Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell pontosan és helyesen fúrni egy öntöttvas fürdőt?

Öntöttvas kádcsaptelepre, vízelvezetésre vagy más célra történő felszerelés esetén probléma lehet öntöttvas kádfúrással. Ugyanakkor nagyon egyszerű a vas fúrásával, de a fő feladata, hogy elkerülje a forgácsot és a zománcolást. Hogyan kell szépen és gyorsan dolgozni?

Hogyan öntsd az öntöttvas fürdőt?

Szükséges anyag és eszközök

A feladat elvégzéséhez szüksége lesz:

• Fúró;
• fúrógép;
• Gyémánt csavar vagy fúró;
• Csiszológép;
• Gumi fúvóka csiszoló gyűrűvel ellátott fúróval;
• Epoxi ragasztó vagy tömítőanyag;
• Vezető;
• Víz.

Munkahelyi utasítások

A zománcozott rétegben megjelölt melankóliás fúrás. Miután a jelet a fúró vagy a fúró végére helyezte, a lyukat gondosan karcolja meg úgy, hogy a fúró ne csússzon le.

A gyémántréteg fúrásához gyémánt fúrót kell használni, és a munka nagyon lassan történik. A fúrás helyét nem szabad felmelegíteni, ezért folyamatosan le kell hűteni vízzel. Ezt a gondos és gondos munkát óvatosan kell elvégezni, mivel a felhasználó elektromos eszközzel foglalkozik.

A munka befejezése után meg kell változtatnia a fúrót a szokásos fémre. Először egy kis átmérőjű furatot fúrtunk, majd fokozatosan bővül a kívánt méretre.

Ha nagy lyukat kell fúrnod, akkor egy darab rétegelt lemezből ki kell húznod. Ezután fúrja át a vezető közepén lévő lyukat. Az első fúrógépet csempére vagy üvegre használják. A zománcréteg eltávolítása után a fúró a szokásos módon változik a fémhez, és a munka folytatódik. A vezetéken levő lyukakat egymástól 1 mm-enként kell elválasztani, csak ebben az esetben a fúró egyszerűen és egyszerűen eltávolítható. A lyuk behelyezéséhez gumifúvókát használhat csiszolópapír gyűrűkkel.

Ha csiszológépet lehet használni, a kontúr zománcát fel kell csiszolni. Ezután néhány furatot fúrhat a kontúr mentén, és rendezze el a széleket is egy darálóval.

A sikeres munka befejezése után az öntöttvasat epoxi ragasztóval vagy tömítőanyaggal kell bevonni a rozsdás foltok megelőzésére.

Fúrólyukak az öntöttvasból, acélból, akrilból, kvarcból, márványból és másokból.

Ha azt tervezi, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezik el, bármilyen lyukakat fúrhatunk öntöttvas, acél, akril vagy kőbánya öntött mázas fürdőből.

A költség 1 (egy) lyuk - 1500 rubel. (akril, negyed 1000 dörzsölés)

A moszkvai körút házán levő kapitány elindítása - 2000 rubel. A Moszkvai Gyűrű felé - megállapodás alapján.

A fürdőben fúrt lyukak bizonyos készségeket igényelnek. Természetesen Ön önállóan vethet egy fúróval vagy bilincset, megtalálhatja a kívánt átmérő fúróját. És az öntöttvas vagy acél fúrásának folyamatában elkezdett károsítani a zománcot, "kisugározni" a kívánt lyukról néhány centiméterre, megtörni a fúrót és. Kérjen segítséget egy szakembertől. Valójában, a hidromasszázs mester fürdőjének előállítása során ez többször vagy kétszer is megtörténik.

Természetesen a dolgok valójában nem lesznek ilyen rosszak. Azonban néha az öntöttvas, acél, lyukak fúrásának megbízása a márvány számára jobb (egyszerűbb és olcsóbb) a szakember számára, mint saját magának. Sőt, ez a képesség, talán több és nem hasznos.

Hogyan öntsd az öntöttvas fürdőt?

Kérem, mondja meg, milyen (eszköz) és hogyan (technológia) öntöttvas fürdő fúrást? és
Elrontani, pl. Felszedni a zománcot, nagyon kár lesz.

A zománc egy része a lyuk kerületén, amikor a fúrás megszakadhat, de a zsetont dekoratív króm csészével le lehet zárni (amennyire megértem, szükséges a fürdőkád fúrásához például a keverő felszereléséhez). Elméletileg jobb, ha fésülni zománcozott egy gyémánt fúróval, majd öntöttvas fémfúróval. A gyémánt elég egy, de a fémre 2 - 3 szükséges. Nagyon lassan kell fúrni, nem engedve a fém felmelegedését. De mindez elméletileg nincs gyakorlati tapasztalat öntöttvas fürdő fúrásában ((Egyébként, ha fúrtatsz, fedjük le az öntöttvasat zománccal, zárjuk le a lyukat, miután a keverőt tömítőanyaggal helyezzük, különben rozsdás foltokat kapunk a zománcra.

Furat öntöttvas káddal, saját kezekkel

Előbb vagy utóbb az emberek többsége saját kezűleg módosítani kíván valamit a fürdőszobában.

Séma öntöttvas fürdő.

Leggyakrabban hidromasszázs berendezések telepítésével vagy egyszerűen a keverő oldalról történő átvitelére gondolunk.

Mint az első, és a második esetben, öntöttvas kádat kell fúrni. Ha a kéz nem tele van, akkor komplikációk jelentkezhetnek, például a zománc forgácsolása, a szerszám eltávolítása a kívánt pontból vagy a fúró eltörése. A fúrás lassan történik, mert az anyag, amellyel dolgozik, szintén elég törékeny.

Fúrólyuk

 • állandó vastag marker;
 • fém fúró;
 • drill;
 • kerozin oldat;
 • csiszológép (opcionális).

Az első lépés az, hogy egyértelműen jelölje meg a fúrás helyét egy vastag markerrel. A jelölés kicsi, ezért a fúrás során nem szabad félretenni.

Sokan nem tudják megkülönböztetni az öntöttvas fürdőt a többiektől. Ha nem megy a részletekre, akkor sokszor nehezebb, és ha felemeli a repülés nem működik, akkor vas. Ahhoz, hogy kiváló minőségű fürdőt fúljon, fontos, hogy nagyon óvatos legyen, mivel A zománc igen törékeny, és károsítja az egészet. A fúrás kezdetétől a befejezésig ezért a fúró / záróelemet egy szögben kell tartani.

Az öntöttvas kád hidromasszázs berendezéssel.

A fúrót ideálisan kell élesíteni, ugyanakkor külön hangsúlyt kell fektetni a fúróra, amely kizárólag fémre és 116-118 fokos szögre fog terjedni. Pontosan meg kell ragadnia a fémbe, de ne karcolja meg. A nem megfelelő élesítés repedéseket okozhat a zománcban, valamint a szerszámot és elrontja az anyagot. Annak érdekében, hogy az öntöttvas fürdőt egyenletesen fúrja le, használhat egy fából készült táblát vagy egy fémlemezt, ahol már van egy kisméretű átmérőjű kész furat. A kis átmérőjű különbség nem jelent semmilyen mellékhatást, de tökéletesen irányítja a fúrógépet.

Sok kezdő figyelmen kívül hagyja a fúró hűtését, de a kerozin megoldás nagy segítség lehet a sebességben. Ezenkívül, ha a fúró nem túlmelegszik, amikor túl sokszor dolgozik, akkor lassabban visel, ez lehetővé teszi számukra, hogy több lyukat fúljanak, pl. növeli az eszköz élettartamát.

Az egyik titka, hogy a szakemberek hogyan kezelik a zománcot a lyuk körül, a csiszoló használata. Egyszerűen távolítják el a zománcot a kívánt területen, és rögzítsenek egy 2 mm átmérőt, ami kiváló lehetőséget nyújt kockázati munkavégzésre.

Befejező munkák

Miután elvégezte a munkát, újra kell használni a köszörűgépet, de ezúttal a rendeltetésszerű célhoz, és óvatosan simítsa ki az összes kiálló szöget. A munka végére minden oldalról lyuk van egy nagyon vékony tömítőanyaggal, mivel a fém a nedvességtől oxidáló (rozsdásodás) módszert jelent, és ez nem megengedett, különösen ha öntöttvas fürdőről beszélünk.

Gyakran az öntöttvas fürdőben további hidromasszázsos berendezések vannak felszerelve, és ehhez sok lyuk fúrása szükséges, amelyek mindegyikét ennek a sémanak megfelelően gyártják. De még a munkához való pontos tudás is, minden lyuk fúrása nagyon nehéz, mert A öntöttvas nagyon nagy szilárdságot és törékenységet jelent.

Hogyan kell lyukat fúrni az öntöttvas fürdőben

A legtöbb ember egy öntöttvas tálat használva először azzal az elgondolással járt, hogy újításokat vezet be a vízkezelésre. Gyakran előfordul, hogy a módosítások közvetlenül a termék egyik oldalára vagy a hidromasszázs berendezés telepítésére vonatkoznak.

Öntöttvas fürdő készülék.

Bármi legyen is a tulajdonosok elképzelése, ez a folyamat a zománc forgácsozásához és a fürdőhely romlásához vezethet, mivel nincs elegendő tapasztalat és tudás az öntöttvas fürdő fúrásáról.

A fúrási folyamatot gyorsan kell végrehajtani, mivel a lyuk helyén található alapzat nagyfokú törékenységgel rendelkezik.

Fúrás

A csavarkulcs elemei öntöttvashoz.

Az ilyen művek előállításához a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • állandó toll vastag tollal;
 • fúrógép fúráshoz;
 • drill;
 • kerozin oldat;
 • őrlőgép.

Először meg kell győződnie arról, hogy a munkát az öntöttvas fürdő felszínén kell elvégezni. Sokan szembesülnek a problémával, amikor kifelé meglehetősen nehéz meghatározni, hogy milyen fürdőt kell fúrni. Az acéltermék súlya elsősorban az öntöttvas esetében különbözik. Ha a tálat könnyen fel lehet emelni, akkor ez egy acéltermék. Az öntöttvas fürdő nagy tömeggel rendelkezik, és annak felemelése érdekében két vagy akár három embert is igénybe vehet.

A munka első szakaszában meg kell jelölni egy jelölőt, hogy megjelölje azt a helyet, ahol lyukat tervez. A címke kis átmérőjű legyen, így a lyuk létrehozásakor a fúró nem szorul túl szorosan az oldalra.

Auger fúrófejek öntöttvashoz.

Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy öntöttvas fürdőben? Nagyon óvatosan kell ezt tennie. Az a tény, hogy a zománc egy ilyen termék nagyon törékeny, könnyen károsodik. A sérülékeny réteg károsodásának elkerülése érdekében a fúrót egy szögben kell tartani mind a fúrási folyamat során, mind azt követően, miközben a furatot a lyukból emeljük.

Gondoskodni kell arról, hogy a munkát a fémek lyukak fúrásához tervezett, ideálisan megmunkált fúrógépet használják. Nem szabad megkarcolnia a fémet, de határozottan bele kell ásnia. Az eszköz élesítésének elégtelen szintje lehetővé teszi lyuk fúrását, ugyanakkor biztosítja a zománcon repedések kialakulását.

Annak érdekében, hogy egy öntöttvas réteget tökéletes síkossággal fúrjon, egy fadarabot vagy egy fémből készült lemezt használhat, amelynek előre meghatározott átmérőjű lyukat készítenek. Egy ilyen billen keresztül ideális esetben kinyílik egy lyuk, még akkor is, ha a fúró és a billet átmérője kicsit más.

Néhány tipp

Az ilyen jellegű munkát első ízben végrehajtó emberek által elkövetett leggyakoribb hibák közé tartozik egy olyan eljárás elhanyagolása, mint a szerszámhűtés. A fúró hűtésének gyorsítása és ezáltal a termelékenység növelése és a terv végrehajtásának időtartamának csökkentése érdekében egy kerozin megoldás tökéletes.

Ez az eszköz nemcsak a készülék túlmelegedésének elkerülését teszi lehetővé, hanem a kopásállóságot is. Így a kerozin oldat felhasználásával megnövelheti a fúró élettartamát, és felgyorsíthatja a tervezett változtatások végrehajtását saját fürdőszobájában.

Ha ez a megoldás nem állna rendelkezésre, mindig lehűtheti a munkahelyet és a szerszámot normál vízzel. Lehetetlen, hogy a fémet ne hűtsük le egyáltalán, mert amikor felmelegszik, az öntöttvas nagyon kemény lesz, ami a fúró károsodásához vezet, már a munka első szakaszaiban.

Egy másik tanács, hogy egy szakember a fúró vasat adhat egy tapasztalatlan otthoni szakember, hogy megakadályozzák a zománc megsérült a fúrás közben.

Mielőtt egy lyukat fúrna, egy zománcréteget távolít el a helyén, valamint 2 mm körül egy csiszológép segítségével.

Így lehet kizárni a zománcos repedés lehetőségét, mert a működés során a szerszám nem érintkezik vele, ami azt jelenti, hogy a kád nem károsodhat.

A zománcréteg sérülésének elkerülése érdekében egyes szakemberek javasolják, hogy kerámia csempékkel fúrógépet fúrjanak, és amint a rétegek határa elnyomva megváltoztatja a csempe szerszámát a fúró fém fúrójához.

A munka végső fázisa

Az öntöttvas kád hidromasszázs berendezéssel.

Miután elkészültek a tervezett lyukak, újra fel kell használnia egy ilyen őrlőgépet, de ebben a szakaszban kell használni a rendeltetésszerű célokra. Ezzel az eszközzel maximalizálni kell az összes meglévő sarkot, és el kell távolítani az éles sávokat.

Miután ezek a munkák befejeződtek, a termék széleit puha tömítőanyaggal kell feldolgozni. A tömítőanyag azért szükséges, mert a fémnek rozsdásodnia kell, ha vízzel vagy nedves környezetben érintkezik, ami elfogadhatatlan, különösen olyan öntöttvas fürdő esetében, amelyet folyamatosan magas páratartalmú körülmények között használnak, és rendszeresen vízzel töltött.

Gyakran a javítási munkák során a tulajdonosok mind a lakkozást, mind a padlót és az egészségügyi berendezéseket megváltoztatják, de nem tudják megtagadni a régi, kedvelt öntöttvas fürdőt. A korszerűsítés érdekében úgy döntenek, hogy hidromasszázs berendezést építenek be az öntöttvas tálba. Ez a frissítés azt eredményezi, hogy lyukat kell fúrni a vasban, és nem egy. Mindegyik lyukat a fent említett technológia teljeskörű fúrásával kell lassan, óvatosan elvégezni.

Lehetséges azonban, hogy a mester, még ha jól ismeri a technológiát is, tévedésbe ütközik, ami a termék károsodását okozhatja. Minden további lyukat rendkívüli óvatossággal kell végrehajtani anélkül, hogy elveszítené az éberséget. Az ilyen pontosság szükséges, mert az öntöttvas fém, de tartós, de ugyanakkor nagyon törékeny.

A fent leírt munkamódosításhoz a következő változtatásokat lehet elvégezni:

 • a fúró helyettesíthető egy perforátorral vagy egy szokásos merevítővel;
 • az őrlőgépet egy megfelelő fúvókával vagy egy közönséges csiszolópapírral rendelkező darálóval lehet helyettesíteni;
 • A tömítőanyag helyett epoxi ragasztót lehet használni.

Ha a munka során hibát vétettek, és a zománcon kis csík vagy repedés jelent meg, azokat egy tömítőanyaggal vagy epoxi ragasztóval kell kezelni. Csukja be egy gyönyörű díszítő vízvezetékkel, krómozott bevonattal, ha lyukat fúrtak, hogy a keverőt oldalra telepítse.

A legjobb megoldás lehet a zománcfólia frissítése, miután befejeződött a fürdő fúrásával kapcsolatos munka, így a javítás során teljesen frissítheti a terméket.

Furat öntöttvas káddal, saját kezekkel

Előbb vagy utóbb az emberek többsége saját kezűleg módosítani kíván valamit a fürdőszobában.

Séma öntöttvas fürdő.

Leggyakrabban hidromasszázs berendezések telepítésével vagy egyszerűen a keverő oldalról történő átvitelére gondolunk.

Mint az első, és a második esetben, öntöttvas kádat kell fúrni. Ha a kéz nem tele van, akkor komplikációk jelentkezhetnek, például a zománc forgácsolása, a szerszám eltávolítása a kívánt pontból vagy a fúró eltörése. A fúrás lassan történik, mert az anyag, amellyel dolgozik, szintén elég törékeny.

Fúrólyuk

 • állandó vastag marker;
 • fém fúró;
 • drill;
 • kerozin oldat;
 • csiszológép (opcionális).

Az első lépés az, hogy egyértelműen jelölje meg a fúrás helyét egy vastag markerrel. A jelölés kicsi, ezért a fúrás során nem szabad félretenni.

Sokan nem tudják megkülönböztetni az öntöttvas fürdőt a többiektől. Ha nem megy a részletekre, akkor sokszor nehezebb, és ha felemeli a repülés nem működik, akkor vas. Ahhoz, hogy kiváló minőségű fürdőt fúljon, fontos, hogy nagyon óvatos legyen, mivel A zománc igen törékeny, és károsítja az egészet. A fúrás kezdetétől a befejezésig ezért a fúró / záróelemet egy szögben kell tartani.

Az öntöttvas kád hidromasszázs berendezéssel.

A fúrót ideálisan kell élesíteni, ugyanakkor külön hangsúlyt kell fektetni a fúróra, amely kizárólag fémre és 116-118 fokos szögre fog terjedni. Pontosan meg kell ragadnia a fémbe, de ne karcolja meg. A nem megfelelő élesítés repedéseket okozhat a zománcban, valamint a szerszámot és elrontja az anyagot. Annak érdekében, hogy az öntöttvas fürdőt egyenletesen fúrja le, használhat egy fából készült táblát vagy egy fémlemezt, ahol már van egy kisméretű átmérőjű kész furat. A kis átmérőjű különbség nem jelent semmilyen mellékhatást, de tökéletesen irányítja a fúrógépet.

Sok kezdő figyelmen kívül hagyja a fúró hűtését, de a kerozin megoldás nagy segítség lehet a sebességben. Ezenkívül, ha a fúró nem túlmelegszik, amikor túl sokszor dolgozik, akkor lassabban visel, ez lehetővé teszi számukra, hogy több lyukat fúljanak, pl. növeli az eszköz élettartamát.

Az egyik titka, hogy a szakemberek hogyan kezelik a zománcot a lyuk körül, a csiszoló használata. Egyszerűen távolítják el a zománcot a kívánt területen, és rögzítsenek egy 2 mm átmérőt, ami kiváló lehetőséget nyújt kockázati munkavégzésre.

Befejező munkák

Miután elvégezte a munkát, újra kell használni a köszörűgépet, de ezúttal a rendeltetésszerű célhoz, és óvatosan simítsa ki az összes kiálló szöget. A munka végére minden oldalról lyuk van egy nagyon vékony tömítőanyaggal, mivel a fém a nedvességtől oxidáló (rozsdásodás) módszert jelent, és ez nem megengedett, különösen ha öntöttvas fürdőről beszélünk.

Gyakran az öntöttvas fürdőben további hidromasszázsos berendezések vannak felszerelve, és ehhez sok lyuk fúrása szükséges, amelyek mindegyikét ennek a sémanak megfelelően gyártják. De még a munkához való pontos tudás is, minden lyuk fúrása nagyon nehéz, mert A öntöttvas nagyon nagy szilárdságot és törékenységet jelent.

Hogyan öntsd az öntöttvas fürdőt?

# 1 Luckydelta

# 2 Valday

# 3 starik_sedoi

# 4 Valday

starik_sedoi (2010. január 13. - 20:51) írta:

# 5 MECHCHESS

# 6 Grendel

# 7 Luckydelta

 • jövevény
 • 18 álláshely
 • Város: Csehov

# 8 khatru

Luckydelta (2010. január 13. - 21:08) írta:

# 9 Kirill_tv

A bejegyzés szerkesztéseKirill_tv: 2010. január 13., 23:12

# 10 Lowboard Fun Research

Reklám terület kiadó

 • Belépés
 • 1385 üzenet
  • Város: Moszkva SZAO Strogino
  • Név: Vyacheslav Stroginky

  # 11 Luckydelta

  • jövevény
  • 18 álláshely
  • Város: Csehov

  # 12 Stepanov

 • Belépés
 • 4030 üzenet
  • Város: Kabanovo falu
  • Név: Alexander

  # 13 Valday

  Stepanov (2010. január 13. - 22:28) írta:

  # 14 teoretikus

  # 15 khatru

  A teoretikus (2010. január 13. - 23:56) írta:

  # 16 Valday

  A teoretikus (2010. január 13. - 23:56) írta:

  khatru (2010. január 14. - 00:04) írta:

  # 17 glavmex

  A bejegyzést editedglavmex: 14 január 2010 - 10:51

  # 18 Vladimir_V

  A bejegyzés szerkesztéseVladimir_V: 14 január 2010 - 11:04

  Hogyan öntsd az öntöttvas fürdőt?

  Kérem, mondja meg, milyen (eszköz) és hogyan (technológia) öntöttvas fürdő fúrást? és
  Elrontani, pl. Felszedni a zománcot, nagyon kár lesz.

  A zománc egy része a lyuk kerületén, amikor a fúrás megszakadhat, de a zsetont dekoratív króm csészével le lehet zárni (amennyire megértem, szükséges a fürdőkád fúrásához például a keverő felszereléséhez). Elméletileg jobb, ha fésülni zománcozott egy gyémánt fúróval, majd öntöttvas fémfúróval. A gyémánt elég egy, de a fémre 2 - 3 szükséges. Nagyon lassan kell fúrni, nem engedve a fém felmelegedését. De mindez elméletileg nincs gyakorlati tapasztalat öntöttvas fürdő fúrásában ((Egyébként, ha fúrtatsz, fedjük le az öntöttvasat zománccal, zárjuk le a lyukat, miután a keverőt tömítőanyaggal helyezzük, különben rozsdás foltokat kapunk a zománcra.

  Hogyan készítsünk lyukat az öntöttvas fürdőben

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Larisa Ivanovskaya
  Emlékszem, hogy kijöttem (6-7 éves voltam) a közösségi tér folyosóján, a nővérem és én ikerágyúk, és mint példás lányok nőttek fel. Van egy testvére is, akinek 3 éve van a testvére, több gondot okozott a szüleiknek, különösen a serdülőkorában, csak emlékszem, hogy az anya varratott egy szoknyát, és először felvetettem, Che nem volt aktuális - anya inkább helyett három fiút 2 év múlva megtörtem az ablaküveget, a lábamat feltétlen csizmában. És az anyám valamilyen okból nem emlékszik

  A keverő elhelyezése a fürdő fedélzetén. Hogyan készítsünk lyukat a különféle fürdőkben?

  A fürdőszobában a fürdőzés a fürdőzés helyszínéről a belső kialakítású, teljes méretű tervezőprojektre vezethető vissza. A tervező ötlete nem feltétlenül veszi át a fal melletti fürdő helyét, ami azt jelenti, hogy a keverőt a fedélzetre kell helyezni. Ehhez meg kell csinálni egy lyukat, és néha vannak problémák. Attól függően, hogy milyen típusú fürdőkád, akril vagy vas, különböző gyártási technológiák. A cikkben és a videóban részletesen megvizsgáljuk az egyes típusok jellemzőit, de először meg fogjuk tudni, mi a jó hálókeverő.

  A fürdőkádon lévő falsílás csaptelepek előnyei

  Az ilyen típusú csaptelep feladata, hogy jó vízáramlást biztosítson, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan kitölti a fürdőt. A keverő választása számos tényezőtől függ. Meg kell vizsgálni a fürdőszoba belsejét és az Ön igényeit. Valaki álmodik egy kaszkádról, de valaki számára egy egyszerű keverő és egy öntöződoboz alkalmas zuhanyozásra.

  A piacon sokféle mortise keverő van, de mindegyiknek vitathatatlan előnyei vannak:

  • hozzon létre egy belső tér és optimalizálja a helyet a fürdőszobában;
  • kerülje a víz fröccsenését;
  • kényelmes használat;
  • maszkolja a tömlőket és a vízvezetékcsöveket;
  • töltse meg gyorsan és szépen a fürdőt.

  Nem számít, hogy milyen módon maradsz. Függetlenül attól, hogy ez egy költségvetési lehetőség vagy egy drága exkluzív mixer egy híres cég, akkor a fenti előnyöket. Az ilyen keverők egyetlen hátránya, hogy szükség van egy lyukra a fürdő oldalán.

  Figyelem! Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre, először el kell döntenie a fürdő anyagáról.

  A fürdők típusai, azok jellemzői

  Nem sokkal ezelőtt hazánkban csak egy típus volt. Ezek voltak bizonyos méretű és alakú öntöttvas vagy acél fürdők. De ma a piacon egyre inkább ez a fülke elfoglalják akril analógok különböző tervek és formák.

  Most már láthatja a fürdő tér, kerek, sőt hullámos alakú. Nem ritka fürdők kajak formájában. Minden típusnak és típusnak megvan a saját előnyei és jellemzői a szerkezet:

  1. Akril fürdők. Az akril egy szintetikus szál. Az ilyen fürdőszobákat úgy készítik el, hogy két üveg egy bizonyos formát öntenek ki, és egy speciális kemencében égetnek. A legfontosabb előnyök: könnyű súly, vegyi ellenállóság a különböző agresszív közegekhez, tartósság, alacsony hőátadás. A mínuszok közül kiválaszthatja az anyag lágyságát.
  2. Fém fürdők. Mindannyian tudjuk, mi a fém, hogyan viselkedik egy párás környezetben. Ehhez a fémalapot zománnal bevonják, amely az évek során sárgul, vagy akár törlődik. A legfontosabb, talán még döntő fontosságú a fürdő súlya. Nehéz szállítani és telepíteni. Annak érdekében, hogy az apartmanhoz több személyre van szükség.

  Lyuk az akril fürdőben? egyszerű

  Ebben a formában leggyakrabban a lyukakat kell a keverőhöz vinni, mivel a fürdők többsége exkluzív formában van, és a gyártó nem tudja pontosan, hol lesz kényelmes vízhozzáférés. Először nézzük meg, milyen eszközre van szükségünk. A fő elektromos szerszám egy fúrógép. Szükségünk van egy megfelelő méretű marószerszámra, szalagmérésre és jelölésre.

  Először csatlakoztassa a csapot a fürdőbe, és kösse azokat a helyeket, amelyekre lyukra van szüksége. Majd keresse meg a lyuk közepét egy vonalzóval és egy ceruzával. A legtöbb hagyományos keverő esetében 35 mm-es vágószerkezet alkalmas. Egy ilyen nyílás biztosítja a tömlők áthaladását, és lehetővé teszi, hogy ne lehessen leesni a beépítő alátétre, amely útközben átmérője 40-45 mm.

  Figyelem! A fúrás közben ne próbáljon keményen nyomni, mert az akril megrepedhet és megszakadhat.

  Minden régi módon. Furat az öntöttvas fürdőben!

  Az öntöttvas fürdőben lévő lyuk készítéséhez szükséges szerszámkészlet ugyanaz lesz, mint az akril esetében. A csiszológép kivételével eltávolítani kell a zománcot.

  Az első szakasz, mint az előző részben - jelölés. Ezután el kell távolítanunk a zománcot azon a helyen, ahol elkészítjük a lyukat, mivel a zománc egy törékeny anyag, amikor fúrni akarjuk a forgácsokat és repedéseket. Tapasztalt kézművesek számára megengedett a fúrás a zománc eltávolítása nélkül, de folyamatosan meg kell őrizni a fúrás szögét. A fúrást egy kis fúróval kell kezdeni, mivel nem fogsz nagy lyukat készíteni, és nagy fúrók segítségével tovább növelni a furat átmérőjét.

  Ne felejtsd el, hogy fúrja a fémet, ez azt jelenti, hogy a fúró nagyon forró, nyomon kell követnie, és megadnia magát és a szerszámot, ha szükséges. Csak jól élesített fúrógépeket használjon, ellenkező esetben a hosszú időre történő megmunkálásra kényszerítheti magát.

  Összefoglalva, azt szeretném mondani, hogy nem annyira nehéz, hogy egy lyukat csináljon a fürdőszobában, erre nincs szükség szakemberre - itt nincs szükség vad professzionalizmusra. Csak be kell tartania a szabályokat, és legyen óvatos.