva. Használjon kiváló minőségű összekötő elemeket és a telepítést. A kombinált fürdőszobai szerelvényeket ugyanabban a stílusban választják ki, hogy létrehozzák az együttes illúzióját. Az űrlapok kerekíteni próbálnak a sérülések elkerülése érdekében.

dekoráció

A fürdőszoba befejezése - olyan tevékenység, amely kreativitást igényel. A fa kizárólagosságáról szóló vélemény elavult. A rengeteg bosszantja a háztartásokat, ha a padló, a falak, a mennyezet és a bútorok hangja megegyezik. Ez egyfajta jelenlétérzetet teremt egy fadobozban. Ez elfogadhatatlan, és nyomasztó légkört teremt. Ezenkívül gyakran a fa hangja elrejti a fürdőszoba megvilágítását. A hangsúly az érdekes ötletekkel, burkolattal van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy a belső tér kifejeződjön. Fontos, hogy olyan könnyű anyagokat használjunk, amelyek környezetbarátek és nem igényelnek összetett keretrendszert. Ez a szükség a ház zsugorodásával van összefüggésben, amely megkülönbözteti a magán falusi épületeket és a falusi házakat. Könnyű befejező anyagok is megfelelőek, ha a ház tégla vagy habblokkokból épül fel.

Gyakran végzõdik a cement vakolat. A gipsz anyag elnyeli a nedvességet és leválik a felületről. Nemkívánatos külön WC is, ahol szinte mindig kondenzálódik. A kerámia csempe felületkezelését az egész szerkezet zsugorítása után végezzük. Néha 1 évet kell várni erre a pillanatra. Hasonló technológiákkal rendelkeznek lécek, amelyek lehetnek falak és mennyezetek. Ha a ház leült, a mennyezet díszíthető gipszkartonból készült, feszített fóliával. Használhatja a kazettás tervezési módszert. Az ő technológiája lehetővé teszi, hogy illeszkedjen az egyes alkatrészek panel fényei helyett. Háttérkép a fürdőszobában nem kívánatos - a nedvesség hatása alatt elmozdulnak az alaptól.

A padló kialakításának legjobb választéka a csempék, panelek, lécek és mozaik. A falpanelek különböző szélességűek lehetnek. Megfelelőek a telepítéshez, biztosítják a zárkapcsolatot. Könnyen eltávolíthatók, ha el akar jutni a kommunikációs rendszerhez.

Látványos példák a belső térben

Értékelheti a fürdőszoba dekorációját egy privát vagy vidéki házban, és megnézheti a fotóalgók készen álló példáit.

 • Fürdőszoba a padláson, a vízvezeték racionális elhelyezésével. Különböző textúrák bevonása.

Toalett design (108 fénykép)

Gondolkodva a lakás belső kialakításán, ne csak a szobába, a folyosóra, vagy a konyhába kell összpontosítania. A modern WC-helyiség nem kevésbé kényelmes és szép, mint az összes többi szoba.

Tervezési projektfejlesztési szabályok

A példamutató tervnek több pontot kell tartalmaznia:

 • a stilisztikai irány kiválasztása;
 • a szükséges munkakör meghatározása;
 • a szükséges anyagok kiválasztása és vásárlása;
 • a szoba közvetlen befejezése.

A felületkezelés során használt összes anyagnak nedvességállónak, tartósnak, tartósnak és tisztítószeres tisztításnak kell lennie.

A WC-helyiség állapotától függően a javítás és díszítés színpadai több szakaszból állnak:

 1. A falak. Tömítés repedések, lyukak, illesztés és előkészítés a további befejeződéshez.
 2. Az ajtó visszahelyezése.
 3. Paul. Szintezés, emelés (ha szükséges).
 4. Csövek cseréje, vízvezeték szerelése. Szükség esetén telepítsen hamis paneleket a kommunikáció elrejtéséhez.
 5. Bútorszerelés (polcok, szekrények, szekrények).
 6. Végső kivitelezés.
 7. Világítás telepítése.

A lakosztályhoz tartozó WC kialakításának jellemzői

A WC-szoba tervezésének fő feltételei az egész terület, a praktikusság és az esztétika leghatékonyabb kihasználása. WC-szoba legyen kényelmes. A szivattyúknak és a bútoroknak a lehető legegyszerűbbnek kell lenniük. A felesleges adatok nem zavarhatják meg a már kis helyet.

A vízmérőket, csöveket, csapokat a víz és más közművek lekapcsolásához szabad hozzáféréssel kell biztosítani. Ezt a pontot figyelembe kell venni a projekt fejlesztésekor.

1 sq. m.

Ha a WC-szoba apró méretű, jelentősen csökkenti a regisztráció lehetőségeit. Mindazonáltal még egy ilyen miniatűr helyiség is a legmodernebb és legdivatosabb trendeknek megfelelően alakítható ki.

Először is a vízvezeték és a bútorok számát kell felépíteni. Ne terhelje túl a helyiséget szükségtelenül nagy méretű dekorációs elemekkel. A paneleket, ajándéktárgyakat, festményeket kicserélheti egy kis cserepes növény vagy virágcserép.

Kis WC-design a fotókban

A modern (és nem így) apartmanok gyakran hibásak az elrendezésben: nagyon kis toalettek. Egy kis szoba elegendő minden igény kielégítésére, de problémát jelent, hogy ott helyezzen el valamit, mint egy WC-tálat. És annak ellenére, hogy a szoba kis méretű, a formatervezés is kérdéseket vet fel. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy fotózzunk a kis WC-k kialakításáról és levonhassuk magukra a következtetéseket.

Ez a fürdőszoba standard bézs és fehér csempékkel díszített - a szovjet szovjet űrkutatásban lakó több lakás tulajdonosának ezt a színsémát.

Ebben a fotón a vörös csempe mintákat már használják, de a szín osztja a WC-t két részre, a WC-tál magasságának megfelelően.

Ha a WC nemcsak kicsi, hanem keskeny is, a háttérvilágítás vizuálisan növeli a területét. A falakat és a mennyezetet sikeresen borítják.

A wc kis méretének ellenére még a képen is volt egy hely a falon.

És újra látjuk a fa díszítést a designban.

A kis wc kialakításánál ne felejtsd el a toalett-WC-ket - ők remek helytakarékosak, ami a fotón jól látható.

Gyakran előfordul, hogy a WC kialakításának nehézségei a lejtős elrendezésből származnak - ez a lakásokban található. Van azonban plusz: a mosogató illeszkedik.

A kis WC-k eléggé standard kialakítása, habár a fotó minősége béna. De az íz és a szín, ahogy mondják :)

Ebben a fotón egyértelműen látható, hogy a csempe kiválasztásáért felelős megközelítéssel a tervezés szigorúbb és tartósabb. Annak ellenére, hogy a bézs gamma nem ment el.

Ha a bézs szín még mindig vonz, és nincs pénz a csempe, akkor a PVC panelek.

És ez egy törött csempe. Ha többet szeretne tudni erről a felületről, nézze meg a WC-k javításáról szóló fényképes jelentést törött csempék használatával.

A kis méretű WC-k ellenére gyakran vannak fülkék, amelyek nagyszerűek a kazán felszereléséhez vagy a szekrény rendezéséhez.

És valaki inkább nem foglalkozik a tervezéssel, hanem egyszerűen festeni a falakat fényes festékkel. Vizuálisan növeli a szoba kis méretét, még akkor is, ha nem annyira hangulatos. Ismét ízlés.

Ha a fürdőszoba kicsi. de még mindig ki akarja préselni a gyümölcslevet, egy WC-vel felszerelheti a saját kezét.

A kis kiálló részek mesterségesen történő hozzáadása kissé növeli a szobát. Ha a WC normális lenne, a kiálló rész helyén egy tartály lenne. A modern formatervezés is kiderült.

Nagy vágyakozás mellett még egy higiénikus zuhanyt is elhelyezhetünk egy kis WC-ben. Az öntöződoboz egy tömlővel nem sok helyet foglal el, így ha a kommunikáció lehetővé teszi, szabadon vezethet.

Nagyon modern design a természetes anyagok textúrájával, világításával és utánzásával.

A bal oldalon - a tartó és a kefe, a jobb oldalon - a szemeteszsák. Még ilyen mérsékelt méret mellett is elég lehet a szükséges dolgok elhelyezése.

A WC kis mérete vizuálisan átfedheti a vízszintesen hosszúkás lapokat. Nézd meg a fotót: valójában sokkal kevesebb hely van, mint amilyennek látszik.

És ez egy fényűző belső, jó királyi kúria.

Sötét és világos csempe, fotónyomtatás, lógó WC és faajtók - mi mást kell egy kis téren?

Csak egy gyönyörű és színes design, amelyet nem szabad félni.

Egy nagy, mozaikszerű textíliával rendelkező csempe segít meglazítani a belsejét és elszabadulni a tompa monoton színektől.

A sötét és világos csempe egyszerű kombinációja. Ügyeljen arra, hogy a varratokat sötét oldattal elkenjük.

Csövek és kommunikáció elrejtéséhez használjon csúszó szerkezetet.

A WC kiválasztásakor és megvásárlásakor figyeljen szélességére: keskeny tartályok fognak kezelni.

A kis WC kialakítása nem unalmas!

Példák a fürdőszobai tervezésre, a 11 legjobb lehetőségre

Kényelmes és kényelmes lakás - a jó pihenés és az összes lakójának jó közérzete. De lakásvásárláskor, különösen a régi raktárházaknál, sok ember kényelmetlen és praktikus elrendezéssel néz szembe a fürdőszobában.

Ha úgy döntesz, hogy rekonstruálod ezt a szobát, vagy feltölted a semmiből, akkor ebből a cikkből megtudod, hogyan kell helyesen csinálni.

Megfontoljuk a higiéniai helyiségek tervezésének alapelveit, az utólagos felszerelés és a kombináció lehetőségeit.

A fürdőszobák és a szaniterek tervezése az építészek sokéves munkájának tárgya. A lakás szerkezeti elemeinek független változása a lakás összeomlásával, sőt otthon is fenyeget. Nem megfelelő telepítés a vízvezeték lehet az oka annak, hogy a fürdőszoba használata kellemetlen lenne. De ha minden műveletet helyesen hajtanak végre, akkor még egy kis fürdőszobát is kényelmesen és funkcionálisabban lehet használni.

Optimális fürdőszoba elrendezés a lakásban

Az átépítés minden akciójának alapja a fürdőszobai terv. Jelöli:

 • vízvezeték elhelyezése;
 • a kommunikáció módja;
 • befejező lehetőségek.
Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőszoba tervezése a javítás tervezési szakaszában történik, különben fennáll annak a lehetősége, hogy a szerzett vízvezeték nem illeszkedik a helyiségbe, vagy kényelmetlen használni.

Különböző kialakítású kombinált fürdőszoba

A fürdőszobák méretét szabályozó rendeletek

Amikor egy fürdőszobát rendezünk egy panelházban, vagy annak felújítását, a fő dokumentumot, amelyre az önmagunk irányítására van szükség, az "Egészségügyi normák és szabályok" (abbreviated as SNiP). Meghatározzák a különböző célú épületek helyiségeinek optimális és minimális dimenzióit.

Tipp: a fürdőszoba és fürdőszoba átalakítása, amely nem felel meg az SNiP normáknak, nem csak illegális, hanem nem biztonságos a lakáslakók számára.

Példák a vízvezeték tervezésére és elhelyezésére egy közös fürdőszobában

A higiéniai eljárások optimális helyiségméretének meghatározása

Általános szabályként a nagyméretű és standard méretű kombinált fürdőszoba kialakítása nem okoz nehézségeket, és a kényelem elvén alapul. De a kis méretű helyiségek, korlátozott területük miatt, nehéz elrendezni. Ahhoz, hogy egy ember kényelmesen mozoghat, a fürdőszobának:

 • mélység legalább 1,2 m;
 • a szélesség legalább 0,8 m;
 • 2,5 m magas mennyezet
Az Ön adatai: az SNiP normái szerint a fürdőszobai ajtónak csak kinyílni kell, és nem szabad a konyhába vagy a nappali helyiségbe menni.

Példák a fürdőszoba tervezésére nyitó és tolóajtóval

Vízvezeték elhelyezés szabályai

A fürdőszoba kényelmesen használható, amikor megtervezte, hogy kövesse bizonyos előírások elhelyezése vízvezeték. Így a bidé és a WC közötti távolság legalább 0,25 m legyen. A fürdőkád vagy a zuhanyzáshoz való szabad hozzáférés biztosítása érdekében legalább 0,7-1,2 m szabad helyet kell hagyni.

A WC-hez való optimális távolság kb. 0,6 m, mindkét oldalon 0,25 m. A mosogató használata kényelmes lehet, ha elhagyja 0,7 m szabad területet.

A fürdőszoba kialakításának alapjai - vízvezeték szerelés

Az alábbi ábra mutatja a különböző méretű fürdőszobák és WC-k tipikus elrendezését, valamint kombinált típusokat.

11 változat a fürdőszoba tervezése méretekkel

A higiéniai eljárások helyreállításának lehetőségei

Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. a legkisebb, ami elegendő a kényelmes használathoz. Ezért, ha a fürdőszoba és a WC túl kicsi, jobb kombinálni őket egy helyiségbe - szétszerelni az elválasztó falat és felborítani az egyik ajtót. Az ilyen fürdőszoba alapterülete 3 négyzetméter. m egy egyszerűsített rendszerben állapodtak meg.

A megjegyzéshez: a mosogató alatti helyet a szekrény elrendezésére lehet használni, és a sarokszaniter berendezések telepítésének köszönhetően a mosógép számára helyet biztosítanak.

A képen külön fürdőszobák és WC-k újjáépítése látható, kombinált teremben, minden kényelemmel.

Egy nagycsalád kényelmetlenül használja a kombinált fürdőszobát. Ezért jobb kombinálni a kombinált fürdőszoba tervezését, és ezt a helyet elválasztani két külön zónára. Az első olyan fürdőhely, ahol zuhanytálca található, a második a higiéniai eljárások zónája, mosdó és wc szögletes felszerelésével.

Tipp: a fürdőszoba kialakítása 4 négyzet. m., gondoskodjon a kényszerített szellőztetőrendszerről, mert a gőz kis helyiségben felhalmozódhat.

Opció átépítése közös fürdőszoba külön

A tágas fürdőszoba hozzáadhatja a magánéletet úgy, hogy a fürdőt áthelyezi az egyik sarkába, és áttetsző splash pajzsot árnyékol. Így, a sarokban, helyet a kis szekrények kozmetikai és fürdő kellékek.

Tipp: ha nincs szükség két mosogató mosására, az egyik helyett egy bidét telepíthető.

Kényelmes fürdőszoba elrendezés - a lakás minden utasának kényelmét ígéri

Ha az apartman lakói egy része a fürdőszobában kedvelik, a másik pedig a zuhany alatt, akkor egy tágas szobában mindkét tartályt fel lehet szerelni. Ebben az esetben egy megfelelő lehetőség a fürdő átalakítására a fal alá helyezett fürdetés az ablak és a szekrény egy csúszó képernyővel történik. Az üres helyiségben zuhanyozhat. Ha a ruhák száradási helyét nem használják, akkor a mosógépet az ajtó mögött egy résszel lehet áthelyezni, a mosogató pedig bővíthető vagy kettős.

A gyakorlati övezetezés garantálja a kényelmet és a kényelmet minden családtag számára.

A kis fürdőszoba tervezésének jellemzői

Ha a fürdőszoba tágas, a vízvezeték elhelyezésével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel. De ha van egy kis fürdőszobája, az elrendezést gondosan át kell gondolni.

A régi épületek házainak problémás területei - alacsony mennyezetek és korlátozott hely. A fürdőszoba elrendezésének jellemzője a Hruscsovban, hogy 3,5-4 négyzetméter. egy fürdőmedencét, mosdót, WC-t, legalább egy kis szekrényt és egy mosógépet kell elhelyeznie. Hogyan kell tervezni a helyiség újbóli felszerelését úgy, hogy kényelmes legyen, és minden vízvezeték és háztartási készülék illeszkedjen oda?

Hogyan kezdjük el az átalakítási helyiségeket?

Mint más típusú szobákban is, a fürdőszobában történő átépítés a projekt elkészítésével kezdődik. A kombinált fürdőszoba tervezési projektjének tartalmaznia kell a vízvezeték és a bútorok elrendezését, a szobai színrendszert, a befejező lehetőségeket.

A szomszédos fal lebontásával egy fürdőszoba és egy WC is összekapcsolható. A kombinált szobában egy ajtót és egy lámpát kell hagyni.

Figyelem: ha egy cső egy szomszédos fal mentén halad át, akkor az átadását kizárólag szakember végezheti, és csak koordináció után.

A WC és a fürdőszoba összekapcsolásának egyik példája bonyolult átépítés, amikor csővezeték átvitelére van szükség

Kis fürdőszoba kialakításának módjai

Tekintsünk több lehetőséget tipikus fürdőszobák tervezésére, egy 5 négyzetméteres területre.

 • ahelyett, hogy egy lehúzható fürdő beüti zuhany;
 • mosdókagyló és WC kialakítása.

Példa arra, hogy kis fürdőszobát tervezzenek a Hruscsovban

 • hagyja a teljes fürdőt;
 • tartály WC-ben rejtőzik a falban;
 • a mosogató szekrény alatt különféle kiegészítők tárolására;
Tipp: Nagyméretű tükröt lehet felakasztani a mosogató felett, hogy vizuálisan bővítse ki a helyet.

Egy kis fürdőszoba egy teljes tartály úszáshoz

 • a szögtartály egyik sarkában a jacuzziban található mini-fürdőt használhatja;
 • az ajtó közelében egy mosógép;
 • az ellenkező falon mosogató;
 • a mosdó közelében van egy WC, amelynek palackja rejtve van a fülkében.

Az érdekes forma szögletes fürdője kis fürdőszobának lesz kiemelve.

A kényelmes fürdőszoba tervezés garantálja a kényelmet minden családtag számára. Ezért egyre gyakrabban a kis fürdőszobák és a WC-k egy helyiségbe kerülnek. Ha az átépítést az összes szabálynak és szabálynak megfelelően végezzük, élvezheti a kényelmét és biztonságát.

Fürdőszoba tervezés (41 fotó): tervezési ötletek

Ez a cikk egy példa az elrendezésre, annak alapelveire és árnyalataira, valamint az elrendezés szakaszaira.

A fürdőszobai projekteket úgy hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb funkcionalitással a maximális kényelmet elérjék, hiszen reggel az ember életteli és alvás előtt felveszi az embert - lazítja és örömet szerez.

A fürdőszoba és a WC a legkisebb méretűek, de a korlátozott méret nem csökkenti fontosságukat. Annak érdekében, hogy a ház valóban kényelmes legyen, a fürdőszobai projektnek elegendő helyet kell biztosítania, és néhány esetben még több fürdőszoba is alkalmas.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen helyiségek túl nagy területe a mind a lakóterek, mind a pénzügyek pazarlása.

Ezért a fürdőszobák tervezési szabványai gondos tervezést tesznek lehetővé még a projekt hazai létrehozásának szakaszában is.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően előzetesen meghatározhatja, melyik szoba kényelmesebb, ha növeli a területét, és ebben az esetben néhány négyzetmétert menthet el anélkül, hogy veszélyeztetné a teljes funkcionalitást.

Nagyon fontos kérdés, hogy mi a jobb - kombinált vagy szomszédos fürdőszoba. Általánosságban elmondható, hogy az egészségügyi létesítmények olyan helyek, ahol az ember egészségügyi intézkedéseket végez. Kombinált fürdőszobák esetén a WC és a fürdõszoba ugyanabban a szobában található, megosztott esetben egy másik szobában.

A mindennapi életben a fürdőszobát leginkább olyan helyiségnek tekintik, amelyben mosdó és WC helyezkedik el, néha pedig zuhanyzófülke is. Az ilyen fogalmak közötti zavart elkerülése érdekében a jövőben a mosdókagylóval és mosdókagylóval ellátott szobát WC-ként fogják nevezni, és ha van még egy zuhany is - egy mosdó.

Hasznos: egy nagy, kádas szoba, amelyet általában fürdőszobának hívnak. Az ilyen helyiségek általában nem a vendégek számára készültek, hanem csak a ház tulajdonosai számára. Az otthon egy privát részén helyezkednek el, leggyakrabban a hálószobában. A kis fürdőszoba elrendezése általában a közelben van.

A fürdőszobai tervezés követelményei

A fürdőszoba helyes elhelyezkedése

A fürdőszoba tervezésénél javasoljuk, hogy tartsa be a következő követelményeket:

 1. Az optimális helyzet biztosítja a fürdőszobában lévő ablakot, amely természetes szellőzést és a helyiség megvilágítását biztosítja. Ha lehetetlen az ablakot a fürdőszobában felszerelni, akkor az erőteljes párolgás miatt keletkező kondenzátumot kiküszöbölő szellőztetés szükséges;

Hasznos: a fürdőszobai ablakhoz a keleti irányban kell nézni, az ablakot északkeletre vagy észre is hozhatja.

Minta ablakos fürdőszoba

 1. A különféle elrendezésű fürdőszobák esetében a következő minimális területkövetelmények érvényesek:
 • Kombinált fürdőszoba mosogatóval, fürdőkáddal, WC-vel és mosógéppel - 3.8 m 2;
 • Mosdókagylóval, fürdőszobával és mosógéppel - 3,3 m 2;
 • WC-vel mosdóval és WC-vel ellátva - 1,5 m 2;
 • WC-vel ellátott WC-vel mosdó nélkül - 1,2 m 2.

  Különböző elrendezésű fürdőszobák négyzetek

  Távolság a zuhany és a fürdő előtt

  Távolság a WC előtt

  A mosdó, a WC és a fal közötti távolság

  Távolság a mosogató előtt

  Az egészségügyi létesítmények száma és elhelyezkedése

  Vegye figyelembe a főbb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszobák tervezésekor:

  • A fürdőszobák számát attól függően választjuk ki, hogy mi a ház területe és hányan élnek benne. Abban az esetben, egy egyszintes ház egy kis terület, amelyben nem több, mint két hálószoba, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba vagy WC közel a nappaliban a leggyakrabban telepedett le.
   A kombinált fürdőszoba elhelyezése a vendégek számára is figyelembe vehető, és tanácsos a fürdőszoba és a WC bejáratát a teremben, nem pedig a közös pihenőhelyen;

  Fontos: a fürdőszobai terv elkészítéséhez ne tegye a WC-t az étkező vagy a konyha közelében.

  • Két emeletes házban, ahol három vagy több hálószoba található, amelyekben két felnőtt él és két gyermek, a fürdőszobák az alábbiak szerint vannak kialakítva: az első emeleten van egy vendég WC, a második emeleten pedig 2 fürdőszoba található, amelyek közül az egyik a szülő hálószobája közelében található, a második pedig a folyosóra lép - a gyerekek használják;
  • Az első emeleten lévő vendégszoba jelenlétében a legjobb megoldás a fürdőszoba, és nem a WC. Ugyanakkor a fürdőszobának elég közel kell lennie mind a vendégszobához, mind a többi helyiséghez;
  • Az idősek otthona állandó lakóhelyén, a hálószobák közelében (általában az első emeleten) különálló fürdőszobát biztosítanak, és a vendégeknek egy közterület közelében lévő fürdőszobát kell megosztaniuk;
  • A maximális kényelmet egy ilyen fürdőszoba elrendezés biztosítja, ha minden szobához külön fürdőszoba tartozik, az első emeleten pedig egy közös fürdőszoba található. Az ilyen döntés ésszerűségét csak a ház területe és a tulajdonosok pénzügyi képessége határozza meg;
  • Ha több emelet van a házban, a fürdőszobákat javasoljuk egymás fölé helyezni annak érdekében, hogy megmentsük a különféle kommunikációkat;

  Fontos: Ne helyezzen szanitereket a lakóterület felett.

  • A fürdőszoba bővítésének gondolkodásakor előre gondolkodjon előre arról, hogy hol helyezkedik el a mosógép. Az ideális megoldás egy külön mosókonyha felszerelése mosáshoz, szárításhoz, vasaláshoz és egyéb háztartási igényekhez;
  • A fürdőszobák nem igényelnek intenzív természetes világítást, ezért az északi fal közelében helyezkednek el, amely nem ajánlott ablakok felszerelésére.

  Fontos: nagyméretű ablakokkal ellátott fürdőszobákhoz vagy erkély vagy teraszhoz való hozzáférés esetén a hideg északi oldalon lévő szállás nem ajánlott.

  Pihenőhely elrendezés

  A mosdó nagyon kényelmesnek tekinthető, ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el benne, ami egy teljes és fél négyzetméteres területet igényel. A magánházakban lévő piszoár és bidé nagyon ritkán van felszerelve, csak akkor, ha van szabad hely, amelyet gyakran egy mosó- és szárítógép, szőnyegek tárolására stb. Tárolnak.

  Egy nagy mellékhelyiség is be lehet alakítani egy fürdőszobába helyezve egy zuhanyzóstall benne, ami szükségessé teheti növeli a fürdőszobát a folyosón keresztül. A mosdó ablakának felszereltsége növelheti a vonzerejét, de a racionális helyhasználat 130 cm vagy annál nagyobb magasságot igényel, amely lehetővé teszi, hogy vécét helyezzen be, vagy tárolóterületet szervezzen.

  Fürdőszoba tervezés

  Vegye fontolóra a fürdőszobában az illetékes terv főbb árnyalatait:

  • A fürdőszoba minimális alapterülete 2,75 m 2. A helytakarékosság érdekében használhatod a sarokkádat, amelynek bejárata a saroktól vagy az oldalról helyezkedik el, míg a fürdőszoba tolóajtója előnyösebb a hintahoz;

  Sarok zuhany

  Hasznos: a fürdőszoba ugyanazzal a csempe és a zuhany rész lehetővé teszi a vizuálisan növeli a szoba méretét.

  Nagy fürdőszoba elrendezés

  • A fürdőszoba tervezésénél a fürdőkád, a mosdó és a WC 3,3 m 2 -es területre helyezhető. Mosógép telepítésének szükségessége esetén a szoba minimális mérete 3,5 m 2.
   A nagyméretű fürdőszobák, amelyek általában a fő hálószobához közel helyezkednek el, szintén felszerelhetők egy második mosdóval, zuhanyzóval, bidével, piszoárral, kozmetikumok, ruházati cikkek, háztartási vegyszerek tárolására szolgáló szekrények stb.;

  Fontos: az összes felsorolt ​​berendezés ingyenes elhelyezése a fürdő kényelmes használatához legalább 8 négyzetméter területet igényel.

  A fürdő elhelyezése a központban

  • Egy még nagyobb helyiség esetén a fürdő a központban helyezhető el, míg a hozzáférés minden oldalról elérhető.
  • Közel te tudsz egy széket vízálló vagy gyorsan száradó anyagot. Ugyanakkor különféle szekrényeket helyeznek el a fürdőtől távolabb, mivel a különleges összetevők bevonása ellenére a nedvesség állandó hatása csökkenti az élettartamukat;

  Mintakép az idősek számára

  • Az idősek fürdőszobájának tervezésénél ajánlatos a különböző folyosók szélességének növelése kevesebb berendezéssel. Ahelyett, hogy kádat használnánk, javasoljuk, hogy egy zuhanyzóval felszerelt zuhanyzót szereljen be, és az átjáró szélessége legalább 1 méter legyen.
   Ezen kívül egy ilyen fürdőszobában nem lehet csúszós szőnyeg vagy csempe a padlón, és a távolság a fürdőszoba és a törölközőtartó vagy törölközőmelegítő legyen 50-70 cm.

  Ezt csak a fürdőszobai tervezés tervezéséről akartam elmondani. A cikk ajánlásainak és előírásainak végrehajtása lehetővé teszi a fürdőszoba megfelelő tervezését az építési szakaszban, biztosítva a működés kényelmét, megbízhatóságát és kényelmét.

  Fürdőszoba kialakítás: 11 legjobb lehetőség

  A fürdőszoba kialakítása különleges tervezést igényel még a tervezési szakaszban is: elvégre a javítás befejezése után szinte lehetetlen a vízvezeték áthelyezése egyik helyről a másikra.

  Mielőtt elkezdené megtervezni a fürdőszobát, alaposan fontolja meg a részleteket, és válaszoljon néhány kérdésre. Hány ember van a családjában? Gyakran fogadja a vendégeket? Milyen módban és milyen gyakran használja a fürdőszobát? Tervezi a család újratelepítését? Az idős emberek használják a fürdőszobát? Hol szándékozol mosni ruhát - a fürdőszobában vagy a konyhában? És szüksége van speciális felszerelésre a fogyatékkal élők számára?

  A fürdőszoba tervezésénél figyelembe kell venni a felszállóhelyek, a szellőzőcsatornák jelenlétét és helyét, valamint az egészségügyi tárgyak kommunikációjának kialakítását. A fürdőszoba területe megnövelhető a fürdőszoba és a fürdőszoba összekapcsolásával, valamint a folyosó vagy a segédszoba egy részének összekapcsolásával - persze, ha az alatta lévő nappali vagy konyha nincs benne. Ne feledje: a bővítési lehetőség kötelező jóváhagyást és bizonyos pénzügyi befektetéseket igényel a javításhoz.

  És ma szeretnénk többféle megoldást kínálni a különböző típusú épületek házainak tervezéséhez.

  Fürdőkád vagy zuhanyzó? Fürdőszoba 3, 9 négyzetméteres ház az I-155 sorozat

  Kétségtelen, hogy a fürdőszoba használata kellemes élmény. De gyakran elfogadja és mennyire van szüksége? Ha nem igényel nagy fürdőkádat, akkor érdemes megfontolni a zuhanyozás kedvéért, különösen azért, mert segítséget nyerhet más hasznos tárgyak számára.

  Most a piac mindenféle ízlést kínál. Ne felejtse el a zuhanytálca használatának lehetőségét is: a falak díszítése érdekes modern mozaikokkal, valamint az elegáns üvegablak jelenléte a belső teret különlegessé teszi.

  Az üres hely gyakorlatilag a mosógép alatt használható.

  A kis méretű WC belseje: jellemzők, design, szín, stílus, 100 + fotók

  A kisméretű WC belseje a korlátozott kis helyiség ellenére másképp néz ki, mint a fürdőszoba felszerelésének, berendezéseinek és anyagainak színe. A kicsi WC nem lehet rosszabb, mint egy nagy, a legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a megfelelő színt a belső tér és használja a bölcsességet.

  Elrendezés kis fürdőszoba

  A kompakt WC elrendezése a helyiség nagyságától és a folyosón keresztül történő terjeszkedés lehetőségétől függ. Ha a falak lebontása nem szerepel a tervekben, akkor más intézkedésekre is igénybe vehet.

  1. Vegye ki a mosógépet a kis WC-ből (áthelyezni a fürdőszobába vagy a konyhába).
  2. Helyezzen egy lógó WC-t, amely megfelel bármilyen kis belső térnek, helyet takarít meg, és minden kommunikáció rejtve van.
  3. A tisztítószerek és fertőtlenítőszerek tárolására szolgáló szekrények helyett használjon egy rést a mosdó felett.
  4. Ha a ház több mint 4 embernek ad otthont, akkor a fürdőszobában lévő reggeli díjak kényelmében egy mosdót is elhelyezhet.
  5. Az ajtó akadály nélkül kell nyitnia.
  6. Fényes padló, falak vagy mennyezet tükrözik a könnyű és vizuálisan növeli a belsejét egy kis WC.

  Fal dekoráció

  A kisméretű toalett bejárata a javítási költségkeret alapján változtatható.

  A WC-ben nincsenek ablakok, de viszonylag magas a páratartalom, ezért a tapétázásról szóló, nedvességállóságú vinilszálakat a nem szőtt alapon kell kiválasztani. A falakat először ki kell egyenlíteni és gombaellenes oldattal kell kezelni.

  A formatervezés lehet virágos, mintázott vagy geometrikus. A különböző színű háttérképeket is beillesztheti, pl. Zöld és fehér tapéta, hogy vizuálisan megnövelje a kis WC belsejét.

  A fotó fal dekoráció vinyl tapéta egy sötét és világos árnyékban, amelyek hangsúlyozzák a belső egy kis fürdőszoba klasszikus stílusban.

  Falfestmény

  A fotovasztható papírok megkülönböztetik a WC-k egy vagy két falát egy semleges háttérkép egységes hátterén, kép nélkül. A képek a belső stílus alapján illeszkednek, például a hullámok képéhez, a tengerpart a tengeri stílushoz illik. Ez lehet táj, folyók, tengeri állatok, hegyek.

  csempe

  Jobb, ha egy nagy és átlagos méretű cserépet választasz, érdemes megtagadni egy kis cserép (mozaik) megtagadását. Fényes csempe esetén a padlónak unalmasnak kell lennie, és fordítva. A csempe oszlopok segítségével oszlik el, párhuzamosan helyezkednek el, pásztázólap mintával és átlósan a falak párhuzamosságának elrejtésére.

  A képen a falak és a padló nagy díszítéssel díszített, a szekrény a falba épül, és a helyiség megóvása érdekében a WC fölött nem nyúlik ki.

  Folyékony tapéta

  Folyékony tapéta esetén a felületet olajozni és alapozni kell. A tapétázás után hagyja megszáradni, és alkalmazzon védő réteget akril alapú lakkra. A flitterekkel és a selyem szálakkal összefonva érdekes megjelenést kölcsönöz a kis WC-k falainak.

  Laminált padló

  A ragasztót közvetlenül a falhoz rögzíthetjük, majd a helyet csak a csempeburkolástól lehet elrejteni. A laminát egy falat lezárhat, részben vagy egészen egy kis WC-k fából készült belsejét, de a padló és a falak között különböző fafestékeket kell választania.

  festék

  A festéknek ellenállónak kell lennie a nedvességgel szemben és antibakteriális indikátorokkal kell rendelkeznie. Megfelelő emulziós festék akril, latex, szilikon kompozícióval. Festse a felületet kétféle színben különböző módon:

  • a fal alját és tetejét szemmel láthatóan elválasztja;
  • a színátmenetet gondatlanul határoztuk meg a stroke típusai vagy a sima borostyán alapján;
  • festse az ellenkező falakat különböző színekben;
  • egy kontraszt falat a mosdó mögött.

  A képen egy kis modern fürdőszoba található, festett világos falakkal és laminált padlóval, ahol a fehér díszítés helyet ad.

  panelek

  A panelek mindegyik oldalon 5 cm falat rejtenek, de nyilvánvalóan egyenetlen felületeket rejtenek. A műanyag panelek a költségvetést és az eltöltött időt takarítják. A megfelelő telepítéssel a PVC nem teszi lehetővé a nedvességet, és nem járul hozzá a gomba kialakulásához.

  Kombinált kivitel

  A két befejező anyag kombinációját gyakran kád nélküli kis WC-k belső terében találják. Gyakori kombinációk:

  • csempe és festék;
  • csempe és folyékony tapéta;
  • csempe és tapéta;
  • fa panelek és festékek.

  Padlóburkolat

  A padlóburkoló anyagok fő követelménye, hogy nem csúszós és jól tolerálja a nedvességet.

  csempe

  A csempe lehet kő vagy porcelán kőzet, könnyű árnyalatok előnyben részesítendők. A padló lehet egyszólamú, kialakítású, különböző méretű és lefektetési módszer, a fa alatt csempe is népszerű.

  Laminált padló

  A laminátum vízzáró osztályú, impregnált élekkel, védő felső réteggel és nedvességálló PVC alapanyaggal kell, hogy legyen, a parafa szubsztrátum felszívja a nedvességet.

  A képen egy kis fürdőszoba laminált barna színnel, amely a mosdó színével egybeesik.

  linóleum

  A linóleum, ha megfelelően fel van szerelve, nem fogja felhalmozni a por és a gomba alatt. A lapot sík felületre kell ragasztani, ragasztott és zárt lábazattal a falhoz (vagy gumitámasz lábazathoz). A linóleumnak olyan kereskedelmi osztályt kell választania, amelynek nagy tartóssága van.

  Önterülő padló

  Önterülő keverék cement, homok, vakolat lehet epoxi, poliuretán, fehér, szürke, átlátszó, 3D-s mintával.

  Mennyezeti dekoráció

  Stretch mennyezet

  A nyújtható mennyezet nem fél a nedvességtől, könnyen követhető, fényes lehet és tükrözheti a fényt. A WC belsejének egy kicsit jobb választani egyszintes vásznat.

  panelek

  MDF vagy PVC panelek alkalmasak gazdaságos kivitelezésre. Vannak varrat nélküli panelek és látható varratok.

  festék

  A kis WC-k belsejének festése a világos árnyalatok (fehér, szürke, homok, vörös, kék) kiválasztása. A festéket vízalapú vagy vízdiszperziós (akril és latex) gombaellenes adalékokkal alkalmazzák.

  A bal oldali képen a falakat és a mennyezetet egy festéssel festik, ami a fal folytatásának hatását hozza létre. A fehér fény a fehér felületről tükrözi és helyet ad.

  gipszkarton

  A gipszkarton mennyezet 5-7 cm-t takarja el egy kis WC-vel, hanem a padlólap vagy a mennyezet szabálytalanságait is elrejti. Lehetőség van egy gipszkartonból, egy hullámfényből egy rést hozni. Újrafesthető és így megváltoztathatja a WC belsejét.

  Vízvezeték és bútor kiválasztása

  A szűk vécstermelésnek kicsinek kell lennie, ne helyezze fel a helyet és működőképes maradjon.

  héj

  A kényelem és a higiénia érdekében mosogatót helyezhet el egy kis WC-ben, ami nem sok helyet foglal el. A mosdót lehet szögben elhelyezni és a tartály fölé helyezni, négyzet vagy téglalap alakú. A keverők kis méretben is készülnek. A mosdó felfüggeszthető, szögletes, éjjeliszekrény.

  A bal oldali képen egy lógó mosdó és egy ugyanolyan színű WC található, aranyozott szerelvényekkel a fürdőszoba klasszikus fehér-lila belseje alatt.

  WC-tál

  A WC a klasszikus verzióban helyezhető el - a fal közepén vagy a sarokban. A kompakt WC-berendezések nem jelentenek nehézséget, kis méretűek, nem sok helyet foglalnak el. Vannak padló, felfüggesztve, szögletes.

  A szín normál fehér, fekete, piros, kék lehet. Ha egy kis fürdőszoba belseje tematikus vagy monofonikus, akkor a hangsúly nem a falon, hanem a WC-tál színén állítható. Például egy vörös WC alkalmas a WC vörös, fehér, fekete belsejére.

  bútor

  A vízvezetékszerelés mellett jobb, ha megtagadja a mosogatógép és a szekrények egy kompakt WC-ben történő elhelyezését. Ön korlátozhatja magát egy fali szekrényhez vagy polchoz, amely egy papírt és tisztítószereket tárol.

  Világítás és dekoráció

  világítás

  A világításnak alapvetőnek és helyinek kell lennie. A fővilágításhoz a mennyezetbe vagy a kis reflektorokba beépített matt üveglámpák alkalmasak. A foglalatoknak és a kapcsolóknak leesés elleni védelemmel kell rendelkezniük. A díszvilágítás a mennyezet mentén, bármilyen színű alaplap mentén helyezkedhet el.

  A képen egy alap-, résszel és díszvilágítás kombinációját egy barna-bézs belső tér kis fürdőszobájában.

  dekoráció

  A kis belső térben nem sok dísztárgy kell, de díszes csempe megengedett, kiemelve a színes akcentust a falakon, a színes toalettpapírt, szappantartót, képeket a keretben. A fal közepétől és a mennyezetig az elülső falig terjedő hely növelése érdekében tükrözhet.

  Színes oldat

  A színtervezési ötletek nem függenek a helyiség méretétől, mivel bármely színnek több al-színe van, amelyek alkalmasak egy keskeny vagy kis WC-re.

  fehér

  Fehér szín a fürdőszobában gyakoribb, teszi a vécé könnyebb és tágasabb. Más pasztell és élénk színekkel kombinálva: fekete, növényi, skarlát, bézs. Hangsúlyt lehet helyezni egy színes telepítésre. Hasonlóak az ayvori tejfehérje és árnyéka.

  fekete

  A fekete belső tér fehér vezetékkel van összekapcsolva. Ez szürke, skarlát, sárga színnel kombinálódik.

  Fekete-fehér

  A kis wc fekete-fehér belseje ellentétes. Fehér lehet a mennyezet és a padló, és a falakat fektetik fekete-fehér csempe halszálkás vagy egy pecsétes mintát. A kombinációk és az arányok különböző módon változhatnak.

  A képen a fehér vízvezeték és a fényes fekete dekorációs burkolat szerves megjelenést kölcsönöz a belső térnek, ahol a hidegvilágítás fontos szerepet játszik.

  zöld

  A zöld szín a természetre emlékeztet, kávéval, fehér színnel, bézs színnel, arany színnel.

  sárga

  A kis fürdőszoba sárga belseje nem túlterhelt, melegíti a szobát, a kukoricavirág kék, fekete és lila színnel kombinálva.

  szürke

  A szürke belseje krómozott keverővel, gombokkal, fémes kivitelben modern stílusokat teremt. Kombinált fehér, rózsaszín, fekete.

  A bal oldali képen egy szürkésfehér WC található egy felszereléssel és egy mosdóval, ahol a kommunikáció rejtve van a fülke alatt, és kiegészítő polcként szolgál.

  piros

  A piros színt leginkább a fehér vízvezeték, a fekete vagy a sárga dísztárgyak hígítják. Jól jár a fehér.

  Bézs és barna

  A bézs és a barna sikeresen kombinálható egy kis helyiségben, kiegészítve sárga, fehér, homokszínnel. A sötét barna fa kombinálható bézs festékkel.

  kék

  A kék a kék, fehér, smaragd, fekete színben népszerű. Kék lehet csempe, WC, világítás.

  A jobb oldali képen, a kék fürdőszobában, átlós sakkpadlóval, ez a technika vizuálisan elnyeli a falakat.

  Fürdőszobai belső stílusok

  modern

  A modern stílust ergonómikus vízvezeték-szerelés készítette, szürke, fehér virágokat, minimális díszítést és funkcionális elrendezést.

  klasszikus

  A WC klasszikus belseje bézs-arany színekkel, dekorációs festményekkel, sima falakkal, puha világítással és arany szerelvényekkel van feltüntetve.

  A bal oldali képen egy kisméretű toalett, csempe a padlón, és egy lógó mosdó aranyozott lámpatestek klasszikus stílusban.

  A tetőtéri stílusú WC gyakran monokróm fehér vagy szürke, néha téglafalú, egyszerű kis lámpák és matt padló.

  Provence

  A Provence stílusú WC belseje fehér-zöld, fehér-lila. A falpapírt virággal vagy szalaggal választják. A vécé fölötti szekrény provansz stílusban készült és pasztell zöld színű.

  skandináv

  A skandináv vécék belseje az egyszerűség és a minimalizmus. A fehér vízvezetékeket könnyű fapadlóval, kerámia téglával és kis virágokkal kombinálják.

  tenger

  A tengeri stílus 3D háttérkép, kék csempe, kék mozaik, önterülő 3D-s emelet, a tengerfenék képével, kék válásokkal ellátott fehér falakkal készül.

  A jobb oldali fotóban egy kis tengeri mosdó mosdóval és egy szabványos WC-vel van ellátva, ahol egy tükör és egy kötéllel díszített kép emlékeztet a tengerre.

  Fotógaléria

  A kis fürdőszoba belseje nemcsak a fürdőszobával való kombinációval, hanem a helyiség elrendezésével, valamint a színegyeztetéssel is megváltoztatható. Az alábbiakban néhány példa a kis négyzet alakú WC-k kialakítására.