Legfontosabb > Csapok

Fürdőszobai burkolat műanyag panelekkel: a falak + pvc-mennyezeti eszköz befejezésének módja

A fürdőszobahasználat egyik alacsony költségű módja a műanyag, könnyű, modern anyag, amely változatos a formatervezésben és a méretben. Gyönyörű panelek felelnek meg azoknak, akik úgy döntenek, hogy gyorsan elhelyezik a szobát, mivel professzionális igényei legfeljebb 1-2 napig dolgozhatnak.

A folyamat annyira egyszerű, hogy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszoba befejeződése még a kezdőknek is alkalmas, ráadásul bizonyos rögzítési módok nem igénylik a falak előtti kiegyenlítését.

Hogyan vannak a műanyag panelek jobbak, mint más anyagok?

A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségek anyaga a kerámia csempe, melynek számos előnye van. Azonban a PVC panelek is megnyerték a lakóhelyi tulajdonosok szeretetét, és nem csak az alacsony áruk (bár a költségek néha meghatározó tényezők).

A mestermesterek és a fürdőszobai tulajdonosok véleménye szerint a műanyagot a következő pozitív jellemzőkkel különböztetik meg:

 • Nagyon könnyű vele dolgozni. Egyrészt szó szerint egy könnyű, kényelmes méretű anyag (több fal elég ahhoz, hogy egy kis fürdő falát lehessen befejezni - 4-5 darab 30 cm széles mindkét oldalon), másrészt az elemeket a falhoz rögzítő elemek egyszerűek és a mennyezet.
 • Könnyű kezelés a telepítés után. Mind a fehér fényű, mind a matt színű felület, valamint a dekoratív nyomatok jól moshatók a hagyományos szappannal és vízzel, speciális eszközök használata nélkül.
 • A műanyag nem veszi fel a vizet, sok évig megőrzi szerkezetét, ezért nem megfelelő talaj a gomba vagy a penész terjedésére.
 • A PVC nem ég, de tûz esetén éles, egészségtelen füstöt bocsát ki, ezért különös figyelmet kell fordítani az elektromos kábelek minõségére és a világítás helyes beszerelésére.

És egy másik előnye, hogy a kerámiák nem rendelkeznek azzal, hogy könnyű elrejteni a kommunikációt és javítani a műanyag mögötti hibákat, és bármikor gyorsan szétszerelni a szerkezetet, cserélni a vezetékeket vagy vezetékeket, majd telepíteni a paneleket.

Vannak hátrányai is, és azokat a javítás során figyelembe kell venni. A legfőbb hátrány az, hogy a panelek felszerelése "ellopja" a lakótéret, így a területszámítás során ne felejtsük el kivonni a panel vastagságát és a profilok szélességét, amelyeken nyugszik.

A következő mínusz nem elegendõ szilárdságú, puha mûanyagon könnyû levágni egy karcolást. És vigyázz a legolcsóbb termékekre, amelyeket akár szaga is felismerhet - fenolt bocsátanak ki, nem csak kellemetlenek, hanem károsak is az egészségre.

Műanyag fal dekoráció - 2 népszerű lehetőség

A műanyag panelek falra történő rögzítésének számos módja van, mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak. Két módot fogunk megfontolni, hogy még a kezdő építők is képesek legyünk:

 • rögzítőpanelek fából vagy műanyag dobozban;
 • a műanyag részek ragasztása a falra folyékony szögekkel vagy ragasztóval.

Ragasztáshoz a falfelület további szintezésére van szükség, az első módszer teljesen felkészületlen falakra alkalmazható.

1. módszer - rögzítőpanelek a dobozhoz

Bármelyik módon is tetszik, az első lépés az eszköz és a falak előkészítése. Az eszközök ugyanazt használják:

 • jelöléshez - rulett, szint, ceruza, gon;
 • vágáshoz - finom fogazású fémfűrész, építő kés;
 • lyukak fúrásához - lyukasztás;
 • rögzítéshez - csavarhúzóval, csavarhúzóval, bilincsekkel, csavarokkal vagy dübelekkel.

Az anyagokat előre meg kell vásárolni a szükséges mennyiségben.

Sokan kedvelik a fürdőszoba pvc-paneljeit a szokásos fehér fényes vagy matt termékek, de a modern termékek széles skálája olyan széles, hogy egy érdekesebb lehetőség közül választhat: gyöngyház vagy hófehér, aranyozással vagy ezüst díszítéssel, növényi mintákkal vagy művészi panelekkel.

A paneleken kívül szüksége lesz egy profilra - az értékesítési tanácsadók a legjobb megoldást ajánlják - valamint a szilikon tömítőanyagot. Ha a láda fából készült, akkor 10x30 mm-es lécek és antiszeptikus anyagok szükségesek.

A falak előkészítése a régi bevonatok és por eltávolításából és a penész további kezeléséből áll, különösen, ha a fókák már a falakon vagy a mennyezeten tapadtak. Szintén nagy lyukakat vagy gömböket kell bezárnia, de nem kell igazodnia - a keret a profilból elrejti a görbületet.

A jelölési fázist nem lehet kihagyni, mivel garantálja a részletek helyes elhelyezését egymáshoz képest. A torzítások elkerülése végett lézersugarat használunk.

Ha az összes fal felszínét tervezzük, 1-2 cm távolságra a padlóról és a mennyezetről, akkor vízszintes vonalakat húzunk - itt lesznek a lengőkar szélső sorai. Ezután ugyanazokat a sorokat húzzuk függőlegesen - a szögvonal mentén.

Ezután a teljes falfelületet felfelé, lefelé helyezzük, 40-50 cm-es intervallumon elhelyezzük vagy jelöljük a jelzőfényt, összekötjük őket sorokkal, és több olyan kontúrt kapunk, amelyekre a profil és a panelek rögzítésekor vezetünk.

Pontosan a jelölt vonalak mentén egy perforátorral elkészítünk lyukakat a dugókhoz. A léceket 50 cm-es távolságban helyezzük el egymás mellé.

Ebben a szakaszban elvégezzük a kommunikációval kapcsolatos összes munkát: ha szükséges, cseréljük vagy javítjuk a csöveket, helyezzük el a vezetékeket, jelöljük meg a fali lámpák, aljzatok vagy kapcsolók rögzítési pontjait.

Ezután elvégezzük a sarkok felszerelését - mindegyik sarkon rögzítjük őket, és már benne műanyag paneleket - lamellákat.

A rögzítés előtt minden részlet hosszát vágja. A panelek szokásos hossza 3 m, a falak tipikus lakások magassága 2,5-2,7 m, vagyis a függőleges rész minden részletét néhány centiméterrel le kell rövidíteni.

Ha a bélés vízszintes, a falak méretén alapuló metszést végzünk. Az első terméket a sarokba helyezzük, a másikat az első panel szerelési hornyába stb. Nyomjuk, a teljes fal szélessége mentén.

Továbbra is a végső szakasz - maszkolja a végső kiemelkedéseket, szélsőséges réseket, rések a panelek között. Jön a különböző formájú vékony műanyag díszítésekkel.

Miután befejeztük a fürdőszoba pvc panelekkel történő falburkolását, lámpákat, aljzatokat, rögzített polcokat, horgokat és törülközőtartókat szerelünk be.

2. módszer - a panelek folyékony körmökkel vagy ragasztóval történő felszerelése

A ragasztó módszer sokkal könnyebb, mint az előző, de egy feltétel - ha a fürdőszoba falai tökéletesen sima és sima. Ha ez a feltétel nem teljesül, csak technikailag nem rögzítheti a paneleket: hajlítani, görbülni és nem illeszkedni a csatlakozó hornyokhoz. Ezért, ha szerencsétlen a falak (és leggyakrabban ez történik), vakolás vagy szemben a másik módon - keret szükséges.

Válassza ki a lehetőséget tökéletesen sima falakkal. Ahhoz, hogy a panelek szép és tartós legyen, meg kell választani a megfelelő ragasztót. Különböző típusú ragasztók vannak, amelyeket kifejezetten a PVC panelek beszereléséhez készítettek. Általában használati utasításokat alkalmaznak a ragasztott csövekre, de néha az utasítások egyes részei további kérdéseket vetnek fel, ezért fontolja meg az egész folyamatot.

Most a ragasztó kiválasztásáról. Nem találtunk semmi jobbat, mint a folyékony szögek, így egy csövet (vagy többet, a falak területétől függően) vásárolunk, és nem felejtjük el ellenőrizni, hogy a kompozíció alkalmas-e műanyag ragasztására.

Nagy teherbírású ragasztót vásárolhat, amely azonnal keményedik és képes akár nehéz szerkezetekre is, például a Heavy-Duty Prodables DAP nagy teherbírására (US), melynek értéke csak 200 rubel. A Liquid Nails (USA) latex alapon ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de költsége kissé alacsonyabb - 180 rubel. A 260 rubel Titebond univerzális gumi folyékony szögek még nedves vagy fagyasztott paneleket is tartalmazhatnak cementhez, tégla vakolathoz és más felületekhez ragasztva.

A folyékony körmök műanyag paneljeinek szerelési útmutatója:

 • Felület előkészítése - olajos foltok eltávolítása.
 • Primer szükséges a jobb tapadáshoz. Az alapozó készítményeknek illeszkedniük kell a ragasztóhoz, ideális esetben - azonos gyártóként.
 • Vágás panelek, sarkok, alaplapok, korbácsok a kívánt méretre (ez akkor is megtehető, ha az alapozó megszárad).
 • Másodlagos panelragasztás a záróélek egyidejű csatlakoztatásával.

Úgy tűnik, hogy minden egyszerű, de minden tételnek van saját trükkje. Például a ragasztási folyamat maga egy kétlépéses folyamat. Először ragasztót alkalmazunk a panel varrásánál, nagy cseppekben, és nyomással nyomjuk a falhoz. Aztán felszedjük (a technika szerint) az időjárás ellen. Körülbelül 5-7 perc múlva újra végig ragasztjuk a részeket, a nyomás és az élek mentén történő megérintésével. Az idő megtakarítása érdekében több panelt ragasztunk egymás után, majd többet is letépünk.

Különleges gondosságot igényel a metszés. A plintoszok, díszlécek és szegélyek kis szélességűek, így egyértelműbbek lesznek a vágás hibái. Ha 1-2 mm-es tévedés történt, senki nem veszi észre a hibát, így eltűnik a talapzat alatt.

Tekintse meg a videót, hogy lássa, milyen könnyű elvégezni ezt a szerkesztést:

A PVC panelek mennyezetének kialakítása

Műanyag csuklós mennyezet a fürdőszobában - az egyik legjobb lehetőség, ezért röviden felszólítunk figyelmébe egy rövid telepítési útmutatót.

Kezdjük az előkészítő munkával. Ezek magukban foglalják a szükséges anyag megvásárlását és a mennyezet tisztítását, ahonnan el szeretné távolítani a régi bevonatot. Prevenciós célokra az egész felületet fertőtlenítőszerrel kell áztatni, még akkor is, ha korábban nem jelent meg a fürdőszobában lévő forma. Az anyagból fémprofilra, felfüggesztésre, rögzítésre van szükség a kerethez és a panelekhez.

Ezután elvégezzük a keret telepítését. Először egy horganyzott fémprofilt rögzítünk a mennyezetre (megbízhatóbbak, mint a fadarabok) egymástól 50 cm távolságban, majd a függesztők 60 cm-es távolsággal, a felfüggesztések megvédik a paneleket a megdöntéstől és biztosítják a szerkezet stabilitását.

Ezután követi a PVC panelek nagyon rögzítését. Az alkatrészeket a fürdőszoba szélességére vagy hosszára vágjuk (a profilra merőlegesen szereljük fel), távolítsuk el a filmet, tisztítsuk meg a széleket.

Az első után felhelyezzük a többi panelt - így az utolsóhoz, amelyet le kell vágni. Közöttük a paneleket reteszelő csatlakozással rögzítik.

Vannak más módok a műanyag mennyezet beillesztésére, de ezt a leginkább praktikusnak és racionálisnak tartják.

Amint láthatjuk, hogy a fürdőszobában díszítő műanyag panelekkel saját kezűleg díszítik az eszközt, és némi szabad időt igényelnek. Néhány nap le - és a fürdőszobád felismerhetetlen lesz!

Hogyan lehet egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát bepattinni - teljes utasításokat

PVC panelek - nagyon tartós, megbízható és praktikus anyag. Minden szobában tökéletesek. A különböző méretek és textúrák lehetővé teszik, hogy eredetileg a belső tér kialakítását, modern és stílusos kialakítását tegye lehetővé. Ezen kívül, a telepítés a dekoráció nem lesz nagy nehézségek, jól illeszkednek minden kezdő mester.

A modern PVC slat piac lehetővé teszi a legmegfelelőbb ügyfelek számára, hogy megtalálják a megfelelő modelleket. A kezdők számára azonban rendszerint nehéz dönteni. A hibák elkerülése érdekében alaposan tanulmányozza a lécek jellemzőit és típusát. Csak a minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket kell figyelembe venni, mivel az olcsó opciók nem rendelkeznek a szükséges erővel és nagyon gyorsan elveszítik színüket.

A PVC szalagoknak számos előnye van:

 • fokozott ellenállás a nedvességgel szemben;
 • egyszerű telepítés;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • a káros mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség.

A műanyag panelek szilárdsága a vastagságtól és a szélek mennyiségétől függ

Ennek az anyagnak a hátránya abban rejlik, hogy instabil a sokkokkal szemben, ezért rendkívül óvatosan kell szállítani a paneleket. A gyárban alkalmazott bevonatok fényesek vagy mattok lehetnek. A gyártás során felhasznált technológia alkalmazási mintát lehet kinyomtatni vagy film. Vannak olyan alapanyagok, amelyek bizonyos szabványméretekkel rendelkeznek. Az ilyen lécek vastagsága 8-10 mm, hosszúsága 27-30 cm, szélessége 2-3,5 cm.

Az anyag szilárdságát főként a vastagsága, valamint a benne elhelyezett bordák határozzák meg. Annak érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni a terhelésnek, nyomja meg ujjával a felületét. Ha ebből a deszka elkezdett lengetni, akkor nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ne vásároljon műanyag falpaneleket a fürdőszoba befejezéséhez, ha áttörést vagy deformációkat talál a merevítőikben. Továbbá nem kell olyan anyagot vásárolnia, amely a felületen fuzzy mintázattal rendelkezik. Ne vegye be a terméket, ha úgy találja, hogy a lemez különböző helyeken lévő bevonat kicsit más színű. Ugyanez vonatkozik az elülső oldalán lévő karcolásokra és a lemezek méretei közötti eltérésre.

Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vagy ne fusson néhányszor a boltba, számolja ki az anyag mennyiségét. A léceket több helyre lehet felszerelni. A függőleges típus felszereléséhez meg kell mérni a helyiség peremének hosszát, kivonni az összes nyílás szélességét a teljes mennyiségtől, és osztani az egyik panel szélességével. A végeredményhez győződjön meg róla, hogy további 3-4 pótalkatrészet ad hozzá.

Mielőtt megvásárolná az anyagot, ki kell számolnia a megfelelő összeget.

Ha a fürdőszobában vízszintes rögzítés történik, akkor meg kell mérni a helyiség területét, kivonni az ajtó és az ablak nyílásait, és osztani az eredményt egy szalag területével. Tartalékként az anyag legalább 10% -át kell megvásárolnia, mivel sok metszést el kell hagyni a metszés során. A falak műanyaggal való díszítéséhez számításokat kell végezni a sínek és a kötőelemek számáról a lécek gyártásához. Ehhez a falak magasságát a léc lépése osztja el - rendszerint nem több, mint fél méter. Az így kapott számot meg kell szorozni a helyiség peremével. Miután megmérte a sarkok magasságát, és megszámolta az eredmény számát, megkapja a szükséges sávprofilokat.

A fürdőszobai műanyag panelek kivitelezése számos népszerű módon történik: ragasztó, hosszú csavarok és speciális klyaymer. Az első módszer csak akkor alkalmazható, ha a falak felülete tökéletesen sík és sima. A munkához használjon speciális ragasztószerkezetet, univerzális szerszámot Moment szerelvényt vagy szokványos folyékony szöget.

A ragasztó használata jelentősen csökkenti a telepítés költségeit, mivel nem szükséges a láda elkészítéséhez és javításához. Ezenkívül a műanyag panelek befejeződésének ez a módja még kezdőknek is megfelel. Ennek ellenére számos hátránya van - a sérült elemet nem tudja kicserélni, és további javításokkal nehéz lesz szétszerelni a termékeket.

A csavarokkal történő szerelés nagyon kényelmes és megbízható módszer. Ez nem jelenti az ideálisan sima falak jelenlétét. A javítási műveletekhez csavarhúzóra van szükség, mert anélkül, hogy a telepítés hosszú ideig késhet. A hátrányok közül kiemelkedik a szilárd fakeret gyártásának szükségessége. Tehát pénzt kell költeni a fadarab megvásárlására és felszerelésére a helyiség peremén.

A legoptimálisabb a harmadik lehetőség. A Klyaymery lehetővé teszi, hogy gyorsan és biztonságosan rögzítse a paneleket a lerakó felületén, és tartsa hosszú ideig a csíkot a felületen. A tartószerkezet gyártásához anyagként fémprofilot alkalmaznak. Ha szükséges, gyorsan cserélhet egy törött vagy karcos panelt. A javítás megszüntetése során a javítás is nem sok időt vesz igénybe.

Mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel rendezné, készítsen mindent, amire szüksége van a munkához. Szükséged lesz:

 • mérőszalag és ceruza;
 • szög és szint;
 • műanyag profil vagy lécek;
 • csavarhúzó és kalapácsfúró;
 • antiszeptikus zsír;
 • álmennyezet és tömítőanyag.

Az első dolog, hogy a falakat a régi bevonattal tisztítják

Kezdetektől fogva tisztítsa meg a régi bevonat falát. Fedje le a legkisebb réseket, ha lehetséges, még a felületeket is, és kezelje őket gombaellenes alapozóval. Megakadályozza a penész megjelenését, amely gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Csatlakoztassa a tartószerkezetet szigorúan a szinthez. Ahhoz, hogy ne mérjen minden sínt, jelölje meg a falfelületet. Ebben az esetben a láda alsó sorának a padló felett 2 cm-re kell lennie. Tegyen egy pontot ezzel a magassággal egy ceruzával, és használjon szintet vízszintes vonal rajzolásához. Ugyanezt tegye a fal tetején is. A felső vonalat a mennyezettől 2 cm távolságra kell elhelyezni. Ezután 40 cm-rel mérjük az alsó sorból, állítsuk be a jelzőfényt ezen a helyen és állítsuk be a fennmaradó jelzőfényeket a legmagasabb csúcsra. Ezeken keresztül párhuzamos vonalak húzódnak a fal kerületén.

Szerelje fel a hevedereket merőlegesen a dobozra. A vízszintes keretet függőlegesen kell lehúzni, és fordítva.

Ha fadobozt használ a javításhoz a fürdőszobában, akkor telepítés előtt minden fadarabot fertőtlenítővel kezel. Fúrja le a lyukakat 50 cm-es lépésekben a jelölő vonalak mentén, majd helyezze el a léceket és igazítsa vízszintesen. A sín végén rögzítenek. Ha a falon huzalozás van, akkor rögzítõkkel kell rögzíteni úgy, hogy ne nyúljon a lamellákhoz.

Állítsa be az első sávot a legtávolabbi sarkon a bejárattól. Ez a hely a legjelentősebb. Szükség esetén a panelet hosszúságának függvényében vágja le. Az egyik szélén az oldalsó öntvénybe van behelyezve, a sarokba illesztve és a hátlaphoz csatolva. Helyezze be a második részt az első rögzítő horonyába, erősen nyomja meg és rögzítse a keretsínre. Annak érdekében, hogy az ízületek a lehető legszűkebbek legyenek, a lamellák felszerelése előtt az oldalsó széleket szilikonnal kell bevonni. Az összes terméket ugyanúgy szerelje fel.

A lamellák aljzatai és kapcsolói alatt levágjuk a lyukakat, és a beszerelést követően ezeket a területeket műanyag dobozokkal kell lezárni. Az utolsó panelt gyakran vágni kell a szélességre. Először próbáld ki a falon, jelölje meg a vonalat egy ceruzával és vágja le az összes felesleget egy fémfűrésszel. A PVC burkolat végén öntvényeket kell telepíteni. Segítenek megtenni a felületet, és eltakarják a rések közötti réseket a panelek között. A díszléceket mind az együtt, mind az anyagtól elkülönítve lehet eladni. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy a két panel széleit a hornyokba illessze, ami sokkal vonzóbbá és kellemesebbé teszi a szobát.

Végül a mennyezet teljes kerületén a saját kezével helyezze el a dekoratív öntést, és rögzítse a műanyag lábazatot a padló peremén. Ez a munka a fürdőszobában teljes. A gondos működés feltételei mellett a falak sokáig megtartják vonzó megjelenésüket.

DIY PVC burkolatok

A mai napig a PVC sikeresnek bizonyult megbízható és kiváló minőségű anyagként, amelyet különféle javítási és építési területeken kell felhasználni. Ezt erősíti meg a PVC panelek használata nem csak kültéren, hanem belsőépítészet esetében is, amely - mint ismeretes - sokkal szigorúbb kiválasztást jelent a megfelelő anyag számára.

A fürdő designja műanyag panelekkel díszítve

Ilyen esetekben óriási figyelmet fordítanak nemcsak a felhasznált nyersanyagok műszaki jellemzőire, hanem az esztétikai tulajdonságaira is. Ebből a szempontból a műanyag panelek alkalmasak különböző célokra. Többek között, a népszerűsége burkolatok PVC fürdőszoba.

Tartalom lépésről lépésre:

A PVC panelek előnyei

Műanyag falpanelek

A fürdőszobában lévő falfelületekhez való műanyag falburkolat számos okból a legoptimálisabb megoldás. Az anyag széles választékkal rendelkezik, és számos előnye van.

 1. A műanyag panelek teljesen biztonságosak az emberi egészségre. Az anyag gyártási technológiája megfelel minden modern eredménynek, ezért a kadmium vagy az azbeszt formájában keletkező mérgező szennyeződések alkalmazása már régóta eltűnt.
 2. A PVC panelek esztétikai szempontból kielégítőek. A modern építési piacok széles választékát kínálják a változatos bevonatoknak, amelyek külső jellemzőikben különböznek.
 3. A műanyag burkolat segítségével "ház" belső kialakítású. Néhány évvel ezelőtt a műanyag paneleket elsősorban az irodák elrendezésére használták fel, de a zökkenőmentes technológiák alkalmazása lehetővé tette és releváns volt ahhoz, hogy kényelmes szobát alakíthasson ki a falazattal.
 4. A tagadhatatlan előny az, hogy olyan műanyag táblát adhat, amely elfogadhatónak tűnik a lakás tulajdonosa számára. Arról a lehetőségről van szó, hogy fel lehet használni az anyag felületére, lehet mindenféle kép, beleértve a fényképeket is.
 5. A műanyag panelek hatalmas erővel bírnak. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy szokásos klip segítségével, amely szépen be van ágyazva az anyagba, díszítheti a szobát egy képzel vagy egy fotóval. Ugyanilyen fontos, hogy a bemetszést egyszerűen simítsa egy teáskanál és az ujj.
 6. A műanyag díszítés szempontjából egyetemesnek tekinthető. Mindenféle aljzat, szellőzőrács és más háztartási elemek nagyon jól illeszkednek az illusztrációjú panelek hátteréhez.
 7. A fő előnye a PVC panelek - tartósság. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a PVC helyes üzembe helyezésével és működtetésével a PVC akár tizenkét évig is eltarthat. A legfontosabb dolog, ami az anyag hosszú élettartamához szükséges, időszerű ellátás. Időnként a műanyag paneleket meg kell tisztítani, mivel a por és a szennyeződés belép a panelek felületébe, így kevésbé fényesek és működőképesek.
 8. A legjelentősebb előnyök közül meg kell nevezni a demokratikus árat. A többi bevonóanyaghoz képest a PVC paneleket viszonylag alacsony költséggel különböztetik meg, ami így nem befolyásolja a termékek minőségét.

PVC falpanelek a fürdőszobához (mennyezet)

A műanyag bélés hátrányai

 1. Annak ellenére, hogy számos téveszme van, hogy a PVC panel könnyen használható bármilyen felületre, a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem igaz. Az illetékes befejezéshez minden esetben előkészítésre van szükség. És ez nem csak a régi tapéta és a kopott vakolat eltávolításáról, hanem a ládák telepítéséről szól. Egyébként a panelek felülete hullámzó lesz.
 2. A műanyag panelek kikészítését nem lehet teljesen tudatlan mester végzi. Szükséges, hogy egy személy legalább a mûanyag panelekhez való alapvetõ képességgel rendelkezzen, vagy legalábbis részletesen tanulmányozta a PVC használatának jellemzõit.

A PVC panel megjelenése

PVC burkoló szerszámok

Annak érdekében, hogy a fürdőszobát kellemetlen meglepetések nélkül javítsák meg, azonnal fel kell töltenie a szükséges szerszámokat és tartozékokat, beleértve:

 • díszlécek;
 • láda;
 • csavarok (alternatív ragasztók);
 • vonal és szint;
 • drill;
 • csavarhúzó;
 • ceruza;
 • mérőszalag;
 • négyzet alakú;
 • fémfűrész;
 • körmök (dugós körmök);
 • tömítőanyagot az ízületek védelmére.

Lépésenkénti utasítás a PVC panelek kikészítéséhez

A műanyag PVC panelek beszerelési terve

Annak érdekében, hogy teljesen megváltoztassa a fürdőszobai megjelenést, és kényelmes és funkcionális szobát készítsen, sok erőfeszítést igényel, de mindannyian jutalmazzák a PVC panelek hosszú élettartamával és kellemes érzelmekkel, amelyek a szobába kerülnek.

A panel szerelése öncsavarral

Általában a mestereket felkérik arra, hogy a falak felületét műanyag burkolattal fejezzék be, de a könnyű telepítés lehetővé teszi, hogy kipróbálja a kezét és javításokat végezzen.

Először is meg kell választanod a kötőelemek módját. Két fő lehetőség van - ez a ragasztó és a csavarok. A "ragasztó" módszer hátrányai, hogy ha szükséges, rendkívül nehéz kivágni a paneleket a falakról, hogy megvalósítsák az ötletet, de a telepítés gyors és problémamentes lesz.

A csavarok kiküszöbölik a szétszerelés nehézségét, de telepítésükhöz nagy számú furatot kell fúrni a falon. Ezt tükrözi a javításra fordított idő. Ebben az esetben a személyes megfontolások alapján kell döntést hoznia.

A lécet 30-60 cm-es léptékkel merőlegesen a falhoz rögzítik, a szerelőlapot a falhoz rögzítik önzáró csavarral a profil mélyedésében (horony)

1. lépés. Abban az esetben, ha a választás a keretmódszeren van, először gondoskodnia kell egy speciális fémszerkezet létrehozásáról. Annak érdekében, hogy a fémprofil keretét létrehozzuk, először meg kell jelölnünk a fal felszínét egy szinttel, és meg kell jelölni a felső és alsó pontokat.

A panelek és szerelvények (sarkok, csatlakozások) a kész burkolat tetején helyezkednek el

2. fázis. A fő kerethez tartozó profilok a műanyag panelekre merőlegesek. További intézkedések függenek attól, hogy hogyan szerelik fel a PVC paneleket. Ha az elemek függőlegesen helyezkednek el, akkor a következő lépés közvetlenül a műanyag falburkolat felszerelése lesz. A vízszintes elrendezés éppen ellenkezőleg, további erőfeszítéseket igényel, mivel szükséges a fémkeretek létrehozása. Ehhez a rögzítési módhoz többek között további profilokat kell készíteni a belső sarok rögzítéséhez.

A rögzítő klip a profil "hornyos" részébe illeszkedik, és megnyomja a "pribivochnik" panel széles klip részét

3. lépés Néhány esetben úgy döntenek, hogy az úgynevezett kombinált technológiát alkalmazzák, amelyben a műanyag paneleket függőlegesen és vízszintesen szerelik fel. Ebben az esetben a függőleges paneleket vízszintes keretre kell szerelni, és a fennmaradó elemeket - a jumper rovására. Ez különösen igaz az összekötő vonalra.

A következő paneleket behelyezzük a korábbi horonyba, és ugyanúgy rögzítjük a rögzítő kapcsot.

4. lépés. Ebben a szakaszban közvetlenül vásárolhat panelekkel a fal befejezéséhez. Először a szintet használva rögzítjük a mennyezeti lábazatot és a belső sarokt, majd mérjük meg a falfelület kívánt magasságát (a felső és alsó pontok közötti távolság alapján), vágjuk le a maradványokat, és helyezzük be a panelt a belső sarokba. Fontos, hogy az alkatrész felső része be legyen helyezve a mennyezetre.

PVC panelek - befejező csíkok (díszlécek)

5. lépés Rögzítse a panelt a kerethez csavarokkal. A széles szerelőpolcról csavarják őket.

6. lépés: Készítsen elő egy új panelet, hajtsa végre a rögzítést úgy, hogy az elem egy keskeny polcát az előző egy horonyába helyezi a kötés teljes hiányára, majd az előző lépéssel analóg módon rögzítse.

PVC panelek szerelése a mennyezetre

7. lépés: Az utolsó panelet úgy kell vágni, hogy a rész mérete megegyezzen a keletkező rés méretével. A panel szélességének körülbelül 1 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint az utolsó műanyag bélésnek a belső sarokig tartó távolsága. A PVC lapot olyan módon helyezzük el, hogy biztonságosan rögzítse a befejező elem és az előző panel között.

A panelek szerelése a tetőn

Ragasztás

PVC panelek ragasztására leggyakrabban folyékony körmöket használnak. Ez a lehetőség azonban csak akkor releváns, ha a falfelületet számos hiba és szabálytalanság nem különbözteti meg.

Ragasztó Express Moment A folyékony köröm telepítése

1. lépés: Készítse elő a falat a befejeződés előtt - távolítsa el a régi gipszet, festéket, tapétát és más maradékanyagokat a felületről.

2. lépés. Ezt követően a falat speciális tapadó alapozóval alapozzuk.

3. lépés. A keretmódszerre leírt technológiát alkalmazzuk, azonban az öncsapos csavarok helyett folyékony szöget használunk az elemek rögzítésére.

Ragasztás vízszintes helyzetben csíkkal.

Panelek a fürdőszobában

Ha megfelelően végzi a munkát, akkor a működés során ne legyen gond. A műanyag panelek kiváló lehetőséget kínálnak a fürdőszobai esztétikai és funkcionális paraméterek gyors és hatékony átalakítására, hogy csúcstechnológiát, kényelmet és élvezetessé tegyék. A PVC paneleket loggiák és erkélyek készítésére is használják. Ezeknek a helyiségeknek a befejező technológiája valójában nem különbözik a fent bemutatott alapvető telepítési algoritmusoktól.

Olvassa el a PVC ablakok beszereléséről is.

Felújítása a fürdőszobában PVC panelekkel - hogyan alakítható át egy szoba minimális költségekkel

Szeretné gyorsan és olcsón javítani a falakat és a mennyezetet a fürdőszobában? A legjobb megoldás a műanyag panelek használata. A cikkben részletesen elemezzük a munkafolyamat minden szakaszát, és leírjuk, hogyan végezzük el a munkát magunknak és kapjuk meg a tökéletes eredményt.

A képen: a fürdőszoba burkolata egy egyszerű, de megbízható megoldás.

Ha minden gondosan történik, a műanyag panelek fürdőszobája nagyon jól néz ki

hirdetés

Hogyan lehet megbirkózni a munkával?

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a telepítéssel, nem kell professzionális építtetőnek lennie, és kéznél kell tartani a drága felszerelést. Elég, hogy megismerje a technológia minden árnyalatait és elvégezzen egy bizonyos cselekvési sorrendet.

A fő lépések:

 • Számítások és mérések;
 • Anyagok és szerszámok beszerzése;
 • Szobaelőkészítés;
 • Keretszerelés;
 • PVC panelek rögzítése.

A modern panelek nagyon reálisan utánozhatják a kerámia burkolatokat.

Számítások és mérések

Ha úgy döntött, hogy a falakat és a mennyezetet PVC panelekkel vágja le, akkor először előzetes munkát kell végeznie az anyagmennyiség meghatározására.

Az eljárás a következő műveletekből áll:

 • Mérje meg az összes lefedni kívánt felületet. Az egyes felületek paramétereit külön kell meghatározni, így később könnyebb elvégezni a számításokat. Ne felejtsük el eltávolítani az eredményt a nyílások területéről (méretük és helyük is tükröződhet a falvázon);

A mérések lehetővé teszik a pontos mutatók használatát

 • Ezután kiszámolja a keret anyagának mennyiségét. Itt akár 20 mm vagy annál kisebb vastagságú fadarabot (ez a legolcsóbb megoldás) vagy egy fémprofilot használhat. A fém előnyösebb az ereje és tartóssága miatt, de ha a gazdaság fontos, vegyen egy fát. A láda 50 cm-nél nem nagyobb lépésekben helyezkedik el, hogy megkönnyítse a keresztgerendák számának kiszámítását - egy egyszerű rendszert rajzol;

A keretelemek elrendezése lehetővé teszi számukra, hogy néhány perc alatt kiszámolja az anyag mennyiségét

Ne feledje, hogy a láda mindig merőleges a keretre. Vagyis, ha a felület függőleges, akkor a keret vízszintesen és fordítva van. A fürdőszobában jobb, ha a panelt függőlegesen helyezzük el, így a nedvesség nem stagnál a varratoknál.

 • A befejező alapanyag mennyiségét négyzetméterben kell kiszámítani. De ha ismeri a panel szélességét (általában 250 mm-t) és hossza (260-300 mm), akkor megtervezheti az elrendezést a felületen és kiszámíthat mindent a maximális pontossággal. Ha elrendezést készít, akkor pontosan meghatározhatja a maradékanyagok számát és méretét, és adaptálhatja őket egy másik helyre, ha ez lehetséges;

Keskeny műanyag bélés - nem a legjobb megoldás, a széles panelek sokkal vonzóbbá válnak

 • A komponensek számítása futásmérőkben történik. 3 méteren értékesítik őket, így a számuk a legegyszerűbb darabokra fordítás. Próbálja meggyőződni arról, hogy minden elem szilárd, a varratok és az ízületek elrontják a felület megjelenését. A táblázat azokat a fő elemeket mutatja, amelyek a munkavégzés során használhatóak.

Ezek a legfontosabb összetevők, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák befejeztével használnak

Néhány kereskedelmi szervezet ilyen szolgáltatást nyújt, mint a szabad utazási szakember a méréseknél, ha anyagot vásárol tőlük. Ha van ilyen lehetőség, ostobaság, hogy ne használja, még akkor is, ha önmagát gondolta volna, akkor újra megvizsgálhatja eredményeit és azonosítani tudja a hibákat, ha jelen van.

Anyagok és szerszámok beszerzése

Ha pontos számokat kapsz, akkor megkeresheted az anyagokat, az alábbi táblázatban felsorolhatod az összes szükséges és a kiválasztásra vonatkozó ajánlást.

A sima változatokat és paneleket is megvásárolhatja, ami nagymértékben megnöveli a design lehetőségeit.

A nyílásokhoz F-profil szükséges. Néha könnyebben teheti meg, és beillesztheti a sarkokat egy univerzális sarokkal a csatolás után, akkor eldöntheti magának, mi lesz jobb és könnyebb.

Ami a profilot illeti, a fő elemek a rackekhez készültek, és a falvezetők útmutatóként közvetlen fülkékre is szükségük van a falra való rögzítéshez

A profil használata erős és sima keret létrehozására nem nehéz

A fürdő műanyag panelekkel történő javítását szerszámok nélkül lehetetlen elvégezni:

 • A síkok vezérlése és a lapos léc beállítása érdekében szükség van egy szintre, egy épület lövedék is használható. Az elemek méréséhez és jelöléséhez szalagméretre és ceruzára vagy jelölésre van szükség;
 • A perforátor segítségével fúrt lyukak alatt. Ne felejtsd el felszerelni a szükséges átmérővel és hosszúsággal rendelkező fúróval;
 • A csavar csavarhúzóval csavarozhat, lyukakat is fúrhat egy fadobban;

A csavarhúzó különböző típusú munkákat végezhet

 • Ha a paneleket kapcsokkal szereli fel, akkor speciális építési tűzőgépet vásároljon előre;
 • A panelek vágásához egy kemény pengével ellátott építő késsel és egy apró foggal ellátott fémfűrésszel is ellátott, alkalmas fadobozra is;

Minél finomabb a fogakon a fog, annál nagyobb a vágási minőség

 • A vágáshoz használt profil használatához fém olló szükséges.

Helyiség előkészítése

Sokan azt hiszik, hogy ha a felületet egy láda fedezi, akkor hagyhatja el, ahogy van.

Valójában ez nem érdemes megtenni, és a minimális előkészítési lépések még mindig érdemesek:

 • Mindenekelőtt a helyiség szabadul meg mindentől, ami zavarja a munkát. Ha nem lehet ugyanazt a fürdõt venni, akkor jobb, ha le kell választani a kommunikációból, hogy szükség esetén gyorsan mozgassa a szerkezetet;
 • Ha a mennyezeten volt meszelés, akkor jobb eltávolítani. Ehhez a felületet kétszer 2-3 alkalommal szivaccsal nedvesítik 10 perc intervallummal, majd egy spatulával dolgozzák fel;

A nedves mázolás könnyen eltávolítható

 • Ami a falakat illeti, azok előkészítése attól függ, hogy milyen dekorációt használtak korábban. Régi olajfestmény maradhat, ha szilárdan tartja és nem hagyja el. Ami a cserépet illeti, jobb eltávolítani egy lyukasztóval. Ezzel helyet takarít meg a helyiségben, ami csökkenni fog a keret kialakításakor;

A csempét kalapáccsal és vésővel lehet megverni

 • Ha penészgomba található a felületen, speciális fertőtlenítőszerekkel kell kezelni. Néha jobb, ha kétszer megismeri a spórákat a fal vagy a mennyezet mélyén;

A formát fungicid oldattal kell kezelni

 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fal síkját, hogy megállapítsa, milyen laposak. Ha nagy repedések vagy károsodások vannak a felületen, valamint jelentõs szintû cseppek, akkor jobb, ha a problémás területeket lezárjuk cementhabarcsokkal. Nagyon fontos, hogy az egyes felületeken a legjelentősebb helyeket találjuk meg, ezekből a keretszerkezetre építünk.

Ügyeljen arra, hogy azonosítsa a legfontosabb területeket minden felületen.

Keretszerelés

A fürdőszobai PVC panelek felújítása a tartó szerkezet felépítésével kezdődik. A saját kezű kezelési utasítások az alkalmazott anyagok típusától függenek.

Nézzük meg mindkét lehetőséget, és kezdjünk el egy fából készült blokkot:

Úgy néz ki, mint egy fa szerkezet

 • Mindenekelőtt meg kell jegyezni a szélsőséges elemek elhelyezkedésének szintjét, amely a falak közelében vagy a padló és a mennyezet közelében helyezkedik el. Úgy kell elhelyezni, hogy bármilyen probléma nélkül zárja le a kiálló részeket. A címkék mennyezetről a padlóra való áthelyezése ideálisan pontos, ezért a legjobb, ha az építőelemet használja;

Győződjön meg róla, hogy a fal távolsága elegendő a sáv helyéhez

 • A rudak hosszának mérése. Itt fontos megjegyezni az egyszerű szabályt, hogy 5 mm-es rés legyen a rúd vége és a felület között. Ez kiküszöböli a szerkezet deformációit, még akkor is, ha a nedvesség csökken, amikor a fa képes lejátszani. Az elemeket a szükséges mennyiségben vágják;

A bár jó, mert bármilyen méretű darabokra vágható, és még a legszűkebb felület is lezárható.

 • A rudak a furatokon vannak fúrva, a csavarhúzóval a munka legegyszerűbb módja. A 6 mm átmérőjű dűbelekhez egy 7 mm-es fúrót alkalmaznak, hogy a kötőelemeket könnyebben bejusson a faba. A lyukak meredeksége nem több, mint 50 mm, a széltől való távolság legfeljebb 100 mm. Fontos, hogy a felületre merőleges lyukak legyenek úgy, hogy ne legyenek hajlítva;
 • A falakat a helyükön helyezzük el a falra (a vonalakat kényelmesen húzhatjuk meg), utána megjelöljük a lyukak lyukakat. A munkát perforátorral végezzük, a fúrási mélységnek olyannak kell lennie, hogy az elem teljes távtartó része a falon belül legyen (általában a mélység 40 mm);

Fontos, hogy a lyukasztás merőleges legyen a falra.

 • A rúd lyukaiba beillesztik a tüskéket, amelyek után az elemeket a falra helyezzük. Pozíciójukat szintenként ellenőrzik. Szükség esetén módosításokat hajtanak végre: a keretek vagy rúdak alatt helyezkednek el, fontos, hogy pontosan állítsák be a szerkezetet, hogy egyszerűsítsék a munkát, húzzon egy zsinórt vagy egy vonalat a szélső kereszttartók között;

Ideálisan a design

 • Az utolsó fordulóban a csavarok kalapáznak. Ezt egy kalapáccsal végezzük, óvatosan ütünk, hogy ne mozdítsuk el a keret helyzetét.

Így van a rúd rögzítése a fal falához

Ha a falak és a mennyezet burkolatát egy fém keretre tervezik, akkor a munka sorrendje a következő:

A munkamódszer meglehetősen egyszerű

 • Először meg kell jelölnie a falprofil helyzetét. A munka szintjén és a lyukaknál használják. A legfontosabb dolog az, hogy a síkot úgy alakítsuk ki, hogy a keret ne támaszkodjon a falra, ahol a felszín a legjobban kiálló;
 • Ezután a vezetőelemek rögzítve vannak. Először is a kívánt méretű darabokra vágják őket. Ezután a lyukak helyén jelzéseket készítenek a felületeken, és a fúrást perforátorral végzik. Végül az elemeket a helyükre helyezzük és rögzítjük gyors ütközőkkel;

A profil rögzítése egyszerű folyamat.

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor érthető, hogy bezárja a keretet és azt. Ebben az esetben egyszerűen megépíted azt a szerkezetet, amely később ráhúzza a paneleket. Fontos, hogy egyenletesen rögzítsük az útmutatókat.

Fontos, hogy lapos sarok legyen a padló és a mennyezet vezetõinek rögzítéséhez.

 • A falon minden 40-50 cm-es vonalat rajzolnak, amelyen állványok futnak. Közvetlen felfüggesztések vannak rögzítve mentén, 50 cm-es lépcsőkkel vannak elrendezve A rezgések falról a keretre való átvitelének kizárása érdekében szigetelőanyagot lehet elhelyezni a kötőelemek alatt. A rögzítés gyors telepítésű dűbelekkel történik;

Így vannak felfüggesztések

 • Végül a fő profilok vannak beállítva. Kezdetben a vezetőelemek csavarokkal vannak rögzítve. Ezután a felfüggesztéseket az oszlopok mindkét oldalára hajtogatják, síkjukat szinttel ellenőrizzük, és a kereszttartókat a kívánt helyzetbe rögzítjük. Kiderült, hogy nagyon tartós és merev keret, ami kiválóan alkalmas PVC panelek beszerelésére.

A keret kemény és tartós

Ha a falak egyenetlenek, akkor egy fakeret is elhelyezhető a függesztőkre, ez megnehezíti és kompenzálja az összes felülethibát.

Rögzítőpanelek

A PVC burkolat a következőképpen készül:

 • Ha mindkét fal és mennyezet be van burkolva, akkor a mennyezetről kell kezdeni. Ha kiindulási profilot használ, akkor azt a fadarab vagy a fém keret alsó oldalán kell a kerület körül rögzíteni. A szerelés csavarokkal történik, amelyek legfeljebb 30 cm-es lépésekben helyezkednek el;

Így kapcsolódik a kezdő profil.

 • Méréseket végzünk a panelek kívánt hosszúságának meghatározására. Ne feledje, hogy a végeknek pár mm-es réseknek kell maradnia. A vágóelemeket késsel vagy fémfűrészvel végezzük. Ebből a célból a fémfűrész jól alkalmazható, a vágást nagyon pontosan és pontosan végzi;

A műanyag nagyon könnyen vágható

 • Ha útmutatókat használtak, akkor az első elemet gondosan feltöltik, és megállítják. A panel előterjesztése. Ha nincsenek útmutatók, akkor a rúd a megfelelő helyen van, és önzáró csavarokkal rögzítve van a sarok mellett (a rögzítőelemek sarokba zárva) és a hátsó peremre. Fontos az első elem finom beállítása, meghatározza a többi panel helyzetét;

Tehát a panelek rögzítve vannak, ha szükséges, a lámpák kivágásai készülnek

 • A további telepítés egyszerű: a következő panel szorosan be van helyezve az előzőbe. Ha győződjön meg róla, hogy az ízület szoros és egyenletes, akkor az elemet a hátulsó részen helyezheti el. Így a munka végéig tart. Ha az utolsó panelet be kell illeszteni az útmutatókba, akkor a szükségesnél 5 mm-t kell szűkíteni, majd óvatosan behelyezzük a lamellákba, amelyeket egy spatulával hajtunk;

A panel intézményének szakértői tapadókorongot használnak, de nélküle megteheti

 • A falak ugyanúgy vannak bevonva, így nincs értelme a folyamatot külön leírni. Ha a szellőzőrácsot be kell vágni, a kivágás még jobb, ha a paneleket felhelyezi. Nagyon fontos, hogy az első panelet függőlegesen állítsuk be úgy, hogy az összes ízület sima legyen;

A falra szerelés nem különbözik a mennyezeten

 • A padlók padlóján lévő sarkoknál és csatlakozásoknál tömítő varratok szükségesek. Ehhez a legjobb a speciális egészségügyi szilikon használata. Az ára kissé magasabb, mint a hagyományos készítményekénél, de sokkal kevésbé érinti a gomba. A tömítőanyag sarkait is ragaszthatja, ha rögzíti őket a panelek felhelyezése után.

Ha minden gondosan történik, akkor a fürdőszoba jól néz ki

Ha magad csinálod a munkát, akkor sok pénzt takaríthatsz meg, és biztos lehetsz a végeredményben. Még akkor is, ha szakembereket vesz fel, az elvégzett munka garanciája nem több, mint egy év. Te magad fogsz teljesebb dolgokat tenni.

következtetés

Ez a felülvizsgálat iránymutatásként egyszerűen lefedheti a fürdőszobát műanyag panelekkel. Kövesse az egyszerű iránymutatásokat, és még jobban megértse a témát, javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben. Ha kérdései vannak a telepítéssel kapcsolatban, írja meg azokat az oldal alján található megjegyzésekben.

A fürdőszobát PVC panelekkel díszítik - a legegyszerűbb megoldás a szoba átalakítására 1 nap alatt

A PVC panelek fürdőszobájának díszítése az egyik legköltségesebb típusú munka, ami jó, mert olcsó, és egy hétköznapi ember képes megvalósítani. További előnye az, hogy szó szerint egy nap alatt alakítja át a szobát, és használhatóvá teszi. Természetesen az ilyen javítás megjelenése egyszerűnek és egyszerűnek tűnik, de ha pénzre van szüksége, akkor a legjobb megoldást egyszerűen nem találja meg.

A képen: a modern panelek nagyon, nagyon vonzónak tűnhetnek.

Munkafolyamat leírása

Amikor megkérdeznek egy kérdést, lehetséges-e egy műanyag padlóval ellátott fürdőszoba vágása, akkor érdekel a válasz, de mit tudok befejezni ezzel az anyaggal, ha nem alkalmas fürdőre? Ez az anyag ideális ilyen célokra - nem fél a nedvességtől, nem szennyezi a piszkot és a szagokat, és nagyon könnyű gondozni.

De azért, hogy élvezhesse a javítás szépségét és minőségét, érdemes kiválasztani a kiváló minőségű anyagokat, ebből a szempontból kezdem el foglalkozni.

A "KronPlast" gyártó "Unique" kollekciójának paneljei szinte megkülönböztethetetlenek a csempéből

Kötelező anyagok

Hamarosan elmondom - csak akkor döntesz el melyik paneleket kell használni a fürdőszoba díszítésére, mindez a személyes preferenciákon, a tervezett belsőépítészeti tervezésen és a kiskereskedelmi láncok anyagcseréjén múlik. De amikor kiválasztja mindazt, amire szüksége van, javaslom figyelembe venni számos fontos ajánlást. Az egyszerűség kedvéért az információk táblázatos formában kerülnek bemutatásra.

Mielőtt olvassa el az alábbi információkat, gondosan olvassa el ezt a diagramot, hogy megértse a PVC alkatrészeit

A tűző segítségével gyorsan rögzítheti a panelt

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb folyékony köröm használatát az ízületek tömítésére és a díszítő elemek ragasztására. Ennek a csoportnak a kompozíciói a legmegfelelőbbek a fürdőszobában, mert megbízhatóan rögzítik a műanyagot, és megvédik az összes vegyületet a nedvesség behatolásától.

A folyékony szögek egyszerűvé teszik a kis tárgyak rögzítésének minden problémáját

Munkaeszköz

A telepítés gyors és hatékony telepítéséhez nem szükséges egy adott eszközkészlet használata nélkül, a legszükségesebb megjelenítők listája:

 • A keret rögzítéséhez a falakhoz nem szükséges a szükséges átmérővel és hosszúságú fúróval ellátott lyukasztó nélkül. Már sokszor mondtam, újra megismételem - könnyebb bérelni egy szerszámot, csak 1-2 napig szüksége van rá, és erre a feladatra szánt puncsot legalább bölcs, különösen azért, mert gazdaságos befejezésről beszélünk. Ha megtalálod barátaiddal, akkor még jobb, mert ebben az esetben csak néhány fúrót kell vásárolnod a munkához;

A 6x110 mm-es fúró ideális a 6x40 legnépszerűbb tiplikhez

 • A keretet önbefogó csavarok segítségével szerelik össze, és a munkához való gyors elbíráláshoz szükség van egy csavarhúzóra, amely a kívánt konfigurációjú fúvókákkal rendelkezik. Ezzel végezhet más munkát, például fúrni fa és vékony profil. Ez az eszköz jobb, ha az arzenálodban többször is hasznos lesz;

PH2 - a csavarhúzó legnépszerűbb bitkonfigurációja

 • A panelek és alkatrészek vágása akár elektromos vágópálcával, speciális műanyag ronggyal, akár rendszeres fémfűrészvel végezhető el. Személy szerint én inkább a második lehetőség az egyszerűség és megfizethetőség, és a vágás minősége megfelel a legmagasabb követelményeknek. Ne felejtse el a fáradtságot a fűrészelés során - a műanyagot nagyon jól vágják és a munka nem sok energiát igényel;

A fém legegyszerűbb kézifűrész tökéletes a célokra.

 • Ami a mérőeszközt illeti, a készlet több összetevőből áll: egy legalább 3 hosszúságú szalagméretből és minden 5 méteres jobb teljesítményből; az épület szintje körülbelül 120 cm hosszú, két - rövid és hosszú; négyzet a panelek pontos jelölésére a vágás előtt; ceruza a munka megjelöléséhez. Ezt a készletet a legtöbb befejező munkában használják, ezért kívánatos megvásárolni magának is egy;

A mérőeszköz nélküli munkavégzés lehetetlen

Ha a paneleket kapcsokkal rögzíti, akkor további építőipari tűzőgépre is szüksége van. Bármely szaküzletben megvásárolhatja, ne felejtse el vásárolni a konzolokat, a célunk érdekében a 8 mm hosszú kivitel a legalkalmasabb, ez elég a panelek megbízható rögzítéséhez.

Előkészítő szakasz

Most meg fogjuk érteni, hogyan lehet kiszámítani a helyiségek befejező anyagait, és mit kell tenni a telepítés előkészítésénél. Kezdjük a tervezési munkával:

 • Az induláshoz szalagot kell készíteni, és meg kell mérni az összes lefejtendő felületet. Nem hiszed a projektdokumentációt, valójában a számok eltérhetnek, és a dekoráció jelenléte megváltoztatja a helyiség paramétereit. Távolítsa el a szoba minden részének méretét, és írja le a számokat egy papírra, ne remélhesse, hogy emlékezik, összekeverheti és el is hagyhat valamit, és ennek következtében a számítások torzulni fognak;

Mérje meg az összes kiemelkedést és rést, fontos, hogy megmérje az összes olyan felület méretét, amelyet PVC-ből kell bevonni

 • Ha minden méret a közelben van, ne számítsd ki a szükséges PVC-bélés mennyiségét. Ne felejtsük el figyelembe venni a hulladékot (ha van ilyen) és az ajtó és ablak nyílásait. Ami az alkatrészeket illeti, azok futómérőkben kerülnek figyelembe vételre, az elemeket 3 méteres darabokban adják el, annak érdekében, hogy még jobban megértsük őket, az alábbi ábra mutatja az elemek használatát a mennyezet befejezésénél;

A mennyezeten használt alkatrészek listája attól függ, hogy a falak leborultak-e vagy sem

 • Ami a keretet illeti, az az alábbiak szerint kerül kiszámításra: a kerület mentén egy vezetősíneket vagy egy sávot rögzítenek, és a középen 40-50 cm-es távolságot (előnyösen 40-et és alul, megmagyarázhatom). A szerelőállványok irányának függvényében a panelek elhelyezkedésétől függ, a keret mindig merőleges a befejező anyagra, minden nagyon egyszerű.

A keret mindig merőleges a panelekre.

Amikor a számítások elkészültek és az anyagot megvásárolták, elkezdheti a szoba előkészítését. A munkálatok listája ebben a szakaszban a következő:

 • Először meg kell szabadítania a helyiséget a feleslegből, akadálytalanul hozzáférést kell biztosítania a levágandó felületekhez. Szélsőséges esetekben a munkák idején a legnagyobb elemeket kell készíteni, majd vissza kell vinni őket;
 • Régi bevonatok jelenlétében kívánatos a maradványaik eltávolítása, bár ha nehéz ezt megtenni, és nem zavarják őket, akkor lehetőség nyílik a csúnya felületek bezárására. Vizsgálja meg az összes alapot: ha károsodik rájuk és rossz stukkóval rendelkező területeket, akkor azt el kell távolítani, és minden ilyen helyet cementhabarccsal kell lefedni;
 • Ezután ellenőrizni kell a síkot a szinttel, fontos, hogy meghatározzuk a legjelentősebb részt, és készítsük el a tervet úgy, hogy a láda a párkány mögött helyezkedjen el. Ha az Ön szintje megegyezik az alábbi képen, akkor azt jelenti, hogy a falak egyenletesek és minden korlátozás nélkül dolgozhat;

A sík ellenőrzésének elve mindig ugyanaz, így nehezen értse meg ezt a folyamatot

 • Mivel a fürdőben lévő páratartalom állandóan a normál szint fölött van, ügyelni kell arra, hogy a felületet a gomba és a penész felülete védi. Ennek érdekében a falakra fertőtlenítő erősítő készítményt alkalmaznak, amely növeli a felület nedvességállóságát és védi az alapokat a penész terjedésétől. A kompozíciót bármilyen módon kívánja alkalmazni.

Próbálja meg kezelni az egész gépet anélkül, hogy elhagyná a hiányzó szakaszokat.

Ha a gomba sérülései vannak a falakon vagy a mennyezeten, győződjön meg arról, hogy megszünteti őket. Ellenkező esetben a probléma a PVC panelek alatt súlyosbodni fog, és végül kijönni fog, csak a skála sokkal nagyobb lesz.

Vázszerkezet

Most meg fogjuk érteni, hogyan építhetünk kereteket jövőbeli díszünkre. Röviden beszélek a két lehetőségről, és megkezdődik a gipszkarton fém profiljával készült szerkezet:

Úgy néz ki, mint egy részletes terv a vázszerkezetnek a PVC panel alatt

 • Először meg kell jelölni a vonalat, amelyhez csatolni kell a vezetőprofilot. Ha a mennyezet befejeződött, a falakon vízszintes vonalak húzódnak, és a falak építésénél a függőleges vonalakat ki kell húzni, ez egyaránt elvégezhető egy szinttel és egy vízvezetékkel. Ha van, vagy egy ideig kölcsönözheti a lézert, akkor a jelölés még könnyebb;

A lézer szint a legalkalmasabb a munka során, ezért használják a szakemberek.

 • Mérje meg az összes olyan felület hosszát, amelyen a vezetőprofil rögzül. Ezután vágja el a kívánt hosszúságú elemeket, a munkát hagyományos fém ollóval végezzük. Mindkét oldalon egy, a széltől legfeljebb 50 mm távolságra lévő szerelő lyuknak kell lennie, ez egy csavarhúzóval és egy 7 mm átmérőjű fúróval végezhető el;
 • A profil a falra kerül, és a rögzítési pontokat ceruzával jelölik. Ezt követően a szükséges mélységbe történő fúrást végezzük, a folyamat meglehetősen zajos, ezért jobb napközben dolgozni, hogy kevesebbet zavarja a szomszédok számára. A fúrási mélységnek 5 mm-rel nagyobbnak kell lennie a dűbel hosszánál, állítsa be a mélységmérőt, ha rendelkezésre áll, vagy csavarja fel a szalagot a fúrólyukon;

A mélységmérő speciális ütköző, amely korlátozza a fúró behatolását a falba

 • A profil egyszerűen rögzítve van: a falhoz van rögzítve, a lyukak egybeesését ellenőrizzük, majd a betétet közvetlenül a fémelemen keresztül helyezzük be, és az ütőcsavart ráütjük. Nem szükséges húzza meg a rögzítőelemeket, sokkal könnyebb és gyorsabb kalapáccsal kalapálni, különösen mivel a rögzítőerő semmilyen módon nem szenved;

Itt van a folyamat a vezetőprofil rögzítéséhez a diagramon

 • A PVC-panelek elrendezésére merőleges irányban 40 cm-enként olyan referenciavonalakat kell rajzolni, amelyek mentén a közvetlen felfüggesztéseket 50 cm-es lépcsőkben szereljük fel. Ezeket a gyors beillesztésű tűk segítségével rögzítik, és merőlegesek a korábban rajzolt vonalakra vagy jelekre;

A felfüggesztések minden vonal mentén helyezkednek el.

 • A csapágyelemek beillesztésre kerülnek a vezetőprofilba és rögzítik a szükséges helyre rövid csavarok segítségével, amelyeket bugsoknak neveznek. Ezután állítsa be a profil pozícióját a szinttel, és rögzítse a felfüggesztéshez szükséges lyukakon keresztül. Az eredmény egy nagyon erős és nagyon sima keret, amely képes ellenállni még a jelentős terhelésnek is.

A profilhibák segítségével biztonságosan rögzítik egymást.

Különböző kommunikációk jelenlétében a legegyszerűbb elrejteni őket a keret mögött, a legfontosabb az, hogy a kereteket a profilból ki lehessen helyezni az ellenőrző nyílások méretei szerint, amelyek a legkönnyebben telepíthetők később.

A megfelelő helyeken lévő keretet erősíti az ajtók rögzítése

Most nézzük meg, hogyan készítsünk egy keretet egy fából készült rúdról saját kezünkkel, ez a fajta munka sajátos jellemzőivel rendelkezik:

 • Először a jelölést ugyanúgy kell elvégeznie, mint a fentiekben leírtak szerint, majd vágja el a rudat. A munkát villamosszék vagy fűrészszalag segítségével végzik;
 • Ezután meg kell fúrni a lyukakat a sávon, amelyen keresztül a dugó elhalad. Használjon 7 mm átmérőjű fa vagy fém fúrófejet, hogy a kötőelemek könnyebben áthaladhassanak az anyagon. A fúrási szög 40 cm, a szélső lyukak legfeljebb 100 mm-re helyezkednek el a csikktől, ez a merev rögzítéshez szükséges;

A fúrás a munkafolyamat fontos része.

 • A rudat a rögzítés helyére helyezzük, és a falakon a jelek a lyukak fúrásakor készülnek. Ezután a fúrást perforátorral végezzük, minden ugyanaz, mint a fenti esetben. Az egyetlen különbség az, hogy a rúd vastagságánál hosszabbnak kell lennie a rúd vastagságánál, és legalább 30 mm-re kell ásni az aljzatba, így csak megbízható rögzítést nyújthat;
 • Ezután az oszlopon lévő csavart behelyezzük a falba, majd az elemet egy ütéscsavar segítségével rögzítjük. Ebben az esetben leggyakrabban 30x50 mm keresztmetszetű rudat és 6x60 mm-es dugót használnak. Ha a vastagság nagyobb, akkor a rögzítőelemnek hosszabbnak kell lennie, és végül ilyen eredményre lesz szüksége, ahogy az alábbi képen is, világosan megmutatja, hogyan készült a tartó és ami miatt az építmény tartja;

Annak érdekében, hogy a tű a vízbe süllyedjen, 10 mm-es fúróval 3-4 mm-es mélységig verejtékezik ki.

 • Ezután a rögzítőelemek rögzítve vannak, egymástól 40 cm távolságra helyezkednek el. A kiegyenlítéskor fadarabok, műanyag lemezek, rétegelt lemezdarabok és egyéb megfelelő bélések vannak elhelyezve a rúd alatt. Fontos, hogy a szerkezetet egyenesen állítsuk be, ezért ne rögzítse a falra, amíg biztos nem lesz abban, hogy minden szinten van;

A tervezést szigorúan a szintre kell beállítani

 • Ha szennyvízcsatorna van, akkor zárható is egy doboz dobozából. A kialakítás tetszőleges lehet, mindaddig, amíg a keret merev és kényelmes a PVC panelek rögzítésére. A sáv öncsavarró csavarokkal van összekapcsolva, amelynek hossza olyan, hogy biztosítsa az elemek megbízható rögzítését.

A kockával elrejti az összes csúnya kommunikációt

Most elmagyarázom, miért javasoltam 40 cm távolságot a keret elemei között. Az a tény, hogy ha később eldönti, hogy eltávolítja a paneleket, és helyreállítja a gipszkarton helyét, akkor ugyanazt a munkát elvégezheti, és gyakran nem kell szinte semmit sem újrateremtenie, csak távolítsa el a régi felületet, és csatolja az újat.

PVC panelek szerelése a betonra

Most pedig kitaláljuk, hogyan kell díszíteni a falakat, ha sima és tartós kereteket készítettél, akkor ez a munka része meglehetősen egyszerű, a legfontosabb dolog az, hogy mindent megteszünk:

 • Először is, a kerület mentén, a vezetőelemek fel vannak szerelve, és ez lehet akár egy kezdő profil vagy egy lábazat a PVC panelekhez. Ami a falakat illeti, az útmutatókat a padló és a mennyezet mentén kell felfelé és lefelé rögzíteni, és a mennyezeten a szerkezet ezen része a vezetőprofil alsó részéhez van csatlakoztatva, ha használják. Fontos, hogy az elemeket óvatosan rögzítse úgy, hogy tökéletesen illeszkedjenek a falakhoz;

Fontos, hogy óvatosan vágjuk le a sarokcsuklót, munkára a legjobb, ha egy blokkot használunk

 • Ha mind a mennyezet, mind a falak befejeződnek, akkor célszerű a belső sarok rögzítése a csatlakozás helyén, útmutatásként szolgál és biztosítja a sarokcsukó vonzerejét. Ismét egy külső sarkot helyeznek a külső sarkokra, és egy F-profilt kell elhelyezni a nyílások és a lejtők peremén. Csak az összes keret rögzítése után folytathatja az alapvető telepítést;
 • Ezután meg kell mérni a panelek hosszát, az eredményt 5 mm-re kell venni, így nem fordulhat elő, hogy kisebb eltérések és torzulások miatt az elem elhajol és hajlani fog. Vágás egy fémfűrész segítségével, hogy pontosan és simán jelölje meg a vágási vonalat, használjon építési téren. Vágás közben ne nyomja meg keményen a fűrészszalagot, mérsékelt erőkifejtéssel hajtsa végre az anyagot, és így;

Vágás túlzott nyomás nélkül

 • A panel gyengéden illeszkedik a vezetőkbe, és úgy mozog, hogy az elem három oldalról álljon, és ezt követően fel lehet szerelni. A leggyakrabban használt csavarok lapos kupakkal vannak ellátva, amelyek a keret minden egyes szélén elcsavarodnak az elemnek, ezért a felület merevségét elérik;

Az önmetsző csavarok lapos kupakja présgépvel nem zavarja a következő panel rögzítését

Lehetséges egy panel rögzítése egy fából készült láda számára. Ehhez egyszerűen helyezze a szerszámot a megfelelő helyre és kalapálja a tartóelemet.

 • Minden további elem ugyanilyen módon rögzül. A munka legnehezebb része az utolsó panel telepítése, vagy finoman töltse fel, a hajlékonylemezeket hajlítsa meg a spatulával, vagy könnyebb folytatni: ne rögzítse a lábazatot vagy a sarkot. Ebben az esetben egyszerűen rögzítheti a PVC elemet a csavarokkal a nagyon éles széle mellett, majd a ragasztót a sarokban lévő felületre rögzítse, és ragasztja be a dekorációt.

Ez az opció nagyon egyszerű és lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az utolsó panel beillesztésekor felmerülő problémáktól.

következtetés

Sokkal könnyebben díszítik a fürdőt műanyag panelekkel a saját kezeivel, mint gondolnád, nem nehéz mindenki számára a munka mestere, és a megtakarítások óriásiak lesznek, mert a szakértők 450-500 rubelt vesznek fel egy négyzetméter PVC panelek beszereléséhez. A jelen cikkben szereplő videó segít megérteni a munkafolyamatot még jobban, és ha még mindig valami érthetetlen, akkor írja meg az összes kérdést az alábbi megjegyzésekben.