Legfontosabb > Tartozékok

PVC csempe a fürdőszoba falak: az előnyeit és hátrányait + Például telepítés

Néhány évtizeddel ezelőtt a cserép a legkedveltebb fürdőszobai befejező anyagnak számított. De ma a modern technológiák méltó alternatívát kínálnak - egy polivinil-kloridból készült csempe. Mi a PVC panel a csempe alatt a fürdőszoba, hogyan kell kiválasztani és telepíteni őket, vessünk egy közelebbi pillantást.

A PVC csempék és fő típusai

A falon lévő fürdőszoba PVC burkolólapja egy többrétegű panel, amelynek profilozott perforált alapanyaga van belsejében, és egy laminált bevonat az első oldalon. A polimert nagy nyomás alatt dolgozzák fel, ezzel megkönnyítve a munkadarabot.

A panelek külsejére dekoratív mintázatot alkalmaznak laminálással vagy termikus nyomtatással. Fényes vagy matt lakk védő réteggel van bevonva, amely megvédi a képet a kopástól és eltömődéstől.

Ez a többlépcsős kezelés biztosítja a polimer bevonat mechanikai károsodással és UV sugárzással szembeni ellenállását, és növeli antisztatikus tulajdonságait.

A kép az elülső oldalon nagyon változatos lehet. Érdekes megnézni azokat a termékeket, amelyek elülső oldala különböző textúrákat imitál: márvány, cserép, fa.

A PVC bevonatú felülete szép és vonzónak tűnik. A különböző textúrák és színek lehetővé teszik, hogy bármely belső kialakításhoz válasszon lehetőséget.

A céltól függően a PVC panelek kétféleképpen oszlanak meg:

 • Fal - a megnövekedett szilárdság és a mechanikai terhelés ellenálló képesség jellemzi. A műanyag vastagsága nagyobb, és a rugalmasság kisebb.
 • Mennyezet - a termékek kis vastagsága és nagyfokú rugalmasság különböznek.

A négyzet alakú csempe minimális mérete 45,7 cm.

Az alapfelülethez való csatlakoztatás módjától függően a gyártók háromféle polimer bevonatot különböztetnek meg:

 • öntapadós csempe;
 • felszerelésre ragasztóval;
 • csempe reteszeléssel.

A mennyezeten és a falakon egy ilyen polimer csempe gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a kerámia bevonatoktól. A lemezek formáinak és színeinek gazdag választéka lehetővé teszi különböző textúrák kombinálását olyan tervezési megoldások megvalósításához, amelyeket nagyon nehéz megvalósítani, ha ugyanazokat a természetes anyagokat használja.

A technikai konstrukciókkal és kommunikációval borított polimer burkolattal szemben lehetővé teszi a nyitott hozzáférést a megelőzés vagy a javítási munkák során.

A befejező anyag előnyei és hátrányai

A PVC panelek fő előnye a nedvességállóság. A lapos felület miatt, amelyen nincsenek pórusok, a panelek gyakorlatilag nem csapdák el a nedvességet. Ez a minőség teszi őket méltó alternatívát a szokásos cserép.

Sok buzgó tulajdonos választ egy polimer anyagot bélésként, mert alacsony áron. De amellett, hogy az alacsony ár PVC csempe a falak a fürdőszobában sok tagadhatatlan előnye van:

 • könnyű kivitel;
 • egyszerű telepítés;
 • a használat általánossága;
 • egészségvédelem;
 • ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak -50 és +50 ° C között.
 • további hő- és hangszigetelés létrehozása;
 • széles díszítő lehetőségeket.

A PVC lamellák standard tömege nem haladja meg a 1,5 kg / négyzetmétert. A könnyű anyagok nagymértékben leegyszerűsítik a késztermékek szállításának és telepítésének folyamatát. A burkolólapok rugalmassága megkönnyíti a munkálatokat szinte minden felületen.

A PVC panelek sokoldalúak, amelyek biztonságosan használhatók nemcsak falburkolatok és mennyezetek burkolására, hanem zuhanyozásra vagy ablak- és ajtónyílások lefedésére is.

Mivel a burkolóanyag gyártása során nem használnak emberre káros összetevőket, mint például a fenol-formaldehid gyantát, a bevonat nem termel mérgező anyagokat, és nem jelent veszélyt az egészségre.

A műanyag panelek, mint bármelyik befejező anyag, nem hibák nélkül. A polimer anyag "mínusz" számának a következőket kell tartalmaznia:

 • Nem megfelelő ütésállóság. A polimer képes kisebb terhelések ellenállni, de mechanikai károsodásokkal közvetlenül felléphet, a felületen alakulhat ki deformálódás és daganat.
 • Különös szag. Egyes felhasználók megjegyzik, hogy az első néhány napban, mióta a csempe be van építve a fürdőszobába, kellemetlen szag van a műanyagból. De ez a hiány csak az alacsony minőségű termékekre jellemző.

A furnér bevonat előállításának alapja egy szintetikus anyag. És mivel a polimer bevonatot kémiai oldószereknek tesszük ki. Ezt figyelembe kell venni az ápolószer kiválasztásakor.

A csempe fő típusainak videó áttekintése:

Ajánlások a burkolat megválasztásához

Amikor kiválasztja a burkolóanyagot, irányítsa a fürdőszoba méreteit. A túlköltekezés elkerülése érdekében korrigálja a felület nagyságát a termékek méretével. De egy kis anyagot kell készítenie, mert a csempe sarkaihoz történő beépítéshez le kell vágni.

A csúcsminőségű polimer csempe kiválasztásakor fontos szempontok:

 • Az anyag vastagsága. A falburkolatnál válasszon 2,5-3,5 mm vastagságú sűrű paneleket. Ha a mennyezet befejezését tervezi - válassza ki a "könnyű" opciókat 1-2 mm vastagsággal.
 • Profilozott hordozó. A csempe szilárdsága, a rugalmassággal kombinálva nagymértékben függ a profilozott alapanyag és az egyensúlyi réteg vastagságától. Végül is fő feladata a terhelés terjesztése és a termikus torzítás megelőzése.
 • Bevonat színegyensúly. Színes burkolólapok létrehozásakor egyes gyártók nem adnak színező pigmentet a polimer kompozícióhoz, hanem festéket használnak az elülső oldalon. Ez tele van azzal a ténnyel, hogy a réteg működés közben gyorsabban elhalványul és könnyű karcolni.

A termék vizsgálata során ügyeljen az elülső felület vastagságára. Ideális esetben az egyensúlyi réteg és a profilozott hordozó nem látható a külső oldalon.

Téglalapos rendszerrel ellátott csempe vásárlásakor tanácsos a termékeket összekapcsolni. A csomópontnak simanak kell lennie, nincsenek zavartságok és deformációk.

Finomságok és a stílusok árnyalata

A PVC csempék kialakításának ideális geometriája miatt nagyon egyszerű. Még egy kezdő mester is képes lesz megbirkózni a kész négyzetek elhelyezésével. És ezt a folyamatot nehezen lehet felhívni. Végtére is, a PVC csempék sokkal ragasztottak, mint a helyükön.

A megfelelő eszközök kiválasztása

Maga a csempe megvásárlásán túl mély alapozót kell vásárolni a tapadás és az építő ragasztó tökéletesítése érdekében, amelyen a bevonatot "behelyezi".

A munka eszközeitől fel kell készülnie:

 • szinten;
 • ütni;
 • olló vagy építő kés;
 • kapacitás a ragasztó keveréséhez;
 • fogazott simító vagy ecset;
 • gumi henger;
 • egyszerű ceruza;
 • rulett kerék

Ha nem öntapadó cserépet vásárolt, hanem nyelvi és hornyos rendszerrel ellátott, akkor elő kell készíteni a lerakódáshoz szükséges anyagokat is: egy fémprofil, dugókkal vagy fadarabokkal, önfúró csavarokkal.

Mivel azonban a láda magas nedvességtartalmú helyiségben kerül telepítésre, fából készült léceket tervez, előzetesen víztaszító impregnálással kell kezelni.

Megvédi a fát a nedvességtől, és megakadályozza a penész és gombák kialakulását a felületén. A bázis jelentős görbülete esetén folyamatos gipszréteget kell alkalmazni.

A lerakás alapjainak előkészítése

Lehetetlen a ragasztott csempe megjeleníthető sík felületének elérése az alap előkészítése nélkül. Az alapkészítmény olyan műveleteket foglal magában, mint például a régi hámlásos bevonat eltávolítása, por és piszok tisztítása.

A tisztított és szintetizált alapot két rétegben, mély alapozóval vonják be. Ebben az esetben a második réteg csak akkor alkalmazható, ha az első teljesen száraz. A primer készítmény nagy szilárdságú kötési csomópontokat biztosít.

Létrehozása érdekében a léceket a helyiség pereménél kell elhelyezni, 40 cm-es pályán tartva. A rögzítés előtt a lerakatot az épület szintjén kell vezetni a függőleges és vízszintes síkkal.

A falhoz vezető profilprofilok rögzítőelemekkel vannak rögzítve.

Ahhoz, hogy megkapja a kívánt minta a csempe és elkerüljék a hibákat, amikor felfektetik őket, akkor előzetesen meg kell jelölni a munkaterületet egy szint és mérőszalag.

A tojáskezdést csak a második alapozóréteg teljes száradása után szabad végezni. Míg az oldat megszárad, a csempe be van helyezve a helyiségbe, és úgy hagyja, hogy az anyag hőmérséklete megegyezzen a szobahőmérsékletével.

Lamellák egymásra rakható szekvenciája

A PVC burkolólapok telepítésének egyik feltétele - a hőmérsékletnek való megfelelés. A legkisebb megengedett küszöb + 18 ° C. A csempe a fal középpontjával kezdődik, és fokozatosan a sarok felé mozog, soronként egymás után. Fektetése csempe egy minta végrehajtása balról jobbra, és hasonló termékek - önkényes irányban.

A fektetés kezdetének vázolásához egy mérőszalag és egy egyszerű ceruza segítségével a fal középpontját két merőleges vonallal verte meg. A kontúrok metszéspontja, és iránymutatásként fog szolgálni, ahol elkezdeni a tojást. Ha minimálisra kell csökkentenie a csempe vágást a sarkokban, akkor a központ kissé eltolható.

Amikor a táblákat a dobozra helyezi, ne helyezze őket a padló és a mennyezet közelében. A kész kialakításnak szellőztetési rések maradnak, ami nem nehéz álcázni a díszítő lábazatokkal.

Az öntapadó csempe ragasztásához a falhoz távolítsa el a védőpapírt a termék hátuljáról, majd a tapadó oldalt felvisszük a felületre.

Ha a bevonatot, amelyen a ragasztót egymástól függetlenül kell alkalmazni, a munkát a következő sorrendben végezzük:

 1. Az elem rossz oldalra fordul.
 2. A hátoldalon fogazott simítóval vagy széles kefével vékony réteg ragasztót alkalmazzon.
 3. Egy olyan elemet, amelyen egy egyenletes ragasztóréteg van ráhelyezve, a falra kerül.

A tépőhornyos rendszerrel ellátott lemezek felszerelését úgy végezzük, hogy a keretet önbefogó csavarokkal rögzítjük. Miután létrehozta az első csempe, "kapcsolja be" a második elemet, és bepattan a zárba.

A panelek ragasztása után a levegőt el kell távolítani. Ezt gumi görgő segítségével lehet megtenni, és kis erőfeszítéssel felhúzza őket a bélésen. A felesleges ragasztót, amelyet fel kell szabadítani, amikor a henger a külső bevonatra nyom, óvatosan eltávolítandó egy íróasztallal. Ne törölje le a ragasztó maradványait szalonnával - ez csak súlyosbíthatja a helyzetet.

A burkolólapok elhelyezésekor fontos, hogy a szomszédos elemek oldalsó felületei szorosan illeszkedjenek egymáshoz. Ideális esetben az ízületeknél a munkák befejezése után nem lehetnek illesztések.

Ennek az állapotnak való megfelelés nemcsak az esztétikai oldalról, hanem a gyakorlati szempontból is fontos. A helyiségnek a magas páratartalom által jellemzett ízületei közötti varrások képesek arra, hogy a bőr alá behatoljanak a nedvességbe. És ez tele van a gombák elterjedésével és a kellemetlen "nedves" illat megjelenésével.

Ha a csempe vágása szükséges, a telepítés helyén ollóval vagy építő késsel történik. A túl vastag bevonat lágyítására és a vágás megkönnyítésére használjon egy épületszárítót.

Video telepítési útmutató:

A ragasztókészítmény átlagosan három napig tart. Ezen időszak után a felület csak szappanos vízzel nedvesített ruhával törölhető, tiszta vízzel öblítve és szárazra törölhető.

A polimer csempe gondozása

Az anyag kiváló nedvességállósága miatt nagyon egyszerű. A vágott felület könnyen tisztítható. Minden apró szennyeződés szappanos vízzel megnedvesített ruhával távolítható el.

A szennyeződések eltávolítására olyan tisztítószereket használhat, amelyek nem tartalmaznak csiszoló komponenseket.

A vízvezeték-kiegészítők - lámpák, horgok és törülközőtartók további telepítése esetén PVC-panelekben mindig fúrólyukakat fúrhat.

A modern PVC csempeburkolat átalakíthatja a fürdőszoba belsejét. A legfontosabb dolog egy apró képzelőerő bemutatása az ügyintézés során, helyesen megközelíti a megoldás megoldását, és csak jó minőségű anyagokat használ.

PVC panelek a burkolólapokkal

Sok éven át a burkolólap a belső díszítőanyagok között vezető szerepet töltötte be, ugyanakkor a magas páratartalmú helyiségekkel szemben nem volt hasonló analógja. Annak ellenére, hogy az ezzel az anyaggal végzett műveletek hosszú időt igényelnek, technikailag képzett előadóművészetet igényelnek és meglehetősen drágák, viszonylag korábban találtak alternatívát.

A nehezen használható kerámia burkolatok helyett olcsó volt, a PVC-panelek hasznos tulajdonságainak tömegével. A polivinil-klorid már hosszú ideje ismertté vált, és az iparban aktívan használják, de nem sokkal régen népszerűségnek örvendett a felszíni burkolatok területén, a termelés korszerűsítése és a vinil panelek minőségének javítása miatt, beleértve környezetvédelmi biztonságukat is. A termék abszolút versenyképes, és könnyen befogadta a költségvetés javításának hiányosságait.

Az anyag használata nem igényel jelentős költségeket, a munka rövid idő alatt megtörténik, és lehetővé teszi a belső tér jelentős megváltoztatását indokolatlan erőfeszítés nélkül.

Jellemzők PVC burkolat a csempe alatt

A több mint egy évszázaddal ezelőtt feltalált polivinil-klorid hosszú ideig nem talált gyakorlati alkalmazást, és csak a második világháború után vált elterjedtségbe a termelés. Ma az anyagot aktívan használják az iparban, különösen a kábelek szigetelésére, filmek gyártására, padlószőnyegek és természetesen ablakok, ajtók és burkolólapok gyártására.

Egy bizonyos pontig a mindennapi életben való alkalmazás nem volt különösen népszerű, úgy vélték, hogy az anyag káros az egészségre. Ma a helyzet drámaian megváltozott, a termelés teljes modernizáción ment keresztül, és bizalommal mondható el, hogy a műanyag panelek teljesen ártalmatlanok. Az egyetlen olyan helyzet, amelyben a PVC veszélyes lehet az emberre, a káros anyagok felszabadulása az égési folyamatban.

A panelek több rétegből állnak, a belseje egy perforált szubsztrát, a külső egy sima laminált bevonat. A mechanikai sérülésnek ellenálló speciális film védi a termék felületét, és ha megfelelően használják, akár 10 év kiváló megjelenést garantál. A kép rajzolásának innovatív megközelítése lehetővé teszi, hogy bármilyen komplexitásból és textúrából készítsen képeket.

Az egyedülálló bevonatnak számos előnye van:

 • fokozott vízállóság;
 • tartósság;
 • hőállóság;
 • könnyen telepíthető;
 • a felület sima, nincs por és szennyeződés;
 • ökológiai tiszta;
 • széles színek és textúrák;
 • lehetőség a személyes ötletek kivitelezésére;
 • maszkolja a falak tökéletlenségét a bevonat alatt;
 • nem igényel technológiailag összetett ellátást;
 • tökéletesen illeszkedik a tisztításhoz;
 • ellenáll a penésznek és a penésznek;
 • megfizethető áron.

hátrányai:

 • az égési folyamat során potenciálisan veszélyes anyagokat bocsátanak ki az emberre;
 • éles hőmérsékleti csepp alakulhat ki deformálódással;
 • A telepítés első napjaiban különleges műanyag illat keletkezik, ha gyenge minőségű nyersanyagot használnak a gyártás során, a szag továbbra is fennmaradhat.

A panelek típusai

PVC kárpitozás utánzat csempe különböző formában, három fő típusok: lemez, négyzet alakú elemek és műanyag panelek.

A műanyag paneleket magas beépítési sebesség jellemzi. Hosszúsága 260 - 300 cm, szélessége 15-50 cm.

A négyzetes panelek jellemző tulajdonsága a színes elrendezések személyes választásának lehetősége, egyedülálló minta vagy díszítés. Az egyik oldal mérete 30-98 cm.

A falon vagy ládaon történő rögzítésen kívül (az építés típusától függően) az elemeket tüskehorganyzárral rögzítik egymáshoz.

Lemez - úgy néz ki, mint rétegelt lemez lemezeket, ezeket PVC lemezeknek hívják. A hossza 80 - 203 cm, a szélessége 150 és hihetetlen 405 cm, ragasztóval vagy körmökkel vannak rögzítve, az ízületeket színtelen tömítőanyaggal tölti meg, vagy speciális bélyegzővel borítják.

A termékek általános paramétereit a gyártó szabványosítja, tartományuk nagyon széles. Például az egyik oldal mérete tíz centiméterrel változhat.

Az egyedülálló tulajdonságok és a megfizethető ár miatt az anyag ideális annak érdekében, hogy jelentősen és gyorsan megváltoztassa a szoba megjelenését kis pénzért.

A tervezési jellemzőknek köszönhetően a panelek csodálatos hő- és hangszigetelést biztosítanak.

PVC panel választási lehetőségek

Vannak külső jelek, amelyek meghatározzák a bevonat minőségét a fürdőszobában és a konyhában, ügyeljen arra, hogy figyeljen rájuk.

 • Mindig ugyanabból a tételből vásároljon termékeket, különben a különböző színű panelek nagyon érzékelhetőek lesznek. Ez egy nagyon fontos pont, győződjön meg róla, hogy a megbékélést tölti.
 • Óvatosan ellenőrizze a paneleket, hogy a külső sérülések és a deformáció megfelelő szögben legyenek.
 • A panelzárnak erőssége és ugyanakkor elegendő rugalmasságot kell biztosítania. A hajlítás nem vezethet deformációhoz.
 • Kerülje a túl olcsó bevonatokat, ezek újrahasznosított műanyagból készült termékek, és nagyon rövid ideig tartanak.
 • A panel anyagának halványsárga színét a tárolási körülmények megsértése (nyílt napfényben) vagy az alacsony minőségű színezékek használata okozza.
 • Az erőt befolyásoló tényező a merevítők (válaszfalak), az optimális 5 - 10 mm közötti távolság.
 • A burkolat anyagának a tényleges méretnél több m2-nél nagyobbnak kell lennie, figyelembe kell venni a sarkokban lévő szegmens elkerülhetetlen költségeit.
 • A gyártó által megadott összes méretet újra kell ellenőrizni a tényleges méretnek való megfelelés érdekében, különösen ha a termékek kínaiak.

Hogyan vannak a panelek a csempe alatt?

Mielőtt elkezdené felragasztani a burkolatot a falra, fontolja meg a rendelkezésre álló telepítési módszerek előnyeit és hátrányait. A ragasztóval vagy a folyékony körmökkel történő rögzítésnek hátrányai vannak, és ha szükséges, a panel leszerelése nagyon problémás lesz.

Könnyű rögzíteni egy csempe utánzó csempe a falakon, két fő módja van.

Ragasztó rögzítés

Ennek a módszernek a használatát ritkán kapják meg, az egyik legfontosabb feltétele a sima falak lehetősége, ami ritka. A ragasztáshoz jó minőségű ragasztó szükséges, tökéletes "pillanat".

A ragasztandó felületnek tisztának és szükségszerűen száraznak kell lennie. A fal előkészítve, tisztítva a régi bevonat és szennyeződés. A munkafelület kiegyenlítésre kerül, a hibákat feltölti a megoldás, a felesleget lyukasztja. A falat egymás után kétszer primerrel bevonják, és csak akkor, ha a felület teljesen száraz, a telepítési folyamat megkezdődik.

A munka előtt olvassa el a ragasztó használatára vonatkozó utasításokat, és kövesse következetesen.

A panelek beszerelése a doboz alatt

A keretre szerelhető burkolat (doboz) jelentős előnyökkel rendelkezik a fent említett rögzítési módszer tekintetében:

 • nincs szükség tökéletes falkészítésre;
 • a tervezési funkciók maszkolják a kommunikációt, és szükség esetén könnyű hozzáférést biztosítanak a javításhoz;
 • a láda könnyű összeszerelni magát.

Amikor az anyagot kiválasztja az esztergáláshoz, előnyben kell részesíteni a fémprofilt. A faanyag építése nem alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben történő hosszú távú működésre, a fa deformálódására, és az összeszerelt bevonat elveszíti eredeti megjelenését.

Nedvességálló falpanelek a csempe alatt - az anyag jellemzői és munkája vele

Mint mondják, a fal a fürdőszobában nem zárul egyetlen csempével. Igen, és maga a technológia, amely a csempe burkolását igényli, bizonyos készségeket és ismereteket igényel. Még a mester is több napig fogja megállítani, mit mondhatunk a hétköznapi otthoni kézművesről. Egészen a közelmúltig nem létezett teljes cseréparány, és több ok is létezik, a legfontosabb a magas páratartalom, amelyet sok anyag nehezen érzékel.

Jelenleg többféle termék létezik, amelyek nemcsak versenyezhetnek a cserépdel, hanem még a textúráját is utánozni. Ezek a padlólapok nedvességálló burkolólapok számára, a mai anyag róluk szól.

Külsőleg nagyon hasonló.

Bemutatjuk a termékeket

A panelek rajzot tartalmazhatnak.

A falpanelekről szólva meg kell jegyezni, hogy a lemez alapja olyan anyag, amely nagyon hasonlít a szokásos farostlemezhez, számos adalékanyaggal és a külső réteggel, nem csak a burkolólapot utánzó, hanem számos természetes anyagot is utánozva.

Ezek a panelek három formában érhetők el:

 • Az első fájdalmasan ismerős számunkra rack típus, vagy egyszerűbb, szokványos bélés, amelynek beépítési technológiája tartalmaz útmutatókat és speciális rögzítőelemeket;
 • A második típus csempézett. Ezek négyzetek, amelyek fő célja a mennyezet díszítése vagy szokatlan mintázás a falakon (színes és texturális megoldások kombinációiban);

Csempe nézet panelek

 • És végül a harmadik típus - leveles. Egy érdekesebb megoldás, amilyen gyorsan csak lehet, lehetővé teszi, hogy bármely helyiségben tárcsázzon egy falat. Az MDF csempe falpanelének alapterülete 1220x2440x3 mm, amely meghatározza a fal kötési sebességét.

A lapok gyorsabb telepítéssel rendelkeznek, mint amennyit szeretnek

A panelek előnyeiről

A panel falán a DVP csempe alatt számos előnye van, amelyek lehetővé teszik egy csempézett falburkolat kisajtolását a résen.

Mit értünk:

 • Természetesen a panelek ára alacsonyabb lesz, mint a cserép;
 • A műanyag bevonat nem rothad, nem befolyásolja a gomba és a penész;
 • A fürdőszobai burkolattól eltérően a csempe alatt lévő DVP panel falazat könnyebben felszerelhető és leszerelhető;
 • A cserépnek sík falra van szüksége, a panellemez panelje a csempe alatt egy olyan képernyő, amely sikeresen elrejti a szabálytalanságokat;
 • Sokkal könnyebb lerakni egy polcot vagy felhelyezni egy lámpát egy ilyen panelre, mint egy cserépben, speciális vágóeszközökre nincs szükség, mivel csempével dolgoznak;

A szín nem kritikus.

 • A vízálló padlóburkolatok hagyományos tisztítószerekkel könnyen tisztíthatók és viszonylag jól láthatók;
 • A csempe alatt lévő falpanelek bátran elviselik a mechanikai hatásokat (sokk, kanyarok nem rettenetesek);
 • A műanyag panelek a csempékhez, vagy inkább ezeknek a paneleknek a külső bevonata meglehetősen széles késztermékkel rendelkezik, ami jelentősen növeli a potenciális vásárlók számát.

Felkészülés a telepítésre

A falnak tisztának és száraznak kell lennie.

Ebben a szakaszban kétféle munkát végzünk:

 • Az első egy szerszámgyűjtemény;
 • A második a fal előkészítése.

Anyagoktól és szerszámoktól a paneleken kívül szükségünk lesz:

 • Homorítófólia vékony lemezekkel a laminált alatt;
 • Mécsesek és spatulák (sima és fogazott);
 • Pisztoly szilikon tömítéshez és folyékony körmökhöz megfelelő anyagokkal;
 • Mély áttörésű alapozó falakhoz;
 • Ragasztó panelekhez;
 • Tartozékok dokkolószalagok, belső és külső sarkok, egyéb elemek.
 • A falat az előző bevonatból töröljük és alapozzuk;
 • Néhány nappal a közvetlen telepítés előtt az anyagot behelyezzük a fürdőszobába, ahol "különleges" körülmények között adaptáljuk.

Ne felejtsd el "megismertetni" az anyagot a fürdőszobával.

Tipp
A csempe alatt lévő műanyag panelek (ahogy már említettük, a mintával ellátott műanyag bevonat) meglehetősen könnyű a kívánt mérethez igazítani.
Próbálja meg a vágást úgy végrehajtani, hogy a csempe teljes része tetején legyen, és a vágott töredékek közelebb vannak a padlóhoz.
És az oldalsó illesztés jobb, ha a távolabbi sarkokban kell elvégeznie, melyeket az ajtóból és jól látható helyekről kezdesz behelyezni, telepítsen egy egész csempe mintát.
A sarkokban a panel egy része teljes csempéket tartalmazzon.

Közvetlen telepítés

Ezek a tevékenységek nem bonyolultak, de következetesen követik a következő lépéseket:

 • A vágott töredéket "száraz" falra helyezzük és szereljük fel;
 • 5-7 mm vastagságú ragasztóréteget helyeznek a lap hátoldalára spatulával;
 • A panel a falra van szerelve és néhány másodpercig enyhén nyomva van. Ebben az esetben a lemezen túlmutató ragasztót spatulával távolítjuk el;
 • A termékek között 1-1,5 mm-es rés maradt, a mennyezet és a panel (padló és panel) között a rés 3 mm;
 • Száradás után (kb. 12 óra) a varratokat színtelen fürdőszobai tömítőanyaggal kezeljük.

A falpanelek teljesen kicserélik a cserépet.

Figyelj!
A fektetés (a dokkolás elemei) ugyanazokat a tömítőköteleket igényli.
Ezt úgy érjük el, hogy a tömítőanyagot közvetlenül a csatlakozó hornyokba tömítjük.
A tömítés kötelező, mert máskülönben fennáll a nedvességnek a falon való futtatása.
Ez gumi, penész fejlődéséhez vezet, és károsíthatja a szerkezetet.

És még több tanács!
A szokásos köröm használatának megpróbálása semmi jóval nem ér véget, amikor rögzítenek, a védő nedvességálló réteg megsemmisül.

Végezetül

Nagyszerű kilátás, és ami a legfontosabb, nem drága!

Ha a fürdőszobát olcsó és dühösen "öltözni" kívánja, akkor a panelek pontosan az a megoldás, amely lehetővé teszi, és ne felejtsük el az ízületek tömítését. Ezenkívül a gyártók nem csak a cserép textúráját kínálják. Ez lehet kő, sőt fa utánzása is, ami szintén nagyon érdekes lehet a fürdőszobában.

Panelek a fürdőszoba alá a csempe - fotó befejezni

Típusú falpanelek

A magas páratartalmú és hőmérsékleti különbségek helyiségeinek belső burkolására használt dekoratív falpaneleket különböző típusok képviselik:

 • PVC vízálló panelek;
 • farostlemez víztaszító bevonattal;
 • összetett forgácslemezes többrétegű lemezek.

A műanyag verzió a legolcsóbb és teljesen nedvességálló, de a nem megfelelő szilárdsági mutatók jellemzik.

A nedvességálló falú MDF panelek drágábbak, mint a PVC, de megkülönböztetik a megnövekedett erőt. Ezek a népszerű hangszigetelő és hőszigetelő anyagok kategóriájába tartoznak, nagy tűzállósággal és higiénikus jellemzőkkel. Ez a felület környezetbarát és teljesen biztonságos lesz mások számára.

PVC panelek a fürdőszobában telepítés után

A felületkezelő anyagot nedvességálló panelek formájában kell kiválasztani, az elemek méreteinél:

 • A rackpanelek szélessége 12,5-30,0 cm, legfeljebb 370 cm hosszú;
 • a burkolólapok maximális oldalhossza 98 cm;
 • lemezpanelek lehetővé teszik egyetlen elem használatát a 2,44 x 1,22 m-es területek fedésére.

A csempepanelek a kerámia felületet legjobban utánozzák, így méltó alternatívát jelentenek a hagyományos cserép és a modern porcelán számára.

A négyzet alakú csempe paneleket szigorú formában jellemzik, amelyek különböző elrendezések végrehajtására alkalmasak, beleértve a váltakozó színeket vagy szokatlan mintázatot, ami lehetővé teszi a fürdőszoba kialakításának diverzifikálását.

A fürdőszobai panelek befejeződése egyre népszerűbb, mivel olcsó, az anyag tartós. Nedvességálló falpanelek a fürdőszobában - hogyan válasszunk? Olvassa el hasznos tippeket.

Szeretné festeni a mennyezetet a fürdőszobában? A megfelelő festék kiválasztásáról, olvasd el.

Mindent a hidromasszázs öntöttvas fürdő előnyeiről és hátrányairól olvashat ebben a szálban.

Anyagkövetelmények

A fürdőszoba egy olyan szoba, amelynek belső és dekorációjának nemcsak esztétikusnak kell lennie, hanem kényelmesnek és praktikusnak kell lennie a rendszeres használat szempontjából.

Ez az oka annak, hogy a fali dekorációhoz használt anyagok jellemzői és tulajdonságai közül néhány kiemelt fontosságúvá válik:

 • Nedvességállóság jelzői. A falburkolat a fürdőszobában túlságosan nagy nedvességnek van kitéve, ezért a felületkezelő anyag nem áztassa fel vagy ne nyúljon vízzel érintkezve.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás szintje. A falfelületek rendszeresen negatív változást tapasztalnak a mikroklímában, beleértve a hirtelen hőmérsékletváltozásokat is. Ezért a nem kielégítően vastag felületkezelő anyagok deformálódhatnak.
 • Higiéniai mutatók. A fürdőszobában lévő falak felülete közvetlen érintkezésbe kerül a helyiségek tulajdonosával a vízkezelés folyamatában, így a mások egészségessége közvetlenül attól függ, hogy képes-e fenntartani a felület tisztaságát.

A kiváló minőségű burkolóanyag ellenáll a gyakori mosásnak és a rendszeres tisztításnak kémiai reagensekkel. A használt felület nem szabad toxikus vagy allergén anyagokat bocsátani ki, amelyek mérgezést okozhatnak, valamint irritációt okozhatnak a nyálkahártyákon vagy a bőrön.

A falakon lévő panelek

Ezenkívül anyag kiválasztásakor gondosan ellenőrizni kell a panelek felületét derékszögben, ami lehetővé teszi a még kisebb hibák vagy érdesség jelenlétének észlelését.

A felületen víztaszító film nem lehet sárgás, mivel ez a panelek helytelen tárolását vagy rossz minőségű védőfelszerelést jelentheti a gyártási folyamat során.

Műanyag tulajdonságok

A magas páratartalmú helyiségek burkolatára használt falemezes panelek számos vitathatatlan előnnyel járnak:

 • Az egyszerű összeszerelés egyszerűsége. A műanyag befejező paneleket könnyedén és viszonylag gyorsan telepítik saját kezükbe, anélkül, hogy képzett és drága kézművesek bevonásával munkát végeznek. A műanyag tetszőleges felületre felszerelhető anélkül, hogy időigényes előkészítést végezne.
 • Megfelelő költségek az anyagok és alkatrészek befejeződéséhez. Az alacsony ár miatt a műanyag a fürdőszoba legnépszerűbb és legköltséghatékonyabb oldala.
 • Megbízhatóság és garantált gyakorlatiasság. A műanyag felületet a nedvességgel és a gombafertőzésekkel szembeni ellenálló képesség jellemzi. A PVC csempeburkoló panelek alkalmasak ismételt összeszerelésre és szétszerelésre, ami alkalmas újrafelhasználásra. A felület ellenáll a fakulásnak a napfény hatása alatt és hosszú ideig megőrzi eredeti esztétikai megjelenését.
 • A textúrák és színek széles választéka. A különböző színek és árnyalatok megkönnyítik a legeredetibb tervek és merész dizájn megoldások megvalósítását. A legtöbb modern műanyag tökéletesen utánozza a fa és a kő, a szövet vagy a bőr textúráját;
 • Növelt nedvességállóság. A PVC falpanelek a víz gyakori expozíciója miatt a deformáció és a szétesés ellen védettek.

Annak ellenére, hogy nagyon sok előnye van, a műanyagot falak felületének kiválasztásakor figyelembe kell venni ezen hátlap hátrányait:

 • A PVC-panelek nem a környezetbarát anyagok közé tartoznak, az alapanyag összetételének köszönhetően. Amikor ilyen anyagot éget el, erős mérgezést kaphat, így a lakóterületeken lévő műanyag használata legalábbis nemkívánatos.
 • a gyengén elismert gyártók rossz minőségű műanyag bevonó paneljei képesek arra, hogy bizonyos szagokat bocsássanak ki, és ne legyenek elegendő ellenállása a hőmérsékletváltozásnak.

Utánzat csempe a fürdőszobában

A hagyományos csempe utánzatú műanyag falpanelek kiválóan szolgálják a kerámia burkolatot a fürdőszobában és a WC-ben. Szabványos méretek a legtöbb vízálló dekoratív PVC panelek számára:

 • hossz - 2,5-3,0 m;
 • szélesség - 25-30 cm;
 • vastagsága - 0,5-1,0 mm.

A csempe utánzat panelek mind falra, mind mennyezetre használhatók. Az elemeket folyékony szögekkel vagy speciális műanyag vezetékekkel szerelik fel.

Finishing - utánzat csempe

A modern fürdőszoba műanyagokkal szembeni legfontosabb előnyei a következők:

 • nagy színátmenet;
 • a panelek felületére alkalmazott kép realizmusát;
 • fokozott ellenállás a közvetlen napfény ellen;
 • a színek, minták és minták széles választéka;
 • egy kis hely vizuális terjeszkedése.

A fürdőszobabelső egy érdekes panel választék

A modern befejező műanyag panelek praktikussága és magas minőségi jellemzői nem kétségesek, és a magas páratartalmú burkolatokban való alkalmazását a következő pozitív pontok különböztetik meg:

 • a PVC panelek kis tömege megkönnyíti és felgyorsítja a telepítést saját kezével;
 • a befejező elemek felszereléséhez nincs nagy mennyiségű törmelék vagy szennyeződés felhalmozódása;
 • a védő külső réteg megvédi a kész felületet a karcolásoktól;
 • A dekoratív illesztés a kezelés során a legegyszerűbb és legegyszerűbb tisztítószerekkel történik.

A hagyományos fali burkolólapok nem csak a falburkolatok. PVC panelek a fürdőszoba - megfizethető alternatíva csempe, és a tervezés szempontjából nem rosszabb, mint a drágább anyag.

Ha nem lehetséges önálló bidét felszerelni a fürdőszobában, a bidé elektronikus borítója átveszi az összes funkciót.

A műanyag befejeződés költsége a fogyasztók széles skálájához áll rendelkezésre. A megfelelő anyagválasztással és a telepítési technológiának való megfeleléssel a burkolólapokat imitáló műanyag panelek szinte korlátlan ideig tarthatnak, megőrizve az eredeti vizuális vonzerőt.

PVC panelek a csempe alatt: tulajdonságok és előnyök

A lakás kényelmét jórészt a magas színvonalú és korszerű javítás révén érik el. A fürdőszoba fontos hely a házban, ezért meg kell felelnie a szépség és a minőség minden szükséges követelményének. Jelenleg hatalmas mennyiségű befejező anyag van, és a csempék alatt lévő PVC panelek egyre népszerűbbek.

Jellemzők és előnyök

Sok évvel ezelőtt a csempe volt a fő befejező anyaga a szobák magas páratartalom. De az előrehaladás nem áll meg, és most lehetőség van arra, hogy egy modern és biztonságos anyag - PVC panel segítségével a falakat falra vágja. Ez egy többrétegű, kiváló minőségű műanyag, amely tökéletesen ellenáll a nedvesség hatásainak, és évekig képes szolgálni.

A burkolólapok alatt levágott falak nem rosszabbak, mint a cserép, és telepítése nem lesz nehéz, és időt takarít meg.

Az ilyen finomanyag fő előnyei több pont.

 • Ellenáll a nedvességnek, amely megakadályozza a penész és a penész kialakulását megfelelő beépítéssel.
 • A megnövekedett tartósság a csempehez képest. Könnyen fúrhat lyukat a falban anélkül, hogy károsítaná az anyagot.
 • Különböző színek és textúrák. Meg fogsz lepődni, hogy hány szín van a boltok polcain, és biztosan megtalálja a sajátját.
 • Megfizethető ár. Összehasonlítva a PVC csempe, panelek megtakarítani a sok a költségvetés, hogy a fürdőszoba ellenállhatatlan.

Véleményünk szerint a műanyag, amelyből a paneleket elkészítik, káros az egészségre, és káros anyagokat bocsát ki a légkörbe. Távol ezektől, olyan panelek gyártásában, amelyek kiváló minőségű anyagot használnak, amely csak égés során veszélyes.

hiányosságokat

A műanyag panelekkel kapcsolatban felsorolt ​​előnyök ellenére még mindig vannak hátrányai.

 • Néhány hónapig szúrós szag, különösen akkor, ha kétszeres helyre mentesz és vásárolsz anyagot.
 • A panelek csak sima falakra néznek szépen, ezért először egy fémprofilból álló vázat kell készítenie, ami több időt és pénzt igényel.
 • Instabilitás a szélsőséges hőmérsékletekig. Ha szeretne egy forró kádat, akkor bizonyos szabályokat követnie kell, hogy a panelpanelek ne torzuljanak el a forró és azután a hideg levegő hatásaitól.
 • Számos alacsony minőségű anyag. Sok gyártó arra törekszik, hogy mentse a biztonságos műanyagokat, így olcsóbb és kevésbé környezetbarát anyagot használnak termelésükben.

Burkolólapok

Ha a falburkolat előtt csak kerámia burkolatokkal lehetett megoldani, akkor a finiser kiválasztása nagyon széles. Jelenleg számos alternatív ajánlat létezik a piacon.

Ezek közül a legnépszerűbbek a nedvességálló falpanelek MDF vagy PVC csempékhez. Ezekkel a megoldásokkal rövidebb idő alatt befejezheti a konyha vagy a fürdőszoba befejezését, és a termék telepítését minden kezdő szakember elvégzi.

Továbbá egy hatalmas plusz a késztermék költségének is tekinthető, amely nagyságrendje alacsonyabb, mint a kerámia lapoké.

A panelek típusai

A falpanelek általában ugyanabból az anyagból készültek.

Az alap különböző adalékanyagokból készült farostlemezből készül, a külső réteg drága anyagokat szimulál, és nedvességtől védő burkolattal borítja.

Hagyományosan az összes termék háromféleképpen osztható meg:

Az első típusú paneleknél a mintát különböző geometriák téglalapjai vagy négyzetek formájában végzik. Leggyakrabban ilyen panelt használtak a konyhában és a fürdőszobában. Általában az ilyen lapok kerámia burkolatokat utánozzanak.

Az állványok PVC anyagból készülnek. Ezek olyan műanyag elemek, amelyek lamellákkal vannak egymáshoz rögzítve. A termék beszerelése előkészített útmutatókban található kapcsokkal történik. A kész panel szabvány hossza legfeljebb 3 méter, a szélessége 0,14 és 0,3 m között van. Az előző esetekhez hasonlóan az ilyen panelek alkalmasak a konyha alá a csempe alatt.

A panelek arisztokrata "természetes" designt hoznak létre

A legmodernebb és vonzóbb anyag a lapos falpanelek. Pontos pontossággal utánozzák a kerámia felületet. Leggyakrabban a kész panel szabvány hossza 2,44 m, szélessége 1,22 m. A telepítés gyors, egyszerű és további eszközök használata nélkül.

A panelek gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy az anyagot a legmagasabb szilárdsági tulajdonságokkal és nedvesség elleni védelemmel látja el. Ezért van az alap MDF-ből vagy PVC-ből, és a külső réteg vékony réteg melamin. Minden falpanelnek számos előnye van, például:

 • a termék megfizethető költsége, ellentétben a csempével;
 • nagy sebességű telepítés;
 • az egyik lap hatótávolsága kb. 3 négyzetméter. m;
 • a lapok feldolgozása minimális eszközökkel jár;
 • a vágás utáni minimális mennyiségű hulladék keletkezése;
 • egyszerű telepítés;
 • a bevonat nem rothad, ellenáll a penésznek és a penésznek;
 • a termék praktikussága, a felszerelés bármilyen felületen történik;
 • mosószerek ellenállása;
 • könnyű felülettisztítás;
 • hatalmas színválaszték.

A csempeburkoló panelek vonzó megjelenése, kiváló nedvességállósága, hosszútávú terhelésnek, ütésnek és kanyaroknak ellenállóak, így a helyiségek díszítésére könnyen használható a drága kerámia burkolatok helyett. Természetesen az erő tulajdonságai nem hasonlíthatók össze a csempével, de a megfelelő használat mellett a termék több mint 10 évig tart.

Falpanelek szerelése

Mielőtt telepítené a lapokat, teljesen fel kell szabadítania a régi tapétát és a régi festéket. A kiálló részeket vagy a leeső gipszeket el kell távolítani. Ezután tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. Ilyen célokra alkalmas nedves seprű.

Ha a falban mély repedések vannak, azokat gipsszel kell lefedni. A következő előkészítő szakasz a falak lerakása egy hengerrel vagy ecsettel. A folyadékot a bevonóanyagtól függően kell kiválasztani. Ha a mélyen behatolt réteg a felhordás utáni talaj teljesen felszívódik a falba, akkor újra kell alkalmazni. Minden réteg szárítása után a felület teljesen készen áll a befejeződésre.

Mielőtt folytatná a falemezek beszerelését, legalább 2 napig meleg helyiségben kell tartani őket. Így a telepítés előtt a panelek sík síkba kerülnek, és a beszerelés után nem változtatják meg alakjukat. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, és a fallemezek azonnal fel vannak szerelve, akkor néhány nap múlva az ízületek eltérnek egymástól.

Miután vylazhivaniya lapok teszik őket vágás. Ehhez szükséged lesz egy mérőszalagra, fém ruhára, kirakós játékra, vonalzóra, ceruzára. Az egész lapon jelölje meg a telepítéshez szükséges méreteket és távolítsa el a felesleges részeket. Hasonlóképpen a fennmaradó lapok vágása.

A paneleket úgy szereljük fel, hogy a levágott részek a mennyezetre, a padlóra és a sarkokra irányuljanak, és a lapok gyárilag varratokkal vannak összekapcsolva. Ez azért van így, hogy a kép látható legyen a felület látható részében, és az ízületek egyenletesek a rések nélkül. Az első lap felhelyezése jobb, ha a bejárati ajtó sarkából indul. Ezután a lapok egymáshoz vannak igazítva, hogy a teljes minta egybeessen. A telepítés részleteiről lásd a videót:

A felületnek legalább 12 órán át szárazon kell lennie.

Semmilyen esetben ne ajánljuk körmökön a lapokat a falra. A nedvességhatároló meghibásodik, ami a panel belsejének nedvességének gyors megsemmisülését eredményezi. A falburkolatokat különleges ragasztóval rögzítik a falra. Nincs semmi nehéz a telepítés során, minden munkát függetlenül lehet elvégezni szakemberek nélkül.

Annak érdekében, hogy a falpanel megfelelően illeszkedjen, a ragasztóval hátoldalt kell zsírozni. Ehhez szüksége lesz egy spatulára. Az egész síkra kb. 4 mm rétegben oldatot alkalmazunk. Ezután egy széles fogazású simítót a lap teljes síkján végzünk, ezzel eltávolítva a felesleges ragasztót. A termék ragasztásához meg kell nyomni a falra a síkban. Hasonlóképpen a fennmaradó lapok telepítése. További információ a panelek tulajdonságairól ebben a videóban:

Javasoljuk, hogy az egymás melletti panelek között legfeljebb 3 mm távolságot hagyjon az ablakok, a padló és a mennyezet között. Így elkerülhetjük a panelek duzzadását a ragasztó szárítása után. A tapadóoldat teljes kikeményedési ideje kb. 12 óra. Ha a padlót a csempe alá helyezi, akkor a lapok és a csomópont közötti ízületeket színtelen tömítőanyaggal el lehet hagyni. Ha ez nem történik meg, akkor nedvesség fog felhalmozódni az MDF panel belsejében. Ennek eredményeként a panel belülről összeomlik, rothadás és leesés.

A teljes száradást követően a fallemezek ízületét ragasztással kell ragasztani. Az anyag színét ugyanabban a tartományban kell kiválasztani a falpanel hangszínével. A végső lépés a padló és a mennyezet felállítása.

Nedvességálló falpanelek és egyéb új fürdőszobafelületek

A javítások megtervezésekor sokan nem is veszik észre, hogy a szokásos cserép mellett a falakat más modern anyagokkal is meg lehet fékezni. A nedvességálló lemez MDF panelek a falak számára - jól bevált kivitelezés. Gyakorlatilag nem rosszabb a csempe esetében. A PVC panelek egy másik gyakorlati és megfizethető árnyalat. A telepítés minden előnye, hátránya és jellemzője a vásárlás előtt jobban megismerhető.

tartalom

Milyen anyagok falpanelek ↑

Annak érdekében, hogy jól navigáljon a piacon, ki kell választania a főbb fajtákat. A főbb jellemzők, amelyekkel osztályozzák - nyersanyagok és kibocsátási forma. A nyersanyagokat a következőkre osztják:

 • PVC lapok csempékhez;
 • MDF panelek;
 • más kevésbé népszerű (üveg, fa, fém)

A PVC egy gyönyörű modern anyag ↑

A polivinil-klorid egyfajta műanyag. A szabad habzás forradalmi módszereinek köszönhetően őrült népszerűséget nyert. Olcsó, praktikus és gyönyörű - PVC kivitelű funkciója a fürdőszoba dekorációjaként szolgál.

A csempék utánzó PVC 4 vagy 8 mm vastag lemezekből áll. A méretek eltérőek lehetnek, tökéletesen illeszkednek a vágáshoz.

Díszítse le az ilyen lapokat különböző rajzokkal. A képet hőátadással alkalmazzák - mint egy matricát. Egy másik drágább díszítési módszer a bevonat egy vékony PVC-fóliával, minta. Egy ilyen panel gyönyörűvé és tartósabbá válik, mivel a minta ellenáll a kopásnak.

A falburkolás egy másik MDF-alkalmazás

Az MDF modern anyag, melynek előállítása során a fafeldolgozó ipar hulladékát használják. MDF csempe panelek esetén finom forgácsokat használnak. A kapcsolat a ragasztók és a paraffin impregnálása. Ez utóbbi nedvességállóságot biztosít.

A minőségi termékek nem bocsátanak ki formaldehidet, amely meghaladja az E0 vagy E1 megengedett sebességét. Ez a gőzmennyiség teljesen biztonságos az emberek számára.

70-80% -os nedvességtartalom mellett is használják, míg a hagyományos forgácslap anyagok nem ajánlott olyan helyeken, ahol a páratartalom meghaladja a 60% -os értéket. Leggyakrabban ezeket a lapokat a konyha vagy a fürdőszoba választja ki. Vastagsága eltérhet - 3-8 mm. Szélesség - 1,22 m, magasság - 2,44 m.

Annak érdekében, hogy a lapok megjelenjenek a csempe, azokat borított polivinil-klorid vagy melamin film nyomtatott képet. Hozzáteszi a szilárdságot, a tartósságot. A födém külső oldalán egy burkolathoz hasonló megkönnyebbülés jön létre.

Egyéb típusú falanyagok

Másfajta falpanel a fürdőszobában kevésbé népszerű. Speciális anyagokkal impregnált, víztaszító réteggel borított falemezek alkalmasak a szembenézésre. De nehéz, terjedelmesek, és a magas ár miatt ez a lehetőség irracionális.

Az ütésálló üvegek szokatlan betétjei eredetiek, drágák, de folyamatosan ügyelni kell az üvegre, ez a drága anyag professzionális telepítést igényel. A falak borított üveg nagyon hideg.

Ez a hátrány egy újabb szokatlan befejező anyag - rozsdamentes acél. Kedves, nehéz lapok, kiegészítik a belső tér, hi-tech stílusban vagy padláson. Nem sokan úgy döntenek, hogy a fémeket a fő célként használják. A fémlemezek fényes ékezeteket állítanak elő, inkább hagyományt kedvelve.

Mindezek a szokatlan fallemezek leggyakrabban a tervezői belső terekben használatosak, ahol az ár nem számít.

Hogyan különböztetik meg a falpaneleket a ↑ formában

A forma más lehet. Számos fő változat létezik:

Mindegyik kategória előnye és hátránya. Mindent meg kell vizsgálnia, hogy megtalálja a legjobb megoldást magának.

Nagy lapok - gyors és praktikus ↑

Bármilyen anyagból készül a panel, elég nagy. A telepítés nem igényel magas szintű képesítést, minimális időt vesz igénybe.

A nagy egységek nagy része egy kis számú ízület. Ez különösen igaz a fürdőszoba befejezésére. Minden kötés - a nedvesség behatolásának lehetősége a lemezbe és alatta.

A csempe alatt a műanyag bevonat nagyon nagy. Eladott példányok semleges monokróm bevonattal vagy világos mintával.

Burkolólapok - képzeletbeli helyiség ↑

Nedvességálló fürdőszoba csempe nem csak kerámiából készülhet. A modern MDF, PVC és forgácslap kiváló megoldás. A csempe négyzet alakú, de lehetnek bonyolultabb alakok, például hexagonok. A méretek változhatnak, nagyon kicsi, 10 cm-es oldalról nagymérő mintákra.

A falon ragasztóval van rögzítve, összekötve a kötőelemekkel. Szilárd mozaikot alakított ki, nem pedig egyes elemek kombinációját, mint a cserép esetében.

A műanyag csempék szépsége az, hogy különböző színekben, textúrákban, méretekben bármilyen sorrendben kombinálhatók, és egyedi mintát hoznak létre, mint az alábbi fotón. Néha a szoba egy részének befejezéséhez, egy fal kiemeléséhez vagy egy tükör keretezéséhez használják.

Rack típusú szabad formák ↑

Ha a mennyezetek alacsonyak, vizuálisan fel lehet őket emelni, függőleges elemeket használva faldíszítésben, például a fűrészlap falpanelein. És ha vízszintesen rendezed a lécet, szűk helyiség vizuális terjeszkedését érheted el.

Kívülről hasonlítanak a fából készült járólapok díszítésére, de műanyagból vagy MDF-ből készülnek, de drágább lehetőségek vannak, fából készült vagy porcelán kőtáblák. Kényelmes, hogy ezeket összetett, szögletes alakú helyiségekben használják, nagy számú téglalap alakú résszel, lépcsőkkel, kiemelkedésekkel.

Minden típus előnyei és hátrányai ↑

Ideális építőanyagok nem léteznek, így kiválaszthatja az ilyen típusú felület előnyeit és hátrányait.

A panel előlap előnyei

A panelkivágás használatának fő előnyei:

 1. Megfelelõ nedvességállósággal rendelkezzen.
 2. Egyszerű telepítés. Az MDF vagy műanyag panelek kerámia burkolólapokba történő beépítése bármely olyan ember, aki alapvető építési ismeretekkel rendelkezik. Nincs szükség drága eszközre. Ha a panelegységek modern anyagokból készülnek, akkor nem sokat tesznek, és egyedül is meg tudnak birkózni a telepítéssel.
 3. A burkolólapokat csak tökéletesen illeszkedő felületen szabad elvégezni. Gipsz nélkül - ez nem csak időt és pénzt takarít meg, hanem az általános tisztítást is.
 4. A falak hang- és hőszigetelési jellemzői megnőttek. A forgácslap vagy a műanyag panelek meleg anyagok.
 5. Tartósság és erő. A megfelelő telepítéssel és működtetéssel ezek az anyagok több mint ötven évig tarthatnak.
 6. Egyszerű működés. MDF és PVC nem igényel különösebb gondosságot. Elég, hogy nedves szivaccsal törölje őket mosószerrel, hogy megakadályozza a víz hosszú ideig tartó expozícióját.
 7. Alacsony költség. A panel számára a megfizethető áron túlmenően nem kell pénzt költeni a drága fogyóeszközökre.

A főbb hátrányok ↑

Vannak olyan hátrányai, amelyeket el kell viselnie:

 1. A csempe korlátlan ideig vízben lehet, így még bélésmedencékhez is használható. Az MDF napi 12% -kal nő, ha vízbe merül. Ha a szomszédod árad felfelé, a falak megduzzadnak, a megjelenés örökre romlik.
 2. Nem elegendő a műanyag erőssége. Teljesen ellenáll a kopásnak, kopásnak és más mechanikai igénybevételnek. De az ütésállóság alacsony.
 3. Az ízületek hornyai hiánya. Ezt a hiányosságot a tömítőanyaggal való csatlakozással kell javítani.

Telepítési technológia ↑

A falpaneleket közvetlenül a falra helyezzük ragasztóval vagy folyékony körmökkel vagy előre telepített keretben.

Telepítés a keretre ↑

Bizonyos típusú falburkoló anyagok, mint például a betét, csak keretre telepíthetők, mások mindkét felszerelési lehetőséget lehetővé teszik. A fal és a tűzhely közötti hely üresen vagy szigeteléssel töltött lehet. Ez a design tökéletesen elrejti az elektromos vezetékeket és a vízvezetékeket.

A telepítés a következő:

 1. Szerelt keret alumíniumból. A merevítők vízszintesen vannak felszerelve az állványlemezek szerelésekor. A rögzítési pontot a lap szélességétől függően, de legfeljebb 50 cm-re kell választani.
 2. Felület előkészítése. A fadarabok végei, kívánatos a tömítőanyag feldolgozása. Ha a padló a helyiségben egyenetlen, a lemez és a padló között kis rés keletkezik, ezt a hibát egy közönséges lábazat korrigálja. Vonatkoztatott helyek a kommunikáció, a foglalatok, a kapcsolók kimenetére.
 3. A paneleket a kerethez rögzítik. Ehhez használjon csavarokat vagy tűzőkapocs-építő tűzőgépet. Néha speciális rögzítő klipeket használtak.

Videó: A panelek telepítése a fürdőszobában ↑

Hogyan ragadni ↑

Ezt a módszert olyan helyiségekben használják, ahol a falak már összehangoltak, vagy nem igényelnek speciális előkészítést. Ha ez nem így van, akkor jobb, ha egy gipszréteggel fedjük le őket, majd előkészítsük őket, majd csak továbbítsuk a telepítést.

 1. Ha a fáról beszélünk, akkor a kívánt méret szerint vágjuk.
 2. Annak érdekében, hogy a lemezek, a sarkok, a panelek mennyezethez és a padlóhoz való csatlakozásának köszönhetően az illesztések megfelelőek legyenek, különleges összekötő elemeket - díszléceket használnak. Ha a burkolatot rések vagy speciális rögzítő rendszerek segítségével rögzítik, egyszerűen hagyja ezt a lépést.
 3. Különleges ragasztót alkalmaznak a teljes felületen cikcakk vagy pontozott módon. A lemezt a falra helyezzük, szorosan benyomva az egész felületet. A felesleges ragasztót a szélénél fogva eltávolítják. Indítsa el a telepítést a sarokból.
 4. Az alsó és a felső széle tisztán látszik, ha bezárja az egyenetlen darabokat lábazattal vagy dekoratív díszlécekkel.

Videó: ragasztóval ↑

Falpanelek a csempe alatt - nagyszerű lehetőség a képzelőerő megmutatására és a tervező tehetségének feltárására. A szoba díszítése ezzel az anyaggal sokkal érdekesebb lesz, mint a csempézés. Miután látta a képet, valószínűleg megpróbálja végrehajtani az egyik ilyen ötletet otthon. Ha van vágy a javítás megkezdésére, de nincs idő vagy lehetőség arra, hogy magadnak tegye meg, mindig szakemberektől kérhet segítséget.