Legfontosabb > Csapok

Fali dekoráció a fürdőszobában

A fürdőszobában mindig van egy különleges számla a tulajdonosokkal. Az ilyen helyiségek díszítése és elrendezése nem tekinthető másodlagos tárgynak. És ez nem csak a normál egészségügyi feltételek biztosításának szükségessége miatt van, hanem sokkal több pénzt és ötleteket fektet be, mint más helyiségekben, kivéve talán a konyhákat azok számára, akik saját kezüket szeretnek főzni.

Lehetőségek a falak befejezéséhez a fürdőszobában

A falak befejezéséhez szükséges anyagok kiválasztása a fürdőszobában elsősorban a költségvetéshez, a szoba méretéhez, a vágy és a szabadidő jelenlétéhez kapcsolódik a befejező munkához. De a sokféle modern befejező anyagok nevezhető a legnépszerűbb lehetőségek:

Dekorációs anyagok dekoratív anyagokként használhatók PVC, fa, vízálló MDF vagy gipszkarton dekorációs panelekhez vagy béléshez;

 • Használható porcelán-kő vagy műanyag polimer anyagból granit zsetonból és PVC-ből;
 • Fal dekoráció a fürdőszobában díszítő vakolat vagy vízálló vízbázisú festékkel;
 • A falak díszítése a fürdőszobában. Ha tehetséged és kerámia vagy cserépedző tapasztalatod van, a befejező munkát saját kezűleg végezzük, kicsit hosszabb, olcsóbb lesz, és a burkolólapok minősége kissé eltérhet a szakember munkájától;
 • Ragaszkodni a szobában vízálló tapéta;
 • A mozaik készletet befejező anyagként használja.

A befejező anyagok kiválasztása és gyakorlati alkalmazása

A fürdőszobai burkolatok használata során régóta létezik egy jól megalapozott, íratlan szabvány a különféle helyiségekben való alkalmazásra, a leginkább alkalmas a befejező anyagok jellemzőire. Ezért ha nemcsak a fürdésre vágyik, hanem nagyon praktikus is, akkor szüksége lesz rá:

 • A fürdőszobában lévő padló minden használathoz vízálló, tartós anyagból készül, amely nem erős duzzadt, ellenáll a stressznek, és ellenáll a mosószereknek és a fertőtlenítőszereknek;
 • A zuhanytálca fürdőszobába történő beépítéséhez egy mosdót kell alapozni, vagy a téglából és betonból kell alapozni, a csatornahálózatot és a vízvezetékeket kell elhelyezni;
 • A fürdőszobában a mennyezet általában műanyag vagy gipszkartonból készült felfüggesztett szerkezet formájában készül. Az ilyen felületkezelő anyagok használata a mennyezeten lehetővé teszi a kiváló minőségű és biztonságos vezetékezést a világításhoz, szellőzéshez, kazánhoz.

Költségvetési megoldások a befejező lehetőségek használatához

Nem mindig a fürdőszoba javításánál, elegendő pénzösszegre számíthat, vagy a fürdőszobai használat feltételei átmenetiek, ebben az esetben korlátozhatja magát egy egyszerű redecorációra. A legegyszerűbb módja annak, hogy a falakhoz igazítsa a falakat a vakolat befejezésével, vízzel vagy vízzel diszpergált festékkel festett és festett.

Két napra lesz szükség az ilyen javítások elvégzéséhez, de még a festékszerű egyszerű simítóanyagok is lehetővé teszik a fürdőszoba új szintre rendezését.

Ha a vakolat után a fal felületének minősége meglehetősen sima lett, látható hibák és átmeneti görbék nélkül, festék kiválasztásakor előnyben részesítheti azokat a lehetőségeket, amelyek fényes felületet adnak.

Az ilyen finom anyagok színének és színeinek köszönhetően meglehetősen egyszerű módon kaphat egy nagyon szokatlan és szép fürdőszobai designt. A legtöbb festék jól szellőző, de a víz számára áthatolhatatlan. Ha a falak teljes vízszigetelésére van szüksége, elvégezhet egy újabb befejező műveletet - a falakat vízhatlan átlátszó lakkal fedve.

Műanyag befejező anyagok

A fürdőszobában végzett munkák befejezéséhez a második leginkább hozzáférhető anyag műanyag panel. Ezek olcsóak és meglehetősen egyszerűek a telepítéshez, ami lehetővé teszi, hogy saját maga javításokat végezzen a fürdőszobában, anélkül, hogy igénybe veszi a mester befejezőinek költséges szolgáltatásait.

Leggyakrabban a befejező munkákhoz hosszú, keskeny panelek, amelyek fából készült bélésűek, tüske és horony a végfelületen használatosak. A falburkolathoz elég, hogy több sín horganyzott profilból álljon, a műanyag burkolatot úgy kell összeszerelni, hogy az egyes csíkokat egyetlen felületre köti össze, majd ezt követően a falon levő profilhoz az önfúró csavarokkal rögzítik.

Az ilyen kikészítőanyagok nagymértékben ellenállnak a mosószereknek és tisztítószereknek, magas páratartalmúak, nem veszítik el alakjukat és színüket a teljes működési idő alatt. Megfelelő telepítéssel, egy ilyen kivitel könnyen szolgálhat néhány évtizedig.

A hátrányok közé tartozik az anyag gyulladása, gyenge hangelnyelés, ami kellemetlenséget okozhat a kis fürdőszobában töltött hosszú tartózkodások során.

tapétázás

Mint például a falak festéséhez, a tapéta mint befejező anyag használata viszonylag olcsó és megfizethető módja a fürdőszoba falainak javítására. Nem minden tapéta alkalmas matricákra a vízgőz és a hőmérséklet-csökkenés miatt. Ebben az esetben a legalkalmasabb vinil vagy mosható ruha.

Ezenkívül a használni kívánt ragasztónak meg kell őriznie a tulajdonságait, és még a fal erős nedvesítésével is meg kell tartania a ruhát. Ehhez a falak előkészítéséhez és kiegyenlítéséhez a felületet olyan akril kompozícióval kell előkezelni, amely javítja a ragasztó tapadását a vakolathoz.

A tapétázás előtti és ragasztás előtt a gipszet a fürdőszobában fertőtlenítőszerrel kell kezelni, hogy megakadályozzák a gombák és egyéb kórokozó mikroorganizmusok kialakulását. A tapadószálak vagy ragasztóanyag-komponensek formájában nagy mennyiségű cellulózanyaggal rendelkező végső anyag ideális környezet az egészségtelen mikroorganizmusok kialakulásához.

Klasszikus kivitelezés

A dekoráció a fürdőszoba ma a leggyakrabban használt kerámia csempe, díszítő díszítő vakolat. Ez a legdrágább és legcsodálatosabb dekoráció.

Fürdőszobai csempe

A cserépmegmunkálási költségkeret az egyik legdrágább lehetőség, ezért ha úgy döntesz, hogy hasonló lépést tesz, válassza ki, hogy melyik csempe (szín, minta, textúra, méret) szeretne látni a fürdőszobában, Adjon anyagot a professzionális mestereknek.

A fürdőszobának a cserép - kerámia vagy porcelán kőzet használatával történő megújításának időtartama legalább egy hét - tíz nap. A befejező anyag behelyezése előtt a fürdőszoba falai gondosan kiegyensúlyozottak, egyes esetekben eltávolítják a vakolatot betonfalra vagy téglafalra. A leginkább praktikus lenne a vakolat a falon, hogy egy felületkezelő anyagot lehessen felhordani.

Leggyakrabban a kézművesek napi 3-4 csíkcsomót tartalmaznak. A porcelán csempe burkolólapja, ellentétben a csempével, meglehetősen nagy ellenállással és tartóssággal rendelkezik, a ragasztók helyes megválasztásában a fürdőszobában több évtized múlva állhat. Ez a csempe nem fél a zsugorodástól, a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

A porcelán kőzet mellett ún. Agglomerált csempéket is kínálnak a piacon. Valójában egy ilyen befejező építőanyag a polivinil-klorid és a granit zseton vagy por töltőanyaga. Mint a kerámia gránit, a polimer csempe nagyon szépnek tűnik, teljesen utánozza a kőfelületet, ráadásul sokkal könnyebb és olcsóbb, mint a természetes anyagok. Könnyebb vágni, fúrni, ragasztani a falak felületére, de ha a technológiát megsértik, a csempe könnyen deformálódik és könnyen feloszlik a felületről.

A porcelán-kőzet és az agglomerált felületkezelő anyagok gyakran olyan mintázattal rendelkeznek, amely utánozza a természetes kőt, ezért kicsit árnyékolják a szobát és vizuálisan csökkentik a fürdőszobát. Ezért nem ajánlott kis helyiségekben használni, jobb egy könnyű felületű finomanyag-változat kiválasztása.

A dekoratív vakolat befejeződik

A díszítő vakolat felhasználásával végzett befejező munkálatok sokkal gyorsabbak és könnyebbek, mint a csempék elhelyezése, emellett ez a módszer két hátránnyal jár.

Először is, a dekoratív vakolat alkalmazásához jól ismerni kell a technológiai folyamatot, és pontosan ellenőrizni kell a műveletek sorrendjét, amikor befejező anyaggal dolgoznak. Másodszor, a díszítő vakolat minőségi anyagai meglehetősen drágák, így a kísérletezés és a tanulás túl költséges lesz a költségvetéshez. Leggyakrabban a fürdőszoba díszítésére a természetes kő utánzó kompozíciók, mint például a "Marmorino" vagy a "Travertino".

Az ilyen vakolatnak gyönyörű fényes felülete van, és ezért a falfelület tökéletes kiegyenlítését igényli egy befejezővegyülettel, felhordva őket egy közbenső réteggel és megfelelő színezékek és töltőanyagok kiválasztásával. Ennek eredményeképpen a fürdőszoba létrehozza azt a illúziót, hogy a falakat márvány vagy márványszerű kalcitokkal végezzük.

A vakolat felülete csiszolódik és legalább egy réteg védő lakkal nyílik ki. A bevonat tartóssága, ellentétben a cserép- és porcelán-kővel, viszonylag alacsony, ezért évek óta a falakat helyreállító kezelésnek és polírozásnak kell alávetni a piszok és a mészkő eltávolításához.

Mozaikalapú anyagok

A legigényesebb és legnehezebbnek tekinthető a szabványos cserépdarabok vagy üveg mozaikkészlete. Az ilyen finomanyagok használatának nehézsége a kézi kiválasztás és a mozaik minden elemének külön telepítése. Vannak speciális készletek, amelyekben minden elemet kiválasztunk és számozunk, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát. A fal felszínén egy speciális rácsot helyeznek a mozaikfragmentumok helyére. Csak be kell ragasztani a mozaikdarabokat sík felületre, és dörzsölni kell a varratokat.

következtetés

A gyakorlatban nagyon gyakran különböző finisanyagok kombinációját használják, például egy csempe minta vagy mozaik díszítéssel könnyen össze lehet kapcsolni a mozaik falfelületekkel. Ez lehet egyedi keleti stílus és mintázat, virágos vagy virág dísztárgy, tengeri tájkép. Dekoratív vakolat vagy festett vízbázisú festék falak jól kombinálhatók a burkolólapok műanyagból.

Fali dekoráció a fürdőszobában: hasonlítsa össze a 6 legnépszerűbb lehetőséget

Még az ókori rómaiak is meg voltak győződve arról, hogy az a hely, ahol egy személy lemossá válik, különlegesnek kell lennie. Kádjaikat díszítették, így abban az időben fürdőként hívták őket, mint például a csodálatos paloták. Évszázadok teltek el, de a higiéniás szobák iránti hozzáállás kevéssé változott. Minden ház tulajdonosának vagy lakásának nem csak a funkcionális, hanem a gyönyörű fürdőszobát is meg kell tennie.

A tervezési projekt kidolgozásakor fontos, hogy ne csak a tervezést és dekorációt válasszák, hanem a fürdőszoba faldíszítéséhez szükséges anyagok helyes megválasztását is. A megfelelően kiválasztott falburkolás nagyon hosszú ideig tart, és képes lesz vonzó megjelenést fenntartani.

Az anyagok befejezésére vonatkozó követelmények

Van egy vélemény, hogy a fürdőszobában egyszerűen lehetetlen egy szokatlan és érdekes belső tér kialakítása. Különösen, ha a szoba kicsi. Ezért a tulajdonosok gyakran a tervezők ajánlásait hallgatják és a fürdőszobát ugyanolyan stílusban rendezik, mint a többi lakás vagy ház. Az eredmény gyakran nem a legjobb.

És ez egyáltalán nem, mert néhány stilisztikai hibás elszámolás történt. A fürdőszoba különleges megközelítést igényel. Itt megvalósíthatja az eredeti ötleteket és kísérleteket. A lakóteret egy belső ajtó által védett, a szoba világos, eredeti és elegáns.

És mindenekelőtt, érdemes gondolkodni a befejező anyagok. Nem igaz, hogy a kerámia csempe a legjobb választás. A lehetőségek nagyok lehetnek. Azonban a választásuk előtt meg kell értenünk, hogy a fürdőszobában olyan helyiség van, ahol különleges körülmények állnak rendelkezésre, így a bevonáshoz használt bevonatoknak:

 • ellenáll a jelentős hőmérsékletváltozásoknak és a magas páratartalomnak;
 • környezetbarát;
 • könnyen karbantartható és higiénikus;
 • tartós.

Az utolsó követelmény, első pillantásra, nem kapcsolódik közvetlenül a fürdő különleges feltételeihez. Azonban meg kell értened, hogy a fürdőszoba javítása bonyolultabb és időigényesebb, mint bármely más helyiségben. Ezért arra kell törekednünk, hogy a lehető legkevésbé tegye lehetővé.

Ezenkívül a modern higiéniai eszközök hosszú élettartamot élveznek, ezért ugyanolyan tartós keretezésre van szükségük.

Mi lehet díszíteni a fürdőszoba falát?

A befejező lehetőségek nagyon sokak, minden ízléshez és természetesen minden tárcához. Tekintsük meg néhány közülük előnyeit és hátrányait.

1. lehetőség - kerámia csempe

Az úgynevezett különböző alakú és méretű lemezek, sült agyagból készülnek. A burkolólapokat egy homogén zúzott keverék sajtolásával állítják elő, majd kemencékben kb. 1200 ° C hőmérsékleten égetik. Vannak olyan kerámiatípusok:

 • Mázas csempe. Ezenkívül speciális, átlátszó réteggel van bevonva, amely nemcsak védi a kerámia lapot, hanem vonzóbb megjelenést is nyújt.
 • Nem fényezett burkolat. A védőréteg hiányzik. A csempe különbözik az anyag természetes szerkezetétől és a vonzó természetes számlától. Megfelelőnek tekinthető a nedves helyiségek díszítésére.

A kerámia burkolólapok kialakítása nagyon eltérő lehet. A hagyományos tér és négyszögletes bélés különféle méretű, a lemezek érdekesebb formái készülnek: hatszögek, háromszögek, sőt körök és oválak. A csempe színei és textúrái is változatosak.

Érdekes modellek mindenféle fém, tükör vagy kőlapkákkal. A gyártók olyan csempegyűjteményeket kínálnak, amelyek magukban foglalják a fő burkolatot és díszítést: a különböző mintákkal és motívumokkal díszített szegélyek és lemezek.

A kerámiák nyilvánvaló előnyei a következők:

 • nagy kopásállóság;
 • agresszív vegyületekkel szembeni ellenállás, beleértve a mosószereket;
 • környezetbiztonság;
 • nagy ellenállás a nedvesség káros hatásaival szemben;
 • a higiénia és az egyszerű gondozás;
 • a karbantarthatóság, a sérült csempék könnyen cserélhetők;
 • a mérgező anyagok és a tűz hatása ellen.

A kerámiák legfőbb hátránya a telepítés bonyolultsága, amely előtt munkaigényes munkát kell elvégezni a falak felszínének a bélés kialakítására.

A befejező anyag jellemzői olyanok, hogy csak egy teljesen vízszintes, száraz, alapozott talpon lehet elhelyezni. A bélés folyamat bonyolult és szakemberek bevonását igényli. Szinte lehetetlen egy tapasztalatlan ember számára, hogy a falakra csempéket készítsen.

Ráadásul a kerámia felület mindig érintetlen, így egy ilyen falra támaszkodva nem túl kellemes. Az anyag a törékeny és törékeny kategóriába tartozik, ami megnehezíti a csempék szállítását és lefektetését. A kifogás ára függ a minőségtől és a gyártótól.

Az értékesítésen megtalálható mind az elit modellek, mind a magas árkategóriákhoz tartozó termékek, és nagyon költséghatékony anyagok. Így könnyen elfogadható költség- és minőségi burkolatot találhatunk nehézségek nélkül.

2. opció - öntapadó film

Az öntapadó film alapja a polivinil-klorid. A bevonat elülső oldalán dekoratív mintázat található, a másik oldalon egy ragasztóréteg van, amely a felületen lévő anyagot tartja. A védőpapír réteggel van bevonva.

Ahhoz, hogy a fóliát a falra fektesse, óvatosan és fokozatosan vegye le a védőréteget, miközben egyenesítse és vinitálja a műszert az alapra. Az ilyen film tökéletesen rögzíthető műanyag, fából, üvegből, gipszkartonból és fémfelületekből.

Sokféle öntapadó film áll rendelkezésre. Megtalálható egy monokróm bevonat, fényes vagy matt, spekuláris, 3D hatással vagy fémezett.

Érdekes filmek, amelyek utánozhatják a különböző anyagokat: szövet, mozaik, cserép, fa, parafa és hasonlók. A vinilfilm előnyei a következők:

 • nagy szakítószilárdság és törés;
 • a sebesség és a könnyű telepítés;
 • kellően nagy kopásállóság, amely lehetővé teszi az anyag legalább 5 évig történő működését;
 • nagy színválaszték és textúrák;
 • ellenáll a magas páratartalomnak;
 • könnyű gondoskodás, a foltokat szappanos vízzel eltávolítják;
 • a filmre fektetett rajz hosszú ideig nem ég ki, és nem robbant a közvetlen napsütésből.

Az anyag hátrányai tekinthetők érzékenységnek a magas hőmérsékletnek való közvetlen kitettségre, ezért nem javasoljuk a forró tárgyak ragasztását. Ráadásul a rossz minőségű film zsugorodhat vagy nyújthat.

A bevonat felszerelése rendkívül egyszerű, de mielőtt elindulna, nagyon alaposan fel kell készíteni az alapot, hiszen minden apró repedés és szabálytalanság jól látható lesz.

3. lehetőség - festék

A fürdőszobában festett falak egyre népszerűbbek a modern festészeti kompozíciók sokfélesége miatt. A szakemberek speciális festéket használnak a festéshez:

 • Akril. Ez egy akril polimer alapú, amelyhez titán-dioxidot és márvány chipeket adnak. A kompozíció mikroszkópos pórusokkal szilárd fóliát képez a festett felületen, így a falak képesek "lélegezni".
 • Latex. Alapja a latex akrilát, amely hosszú ideig megőrizte eredeti megjelenését. A kompozíció sokféle nedves tisztítást tesz lehetővé vegyszer használatával.
 • Silicon. Kombinálja az előző lehetőségek előnyeit. Nem teszi lehetővé a mikroorganizmusok szaporodását, bármilyen felületre, például tégla, betonlemez és vakolat alkalmazására. Nem érzékeny a szélsőséges hőmérsékletekre és a magas páratartalomra.
 • Szilikát. Alapja a szilikon és a gyanta keveréke. A kívánt szín előállításához különböző fémek oxidjait adjuk hozzá. Ellenáll a magas páratartalomnak és hőmérsékletnek. A falra történő felhordás előtt az alapot speciális megoldással kell előkezelni.

A falfestés előnye a független munka lehetősége, és a minőség közvetlenül a művésztől függ. Kívánság szerint különböző színkombinációkat használhat, amelyek lehetővé teszik az eredeti belsőépítészet kis költséggel történő elkészítését.

A hátrányok közé tartozik a bázis alapos elkészítése a festés előtt.

4. lehetőség - műanyag panelek

A modern műanyag panelek polivinil-kloridból készülnek, teljesen biztonságosak az emberi egészségre. Amikor kiválasztunk egy anyagot a fürdőszoba befejezéséhez, figyelembe kell venni, hogy két ilyen típusú panel létezik. Az egyiket a mennyezet díszítésére tervezték, a második pedig a falakhoz.

Fontos kiválasztani a megfelelő lamellákat, mivel a fal nagyobb feszültségtől, mechanikai sérülésektől és kisebb rugalmasságtól eltér a mennyezettől. A falpanelek gyártásához magas PVC-tartalmú kompozíciót használtunk. Ezenkívül belső merevítőik műanyagból készülnek, amelynek minimális vastagsága 1 mm. Az ilyen anyag késsel történő vágása már nem lehetséges.

A laminált panelek a fal dekorációhoz leginkább alkalmasak. Fő különbségük a mechanikai sérülésektől való megnövekedett ellenállás. Ez a hatás különleges védőfólia alkalmazásával érhető el, amely megóvja a formatervezést a fadingtől és a termék felületétől a karcolásoktól és a forgácsoktól. A polivinil-klorid-panelek előnyei a következők:

 • Alacsony igények az alap minőségére. A lécek beszereléséhez előregyártott fa vagy fém keret. Minden falra szerelhető, szintező, primer és gitt nem szükséges.
 • Relatív egyszerűség a telepítés során. Ha telepíteni kívánja a panelet, az építkezés során sok tapasztalat nélkül képes lesz elsajátítani.
 • Az a képesség, hogy a lécek mögé rejtőzzenek bármilyen műszaki kommunikációra.
 • Karbantarthatóság. A kopott panel könnyen eltávolítható és cserélhető új.
 • Könnyű gondozás.
 • Nagy választék mindenféle textúrák és színek.

A műanyag panelek hátrányai közül érdemes kevesebbet megjegyezni, mint a cserép, mechanikai károsodással szembeni ellenállás, páraállóság, ami kondenzátum képződéséhez vezet a bevonat felületén. Ezenkívül a lécek telepítéséhez szükséges keret szükséges, és "kihasználja" a hasznos alapterület egy részét.

5. opció - dekoratív vakolat

Különleges keverék, amely kötőanyagból, töltőanyagból és segédösszetevőkből áll. A vakolat alapja természetes és különböző szintetikus anyagok lehet.

A feldolgozásra kerülő felület különleges megkönnyebbülése különböző töltőanyagok használatának köszönhető: természetes kőzetek, polimer granulátumok, üveg, cellulózrostok stb. A lakkozás vakolatának kiválasztásakor fontos, hogy nedvességálló megoldást válasszon.

A szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a homlokzat befejezésére szánt készítményekre, amelyeket polimer, akril és epoxigyanták felhasználásával hoztak létre. A dekoratív vakolatnak számos előnye van:

 • A teljes díszített felület lefedése varrások és ízületek nélkül, amely lehetővé teszi, hogy a helyiség bármely területét hibátlanul összetettségben húzza ki. Például oszlopok, boltívek, rések és polcok.
 • Tartósság lefedettség. Nem keseríti, nem kopik, és nem fakul.
 • Könnyen törődhet.
 • Különböző textúrák széles választéka és a keverék színezésének lehetősége, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza az ideális anyagot bármilyen stílusban kialakított fürdőszobának.
 • Nincs szükség a bázis komplex elkészítésére dekoratív vakolat alkalmazására. Bizonyos esetekben csak feltöltést végezhet.
 • Jó kompatibilitás az összes befejező anyaggal.

A dekoratív vakolat jelentõs hátrányai közé tartozik a repedés veszélye, ha a ház még az építés után sem zsugorodott.

Ezenkívül nagyon fontos a megfelelő összetétel kiválasztása, mert olyan törékeny és nedvességérzékeny anyagcsaládok vannak, amelyek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak a fürdőszobában. Biztosítás esetén a védőburkolat védőburkolat felhordható a bevonaton.

6. opció - Mozaik

Nagyon szép burkolat, amely kődarabokból, kerámiából, üvegből, fémből vagy enyémből áll. Az elemek alakja, színe és mérete nagyon eltérő lehet. Van egy kézzel készített mozaik, és egy bevonat egy műanyag hálón.

Az első esetben a telepítési folyamat nagyon nehézkes és időigényes. Ennek eredményeképpen a fürdőszobában exkluzív formatervezés lesz. A második esetben a mozaik telepítése nem lesz túl időigényes és hosszú.

A mozaik általában nem falra és padlóra oszlik, így ugyanazokat a darabokat bármely felületre elhelyezni lehet. Nagyon érdekes kialakítása a fürdőszoba, amikor a mozaik, ahogy "áramlik" a falról a padlóra. A mozaik burkolat előnyei:

 • Látványos megjelenés. Választhat a többszínű és a monokróm minták közül, egyszerű és díszes motívumok.
 • Hygiene. A gombák és a penész ritkán telepednek üvegre, fémre vagy kerámiára. A nedves tisztítás következtében könnyen eltávolítható szennyeződés az ilyen burkolatokból.
 • Ellenáll a magas páratartalomnak és szélsőséges hőmérsékletnek.
 • Nagy szilárdság és tartósság.
 • A látható ízületek hiánya, a legösszetettebb felületi konfiguráció díszítésére való képesség.

A mozaik hátrányai főként attól függnek, hogy milyen anyagból készült. Például az üveg részei meglehetősen könnyű karcolódni, és ha súlyos tárgyat találnak, repedések jelennek meg rajta. A fémdarabok káros hatással vannak az agresszív vegyi anyagok hatásának, ezért gondosan válassza ki a tisztítószereket.

Ráadásul minden mozaik bevonat magas költségek mellett is megmutatkozik, amely nemcsak az anyag árát, hanem a telepítési szolgáltatásokat is magában foglalja. Független mesterek képesek lesznek egyedül elhelyezni a mozaikot.

Mit szeretne?

A fürdőszobák falainak díszítésére szolgáló különféle anyagok egyfajta garanciát jelentenek, hogy mindenki választhatja magának a legjobb fedezetet. A választásnál figyelembe kell venni a fürdőszoba egyedi jellemzőit, mivel ugyanaz az anyag különböző körülmények között különféle módon jelenik meg.

A meghatározó tényező nem lehet vonzó megjelenés, hanem a lefedettség tartóssága és praktikussága. Ezután a fürdőszobában sok éven át fogják kérni a gazdáját, nem csak szépségét, hanem funkcionalitását is.

Falra díszítés a fürdőszobában: 10 legjobb anyag

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagokat a falak befejezéséhez a fürdőszobában, hogy a szoba szép, biztonságos és könnyen tisztítható legyen? Mit tud folyamatosan ellenállni a nedvesség, a pára, a hőmérséklet változás és a mosószerek agresszív hatásainak? Ebben a cikkben 10 olyan anyagot vizsgálunk meg, amellyel megtervezheti a fürdőszobáját, valamint létrehozhat egy igazi első osztályú légkört.

1. Kerámia burkolólapok

Kezdjük a klasszikusokkal! Leggyakrabban a falak a fürdőszoba válasszon kerámia csempe. Különféle formákban, típusokban és színekben kapható. Téglalap alakú, négyzet alakú, hatszögletű, fényes, matt, textúrájú vagy speciális dekorációs alkalmazással. Sorolja fel a lehetséges jellemzőket hosszú ideig.

A gyártók minden erőfeszítést megtesznek az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Például, sokan sorozatgyártást készítenek. Ennek köszönhetően a falak, a padló és a díszítő elemek burkolatát egy készletből választhatja ki. Mindez ugyanolyan stílusban készül, és minden színe tökéletesen összeillik egymással.

Érdekes megoldás lehet a monokróm és a színes bevonat kombinációja. Például fehér, mintapaszterrel. Szintén fehér kerámia csempe, a mediterrán vagy más autentikus rajz, amely bizonyos hangulatot ad a szobába tökéletesen össze.

A fehér és a fa színének kombinációja nagyon relevánsnak tűnik. Ez az irányzat az ökotervezéstől származott. Ez a design eltávolítja a sterilitás érzését, amely egy tiszta fehér fürdőszobában jelentkezhet.

Kerámiák kiválasztásakor a mozaik különleges figyelmet érdemel. Ez nem a legegyszerűbb formázó anyag, de az eredmény megéri az erőfeszítést. Ezeknek a miniatűr csempéknek köszönhetően szép és kifinomult designt hozhat létre a zuhanyzó és a mosdó számára. Ezenkívül a speciálisan kijelölt készletek segítségével apró rajzokat, vagy akár teljes értékű képeket is rajzolhat a fürdőszobában.

2. Festés

Festészet nem kevésbé népszerű módja fal dekoráció a fürdőszobában. Általában az akril vagy félfényes vízalapú akrilfestéket kell használni. A választás során olvassa el a csomagban található utasításokat. Általában tartalmazza az anyag részletes leírását, jelezve a nedvességgel szembeni ellenállás mértékét, valamint a mosó- és tisztítószereket.

A különböző burkolólapokkal összehasonlítva a festék megfizethetőbb anyag. Ezenkívül sokkal könnyebb alkalmazni. Mindazonáltal figyelembe kell venni, hogy az ilyen feldolgozásnak még mindig van valamilyen negatív hatása a páratartalomra. Ezért jobb használni, vagy ha más finomanyagokkal kombinálják, vagy ha a vízvezeték úgy van elhelyezve, hogy a falak ne legyenek folyamatosan vízzel érintkezve.

3. Díszkő

A természetes anyagokkal való belsőépítészet trendje miatt egyre gyakrabban használják a kőzetet a fürdőszobában lévő falak díszítésére. Ugyanakkor a természetes anyag és annak megfelelő telepítése meglehetősen drága öröm, hogy nem minden háztulajdonos engedheti meg magának.

Alternatívaként a gyártók elkezdtek jó minőségű mesterséges helyettesítőket gyártani. Vizuálisan nagyon hasonlít a természetes nyersanyagokhoz. Ezenkívül, ellentétben ezzel a kővel, mesterséges - nagyon kevés a súlya, és sokkal könnyebb összeszerelni.

A tervezés szempontjából érdemes megfontolni, hogy az ilyen expresszív anyagok túlcsordulása hátrányosan befolyásolhatja az általános fürdőszobai belső térséget, különösen akkor, ha a szoba kicsi. Jobb kővel díszíteni csak a helyiség egy részét vagy több kisebb zónát. Például készíthet egy kontrasztfalat, vagy kivonhat egy kő alakot a fürdőszoba és a mosogató számára.

Az ilyen típusú kivitelezés kombinált kialakításával a festés, a vakolat vagy a kerámia burkolatok kombinálhatók. De a projektedtől függően más lehetőségek is lehetségesek.

4. Fa

Mint a kő, a fa is aktívan használják fürdőszoba dekorációnak köszönhetően a trend a természetes anyagok. De ahhoz, hogy ezt a falfestést elvégezhesse, először különféle szerszámokkal először gondosan elő kell készíteni a fát. Biztosnak kell lennie abban, hogy a táblák nem pusztulnak el pár év alatt, és nem kell többször elvégezni a javítást.

A fürdőszobában lévő fát leginkább kontrasztos anyagként használják egy fal vagy egyes speciális területek - a mosdókagyló, szekrények és mások számára.

Ha nem vagy kész arra, hogy természetes anyagokat használjon, akkor helyettesítheti a mesterséges opciót. Teljesen újra létrehozhatja a fa megjelenését vagy egyszerűen egy fás minta.

5. Dekoratív vakolat

Egy másik nem szabványos anyag a falak falba történő befejezéséhez a vakolat. Alkalmazható, ha a fürdő részben csempével vagy más nedvességálló anyaggal van készítve, valamint ha a vízvezeték nem a falak mellett helyezkedik el.

Annak érdekében, hogy megóvja az ilyen bevonatot negatív tényezőktől, különleges védőfestékkel vagy egyéb hasonló módon kell bevonni.

A dekoratív vakolat segítségével skandináv stílusban lágy és kellemes designt hozhat létre. Úgy is tervezhető, mint egy kissé durva felület, kifejezett megkönnyebbülés textúra - ez a lehetőség tökéletes díszítésére egy loft stílusú fürdőszoba.

6. Tégla

Kezdetben nem tervezték falfestés a fürdőszobában, a tégla óvatos kezelést igényel védő és fertőtlenítő szerekkel.

Ezt az anyagot előnyösen nem szabad vizes területekre helyezni. Inkább csak egy tervezési elemnek kell lennie - felhasználható a helyiség egyes részei díszítésére, kontrasztos falak kialakítására a helyiségben, vagy díszítik a fülkéket.

A kissé alkalmi megjelenés, ami a téglák használatával jön létre, tökéletes a skandináv és a tetőtéri stílus kialakításához. És amikor fehérben festettek - érdekes klasszikus változatot kaphat, Provence vagy Chebbi-chic.

7. Tükörlap

Ha van egy kis fürdőszobája, és vizuálisan szeretné kinagyítani, akkor fontolja meg a tükörlemez használatát. Ugyanúgy alkalmazzák a kerámiával, de ezzel együtt óvatosabbnak kell lenni, mivel ez egy törékenyebb anyag.

Természetesen nincs értelme teljesen tükrözött helyiség kialakításában - általában a csempéket szeletekben vagy csak az egyik falon alkalmazzák. Azt is meg kell értened, hogy ez a fajta tervezés komplex gondoskodást igényel - jobb helyezni az ilyen betéteket, ahol nem valószínű, hogy nedvesek lesznek, különben folyamatosan dörzsölni kell őket.

A cserép méretének kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy a nagyméretű opciók csak nagyméretű fürdőszobákban használhatók. Nem vizuálisan bővülnek, hanem éppen ellenkezőleg - kissé elrejtik a helyet. A kis fürdetés jobban megfelel a közepes vagy kis méretű anyagoknak. Ezen kívül vásárolhat tükör mozaikot. Önálló design elemként, valamint kerámia vagy üveg mozaik falazatban is használható.

8. Háttérkép

Nem számít, mennyire váratlan lehet hangzik, a falak a fürdőszobában is díszített tapéta. Csak választania kell azokat a típusokat, amelyek jól ellenállnak a nedvesség hatásának - vinyl vagy akril.

Egy kis helyiségben az egyik falon tapad háttérképet. A képtől függően egy adott stilisztikai hatást adhatnak a szobának. Például a táj megteremt egyfajta perspektívát a távolba, a fényes virágok növelik a szellemeket, és a meleg mintázat a pasztell színekben hozzáadja a kényelem érzését.

De a relatív vízállóság ellenére, ha tapéta a fürdőszobában, akkor mindig emlékezni kell - ha a folyadék bejut a két vásznon, akkor fokozatosan elkezdhetik elmozdulni a falakról.

9. Üveg csempe

Viszonylag az utóbbi időben, az üveg csempe vált egy másik népszerű anyag a fürdőszoba falak. Ez egy meglehetősen erős és biztonságos bevonat, amelyet edzett üvegből készítenek. Ez tökéletesen fenntartja mind a mosószerekkel történő tisztítást, mind az egyéb agresszív hatásokat.

Az üveglapok különböző méretűek, a legkisebbtől a nagy lemezig. Különböző színek vagy minták lehetnek. Ezenkívül ez az anyag mozaik formájában készül.

Mivel az üvegbevonat nem fél a nedvességtől, a fürdő bármely részébe helyezhető, beleértve a zuhanyzóterületet vagy a fürdőkád közelében lévő vizet.

10. Márvány

A fürdőszoba egyik legszebb és drága anyaga márvány. A vizuális fellebbezés mellett néhány tulajdonsága is van, ezért jobb előkészíteni. A jövőben ez segít a helyes állapot megfigyelésében és a természetes szépség megőrzésében, ameddig csak lehetséges.

Az a tény, hogy ez a kő kis mennyiségben elnyeli az anyagokat. Ez azt jelenti, hogy ha valamilyen színes higiéniai terméket használsz, és a tűzhelyre esnek, akkor kitörölhetetlen foltok jelennek meg rajta. Ráadásul az agresszív mosószerek is károsak lehetnek.

Más szóval, a márvány egy "élő" kő, amely aktívan kölcsönhatásban áll az őt körülvevő anyagokkal, és befolyása alatt megváltozhat.

Anyagok falakhoz a fürdőszobában

A fürdőszoba fontos helyiség, mert köszönhetően a fizikai tisztaság fenntartásában. Tekintettel arra, hogy a fürdőszobába való látogatás legalább kétszer történik minden nap, kényelmesnek és kényelmesnek kell lennie. A modern anyagok elérése ez meglehetősen reális. A piac sokféle befejező anyagot kínál a fürdőszobában. Ebben a cikkben megismerjük az összes lehetséges anyagot, amelyeket ma használnak a fürdőszoba falainak díszítésére. Kezdeményezésként keresse meg, hogy milyen követelményeket rónak rá.

Mi legyen a befejező anyag?

Sokan azt hiszik, hogy lehetetlen egy gyönyörű belső fal létrehozása a fürdőszobában. Ez akkor igaz, ha az elavult technológiát használja. A fürdőszobában lévő falakhoz készült modern befejező anyagok lehetővé teszik, hogy egyedi és gyönyörű belső tereket készítsenek.

A fürdőszoba jellemzői és körülményei miatt megfelelőnek kell lennie a falak befejező anyagának megválasztásához. Először is, meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • Ellenáll a nedvességnek.
 • Környezetbarát.
 • Legyen könnyű gondoskodni.
 • Hygiene.
 • Hosszú működési idő.

Általában a fal dekorációja a fürdőszobában felelős esemény. És tekintettel az ágyúszobában és a falakon belül lévő falak sajátosságaira, fontolóra kell venni a faldíszítéshez szükséges anyag megfelelő megválasztását. Továbbá javasoljuk, hogy egyszerre vegyen fontolóra és hasonlítson össze több anyagot.

A fürdőszobában lévő falak befejező anyagai

Ha megnézed a piacot, akkor a szemed elfojthatja a fürdőszobában lévő fali díszítésű anyagok bőségét. Javasoljuk, hogy a figyelmet a következő lehetőségekre összpontosítsa:

 1. Kerámia csempe.
 2. Mosaic.
 3. Festék.
 4. Dekoratív vakolat.
 5. Wallpaper.
 6. Gipszkarton.
 7. PVC panelek.
 8. Természetes kő.
 9. Öntapadó film.
 10. Mesterséges kő.

Kerámia burkolólapok

Ez talán a leggyakoribb anyag, amelyet a falak díszítésére lehet használni a fürdőszobában. Sok ember választja ezt az anyagot. És ez nem meglepő, mert a kerámia csempe sok pozitívummal rendelkezik. Íme néhány közülük:

 • A termék mérete és kialakítása hatalmas. Nagyon sok méret van. Emellett a kerámia burkolólapok különböző formájúak: négyzet alakúak, téglalap alakúak és más. Ami a színt illeti, óriási választék is létezik. Számos gyártó gyártja az anyag teljes gyűjteményét, hogy a fürdőszoba falai egy gyönyörű stílusban díszíthessenek.
 • Ez az anyag abszolút nedvességet nem ad. Emiatt a fő fal védve lesz a víz behatolásától. A falazat gyenge pontjai a varratok. De védelmet is nyújtanak az ízületek vízálló habarcsának megvásárlásával. Nedvességálló ragasztóanyagot is vásárolhat, ha aggódik a nedvességnek a falakra gyakorolt ​​hatása miatt.
 • Még egy idő után a kerámia burkolólapok is cserélhetők. Például, a művelet során az egyik csempe sérült vagy kiderült, hogy rossz minőségű minta a felületen. A csere nem lesz nehéz.
 • Könnyen használható. A higiéniát is megjegyezzük. A csempe felülete elegendő ahhoz, hogy egy speciális megoldással nedves ruhával törölje le. A bélelt falak felülete a teljes életciklus alatt ragyog.
 • Hosszú élettartam. Ez az egyik legjelentősebb előnye ennek a lehetőségnek a fali dekoráció a fürdőszobában.

Minden erényével, ez a falburkolat a fürdőszobában is hátrányokkal rendelkezik. A kerámia burkolólapok nem rendelkeznek nagy mechanikai szilárdsággal. Megrongálódhat, ha súlyos tárgyat talál. A gyakorlat azt mutatja, hogy ez nagyon ritkán fordul elő, és ha ez megtörténik, a cserép könnyen cserélhető.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy készen kell állni arra, hogy ezt az anyagot a falon ne lehessen elhelyezni. Ha nincs tapasztalata, akkor jobb, ha nem veszi, hanem hívja a szakembert ezen a területen. A lerakódás nagyszámú árnyalattal jár együtt.

mozaik

A mozaik a kerámia burkolólapok egyik képviselője. A fürdőszobában ez a fali díszítés üvegből, kerámiából, fémből, tükörből, zománcból és így tovább. Az egyik előny az űrlapok széles skálája. Kétféle mozaik létezik:

 1. Speciális alapon különálló töredékekben.
 2. Egyéni elemek, amelyeket kézzel rendeznek.

Természetesen a gyakorlatban az első lehetőség használata sokkal könnyebb. A műanyag rácson lévő bélelt mozaik sokkal gyorsabban fekszik fel a fürdőszobában. Tehát a fürdőszobában a falak díszítésének pozitív elemei a következők:

 • Szokatlan és gyönyörű megjelenés. A falak mozaikjának köszönhetően mindenféle festményt, mintát és dekorációt ábrázolhat.
 • Hygiene. Kerámiákon, üvegeken és hasonló anyagokon a penész nem válik el. Ezért az üzemeltetés folyamata egészséges lesz. Minden szennyeződést könnyen nedves ruhával lehet eltávolítani.
 • Hosszú működési idő.
 • A felület nagy szilárdságú.
 • A különleges kialakításnak köszönhetően a felületnek nincsenek látható illesztései. De ehhez szigorúan vegye figyelembe a falak burkolásának technológiáját.

Vannak hátrányai ennek az anyagnak. Ezek a hiányosságok a felhasznált anyaghoz képest forrnak. Például az üveg nagyon gyorsan karcolódik, és ütés esetén megrepedhet. Ha a mozaikban fémdarabokat használnak, akkor a tisztítószer agresszív környezete miatt megsérülhetnek.

festmény

A fürdőszobában falak díszítése is helyet kapott. Viszont visszatérünk a fürdőszoba sajátosságaihoz és a falak díszítéséhez. Az állandó páratartalom és a falak közvetlen vízzel való érintkezésének feltételei között nem minden festék alkalmas. A falfestéknek nedvességállónak kell lennie - ez a legfontosabb követelmény.

Ha piacra megy, sok festék- és lakk-kompozíciót talál. Azok, amelyek megfelelnek az alábbi fürdőszobának:

 • Vizes emulzió akrilfesték. Előnye alacsony áron. Ennek ellenére használható a fürdőszobában, ahol a páratartalom magas.
 • Vizes emulziós latex festék. Könnyen alkalmazható a felületre. A teljes szárítás után jellegzetes film alakul ki a felületen. Ezzel a vízcseppek nem fognak rajta keresztül.
 • Szilikon festék. Ezt a típusú festékanyagot a homlokzatok festésére is használják. És ez nem meglepő, mert a szilikonfesték abszolút nem adja át a vizet. De van egy árnyalat, a festék páraáteresztő. Ezért nem ajánlott festeni a fal összes falán.
 • Klórgumi Ez az egyik legdrágább szín. Használja, ha festőmedencéket használ.

Ha összehasonlítani a díszítéssel a falak mozaik vagy kerámia csempe, akkor festeni a falak minden bizonnyal olcsóbb. Vannak azonban árnyalatok is. Először gondosan elő kell készíteni a falat. Sima legyen. Festés alatt a fal fel van téve. Szükséges továbbá egy speciális fugázóhoz alaposan darálással. Ez az egyetlen módja annak, hogy elérjük a kívánt eredményt. Ellenkező esetben minden hiba ütközik majd. Mindez komoly munkaköltséget igényel.

Dekoratív vakolat

Ha egyedülálló anyagot keres a fürdőszoba falaira, akkor a dekoratív vakolat ideális megoldás. Vannak olyan díszítő vakolatok, amelyek teljesen nedvességállóak. Ennek az anyagnak az előnyei közé tartozik az egyedi tervezésű fali dekorációk készítése. Kiválaszthatja az összes olyan mintát, amely a fürdőszobában belülről díszíti a lakását. A legtöbb esetben könnyű alkalmazni a dekoratív vakolatot, így minden otthoni mester képes megbirkózni ezzel a feladattal.

De ez az üzletnek saját árnyalata van. A falburkoló anyagok bizonyos fajtái megfizethetetlenül drágák. Ezért nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvásárolja. És mivel a költségek magasak, jobb, ha olyan szakembert vesz fel, akinek tapasztalata van az alkalmazásban.

Többek között csak néhány dekoratív vakolatfajtát kell felosztani, amelyeket a fürdőszoba falának díszítése során lehet alkalmazni. A legjobb megoldás a vakolat fertőtlenítése. Ez az anyag kitűnő vízszigetelési és szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik. A probléma alkalmazása során nem fog komoly problémákat észlelni. Működés közben a festékfelület nem okoz repedéseket. Fontos szerepe a mikroklíma normalizálására, a felesleges nedvesség felszívásával.

Egy másik lehetőség - nedvességálló dekoratív vakolat. Fő jellemzője, hogy mindenféle textúra, megkönnyebbülés, mintázat és így tovább alakulhat a felületen. Az egyik fajta - velencei vakolat. Nagyon igényes.

A fürdőszobákhoz gyakran használnak homlokzati vakolatokat is. Ezt azzal magyarázza, hogy szintetikus anyagokat tartalmaz. Ennek köszönhetően a vakolat képes kezelni a környezet negatív hatásait. Emiatt a víz befújása a zuhany alatt nem jelent komoly problémát.

Ez egy újabb eredeti megoldás. Bár sok tapétázás a fürdőszobában nem a legjobb lehetőség. De ma olyan anyagok vannak, amelyek képesek megbirkózni a nedvesség hatásával. Számos pozitív szempont van:

 • Nagy választék a színekben. Tapéták gyártói próbálnak egyedi és szép rajzokat, dekorációkat készíteni a háttérképen. Van egy technológia, amikor a mintázatot a háttérképen alkalmazzák a sorrendre. Nagyon sikeres megoldás.
 • A tapétázás jelentősen megtakarít pénzt, különösen akkor, ha összehasonlítja ezt a módszert dekoratív vakolattal vagy kerámialapokkal.
 • Még ha a tapéta egy része megsérül, könnyű javítani.
 • És ha rajongója vagy, hogy állandóan megváltoztatod valamit a belső téreden, akkor tapéta segítségével sokkal könnyebb megvalósítani ötleteidet.

Az érme hátoldalán van. Nem minden tapéta lehet ragasztani a fürdőszobában. Ha Ön nedvességálló, akkor a csomagoláson három hullám látta el a megfelelő jelet. Ami az erősséget illeti, ez a cél nem a legerősebb. Kevés mechanikai hatással könnyű áthaladni.

Ha a háttérképek típusairól beszélünk, javasoljuk a következőket:

gipszkarton

Ha kezdetben egyenetlen alapfalak vannak, és nincs idő a falak vakolására a fürdőszobában, a gipszkarton segítségével felszínezheti a felületet. Fontos megérteni, hogy ez nem a falak befejeződése a fürdőszobában, hanem csak egy köztes. A fürdőszobában nedvességálló lapokat kell választani, amelyek általában zöldek. A gipszkarton szerelését különböző technológiák végzik:

 1. A fém kereten.
 2. Egy fa kereten.
 3. Ragasztóval.

A fürdőszobában, ahol a magas páratartalom jobb a fémkeret előnyben részesítéséhez. A fa fokozatosan duzzad a nedvesség hatására, és a csavart önbefogó csavarok meglazítják a fogantyút. Ennek eredményeként az egész dekoráció fokozatosan összeomlik. Ami a ragasztót illeti, jobb, ha nem használja a fürdőszobában, ahol állandóan magas a páratartalom.

Ha pozitív oldalról beszélünk, akkor:

 • Megfizethető költség.
 • A lapos gipszkartonnak van egy kis súlya. Ennek köszönhetően a gipszkarton szerelése a falakon egy személy szállítására képes.
 • A falak kiegyenlítése mellett a gipszkarton növeli a hangszigetelést és a hőszigetelő tulajdonságokat.
 • A tökéletesen lapos felület kialakulása.
 • Abban az esetben, ha az e cikkben felsorolt ​​befejező anyagok bármelyik felületére alkalmazható.

Ha hátrányos helyzetben beszélünk, feltételes helyzetben vannak. Például a felületet díszíteni kell. A gipszkarton telepítésének folyamata drágább a keret alkotóelemeinek vásárlása miatt. Mindazonáltal a végeredmény meglepetés. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor telepítse a keretet nem fog működni, mivel mindenki számára hasznos területet fogyaszt.

PVC panelek

Ez az egyik legnagyobb költségvetési lehetőség. A PVC panelek alternatívak lehetnek abszolút bármilyen anyaggal. Ez az anyag sok pozitív előnnyel és hátrányokkal rendelkezik. Mindent külön figyeljünk meg:

 • Alacsony költség teszi a műanyag paneleket a társadalom minden ágazatához.
 • Viszonylag egyszerű telepítés. A falra szerelhető falon a fürdőszobai keretben van kialakítva vagy elrendezve.
 • Lehetőség van az összes kommunikáció elrejtésére ebben a szobában, például csövek, szellőztetés, szennyvíz stb.
 • Gondos használat, hosszú üzemidő.
 • A PVC panelek a fürdőszobában jellemző hirtelen hőmérsékletváltozásokkal küzdenek.
 • Nagyon könnyen használható. Minden szennyeződést egyszerűen eltávolítunk a falról nedves ruhával.
 • Nem enged át nedvességet. A zárak speciális kialakítása lehetővé teszi, hogy szilárd falat hozzon létre a fürdőszobában.
 • Rengeteg különböző építőanyag utánzatok léteznek, például fa, cserép és így tovább.
 • A telepítés minden otthoni mestert elvégezhet.

Ami a negatív oldalakat illeti, érdemes megemlíteni az anyag alacsony mechanikai szilárdságát. A műanyag könnyen üríthető bármilyen tárgyzal. Ha túl sokat hajolsz, keletkezhet egy fog. Az anyag támogatja az égést. Továbbá, a gyakorlat szerint a kondenzátum folyamatosan összegyűlik a PVC panelek felületén. Ha időben nem tisztítják, a padlók folyamatosan nedvesek lesznek.

Természetes kő

Nagyon hatékony megoldás, de ugyanakkor drága. A márványt gyakran használják anyagként. Az összes természetes kövek között ez a legbiztonságosabb az ember számára, mivel nincs benne sugárzás.

Ráadásul számos természetes kövek nem szívják fel a nedvességet, ami fontos követelmény egy fürdőszobában. Például a márvány porózus szerkezetű. Emiatt az anyag képes lélegezni, ami fontos tényező, mivel a fürdőszobában a mikroklímát szabályozhatja.

Minden előnyével a természetes kő magas költséggel jár. De ez a hátrány viszonylagos, hiszen a falfestés anyagának technikai jellemzői teljesen kifizették. Ezenkívül a természetes kő különös gondot igényel. Ebben az esetben gondoskodni kell rendszeresen. Ha gyakran nem vagy otthon, vagy van egy fárasztó napja, akkor ez a fali dekoráció nem az Ön számára. És ha közvetlen érintkezésbe kerül a vegyi anyagokkal, amelyek savakat tartalmaznak, akkor a természetes kő felülete megsérül. Érdemes megfontolni azt is, hogy a falaknak ez a tartalma jelentős súlyú.

Többek között használhatja természetes kő is:

Mesterséges kő

Ha tetszik a természetes kő struktúrája, de nem engedheti meg magának, akkor kiváló alternatíva a mesterséges kőhöz. Meg lehet mondani, hogy a mesterséges kő jó helyettesíti a drága kerámia burkolatot.

Itt van a bizonyíték, fontolja meg ennek az anyagnak a pozitív aspektusait a falak falba történő befejezéséhez:

 • Vonzó megjelenésű. Számos formája jelenléte miatt teljesen kőből és építőanyagból utánozhat. Ennek eredményeként egyedülálló fürdőszobai belső teret hozhat létre. Ezenkívül bármelyik kívánt színben természetes kőfestést készíthet.
 • A mesterséges kő ellenáll a mechanikai igénybevételnek.
 • Nem termel szerszámot, gombát és más parazitákat.
 • A falra szerelhető technológia függvényében az anyag tartós.
 • Ökológiailag biztonságos anyag.
 • Kevesebb, mint a fenti anyagok. Néhány házi készítésű kézműves egy ilyen kőt készít saját kezűleg.

Pozitív technikai tulajdonságainak köszönhetően a mesterséges kő közvetlenül elhelyezhető a zuhanyzóban vagy olyan helyeken, ahol a falon lévő nedvességgel való közvetlen érintkezés feltételezhető. A többi finomanyaggal való kombináció hatásosnak tűnik.

Öntapadó film

Ez a befejezési opció eredetinek tűnik. A film maga nem hagyja a nedvességet. A teljes tömítés elérése érdekében minden kötést egy szilikon tömítőanyaggal kezelnek. Érdemes megjegyezni, hogy az öntapadó film egy nagyon költségvetési lehetőség. A ragasztás előtt azonban elő kell készíteni a fal alapját. Tehát a pozitív oldalak között megjegyezzük:

 • Alacsony költség az anyag fal dekorációhoz a fürdőszobában.
 • Hatalmas színválaszték. A film felülete nagy mennyiségű építőanyagot képes utánozni. Vannak fajtájú filmek, amelyekben a felület dombornyomásos. Érthető módon többet fognak fizetni.
 • A falon történő ragasztás viszonylag egyszerű.
 • A film könnyen tisztítható. Elég törölni egy nedves ruhával, és minden tiszta lesz.

De vannak hátrányai ennek a megoldásnak - alacsony erõsség. Nagyon könnyű kárt okozni a filmben, mivel a falak falai lezárják a fürdőszobában. Ha van egy vízforrás a közelben, akkor nem ajánlott ragasztani a filmet ott. Ezenkívül a meglévő ragasztó rugalmas és lágy lesz a magas hőmérséklet hatása alatt. Emiatt a film egyszerűen lecsúszik.

következtetés

Tehát itt minden olyan tulajdonságot és fajtát vettünk figyelembe, amely a fürdőszoba falának befejeződésekor használható. A cikkben szereplő képen láthatóak ezeknek az anyagoknak a különböző kombinációi. Reméljük, hogy ez az anyag segített abban, hogy általános képet kapjon, és egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy kiválasztotta a megfelelő falfelületet. Összefoglalva, felajánljuk az elkészített videó megtekintését.