Legfontosabb > Tartozékok

PVC falpanelek méretei

A falak műanyag paneljeinek méretei befolyásolják a szerelés sebességét, a lamellák elhelyezkedését a kerítés függőleges síkján (függőleges, vízszintes és átlós), valamint a bélés rögzítésének módját.

A műanyag panelek segítségével gyönyörűen díszítheti a falakat a fürdőszobákban, folyosókon, konyhákban és lakóövezetekben. Ha valamilyen tapasztalattal rendelkezik az eszközökkel, akkor teljesen kinyithatja otthonának falát.

A négyzetek modern piaca a különböző színű és méretű műanyag falpanelek széles választékát kínálja a fogyasztónak.

Műanyag falpanelek típusai

A panelek közötti kapcsolat típusát három kategóriába sorolják:

 • varrat nélküli lamellák;
 • megkönnyebbülés panelek;
 • műanyag csíkok csiszolással.

Zökkenőmentes lamellák

A panelek nem észrevehető csatlakozói a nyelv és a horonyzáró rendszerrel vannak ellátva.

Az oldalsó kiálló perem egyik lapja belép a következő lamellák hornyába, ennek következtében gyakorlatilag szilárd bélés sík formájában van kialakítva.

A paneleket nem javasoljuk közvetlenül a falakhoz rögzíteni. Az idõt és az anyagokat a kerítés tökéletes sima felületének megszerzésére, annak érdekében, hogy a béléssel bezárják, nem éri meg.

Zökkenőmentes burkolat egy előkészített láda számára.

Csillapító panelek

Oldalán a panelnek vékony pereme van, amely tökéletesen illeszkedik a következő 5 mm széles sávba.

A fedélzet síkján lévő függőleges hornyok vizuálisan alkotják a fa táblák (bélés) kerítésének típusát.

Az ilyen műanyag lapok bélése kielégítő merevséggel bír, és képes ellenállni a kis mechanikai terhelések hatásainak.

Bevel műanyag panelek

Az ilyen típusú panelek meglehetősen szélesek lehetnek. A lamella oldalfelülete dekoratív szalaggal (vázlat) ér véget. A kapcsolat módja hasonló a megkönnyebbülés panelek csatlakozásához.

A falak sötét, fényes fémes szegélyekkel vannak bevonva.

Műanyag falburkolat külső bevonata

Többnyire műanyag panelek készülnek három lehetőség a külső bevonat.

termikus szalag

A műanyag festett felületét hőrefesték borítja. A filmnek van egy ragasztórétege a hátoldalon. A hevített anyagot hengerrel tekercseljük fel, ezáltal a fólia szorosan illeszkedik a műanyaghoz.

A díszítő bevonat a panelek széles választékát adja a színeknek, ugyanakkor nedvességálló réteget képez, amely védelmet nyújt a kisebb mechanikai sérülések ellen is.

Falburkolat ilyen műanyag ajánlott a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhában.

Közvetlen nyomtatási módszer

Egy speciális nyomtató különböző színű és féltónusú rajzokat alkalmaz a lamella számára. A lakkozott rajzot ultraibolya besugárzással szárítjuk.

Azonban az anyag érzékeny a nedvességre, és könnyen karcolódhat. A közvetlen nyomtatással ellátott falpanelek díszíthetik a konyhák és étkezők belsejét.

Laminált lamellák

Az ilyen panelek festését és rajzolását gördülő PVC-fólia hozta létre. A sűrű film erőssége a műanyag felületét kisebb karcolásoktól védi.

Az egyik vagy másik típusú műanyag bélés használata nagymértékben függ a helyiség mikroklímájától, valamint az ilyen típusú anyagok felhasználásának gazdasági megvalósíthatóságától. A laminált panelek tökéletesek a fürdéshez.

A fali műanyag bevonatok méretei

Az építőanyagok gyártói folyamatosan kitöltik a kiskereskedelmi hálózatokat új PVC-falpanelekkel. A falak tipikus méretű műanyag paneljeit a táblázat tartalmazza:

A falak műanyag panelekkel való befejeződésének technológiája

A műanyag kerítés közvetlenül a falra történő felszerelése nagyon ritka esetekben történik. Mindenesetre nem azt tanácsoljuk Önnek, hogy ezt a munkát saját maga végezhesse el. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan lehet befejezni a falakat egy nap alatt a fürdőszobában, nézze meg ezt a videót:

Bár meg kell jegyezni, hogy a tartó közvetlenül a falon a műanyag megtartja a térfogat egy kis helyiség, anélkül, hogy szűkül a szűk hely a szoba.

A műanyag lamella rögzítése a helyiségekbe történő függőleges kerítésekre általában egy előre elkészített kereten történik. A doboz két típusból áll: egy fából készült rácsos rács és egy keret egy könnyű fém profilból.

Fa ládák felszerelése

A fa lécekhez használt kerethez 20 x 40 mm. Csatlakoztassa a dobozt az alábbiak szerint:

 1. Legyen jelölés a falak felületén. A jelölésnek megfelelően a fát levágjuk a kívánt hosszúságú darabokra.
 2. Reiki rögzítse a tüskéket. Ehhez használjon kalapácsot és kalapácsot.
 3. A lécek vízszintes sorai 40 cm-50 cm-es lépésekben vannak elhelyezve.
 4. Helyezzen további folyókat a csuklós tárgyak jövőbeli rögzítésének helyére.
 5. Az azonos keresztmetszetű függőleges állványokat a helyiség külső és belső sarkában helyezik el.

A könnyűszerkezetes fémkeret felszerelése

A széles profil a falak és a mennyezet közötti csomópont vízszintes sarkában van elhelyezve.

A belső sarkokban helyezze két állványt mindegyik szomszédos oldalra.

Ugyanúgy, mint a külső sarkok.

Műanyag panelek felszerelése fém keretre

Vízszintes profilokat rögzítenek a falra szerelőlapokkal a dűbeleken.

 1. A függőleges és vízszintes szögek be vannak helyezve a csavarokra két tollas műanyag sarkok.
 2. A paneleket csavarokkal rögzítik a lamellák "tolljával" a profilburkolaton. A szomszédos deszkákat összekötik a tüskehoronyzárral.
 3. Az oldalak behelyezése a sarkokból indul, az első panel oldalának behelyezése a díszítő sarok tetei közé. A lamellák alsó és felső végeit is be kell illeszteni a vízszintes vezetősínekbe. A panelek falra és mennyezetre történő felcsatolásáról részletesebben lásd ezt a videót:

Ha a fémkeretet egy magas páratartalmú helyiségben helyezik el, akkor gondoskodjon vízszintes résekről a műanyag burkolat lábazatában és pilasztáiból. Ez biztosítja a zárt tér természetes szellőzését a fal és a keret között.

A PVC panelek típusai: méretek és előnyök

A nedves helyeken végzett javítások során sokan PVC-paneleket választanak a burkolat anyagaként, amelynek mérete és kialakítása figyelemre méltó figyelemre méltó felületeket hoz létre. A műanyag panelek a legnagyobb igényt kielégítik olyan helyiségek befejezésére, mint a fürdőszoba, a WC, a konyha, a folyosó és az erkély. A PVC paneleket gyakran használják az utcai épületek belső és külső díszítésére. A standokkal, üzletekkel, raktárakkal és fészkekkel szemben ez az anyag kevés időt vesz igénybe és pénzt takarít meg.

A műanyag panelek eszköze és tulajdonságai

A műanyag panelek extrudálással készültek poli (vinil-klorid) -ból.

A termékek két, egymással összekötött lemezből állnak. Az egyik lemezük az elülső oldal, amely a kidolgozott modellnek megfelelő dekorációval rendelkezik. A PVC paneleket speciálisan úgy alakították ki, hogy azok tartósak és nem feltűnőek legyenek. Ehhez az oldaléleknek kiálló és hornyai vannak.

A műanyag paneleknek vannak ilyen előnyei:

 1. Megjeleníthető megjelenés. A modern design lehetővé teszi, hogy magas művészi alkotóelemeket hozzon létre.
 2. Vízálló. A polimer rácsok nem szívják fel a nedvességet, és ellenállnak a penésznek.
 3. Megfelelő mechanikai szilárdság. Ez a tényező lehetővé teszi a kész sík egy bizonyos nyomással történő lemosását.
 4. Rugalmasság, amely megakadályozza a sínek törését a szállítás és a telepítés során.
 5. Alacsony fajsúly. A csapágyfelületen nincs további terhelés.
 6. A különböző paraméterek, textúrák és színtartományok. Ez a minőség lehetővé teszi a tervezők képzeletének megfordítását.
 7. Ökológiai tisztaság. A PVC panelek bármely helyiségben alkalmazhatók, beleértve a kórházi és óvodákat is.
 8. Könnyű a feldolgozás és a telepítés. A vágóanyag lehet egy szokványos íróasztali kés.
 9. A kész felület szétszerelésének képessége. Ez akkor hasznos, ha a kommunikációra vagy a felfüggesztett mennyezet vagy fal töredékének cseréjére van szüksége.
 10. Tűzvédelmi. Az anyag nem támogatja az égést.
 11. Alacsony ár A műanyag termékek a lakosság minden szegmenséhez rendelkezésre állnak.
 12. Tartósság. A helyiségben lévő műanyag táblák évtizedekig tarthatnak. A termékek nem veszítik el minőségüket mind hideg, mind forró környezetben.
Nagy méretű kereslet és elosztás.

A műanyag panelek bizonyos hátrányokkal rendelkeznek, amelyek abból állnak, hogy felületük könnyedén megkarcolódhat vagy benyomódhat. Ezenkívül az erős fűtés miatt az anyag deformálódik és megolvad.

Műanyag panelek paraméterei

A PVC paneleket általában mennyezeti dekorációhoz használják. De vannak falpaneles panelek, amelyek a függőleges felületek lefedésére szolgálnak.

A műanyag panelek mérete meglehetősen változatos:

 1. A panelek hossza 270, 300, 595 és 1200 cm. Ez lehetővé teszi, hogy egy nagy terület felületét befejezze ízületek nélkül. A leggyakoribb műanyag panelek hossza 595 cm, alkalmasak mind a lakás, mind pedig a nagy helyiségek számára. A szállítás megkönnyítése érdekében a paneleket az értékesítés helyén a kívánt szegmensekre vágják.
 2. A termékek szélessége 10 cm-től 50 cm-ig terjed, és általában 10 cm és 12,5 cm széles lécek láthatóak. Fából készült padlót imitálnak. A szélesség legalább 18 cm, szinte láthatatlan rés marad az interfészen. A legelterjedtebbek a 25 cm-es szélességű PVC panelek, amelyek könnyen hajlíthatók és nem okoznak túlságosan gyakori varratokat.
 3. A vastagság a rendeltetési helytől függ. A mennyezethez tartozó műanyag panelek vastagsága 5 mm és 8 mm között van. Számukra az erő nem számít. A falak termékei nagyobb vastagsággal és bordák számával rendelkeznek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljanak az olyan rázkódásoknak, amelyek a felületükön óvatosan alkalmazhatók.

A sínek összekötéséhez és rögzítéséhez PVC profilokat állítanak elő, amelyek méretei paramétereikhez igazodnak. A különböző profilmodellek hossza 270 cm és 600 cm között van, a nyílás mérete megfelel a burkolóanyag vastagságának.

Műanyag panelek díszítése

Mivel minden szobában van egy bizonyos belső tér és konfiguráció, nem minden bélés opció alkalmas a befejeződésükre. Mielőtt vásárolna egy terméket, ismerkedjen meg a fajtáival.

A PVC panelek felületi szerkezete a következő:

 1. Fényes. Ez a felület elég jól mutat. Jó fényvisszaverő felület. A fényes mennyezet jól néz ki, mind a használati helyiségekben, mind a nappaliban. Bizonyos mínusz azok a foltok, amelyek a fényes felületen maradnak.
 2. Matt. Az ilyen anyagot a klasszikusok tapogatói használják az otthonuk burkolatáért. Mivel ez a műanyag alacsony költséggel bír, széles körben használják a háztartási tárgyak és az épületépületek befejezéséhez a kereskedelem területén.
 3. Textúra. A domborítás a felületen a mennyezetet adja karakterének és személyiségének. Rendszerint különböző díszeket és szimmetrikus mintákat használnak.

A termék színe igen nagy. A panelek színezése nagyon változatos lehet.

Az épülettömbökben mindenféle ízvilágra széles műanyag paneleket kínáltak.

A gyártók ilyen színező lehetőségeket kínálnak:

 1. White. Ez a szín a legrugalmasabb. Minden szobához illik.
 2. Black. A síkok szétválasztására és kontraszthatás létrehozására szolgál.
 3. Színes. Monokromatikus színsémát vagy homályos kombinációkat alkalmaznak több árnyalat esetén.
 4. A fa, kő, bőr és egyéb anyagok alatt. Ezek a modellek elég elegánsnak és egzotikusnak tűnnek.
 5. Egy képen. A paneleken ábrázolható ég, virág, rovar és állat.
 6. Panelek. Egyetlen kép több darabból áll össze. A kép szokásos vagy holografikus módon alkalmazható.

Ezek a modellek kielégítik a leginkább finom ízeket.

Milyen méretű PVC panelek?

A haladás nem áll meg, az építőipar területén alkalmazott technológiák javulnak. Ennek eredményeképpen az utóbbi időben 10-12 évvel ezelőtt Oroszországban polivinil-klorid-panelek jelentek meg a befejező, díszítő falak, a nappali és fürdőszobai mennyezetek, az erkélyen és a loggiákon. A PVC panelek az ügyfelek egyszerűségét, könnyű telepítését és előnyeit vonták el.

Tulajdonságok: előnyök és hátrányok

A polivinil-klorid paneleket számos előnye jellemzi.

 • Gyönyörű megjelenés hosszú ideig tart. Ha rendszeresen tisztítja tisztító vagy szappanos oldatokat, a minőség és az újdonság hosszú ideig tart.
 • Megfizethető ár. Engedélyezett, hogy mérsékelt költségvetéssel újítsák fel a lakást.
 • Különböző típusok, konfigurációk, kategóriák.
 • A színpaletta sokoldalúsága segít megmutatni a tervezők mindenféle ötletét.
 • Megnövekedett terhelés, hőmérséklet csökkenés. Emellett tartós és biztonságos. Az égési hőmérséklet nagyon magas - 399 ° C fölött van.
 • Nedvességgel szembeni ellenállás, sokféle gomba, penész.
 • Könnyen mosható és tisztítható egyszerű tisztítószerekkel.
 • A javítás gyorsan és egyszerűen történik a PVC panelek használatával. A végeredmény praktikus és rendezett. Nem szükséges különleges tudás telepítése.
 • Nem nehéz cserélni, ha kár jelentkezik.
 • A design könnyű és könnyen telepíthető.
 • Jól hangzik a hang- és hőszigetelésben.
 • Környezetbarát anyag. A polivinil-klorid termoplasztikus műanyag, amelyet földgázból vagy olajból és sóból elektrolízissel állítanak elő. Ez az inert, tartós vegyi anyag teljesen ártalmatlan: gyermekjátékok, tejtermékek csomagolására és tartályok tárolására szolgál.

De a PVC paneleknek hátrányai vannak:

 • törékenység (a panelek üregesek, a konfigurációt merevítők támogatják);
 • Tűz esetén mérgező gázok felszabadulása.

A PVC lemezek rendeltetésszerű és összekapcsolási módban különböznek egymástól.

A panelek szerkezete két, egymástól kis hosszirányú hidakkal mereven összekapcsolt műanyag lapból áll. A megfelelő mintázatot az elülső oldalra helyezzük, az oldalélek pedig kiugrásokkal és hornyokkal vannak ellátva.

faj

A kinevezéssel két kategória van: fal és mennyezet.

Az elsőt hosszú élettartam, tartósság és nedvességállóság jellemzi (még akkor sem engedik a vizet az ízületeken). Súlyuk jelentősen eltér a mennyezettől.

Erősségeik között különböznek egymástól, és különböző alfajokká válnak.

3D-s vagy offszet nyomtatású panelek

Tökéletes 3D-s rajz, márkás színes nyomtatás, szigetelő rétegek a lakk, hogy őket néz ki, mint a természetes kő, fa, kerámia burkolólap vagy kiváló minőségű grafika. A panelekhez alkalmazott ultraibolya festékek azonnal megszáradnak, a következő lakkréteg nem engedi kémiai kölcsönhatást a levegővel.

Képek, festmények, dísztárgyak, panelek készítése segít a belső egyedi, eredeti, egyedi megjelenésében.

3D panelek - csodálatos megoldás a problémára, amikor egy új, kényelmes stílust hoz létre egy lakásban, irodában, boltban.

Hőnyomtatással vagy hőátalakítással ellátott panelek

A dekoráció PVC-lemezeken való alkalmazásának technikáját termikus nyomtatásnak nevezzük, és mindenféle rajzot, színt válasszon. Egy rajzot rajzolunk a polimer filmre, majd magas hőmérsékleten specializált berendezéssel eltávolítjuk a panel felületére. A panel elülső oldalát nem kezelik lakkal: a festékkel bevont film ellenáll a kopásnak, a nedvességnek és az ultraibolya sugárzásnak.

Egyszerű szerelés, nedvességállóság, szélsőséges hőmérsékleti ellenállás - mindez a panel számára elismert vezető szerepet tölt be az egyes stúdiók, közintézmények, nappali tervezésében.

Laminált panelek

A laminált PVC-panelek gyártására szolgáló eljárás egy réteggel és dombornyomott textúrával (gyártás) készített lemez ragasztására szolgál. Egy fóliát az elülső felületre felhúzunk egy speciális ragasztókészítmény alkalmazásával, és a hátlap köré tekerjük. A film nem hámlik fel a szélein, és az anyag további technikai tulajdonságokkal rendelkezik: a tartósság, a praktikum és a tartósság önkéntelen cselekvésekre (a design nem romlik az idő múlásával, nehéz elrontani és karcolni is).

PVC laminált paneleket használnak a konyhában, a WC-ben vagy a fürdőszobában, irodaterületet. Ezenkívül nagyszerű lehetőség az erkélyen, a loggia használatánál: a hőmérsékletszabályozás nem érinti az ilyen típusú paneleket. A paneleket speciális antisztatikus anyaggal vonják be, ezért a porrészecskék nem tapadnak a felületre. A panelek minősége rendszerint megfelelő bizonyítvánnyal rendelkezik.

Ami a PVC mennyezeti paneleket illeti, ezek valamivel vékonyabbak, mint a falaké. Ezek a következő méretűek lehetnek: szélesség - 25 cm, 37 cm, 50 cm, hosszúság - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; Vastagság: 4-10 mm. Tervezés szerint két és három részből álló, színes és textúrájú - matt és fényes, fehér és természetes anyagok utánzása, világos és pasztell tónusok.

A polivinil-klorid mennyezeti panelek a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • ha használják őket, nincsenek mechanikai hatások;
 • a termékek különböző helyiségekben felszerelhetők: lakó- és lakossági, irodai és kiskereskedelmi;
 • nem hajlamosak a gomba kialakulására, ezért a penészesedést magas páratartalmú helyiségekben használják;
 • esztétikus megjelenést adva a lakásnak, a lemezek a szemmel láthatatlan kommunikációt tesznek: elektromos, gépészeti;
 • a karbantartás egyszerű: elég egyszerű szappanoldatok a felület tisztításához a szennyeződéstől.

Eszközbeállítások

A falpanelek, PVC kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogyan helyezkednek el: függőlegesen vagy vízszintesen.

A panelek mérete a tervezési döntések megválasztásától függ:

 • 3D-effektusú vagy ofszetnyomtatás esetén: szélesség: 25, 37, 50 cm, hosszúság: 2,7 vagy 3 m, vastagság: 8-10 mm;
 • hőkezeléssel vagy hőátadással ellátott panelekhez: szélesség - 25 cm, hossz - 2,7, 3, 6 m, vastagság - 8-10 mm;
 • laminált modellekhez: szélesség - 25 cm, hosszúság - 2,7, 3 méter, vastagság - 8-12 mm.

A lemezek összekötését kétféleképpen végezzük: a falra ragasztva, vagy az előkészített láda rögzítésére.

Az első módszer szerint a falaknak ideális lapos és sima felületűeknek kell lenniük. Ehhez előzetesen fel kell készülni: óvatosan távolítsuk el a régi bélést, távolítsuk el a zsírt, a szennyeződéseket, töltsük fel a réseket, alkalmazzunk egy alapozó készítményt és szintet. A méretkülönbség 5 mm-en belül megengedett. Ha több, akkor egy idő után a panel deformálódott és kijön.

A lemezek ragasztóval történő rögzítésével végzett javítási munkálatok összehasonlíthatatlanul egyszerűbbek és olcsóbbak: végül elveszett a szalagszerkezet felépítésének szükségessége.

A panelek telepítéséhez nem kell sok időt és energiát eltölteni - ezzel a feladattal minden kezdő foglalkozik. De ez a lehetőség jelentős hátrányban van: meghibásodás vagy sérülés esetén nehezen lehet eltávolítani a sérült panelt a falról, és új helyére cserélni.

A PVC-panelek rögzítésének módszere számos pozitívummal rendelkezik: jobb hang- és hőszigetelés, nincs szükség a falak szintjére, a régi festéket és tapétát nem lehet eltávolítani.

A ládák három típusa létezik, attól függően, hogy milyen anyagból készült.

 • Wood. Ebben az esetben a szerkezet fa lécekből és deszkákból áll, amelyek egymáshoz képest egyenlő távolságban csavarják a síkhoz. A falak közötti lécek közötti távolság - legfeljebb 30-40 cm, a mennyezethez - legalább 30 cm - ez a főszabvány. A panelekhez képest a láda a falfelületre merőlegesen van rögzítve. A rögzítőelemek önmetsző csavarokkal készülnek, ami nagyon megbízható és kényelmes.
 • Metal. A fém doboz elkészítéséhez válasszon egy fémprofilt. Az önmetsző csavarok speciális tartókkal cserélődnek, amelyek gyorsan és biztonságosan rögzítik a falat. Kleimer - tartó konzol, amely fém perforált lemezből készül. A mûanyag panelek rögzítéséhez a klipeket süllyesztett szereléshez használják, ahol az összekötõ részek láthatatlanok az épület dekorációjának felületén.

A kereteknek a lécek kialakítása segít az erkélyen és a loggián lévő szigeteléssel megbirkózni. A dobozban lévő üregek szigeteléssel vannak kitöltve, majd PVC burkolattal vannak bevonva.

 • Műanyag. Műanyag keret U alakú profil alkalmazásával. A megoldás előnyei: könnyű felépítés, abszolút nedvességállóság és különböző hőmérsékleti viszonyok, plasztikus feldolgozás. A profil 30 cm-es távolsággal csavarokkal vagy tüskékkel van rögzítve az alapra.

Az összes ilyen módszer mínusz a ládák építésénél, ami több időt, pénzt és a lakótér csökkenését vonja maga után.

Panelbeállítások

A paraméterek függenek a csatlakozás típusától és a különböző méretű PVC panelek méretétől.

A panelek összekötésére szolgáló módszerek három csoportra oszthatók.

 • A varrás vagy a csiszolt lamellák másolják a bélést, amely az ilyen kapcsolat jellegzetessége. A varrat egyértelműen látható, része a designnak. A paneleket nagy merevség jellemzi, az önkényes megsértés ellen. Úgy néz ki, mint a rendes befejező táblák. Standard méret: szélesség: 12-30 cm, hossz: 0,9-3 m, 6 m, vastagság: 4-10 mm.
 • Zökkenőmentes csatlakozás látható csukló nélkül, megfelelő felszereléssel, egyenletes felületet eredményez, alig látható kapcsolatokkal. Az anyag minősége a telepítés, összeszerelés eredményétől függ. Standard méret: szélesség: 15-50 cm, hosszúság: 2,7 m, 3 m, vastagság: 4-10 mm.
 • Rust változat. Ennek a csoportnak a csatlakoztatásakor a profilban egy dekoratív bemélyedés van kialakítva - egy horony, amelynek alakja egy kiemelkedés, ami miatt egy sík felület érhető el.

A PVC panel méretétől függően számos típus létezik.

csempe

A csempézett anyag hasonló a kerámia burkolólapokhoz. Annak érdekében, hogy szokatlan belső tér kialakulhasson, a monokróm változatok kombinálhatók a stílus, a természetes kő utánzása, mintázata vagy mozaikokkal díszítve.

Standard méret: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, vastagsága 1-5 mm.

Milyen méretű PVC panelek?

A mai napig nagy az igény a PVC panelek belső és külső dekorációjára, amelyek méretei nagy jelentőséggel bírnak az építőanyag kiválasztásánál. Ez a multifunkcionális termék bármilyen helyiségben használható, ami egyedi képet nyújt a belső térben.

Szabványos paraméterek

A PVC panelek két polivinil-klorid lemezek, amelyeket merevítők kapcsolnak össze. Az egyik arc az elülső oldal, amelyet egy speciális technológia díszít, vagyis dekorációval rendelkezik. A PVC panelek nem csupán díszítő funkciót töltenek be, ha szobát készítenek, hanem további szigetelést is biztosítanak a házban. K

Ezen kívül a műanyag termékek védik a mennyezet felületét az agresszív környezet hatásaitól, valamint elrejtik a plafon néhány hátrányát (szabálytalanságok, szivárgások).

A gyártók nem csak PVC paneleket gyártanak mennyezeti felületekhez, hanem függőleges falakhoz is. Alapvetően, ha polivinil-kloridból készült végterméket választanak, ügyeljen a lécek szabványos méreteire. De a gyártók nem csak a szabvány szerint gyártanak díszítő paneleket, így bármilyen méretű panel rendelhető.

A lécek hossza különböző lehet - 270 cm, 3 m, 395 cm és 1,2 méter. Ennek a sokféleségnek köszönhetően a szükséges felületre fel lehet ragasztani, amely nagy területen van. A legkeresettebb panelek 595 cm hosszúak, mivel finom anyagként használhatók kis és nagy szobákhoz.

Az építőanyag szélessége 10 és 50 cm között változhat, általában a 10 és 12,5 cm termék szélességű panelek láthatóak. A legelterjedtebbek a 25 cm széles lamellák, a telepítésüknek köszönhetően szinte egyetlen látható dokkolási pont sem keletkezik. 300 és 375 mm széles paneleket használnak felületként bármilyen felületen, de legalább 10 mm vastagságúaknak kell lenniük.

A termékek vastagsága teljesen függ a céltól. A mennyezeti lamellák vastagsága 5-8 mm. Az ilyen termékek esetében az erő nem számít. A falépítő anyagok a legnagyobb vastagságúak (10 mm), szemben az előző változatokkal, mert ellenállniuk kell a mechanikai károsodásnak és az UV sugárzásnak való kitettségnek.

A panelek rögzítéséhez és rögzítéséhez a gyártók olyan PVC-profilokat készítenek, amelyek megfelelnek a lécek paramétereinek. Az ilyen profilok hossza 270 és 600 cm közötti.

A paraméterek függvényében a PVC lamellák többféle változatban kerülnek forgalomba.

csempe

A burkolóanyag úgy néz ki, mint a kerámia csempe. A termék szabványméretei 30x30 cm, 98x98 cm, 100 x 100 cm, vastagságuk 1-5 mm. A burkolólapok a természetes kőzetet utánzó lapok monokromatikus változatával kombinálhatók.

fal

A falburkolatokat falfelületek díszítésére használják. A termékek széles választékának köszönhetően eredeti kép készíthető a szoba belsejében. A termékek szélessége 15 és 50 cm közötti, az érték - 2,6 m, 2, 7 m, 3 m, vastagsága - 6-10 mm.

lap

Ezek a panelek eltérnek a nagy paraméterek korábbi változatától. Az ilyen típusú termékekkel végzett munka során a munkaterület nagy területe lefedi. A lécek standard szélessége 50-122 cm, az érték 0,9 -2,44 méter, vastagsága 1-6 mm.

A lapos termékek gyakran más anyagokat utánozzanak:

Öntött

Ez a fajta műanyag termék csiszolt felülettel rendelkezik. A gyártók különböző színárnyalatokat és textúrákat bélelik. A termékek összekapcsolását a meglévő tüskékkel végezzük, aminek következtében egy tapasztalatlan mester is elvégezheti a szerelést. A termékek szélessége - 10-30 cm, méret - 90 cm - 3 m, vastagság - 4 - 8 mm.

PVC bélés 2 változatban készül:

 • "Bélés" - egy szabványos méretű termék, széles reteszeléssel. Szélesség - 10 cm, szélesség - 3 m.
 • "Polka" - szabványos méretű termék keskeny zárrendszerrel. Hossz - 3 méter, szélesség -10 cm.

A polivinil-klorid falpanelek szintén különböznek a csatlakozási módban:

 • lamellák domborművel;
 • varrat nélküli műanyag építőanyagok;
 • panelek, amelyek le vannak csiszolva.

Zökkenőmentes befejező anyagokat általában a mennyezet lefedésére használnak különböző helyiségekben. A helyes felszereléssel olyan hatás érhető el, amelyben az alkatrészek közötti összekötő szinte észrevehetetlen. A zökkenőmentes ragasztási módszer lehetővé teszi, hogy folyamatos felületeket és mintákat hozzon létre különböző felületek lefedésekor.

A ferde panelek némileg hasonlítanak a varrat nélküli termékekhez. Az egyetlen különbség az, hogy az első változatnál az építőanyag végrészében van egy csiszolás. A letörés egy olyan mélyedés, amelyet műanyag panelek egyetlen egységbe történő csatlakoztatására terveztek.

A megkönnyebbüléssel ellátott lamellákat általában falfelületek kikészítéséhez használják. Megjelenésüknél fogva hasonlítanak a járólapra. A relé termékek különböznek az előző változatoktól a nagy szilárdság és a kopásállóság tekintetében. Az ilyen műszaki jellemzők miatt magas költségekkel jár.

A PVC panelek számos színben és különböző textúrákban kaphatók.

3D hatással

Ez a fajta termék nemcsak lakóépületek és lakások tervezésénél, hanem irodaházaknál és üzleteknél is használható. Az eredeti rajz lehetővé teszi, hogy egyedi kialakítást hozzon létre a szobában. A lámpák ezzel a hatással utánozza a természetes fát, természetes kövek, kerámia burkolólapok. Standard paraméterek: szélesség - 25 cm, 37 cm, 50 cm, méret - 2,7 m, 3 m, vastagság - 8-10 mm.

Termikusan értelmezhető

Az ilyen típusú termékek gyártási technológiáját olyan módon hajtják végre, hogy a polimer filmen egy kép vagy minta jelenik meg, amely után a speciális berendezés ezt a képet a magas hőmérsékletnek a műanyag építőanyag hatására továbbítja. A hőkezelő panelek a lakások körében legnépszerűbbnek számítanak, hiszen magas a magas hőmérséklet hatása, és a telepítés nem jelent nehézséget még egy újépítőnek sem. A panelek szélessége - 25 centiméter, méret - 2,7, 3 és 6 méter, vastagság - 8-10 mm.

Laminált termékek

A laminált panelek gyártási módja az, hogy egy kép és kötőanyaggal ellátott filmet az elejére ragasztanak. Az ilyen gyártási módszer a befejező anyagnak további teljesítményt nyújtó jellemzőkkel rendelkezik, ilyen rajz vagy kép meglehetősen nehéz elrontani. A laminált paneleket fertőtlenítőszerrel kezeljük, ami nem teszi lehetővé, hogy a por felületén apró porrészecskék lehessenek. Az ilyen típusú panelek minőségét a megfelelő minőségi tanúsítvány igazolja. Szélesség - 25 centiméter, méret - 2,7 és 3 m, vastagság - 8-12 mm.

Hogyan számoljuk ki a megfelelő összeget?

Mielőtt elkezdené a szükséges mennyiségű építőanyag számítását, ismernie kell a munkaterület kerületét, amelyen a PVC panelek később kerülnek telepítésre. A létező nyílások területének kiszámításához szükséges teljes körzet után a kapott különbséget el kell osztani egy befejező termék kerületével.

Vegyünk egy példát arra, hogy a 6x8 méteres és 2,5 méteres magasságú egyszintes épület falainak külső bélése PVC lamellákkal készüljön. Ez a szoba 4 ablaknyílással és 1 ajtóval rendelkezik. Ebben az esetben 2,5 x 30 cm-es paraméterekkel rendelkező poli (vinil-klorid) paneleket használnak.

A falfelület teljes kerülete: (6 + 6 + 8 + 8) x2.5 = 70 m2.

Az épület teljes területének és a helyiség nyílásainak különbségét számítjuk ki: 70-10,62 = 59,38 m2.

Az 1 PVC termék területe: 2,5x0,3 = 0,75 m2.

Számolja ki a kívánt panelszámot: 59.38 / 0.75 = 79.17 db.

Az így kapott számot kerekíteni kell. Ennek eredményeképpen 80 darab PVC panelre van szükség egy egyemeletes épület burkolatához.

Mûanyag díszítõ panelek vásárlásakor nem csak a helyiség paraméterét, hanem a lerakás módját is figyelembe kell venni. Figyelembe kell vennie az alkatrészek árkategóriáját, mivel a hosszú panelek jelentősen eltérnek a rövid lamelláktól, viszont ez nem befolyásolja a termékek minőségét. Továbbá a falak befejeztével határozza meg a befejező építőanyag vastagságát, mert minél vastagabb a panel, annál jobb a hang és a hőszigetelés a helyiségben.

Ajánlások a műanyaggal történő munkához

A befejező termék felszerelése előtt meg kell állnia a paneleket abban a helyiségben, ahol ilyen felszerelésre van szükség. A terméknek akklimatizálódnia kell. Erre azért van szükség, hogy az építőanyagok hozzászokjanak a helyiség hőmérsékletéhez.

A befejező anyagok mellett további elemekre lesz szükség:

 • belső sarok;
 • kezdeti profil;
 • befejező profil;
 • lábazat.

A telepítés a szoba sarkával kezdődik, az ablak vagy ajtó irányában. Az első sarokba van szerelve. A lemezeket a kívánt méretre kell vágni, és a lemezeket a telepítés módjától függően vágják le.

A műanyag termék a szögletes profilba van behelyezve, és a tartólapra van szerelve. Erre a célra építőipari tűzőgépet használhat, de a hasábok a legjobb variációnak számítanak. A horony alsó részébe vannak szerelve, és a kötőelemek a lyukon lévő lyukon keresztül készülnek. Ez a rögzítési mód nem torzítja a műanyagot, hanem száz százalékos rögzítést biztosít az építőanyag számára. A rögzítőelemeket 2 db / 1 méter profil és 2 db önmetsző csavar, 1 méter PVC lamella méretű nagy sapkák segítségével választják ki.

A későbbi elemeket a "tövis-rés" módszerrel szerelik fel. Ugyanakkor a paneleknek a lehető legszorosabbnak kell lenniük. A burkolat végén a falfelület és a padló között egy ízület alakul ki, amelyet egy lábazattal kell lezárni. A mennyezeten lévő ízületek tömítésére több díszítő álmennyezet használható, amely összhangban van a mennyezet általános burkolatával.

A padlólapok számát a mennyezet teljes felületén számítják ki. A lábazat szabványosított mérete 3 méter. A mennyezet felszínének teljes kerületét el kell osztani a lábazathoz viszonyítva, majd a kapott értéket kerekíteni kell egy olyan számra, amely 3-as többszöröse.

A műanyag termékek gyártása -5 és +50 fok közötti hőmérsékleten végezhető el, ezért a fürdőkben és a szaunákban történő faldíszítés nem végezhető el. Olyan helyeken, ahol vannak kapcsolók és foglalatok, először telepíteni kell speciális dobozokat és tartsa az elektromos kábelt. A lamellák telepítésekor szükség van a kapcsolók és aljzatok nyílására.

A műanyag termékek rögzítésének két módja van:

 • a dobozon;
 • a ragasztóoldatban.

Bélés vagy lemezlapok telepítése csak a kereten végezhető el. Ez a termékek nagy dimenzióinak köszönhető. A keret ebben az esetben lehet fa vagy fém lécek. A keret magassága függ a munkaterületen lévő szabálytalanságok számától.

A burkolólapok formájában lévő műanyag építőanyagokat elsősorban a ragasztóval rögzítik. Ebben az esetben előkészítő munkát kell végezni. A felületet különböző szennyeződésekkel kell tisztítani, kiegyenlíteni és speciális módon kezelni. A csempepaneleket a lehető leg szorosabbra kell ragasztani, hogy a termékek alatt ne legyenek üregek.

Pro tippek

A befejező termék kiválasztásakor a szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a következő árnyalatokra, amelyek segítenek kiválasztani a kiválasztott termékek minőségét:

 • Kezdetben meg kell vizsgálnia a termék felületét. A tökéletes állapotban sima felületűnek kell lennie hibák nélkül. Az anyag belsejében nincsenek hiányok a merevítőkben.
 • Csatlakoztasson több elemet, miközben a csatlakozást könnyedén és varrás nélkül kell elvégezni. A minőségi termékeket sok nehézség nélkül állítják össze.
 • Ha a rácsra kattintasz, nem szabad repedéseket és ütéseket okozni. Különös figyelmet kell fordítani a fali termékekre, amelyeket a normának megfelelően nagy erősségű mutatóval kell jellemezni.
 • Ellenőrizze a hajlításhoz szükséges műanyagokat is. Ha a termék nem hajlik meg, vagy megtörik, akkor a termék minősége magas.
 • Ha nincs tapasztalata a műanyag termékekkel kapcsolatban, jobb, ha drága termékeket vásárol. Ebben az esetben az ilyen termékekkel való együttműködés egyszerűbb lesz. Az olcsó termékekkel való munka során fennáll a veszélye annak, hogy a nedvesség bejut az egész szerkezetbe, ami tovább vezet a termékek deformációjához.
 • A műanyag panelek merőlegesek a keretsínek irányára.
 • Ha minta vagy mintázatú paneleket használ, akkor a telepítésnek balról jobbra kell indulnia.
 • A befejező elemek között 5 mm-es rést kell hagyni. Erre azért van szükség, hogy amikor a szobahőmérséklet nő, akkor a műanyag mérete változhat.
 • Amikor olyan helyiségekben végzi el a falat, ahol a magas páratartalom (fürdőszoba, WC) szellőző lyukakat kell készíteni, különben nedvesség felhalmozódik a szerkezet alatt, ami penészgomba és gomba keletkezik.

Gyönyörű példák a befejeződésekre

A PVC díszítő panelek ma a legnépszerűbbek a vevők körében. Végtére is, köszönhetően a bélés különféle felületek ilyen termékek önállóan létre egy egyedi megjelenést a belső.

hálószoba

A hálószobához nyugtató és pihentető árnyalatok szükségesek, ezért ebben az esetben világos árnyalatokat kell választani. Nem ajánlatos fényes felületeket használni fényvisszaverő hatással. Ez a design csak a tulajdonosokat fogja viselni. Kiváló lehetőség, hogy a falakat a fát utánzó panelekkel fejezze be. A szoba egyik falát is át lehet vinni, minden figyelmet rá.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

Típusú falpanelek

Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

 1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

Fa padlójú fürdőszoba.

Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

 1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

 1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

Farostlemez falazat.

A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

 1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

MDF panelek a fürdőszobában.

A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

 1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

Üvegburkolatú fürdőszoba.

A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

 1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

 1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

Hyposvinyl panelek a szekcióban.

Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

 1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

 1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

Műanyag panelek a fürdőszobához.

Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

 1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

Rácspanelek falakhoz.

Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

 1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

A csempe falpanelek dísze.

A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

 1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

 • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
 • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

Tehát raktározzanak PVC raktárakat

De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

faj

A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

 1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

 1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

 1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

 1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
 2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
 3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
 4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

A műanyag panelek többféle színezése.

Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

 • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
 • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

Műanyag panel beépítési technológia

Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

Műanyag panelek technológiai telepítése.

Most minden egyes szakaszról részletesebben.

Anyagkiválasztás

Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

 1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
 2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
 3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
 4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

 1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

 1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

 1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
 2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
 3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
 4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

edzés

Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

 1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

A repedéseket habbal lehet lezárni.

 1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

Alapozó bevonat a falakon.

 1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

 1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

 1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
  • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
  • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

Layer falak lézersugárral.

  • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
  • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

A falak jelölése profilok beszereléséhez.

Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

Ládák felszerelése

A keret telepítési eljárása a következő:

 1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
  • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

A profil felszerelése a dűbelre.

  • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
  • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

Szerelési vezető profil a padlón.

  • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
 1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
  • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

U alakú konzolok felszerelése.

  • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
   • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
   • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
   • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

Vízszintes csapágyprofilok a falon.

  • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

A lécek telepítése

A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

A lécek telepítésének lépései a következők:

 1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
  • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

Vízszintes indítólemez beszerelése.

  • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

  • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
 1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

Telepítse az első panelt.

 1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

A második és a következő panelek beszerelése.

 1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
  • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

  • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

Az utolsó falpanel telepítése.

Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.