Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan lehet a fűtött törölközőt a fürdőszobában lévő fűtési rendszerhez csatlakoztatni?

A fürdőszobák nagyon fontos helyet jelentenek minden modern lakásban, mivel ebben a teremben nem csak az ember összes egészségügyi és higiéniai igényének kielégítése, hanem mosás, és néha ruhák szárítása is. A fürdőben lévő magas páratartalom miatt összetett mikroklíma keletkezik, ami negatív hatást gyakorol a falak, a mennyezet vagy a padló befejezésére, a bútorok és szaniterek állapotára.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba meleg és kényelmes legyen a mosáshoz, és a mosás gyorsabban száradjon, egy fűtött törölközőtartót helyeztünk a szoba egyik falára. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően csatlakoztatni a fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez vagy a forró vízhez.

Mi a fűtött törölköző?

A fűtött törölközőtartó egy választható fürdőszobai fűtőberendezés, amely a helyiséget elfogadható hőmérsékletre melegíti. Az eszköze meglehetősen egyszerű, ívelt cső, amelyet speciálisan a fürdőszoba falán rögzítettek. A következő funkciókat hajtja végre:

 1. Fűtött hely. A fürdőszoba nem biztosítja a falfűtők beszerelését, így a szobában ez a szoba mindig kicsit hűvösebb, mint a többi lakásban. Ezt különösen akkor érzi, amikor fürödni kezdett, mert ha a forró vízzel hevített testet élesen lehűtik, betegségben lehet részesíteni. A fűtött törülközőtartó a fürdőszobában növeli a hőmérsékletet a kényelmes értékekhez.

Figyelj! A fűtött törülközőtartó egy hajlított fém cső, amely egy falhoz csatlakozik a fürdőszobában. A fém jó vezető, így tökéletesen átadja a hőt a környező térnek. Ennek köszönhetően a fürdőszobában melegebb, kényelmesebb lesz.

A törülközőtartók típusai

Mielőtt a fűtött törölközőt csatlakoztatná a fűtési rendszerhez, ki kell választania a megfelelő modellt. A víztárolókban nagy mennyiségű tekercs van a fürdőszobában. Ezek különböznek az anyagtól, ahonnan készültek, a cső alakja, átmérője, a csatlakozás módja és az ár. De a legfontosabb jellemző a hűtővíz típusa, amelyet felmelegítenek. A következő típusú törülközőtartók:

 • Tekercsek kapcsolódnak a fűtési rendszerhez. A törölközőmelegítők nagy része a központi vízellátó rendszerhez van csatlakoztatva, ezért csak akkor működik, ha működik. Egyfelől az ilyen modellek nagyon olcsóak és megbízhatóak, de másrészt nem működnek nyáron, amikor a fűtést kikapcsolják. Kiderül, hogy a tekercset nem melegítik fel pontosan, amikor a leginkább szükséges.

Vegyük figyelembe, hogy a működés szempontjából a legmegbízhatóbb modellek a fűtött törölközősávok vízmodellei. Megbízhatóan működnek az élettartamuk alatt és ritkán szünetelnek. Azonban működésük függ a forró víz jelenlététől vagy hiányától a csövekben. Az elektromos tekercs meleg, még a fűtés is ki van kapcsolva.

Hogyan válasszunk egy tekercset?

A fűtött törölközőtartó saját kezével történő felszerelése egy olyan rutin művelet, amelyet akár egy tapasztalatlan mester is képes kezelni. A telepítés előtt fontos pontosan meghatározni a készülék megfelelő modelljét. A választás során vegye figyelembe az alábbi eszközök jellemzőit:

 1. Csatlakozási pontok. Vannak fűtött törülközőtartók, függőleges, vízszintes és univerzális csatlakozással. A modell kiválasztása attól függ, hogy a bejárat a fűtési rendszerre vagy a felszálló csatlakozásra mutat-e.
 2. Form. A tekercsek különböző típusai közül egy vagy több fordulata lehet egy csőnek, és a létra létesítő eszközei, ahol rengeteg hely van a ruha szárításához, szintén nagyon népszerűek.

Ne feledje, hogy a tekercs sikeres telepítéséhez a fürdőszobában pontosan meg kell határoznia a megfelelő modellt. A legnagyobb figyelmet kell fordítani a fűtött törölközőcsövek átmérőjére és a csatlakozási pontok közötti távolságra. Ha ezek a paraméterek nem felelnek meg a csatlakozás helyének, használnia kell a csatlakoztatáshoz használt adaptereket, amelyek gyakran szivárgást okoznak.

Csatlakozási technológia

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája a használati melegvízhez (melegvíz-ellátás) meglehetősen egyszerű, így ezt a feladatot külső mester bevonása nélkül is megbirkózhatjuk. Telepítéskor a tekercs az általános fűtési vagy vízellátó rendszerbe épül be, és annak szerves részévé válik, ezért a telepítést nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni. Ez a művelet a következő sorrendben történik:

 • Az első lépés az, hogy levágja a vízellátás a lakásban, vagy külön belül, ahol az egészségügyi berendezések telepítése. A rendszer nyomásának csökkentése érdekében hideg és meleg vizes csapokat is nyithat.
 • Először meg kell szüntetni a régi fűtött törölközőtartót, ha telepítve van. Gyakran elég nehéz ezt megtenni, mivel a szál "idővel ragaszkodik", vagy szorosan lezáródik festékrétegekkel.
 • Ezután a csöveken, amelyekhez a tekercs csatlakozik, tegyen megfelelő átmérőjű csapokat. Ez azért szükséges, hogy képes legyen ellenőrizni a víz áramlását, valamint kényelmesen és gyorsan leállítani a csöveket a javítások és balesetek során.
 • Ezt követően a szerelvények csatlakoztatott tekercs. Ha a modell függőleges csatlakozással rendelkezik, egyenes szerelvényeket használnak, és ha a csatlakozás vízszintes - szögletes.
 • Munka után folytathatja a vízellátást, majd ellenőrizheti a tekercs működését.

Ne feledje, hogy ha a tekercs modell víztípusú, és központi fűtéssel működik, javasolt a fűtött törölközőtartó cseréje vagy javítása a fűtési probléma megszűnésekor. Ha a fűtési szezon alatt munkát kell végeznie, annak érdekében, hogy megakadályozza a felemelkedését, kapcsolatba kell lépnie az alapkezelő társasággal.

Telepítési hibák

Tapasztalt vízöntő szakemberek úgy vélik, hogy a fűtött törülközőtartó összekötési sémája a forró víz felszívójához olyan egyszerű és világos, hogy még egy nem hivatásos mester is képes megbirkózni a megvalósítással. A telepítés azonban továbbra is problémákat okozhat a berendezés működésében. Az a tény, hogy a tekercs csövekben lévő víz nyomással van ellátva, ami miatt a csatlakozás minden pontja nehéz tehernek van kitéve. Leggyakrabban a fűtött törülközőtartó munkája során fellépő működési zavarok a következők miatt merülnek fel:

 1. A cső átmérője és a csatlakoztatott tekercs közötti eltérés.
 2. A csövek csatlakoztatásának pontjai nem megfelelőek a telepítés során.
 3. Kis csőszakasz.

Fontos! A fűtött törülközőtartó összekapcsolása a lakóházak melegvízrendszerébe rendszerint közvetlenül a közös felszálló felé történik. A tekercsben lévő üzemi nyomás legalább 6 atmoszféra.

Elektromos fűtés a fürdőszobában: a legjobb megoldások a hő- és nedvességszabályozáshoz

A régi elrendezésű apartmanokban a fürdőszobában nincs központi fűtés. A legjobb esetben a fürdőszobában fűtött törülközőtartók kapcsolódnak a forró vízrendszerhez és inaktívak a nyári szezonban. Eközben a fűtés ebben a teremben nemcsak azért szükséges, hogy kilépjen a zuhanyzóból, ne hideglik a hidegtől, hanem a felesleges nedvességet is, ami a penész fő oka. A legkönnyebben hatékony fürdőfűtést lehet szervezni elektromos áram segítségével.

Gyors eredmény: elektromos fűtőberendezések

Az elektromos fűtőberendezések telepítése nem igényel javítást és speciális ismereteket. Sok esetben a kapcsolat csökkenthető a hely kiválasztásához, a rögzítéshez és a készülék kioldásához. Az elektromos fűtőberendezések megválasztása nem korlátozódik a ventilátorok fűtésére, gazdaságosabb és hatékonyabb megoldások vannak.

Elektromos törölközőmelegítők: az új verzióban ismerős részletek

A fűtött törülközőtartók nem csak forró vízből, hanem villanyból is dolgozhatnak. Megjelenésük szerint ezek az eszközök nem különböznek hagyományos elődeiktől - csövekből állnak, amelyek belsejében csőszerű fűtőelemek és hőátadó folyadék vagy fűtőkábel van egy szilikon hüvelyben.

A keresztcsíkokon kényelmesen szárítani a kis ágyneműt és törölközőt. Vannak modellek, polcokkal cipők és kalapok szárításához. A tágas szobákhoz kiválaszthatja a padlófelszerelést, amely egy térelválasztó szerepét játssza, és a kis fürdőszobák számára a kényelmes szerkezetek átalakítása. Elektromos törölközőmelegítő kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a teljesítményre - a térfogat négyzetméterenként 100 wattnyi teljesítményt igényel.

Infravörös melegítők: hatékony hő

A mennyezeti infravörös melegítők a vízálló házban hatékony megoldást jelentenek bármilyen méretű fürdőszobában. A mennyezetre helyezés nem zavarja a szűk helyiséget, és hozzájárul a sugárzó hő optimális eloszlásához. Az infravörös fűtőkészülékek az elektromos készülékek legkedvezőbbek, a bekapcsolás után azonnal elkezdenek hőt sugározni, miközben felmelegítik a helyiséget, nincs szükség az ajtók szoros lezárására.

A sugárzó meleg gyorsan felmelegíti a padlót, a fürdőkádat vagy a zuhanytálcát anélkül, hogy a levegőt szárítja. A fűtés alatt olyan kellemes, mint a tavaszi nap sugarai alatt - melegszik, de nem ég. Az infravörös fűtés kiválasztása során fontos figyelembe venni a magas páratartalom mellett történő működésének lehetőségét.

Konvektorok: meleg levegő és nedvesség hiánya

Az elektromos konvektorok körében könnyű megtalálni a fürdőszobai fűtésre alkalmas vízálló modelleket. Olyan helyre történő elhelyezés esetén, ahol véletlen permetezés lehetséges, legalább IP24 védelmi osztályú eszközre van szükség. Ezekben az eszközökben a fűtőelemek külső hatásoktól el vannak rejtve, és a házat olyan készítményekkel kezelik, amelyek nem félnek a korróziótól.

A természetes légáramlású konvektorok csendesen működnek, és nem fogyasztanak sok energiát, még éjjel-nappal is. Az eszközök termosztáttal és vezérlő érzékelőkkel vannak felszerelve, felügyelet nélkül dolgozhatnak anélkül, hogy veszélyt jelentenének. Kis fürdőszobákhoz ajánlott falra szerelés.

Tőke megoldások: modern elektromos fűtési rendszerek

Ha a felújítás ideje alatt a fürdőszobában vágyakozásra vágyik, jobb egy kis időt tölteni, és teljes fürdőfűtést készíteni. A vízfűtési rendszerhez történő csatlakoztatás bonyolult folyamat, amely összehangolásra szorul, sokkal könnyebb az elektromos hőforrások használata.

Padlófűtés: a kényelem a lábaktól indul

Még hűvös helyiségben is, ha a lábai melegek, kényelmesnek érzi magát. A fűtött padlót nem lehet teljes melegítésnek tulajdonítani, de a fürdőszobában önállóan vagy duóban levegőmelegítőként kezeli a feladatot. Figyelembe véve, hogy nincs értelme a fűtőelemeket a fürdőszoba, a szekrények, a mosógép és egyéb tárgyak alá helyezni, a kiadások nem rontják a családi költségvetést.

Az elektromos padlófűtés két változatban kapható: kábel és film. A kábelpadló kiválasztásakor jobb, ha a szőnyegeket előnyben részesítjük - ebben az esetben a kábel már megfelelően elosztva van a rácson, ami nem nehéz betenni a beton esztrichre. Telepítés után a szőnyegeket spatulákkal ellátott cserépoldattal fedjük le, és a kerámia burkolólapokat tetejére helyezzük.

A meleg film egy fűtési infravörös film, amelyet szinte minden padlóburkolat alá lehet helyezni, beleértve a linóleumot is, amely ritkán használatos a fürdőszobában. Ez az opció egyszerűen telepíthető és gazdaságosabb az energiafogyasztás szempontjából.

Meleg mennyezet: hatékony puccs

Első pillantásra a mennyezet felmelegítésének ötlete nevetségesnek tűnik, de a titok az, hogy ebben az esetben a PLEN-t fűtésre használják - egy sugárzó hő sugárzó filmmelegítő. Az infravörös film, valamint a fent leírt mennyezeti infravörös melegítők gyorsan felmelegítik a környező tárgyakat és testeket. A film vastagsága olyan kicsi, hogy nincs értelme aggódni, hogy csökkenti a szoba magasságát. A PLEN elrejtése felfüggeszthető vagy felfüggesztett mennyezet.

Azok, akik maguk nem tudnak vagy nem akarnak fűtést magukban a fürdőszobában, ajánlatos szakmai kézművesek segítségét kérni. Itt kétféleképpen lehet: a feladatot teljesen áthelyezni a vállukra, vagy először választani a fűtési módszert és megvásárolni a szükséges anyagokat.

Videó: fűtőtestek felszerelése

Írja le kérdésedet minél részletesebben, és szakértőnk válaszol.

Szeretnék elektromos padlófűtést installálni a fürdőszobában. Ki telepítette ezt a padlót, kérjük, mondja meg, mennyi villamos energiát fogyaszt az elektromos padló, ha folyamatosan bekapcsolja a kis teljesítményt?
Fürdőszoba 9 nm

A villamosenergia-fogyasztás csak a padló hűtési sebességétől függ, a termosztát automatikusan bekapcsolja a meleg padlót, hogy megtartsa a kívánt hőmérsékletet, azaz a szigetelés minőségét. Így a 9 négyzetméteres négyzetméter és az átlag átlagosan 1 kW / h -2 rubel, a kényelmes padlófűtés havonta körülbelül 100 rubel lesz.

Megpróbálom leírni figurativamente a helyzetet, ha egy elektromos padlófűtést helyeztek el a fürdőszobában. Először is, annak érdekében, hogy a magas minőségű fűtést költségmegtakarítással érjék el, meg kell tanulnunk, hogy ebben az esetben érdemes egy termosztátot vagy egy programozható termosztátot használni, amely lehetővé teszi, hogy racionálisan fogyasztja a villamos energiát. Hagyományosan úgy vélik, hogy óránként 150 W energiát fordítanak egy négyzetméteres fűtésre. Az Ön esetében 9 négyzetméteres fürdőszobás fűtés. méterre 1,35 kW / h lesz a szerelt hagyományos meleg mezővel, további vezérlők nélkül.
Programozható termosztát vagy kézi szabályozó használata esetén akár 30% -os megtakarítást érhet el. Ebben az esetben a havi átlagteljesítmény kb. 140 kW / h lesz.

Vásárolt egy fűtőtestet. A fürdőben a páratartalom óriási volt. Ettől kezdve az eszköz meghiúsult. Talán vettem egy hamisat? Vagy közös probléma? A barátom azt mondta, hogy ez a fajta technológia védelmet nyújt a nedvességtől. Ha van valamilyen információ a probléma megoldásában - tudassa velem. Fürdőszoba egy vidéki házban.

Hogyan szereljük fel a fűtési rendszert a fürdőszobában?

A fürdőszobában a statisztikák szerint számos baleset van. Az embernek itt mindig figyelni kell. A veszélyforrás csúszós padló és nedves kábelezés. Leeshet, áramütést szenvedhet. A gomba korrodálja a falakat, folyamatosan gondoskodni kell a jó tisztító- és tisztítószerekről, a tisztításról és a fertőtlenítésről. Ez egyszerűen bosszantó lehet. Annak érdekében, hogy csendesen bejusson a fürdőszobába, mosson, mosson fogat, mosson kezet, jó lenne megszabadulni az ideges feszültségtől.

Nagyon csúszós, ha a felület nedves.

Nagyon jó, ha a zuhany a fürdőszobában van. De gyakran nem. Valaki le akarja mosni a fáradtságot, míg mások stresszes nap végén megváltoztatják testhelyzetüket, lefekszenek, merülnek a vízbe, súlytalanságot éreznek. A víz feltöltése és a hab felhordása a fürdőszobába nem jelent problémát. Hogyan juthat be, ha például évek óta sérülés vagy ember van? Hogyan ne ugorjon egyszerre? És a zuhanyzó, a kád és a csempe a padlón - veszélyforrás. Ez egy nagyon csúszós felület, ha megütötte a vizet.

A tekercs megragadása nem ajánlott. Forró lehet, megsérülhet. Ez egy rozsdamentes acélcső, tartós, de mindegyik tartja két tartót és egy fűtőtestet. Sajnos elszakadhatnak. A tekercset nem szabad biztonságosan rögzíteni. Rezgést képes létrehozni.

A cső hajlított, így több a helyiségben lévő hő. Tehát megragadva veszélyes. Mi a teendő? Álom a fiatalok és a tökéletes egészség, vagy megszabadulni a feszültség, megáll remegés és a flinching, vigyázni az idegrendszerre? Az egyik nem zavarja.

Szép fürdőszoba:

 • lépcsők és korlátok - ez nem számít, hogy ez nem medence vagy jacuzzi;
 • jó fűtési és szellőztető rendszer.

Úgy tűnik, hogy ezek az elemek feleslegesek, hogy beavatkoznak. Szeretném természetesen, hogy a fürdőszoba tágas, ablak, ablak, és a víz egyáltalán nem jutott a padlóhoz, a gőz gyorsan eltűnt. Természetesen újra fel lehet venni a szobát, függetlenül attól, hogy egy magánház vagy egy lakás.

Kapaszkodó a fürdőszobában

Azonban még egy kis területen is könnyű gondoskodni a biztonságról, nincs szükség a helyreállítás újbóli fejlesztésére. Mind a magánház, mind a lakás ideális helyet biztosít.

Felgyújtotta az ötletet, és beállította a célt

A lépcsők, korlátok, a funkciók könnyű álcázni, így nem zavarják meg őket. Biztos támaszként pl. Fém törülközőtartók lehetnek. A fotó egyértelműen azt mutatja, hogy véletlenül megcsúszhatod őket. Ez egy trükk. Ha igénybe veszed, vagy boldogabbá teszed - mindenki magára dönt. A fürdőszoba mindenesetre normális, aranyos és elegáns lesz, nem több. A szépség könnyedén elrejti a gyakorlatiasságot. A fő probléma az, hogy sok elemet kell rendelni.

Korlát és lépcsők a biztonság érdekében

A kábelezés és az itt használt minden elektromos eszköz megbízható védelmet nyújt a nedvességtől. A gyártók általában ezt megfelelően gondozzák. A mosógépben, a hajszárítóban és a borotvaban lévő ház figyelemre méltó, az érintkezők védettek, az aljzatok pontosan kiszámított távolságon vannak a vízforrásból, a kialakítás speciális tömítésekkel és fedéllel van kiegészítve.

De egy csillár esetén, ha nem egy álmennyezet beépített fényekkel, hanem sima, szép mennyezetre van szüksége, akkor is jó szellőzésre és fűtési rendszerre van szükség. A kontaktusok néha romlik a nedvesség hatása alatt.

Szellőzés biztosítása a fürdőszobában

Hűtsük le a szobát

A gőz folyamatosan károsítja a falakat, mennyezetet, ajtókat, más felületeket és még egy csillárt is - mindent a fürdőszobában. Nyáron a rendszer elsősorban a szellőzéssel kerül mentésre. Azonban támaszkodva rá veszélyes. A gombák gyakran megjelennek a szellőző tengelyen. Hamarosan megjelennek a falakon, tollakat fedeznek fel. Csak ezután lesz lehetséges megszabadulni tőlük, és gondolkodni a jó módszerek védelme a fürdőszoba, amelyek valóban megbízható.

Ha nedves a külső, az időjárás rosszabbodik, hamarosan ősszel lesz, akkor gondolnia kell a fűtési rendszerre. Hogyan lehet ilyen fűtést készíteni a fürdőszobában, ami kielégíti a kéréseket? A mérnökök, tervezők, építészek, feltalálók, egyszerű okos emberek már évek óta dolgoznak annak érdekében, hogy a szoba jellemzőihez kapcsolódó összes probléma megoldódott.

Számos eszközt találtak fel, sok technikát hoztak létre, hogy hatékonyan ellensúlyozzák a nedvességet és nedvességet. Ezek megbízható anyagok, lakkok, festékek és nem csak. Igaz, hosszú ideig nem élnek túl anélkül, hogy a helyiséget melegítenék.

Korábban a fűtési rendszer egy tekercs és egy fűtőcső volt. Ma egy személy, aki fürdőszobát szeretne felszerelni, sokkal több lehetőséggel rendelkezik. Rengeteg közül választhat.

A fürdőszobában lévő fűtés ugyanazt a tekercset, fűtő csöveket, valamint:

Fürdőszoba radiátor

A fürdőszobában lévő elemet nem találta fel a Szovjetunióban. Akkumulátor fűtés a fürdőszobában - még senki sem gondolta. Az öntöttvas volt a divat, egy univerzális design, és az akkumulátor szükségszerűen sok helyet foglalt. Még egy privát ház sem volt ilyen luxussal kiegészítve.

Apartman vagy magánház - mi a különbség, ha a fürdőszoba mérete szabványos? A fürdőszobában lévő elemnek biztonságosnak kell lennie: finom, elegáns. A védőrácson elegendő hely legyen. Anélkül, hogy egy forró elem, mint egy forró tekercs, negatív érzelmeket fog okozni, akadályozza a mozgást.

Különböző fémek, egyéb minták és formák használata lehetővé teszi a fürdőszoba fűtés modernizálását. A modern radiátor vékony és tartós. A múltban volt tömeges akkumulátor, divatos a Szovjetunióban. Ez ma felismerhető kép. Sok éven át melegítették a szobát. És mégis az új radiátor kompakt. Ő képes eloszlatni a nosztalgiát.

Acél vagy öntöttvas van kiválasztva - nem különösebben fontos a szoba szempontjából. És az acél és az öntöttvas, ha a radiátorok formája a modern követelményeknek és feladatoknak megfelelően racionalizálva és modernizálva van, nem fog beavatkozni. Csak a fémek jellemzői alapján választhat. Mind az acél, mind az öntöttvas fontosak az elemek gyártásához. A radiátor a belső tér szép részlete. Ezek a rendkívüli és kreatív, aranyos és szigorú fajták képei meggyőzik, hogy ez a legjobb megoldás. Ha több hőre, tisztaságra és biztonságra van szüksége, akkor a radiátor segít.

Meleg padló a fürdőszobának - megváltás

Népszerű technológia a javításban - meleg padló. Ez leggyakrabban a fürdőszobában és a konyhában történik, de felveheti őket más helyiségekbe is. Fűtött padló kétféle, a hőforrástól függően: elektromos és víz. A fürdőszoba nem olyan helyszín, mint az elektromos padlófűtés. Így rendeződik. A vízmelegítés az egyetlen lehetséges megoldás.

Meleg víz padlózat központi vagy önálló fűtéssel. A fürdőben lévő fűtőtest nem lehet fűtővíz forrása. A technológiát akkor kell legalizálni, amikor a lakásról van szó. Egy magánházban minden egyszerűbb, és azonnal fel lehet dolgozni szükségtelen szövődmények nélkül. Meleg padló a fürdőszobában, persze, nem menteni a véletlenül kiömlött víz, de gyorsan eltávolítja a felesleges nedvességet. A legfontosabb dolog, hogy ne legyen fülledt. Ez a boldogság forrása egy ember lábához és egy megbízható asszisztensnek a nedvesség elleni küzdelemben.

A fürdőszobában fűtött padló a saját kezéből is könnyű a fűtéstől. Miután megnézte ezt a videót, világossá válik, hogyan kell cselekedni és mit vásárolni. Mielőtt elkezdené, figyelembe kell vennie egy fontos árnyalatot: a szoba méretei, különösen a padlószint változik. Paul magasabb lesz, sőt. Átlagosan a magasság 10-15 cm-rel nőtt. A fűtött padló egy cső, mely betonba van burkolva, csempével van burkolva, egy szelep a kikapcsoláshoz és a hőmérséklet szabályozásához.

Fürdőszoba légkondicionáló

Készülékek és fürdőszoba - ez nem értelmetlen. Mindenki fél a bezárástól. Ez gyakran megakadályozza, hogy egy személy álmodjon például egy légkondicionálóról. És a fürdőszoba csak szenved. A sztereotípiát meg kell változtatni, és tudni kell, hogy a klímaberendezés telepítése és összekapcsolása olyan helyiségben történik, mint egy fürdőszoba.

Miután megtudta, hogy létezik normák és szabványok az elektromos hálózathoz, szellőzéshez, készülékekhez, objektíven értékelheti a helyzetet, bölcs döntést hozhat, saját valóságot hozhat létre. Logikus, hogy a lakhatás kényelmes és biztonságos, de gyakran egy személy nem szokásos tartalmat a leginkább szükséges, elemi.

Mennyire racionális a légkondicionáló telepítése? A fürdőszoba elég nagy ehhez? Mindez függ a berendezés méretétől, paramétereitől, a szellőzőcső jellemzőiről. Természetesen érdemes megpróbálni. A fűtés tökéletes lesz.

Hogyan készítsünk egy meleg padlót a fürdőszobában saját kezűleg: egy lépésről lépésre

A fűtött padlók még mindig ritkaságnak számítanak a fürdőszobában, de már nem meglepőek. Komfortot és kényelmet biztosítanak. Évente növekszik azoknak a száma, akik ilyen fűtési rendszert kívánnak telepíteni. Mindenki tudja, milyen kellemetlen mezítláb a jégtáblán állni, és a padló a fürdőkád vagy a zuhany mellett állandóan nedves is.

Tehát megértjük, hogyan lehet meleg padlót készíteni a fürdőszobában, és mit keresni.

Típusú meleg padló + azok jellemzőit

Mi a legkedvezőbb - vízmelegítő rendszerek vagy elektromos? Nincs értelme a kilowatt villanyáramot égetni, hogy a padlót felmelegítse egy nagy teljesítményű kazánházban. Jobb lenne változtatni a meglévő fűtőrendszeren, hogy a forró hűtőfolyadékot a padlón lévő csövekre irányítsák.

Természetesen a fűtés padlózatának a fűtési tervezési szakaszban történő összekapcsolására gondolni kell. De a munkarendben könnyű megtalálni azt a pontot, amelyen meg lehet szakítani a csővezetéket egy kiegészítő elosztófés beillesztésére.

Elosztja a hűtőfolyadék áramlását és tudományosan úgynevezett kollektor. Mindegyik áramlás egy külön fűtőkörre irányul, a padlót több ilyen áramkör fűt. Mindegyik a kollektorhoz van csatlakoztatva, a kollektor hűtőfolyadékát speciális körkörös szivattyúval szállítjuk.

Ha a fürdőszoba alapterülete kicsi (legfeljebb 5 négyzetméter), akkor az elosztó fésű és a szivattyú elhagyható, és elzárócsapokat és termosztátot lehet használni. Nagyméretű helyiségekben ez a berendezés elengedhetetlen: a kazán túl sok energiát fogyaszt, és a padlófűtést nem hatékonynak kell tekinteni.

Az elektromos padlókban a fűtési "mag":

 • fűtőkábelek, szőnyegek;
 • infravörös kibocsátók.

Fűtőkábel vagy szőnyeg? A fő különbség a telepítés bonyolultsága és a padló emelkedésének magassága.

Fűtőtesthez elegendő 3-4 mm-es rétegvékony csempe ragasztó, melynek köszönhetően a csempe azonnal felmelegszik a padlón. A szőnyeg kábelét egy adott lépésnél egy nejlonhálóra rögzítik.

Ha a szőnyeg helyett kábelt használnak, azt kézzel kell a padlóra helyezni, a lefektetési lépést önkényesen állítják be. A kábel tetején egy réteg DSP vastagsága 30-50 mm. Minél kisebb a pályán, annál hidegebb a fűthető helyiség. A kábel hosszabb ideig melegíti a padlót, de az ilyen fűtés nemcsak kiegészítõként, hanem alapvetõen is használható. A matek nem tudnak megbirkózni ezzel a feladattal. Ráadásul magasabb árat kapnak.

Azonban az iparág egy vékony fűtőkábelt is gyárt, amelyet nem kell 30-50 mm-es megoldással lefedni. Egy ilyen kábelen, mint a szőnyegeken, azonnal alkalmazhatja a csemperagasztót, de lehetséges a lefektetési lépés beállítása. Ennek eredményeképpen a kábel- és fűtőszőnyegek előnyei össze vannak kötve.

Most az infravörös hőről... Ha mindannyian elgondolkoztunk az elektromos kábelekről, akkor az infravörös hő új. Ebben az esetben egy két rétegű vékony filmről beszélünk, amelynek belsejében az infravörös tartományban még sugárzó, még vékonyabb kristályrácsot helyeznek el.

A padlófűtés padlók sem jobbak, sem rosszabbak, mint az elektroakkumulátorok. Saját hatáskörük van. Az infravörös fólia jobban illeszkedik a padlólapon történő száraz felszereléshez, laminátumhoz habarcs és ragasztó használata nélkül, amelyek nem tapadnak sima felületére. Ezért az infravörös padlózat alá helyezése a csempe alatt a fürdőszobában nagyon bizonytalan döntés, annak ellenére, hogy a gyártók megengedik, hogy nedves helyiségekben használják (fürdőszobák, zuhanyzók).

Vannak más érvek is, amelyek nem támogatják a filmet. A behelyezett terület szélessége a film szélességének többszöröse lehet. Ellenkező esetben az egész terület nem melegszik fel, vagy a filmet darabokra kell helyezni, mindkét darabra külön feszültséget kell fektetni, és sok kapcsolatot kézzel kell csatlakoztatni. Mindez csökkenti a tervezés megbízhatóságát.

A fűtőtestek szintén szabványos szélességűek, de sokkal könnyebb lefedni bármilyen méretű és alakú területet, vágva a rácsot, amelyhez a kábel csatlakozik, de károsítás nélkül. Az elektromos biztonság szempontjából a kábelpadlók is előnyösek, mivel földi hurokjuk van, és a fűtési filmek nem.

Tehát ha elektromos padlófűtést végeznek a fürdőszobában, akkor kábel vagy szőnyeg alapján. Egy ilyen fűtési rendszert könnyű összeszerelni, elegendő ismerni az elektrotechnikai ismeretek alapjait. A vízszint felhelyezése sokkal nehezebb.

És mi más adja meg az elektromos és a vízszint összehasonlítását? Az esztrichbe ágyazott keringő vízzel ellátott fűtési rendszert nagy tömeg és balesetveszély miatt tilos használni lakóépületekben. Lehet, hogy a készülék csak az első emeleten van, majd megkapja az engedélyek halálát.

A központi fűtési rendszerhez való csatlakozás még az első emeleten lévő apartmanok számára sem ajánlható. Hol kaphatok hűtőfolyadékot ebben az esetben? A fűtőtesttől. De miután újabb utat tett be a fürdőszobában, a víz visszatér ugyanabban a hűtött toronyba. Az alábbi emeleteken található apartmanok nem kapják meg a hőt, tulajdonosai joggal kezdik kifejezni elégedetlenségüket. És nyáron a padló nem fog melegedni.

Nincsenek ilyen tiltások az elektromos fűtőkörökön. Ha nincs víz a rendszerben, akkor az árvíz kizárásra kerül - olyan események, amelyek sok bajt okoznak mind az elkövetők, mind a sérültek számára. Ha a készüléket nem használják erős és nehéz esztrichként, ami a vízfajtákhoz szükséges.

És vissza kell emelni a padló magasságát. Az elektromos padozattal ellátott változatban a fent említett szintje 30-50 mm-rel emelkedik. És vízzel - 80-100 mm. Nem szeretne túl magas dobozot felépíteni, de a vízmelegített padló gazdaságosabb a működés során, mint egy alternatív elektromos lehetőség.

Elektromos padlószerkezeti lépcsők

Fűtőkábel vagy szőnyeg megvásárlása előtt a fürdő szabad területére összpontosítunk. Nem vesszük figyelembe a tálban lévő területet képernyővel, zuhanytálcával, szaniter bútorokkal, mosógéppel, mosdóval és WC-vel. Ezeknél a fűtőelemeknél nincs értelme. Ráadásul a kábel túlmelegszik ilyen helyeken és meghibásodik.

Villamossági energia a fürdőszobában

Normál teljesítmény padló a fürdőszobákhoz - 170-180 W / m². mérő. Ezt a szabványt megszorozzák a tojásterülettel. Például a fürdő teljes területe 5,5 négyzetméter. m. Mínusz a különböző tárgyak által elfoglalt terület, akkor mondjuk szabadon 3 négyzetméter. m. Szorozzuk meg az átlagos standard értéket 175-gyel 3-mal, az eredményhez legfeljebb 10% tartalékot adunk és 525-575 W / m²-t kapunk. mérő. Ez a padlófűtő elemek szükséges teljesítménye.

Kábelek és szőnyegek szerelési útmutatója

Az előzetes számítások alkalmassá teszik az alkatrészek és fogyóeszközök megvásárlását a szükséges mennyiségben, ezután biztonságosan elindulhat a készülék tervezéséhez.

1. lépés: Tisztítjuk a törmelék alapját, eltávolítjuk a port egy porszívóval, szabályozhatjuk a rendszert (1-2 szintetikus folyadékréteg elegendő).

2. lépés. Hőszigetelést helyeztünk el. A szigetelőlemezeket fel kell fektetni a padlóra, és fel kell ragasztani az ízületeket ragasztóval (szalaggal).

3. lépés: Vízszigetelés. Húzza ki a film vagy tekercs vízszigetelő membránt, óvatosan emelje fel és nyomja rá az alapra, emelje fel a széleket a falakhoz (20 cm). Ha több panelt kell használni, akkor tegyük át 10 cm átfedéssel, rögzítsük az ízületeket ragasztószalaggal. A bevonat és a vízszigetelés több rétegben is használható. Minden korábbi réteget alaposan meg kell szárítani a következő alkalmazása előtt.

4. lépés Szélezés. A kerület mentén egy csillapító (szélsávos) szalagot rögzítünk a falak mentén. Létre kell hozni egy "lebegő" esztricheket, hogy elkerüljék a repedések, duzzanat. A szalagot legfeljebb 20 cm szélesre kell vinni, így elég a padló magassága, beleértve a csempézett padlót is.

5. lépés: A kábel (vagy szőnyegek) elhelyezése. Ellenőrizze a kábelek működőképességét és kezdje meg a fektetést. A fűtőkábel olyan aljzaton helyezkedik el, amelyhez csatlakoztatható. Ebben a minőségben alkalmas fém háló. A rögzítésen túl a kábel nem enged át a nyakkendőbe, és erőt ad. Megfigyeljük, hogy a kábel nem metszik egymást. Gondosan kezelje, hogy elkerülje a legkisebb károkat is.

A fűtőkábel vége az elektromos csatlakozóhoz van csatlakoztatva. Az esztrichbe kell fojtani, miközben a lehető legközelebb helyezkedik el a termosztáthoz (termosztát), de legalább 20 cm távolságra kell tartani a fal és az ízület között.

Sokkal könnyebb elektromos szőnyeget teríteni a padlón. A folyamat némileg hasonlít a vágószövethez.

6. lépés Telepítse a termosztátot érzékelővel. A falon lévő helyes helyen egy méterrel a padló felett egy furatot fúrunk a termosztát méretei irányába. Ettől függőlegesen lefelé fúrjuk a hosszirányú strobe-t, és folytatjuk a padló mentén az érzékelő helyének irányában. Kívánatos, hogy az érzékelőt a kábelek közé helyezzük, nem pedig egyikük közelébe, hogy megbízhatóan jelezze a hőmérsékletet. A fal távolsága fél méter.

A vezetékkel ellátott érzékelőt egy hullámosított csőbe helyezzük. A hullámzás védi a berendezéseket. Ugyanabban a hullámcsőben elindítjuk a huzalt a fűtőtestekből, és mindkét vezetéket a termosztátra irányítjuk. Ehhez húzzuk a hullámos csövet a padlóra, húzzuk a fal falába, és ne próbáljuk erősen hajlítani a padló és a fal összekötésére, hogy ne sérülhessen a vezetékek. Amikor a csatlakozó fel van töltve, az érzékelővel ellátott hullámos csőnek kissé ki kell húzódnia.

7. lépés: Esztrich. A telepítés befejeződik, ezért ismét megvizsgáljuk a kábelpadló minden elemét, győződjünk meg arról, hogy nincs hiba, és folytatjuk az öntést. Előkészítése Cementleves és szétosztása a felületen alaposan és egyenletesen egy minimális vastagsága 3 cm. A csatoló nem lehet üregek. Ha szőnyegeket helyeztünk el, kihagyjuk ezt a lépést.

8. lépés. A végső érzés - a csempe ragasztásához az esztrichhez vagy közvetlenül a szőnyeghez ragasztóval.

Ezt hosszú szárítási időszak követte. Az elektromos padozatot a munka befejezése után legfeljebb 28-30 nappal lehet bekapcsolni. Meg kell várni a habarcs teljes száradását és ragasztását, hogy az esztrich ne szakadjon meg.

Infravörös film telepítési tippek

Előkészítő munka - az előző változathoz hasonlóan. Az infravörös fóliát párhuzamos lapokat helyezik a szigetelőanyagra. Az átfedéses lapok elhelyezése szigorúan tilos. Ezután telepítsen egy termosztátot érzékelővel, és győződjön meg róla, hogy a rendszer működik.

Az összeállított szerkezetet polietilén és erősítő háló védi. Rögzítse a rögzítő rácsot önmetsző csavarokkal, de ügyeljen arra, hogy ne érintse meg az érintkezőket. A hálót felülről kell betonozni egy cement-homokos esztrichtel, és újra tesztelni kell a rendszert. Miután az esztrich kiszáradt, a csempe a ragasztóra helyeződik.

Az infravörös padozatot legfeljebb 28 napig lehet tesztelni, ha garantáltan szárad.

Készítsen vizet

Nehéz a meleg vizes padló elkészítése a fürdőszobában a saját kezével, de miért nem próbálja meg megbirkózni vele... A csövek felépítését össze kell kötni és forró vízforráshoz kell csatlakoztatnunk. Fémplasztikai és polietilén csövek alkalmasak a csővezetékhez. Mindkét anyag rugalmassága és alacsony hidraulikus ellenállása.

Mit kell tudni

Egy fűtőkör akár 20 négyzetmétert is lefedhet. méter, ami elegendő egy fürdőszobához, de ha a padlót autonóm zónákra tervezik, akkor a víz elosztócsövön keresztül kell őket átadni.

A kollektornak áramlásszabályozókkal kell rendelkeznie. Ugyanazt a vízellátást a különböző hosszúságú kontúrokban egyenetlenül hevítik. A hosszabb áramkör rosszabb lesz. Ráadásul a víz áramlása az erős ellenállás miatt is megállhat. A hibák kiküszöbölése érdekében a gyűjtőben áramlásszabályzókat használnak.

Számos szigorú feltétel a telepítés folytatása érdekében:

 1. Zárt fűtőrendszer jelenléte cirkulációs szivattyúval.
 2. A kettős áramkörű kazánnak rendelkeznie kell áramerősséggel.
 3. Minden munkát egy teljesen letiltott fűtési rendszerrel végzünk.

A csöveket ki kell szabadítani a hűtőfolyadékból.

A meleg padló vastagságában kiválaszthatja a szükséges funkcionális rétegeket:

 • az alap;
 • víz- és hőszigetelés;
 • a csővezeték erős csövekből;
 • beton esztrich vagy gipszrost;
 • dekoratív padló.

A faházakban a vízszintet is megteheti, de a megbízható vízszigetelés miatt aggódnia kell. Ezt több rétegben kell elvégezni, úgyhogy a padló fapadlója évekig nem javítható.

Vízszintes telepítési útmutató

A vízrendszer kialakítása olyan ciklus, amely magában foglalja a szabványos munkaterületeket.

1. lépés. Ha szükséges, tisztítsuk meg a padlót, szétszereljük a régi bevonatot.

2. lépés. A padló vízszigetelése. A padlón vízszigetelő filmet helyezünk. Kívánatos egy darabban, de ha a sávok száma, akkor meg kell átfedésben vannak a varratok összekötő blowtorch. A vízszigetelő anyagnak meg kell ragadnia és a falfelületet (akár 10 cm-t felfelé).

3. lépés: Töltsd meg a nyers kötést (3-5 cm vastagság) haydite és cement keverékével. Szárítsuk alaposan (legfeljebb egy hétig), a felszínre permetezzük az első napokban a repedések elkerülését.

Etap4. A felületet habosított műanyaggal, polisztirolnal vagy más hasonló anyaggal felmelegítjük. Több mint fekvő poliuretán fólia fényvisszaverő bevonattal. Összekötő szalag. Most a csövek hője csak a helyiség felé irányul.

5. szakasz. A csöveket lefektetjük. Hajlítási őket megfelelően a fejlett rendszer, tartunk a terek közötti csövek 15-20 cm. A kapott ívelt szerkezetet rögzítve. Csatlakoztassa a vízellátó vezetéket.

6. lépés: Kapcsolja be a hűtőfolyadék-ellátást és ellenőrizze, hogy van-e vízszivárgás a rendszerben.

7. lépés: A második nyakkendő ugyanolyan megoldással legyen, mint a durva. Ha nagyolás esztrich hagyjuk szabálytalanságok és 5 mm, de most az előre beállított lécek jelzők, hogy tökéletesen összehangolják a felületre.

Az esztrich befejező rétege 5-7 napig szárít - ugyanaz, mint a durva. Teljes szárítás után elkezdheti befejezni a padlót és elhelyezni a padlólapokat.

Hasznos videó a témában

Elektromos szőnyeg szerelése:

Fűtőkábel használata:

Hogyan szereljünk fel egy vízszintes csövet:

Minden család ma meleg padlóval rendelkezik, az ilyen padlójú fürdőszobák átalakulnak és kényelmesebbé válnak. A padlófűtés rendszer hosszú ideig tart, ha időben elvégzi a műszaki ellenőrzést és megelőzést.

Hogyan kell rendesen megszervezni a fürdő fűtését

Fűtött fürdőszoba - alapvető eleme a kényelmes élet a lakásban. A boltok kínálata hasonló eszközöket kínál minden ízlés és költségvetés számára.

De hogyan kell kiválasztani a megfelelő eszközt, milyen típusúak és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek?

Hol és hogyan vásárolhat egy fűtőtestet

A potenciális vásárlók gyakran figyelik a készülék egyszerű telepítését, funkcionalitását, esztétikai szépségét, de gyakran ugyanakkor alábecsülik a működés biztonságát.

Érdemes felidézni, hogy a fürdőszoba fűtésére szolgáló készülék mindig nedves környezetben lesz, különös figyelmet kell fordítani a biztonsági paraméterekre.

A fürdőszobai fűtőberendezés megvásárolható bármely speciális fűtőberendezésben.

Megjegyzendő, hogy ezeket az eszközöket a bonyolult felhasználási körülményekhez kell igazítani, amelyek magukban foglalják a fürdőben a magas páratartalmat.

A felhasználók nagy része a fali fűtőtesteket részesíti előnyben, amelyek között vannak konvektorok, olajfűtések vagy infravörös készülékek. Lehetőség van a fém radiátorok csatlakoztatására a melegvízellátó rendszerhez.

A rendszerük nagyon egyszerű. Különböző konfigurációjúak, a személyes preferenciáktól és a fürdőszoba tervezésétől függően a felhasználó választhat a legjobb megoldásnak.

Népszerű fűtőtestek

A fűtőkészülékek modern piaca meglehetősen széles választékot kínál a fürdőszoba fűtésére tervezett készülékek számára.
Ezek a következők:

 • fém radiátorok vízmelegítéshez;
 • infravörös melegítők;
 • konvektív infravörös melegítők;
 • olajos eszközök;
 • fűtőberendezések
 • ventilátoros fűtőberendezések;
 • öntöttvas radiátorok.

Ahhoz, hogy képet kaphasson a különböző típusokról, megfontolhatja a legnépszerűbb modellek jellemzőit.

Vízmelegítő radiátorok

Kedvelt felhasználók a felhasználók számára. Ezek az eszközök kicserélték a régi, öntöttvas radiátorokat. A fűtött törölközőtartó csatlakoztatása a forró víz felszívójához könnyen előállítható.

Az ilyen eszközök előnyei:

 • hosszú élettartam;
 • alacsony ár;
 • könnyű súly;
 • egyszerűsített telepítési folyamat.

A készülék kapcsolási sémája meglehetősen egyszerű: bármelyik mester képes kezelni a fűtőkészülék csatlakozását. Ráadásul ez a készülék nem fogyaszt villamos energiát, ellentétben más fűtőberendezésekkel.

Panel hevítők

Nem melegítik a levegőt a szobában, hanem a falakat és a padlót. A készülék telepítési helye a mennyezet.

Az ilyen fűtők nem foglalják el a helyiséget, ezért a szabad helyiség hiányában a helyiségekben javasolt. Ezenkívül egy ilyen fűtőberendezés megfelel a legszigorúbb biztonsági követelményeknek.

Az ilyen eszköz eszközének szerkezete összetett, a szobákban a maximális páratartalom mellett is teljes mértékben működhet.

Az előny az energiatakarékosság - az igénytől függően a készülék sugarai bármilyen irányba irányíthatók.

A hátrány a magas ár. Ezen elv szerint fűtött fürdőszobai szőnyegek működnek.

Infravörös modellek

A konvektív infravörös moduláris fűtőkészülékek fűtőelemei egy speciális anyacsavarok, amelyek belsejében nichrome szálat tartalmaznak.

Ez a készülék, hogy vegye függőlegesen a falra, egyébként nem rontja a szoba megjelenését. A készülék teljesítményszabályozása termosztát használatával történik.

A fűtőt nemcsak a falra, hanem a mennyezetre is helyezheti, miközben a készülék egyformán felmelegíti a helyiséget.

Mivel a fűtőelem kerámia panelet, azaz emittert használ.

Fűtés után megjelenik az infravörös spektrum hullámai. Nem érintkeznek a levegővel, de befolyásolják a környező tárgyakat. Az ilyen eszközök magas páratartalom mellett használhatók.

A kétségtelen előny az, hogy nem kellemetlen zajot bocsátanak ki a ventilátoros fűtőberendezésekkel ellentétben, és éjszakai fényforrásként működnek.

A fűtőkészülék kiválasztásakor nem csak az ízlés alapján kell kezdeni. Fontos, hogy összehasonlítsuk a készülék teljesítményét a fűtött helyiség méreteivel. A pivot tábla segít az ilyen paraméterek kezelésében:

Fűtés a fürdőszobában

Mondja meg, lehetséges-e a fürdőszoba fűtése?
Új épület, vízszintes kábelezés a lakásban, így a fűtött törülközőtartó nem kapcsolódik a forró vízhez. Szerintem a meleg padló + fűtés lehetőségét. Szeretnék fűtést csatlakoztatni a meleg padlók mentéséhez. Kíváncsi vagyok, hogy ez az opció lehetséges-e az építési követelmények és a gyakorlatban. Most a lakásban az építők fűtése csak a külső akkumulátorok közelében feszül.

És milyen meleg víz milyen formában? Vízszintesen a padlón?

Igen, minden vízszintes. Forró / hideg víz - a folyosón két csonk csatorna van, amelyhez fel kell venni. A fűtést már hígították, ezért kissé kételkedem abban, hogy lehet-e megváltoztatni a tervet.

Tegyen elektromos törülközőt a száraz dolgokra. A fürdőszoba fűtése, az IMHO, ami nem szükséges. Ha nincsenek ott utcai ablakok.

lights7 írta:
DiVO, különböző lehetőségek lehetnek. Ha a lakás egésze hideg, akkor a fűtést a fürdőszobába szeretné tenni.

Ha a lakás egésze hideg, akkor meg kell kezdeni a szigetelés a lakás.
Az ablakok hatékony kettős üvegezésű ablakai, a bejárati ajtó szigetelése, a külső panelek ízületeinek felülvizsgálata stb. stb

DiVO írta:
Tegyen elektromos törülközőt a száraz dolgokra. A fürdőszoba fűtése, az IMHO, ami nem szükséges. Ha nincsenek ott utcai ablakok.

Szárazon kell mosni a fürdőt, nem a dolgokat.
A lakás egésze meleg, de kellemesebb, ha meleg a fürdőszobában, különösen télen.

Felszerelni a fürdőszobában egy időben és a meleg padló, és a fűtés, ez egy sor olaj.
A fürdőszoba nem hálószoba vagy nappali, ahol a család sok időt tölt.
A mentéshez elektromos padlófűtést lehet csatlakoztatni

vb-, amennyire én tudom, a SU-ben, amikor egy közös folyosóból származó csillagok vízellátását osztják fel, a HS forgalomba kerül.
Kíváncsi vagyok, mit mond a fejlesztő és a büntető törvénykönyv a SU fűtési rendszerről.
Fűtés legyen ott, hogy csökkentse a páratartalmat.
Vagy félreértett valamit, vagy a fejlesztő egy csomópontja.
Ez egy rendes polgári lakásépítés?
A hurok húzása a külső falakon lévő felszállóktól nem jó ötlet.

A fürdőszoba kiszáradásához valószínűleg nem kell fűtést végezni, hanem például egy kipufogó ventilátor a fürdőszobában.

DiVO írta:
A fürdőszoba fűtése, az IMHO, ami nem szükséges. Ha nincsenek ott utcai ablakok.

Nem a tiéd. A fürdőszobában fűtés nélkül, még akkor is, ha a lakás szellőztetett, hideg lesz, mert a hideg levegő a padlón eléri a fürdőszobába. Törölköző nélkül valóban lehet tölgy. A fürdőszoba falának felmelegítése nem segített nekem személyesen, a fal pedig a lépcsőházba ment, ahol télen nem volt több, mint +10.

andrewkhv írta:
Nem a tiéd.

Legyen óvatos a díjakkal. Ez az igazi igazság. De az enyém Úgy tűnik, az igazságod eltér az enyémtől. Nos, jogod van. Számomra személyesen soha nem éreztem kellemetlenséget minden olyan fürdőszobában, ahol nincs fűtés. Az internetes mém "IMHO" használatáról írom.

Oleg V, van fűtés bemenet a lakásban, a víz bejárata mellett, vagyis a lakásban. 4 cső összesen: fűtés, fűtés, hideg víz, forró víz. A körforgás gvs ebben a rendszerben nem hajtható végre. A ház egy közönséges monolit lakóépület, 19 emeletes.

A fűtést a külső falakra feszítik, de technikailag semmi sem zavarja a mosdó melletti összeomlást egy további akkumulátorért. De nem hiszem, hogy a Büntető Törvénykönyv örömmel fog boldogulni, mert nekik ez a fűtési költség, a könnyebb kényszeríteni engem elektromos törülközőszárító használatára.

A keményítőt egyáltalán nem érdekli, csak akkor tudsz elmenni hozzá, ha biztosan tudja, mi épült fel az építés során.

vb-, mindazonáltal valami nincs rendben a méltóság fűtésével. a csomópontot. Próbálja kitalálni.
A büntető törvénykönyv nem fizeti a fűtést, Ön és szomszédai fizetnek a fűtésre.
Ellenkeztem a hatalom nélküli dimenzió nélküli fűtőtestek telepítésével - ez a szomszédok ratkingje - a szomszédok közösen fizetnek ilyen "okos embereket" fűtésre.
Ha őszintén csinálja, számítsa ki a radiátorok energiáját, és válassza ki az alwindow radiátorokból az SU fűtéséhez.
Például az egyik rész a SU sugárzó javára csökken.
Ezek általános tippek, egy konkrét végrehajtásnak megbízhatónak kell lennie egy jó mester számára.

TC, nagyon jó gondolat a fürdő fűtésére. Ezt magamnak tettem, nem sajnálom egy pillanatra. Ráadásul a vendégek mindig csodálkoznak azon, milyen meleg és kényelmes a fürdőszobában.
A fűtést és a TP-t illetően. Egy fürdőszobában nincs értelme a szivattyú és a keverő egység kerítésében. Vettem egy erőteljes radiátoros (1,2 kW) termikus teljesítményt, egy termosztatikus fejet rajta és meleg padlót dobtam a fürdőszobában a visszatérő csőből. Minden nagyszerű, semmi nem túlmelegszik. A felesleges radiátor teljesítmény miatt a hűtőfolyadéknak ideje hűlni, és a megfelelő hőmérséklet a fűtött padlóra esik. A termikus fej figyelemmel kíséri a szobahőmérsékletet (ha távérzékelővel rendelkezik, a TP hőmérsékletének szabályozására van lehetőség).
Ha a radiátorokhoz alkalmas csövek anyaga (pex vagy bármely más fém-polimer) lehetővé teszi, fontolja meg ezt a lehetőséget.

VB, mi a fűtési költség a büntető törvénykönyvben? Ha a ház épül a 11. év, és van egyéni fűtő méter minden lakás, ezek a költségek a lakás tulajdonosa. Ha a házat a 11. év előtt építették meg, akkor a ház mérete szerint számolják a mérőhöz viszonyítva, vagyis az egyes tulajdonosok túlzott hőfogyasztását minden bérlőnek átadják. MC minden esetben csokoládéban

TC, kétlem, hogy meg tudsz szakítani valamit.
Megmagyarázom. Nem lesz képes megtörni a rendszer hidraulikáját, mivel az ilyen fűtést az előcsarnokban, ahol a felemelőket fel kell szerelni olyan szelepekkel, amelyek előkészítik a hűtőfolyadék áramlását az apartmanon keresztül. Bár 500 rádiót és 200 m2-es hőszigetelt padlót tesz fel, nem fogyaszt túlzott hőt. Így ebben a kérdésben ne habozzon. A tolerancia illeszkedik. És itt van egy meleg padló a forró vízellátás nem jó.

NoNe írta:
Bár 500 fűtőtestet és 200 m2 meleg padlót helyezett el, nem tud túl sok hőt fogyasztani

Milyen eszközök vannak?

Oleg V, konvekciós típusú fűtőtestek hidraulikus fűtési rendszerekhez (monolitikus és szekcionált) hírek az Ön számára? A hidraulikus padlófűtés is ismeretlen fogalom Önnek?
Google. Vagy index

NoNe írta:
Oleg V, konvekciós típusú fűtőtestek hidraulikus fűtési rendszerekhez (monolitikus és szekcionált) hírek az Ön számára? A hidraulikus padlófűtés is ismeretlen fogalom Önnek?
Google. Vagy index

Energiafogyasztás nélkül.

NoNe, kíváncsi voltam arra, hogy milyen eszközök vannak a bemeneti csomópontban, ami normalizálja a hőfogyasztást. Nem értem, mi a google, adjon egy tippet a kifejezésekhez.

Oleg V írta:
akkor az eszközök a bemeneti csomópontban vannak, ami normalizálja a hőfogyasztást.

Hyperborey írta:
Energiafogyasztás nélkül.

zhzhot. FSE.
Az előre beállított áramlással rendelkező szelepek bizonyos ideig bizonyos mennyiségű hűtőfolyadékot tudnak áthaladni az áramkörön. Az áramlás és a visszatérés közötti különbség szintén véges érték, még akkor is, ha a visszatérés hőmérséklete valamivel kisebb, mint a TP áramkör nélkül, nagyjából nyílt szellőzőnyílás. Ráadásul ha nem izgatsz, de elgondolkodva olvastad a hozzászólásaimat, látni fogod, hogy egy termosztatikus fej beszerelését javasoltam a fürdőszobában egy hőcserélőn. Ilyen megvalósítás nélkül nem lesz túlzott hőfogyasztás, a hűtőközeg hőenergia kényelmesebb újraelosztása lesz. Ez az alap.
Meg tudod csinálni az élményt - kinyitni a csapot (csaptelep) a fürdőszobában elég egy kicsit, és töltse ki. A kitöltés attól függ, hogy mennyit nyit meg a csap? És nem számít, milyen lesz a fürdő, 40 vagy 200, a benne folyó víz mennyisége állandó lesz, ugye?
Ez a kétcsöves rendszer megfelelő működésének alapja. előbeállítás