Legfontosabb > Tartozékok

Miért nem ülsz a fürdőszobába sokáig?

Lehetséges és miért nem tudsz hosszú ideig ülni a fürdőszobában?

A szurkolók számára a kellemes vízben hab és olaj hozzáadásával ápolják azokat, akik kemény napi munka után szeretnek pihenni, hogy megfontolják az alapvető elveket, hogyan kell fürödni és az egészséget és a testet ártani.

A fürdőszobában sokáig tartózkodhat, de legfeljebb 20 percig, legfeljebb 38 ° C-os hőmérsékleten. A meleg víz ellazítja a testet és nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a nappali stressz hatásait. Segít ebben az olajban és adalékanyagokban nyugtató hatással:

A fürdőszobában étkezés előtt, vagy étkezés után 2 órát tölthet.

Ha aggódsz a narancsbőrtől, adj hozzá egy kis grapefruitot, gyulladásokhoz, egy kamilla-fürdőre.

Az allergiák, az ekcéma és a dermatitis jól tolerálható fürdést finom rózsaolaj hozzáadásával.

Radiculitis és ízületi betegségek esetén a meleg fürdő kötelező. Meglazítja a görcsöket, enyhíti a fájdalmat.

Miért nem sokáig lehet, mintha nem akarna a fürdőszobában ülni? Megpróbáljuk megérteni ezt a kérdést.

A fürdőben való hosszú és izgalmas tartózkodás extra terhet ró a kardiovaszkuláris rendszerre.

A húgyutak betegségei vagy fertőzései esetén el kell kerülni a fürdést a súlyosbodás vagy a teljes gyógyulás megszüntetése előtt.

Miért ne ülj hosszú ideig a fürdőszobában a terhesség alatt?

Lehetséges-e, és miért lehetetlen hosszú ideig terhes a fürdőszobában, hogyan lehet fürödni, és mit ne tegyen

Csak egy jól fertőtlenített kád használható terhes nőknek.

Lehetővé teszi, hogy hosszú ideig a fürdőszobában üljön és üljön gyógynövényekkel:

Nem ízesített tengeri só is nem fáj, és nyugodt, pihenjen az izmok és segít a jó hangzás aludni.

Viszonylag hosszú lehet a fürdőszobában, de legfeljebb 10-15 percig. Vízhőmérséklet - 37 ° C-ig. Ne habozzon legfeljebb hetente kétszer.

A terhesség kizárása nélkül minden illóolaj, adalékanyag.

Menstruáció esetén lehetséges és miért nem lehet hosszú ideig ülni a fürdőszobában

A nőgyógyászok kategorikusan tiltják a fürdést a kritikus napok alatt. Leginkább fertőzést vagy betegséget okoz a belső szervekben.

Ne használjon forró vízzel töltött kádat. Az edények tágulnak, ami azt jelenti, hogy fennáll a vérzés veszélye.

Ne használjon aromás adalékokat, géleket és fürdőhabokat. Allergiát és irritációt okozhat. Kerülje el a méh mikroflóra szappanokat!

Törölje a medencét. A klórozott víz allergiát és gyulladást okozhat.

Nem lehet hosszú ideig ülni a fürdőszobában a menstruáció során a lehetséges véráramlás miatt. Az eredmény szédülés és nyomás, esetleges tudatvesztés.

Kényeztesse magát a gyógynövények tinktúráján: menta, eukaliptusz, tűlevelű, kamilla. Csökkenti a fájdalmat. És az üröm, a calamus gyökér, az oregánó - felemeli a szellemét.

A fürdő hőmérséklete 35 ° -ig.

Lehetséges és miért nem ülhetsz hosszú ideig forró fürdőben

A forró fürdő tökéletesen kitágul és megtisztítja a pórusokat, eltávolítja a nap folyamán felhalmozott méreganyagokat és a piszkot a bőrből.

Mi van a hideggel? És miért nem ülhetsz hosszú ideig forró fürdőben? Persze, tudod és kell. Az izmok gyorsan ellazulnak, az edények fokozatosan kibővülnek, és az ilyen kényelmes melegség áthalad az egész testen.

A gyakorlat és a testmozgás kimerítő. A forróvízfürdő gyorsan enyhíti a fáradtság tüneteit.

De vannak olyan okok, amelyek miatt nem lehet forró fürdőt venni.

Vigyázz a szívre és az erekre. A szívelégtelenséghez, gyors pulzushoz és szívveréshez társuló betegségekben a magas vérnyomás ellenjavallt a vérnyomás túlfeszültségekor.

A cukorbetegség nem fogad el magas lázot. Ezután glikémiás kómát okozhat.

A forró vízfürdő vérrögöket és eltömődött ereket okozhat.

A női nemi szervek betegségei esetén nem ajánlott fürdőt venni. De a menstruációs ciklus áramlásával a forró fürdő enyhíti a görcsöket és csökkenti a fájdalmat. Ne hízeljetek! A melegvíz hatása legfeljebb 5 percig lehet.

A légúti betegség súlyos betegségei esetén a betegek tinktúrák és a gyógynövények főzetének hozzáadásával legfeljebb 7 percet szabadíthatnak forró fürdőben. Feltéve, hogy a beteg hőmérséklete nem éri el a 38 ° C-ot.

Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

Megjelenés és leírás

Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

Mi az oka a megjelenésüknek?

A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

 • szivárgó cső vagy keverő van;
 • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
 • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
 • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
 • fürdőzés után nedves marad.

Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

Mit eszik és hogyan élnek?

Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

 • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
 • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

Alapokat tőlük

Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

vegyi

Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

 1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
 2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
 3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

 • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
 • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

népszerű

Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

 1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
 2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
 3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

Nyírfa seprűt is használhat:

 1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
 2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

megelőzés

Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

 1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
 2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
 3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.

Mokritsa a fürdőszobában - 5 leghatékonyabb módja a harcnak

A fürdőszoba magas tisztaságú és higiénikus hely, így a rovarok megjelenése, és még kevésbé faélesek rendkívül kellemetlenek. Fehér tetű a fürdőszobában megjelenésüknél általában félelmet kelt a lakosoktól, és undorral jár. Azonban nem szabad idegesíteni, mert ezek az ízeltlábúak nem veszélyesek, ráadásul könnyű megszabadulni tőlük.

Mokritsa gyakori vendég a fürdőszobában

Ebben a cikkben elmondom neked az öt leghatékonyabb módját, hogyan lehet megszabadulni a fa tetvekről.

Néhány szó a fa tetvekről

A rovarok leírásával kezdem, mivel, ahogy mondják, látnod kell az ellenségedet. Bár pontosabban a faérc nem rovar, hanem rákfélék. De amikor foglalkozunk velük, ez nem jelent különbséget.

Tehát a fa tetvek ovális alakúak, héjjal borítva. Ez utóbbiak különböző színekkel rendelkezhetnek - fehéres, szürke vagy barna. A veszély láttán a faérvek hajlamosak lesznek felhúzódni, és úgy tesznek, mintha halottak lennének.

Ha a nap folyamán könnyű a fürdőszobában, akkor nem látja ezeket a rovarokat, mivel nem tolerálják a napfényt, mint a mesterséges fény. De a sötétben ezek a lények elhagyják a titkos menedéküket, hogy élelmet keressenek.

Piszok és nedvesség - a fa tetvek kedvenc élőhelye

Mit eszik a tetvek? Kedvenc ételük mindenféle szennyeződés, amelyet a szoba sarkában és a csempék, valamint a szappanbevonatok, papír és más törmelékek közötti hézagokban halmoztak fel.

És mint minden rákfélék, szeretik a nedvességet. Így amikor a fürdőszoba száraz és tiszta, a faérc soha nem fog elindulni. Valójában ez egy mutató, amely a vízvezeték, a vízvezeték vagy más olyan problémák rossz működését jelzi, amelyek a páratartalom növeléséhez vezetnek.

Ezért, mielőtt a faanyaggal foglalkozna, meg kell szüntetni a nedvességforrásokat. Ezek lehetnek:

 • áramló keverők;
 • nyomáscsökkentett csatornacsövek vagy vízvezeték csatornákkal;
 • állandó nedvesség a padlón a helyiség rossz szellőztetése miatt;
 • a fürdőszoba és a fal közötti nyomáscsökkentő rés.

A fürdőszoba és a fal közötti hézagokat le kell zárni.

Bizonyos esetekben a kagyló a szomszédokból vagy az alagsorból kijuthat a szobába. A probléma megoldásához újra meg kell győződni a fürdő teljes szűkösségéről.

A fürdőszobában a normál nedvességtartalom biztosítása érdekében ne felejtse el levegőztetni a vízkezelést követően, és próbálja meg ne szárítani a ruháját itt.

Ezzel a rákfélék élőhelyével és "adagolásával" foglalkozunk. De persze sok ember még mindig érdekli - milyen ártalmas a fürdőszobában? Emberek és állatok nem harapnak, de a beltéri növények, ha a fa tetvek kapnak hozzájuk, szenvedhetnek.

Azt is feltételezzük, hogy különböző lábfertõket hordozhatnak. Ennek ellenére nincs pontos információ. De mindenképpen nincs helye a fürdőszobában, ezért harcolni kell velük.

Megszabadulni a fa tetvek

Jelenleg különleges rovarriasztók vannak a boltokban. Rendszerint azonban káros vegyi anyagokat tartalmaznak. Ráadásul ezen alapok ára meglehetősen magas.

Ezért tovább fogunk fontolóra venni. Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában a leghatékonyabb népi módokon, amelyek teljesen biztonságosak az ember számára? Ezek a következők:

Az alábbiakban részletesen megnézzük ezeket a módszereket.

1. módszer: Pirospaprika oldat

Ennek a megoldásnak a elkészítéséhez a forró piros paprikán kívül a következő összetevőket kell elkészíteni:

 • 3 gramm szóda hamu;
 • 3 gramm dohány.

Az erdõkészletek ilyen módon való megszabadulására vonatkozó utasítások rendkívül egyszerûek:

 1. hígítsuk a dohányt meleg vízben, majd adjunk hozzá borsot az oldathoz 1: 1: 1 arányban;
 2. Öntsük a kapott oldatot egy tartályba permetezéssel, például permetezhetjük a beltéri virágok vagy a mosó- és tisztítószerek maradványaihoz;
 3. most a kompozíciót rá kell permetezni az alaplapra, a szoba sarkában és más olyan helyeken, ahol a csemegek felhalmozódhatnak;
 4. Egy nap után a kezelt felületeket vízzel és klórral alaposan meg kell tisztítani.

Nyírfa seprű - csemege a fa tetvek számára

2. módszer: nyírvadakból készült csapdák

Ha elmulasztotta azt az időszakot, amikor a fürdőkád csak megjelent a fürdőszobájában, és a lakosságuk sikerült növekedni, akkor csökkentheti azt a nyírfa seprű segítségével. Ehhez csak éjszaka gondoskodjon a fürdő sarkain.

A rákok örömmel fognak élni az új finomsággal, és felmászni fognak a seprű ágaiba. Az ön feladata, hogy hajnal előtt távolítsa el a seprűket a fürdőszobából, és dobja el, vagy rázza le őket az erkélyről.

Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljon a tetvekből, az eljárást többször meg kell ismételni.

A kenyérváz káros a faérveknél

3. módszer: kenyérkvász

Most fontold meg. hogyan lehet elpusztítani a fa tetőket a szokásos kvász használatával. Az a tény, hogy a fenyők nagyon félnek az italtól. Ezért a probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. először meg kell szakítani a kvasszot. Ehhez 100 gramm tároló kvasszot kell forró vízzel önteni, és hagyja állni egy ideig;
 2. ezt követően a folyadékot be kell önteni a permetező tartályába és kezelni kell a rovar felhalmozódásának helyére;
 3. Egy nap után a felületet vízzel és klórral kell mosni. Szintén alkalmas erre a célra mosodai szappan.

4. módszer: só

Egy másik egyszerű és meglehetősen hatékony megoldás, hogy a saját kezűkkel kezeljük a fanyarokat, hogy a sóoldatot olyan helyekre permetezzük, ahol a "meghívott vendégek" összegyűlnek. Az oldat elkészítéséhez 5-7 evőkanál sót oldjon fel egy liter vízben.

Ön is csak öntsön sót a sarkokba és a sávokba. Ez veszélyes környezetet teremt a büfé számára. Haláluk ebben az esetben elkerülhetetlen.

A fotóbórsavban

5. módszer: Bórsavoldat

Egy másik régi bizonyított "nagymama" módja a rovarok elleni küzdelemnek a bórsavoldat. Ezt a következőképpen kell alkalmazni:

 1. a bórsav 10 g-os zacskójának tartalmát kis mennyiségű vízzel kell hígítani, például egy csészealjban;
 2. majd a kapott megoldást, hogy permetezze a sarkokat a szoba, és más helyeken a rovar felhalmozódása.

A bórsav nemcsak a fenyőféreg ellen használható, hanem más rovarokkal szemben is, például csótányok és hangyák ellen.

Azt kell mondanom, hogy még a megoldást sem tudjuk végrehajtani, hanem egyszerűen csak porlasztjuk a porot a faanyag felhalmozódásának helyén. Ezután garantáltan meghalnak.

Valójában minden információ arról, hogyan lehet eltávolítani a fa tetőket a fürdőszobából.

következtetés

Amint kiderült, egyszerűen egyszerűen eltávolítjuk a faiskolákat a fürdőszobából. Ehhez használhatod a fenti módszerek valamelyikét. Azonban jobb, ha nem engedik meg őket. Ehhez győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba mindig tiszta és száraz.

További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van az anyag elolvasása után, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Kondenzátum csövek

Ez a probléma nemcsak a lakások, hanem magánházak sok tulajdonosával is szembesül: látszólag ártalmatlan, nedves csövek hideg vízzel (szennyvízcsatorna és vízzel együtt) nedvesség forrása a konyhában, a WC-ben vagy a fürdőszobában. A csővezetékek kondenzációja öntőformák kialakulásához vezethet, valamint csökkentheti a nedves helyiségek javítási munkálatai közötti időtartamot. Rövid cikkünk a probléma megoldására szolgál: az alábbiakban arról beszélünk, miért alakul ki a kondenzátum a csöveken és hogyan kell kezelni ezt a csapást.

A csövek kondenzációjának okai

Leggyakrabban a kondenzátum képződése hideg vízzel ellátott csövekre a helyiségben rossz szellőzéssel jár. Ezért veszi fel a nedvességet a szennyvízcsatornán vagy a hideg vizet szállító csöveken: a párás levegő teljes mértékben hozzájárul ehhez a folyamathoz. Ezért, mielőtt elgondolkodna arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a WC-ben, gondoskodnia kell egy további szigetelőréteg létrehozásáról, amely megakadályozza, hogy ilyen erős hőmérséklet-csökkenés következik be a termék felületén. Gyakran hasonló helyzetben, azok, akik forró és hideg vízben élnek, túl közel vannak egymáshoz.

Nedves csövek a fürdőszobában

Először is ellenőrizni kell a szellőztető rendszer működését. A működési évek alatt könnyen eltömődhetett porral és törmelékkel. Ezért kezdetben csavarja le a szellőzőcsatornát lefedő grillet, és alaposan tisztítsa meg. Ha ennek oka volt, akkor egy tolóerőnek kell lennie, amelyet ellenőrizni lehet egy világos mérkőzés segítségével.

Egy másik pont - a fürdőszobában forró és hideg víz bekötése. Leggyakrabban a csövek nagyon közel vannak egymáshoz, anélkül, hogy aggódnának a további hőszigetelés miatt. Nem meglepő, hogy az egészségügyi berendezések vízellátásának helye (egyszerűen - a keverő) a cső hideg vízzel "sír". Ha az eyeliner nyitva van, könnyen használhat bármilyen megfelelő szigetelőanyagot. Ha a falon megy - a döntés magába foglalja magát, és összetettebb munkához kapcsolódik, beleértve a javítást is. Ha meg kell változtatni a termék geometriáját, akkor hogyan kell hajlítani a csövet otthon, olvassa el a cikket ebben a témakörben honlapunkon.

Gyakran a fürdőszobában található csövek kondenzációjának oka hibás keverő. Ha víz csapódik a csapból, akkor nemcsak több pénzt fizet, hanem hozzájárul a csövek folyamatos hűtéséhez is: még éjjel is folytatódik a hőcsere és a levegő között az összes következmény. A megoldás nyilvánvaló - itt az ideje megjavítani a daru!

A mosdócsövek kondenzátumát kezeljük

A helyzet hasonló a fentebb ismertetetthez, csak egy "de" - sokkal több cső van a WC-ben, és mindegyiket kis helyen helyezték el. Ha magánházban lakik, és Önnek külső csatornahálózatokat és belső berendezéseket kell telepítenie, akkor ebben a szakaszban érdemes megfontolni a kondenzátum esetleges problémáit: vagy távolítsa el a hideg csöveket a forróakból, vagy távolítsa el az elsőket.

A különböző anyagok hővezető képessége eltérő. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a csövek kondenzátumának kiküszöbölése érdekében az öntött vasból PVC-re kell cserélni. Jobb, ha követi az alábbiakban felsorolt ​​utak egyikét. Ez egy hőszigetelő réteg készülékének kérdése.

Csőszigetelés

A legegyszerűbb megoldás a gyári szigetelőanyagok beszerzése: K-Flex, Energoflex, Penofol stb. Pórusos anyag, hab, bazaltszál, öntapadó szalag, stb. Tény, hogy bármilyen szigetelőanyag csövek szigetelésére használható. Ha a vásárlás nem szerepel a tervekben, akkor más módokon is meg lehet menni:

 • használjon nagyobb átmérőjű műanyag csövet és habot. A terméket oly módon vágjuk le, hogy "megfogja" a csövet, amelyen a kondenzátum keletkezik. Zapenivaem annulus space foam;
 • használj régi rongyokat és epoxi gitt. Az előcsövet csiszolópapírral tisztítjuk, acetonnal zsírtalanítjuk. Ezután az első gittréteget helyezzük rá, majd a csövet szó szerint egy ronggyal kötözzük össze, hogy epoxigyázzuk. A kikeményedés után elkészítjük a gipsz - rögtönzött hőszigetelés befejező réteget!

Most már tudod, mi a teendő, ha kondenzátum alakul ki a lakásod csövén!

Mokritsa a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni

Szinte minden lakásban egy faérmet találunk a fürdőszobában, ennek oka pedig a túlzott páratartalom. Sokan nem figyelnek ezekre a "rovarokra" (az a tény, hogy ezek nem rovarok, alább olvashatsz). És hiába. Maguk nem ártanak, de nedvességet jeleznek. És ott, ahol nedvesség - van egy gomba.

A faanyag megszabadulása érdekében vegyi anyagokat használhat: "Tarak", "Varan", "Dichlorvos". Ezen alapok mellett használhatja a "Mole" -t is, mivel a kártevők mászhatnak a fürdőszobába. Ha nincs lehetőséged megvásárolni ezeket az összegeket, használhat rögtönzöttet. Tekintsük meg a módját, hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobában levő faéktől.

leírás

Mi vagyunk hozzászokva, hogy a rovarok rovarokként gondolkodnak a külső hasonlóságok miatt, különböző hibákkal, de ez nem így van. Ezek a rákos családból származó lények előfordulnak, ami megjelenésükben is észrevehető. Testük hosszú,

hosszúkás, kemény kagylóval borított, a rákfélék oldalán sok mancs, két pár antennája látható a fején, a szemek oldalán találhatók. A rákok szerves anyagokban táplálkoznak - különböző növények élő és halott részecskéi.

A fa tetvek várható élettartama 10-12 hónap. A nyár elején megszaporodnak. A nőstény a tojást a hasánál fogva tartja, és addig tartja őket, amíg kényelmes. Amint szereti a sötét sarkot, amely megközelíti a körülötte lévőket, azonnal leállítja a jövőbeli utódait.

Ezek a lények nagyon gyorsan futnak, és legkevésbé veszélyben - felbukkannak egy labdát, és úgy tesznek, mintha élettelen lennének. Természetben a faéreteket gyakran kövek, csomók, kavicsok, kőfalak és kerítések alján találják meg. A sötét és nedves fadarabok és pincék különösen kedvelik a rákféléket. A házakban a fenyők alkalmi vendégnek tekinthetők. De néha a házban lévõ teremtmények gyökeret erõsítenek.

Miért jelennek meg a fa tetvek?

Amint a nevük azt is jelzi, a fürdők kizárólag nedves területeken élnek, szükségtelen dolgok kényszerítésével. Nedves környezetben kényelmesek, és különböző tárgyak felhalmozása miatt könnyebb elrejteni őket.

Woodlice behatolhat a lakók a felső emeleten a tetőtéri, behatolnak a földszinti apartmanok az alagsorból.

Ha mindennek megvan a rendellenes helyzete a helyiségekben, akkor lehetséges, hogy a rákok a repedések, a rosszul szegezett szegélylécek és a szellőzőrácsok révén mászkálnak a szomszédjaiktól. A megfelelő élőhely és a tenyésztési élőhely megtalálásához a rákok a házban vándorolnak, és akár a fürdőszobában, vagy a csatornacsatornákon keresztül juthatnak el hozzánk.

Veszélyesek-e az emberek az erdőben?

Ezek a rákfélék nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre, ne tegyék rágcsálnivalókra, ne rontsák el az élelmiszereket, de túl kellemetlenek. Ezen túlmenően, a facsapokban a faérvek képesek különböző vírusokat, gombákat, versicolorokat elszállítani és ezeket a betegségeket elterjeszteni, ahol élnek. Ezért a vágy, hogy megszabaduljon tőlük, teljesen természetes.

A mocskok a szoba nedvességtartalmának jelzőjeként is szolgálhatnak, és ha van ilyen, és megszokta őket - érdemes ellenőrizni, hogy a vízvezeték szerelvények és a lefolyócsövek rendben vannak-e. Valószínűleg valahol egy észrevehetetlen áramlás van.

Hogyan távolítsuk el a fürdőszobát a fürdőszobából

Ha ezeket a kellemetlen lakókat találod a környéken, meg kell találnod, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, és esetleg más helyiségekben.

 1. A radikális kémiai anyagok közül választhat a "Tarak" nevű gyógyszer, ez segít megszabadulni

más rovarok útján, ha vannak jelen. A tetvek méregében az érintkezés jár. A rákkal érintkezve a méreg elpusztítja a karpáceit, és meghalnak, mielőtt megfertőznék rokonaikat.

 • Egy másik hatékony eszköz "Varan" - aeroszol formájában kapható. Spray a falakon, a padlón és a mennyezeten a helyiség peremén. A méreg hiánya gyorsan eltűnik.
 • Használhat bármilyen permetet a rovarok feltérképezéséből, például: "Raptor", "Clean House", "Dichlorvos". Spray a spray-t bent és hagyja egy ideig.
 • Mivel ezek a kellemetlen teremtmények átmennek a fürdőben lévő leeresztő csatornán - jobb, ha a "Mole" csövek jól ismert előkészítését öntik. Tehát dupla effektet kap: és a csövek tisztábbak lesznek, és a lakásárakban a faérvek nem fognak hozzájutni.
 • Nagyon megfizethető eszközöket kaphat azok számára, akik kéznél vannak:

  1. Például sós, borsos és dohányos sűrű permetezést. Vegyünk egy teáskanálnyi összetevőt, keverjük össze és ragaszkodjunk egy liter vízben. Spray helyeken, ahol csöpög.
  2. Ha van egy régi ház, és a fal sarkai folyamatosan nedvesek - öntsünk egy marék sót ott, akkor eltávolítja a nedvességet, és kényszeríti a fa tetvek keresni egy kényelmesebb otthont.
  3. Minden alkalommal, amikor tisztítja a fürdőszobát és a WC-t, adj hozzá a "fehérséget" a vízhez vagy a fehérítőporhoz. Ez a maró hatású anyag a szaga által megrémíti a rákot.

  A faérgek típusai és a keltetésük jellemzői

  A fehér fa tetvek nem különböznek egymástól, kivéve a színező pigment hiányát. Emiatt még a vörösebbeknél is néz ki, mint a többi rákfélék. Ha egy ilyen faház elindult a fürdőszobában, akkor ne aggódjon túlságosan, hogy hogyan szabaduljon meg tőle. Elvitelének elve ugyanaz - a nedvesség minimális és a rovarirtók használata.

  Mokritsa normális, vagy barna - tanulhat más helyiségek a házban. Ha a fürdőszobában csak fehér fa tetőt látsz, akkor barna található a szobákban és a konyhában.

  Hogyan lehet megszabadulni a fa szeméttől?

  A külön WC-vel ellátott WC még mindig a fürdőszobához tartozik. Ez azt jelenti, hogy egy szobában a rákok könnyen behatolhatnak a másikba és ott telepedhetnek le. Akkor meg kell oldania a problémát, hogy hogyan kezeljük a fanyarokat azonnal a fürdőszobában és a WC-ben. Előfordul, hogy a hideg évszakban a WC-ben áthaladó szennyvízcsatorna kondenzátummal van lefedve. Ilyen körülmények között a rákfélék a legelterjedtebbek. Rendszeresen helyezzen egy fűtőberendezést a csövek száradására, és mentse a helyiséget a felesleges nedvességtől.

  Ez egy további ventilátor hozzáadásával érhető el a fürdőszobában és WC-n belüli intenzívebb légcsere érdekében. Az ajtó nyitva tartható ezeken a helyiségeken, így a szárazabb és melegebb levegő a helyiségekbe behatolhat.

  Fedje le a különböző réseket szilikon tömítőanyaggal, és cserélje ki a szellőzőrácsokat másokkal - finom hálóval. Mindez meg fogja akadályozni a szomszédainkban élő rákfélék útját.

  Ha megtalálja a rákfélék felhalmozódását a WC-ben, öblítse le a padlót klóroldattal és szórja be a spray-t, akkor "Dichlorvos", szorosan zárja be az ajtót, és próbáljon több órán keresztül nem menni a mosdóba.

  Vízzel és égetett vízzel is készíthet vödröt. Ez nagymértékben csökkenti a nedvességet.

  Hogyan lehet megakadályozni a fa tetvek megjelenését?

  A kártevők megelőzése könnyebb, mint megszabadulni. Mivel a fa tetvek kopoltyúkkal lélegeznek, vízre van szükségük. Elegendő a páratartalom csökkentése és a meghívott vendégek elhagyása. Ez elérhető

  beépítették a ventilátort intenzívebb légcsere érdekében egy fürdőszobában és egy WC-ben. Az ajtó nyitva tartható ezeken a helyiségeken, így a szárazabb és melegebb levegő a helyiségekbe behatolhat.

  Rendszeresen helyezze be a téli fűtőt a fürdőszobába. Ez az intézkedés segíti a nedves helyiségek melegítését és szárítását. Próbáljon száraz ruhát mosni az utcán vagy az erkélyen.

  Ne hagyj nedves rongyokat a padlón - ez vonzza a fa tetőket.

  A lakást rendben tartani, rendszeresen elvégezni a padlók nedves tisztítását, a fürdőszobában és a WC-ben - továbbá törölje le a falakat és csöveket, ne engedje a nedvesség és a szennyeződés felhalmozódását. Ne hagyja a mosogatót nem mosott edényeket és az éjszaka szemétládájának nyitott vödörjét. A nightweeds éjszakai, és alvás közben otthont adnak az otthonuknak, ahol élelmet és vizet keresnek.

  Abban az esetben, ha ezeket a teremtményeket fedett növényekben találjuk - a virágokat sürgősen át kell ültetni. Jobb, ha maga eldobja a talajt és az edényeket, megmossa a növények gyökereit, és kálium-permanganáttal kezeli őket.

  Ha az Ön házában optimális mikrotoklima van, akkor rendkívül kellemetlen lesz a fanyarban, és fordítva.

  A hideg víz csöpögése! A probléma megoldása!

  Míg Délen éltem, és még a legfelső szinten is, nem voltam olyan probléma, mint a hidegvizes csövek verejtéke. De most, miután elmozdultam, elintézem ezt a problémát.

  Kiderül, hogy a hidegvíz izzasztó csöve egy nap alatt pocsolya keletkezik, összesen 5-7 liter vízmennyiséggel. Ez egyáltalán nem szép és nem szükséges. Mi a teendő? Kitaláljuk!

  Izzadt cső, mit tegyek. A válasz egyszerű

  Valójában a válasz egyszerű, de a megoldásnak összetettnek kell lennie, és több lehetőség is lehet. Nézzük meg, miért verejték ki a csöveket, majd beszélünk arról, hogy milyen módszerekkel és anyagokkal lehet megoldani ezt a problémát. By the way, figyeljen, talán az öregségi mikro-lyukak jelentek meg a csövek, amelyeken keresztül a víz áramlik. de ha nincs szivárgás, akkor olvass tovább.

  Miért verejték a hideg víz?

  A kérdésre adott válasz a fizika tankönyve a 7. fokozatba tartozik. A csövek kondenzációja a hidegvízcső és a levegő hőmérséklete közötti nagy hőmérsékletkülönbség következtében jelentkezik. Így a levegő nedvességét a víz hidegebb felületén kondenzálják. Minél nagyobb a levegő nedvessége és annál hidegebb a cső, annál több kondenzátum lesz.

  Természetesen ha a csőben lévő víz nem mozdul el (azaz senki sem fogyasztja az egész házban), akkor a cső hőmérséklete közeledik a szobahőmérséklethez, és a kondenzátum mennyisége nullára csökken. De a házban mindig van egy elemzés a víz, így a cső mindig hideg.

  Ez két okból ered: a levegő páratartalma és a hidegvízellátó vezeték alacsony hőmérséklete.

  Most kitaláltuk, hogy miért izzad a hideg vízcső, és harcolni fogunk a betegség ellen.

  Annak érdekében, hogy a hideg vízvezetékek ne verejtessenek

  • A csöveket a lehető legnagyobb mértékben szigetelje.
  • Keressen vízszivárgásokat a szomszédoktól (egy kezelő cég vízvezeték-szerelője segíteni fog ezzel)
  • Javítsa a szellőzést

  A legfontosabb és legegyszerűbb intézkedés a csőszigetelés. Mi a hideg vízvezetékünk hőszigetelése? Először is, foglalok azonnal, hogy nem számít, milyen anyag van - fém, szén, polipropilén, fém-műanyag, arany, ezüst. a csövek készültek, szigetelés nélkül izzadnak!

  Hidegvíz csőszigetelés

  A legegyszerűbb megoldás a szigetelőanyag bevonása:

  • Flex szigetelés
  • K-Flex ST
  • Hőszigetelés polietilén hab csövekhez
  • Hőszigetelt henger
  • Hőszigetelés "Energoflex"

  Folytathatja ezt a listát hosszú ideig, de a lényeg az, hogy a csövet hőszigetelő anyaggal kösse le a padlóról a mennyezetre vagy több rétegből kezdve és végéig. A hőszigetelő réteg minimális vastagsága a végén legalább 3 cm, előnyösen öt.

  Nagyon fontos, hogy a szigetelés szorosan illeszkedjen a csőhöz, és biztonságosan be van csomagolva szalaggal. Olyan helyeken, ahol az esztétika szükséges, a szalagot fémfóliával lefedheti.

  Ennek a módszernek az a hátránya, hogy nehéz a csövet szorosan és teljesen beborítani a kanyarokban, valamint az ütközőszelepen! Ugyanakkor nem mindig lehetséges olyan hangsúlyt fektetni nehéz helyekre.

  Szigetelő (hőszigetelő) festék a csövekhez, hogy ne "izzadjon"

  Ebben az esetben drágább, de kényelmesebb módszert használhat.

  Vannak festékek a felületek és csövek hőszigetelésére is. A hideg vízcső szigeteléséhez törölni kell a nedvességtől, és 4-5 réteg hőszigetelő festéket kell alkalmazni a csőre. Minden rétegnek száraznak kell lennie, majd a kondenzátumot újból dörzsölni kell a csőre és a következő réteget fel kell használni.

  A harmadik módszer kombinálható, azaz először festse el a csöveket szigetelő festékkel, majd helyezze őket a habosított hőszigetelőre.

  Mint mondtam, mind a fémcsövek, mind a műanyag csövek (polipropilén, fém-műanyag) izzadnak, ezért mindenféle csövet kell bevonni.

  De! Mielőtt a csövön hőszigetelést alkalmaznánk, gondosan ellenőrizzük, van-e valahol egy mikro lyuk a csőben, ahonnan a cseppekből csepeg a víz. Különösen gyakran ilyen trükköket fémcsövek borítanak. Ha az évek során kondenzáció alakul ki, akkor a fémcső meglepő sebességgel rohant, miközben mikro lyukak és mikro szivárgások keletkeznek. Ezért ügyeljen arra, hogy később ne kelljen újratöltenie! Leggyakrabban ilyen mikro lyukak alakulnak ki a padló vagy a mennyezet közelében (ezen a helyen a fémcsövek korróziójának legkedvezőbb feltételei).

  A kondenzátumhoz tartozó csövek szigetelésére vonatkozó megfelelő intézkedések után búcsút mondhat. És ha rosszul vagy szivárognak a csőben, akkor a kondenzvíz kevesebb lesz, de nem fog eltűnni.

  Az én tanácsom mindenkinek, ne habozzon a hőszigetelésre. Jobb, ha beragadtál, mint naponta szenvedni a nedvességtől (ami egészségtelen), penészgombák, szagok és csak állandó pocsolyák.

  áztatás

  Ushakov magyarázó szótár. DN Ushakov. 1935-1940.

  Tekintse meg, mi a "lazítás" más szótárakban:

  LOCKING - LOCKING, áztatás, lásd áztatás. Dahl szótár. VI Dahl. 1863 1866... Dal szótár

  áztassa le - képes legyen elmaradni, felszívódni, felpuhulni, áztatni a nedvességet, külön, elnyomni az orosz szinonimák szótárt. áztassa el, lásd az orosz nyelv szinonimáinak szótárát. Gyakorlati útmutató. M.: orosz nyelv. Z. E... Szinonimák szótárai

  áztassa le - REMOVE (jól van, nem 1 és 2 literes, nincs használva), Oknet; ok, okla; baglyok. Szótár Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992... Ozhegov szótár

  Áztatni - nek. nepereh. 1. Legyen nedves, nedves; duzzad a nedvességtől. 2. razg. Áztassa a nedvességet, ragaszkodjon, leesik. Magyarázó szótár Ephraim. T. F. Efremova. 2000... Modern Efremova szótár orosz

  áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, áztassa, és a korom

  felszívódni - felszívni, evett... Orosz szócikk szótár

  áztassa ki - (I), áztassa / u, ka / enni, ka / yut... Orosz helyesírási szótár

  áztassa - lásd áztassa; a / em; nsv... Sok kifejezés kifejezése

  áztassa le - a / mock / a / m... Morpheme helyesírási szótárból

  nedvesítse - nedvesítse, áztassa, áztassa a nedvesség szótára az orosz szinonimák. nedvességgel nedvesítik, felszívja az orosz nyelv szinonimáinak szótárát. Gyakorlati útmutató. M.: orosz nyelv. Z. E. Alexandrova. 2011... Szinonimák Szótár

  8 dolog, amit nem szabad a fürdőszobában csinálni

  A legfontosabb dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a fürdőszoba elrendezése során a vízszigetelés és az anyagok képessége, hogy ellenálljon a magas páratartalomnak. Mindent megfontolhatunk a mennyezet bevonatok és a padlóburkolatoktól a tömítőanyag és a csempefugázásig.

  1. Gipszkarton mennyezet

  A gipszkarton könnyen elrejti az összes szabálytalanságot, és könnyen felszerelhető. De ez az anyag nem nedvességálló, így nem tart sokáig. A jó analóg egy felfüggesztett mennyezet: nem fél a nedvességtől, és még képes ellenállni a szomszédai túláradásának. Egy kis mennyiségű víz egyszerűen elpárolog, és erős "árvíz" esetén egy buborék merül fel, amit a mester könnyedén lecsökken. A frissítés javítása nem szükséges.

  2. Padló vízszigetelés nélkül

  Ha alapos javítást végez, ne felejtse el a padló vízszigetelését. Ez nemcsak megóvja Önt a szomszédok elárasztásától, és kiterjeszti a javítás élettartamát, hanem csökkenti a gomba és a penész kockázatát is. Azok számára, akik a földszinten élnek, különösen fontos a vízszigetelés - ez segít megóvni a helyiséget az utcai nedvességtől való penetrációtól és túlhűtéstől, különösen ha a kültéri fürdő egyik fala is egyben.

  3. Csúszó padló

  A fürdőszoba nedves terület, így a víz folyamatosan a padlóra esik. Emiatt néhány sima felület - például porcelán csempe vagy fényes csempék - csúszósabbá válhat. Az esések és sérülések elkerülése érdekében jobb félig csiszolt vagy lappatirovannym csempe és porcelán előnyben részesíteni.

  4. A fűtött törülközőtartó leszerelése

  Az idősebb törölköző melegítők általában nem tűnnek nagyon jónak, mert néha megszabadulnak a javítások idején. De anélkül, hogy hidegebb lesz a fürdőszobában, a nedvesség felhalmozódhat a sarokban, a penész fog megjelenni. Ezért jobb, ha egyszerűen cserélni a fűtött törölközőtartót egy modern rozsdamentes acélból vagy bronz utánzatról, kiválaszthat egy másik alakot és stílust.

  5. Műanyag sarkok és alaplapok

  Nem számít, milyen sima lehet a fal, még mindig van egy kis rés a csempék és a fürdőszoba között. Igen, és a csempe ízületének sarkainál valami zárásra van szükség. E célból néha műanyag sarkokat és alaplapokat használnak. Nem tökéletesnek tűnnek, ráadásul gyorsan meghibásodnak és áthatnak a vízen. A Ceresit CS 25 szilikon tömítőanyag sokkal hatékonyabban kezeli ezt a feladatot, és nem veszíti el a megjelenést.

  6. Zárt csövekhez való hozzáférés

  Az esztétikát követve a kommunikáció csúnya csövei néha elmerülnek. Ugyanakkor minden törés vagy szivárgás óriási költségeket ígér. A fal részeit le kell bontani, és a kommunikáció javítása után vissza kell állítani a fürdőszobai dekorációt A megoldás külön dobozok, amelyekhez a szelepekhez és számlálókhoz való hozzáférést kell biztosítani. Kívülről csempék borítják, hogy láthatatlanok legyenek a fürdőszoba belsejében.

  7. Törékeny fürdő

  Amikor kiválasztja az anyagot, ahonnan a fürdő elkészül, ne feledje, hogy az akril törékeny és könnyen károsodik. Ennek megakadályozása érdekében a vásárlás előtt ellenőrizze az eladóval, hogy szükség van-e speciális keretre a kiválasztott fürdőmodell felszereléséhez.

  8. Szellőztető cső szétszerelése

  A szellőztetés nemcsak a túlzott nedvesség eltávolítására van szükség a fürdőszobában, hanem a lakásban történő levegőcseréhez is. Ezért a szellőző doboz bontása komoly bajokat okoz. A másik szélsőség - kényszerített szellőztetés létrehozására, amely a fürdőben lévő fény mellett egyidejűleg történik. A legjobb megoldás egy olyan páratartalom-érzékelő, amely csak a levegő nedvességtartalmának emelkedését eredményezi.

  A borítón: design projekt Daria Elnikova.

  Nedves a fürdőszobában - mit tegyek

  A fürdőszobában lévő rovarok pánikba, undorodásra, teljesen vonakodásra késztetnek, és ha a fürdőt a fa tetvek foglalták el, akkor ezek az érzések kétszeresen megerősödtek. Ki tudja, talán már megvizsgálták egy törülközőt, fogkefét vagy fésűt. Mokritsa a fürdőszobában megjelenik függetlenül a szezon és a tisztaság a szoba, mert a legfontosabb számukra a magas páratartalom. Ha a szemek megjelennek a fürdőszobában, a lehető leghamarabb meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket, és először - ismerni kell őket, hogy biztosak legyünk a szóban forgó ízeltlábúakkal kapcsolatban.

  A Mokritsa rákfélékre utal, vagyis rovaroknak nevezik, nem teljesen helyes. Az ovális test domború háttal rendelkezik, amelyen csontpajzs található, szegmensekre, hét pár lábra és egy pár antennára osztva. Az "otthoni szörny" hossza 1 cm-ről 4-re változik. Leggyakrabban szürke színűek, de vannak fehér és barna egyének. Ha fejjel lefelé fordítod, láthatod a kopoltyúkat az ágszerű lábakon, ez a légzőszerv. A hidratáló mirigyeknek köszönhetően a földön élnek, így megvédik a kopoltyúk kiszáradását. A fenyőfa megkülönböztető jegye a labdát, egyfajta páncélozott labdát.

  Gyorsan futnak, ezért a mechanikai pusztítás elengedhetetlen. Igen, és az összes egyén befogása egyszerűen irreális. A nap folyamán gondosan elrejtik, és csak éjszaka hagyják el a menedéket. Bár, ha a szoba sötét van, napközben is megtalálható. Ha nem sikerül megszabadulni a fürdőben a fürdõben, hamarosan a rovarok "hordái" járnak az egész lakásban.

  Hol származnak a fürdőkád a fürdőszobában?

  Látta, hogy a faélesek a fürdőszobában kúsznak? Szeretné megtudni, hogy miért választotta az erdők az adott helyet? Valójában nincs sok olyan ok, ami első pillantásra tűnhet. Alapvetően jelenlétük a mikroklímának és az egészségügyi feltételeknek való meg nem felelésnek a megsértését jelzi.

  Páratartalom, különösen a fürdőszobában - a változó mutatója. Nedvesség gyakran felhalmozódik a hely csövére és falaira. Ennek oka lehet az építési szabványok megsértése, a szellőztető rendszer rossz működése, a helyiség használatának jellemzői, hibás vízvezeték, szivárgó csövek és kondenzátumok. A lakások a felső emeleten szivárgás a tető, mások - a víz áradása a szomszédok vagy szivárog az esővíz a ház sarkában. Ilyen körülmények között, még a tökéletes tisztasággal is, a fürdőkád a fürdőszobában minden bizonnyal az invázió forrása. És mégis, hol a fürdőszobában? Nyilvánvaló, hogy a faérmék nem mágikusan valósulnak meg semmiben, hanem más helyiségekből származnak, például az alagsorból, a szennyvízből, a padlásról stb. Ezért a lakásban lévő körülmények nem elegendőek, gyakran léteznek a házban vagy területen fennálló létfeltételek, ami azt jelenti, hogy hogy nem csak egy lakásban vannak.

  A magas páratartalom mellett a falakon gombafelület alakul ki. A penész ideális kondíciói a nedvesség és a hő, és a fák csak táplálják hasonló szerves anyagokat. Azok a keményítőtartalmú termékek vonzzák őket, amelyek a tapétaragasztót alkotják. A faiskolák a bomlott organizmusokon, növényeken táplálkoznak. Még egy nedves ruhát is enni, ha valahol a padló alatt elhagyja a padlót.

  Tál a fürdőszobában és a WC-ben - élőhely

  Mielőtt megsemmisítenéd a fürdőkádat a fürdőszobában, meg kell értened, hogy hol van a forgalmazás forrása, és elsősorban a fészek helyét lokalizálja. Talán, annak ellenére, hogy látta őket a fürdőszobában, a WC-ben élnek (ha külön fürdőszoba van)?

  Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, alaposan meg kell vizsgálnia mindent, majd kövesse nyomon a belépési helyét a lakásba a nyomópárnák segítségével egy ragasztóval (használhatja a nem mérgező csótányokat).

  Nedves a fürdőszobában, amely a csempe mögött rejtőzik, áthaladva a varratokon, a díszítő elemek mögött (hamis panelek, mennyezet) a csöveken, ha folyik és összegyűjti a kondenzátumot. Paradicsom a padlizsán a nedves sarkoknál. Ha van fa a fürdőszobában, akkor ellenőrizni kell, hogy nedves, sok ilyen rákfélék telepedhetnek a repedésekbe. A rovarok jó érzést élveznek különböző tárgyak, ízületek, varratok, szellőzőnyílások, bútorok mögött.

  A faggyú aktív eltávolítása a nedvesség teljes eltávolítását igényli.

  Számos módszer a száraz fürdőszoba

  A víz hajlamos gőzré alakulni, a tudósok becslése szerint egy család létfontosságú tevékenységének folyamata akár 15 liter vizet is elpárolog a légkörbe. A gőz felhalmozódik a levegőben, a falakon és bútorokon telepszik, a jövőben a faelemek duzzanata, a penész megjelenése. Ilyen körülmények között a fakeret fürdőben történő elhelyezés nem fog sokáig várni, vagy más nem kevésbé vonzó rovar jelenik meg itt. Meg kell szabadulni a nedvességtől, ne várjon, amíg a gomba, a baktériumok és a különböző mikroorganizmusok elterjednek a helyiségben.

  • Mindenekelőtt meg kell szüntetni minden olyan forrást, amely magas páratartalmat okoz. Minden vízvezeték - csaptelep, WC, csővezeték nem szivároghat és felhalmozódhat a kondenzátum.
  • Ha nincs szellőztetés a fürdőszobában, vagy van, de eltömődött, a helyiség nem szellőztetett. Csak egy út - a szellőztetés tisztítása és egy ventilátor felszerelése, még egy kicsi is.
  • További vízszigetelés (a faágyazás megakadályozása a fürdőszobában nem feltétlenül jelent meg) vízálló festékeket biztosít, amelyeknek a falakat és mennyezetet kell lefedniük. Vagy, szemben a burkolattal, fedje le a falakat egy speciális vízszigetelő bevonattal. Javítsák a "meleg padló" mikroklíma rendszerét, de csak jó minőségű szellőztetés jelenlétében.
  • Ha a gombák már megjelentek a falakon, a felületet szárítószárítóval vagy erős fűtéssel szárítják. Alapos fertőzés a gomba kell távolítsa el a fedelet a mennyezetről, falakról és padlóról. Minden felületet antiszeptikával kezelnek.
  • Mielőtt szárítaná a fürdőszobát, meg kell tisztítania a szennyeződést és a port a szobában. Távolítsuk el a felhalmozott törmeléket, távolítsuk el a képernyőt és távolítsuk el a függönyt.

  A profilaxis alkalmazásában a fürdőszobában a páratartalom nem haladhatja meg a 60% -ot. A szárazság gondoskodik a kellő időben történő javításról. A mosott ruhákat jobb, ha az erkélyen vagy az utcán megszáradni. A szellőzésnek jó állapotban kell lennie, ventilátort vagy légkondicionálót kell felszerelnie. Bizonyos esetekben helyénvaló egy további elektromos fűtött törölközőt vagy egy nedvességelnyelő készüléket felszerelni. A gomba első megjelenésénél sürgős intézkedésekre van szükség - eltávolítás, szárítás, kezelés. A kádban levő koktél nem marad tovább, és tovább megy a legmegfelelőbb életkörülmények között, ha a szoba száraz, jól megvilágított, és minden rést gondosan kiküszöbölnek.

  Naberezhnye Chelnyben még az ágyakban is megtalálják a fa tetűket

  Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádban?

  Miután eltávolították a felesleges nedvességet a szobából, ez volt a faanyag teljes megsemmisítésének fordulója.

  A legegyszerűbb és legnehezebb módja egy vödör behelyezése a fürdőszobába, hozzáadni mészet és tölteni vízzel. Óvatosan öntsön vizet, ne engedje, hogy a bőrön fröccsenjen. Ezután gyorsan kilépjen, zárja be az ajtót, és lehetőleg ne térjen be a szobába három napig. Ekkor csak a halott rovarok elpusztítása marad. Természetesen ez a módszer nem mindenki számára alkalmas, nehéz a nappali használatát a fürdőszobában. Hatékony és kevésbé időigényes módszer.

  Szükséges, hogy őrölt piros paprika, dohány és nátronpaprika, mindent felold egy liter vízben. Keverje össze a sarkokat egy keverékkel, és 8 óra múlva nedves kezelést végezzen a vízhez hozzáadott fehérítővel.

  Megszabadulhat a nagyszámú egyedből egy nedves nyírkúthoz. Ha éjszaka egy sarokba teszitek, a faanyagokat biztosan ott fogják venni, és hajnalban egy seprűt gondosan ki kell venni és meg kell égetni. Bár a városi környezetben ez a folyamat nem mindenki számára alkalmas.

  Hogyan lehet eltávolítani a fa tetű a fürdőszobában egyszerű és olcsó módon? A legnépszerűbb módszerek között megkülönböztethető az erdei bórsav élőhelyének kezelése. Vagy asztali só, amely a sarkokban van. A feloldott só a faanyag életét kedvezőtlen környezetet teremt.

  Biztonságos az emberek csapdáinak egészségére, amit önállóan lehet elvégezni. Ehhez nyers burgonyát vagy almát vegyen be, két részre vágja, és mindegyikben csökkenti a nyomást. Az éjszaka folyamán a faiskolák összegyűlnek ezekbe a hornyokba, elhagyva a csalikákat és frisseket dobni.

  Ahhoz, hogy megszabaduljon a fürdőládáktól, használhatja a modern vegyszereket - "Mole", "Taraks", "Gett", "Tetriks", "Halál a kártevők száma 1", "Raptor", "Reid".

  A "Tarax" por könnyen alkalmazható. A csomagolás minden tartalmát egy pohár vízzel hígítani kell. Az oldatot porlasztópisztollyal vagy hagyományos kefével a falakon és más felületeken alkalmazzák. Az inszekticid, amely a termék alapját képezi, olyan toxikus hatású filmet fog létrehozni. A fürdőben lévő kakas megérinti a filmet, maga meghal, és érintkezéskor más rovarokat is fertőz.

  A peszticidek, például a "Raid" és a "Raptor" gélanyagnak tűnnek. Kihúzódik olyan helyeken, ahol a kártevők felhalmozódnak. Nagyobb hatás érhető el az esemény megismétlésével, néhány nap múlva.

  A "Gett" és a "Forssayt" rovarölő szereket az utasításoknak megfelelően a felületre permetezik, és ha lehetséges, hosszabb ideig hagyják el a napot. Ezután a helyiséget kemikálissá tisztítják.

  Mérgező vegyszereket kell használni a gyártó által javasolt dózisban. Ellenkező esetben a gyógyszer káros hatással lesz nem csak a fürdőkádon, hanem a házban élő emberekről, állatokról és növényekről is.

  Ha a rovarölő szerek bármelyikének a lehető legügyesebbnek kell lennie. Először is gondoljon át és biztosítsa a háziállatok és a gyermekek biztonságát. Jó lenne teljesen megszüntetni jelenlétüket a lakásban a fenyőfa elleni küzdelem során.

  Készülék a fürdőszobában - mit tegyek, ha semmi sem segített

  Természetesen sok szinátropikus rovar, köztük a faarák, ellenáll a kémiai támadásnak, és leggyakrabban nehezen elérhető helyeken élnek. Előfordulhat, hogy minden eszközt már használtak, minden módszer tesztelésre került, de a fürdők nem tűnnek el a fürdőben. Valószínűleg folyamatosan belépnek a helyiségbe a szomszédjaikból, az alagsorból, a padlásról a csatornák vagy szellőzőnyílásokon keresztül. Ebben az esetben csak a teljes népirtás és a szomszédai segítenek. Növekszik a kártevők száma? Ezután a hatalom gyors és hatásos megsemmisítése csak a fertőtlenítő szolgálat szakembereinek. Szakértők meghívására van szükség, ha nincs lehetőség, erőfeszítés, idő vagy vágy a saját erőforrásokkal való harcra.