Legfontosabb > Dekoráció

Hol kezdeni csempék a fürdőszobában: a sorozat és a technológia szóló

Hol kezdjen csempét a fürdőszobában az építési szabályoknak megfelelően - ez a kérdés aggasztja sok kezdő mester, aki önállóan végez javításokat a házban. A csempe befejező felületének saját finomságai és árnyalatai vannak, amelyek nem csak a munka sorrendjére, hanem a technológia egészére vonatkoznak.

A fürdőszoba csempézése során fontos a helyes sorrend követése.

Munkavégzés

Annak érdekében, hogy a javításokat helyesen végezze el, először ki kell találnia a fürdőszobai burkolólapok sorrendjét. Ha a "top-down" elvet gyakran használják a közönséges helyiségekben, akkor itt teljesen ellentétes módon kell eljárni. A burkolat sorrendje megváltozik, és először is gondoskodnia kell egy lapos padló eltávolításáról. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a habarcs és a burkolólap felhelyezése után a falak és a padló szintje megváltozik.

Miután befejezte a padlót, elkezdheti befejezni a falakat. Ebben az esetben a munka alulról felfelé halad. Annak érdekében, hogy a bevonat vonzónak nézzen ki, és ne tartalmazzon a látható zónákban lévő hajlított elemeket, javasoljuk előre megnevezni a sorok helyzetét, és a második szalagról kezdeni a telepítést.

Ha fürdőszobát tervez vagy kanyarokat hoz, akkor a faldíszítés kétféle módon történhet: a járdaszegélyről a falra vagy alulról a szokásos technikával. A legelőnyösebb az első lehetőség.

A helyes sorrend a burkolólapok a fürdőszobában: először a padló és csak a falak

Ezenkívül egy adott síkhoz viszonyítva a csempézett bélés egy sorát veszik figyelembe. Figyelembe veszi a bútorok és a vízvezetékek elhelyezkedését is. Bizonyos esetekben mentheti és elhagyhatja például a falat a fürdőszoba mögött, padló nélkül.

Fektetés és elrendezés

Mielőtt elkezdené a csempék falra vagy padlóra helyezését a fürdőszobában, el kell döntenie az elrendezési projektről, és megtudja, hol találhatók a befejező elemek. Ennek érdekében ajánlott kezdetben kidolgozni a formatervezési mintát papírra. A rajzok elkészítésénél figyelembe veszik a csempe méretét és pontos méreteit. Így vizuálisan értékelheti a helyzetet, és elvégezheti a szükséges kiigazításokat.

Miután elkészült a projekt, megkezdheti a jelölést a munkahelyen. Először meg kell határoznia a padló peremét. A vonalaknak simanak kell lenniük, hogy a jövőben kiküszöbölhesse a torzulásokat. A jelöléshez a legjobb, ha lézeres szintet vagy krétával kezelt szálat használunk, a beton felületére helyezzük, és így a burkolat kontúrjait jelöljük.

A leggyakoribb csempe elrendezések a fürdőszobában

A falak megjelöléséhez maga a csempe kell használni. Csatlakoztassa a falhoz egy megoldás nélkül, felülről lefelé mozogva, és feltárva az egyes csempe helyzetét. Tehát meghatározhatja a tojás kiindulási pontját. Az alsó sor az utolsó menetes elemek közé kerül.

Padlóburkolat

Mivel a javítási munkák alulról felfelé indulnak, először a padlószobát egy csempével kell megkennie. A következő elvek valamelyikével elkezdheti a munkát:

 • A jól látható szögből. Ez a hagyományos módszer. Ebben az esetben az első burkolóelemet a leglátogatottabb pontból helyezzük el, vagyis a saroktól, amely a falhoz képest az ajtóval szemben helyezkedik el. Ha ez a zóna fürdőkád vagy zuhanytálca zárja le, az ilyen elvek célszerűsége részben elveszett.
 • A küszöbértékről. Ez a leggyakoribb módszer. Ebben az esetben a csempék gyártási folyamata az ajtóhoz legközelebbi szögből indul. Ennek a módszernek a racionalitása annak a ténynek köszönhető, hogy a fürdő távoli része a vízvezetékeket elrejti.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert nagyon ritkán alkalmazzák, és alkalmasabb a tágas, nyitott központi területű fürdőszobákban. Ebben az esetben bútorokat és vízvezetékeket kell elhelyezni a falak mentén annak érdekében, hogy elrejtse az esetlegesen bevágott elemeket. A fürdőhely központját a jelölés határozza meg. Meg kell határozni az egyes falak középpontját és a vonalakat ezen pontok mentén. A kereszteződésnél, és a négy csempe központi ízületét fogja elhelyezni, ahonnan elkezdik a lefektetést.

A padlózat burkolólapjának alapelvei

Fal dekoráció

A fürdőszobában lévő falakon lévő technológiai csempéknek is megvannak a maga finomságai. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan kell megfelelően csempe, jobban meg kell vizsgálni a módszertan és a munkamenet. A kerámia burkolólapok technológiájának megköveteli a következő lépéseket:

 1. Kezdetben meg kell jelölni az oldalelemek hozzávetőleges helyzetét, figyelembe véve a varratkötést.
 2. Határozzuk meg a második sor alsó sorának helyzetét, és rögzítsünk erre a helyre egy fa deszkát, egy fém sarok vagy egy profilt, hogy egy lapos vonalat kapjunk, amely jelzi a tojás kezdetét. Ez a pánt lehetővé teszi, hogy a tojás alatt pontos szintet érjen el, és megakadályozza a csempe csúszását.
 3. Gyúrjuk össze a ragasztót, és hagyjuk 10-15 percig forralni.
 4. Ragadja fel a ragasztót a falra egy fogazott simítóval. A csempe hátlapja, miközben nem tudja kezelni.
 5. Csatlakoztassa a burkolólapot a kívánt helyhez, és nyomja meg enyhén.
 6. Miután rögzítette a második elemet, helyezzen műanyag keresztet a csomópontba, hogy beállítsa a varrat vastagságát.
 7. Érintse meg a csempe egy kalapácsot és ellenőrizze a szintet.
 8. Lépjen fel sorba, bizonyos esetekben két sávval párhuzamosan van értelme.
 9. Először helyezze el az egész elemet, majd vágja el a hiányzó darabokat.
 10. Minden 4 sorban hagyja a csempe száraz egy kicsit és zár.
 11. Az utolsó sor illeszkedik az alsó sorba, miután a teteje kiszárad, és eltávolíthatja a támogatási sávot.

Ezt a technológiát konyhai kötény, homlokzatburkolat stb.

Falakkal szemben a csempézés a második alsó sorból felfelé indul.

Varrásfeldolgozás és hibák kiküszöbölése

Miután a felület száraz volt, elkezdheti lezárni a varratokat. A csempe teljes burkolása és a ragasztó ragasztása után készül. Ehhez használjon speciális simítólemezeket. Ajánlott az ízületek antiszeptikus nedvesítéséhez.

A habarcsot gumi spatulával vagy konstrukciós fecskendővel alkalmazzák, megjelenésük szerint édességet mutat, műanyag zsákból készülhet. Ez utóbbi módszer különösen fontos az epoxi keverékekhez való munkavégzés szempontjából, viszonylag viszkózusabbak, ezért nagyon nehéz lesz a csempe közötti térbe rendezni egy rendes simítóval.

A fürdőszobában történő csempézés utolsó lépése a fugázás.

A vízvezeték és a csempe közötti ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni. Ezenkívül a sarkokat és a forgácsolt területeket ugyanúgy dolgozzák ki. A masztix segítségével kis hibákat maszkolhat és vizuálisan igazíthatja a varratok szélességét.

A padló és a fal közötti csomópontok, valamint a cserép- és fürdőszobai szerelvények elrejtéséhez egy lábazattal vagy díszítőcsíkkal használható. Utoljára ragasztják egy tömítőanyaggal.

A csempe és a fugázás után feltétlenül mossuk le a csempe felületét egy puha szivaccsal. Tehát tisztítsa meg az építőanyagok maradványaitól. A csillogás érdekében tisztítsa meg a csempe üvegtisztítóval.

A fürdőszoba kerámia burkolásának folyamata átlagosan 3-4 napig tart. Ez elég lesz ahhoz, hogy felkészítse a munkaterületet, csempézze a felületet, hagyja megszáradni és lezárja a varratokat az elemek között. Ha követi a megfelelő burkolólapok sorrendjét, akkor képes lesz minimálisra csökkenteni a hibákat és sima felületet hozni.

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

Hol kezdeni csempét

Gyakran, azok, akik úgy tervezték, hogy önállóan csempéket készítenek, nem gondolják, hogy melyik oldalon kell elkezdeni a csempét. És ez egy nagyon fontos pont.
A tapasztalt kézművesek tudják, hogy ha megfelelően helyezi el a csempét a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor az anyag kevesebb lesz, ezért a pénzeszközök kevesebbet költenek. Csökkenti a burkoláshoz szükséges időt is, és a fürdőszoba és a WC kialakítása jobban fog kinézni.

Általánosságban elmondható, hogy a kérdés, hogy "honnan kezdeni a csempét", nincs határozott választ. De vannak olyan pontok, amelyeken a mester meg tudja határozni, hogy melyik oldalon kezdjen meg a cserépet.

Hol kezdjem?

Először is el kell döntenie a fürdőszoba vagy konyha burkolólapjának sorrendjét. Azt tanácsoljuk, hogy elkezdje a falak falazásának helyét, és nem a padlóról, mert munka közben az anyag, amellyel a csőszerelő működhet, leeshet a falakról, és az új csempe a padlón megsérül. Egy másik ok, amiért a fektetésnek a falakról kell kiindulnia, az az idő, amire a cserépnek száraznak szüksége. Annak érdekében, hogy a ragasztó teljesen megfogódjon, néhány napig egy hétig kell várnia. Ebben az időben meg kell állítani a javításokat a fürdőszobában vagy a WC-ben, és ez túl sok idő.

Fektetési terv

Mielőtt elkezdené a csempe burkolását a fürdőszobában vagy a WC-ben, meg kell határoznia a csempe helyét. Ehhez húzzon rajzot papíron, és végezze el a szükséges számításokat.

Ezután sima jelzést kell készíteni a falra, és megoldás nélkül mozogni kell a csempe felülről lefelé. Meg kell jegyezni az egyes lapkák helyzetét, ezáltal meghatározva a csempe helyzetét. Az alsó sor helyesen lesz elhelyezve az utolsó darabban.

Hogyan helyezzünk csempéket a falakon?

A falakon lévő csempéket el kell kezdeni a szögtől, amelyet először ütöttek a szobába való belépéskor, általában a bejárati ajtó másik oldalán. A második sorban, melyet a falon lévő szálak vagy szintek jeleznek, meg kell ragasztani a sínt, ügyelve arra, hogy pontosan legyen. Ezután elkezdheti a csempék burkolását a falon.

A csempe csúszásának elkerülése érdekében egyszerre két sorból lehet elhelyezni. A falakon két sor csempét lehet elhelyezni, és így egy körben. Mindaddig, amíg a sorot egy falra fektetik, másrészt már kiszárad. El kell kezdeni az egész elemekkel szembenézni, az alsó sorokat pedig megsérülni.

Ha egy kezdő kaszáló először egy falat akarja felállítani mögött, nyugodtan mondhatjuk, hogy semmi sem fog működni - a csempe a sarkokban nem konvergál, és a varratok 3 és 3 cm közöttiek, ami nagyon csúnya.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy ha a konyha vagy a fürdőszobában külső sarkok vannak, akkor a burkolólappal lefektetik őket, mert lehetetlen befejezni a sort sérült csempével a külső sarokban.

Az utolsó sort az utolsó sorba kell tenni. Leggyakrabban az alsó sor lefektetése esetén a cserépet le kell vágni. Ezt egy speciális eszközzel - cserépvágóval végezzük.
A fürdőszobában vagy a konyhában lévő csempecsomók között kereszteket kell elhelyezni - speciális kiegészítők csempével való munkához.

Abban az esetben, ha a ragasztót véletlenül kifolyták a befejezett munkákra, azonnal eltávolítani kell a cserépről, hogy elkerüljék a keményedést. Miután a WC-ben vagy a fürdőszobában elhelyezett csempe teljesen száraz, minden szemöldört először nedves ruhával kell törölni, majd megszáradni. Ezután elkezdheti a fugázást.

A falra rajzolva

Azt is vegye figyelembe, hogy ha a tulajdonos a WC-ben megpróbál egy bizonyos mintát felállítani, akkor el kell kezdeni a csempéket a kép középpontjából. Ha ez nem történik meg, akkor a rajzon lehet a fal oldala.

A fal középpontjának meghatározása a konyhában vagy a WC-ben, akkor a kábelt kell használni ahhoz, hogy beállítsa az átlót, ahol az átló átszakad, a fal középpontja van.

El kell kezdeni, hogy egy lapkát helyezzen a kép középpontjából, és folytassa a sorozatot a központ egyik és másik oldalán. A központi sor lefektetése után világossá válik, hogy hova menjen tovább, és a munka gyorsabban halad.

Fektetés a padlón

Hol kezdheti a csempe a padlón a WC-ben?

 1. Három lehetőség van arra, hogy tapasztalt csempevállalók elkezdjenek csempét elhelyezni a padlón, és az ajtóval szemben lévő legtávolabbi sarokba épülve ez egy szokásos módszer, amely alkalmas a csempék behelyezésére a konyhában, de ha a fürdőszobában ez a sarok zuhanyzóval van ellátva, akkor A módszernek nincs értelme.
 2. A küszöböt egy ajtóban kell elhelyezni, ebben az esetben egy csempe behelyezése egy olyan sarokkal kezdődik, amely a legközelebb található egy ajtóhoz. Ezt a módszert leggyakrabban használják, mivel a vízvezeték általában a másik oldalon található.
 3. A szoba közepétől négy csempe kerül a helyiség középpontjába, ahonnan a padló lefektetése folytatódik.

Van egy egyszerű módszer annak meghatározására, hogy a használni kívánt három lehetőség közül melyik. A sor hosszát fel kell mérni, és az eredményt a csempe szélességével meg kell osztani. Ha a keletkező maradék kevesebb, mint fele, akkor kezdjük el a padlóburkolatokat a sorozat kezdetétől kezdve. Ez a módszer nemcsak anyagot takarít meg, hanem az elrendezés is jobban néz ki.

A munka megkezdése előtt a padlót alaposan meg kell tisztítani és kiegyenlíteni. Ezután hozzon létre egy vízzáró vályút, amely védi a padlót a különböző szivárgásoktól. Ehhez használjon vízszigetelést - folyadék vagy tekercs. A szigetelőréteg felett van alapozva, hogy növelje a csemperagasztó tapadását.

Ezenkívül a WC-ben lévő padlót lefektetik, valamint a falakat. A csempe a padlóra kerül, a második sorban. Ha a csempe mintázatból áll, akkor a padlóra kell helyezni a szoba közepétől.

Fugázó

A bélést teljesen megszáradva törölheti a varratokat. Távolítsa el az összes keresztet, és elkezdheti a fugázást.

A habarcs a csempe színéhez illeszkedik, vízben hígítva, amíg az ízületek közötti gumihevítővel egyenletesen és egyenletesen fel van töltve.

Miután a varratok egy része kopott, egy enyhén nedves szivaccsal törölni kell őket úgy, hogy a varratok simaak és gyönyörűek legyenek.

megtakarítás

Sokan gondolkodnak arról, hogyan lehet pénzt megtakarítani a javítás során. Az első dolog, amit nem kell megtakarítani, a minőség a csempe, így a jövőben ez a gazdaság is többet költ.

Nem helyezheted el a cserépet, ahol nem lesz látható, például a falakon, ahol az egészségügyi felszerelést telepítik. Csak ebben az esetben ne feledkezzen meg arról, hogy a falak további védelmet igényelnek a nedvességtől - győződjön meg róla, hogy vakolat, előkészítés és festés történik.

Továbbá nem lehet a csempe a fürdő alá kerülni, különösen akkor, ha a fürdőszobában lévő összes helyet bezárja a képernyő. A padlót, ahol nincs csempe, szintén védeni kell a nedvességtől.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában és hol kezdjék el

A legnépszerűbb bölcsesség szerint: a megfelelő kezdet a csata fele, és még egy olyan dolog, mint a dohányzók burkolólapjának technológiája anélkül, hogy megfelelő mennyiségű tudás lenne, egyszerűen nem elegendő.

És valóban, a nem szakmabeliek számára, számos kérdés merül fel: hol kell kezdeni a csempe behelyezési folyamatát, mi a sorozata a falak és a padló befejezésének, és valójában hol kezdjük?

Először is, a padló előtt áll, és csak a falak

Mielőtt közvetlenül a falak és a padló felé néznének, egyértelműen meg kell adnunk magunknak a munka sorrendjét és a végeredményt. Tehát ha elkezdtük a helyiségek átalakítását, akkor a projektet a partíciók és ajtók helyével és méretével kell elvégeznie, hogy ott a vízvezeték- és szennyvízrendszerek optimális helyét biztosítsák, és biztosítsák a kommunikációs szelepek akadálytalan elérését. Ezenkívül előzetesen figyelembe kell venni a burkolólapok mintázatát.

A terem befejezésének lépései

 • A megfelelő szerszámok, lámpatestek és anyagok kiválasztása.
 • A szoba előkészítése.
 • Felületek előkészítése csempére.
 • A falak és a padló felé néznek.
 • Fugázás és véglegesítés.

A szükséges eszközök és anyagok listája:

 • Csempevágó szerszám (bármely gyémántvágóból elektromos csemperagóhoz).
 • Gumi vagy fából készült kalapács (kiyanka).
 • Sima és fogazott simító.
 • Ceruza vagy marker.
 • Szint.
 • Rulett.
 • Fúrás keverő fúvókával keveréshez.
 • A lyukasztó lapáttal.
 • Kalapács és véső.
 • Műanyag kereszt.
 • Csemperagasztó
 • Gipsz vagy gitt.
 • Ecset és lágy szivacs.

A sarokból kell csempézni, az ajtó felé vezető úton.

Előkészítés

A színpad elvileg egyszerű, de időigényes. Meg kell kezdeni a leszerelés a régi vízvezeték és dobogó, utólag élt csempe a falak és a padló a szobában. A munkát egy jól ismert kalapáccsal és vésővel végzik, miközben nem veszik észre az óvintézkedéseket és a védőfelszerelések kötelező használatát: szemüveget és kesztyűt.

Ha a falak felületét festették, akkor meg kell tisztítani őket a festékmaradványoktól, hogy megakadályozzák a lefektetett csempe leesését. Ezt spatulával, ciklussal lehet megtenni, spatulával vagy darálóval, speciális fúvókával fém ecsettel.

Felület előkészítés

Mielőtt a falra és a padlóra néző munkát megkezdené, előzetesen fel kell mérni a gipsz állapotát a helyiségben.

A minőségi végeredmény 90% -ban függ a csempe-burkolat felszíni előkészítésétől.

Ha hólyagosodást észlel, a vakolat a fal anyagához ütközik és a felületet vakoljuk. Ezután ellenőrizzük a függőleges falat, és ha szükséges, a fal "ápolásának" a gipszből vagy gittből történő függőleges helyzetének igazítását végezzük.

A padlófelületet vízszintesnek és üregek és kiemelkedések jelenlétének ellenőrizni kell. A helyzet orvoslására szokásos homok- és cementkeverékeket, valamint speciális önszabályozó vegyületeket használhat.

Miután nincsenek megjegyzései a padló és a falak felületének állapotáról, el kell kezdeni az alap feltöltését. Ezt úgy kell megtenni, hogy a ragasztókeverék a felülethez legjobban illeszkedjen.

A csemperagasztót az alábbiak szerint készítjük el: egy kis mennyiségű vízzel kiszerelt száraz ragasztókeveréket viszünk be egy edénybe, és egy keverőfúvókával ellátott elektromos fúróval keverjük. A kész ragasztót ajánlott kb. 1 négyzetméter.

A csempe ragasztási séma kiválasztása

Mielőtt egy csempe falra vagy padlóra történő felszerelését megkezdené, válassza ki a fektetési mintázatot, és határozza meg, hogy hova kell elindulnia. A padló felszínének megjelöléséhez meghatározzuk a helyiség geometriai paramétereit. Más szóval, a padló felszínén egy téglalapot kell rajzolnia, ahol a felső sarokban található, ahonnan tervezni kezd. A legtöbb esetben ez a szög lesz a leglátványosabb. A téglalapot határoló vonalak a csempe legkülső sorainak határai.

A falak jelölését a csempeburkolathoz kell kezdeni a helyiség magasságának mérésével, majd a csempe mint sablon használatával felülről lefelé jelölni kell a falon lévő csempe minden egyes sorának helyét. Így a ragasztás kiindulópontja. Az alsó sor ugyanakkor illeszkedik a szélső fordulathoz.

Mielőtt bedobja a burkolólapokat a padlóra, készítse el a lefektetés tervét

A padlón burkolólapok elhelyezése

Számos lehetőség közül választhat, ahol a padló a fürdőszoba felé néz:

 • Fektetve a "piros sarokba". Pontosabban, a messze látható szögből;
 • A küszöbön fekszik. A padlózatnak ebben a kiviteli alakban kell szembenéznie az ajtóhoz legközelebbi sarokban;
 • Fektetés a szoba közepétől. A módszer csak a meglehetősen tágas szobákban elfogadható, ahol a bútorok és a fürdőszoba körüli vízvezeték található.

Hol kell kezdeni a padló felé nézni. Itt az ideje, hogy elindítsa a formázási folyamatot. A csempézett ragasztót 10-15 mm-es réteggel ragassza fel egy simítóval a lapos, alapozott felületre. Ezután a ragasztókeveréket egy fogazott simítóval terítse el, és helyezze a padlót a cserépre. Kis erőfeszítéssel a ragasztóba nyomjuk, és fából vagy gumibakkal ütjük.

Mielőtt a burkolólapokat a padlóra kell kötni

Időről időre szükségszerűen ellenőrizzük a felszín felületének síkosságát egy szinttel, szükség esetén további mennyiségű ragasztót helyezünk a csempe alá, vagy fordítva, az egyes csempék erőteljesebb megnyomásával elérjük a padló abszolút síkosságát.

Technika a csempék elhelyezése a falon

A falfelületek lefelé és felfelé történő lebonyolításának folyamata. A csempe első sorát a síkra szerelt sínre szerelik fel, hogy az egymást követő sorok egyenletesen vízszintesek legyenek, függőleges csíkok vannak szerelve a falak sarkán, amelyekhez a kábel csatlakoztatva van, hogy az egymás után következő csempék sorai egymáshoz igazodjanak.

Mielőtt megkezdené a burkolólapokat, számolni kell a számukat

A ragasztós keveréket hornyolt simítóval tölti a falra, a csempe egy bizonyos helyre, majd enyhén nyomja le. Miután a következő lapkát felhelyeztük, speciális kereszteket helyezzünk közéjük, amelyek lehetővé teszik a varrás állandó vastagságát.

A burkolat közötti optimális vastagság 2-4 mm.

Ezután kopogtatjuk a csempe egy gumi kalapáccsal, és ellenőrizzük a kapott felület síkosságát. Ne felejtsd el adni egy "kap" csempe minden négy sorban. Amint a bélelt fal kiszárad, az alsó sorba ragaszthatja azt, amelyre a tartósínet eltávolítják, és amelyen a csempe a falra van szerelve.

Fugázás és véglegesítés

A varratok feldolgozása a csempe lefektetése után történik, és a felület megmaradása a maradék ragasztótól. A fugázás speciális kötőanyaggal történik. A kötéseket előnyösen antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. A habarcsot gumihevederrel terítse. Ezután a falak és a padló felületét meg kell tisztítani és lemosni a ragasztó és a simító keverék maradványaitól, és tisztítani a helyiséget.

Fugázólapok - az utolsó szakasz

Amint kiderült, nem olyan lehetetlen feladat, hogy a csempéket a fürdőszobába helyezzük, a legfontosabb az, hogy legyen egy kis türelme és minden rendben lesz.

Hol kezdjen csempét a fürdőszobában: az ajánlások és a folyamat jellemzői

A fürdőszoba magas nedvességtartalmú hely, ezért különös figyelmet kell fordítani a befejező anyagok kiválasztására. A legjobb megoldás egy csempe, mivel az ilyen bélés nemcsak védi a falakat a nedves környezet hatásaitól, hanem különleges belső stílust is létrehoz.

A fürdőszobában csempék vannak elhelyezve, hogy megvédjék a szobát a nedvességtől.

De a burkolólap cseréje nem könnyű, mert első pillantásra tűnhet. Az első dolog, amit meg kell vizsgálni a merőleges a falak képest a padló és a mennyezet, majd eldönti, hová kell kezdeni csempék a fürdőszobában.

Hogyan kell elindítani a formázási folyamatot?

Eszközök csempézéshez.

Ha a projekt a padló és a falak burkolását biztosítja, akkor a padlóról indulnia kell, majd a falra kell mennie, miután megvédte a már kész felületet a sérüléstől.

A kerámia burkolat padlója jó megoldás, mivel ez a bevonat tartós és esztétikailag vonzó. A csempe előkészítése előtt a területet és a beszerzési anyagot kicsit többet kell mérni, mint amennyire szükséges, mivel a munka során váratlan károkat vagy hibás anyagokat lehet előállítani.

A csempe behelyezése előtt anyagokat és szerszámokat kell készíteni. A munkához szükség lesz:

 • gyémánt üveg vágó;
 • egyszerű ceruza;
 • fa kalapács;
 • mérőszalag;
 • lehúzó;
 • rongy,
 • csempe ragasztó;
 • gitt anyag;
 • folyékony szilikon.

Ha a padlót csak padlóburkolatok használják.

Ez különbözik a falvastagságtól és a bevonattól, ami meggátolja a csúszást. A padlólapok nem ragadhatnak a falra.

Fektetési utasítások

Opció megrendelése falazólapok.

Mielőtt megkezdené a cserép kialakítását, gondoskodnia kell a padló felületéről. Száraz, sík és sima legyen. Ha a padló rendellenességekkel rendelkezik, akkor speciális szintező megoldásokkal vannak lezárva.

 1. Annak érdekében, hogy még a lapkát is kirajzolhassuk, gondosan meg kell fontolnunk, hogy hogyan rendezzük el mindegyiküket.
 2. A padló négyzetekként történő megméréséhez mérje meg az egyes falak középpontját, és készítsen átlós bevonatú kábelt.
 3. Tegye előre a lapkát, hogy meg tudja határozni, hogy hová kezdjen.
 4. Ragasztást alkalmaznak a sarok négyzetek egyikére, amelyek a jelölés eredményeképpen jönnek létre. A ragasztó egységes alkalmazása érdekében spatulát vagy speciális lapátot használnak.
 5. Ezután a vonalakat használva a csempe simán helyezkedik el és a padlóhoz nyomja. És így a későbbi csempékkel is, amíg az alkalmazott ragasztóval bezárt tér nem záródik le. Középről a falra költözött, a tervezett vonalak betartásával fél szobát helyeznek el, majd a második felét.

Fektetés a csempe a fürdőszobában.

A ragasztókompozíció keményítése után a felületet primerrel bevonjuk, majd gittszalaggal mossuk, a burkolólapok közötti varrások kitöltődnek.

A falak falán lévő csempe lefektetéséhez a fal mérésével kezdődik. Mivel a csempe négyzetméterben van megvásárolva, az egyes falak területét kiszámítják és összefoglalják. Ha a befejező profil rendelkezésre áll, azt darabokkal vagy futóművel vásárolja meg. Amikor vásárol egy csempe, figyeljen az árnyékot, meg kell egyeznie.

Hozzáadhat néhány színes vagy mintázott csempe is. Ez eredeti megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. A munka megkezdése előtt meg kell védeni a fürdőszobát és az egészségügyi termékeket a károsodástól és szennyeződéstől.

Fektetés a falon

A falak elrendezése a csempeburkoláshoz.

A kezdők számára ez tűnik hírnek, de a falakon lévő lapok alulról felfelé lesznek elhelyezve. A legjobb megoldás kiválasztásához minden falon ragasszon egy sorot minden falon. Ez hasznos a lehető legkevesebb hulladék eléréséhez.

Sokkal könnyebb a bélés elkészítése, ha vannak ceruzával ellátott jelek, jelezve az első és az utolsó csempe helyét.

 1. A függőleges sorok elhelyezésekor vízszintes vonal jelölésekkel járulnak hozzá, hozzájárulnak a csempe egyenletes elhelyezéséhez. Ezeket a jelöléseket a kerület mentén készítik el, ahol a bélés készül.
 2. Továbbá, egy lyuk feltárja a felszín összes szabálytalanságát. Javasoljuk, hogy a falakat kis szakaszokra fektesse, amelyek kis négyzetekre vannak felosztva. Ez megkönnyíti a munkát, és ha hirtelen a csempe elhajlott, akkor egy kis területen könnyebb leszerelni és új módon elhelyezni, és sokkal kényelmesebb a tapadóanyag alkalmazása is.
 3. A szint rendszeres használata segít egy simább csempézett padló felállításában. Annak érdekében, hogy ne legyen egyedi csempe, ajánlatos olyan speciális elosztókat alkalmazni, amelyek a csempe szélén vannak elhelyezve.
 4. A burkolólapok falra helyezéséhez a legjobb a kész masztix használata, ami egyszerűsíti a munkát. Végtére is, nem mindenki tudja megfelelő előkészíteni a cementhabarcsot. Amikor maszkot kap, gondosan olvassa el az utasításokat. Ebben a gyártó azt jelzi, hogy használható-e függőleges felületre történő felhelyezésre, melyet a lehúzó használata jobb. Szintén figyelembe kell venni a ragasztó beállításának sebességét, úgyhogy a következő lapka lefektetésénél az első nem csúszik le.

Néhány funkció

Diagram elhelyezése csempék átlósan.

Annak érdekében, hogy a csempe alatt ne legyenek üregek, a csempe ragasztása után meg kell érintenie. Ha megtalálja az ürességet, csak többször kell mozgatnia a csempe felfelé és lefelé, hogy teljesen lemaradjon ragasztóval, és kissé lenyomva helyezze be a helyére. A felesleges ragasztó eltávolításához a csempe között egy műanyag spatulát vagy egy egyszerű botot használhat, hogy ne sérüljön a csempeburkolat.

 1. A masztix ajánlott a fal felszínére speciális hullámos kaparóval ellátni. A fogak egyenletesen elosztják a ragasztót. Ha a fogakat törlik, jobb, ha megváltoztatjuk a kaparót. Ha alkalmatlanná válik, akkor a munka minősége csökken.
 2. A csempe behelyezése előtt vízzel és szivacsjal kell készíteni egy vödröt. Ha a ragasztó egy részének lerakása közben megragadja a felszínt, akkor a felesleget el lehet törölni.
 3. Egyes helyeken a cserépet le kell vágni. A vágáshoz meg kell jelölnie a vágási helyet a ragasztó összetétele előtt.
 4. A cső alatti nyílás előállításához a csempék fogóinak használatát célszerű használni, amellyel könnyen lehúzható egy csempedarab a kívánt méretre. A csempe fele vagy egy kis darab vágásához leginkább logikus lenne a csempe vágó használata. Vágás közben az anyag könnyen levágható, majd még az élek is maradnak.

A csempeburkolás befejezése után a kész fürdőszobát egy napra ragasztják, és csak az ízületek fugázzák. Ha a burkolat közötti rés meglehetősen kicsi, akkor homokot nem ajánlunk a habarcshoz. Hozzáadódik abban az esetben, ha a nagy varratokat dörzsölik, például egy padlólapon. A habarcs rugalmasságához latexet adhat a gyártó által meghatározott arányban.

A varratokat speciális gumihevítővel töltik fel. A spatulát kissé lefelé kell tartani, és átlósan kell haladni a felületen - így jobb a töltések kitöltése. A csempe tisztítása elkezdi a betonozás kezdetét. A tisztítót a gyártónak a simítóhabarcson kell feltüntetnie.

Annak érdekében, hogy a varratok hosszú szolgálatot tarthassanak, 21 nap után hiányozhatnak tömítőanyaggal. Miután a fürdőszobát elkészítették, teljesen lemosni és tisztítani kell a maradék ragasztótól és tömítőanyagtól. Ezt az eljárást szivaccsal és vízzel végezzük, és nem nehéz.

Hol kezdeni csempét

2014. augusztus 6. befejezése 2.818 megtekintés

Ez a kérdés nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Az egyik helyzetnek megfelelő technika gyakran sikertelen másban. Kezdjük azzal a kérdéssel, hogy a padlón és a falakon milyen lapos vagy porcelán csempe van. Általában meg kell kezdeni a falakkal szemben, hogy a falakkal véletlenül leesett csempe ne károsíthassa a padlózat burkolatát. Egy másik motiváció egy ilyen sorrend kedvéért az, hogy ha először üríted a padlót, akkor legalább néhány napig nem tudsz járni rajta, ami azt jelenti, hogy a befejező munkák tovább tartanak.

Azonban, ha a fal melletti fürdõrõl beszélünk, akkor csúnya lesz, ha a következõ sor falfából készült lapok nem a szélén, hanem valamilyen más szinten kezdõdnek. Ebben az esetben először a padlón vagy a padló legalább egy részét kell a padló alá helyezni, közvetlenül a fürdőkád alatt, majd szerelje be a kádat, és csak ekkor kezdheti el a csempe behelyezését.

Ha nincs fürdõ vagy más fontos referenciapont, akkor a csempe a falon alulról felfelé, de nem a padlóról, hanem a második sorról kezdõdik, és visszahúzódik a padlózat magasságába. Ez annak biztosítására történik, hogy a falon lévő csempe szigorúan a szintre van állítva, és a padló ritkán tökéletesen sima. Általában egy egyenletes sáv van rögzítve a falhoz, amelyen az első sor kerül. A csempe esetleges csúszásával járó kockázatok csökkentése érdekében, ha egyszerre két sorot helyez el, akkor hagyja megszáradni a csempe ragasztót.

Indokolt elhagyni az alsó sor "desszert" elrendezését, vagyis ha mind a falakat, mind a padlót már lefektetik.

Meg kell kezdeni, hogy az egész csempe felé forduljon, amely a leglátványosabb, így. hogy a nem egész számok egy sorát egy kevésbé szembetűnő sarokban végezze. Abban az esetben, ha nem csak belső, hanem külső sarkok is vannak a helyiségben, akkor próbáljon meg egy sorot egy egész csempe elindításához a külső sarokból annak érdekében, hogy a belső sarokban egy nem egész csempe legyen.

Ha a falon egy mintát kell elhelyezni, akkor annak érdekében, hogy ez a minta pontosan hol legyen, és ne mozdulhasson el valahova, helyezze el a minta mintázatát a minta középpontjától kezdődően, és húzza a sorokat mindkét sarkon. Vagyis, ha a rajzot például a fal közepén kell elhelyezni, akkor a fal középpontját meg kell határozni, és a rajz elrendezése a középpontból indul. Miután egy sorot egy mintával helyezett el, a középvonalak a következő sorok számára nyilvánvalóvá válnak.

A padlólap burkolásakor veszélyes a falak síkosságára is támaszkodni, és helyesebb a második sorból kiindulni, amelyet a húzott vonal mentén kell elhelyezni. A fő vonalból indulhat, amelyben ésszerű a fal középpontjától merőleges, a szoba közepén átmenni, vagy merőleges az ajtó vagy ablaknyílás közepétől.

Ha a padlót bármilyen minta alapján kell elhelyezni, akkor a falburkolathoz hasonlóan elkezdheti a csempéket a középpontból a szoba széleire helyezni.

21. lecke Hogyan tilos a csempe a falon?

Továbbra is megjavítjuk a fürdőszobát és a WC-t. Megtanultuk, hogyan rakjuk le a csempe a padlón, tudjuk, hogyan kell vágni és fúrni csempe. Továbbá a javítási munkálatok fejlesztése különböző módon lehetséges. Például telepíthetsz egy fürdőszobát, és falburkolatot készíthetsz annak éléről, vagy fordítva: először tedd az összes csempét, majd fürdeni a csempézett falra. Ezek különböző technológiák. De mindenesetre elengedhetetlen, hogy elvileg megtanuljuk, hogyan rakjunk csempéket a falon, mert van némi árnyalat itt.

Hogyan helyezzünk csempéket a falra? árnyalatok

Közvetlenül a munka előtt, részletesen fontolja meg a falak csempeinek csiszolásának árnyalatait.

A csempe a fürdőszoba mögött helyezkedik el a falon?

A fürdőszobában kádat vagy zuhanyozni kell. Vannak, akik megkérdezik, hogy szükséges-e közvetlenül a fürdőszoba mögött nézni, vagy sem? Végül is a csempe nem lesz látható. Miért extra pénzt költenek extra csempeire? Sőt, sokan ezt teszik - a fürdőszobában tilos a csempe. Szeretnék azonban egy gyakorlati tanácsot adni. Nézzük meg a képet:

Amikor befejezi a javításokat a fürdőszobában és elkezdi használni, előbb-utóbb megteszi a helyiség tisztítását, például a padló mosásához. Általában rongyoljuk le a padlót. Természetesen nem csak a padlót mossa meg, ahol állsz, hanem a fürdőszoba alatt is. Tehát, ha nem rak a csempe a fürdőszoba mögött, de hagyja el a betonfalat, akkor ha rongyosan mossa meg a padlót, elkerülhetetlenül megérinti a fürdő mögötti falat. Ennek eredményeképpen a cement marad a rongyon, és ez mindig több szennyeződés. Minden egyes új tisztítással megismétlik. Annak érdekében, hogy elkerülje ezt a kellemetlen pillanatot, és egyszer és mindenkorra lezárja a tisztítás kérdését, csak tegye a fürdőszoba mögé egy sor csempék a falon. Könnyen megtehető. Nem használhatja a szintet, ne jelölje meg a jelölést, csak vegye be és illessze be az egyik sort. Így gondoskodni fog arról, hogy a padlólap csak a csempe fölött csúszik, és a padlózat mindig tiszta lesz.

Hol kezded a csempéket a falon?

Néhányan először az egész csempe, majd a fürdő. Ebben az esetben a burkolólap a padlóról indul. Mi az árnyalat? A falon történő fektetés során, egymás után egyre több új csíkcsík jelenik meg. Csak képzeld el, teljesen lefektette a csempe a falra, majd áthelyezte a fürdőt. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy ezt a képet kapja:

Láthatja, hogy az első csempe, amely a fürdő szélén jön, nem teljes, vagy inkább egy csempe. Teljesen sikertelen forgatókönyvvel nagyon keskeny szalagot kaphat, és a fürdőszoba általános megjelenése természetesen szenved. A falburkolat sokkal nyereségesebbnek tűnik, ha az egész csempe a fürdő szélétől megy:
Ezért jobb, ha ragasztja a csempeburkolatot a legalsó alján, vagyis a padlóhoz való csatlakozáskor. Ennek megfelelően, ha felfüggesztett álmennyezetet készítesz, például fém lécekből, akkor is kívánatos a mennyezet magasságát úgy beállítani, hogy az egész csempe vizuálisan rögzüljön a mennyezethez. Ezek mind árnyalatok, de az általános megjelenésért nagy szerepet játszanak.

Hogyan csiszoljuk a falakat?

A következő kérdés: hogyan tilos a csempe? Végül is négy fal van a fürdőszobában. Hogyan kezdjünk? Készítsen egy falat, majd indítsa el a másikat, vagy mi?

A kezdő építők számára nagyon ajánlom a csempék elhelyezését egy körben. Vagyis megrajzolták az első sort a kerület körül, a másodikba költözött. A második sorba helyezik, a harmadikba költöznek, stb. Továbbá ki kell rakni, a fürdő szélétől kezdve. Ezért a következő leckékben ragaszkodom ahhoz a technológiához, amely szerint először telepítjük a fürdőt, majd elkezdjük a csempék kiépítését:


Fontos!
Fontolja meg, hogy ha először a falat egy falra helyezi, akkor a nagy valószínűséggel, hogy a szomszédos falak burkolólapjai nem fognak veled kötni: lesz egy eltérés, és a varratok nem fognak egymáshoz közeledni. De katasztrófa lesz! Ebben az esetben szabadon választhatsz egy lyukasztót, és megvered az összes csempe. Ez a munka biztosan nem alkalmas.

Ez minden. Ma megtanultuk az árnyalatokat, hogyan helyezzük el a falak csempeit. A következő leckékben fürdőt választunk és elkezdjük telepíteni.

Hol van a legjobb hely a dobozok megkezdésére a fürdőszobában?

Mielőtt felteszi a kérdést, hogy hova kell felhelyezni a cserépet, elő kell készítenie az ilyen típusú munkák elvégzéséhez szükséges eszközöket.

1. ábra: A padlólap burkolási lehetőségei.

Annak érdekében, hogy a ragasztó, akkor szüksége lesz:

 • víz és tartály mérése a száraz keverék mérésére;
 • egy vödör, amelyben az összetevőket összekeverik;
 • keverővel ellátott fúrógép.

A jelöléshez és a burkolólapok kialakításához a következőkre van szükség:

2. ábra A csempe lefektetésének ábrája.

 • rulett, ceruza, tér;
 • cserépvágó, csempe koronák, fúrók és ballerine;
 • Bolgár és a csempe által vezetett;
 • sima és fogazott spatulák;
 • gumi sisak;
 • szintes szög;
 • varrás kereszt és ék;
 • gumi spatula a fugázáshoz.

Csempe - az egyik legnépszerűbb, a fürdőszoba díszítésére használt alapanyag. De felül kell ragasztani a felületeket. Ellenkező esetben még a legdrágább csempe is kínosnak tűnhet. Ha a fürdőszobában mind a falakat, mind a padlót tervezni kívánja, akkor a padlón meg kell kezdeni a csempéket.

Padlóburkolat

Annak érdekében, hogy a padló vonzónak tűnjön, először meg kell jelölnie a jelölést, és meg kell határoznia, hogy a csempe mennyire hazudik. Ehhez meg kell tudni, hogy hol helyezkednek el az első (legjelentősebb) helyek. Nekik kell kezdeniük a csempe elrendezését. Biztosan szükség van csak az egész anyagra, és a maradványok a megközelíthetetlen helyek szemöldöke borítására mennek.

3. ábra. A csempék alkalmazásának elrendezése jelöléssel: 1 - jel, 2 - vezetékes, 3 - sínes.

Több lehetőség van a burkolólapok elhelyezkedésére a padlón lévő fürdőszobában. A leggyakoribbak a "varrás a varratban" és az "ejtőernyő" (1. Az egyes lapkák lefektetésének sorrendjét egy szám jelzi.

De van egy másik nagyon népszerű út - "átlósan". Ebben az esetben az anyag helyes elhelyezéséhez átlósokat kell rajzolni és meghatározni a helyiség középpontját. A csempe elhelyezésétől kezdve (2.

Miután meghatározták a csempe elrendezés módját, az anyagot "szárazra" kell helyezni. És kívánatos a papírra jutott eredményt rögzíteni - ez egyfajta tervcsúcs lesz. Ezután elkészítheti a ragasztós oldatot, a csomagolás utasításait követve, és folytassa az üzembe helyezést, ha a padlót elkészítették, vagyis az előzőtől lecsiszolták és kiegyenlítették.

Gyakran találkozhatunk azzal a kérdéssel, hogy be kell áztatni a burkolólapokat. Abban az esetben, ha a cementet homokos habarcsra helyezzük, az ilyen eljárást kívánatos elvégezni, azóta a talaj legjobb beállítása az anyaggal biztosított.

Ha a ragasztást kész keverékkel végezzük, akkor nem ajánlott nedvesíteni a burkolólapot, mert ebben az esetben a száraz por és a víz aránya nem figyelhető meg. Ez a beállítási idő jelentősen megnőhet.

A csempék megkezdéséhez a padló felületén (az első ragasztók helyén) szükség van egy elkészített megoldás elkészítéséhez szabványos spatulával. Ezután fogazott simítóval (3. Szigorúan jelöléssel kell csempézni. Ahhoz, hogy simán helyezkedjenek el, mindegyiknek "ülve" kell lennie, a fókuszban kell lennie, miközben óvatosan megérinti a lapkát kézzel vagy gumi kalapáccsal. Van más mód: a ragasztót nem a padlóra, hanem a csempere is alkalmazzák. Ugyancsak el van osztva egy fogazott simítóval és ragasztva (4.

4. ábra. A ragasztó nem csak a padlóra, hanem a csempere is alkalmazható.

Falburkolat

Miután befejeződött a padló felé néző munka, a falakhoz lehet menni, megelőzve az esetleges károkat. Biztosítani kell mind a fürdőszoba, mind a szaniter eszközöket, amelyek üzem közben szennyezettek vagy megszakadhatnak.

A falon lévő cserépet fel kell függeszteni.

Általánosságban elmondható, hogy a sorozat középen elterjed, és szimmetriával szemben áll.

5. ábra A csempe burkolásának folyamata a fürdőszobában.

Annak érdekében, hogy szembenézzen nézett szerves, akkor "megpróbál" egy sor csempe ragasztása nélkül az egyes falak, majd alkalmazni a jelölést. Nagyon fontos, hogy az első sor lapos. Ezért a vízszintes függőleges, vízszintes vonallal jelölt függőleges, a szintet használva. A finom varrásokhoz varrófejeket használjon, amelyeket szárítás után eltávolítanak.

Amikor a csempe a fürdőszobában, vannak némi árnyalatok. Függetlenül attól, hogy a fürdőszoba mögött lévő fal csempézett-e vagy sem, egy egész cserépet kell elhelyezni a szélén. Ha elkezdi a sorok elhelyezését a padlóról, előfordulhat, hogy csak a csempe egy része látható lesz. Nem tűnik esztétikainak. Ezért javasoljuk, hogy a fürdőkád oldaláról csempéket indítsunk (5. ábra).

Miután az első sorot az egyik falra helyezték, a másik lapra kell ragasztania a lapkát, vagyis körbe kell költöznie. Ha ez a követelmény, hogy a csempe először az egyik falra lefelé legyen, és a másik oldalon, majd a szomszédos falakon, még kisebb torzulások miatt is, a varratok nem konvergálhatnak. Javítsa ki a helyzet csak a teljes lefedettség lebontásával lehetséges.

Általánosságban elmondható, hogy bármelyik személy elhelyezhet egy csempe a fürdőszobában. A legfontosabb követelmény, amelyet teljesíteni kell, a sorok függőleges és vízszintes összehangolásának folyamatos ellenőrzése. És pontosság és türelem biztosan lehetővé teszi, hogy minőségi munkát végezzen.