Legfontosabb > Tervezés

Lap nedvességálló falpanelek - a legjobb az összes panel

A cikkből megtudhatja a nedvességálló lemezpanelek a fürdőszobában. A lapos modulok nagyok. A rack és csempe vastagjai sokkal kisebb területen vannak.

Ez a tény különböző telepítési technológiát eredményez. A lapokat fából készült keretre kell helyezni. A csavarok a csarnok falához csatlakoznak. A modulok viszont folyékony körmökkel vannak rögzítve.

Általános információk

Különböző anyagokból készült lapos nedvességálló panelek méltó alternatívát jelentenek a kerámia burkolatokhoz. Kétségtelen előnyük van - olcsó. A nedvességálló falpanelek a fürdőszobába sokkal kevesebb csempe kerülnek (többször is).

Ugyanakkor kiváló teljesítményt nyújtanak.

A modern építőanyagok piaca minden ízlés és minden kérés esetén paneleket kínál. A költség mellett a nedvességálló lapok sokkal könnyebben rögzíthetők.

A burkolólapok elhelyezése bizonyos mértékű élményt igényel. Gyakran szükség van egy mester szolgáltatására, amely tovább növeli a javítási / belsőépítészeti költségvetést.

A fürdőszobai falburkolatok nehézségek nélkül és készséggel állíthatók le. A cseréhez hasonlóan nincs szükség tökéletesen lapos falra. Maguk is elrejtik a görbületet és a szabálytalanságokat.

Lap nedvességálló falpanelek

Ez az építőanyag ellenáll a biológiai hatásoknak. A lapokat nem kell rothadásnak, penésznek és nedvességnek kitenni. A panelek nem igényelnek komplex ellátást - egyszerű vízzel és szappannal moshatók. Az építőanyagot nem lehet törékenynek és törékenynek nevezni.

Általában ellenáll a fizikai stressznek. Az ilyen panelek tökéletesen megfelelnek a folyosónak és a konyhának. A konyhában üvegfalpanelek is használhatók.

És végül, az utolsó plusz kitűnő megjelenés.

A fürdőszoba szép és szép lesz. A nagyméretű választék az építőanyagok piacán lehetővé teszi a kívánt minta és színtartomány kiválasztását. Segítségével a kád tökéletesen illeszkedik az ötlethez.

Ezek az előnyök segítették a nedvességálló paneleket a népszerűség elérése érdekében, és rendkívül gyakori megoldást jelentenek a belsőépítészet számára.

A nedvességálló falpanelekről bővebb információ a videóról:

Részletesebben vegye figyelembe a fajokat. Az anyag szerint általában három fő típusra oszlik.

A lemezfal nedvességálló MDF lemezek fő hátránya a szintetikus filmből készült vékony védőréteg.

A film megkarcolhat, ha véletlenül megüt, és elveszítheti megjelenésszerű megjelenését.

A PVC műanyag lemezek nehézek.

Ennek eredményeképpen a kötőelemek bonyolultabbak, több fogyóeszköz szükséges, és a munkaerőköltségek emelkednek.

Forgácslap, farostlemez

Az asztalos és farostlemez falitábláit a legjobb megoldásnak nevezhetjük. A két korábbi mínusz a chipboard panelek esetében minimális.

A belsőépítészeti laplemezek a legnagyobb méretűek (legfeljebb 2,5 m hosszúak lehetnek), a szalag és csempe modulok sokkal kisebb méretűek. A nagyméretű lap a legalkalmasabb a tágas szobákhoz, beleértve a fürdőszobákat is.

A lapok használatának nyilvánvaló előnye kisebb ízületek és varratok. A felület simább és simább lesz.

A lemezmodulon a gyártó az egész képet is elhelyezheti, például egy kő alatt, vagyis több részből nem kell összeszerelni, ami ismét javítja a megjelenést.

A világ és az orosz építőanyagok piacán a Georgia Pacific (USA), a KANFOR (Kanada) és a PLAY GEM (Brazília) vállalatok megérdemelték a népszerűséget. De a belföldi partnerek szintén jó teljesítményt mutatnak, áron általában, olcsóbbak lesznek.

A termék megválasztásakor a hardverraktárban figyeljen a zsetonokra, zsibbadásokra és bontásokra. A modulokat a teljes hosszúság és szélesség mentén kell ellenőrizni, és nem csak egyéni szakaszokat.

felszerelés

A telepítés előkészítő szakaszban kezdődik. A helyiség méréséből áll, kiszámítva a szükséges anyagok mennyiségét.

Az európai szabványok szerint a vakolat bármilyen vastagságú bevonatnak nevezhető, amely megoldásból készül, és a kondicionálás után eléri a fogyasztói minőségeket. A linkre kattintva megismerkedhetnek a lakberendezés különböző díszítő vakolatával.

A kéregbogár vakolatot egy különleges mintával különböztetjük meg, amely hasonlít a fához, amelyet a bogárlárvák evettek. Itt minden a kézben lévő alkalmazás technológiájáról szól.

A javítás tervezésekor fontos, hogy ne csak mennyi anyag szükséges a munkához, de mennyi időre van szükség ehhez. Itt megtudhatja, hogy a padló esztrich mennyire szárad.

A laplemezeket a falhoz próbálják megnézni, hogyan lehet a legjobban vágni és illeszteni őket a fürdőszoba meglévő méreteihez.

A szerelés folyamán nem szabad megfeledkeznie a villamosenergia-hálózat alatti helyeknek - jelölje meg és vágja el a helyet a jövőbeli nyílásokhoz, fényforrásokhoz stb.

A szerelési modulok - ládák létrehozása.

A ragasztóanyagon a nagy terület és tömeg miatt nagyon rossz lesz. Ehhez a fadarabokat csavarokkal rögzítik a falra. A sávot speciális megoldásnak kell alávetni a gomba és a penész ellen.

Ellenkező esetben rövid idő elteltével az egész szerkezet elromlik és eloszlik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a keret néhány centiméter (3-4 centiméter) helyet foglal a szobában. A munkaterv kiszámításánál és elkészítésénél szem előtt kell tartani.

Közvetlenül a fa lapokhoz vannak csatlakoztatva a folyékony szögekhez. A ragasztókészítményt felvisszük a keret felületére, nyomjuk meg a modult, nyomjuk le és a ragasztó teljesen megszáradjon. A tömítéseket és a réseket tömítőanyaggal kell lezárni.

A szerszámból szabványos mérőeszközökre, fogyóeszközökre, kötőelemekre, fából készült gerendákra, kirakós játékokra, kézifűrészekre lesz szükség.

következtetés

A nedvességálló panelek legelőnyösebb anyaga a forgácslap vagy a farostlemez. Az MDF-modulok hátránya egy vékony védőréteg, rendkívül könnyű karcolás és károsodás.

A PVC-változat más okból is rossz - a panelek sűrűsége és tömege elég nagy. Ez negatív hatással van a telepítési folyamatra, nagyon erős keretet igényel, ami növeli a munkaerőköltségeket és javítja a költségeket.

Nedvességálló falpanelek a fürdőszobához - amire szükséged van

A zuhanyzónak sajátosságai vannak, ezért a helyiségben használt felületkezelő anyagoknak nagy teljesítményük van. A nedvességálló fürdőszobai panelek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. A magas páratartalom hozzájárul a gomba megjelenéséhez és fejlődéséhez. A gondoskodást különféle vegyi anyagoknak kell végrehajtaniuk, amelyek agresszív környezetet teremtenek. Hogy negatív hatással van számos jól ismert anyagra.

Azonban a panelek formájában vízálló termékek mindennél jobban megbirkóznak látható problémák nélkül. Ezek minőségi és megbízható elemek, amelyek megakadályozzák a nem kívánt problémákat. Ezenkívül a panelek jelentős tömeggel rendelkeznek, ami egyrészt nehezíti, másrészt pedig növeli a hasznos élettartamot. Olyan polimer bevonatokból készülnek, amelyek nem különböznek a zuhanytermek díszítésében használt legdrágább anyagoktól.

Ezek a panelek nem félnek a hőmérsékletváltozástól, valamint a magas páratartalmától. Az ésszerű ár lehetővé teszi, hogy a különböző jövedelmi szinteken élők között stabil népszerűséget élvezhessen. A nedves nedvességálló panelek a fürdőszobában nem különböztethetők meg a zuhany tervezéséhez szükséges drága anyagoktól. Ami a hasznosítást illeti, tulajdonságaik alapján jóval magasabbak, mint a fából vagy természetes kőből készült termékek.

A legtöbb ember felismeri, hogy ezeknek a paneleknek alternatíváknak kell lenniük kerámiák előtt. A modern piac széles skálájú műanyag termékeket kínál. A különböző textúrák, képek, minták és színek pozitív hatással vannak az anyag népszerűségére. Ezzel a változatossággal bármilyen tervezési ötletet testesíthet meg a zuhanyzóban.

erősségek

A falpaneleknek vannak előnyei, amelyeknek köszönhetően megérdemelten népszerűek. Nem véletlen, hogy a kerámia burkolólapok fő helyettesítőjének számítanak. Bár ő az, aki a fürdő fő és tartós anyagának tekinthető. Ezért a falpanelek erősségei már sokat mondanak, még mindig szerepel a lista.

 1. A megfizethető ár lehetővé teszi a panel megvásárlását, még a kis jövedelműek számára is.
 2. A telepítés során keletkező többlet hiánya miatt a termék nagyon vonzó a tisztaság szempontjából.
 3. Az antibakteriális tulajdonságok lehetővé teszik a fürdő használatát a rendeltetésszerű célokra, és nem a penész elleni küzdelemre.
 4. A hibák elrejtése és a kommunikáció is előnyt jelent.
 5. Jelenik meg a fali modellek világításának telepítési lehetősége is.
 6. Számos választási lehetőség a piacon nagyon népszerűvé teszi a termékeket a tervezők körében.
 7. A falfelületek fő jellemzője a nedvességállóság.

Ma a hazai piac sokféle műanyag terméket kínál. A falpanelek számos különböző változatban használhatók a fürdőszobában. Tulajdonképpen a teljesítmény szempontjából ugyanolyan szinten vannak, de a funkcionalitás és a megjelenés tekintetében teljesen eltérőek.

lap

A levélmodellek nagyon nagy darabok. Különbözőek, elsősorban a méretükben különböznek egymástól, de nagyon egyszerűen telepíthetők. Általában egy már alkalmazott mintához vagy képhez használják őket. A lap termékek kiváló minőségű anyagok, amelyek ellenállnak a fokozott páratartalomnak, a hőmérséklet változásának.

Általában a laplemezeket a legnehezebb, operatív szempontból telepítésre használják. Gyakran ez egy konyha vagy egy fürdőszoba, amely lehetővé teszi a helyadatok biztonságos védelmét. A lemeztermékek előállításához használt fő anyag a farostlemez alapanyaga. Hozzáadnak eukaliptusz adalékanyagokat, amelyek természetes gyantákat, illóolajokat és egyéb természetes összetevőket tartalmaznak.

Ez lehetővé teszi, hogy védő impregnálással a laplemezek nagy szilárdságot és tűzállóságot biztosítsanak. Ezenkívül a lemeztermékek előállítása PVC anyagból engedélyezett. Ebben az esetben ez egy speciális, közepes méretű műanyag lap. Az így kapott modell nagyon kényelmes a szállítás és a telepítés során. A szerelés során teljesen kis számú ízület és varrás érhető el. Ez pozitív hatással van nem csak a zuhany megjelenésére, hanem a teljesítményére is.

Ezenkívül a falpaneleket védő impregnálással kezelik, amely védi őket az agresszív környezet hatásaitól, amelyek tisztítószerek használatakor keletkeznek. Külön figyelmet érdemel, hogy speciális impregnálások védik az anyagot a kiegészítő terheléstől és a karcolások megjelenésétől a lap felületén. A termék élettartama 10 és 15 év közötti lehet.

szárny

A fürdőszoba befejeződéseként használt falpanelek következő típusa egy rack. Ezeket a termékeket nagy nedvességállóság jellemzi a fa- vagy műanyag béléssel szemben. A hazai piac meglehetősen széles skálájú rack modelleket kínál. Könnyedén felveheti a különböző színeket és árnyalatokat. Ez lehetővé teszi, hogy még egy nem feltétlenül zajtalan zuhanyt is készítsen egy kicsit eredetiségnek és esztétikának.

Az ilyen anyag tökéletesen illeszkedik egy olyan helyiségbe, amely nagymértékben nem tér el egymástól. A rack-termékek az utat, személyesen és kényelmesen teret nyernek a térben, vizuálisan megnövelve azt. A vizuális hatás miatt a mennyezet magassága növekszik, és ha érdekes mintákat választasz, eredeti zuhanyozást kaphatsz. A szerkezet felépítése speciális ragasztó, valamint záróelemek és csavarok segítségével történik.

csempe

A panelek befejezése a modellektől függően különböző módon történik. Például a burkolólapok egymásra rakódnak. Ezek a panelek a legmodernebb anyagokból készülnek. A műanyag alapanyagokat leggyakrabban használják, és négyzet alakúak is. A fali felületre a zuhanyzóban helyezkednek el. Ezenkívül ezek a termékek sikeresen felváltják a bevonatot mozaik, természetes kő, fa, dekoratív vakolat, valamint egyéb anyagok formájában.

A keret felhelyezése előtt alapos felületkezelést kell végezni. Megfelelően fel kell készülnie a cseréptermékek telepítésére, különben a tartó végül lógni kezd. Ez vezet a szerkezet deformációjához, valamint a mikroorganizmusok reprodukciójához kedvező feltételek kialakulásához.

A szoba díszítésére különféle tervezési technikákat alkalmazhatunk, például geometriai formák formájában.

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Fürdőszobai panelek - fal és nedvességállóság, PVC, fotó és videó felszerelése

A cikk a fürdőszobákra vonatkozó paneleket tárgyalja - a fal nedvességálló lehetőségeit és a főbb különbségeket a más típusú felületektől. Megjeleníti a legnépszerűbb anyagokat és gyakorlati tanácsokat a választásról és használatukról.

Nedvességálló fürdőszoba panelek

Az olvashatóság érdekében a cikk a következő részekre osztható:

 • Az első rész feltárja a panelek közötti különbséget és a legnépszerűbb anyagokat
 • a második rész gyakorlati tanácsokat tartalmaz a fürdőszobai panelek kiválasztására vonatkozóan;
 • A harmadik rész a PVC panelek telepítésének mesterkurzora, amely a legnépszerűbb hibákat tartalmazza.

tartalom

Különbségek a többi kivitelezéstől

A panelek lapos PVC lapok, préselt faforgács vagy parafa. A felületi réteg víztaszító felület, különböző festékek és minták alkalmazásával.

A műanyagfeldolgozás és a lézeres gravírozás következtében a nedvességálló falpanelek szinte megkülönböztethetetlen megjelenést jelentenek a hagyományos cserép vagy egyéb anyagok tekintetében. előnyei:

 • alsó faligény;
 • nagy sebesség;
 • alacsonyabb költségek.

A panelek elhelyezésének legmegfelelőbb és legnépszerűbb módja egy előre elkészített profilkerethez csatlakozik. Keretek építésénél a mögötte lévő falburkolat nem feltétlenül fontos - teljesen átfedi a szemet.

A panelek nagy mérete miatt a munka sebessége többször gyorsabban megy. Ha az építési keretszerkezetet használják, akkor nem kell további szinten felépíteni őket - az egyenletes keret miatt már igazodnak. Ha a munkát a falon végezzük, az összehangolás sokkal gyorsabb, mint az egyedi csempék vagy egyéb anyagok.

A költségeket a költségek határozzák meg, a panelek pedig jóval alacsonyabbak. Az MDF és a PVC az egyik legolcsóbb anyag a befejeződéshez, ami nem igényel speciális előkészítést.

Fali vízálló panelek a fürdőszobákhoz - osztályozás

A fejezet a fürdőszobák nedvességálló paneljeinek osztályozását mutatja be. A falfestéknek különleges követelményeknek kell megfelelnie, mert a fürdőszoba fokozott nedvesség forrása - ebben a hőmérséklet szinte mindig átlagon felüli, nagy mennyiségű nedvesség és nyitott vízforrások.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a főbb anyagokat, amelyek további feldolgozás és előkészítés nélkül használatosak.

PVC panelek - egyszerű és olcsó

Fürdőszoba pvc falpanelek klasszikus fajták, amelyek készült polivinil-klorid. A polivinil-klorid egy alacsony tömegű toxicitással, vízállósággal és nagy szilárdságú műanyag. Korábban a panel különféle színű monoton lapok voltak, az azonosított textúra nélkül.

A drága belső térben

A technológiák lehetővé teszik különböző felületek - fa, cserép vagy kő utánzását. Általában a lapok formájú tényezőkkel vannak előállítva, olyan rendszerrel, amely összeköti az egyes sávokat, amelyek hasonlóak az iparvágányhoz vagy a béléshez. Bármelyik tárolóban számos különféle tartozék áll rendelkezésre.

MDF használata

MDF egy közepes sűrűségű faforgácslap. Használata a fürdőben megengedett a laminált bevonat miatt - védi a fát a nedvességtől.

Részleges MDF panelek

A PVC-hez képest az MDF számos előnnyel jár:

 • nagy erő. Az MDF viszonylag tartós anyag, és mind a falfelületek, mind a padlófelületek létrehozására alkalmas. Ehhez kevesebb támogatást igényel, ami megbízhatóbbá teszi használatát;
 • A hagyományos textúrájú MDF-t különböző színek festik;
 • gyakran használják a fürdőszobai falak alapjául - különösen akkor, ha nincsenek ott. Ez egy meglehetősen erős hang- és hőszigetelő bevonatot hoz létre.
MDF a fa alatt

A fő hátrány, amely majdnem teljesen kizárja a fürdőszobában használt előnyöket, a hidrofilitás. A forgács könnyen felszívja a vizet és egy tartós bevonattal olyan idővel, mint amikor a lemez teljesen elromlik. Kerülje ezt a védett területek további lefedettségével és teljes elszigetelésével.

Parafa panelek

A Cork egy különleges, sűrű faanyag, amelyet a mag mellett lévő rétegből nyernek. Megjelenésében kissé hasonlít a gumiból és a fából. A Cork ellenáll a nedvességnek és kellemes megjelenésű, mert gyakran használják a díszítéshez.

Parafa a fürdőszobában

A parafa panelek fő előnyei a következők:

 • természetes megjelenés és alacsony toxicitás. A cork természetes elemekből készül, mert a legtermészetesebb megjelenésű. Alacsony toxicitás ugyanazon tulajdonság miatt - nem káros anyagokat bocsátanak ki;
 • vízálló A nagy mennyiségű pórusszel ellátott parafa párnák megtartják a nedvességet, de a parafa sem összeomlik;
 • jó hőállóság.
Nagyszerű kombináció

A hátrányok közé tartozik a magas költség - kb. 1000 rubel / négyzetméter a fürdőszobában, de a megjelenés és a hatékonyság meghaladja a hátrányt. A második hátrány - egyes panelek elég könnyen törnek.

Összehasonlító táblázat

A táblázat a fürdőszobák nedvességálló paneljeinek fő jellemzőit mutatja be. A falburkoló anyagokat a következő tulajdonságok jellemzik:

Lemez- és lemeztípusok falra, padlóra és mennyezetre

Lemez- és lemeztípusok falra, padlóra és mennyezetre

Milyen típusú lemezek léteznek az építési, javítási és bevonati falak, padlók és mennyezetek számára? Jellemzői, előnyei és hátrányai. Ha például vázszerkezeteket készít, az ilyen házak tartóssága és megjelenése közvetlenül függ a beltéri és külső burkolatokhoz használt panelekhez. Továbbá a befejezett vagy hőszigetelő réteg (szendvicspanel) használata jelentősen csökkenti az előre gyártott ház már rövid gyártási időszakát.

A forgácslapot a faforgácsok forró préselésével, kötőkötésű termoaktív gyantákkal készítik, amelyek a chip súlyának 6-18% -át teszik ki. A gyanták környezeti szempontból nem biztonságosak, mert ártalmas formaldehidet tartalmaznak az emberek számára. Az anyag tartalma szerint a forgácslap az E1 és E2 osztályokra oszlik. Az E1 osztály környezetbarátabb, páros gyermek bútorok gyártásához is használható. A teljesen bélelt faforgácslemezek nem károsítják az egészséget, csak a nyitott élek káros hatással bírnak. Az új technológiák lehetővé teszik a Super E osztályú lemezek gyártását, amelyeket minden egészségügyi szabvány biztosít. Általában véve az anyag meglehetősen nagy sűrűsége, alacsony költségű és egyszerű feldolgozása. DSP falak, tetők, válaszfalak, padlóburkolatok, a linóleum és a szőnyegek alapja.

Forgácslap forgácslemez

A forgácslap előnyei:

 • széles színek, minták, vastagság;
 • könnyen feldolgozható;
 • szerkezeti homogenitás.

Hátrányok forgácslap:

 • a csavarokat és a körmöket rosszul tartja, különösen az összeszereléskor;
 • nedvességre veszélyeztetett;
 • tartalmaz karcinogén anyagokat (például melamin).

Közepes sűrűségű fa deszka vagy száraz préselt farostlemez. MDF angol nyelvből (közepes sűrűségű farostlemez). Faforgácsból készül, liszttel őrölt száraz préseléssel, magas hőmérsékleten és nyomáson, a természetes faanyagban lévő lignin anyag hozzáadásával. A lignin ezt az anyagot környezetbarát, és a gomba- és mikroorganizmusokkal szemben ellenálló. Az MDF lemezek vastagsága 3-30 mm, laminált műanyag, lakkozott vagy furnérozott. A nedvességállóság és a mechanikai jellemzők tekintetében az MDF a természetes fa és forgácslap felülmúlja. Az MDF is 2-szer erősebb és jobb csavarokat tart. Az MDF-t helyiségek díszítésére használják, például falpanelek vagy laminált padlóburkolatok formájában, bútorok, hangszóróházak gyártásában. Az MDF homogén szerkezetű, könnyen kezelhető, nagyon tartós.

MDF közepes sűrűségű vagy száraz nyomólemez

Az MDF előnyei:

 • tűzállóság;
 • biostabilitással;
 • nagy szilárdság;
 • jobb, mint a forgácslap tartja a csavarokat;
 • a nedvességállóság nagyobb, mint a forgácslap;
 • széles szín- és mintázati tartomány a film és a furnér bevonat miatt.

Az MDF hátrányai:

 • éget a mérgező füst kibocsátásával;
 • a lemezek feldolgozása és vágása során keletkező porszerű fűrészpor káros az egészségre.

Gipszkarton (gipszkarton)

Az egyik legnépszerűbb anyag a falak, mennyezetek és padlók, a belső válaszfalak és még a díszítőelemek, például a boltívek, oszlopok, gömböcskék, többszintű mennyezetburkolatok stb. Kiegyenlítésére. A gipszlapok fő összetevője a gipsztöltő, és ez számos építőanyag pozitív tulajdonságát meghatározza. Tehát a gipszkarton kémiailag inert, savassága megközelítőleg megegyezik az emberi bőr savasságával, nem tartalmaz és nem bocsát ki káros vegyi anyagokat káros hatással az emberre. A standard lemez 93%, dihidrátgipszből, 6% kartonból készült, és 1% felületaktív anyagból, keményítőből és nedvességből áll.

Így a panelek törékenysége megnehezíti a szállítást, a be- és kirakodást. Ugyanezen okból a gipsz nem képes ellenállni a jelentős fizikai igénybevételnek, és nem javasolható a padlók szintjének kiegyenlítésére. A felfüggesztett gipszkarton mennyezetek legfeljebb 4 kg négyzetméterenkénti súlyt képesek ellenállni, míg a feszített mennyezetek egy egységnyi területenként több mint 100 kg terhelést hordozhatnak.

Egy változat vagy modern módosítása egy egyszerű gipszkarton festett vagy laminált gipszkarton, gipsz-vinil vagy gipsz színű gipszkarton, vinil bevonat. Lényegében egy olyan új anyag, amely kezdetben exkluzív megjelenésű, széles választékkal. Belső falburkolatokhoz, ablakpárkányok varrásához, válaszfalak, kirakatok és kiállítási állványok készítéséhez további befejeződés nélkül.

Laminált gipszkarton, gipsz-vinil vagy gipsz színű gipszkarton, ragasztva vinil bevonattal

Ezek a környezetbarát, nem tűzveszélyes panelek egy gipszkarton, amelyeket mindkét oldalról egy különleges kartonlap ragaszt. Ezek tökéletes geometriát használnak, és a belső válaszfalak és burkolatok mennyezetére használják. 2700 (3000) x 1200 x 12 mm-es lapokba szállítva. Speciális minőségű gipszkarton nedves (fürdőszoba) és tűzveszélyes (fal a kandalló) helyiségek állítják elő. Ezeket "jel" színekben festették - vörös és zöld. Gipszkarton és magas hajlékonyság (vastagság: 6 mm, szélesség: 900 mm) a lekerekített falak fedésére. A gipszkarton alapján a szendvicspanelek hőszigetelő poliuretán habréteggel készülnek (legfeljebb 50 mm-ig). Ezeket a külső falak belső burkolatára már használják további szigetelés és páragát nélkül. Ez jelentősen csökkenti az építési időt.

A gipszkarton előnyei:

 • környezetvédelmi és egészségügyi biztonság;
 • könnyen feldolgozható: vágva, fúrva;
 • nem ég, de jelentős fűtési összeomlások esetén;

Hátrányai gipszkarton:

 • alacsony szilárdságú, törékenység;
 • még nedvességállóbb a nedvességgel szemben;
 • nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet és a jelentős hőmérsékletcsökkenést;
 • csak belsőépítészetre alkalmas.

Gipszkarton

A gipszkartonok praktikusak, modernek és környezetbarát anyagok, mivel a természetes gipszből származó mérgező anyagok használata nélkül készülnek, ami nem vezet elektromos áramot és nem szaga. A gipsz vakolat megfelel az összes tűzvédelmi követelménynek. A gipszkarton, a gipszcsík (GWP) a főbb anyagok a válaszfalak, álmennyezetek, különböző díszítőelemek tervezésében. A mennyezetek, falak, a "varrás" a kommunikációs rendszerekhez. A gipsz vakolat vízálló és szabványos. Normál páratartalmú épületekben használt szabvány. A nedves helyiségekben a hidrofób adalékokat tartalmazó lemezek vannak. Az ilyen lemezeket könnyen megkülönböztethetik jellegzetes zöld színük.

Gipszkarton gipszkarton (GWP)

A gipszkarton előnyei:

 • környezetvédelmi és egészségügyi biztonság;
 • könnyen feldolgozható: vágva, fúrva;
 • Kis éghető anyag, gyúlékonysági osztály G1
 • viszonylag olcsó.

A gipsz hátrányai:

 • alacsony szilárdságú, törékenység;
 • még nedvességálló fajták a nedvességhez.

Gipszszál

A gipszkarton (GVL) egy modern, környezetbarát homogén anyag, kiváló műszaki jellemzőkkel. Ezt gipsz és cellulóz hulladék papír keverékének szárazon történő préselésével állítják elő. Fizikai tulajdonságai szerint a gipszrost lemez egy viszonylag tartós, szilárd anyag, amely híres tűzálló tulajdonságairól.

A gipsz lap sokoldalúsága miatt igen széles körben elterjedt az építőiparban. Beltéri válaszfalak, padlóburkolatok, álmennyezetek, falburkolatok és szerkezetek tűzvédelmére használatos. A padlóburkolat alapjainak összeszerelésére szolgáló padlóburkolat, valamint a burkolattal ellátott padlóburkolat GVL a burkolatokkal, például a fafelületekkel, és ezáltal a tűzállóság növelésével népszerű. Az alkalmazási területtől függően a gipszrost lemezek kétféleképpen oszlanak meg: GVLV (nedvességálló) és GVL (közönséges).

Gipszrost lemez. Padlóburkolat

A gipsz lap előnyei:

 • A GVL a GKL-hez képest könnyebb átadást tesz lehetővé bármely irányban, mivel összetételük egyenletes;
 • Magasabb szilárdság a cellulózszál erősítése miatt;
 • Fokozott zajszigetelés.

A gipszlapok hátrányai:

 • Kevesebb tartós, mint a GCR;
 • Kevésbé igazított a belsőépítészetnél, mint a gipszkarton;
 • A festés előtt előkezelésre van szükség.

Cement forgácslapok

A cementkötésű forgácslapok (DSP), ideális anyag a váz és a válaszfalak burkolásához nedves és tűzveszélyes helyiségekben, jó alapozás minden padlózat számára. Kemény és sima felületű, vakolva és csempézett, fűrészporral fűrészelve, éghetetlen, nedvességállósággal és hőmérséklet-ingadozással szemben. 3600 x 1200 x 10 (12, 16, 20 és 26) mm-es lapokba szállítjuk.

furnér

A rétegelt lemez az egyik leggyakoribb anyag, amelyet széles körben használnak az építőiparban. A rétegelt lemezeket több réteg hámozott furnér ragasztásával állítják elő fenol-formaldehid gyantákkal. Ebből a célból általában nyírfából vagy tűlevelű furnérből áll, amely kis vastagságú. E fajok kiválasztása az erdők széles körű elterjedésének köszönhető: Európában, Új-Zélandon és néhány más országban tölgy, juhar, gyertya és még körte széles körben használják különböző fajtájú rétegelt lemezek előállításához. A furnér ragasztását magas hőmérsékleten nyomás alatt végezzük. A kapott lemezeket lehűtjük, és egy rövid függöny után 10 vagy 20 darabos csomagolásban gyűjtjük össze.

A rétegelt lemez előállításához használt faanyagtól és ragasztóktól függően az alábbiak szerint osztályozható:

 • magas nedvességállóságú rétegelt lemez (FSF)
 • átlagos nedvességállóságú rétegelt lemez (FC)
 • Bakelizált rétegelt lemez (BF)

Rétegelt lemez - laminált rétegelt lemez egy vagy mindkét oldalon papír-gyanta bevonattal. Ez a bevonat hatékonyan megakadályozza a nedvesség behatolását, rendkívül ellenáll a kopásnak és a penész és gombák kialakulásának, ellenáll a korróziónak és a pusztításnak. A laminálásnak köszönhetően ez a fajta rétegelt lemez nagyon népszerű. A laminálás segítségével szinte bármilyen mintát vagy utánzást alkalmazhat: tölgy, nyár, juhar, nyír, dió, fenyő és vörösfenyő.

Előnyei a rétegelt lemeznek:

 • nagy szakító- és hajlítószilárdság;
 • tökéletesen fűrészelni, fúrni és lezárni mind a körmöket, mind a csavarokat;
 • viszonylag olcsó anyag.

A rétegelt lemez hátrányai:

 • a furnér ragasztására használt gyanták meglehetősen nagy koncentrációjú fenolvegyületeket tartalmaznak;
 • éghetőséget;

Orientált sodrony tábla

OSB - OSB), amelyet a 0,7 mm vastag, de legfeljebb 140 mm hosszú, nagy nyomáson és hőmérsékleten történő kisütés módszerével állítanak elő kis mennyiségű ragasztó gyantával. Az OSB lemezek 3-szor erősebbek, mint a forgácslap és az MDF lemezek, mivel a csipek hosszirányban vannak elhelyezve a külső rétegekben és keresztben a belső rétegekben. Ilyen szilárdsággal az OSB nagyon rugalmas anyag, és tökéletesen használják az építési és befejező munkákban. Különböző vastagságú OSB lemezek (6-tól 30 mm-ig) padló, mennyezetek, falak, durva padlók, zsaluzat, falpanelek, kerítés és összecsukható kivitel. A padlón a laminátum alatt általában a legvékonyabb lemezeket használják - 6 és 8 mm vastagságúak, 10 mm-nél nagyobb vastagságú szerkezeteknél és zsaluknál. Az OSP-3 ez a tartósabb anyag, amelyet alacsony emelkedésű konstrukcióban használnak magas páratartalmú körülmények között. Az eredeti textúra miatt az OSB kedvenc anyaga a belsőépítészek és formatervezők körében. Az OSP-től meglehetősen látványos kialakítású a mennyezet vagy elemek a beépített bútorok vagy a falak.

OSB Oriented Strand Board

A hagyományos OSB lemezek mellett OSB hornyos is van - egy lemez, amelynek végei két vagy négy oldalán hornyolt hornyos végekkel vannak ellátva.

OSB hornyolt lemez megmunkált végekkel horony - fésű

A PCA előnyei:

 • az egyéb használt lemezekhez viszonyítva;
 • a nedvességállóság nagyobb, mint a forgácslap és a gipsz;
 • széles mérettartomány;
 • olcsóbb forgácslap;
 • a csavarokat jól tartja, még csavarozáskor is.

A PCB hátrányai:

 • a felépítés heterogenitása miatt rosszabb, mint a forgácslap;
 • az OSB vágásakor felszabaduló por feldühíti az orr és szem nyálkahártyáját.
 • formaldehidet, különösen sok nedvességálló lemezét tartalmazza.

Üveg magnézium lap

Az üveg-magnézium lemez vagy üvegmagnesit lemez (SML) fehér, üvegszállal megerősített, 40 százalékkal könnyebb, mint a GFL, rugalmas, tartós, tűzálló, nedvességálló. A megerősítő üvegszálas hálónak köszönhetően az MSS akár három méter sugarú sugárral is hajlítható. Ez a minőség lehetővé teszi egyenetlen felületeken való alkalmazását. Magas nedvességállósága lehetővé teszi magas páratartalmú helyiségekben való alkalmazását. A lemez elülső oldalán bármilyen felületkezelő anyag ragasztása megengedett. A lemez vastagsága 6 mm, képes visszatartani a tűz 2 óra, képes ellenállni a hő akár 1500 fok. Lemezvastagság: 3-20 mm.

Az üveg-magnézium lemez (SML) egy magnezit és üvegszálas alapú univerzális lapkiképző anyag. A gyártási technológia és az anyagösszetétel olyan tulajdonságokat ad, mint a rugalmasság, az erő, a refrakter és a nedvességállóság. Jellemzői lehetővé teszik, hogy egyenetlen felületeken alkalmazzák, és csökkenti a laptörés lehetőségét a telepítés és az áthelyezés során. Ezenkívül ez az anyag környezetbarát, nem tartalmaz ártalmas anyagokat és az azbesztet, nem melegíti fel a mérgező anyagokat sem. A gipszkartonhoz képest az MSS-Premium osztály lassan égő anyagokhoz (NG) tartozik.

Az üveg-magnézium lap hatóköre rendkívül magas. A gipszkartonon kívül födémeket, falakat és belső válaszfalak is készíthetők. Ezenkívül az üveg-magnezit lemezek segítségével a házak és házak külső homlokzatai is befejezhetők. Az SML egy megbízható alapja bármilyen finomításnak. Az új anyag ideális zuhanyzóra, szaunákra, úszómedencékre - mivel az üveg-magnéziumlemez képes ellenállni a magas páratartalomnak, hőmérsékletváltozásoknak és tüzet. Különböző típusú kendők, festékek és ragasztók alkalmazhatók az MSS felületére. Ragaszthat tapéta, alumínium-kompozit panelek, furnér, műanyag, kerámia, üveg vagy tükörlapok.

A lapok elülső (sima) felületét festés, tapétázás, laminálás és különböző típusú díszítő textúrák alkalmazásával tervezték előzetes, végleges spatulák nélkül és az anyag teljes felületének felhordása céljából. A lapok hátsó (durva) felülete erős tapadásra van tervezve, amikor ragasztja a darabot és díszítő anyagokat (kerámia vagy csempe, furnér stb.), Vagy maga az anyag a falakon és a padlón, ragasztva a lapokat. Az MSS szerelhető egy fémszerkezetre és fából is. És közvetlenül a zárt szerkezetű ragasztóanyaggal is.

A szokásos üveg-magnézium lemezek mellett a közelmúltban laminált üveg-magnézium lapok, amelyek eltérő mintázata és a külső bevonat vastagsága, gyakrabban jelennek meg.

OSS üveg magnézium lap, üveg magnezit lap vagy üveg magnezit

Az üveg magnezit előnyei:

 • Nedvességállóság - nem alakul deformálódás, nem duzzad és nem veszíti el tulajdonságait;
 • Tűzállóság - a magnezit panelek nem éghető anyagok;
 • Jó hangszigetelés - A 12 mm-es hangszigetelő panel megfelel egy tizenkét milliméteres gipsz lapnak vagy egy 150 mm vastag téglafalnak négy rétegében;
 • Nagy szilárdság és rugalmasság - hajlítható görbületi sugár 25 cm és 3 méter között;
 • Könnyebb, mint a hasonló fa- vagy vakolatlemezek;
 • Alacsony hővezetés, kiegészítő szigetelésként használható;
 • Külső és belső dekorációhoz is használható.

Az üveg magnezit hátrányai:

 • Törékenyebb, mint a gipszrost;
 • Az ízületek kitöltésekor vegyszeres ragasztókra kell kendőt használni.
 • A tulajdonságok jelentősen eltérnek az MLS gyártójától és osztályától függően.

Farostlemezek

A farostlemez egy lemezes anyag, amelyet speciális faszerkezet (fa gyapjú) és szervetlen kötőanyag (magnézium kötőanyag) nyomásával állítanak elő. A szálakat a fafeldolgozó ipar hulladékából nyerik, a faérintkező gépeken végzett feldolgozás eredményeként. A farostlemezek egyik előnye kis térfogatú tömeg. A farostlemez tűzálló: a forgácsokat cementtel impregnálják, és ha tűz van kitéve, csak a korom keletkezik. Az anyag lehetővé teszi a különböző befejező lehetőségeket, könnyedén vágható bármilyen struktúrához a szegek, csavarok, tüskék segítségével.

A farostlemezlemezek nem éghető, biostabil anyagok, amelyeket hőszigetelő, szerkezeti hőszigetelő és akusztikus anyagokként használnak az épületek és szerkezetek épületszerkezeteiben, amelyek relatív páratartalma nem több, mint 75%.

A szokásos farostlemezlemezeket 3-5 mm vastagságban állítják elő, szürke cementet használva, mint adszorbeáló anyag. Ezeket a lemezeket különféle hőszigetelésekhez használják, az eszköz tetővel és vakolt válaszfalakkal. Az akusztikai lemezeket általában finom gyapjúból készítik (0,75-2 mm), ami javítja a megjelenésüket, nem zárja le semmilyen módon, és a színekkel összhangban álló színeket is szürke helyett magnezit vagy fehér cement alkalmazásával készült. A kompozit farostlemez panel két vagy három rétegű, hőszigetelő anyagból álló középső réteggel, például merev habmal vagy ásványi rosttal (ásványi szilikát gyapjú). A középső réteg vastagsága általában 15 és 140 mm között van, bár a farostlemez külső rétegeinek vastagsága 5-20 mm. Ebben az esetben a hőszigetelés szintje jelentősen megnő.

A farostlemezek előnyei:

 • Egyszerű telepítés;
 • Jó szigetelés;
 • Mechanikailag erős;
 • Széles díszítő lehetőségek;
 • Jó nedvességállóság és tűzállóság;
 • Hangszigetelés;
 • Higiénia, ártalmatlanság az emberi egészségre és a környezetre;
 • Ne dobja el a rágcsálókat és a rovarokat, ne rothadjon.

A farostlemez hátrányai:

 • Alacsony hajlítószilárdság;
 • Jelentős súly.

Engedjen meg véleményt a cikkre, ha van valami az anyag kiegészítéséhez. Ha hibákat vagy ellentmondásokat találsz. Talán ismersz olyan hasonló anyagokat, amelyek nem szerepelnek ebben a cikkben?

OSB tűzálló mosdó Moszkvában

  Bolderaja Egger Glunz Kronopol Kronoszpán Kalevala Kalevala KronospanNLK Standard
  1220x2440 1250x2500 1250x2800 1250x3200 2440x1220 2500x1250 2500x600 2500x675 2800x1250
  Oroszország Németország Fehéroroszország Lettország Lengyelország USA Kína
  Nem készpénzes fizetés Készpénzfizetés Kézbesítési készpénz
 • Helyezzük a banneret
 • Fizetett csomagok összehasonlítása
 • Webhely-értékelések
 • Kérelem alkalmazások
 • A tartalom jelentése
 • Írjon az impulzusárazásba

Hírek Jekatyerinburg, BLIZKO.ru, I Vásárlás Jekatyerinburg

123060, Moszkva, 1. Volokolamsky Prospect, 10, +7 (499) 705-93-10

Nedvességálló forgácslap - forgácslap mérete és ára

A forgácslap népszerű változata a modern, természetes anyagnak, amely az építőiparban, a befejező munkákban és a bútorgyártásban is alkalmazható. A nedves környezetben történő felhasználásra szánt termékek gyártásánál használjon különleges célú termékeket. Különböző méretű és sűrűségű, nedvességálló forgácslapok segítenek megoldani a falak, mennyezetek kiegyenlítésének problémáját, a padló aljának előkészítését és száraz esztrich létrehozását.

A lemezes forgácslemez egy vagy több rétegből álló kompozit lemez. A gyártási folyamat a különböző faanyagok hulladékainak meleg préseléséből áll, amelyek szintetikus kötőelemeket használnak. A nedvességálló lemezre a karbamid melamin gyantákat választják. Javítják az egyes részecskék tapadását, ami hozzájárul a duzzanat jelentős csökkenéséhez a megnövelt nedvességtartalmú környezetben.

Annak érdekében, hogy egyszerűen meghatározhassuk a nedvességálló termékeket megjelenésük révén, valamint hogy javítsák a víztaszító tulajdonságokat, tartalmaznak paraffin emulziót. A jellegzetes zöld szín jól látható a vágáson.

faj

A nedvességálló anyag geometriai méreteit standard dimenziós értékeket tartalmazó szabályozási dokumentumok szabályozzák. Általában 1830 és 2440 mm hosszúságú lapokat készítenek. A termékek szélessége - 600 vagy 900 mm. A vastagság változó - 12, 16, 22 mm.

A forgácslemez általános osztályozását számos hagyományos jelzés alapján végezzük:

1. A rétegek száma - egy vagy több;

2. sűrűség - átlagosan 550-750 kg / m 2;

3. préselési módszer - lapos vagy extrudáló nyomás;

4. fizikai és mechanikai tulajdonságok - kiváló hajlítási szilárdság, deformáció, görbület;

5. a külső réteg szerkezete - a szokásos, finom és durva szemcsézett felület;

6. megjelenés - zsetonok, repedések, foltok és más károk jelenléte;

7. a felületkezelés mértéke - polírozva vagy sem;

8. Formaldehid kibocsátás - 100 g száraz forgácslap mérgező gáz tartalma;

9. vízállóság - a deformáció mértéke vízbe merülve;

10. Tűzállóság - égésgátló kezelés.

A fogyasztói minőség javítása és a szerelési munkák megkönnyítése érdekében a forgácslapot mindkét oldalon egyenletesen hornyolták. Ennek eredményeként a lemezeken hosszanti kiemelkedések és hornyok jelennek meg az elemek feszes és sima összekapcsolásához. Ennek köszönhetően bármely személy kezelheti a telepítést további eszközök használata nélkül.

A nedvességálló forgácslemezek széles körű használata számos előnnyel jár:

 • magas fokú környezeti tisztaság;
 • erősség, megbízhatóság;
 • egyszerű összeszerelés, bontás, szerkezet visszaállítása;
 • alacsony súly, az elemek racionális mérete;
 • munka- és anyagköltségek megtakarítása;
 • minimális időbeállítási felületek;
 • kiváló hővezető képesség;
 • javított hangszigetelés;
 • megfizethető költség.

Nedvességálló, hajtogatott faforgácslapok hatóköre

Chipboard anyag ajánlott vásárolni a szobák alacsony páratartalommal: konyhák, fürdőszobák, folyosók, erkélyek és loggiák. Ez a tökéletes választás nagy területekre.

1. Falak. A sima lemezek ideálisak a felületek kiegyenlítésére és felmelegítésére. Ez egy nagyszerű alap minden befejezéshez.

2. Mennyezet. A fa lapok méltó alternatívát jelentenek a mennyezet gipszkartonhoz.

3. Paul. Nedvességálló nyelv és horony anyagot használnak a padlóburkolat alatt tervezett alapkészülékben. Lehetőség van egy úszó padló, egy száraz csapat szigetelésére a szigeteléshez, egy töltőalap aljzatához.

4. Tetőfedés. A nedvességálló lemezek pozitív tulajdonságainak kombinációja lehetővé teszi hornyolt termékek használatát a tetőszerkezetben.

5. Az Alapítvány. A forgácslemez víztaszító tulajdonságait a kivehető zsaluzat építésénél használják.

A nedvességálló termékek magas színvonala és a megfizethető ár lehetővé teszi a forgácslap használatát a következő célokra:

 • bútorgyártás, belső kerítések, válaszfalak;
 • dobogók építése kereskedelmi helyiségekbe és kiállítótermekbe,
 • kis építészeti formák, raktárak, menedékhelyek, ideiglenes menedékhelyek építése;
 • A sportlétesítmények alapja a terheléses teniszpályákkal, futópályákkal, sportpályákkal.

A forgácslapot olyan helyiségekben használják, amelyekre a megnövekedett egészségügyi követelmények vonatkoznak. Például a lakóépületekben, a gyermekotthonokban, a kórházakban, a vendéglátásban és a kereskedelemben.