Legfontosabb > Tartozékok

Online áruház vízvezeték KRANIK.ru - Szaniterek és bútorok, tükrök és fürdőszoba kiegészítők
vezető európai gyártók raktáron és rendelésre

A lakosság ilyen társadalmi szempontból veszélyeztetett kategóriái, például az idősek és a fogyatékkal élők, különös gonddal kell, hogy legyen. Különleges feltételeket kell teremteni számukra, nem csak társadalmi, hanem a mindennapi életben is. Néha még a legismertebb hétköznapi eljárások is igazi kihívássá válnak: kijutni az ágyból, mossani az arcodat, öltözni, menni. A modern társadalom célja az önálló életforma és az összes társadalmi réteg egyenlőségének megtestesítése. Az idős kor és a fogyatékosság nem akadályozhatja a normális élethez vezető személyt. Ebből a célból speciális rehabilitációs eszközöket és alkalmazkodó eszközöket hoznak létre és széles körben használnak, amelyek többek között tartalmaznak korlátokat a fogyatékkal élők számára a fürdőszobában és a WC-ben.

Előnye és hátránya

Ma minden társadalmi intézményt, egészségügyi ellátást, köz- és magánbiztos iskolát, panziót, szanatóriumot korlátokkal kell felszerelni. A nagy bevásárlóközpontokban a mozgássérültek és a mozgáskorlátozottak számára speciális WC-k vannak felszerelve. Az új épületek bejáratai korlátokkal és rámpákkal vannak kiegészítve, amelyek nem csak az idősek és a fogyatékkal élők számára, hanem a kerekesszékes és az óvodás gyermekek számára is alkalmasak. Egyre több korlátot telepítenek az olyan lakásokban, ahol az idősek, a fogyatékkal élők élnek, bármilyen életkorú, nehéz posztoperatív időszakban élők, akiknek különösen fontos a gondozás és a személyes higiénia.

Mozgáskorlátozottak a fürdőszobában és a WC-ben

A fogyatékkal élők élete jelentősen eltér az egészséges ember életétől. Amikor a fogyatékossággal élő emberek számára különleges feltételeket teremtünk, rendszerint először speciális rámpákat kell létrehoznunk, a korlátokat és a lifteket a fogyatékkal élők számára.

Bármely helyiség használatának megkönnyítése érdekében különleges korlátok és más kiegészítők beszerelésére mindenütt léteznek, ezek a fürdőszobában és a WC-ben kiemelkedően fontosak.

A korlátok az egészségügyi helyiségekben a biztonság szempontjából leginkább ésszerűek, hiszen még egy teljesen egészséges ember is lecsúszik egy nedves padlóra, nem beszélve a vázizomrendszeri problémákkal küzdőkről.

Korábban ilyen korlátok csak szakosodott egészségügyi intézményekben találhatók meg. Nehéz volt megtalálni őket a szabad piacon, és ha egyes modelleket "húzással" lehetett szerezni, akkor kifelé úgy néztek ki, mint egy kínzást. Jelenleg nem nehéz megtalálni a korlátokat és rögzítőket a fogyatékkal élők számára. Ugyanakkor lehetősége nyílik arra, hogy számos tervezési megoldás közül választhasson, attól függően, hogy a fürdőkád vagy a fürdőszoba milyen formában készül.

Biztonsági feltételek

A biztonság kulcsfontosságú kritérium az érvénytelen korlátok kiválasztásához. Szükség van alaposan megfontolni és kiszámítani minden olyan mozdulatot, amelyet a fogyatékossággal élő személynek meg kell tennie ahhoz, hogy egy bizonyos eljárást lefolytasson.

Ezenkívül győződjön meg róla, hogy a fürdőszobában lévő víz nem nedves, ha lehetséges, és nem csúszós - ha a fogyatékossággal élő személy a nedves padlóra csúszik, ez még súlyosabb sérüléseket és szövődményeket okozhat. Csomagolj egy speciális függönyt a fürdőszobába, és használj speciális gumi matricákat vagy szőnyegeket a fürdőben. A durva padlóburkolatot vagy a különféle szőnyegeket használja.

A korlátok mellett különleges lépések a fürdőszobában, az átültetett tábla és a különféle ülések esetében is hozzájárulnak a vízkezelés biztonságának biztosításához. Mindezek az eszközök nem törlik, csak kiegészítik a korlátok használatát.

Ajánlások a kiválasztáshoz

 • Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a korlátok kiválasztásakor, a terhelés, amelyre tervezték őket. Szükséges alaposan tanulmányozni a műszaki jellemzőket, és konzultálni az üzlettársaival a megengedett terhelésről. Ez figyelembe veszi a fogyatékos személy magasságát, súlyát és fizikai képességeit.
 • A korlátok és azok felszerelése a helyiség méretén alapul - nem szabad a személy szabad mozgását akadályozni. Hagyja, hogy a speciális eszközök kisebbek legyenek, de a megfelelő helyeken találhatók. Ha nincs elegendő hely a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor telepítsen speciális fogantyúkat, sarokszerkezeteket, vagy vásároljon egy nem stacionárius többfunkciós vákuum korlátot.
 • Ha a beteg szenved arthritisben, akkor jobb, ha előnyben részesítjük az ívelt struktúrákat, amelyek lehetővé teszik a kezek terhelésének csökkentését és az alkarhoz való átvitelét.
 • A korlátok kiválasztásakor fontolja meg, milyen jó a beteg látása. Ha egy idős, rossz látású emberről beszélünk, akkor előnyben részesítsük a színes korlátokat.

követelmények

Természetesen különleges követelmények vannak a fürdőszobai korlátokra a fogyatékkal élők számára:

 • Először is, maguk a korlátok és rögzítésük ereje. Sokkal jobb, ha a családjának legnagyobb tagjánál a termék jelentős biztonsági határa van. Végtére is lehetséges, hogy a család többi tagjai is használják a korlátokat. Az érvénytelen korlátok maximális megengedett terhelése átlagosan 120-150 kg.
 • A korlátok anyagának nedvességállónak kell lennie (általában előnyös a krómozott rozsdamentes acél) és tartós.
 • A páciens egyéni tulajdonságaitól függően a korlátoknak egy bizonyos alakúnak kell lenniük (egyenes vagy g alakúak) és leállhatnak.
 • Ha falburkolatokról beszélünk, akkor ajánlatos rögzíteni a csapágyfalra.
 • Szerelje be a kézi sínt, figyelembe véve a beteg növekedését - rendszerint a vízszintes kézi sínt a padlóról 70-100 cm magasságban kell elhelyezni.
 • A korlátokat rendszeresen mosni és fertőtleníteni kell.

Szabványos felszerelés

A kapaszkodókat kötőelemekkel és anélkül lehet értékesíteni. Ha a korlátot hardverrel árulják, általában jön vele:

 • önmetsző csavarok;
 • dugók;
 • mágnesek a korlát rögzítéséhez;
 • csavarok;
 • horgony;
 • zárójelben;
 • zsanér;
 • átjáró;
 • peremek;
 • dugók stb.

Típusok és anyagok

A fürdőszobákban mozgássérültek különleges eszközei csúsztathatók, fixek és összecsukhatóak.

A tartók és korlátok leggyakoribb típusa:

 • Fal sarok, hogy megkönnyítse a mászást és leereszkedést a fürdőbe.
 • Radiális vagy közvetlen alakú mosogató számára - a kézi mosás alatt a fogyatékossággal élő emberek támogatására.
 • Összecsukható, forgókaros formában, speciális kezekhez.
 • Fal rögzítve - megkönnyíti a helyiség mozgatásának folyamatát
 • Hordozható, vákuumos rögzítő rendszerrel.

Vannak stílusos korlátok, amelyek kifinomultságot kölcsönöznek a belső téred.

Telepítés a fürdőszobában

 • Először mérje meg a helyiség méreteit, és számítsa ki, hogy hány korlát kell, hogy mennyi ideig és átmérőjű legyen, annak érdekében, hogy a páciens számára kényelmes legyen bármilyen intézkedés, és szabadon mozogjon a helyiségben.
 • Tekintse meg a telepítési helyet - a falakon, a padlón vagy a mennyezeten, könnyebb lesz rögzíteni bizonyos struktúrákat.
 • Mielőtt elkezdené rögzíteni a korlátokat a helyükön, készítse el a jelölést és becsülje meg, hogy hogyan helyezkednek el mindegyikük: így biztos lehet abban, hogy biztonságosan helyezkednek el, és nem korlátozzák a mozgásokat, és nem zavarják a helyiség mozgását.
 • Helyezzen lyukakat a megfelelő átmérő és mélységű kötőelemekhez.
 • Helyezze be a dugót a lyukba.
 • Csatlakoztassa a korlátok karimáit és szorosan rögzítse azt a készlet rögzítőelemével.
 • Tegye a kupakot tetejére.

Van egy speciális típusú korlát, amely a falhoz csatlakozik szívópárnákkal. Ebben az esetben a konzolon lévő színjelző mutatja, hogy a korlát megfelelően van rögzítve a falhoz. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek a műanyag konzolok ellenállnak az 50 kg-nál nagyobb terhelésnek, és ennek megfelelően nem tudják felvenni a súlyát. Óvatosan kell őket használni.

Mint korábban említettük, a korlátok nagy része rozsdamentes króm acélból készült. Az ilyen anyagnak számos előnye van: tartós, nem deformálódik a működés során, nedvességálló, és gyakran speciális antibakteriális nylon bevonattal rendelkezik.

A fogyatékkal élő korlátok higiénikus műanyagból vagy akár fából készülhetnek. A korlátok felülete lehet sima és hornyos is. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez utóbbi nem alkalmas az érzékeny bőrre.

Telepítés WC-ben

A WC-ben lévő speciális tartók beszerelésének folyamata nem különbözik a fürdőszobában érvényes kézi korlátok beszerelésétől. A WC-ben a korlátokat elsősorban azért használják, hogy megkönnyítsék a páciensnek a WC-ből való leülését és felemelkedését, valamint a helyiség peremén helyezkedjen el, megkönnyítve ezzel a gyaloglás folyamatát.

A WC-hez vezető korlátokat szilárdan kell rögzíteni és ellenállni a beteg teljes súlyának. A legmegbízhatóbb tartófogantyúk, fúvókák a WC-n. Az ilyen korlátok a WC-csésze mindkét oldalára felszerelhetők a padlóra és a falra.

Azonban a mosdó is használható összecsukható korlátok a WC, amely nyugodtan 90 fok.

Egyéb fürdőszobai felszerelések

A korlátokon kívül a fürdőszobában további fogyatékossággal élő személyek is használhatók.

 • A fürdőszobában elhelyezett különálló székek és ülések lehetővé teszik a vízkezelést a zuhanyzóban és a fürdőszobában, ami csökkenti a lábak terhelését.
 • Vannak különleges fürdők, eredetileg felszerelve egy ülés és egy lezárt ajtó fogantyúval, tartókkal.
 • A fogyatékkal élők mosogatói a következő módosításokkal rendelkeznek: szabályozhatják a lejtő szögét vagy magasságát, melyet saját belátásuk szerint lehet megváltoztatni, és vízszintes csatlakozással rendelkeznek a szifonnal a mosogatóval, ami miatt a mosdó kerekes székben megközelíthető.
 • Európában régóta széles körben elterjedt az olyan, különleges helyiségekkel ellátott toalett, ahol az összes állami intézmény kötelezõ felszereléssel rendelkezik. Oroszországban még mindig ritkák.
 • Azok számára, akik önállóan nem tudnak mozogni, speciális felfüggesztésű trapézeket és különleges felvonókat fejlesztettek ki.

A fogyatékkal élők korlátjai a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan lehetne megkönnyíteni az életet a fogyatékkal élők számára

Üdvözlet, elvtársak! Mi a teendő, ha családja letiltotta a hozzátartozóit, akiknek minden látogatása a WC-ben vagy a fürdőszobában fizikai nehézségeket okoz? Természetesen, hogy megkönnyítsék sorsaikat speciális eszközök beszerzésével és telepítésével. Megmondom, hogy mit kell keresni, amikor további támogatást választ, és hogyan kell helyesen telepíteni az Ön lakásába vagy házába.

Ezek az eszközök nem okoznak kellemetlenségeket más háztartások számára, de jelentősen megkönnyítik a fogyatékkal élők életét.

Tervezési jellemzők

A korszerű korlátok az idősek és a fogyatékkal élők számára számos jellemzővel bírnak:

 • A készülékek tartósak és megbízhatóak;
 • Adja meg a maximális kényelmet a rögzítéshez (mind a jobbkezeseknek, mind a balkezeseknek);
 • A felhasznált anyag rozsdamentes acél vagy acél csúszásgátló bevonattal;
 • A termékeket könnyű mosni saját kezével és fertőtleníteni.
 • A termékek magas ára;
 • Élvezze a létfontosságú területet;
 • Fokozott terhelés a falon és a padlón.

Háromféle korlát van:

 1. Helyhez kötött szerkezetek. Alkalmas fogyatékkal élők és idős emberek számára, akiknek lakóterülete lehetővé teszi a telepítést anélkül, hogy feláldoznák a helyet;

Javasoljuk, hogy túlsúlyos fogyatékkal élő embereket telepítsenek, még akkor is, ha a fürdőszoba mérete kicsi.

Ilyen masszív szerkezetek három támasztóponttal alkalmasak nagyméretű szobákhoz.

 1. Összecsukható. Ez a szerkezet a falra van szerelve, és akkor használják, ha:
  • mosdó és mosógép van a szobában;
  • a helyhez kötött kialakítás nehézségeket okoz a tisztítás során;
  • az építmény akadályozza az ajtót;
  • zavarja a háztartás többi részét.

A hajtogatás nem sérti a többi családtag jogait.

 1. Mobile. Nincsenek merev rögzítésük a falra vagy a padlóra, a művelet során a fogyatékkal élő személy saját maga vagy más családtagok segítségével használja a rendeltetését.

A tömeges mobil struktúrát valahol el kell tárolni, hogy ne zavarja a többi családtagot.

Lássuk, hogy melyik formatervezésnek kell kedvelnie egy adott szobát.

WC

Egy ilyen korlát megkönnyíti a WC használatát, nem csak a fogyatékosokat, hanem egy idős embert is.

A statisztikák szerint a WC a leglátogatottabb hely a konyha után a lakásban. Az egészséges embereknek nincs semmilyen problémája a WC használatával, de a fogyatékkal élők és az idős családtagok számára, akiknek nehézségei vannak a guggolással és állással, a WC-tartó nagyon hasznos lesz.

Ami a nyilvános helyeket illeti, a mozgássérült korlátok, valamint a speciálisan felszerelt kerekesszékes helyiségek is közvetlenül a SNiP 35-01-2001. Számos pont közvetlenül foglalkozik a fogyatékkal élők hozzáférhet ségével és biztonságával az egészségügyi létesítményekben.

A SNiP 35-01-2001 előírja a fogyatékkal élők számára az általános vécék elrendezését.

fürdőszoba

A káddal és zuhanyzóval való helyzet még bonyolultabb, mint a WC-vel, mivel szinte minden felület nedves és csúszós, ami növeli a sérülés kockázatát.

A rögzítés módjától függően a fürdőszobai fogantyúk a következőkre oszthatók:

 • Nem károsítja a fürdő bevonását;
 • Három támogatási pont biztosítja a stabilitást.
 • Elrontják a szoba megjelenését;
 • A többi családtag számára kényelmetlenséget okoznak;
 • Az utasítás előírja a lyukasztás használatát a telepítéshez.

Mind a helyhez kötött minták, mind a gyorsan leválaszthatóak - a tapadókorongokon.

Gyakran kombinált módszereket használnak, amelyek kombinálják a rögzítés különböző módszereit. Az alábbi képen a rögzített fürdőkádak egy olyan fekvő székkel vannak kombinálva, amely megkönnyíti az idősek mosását és a fogyatékosokat.

Még a szabad helyiségben a zuhany alatt a korlátok kompakt méretűek és az ülés lehajtható.

Hogyan válasszunk

Nincs egyetlen ajánlás a választáson, hiszen mindentől függ:

 • Egyéni emberi szükségletek;
 • A fürdőszoba jellemzői.

Ha egy fogyatékkal élő személy tolószékben mozog, akkor előnyben kell részesíteni azokat a hajtogatószerkezeteket, amelyek megkönnyítik a legközelebbi megközelítést az egészségügyi szerelvényhez.

Mintha ez nem bántotta volna a fülét, de kezdetben a kerekesszéknek több előnye van - ez egy további támogatási pont. Köszönöm neki, hogy "megkönnyítheti" a fürdőszobát más családtagok számára.

Az összecsukható kialakítás lehetővé teszi a WC használatát minden segítség nélkül.

Egy érdekesebb lehetőség egy kombinált kialakítás (összecsukható elem rögzített hárompontos rögzítéssel)

A kisebb helyiségekben az elsőbbség a kivehető formatervezésnek köszönhető.

A bal oldali képen a falra erősített fürdőszoba korlátok láthatók.

Ez a modell festett fémből készült, a fogantyú hossza 22 cm, egy ilyen termék ára 2500 rubel (aktuálisan 2017 tavaszán)

Mozgáskorlátozottak a fürdőszobában és a WC-ben

A fürdőszobában és a WC-ben mozgássérültek számára kialakított korlátok - kifejezetten a fogyatékossággal élő emberek, az idősek számára, akik nehezen felkelnek, guggolnak és felmászik a fürdőszobába. Az ilyen létesítményeket apartmanokba, magánházakba, köz- és közigazgatási épületekbe, éttermekbe, szállodákba, bevásárló- és szórakoztató központokba szerelik. Ezek a rögzített helyhez kötött készülékek segítik a nyugdíjasokat és a fogyatékkal élőket kényelmesen mozgatni a lakást és a házat, valamint önállóan fürdeni vagy zuhanyozni, és más emberek segítségét is megünnepelni.

A korlátok előnyei és hátrányai

A WC-ben, valamint a fürdőszobában a fogyatékkal élő korlátok a következő pozitív jellemzőkkel vannak megkülönböztetve:

 • erős, kényelmes fogás;
 • megbízható rögzítéssel rendelkeznek;
 • ergonómiával és funkcionalitással jellemezhetők;
 • a dekoratív díszítőelemek különböző modelljein jelenik meg, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő korlátot a fürdőszoba és a WC kialakításában;
 • jobbkezes és balkezes lehetőségek rendelkezésre állása;
 • a különböző anyagokból, például acélból készült fogyatékossággal élő emberek gyártási lehetősége;
 • biztosítja a képességét, hogy önállóan megkenje a fogait, menjen a mosdóba, fürödjön, zuhanyozhasson, mossa az arcát;
 • a készülék tartóssága.

Ami a negatív szempontokat illeti - a korlátok behelyezésekor nehézségek merülnek fel. Szükséges alaposan átgondolni, hogy hol, hogyan, milyen magasságban és milyen felszereléssel szerelték fel azokat a vízvezetékberendezést, hogy a fogyatékossággal élők a lehető legkényelmesebbé váljanak. Csak olyan szakemberek vehetnek részt, akik képesek a fogyatékkal élő korlát legmegfelelőbb modelljének kiválasztására, így biztosítva a korlátok helyes üzembe helyezését és biztonságosságát, valamint a megfelelő helyre történő felszerelését, figyelembe véve a helyiség területét és a személy egyéni jellemzőit. A szerelést szakembereknek kell bízni.

Típusok és anyagok, amelyekből támogató rendszerek készülnek

Számos támogatási eszköz létezik:

 1. Helyhez kötött - közönséges felszerelés, amely a fürdőszobában és a fürdőszobában van elhelyezve, ahol elegendő hely és szabad hely áll rendelkezésre. Ha a fürdőszoba elég kicsi, a helyhez kötött készülékek korlátozzák az apartman lakóinak mozgását, valamint korlátozzák a mosogatógép, mosdó, WC, bidé és egyéb vízvezeték szerelvények hozzáférését. De ezeket az egységeket gyakran választják a fogyatékkal élők és az idősek is, mivel különleges biztonságban részesülnek. Helyhez kötött szerkezetek "szorosan" a falakhoz.
 2. Összecsukható / mozgatható - ezek hajtogathatók, minimális helyet foglalnak el a fürdőszobában. Vannak lehetőségek a balra - jobbra, felfelé fordulással. Kis méretű, szabad helyiségű fürdőszobákba történő beépítésre alkalmas, nem zavarja a fogyatékkal élők rokonaival felszerelt fürdőszobai és egészségügyi létesítmények használatát, és ingyenes hozzáférést biztosít a fürdőszoba tisztításához.

Az összecsukható korlát a WC-ben, valamint a helyhez kötött személyek számára különböző anyagokból készül. Ezek lehetnek rozsdamentes acél profilok, acél, valamint csövek, amelyek speciális kanyarokban és formákban. Az ívelt lehetőségek ideálisak az ízületi gyulladásban szenvedőknek.

A struktúrák átmérője általában 3-5 cm, ez az optimális méret a legtöbb fogyatékos ember számára. Az a magasság, amelynél a korlátok elhelyezése általában 70-100 cm-re van a padlótól.

A támogatási struktúrák felszerelésére vonatkozó szabványok és követelmények

A normál WC-ben lévő fogyatékossággal élő személyek számára szolgáló korlátok a szerkezet felszerelésére vonatkozó szabályok betartását jelentik, figyelembe véve a készülék átmérőjét és a felszerelés magasságát. Az a dokumentum, amely szabályozza a fogyatékkal élők kötőelemeinek használatát, SNiP.

 • szilárd rögzítő korlát jelenléte;
 • a készülék tömege, amely képes ellenállni a személy tömegének (maximális terhelés 150 kg-ig);
 • az anyag nedvességállósága;
 • rögzítő a csapágyfalra;
 • az emberi magasságra való felszerelés;
 • speciális lyukakkal ellátott karimák jelenléte, amelyeken keresztül a készüléket csavarokkal lehet a falhoz rögzíteni;
 • rendszeres fertőtlenítő berendezés.

A kézi korlát szabványos készletének tartalmaznia kell:

 • univerzális, oldalsó, gömbcsuklók;
 • pólók, különböző konfigurációjú keresztek, pántok és könyök;
 • állványok a szükséges kötőelemekkel;
 • speciális furatok lyukkal;
 • dugók;
 • csavarok, csavarok, horgonyok, anyacsavarok, dugók.

Biztonsági feltételek

A berendezés teljesen biztonságos, ha a fenti követelmények teljesülnek a szerelés során. Figyelembe kell venni, hogy a fürdőszobában lévő falak hordozzák, ha a kötőelemeket gipszkarton falára szerelik fel, akkor szükség van a jelzálogelemek jelenlétére, különben a korlátok nem tudnak ellenállni a személy súlyának.

A padlón lévő vízbiztonság hatással van a fogyatékkal élők biztonságára is. A padlónak mindig száraznak kell lennie, úgyhogy az ember nem csúszhat és eshet. Ezért jobb választani egy durva padlólapot, vásárolni függöny fürdéshez és szőnyegekhez.

Jellemzők és telepítési módszerek

A korlátok behelyezése a WC-helyiségekbe, figyelembe véve a babakocsi és a WC-ülés közötti váltás lehetőségét, valamint a WC-vel történő önfelvételt. A WC-ket mindkét oldalon korlátokkal kell felszerelni. A fal és a beépített szerkezet között 4-6 cm távolságot kell biztosítani, ilyen esetben a korlátokat szimmetrikusan szerelik fel.

Ha a WC a WC-szoba sarkában van, akkor az egyik kapaszkodót vízszintesen kell a vízszintes falra szerelni, amely az ülő személy oldalán található. A második a toalett másik oldalára van szerelve. Az ilyen tartónak lehajthatónak vagy L alakúnak kell lennie.

A készüléket úgy kell elhelyezni, hogy a fogyatékkal élő vagy idős személy könnyen elérje a tartály ürítő gombját.

Az is jobb, hogy azonnal telepítse egy kis mosogatót a WC közelében, alacsony és kényelmes távolságra a készüléktől. Annak érdekében, hogy egy személy mossa meg a kezét anélkül, hogy a WC-ből felállna. Ha a wc szögletes, akkor érdemes egy szögletes mosogatót is beépíteni.

A fürdőszobában a korlátokat szimmetrikusan kell felszerelni a mosogató mindkét oldalán. Helyezzen egy összecsukható széket a mosogató mellé és egy korlátba, hogy a személy le tudja tartani a készüléket, amikor leül, és felkel. Szintén szereljen fel egy összecsukható ülést és korlátokat a káddal és a zuhanyzóval szemben. Az egyik design a távoli falon, a második - a fürdőszoba mellett.

A tartók nem a falhoz, hanem a padlóhoz rögzíthetők, például a mosdó vagy a fürdőszoba közelében a kívánt távolságban.

Ezenkívül fontolja meg a könnyű kapcsolók, törülközők, csaptelepek és WC-tekercsek tartóinak kényelmét. Meg kell rendezni, hogy a személy annyira kényelmes és biztonságos legyen. A fürdőszobába és a fürdőszobába vezető ajtónak kifelé kell nyílnia, a kis bejáratnál a szoba bejáratánál ki kell emelni.

Korlátok a fogyatékkal élők számára

Kapaszkodó összecsukható az Alser racken

• Anyag - AISI 304 rozsdamentes acélból készült élelmiszer;
• Csőátmérő 32 mm
• 50 * 50 mm-es rackelem;
• Felületkezelés: elektro-plazma polírozás;
• Fali / padló szerelés;
• Maximális teher 120kg;
• A rögzítők száma: 9 lyuk, átmérője 6,2 mm.
• A fő állvány magassága 1000 mm

Az Ön által kiválasztott modell

Az Ön által kiválasztott modell

hozzáadva a rendelési kosárhoz.

Korlát a mozgássérültek számára Alser összecsukható

• Anyag - AISI 304 rozsdamentes acélból készült élelmiszer;
• Csőátmérő 32 mm
• Felületkezelés: elektro-plazma polírozás;
• Falra szerelhető;
• Maximális terhelés: 150 kg;
• A rögzítők száma: 4 lyuk, átmérője 6,2 mm.
• 90 fokkal emelkedik

Az Ön által kiválasztott modell

Az Ön által kiválasztott modell

hozzáadva a rendelési kosárhoz.

Kapaszkodó a mosogató alá, a padló Alsert

• Anyag - AISI 304 rozsdamentes acélból készült élelmiszer;
• Csőátmérő 32 mm
• Felületkezelés: elektro-plazma polírozás;
• Falra / padlóra szerelhető aljzat a mosogató alatti szereléshez;
• Maximális teher 120kg;
• A rögzítők száma: 12 lyuk, átmérője 6,2 mm.
• Összeszerelt / összecsukható kialakítás.

Kapaszkodók a fürdőszoba és a WC számára

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. Hosszúság 60 cm.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. A hossza 67,5 cm.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Elérhető műanyag korlátok fürdőkádakhoz és toalettekhez. Segítség a fogyatékkal élők és az idősek számára, hogy leüljenek, felálljanak, és biztonságban érezzék magukat. Esztétikusan szerelt és egy hornyolt csúszásgátló felület.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Közepes hosszúságú műanyag korlátok (50 cm). A fürdőszobában, a zuhanyzóval és a WC-vel a fogyatékkal élők és az idősek kiegészítő támogatása. A korlátok segítenek ülni és mászni, nagyobb függetlenséget és biztonságérzetet biztosítani. Esztétikusan rögzítve a falhoz, és hullámlemez csúszásgátló felülete van.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Hosszú műanyag korlátok (60 cm). Segítsen a fogyatékkal élőknek a fürdőszobában és a WC-ben ülő ülő helyzetből emelkedni. Hozzon létre további támogatást a lélekben. Biztosítson nagyobb függetlenséget és biztonságérzetet. Esztétikusan szerelt és egy hornyolt csúszásgátló felület.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. Hosszúság 45 cm

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlátok úgy vannak felszerelve, hogy biztosítsák, hogy a helyek megfeleljenek a fogyatékossággal élő személyek hozzáférhetöségének és biztonságának követelményeinek, beleértve a fogyatékkal élöket is, akik kerekes székekkel közlekednek. A korlátok könnyű, tartósak, ellenállnak az anyag korróziójának és fertőtlenítésének, olyan kialakításúak, amelyek összhangban vannak a helyiségek belsejével.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Érvénytelen korlát a fürdőszoba, a WC, a folyosó, az ajtó számára. Mind a bal oldalon, mind a jobb oldalon van kialakítva.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A kád és a zuhany korlátja kényelmes L-alakú, rozsdamentes acélból készült.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A fürdőköpenyek biztonsági elemek, amikor mozgáskorlátozott embereket mozgatnak. Különböző formák és méretek teszik lehetővé a termékek egyéni kiválasztását, figyelembe véve az adott beteg sajátosságait és képességeit.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Korlátok a fogyatékkal élők számára

A mozgásszervi rendellenességekkel küzdők számára könnyű mozgást biztosítani, speciális eszközöket - korlátokat vásárolhat a fogyatékkal élők számára. És ha a nyilvános helyeken, a klinikákon és a közintézményekben az állami felelősségük az állam vállán áll, akkor otthon a szeretteinek kényelmét gondoskodhat a kényelmes, praktikus és praktikus korlátok beépítésével a fürdőszobában, a WC-ben, a folyosón, a konyhában vagy az erkélyen.

Különféle típusú korlátokat kínálunk a fogyatékkal élők számára:

 • Műanyag korlátok a fürdőszoba vagy a WC számára. Segítenek abban, hogy a fogyatékkal élők biztonságban érezzék magukat, üljenek le és álljanak fel segítség nélkül, és függetlenné váljanak. A hullámhátrány elleni védőburkolat rovására biztonságérzetet biztosítanak az idősek számára is;
 • Támogató konzolok a fürdőszobában. 3 mm vastagságú és kb. 3 cm átmérőjű fémcsövekből készülnek, és egyszerűsítik a függőleges pozíció elfogadásának folyamatát. A fürdőszoba támasztórúdja mind a falhoz, mind a fürdő oldalához csatlakoztatható;
 • Többfunkciós vákuum korlátok a fogyatékkal élők számára. Megkülönböztetést jelent a magasabb ár és a könnyű telepítés, az egyik gomb megnyomásával bármilyen sima felületre falra, padlóra, csempere, ajtóra vagy fürdőkádra van kötve. A leggyakrabban használt vákuum korlátok a fürdőszobához, a WC-hez, a hálószobához és a folyosóhoz, valamint kényelmesebb mozdulatok a bejáratnál és más nyilvános helyeken;
 • Összecsukható konzolok és összecsukható korlátok a fürdőszoba és a WC-helyiségekhez. 90 ° -os szögben hajtják őket, ezáltal a helyiséget szűk és kis helyiségekben takarítják meg. A falhoz rögzítve, és ezért, mint a fogyatékkal élők számára kialakított falak, nagyon megbízható és tartós. Az egyedi projektre megrendelhető termelés lehetséges.

Különböző anyagok, különböző formák

A fürdőszobához, a WC-hez és egyéb helyiségekhez vezető korlátok magas mechanikai szilárdságú, megbízhatóságú és tartósságú nyersanyagokból készülnek, amelyek korrózióállóak, higiéniai jellemzőkkel és színes permetezéssel rendelkeznek a gyenge látásű emberek számára. Leggyakrabban ilyen anyagok rozsdamentes és fekete acél, valamint színes és hullámosított műanyag, amely képes ellenállni a 150 kg-os terhelés.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában mozgássérültek számára készült korlátok ne csússzassanak, krómozott vagy csúszásgátló polimer anyagokkal vannak bevonva, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. Ami az űrlapot illeti, a szoba kialakításának és a fogyatékos személy fiziológiai jellemzőinek megfelelően választják ki - balkezes / jobbkezes, magasság, súly és fizikai állapot. Először is meg kell tudnod találni, mennyire kényelmes a felhasználó számára tartani, hogy fájdalmas érzés merül fel a kezében, függetlenül attól, hogy a támogatás megbízható-e, függetlenül attól, hogy a kiválasztott magasság megfelel-e.

Azonban nem elegendő korlátokat vásárolni a fogyatékkal élők számára, ezért helyesen telepíteni kell őket. Tehát jobb, ha a fali modelleket rögzítik a tartószerkezethez, és ha ez nem lehetséges, akkor további tartók és állványok használhatók a padlóhoz vagy a szomszédos falakhoz való rögzítéshez.

A korlátok ára a fogyatékkal élők számára

Az online áruházunk széles skáláját kínálja az orvosi eszközöknek, beleértve a korlátokat a fogyatékkal élők és az idősek számára, a különböző rehabilitációs eszközöket, a betegápolási termékeket és az ortopédiai termékeket. Egy adott modell költsége a gyártótól, a gyártási országtól, az anyagtól, a mérettől és a rögzítés módjától függ. A fogyatékkal élők számára készült műanyag és fém korlátok esetében az ár továbbra is meglehetősen alacsony, de a vákuumos vagy összetett szerkezetekkel rendelkező modellek drágábbak - akár több ezer kosárig. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek az eszközök a rehabilitáció eszközei közé tartoznak, amelyek megvásárlásához kártérítést nyújtanak.

Kapaszkodó mozgássérült személyek számára a fürdőszobában és a WC-ben Aquanet HA-L700Y

Termék kód: 00188451

Kölcsönzés dörzsölés / hó Az áru megrendeléskor történő vásárláskor válassza ki az "Online kölcsön vagy részletfizetési terv" fizetési módot.

Pickup: 7 nap

Szállítás: 7 naptól

Korlát a fogyatékkal élők számára

A fürdőszobában

Ajánljon barátainknak és 200 rubel kedvezményt kapjon!

Az alábbi gombok használatával készítsen visszajelzést az oldalán a közösségi hálózatokban. A megrendeléssel kapcsolatos megjegyzésekhez adjon meg egy linket a rekordhoz, vagy tájékoztassa erről a kezelőt. * A kedvezmény a több mint 3 500 rubel értékű megrendelésekor érvényes.

Nyolc ok, hogy vásárolni Aquane.Ru

Mozgáskorlátozottak a fürdőszobában és a WC-ben Aquanet HA-L700Y - könnyen vásárolható.
★ Hitel, részlet, szállítás és telepítés! Hívja telefonon
8 (800) 775-12-15

korlátok a fogyatékkal élők számára

 • Könnyen telepíthető és eltávolítható.
 • A test nagy szilárdságú műanyagból készül
 • A falhoz egy vákuumos tapadókoronggal rögzítve
 • Elérhető jelzőfényű tapadókorong
 • Chrome finomítása
 • Falra szerelhető csavarokkal
 • Mérete: 30x30 cm
 • Építés: fém
 • Méret: M
 • Anyag: Acél
 • Korlát hossz: 67 cm
 • A szerelő furatok átmérője: 6 mm
 • Szín: világos
 • Nagy kopásállóság
 • Nem korrodál
 • Tűzállóság
 • Antibakteriális nylon bevonat
 • Telepítés a fürdő oldalán 7-16 cm
 • Csavaros rögzítővel szerelve
 • Hossz (cm): 15
 • Magasság (cm): 50
 • Szélesség (cm): 12
 • Súly (kg): 3
 • U alakú összecsukható sín
 • Rugós visszatérő szerkezet
 • Korlát hossz: 60 cm
 • Kapaszkodó szélesség: 10 cm
 • Kézi átmérő: 3,5 cm
 • Rázkódásmentes felület
 • Anyag: rozsdamentes acél, nylon
 • Szín: sárga
 • U alakú korlát a padlóhoz rögzítve
 • Korlát hossz: 60 cm
 • Kapaszkodó szélesség: 10 cm
 • Korlátmagasság: 70 cm
 • Kézi átmérő: 3,5 cm
 • Rázkódásmentes felület
 • Anyag: rozsdamentes acél, nylon
 • Szín: sárga
 • Anyag - erős polimer (műanyag)
 • Három méretben
 • Csillapító felület (rögzítéshez)
 • Ellenálló a fertőtlenítőkre
 • Kapaszkodó hossz: 57 cm
 • Szín: króm
 • Súly: 2 kg
 • Maximális terhelés: 100 kg
 • Méretek (LxSxH): 81 x 13,5 x 82,3 cm
 • A termék mérete: 30x4 cm
 • Csőátmérő: 2,6 cm
 • Teherbírás: 120 kg
 • Nettó tömeg (kicsomagolva): 0,38 kg
 • Nagy kopásállóság
 • Nem korrodál
 • Tűzállóság
 • Antibakteriális nylon bevonat
 • Rázkódásmentes felület
 • U-alakú sín, padló alátámasztással
 • Nagy kopásállóság
 • Nem korrodál
 • Tűzállóság
 • Tartós acélszerkezet
 • Chrome finomítása
 • Rögzítés a falhoz csavarokkal
 • Tartós acélszerkezet
 • Chrome finomítása
 • Rögzítés a falhoz csavarokkal
 • Tartós acélszerkezet
 • Chrome finomítása
 • Csúszásmentes csikorgatás

Korlátok a fogyatékkal élők számára

9 éves siker
munka

Vezető márkák
a területen
egészségügyi termékek

Szállítás másnap Moszkvában és Szentpéterváron

Több mint 600 pont
volt

Adjon nekik
Oroszország lényege!

Fizetés kényelmes
valamilyen módon

Készpénz
áruk fogadására,
kártyák, e-mail kifizetések, transzferek

Korlátok a fogyatékkal élők számára

Kiegészítő korlátok az idősek és a fogyatékkal élők számára.

A korlátok támogatása - igazi segítség a kényelmes mozgáshoz és a személyes gondozáshoz.

Egyszerűen és összetettebb, speciális modellekhez hasonlóan könnyen kezelhető segédkarok széles skáláját kínáljuk.

Kinevezés.

A fürdőszobában és WC-ben a fogyatékossággal élő személyek korlátjainak fő célja, hogy lehetővé tegye az idősek és a mozgáskorlátozott személyek önálló mozgását, és további támogatást nyújtva járás közben. Az ilyen berendezések elengedhetetlen asszisztens azoknak az embereknek, akiknek az oldalról történő támogatás nélkül mozogtak, túlsúlyos feladat lett.

Lehetőségeket.

A fürdőszobában és a WC-ben lévő fogyatékkal élő személyek számára a vasalódeszka a helyiségek különböző részeiben használható, és mosogató, WC vagy bidé, vizelde, fürdőszoba, zuhanyzó vagy jakuzzi használatával segítséget nyújt. Emellett az egyenes korlátok is támogatják, amikor a szoba külön részei között mozognak.

Az összecsukható önálló vagy falra szerelt korlátok leeresztett állapotban segítenek a leereszkedésben / felemelésben, ugyanakkor nem zavarják a felemelt helyzetben lévő részt. A papír tartó jelenléte jelentős előnyt jelent a könnyű használat során.

Minden termék rozsdamentes acélból vagy acélból készült, majd a RAL skála bármely színű festése porfestéssel történik. Ez a fajta bevonat ellenáll a nagy páratartalomnak, amely a fürdőszobában és a fürdőszobában rejlik.

Cégünk készen áll arra is, hogy az Ön igényeihez és paramétereihez a WC-ben és a fürdőszobában fogyatékossággal élő embereket kínáljon.

Figyeljen oda.

Annak érdekében, hogy megfeleljen az idősek kényelmes és praktikus fürdőszobájának, valamint a fogyatékossággal élő emberek igényeinek, biztonságos és megfelelő korlátokat kell választania.

Fontos kritériumok a rehabilitáció és a segédberendezések kiválasztásakor is:

• A MÉRETEK ÉS A BÚTORSZERKEZETEK KIFEJEZÉSE.

Minden terméknek elég kompaktnak kell lennie ahhoz, hogy ne vegyen fel nagyobb helyet a fürdőszobában és a WC-ben.

• A HATÉKONY HATÉKONY HASZNÁLATA.

A lámpatesteket úgy kell rögzíteni, hogy ne akadályozzák az emberek mozgását, és ne zavarják a helyiség tisztítása során.

• ERŐSÉGI ÉS ESZKÖZÖK MEGTEKINTÉSE.

A gyártásban használt anyagoknak tartósnak és kellemesnek kell lenniük. A fogyatékossággal élők anyagának kezelése ellenálljon a nedvességnek és a tisztítószereknek.

A biztonságot akkor is biztosítani kell, ha nedvesség érkezik a korlátra, kizárva a kontaktus csúszása. Az is fontos, hogy a beépített segédkarmantyúk ne károsíthassanak embert, amikor a helyiségben mozognak. Érdemes figyelni az éles sarkok és a kiálló részek hiányára, a termék minden éle feldolgozása, az üreges csövek műanyag dugókkal rendelkeznek.

• VERSATILITÁS ÉS Könnyen telepíthető.

Az a képesség, hogy a fürdőszobában és a WC-ben a fogyatékossággal élő személyeket különálló készségek nélkül, és drága eszközök használatával önállóan helyezzék el.

A kötőelemeket fel kell venni a csomagolásba.

A fürdőszobában és a fürdőszobában mozgássérültek számára kialakított korlátok segítik az embereket fürödni, menni a WC-hez, és segítség nélkül segíteni a napi higiéniai ellátást. A készülék hatékony támogatásának köszönhetően a korlátot használó személy könnyen megtalálhatja a stabil álló helyzetet, ha szükséges, mozogni és leülni. Speciális fürdő kiegészítők segítenek a kényelemben, és teljesen biztonságos a lépcsőn a fürdő oldalán.