Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát bepattinni - teljes utasításokat

PVC panelek - nagyon tartós, megbízható és praktikus anyag. Minden szobában tökéletesek. A különböző méretek és textúrák lehetővé teszik, hogy eredetileg a belső tér kialakítását, modern és stílusos kialakítását tegye lehetővé. Ezen kívül, a telepítés a dekoráció nem lesz nagy nehézségek, jól illeszkednek minden kezdő mester.

A modern PVC slat piac lehetővé teszi a legmegfelelőbb ügyfelek számára, hogy megtalálják a megfelelő modelleket. A kezdők számára azonban rendszerint nehéz dönteni. A hibák elkerülése érdekében alaposan tanulmányozza a lécek jellemzőit és típusát. Csak a minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket kell figyelembe venni, mivel az olcsó opciók nem rendelkeznek a szükséges erővel és nagyon gyorsan elveszítik színüket.

A PVC szalagoknak számos előnye van:

 • fokozott ellenállás a nedvességgel szemben;
 • egyszerű telepítés;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • a káros mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség.

A műanyag panelek szilárdsága a vastagságtól és a szélek mennyiségétől függ

Ennek az anyagnak a hátránya abban rejlik, hogy instabil a sokkokkal szemben, ezért rendkívül óvatosan kell szállítani a paneleket. A gyárban alkalmazott bevonatok fényesek vagy mattok lehetnek. A gyártás során felhasznált technológia alkalmazási mintát lehet kinyomtatni vagy film. Vannak olyan alapanyagok, amelyek bizonyos szabványméretekkel rendelkeznek. Az ilyen lécek vastagsága 8-10 mm, hosszúsága 27-30 cm, szélessége 2-3,5 cm.

Az anyag szilárdságát főként a vastagsága, valamint a benne elhelyezett bordák határozzák meg. Annak érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni a terhelésnek, nyomja meg ujjával a felületét. Ha ebből a deszka elkezdett lengetni, akkor nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ne vásároljon műanyag falpaneleket a fürdőszoba befejezéséhez, ha áttörést vagy deformációkat talál a merevítőikben. Továbbá nem kell olyan anyagot vásárolnia, amely a felületen fuzzy mintázattal rendelkezik. Ne vegye be a terméket, ha úgy találja, hogy a lemez különböző helyeken lévő bevonat kicsit más színű. Ugyanez vonatkozik az elülső oldalán lévő karcolásokra és a lemezek méretei közötti eltérésre.

Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vagy ne fusson néhányszor a boltba, számolja ki az anyag mennyiségét. A léceket több helyre lehet felszerelni. A függőleges típus felszereléséhez meg kell mérni a helyiség peremének hosszát, kivonni az összes nyílás szélességét a teljes mennyiségtől, és osztani az egyik panel szélességével. A végeredményhez győződjön meg róla, hogy további 3-4 pótalkatrészet ad hozzá.

Mielőtt megvásárolná az anyagot, ki kell számolnia a megfelelő összeget.

Ha a fürdőszobában vízszintes rögzítés történik, akkor meg kell mérni a helyiség területét, kivonni az ajtó és az ablak nyílásait, és osztani az eredményt egy szalag területével. Tartalékként az anyag legalább 10% -át kell megvásárolnia, mivel sok metszést el kell hagyni a metszés során. A falak műanyaggal való díszítéséhez számításokat kell végezni a sínek és a kötőelemek számáról a lécek gyártásához. Ehhez a falak magasságát a léc lépése osztja el - rendszerint nem több, mint fél méter. Az így kapott számot meg kell szorozni a helyiség peremével. Miután megmérte a sarkok magasságát, és megszámolta az eredmény számát, megkapja a szükséges sávprofilokat.

A fürdőszobai műanyag panelek kivitelezése számos népszerű módon történik: ragasztó, hosszú csavarok és speciális klyaymer. Az első módszer csak akkor alkalmazható, ha a falak felülete tökéletesen sík és sima. A munkához használjon speciális ragasztószerkezetet, univerzális szerszámot Moment szerelvényt vagy szokványos folyékony szöget.

A ragasztó használata jelentősen csökkenti a telepítés költségeit, mivel nem szükséges a láda elkészítéséhez és javításához. Ezenkívül a műanyag panelek befejeződésének ez a módja még kezdőknek is megfelel. Ennek ellenére számos hátránya van - a sérült elemet nem tudja kicserélni, és további javításokkal nehéz lesz szétszerelni a termékeket.

A csavarokkal történő szerelés nagyon kényelmes és megbízható módszer. Ez nem jelenti az ideálisan sima falak jelenlétét. A javítási műveletekhez csavarhúzóra van szükség, mert anélkül, hogy a telepítés hosszú ideig késhet. A hátrányok közül kiemelkedik a szilárd fakeret gyártásának szükségessége. Tehát pénzt kell költeni a fadarab megvásárlására és felszerelésére a helyiség peremén.

A legoptimálisabb a harmadik lehetőség. A Klyaymery lehetővé teszi, hogy gyorsan és biztonságosan rögzítse a paneleket a lerakó felületén, és tartsa hosszú ideig a csíkot a felületen. A tartószerkezet gyártásához anyagként fémprofilot alkalmaznak. Ha szükséges, gyorsan cserélhet egy törött vagy karcos panelt. A javítás megszüntetése során a javítás is nem sok időt vesz igénybe.

Mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel rendezné, készítsen mindent, amire szüksége van a munkához. Szükséged lesz:

 • mérőszalag és ceruza;
 • szög és szint;
 • műanyag profil vagy lécek;
 • csavarhúzó és kalapácsfúró;
 • antiszeptikus zsír;
 • álmennyezet és tömítőanyag.

Az első dolog, hogy a falakat a régi bevonattal tisztítják

Kezdetektől fogva tisztítsa meg a régi bevonat falát. Fedje le a legkisebb réseket, ha lehetséges, még a felületeket is, és kezelje őket gombaellenes alapozóval. Megakadályozza a penész megjelenését, amely gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Csatlakoztassa a tartószerkezetet szigorúan a szinthez. Ahhoz, hogy ne mérjen minden sínt, jelölje meg a falfelületet. Ebben az esetben a láda alsó sorának a padló felett 2 cm-re kell lennie. Tegyen egy pontot ezzel a magassággal egy ceruzával, és használjon szintet vízszintes vonal rajzolásához. Ugyanezt tegye a fal tetején is. A felső vonalat a mennyezettől 2 cm távolságra kell elhelyezni. Ezután 40 cm-rel mérjük az alsó sorból, állítsuk be a jelzőfényt ezen a helyen és állítsuk be a fennmaradó jelzőfényeket a legmagasabb csúcsra. Ezeken keresztül párhuzamos vonalak húzódnak a fal kerületén.

Szerelje fel a hevedereket merőlegesen a dobozra. A vízszintes keretet függőlegesen kell lehúzni, és fordítva.

Ha fadobozt használ a javításhoz a fürdőszobában, akkor telepítés előtt minden fadarabot fertőtlenítővel kezel. Fúrja le a lyukakat 50 cm-es lépésekben a jelölő vonalak mentén, majd helyezze el a léceket és igazítsa vízszintesen. A sín végén rögzítenek. Ha a falon huzalozás van, akkor rögzítõkkel kell rögzíteni úgy, hogy ne nyúljon a lamellákhoz.

Állítsa be az első sávot a legtávolabbi sarkon a bejárattól. Ez a hely a legjelentősebb. Szükség esetén a panelet hosszúságának függvényében vágja le. Az egyik szélén az oldalsó öntvénybe van behelyezve, a sarokba illesztve és a hátlaphoz csatolva. Helyezze be a második részt az első rögzítő horonyába, erősen nyomja meg és rögzítse a keretsínre. Annak érdekében, hogy az ízületek a lehető legszűkebbek legyenek, a lamellák felszerelése előtt az oldalsó széleket szilikonnal kell bevonni. Az összes terméket ugyanúgy szerelje fel.

A lamellák aljzatai és kapcsolói alatt levágjuk a lyukakat, és a beszerelést követően ezeket a területeket műanyag dobozokkal kell lezárni. Az utolsó panelt gyakran vágni kell a szélességre. Először próbáld ki a falon, jelölje meg a vonalat egy ceruzával és vágja le az összes felesleget egy fémfűrésszel. A PVC burkolat végén öntvényeket kell telepíteni. Segítenek megtenni a felületet, és eltakarják a rések közötti réseket a panelek között. A díszléceket mind az együtt, mind az anyagtól elkülönítve lehet eladni. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy a két panel széleit a hornyokba illessze, ami sokkal vonzóbbá és kellemesebbé teszi a szobát.

Végül a mennyezet teljes kerületén a saját kezével helyezze el a dekoratív öntést, és rögzítse a műanyag lábazatot a padló peremén. Ez a munka a fürdőszobában teljes. A gondos működés feltételei mellett a falak sokáig megtartják vonzó megjelenésüket.

Fürdőszobai burkolat műanyag panelekkel: a falak + pvc-mennyezeti eszköz befejezésének módja

A fürdőszobahasználat egyik alacsony költségű módja a műanyag, könnyű, modern anyag, amely változatos a formatervezésben és a méretben. Gyönyörű panelek felelnek meg azoknak, akik úgy döntenek, hogy gyorsan elhelyezik a szobát, mivel professzionális igényei legfeljebb 1-2 napig dolgozhatnak.

A folyamat annyira egyszerű, hogy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszoba befejeződése még a kezdőknek is alkalmas, ráadásul bizonyos rögzítési módok nem igénylik a falak előtti kiegyenlítését.

Hogyan vannak a műanyag panelek jobbak, mint más anyagok?

A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségek anyaga a kerámia csempe, melynek számos előnye van. Azonban a PVC panelek is megnyerték a lakóhelyi tulajdonosok szeretetét, és nem csak az alacsony áruk (bár a költségek néha meghatározó tényezők).

A mestermesterek és a fürdőszobai tulajdonosok véleménye szerint a műanyagot a következő pozitív jellemzőkkel különböztetik meg:

 • Nagyon könnyű vele dolgozni. Egyrészt szó szerint egy könnyű, kényelmes méretű anyag (több fal elég ahhoz, hogy egy kis fürdő falát lehessen befejezni - 4-5 darab 30 cm széles mindkét oldalon), másrészt az elemeket a falhoz rögzítő elemek egyszerűek és a mennyezet.
 • Könnyű kezelés a telepítés után. Mind a fehér fényű, mind a matt színű felület, valamint a dekoratív nyomatok jól moshatók a hagyományos szappannal és vízzel, speciális eszközök használata nélkül.
 • A műanyag nem veszi fel a vizet, sok évig megőrzi szerkezetét, ezért nem megfelelő talaj a gomba vagy a penész terjedésére.
 • A PVC nem ég, de tûz esetén éles, egészségtelen füstöt bocsát ki, ezért különös figyelmet kell fordítani az elektromos kábelek minõségére és a világítás helyes beszerelésére.

És egy másik előnye, hogy a kerámiák nem rendelkeznek azzal, hogy könnyű elrejteni a kommunikációt és javítani a műanyag mögötti hibákat, és bármikor gyorsan szétszerelni a szerkezetet, cserélni a vezetékeket vagy vezetékeket, majd telepíteni a paneleket.

Vannak hátrányai is, és azokat a javítás során figyelembe kell venni. A legfőbb hátrány az, hogy a panelek felszerelése "ellopja" a lakótéret, így a területszámítás során ne felejtsük el kivonni a panel vastagságát és a profilok szélességét, amelyeken nyugszik.

A következő mínusz nem elegendõ szilárdságú, puha mûanyagon könnyû levágni egy karcolást. És vigyázz a legolcsóbb termékekre, amelyeket akár szaga is felismerhet - fenolt bocsátanak ki, nem csak kellemetlenek, hanem károsak is az egészségre.

Műanyag fal dekoráció - 2 népszerű lehetőség

A műanyag panelek falra történő rögzítésének számos módja van, mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak. Két módot fogunk megfontolni, hogy még a kezdő építők is képesek legyünk:

 • rögzítőpanelek fából vagy műanyag dobozban;
 • a műanyag részek ragasztása a falra folyékony szögekkel vagy ragasztóval.

Ragasztáshoz a falfelület további szintezésére van szükség, az első módszer teljesen felkészületlen falakra alkalmazható.

1. módszer - rögzítőpanelek a dobozhoz

Bármelyik módon is tetszik, az első lépés az eszköz és a falak előkészítése. Az eszközök ugyanazt használják:

 • jelöléshez - rulett, szint, ceruza, gon;
 • vágáshoz - finom fogazású fémfűrész, építő kés;
 • lyukak fúrásához - lyukasztás;
 • rögzítéshez - csavarhúzóval, csavarhúzóval, bilincsekkel, csavarokkal vagy dübelekkel.

Az anyagokat előre meg kell vásárolni a szükséges mennyiségben.

Sokan kedvelik a fürdőszoba pvc-paneljeit a szokásos fehér fényes vagy matt termékek, de a modern termékek széles skálája olyan széles, hogy egy érdekesebb lehetőség közül választhat: gyöngyház vagy hófehér, aranyozással vagy ezüst díszítéssel, növényi mintákkal vagy művészi panelekkel.

A paneleken kívül szüksége lesz egy profilra - az értékesítési tanácsadók a legjobb megoldást ajánlják - valamint a szilikon tömítőanyagot. Ha a láda fából készült, akkor 10x30 mm-es lécek és antiszeptikus anyagok szükségesek.

A falak előkészítése a régi bevonatok és por eltávolításából és a penész további kezeléséből áll, különösen, ha a fókák már a falakon vagy a mennyezeten tapadtak. Szintén nagy lyukakat vagy gömböket kell bezárnia, de nem kell igazodnia - a keret a profilból elrejti a görbületet.

A jelölési fázist nem lehet kihagyni, mivel garantálja a részletek helyes elhelyezését egymáshoz képest. A torzítások elkerülése végett lézersugarat használunk.

Ha az összes fal felszínét tervezzük, 1-2 cm távolságra a padlóról és a mennyezetről, akkor vízszintes vonalakat húzunk - itt lesznek a lengőkar szélső sorai. Ezután ugyanazokat a sorokat húzzuk függőlegesen - a szögvonal mentén.

Ezután a teljes falfelületet felfelé, lefelé helyezzük, 40-50 cm-es intervallumon elhelyezzük vagy jelöljük a jelzőfényt, összekötjük őket sorokkal, és több olyan kontúrt kapunk, amelyekre a profil és a panelek rögzítésekor vezetünk.

Pontosan a jelölt vonalak mentén egy perforátorral elkészítünk lyukakat a dugókhoz. A léceket 50 cm-es távolságban helyezzük el egymás mellé.

Ebben a szakaszban elvégezzük a kommunikációval kapcsolatos összes munkát: ha szükséges, cseréljük vagy javítjuk a csöveket, helyezzük el a vezetékeket, jelöljük meg a fali lámpák, aljzatok vagy kapcsolók rögzítési pontjait.

Ezután elvégezzük a sarkok felszerelését - mindegyik sarkon rögzítjük őket, és már benne műanyag paneleket - lamellákat.

A rögzítés előtt minden részlet hosszát vágja. A panelek szokásos hossza 3 m, a falak tipikus lakások magassága 2,5-2,7 m, vagyis a függőleges rész minden részletét néhány centiméterrel le kell rövidíteni.

Ha a bélés vízszintes, a falak méretén alapuló metszést végzünk. Az első terméket a sarokba helyezzük, a másikat az első panel szerelési hornyába stb. Nyomjuk, a teljes fal szélessége mentén.

Továbbra is a végső szakasz - maszkolja a végső kiemelkedéseket, szélsőséges réseket, rések a panelek között. Jön a különböző formájú vékony műanyag díszítésekkel.

Miután befejeztük a fürdőszoba pvc panelekkel történő falburkolását, lámpákat, aljzatokat, rögzített polcokat, horgokat és törülközőtartókat szerelünk be.

2. módszer - a panelek folyékony körmökkel vagy ragasztóval történő felszerelése

A ragasztó módszer sokkal könnyebb, mint az előző, de egy feltétel - ha a fürdőszoba falai tökéletesen sima és sima. Ha ez a feltétel nem teljesül, csak technikailag nem rögzítheti a paneleket: hajlítani, görbülni és nem illeszkedni a csatlakozó hornyokhoz. Ezért, ha szerencsétlen a falak (és leggyakrabban ez történik), vakolás vagy szemben a másik módon - keret szükséges.

Válassza ki a lehetőséget tökéletesen sima falakkal. Ahhoz, hogy a panelek szép és tartós legyen, meg kell választani a megfelelő ragasztót. Különböző típusú ragasztók vannak, amelyeket kifejezetten a PVC panelek beszereléséhez készítettek. Általában használati utasításokat alkalmaznak a ragasztott csövekre, de néha az utasítások egyes részei további kérdéseket vetnek fel, ezért fontolja meg az egész folyamatot.

Most a ragasztó kiválasztásáról. Nem találtunk semmi jobbat, mint a folyékony szögek, így egy csövet (vagy többet, a falak területétől függően) vásárolunk, és nem felejtjük el ellenőrizni, hogy a kompozíció alkalmas-e műanyag ragasztására.

Nagy teherbírású ragasztót vásárolhat, amely azonnal keményedik és képes akár nehéz szerkezetekre is, például a Heavy-Duty Prodables DAP nagy teherbírására (US), melynek értéke csak 200 rubel. A Liquid Nails (USA) latex alapon ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de költsége kissé alacsonyabb - 180 rubel. A 260 rubel Titebond univerzális gumi folyékony szögek még nedves vagy fagyasztott paneleket is tartalmazhatnak cementhez, tégla vakolathoz és más felületekhez ragasztva.

A folyékony körmök műanyag paneljeinek szerelési útmutatója:

 • Felület előkészítése - olajos foltok eltávolítása.
 • Primer szükséges a jobb tapadáshoz. Az alapozó készítményeknek illeszkedniük kell a ragasztóhoz, ideális esetben - azonos gyártóként.
 • Vágás panelek, sarkok, alaplapok, korbácsok a kívánt méretre (ez akkor is megtehető, ha az alapozó megszárad).
 • Másodlagos panelragasztás a záróélek egyidejű csatlakoztatásával.

Úgy tűnik, hogy minden egyszerű, de minden tételnek van saját trükkje. Például a ragasztási folyamat maga egy kétlépéses folyamat. Először ragasztót alkalmazunk a panel varrásánál, nagy cseppekben, és nyomással nyomjuk a falhoz. Aztán felszedjük (a technika szerint) az időjárás ellen. Körülbelül 5-7 perc múlva újra végig ragasztjuk a részeket, a nyomás és az élek mentén történő megérintésével. Az idő megtakarítása érdekében több panelt ragasztunk egymás után, majd többet is letépünk.

Különleges gondosságot igényel a metszés. A plintoszok, díszlécek és szegélyek kis szélességűek, így egyértelműbbek lesznek a vágás hibái. Ha 1-2 mm-es tévedés történt, senki nem veszi észre a hibát, így eltűnik a talapzat alatt.

Tekintse meg a videót, hogy lássa, milyen könnyű elvégezni ezt a szerkesztést:

A PVC panelek mennyezetének kialakítása

Műanyag csuklós mennyezet a fürdőszobában - az egyik legjobb lehetőség, ezért röviden felszólítunk figyelmébe egy rövid telepítési útmutatót.

Kezdjük az előkészítő munkával. Ezek magukban foglalják a szükséges anyag megvásárlását és a mennyezet tisztítását, ahonnan el szeretné távolítani a régi bevonatot. Prevenciós célokra az egész felületet fertőtlenítőszerrel kell áztatni, még akkor is, ha korábban nem jelent meg a fürdőszobában lévő forma. Az anyagból fémprofilra, felfüggesztésre, rögzítésre van szükség a kerethez és a panelekhez.

Ezután elvégezzük a keret telepítését. Először egy horganyzott fémprofilt rögzítünk a mennyezetre (megbízhatóbbak, mint a fadarabok) egymástól 50 cm távolságban, majd a függesztők 60 cm-es távolsággal, a felfüggesztések megvédik a paneleket a megdöntéstől és biztosítják a szerkezet stabilitását.

Ezután követi a PVC panelek nagyon rögzítését. Az alkatrészeket a fürdőszoba szélességére vagy hosszára vágjuk (a profilra merőlegesen szereljük fel), távolítsuk el a filmet, tisztítsuk meg a széleket.

Az első után felhelyezzük a többi panelt - így az utolsóhoz, amelyet le kell vágni. Közöttük a paneleket reteszelő csatlakozással rögzítik.

Vannak más módok a műanyag mennyezet beillesztésére, de ezt a leginkább praktikusnak és racionálisnak tartják.

Amint láthatjuk, hogy a fürdőszobában díszítő műanyag panelekkel saját kezűleg díszítik az eszközt, és némi szabad időt igényelnek. Néhány nap le - és a fürdőszobád felismerhetetlen lesz!

DIY PVC burkolatok

A mai napig a PVC sikeresnek bizonyult megbízható és kiváló minőségű anyagként, amelyet különféle javítási és építési területeken kell felhasználni. Ezt erősíti meg a PVC panelek használata nem csak kültéren, hanem belsőépítészet esetében is, amely - mint ismeretes - sokkal szigorúbb kiválasztást jelent a megfelelő anyag számára.

A fürdő designja műanyag panelekkel díszítve

Ilyen esetekben óriási figyelmet fordítanak nemcsak a felhasznált nyersanyagok műszaki jellemzőire, hanem az esztétikai tulajdonságaira is. Ebből a szempontból a műanyag panelek alkalmasak különböző célokra. Többek között, a népszerűsége burkolatok PVC fürdőszoba.

Tartalom lépésről lépésre:

A PVC panelek előnyei

Műanyag falpanelek

A fürdőszobában lévő falfelületekhez való műanyag falburkolat számos okból a legoptimálisabb megoldás. Az anyag széles választékkal rendelkezik, és számos előnye van.

 1. A műanyag panelek teljesen biztonságosak az emberi egészségre. Az anyag gyártási technológiája megfelel minden modern eredménynek, ezért a kadmium vagy az azbeszt formájában keletkező mérgező szennyeződések alkalmazása már régóta eltűnt.
 2. A PVC panelek esztétikai szempontból kielégítőek. A modern építési piacok széles választékát kínálják a változatos bevonatoknak, amelyek külső jellemzőikben különböznek.
 3. A műanyag burkolat segítségével "ház" belső kialakítású. Néhány évvel ezelőtt a műanyag paneleket elsősorban az irodák elrendezésére használták fel, de a zökkenőmentes technológiák alkalmazása lehetővé tette és releváns volt ahhoz, hogy kényelmes szobát alakíthasson ki a falazattal.
 4. A tagadhatatlan előny az, hogy olyan műanyag táblát adhat, amely elfogadhatónak tűnik a lakás tulajdonosa számára. Arról a lehetőségről van szó, hogy fel lehet használni az anyag felületére, lehet mindenféle kép, beleértve a fényképeket is.
 5. A műanyag panelek hatalmas erővel bírnak. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy szokásos klip segítségével, amely szépen be van ágyazva az anyagba, díszítheti a szobát egy képzel vagy egy fotóval. Ugyanilyen fontos, hogy a bemetszést egyszerűen simítsa egy teáskanál és az ujj.
 6. A műanyag díszítés szempontjából egyetemesnek tekinthető. Mindenféle aljzat, szellőzőrács és más háztartási elemek nagyon jól illeszkednek az illusztrációjú panelek hátteréhez.
 7. A fő előnye a PVC panelek - tartósság. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a PVC helyes üzembe helyezésével és működtetésével a PVC akár tizenkét évig is eltarthat. A legfontosabb dolog, ami az anyag hosszú élettartamához szükséges, időszerű ellátás. Időnként a műanyag paneleket meg kell tisztítani, mivel a por és a szennyeződés belép a panelek felületébe, így kevésbé fényesek és működőképesek.
 8. A legjelentősebb előnyök közül meg kell nevezni a demokratikus árat. A többi bevonóanyaghoz képest a PVC paneleket viszonylag alacsony költséggel különböztetik meg, ami így nem befolyásolja a termékek minőségét.

PVC falpanelek a fürdőszobához (mennyezet)

A műanyag bélés hátrányai

 1. Annak ellenére, hogy számos téveszme van, hogy a PVC panel könnyen használható bármilyen felületre, a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem igaz. Az illetékes befejezéshez minden esetben előkészítésre van szükség. És ez nem csak a régi tapéta és a kopott vakolat eltávolításáról, hanem a ládák telepítéséről szól. Egyébként a panelek felülete hullámzó lesz.
 2. A műanyag panelek kikészítését nem lehet teljesen tudatlan mester végzi. Szükséges, hogy egy személy legalább a mûanyag panelekhez való alapvetõ képességgel rendelkezzen, vagy legalábbis részletesen tanulmányozta a PVC használatának jellemzõit.

A PVC panel megjelenése

PVC burkoló szerszámok

Annak érdekében, hogy a fürdőszobát kellemetlen meglepetések nélkül javítsák meg, azonnal fel kell töltenie a szükséges szerszámokat és tartozékokat, beleértve:

 • díszlécek;
 • láda;
 • csavarok (alternatív ragasztók);
 • vonal és szint;
 • drill;
 • csavarhúzó;
 • ceruza;
 • mérőszalag;
 • négyzet alakú;
 • fémfűrész;
 • körmök (dugós körmök);
 • tömítőanyagot az ízületek védelmére.

Lépésenkénti utasítás a PVC panelek kikészítéséhez

A műanyag PVC panelek beszerelési terve

Annak érdekében, hogy teljesen megváltoztassa a fürdőszobai megjelenést, és kényelmes és funkcionális szobát készítsen, sok erőfeszítést igényel, de mindannyian jutalmazzák a PVC panelek hosszú élettartamával és kellemes érzelmekkel, amelyek a szobába kerülnek.

A panel szerelése öncsavarral

Általában a mestereket felkérik arra, hogy a falak felületét műanyag burkolattal fejezzék be, de a könnyű telepítés lehetővé teszi, hogy kipróbálja a kezét és javításokat végezzen.

Először is meg kell választanod a kötőelemek módját. Két fő lehetőség van - ez a ragasztó és a csavarok. A "ragasztó" módszer hátrányai, hogy ha szükséges, rendkívül nehéz kivágni a paneleket a falakról, hogy megvalósítsák az ötletet, de a telepítés gyors és problémamentes lesz.

A csavarok kiküszöbölik a szétszerelés nehézségét, de telepítésükhöz nagy számú furatot kell fúrni a falon. Ezt tükrözi a javításra fordított idő. Ebben az esetben a személyes megfontolások alapján kell döntést hoznia.

A lécet 30-60 cm-es léptékkel merőlegesen a falhoz rögzítik, a szerelőlapot a falhoz rögzítik önzáró csavarral a profil mélyedésében (horony)

1. lépés. Abban az esetben, ha a választás a keretmódszeren van, először gondoskodnia kell egy speciális fémszerkezet létrehozásáról. Annak érdekében, hogy a fémprofil keretét létrehozzuk, először meg kell jelölnünk a fal felszínét egy szinttel, és meg kell jelölni a felső és alsó pontokat.

A panelek és szerelvények (sarkok, csatlakozások) a kész burkolat tetején helyezkednek el

2. fázis. A fő kerethez tartozó profilok a műanyag panelekre merőlegesek. További intézkedések függenek attól, hogy hogyan szerelik fel a PVC paneleket. Ha az elemek függőlegesen helyezkednek el, akkor a következő lépés közvetlenül a műanyag falburkolat felszerelése lesz. A vízszintes elrendezés éppen ellenkezőleg, további erőfeszítéseket igényel, mivel szükséges a fémkeretek létrehozása. Ehhez a rögzítési módhoz többek között további profilokat kell készíteni a belső sarok rögzítéséhez.

A rögzítő klip a profil "hornyos" részébe illeszkedik, és megnyomja a "pribivochnik" panel széles klip részét

3. lépés Néhány esetben úgy döntenek, hogy az úgynevezett kombinált technológiát alkalmazzák, amelyben a műanyag paneleket függőlegesen és vízszintesen szerelik fel. Ebben az esetben a függőleges paneleket vízszintes keretre kell szerelni, és a fennmaradó elemeket - a jumper rovására. Ez különösen igaz az összekötő vonalra.

A következő paneleket behelyezzük a korábbi horonyba, és ugyanúgy rögzítjük a rögzítő kapcsot.

4. lépés. Ebben a szakaszban közvetlenül vásárolhat panelekkel a fal befejezéséhez. Először a szintet használva rögzítjük a mennyezeti lábazatot és a belső sarokt, majd mérjük meg a falfelület kívánt magasságát (a felső és alsó pontok közötti távolság alapján), vágjuk le a maradványokat, és helyezzük be a panelt a belső sarokba. Fontos, hogy az alkatrész felső része be legyen helyezve a mennyezetre.

PVC panelek - befejező csíkok (díszlécek)

5. lépés Rögzítse a panelt a kerethez csavarokkal. A széles szerelőpolcról csavarják őket.

6. lépés: Készítsen elő egy új panelet, hajtsa végre a rögzítést úgy, hogy az elem egy keskeny polcát az előző egy horonyába helyezi a kötés teljes hiányára, majd az előző lépéssel analóg módon rögzítse.

PVC panelek szerelése a mennyezetre

7. lépés: Az utolsó panelet úgy kell vágni, hogy a rész mérete megegyezzen a keletkező rés méretével. A panel szélességének körülbelül 1 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint az utolsó műanyag bélésnek a belső sarokig tartó távolsága. A PVC lapot olyan módon helyezzük el, hogy biztonságosan rögzítse a befejező elem és az előző panel között.

A panelek szerelése a tetőn

Ragasztás

PVC panelek ragasztására leggyakrabban folyékony körmöket használnak. Ez a lehetőség azonban csak akkor releváns, ha a falfelületet számos hiba és szabálytalanság nem különbözteti meg.

Ragasztó Express Moment A folyékony köröm telepítése

1. lépés: Készítse elő a falat a befejeződés előtt - távolítsa el a régi gipszet, festéket, tapétát és más maradékanyagokat a felületről.

2. lépés. Ezt követően a falat speciális tapadó alapozóval alapozzuk.

3. lépés. A keretmódszerre leírt technológiát alkalmazzuk, azonban az öncsapos csavarok helyett folyékony szöget használunk az elemek rögzítésére.

Ragasztás vízszintes helyzetben csíkkal.

Panelek a fürdőszobában

Ha megfelelően végzi a munkát, akkor a működés során ne legyen gond. A műanyag panelek kiváló lehetőséget kínálnak a fürdőszobai esztétikai és funkcionális paraméterek gyors és hatékony átalakítására, hogy csúcstechnológiát, kényelmet és élvezetessé tegyék. A PVC paneleket loggiák és erkélyek készítésére is használják. Ezeknek a helyiségeknek a befejező technológiája valójában nem különbözik a fent bemutatott alapvető telepítési algoritmusoktól.

Olvassa el a PVC ablakok beszereléséről is.

Felújítása a fürdőszobában PVC panelekkel - hogyan alakítható át egy szoba minimális költségekkel

Szeretné gyorsan és olcsón javítani a falakat és a mennyezetet a fürdőszobában? A legjobb megoldás a műanyag panelek használata. A cikkben részletesen elemezzük a munkafolyamat minden szakaszát, és leírjuk, hogyan végezzük el a munkát magunknak és kapjuk meg a tökéletes eredményt.

A képen: a fürdőszoba burkolata egy egyszerű, de megbízható megoldás.

Ha minden gondosan történik, a műanyag panelek fürdőszobája nagyon jól néz ki

hirdetés

Hogyan lehet megbirkózni a munkával?

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a telepítéssel, nem kell professzionális építtetőnek lennie, és kéznél kell tartani a drága felszerelést. Elég, hogy megismerje a technológia minden árnyalatait és elvégezzen egy bizonyos cselekvési sorrendet.

A fő lépések:

 • Számítások és mérések;
 • Anyagok és szerszámok beszerzése;
 • Szobaelőkészítés;
 • Keretszerelés;
 • PVC panelek rögzítése.

A modern panelek nagyon reálisan utánozhatják a kerámia burkolatokat.

Számítások és mérések

Ha úgy döntött, hogy a falakat és a mennyezetet PVC panelekkel vágja le, akkor először előzetes munkát kell végeznie az anyagmennyiség meghatározására.

Az eljárás a következő műveletekből áll:

 • Mérje meg az összes lefedni kívánt felületet. Az egyes felületek paramétereit külön kell meghatározni, így később könnyebb elvégezni a számításokat. Ne felejtsük el eltávolítani az eredményt a nyílások területéről (méretük és helyük is tükröződhet a falvázon);

A mérések lehetővé teszik a pontos mutatók használatát

 • Ezután kiszámolja a keret anyagának mennyiségét. Itt akár 20 mm vagy annál kisebb vastagságú fadarabot (ez a legolcsóbb megoldás) vagy egy fémprofilot használhat. A fém előnyösebb az ereje és tartóssága miatt, de ha a gazdaság fontos, vegyen egy fát. A láda 50 cm-nél nem nagyobb lépésekben helyezkedik el, hogy megkönnyítse a keresztgerendák számának kiszámítását - egy egyszerű rendszert rajzol;

A keretelemek elrendezése lehetővé teszi számukra, hogy néhány perc alatt kiszámolja az anyag mennyiségét

Ne feledje, hogy a láda mindig merőleges a keretre. Vagyis, ha a felület függőleges, akkor a keret vízszintesen és fordítva van. A fürdőszobában jobb, ha a panelt függőlegesen helyezzük el, így a nedvesség nem stagnál a varratoknál.

 • A befejező alapanyag mennyiségét négyzetméterben kell kiszámítani. De ha ismeri a panel szélességét (általában 250 mm-t) és hossza (260-300 mm), akkor megtervezheti az elrendezést a felületen és kiszámíthat mindent a maximális pontossággal. Ha elrendezést készít, akkor pontosan meghatározhatja a maradékanyagok számát és méretét, és adaptálhatja őket egy másik helyre, ha ez lehetséges;

Keskeny műanyag bélés - nem a legjobb megoldás, a széles panelek sokkal vonzóbbá válnak

 • A komponensek számítása futásmérőkben történik. 3 méteren értékesítik őket, így a számuk a legegyszerűbb darabokra fordítás. Próbálja meggyőződni arról, hogy minden elem szilárd, a varratok és az ízületek elrontják a felület megjelenését. A táblázat azokat a fő elemeket mutatja, amelyek a munkavégzés során használhatóak.

Ezek a legfontosabb összetevők, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák befejeztével használnak

Néhány kereskedelmi szervezet ilyen szolgáltatást nyújt, mint a szabad utazási szakember a méréseknél, ha anyagot vásárol tőlük. Ha van ilyen lehetőség, ostobaság, hogy ne használja, még akkor is, ha önmagát gondolta volna, akkor újra megvizsgálhatja eredményeit és azonosítani tudja a hibákat, ha jelen van.

Anyagok és szerszámok beszerzése

Ha pontos számokat kapsz, akkor megkeresheted az anyagokat, az alábbi táblázatban felsorolhatod az összes szükséges és a kiválasztásra vonatkozó ajánlást.

A sima változatokat és paneleket is megvásárolhatja, ami nagymértékben megnöveli a design lehetőségeit.

A nyílásokhoz F-profil szükséges. Néha könnyebben teheti meg, és beillesztheti a sarkokat egy univerzális sarokkal a csatolás után, akkor eldöntheti magának, mi lesz jobb és könnyebb.

Ami a profilot illeti, a fő elemek a rackekhez készültek, és a falvezetők útmutatóként közvetlen fülkékre is szükségük van a falra való rögzítéshez

A profil használata erős és sima keret létrehozására nem nehéz

A fürdő műanyag panelekkel történő javítását szerszámok nélkül lehetetlen elvégezni:

 • A síkok vezérlése és a lapos léc beállítása érdekében szükség van egy szintre, egy épület lövedék is használható. Az elemek méréséhez és jelöléséhez szalagméretre és ceruzára vagy jelölésre van szükség;
 • A perforátor segítségével fúrt lyukak alatt. Ne felejtsd el felszerelni a szükséges átmérővel és hosszúsággal rendelkező fúróval;
 • A csavar csavarhúzóval csavarozhat, lyukakat is fúrhat egy fadobban;

A csavarhúzó különböző típusú munkákat végezhet

 • Ha a paneleket kapcsokkal szereli fel, akkor speciális építési tűzőgépet vásároljon előre;
 • A panelek vágásához egy kemény pengével ellátott építő késsel és egy apró foggal ellátott fémfűrésszel is ellátott, alkalmas fadobozra is;

Minél finomabb a fogakon a fog, annál nagyobb a vágási minőség

 • A vágáshoz használt profil használatához fém olló szükséges.

Helyiség előkészítése

Sokan azt hiszik, hogy ha a felületet egy láda fedezi, akkor hagyhatja el, ahogy van.

Valójában ez nem érdemes megtenni, és a minimális előkészítési lépések még mindig érdemesek:

 • Mindenekelőtt a helyiség szabadul meg mindentől, ami zavarja a munkát. Ha nem lehet ugyanazt a fürdõt venni, akkor jobb, ha le kell választani a kommunikációból, hogy szükség esetén gyorsan mozgassa a szerkezetet;
 • Ha a mennyezeten volt meszelés, akkor jobb eltávolítani. Ehhez a felületet kétszer 2-3 alkalommal szivaccsal nedvesítik 10 perc intervallummal, majd egy spatulával dolgozzák fel;

A nedves mázolás könnyen eltávolítható

 • Ami a falakat illeti, azok előkészítése attól függ, hogy milyen dekorációt használtak korábban. Régi olajfestmény maradhat, ha szilárdan tartja és nem hagyja el. Ami a cserépet illeti, jobb eltávolítani egy lyukasztóval. Ezzel helyet takarít meg a helyiségben, ami csökkenni fog a keret kialakításakor;

A csempét kalapáccsal és vésővel lehet megverni

 • Ha penészgomba található a felületen, speciális fertőtlenítőszerekkel kell kezelni. Néha jobb, ha kétszer megismeri a spórákat a fal vagy a mennyezet mélyén;

A formát fungicid oldattal kell kezelni

 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fal síkját, hogy megállapítsa, milyen laposak. Ha nagy repedések vagy károsodások vannak a felületen, valamint jelentõs szintû cseppek, akkor jobb, ha a problémás területeket lezárjuk cementhabarcsokkal. Nagyon fontos, hogy az egyes felületeken a legjelentősebb helyeket találjuk meg, ezekből a keretszerkezetre építünk.

Ügyeljen arra, hogy azonosítsa a legfontosabb területeket minden felületen.

Keretszerelés

A fürdőszobai PVC panelek felújítása a tartó szerkezet felépítésével kezdődik. A saját kezű kezelési utasítások az alkalmazott anyagok típusától függenek.

Nézzük meg mindkét lehetőséget, és kezdjünk el egy fából készült blokkot:

Úgy néz ki, mint egy fa szerkezet

 • Mindenekelőtt meg kell jegyezni a szélsőséges elemek elhelyezkedésének szintjét, amely a falak közelében vagy a padló és a mennyezet közelében helyezkedik el. Úgy kell elhelyezni, hogy bármilyen probléma nélkül zárja le a kiálló részeket. A címkék mennyezetről a padlóra való áthelyezése ideálisan pontos, ezért a legjobb, ha az építőelemet használja;

Győződjön meg róla, hogy a fal távolsága elegendő a sáv helyéhez

 • A rudak hosszának mérése. Itt fontos megjegyezni az egyszerű szabályt, hogy 5 mm-es rés legyen a rúd vége és a felület között. Ez kiküszöböli a szerkezet deformációit, még akkor is, ha a nedvesség csökken, amikor a fa képes lejátszani. Az elemeket a szükséges mennyiségben vágják;

A bár jó, mert bármilyen méretű darabokra vágható, és még a legszűkebb felület is lezárható.

 • A rudak a furatokon vannak fúrva, a csavarhúzóval a munka legegyszerűbb módja. A 6 mm átmérőjű dűbelekhez egy 7 mm-es fúrót alkalmaznak, hogy a kötőelemeket könnyebben bejusson a faba. A lyukak meredeksége nem több, mint 50 mm, a széltől való távolság legfeljebb 100 mm. Fontos, hogy a felületre merőleges lyukak legyenek úgy, hogy ne legyenek hajlítva;
 • A falakat a helyükön helyezzük el a falra (a vonalakat kényelmesen húzhatjuk meg), utána megjelöljük a lyukak lyukakat. A munkát perforátorral végezzük, a fúrási mélységnek olyannak kell lennie, hogy az elem teljes távtartó része a falon belül legyen (általában a mélység 40 mm);

Fontos, hogy a lyukasztás merőleges legyen a falra.

 • A rúd lyukaiba beillesztik a tüskéket, amelyek után az elemeket a falra helyezzük. Pozíciójukat szintenként ellenőrzik. Szükség esetén módosításokat hajtanak végre: a keretek vagy rúdak alatt helyezkednek el, fontos, hogy pontosan állítsák be a szerkezetet, hogy egyszerűsítsék a munkát, húzzon egy zsinórt vagy egy vonalat a szélső kereszttartók között;

Ideálisan a design

 • Az utolsó fordulóban a csavarok kalapáznak. Ezt egy kalapáccsal végezzük, óvatosan ütünk, hogy ne mozdítsuk el a keret helyzetét.

Így van a rúd rögzítése a fal falához

Ha a falak és a mennyezet burkolatát egy fém keretre tervezik, akkor a munka sorrendje a következő:

A munkamódszer meglehetősen egyszerű

 • Először meg kell jelölnie a falprofil helyzetét. A munka szintjén és a lyukaknál használják. A legfontosabb dolog az, hogy a síkot úgy alakítsuk ki, hogy a keret ne támaszkodjon a falra, ahol a felszín a legjobban kiálló;
 • Ezután a vezetőelemek rögzítve vannak. Először is a kívánt méretű darabokra vágják őket. Ezután a lyukak helyén jelzéseket készítenek a felületeken, és a fúrást perforátorral végzik. Végül az elemeket a helyükre helyezzük és rögzítjük gyors ütközőkkel;

A profil rögzítése egyszerű folyamat.

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor érthető, hogy bezárja a keretet és azt. Ebben az esetben egyszerűen megépíted azt a szerkezetet, amely később ráhúzza a paneleket. Fontos, hogy egyenletesen rögzítsük az útmutatókat.

Fontos, hogy lapos sarok legyen a padló és a mennyezet vezetõinek rögzítéséhez.

 • A falon minden 40-50 cm-es vonalat rajzolnak, amelyen állványok futnak. Közvetlen felfüggesztések vannak rögzítve mentén, 50 cm-es lépcsőkkel vannak elrendezve A rezgések falról a keretre való átvitelének kizárása érdekében szigetelőanyagot lehet elhelyezni a kötőelemek alatt. A rögzítés gyors telepítésű dűbelekkel történik;

Így vannak felfüggesztések

 • Végül a fő profilok vannak beállítva. Kezdetben a vezetőelemek csavarokkal vannak rögzítve. Ezután a felfüggesztéseket az oszlopok mindkét oldalára hajtogatják, síkjukat szinttel ellenőrizzük, és a kereszttartókat a kívánt helyzetbe rögzítjük. Kiderült, hogy nagyon tartós és merev keret, ami kiválóan alkalmas PVC panelek beszerelésére.

A keret kemény és tartós

Ha a falak egyenetlenek, akkor egy fakeret is elhelyezhető a függesztőkre, ez megnehezíti és kompenzálja az összes felülethibát.

Rögzítőpanelek

A PVC burkolat a következőképpen készül:

 • Ha mindkét fal és mennyezet be van burkolva, akkor a mennyezetről kell kezdeni. Ha kiindulási profilot használ, akkor azt a fadarab vagy a fém keret alsó oldalán kell a kerület körül rögzíteni. A szerelés csavarokkal történik, amelyek legfeljebb 30 cm-es lépésekben helyezkednek el;

Így kapcsolódik a kezdő profil.

 • Méréseket végzünk a panelek kívánt hosszúságának meghatározására. Ne feledje, hogy a végeknek pár mm-es réseknek kell maradnia. A vágóelemeket késsel vagy fémfűrészvel végezzük. Ebből a célból a fémfűrész jól alkalmazható, a vágást nagyon pontosan és pontosan végzi;

A műanyag nagyon könnyen vágható

 • Ha útmutatókat használtak, akkor az első elemet gondosan feltöltik, és megállítják. A panel előterjesztése. Ha nincsenek útmutatók, akkor a rúd a megfelelő helyen van, és önzáró csavarokkal rögzítve van a sarok mellett (a rögzítőelemek sarokba zárva) és a hátsó peremre. Fontos az első elem finom beállítása, meghatározza a többi panel helyzetét;

Tehát a panelek rögzítve vannak, ha szükséges, a lámpák kivágásai készülnek

 • A további telepítés egyszerű: a következő panel szorosan be van helyezve az előzőbe. Ha győződjön meg róla, hogy az ízület szoros és egyenletes, akkor az elemet a hátulsó részen helyezheti el. Így a munka végéig tart. Ha az utolsó panelet be kell illeszteni az útmutatókba, akkor a szükségesnél 5 mm-t kell szűkíteni, majd óvatosan behelyezzük a lamellákba, amelyeket egy spatulával hajtunk;

A panel intézményének szakértői tapadókorongot használnak, de nélküle megteheti

 • A falak ugyanúgy vannak bevonva, így nincs értelme a folyamatot külön leírni. Ha a szellőzőrácsot be kell vágni, a kivágás még jobb, ha a paneleket felhelyezi. Nagyon fontos, hogy az első panelet függőlegesen állítsuk be úgy, hogy az összes ízület sima legyen;

A falra szerelés nem különbözik a mennyezeten

 • A padlók padlóján lévő sarkoknál és csatlakozásoknál tömítő varratok szükségesek. Ehhez a legjobb a speciális egészségügyi szilikon használata. Az ára kissé magasabb, mint a hagyományos készítményekénél, de sokkal kevésbé érinti a gomba. A tömítőanyag sarkait is ragaszthatja, ha rögzíti őket a panelek felhelyezése után.

Ha minden gondosan történik, akkor a fürdőszoba jól néz ki

Ha magad csinálod a munkát, akkor sok pénzt takaríthatsz meg, és biztos lehetsz a végeredményben. Még akkor is, ha szakembereket vesz fel, az elvégzett munka garanciája nem több, mint egy év. Te magad fogsz teljesebb dolgokat tenni.

következtetés

Ez a felülvizsgálat iránymutatásként egyszerűen lefedheti a fürdőszobát műanyag panelekkel. Kövesse az egyszerű iránymutatásokat, és még jobban megértse a témát, javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben. Ha kérdései vannak a telepítéssel kapcsolatban, írja meg azokat az oldal alján található megjegyzésekben.

Műanyag panel fürdőszoba

A műanyag padlóval ellátott fürdőszoba befejezése nem a legjobb megoldás a probléma megoldására, de olcsósága és egyszerűsége miatt gyakran használják.

A fürdőszobai panelek befejeződése

Napjainkban vannak olyan fürdőszobai panelek, amelyek más mintákkal kerámia burkolatokat imitálnak stb. A költségek szempontjából ezek az anyagok szinte ugyanazok, mint a burkolólapok, és a megtakarítások a beszerelés alacsony költsége miatt következnek be.

Panelek utánzat csempe

A műanyag panelek különböző módon szerelhetők fel, az egyedi választás az ügyfél kívánságaitól és lehetőségeitől függ. A cikkben részletesen ismertetjük a falak és a mennyezetek befejezéséhez szükséges összes lehetőséget.

A munka megkezdése előtt anyagokat kell vásárolnia, és a tapasztalatlan építők hibákat követnek el.

Hogyan válasszunk műanyag paneleket

A tervezési típusú kérdésekre ez nem vonatkozik, ez a következő cikkek témája. Beszéljünk csak az építési szempontokkal kapcsolatban.

 1. Ellenőrizze a mechanikai szilárdságot. Minél erősebb a panel, annál tartósabb és jobb a burkolat. Ellenőrizze, mielőtt megvásárolná, majd nyomja meg ujjait a végén. Meg fogsz lepődni, mennyire különbözik az anyagok az ártól függetlenül. Vannak olcsó és tartós PVC panelek és fordítva, drágák, de a gyapotot viselõ szilárdsághoz. A panelek minősége a felhasznált nyersanyagoktól, a berendezéstől és a gyártási technológiától függ. Soha ne vásároljon puha paneleket, kár esetén szinte lehetetlen őket megváltoztatni.

A paneleknek tartósnak kell lenniük

Ellenőrizze a minta egyezését

Nem hibás panelek beszerzése

Válasszon azonos vastagságú PVC-paneleket

A minőségi panelek nem repednek hajlításkor

Az anyag beszerzése során használja az információkat, ne okozzon további problémákat. Ne feledje, hogy nem mindig magas költségek garantálják ugyanazt a minőséget.

Teljes készlet és kiegészítő elemek

Hogyan számoljuk ki a panelek és további elemek számát, alul fogunk beszélni, és most elmondjuk Önnek, mi szerepel a PVC panelek faldíszítésének csomagjában. A megjelenést és a konkrét dimenziókat a panelek paramétereinek megfelelően kell kiválasztani.

Mennyezet és padlózat

Szerelőlemez ládák

A paneleket csavarokkal rögzítik egy présgépvel, tűzőkapcsokkal, tűzőkapcsokkal vagy folyékony körmökkel. A módszer kiválasztása a támasztó keret gyártásához használt anyagoktól és a falak és mennyezetek minőségétől függ.

A PVC panelek falra szerelésének módszerei

Az anyag feldolgozása

A PVC panelek egyik előnye - gyárthatóság. A vágóanyag három irányból lehet két irányban.

1. módszer Szerelési kés. Csak új betéteket használjon, a hegynek a lehető legerősebbnek kell lennie.

A PVC panelek vágása és hajlítása

2. módszer. A daráló. A fémek vágásához meg kell dolgozni a lemezen. A lemez vastagsága minimális. A vágás nagyon egyszerű és gyors, az egyetlen követelmény a legkisebb tapasztalat a darálóval. Ügyeljen arra, hogy kövesse az összes biztonsági előírást, az őrlők sérülései nagyon veszélyesek. A szelet ellenkező oldalán lévő sajtok könnyen lehűlhetnek.

3. módszer Fűrészszalag. Nemkívánatos lehetőség, kemény és hosszú munka. De egy csipetnyiben használhatja.

Homorítófűrész lehet vágni a műanyag panel

Szükséges a körömfájl használata minimális foggal

Panel vágás fűrészekkel

A vágás minősége a gyakorlati készségektől függ. De ne aggódjon, ha a vágott él nem túl sima, a további elemek lehetővé teszik a szélesség legfeljebb egy centiméteres hibáinak elrejtését. A vágás ritkán lehet rosszabb, a panel alkalmas a telepítésre.

Hogyan vágjunk egyszerre több PVC panelet?

Hogyan számoljuk meg a panelek és további elemek számát

A fürdőszobának van egy kis területe és sok különböző átmenete és sarka. Ez az oka annak, hogy a hivatásos építők nem nagyon hajlandóak kijavítani ezeket a helyiségeket, és sok időt vesz igénybe a mérlegeléshez, a lerakódás telepítéséhez és a panelek illesztéséhez, és a kijáratnál kis négyzetméter van. A mérnökök méterért fizetnek, nem az időben, így nagyméretű helyiségeket választanak.

Minél több sarkok és átmenetek, annál hasznosabb hulladék. Számuk növekszik, ha díszítő mintákat vagy aszimmetrikus mintákat választanak. Az ilyen anyag nem teszi lehetővé a szegmensek használatát más helyeken. A szokványos panelek esetében az összeget a megmunkálandó felület 10% -ával kell növelni. A fürdőszobában az állománynak 15% -ra kell emelkednie. Ezenkívül, ha összetett rajzok vannak, akkor a panelet egyenként kell újraszámolni, figyelembe véve a minta helyét.

Mérje meg a belső és külső sarkok teljes hosszát, a padló és a mennyezet alaplapjainak hosszát. Határozza meg, hogy mennyi induló profilra van szüksége, függetlenül attól, hogy szükség van-e egy összekötő profilra, milyen elemekkel kívánja használni a sarkokat (egyszerű vagy összetett). Ha készséggel dolgozol a PVC panelekhez, használhatsz egyszerű sarkokat, ha nem - vásárolhatsz összetetteket. Ezek lehetővé teszik a hibák elrejtését a méret vágásakor vagy eltávolításakor. Ne siessen, gondoljon gondosan mindent, mindig vásároljon árréssel. Egy méterre vagy egy másik sarkon ismét a boltba megy, nagyon csalódást okozó, és hiába veszik az időt. A további elemek ára egy fillért sem, ne mentse őket.

A sínek vagy a szerelőlemezek számának kiszámításánál figyelembe kell venni, hogy a köztük lévő távolság nem haladhatja meg az 50 cm-t, emellett a padló csatlakozásához és az áramláshoz a lehető legközelebb kell elhelyezni minden sarkon, ablakban és ajtónyílásnál. A Reiki ezen a helyen van beállítva, függetlenül az utolsó sor helyétől. A mérések és a számítások több órát igényelhetnek, és bölcsen használhatják azokat. Pontosan számolni kell a kapcsok vagy csavarok számát soha nem fog sikerülni. Vásárolja meg őket csomagokban, az eladó megmondja a hozzávetőleges darabszámot, figyelembe véve a szélességet a PVC panelek.

PVC szerelőlap

A felületekre vonatkozó általános követelmények

A falburkoló technológia egyik előnye az alacsony felületi igény. Nem szükséges speciálisan vakolni a falakat és szintetizálni őket, csak nagy repedések vannak lezárva. A szabálytalanságok magassága akár 1-1,5 centiméter lehet, annál is inkább, le kell vágni.

A nagy lyukakat cementhabarcs vagy gittal lehet lezárni

Javítsd meg a fő hibákat

Ellenőrizze a fal síkosságát a szabály szerint

Fontos pont. Erősen ajánlott a panelek alatt lévő felületek kezelése a fürdőszobában gombaellenes vegyületekkel, gőz és nedvesség elleni védelemmel.

Mold megelőzés

Törölje le a falakat gombaellenes szerekkel

A fal és a burkolat közötti klimatikus paraméterek a gombák és egyéb mikroorganizmusok reprodukciójára a legkedvezőbbek, de később már nem lehet őket megsemmisíteni. El kell távolítanunk a kárpitot, a fertőtlenítést és a pára elleni védelmet. Csak ilyen események után elkezdheti telepíteni a műanyag paneleket. Nem számít, milyen óvatosan távolítja el a berendezést, anélkül, hogy káros anyagok lennének. Ha meg lehet vásárolni a hiányzó azonos jellemzőkkel - nagyszerű. Ha nem, új anyagokat kell vásárolnia a teljes munkaterületre.

Panelek telepítése a falakon a fa dobozon

A panelek függőleges elrendezéséről lépésről lépésre útmutatást adunk. A jövőben elmondjuk a technikai különbségeket a függőleges és a vízszintes elhelyezés között.

1. lépés: Számítsa ki a falak felületét az ablak és az ajtónyílások mínuszával.

A falak területéről, ha szükséges, vegye el az ablak és az ajtónyílások területét.

Hogyan számítsuk ki a falak területét

Állítson készletet a fenti feljegyzéseknek megfelelően. A lamellás tűzőkapocs és tűzőkapcsok rögzítése ez a leggyorsabb és legmegbízhatóbb lehetőség. Az önmetsző csavarok hosszú ideig, a csavarok még hosszabb rögzítése és a folyékony ragasztó nem engedik meg, hogy szükség esetén cserélje ki a sérült panelt. A rekesz tüskével rögzítve van a falhoz. Ha speciális műanyag rögzítőszalagokkal rendelkezik, akkor a lamellák csak csuklóval vannak rögzítve, speciális hornyokba vannak behelyezve. A bilincsek előnyei - a rögzítés területe nő, a panel alsó szerelőlapja nem sérült meg. Ennek következtében a rögzítési szilárdság megnövekszik, a bilincsek használata ajánlott a mennyezeti bélésnél pontvilágítással. Lehetővé teszik, hogy ellenálljon a szerkezet megnövekedett súlyának.

2. lépés: Tisztítsa meg a nagy szabálytalanságok falát és zárja le a rést.

Hogyan lehet lezárni a repedést?

A felület ellenőrzéséhez használjon egy nagy, sík sínt, helyezze el különböző helyeken, és nézze meg a helyet. Ugyanakkor ellenőrizze a vízszintes helyzetet, ha az eltérés több mint egy centiméter, akkor gipszet kell készíteni. Ha a szóródás kisebb, akkor a sínek helyzetét különböző burkolatok szabályozzák.

Ellenőrizze a fal síkosságát a szabály szerint

A fal síkjának meghatározása egy két méteres sín használatával

3. lépés: A felületet antiszeptikus, gőzzel és vízszigeteléssel telítjük. Használhat alumínium fóliát vagy műanyag csomagolást. A falakat impregnálhatjuk folyadékszigetelőkkel, csak figyeljünk arra, hogy beltéri munkákhoz használják őket. A fából készült reikit szintén oldatokkal kell kezelni.

Fürdőszobai vízszigetelés

Fa tartósítószer

4. lépés: A munkához való felgyorsításhoz jelölje meg a sínek helyzetét, egy kék vonalat használva, vízszintes vonalakat a megfelelő távolságon.

5. lépés: A mennyezettől legfeljebb 10 cm távolságban rögzítse az első sínt. Óvatosan ellenőrizze a helyzetét. Helyezzen ékeket, ha szükséges. A sínt dugóval rögzítik. Először egy lyukat készítsen az egyik oldalon, és rögzítse a csavart, majd a másikat. Ezután a dugókat a teljes hosszúságúra szereljük fel, a távolságuk körülbelül 20-30 cm, ugyanúgy rögzítjük a sínt és a padlót.

A ládák rendszere a műanyag panel alatt

6. lépés: Húzza meg a köteleket egymás között, kettőt a végén és a középen. A kötelek a jelzőfunkciókat látják el, az összes többi sínek felszerelésével. Ügyeljen arra, hogy a keret az ablak és az ajtónyílások körül legyen. Ellenőrizze újra az összes sín helyzetét, győződjön meg róla, hogy a rekesz helyesen van a nyílások körül. Ha a lécek nem ugyanabban a síkban vannak, akkor hátrányosan befolyásolják a paneleket, a háttérvilágítás pedig rossz helyzetbe kerül. A házasság kijavításához le kell szedni a léceket, és meg kell ismételni a telepítést az elejétől.

Rögzítse a léceket tüskével

7. lépés: Rögzítse a sarkon lévő sarokot, és fedje le a szobából a távoli sarkából. Rögzítse a sarkot tűzővel, vágott hossz 6 mm. A rögzítés során gondosan ellenőrizze a függőlegességet két oldalán. Nemcsak a munka minősége, hanem a telepítés sebessége is a sark helyes helyzetétől függ. Ha a szög nem egyenlő 90 ° -kal, akkor az egyes panelek méreteit módosítani kell, nagyon hosszú.

Az elem hosszát vágjuk

Rögzítse a belső sarokot

A kiindulási sín felszerelése

Alsó sínre szerelhető

8. lépés Mérje meg a fal szélességét és magasságát több helyen. A paramétereknek meg kell egyezniük. Ha a szóródás kisebb, mint egy centiméter, akkor az összes üres méret azonos méretűre vágható. Számolja be a panelek számát, mérje meg a kívánt hosszúságot és vágja le a felesleget. Ez lesz egy sablon, amelynek segítségével a többi lamellát markolják.

Vágólapok mentén

Lépés 9. Helyezze be a lamellák egyik szélét a sarokba, majd rögzítse a hátlapon lévő dobozhoz. Ne felejtse el ellenőrizni a pozíciót. Az első panel telepítve van - folytassa a telepítést ugyanúgy a szoba másik sarkához.

Telepítse az első panelt

Műanyag falpanelek szerelése

10. lépés. Az utolsó panelt a szélességre kell vágni, attól függően, hogy a fennmaradó hely van-e. Kb. 1 cm-re állítsa be, így a telepítés könnyebb. Először helyezze az utolsó lamellát egy sarokba, majd mozgassa azt az utolsó előtti helyre, mielőtt a zár behelyezi a helyére.

Telepítse a legújabb panelet

Pattintsa be a panelt a profilba

Ugyanazt az algoritmust használva vágja le a fal összes felületét. A nyílások körül egy kicsit többet kell dolgozni, ezeken a helyeken meg kell mérni és kijavítani minden elemet külön-külön.

Fém keretszerelés

A profilok fém keretének előnye - lehetővé teszi a sínek helyzetének pontosságát, függetlenül a fal szabálytalanságától. Hogyan rögzített?

1. lépés: A falon rajzolja meg az U alakú felfüggesztések elhelyezését. Az algoritmus megegyezik a fa lécekkel.

2. Lépés: Rögzítse a tüskéket az akasztókra, a távolságuk körülbelül ötven centiméter. Ha a vasbeton födém furatának fúrásakor a fúró megérinti a megerősítést, ne alkalmazzon túlzott erőt. Először is, az építési szabályzatok szigorúan megtiltják a vasalat sérülését. Másodszor, nem minden drill fogja elviselni az ilyen erőfeszítéseket. Harmadszor, a lyuk kissé eltolható, ez nem befolyásolja a léc minőségét.

Közvetlen felfüggesztés a falra szerelve

Közvetlen felfüggesztések a falhoz rögzítve

Falkeret-szerelés

3. lépés: Vágja végig az U alakú hordozóprofilok hosszát, számolja be a számukat.

4. lépés: Indítsa el a hordozóprofilok telepítését. A pozíció függőleges helyzetét a felfüggesztések lyukak vagy a profilok kis kiterjedése szabályozza. Ha nem teszik lehetővé a láda pontos telepítését, akkor szüntesse meg a felfüggesztéseket. Ezek az intézkedések nem rontják az elemek viselő mutatóit. A lécekből származó terhelés merőleges a hajlításra. Az elemek egymáshoz vannak öntözve öncsavarró csavarokkal.

A profil rögzítése a falhoz

Ezenkívül a telepítési eljárás nem különbözik a szokásos, csak a tűzőgéphez történő beszereléshez, a tűzőgép helyett a tűzőgéppel ellátott csavarokkal.

Önmetsző csavar

Fontos. Ha az esztergálás során jelentős hibák lépnek fel, akkor csak a PVC panelek lebontása után javíthatók. Ez nem csak drága, hanem hosszú is. Ne felejtse el folyamatosan ellenőrizni a csapágyelemek helyzetét. Ne felejtsük el, hogy a legpontosabb eszköz a függőleges helyzet mérésére egy közönséges vonalvezetés. Megvásárolhatja vagy saját maga készíthet. A szint torzíthatja a méréseket legfeljebb 2 mm-re méterenként. És ha nagy magasságból esett, akkor lehetetlen telepíteni egy dobozt.

Mi a különbség a függőleges és a vízszintes telepítés között?

Példa a panelek függőleges elrendezésére

Az egyetlen különbség az, hogy a panelek vízszintes beszereléséhez a keretnek függőlegesnek és fordítva kell lennie. A fürdőszobák esetében a panelek vízszintes beszerelése nem ajánlott. A víz könnyen belép a zárakba, majd behatol a panelek és a fal közötti térbe. Ha sok van, és állandóan ott van, akkor a gőz és a nedvesség elleni védelem nem segít. A penész és a penész megjelenése nem kerülhető el. A megsemmisítéshez teljesen le kell szedni a falburkolatot, végre kell hajtani egy speciális megelőző és építési intézkedéscsomagot, és újra kell fektetni a falakat. Az ilyen munkák körülbelül kétszer olyan drágábbak, mint a helyes falburkolat.

A panelek vízszintes behelyezése

Gyakorlati tanácsok. Ne keressen kerékpárt, ne okozzon problémát magának. A fürdőszobában csak a függőleges helyzetben szerelje fel a PVC paneleket.

PVC panelek függőleges és vízszintes elrendezése

A panelek szerelése a mennyezetvázlaton

Például vigye a panelt, utánozza a rack mennyezetét. A mennyezet tervezése nem igényel előkészítő munkát.

1. lépés: A mennyezetet fertőtlenítőszerekkel telítjük, hagyjuk áztatni és megszáradni. Célszerű párazáró védelmet biztosítani alumínium fóliával vagy műanyag burkolattal. Rögzítse az anyagot tűzővel, gondosan lezárja az ízületeket szalaggal.

Fólia a mennyezethez

Ragasztószalagok

2. lépés: Mérje meg a helyiség ellentétes falai közötti távolságot és vágja le az alaplapot, a sarkoknál a csatlakozás 45 °.

Gyakorlati tanácsok. Ne rögzítse az alaplapot a falhoz csavarokkal. A panelek súlya alatt kissé elhajlik, hézagok keletkeznek a fal díszítésével. Ezenkívül a rögzítés módszeréhez ideális sík síkok szükségesek. Csavarok nyomja a lábazatot az üregekhez, kanyarodik, a megjelenés jelentősen romlik.

Szerelje fel az elemeket a falra folyékony ragasztóval, azonnal távolítsa el a fölösleges anyagot. Csak a három lábazatot rögzítse, a negyedik a panelek elhelyezése után. Garancia esetén az elem hátsó részét a tűzőgéppel is rögzítheti a mennyezetre. Várjon 2-3 órát, amíg a ragasztó teljesen megszárad.

3. lépés: A mennyezeti panelek néhány milliméterrel vékonyabbak legyenek, mint a falaké. Ne feledje, hogy minden lábazatban a panel két centiméterre megy. Mérjük meg a mennyezet hosszát a széltől az alaplap széléig, és 1,5 cm-t adunk ehhez az értékhez, a fennmaradó 0,5 cm maradjon a könnyebb telepítés érdekében. Jobb, ha minden panelt külön-külön megmérhetünk és kijavíthatnánk, ami minimálisra csökkenti a hiba valószínűségét.

4. lépés: Ellenőrizze újra a mennyezet méretét és geometriáját. Ha kisebb eltérések vannak, azokat fokozatosan ki kell küszöbölni a lamellák közötti rések szélességének megváltoztatásával. A változások nagysága nem haladhatja meg a két millimétert, ellenkező esetben a beállítás észrevehető. Ha a mennyezet építészeti jellemzői lehetővé teszik, illessze a paneleket a szemmel láthatatlan helyekre. A nyitott területek már zökkenőmentesek.

Panelek, amelyeket a lábazatba burkoltak

5. lépés Helyezze a panel végét egy alaplapra, hajlítsa meg kissé, és helyezze be a másik végét az ellenkező végébe. Illessze a panelet, és nyomja be a hosszú élt a harmadik lábazatba.

A műanyag vezetők segítenek elrejteni a panelek éleinek rendellenességeit

Gyakorlati tanácsok. Mi van, ha a mennyezet síkja rombusznak tűnik? Ilyen esetek történnek az építő-hackereknél, de ez javítható. Szerelje fel a mennyezeti paneleket átlósan. Nincs semmi bonyolult, csak vágja el az egyes panelek végét szögben. Ezt hogyan végezzük, az alábbiakban leírjuk. A hajlított mennyezet negatív következményei - jelentősen növeli a hulladékpanelek mennyiségét.

6. lépés Nyomja meg szorosan a paneleket egymással, majd tűzővel rögzítse őket. Minél szorosabb a zárak összehúzódása, annál erősebb a kapcsolat. Ha a mennyezet nem túl sima, akkor a panel rögzítése közben, a végénél és a talapzat között résnek tűnhet. Ennek elkerülése végett csővezetékeket kell beépíteni ezekre a területekre, majd javítani kell. A műanyag ereje alatt a kívánt vastagságig zsugorodik, a rés bezáródik. Nagy nehézségek vannak a rövid lamellák hajlításával. Ilyen esetekben akár egy centiméterrel is rövidebb legyen, az alaplapok szélessége lehetővé teszi. A legjobb megoldás - azonnal helyezze a panelt a mennyezet szélesebb oldalára. A telepítés során ne erõsítsen, ne károsítsa az alaplapot, ne karcolja meg a falakat, ne törje meg a panelt.

Műanyag panelek szerelése

7. lépés: Miután az egész panel telepítve volt, mérje meg a fennmaradó fedetlen mennyezet szélességét. Ezekhez a méretekhez vágja az anyagot az egyik lehetséges módszerrel.

8. lépés: A fenti módon illessze be a panelet két alaplapra, csatlakoztassa az egyik oldalt a zárba. A többiet külön kell rögzíteni. Két lehetőség van. Az első az, hogy a hátoldalt fel kell szerelni folyékony körmökkel és ragasztóval a felszerelés előtt. A második a lyuk átmérője mentén fúrja le az egyik síkban lévő lyukat és csavarja a második síkot a mennyezetre.

Lépés 9. Vágja le az alapot a negyedik plafonról. A maradék síkot szórja fel folyékony ragasztóval, és helyezze a falhoz a megfelelő helyen.

Ezzel a mennyezeti panelek telepítésével befejeződött. Természetesen az üzemelés során el kell hagynia a helyet az elektromos vezetékek, rendes vagy spotlámpák számára. Ha bizonyos helyeken a repedések észrevehetők, akkor a megfelelő színű tömítőanyaggal le lehet zárni.

PVC mennyezet

Mennyezeti műanyag panelekből

A panelek szerelése a fém kerethez

Ezt a módszert ajánlott egyenetlen mennyezetekre alkalmazni, a padló lehet vasbeton vagy fa.

1. lépés: A helyiségcsővezeték profiljának kerületén kopogtatva győződjön meg róla, hogy a mennyezet vízszintes. Kb. 50-60 cm távolságban rögzítse a többi profilt. Ha a mennyezet nagyon egyenetlen, akkor használja a felfüggesztéseket. Ezek fixek és pontosan ugyanazok, mint a falon. A különbség az, hogy a mennyezetkeret nehezebb ellenőrizni a szintet: nehezebb dolgozni, a kezek felemelkednek és gyorsan fáradnak.

Keret a PVC panelekhez

2. lépés: Alkalmazzon három lábazatot folyékony körmökkel, 45 fokkal a sarkokban. Ha a mennyezet síkja nem derékszögben van, akkor minden egyes roncsot testreszabni kell. Ragassza az alaplapot a falhoz és a fémprofilhoz. Tartsa be a technológiát a kötés során. Miután a lábazatot rögzítették, vegye le és várjon 2-3 percet, majd nyomja meg újra az elemet. Ellenőrizze a pozícióját szabály vagy szint szerint. A szabály az alaplap alsó szélére kerül. Ha vannak hiányosságok, akkor óvatosan mozgassa az alaplemezt lefelé a szabály sima szélével. Adjon időt fagyasztásra. A sarkokban lévő hézagokat folyékony tömítőanyaggal lezárják, de a szakemberek számára az illeszkedésnek azonnal szorosnak kell lennie. A fürdőszoba mennyisége nagyon forró és párás. Biztos lehet benne, hogy a tömítőanyag 4-5 év elteltével leválik, el kell távolítani és a réseket ki kell javítani.

Csatlakoztassa a lábazatot a vezetőprofilhoz

Gyakorlati tanácsok. Néha a ragasztó megkeményedése során a sarkokban lévő alaplapok kicsit kicsi, és különböző szinteken végződnek. Ennek megakadályozása érdekében a vágás sarkaiban lökdösődnek, folyamatosan megtartják a két elemet ugyanazon a szinten.

3. lépés Helyezze a lamellák egyik végét a lábazathoz, hajlítsa meg kissé és a másik végét az ellenkező lábazatba. Vágja le a panelt, és csúsztassa be a harmadik lábazatba. Már említettük, hogy a telepítés előtt ellenőrizni kell a mennyezet méretét. Ha egyik oldala hosszabb, mint a másik, akkor a különbséget fokozatosan ki kell igazítani a lamellák közötti rés beállításával. A módszer persze nem tökéletes, de nincs jobb. Mindig helyezze a paneleket a mennyezet hosszú oldalára. Ennek köszönhetően csökkenthető a vágások száma és a lamellák hajlításának megkönnyítése a telepítés során.

A műanyag mennyezet felszerelése

Lépés 4. Minden panel rögzített csavarokkal, nyomólemezekkel a profilokhoz. Ez nagyon nehéz, a hardver gyakran kiesik a fúróból vagy csavarhúzóból.

PVC paneleket rögzítenek a fém kerethez egy csavarral egy présgépvel

Folyamatosan ellenőrizni kell a lécek helyzetét. Annak érdekében, hogy az elugrott csavarhúzó ne károsíthassa a panel végét, tegyen egy tiszta, széles fém spatulát egymás között húzás közben, és megbízható védelmet nyújt. A sajtóalátéteket nem szükséges a panel farkájába forgatni, nehéz, és növeli a károsodás kockázatát, a legfontosabb az, hogy a sapkával ellátott sapkát a sapkával szemben nyomta.

Panelek szerelése a mennyezetre

5. lépés: Az utolsó panelt vágjuk a fennmaradó rés méretére. A szerelés megkönnyítése érdekében készítsen egy rést kb. 1-1,5 cm-re, majd elrejti az alaplapokon.

6. lépés: Vágja le a lábazat hátlapját, ragassza meg a fennmaradó felületeket ragasztóval és ragasztással a falba. Ne felejtsük el, hogy a ragasztást két lépésben kell elvégezni. Ha a talapzat a saját súlya alá csúszik, akkor tartsa néhány percig, vagy gondoljon át ideiglenesen.

Ez a munka befejeződött, folytathatja a világítás telepítését. Mielőtt elkezdené a megmunkálást, ismernie kell a készülékek típusát és a telepítés helyét, előre vágja le a megfelelő átmérőjű lyukakat a panelekben.

A fények elrendezése és csatlakoztatása

A lámpa lyukát késsel vághatjuk le