Legfontosabb > Bútor

Falpanelek a konyhai csempékhez - típusok, előnyök, szerelés

A konyha díszítése kerámia burkolattal nem mindig lehetséges több okból is, ezért vannak olyan ajánlatok a piacon, amelyek a csempe utánzásos falpanelekkel történő cseréjét jelentik. Segítségükkel kísérletezhet a saját örömében, a képzeletet és a kreatív energiát. A szakemberek tudják, hogy kerámia burkolatok használata a konyha befejezésekor nem lehetséges gyors eredmény elérése, és a falpanelek pár nap alatt átalakítják a helyiséget. Napjainkban a nedvességálló lapok a legjobb alternatívát képezik a cserépnek.

Típusok és jellemzők

Rack PVC falpanelek a szokásos műanyag lamellák, amelyek utánozzák a csempe. Előre telepített vezetékekre vannak felszerelve, speciális zárójelek segítségével, zárójelek formájában. Szélessége 14 és 30 cm közötti, hosszúsága pedig legfeljebb három méter.

A konyhai falakhoz tartozó járólapok különböző méretű és színű négyzetek vagy téglalapok formájában készülnek. A csempe különböző színeket vagy texturált kombinációkat eredményez, aminek következtében egy eredeti bélelt felület jelenik meg.

A legérdekesebb és viszonylag új befejező anyagok lapos falpanelek, amelyek pontosan utánozzák a kerámia burkolólapokat. Ezek a szabvány méretek farostlemez, amelyek 1.22x2.44 méter. A falak hamar elkészültek, és az útmutatók felszerelése nem szükséges a lapok alatti lapok telepítéséhez. Csak íves falak összehangolása esetén szerelik fel.

A laplemezek gyártási technológiája biztosítja az eukaliptuszszálakból készült fa-szálas vagy HDF lemezek gyártását. Védelemként az anyagot impregnálják és laminálják melaminnal. Ez nagymértékben javítja a burkolólapok alátétek tulajdonságait, és növeli nedvességállóságát.

A falak teljesen koptatják vagy használják őket bizonyos területeken, például konyhai kötényként.

A panelek előnyei

A gyors szerelés mellett a csempék falpanelének számos más, ugyanilyen fontos előnye van:

 • a munkafolyamatban nincs szennyeződés és nagy mennyiségű építési hulladék;
 • a panelek vágásához nincs szükség speciális szerszámokra és eszközökre;
 • egy lap 3 m 2 -ig terjed;
 • a telepítés egyszerűsége lehetővé teszi az önszerelést és a szétszerelést;
 • az ár sokkal kedvezőbb, mint a kerámia;
 • a praktikum és a sokoldalúság lehetővé teszi a burkolóanyagok felszerelését bármilyen falon előzetes beállítás nélkül;
 • az egyszerű ápolás lehetővé teszi a felületnek a szokásos háztartási termékekkel való mosását, amelyek nem tartalmaznak agresszív összetevőket;
 • A színes kialakítás széles választékával kiválaszthatja a panelt szinte minden konyhába.

A csempék falpanelének elegendő nedvességállósága van, és esztétikai és működési szempontból jól helyettesítheti a kerámiakomplexumokat. Az anyag nem fél a mechanikus terheléstől, sokk és kanyarok formájában, és a bélés hosszú ideig szolgál.

Szakértők szerint a falak javítása a konyhában tíz évig nem szükséges, a panelek megfelelő felszerelésével.

Természetesen a burkolat alatt lévő fallemezek felülete kevésbé stabil és megbízható, mint a cserép. De vizuálisan inkább kvalitatív módon imitálja.

Lemezpanelek telepítése a falra

A lefedő lapok felszerelése előtt meg kell tisztítani a régi tapétát vagy egyéb bevonatot, és a gyengén tapadó gipszet el kell távolítani. A következők szerint járunk el:

 • pecsét mély hibák;
 • lerázza a kiálló részeket;
 • tisztítsa meg a felületet a porból;
 • alkalmazzon mély penetrációs alapozót.

A megvásárolt paneleket több napig kell zárt térben tartani, hogy a környező levegő hőmérséklete és páratartalma megfeleljen.

A következő lépés a falpanelek vágása egy szalagmérettel, vonalzóval és egy vékony lappal. A szakértők javasolják, hogy a lapokat szakaszokra helyezzük a padlóra, a mennyezetre és a sarkokra úgy, hogy a fal látható részében a minta zökkenőmentes maradjon. Érdemes figyelni, hogy az egyik szomszédos falon a csempe nem vágható le. A fektetés jól nézett sarkokból és ajtókból indul, a mintázatot a távoli sarkokra vagy olyan helyekre állítja be, amelyeket a bútorkészlet zár.

A laplemezek szerelésének folyamata nem különösebben bonyolult. Az üveglapra szánt öt milliméteres ragasztóréteget az elkészített és a méretre vágott lapok hátoldalán helyezik el. A lemezeket "folyékony szögek" használatával ragasztják be, feltétlenül a kompozíciót a széleken.

A ragasztókészülékkel ellátott falpanel kissé lenyomódik a falhoz, és ezután a felesleget azonnal eltávolítják. Körülbelül 1-1,5 mm-es lyukakat kell hagyni a szomszédos töredékek között, és kb. 3 mm-rel a sarkokban, a mennyezet és a padló közelében. Ennek a követelménynek a teljesítése segít elkerülni a burkolatok hullámzását és duzzadását az anyag hőtágulása esetén.

12 óra elteltével a falpanelek közötti varrások és csatlakozások, valamint a mennyezethez, padlóhoz és egyéb burkolóanyaghoz való csatlakozásuk tömítőanyaggal vannak lezárva. A tányérok beszerelésének utolsó szakasza a lerakodás. A függőleges elemek árnyalatának meg kell felelnie a bélés általános hangjának, a felső vízszinteseknek pedig a mennyezet színéhez. A padlóhoz való csatlakozás helyén egy lábazattal szereljük fel.

A burkolólapokat imitáló falfalak különböző irányokban helyezhetők el:

 • vízszintes;
 • átlósan;
 • függőlegesen.

A formaválasztási lehetőség kiválasztásakor a képzelet nem korlátozható még a lemezlap méretének megfelelően sem, mivel könnyen vágható a szükséges töredékekbe! A legfontosabb dolog - megfigyelni az egyenletességet az irányt, amikor lapokat ragasztanak.

Nedvességálló falpanelek a csempe alatt


A mai napig több alapvető módja van a fürdőszoba falainak befejezésére, amelyek leggyakrabban a javításhoz használatosak.

A táblák alatt a csempe és beszélni ebben a cikkben. Nézzük meg, hogy mi az, és nézd meg, mi az előnye és hátránya.


A laminált panel előnyei és hátrányai

A legfigyelmesebb és tartósabb anyag a falak díszítéséhez csempe. De ahhoz, hogy a falakon csempe lehessen, akkor szükség van egy bizonyos élményre, ami nem mindig áll rendelkezésre, ha úgy döntesz, hogy javításokat végez a saját kezével. Igen, és a költségszámítás nem olcsó.


A globális piacon a laminált vízhatlan farostlemezek leghíresebb gyártói ma a Georgia Pacific (USA), CANFOR (Kanada), Eucatex (Brazília), PLY GEM (Brazília).

 • magas higiénia. Az ilyen panelekkel díszített falak nem félnek a mosószerektől.
 • csempe alatt a csempe nem fél a hőmérséklet változások a fürdőszobában;
 • a panelek nagy ellenállást mutatnak a mechanikai sérülésekkel szemben;
 • ne felszívja a nedvességet;
 • nem támogatják a gomba és a penész terjedését;
 • esztétikus. A csempe alatt burkolt falak nagyon szépek;
 • a panelek ellenállnak a fakulásnak és elég hosszú ideig.

Ráadásul a panelek felszerelése összehasonlíthatatlanul kevésbé időigényes, mint a csempék. A lemez nagy területe miatt a falak javítása nagyon gyorsan megtörténik.

Ezek a panelek a fürdőszoba belsejében jól néznek ki:


A panelek dvp színezése egy csempe alatt

A mai napig az ipar különböző színárnyalatokat gyártott.


Panelek telepítése a csempe alá

A panel szerelése nagyon egyszerű. Korábban már megvizsgáltuk, hogyan kell javítani a műanyag panelekkel. Mint emlékszel, a panelek fából készült rácsok vagy horganyzott fém profilokba vannak szerelve.


A képen látható számok:
1 - élfinomító, 2 - külső sarok, 3 - belső sarok, 4 - csatlakozó.

A laminált panelek beszerelésekor nem használhatsz körmöket, amelyek megszakíthatják a vízálló bevonatot, ami a penész megjelenéséhez és a gomba terjedéséhez vezet.

Amint látja, a laminált panelek jó választás lehetnek a fürdőszoba falak díszítéséhez, és könnyedén felszerelheti őket a falakra saját kezével.

Nedvességálló falpanelek a csempe alatt - az anyag jellemzői és munkája vele

Mint mondják, a fal a fürdőszobában nem zárul egyetlen csempével. Igen, és maga a technológia, amely a csempe burkolását igényli, bizonyos készségeket és ismereteket igényel. Még a mester is több napig fogja megállítani, mit mondhatunk a hétköznapi otthoni kézművesről. Egészen a közelmúltig nem létezett teljes cseréparány, és több ok is létezik, a legfontosabb a magas páratartalom, amelyet sok anyag nehezen érzékel.

Jelenleg többféle termék létezik, amelyek nemcsak versenyezhetnek a cserépdel, hanem még a textúráját is utánozni. Ezek a padlólapok nedvességálló burkolólapok számára, a mai anyag róluk szól.

Külsőleg nagyon hasonló.

Bemutatjuk a termékeket

A panelek rajzot tartalmazhatnak.

A falpanelekről szólva meg kell jegyezni, hogy a lemez alapja olyan anyag, amely nagyon hasonlít a szokásos farostlemezhez, számos adalékanyaggal és a külső réteggel, nem csak a burkolólapot utánzó, hanem számos természetes anyagot is utánozva.

Ezek a panelek három formában érhetők el:

 • Az első fájdalmasan ismerős számunkra rack típus, vagy egyszerűbb, szokványos bélés, amelynek beépítési technológiája tartalmaz útmutatókat és speciális rögzítőelemeket;
 • A második típus csempézett. Ezek négyzetek, amelyek fő célja a mennyezet díszítése vagy szokatlan mintázás a falakon (színes és texturális megoldások kombinációiban);

Csempe nézet panelek

 • És végül a harmadik típus - leveles. Egy érdekesebb megoldás, amilyen gyorsan csak lehet, lehetővé teszi, hogy bármely helyiségben tárcsázzon egy falat. Az MDF csempe falpanelének alapterülete 1220x2440x3 mm, amely meghatározza a fal kötési sebességét.

A lapok gyorsabb telepítéssel rendelkeznek, mint amennyit szeretnek

A panelek előnyeiről

A panel falán a DVP csempe alatt számos előnye van, amelyek lehetővé teszik egy csempézett falburkolat kisajtolását a résen.

Mit értünk:

 • Természetesen a panelek ára alacsonyabb lesz, mint a cserép;
 • A műanyag bevonat nem rothad, nem befolyásolja a gomba és a penész;
 • A fürdőszobai burkolattól eltérően a csempe alatt lévő DVP panel falazat könnyebben felszerelhető és leszerelhető;
 • A cserépnek sík falra van szüksége, a panellemez panelje a csempe alatt egy olyan képernyő, amely sikeresen elrejti a szabálytalanságokat;
 • Sokkal könnyebb lerakni egy polcot vagy felhelyezni egy lámpát egy ilyen panelre, mint egy cserépben, speciális vágóeszközökre nincs szükség, mivel csempével dolgoznak;

A szín nem kritikus.

 • A vízálló padlóburkolatok hagyományos tisztítószerekkel könnyen tisztíthatók és viszonylag jól láthatók;
 • A csempe alatt lévő falpanelek bátran elviselik a mechanikai hatásokat (sokk, kanyarok nem rettenetesek);
 • A műanyag panelek a csempékhez, vagy inkább ezeknek a paneleknek a külső bevonata meglehetősen széles késztermékkel rendelkezik, ami jelentősen növeli a potenciális vásárlók számát.

Felkészülés a telepítésre

A falnak tisztának és száraznak kell lennie.

Ebben a szakaszban kétféle munkát végzünk:

 • Az első egy szerszámgyűjtemény;
 • A második a fal előkészítése.

Anyagoktól és szerszámoktól a paneleken kívül szükségünk lesz:

 • Homorítófólia vékony lemezekkel a laminált alatt;
 • Mécsesek és spatulák (sima és fogazott);
 • Pisztoly szilikon tömítéshez és folyékony körmökhöz megfelelő anyagokkal;
 • Mély áttörésű alapozó falakhoz;
 • Ragasztó panelekhez;
 • Tartozékok dokkolószalagok, belső és külső sarkok, egyéb elemek.
 • A falat az előző bevonatból töröljük és alapozzuk;
 • Néhány nappal a közvetlen telepítés előtt az anyagot behelyezzük a fürdőszobába, ahol "különleges" körülmények között adaptáljuk.

Ne felejtsd el "megismertetni" az anyagot a fürdőszobával.

Tipp
A csempe alatt lévő műanyag panelek (ahogy már említettük, a mintával ellátott műanyag bevonat) meglehetősen könnyű a kívánt mérethez igazítani.
Próbálja meg a vágást úgy végrehajtani, hogy a csempe teljes része tetején legyen, és a vágott töredékek közelebb vannak a padlóhoz.
És az oldalsó illesztés jobb, ha a távolabbi sarkokban kell elvégeznie, melyeket az ajtóból és jól látható helyekről kezdesz behelyezni, telepítsen egy egész csempe mintát.
A sarkokban a panel egy része teljes csempéket tartalmazzon.

Közvetlen telepítés

Ezek a tevékenységek nem bonyolultak, de következetesen követik a következő lépéseket:

 • A vágott töredéket "száraz" falra helyezzük és szereljük fel;
 • 5-7 mm vastagságú ragasztóréteget helyeznek a lap hátoldalára spatulával;
 • A panel a falra van szerelve és néhány másodpercig enyhén nyomva van. Ebben az esetben a lemezen túlmutató ragasztót spatulával távolítjuk el;
 • A termékek között 1-1,5 mm-es rés maradt, a mennyezet és a panel (padló és panel) között a rés 3 mm;
 • Száradás után (kb. 12 óra) a varratokat színtelen fürdőszobai tömítőanyaggal kezeljük.

A falpanelek teljesen kicserélik a cserépet.

Figyelj!
A fektetés (a dokkolás elemei) ugyanazokat a tömítőköteleket igényli.
Ezt úgy érjük el, hogy a tömítőanyagot közvetlenül a csatlakozó hornyokba tömítjük.
A tömítés kötelező, mert máskülönben fennáll a nedvességnek a falon való futtatása.
Ez gumi, penész fejlődéséhez vezet, és károsíthatja a szerkezetet.

És még több tanács!
A szokásos köröm használatának megpróbálása semmi jóval nem ér véget, amikor rögzítenek, a védő nedvességálló réteg megsemmisül.

Végezetül

Nagyszerű kilátás, és ami a legfontosabb, nem drága!

Ha a fürdőszobát olcsó és dühösen "öltözni" kívánja, akkor a panelek pontosan az a megoldás, amely lehetővé teszi, és ne felejtsük el az ízületek tömítését. Ezenkívül a gyártók nem csak a cserép textúráját kínálják. Ez lehet kő, sőt fa utánzása is, ami szintén nagyon érdekes lehet a fürdőszobában.

Fürdőszobai burkolólapok: az alkalmazás típusai és jellemzői

A modern piac a fogyasztó számára számos különböző javítóanyagot kínál, ahol különleges helyet foglalnak el azok a termékek, amelyek minőségét időben tesztelték. Azonban az utolsó generációs anyagok többsége nem jellemző a jellemzőknél, és néhány pillanatban még a nyersanyagokat is sokáig meghaladja. Ez vonatkozik a csempe alatt lévő fürdőszobai panelekre is.

Különlegességek

Nagyon gyakran, anélkül, hogy teljes körű információkkal szolgálna az épületek számlálóin megjelenő új termékekről, a fürdőszobában végzett javítások eldöntésénél a fogyasztók hagyományos anyagokat használnak, különösen a burkolólapokat, figyelmen kívül hagyva, hogy ezen a helyiségben érdemes alternatív megoldást találni. Az MDF-ből készült nedvességálló panelek, valamint a PVC termékek kiváló minőségű és vonzó termékek, amelyek gyakorlatilag a fürdőszobák számára praktikus és tartós befejező anyagnak bizonyultak.

Ezeknek a termékeknek a jellemzői közé tartozik az egyszerű szerelés a szokásos cseréphez képest, ami speciális készségeket igényel a lefektetéshez, és maga a munka gyakran több napot vesz igénybe, ami nagyon kellemetlen a lakás vagy ház lakói számára.

A panelek ellenállnak a magas páratartalomnak, és képesek utánozni a cserép szerkezetét. A falpanelek fő funkciója az esztétikai összetevő mellett az alap védelme a nedvességtől, mivel a magas hőmérséklet és a víz hozzájárul a penész és a penész kialakulásához a felületeken.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon az ilyen kellemetlen helyzetektől a fürdőszobában, ahol a csempe kész, agresszív kémiai vegyületeket használnak a mikroorganizmusok megszabadulása érdekében, ugyanakkor fokozatosan elpusztítják az anyagot. A falpanelek használata esetén az ilyen helyzetek kockázata minimális, és a termékek megjelenése nem rosszabb, mint a drága díszítések vonzereje.

Előnye és hátránya

Mint minden más anyaghoz, a paneleknek erőssége és gyengesége van. A termékek előnyei közé tartoznak a következő termékminőség:

 • Jó nedvességállóság, melynek köszönhetően a panelek használata a fürdőszobában javasolt.
 • A termékek gyors és egyszerű telepítése - bárki képes megbirkózni az MDF panelek vagy műanyag elemek beszerelésével, elég, hogy minimális építési tapasztalattal rendelkezzen. A munka elvégzéséhez nincs szükség speciális eszköz megvásárlására, a termék kis tömeggel rendelkezik.
 • A panelek telepítéséhez nem kell tökéletesen lapos alapot biztosítani, amint a csempe megköveteli.
 • Ezeknek a termékeknek köszönhetően a hőszigetelés szintje nő, mivel a műanyag és forgácslap elemek meleg nyersanyagok.
 • A fürdőszoba hangszigetelő szintje növekszik, ami fontos a lakóépületek lakóinak számára.
 • A termékek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az erő és a hosszú élettartam, azonban a termékek megfelelő telepítése ebben az esetben fontos szerepet játszik.
 • Az elemek nem igényelnek különös gondosságot, a panelek tisztán tartása mellett elég nedves ruhával törölni a felületet, és elkerülni a víz hosszú ideig tartó expozícióját.
 • Viseljen ellenállást és ellenáll a mechanikai igénybevételnek.
 • Elfogadható költség, amely a speciális bérelt munka és a drága fogyóeszközök vásárlásáért járó költségek hiányának tulajdonítható.

A fürdőszoba vízálló paneljeinek hátrányai a következők:

 • A szokásos cseréptől eltérően az MDF befejező termékei megduzzadnak a vízbe merítéssel. Ebből következik, hogy olyan helyzetekben, amikor a fürdőszobát elárasztják a felső szintről, az anyagot helyrehozhatatlanul megrongálják.
 • A panelek tartóssága alacsony ütés esetén.
 • A termékek közötti csatlakozások hornyai egyes modelljeinek hiánya, amely miatt a réseket tömítőanyaggal kell kitölteni.

Típusok és jellemzők

A megfelelő választás érdekében meg kell vizsgálni ezeknek a termékeknek a fajtáit. A panelek osztályozásának legfontosabb kritériuma az anyag, amely alapvető összetevő, valamint a termékek formája.

A panelek elkészültek:

Az első csoportot faapríték és paraffinból és ragasztóanyagból álló speciális impregnálással állítják elő. A paraffin felelős a termékek stabilitásáért a nedvességért. Az összes követelmény figyelembevételével gyártott termékek nem adnak ki formaldehidet a megengedett értéken túlmenően, így a termékekből való elpárolgás nem jelent veszélyt az emberre.

A kompozíció specifikus tulajdonságai miatt MDF csempe panelek is alkalmazhatók olyan helyiségekben, ahol a páratartalom 80% körül van. A termékek vastagsága 3-8 mm. A csempe utánzásának megteremtése érdekében a burkolólemezeket továbbá poli (vinil-kloriddal) kezeljük, vagy speciális filmmel borítjuk, amelyre egy design vagy bármilyen más dekoráció van beállítva.

A PVC lemezek különböző méretűek. A vastagság általában 4-8 mm. Az ilyen anyag könnyen vágható.

A dekoráció hőátadással vagy egy speciális filmmel történik, amely az alapra van kötve. Az ilyen technológiák lehetővé teszik a termék élettartamának növelését, mivel növelik a panelek ellenállását a kopásnak.

Figyelembe véve az alakot, vannak ilyen típusú termékek:

Az első típus gyakran négyzet alakú, de vannak olyan termékek, amelyek bonyolultabb verziókban készülnek, például hatszögletű elemek is vannak. A panelek felhelyezése az alapra a ragasztókompozíció segítségével történik, és közöttük a kompozíció a rögzítéssel kombinálódik, ami miatt teljes mozaik keletkezik a felületen.

A műanyag termékek nagyon népszerűek, mivel a burkolólapok méretük, színük és alakjuk ellenére is kombinálhatók. Ez lehetővé teszi a legmodernebb fantáziák megvalósítását a szoba kialakításával kapcsolatban.

Nagyméretű lapok a könnyű szerelés és az ízületek minimális száma miatt keresnek. Ez a funkció nagyon fontos a magas páratartalmú helyiségekben, mert ezeken a helyeken a nedvesség behatolhat. A laplemezek változatai nem korlátozódnak monoton változatokra, mivel számos olyan terméket állítanak elő, amelyek fényes megjelenést mutatnak.

A rack típusú panelek lehetővé teszik, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget. Megjelenésüknél fogva hasonlítanak a szokványos padlódeszkához. Kiváló lehetőség lenne ezeknek a termékeknek a használatára a fürdőszobákban, ahol az alapokon különböző rések és kiemelkedések vannak.

Tervezési ötletek és dekoráció

A nedvességálló falpanelek megszerzése egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy vonzóbb felületet hozzon létre a fürdőszobában, szemben a szokásos lapokkal. Az elemek különböző méretű, színes vagy texturális kombinációja lehetővé teszi, hogy a szobát exkluzív stílusban rendezzék, a legfontosabb az ugyanolyan vastagságú és egy gyártó által gyártott panelek használata.

Szokatlan mintázat egyszerűen kialakul, amikor a termékeket a padlótól bizonyos szögben szereli fel - a termékek egy ponton konvergálhatnak, és különböző irányokban eltérhetnek egymástól. Bármely bonyolultság mennyezetét díszítheti, minden a képzelettől függ.

A frízzel ellátott termékek nem igénylik összetett formák létrehozását, mivel dekorációjuk miatt figyelemre méltóak. Emellett utánozhatják a fa vagy a kő textúráját. A panelek fényes és matt teljesítményt nyújtanak. A szoba területének vizuális növeléséhez vagy a mennyezet vizuális felemeléséhez használhat olyan termékeket, amelyek fényvisszaverő felületet tartalmaznak, vagy tükörbetétekkel ellátott elemeket gyűjti össze.

A panelek egyhangúak vagy színesek. Az ofszetnyomtatás használata lehetővé teszi az eredeti kompozíciók létrehozását. A frieze használata nagymértékben növeli a termékskálát, mivel a panelek különböző textúrájúak, színesek és árnyasok lehetnek.

méretek

A panelek fő jellemzője a méret. A kívánt méretek kiválasztásához a helyiség területéről kell haladnia.

A lemezek az alábbi méreteket képviselik: szélesség - 1, 25 m, hossz - 2,5 m, vastagsága 3-7 mm. A burkolólapok a 30 és 95 cm közötti négyzetek oldalán helyezkednek el, 13 és 28 mm széles, 2,5-3,8 m hosszúságú rack elemek állnak rendelkezésre, a lécek vastagsága 8-14 mm.

Az anyag ésszerű felhasználása a beszerelési folyamat során érdemes megszerezni a fürdőszobai panelek típusát, ahol minimális hulladékmennyiség keletkezik a felszerelés során az alap méreteihez képest.

felszerelés

A panelek elhelyezése többféle módon lehetséges:

 • ragasztóval vagy folyékony körmökkel;
 • egy speciális kereten.

Az utolsó lehetőség ajánlott a lemezpanelekhez, és a PVC és MDF termékek tökéletesen rögzíthetők a ragasztókhoz. Szükség esetén a termékek és a fal közötti szabad helyet szigeteléssel lehet feltölteni, vagy használhatják ezt a helyet az elektromos vezetékek elrendezéséhez.

Panelek a fürdőszoba alá a csempe - fotó befejezni

Típusú falpanelek

A magas páratartalmú és hőmérsékleti különbségek helyiségeinek belső burkolására használt dekoratív falpaneleket különböző típusok képviselik:

 • PVC vízálló panelek;
 • farostlemez víztaszító bevonattal;
 • összetett forgácslemezes többrétegű lemezek.

A műanyag verzió a legolcsóbb és teljesen nedvességálló, de a nem megfelelő szilárdsági mutatók jellemzik.

A nedvességálló falú MDF panelek drágábbak, mint a PVC, de megkülönböztetik a megnövekedett erőt. Ezek a népszerű hangszigetelő és hőszigetelő anyagok kategóriájába tartoznak, nagy tűzállósággal és higiénikus jellemzőkkel. Ez a felület környezetbarát és teljesen biztonságos lesz mások számára.

PVC panelek a fürdőszobában telepítés után

A felületkezelő anyagot nedvességálló panelek formájában kell kiválasztani, az elemek méreteinél:

 • A rackpanelek szélessége 12,5-30,0 cm, legfeljebb 370 cm hosszú;
 • a burkolólapok maximális oldalhossza 98 cm;
 • lemezpanelek lehetővé teszik egyetlen elem használatát a 2,44 x 1,22 m-es területek fedésére.

A csempepanelek a kerámia felületet legjobban utánozzák, így méltó alternatívát jelentenek a hagyományos cserép és a modern porcelán számára.

A négyzet alakú csempe paneleket szigorú formában jellemzik, amelyek különböző elrendezések végrehajtására alkalmasak, beleértve a váltakozó színeket vagy szokatlan mintázatot, ami lehetővé teszi a fürdőszoba kialakításának diverzifikálását.

A fürdőszobai panelek befejeződése egyre népszerűbb, mivel olcsó, az anyag tartós. Nedvességálló falpanelek a fürdőszobában - hogyan válasszunk? Olvassa el hasznos tippeket.

Szeretné festeni a mennyezetet a fürdőszobában? A megfelelő festék kiválasztásáról, olvasd el.

Mindent a hidromasszázs öntöttvas fürdő előnyeiről és hátrányairól olvashat ebben a szálban.

Anyagkövetelmények

A fürdőszoba egy olyan szoba, amelynek belső és dekorációjának nemcsak esztétikusnak kell lennie, hanem kényelmesnek és praktikusnak kell lennie a rendszeres használat szempontjából.

Ez az oka annak, hogy a fali dekorációhoz használt anyagok jellemzői és tulajdonságai közül néhány kiemelt fontosságúvá válik:

 • Nedvességállóság jelzői. A falburkolat a fürdőszobában túlságosan nagy nedvességnek van kitéve, ezért a felületkezelő anyag nem áztassa fel vagy ne nyúljon vízzel érintkezve.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás szintje. A falfelületek rendszeresen negatív változást tapasztalnak a mikroklímában, beleértve a hirtelen hőmérsékletváltozásokat is. Ezért a nem kielégítően vastag felületkezelő anyagok deformálódhatnak.
 • Higiéniai mutatók. A fürdőszobában lévő falak felülete közvetlen érintkezésbe kerül a helyiségek tulajdonosával a vízkezelés folyamatában, így a mások egészségessége közvetlenül attól függ, hogy képes-e fenntartani a felület tisztaságát.

A kiváló minőségű burkolóanyag ellenáll a gyakori mosásnak és a rendszeres tisztításnak kémiai reagensekkel. A használt felület nem szabad toxikus vagy allergén anyagokat bocsátani ki, amelyek mérgezést okozhatnak, valamint irritációt okozhatnak a nyálkahártyákon vagy a bőrön.

A falakon lévő panelek

Ezenkívül anyag kiválasztásakor gondosan ellenőrizni kell a panelek felületét derékszögben, ami lehetővé teszi a még kisebb hibák vagy érdesség jelenlétének észlelését.

A felületen víztaszító film nem lehet sárgás, mivel ez a panelek helytelen tárolását vagy rossz minőségű védőfelszerelést jelentheti a gyártási folyamat során.

Műanyag tulajdonságok

A magas páratartalmú helyiségek burkolatára használt falemezes panelek számos vitathatatlan előnnyel járnak:

 • Az egyszerű összeszerelés egyszerűsége. A műanyag befejező paneleket könnyedén és viszonylag gyorsan telepítik saját kezükbe, anélkül, hogy képzett és drága kézművesek bevonásával munkát végeznek. A műanyag tetszőleges felületre felszerelhető anélkül, hogy időigényes előkészítést végezne.
 • Megfelelő költségek az anyagok és alkatrészek befejeződéséhez. Az alacsony ár miatt a műanyag a fürdőszoba legnépszerűbb és legköltséghatékonyabb oldala.
 • Megbízhatóság és garantált gyakorlatiasság. A műanyag felületet a nedvességgel és a gombafertőzésekkel szembeni ellenálló képesség jellemzi. A PVC csempeburkoló panelek alkalmasak ismételt összeszerelésre és szétszerelésre, ami alkalmas újrafelhasználásra. A felület ellenáll a fakulásnak a napfény hatása alatt és hosszú ideig megőrzi eredeti esztétikai megjelenését.
 • A textúrák és színek széles választéka. A különböző színek és árnyalatok megkönnyítik a legeredetibb tervek és merész dizájn megoldások megvalósítását. A legtöbb modern műanyag tökéletesen utánozza a fa és a kő, a szövet vagy a bőr textúráját;
 • Növelt nedvességállóság. A PVC falpanelek a víz gyakori expozíciója miatt a deformáció és a szétesés ellen védettek.

Annak ellenére, hogy nagyon sok előnye van, a műanyagot falak felületének kiválasztásakor figyelembe kell venni ezen hátlap hátrányait:

 • A PVC-panelek nem a környezetbarát anyagok közé tartoznak, az alapanyag összetételének köszönhetően. Amikor ilyen anyagot éget el, erős mérgezést kaphat, így a lakóterületeken lévő műanyag használata legalábbis nemkívánatos.
 • a gyengén elismert gyártók rossz minőségű műanyag bevonó paneljei képesek arra, hogy bizonyos szagokat bocsássanak ki, és ne legyenek elegendő ellenállása a hőmérsékletváltozásnak.

Utánzat csempe a fürdőszobában

A hagyományos csempe utánzatú műanyag falpanelek kiválóan szolgálják a kerámia burkolatot a fürdőszobában és a WC-ben. Szabványos méretek a legtöbb vízálló dekoratív PVC panelek számára:

 • hossz - 2,5-3,0 m;
 • szélesség - 25-30 cm;
 • vastagsága - 0,5-1,0 mm.

A csempe utánzat panelek mind falra, mind mennyezetre használhatók. Az elemeket folyékony szögekkel vagy speciális műanyag vezetékekkel szerelik fel.

Finishing - utánzat csempe

A modern fürdőszoba műanyagokkal szembeni legfontosabb előnyei a következők:

 • nagy színátmenet;
 • a panelek felületére alkalmazott kép realizmusát;
 • fokozott ellenállás a közvetlen napfény ellen;
 • a színek, minták és minták széles választéka;
 • egy kis hely vizuális terjeszkedése.

A fürdőszobabelső egy érdekes panel választék

A modern befejező műanyag panelek praktikussága és magas minőségi jellemzői nem kétségesek, és a magas páratartalmú burkolatokban való alkalmazását a következő pozitív pontok különböztetik meg:

 • a PVC panelek kis tömege megkönnyíti és felgyorsítja a telepítést saját kezével;
 • a befejező elemek felszereléséhez nincs nagy mennyiségű törmelék vagy szennyeződés felhalmozódása;
 • a védő külső réteg megvédi a kész felületet a karcolásoktól;
 • A dekoratív illesztés a kezelés során a legegyszerűbb és legegyszerűbb tisztítószerekkel történik.

A hagyományos fali burkolólapok nem csak a falburkolatok. PVC panelek a fürdőszoba - megfizethető alternatíva csempe, és a tervezés szempontjából nem rosszabb, mint a drágább anyag.

Ha nem lehetséges önálló bidét felszerelni a fürdőszobában, a bidé elektronikus borítója átveszi az összes funkciót.

A műanyag befejeződés költsége a fogyasztók széles skálájához áll rendelkezésre. A megfelelő anyagválasztással és a telepítési technológiának való megfeleléssel a burkolólapokat imitáló műanyag panelek szinte korlátlan ideig tarthatnak, megőrizve az eredeti vizuális vonzerőt.

Nedvességálló lemez falpanelek fajai és gyártói

A legtöbb esetben az emberek kerámia burkolatokat használnak a konyha befejezéséhez. De valamilyen oknál fogva ez nem mindig lehetséges. Ne légy ideges, mert ma az építési piacon számos javaslat található. Az egyik ilyen megoldás nedvességálló lemezpanelek, amelyek lehetővé teszik a csempe, természetes kő utánzását. Ennek köszönhetően elképesztő eredményeket érhet el, és megvalósíthatja fantáziáit. Ráadásul ez az anyag nem olyan drága, de a teljesítmény jellemzői magasságban vannak.

Termékek fajtái

A nedvességálló lemezlapok a következő fajtákban reprezentálhatók: MDF, a kő alatt laminált. Tekintsünk minden lehetőséget részletesebben.

A bemutatott termékeket aktívan használják a belsőépítészetben. Ennek oka az alacsony költség és a kiváló teljesítmény. Az ilyen lemezek mérete legfeljebb 2 méter lehet.

Pvc panelek leroumarie árak és egyéb jellemzői az építőanyag található ebben a cikkben.

Ennek eredményeképpen lehetővé válik a nagy felületek furnérozása. Ennek eredményeként időt takarít meg a javításokra, és megkapja a minimális számú varrást, ami pozitívan befolyásolja a felület megjelenését.

A gyártási folyamat során a panel kinyomja a 2800 ml-es 1200 mm-es méretű sajtológépet. Ezután a megrendelő által meghatározott dimenziókat díszítőfóliával borítják. Mivel lehetővé vált a panelek gyártása megrendelésre, a fogyasztó megkaphatja a terméket, ideális esetben színben és dimenzióban. Ez az előny lehetővé teszi, hogy a fal dekorációját nagymozaik formájában készítse el.

A cikkből megtudhatod, hogy mennyi falfestés van Leroy Merlin konyha számára.

A nedvességálló lemezes MDF panelekhez fűrészpor- és préselési eljárást alkalmaznak, és nem adnak hozzá polimer kötőanyagokat. Ennek köszönhetően az MDF panel környezetbarát anyag, amely nem bocsát ki káros anyagokat a levegőbe. A fűrészpor kötését erős nyomás és magas hőmérséklet mellett végezzük, ami lehetővé teszi a késztermék nagy szilárdságát és rugalmasságát. Ilyen indikátorok még a természetes fa is irigylem.

A fürdőszobában található falpanelek és egyéb jellemzők ebben a cikkben láthatók.

Az ilyen dekoratív felület ugyanakkor védheti a panel alapját a nedvességtől és egyéb hatásoktól. A melamin egy további rétege kerül a termék hátuljára, amelynek következtében az anyag nem fél a víz befolyásától. Ez a funkció lehetővé teszi nedvességálló MDF panel használatát olyan területeken, mint a konyha és a fürdő.

Falelemek a folyosó árához és a termékben felsorolt ​​termékleírásokhoz.

A videólemez nedvességálló falpanelein:

Laminált MDF

Az ilyen anyag előállítása során a felületüket védő réteggel borítják, amely nem csak megvédi a terméket nedvességtől, hanem más mechanikai sérüléstől is.

Az ebben a cikkben meghatározott esetekben a belsőépítészeti falfugák használhatók.

A videó - nedvességálló falpanelek a csempe alatt:

Az előnyök közé tartoznak a következők:

 1. Nagy nedvességállóság. Ez az előny azonban akkor érhető el, ha a laminált panelek nedvessége hosszú ideig nem érinti. Ellenkező esetben a termék romlik és ki kell cserélni.
 2. Kiváló hangszigetelési teljesítmény. Ez az előny nagy sűrűsége miatt érhető el. Ezen tulajdonságok javítása érdekében az anyag beépítése során is meg kell tölteni az ásványi szigeteléssel ellátott üregeket.
 3. Hosszú élettartam. Kiváló minőségű laminált panel kiválasztásakor a dekoratív bevonat nem különbözik erősségi mutatóitól a bevonattól, amelyet egy padlólemez van. Az ilyen méltóság elérése érdekében azonban több feltételt is figyelembe kell venni: mechanikai hatást nem lehet gyakorolni a termékre, éles tárgyakkal karcolni vagy vágni. Ne használja a panelt, amikor a konyharuhát a munkaterületen befejezi.
 4. Sokoldalúságát. Természetesen a legtöbb gyártó nedvességálló laminált paneleket ajánl fel a konyhában és a fürdőszobában, de felhasználhatjuk őket bármely helyiség befejezésére, függetlenül annak céljától.
 5. Egyszerű telepítés. A szerelési munkálatok elvégzéséhez nem szükséges felhívni a barátját segítségért vagy kiabálásért az építőipari szervezetben nyújtott szolgáltatásokért. Minden szerelési munkát órák alatt elvégezhet.

Ebben a cikkben láthatók a falpanelek fehér tégla alatt.

A kő alatt

Az ilyen panelek négyzet alakban vannak feltüntetve, és a felületek felületének nagy nedvességtartalmú helyiségekben való alkalmazására szolgálnak. A lap nedvességálló paneljei tökéletesen utánozzák a természetes kőből, téglából, cserépből, márványból.

Az MDF laplemez mérete és a befejező anyag egyéb jellemzői saját maga számára kiemeltek lehetnek.

Mielőtt telepítené ezt az anyagot, számos előkészítő munkát kell elvégeznie, nevezetesen a falfelületek felszínének megméréséhez. Az anyag fektetését különböző módokon végezzük: lehet sakkrend, eredeti kompozíció és geometriai mintázat.

A kőimitációs panel a következő előnyökkel járhat:

 1. Magas anyag ellenáll a penésznek. Ezt az előnyt nagyon fontosnak tartják, mert ily módon megvédheti a helyiség falát a penésztől.
 2. Az ilyen panelek lehetővé teszik a meglévő csövek elrejtését, valamint a különböző hibákat és szabálytalanságokat a felületen.
 3. A lemez tervezése során különböző modern világítási eszközöket tartalmazhat. A bennük lévő lyukaknak köszönhetően polcok és tükrök is rögzíthetők.
 4. Az anyag nem fél a károsodástól és problémamentesen ellenáll a mechanikai ütésnek, a sokknak.
 5. Könnyű gondozás. A panel szennyezettségének tisztításához csak a szappanos vízzel és rongygal kell törölni a felületet.
 6. Nagy választék. A boltokban ilyen termék nagy mennyiségben kerül bemutatásra, minden vásárló képes lesz arra, hogy kiválassza az igényeit kielégítő árukat, és illeszkedjen a helyiség teljes belsejébe.
 7. Egyszerű telepítés.

Ebben a cikkben megtalálható az MDF burkolólapok belső dekorációhoz való használata.

A videólemez nedvességálló falpanelei a konyhában:

Ebben a cikkben felsoroljuk a kültéri dekoráció árának és a befejező anyagok egyéb jellemzőinek falpanelét.

A gyártók és az árak

Az építőipari piacon sok cég gyártja a nedvességálló laplemezeket. A vezető pozíciókat az ilyen gyártók foglalják el:

 1. Falpanelek nedvességálló, Georgia-Pacific. Ez a termék kiváló minőségű, tökéletesen ellenáll a nedvességnek, mivel az anyag melamin alapú kompozícióval van bevonva. A költség 180 rubel.
 2. Wisla falpanel. A költség 155 rubel.
 3. Lusitania falpanel. A termék ára 160 rubel.
 4. Gnauf falpanel - ára 140 rubel.
 5. Brit panel - a 155 rubel ára.

A nedvességálló lemezpanelek a legjobb megoldás azok számára, akik pénzt akarnak megtakarítani és magas színvonalú befejezni a helyüket.

Ebben a cikkben megtalálható a konyha üveglapjának költsége.

Hasznos lehet olvasni arról, hogy hol használják a farostlemezt, hogy mi az, és milyen előnyökkel jár az anyag építése.

A termék kiválasztásánál nagyon fontos figyelembe venni az olyan kritériumokat, mint a tartósság, a megbízhatóság, az egyszerű szerelés és a nedvességállóság.

Csempe falpanelek

A lemezpanelek alkalmasak a konyha, erkély és WC kialakítására. Az igazítási költségek megszüntethetők. A felszerelés nem felkészült felületen történhet.

Lehet használni a fürdőszobát? A panel elülső rétege nedvességálló, de a hátoldal nem! Javasoljuk az ilyen MDF panelek használatát csak akkor, ha nincs közvetlen vízbefolyás. Alkalmas a zuhanyzós fürdőszobában történő felszerelésre.

A csempepanelek előnyei

Befejezetlen falakon történő felszerelésre való képesség;

Egyszerűség a szükséges részek vágásakor;

A különböző színek;

Hosszú élettartam;

Jelentős költségmegtakarítás a javításhoz.

Az "Aquaton" lap panelek 1,22 x 2,44 m. Kiváló helyettesítő a külföldi analóg "Eucatex" és a "GeorgiaPacific".

A fürdőszoba, a WC, a konyha panelei

A fürdőszoba felújítása költséges és időigényes vállalkozás. Sok pénz igényel faldíszítést. De van olyan anyag, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és olcsón minden rendben tartson. Az egyik lehetőség - nedvességálló falpanelek a fürdőszobában. Különböző típusok és különböző felszabadítási formák. Összességében - gyors és egyszerű telepítés és alacsony költség (csempével összehasonlítva).

A műanyag alatt a csempe jól néz ki

Mi az

A nedvességálló falpanelek a fürdőszobában nemcsak a jól ismert PVC lapok. Az ilyen típusú befejező anyagoknak még négy típusa van:

 • Nagynyomású MDF alapú.
 • Nedvességálló filmmel laminált farostlemez.
 • PVC fóliával bevont forgácslemez.
 • PVC lemezlapok.

Leggyakrabban a falak falak panelek díszített "alatt a csempe" vagy mozaik. Érthető - a leggyakoribb design. A rajz imitálja a varratokat - kissé süllyesztettek, más színűek. Minden, mint az eredeti. Jó teljesítményű, nem érthető azonnal - a csempe előtt vagy falpanelek alatt a csempe. A különbség a fényesség mértékében van. A paneleken elég könnyű. Az utóbbi években azonban egyre inkább népszerűvé vált a matt kerámiák használata a fürdőszobák díszítésére, könnyebb gondoskodni róla (nincs látható víznyomás). Itt nagyon nehéz elkapni a különbséget a felület érzése nélkül.

Leggyakrabban nedvességálló fürdőszoba panelek díszített csempe, de vannak más minták.

A kő (márvány, vadkő), a téglafal, a fa, a bőr és más természetes anyagok utánzó opciók is megtalálhatók. Ha széles választék megjelenéséről beszélünk, és nagyon érdekes design van.

Az MDF-re, farostlemezre és forgácslapra alapozott falpanelek háromféle típusból állnak rendelkezésre:

 • Láncok (szegélyek) formájában, amelyek zárral vannak összekötve.
 • Négyzet vagy téglalap alakú lapok formájában. A méretek különbözőek lehetnek: 50 * 50 cm és 100 * 100 cm, amelyek zárakkal, speciális profilokkal vagy csikkekkel lehetnek összekapcsolva.
 • Lemezpanelek. Ezek több tábla, amelyek a fal teljes magasságának (vagy szinte mindegyikének) befejezésére használhatók. Szélessége általában 120 cm, magassága 250 cm vagy 270 cm.

A nedvességálló panelek a fürdőszobában sínek vagy lécek formájában lehetnek

Különböző méretű felszabadító lemezek érdekes formája

Lap nedvességálló falpanelek - a fürdőkád vagy WC kialakításának gyors módja

A felszabadítás formáját a kívánt formától függően választják ki. Felhívjuk figyelmét, hogy a telepítés formája a kiadási űrlaptól függ. Rack falpanelek csatolt a doboz, a másik két típus is a keret, de akkor - közvetlenül a falon. Ebben az esetben a választás attól függ, hogy mennyire hajlik a fal.

Rövid leírás

Bár minden anyagnak ugyanaz a neve, tulajdonságaik eltérnek. Az első a nedvességállóság mértéke. A PVC, ártalmatlanítás nélkül, közvetlenül érintkezhet vízzel, MDF-mel és farostlemezzel - feltéve, hogy a vágások megfelelően vannak lezárva és a lamináló film sértetlen. A forgácslap alapú panelek a leginkább nedvességre érzékenyek, ezért lehetőség szerint a WC-, konyha-, folyosó- és egyéb helyiségek viszonylag normális üzemi körülmények között történő befejezésére használhatók.

Úgy néz ki, mint a fa - valójában falpanelek

PVC lemezlapok

Az összes felsorolt ​​100% -os vízálló PVC panel. Ez egy több milliméter vastagságú (általában 3 mm) műanyag lap, amelyen a rajzot megnyomják. A panel elülső oldalára egy speciális kopásálló festéket alkalmaznak. Ezek a nedvességálló falpanelek a fürdőszobában minden kétséget kizáróan felhasználhatók. Nem félnek a víztől.

PVC falpanelek csempe - a szokásos dekoráció

További érdekes lehetőség

A mozaik sok változata

Csempe panelek formájában

Úgy néz ki, mint egy fürdő, miután ragasztotta meg a PVC csempeit a mozaik alatt

Közvetlenül a falra vannak szerelve - ragasztva nedvességálló kompozícióra. És a falaknak nem kell tökéletesen simák. A műanyag jól elrejti a szabálytalanságokat, különösen a bemélyedéseket, de jobb eltávolítani az éles kitüremkedéseket. Az ilyen paneleket ollóval vagy éles késsel ragasztják. A csukló is átadható nedvességálló tömítőanyag - átlátszó vagy felveszi a hangot.

A sarkoknál vannak speciális műanyag profilok is, amelyek egyidejűleg csatlakoznak az anyaghoz, és elkészítik a kötést. Általában jó lehetőség a költségvetés javítása falak a fürdőszobában.

MDF falpanelek

A magas páratartalmú területeken és a víz közvetlen behatolásának lehetőségével MDF alapú falpaneleket használhat. Magas nyomású technológiát alkalmaznak erre az anyagra, aminek következtében a lemez nagyon sűrű. A faanyagok olyan szorosan vannak benyomva, hogy a köztük levő víz gyakorlatilag nem hatol be. A készítmény jellemzőinek javítása érdekében további kötőanyagokat és impregnált anyagokat adnak, amelyek az alapot szinte vízállóvá teszik. Ennek eredményeként az érintésre nedvességálló falpanelek MDF inkább műanyag.

Vannak különböző lehetőségek

MDF lapok lap

Így néz ki a fal, miután befejeződött a csempézett falpanelek.

Ezzel a bázissal egy mintázattal ellátott rétegelt filmet alkalmaznak, és az egészet vékony réteg átlátszó sűrű polimerrel borítják. Ez a film egy további vízhatár, és köszönhetően a nedvességálló falpanelek használatához a fürdőszobában, még a közvetlen vízbejutás területén is.

Az ilyen típusú befejező anyagnak van egy tulajdonsága: ahhoz, hogy a kivitelezés vízálló legyen, az ízületek tömítőanyaggal vannak bevonva. Emellett a padló és a mennyezet közelében helyezkednek el. A szakaszokon keresztül történő nedvesség nem jött be az anyagba. Ez a telepítési mód - hosszú élettartamú garancia, még nedves helyiségekben is.

Az anyag kiválasztásánál ügyeljen: nagy mennyiségben az üzletekben MDF falpanelek találhatók száraz helyiségekben. Telepítésük a fürdőszobába hiba, hiszen hamarosan elhajlik.

Farostlemez panelek

A rostlapokat hasonló technológiával gyártják, csak a faanyagok nagyobb frakciót és kisebb sűrűséget tartalmaznak. Ennek megfelelően jobban érzékenyek a nedvességre - megduzzadhatnak. A hátrány kiküszöbölése érdekében az anyagot nedvességálló készítményekkel impregnálják. A fürdőszobák számára a legjobb a bitumen impregnálással ellátott farostlemez, amelyet szintén nevezünk farostlemeznek.

Impregnált keményfából készült

Ezután a keménylemezt laminálják egy olyan filmmel, amely fölött egy védőbevonatot alkalmaznak. Ezt az anyagot laminált keményfa vagy orgalitikus falpaneleknek is nevezik. Mint az MDF esetében, a film további védelmet nyújt a nedvesség ellen, és sértetlennek kell lennie. A szerelésnél szükséges a tömítőcsuklók és vágások bevonása is.

Forgácslap alapján

A forgácslap falpanelei még nagyobb darab fa - forgácsokból és kis forgácsokból készülnek. A szokásos anyag fél a víztől. Magas páratartalom esetén megduzzad és szárítás után nem tér vissza normális állapotába. A falpanelek nedvességálló kivitelét - további kötőanyag hozzáadásával. Mint más esetekben, a felület laminált. De még ezután sem használhat ilyen finom anyagot a fürdőszobában. Kivétel a speciális vízálló panelek. De költsége majdnem megegyezik a nedvességálló MDF-mel, és ha kettő közül választhat, akkor az MDF egyértelműen jobb.

A falburkolatok utánzása a lapok felületén - gyors és olcsó megoldás a fürdőszobában történő javításhoz

A falburkoló lapok jól illeszkednek a WC, a folyosó vagy a folyosó díszítéséhez. Nehéz ellenállni a nehéz terhelésnek és a jelentős mechanikai igénybevételnek. Így ezek a helyiségek jól mutattak magukra. De amikor kiválasztja, figyeljen a formaldehid kibocsátási osztályra. Az anyag előállítása szintetikus kötőanyagokkal, amelyek formaldehidet bocsátanak ki. Ezt a paramétert normalizálják és szabályozzák. A dokumentumokat a latin E betű és a szomszédos szám jelöli. Az E0 legalacsonyabb emissziós osztálya nem magasabb, mint a faé. Secure - E1. Az ilyen anyagokból gyermekbútor is megengedett. Más anyagok jobbak, ha nem vállalnak - nem használhatók lakóhelyiségekben.

Lemezpanelek a csempe alatt

A csempe alatt lévő laplemezek az egyik legváltozatosabb alapanyagot képviselik, és a legkülönfélébb funkcionalitások helyiségeiben használatosak - a konyhából az irodába, valamint az épületek külsejére.

 • Nedvességálló lemezlapok, amelyek a fa, kő, tégla, parafa szerkezetét imitálják, nagyon népszerűek az erkélyek, loggiák, villák, kávézók és teraszok, valamint az üzletek kombinált díszítésére.
 • A fürdőszobához és a konyhába szánt laplemezek változatai a kivitelezéshez - csempe vagy fa számára készülhetnek, és a helyiséget közvetlenül a durva javításhoz használják fel: a falak kiegyenlítése nem szükséges.
 • Az ügyfelek véleménye szerint a falpanelek nagyon praktikusak a gondozáshoz, könnyen tisztíthatók és hosszú ideig szép megjelenésűek, teljesen vízállóak, tűzállóak és könnyen felszerelhetők.
 • Ha az egyik panel megsérül, akkor az egész felület lecsatolása nélkül is lecserélhető.
 • Az alacsony ár, kombinálva a díszítőelemek széles választékával, a PVC, a farostlemez és az MDF lapok egyikét képezte a lakossági és az irodaterületek díszítésének egyik legnépszerűbb anyaga.

Kiválaszthatja és megvásárolhatja a típustervezés vagy laplapok opcióit, amelyek hangsúlyozzák otthona belsejét, kedvező áron a boltban.