Legfontosabb > Csapok

Üvegblokkok a fürdőszobában

Nagyon gyakran, amikor díszítik egy fürdőszoba üveg, amely hasonlít a fagyott víz. Fényt hoz a szoba belsejébe, kiterjeszti a teret. Ezért az üvegblokkok használata nagyon népszerű a fürdőszoba elrendezésében. Mindenki kedveli ezt az anyagot, még a legigényesebb vásárlók is inkább üvegtáblákat preferálnak a térkialakításhoz.

Mi az üvegblokk?

Egy üvegblokk egy egyszerű téglaalakú termék, üvegből készült, üres belsejében. A falak vastagsága 6-8 mm. Ez az anyag a nem szabványos fényeloszlás miatt a fürdőszobában való elválasztáskor igényel. Az üvegblokk számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik megbízható hang- és hőszigetelés létrehozását a belső levegőben található ritkított levegő miatt. Kizárólag környezetbarát anyagokból készül. Üvegtégla kiemelkedik a jó tűzállóság miatt.

Az üvegblokk egyik legfontosabb tulajdonsága a nedvességállóság, ezért fürdőszobák díszítéséhez használható. Ez az anyag lehetővé teszi a partíciók eredeti formáinak létrehozását, a tervező képzeletének korlátozása nélkül. Ezzel kiválaszthatja a különféle effekteket, a luxusszobát és a báját. A fürdőszoba világos, elegáns és kényelmes.

Az elmúlt években az üvegblokk nagyon népszerűvé vált. A gyártók széles körű termékeket kínálnak. Különféle formákat hoznak létre: négyzet, téglalap, sarok, kerek, stb. A mai népszerűség csúcsán üvegblokkok díszítő töltőanyagokkal vagy világítással díszítettek.

Az üvegblokk kiváló választás a fürdőszobában, mert sem a gombák, sem a baktériumok nem tudják túlélni a felületét. Emellett az üveg könnyen tisztítható és fertőtleníthető.

méretek

A díszítő szobák üvegblokkjai szabványos méretek - 19x19x8 cm és 24x24x8 cm, egy üvegblokk súlya 2,5-4 kg. A termék vastagsága 7,5-10 cm.

Ma különböző árakon vásárolhat üvegblokkot. A vevő választja az igényt kielégítő lehetőséget. Az üvegblokkok ára számos tényezőtől függ - méret, szín, alak és gyártó. Az üvegblokkok azonban átlagosan mindenki számára elérhetőek. Egy ilyen "tégla" 110-10 310 rubel lehet.

sokféleség

Az üvegblokkok a gyártók különböző színűek. Felületük hullámos, fényes vagy matt. A választás teljes mértékben az ügyfél preferenciáitól függ. A fény lejátszásához kiválaszthatja a megfelelő opciót, mert áttetsző, fényszóró és fényvezérlő.

Az üvegblokkok különböző formájúak lehetnek: téglalap alakúak, négyzet alakúak, kerekek, oválisak, háromszög alakúak, lekerekített sarkokkal, szögletes részek vagy más szabálytalan alakok formájában.

Partíciók üvegblokkokból a fürdőszobai tervezésben

Rendes partíciók

Az áttetsző üvegblokkok különféle válaszfalak formájában használhatók, amikor egy fürdőszobát díszítenek, hogy több zónát hozzanak létre. Jól átadják a fényt, ugyanakkor homályos képet hoznak létre. Gyakran üvegblokkokból álló válaszfalak használatosak a zuhanyzó és a WC elválasztásához. Ez a kialakítás csodálatos tandem kerámia burkolólapokkal.

Zuhanykabin

Az üveg zuhanykabinokat gyakran használják a tervezők, akik elegáns és modern belső teret akarnak létrehozni. Ha a zuhanykabin falaira üvegblokkot használ, akkor a szoba világosabbá válik, mivel a fény 85 százalékát hagyja el. Az üvegblokkok különböző formájúak lehetnek, ami lehetővé teszi a tervező számára a létrehozását. Üvegblokkok használata a zuhanykabin falaként egyidejűleg több feladatot is el lehet érni: oszd meg a helyet, biztonságosan megvédje az egész szobát a fröccsenő vízből, miközben zuhanyozik, megteremti a magánéletet, és díszíti a fürdőszoba belsejét.

Nem minden fürdőszobában van egy ablak, de ha van ilyen, akkor is hozzá lehet adni az eredetiséget üvegblokkok használatával. Ezek lehetővé teszik a szokatlan hozzáadáshoz, lágy világításhoz, valamint nagy erősséghez és sokféle formához. Sok előnye van, de van egy kis hátránya - a szellőzés hiánya. Ezért, mielőtt az ablaküvegeket az ablakokra helyezi, gondoskodnia kell a helyiség szellőzéséről.

Dekoratív betétek

Nagyon gyakran a tervezők üvegblokkokat használnak a partíciók létrehozására a fürdőszobában. Az üvegből készült kőzetek lehetővé teszik az eredetiség és az elegancia belsejét. De érdemes tudni az intézkedést, ne terhelje túl a partíciót díszítéssel.

telepítés

Az üvegblokk válaszfalainak telepítésének folyamata nem könnyű, de önállóan, akár speciális készségek és képességek nélkül is elvégezhető.

A meglévő szerelési módszereket alkalmazhatja:

 • speciális keretek, modulok és profilok;
 • cement-homok habarcs;
 • ragasztókészítmény.

Különleges keretek segítségével az üvegblokkok üzembe helyezése akár kezdőknek is megbízható. A blokkokat a modul különleges celláiba kell helyezni, gumitömlők segítségével rögzíteni. Még lövedék és építési szint nélkül is gyorsan és egyszerűen felépíthet partíciót. Az üvegblokkok telepítésének módja, ha kívánja, lehetővé teszi a partíció másik helyre történő áthelyezését. Az egész szerkezet teljes marad. Ha öntapadós vagy cement-homokos habarcsot használ, akkor helyét nem lehet megváltoztatni.

Minden üvegblokknak védőfilmje van. A telepítés előtt nem szabad eltávolítani, mert nem piszkos az egység, de megsérülhet.

Az alapvető szabályokat, finomságokat, valamint az üvegblokkok beszerelésével kapcsolatos szakmai tippeket egy videóban gyűjtjük össze, amelyet az indulás előtt javasolunk:

Az épülettömbökben különleges, kiváló minőségű ragasztót vásárolhat, amely biztosítja az üvegblokkok gyors és egyszerű telepítését. Az átlátszó textúra miatt láthatatlan marad, így nem befolyásolja az üvegblokkok megjelenését.

A legolcsóbb mód az üvegblokkok válaszfalainak telepítésére a cement-homok habarcs használata. A sima lerakódáshoz is szükség van a tágulási keresztekre. A telepítési folyamat több szakaszban történik:

 • a homok az oldatnak finomnak kell lennie, mert a nagy szemcsék a homokot karcolhatják;
 • Az üvegblokkok különleges filmeket tartalmaznak, amelyek csak a telepítés után távolíthatók el. Ha ez a film megsérül, akkor a szokásos szalag segít.
 • a munkának a jelöléssel kell kezdődnie, de figyelembe kell vennie a helyiség, az üvegblokk és a köztük lévő varratok méreteit. Ha a fürdőszobának több mint 15 métere van, érdemes egy keretet elhelyezni profilokból. Nagy merevség elérése érdekében a keret három irányban van rögzítve: a padlóra, a mennyezetre és a falra. Ha a keretet nem használják, akkor a varratok megerősítése fémhuzalral történhet;
 • naponta csak három sor üvegblokkot helyezhet el. A megoldás nem jól illeszkedik az üveghez, így időt kell adni a szilárd rögzítésre;
 • Ez a telepítési módszer kizárólag az alacsony partíciók esetén használható. Az alsó sorok nem tudnak ellenállni a hatalmas terhelésnek, mivel a megoldás nagy tömegnek köszönhetően terjedhet;
 • a szerkezeti szilárdság érdekében speciális, 4-6 mm keresztmetszetű fémrudakat kell beszerelni. Használják a következő sor lefektetése előtt;
 • Az üvegblokkok telepítése után a megoldást el kell rejteni. Az időmegtakarításhoz azonban azonnal telepíthet egy színes megoldást.

Üvegblokkok a lakás belsejében: 85 fotó ötlet

A ház modern kialakításánál különleges anyag található, amely kitörölhetetlen benyomást kelt, és lenyűgözi a tartósság és a hangszigetelés tulajdonságait is. Így írhatja le az üvegblokkokat a lakás belsejében. Fenségesen csillogóak, kellemes légkört teremt, és tökéletesen megbirkózik a felesleges zajjal. Ez egy nagyszerű választás az olyan kreatív embereknek, akik értékelik az esztétikát és a minőséget.

Az üvegblokkok előnyei

Az üvegblokk kialakítása minden szobában exkluzív és harmonikus. Ez az anyag rendkívüli népszerűségnek örvendett az esztétikai adatok és az ilyen tulajdonságok miatt:

1. Nagy szilárdságú, amely biztosítja, hogy egy üvegblokk helyének díszítése évekig tart.

2. Kiváló nedvességálló tulajdonságok. Erősítése ennek - az eredeti partíció üvegblokkok a fürdőszobában.

3. Az ellátás egyszerűsítése. Egyszerű nedves tisztítás és törlés egy speciális eszközzel a fényes szemüveg elég.

4. Lojális ár.

5. Jó hangszigetelés, amely kimerítheti a konyhai eszközök, a hangos zenét vagy a víz hangját.

6. Üvegblokkok is híresek a tulajdonságukról, hogy megtartsák a hőt, így a szoba még kényelmesebbé válik.

7. Az erősség ellenére a nap sugarainak csaknem 90% -át adták. Tehát ne aggódj, hogy a tér sötét lesz.

Üvegblokkok elhelyezése

Az üvegtégláknak két fő típusa van: műanyag vagy fadobozok és cementáló habarcsok alkalmazása. Az első opcióval a falat összehajtogathatja, mint egy tervező, üvegblokkok beillesztése az összes vagy csak a kívánt cellákba.

A második szerelési módszer használata során figyelembe kell venni, hogy a varrat speciális eszközzel (festékkel) tölti fel, ami azt jelenti, hogy a celláknak teljesen üresnek kell lenniük. Ez a fektetés nagyon hasonló a téglához.

Emlékeztetni kell arra is, hogy az üvegblokkok nem szívják fel a nedvességet, és a fal hosszú ideig kiszárad. Ezért a szerkezetet fokozatosan, napi 2-4 alkalommal kell elhelyezni, és a fali működtetésre legkorábban 7-8 napig kell végrehajtani.

Típusú üvegblokkok

A szakemberek a következő kritériumok alapján minősítik őket: méret, színpaletta, textúra, alak, üvegerő, stressz-ellenállás és vizuális jellemzők.

méretek

Napjainkban nagyszámú, különböző magasságú és szélességű üvegblokkok vannak. Leggyakrabban 190x190x80 mm-es méretekben találhatók. Ne zavarjon egy kis helyiséget túl nagy partícionálással, és töltse ki a nagyméretű helyet kis méretűekkel. Dekoráció esetén a helyiség és a díszítőanyag vizuális harmóniáját figyelembe kell venni.

Színpaletta

Az árnyalatok száma napról napra növekszik. Az értékesítésen megtalálhatja a szivárvány minden színét. A legsikeresebb árnyalatok, amelyek tökéletesen illeszkednek majdnem minden designhoz - fehér, kék és átlátszó.

Felszíni textúra

Ez a tulajdonság hatással van az üvegblokkokon áthaladó fénysugarakra. Vannak olyan népszerű felületi lehetőségek: sima, barázdált, matt, fényes, átlátszó, mintázott.

alak

Leggyakrabban az értékesítés során az üvegblokkok ilyen változatai találhatók: négyzet, téglalap alakúak, háromszög alakúak, kerek, kerek, ovális, hatszögletűek.

Üveg szilárdság

5 és 7 mm között változhat. Az anyag vastagsága szintén hatással van a súlyára, ami 2-5 kg.

Terhelésállóság

Ez a jellemző a belső üvegblokk kívánt szerkezetétől függhet. Ez lehet egy átjárhatatlan partíció és egy vékony dekoratív design.

Vizuális jellemzők

Az optikai és esztétikai tulajdonságok nemcsak színt és alakot foglalnak magukban, hanem a fényátvitel mértékét, az üveg formáját és a fényáram természetét (világos, irányított vagy diffúz).

Üvegblokkok a különböző helyiségek belsejében - fotó

Annak ellenére, hogy a szovjet időkben üvegblokkok jelentek meg, amikor az iskolákban, edzőtermekben, fürdőkben gyakoriak voltak azok használata, a világ minden tájáról érkező tervezők ezt az üvegtégla-sorozatot valódi trendnek tekintik, amellyel a lakás szinte bármelyik sarkát legyőzheti.

Üvegblokkok a hálószobában

Ez a hely a házban van fenntartva a lélek, a test és a gondolatok pihenéséhez. Ezért a hálószobában lévő üvegblokkok alkalmasak arra, hogy a meleg színek, a különleges megvilágítás és a megfelelően kiválasztott geometriai forma miatt kellemes hangulatot és inspirációt biztosítsanak. Ezenkívül az üvegblokkok egy nagy hálószobának két zónájába (például egy szabadidős és olvasóterembe, egy alvóhelybe és egy öltözőhöz) való besorolás elemévé válhatnak, vagy egy olyan érdekes részletet, amely fényes falburkolatot sugároz és árnyékol.

Üvegblokkok a nappaliban

Ebben a szobában az üvegblokkok valóságos művészeti alkotássá válhatnak, amely csillogó szépségével csodálhatja meg vendégeit. A színes mozaikok helyettesíthetik az ablaküveget, az egyik fal díszítését, a belső kényelmet és a bútorok díszítését. Az anyag eredeti formája, fényes ragyogása és finom színei a nappali helyiséget a lélek oázisává változtatják, és egy olyan helyet, amelyet a vendégek a lakás tulajdonosai számára is szeretni fognak.

Üvegblokkok a konyhában

Az üvegblokkok jelentősége olyan magas, hogy még a konyhában is harmonikusnak tűnnek. Különösen gyakran használják az étkező és a konyha területek elválasztása formájában. Mindig esztétikai és praktikusnak tűnik, mert az anyag tulajdonságai magas hangszigetelést tartalmaznak, ami annyira szükséges a konyhában, ahol a zaj nem ritka. A konyha díszítése esetén a legkedveltebb megoldás a vékony dekorációs panel, amely a szoba fénypontja lesz.

Üvegblokkok egy lakás vagy ház belsejében

A belsejében lévő üvegblokkokból álló partíciók népszerűek voltak a szovjet időkben, amikor befejezték a közintézményeket.

Jelenleg a tervezők második életet adtak üvegblokkoknak. A gyártók különböző konfigurációjú anyagokat állítanak elő - szegmenseket méhsejtek, téglalapok, négyzetek különböző textúrákkal - dombornyomott, sima, fényes vagy matt. Emellett széles választékban állnak az üveg különböző színű üvegek és az üveg átlátszósága.

Hogyan helyesen alkalmazzanak üvegblokkot a belső térben?

Üvegblokkok a lakásban használják a gipszkarton válaszfalak helyett a zónás helyiségekben. Az üvegblokkok falai nem zúzzák össze egy nagy helyiséget több kisebb szekrénybe. A kialakítás átláthatósága miatt a tér érzékelhetőbb.

Ha üvegblokkokat kíván használni partícióként egy nappali helyiségben, használjon blokkokat vezető vagy átlátszó tulajdonságokkal. Ez a technika nem sötétíti a zárt területet.

A partíciók üvegblokkjait stílusos akcentussal lehet használni. Kiválaszthatja a blokkok alakját a gyártók nagy listájából, egyszínű falat alakíthat ki, vagy módosíthatja a színátmenetet és az egyes színes lapokat.

A lakás belsejében lévő üvegblokkok bármilyen színtartományba illeszkednek. A felület textúrája fényszóródás, fényvezető és áttetsző. A blokkok egymással kombinálhatók a helyiségek céljától függően.

Az ilyen anyag nem éghető, nem fél a nedvességtől, ezért fürdésre, medencékre, fürdőszobákra is használható. A blokkok ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak, tökéletesen elszigetelik a hangot és visszatartják a hőt, és a zuhanykabin mindig megvilágítja az általánosan diffúz fényt.

A fürdőszoba belsejében

A fürdőszobában lévő üvegblokkok gyakorlatilag elhatárolják a helyet funkcionális területekké. Az anyag egyik legelterjedtebb módszere az üvegblokkok zuhanyzata. Mivel a blokk üreges, és az üveg több technikai előkészítési eljáráson megy át, a válaszfal sokkal megbízhatóbb, mint a gipszkarton fal.

Üvegblokkokból készült bútorok

Érdekes lesz az üvegblokkokból készült bútorok vizsgálata. Az anyag nagyon egyszerű összeszerelésre, így egy konyhai sziget homlokzatára vagy egy dohányzóasztal támogatására használható.

Kiválasztás gyönyörű fotók üveggel a belső térben

Hogyan használjunk üvegblokkot a fürdőszobában (75 fotó)

Napjainkban, amikor a fürdőszobai javítóanyagok egyre változatosabbá válnak, a fürdőszobában lévő üvegblokkok ismét divatosak, a belsejükről készült fényképek nagy számban kínálnak katalógusokat. Az új gyártási technikáknak köszönhetően jól néz ki a fürdőszobában.

A modern technológia

Ha emlékeznek arra, hogy milyen üvegtáblákat használtak a szovjet időkben a medencékben, úgy tűnik, hogy az emberek soha nem használják ezt az anyagot saját otthonuk tervezéséhez. Most az üvegblokkok gyártási technológiája sokat változott, és gyönyörű, átlátható, különböző formájú és színű termékeket mutattak be a fogyasztók figyelmébe. A blokkok alakja lehet:

 • négyzet alakú;
 • téglalap;
 • háromszög;
 • ovális;
 • téglalap vagy négyzet, lekerekített végekkel.

Jelenleg színes és színes tömbökben is kapható. Mivel a blokkban üres tér van, bármilyen díszítés vagy fénykép beilleszthető benne. Mivel az anyag nedvességálló, gyakran olyan üvegblokkokból készült, amelyek a fürdőszobában elválasztó részecskékből állnak, amelyek segítenek a fürdőszobában. Miután megnézted a különböző típusú partíciójú fényképeket, kiválaszthatsz egy lehetőséget saját fürdőszobádra, és kiválaszthatod a tervezéséhez megfelelő színsémát.

Fürdőszobai dekoráció üvegblokkal

Üvegblokkok - az anyag nem elég erős, ezért lehetetlen lesz a csapágy falat helyettesíteni. Azonban, hogy gondoskodjon a partíció felállításáról vagy a fal és a fürdőszoba közötti helyre állításról, elég reális. Ez a partíció javítja a fürdőszoba világítását és ugyanakkor homályos marad. A fotók bemutatják, hogyan készítsünk ilyen térbeli felosztást. Vannak lehetőségek a teljes falra és üvegablakokra a lakás fő szobájában és a fürdőszobában. Ugyanakkor az ablak nem feltétlenül négyzet vagy téglalap alakú, bármilyen alakú lehet, mivel a gyártott blokkok lehetővé teszik, hogy bármilyen alakos betétet készítsenek.

Nagyméretű terület jelenlétében javasolt a zónázás, a zuhanyzó és a mosdó közötti elválasztás, ha a mosógép ebben a szobában van. A zuhanykabin vagy fürdőkád elválasztó részei lehetnek bármilyen formájúak, egyenesek, egy hajlítással, hullám alakjában. A pszichológusok szerint a lekerekített formák megnyugtatják, ha ezt a pihentető fürdőt adják hozzá, az eljárás hatása kettős lesz.

A fürdőszobában lévő üvegblokkok lehetnek egy képernyő a zuhany alatt vagy a fürdőszoba táljában. Lehetőség van ilyen anyag padlóburkolatának elkészítésére, és ha a lámpákat néhány blokkba helyezi, akkor ez a padló javítja a fürdőszoba megvilágítását.

A partíciók számának kiszámítása

Miután áttekintette az üvegblokkok különböző partícióinak fényképét, és több lehetőséget választott, akkor konzultálhat a mesterekkel, akik elvégzik a partíció felépítését. Mindent pontosan kiszámítanak, és kis különbséget eredményeznek abban az esetben, ha több egység felbomlik, vagy gyárilag hibás. Megmutathat egy fotót is a tervezőnek vagy a boltban levő tanácsadónak, ahol pontosabb számítások alapján meg kell vásárolnia a szükséges árukat.

Ha az üvegblokkokat a saját kezével kívánja megtenni, akkor a szükséges anyagok kiszámítását önállóan kell elvégezni. Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Meg kell szorozni a partíció hossza magasságával, akkor megkapja a felületet. Ezenkívül ez a terület egy blokk területére oszlik, és megkapja az eszköz díszítő eleméhez szükséges anyagmennyiséget. Tekintsük a szükséges számú végződéket. Ha a falat padlóról mennyezetre helyezzük, akkor a végrészeket a szerkezet sorainak számával kell megvásárolni. Ha a partíció nem az egész magasság, akkor a véglezárásokat a felső és az oldalsó oldalakhoz, valamint a szükséges sarokelemekhez kell megvásárolni.

Ha a partíció a díszítőelemek beillesztését vonja maga után, azokat külön vásárolják meg, és számukat levonják az összes üvegblokkból.

Üvegblokkok válaszfalak telepítése

Jobb, ha a szakemberek megbízhatják az üvegblokkok partíciójának telepítését, de személyesen lehet ezt csinálni. Szükséges a szerkezet méretének kiszámítása, és figyelembe véve, hogy egy nagy fal (több mint 15 m²) blokkok keretre lesz szüksége. Az ilyen keret két vagy három stabil felülethez van csatlakoztatva. A padló, a mennyezet és a fal lehet hely a rögzítő keret rögzítésére.

Az üvegblokkok tapadási ideje habarccsal észrevehetően hosszabb, mint a hagyományos téglák. Az első sor behelyezésekor meg kell várni egy bizonyos időt a következő lefektetéshez.

A csempék elhelyezésekor használt keresztezések pontosan ugyanolyan távolságban helyezkednek el egymástól.

Vannak moduláris műanyag rendszerek, amelyek felgyorsítják a partíciók gyártásának folyamatát többször. Ezeket a rendszereket legalább két standard felületen meg kell erősíteni. Moduláris rendszerek használata esetén a partíció egyenletesebb és magas színvonalú lesz.

Az üvegblokkok védőfóliával kerülnek értékesítésre, amely nem károsítja az anyag felületét a beszerelés során. De ha nincs ilyen film, akkor megteheti magad egy széles Scotch szalag segítségével. A védőfóliát csak az egész szerkezet teljes felszerelése után szabad eltávolítani.

Ha a partíció kicsi, a keret nem használható, de jobb, ha vékony fémlemezeket vagy vezetékeket helyez el két vagy három soron. Ez a módszer meg fogja erősíteni a felosztást és megvédi a lehetséges kellemetlen baleseteket.

Üvegblokk válaszfalak gondozása

Az anyag annyira szerény az ellátásban, hogy nem mutat be hostess kellemetlen meglepetéseket. Ehhez csak egy szappan oldatot és egy puha ruhát kell használni ahhoz, hogy a válaszfal száraz legyen. Néhány háziasszony a szokásos szappanoldat helyett mosogatószert használ.

Üvegblokkok a helyiségek belsejében különböző célokra fotós ötletekkel

Napjainkban egyre több lehetőség nyílik üvegblokkok találkozására a különféle stiláris stílusokban díszített szobák belsejében. Ennek a befejező anyag jó teljesítményének és esztétikai tulajdonságainak köszönhetően válaszfalak, ablakok, faldíszek és ajtók kialakításához használhatók, amelyek elegánsak, eredetiek és hatékonyak lesznek.

Üvegblokkok segítségével bármilyen zeneszámot felvehetsz.

Mi a dekoratív üvegblokk: anyagi jellemzők

Az üvegblokkot üreges térfogatú tömb alkotja, amely 10 mm vastag üvegtáblából készül. A termék négyzet alakú, háromszög alakú, kerek vagy téglalap alakú lehet. Az első lehetőség a legnépszerűbb. Az üvegblokkok mérete 190x190 és 240x240 mm, vastagsága 80-100 mm. A termék súlya a mérettől és az átlagos 3-4 kg-tól függ.

Az üvegblokkok nedvességállóak, nagy hangszigeteléssel és hőtakarékos tulajdonságokkal rendelkeznek

Üvegblokkok - a fényképek egyértelműen különböző opciókat mutatnak be - lehetnek átlátszóak vagy mattok, sima vagy dombornyomott felületűek, fényesek, mattok vagy tükröződő fényűek, ami befolyásolja a fényszóródást. A gyártók különböző színű termékeket állítanak elő, a megnyugtató semleges árnyalatoktól kezdve, fényes, csillogó színekkel végződve.

A speciális kialakításnak köszönhetően az üvegblokkokat számos megkülönböztető előny jellemzi. A levegő belső rétegének köszönhetően az anyag hanghatékonysága 60-70% -kal csökken. A terméket egyidejűleg jó fényáteresztő képesség jellemzi, és a sűrű üvegnek köszönhetően az üvegblokkok falának mögötti sziluettek körvonala elmosódott, ami lehetetlenné teszi, hogy a kegyetlen szemek elől rejtőzködő mögé nézzen.

Üvegblokkok nagyszerűek a nagyméretű szobák besorolásához.

Az anyagot nagy szilárdság, repedésállóság, sima felület és környezettudatosság jellemzi, aminek eredményeképpen fel lehet használni a partíciók építését a gyermekintézményekben. A termékek magas nedvességállósággal, jó hőszigeteléssel, kondenzációs ellenállással és a hőmérséklet-ingadozások hatásával járnak, ezért célszerű üvegblokkokat használni a fürdőszobában, a szaunákban és az úszómedencékben.

Az üvegblokkok nem igényelnek különös gondosságot. A felület képes ellenállni a korlátlan számú tisztító mosogatószerrel.

Az üvegblokkok számlálója nagyon eredeti és stílusos

Azonban ez az anyag nem hibák nélkül. A fő negatív pontok közül a termék jelentős súlya megkülönböztethető, ezért nem javasoljuk 15 méternél hosszabb üvegblokkok falainak építését. Ezenkívül az elemek telepítése nagyon időigényes és bizonyos készségeket és tudást igényel. Egy másik hátrány a termékek magas költsége. Vásárlás üveg egy hazai gyártó lehet átlagosan 150-200 rubelt. Az európai minőségi termék 300-450 rubel lesz. A dekoratív elem költsége 1200-1500 rubel tartományban változik. egy darabra.

Üvegblokkok a helyiségek belsejében: alapvető ajánlások

Az üvegblokkok belsejében történő használatakor a főszabály szerint kell irányítani: mindennek mérsékeltnek kell lennie. Ez az anyag képes áttetsző szépségű és jeges hangulatot hozni a légkörbe, és egyidejűleg kitöltve a szobát.

Az üvegblokkok üregesek, a falak akár 10 mm vastagok

Üvegblokkok nem használhatók a belső térben klasszicizmus, barokk, birodalom, reneszánsz vagy gótikus stílusban. Az anyag megfelelőbb fogalmakra, például villamosságokra, minimalizmusra, öko-stílusra, pop artra, hi-tech, modern, art deco, országra és urbanizmusra lesz alkalmas.

Üvegblokk használata esetén bizonyos ajánlásokat kell követnie:

A legnépszerűbb üvegblokkok átlátszó négyzet alakúak.

 • a hideg poharat arányosan össze kell keverni a meleg bevonatokkal, például tapétával, laminált anyaggal, lakossági helyiségekben 1:10 arányban;
 • olyan helyiségekben, ahol üvegblokkok használatosak, fából, szövetből vagy kovácsolóelemekből készült dekoratív kiegészítőknek kell lenniük;
 • a színtelen átlátszó termékeknek kiegyensúlyozottnak kell lenniük fényes telített hangokkal;
 • amikor az üvegblokkok elemeként a zónaterületet használják, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ezen anyagból létrehozott tervnek dekoratív funkciója van, és nem többfunkciós elem.

Az üvegblokkok nem ajánlottak klasszikus stílusban a lakberendezéshez.

A lakás belsejében üvegblokkok használatának változatai: fotózási megoldások

Ma az üvegblokkok gyakran használják a belsőépítészet kialakítását. Segítségükkel megvalósíthatja az eredeti és merész ötleteket, amelyek nyereségesek a játékhoz. A lakás belsejében üvegblokkok használhatók változtatások, bútorelemek, díszítő kiegészítők készítéséhez falak, ablakok és padló díszítésekor.

A lakás felújítása során gyakran szükség van a helyiségek újragondolására, lehetővé téve a lakóterének újfajta tervezését, a helyiségek kényelmesebb beállítását. Ebben az esetben az üveg válaszfalai egy érdekes és eredeti megoldás, amely egyúttal nehezebbé teszi a helyet.

Üvegblokkok lehetnek átlátszóak vagy mattok, valamint sima vagy domborított felület.

Lehetőség van arra, hogy fényt és levegőt töltsön az üvegnyílás üvegblokkjaival. Lehetőség van a maximális hatás elérésére a tervezés és a világítás kombinálásával, ami világosan megmutatja a nappali és a hálószobában lévő üvegblokkok fényképe. Az anyagot gyakran használják egy belső ablak létrehozására a fürdőszoba és a konyha között, így az első szoba megkapja a természetes fény egy részét.

Nem szabványos megoldás az üvegtégla mint padlóburkolat használata. Ebben az esetben a termékek felületének durva textúrájúnak kell lennie, ami kizárja a csúszás lehetőségét. Segítségükkel podiumokat is létrehozhat.

Az üvegblokkok a napfény akár 85% -át teszik lehetővé

Ezeknek az elemeknek a használata lehetővé teszi a bútorszerkezetek gyártását. A konyhában egy bár vagy egy sziget lehet, egy üvegblokkos fürdőszoba esetén ajánlott egy konzolt kialakítani a mosogató alá.

Fontos! Annak ellenére, hogy az üvegbútorok rendkívülinek és eredetinek tűnnek, nem lehet új helyre átvinni, mert a tervezés állandóan megmarad.

Az üvegblokkok használata a csúcstechnológiát, a minimalizmust, a pop-műveket és az eco-stílusokat illeti.

Különböző üvegfalak tervezésének módszerei

Az üvegblokkok nemcsak a csapágyvázak építéséhez, hanem a fal felületének díszítéséhez is alkalmasak, így sikeresen megverik a lakás designját. A természetes fénytől megfosztott helyiségekben, például a sötét csarnokokban, folyosókban és előcsarnokban a fényes üvegblokk falai nem csak funkcionális elemek, hanem egyúttal további fényforrássá válnak. Azonban egy ilyen tervezési technika nem fosztja meg a szétválasztás és az elkülönülés légkörét.

Kapcsolódó cikk:

A befejező anyag jellemzői. Termékek fajtái. Tükör panel a szobák belsejében különböző célokra. Fektetés.

Érdekes és szokatlan lesz egy üveg alakú, kerek forma, amely jelentősen újjáéleszteni a belső design. Javasoljuk továbbá, hogy üvegfalakon különböző falfelületeket díszítsenek a falban, aminek köszönhetően vizuálisan kibővítheti a helyiséget, így szellős és könnyű.

Üvegblokk használata előtt alaposan meg kell fontolnia a szoba stílusát.

Az eredeti megoldás a lépcsőhöz közeli felület díszítése, amely a második emeletre kerül, ami világosan látható az üvegblokkok falának fotójában. Egyedül hamis lesz a nappaliban. Üvegblokkok segítségével a falon belül egy rést hozhat létre, amely kétségkívül vonzza a figyelmet a benne lévő elemekre.

Jó tanács! Lakóépületekhez, üvegblokk készítéséhez a termékeket más anyagokkal kell kombinálni: gipszkarton, forgácslemez vagy PVC panelek.

A belső tér ajánlott az üvegblokkok fából és kőből való összekapcsolása

A falon lévő átlátszó üveg vagy színezett betétek lenyűgözőek lesznek. Emellett az anyag használható a nappaliban lévő ajtó díszítésére. Itt ki kell használni a belsőépítészeti elemeket kavicsok, kagylók, herbáriumok vagy rendkívüli berendezések formájában, amelyeket a helyiségtervezés általános koncepciójának figyelembe vételével kell kiválasztani.

Az üvegblokkok előnyösen szaggatottan helyezkednek el, ezáltal díszítik a falat. Ebben az esetben egy lapkát kell elhelyezni egy 1 m²-es telken. Ezt az opciót gyakran használják a konyhában, amikor kötényt készítenek. A nappaliban az egyik fal díszíti a többrétegű tömböket, így dekoratív panelet vagy sajátos képet alkot a felületén.

Üvegblokkok használhatóak a csapágyakhoz, vagy díszítik a szaggatott falat

Üvegblokkok használata partíciókhoz

Az üvegblokkok használatának fő iránya a helyiség megtervezése partíciók létrehozásával. Ez hozzájárul a teljes terület több apró nyitott területre való felosztásához. Ebben az esetben világosabb, szabad környezetet biztosít, nem szilárd szerkezettel.

A válaszfalak különböző formájúak lehetnek: trapéz, piramis, ovális, lyukakkal ellátott kör, lépcsők, ívek vagy ziggurat formájában. Az üvegszerkezetnek különböző magasságai és szélességei lehetnek. Ezen elemek segítségével nem csak a helyiséget kell zónálni, hanem korlátozott tereket is létrehozni zuhanyzófülkék vagy sétáló szekrények formájában.

Az üvegblokkok tartósak, repedésállóak és környezetbarátak

Jó tanács! Kis szűk helyeken tanácsos az üvegblokkokból álló válaszfalak kialakítása, mivel az átlátszó szerkezetek hozzájárulnak a helyiség méretének optikai növekedéséhez.

Amikor kiválasztunk egy üvegblokkot egy partíció létrehozásához, figyelembe kell venni a szoba célját, mivel az egyes elemek különböznek a fényáteresztés mértékétől és a fényszórás hatásától. A pohár átlátszó kialakítás ideális a konyhában lévő étkezőhely kialakításához.

Az üvegblokkok nem igényelnek speciális tisztítást, így könnyen karbantarthatók.

A nappaliban kényelmes ágyak védelmére jobb a matt elemek használata. A hálószobában egy többrétegű üveg válaszfal használható egy boudoir terület vagy egy szekrény elkülönítésére. A design tökéletesen illeszkedik a szobába, egy fürdőszobával kombinálva, amely alkalmas az üvegblokkok bármelyik változatára.

Üvegblokkok használata a fürdőszobában

A fürdőszoba belsejében üvegblokkok nagyon szervesnek tűnnek. A termékek felhasználásának racionalitása az anyag szilárdsága, nedvességállósága, környezetbarát jellege miatt, amelyet egyidejűleg jó fényvisszaverő képesség jellemez, és ugyanakkor homályos.

Sokoldalúságának köszönhetően az üvegblokkok minden szobában jól nézhetnek ki.

A fürdőszobában lévő üvegblokkok segítségével - a fénykép egyértelműen megerősíti ezt - a WC-t elválaszthatja, és a fürdőszobában egy relaxációs zónát rendezhet, ami racionális megoldás a kombinált fürdőszobákban. Itt jobb, ha olyan matt termékeket használnak, amelyek elegendő vízzárósággal rendelkeznek, és nem vizuálisan túlterhelik a helyiséget. A válaszfalnak ebben az esetben egyenesnek vagy hajlítottnak kell lennie, el kell érnie a helyiség magasságának közepét, vagy el kell érnie a mennyezetet.

Üvegelemek segítségével készíthet egy képernyőt a fürdőszobába, vagy megvédheti a helyet a vízkezeléshez. Napjainkban egyre gyakrabban találunk modern lakásokban olyan üvegblokkokat, amelyeknek különböző formatervezései vannak, ami a szoba kialakítását rendkívüli és exkluzív. Ugyanakkor ez a tervezési megoldás lehetővé teszi számottevően pénzt takarít meg. Ebben az esetben az anyag használható padlóburkolatokhoz is, amelyeknél a világítást ki kell egészíteni, amit egyértelműen a zuhany alatt lévő üvegblokkok mutatnak.

Üvegblokkok használhatók zuhanyozók készítéséhez

Az üvegblokkok válaszfalainak kialakítása

A fürdőszobában, nappaliban vagy más helyiségekben lévő üvegblokkok felépítése nem okoz nehézséget azoknak a kézműveseknek, akik csempék és téglák lefektetésével foglalkoztak. Van azonban néhány finomság. A telepítés kétféle módon történhet: végponttól-végig ragasztóoldattal, valamint egy speciális keretmodulra, amely egy cellás rács. A végrehajtás egyszerűbb a második lehetőség. A moduláris keretnek köszönhetően a jövőbeni partíció minőségibb és egyenletes. Azonban egy ilyen rácsot nehéz megtalálni az építési piacon.

Ragasztó oldatként speciális ragasztót, keveréket kerámia burkolólapok vagy cement-homok habarcs készítésére használnak PVA ragasztó hozzáadásával, 200 gramm sebességgel 5 keverőedényenként, aminek következtében nő a duktilitás.

Az üvegblokkok felszerelése végponttól végig vagy egy keretmodulra is elvégezhető

Jó tanács! Ha a válaszfal építéséhez áttetsző üvegblokkok használatosak, akkor jobb, ha fehér ragasztókészítményt használnak, ami miatt a termék esztétikusabb lesz.

A munkához szükséges méretű üvegblokkok, ragasztókompozíció, szerelő műanyag keresztezések, horganyzott vagy rozsdamentes acél szerelvények rudak, szint, gumi kalapács, tömítőanyag, színezett habarcs készíthető.

Ragasztáshoz használjon speciális ragasztót vagy keveréket cement-homok habarccsal

Algoritmus üvegblokkok felosztásának megépítéséhez

Az üvegblokkok beszerelése előtt meg kell tisztítani az alapot és el kell készíteni az elrendezést, figyelembe véve a termék méretét és a varratok vastagságát. A keret méretének meghatározásához egy sor tömböt kell elhelyezni, és a kereszteket el kell terjeszteni. Ezután telepítse a kívánt szélességet és magasságot tartalmazó fém keretvezetőt, amely a zárt falakhoz, a padlóhoz és szükség esetén a mennyezethez 50 cm hosszú tüskével van összekötve.

A felület előkészítése után folytassa az üvegblokkok beszerelését. Az első sor a falról indul. A vízszintes felület alsó részén és a függőleges vezetőprofil oldalán ragasztókészítményt alkalmaznak, legfeljebb 1 cm vastagságúak, majd helyezzük be az első blokkot, amely az oldatba nyomódik. A ragasztókeveréket az oldalfelületére helyezzük, és a következő elemet beépítjük. Mindkét oldal között vannak szerelőkeresztek, amelyek méretei megfelelnek a varrat vastagságának. A sor egészen a másik oldalon lévő függőleges vezetőbe kerül.

A fektetéshez ragasztóhabarcsot, kereszteződést, vasalódeszkát, szintet és habarcsot kell használni

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az üvegblokkok habarccsal való tapadási ideje hosszabb, mint a szokásos tégláknál, ezért várjon legalább egy órát a következő sor megépítése előtt, amely hasonló elv szerint történik. Ha egy cement-homok habarcsot használnak, három réteg üvegblokk beszerelése után az építményt legalább 24 órán át hagyni kell hagyni.

A robusztus kialakítás érdekében minden harmadik sorban meg kell erősíteni a fém rudakat, amelyek a blokkok elhelyezésével nem érintkezhetnek velük a későbbi korrózió elkerülése érdekében. Ezt a szerelőkeresztek vezérlik.

A falról kiindulva az üvegblokkok első sorát kell elhelyezni.

Miután az oldat teljesen megszáradt, a felületet a keverék maradványaiból tisztítják, a védőfóliát eltávolítják a tömbökről, és az ízületek injektálják. Amíg a keverék még nedves, az üvegfelületet puha ruhával kell tisztítani.

Alternatív lehetőségek az üvegblokkok falainak összeszerelésére

A fém keret helyett 4-5 mm átmérőjű horganyzott vagy rozsdamentes huzalból készült erősítőrudakat használhat. Minden egyes sorban vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el a szerelőkeresztek felett, és a rudakat be kell meríteni, amelyek nem érintkezhetnek az üveggel, oldatban.

Ha a nem derékszögű alakú üvegblokkok zuhanyoznak, akkor egy vastagabb megerősítő hálót kell felszerelni, ami megakadályozza az összetett szerkezet elmozdulását, és maga a burkolat is jobban megjelenik. A vízszintes rudakat meg kell hajlítani, így a kívánt alakot kapják. A szerelőkeresztek ebben az esetben kizárólag a falazat belsejében találhatók.

A legegyszerűbb, de költséges letelepítési mód, amely megvalósítható a fürdőszobában lévő üreges üvegblokkok elválasztására, olyan fából vagy fém modulból áll, amelynek megfelelő méretű sejtek vannak, amelyekbe a tömbök be vannak helyezve. A keret megfelelő színben előfestett és a tartófalra van rögzítve. Minden egység egy egyedi cellában található. A csatlakozási helyeket tömítőanyaggal rögzítik. A kialakítás 12 óra múlva üzemkész.

Ha a habarcs teljesen száraz, a fugázás szükséges.

A modern üvegblokkok a formák, színek és textúrák sokféleségének köszönhetően bármely helyiséget átalakíthatnak, így a design eredeti és egyedi. Egy ilyen univerzális finisanyag ügyes használatával, fejlett képzelőerejével bármilyen unalmas és mindennapi játékot új színekkel készíthet.

Üvegblokkok válaszfalakhoz: 6 előny

Az üvegblokkok mérete, alakja és színe különbözhet, kezdetben az üvegblokkok létrehozásának célja az átirányítás volt, és ennek következtében a helyiségben lévő fény újraelosztása, ablakokként történő felhasználásával, így nincs szükség további mesterséges megvilágításra. Azonban a modern módon, ez a fajta építőanyag, ellentétben a szovjet modellvel, amely triviális célokat követ, még szélesebb körű alkalmazásokat szerzett. Ma az üvegblokk nem csak egy rács, vagy egy cserép a rendes üveg egy ablakkeret, hanem egy lényegében kifinomult elem a dekoráció és az egyéni design formájában a partíció a fürdőszobában, csarnok, nappali, díszítő betétek a falak, és még egy elkülönítési akadály az edzőteremben, és A lista nem teljes.

Mik azok az üvegblokkok

Ahogy korábban írták, a teljesség és a finom megjelenés a belső térben messze az egyetlen lehetőségtől, amelyet az üveg négyzetek biztosítanak. Maga az üvegtábla átlátszó üveg kockák, amelyek téglák, csempe és négyzetek megjelenéséhez hasonlítanak (4-10 cm vastag).

A tömeg átlagosan 2,5-4 kg.

Az üvegblokkok előnyei közül érdemes megemlíteni az alacsony árat és a hosszú élettartamot.

Olyan anyagként is felhasználhatók, amely ellenáll a kellően magas hőmérsékleteknek és a páratartalom fokozódásának a helyiségben, miközben nem korlátozza teljesen a tervező kreatív potenciálját, és széles körű tevékenységet biztosít a legkifinomultabb belső térben is.

Ez annak köszönhető, hogy ma az üvegblokk sok frissítést kapott, ami:

 • Eredeti textúra, amelyet a teljesség sokfélesége ér el;
 • Üveg színek;
 • Beépített és biztonságosan elkülönített világítás;
 • A komplex kémiai összetétel, amely még nagyobb fényességet és kifinomultságot eredményez;
 • Hullámos és matt felület.

Az üvegblokkok tokjai és excentrikus alakja, a szögek és az ovális formájú éles vonalak által korlátozva a kör nagysága változó a felhasználás céljától és a vevő lehetőségeitől nem ritka. Ugyanakkor a standard hangszín, a színes vagy töltött üveg kockák, a téglák mindenki számára elérhetőek.

Üveg válaszfalak használata

Az üveglapok egyik legfontosabb alkalmazási területe a partíciók és a határoló falak kialakulása. A készüléket leggyakrabban a fürdőszobában használják, hogy megkülönböztessék a zuhanyzót és a fürdőszobát.

Ezt tökéletesen el lehet érni az egyszerű telepítés és az üvegblokk fent leírt tulajdonságainak köszönhetően, tökéletesen továbbítja és továbbadja a fényt, és homályos, de sima és kellemes megjelenést kölcsönöz.

Az üvegblokkokból álló válaszfalak jól kombinálhatók az összes befejező anyaggal.

Meg kell jegyezni továbbá az üvegblokkokból álló szerkezetek és tervezési elemek nagy stabilitását és tartósságát, amelyet mind az anyag sajátossága és beépítése, mind a mechanikai károsodást, a hőhatásokat és a pusztító hatásokat, mint az erős szél és földrengés.

A fentiek alapján az üvegblokk jelentős számú jelei származhatnak, amelyek a javítások tervezésénél a legfontosabb kritériumok:

 • Átadja a fényt, miközben újraeloszt és interferenciát hoz létre, erősítve a könnyű újraelosztást;
 • Nagy a nedvességállóság és a tűzállóság;
 • Magas szerkezeti szilárdság a megfelelő felszereléssel;
 • Egyszerű gondozás;
 • Elérhetőség (több más anyaggal összehasonlítva);
 • Hangszigetelés.

Ne felejtsd el az üvegblokkok tulajdonságait, mint olyan elemet, amely díszíti és kitölti a szobatervet, színválasztékkal és kifinomult töltelékkel. A kreativitás egy részével, a falakon nem gyakori átlátszó válaszfalak vagy betétek a színes színekkel helyettesítve minden lakásban fényes és elegáns kiegészítő lehetnek a legfontosabb dizájnhoz, különféle blokkokból álló izgalmas képek formájában, vagy a figyelem epicentruma formájában, mindegyik szokatlan tartalmának köszönhetően. egy tétel.

Az üvegblokkokból készült válaszfalak kiválóan alkalmasak egy nagy konyha, folyosó, csarnok kiegészítésére és kijelölésére, nem hordozó falaként, és sok más belső egységként is.

Üvegblokkok terjedelme a fürdőszobában lévő válaszfalakhoz

Mindezek mellett a fürdőszobában lévő válaszfalak hasznos tulajdonságai az üvegblokkok rendkívül egyszerű karbantartása és működtetése, mivel a helyiség nagyobb páratartalma miatt az eredeti megjelenéshez szükséges maximális érték egy ruhával vagy rongygal törölhető minden tisztító oldattal.

Üvegblokkok segítségével elkülönítheti a zuhanyzót

Az üvegtéglák korábban leírt lehetőségeinek hangsúlyozásával megállapítható, hogy az üvegblokkok tökéletesen megfelelnek a fürdőszobában lévő válaszfalak és falak feladatának, amely a következőkön alapul:

 • Nedvességállóság;
 • Designer különböző üveg;
 • Tartalma.

A partíció a fürdőszobában nem csak egy különleges formatervezés ügyes megjelenését hozza létre, hanem nem is indokolja, hogy érezze a szoba szabad térének éles csökkenését, miközben jelentősen növeli a kényelmet és a kényelmet, különösen kerámia burkolatokkal és sima színárnyalatokkal kombinálva. Ezenkívül az üvegblokk torzítja a képet, így zökkenőmentes, de nem tisztázott, ami az úgynevezett intim zónákat hozza létre.

Hogyan lehet zuhanyozni az üvegblokkokból?

A Steklokirpich a fürdőszobában nem csak a belsejének elhatároló elemeként, hanem a zuhanyzótárcsa kiegészítő jellegzetes kialakításának köszönhetően is kellemesebbé és egzotikus élménygé teszik a lakást.

Az egyéb kialakítások mellett az üvegblokkokból álló zuhanyzó:

 • Jól néz ki a szoba teljes belső terének hátterében;
 • Fontos védeni a fröccsenőktől, nagy gőzökből;
 • Hozz létre egy félreeső helyet;
 • Ez a legerősebb szerkezet, amely ellenáll minden hőmérsékletnek és mechanikai hatásnak.

Mielőtt folytatná egy üvegablak zuhanyzójának kialakítását, érdemes papírra húzni

Emellett az üvegblokkok zuhanyzása - egy modern és rendkívül eredeti megoldás, ami örömet okoz, sőt irigységet okoz bármely látogatónak. De figyelnie kell az üvegtéglák ilyen jellegű felhasználásának tervezési jellemzőire, nevezetesen a legraprezentatívabb felhasználási lehetőségekre.

Így például a legjobb megoldás a szoba sarkában lévő üvegblokkok zuhanyzójának eszköze lenne, amely feleslegessé teszi a felesleges gondokat további falakkal és tervezéssel.

Miután csak 1 vagy 2 partíciót állítottak elő, a pihenésre és zuhanyozásra szánt hely majdnem készen van, de ha szükséges, hogy lezárja az üreges helyet, vízálló anyaggal lehúzhatja azt, vagy lecsatolhatja az ajtót a tartórekeszre.

Fel kell hívnia a figyelmet az ilyen szerkezetek viszonylag egyszerű felszerelésére is, amelyek a saját kezük megvalósításához rendelkezésre állnak, és nem igényelnek speciális készségeket vagy különleges, nehezen hozzáférhető anyagokat és magas pénzügyi költségeket.

A zuhanyrendszer elrendezése

Az üvegblokkok használata a fürdőkád és a zuhanyzó helyének bezárásához eredeti és sokoldalú löket a WC és a fürdőszoba belső kialakításában. Mint az üvegelemekből készült zuhanytálca esetében, a zuhanykabin tökéletesen alkalmas erre a feladatra, különféle tervezési ötletekkel kombinálva, csempézett vagy gipszkarton felülettel.

A zuhanyzó felszerelésének a fürdőszobai méret és a személyes preferenciák alapján kell történnie.

Az üvegtéglák széles választéka, mint építőanyag, lehetővé teszi a kreatív személy számára, hogy a jövő zuhanyzójának tervezési szakaszában megcsörrent. Rendkívül egyszerű és megfizethető a színes, töltelékkel, bevonattal és formázással létrehozni és létrehozni, amit a modern üveg kocka biztosít.

Üvegblokkok elhelyezése partíciókhoz (videó)

Élvezze az esti élményt egy meleg fürdőben vagy élénkítő reggelizőn, izgalmasabb és elegánsabb, üvegblokkokkal és korlátlan kreatív potenciállal!

Üvegblokk válaszfalai a fürdőszobában

Ma felajánlunk egy régi mellkas megnyitását, amely a tyúkszálakat érinti, és kihúzza. Nem fogsz elhinni! Üvegblokkok!
Igen, igen, ugyanazok a tömör üvegek, amelyek a szovjetunió minden polgárához ismertek a fürdők, a kórházak és a lépcsőházak belsejében. Most átalakítják, díszítik, relevánsak és elfoglalják saját, nagyon szép, rést a modern belső kialakításban.

Mi az üvegblokk?

A hagyományos üvegblokk üreges kocka volt, kb. 1 centiméter vastag üvegfalakkal, amelyek a belső légpárnának köszönhetően 60-70% -kal csökkentették a hangáteresztő képességet, a fényáteresztés 80% volt, a sűrű üveg pedig a mögötte lévő emberek körvonalát erodálta. amely nem volt kíváncsi szemmel. Ráadásul nagyon erősek voltak, így a kockák üvegfalai nem féltek sem anyáktól az óvodákban, sem a "Brezhnevki" lakosaiban, akiknek bejáratait rendszeresen kék-zöld üvegekkel díszítették.

De ahogy a bölcs Ovid elmondta: "Tempora mutáns, et nos mutamur in illis" (sáv: idő változik, és velük változunk), így az üvegblokkok megváltoztak, új formákat öltve - például téglákat; Új tartalom - tele vannak installációkkal, herbáriummal vagy gyöngyházzal; Új megjelenés - dekoráció díszekkel vagy grafikával, valamint különböző színű üvegek festése.
Az üvegblokkok mérete a lakás belsejében egészen más, de a legnépszerűbbek a standard 24x24x8 és 19x19x8 kockák.

A lakberendezés előnyei üvegblokkokkal

Nos, először is azok a még szovjet előnyök, mint például:

 • üvegblokkok szerkezeti szilárdsága;
 • jó fényáteresztés;
 • fokozott hangszigetelés;
 • az indiszkréta pillantásoktól való védelem.

Üveg zuhanykabin

Az építési technológiák javításával azonban újabb érvek merültek fel az üvegblokkokkal felszerelt modern lakóépületek kialakításában:

 • megnövekedett nedvességállóság, amely lehetővé teszi üvegblokkok használatát zuhanyzókban, fürdőszobákban, medencékben, szaunákban;
 • magas fizikai terhelés és agresszív hőmérsékletek ellenállása;
 • kiváló hőszigetelés;
 • korlátlan tisztítás minden mosószerrel;
 • stílusos megjelenés.

Az utolsó pontot szolgálta, hogy jelenleg üvegblokkok láthatók a konyhákban, a nappaliban, a folyosón és még a hálószobában is, mert segítségük alapján a legelismertebb Hruscsovot a hókirálynő palotájába lehet átállítani.

Üvegblokkok oszlopa az art deco csarnokban

Ahol üvegblokkok használatosak

Nos, az üvegblokkok az apartman belsejében olyan kritériumokról szólnak, hogy használatuk csak a képzelőereje által korlátozott, és az üveg kockák tulajdonságai annyira elképesztőek, hogy ellenállnak a séta vagy a tánc terheinek is. És az áttetszőség lehetővé teszi, hogy hatékonyan kiemelje őket belülről - nézze meg a fotót: előtted egy padló matt kék üveg blokkok LED háttérvilágítás az alaplapon.

Üvegblokkok a padlón

A konyhában lévő ablakok és falak, belső nyílások és lépcsők, zuhanykabinok és válaszfalak, díszítő kiegészítők és háztartási cikkek, üvegblokkok és ablakok oszlopai gipszkarton falakból - az üveg kockák lehetőségei igen szélesek, de a modern városi interierek klasszikus szobákban fog kinézni. Erről az alábbiakban.

Az üvegblokkok használatát lehetővé tevő belső terek

Ha az úgynevezett múzeumi stílusok rajongói: a birodalom, a klasszizmus, a gótika, a barokk vagy a reneszánsz, akkor jobb, ha felejtsd el az üvegblokkokat - összeegyeztethetetlenek, de a tömörbb belsőleg ők lesznek istenek.
Vegye szemügyre az üveg kockákat és a téglákat, ha tetszik:

 • konstruktivizmus;
 • pop art;
 • eklekticizmus;
 • minimalizmus;
 • urbanizmus;
 • eco-style;
 • posztmodern;
 • high-tech;
 • egyes esetekben - fúziós ország, modern, art deco.

Üvegfalak egy eklektikus fürdőszobában

A belső kialakítás szabályai üvegblokkokkal

Minden jó a mérsékelten, és üvegblokkok is. Az üveg kockák képesek jégsavas és áttetsző szépséget hozni a környékre, de ne tégy túlzottan üveggel, hacsak nem célja hideg barlang létrehozása.

Üvegblokkok a folyosón és a lépcsőházban

1. Az üvegblokkok maximális aránya az egyéb befejező anyagokhoz a nappaliban 1:10, a fürdőszobában és a WC-ben - korlátlan.
2. Próbálja össze az üveg jeges hidegségét "meleg" finomanyagokkal: fa, kovácsolás, laminálás, tapéta, szövetek.
3. Színtelen átlátszó üvegblokk használata esetén próbálja kiegyensúlyozni a színskálát más, világosabb színekkel - akik a lakásban a nappali helyett a kórházi szobát szeretnék?
4. Üveg blokkok sikeresen zóna tér: használhatók például egy konyha egy ülősarokban egy stúdió lakásban, de ne felejtsük el, hogy a nappaliban az üveg kockáknak dekoratív, nem funkcionális terhet kell viselniük.

Dekoratív fal üvegblokkal

5. Emlékeztetõ a tervezõk szerelmeseinek: vannak olyan szakértõk, akik képesek az üvegblokkokból származó bútormûvészet remek mestermûveinek létrehozására, de fontos megérteni, hogy az üvegblokkokból álló asztalt nem lehet áthelyezni más helyre. A biztonság és a fenntarthatóság érdekében az ilyen bútorok merev rögzített kereteken vannak kialakítva, és bár nagyon elegánsnak tűnnek, nem lehet mozgatni.

Glassblock asztal a konyhában

Látod, milyen ékszert kaptunk egy régi mellkas mélyén. Ki gondolta volna, hogy a hétköznapi üvegblokkok képesek arra, hogy a modern lakások kialakításában ilyen kiemelkedést vezessenek be. Reméljük, hogy tanácsunk és számos valódi fotó segít Önnek dönteni az Ön kívánságairól, amelyek közül az egyik a lakás belsejében egy kis elegáns, üvegblokk fal.