Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan válasszunk ki egy panelet a csempe a fürdőszobában?

Manapság, néha az egyetlen olyan dolog, amely jelentősen felemeli az utcai ember hangulatát, és valahogy melegíti a lelkét a saját otthona harmonikusan díszített belső terének, különösen akkor, amikor egy ilyen szobába, mint egy fürdőszobába. Ez az oka annak, hogy az itt elhelyezett stílusos falfestmény az egyik legjobb megoldás a tér és dekoráció hozzáadására a gyönyörű dekorációhoz.

A panel exkluzív kialakítása nagyon nehéz feladat lehet, hiszen ez a szoba viszonylag magas páratartalmú, másoktól eltér, ami speciális vízálló anyagok kiválasztását igényli.

Jellemzők és előnyök

Egy projekt kidolgozásakor figyelembe kell venni a díszített tér minden jellegzetes jellemzőjét, mert egy stílusos csempe vagy mozaikpanel segítségével javíthatja a belső teret, segítve ezzel a szobájának bizonyos intimitását, és lehetővé teszi a tulajdonosok pihenését, zuhanyozását vagy fürdését.

A falakon lévő panelek létrehozására szolgáló anyagok kiválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni, mint:

 • hosszú élettartam;
 • a teljes jövőbeli építés ereje;
 • higiénikus komponens;
 • a kép nedvességgel szembeni ellenállóképessége, hőmérsékletváltozások és a háztartási ápolószerek hatásai;
 • demokratikus áron.

A legkedvezőbb választási lehetőségek közé tartozik a csempézett csempe opció, gyakran az ügyfelek választhatják falpanelek fürdőszobák díszítésére, moduláris porcelán csempék és különböző mozaikok.

Mindezek a dekoratív elemek teljes mértékben megfelelnek a szoba általános stílusának és kialakításának, és megvan a kívánt szintű funkcionalitás. Segítenek abban, hogy intelligensen felosztsák a fürdőszobát olyan zónákba, ahol ilyen igény mutatkozik.

anyagok

A modern anyagok kiválasztása lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák a legszebb színeket és számos érdekes textúrát.

kerámia

A kerámiákat széles körben használják a szembenézett helyiségekben.

Ennek az anyagnak a fő előnyei:

 • nagy szilárdság;
 • nedvesen ellenállóképesség;
 • károsodásállóság;
 • egyszerű használat;
 • a penész és gombák különböző típusú ellenállása;
 • viszonylag alacsony költséggel.

A kerámia burkolólapok minden minőségi jellemzőjében alkalmasak falak és padlók bármelyik fürdőszobában vagy fürdőszobában való sikeres díszítésére. Ugyanakkor a modern csempézett padló meglepően ellenáll mindenféle károsodásnak és nedvességnek. Ez egy anyag, amelynek hosszú élettartama van. Az ilyen típusú padlóburkolat jellemzői a fürdőszoba alatt helyezhetők el egy speciális "meleg padló" elrendezéshez.

mozaik

A mozaikot könnyű elhelyezni, tartósan ellenállni a nedvességnek. Egy egyedi belső kialakításhoz a legjobb, ha az eredeti mozaik tulajdonságait használja. Ezeknek az anyagoknak a paneljei már teljesen készen állnak, vagy kivételes megrendelést rendelhetnek. Az eredeti dekorációs lehetőségek általában korlátozottak a név és a mennyiség felszabadításában. De mindig olyan műhelyeket találsz a városodban, ahol a szakemberek összetett mozaikfestményeket rendelhetnek. A fürdőszobai mozaik már régóta a legnépszerűbb és legkeresettebb falfestési technikáknak számít.

A képeket kis többszínű csempék képezik, szélessége általában nem több mint 3 cm, ugyanakkor minden egyes darabot fém hálóval rögzítenek.

Falborítók

Ez a díszítés a legeredetibb. A piacon ezek a tervek nem is olyan régen léteznek, de már népszerűvé váltak. A panel népszerűsége abban rejlik, hogy az ügyfél képes választani a termék tervezési és stílusorientáltságát. Ez a bevonat felszerelése hasonló az ugyanazon kerámia burkolat lefektetésének folyamatához. Ez a rajz sok évtizedre szolgál majd a legújabb képalkotási technológianak köszönhetően.

A fürdőszobai fotótípus kialakításánál a híres tervezők nagy része megáll. Ez a technika segíti a fényes és fülbemászó belső tér kialakítását. Ez a fajta technológia lehetővé teszi, hogy díszítse a szoba nagyon kis területét - egy falat, és a fürdőszoba egész területét.

A tükör

A tükör-kialakítás lehet a legjobb megoldás egy túlméretezett helyiség számára, ugyanúgy, mint egy tükörfelületen, vizuálisan kiterjesztheti a helyet és töltheti be a fürdőszobát egy másik fényforrással. A tükör részletei hozzájárulnak a térbeli növekedéshez.

Külön említésre méltó egy ilyen hihetetlenül elegáns és elegáns panel, mint egy tükörkép. A lényege, hogy a fürdőszoba falaira fektetnek egy külön elemcsoportot, melyet egy szokatlan és fülbemászó mintában faragnak. Az eredeti kialakítás mellett a fürdőszoba tulajdonosa szinte teljesen tükrözött falat kaphat, ami időnként vizuálisan növeli a szoba méretét. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nagyméretű tükörpanel a fürdőszobában állandó és alapos ápolásra lesz szüksége, mert a kondenzátum és a nedvességtartalmak elég jól láthatók az üveg polírozott felületén.

A 3D panel egy teljesen új típusú fali dekoráció, amely meglehetősen fülbemászó megjelenést és tisztességes esztétikai megjelenést kölcsönöz. Az ilyen panel a legjobb anyagok felhasználásával készült. A szokatlan megoldás miatt a fürdőszobai belső tér gazdagabb és fényesebb lesz. Ezt az eredményt 3D-s formában különféle belső újdonságok segítségével érik el.

A 3D-s nyomatok alkalmazásának technikája különleges égetést jelent, amely védi ezt a terméket a nedvességtől. Ugyanakkor a színezés meglehetősen szilárdan marad a felszínen, és a tetején a rajzot általában különleges sima mázzal borítják.

Az ilyen eredeti termékeknek olyan előnyei lesznek, mint:

 • hosszú élettartam;
 • az egyszerű gondozás;
 • a gombákkal szembeni ellenálló képesség;
 • hipoallergén;
 • ütésállóság;
 • egyszerű telepítés.

üveg

Az üvegmozaik nagyon hasonlít a kristályhoz, és néha nagyon látványosnak tűnik, ha a megfelelő megvilágítást választja. Az anyag kiváló nedvességállósággal rendelkezik. Az üvegalkatrészek különböző vegyszereknek ellenállnak. A zománc anyaga rendkívül tartós. Az elemek előállításának technikája lehetõvé teszi, hogy belülrõl érdekes világítást hozzon létre.

Az üveglap átlátszó, sima és hullámos is lehet. Különleges típusú világítás telepítésekor lenyűgöző holografikus mintázatok is végezhetők.

Porcelán kőagyag

A porcelángyártó panel szintén nagyon hosszú élettartamú és kiváló szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az anyag sokkal jobb minőségű, mint a hagyományos cserép legjobb tulajdonságai. A porcelán kőzet a legalacsonyabb vízfelszívódással rendelkezik mindenféle falburkolat között.

Ez az anyag ismert előnyei:

 • Nagy nedves helyiségekben;
 • jó kopásállósággal és rendkívüli megbízhatósággal rendelkezik;
 • különböző fokú bonyolultságú képeket vehet fel;
 • az egyszerű gondozás.

Figyelembe kell venni, hogy az ilyen anyag csúszós, ezért jobb, ha nem használja a padlón. A csiszolt és kiváló minőségű mázas anyagot csak a falak számára választják ki.

További lehetőségként a fürdőszobában gyakran PVC díszítő paneleket használnak. A közelmúltban a műanyag panelek nagyon népszerűek a fürdőszoba felé néző anyagok piacán. Ők olcsóbbak, mint a társaik, és számos különböző mintázattal és kompozícióval rendelkeznek.

Teljesen egyedi fürdőszobai dekoráció, saját kezűleg hozhat létre. A rajz vagy minta összeáll a kis színű csempe darabokból. A katalógusok már készen állnak a katalógusok készítésére, vagy önállóan kitalálhatnak újakat. A munka során olyan képeket kell előállítania, amelyek teljesen kitöltötik a panelen maradt helyet.

Vinyl matricák

Napjainkban a vinyl matricákat az egyik legfontosabb módja annak, hogy "felfrissítsék" a fürdőszobát. A tervezők azt javasolják, hogy a belső matricákat olyan olcsó helyettesítőként válasszák, mint egy elegáns falfestmény. A matricák nagyon könnyen kezelhetők és nem igényelnek különös gondosságot. A beillesztésüket egymástól függetlenül lehet elvégezni, gondosan előkészítve a felületet.

Népszerű telkek

A kész panelek hatalmas népszerűséget élveznek a fogyasztók körében. Ezt a designot leggyakrabban több, ugyanolyan típusú, nagyon eredeti mintával ellátott csempe reprezentálja. Mindegyik összetételhez a gyártó további megoldásokat kínál, például frieze vagy betétek, hogy javítsa a fürdőszobai tulajdonosok észlelését és kényelmét. Ennek köszönhetően minden vásárló számára a legkedvezőbb ár magának képes lesz megvásárolni egy olyan kompozíciót, amelyet tetszett, valamint saját akaratával díszíti.

A parcellák tengeri terei különösen népszerűek a minták sokaságában. Még a legmodernebb technológiák alkalmazása nélkül is, a szokásos fotopolymer nyomtatás a csempékre kiváló hatással lehet. Sok ház, ahol a fürdőszobát olyan helyiségként használják, ahol pihenhet a kiváló minőségű meleg vízben, és egy tengerparti parcellák csak az általános kikapcsolódáshoz és jó hangulathoz járulnak hozzá. A kompozíciók tartalmazhatnak trópusi paradicsomot hajók, héjak, halak vagy tájak. A homlokzatok, a vízesések, a lagúnák, a delfinek és a medúzák jól néz ki.

Nem rosszabb a népszerűség a tengeri téma falfestmények jelenetek, ahol vannak virágok. A florisztikai szolgáltatások nagyszámú különböző tervezési lehetőséget kínálnak mind a panel egyéni képei, mind pedig az egész egyplatós vonalak számára, amelyek egyetlen témával kombinálhatók. A virágdíszek különböző stílussal díszített szobákhoz alkalmazhatók. A liliomok és a orchideák világos fürdőszobához, tulipánokhoz és rózsákhoz alkalmasak - a sötétebb és tágasabb szobákhoz.

Fotók, portrék a legkedveltebb művészek és még a legérdekesebb filmes filmek könnyen meg a falakon. Egy sor hasonló kép használatának egyik lehetősége a hétköznapi portrék használata, amelyek egy eredeti portré galériába kerülnek. Használhatja a családi fényképeket. Kiváló lehetőség a több apró fotó elhelyezése. A legnépszerűbb a felismerhető nők képmása - színésznői a leghíresebb szerepükben.

Kis tereknél természetes motívumok ajánlottak. A dekoráció csempe, ami utánozza a bambuszt, a bőrt vagy a fát. A panel formájában egy ablak hozza a szépség és a pozitív érzelmek a szobába. Extra helyet adnak a kis fürdőszobába.

A futurisztikus és az absztrakt rajzok gyakran választják az eredeti Klimt festményeket vagy mindenfajta geometriai mintát a fürdőszobájuk számára.

méretek

Mielőtt felveszi és megvásárolja a kívánt készterméket, először meg kell határoznia azokat az alapvető paramétereket, amelyek a fürdőszoba dekorációjának javítására szolgálnak, és vizuálisan nagyobb teret biztosítanak a helyiségnek. Különös figyelmet kell szentelni minden rendelkezésre álló színnek és méretnek, ami nagyon fontos lehet minden feladat gyors megvalósításához.

A modern típusú lakások fürdőszobáiban és fürdőszobáiban egy kis terület van, ezért a csempe mérete és alakja döntő szerepet játszhat a dekorációban, hiszen a panelje a fürdőszobájának legeredetibb elemévé válhat. Ha a panelet az ajtókkal szemben lévő falra kívánja helyezni (ez a fal gyakran a legnagyobb), akkor itt a kép legfeljebb kétharmadát foglalhatja el - paraméterei 1800x1000 mm-től 1200x800 mm-ig terjedhetnek.

Gyakran a fürdőszobában lévő panel csempe elhelyezhető az egész falra, különösen akkor, ha egy panelet választ ki egy fotóval vagy egy speciális típusú mozaik segítségével. Az a tény, hogy a lakások és házak sok tulajdonosai szeretnék leplezni a szobának minden falát ezzel a képpel, hogy a teljes kompozíció holisztikus és nagyon vonzó legyen. Az ilyen paneleket általában speciális megrendeléssel gyártják és sokat költenek.

A panel kiválasztott kivitele mindig korrigálhatja a helyiségben meglévő hiányosságokat, valamint nagyban javíthatja a fürdőszoba megjelenését.

Egy kis fürdőszobában egyszerre több kis panel is elhelyezhető, így helyet adhat eredetinek. A 25x50 cm-es, 60x90 vagy 20x30 cm-es panel további hangsúlyt kap ezen túlméretezett helyiségben.

Csempe panel - divatos és sokoldalú dekoráció a designban: 50 fotó

A csempék használata a tervezés során nem ritka, a fürdőszobában, a konyhában, a padlóburkolatokban stb. Használják. Az unalmas, monokróm színtartomány hígításához segítséget nyújt a panelekből. A díszes kerámia egy nagyszerű módja annak, hogy felélessze és diverzifikálja a szoba belsejét. A nagy lapok különösen gyönyörűek, drágák és realisztikusak. A fényűző megjelenés ellenére az ilyen dekoráció szinte mindenki számára elérhető, a cikkünknek köszönhetően sok mindent megtudhat a konyhai és fürdőszobai csempe panelekről, valamint a díszítésnek ez a csodálatos elemével kapcsolatos néhány finomságáról.

Csempe panel a fürdőszobában - fényes változatok a fotó

Fürdőszoba - a szoba, amelyben nem kevés időt töltünk, azzal kezdődik és vessen véget a nap, ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszoba esztétikailag vonzó. Mielőtt megvásárolná egy kerámia burkolólapot a fürdőszobához, meg kell határoznia a színtartományt és a méretet. A tipikus apartmanokban a fürdőszobák meglehetősen kicsiek, így a csempepanelek alakja és mérete fontos, mert a vizuális hangsúlyt rá fogják fektetni. A túl kicsi panel nem lesz nagyon sikeres, ugyanakkor az egész falon levő panel nem a legjobb lehetőség (ha ez nem egy fotópanel), az ideális panel a kerámia burkolólapoknak nem lehet több, mint a kijelölt terület kétharmada.

Fontos árnyalatok: a hosszabb vízszintes oldalak vizuálisan kibővítik a szobát, és függőlegesen feszítve megnövelik a szobát.

Ami a színt illeti, a csempe panelek ideálisan illeszkednek, a hátteret pedig a fő csempe színéhez hasonlítják. A színválasztásnál figyelembe kell venni azt is, hogy a fényárnyalatok vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek intim hangulatot teremtenek.

Most a fotótábla egyre népszerűbb. A magas hőmérsékletű nyomtatás technológiájának köszönhetően lehetővé vált a legösszetettebb kép átvitel a lapkához, így 3D-s hatást váltott ki.

Az is lehetetlen figyelmen kívül hagyni a tükörlapok bájos paneljeit. A tükörterv hihetetlenül praktikus és stílusos. Az ilyen típusú panel lényege egy bizonyos tükörelemek falán helyezkedik el, amelyek végső soron holisztikus képet alkotnak. Ezenkívül a tükörkép vizuálisan növeli a helyiséget.

Panel kiválasztása a csempe a konyhában

A konyhai csempe panel célja az étvágyat előidézni és javítani, valamint felidézni. Ezért ebben a panelben a csendéletek és a virágcsokrok képei a meleg színek háttérén kiválóak. A konyha legalkalmasabb típusai: mozaik panelek és fényérzékeny panelek. További részletek az egyes fajokról.

Mozaik panel

A konyhában mozaik csempe népszerű. A gyártás ilyen panelek használata különböző színű csempe, amelyek kicsi méretű 2-3 cm. Ezek a burkolólapok úgy vannak kialakítva, hogy minta vagy mintázat jöjjenek létre. Ezt a technikát olyan képek készítésére használják, amelyek kerámia burkolólapokat használnak a konyhában a kötényen.

Fényérzékeny panel

Már említettük ezt a típusú csempe panel, amelynek fő technológiája a kerámia festék. Speciális festék, mely a tüzelés során egy zománcozott egységet képez. A fotokerámia megszerzésének folyamata egy hosszú, kifogástalan, manuális munka, amely sok időt vesz igénybe. Ugyanakkor, köszönhetően ennek a folyamatnak, kiderül, kiváló minőségű csempe a konyhában, amely kiváló, tiszta képet.

Díszítő panelek csempe a fürdőszobában: az eredetiségét a belső

A fürdőszobát egy panel segítségével díszítheti: egy unalmas belső teret sokkal fényesebbé tehet. Az a személy, aki úgy döntött, hogy rendes fürdőszobát készít, és felfrissíti tervét, biztosan tudja, hogy a csempegyártók ma óriási választékot kínálnak. Természetesen korlátozhatjuk magunkat egy közönséges variációra, de gyakran ez nem elég. A 25 és 20 közötti tipikus cserépből készült fürdőszobai formatervezés kíméletlen és unalmas. A modern technológiák szerint gyártott falpanel látványos és eredeti megjelenést tesz lehetővé.

A fantasy művészek és a belsőépítészek nem határoznak. Ezért ma a panel könnyen megtalálható a legkifinomultabb estétek is. Nem kétséges, hogy a panel, mint a dekoráció a fürdőszoba - ez egy nagyszerű választás. Végtére is, egy jól választott minta átalakíthatja a rendes fürdőszobát egy elegáns teremben, művészeti tárgyakkal, mint faltervezéssel.

Panel kiválasztása a fürdőszobában

A csempeboltban minden vevőnek nehézséget kell kapnia a választáson. Minden színesnek és csodálatosan szépnek tűnik. De a vizuális fellebbezés nem minden, amit figyelembe kell venni a csempe kiválasztásakor. Hol indíthatja el a bevezetést? Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket?

A legkedvezőbb választás egy kerámia panel: ennek az anyagnak a fő hátránya a törékenység.

Az első dolog, hogy fontolja meg a különféle anyagok, amelyekből a panelek a fürdőszoba készülnek:

 1. Csempe. Kerámia csempe a leggyakrabban vásárolt. Ez annak köszönhető, hogy ellenáll a nedvességnek és a rendelkezésre állásnak. A kerámiák fő hátránya a törékenység. És a csempeburkolat rögzítésének folyamatában a fürdőszobában elkerülhetetlenül kopogtatni kell.
 2. Porcelán kő lapok. Ez az anyag a technikai jellemzőkben messze felülmúlja a kerámiákat. Sokkal tartósabb és ellenállóbb. Kifelé, ez egy kőhöz hasonlít. A porcelán súlya sokkal nehezebb, mint a cserép, és áron nagyobb nagyságrenddel drágább. Ez a fő hátránya.
 3. Falpanelek. Ez az opció alkalmas azoknak az embereknek, akik gyakran változtatják a fürdő belsejét. A panelek szétszerelése nem igényli az erőfeszítések és az idő költségeit. Az ár demokratikus és minden vásárló rendelkezésére áll. Anyagok panelek - műanyag vagy fa gyártásához.

Mozaik - nagyon népszerű lehetőség a fürdőszoba befejezésére. Könnyen csatolható, mert a szegmenseket speciális rács rögzíti. Ez biztosítja az egyenletes formázást és időt takarít meg. A mozaikanyagok nagyon különbözőek lehetnek az üvegből ásványi kőzetekhez.

Burkolólapok elhelyezése a falon (videó)

Meghatározva a méret és a tervezés

A csempe mérete a fürdőszobában a fürdőszoba méretétől függ. A kialakítás korrigálja a hely hiányát és jelentősen javítja a fürdőszoba megjelenését.

A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai nem lehetnek szerények a panel méretével. A legjobb megoldás egy kerámia csempe, melynek falán egy kép van. Így a fürdőszobát vizuálisan tölti be, és a nyomtatás szépsége teljesen kifejeződik. Ez lehet egy kép delfinekkel, tengeri élménnyel és még a hajókkal is. Nagy elemek, teljes történet, élénk színek.

A legnépszerűbb nyert fotopánel: szinte bármilyen képet választasz egy jövőbeni termékhez

Egy nagy falon megengedett a legmerészebb tervezési ötletek megtestesítése.

A mérsékelten fürdõszoba területe a fal egyik sarkában elhelyezett panel miatt bõvül. Ami a képet illeti, itt a telek nélküli verzió lesz a legjobb választás. Absztrakció, vékony vonalak, minimum fényes foltok - ez a megfelelő megoldás egy kis fürdőszobában.

Hozzon létre egy egyedi designt a fürdőszoba falán

A folyamat legérdekesebb és legérdekesebb fázisa a díszítő elemek kiválasztása, a panel minta és stílusa. A kerámia csempe sok fajta.

Íme néhány olyan kreatív tervezési ötlet, amely inspirálhat.

Falborítók

A legeredetibb verzió. Ez a szolgáltatás viszonylag nemrég jelent meg a piacon, és csak lendületet kap. Egyedülálló abban rejlik, hogy az ügyfél teljes joggal rendelkezik a nyomtatás tartalmának önálló kiválasztására.

A panel behelyezési folyamata nem különbözik a hagyományos kerámia burkolólapok felhelyezésétől: ha mozaikpanelt vásárolt, akkor jobb, ha szakemberhez fordulna

Még egy kép is lehet a képével. A kép rajzolásának technológiája lehetővé teszi, hogy legalább 50 évig megőrizze gyönyörű megjelenését.

Tükörtervezés

Nagyszerű lehetőség egy kis fürdőszobában. A tükrök vizuálisan kiterjesztik a területet, és fényt töltenek a helyiségben.

Régóta ismert, hogy a tükörfelületek növelik a helyet.

A speciális technológiák segítségével a tükör különböző mintákat és mintákat tesz. Különböző alakú tükrökből készítheti őket. Ez a dekorációs lehetőség nagyon elegáns és finom.

Egy csempézett panel

Kerámia burkolólapok bármilyen minta alapján fel lehet használni a sima csempe hátterének díszítésére.

Az ilyen kis panelek kis fürdők számára ajánlottak: ugyanakkor kis áron is megvásárolható.

Az ilyen fényes foltok az általános háttér ellen nagyon eredetiek. A bemutatott opció nemcsak a fürdőszobában fontos. Gyakran használják a konyhában, valamint a folyosón lévő padlón és falakon.

Ingyenes méretű panel

Az ügyfél függetlenül tudja kiválasztani a kép magasságát. A panel olyan csempeből áll, amelyek teljes képet kapnak. A csempe méretei eltérőek lehetnek. Opcionális konyhai dekorációhoz.

3D panel

Újfajta dekoráció, amely meglepően reális és nagyon látványos.

A 3d panelek a legmodernebb és tartósabb anyagokból készülnek: ez a design megoldás gazdagíthatja a belső teret

Ezt az eredményt a képzőművészet legújabb technológiai fejlődésével lehet elérni.

Mozaik panel

A falon való elhelyezése eléggé fárasztó, de az eredmény megéri. A rajz azt a benyomást kelti, hogy az ősi mesterek alkalmazták. Ez a lehetőség tökéletes a medence, a fürdőszoba és a kültéri fürdőszobai díszítés dekorációjára.

Mozaik panel a fürdőszobában (videó)

Az összes szükséges információ felhasználásával a fürdőszobát a legoptimálisabb módon rendezheti, esztétikai élményt nyerhet a munkából.

A csempe panel a belsőépítészetben

A csempe panel fontos az olyan területek dekorációjához, mint a konyha, a fürdő, a WC és az erkély. A csempe védi a falat a negatív tényezők hatásaitól. A burkolólap nem csak díszíti a szobát, hanem egy valódi műalkotás.

A dekoráció sokáig tart, és felületét könnyű gondozni. A panelek segítségével a szoba tökéletes légkört teremt, bájos és felejthetetlen.

Különlegességek

Mi a falpanel panel? Ez egy mozaik, minta, szilárd vászon, egy kép, amely többféle színű töredékekből áll, vagy egy csempe, nyomtatott mintával. Lehet absztrakció, vagy különböző tárgyak, emberek, állatok és természet tárgyak és ábrák képe.

Természetesen nem ajánlott a fürdőszobában lógni a képek. Az erkélyen és a konyhában is. Lehetnek sérülések. És néha szeretne díszíteni ezeket a helyiségeket velük.

A csempe panel segít létrehozni a kép jelenlétének illúzióját, az egész falat képképpé alakítani. Felületének sima vagy dombornyomott lehet. Attól függően, hogy a benyomás különböző lesz.

Igazán létrehozni egy ilyen belső kialakítás, amely mindig is szerette volna. Bármilyen stílusban, öt évig fog szolgálni, ahogy a szabványok elvárják, de egy kicsit többet. Néha mégsem akarod újra a szobát. Ez nagyon jó, ha nincs ok a 7-8 éves javításra. Ha ezt az opciós anyagot választja, jó eredményeket érhet el.

A csempepanel főbb jellemzői:

 • megfizethető áron;
 • nagy választék;
 • hosszú élettartam;
 • erő és szépség;
 • könnyű ápolás, takarítás, higiénia;
 • a szoba maximális védelme a nedvességtől, a nedvességtől, a hőmérséklettől és a közvetlen napfénytől.

A boltból készült burkolólapokat óvatosan le kell vágni darálóval, üvegvágóval vagy más erre a célra kialakított szerszámokkal.

De nem mindenkinek van a házban. A csempéket gyakran próbálják megtörni egy kalapáccsal. Ez az oka a pazarló felhasználásnak és a túlköltekezésnek. Az anyagot gyakran kis árréssel vásárolták meg.

Lásd a következő videót a hulladékcserépek használatáról.

Annak ellenére, hogy a töredékek hatékonyabbak, mint a meszelés, az öreg hámló festék és az eltávolított tapéta, el kell dobni őket. Nehéz önálló képet készíteni magáról, vagy összeállítani egy puzzle-t. Túl bizarr időről időre az űrlap kiderül.

Racionálisabb és biztonságosabb csiszológépet kapni, kivágni egy új cserépet, és nem pazarolni időt a fantasztikus ötletek végrehajtására, amelyek távol állnak a valóságtól.

A kész panel megvásárlása a legjobb megoldás.

A kerámia lapok lapja széles vagy hosszú lehet. A kép stílusa különböző, a színek nagyon különbözőek. Úgy tűnik, hogy a legjobb megoldás kiválasztása nem jelent problémát. De nem minden olyan elemi, mint amilyennek látszik a valóságban.

A WC, a fürdőszoba, a konyha és az erkély méretei gyakran szerények.

A falak falának és formatervezésének torlódása olyan hatás, amelyet el kell kerülni. Gondoskodni kell arról, hogy egy csempe lapot válasszon. Még jobb kihasználni egy ilyen érdekes javaslatot, amelyet a gyártók készítettek a legigényesebb vásárlók számára, mivel ezenkívül a csempepanelek minden egyes gyűjteményéhez is tervezték.

A rajzolás hosszú ideig vonzza a figyelmet, örömöt, meglepetést és jó benyomást, ha jó minőségű.

A panelek fő típusai:

 • fotokeramicheskoe;
 • 3d hatással.

Ezek a legnépszerűbb fajták, és jó okból keresik őket.

Mozaik panel

Mozaik panelek az ókorban, ez egy klasszikus megoldás. A hajlandóság és a naivitás rejtve marad. Ez a harmónia, a szépség és a kreativitás szimbóluma, amely mindig szükséges és képes mindent megváltoztatni. Egyes dolgok nagyon erősek és ugyanakkor hihetetlenül törékenyek - ezt a paradoxont ​​hangsúlyozzák és nehezen lehet figyelmen kívül hagyni.

A mozaik tele van rejtélyekkel, emlékeztet a gyermekkorra, az álmokra és a kastélyra a homokban, sok kagylóval.

Fényérzékeny panel

A fényérzékeny panelt különleges technológia alkalmazásával fejlesztették ki. A XXI. Században világos rajzokat készítettek, összetettek, részletesek. Mágikus hatásokat hozhat létre - árnyékok, túlcsordulások, homályosság, sima átmenet árnyékból a másikba, permetezés, zseton, fényesség és matt felület. Nagy teljesítményű, egyedi tulajdonságokkal rendelkező festékeket használnak.

Híres 3d effektus

A 3d hatású panel a legdivatosabb megoldás, mert innovatív technológia. Újabban az emberek nem tudták, hogyan készítsenek ilyen képeket. A tér sokdimenziója és a jelenlét hatása a legtöbb esetben, mint mindenki.

Csak egy konzervatív személy maradhat igaz a hagyományhoz. Szeretnék egy esélyt felvenni és kitölteni az egész falat a padlóról a mennyezetre ezekkel a panelekkel, körülvéve magam falra díszített falakkal.

A fajta gyakorlatilag nincsenek hátrányai. De gondosan meg kell fontolnod a színsémát. Szereti. A kép téma és a kép tere szintén számít.

Érdemes figyelni a minőséget és választani egy jó márkát. Ez segít elkerülni a felesleges költségeket. Ebben az esetben a belsőépítészet hosszú ideig unatkozik, kellemes érzelmeket és kedélyeket javít.

Stílusok és design

A stílusválasztás nagyon fontos kérdés. A divatban:

De persze, ha szereted a romantikát, az országot vagy a gótikus stílust, akkor nem kell feláldozni a kedvenc célpontok személyes preferenciáit. Érdekes új stílusokat kipróbálni, kísérletezni, kombinálni őket. Hasznos megismerni az új és szokatlan, színes, rendkívüli és fényűző területeket a belsőépítészetben.

Ecostyle - a harmónia újjászületése

Az Ecostyle szimbolizálja a sikert, meghívja Önt egy másik emberi győzelem ünneplésére: az új technológiák elsajátítása, szinte száz százalékos racionalizálása, a természeti erőforrások felhasználásának optimalizálása.

Fa, kő, agyag, és nem csak - mindenhol használhatók, és nem kapcsolódhatnak az ökológiai helyzet romlásához, mint korábban.

Az Ecostyle növényeket termeszt, élvezheti a természeti értéket. Egy kis üvegház, a miniatűr kert szépség és haszon. A függőleges kertészkedés olyan, mint egy panel. A természetes anyagok biztonságosak és fényűzőek.

Fényes dolgokkal körülvéve könnyű beállítani a pozitív hangulatot, érezni az erejét. Hatékonyan kiküszöbölik a stressz hatásait és csökkentik az érzelmi stressz szintjét. Könnyű megjegyezni, hogy a természet nagylelkű, tele van a szeretet és a bőség.

A burkolólap nem természetes anyagokból áll, de műanyag és fém nélkül sem lehet megtervezni. A panel ábrázolhat egy tájat vagy egy természetes jelenséget. A mozaik tartalmazhat természetes anyagból készült elemeket.

A szobába burkolólapok díszítése ökoszterben díszített, különleges színeket és természetes tartományt jelent. A fényes, gazdag vagy pasztell árnyalatok dominálhatnak. Mindenesetre a természetgel való kapcsolatot aláhúzza. Ez az elegáns díszítés az ökoszterű csempe panelje.

Magic modern

Modern - ezek két irányban, amelyek szinte semmi sem hasonlítanak. A díszítő modern dizájn stílusának csempe panelje a vonalak, az intrikákkal és a tündérmesékkel összefüggő vonalakat jelent. Pillangók és szitakötők díszítik a vásznat. Nincsenek éles sarkok, amelyeket a mágusok, körök, hurkok és fürtök dominálnak. A panel hasonlít egy ólomüveg ablakhoz.

A dekoratív modern preferencia a természetes árnyalatok. Lehetővé teszik, hogy egyedi, gyönyörű designt hozzon létre, hangsúlyozva az ember és a vadon élő állatok közötti kapcsolatot, valamint az ember domináns szerepét ebben a világban. A stílus magában foglalja a kreativitást, a fantázia világához és hozzá.

A konstruktív modern a kedvességgel, a mágiával, a tudományos és technikai fejlődéssel és eredményével kapcsolatos. A kívánt hatás a modern anyagok segítségével jön létre, nem hagyja elfelejteni az iparágat, az aszfaltot és a felhőkarcolókat.

A fürdőszoba, a WC, az erkély és a konyhák burkolólapja a konstruktív modern stílusban - fantasztikus színek és egyenesség. Minden egyes elemnek van értelme és érzelme, és minden részlet, amely elvileg kicsit, nagy felelősséggel bír. Az érzelmi és közelség a minimalizmus, hogy a titka ennek a trendnek.

High tech

A hi-tech a modernitás fokozatos átalakulásának eredménye. Azt javasolja, hogy a science fiction világába, a diszkó stílusban, a csúcstechnika korszakában, a kibernetika korszakában és a modernitás szimbolizálásába merüljön.

Modern anyagokat használnak, beleértve a cserépet is. Üdvözöljük a tükörfelületek átlátszóságát, tisztaságát, többdimenziósságát és fényességét. Különálló tulajdonságok közel vannak a pop arthoz.

Az anyagok kiválasztásánál egy csempepanel 100 százalékos csúcstechnikai stílus, amely üveg, fém, műanyag és beton felhasználásával készül. Az ábrán világos egyenes vonalak, szigorú vonalak.

A panel hasonlít egy képernyőre, amely több képet jelenít meg. Ez csak egy absztrakció lehet, különböző geometriai formák kombinációi, de nem túl szigorúak és korlátozottak. Fantasy fatset nem korlátozott.

Olyan érdekes nagyméretű fotopanelt is létrehozhat a sérült kerámiából, mint a delfinek, a vízesés, a lagúna, a tulipánok, a rózsaszín tenger, az íriszek, a bambusz, a lilák és a díszek az otthonában.

Ajánlások a kiválasztáshoz

Milyen mozaikot vásárolni? Fontos figyelembe venni, függetlenül a választott stílustól, méretétől, alakjától és színétől. Ez a kiindulópont. Sok mindezen jellemzőktől függ.

Ha a szoba kicsi, akkor jobb egy világos színséma kiválasztása. Mindenki tudja, hogy a világos árnyalatok nem szívódnak fel, hanem fényt tükröznek. Ennek köszönhetően a tér vizuálisan bővül.

Abban az esetben, ha a terület nagy, célszerű egy sötét színű panel. A kontraszt elhárítja a figyelmet a szoba méretétől, lehetővé teszi, hogy élvezze a belsőépítészetet, és ne aggódjon semmiért.

Mivel ezeket a szabályokat, tudta ezeket a titkokat, anélkül, hogy külön erőfeszítést, felesleges kétség akkor dönteni, hogy hozzon létre az optimális tervezés és nem szabad összetéveszteni.

A kicsi, burkolólapokkal díszített csempe világos, amely minden szobát díszít. De a méreteinek összhangban kell lennie a csempe méretével - kiemelkedik. A nagy területű panelek kiválasztása nehéz. Jobb figyelmet fordítani a 3d hatásra.

Ez a megoldás mindig releváns, releváns és win-win lehetőség. Az ilyen típusú rajzok létrehozásának technológiája folyamatosan javul. A kiadási tétel csökken, új ötleteket hajtanak végre, a gyártási folyamatok felgyorsulnak. E tekintetben a termékek megfizethetőbbé válnak.

A szélességen átnyúló panel vizuálisan kibővíti a szobát. Magas magasságú - a padlóról a mennyezetre való távolságot változtatja. A falakat olyan szokatlan térré alakítja át, ahol a hullámok és oszlopok illúziója megfelelő.

A mozaikpanel nem feltétlenül négyzet vagy téglalap. Ezek kerekek és háromszög alakúak lehetnek. Ha a panel hasonlít egy virágra, levélre vagy héjra, a fal nagy részének elfoglalása mellett a design nagyon érdekes lesz. A fal, ha kívánja, átalakulhat egy modern analóg a falak az ősi egyiptomi piramisok.

Eredeti használati ötletek

A csempepanelt a falak díszítésére használják a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhában, a folyosón és az erkélyen. Azt is díszítheti a partíció a szobában. Magára vonzza a figyelmet, mosolyt okoz. A szeszélyes és kreatív megoldás akkor lesz fontos, ha az üvegbetétek a belső térben vagy az ívben elakadnak, és mindent meg akar változtatni. Igaz, fontos megjegyezni, hogy ez elég nehéz elem.

Panel a fürdőszobába

Méret: 502x502,500x200 mm

Méret: 600x300 mm

Méret: 500x200 mm

Méret: 200x300, 330x330 mm

Méret: 300x200, 200x099, 402x402 mm

Méret: 300x600, 600x600, 600x600 mm

Méret: 300x600, 145x145, 600x600, 300x300 mm

Méret: 750x250 mm

Méret: 500x200 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 500x200, 200x231,, 231x200, 231x200 mm

Ez a termék látható.

Méret: 200x099, 200x300 mm

Méret: 895x300, 300x300 mm

Méret: 750x250 mm

Méret: 502x502,750x250 mm

Ez a termék látható.

Méret: 333x333, 300x600 mm

Ez a termék látható.

Méret: 326x326, 333x333 mm

Méret: 250x350, 326x326, 333x333 mm

Méret: 250x350, 333x333 mm

Méret: 600x200, 420x420 mm

Méret: 600x200, 420x420 mm

Méret: 600x200, 600x200, 420x420 mm

Méret: 440x200, 420x420 mm

Ez a termék látható.

Méret: 440x200, 333x333,440x440, 326x326 mm

Méret: 250x350 mm

Méret: 420x420, 600x200 mm

Méret: 420x420, 600x200 mm

Méret: 333x333, 350x250, 326x326 mm

Méret: 250x350, 333x333, 350x250, 326x326 mm

Méret: 333x333, 350x250, 326x326 mm

Méret: 600x297 mm

Méret: 450x450, 450x450, 400x250 mm

Méret: 450x250, 330x330, 418x418 mm

Méret: 450x250, 330x330, 418x418, 450x250 mm

Méret: 330x330, 418x418, 450x250 mm

Méret: 450x250, 330x330, 418x418, 450x250 mm

Gyönyörű és praktikus kivitel: konyhai cseréppanel

A unalmas monoton cserepeket egyedülálló "festményekkel" helyettesítik, vagy egzotikus vízesésekkel, fényképekkel és luxus festményekkel kombinálják. Egy ilyen képi és díszítő munka célja a falak és az asztallap közötti területek kitöltése. A "Raisin" elárasztja az élelmiszer-lerakódásokat, a szennyeződéseket, a fröccsenő vízeket és a hőt.

Fali dekorációs konyha

A konyhában levő falak nemcsak praktikusak és szépek lehetnek és nem is kellenek.

A munkaterület funkcionalitása a lefedettségtől függ. A cserép a célanyag, amely ezt biztosítja. A különböző befejeződések meghatározzák az alapvető kritériumokat, amelyek alapján vásárolni.

Az anyaggal szemben támasztott követelmények:

 1. Alacsony porozitás - annak érdekében, hogy ne felszívja a zsírt és a koromot. Vagyis a csempe egységes és sűrű szerkezetű legyen.
 2. Vegyi reagensekkel szembeni védő bevonat. A betűket (a legmagasabb ellenállás a legalacsonyabb értékek alapján jelöli): "AA", "A", "B", "C", "O".
 3. Kopásálló és nagy szilárdságú. E kategória mutatóit római számokkal jelöltük. A konyha ajánlott - "PEI-III".

A 4 cm-es vastagságú fugázó anyag alkalmas egy fal kötényre.

Előnyök és hátrányok

A falakon lévő csempe szépen és harmonikusan kiegészítheti a belső teret.

A következő előnyök a különböző típusú csempékhez kötődnek:

 1. Erő. Megfelelő telepítési technológiával képes ellenállni a több tonnás terhelésnek.
 2. Nedvességállóság. Az anyag gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet.
 3. Viseljen ellenállást. A falak csempeinek élettartama eléri a 50 évet.
 4. Tűzállóság és környezetbarát. A csempe fő összetevője agyag. Ezért a "bélés" elemei nem égnek fel és nem melegítenek káros anyagokat fűtött állapotban.
 5. Könnyű gondozás. Tisztítsa meg a szennyezett bevonatot tisztítószerekkel.
 6. Különféle formák és színek. A "kerámiák" paletta és méretei változatosak: sima, mintával, díszítéssel, fával, kővel és más anyagokkal.

A panelek egymástól függetlenül készíthetők, érdekes absztrakcióval.

A burkolóanyag hátrányai a következők:

 • Kifinomult stílustechnika. Csempe "ragasztott" sík felületen.
 • Alacsony hőszigetelés. Az anyag hideg, de a csempe alatt meleg padló telepítésénél kiváló vezető.

A befejező anyagok köre nem korlátozódik több változatra. Ezek a következők:

  • kő, bőr, fa, cserép tégla utánzása;
  • csempe fémezett felülettel: stilizált acél, réz, sárgaréz, arany, platina;

Tükörlap - elegáns

  • "Textil" csempe - nem különböztethető meg vászonból, gobelinből, jutaból vagy más szövetekből;

Csempe falazat. Egzotikus.

  • ömlesztett kerámiák: háromdimenziós dísztárgyak, különböző formátumok és stílusok faculái vagy kiemelkedései;

Ömlesztett csempe a konyhában

  • mozaik: szokásos, figurális stílus (kis körök vagy hatszögek formájában), üveg (átlátszó virágokkal, gallyakkal vagy más belső dekorációval);

A "kő alatt" készült asztallap jól illeszkedik az ömlesztett és texturált lapokhoz. A fényes kerámia kibővíti a teret és megkönnyíti a világosságot.

  • fotólap: bármilyen végrehajtás. A rajzolás speciális tintával történik. Ezután a felületet speciális megoldás borítja a szín megőrzése érdekében. A "kép" nem karcos és nem igényel különös gondosságot;
  • Kézi festett lapok: absztrakt, virágos, geometrikus minták. A csempe különleges kerámia festékekkel van ellátva;

Művészeti festőlapok

  • virágos motívumok: különböző virágnyomatok;

Konyhai csempék: gyönyörű munkaterület

  • kontrasztos színek csempe eredeti mintákkal: különböző színek kombinálva a pszichedelikus díszekkel;

Színes csempe: klasszikus

  • csempe panel: mozaikból (fantázia szerint ragasztva), kész (a kép már fel van készítve) és megrendelésre. Szintén megkülönböztethető az "alkalmazás" az anyagok.

Mozaik panel. rendkívüli

üveg

Az üveg népszerűsége a konyha kialakításában, a könnyű tisztításnak köszönhetően (nincs varrás) és a könnyű telepítés. Az edzett üveg művészete fényes és élénk. Nemcsak a falak díszítésére használható, hanem az asztallap anyagaként is. De vannak más előnyei is:

 • minimális gondozás;
 • az anyag nagy szilárdsága nagyobb, mint az analógoké (a hőkezelés miatt);
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és a mechanikai károsodásoknak;
 • különböző tisztítószerek használata a felület tisztítására;
 • a higiénia - a penész és a penész reprodukciója kizárt;

Az anyagok akrilból és edzett üvegből készültek. A rajzot fotónyomtatással, festéssel, beillesztéssel, töltőanyaggal vagy egyéb alkalmazási technikákkal továbbítják. Ezért a tervezési ötleteknek nincsenek korlátai. Az ilyen "munka" kiemelkedő hangszínnel különösen látványosnak tűnik.

mozaik

A mozaik "kép" kivételes tulajdonsága a stílus minden formája. Annak ellenére, hogy a konyhát megtervezték, a mozaik összhangban van Provence modern, padlótól. Olvassa el a tetőtéri konyhák belső terét.

A mozaik kötény anyaga lehet üveg, smink, kerámia, márvány. De a hátránya ennek a "appliqué" egy nagy számú öltés.

Mozaik kötények alkalmazása esetén használjon üvegdugaszt az ízületekhez.

Kerámia burkolólapok

A kerámia panelek különböző méretűek, textúrák és alakzatok. Gyakran a konyha "kiemelése" egy speciális ömlesztett burkolat (frizura, szegély) mellett készül. Ezzel létrehozhat egy "képet a keretben". A díszítéseknek különböző stílusai vannak: vidéki tájak, gyümölcsök, virágok, hagyományok és más díszek.

Fotó kiválasztása kombinált nappali konyhák arány ötleteket.

Dekoratív panel

Bármelyik kiválasztott minta alapján rendezheti a panelt. A "képek" főként mozaik és stukkó jellegűek.

A mozaik módszer technológiája a részek összeszerelését és illesztését jelenti sík felületen. A stukkó, bár összegyűjtött ugyanezen elv, de több konvex alakú.

A dekoráció ilyen esetekben további elemek, amelyek különböznek a teljes csempe hátterétől. Az ilyen "kiemelés" egy kép vagy színmintázat. Olvassa el a különböző feng shui szimbólumok magyarázatát.

A dekorációs panelek anyagai különböző típusú kerámia lemezek lehetnek. De hangsúlyozzák az alkatrészek elkészítését (bizonyos alakú kivágott lemezek). Ha a "munka" összetett grafikával vagy mintázattal rendelkezik, akkor a kerámiák vágásához speciális berendezésre van szükség.

Művészi dekor elem


A legösszetettebbek a művészi panelek. "Rajzok" közvetlenül a csempere festettek. A díszet bonyolult formák és ütések jellemzik, ezért nem lehet kerámiatárgyakból ragasztani.

Az ilyen paneleket különleges festékekkel készítik el. Aztán lőttek és mázoltak.

E téma "művei" lehetnek virágok, élelmiszerek vagy egyéb minták képei. De a fő mutató az, hogy a panel valódi képet mutat.

Ha a panel nem illeszkedik a konyha hátteréhez, akkor határolhatja be.

Videó utasítás, hogyan készítsek csempe díszítő panelek gipsz. Nem olyan nehéz, próbáld ki:

Konyhai kötény

A tervezés egyszerű módja az előregyártott kerámia. A sokféle minta közül a színek és formák a legnépszerűbbek:

 • a befejező anyagok monoton termékkínálata - fényes lapkák vagy az úgynevezett "öv" betétek;
 • különböző színű lemezek téglázása vagy monokromatikus a fal közepére;
 • kaotikus, konvex mintázatok (két, három szín);
 • rendes cserép díszítéssel;
 • csempeformák kombinációja (négyszögletes négyzetek között; különböző geometriai formák és színek kombinációja);
 • komponensek vertikális alkalmazása (gyémántok);
 • mintázott falazat (lemezek kombinációval, mely díszítéssel kapható);
 • négyzet alakú cserép.

Ha a konyha kicsi, használja a kis méretű és formájú csempéket.

Csempe különböző belső terekben

A panelek olyan területeken helyezkednek el, amelyek hangsúlyt vagy vizuális választást igényelnek. Ezért a "festményeket" össze kell kapcsolni a konyha általános hátterével. De a cserépet kizárólag a bútorok színére kell választani.

Különösen jól kombinált csempe 10x10 francia vagy angol belső. Ezek a klasszikus hagyományos stílusok, amelyeket a mérsékeltség, a szimmetria és a fülbemászó részletek hiánya jellemez.

Kerámia csempe a francia klasszikus belső térben

A fő színek virág, növény, szalag, sejt, heraldika, és a paletta nyugodt, nem világos. Ezeket az elveket követve vágja le a munkaterületet vagy a kandallókonyhát.

A kötényeket a pasztell színminták, a bonyolult faragványok (vágott vagy az ókor hatásának köszönhetően) szegélyezik, és a paneleket a kályhához és a mesterséges kőből készült mosogatóhoz szokták helyezni a szokásos háttérképek között. A cselekmény maga "működik" főként a 18. század tájképét ábrázolja.

Az országzenében a legfontosabb szempontok a semleges színpaletta és az egyszerűség. Ezért a csempe többnyire monoton, és a panel népi stílusban ábrázolható (festett kakas vagy falu). Kerámia szín - pasztell fény színek, kifejezett dekoráció nélkül. Hogyan válasszunk háttérképet az országstílusnak, lásd a következő oldalon: http://ilkitchen.ru/remont/steny/oboi/bezuprechnyj-interer-dlya-kuxni-kak-sozdat-sovershennyj-stil.html

Hogyan válasszuk ki a csempe a kötény a konyhába, olvassa el a cikket.

A konyha rusztikus stílusa

A modern konstrukció a konyhai tervezés során üveg- vagy mozaikpaneleket használ. A telek változatos, de stilizált fényes és ragadós motívumok.

A fő koncepció a konyhában egy panel vagy kötény használatával higiénikus és felületi védelem. A paletta, a színek kombinációja a belső térben és a "kiemelés" stílusa különböző lehet: üveg, fotó vagy kerámia. A lényeg az, hogy helyesen ötvözzük a színsémát.

Panel a csempe a konyhában - 30 kép design ötletek 2018-ban

A konyhában a kerámia burkolatokat hagyományosan használják, és ez az anyag alkalmas egy ilyen helyiségre, mivel rendelkezik a szükséges jellemzőkkel. És úgy, hogy a belső nem tűnik monotonnak és unalmasnak, hígítsa meg a designt egy eredeti burkolattal.

A csempepanelek előnyei és hátrányai

Panel a csempe - dekoráció az előnyök:

 • Nedvességállóság. A konyhában a falakon lévő folyadékok elkerülhetetlenek, de a panel magas nedvességtartalommal viselkedik, mivel a pórusokat és bevonatot nem tartalmazó, sűrű szerkezetű.
 • Gyakorlatiasság. A kerámia burkolólapok nem szívják fel a szennyeződéseket, beleértve az ételmaradványokat és a zsírokat is. Könnyen tisztítható: ha a főzés vagy egyéb műveletek során szennyeződés következik be, azonnal törölje le a felületet nedves ruhával. Az öreg foltokat könnyen eltávolíthatjuk tisztítószerekkel, és az anyag ellenáll a vegyi anyagoknak.
 • Erő. A kiváló minőségű csempék és az illetékes telepítés növeli a terhelést, amely ellenáll a működésnek.
 • Kopásállóság, tartósság. A dekoráció évtizedek óta szolgálja és tartja fenn a minőséget és a vonzó megjelenést.
 • Környezetbarát. Melegítés esetén, ami a tűzhely közvetlen közelében lehetséges, nem okoz káros anyagokat a légkörbe. A kerámia gyártás során biztonságos anyagokat használt.
 • Tűzállóság A dekoratív burkolólemezek tűz ellen is ellenállnak, még akkor is, ha nyitott tűz esetén vannak. Ráadásul a kerámia nem olvad normál égési hőmérsékleten.
 • A színes és stilisztikai döntések megválasztása. A megfelelő lehetőség kiválasztásával harmonikusan illesztheti be bármelyik konyhába.
 • Sokoldalúságát. A cseréppanelek különböző stílusokban alkalmazhatók: modern high-tech, luxus angol, romantikus Provence, visszatartó klasszikus, hangulatos skandináv, brutális padlás és mások.
 • Megfizethető költség. De az exkluzív példányok nem olcsóak.
 • Alacsony hőszigetelés. A csempe nem tartja meg a hőt, bár jó vezető. De a dekoráció a konyhában, és nem lehet szigetelő tulajdonságokkal.
 • A telepítés előtt a bázis igazítása szükséges. A falnak simanak, hibának és hibának kell lennie.
 • A kis elemekből álló panelek bizonyos típusai feszes munkát igényelnek. A dekoráció megjelenése és esztétikája az erőfeszítésektől függ.

faj

A paneleket ismert kerámia csempegyártók kínálják, és minden gyűjtemény tartalmaz egy ilyen dekorációt, hogy a vevő kísérletet végezzen, hígítsa és frissítse a bélést. Ezért sok változata van: minden ízlésért, különböző belső terekhez és stílusokhoz.

A konyhai csempék típusai:

 1. Egyéb anyag textúrák utánzatai: téglafal, fa, természetes kő.
 2. Metallizált, fényes fényvisszaverő színű fémekre jellemző. Az árnyalatok különbözőek: bronz, arany, ezüst, réz, acél, platina.
 3. Tömeges. Emblémázási mintázatokat és mintázatokat rajzoltak elő, a dekor mélységét és sokoldalúságát. A díszek háromdimenziósak, különböző alakzatokkal és alakzatokkal vannak ellátva, domború vagy homorú felületekkel.
 4. A tükör csiszolva facet (szaggatott élek) vagy anélkül. A dekoráció eredetinek tűnik, vizuális effekteket és könnyű installációkat hoz létre sugárzás és fényvisszaverés esetén.
 5. Textil, ismételje meg a szövedékek textúráját, mint a juta, selyem, luxus kárpit.
 6. Kézi festésű panel. A művészek különböző képeket készítenek ecsetek használatával. Ez a dekoráció felváltja a képet, és tökéletesíti a falat.
 7. Mozaik, kis méretű csempeelemekből készülnek. Az űrlapok standard (téglalap és négyzet) vagy szokatlan. De a különböző formátumú mozaikok elhelyezése nem könnyű, mert tökéletes ízületeket kell elérned és egy egységes képet kell alkotnod.
 8. A fotokémiai panelek modern és stílusos konyhákhoz alkalmasak. Valósághű képeket (és bármi lehet) a nyomtatott módszerrel átviszik az anyag felületére speciális festékkel.

Tervezési lehetőségek

Számos tervezési változat létezik, minden gyártó különböző sorozatokat és gyűjteményeket kínál hasonló témájú képekből, vagy hasonló stílussal egyesített. A rajzok nagyok és kicsiek, semlegesek és kontrasztosak, realisztikusak, kontúrszerűek vagy absztraktak. Annak érdekében, hogy a panel beférjen a konyhába, figyelembe kell vennie a belső kialakítást. De a bérlők kívánságait is figyelembe veszik.