Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba műanyag panelekkel - elegáns, jó minőségű, olcsó

Műanyag panelek - kényelmes és olcsó megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Nem foglalják el az első helyet az anyagok listáján, amellyel a fürdőszoba falát kipréselnék, de szükség esetén gyors, költséghatékony és stílusosan frissítik a belső teret. Az otthoni kézművesek számára fontos, hogy a fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejeződése nem igényel különleges készségeket, és önmagában is megvalósítható.

A műanyag nem olyan népszerű, mint a cserép, de számos előnye is van. Milyen jó PVC panelek és milyen hátrányai vannak?

Előnyei és hátrányai a műanyag panelek használatához

A műanyag legfőbb előnye az alacsony költség mellett az is praktikus:

 1. Az anyag nedvességálló, és nem válik el, ha vízcseppek esnek rá.
 2. A kiváló minőségű műanyag nem szívódik fel és nem bocsát ki szagokat.
 3. A panelek elengedhetetlenek a távozáskor.
 4. Javítás a fürdőszobában a PVC panelek végzik szó szerint egy nap, amely után a szoba azonnal használható.
 5. A műanyag falszerkezetek beépítésének jellemzői elrejthetik a műszaki kommunikációt mögöttük.
 6. A műanyag változatos kialakítású és a modern stílus belsejében látványos látványt nyújt, alkalmas egy kis fürdőszoba kialakítására.

A hátrányok a következők:

 1. Törékenységét. Erős ütés vagy ütődés éles tárgyakkal repedések vagy lyukakon keresztül fenyeget, és ujjával benyomva könnyen kialakulhatnak a csípőcsúcsok.
 2. A PVC-termékeket aligha nevezhetjük környezetbarátnak, bár a minőségi műanyag nem bocsát ki toxinokat.
 3. A kondenzáció elkerülhetetlen, ha műanyag paneleket használnak a fürdőszobában. Jó szellőzés szükséges, hogy a penész ne jelenjen meg a falakon.

Hogyan válasszunk kiváló minőségű PVC paneleket

Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanod a műanyag panelek vásárlására, az ár. Valóban tartós, tartós és nem jelent egészségügyi veszélyt jelentő termékek nem lehetnek olcsóak.

A paneleknek simanak kell lenniük - hullámok vagy kanyarok nélkül, ép, ép szélűek, különben a tökéletes csukló nem fog működni, és a víz behatol a résbe. Az, hogy a fürdőszobában fenyeget, könnyen kitalálni.

A jó szilárdságú termékeknek legalább 1 cm vastagságúaknak, valamint a merevítők maximális számának kell lenniük.

Ahhoz, hogy befejezze a fürdőszoba műanyag panelek, hogy tetszik a szemet, akkor ki kell értékelni az anyag tervezése. A profiloknak egy tételből kell származniuk, különben néhány másolat színe vagy mintája eltér.

Egy kis helyiségben jobb választani a fénypanelek megkönnyebbülés és textúra nélkül. A fényes műanyag fajták előnyben részesítik a mattot.

Amikor egy tágas fürdőszoba PVC panelekkel befejeződik, alkalmas műanyag profilok, mintás vagy díszítéssel.

Három mód a műanyag panelek beszerelésére

A műanyag fürdő befejeződését háromféle módon lehet elvégezni:

 • Szereljük a dobozt. Ebben az esetben a paneleket fából vagy fém keretből rögzítik tűző vagy rendes körmök segítségével. Kényelmes lehetőség a falak és a vízvezetékek szabálytalanságainak elrejtésére, amelyeket külön dobozba varrtunk. A fürdőszobai tervezés a látható kommunikáció hiányában jelentősen megnyer.
 • Rögzítő szerelvény klyaymer. Ebben az esetben a paneleket "rögzítik" a speciális "zárakkal" ellátott műanyag lécekhez, amelyek lehetővé teszik a berendezés gyors felgyorsítását. Az ilyen kialakítás szétszerelése, ha szükséges, szintén sokkal könnyebb. A váz használata a PVC-panelekbe történő bevitelkor indokolt, ha a helyiségnek nagy területe van. Néhány extra centiméter, az "elfogyasztott" felső lécek nem fognak észrevenni.
 • Ragasztó mód. A panelek közvetlenül a falra vannak rögzítve folyékony körmökön, a felső és az alsó szélek pedig rögzítésre kerülnek. Más típusú ragasztó oldatokat is használnak. Az utasítások általában azt jelzik, hogy egy vagy másik beton keverék alkalmas-e műanyagra. A ragasztás módja energiaigényes, de teljes mértékben igazolható a kis helyiségekben.

Videó: Műanyag falpanelek a fürdőszobában 1 nap alatt

Milyen stílusok illeszkednek a műanyaghoz

A fürdőszoba műanyag panelekkel való befejezésének lehetőségeinek kiválasztása során figyelembe kell venni a szoba általános kialakítását. Például ha egy klasszikusról beszélünk, akkor általában jobb a műanyag megtagadása. Ugyanez a tanács vonatkozik a Provence, ország vagy art deco stílusú fürdőszobára - itt célszerűbb a természetes anyagok és a falburkolás gipsz vagy vízálló tapéta, valamint a fürdőszoba csempe kombinációja.

Egy másik dolog a modern vagy a minimalizmus, az ilyen területeken a műanyagot nagyon aktívan használják.

A panelek kialakítása nagyon változatos - kerámia burkolólapok, természetes fa vagy kő utánzása, háttérképhez hasonlító dísztárgyak és látványos panelek nyomtatásával. Ezért nem szabad félni, hogy a műanyag nem teszi lehetővé a kreatív tervezési ötletek megvalósítását.

Ezenkívül a panelek tökéletesen ötvözik más befejező anyagokkal. Meglepő példa: a falazat alsó része és a vakolt felső.


Provence-stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel

Provence-stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel


Minimalizmus stílusú fürdőszoba műanyag panelekkel

Art deco stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel

Tippek a fürdőszobai műanyag panelek befejezéséhez

 • Modern és stílusos fürdőszoba műanyag panelekkel, különböző mintákkal, amelyek egy bizonyos sorrendben kombinálódnak. Például a tükör környékén vagy a zuhanytálcán belül egy mintapéldány készült, a másik pedig egy színben készül.
 • Néha három különböző típusú, különböző nyomatokkal és textúrájú panelek váltakoznak csíkkal, ami érdekes felületet teremt. Ez a technika különösen alkalmas a nagy, alacsony mennyezetű szobákhoz - a falak vizuálisan "húzódnak" felfelé, és az arányok harmonikusabbnak tűnnek.

Fürdőszobai felület félesített műanyag panelekkel utánzat csempe

Fürdőszobai felület félesített műanyag panelekkel utánzat csempe

 • A fürdőszobai fotó pvc paneljének katalógusában tanulmányozva, a fürdőszoba kialakításának gondolkodásakor figyelmet kell fordítani a 3D-s képek fajtáira - minden belső térre díszítik. A "térfogati" panelek vizuálisan bővítik a teret, mintha egy másik dimenziót hoznának létre. Egy jelentős "de": a 3D-s képekkel ellátott panelek csak tágas helyiségekre alkalmasak, mivel hosszú távra van szükségük.

A fürdőszobában lévő műanyag panelek 3D-s képekkel történő befejezése

A műanyag panelek kialakítása különböző lehet, de nem lehet unalmasnak vagy esztétikusnak nevezni. Pontosan ez az eset, amikor a költségvetés nem jelenti azt, hogy "túl egyszerű és olcsó". Szüksége van egy gyors és minőségi javításra a fürdőszobában? Ezután kétségtelenül plasztikai paneleket kell választanod.

A fürdőszobai burkolat képe műanyag panelekkel: a modern design lehetőségei

Fotó modern fürdőszoba műanyag panelek

A fürdőszoba kialakítása műanyag panelekkel

A fürdőszobát fehér és kék színű műanyag panelekkel végezzük

A fürdőszobában lévő műanyag panelek befejezése

Modern fürdőszoba belső műanyag panelekkel

Fürdőszoba belső tér fekete műanyag panelekkel

Fotó fürdőszoba műanyag panelek

Díszítő fürdőszoba műanyag panelekkel pasztell színekben

Belső fürdőszoba panelekkel

Modern fürdőszoba design panelekkel

Fürdőszobai burkolat műanyag panelekkel: a falak + pvc-mennyezeti eszköz befejezésének módja

A fürdőszobahasználat egyik alacsony költségű módja a műanyag, könnyű, modern anyag, amely változatos a formatervezésben és a méretben. Gyönyörű panelek felelnek meg azoknak, akik úgy döntenek, hogy gyorsan elhelyezik a szobát, mivel professzionális igényei legfeljebb 1-2 napig dolgozhatnak.

A folyamat annyira egyszerű, hogy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszoba befejeződése még a kezdőknek is alkalmas, ráadásul bizonyos rögzítési módok nem igénylik a falak előtti kiegyenlítését.

Hogyan vannak a műanyag panelek jobbak, mint más anyagok?

A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségek anyaga a kerámia csempe, melynek számos előnye van. Azonban a PVC panelek is megnyerték a lakóhelyi tulajdonosok szeretetét, és nem csak az alacsony áruk (bár a költségek néha meghatározó tényezők).

A mestermesterek és a fürdőszobai tulajdonosok véleménye szerint a műanyagot a következő pozitív jellemzőkkel különböztetik meg:

 • Nagyon könnyű vele dolgozni. Egyrészt szó szerint egy könnyű, kényelmes méretű anyag (több fal elég ahhoz, hogy egy kis fürdő falát lehessen befejezni - 4-5 darab 30 cm széles mindkét oldalon), másrészt az elemeket a falhoz rögzítő elemek egyszerűek és a mennyezet.
 • Könnyű kezelés a telepítés után. Mind a fehér fényű, mind a matt színű felület, valamint a dekoratív nyomatok jól moshatók a hagyományos szappannal és vízzel, speciális eszközök használata nélkül.
 • A műanyag nem veszi fel a vizet, sok évig megőrzi szerkezetét, ezért nem megfelelő talaj a gomba vagy a penész terjedésére.
 • A PVC nem ég, de tûz esetén éles, egészségtelen füstöt bocsát ki, ezért különös figyelmet kell fordítani az elektromos kábelek minõségére és a világítás helyes beszerelésére.

És egy másik előnye, hogy a kerámiák nem rendelkeznek azzal, hogy könnyű elrejteni a kommunikációt és javítani a műanyag mögötti hibákat, és bármikor gyorsan szétszerelni a szerkezetet, cserélni a vezetékeket vagy vezetékeket, majd telepíteni a paneleket.

Vannak hátrányai is, és azokat a javítás során figyelembe kell venni. A legfőbb hátrány az, hogy a panelek felszerelése "ellopja" a lakótéret, így a területszámítás során ne felejtsük el kivonni a panel vastagságát és a profilok szélességét, amelyeken nyugszik.

A következő mínusz nem elegendõ szilárdságú, puha mûanyagon könnyû levágni egy karcolást. És vigyázz a legolcsóbb termékekre, amelyeket akár szaga is felismerhet - fenolt bocsátanak ki, nem csak kellemetlenek, hanem károsak is az egészségre.

Műanyag fal dekoráció - 2 népszerű lehetőség

A műanyag panelek falra történő rögzítésének számos módja van, mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak. Két módot fogunk megfontolni, hogy még a kezdő építők is képesek legyünk:

 • rögzítőpanelek fából vagy műanyag dobozban;
 • a műanyag részek ragasztása a falra folyékony szögekkel vagy ragasztóval.

Ragasztáshoz a falfelület további szintezésére van szükség, az első módszer teljesen felkészületlen falakra alkalmazható.

1. módszer - rögzítőpanelek a dobozhoz

Bármelyik módon is tetszik, az első lépés az eszköz és a falak előkészítése. Az eszközök ugyanazt használják:

 • jelöléshez - rulett, szint, ceruza, gon;
 • vágáshoz - finom fogazású fémfűrész, építő kés;
 • lyukak fúrásához - lyukasztás;
 • rögzítéshez - csavarhúzóval, csavarhúzóval, bilincsekkel, csavarokkal vagy dübelekkel.

Az anyagokat előre meg kell vásárolni a szükséges mennyiségben.

Sokan kedvelik a fürdőszoba pvc-paneljeit a szokásos fehér fényes vagy matt termékek, de a modern termékek széles skálája olyan széles, hogy egy érdekesebb lehetőség közül választhat: gyöngyház vagy hófehér, aranyozással vagy ezüst díszítéssel, növényi mintákkal vagy művészi panelekkel.

A paneleken kívül szüksége lesz egy profilra - az értékesítési tanácsadók a legjobb megoldást ajánlják - valamint a szilikon tömítőanyagot. Ha a láda fából készült, akkor 10x30 mm-es lécek és antiszeptikus anyagok szükségesek.

A falak előkészítése a régi bevonatok és por eltávolításából és a penész további kezeléséből áll, különösen, ha a fókák már a falakon vagy a mennyezeten tapadtak. Szintén nagy lyukakat vagy gömböket kell bezárnia, de nem kell igazodnia - a keret a profilból elrejti a görbületet.

A jelölési fázist nem lehet kihagyni, mivel garantálja a részletek helyes elhelyezését egymáshoz képest. A torzítások elkerülése végett lézersugarat használunk.

Ha az összes fal felszínét tervezzük, 1-2 cm távolságra a padlóról és a mennyezetről, akkor vízszintes vonalakat húzunk - itt lesznek a lengőkar szélső sorai. Ezután ugyanazokat a sorokat húzzuk függőlegesen - a szögvonal mentén.

Ezután a teljes falfelületet felfelé, lefelé helyezzük, 40-50 cm-es intervallumon elhelyezzük vagy jelöljük a jelzőfényt, összekötjük őket sorokkal, és több olyan kontúrt kapunk, amelyekre a profil és a panelek rögzítésekor vezetünk.

Pontosan a jelölt vonalak mentén egy perforátorral elkészítünk lyukakat a dugókhoz. A léceket 50 cm-es távolságban helyezzük el egymás mellé.

Ebben a szakaszban elvégezzük a kommunikációval kapcsolatos összes munkát: ha szükséges, cseréljük vagy javítjuk a csöveket, helyezzük el a vezetékeket, jelöljük meg a fali lámpák, aljzatok vagy kapcsolók rögzítési pontjait.

Ezután elvégezzük a sarkok felszerelését - mindegyik sarkon rögzítjük őket, és már benne műanyag paneleket - lamellákat.

A rögzítés előtt minden részlet hosszát vágja. A panelek szokásos hossza 3 m, a falak tipikus lakások magassága 2,5-2,7 m, vagyis a függőleges rész minden részletét néhány centiméterrel le kell rövidíteni.

Ha a bélés vízszintes, a falak méretén alapuló metszést végzünk. Az első terméket a sarokba helyezzük, a másikat az első panel szerelési hornyába stb. Nyomjuk, a teljes fal szélessége mentén.

Továbbra is a végső szakasz - maszkolja a végső kiemelkedéseket, szélsőséges réseket, rések a panelek között. Jön a különböző formájú vékony műanyag díszítésekkel.

Miután befejeztük a fürdőszoba pvc panelekkel történő falburkolását, lámpákat, aljzatokat, rögzített polcokat, horgokat és törülközőtartókat szerelünk be.

2. módszer - a panelek folyékony körmökkel vagy ragasztóval történő felszerelése

A ragasztó módszer sokkal könnyebb, mint az előző, de egy feltétel - ha a fürdőszoba falai tökéletesen sima és sima. Ha ez a feltétel nem teljesül, csak technikailag nem rögzítheti a paneleket: hajlítani, görbülni és nem illeszkedni a csatlakozó hornyokhoz. Ezért, ha szerencsétlen a falak (és leggyakrabban ez történik), vakolás vagy szemben a másik módon - keret szükséges.

Válassza ki a lehetőséget tökéletesen sima falakkal. Ahhoz, hogy a panelek szép és tartós legyen, meg kell választani a megfelelő ragasztót. Különböző típusú ragasztók vannak, amelyeket kifejezetten a PVC panelek beszereléséhez készítettek. Általában használati utasításokat alkalmaznak a ragasztott csövekre, de néha az utasítások egyes részei további kérdéseket vetnek fel, ezért fontolja meg az egész folyamatot.

Most a ragasztó kiválasztásáról. Nem találtunk semmi jobbat, mint a folyékony szögek, így egy csövet (vagy többet, a falak területétől függően) vásárolunk, és nem felejtjük el ellenőrizni, hogy a kompozíció alkalmas-e műanyag ragasztására.

Nagy teherbírású ragasztót vásárolhat, amely azonnal keményedik és képes akár nehéz szerkezetekre is, például a Heavy-Duty Prodables DAP nagy teherbírására (US), melynek értéke csak 200 rubel. A Liquid Nails (USA) latex alapon ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de költsége kissé alacsonyabb - 180 rubel. A 260 rubel Titebond univerzális gumi folyékony szögek még nedves vagy fagyasztott paneleket is tartalmazhatnak cementhez, tégla vakolathoz és más felületekhez ragasztva.

A folyékony körmök műanyag paneljeinek szerelési útmutatója:

 • Felület előkészítése - olajos foltok eltávolítása.
 • Primer szükséges a jobb tapadáshoz. Az alapozó készítményeknek illeszkedniük kell a ragasztóhoz, ideális esetben - azonos gyártóként.
 • Vágás panelek, sarkok, alaplapok, korbácsok a kívánt méretre (ez akkor is megtehető, ha az alapozó megszárad).
 • Másodlagos panelragasztás a záróélek egyidejű csatlakoztatásával.

Úgy tűnik, hogy minden egyszerű, de minden tételnek van saját trükkje. Például a ragasztási folyamat maga egy kétlépéses folyamat. Először ragasztót alkalmazunk a panel varrásánál, nagy cseppekben, és nyomással nyomjuk a falhoz. Aztán felszedjük (a technika szerint) az időjárás ellen. Körülbelül 5-7 perc múlva újra végig ragasztjuk a részeket, a nyomás és az élek mentén történő megérintésével. Az idő megtakarítása érdekében több panelt ragasztunk egymás után, majd többet is letépünk.

Különleges gondosságot igényel a metszés. A plintoszok, díszlécek és szegélyek kis szélességűek, így egyértelműbbek lesznek a vágás hibái. Ha 1-2 mm-es tévedés történt, senki nem veszi észre a hibát, így eltűnik a talapzat alatt.

Tekintse meg a videót, hogy lássa, milyen könnyű elvégezni ezt a szerkesztést:

A PVC panelek mennyezetének kialakítása

Műanyag csuklós mennyezet a fürdőszobában - az egyik legjobb lehetőség, ezért röviden felszólítunk figyelmébe egy rövid telepítési útmutatót.

Kezdjük az előkészítő munkával. Ezek magukban foglalják a szükséges anyag megvásárlását és a mennyezet tisztítását, ahonnan el szeretné távolítani a régi bevonatot. Prevenciós célokra az egész felületet fertőtlenítőszerrel kell áztatni, még akkor is, ha korábban nem jelent meg a fürdőszobában lévő forma. Az anyagból fémprofilra, felfüggesztésre, rögzítésre van szükség a kerethez és a panelekhez.

Ezután elvégezzük a keret telepítését. Először egy horganyzott fémprofilt rögzítünk a mennyezetre (megbízhatóbbak, mint a fadarabok) egymástól 50 cm távolságban, majd a függesztők 60 cm-es távolsággal, a felfüggesztések megvédik a paneleket a megdöntéstől és biztosítják a szerkezet stabilitását.

Ezután követi a PVC panelek nagyon rögzítését. Az alkatrészeket a fürdőszoba szélességére vagy hosszára vágjuk (a profilra merőlegesen szereljük fel), távolítsuk el a filmet, tisztítsuk meg a széleket.

Az első után felhelyezzük a többi panelt - így az utolsóhoz, amelyet le kell vágni. Közöttük a paneleket reteszelő csatlakozással rögzítik.

Vannak más módok a műanyag mennyezet beillesztésére, de ezt a leginkább praktikusnak és racionálisnak tartják.

Amint láthatjuk, hogy a fürdőszobában díszítő műanyag panelekkel saját kezűleg díszítik az eszközt, és némi szabad időt igényelnek. Néhány nap le - és a fürdőszobád felismerhetetlen lesz!

Hogyan lehet egy műanyag padlóval ellátott fürdőszobát bepattinni - teljes utasításokat

PVC panelek - nagyon tartós, megbízható és praktikus anyag. Minden szobában tökéletesek. A különböző méretek és textúrák lehetővé teszik, hogy eredetileg a belső tér kialakítását, modern és stílusos kialakítását tegye lehetővé. Ezen kívül, a telepítés a dekoráció nem lesz nagy nehézségek, jól illeszkednek minden kezdő mester.

A modern PVC slat piac lehetővé teszi a legmegfelelőbb ügyfelek számára, hogy megtalálják a megfelelő modelleket. A kezdők számára azonban rendszerint nehéz dönteni. A hibák elkerülése érdekében alaposan tanulmányozza a lécek jellemzőit és típusát. Csak a minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket kell figyelembe venni, mivel az olcsó opciók nem rendelkeznek a szükséges erővel és nagyon gyorsan elveszítik színüket.

A PVC szalagoknak számos előnye van:

 • fokozott ellenállás a nedvességgel szemben;
 • egyszerű telepítés;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • a káros mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség.

A műanyag panelek szilárdsága a vastagságtól és a szélek mennyiségétől függ

Ennek az anyagnak a hátránya abban rejlik, hogy instabil a sokkokkal szemben, ezért rendkívül óvatosan kell szállítani a paneleket. A gyárban alkalmazott bevonatok fényesek vagy mattok lehetnek. A gyártás során felhasznált technológia alkalmazási mintát lehet kinyomtatni vagy film. Vannak olyan alapanyagok, amelyek bizonyos szabványméretekkel rendelkeznek. Az ilyen lécek vastagsága 8-10 mm, hosszúsága 27-30 cm, szélessége 2-3,5 cm.

Az anyag szilárdságát főként a vastagsága, valamint a benne elhelyezett bordák határozzák meg. Annak érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni a terhelésnek, nyomja meg ujjával a felületét. Ha ebből a deszka elkezdett lengetni, akkor nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ne vásároljon műanyag falpaneleket a fürdőszoba befejezéséhez, ha áttörést vagy deformációkat talál a merevítőikben. Továbbá nem kell olyan anyagot vásárolnia, amely a felületen fuzzy mintázattal rendelkezik. Ne vegye be a terméket, ha úgy találja, hogy a lemez különböző helyeken lévő bevonat kicsit más színű. Ugyanez vonatkozik az elülső oldalán lévő karcolásokra és a lemezek méretei közötti eltérésre.

Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést, vagy ne fusson néhányszor a boltba, számolja ki az anyag mennyiségét. A léceket több helyre lehet felszerelni. A függőleges típus felszereléséhez meg kell mérni a helyiség peremének hosszát, kivonni az összes nyílás szélességét a teljes mennyiségtől, és osztani az egyik panel szélességével. A végeredményhez győződjön meg róla, hogy további 3-4 pótalkatrészet ad hozzá.

Mielőtt megvásárolná az anyagot, ki kell számolnia a megfelelő összeget.

Ha a fürdőszobában vízszintes rögzítés történik, akkor meg kell mérni a helyiség területét, kivonni az ajtó és az ablak nyílásait, és osztani az eredményt egy szalag területével. Tartalékként az anyag legalább 10% -át kell megvásárolnia, mivel sok metszést el kell hagyni a metszés során. A falak műanyaggal való díszítéséhez számításokat kell végezni a sínek és a kötőelemek számáról a lécek gyártásához. Ehhez a falak magasságát a léc lépése osztja el - rendszerint nem több, mint fél méter. Az így kapott számot meg kell szorozni a helyiség peremével. Miután megmérte a sarkok magasságát, és megszámolta az eredmény számát, megkapja a szükséges sávprofilokat.

A fürdőszobai műanyag panelek kivitelezése számos népszerű módon történik: ragasztó, hosszú csavarok és speciális klyaymer. Az első módszer csak akkor alkalmazható, ha a falak felülete tökéletesen sík és sima. A munkához használjon speciális ragasztószerkezetet, univerzális szerszámot Moment szerelvényt vagy szokványos folyékony szöget.

A ragasztó használata jelentősen csökkenti a telepítés költségeit, mivel nem szükséges a láda elkészítéséhez és javításához. Ezenkívül a műanyag panelek befejeződésének ez a módja még kezdőknek is megfelel. Ennek ellenére számos hátránya van - a sérült elemet nem tudja kicserélni, és további javításokkal nehéz lesz szétszerelni a termékeket.

A csavarokkal történő szerelés nagyon kényelmes és megbízható módszer. Ez nem jelenti az ideálisan sima falak jelenlétét. A javítási műveletekhez csavarhúzóra van szükség, mert anélkül, hogy a telepítés hosszú ideig késhet. A hátrányok közül kiemelkedik a szilárd fakeret gyártásának szükségessége. Tehát pénzt kell költeni a fadarab megvásárlására és felszerelésére a helyiség peremén.

A legoptimálisabb a harmadik lehetőség. A Klyaymery lehetővé teszi, hogy gyorsan és biztonságosan rögzítse a paneleket a lerakó felületén, és tartsa hosszú ideig a csíkot a felületen. A tartószerkezet gyártásához anyagként fémprofilot alkalmaznak. Ha szükséges, gyorsan cserélhet egy törött vagy karcos panelt. A javítás megszüntetése során a javítás is nem sok időt vesz igénybe.

Mielőtt a fürdőszobát műanyag panelekkel rendezné, készítsen mindent, amire szüksége van a munkához. Szükséged lesz:

 • mérőszalag és ceruza;
 • szög és szint;
 • műanyag profil vagy lécek;
 • csavarhúzó és kalapácsfúró;
 • antiszeptikus zsír;
 • álmennyezet és tömítőanyag.

Az első dolog, hogy a falakat a régi bevonattal tisztítják

Kezdetektől fogva tisztítsa meg a régi bevonat falát. Fedje le a legkisebb réseket, ha lehetséges, még a felületeket is, és kezelje őket gombaellenes alapozóval. Megakadályozza a penész megjelenését, amely gyakran a magas páratartalmú helyiségekben fordul elő.

Csatlakoztassa a tartószerkezetet szigorúan a szinthez. Ahhoz, hogy ne mérjen minden sínt, jelölje meg a falfelületet. Ebben az esetben a láda alsó sorának a padló felett 2 cm-re kell lennie. Tegyen egy pontot ezzel a magassággal egy ceruzával, és használjon szintet vízszintes vonal rajzolásához. Ugyanezt tegye a fal tetején is. A felső vonalat a mennyezettől 2 cm távolságra kell elhelyezni. Ezután 40 cm-rel mérjük az alsó sorból, állítsuk be a jelzőfényt ezen a helyen és állítsuk be a fennmaradó jelzőfényeket a legmagasabb csúcsra. Ezeken keresztül párhuzamos vonalak húzódnak a fal kerületén.

Szerelje fel a hevedereket merőlegesen a dobozra. A vízszintes keretet függőlegesen kell lehúzni, és fordítva.

Ha fadobozt használ a javításhoz a fürdőszobában, akkor telepítés előtt minden fadarabot fertőtlenítővel kezel. Fúrja le a lyukakat 50 cm-es lépésekben a jelölő vonalak mentén, majd helyezze el a léceket és igazítsa vízszintesen. A sín végén rögzítenek. Ha a falon huzalozás van, akkor rögzítõkkel kell rögzíteni úgy, hogy ne nyúljon a lamellákhoz.

Állítsa be az első sávot a legtávolabbi sarkon a bejárattól. Ez a hely a legjelentősebb. Szükség esetén a panelet hosszúságának függvényében vágja le. Az egyik szélén az oldalsó öntvénybe van behelyezve, a sarokba illesztve és a hátlaphoz csatolva. Helyezze be a második részt az első rögzítő horonyába, erősen nyomja meg és rögzítse a keretsínre. Annak érdekében, hogy az ízületek a lehető legszűkebbek legyenek, a lamellák felszerelése előtt az oldalsó széleket szilikonnal kell bevonni. Az összes terméket ugyanúgy szerelje fel.

A lamellák aljzatai és kapcsolói alatt levágjuk a lyukakat, és a beszerelést követően ezeket a területeket műanyag dobozokkal kell lezárni. Az utolsó panelt gyakran vágni kell a szélességre. Először próbáld ki a falon, jelölje meg a vonalat egy ceruzával és vágja le az összes felesleget egy fémfűrésszel. A PVC burkolat végén öntvényeket kell telepíteni. Segítenek megtenni a felületet, és eltakarják a rések közötti réseket a panelek között. A díszléceket mind az együtt, mind az anyagtól elkülönítve lehet eladni. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy a két panel széleit a hornyokba illessze, ami sokkal vonzóbbá és kellemesebbé teszi a szobát.

Végül a mennyezet teljes kerületén a saját kezével helyezze el a dekoratív öntést, és rögzítse a műanyag lábazatot a padló peremén. Ez a munka a fürdőszobában teljes. A gondos működés feltételei mellett a falak sokáig megtartják vonzó megjelenésüket.

Fürdőszoba kialakítása műanyag panelek fotó

Hagyományosan a falak a fürdőszobában kerámia burkolólapokkal. Nedvességálló, tartós és praktikus, de nehezen illeszkedik és költséges. Egy olcsó analóg kerámia csempe lehet PVC panel. Vannak, akik a műanyagot egyszerűséggel és költségvetéssel társítják. Valójában a megfelelő anyag drága és gyönyörű lesz. Az érdekes ötletek képei a PVC-panelek fürdőszobájának befejeződéséhez hozzájárulnak az anyag általános jellegének biztosításához.

A PVC panelek használata a fürdőszobában

A PVC panelek a közelmúltban kezdték el népszerűségüket. Ez a felületkezelő anyag téglalap alakú, polivinil-kloridból - színtelen átlátszó műanyagból készül. A fürdőszobai dekorációs panelek képei alább láthatók.

Az anyagok profi

A PVC kikészítés előnyei a következők:

 1. Gazdaság. A megfizethető ár lehetővé teszi, hogy ezt az anyagot még korlátozott költségkeret mellett is használhassa javításra. A panelek költsége a gyártási és dekorációs elemek minőségétől függ.
 2. A higiéniai előírásoknak való megfelelés. A panelek gyakorlatilag nem szívják el a szagokat, és könnyen tisztíthatók porból és piszokból egy nedves, szappanos vízzel megnedvesített ruhával.
 3. Nedvességállóság.
 4. Egyszerű telepítés és leszerelés. A panelek csavarhúzóval vagy konstrukciós tűzővel vannak felszerelve. Ön is telepítheti őket. A képen látható a fürdőszobai műanyag panelek díszítésének folyamata.
 5. A kommunikáció elrejtése. A csatornahálózat és a vízvezeték a fedél alatt elrejthető. Ezt az opciót figyelembe kell venni a tervezési szakaszban, majd dobjon egy dobozt a csövekhez.
 6. Tűzbiztonsági. A magas páratartalmú helyiségben rövidzárlat fordulhat elő. Ilyen helyzetben a tűz hatása alatt a műanyag megolvad, de a tűz nem terjed.
 7. Nagy zaj és hőszigetelő tulajdonságok.
 8. Nagy színválaszték, minták, minták. A műanyag bevonat felülete természetes fa, kő, cserép, tapéta utánozható.

A műanyag paneleknek köszönhetően a fürdőszobában elegáns, modern belső teret hozhat létre alacsony költséggel.

Hátrányok a műanyagból

A PVC kikészítésének hátrányai a következők:

 1. Alacsony környezetbarát.
 2. Törékenységét. Ha túl sok nyomást gyakorol az anyagra, akkor repedéseket okozhat.
 3. Káros hatások az emberi szervezetre. Csak a legolcsóbb panelekről beszélünk, amelyek fenolokat bocsátanak ki a levegőbe.
 4. Egyszerű kivitel. A kerámia burkolatok drágábbak és hatékonyabbak, mint a legtöbb PVC modell. A fürdőszobában műanyag kivitelek változnak a képen.
 5. A fürdőszoba hasznos felületének csökkentése. A PVC-felületek kis helyiségekben nem ajánlottak.

A PVC panelek vizuálisan növelik a mennyezetet

Kiválasztása befejezi

Milyen panelek jobban díszítik a fürdőszobát? A befejező termékek kiválasztását körültekintően kell vizsgálni, figyelembe véve a helyiség méretét és méretét. A PVC panelek 6 m hosszú, cellákból álló lemezek. A kiválasztás során a következő mutatókra kell figyelni:

 1. Szélesség. A keskeny törlőkendő szélessége nem haladja meg a 10 cm-t, javításuk során kevesebb hulladék keletkezik, de a telepítés sok időt vesz igénybe. A széles vásznok szélessége eléri a 30 cm-t, gyorsabban telepíthető, de ha a metszés sok hulladékot hagy. A fotó alján látható a fürdőszoba kis méretű PVC panelek javítása.
 2. A merevítők száma. A kiváló minőségű vászonoknál a bordák egymástól legfeljebb 1 cm távolságra helyezkednek el.
 3. Az egyes panelek méreteinek pontossága. Ehhez két terméket kell elhelyezni egymásnak. Szorosan kell őket elhelyezni, hiányosságok nélkül.
 4. Az első falvastagság. Legalább 1 mm-nek kell lennie. Ellenkező esetben merevítők jelenhetnek meg rajta, könnyen károsíthatja őket.
 5. A termék elejének minősége. Nem szabad karcolódni.
 6. Megjelenés. A panelek lehetnek monofonikusak, rajzokkal vagy mintákkal, fényes, matt, dombornyomással. A választás a fürdőszobai stílustól és a tulajdonosok preferenciáitól függ.

A modern gyártók a piacon széles skálájú választékot képviselnek a magas páratartalmú helyiségekben.

DIY telepítése PVC panelek

A műanyag panelek egyik nyilvánvaló előnye - az önellátás lehetősége. Az otthoni tulajdonosa sikeresen megbirkózhat ezzel a feladattal, ha van vágya és szabadideje.

Előkészítő szakasz

Mielőtt elkezdené a műanyag panelek beszerelését, előkészítse a felületet és az anyagokat. Az előkészítő munkákat az alábbi bekezdésekre kell felosztani:

 1. A szükséges mennyiségű anyag számítása és beszerzése. Ehhez meg kell határoznia a fürdő kerületét. Általában a műanyag szövet szélessége 25 cm, az ilyen termékekhez 4 db 1 négyzetméterre van szükség. m. Az anyag anyagának eltérő szélességét vagy a helyiség nem szabványos formáját külön számításokkal kell elvégezni.
 2. Felület tisztítás. A falakon a fürdőszoba kell távolítani a régi befejezni, távolítsa el a piszkot és a port.
 3. Speciális szerekkel történő kezelés gombák vagy baktériumok ellen. A keveréket a teljes felületre kell felhordani, varratok és sarkok. Ez a kezelés megakadályozza a penész vagy penész előfordulását a fal és a panelek között.
 4. A falak szárítása. Nem maradhat nedvesség.
 5. Régi csövek cseréje. Szükséges, ha a kommunikáció a panelek alatt el lesz rejtve. Még akkor is, ha a régi csövek megbízhatónak tűnnek, azokat műanyaggal kell helyettesíteni. Ha a cső hirtelen szivárog, akkor tönkreteszi a fürdőszobai burkolatot. Továbbá, ha a kommunikáció nem a falhoz közel helyezkedik el, a ház mögött nehéz lesz elrejteni.
 6. Vágóanyagok a kirakós játék segítségével.

Keret nélküli telepítési módszer

A PVC panelek szerelése keret nélküli szereléssel a kis területű fürdőszobában megfelelő. Ebben az esetben a következő követelményeknek kell teljesülniük:

 1. Ha a falon a magasságkülönbségek vannak, ne legyenek 0,3 mm-nél nagyobbak. Ellenkező esetben a felületet egy gitttel lefelé irányítsa.
 2. Ha a felszínen dudorok vannak, akkor ezeket be kell igazítani. A befejeződés lezárja a kis repedéseket, de ha vannak dudorok, problémák merülnek fel a panelek telepítésével.

Keret nélküli módszer alkalmas a panelek falra szerelésére

Figyelem! A keret nélküli módszer legfőbb hátránya, hogy a későbbi javítás során a panelek szétszerelésének nehézségei vannak.

A PVC panelek keret nélküli beszerelésének folyamata szakaszokra bontható:

 1. Ragasztás előkészítése. A megbízható rögzítéshez ajánlott folyékony szöget vagy poliuretán tömítőanyagot használni. A forró olvadék ragasztó nem ajánlott: a hőmérséklet hatása alatt a panelek kitágulnak, ami repedés megjelenéséhez vezethet.
 2. Induló sávok telepítése. Lehetővé teszi, hogy finoman rögzítse a bélést. Ha a fürdőszobát lefektetik a lábazathoz, akkor indítás nélkül is megteheti.
 3. Vágja a magasságot.
 4. Ragasztó alkalmazása. Ha ideálisan sima falak tapadnak a csíkkal. Ha a falakon hibák vannak, akkor a ragasztót pontosan kell alkalmazni.
 5. Telepítés. Ha folyékony körmöket használnak a rögzítéshez, a panelet a falhoz nyomják, néhány percig eltávolítják, majd véglegesen rögzítik. A poliuretán tömítőanyag használata esetén a lemezt többször le kell nyomni. Lehetőség van a panel rögzítésére tetején vagy alul található tüskék segítségével, amelyeket ezután lezárnak padlólemezekkel. A fürdőszobai falak díszítése műanyag panelekkel a képen látható.

PVC falpanelek beszerelése keret nélküli módon

Ha a fürdőszobában a függőleges felületek nem voltak simaak és gipszlemezzel vannak bevonva, akkor a műanyagot tűzőkapcsokkal rögzítik. Először is, a kapcsok a gipszkartonhoz csatlakoznak szegek vagy csavarok segítségével, majd a paneleket a kapcsokra helyezzük.

Rögzítse a PVC paneleket tartóelemekkel

Tipp Nagyon fontos az első panel helyes telepítése. Ezért telepítésének folyamán ki kell használni az építési szintet.

Keretszerelési módszer

A PVC panelek létrehozása a keret létrehozásával - összetettebb, mint a keret nélküli. Jobb, ha ezt a munkát szakemberre bízza. De ha azt akarja, hogy a földesúr saját kezével tudja kezelni a dekorációt. Ehhez kövesse szigorúan az utasításokat:

 1. Ládák létrehozása. Ehhez vonja le a jeleket a falra, majd vigye a fa léceket, és vízszintesen rögzítse őket. A lamellák közötti távolságnak kb. 30 cm-nek kell lennie, a burkolat nem fából, hanem fémből készülhet. Ehhez használja a CD-profilt. A fém keret többe kerül, de jobban ellenáll a nedvességnek.
 2. Plating műanyag. Kezdje a fürdőszoba sarkából, amely a szoba kijáratával szemben helyezkedik el. Az első vászon síkra van állítva, és csavarokkal rögzíti a kardántengelyt, utána pedig más panelek beszereléséhez. A panelek egy zárakkal vannak összekapcsolva. A szoba sarkához érve vágja le a vásznat, és fedje le egy másik falra való átmenetet egy sarokkal. A műanyag panelekből készült fürdőszoba kialakítása látható a képen.
 3. Az ízületek kezelése átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Növeli a tartósságot és ellenáll a nedvességnek.
 4. Műanyag szegélyprofil, alaplapok és függönyrudak felszerelése.

A PVC keretpanelek beszerelését szakemberre bízza

Ha a fürdőszobában fűtött törölközőt vagy radiátort szerelnek fel, akkor gondoskodnia kell a reflektorok beszereléséről. A hő hatására a PVC panelek elveszíthetik színüket vagy alakváltozását.

A műanyag deformáció elkerülése érdekében különleges PVC-paneleket kell használni.

Tanácsok a PVC panelek használatáról

Annak érdekében, hogy a saját kezű fürdőszobát minőségi és gyönyörű módon készítse el, ügyeljen néhány tippre:

 1. Ne telepítse a panelt közvetlenül a vásárlás után. Annak érdekében, hogy a vásznok ne torzuljanak, hagyja őket a fürdőszobában kb. Egy órára.
 2. Az eredeti belső kialakításhoz keskeny és széles vászon kombinálható, egyszólamú és mintázott.
 3. A fényes, világos színű megjelenítés vizuálisan kibővít egy kis fürdőszobát.
 4. A falakra támaszkodva nagy szerepet játszik a fürdőszoba vizuális érzékelésében. Így egy kis minta vizuálisan kiterjeszti a helyet, és függőleges csíkok felemelik a mennyezetet.
 5. A dombornyomásos anyag látványosnak tűnik, de rosszul szennyezett a szennyeződéstől.
 6. A tágas fürdőszobák falait háromdimenziós képek díszítik. A víz alatti világ háromdimenziós képét vagy a vízbe eső lédús citromot a fürdő belsejébe keverik. Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobai panelek fényképét a képen.

A műanyag panelek 3D-s képei nagyon látványosak a fürdőszobában

Falápolás

A PVC panelek nem igényelnek gondoskodást. Szappanos vízzel vagy mosószerrel nedves ruhával törölni kell. Mosás után a falak felületét száraz ruhával törölje le, így nincs rajta folt vagy ujjlenyomat.

Semmilyen esetben ne használjon keféket és súrolószereket a panel falainak tisztításához. A műanyag felület károsodása repedés kialakulásához vezet, amelynek mélységében a baktériumok elkezdenek felhalmozódni.

A műanyag panelek gondozása nagyon egyszerű és egyszerű.

A műanyag falak gondozásához használhatja:

 1. Gombaellenes szer. Segít a penész megjelenésével.
 2. Víz és citromlé keveréke. Segít törölni a foltokat.
 3. Gumi spatula. A panelek közötti csatlakozások tisztítására használják.

A PVC falpanelek gondozása a piacon sok pénzforrást jelent

Stilista döntések

Számos lehetőség van a fürdőszoba műanyag panelek díszítésére, amelyek közül sokan szerepelnek a képen. A felület megjelenése a belső tér stílusától függ:

 1. Minimalizmus. Fali dekorációhoz alkalmas monokróm bevonat fehér, szürke, fekete vagy bézs színben. Ez lesz a tökéletes háttér a tömör fehér vízvezetékhez.
 2. Provence. Ez a francia stílus magában foglalja a kizárólag természetes anyagok használatát. A fürdőszobában megjelenik a szerves műanyag panelek, utánozva fehérített fa. Az egyik fal díszítheti a levendula mező képét. A vízvezetékeket és bútorokat világos pasztell színek és csavart lábak választják ki.
 3. Ország. Az országos stílusú fürdőszobának jó minőségű, durva megjelenésű, valódi fából készült bútorokkal kell rendelkeznie. A falakhoz megfelelő fából vagy falazott panelekből áll. A Provence stílusú gyönyörű műanyag panelek képei alább láthatók.

A műanyag panelek vízszintes összeragasztása tökéletesen illeszkedik a rusztikus stílusba.

Így a PVC panelek használata lehetővé teszi, hogy gyors és minőségi javításokat végezzen a fürdőszobában. A szakértők tanácsát követve önállóan letakarhatja a helyiség falát. A különböző színű anyagok vagy minták kombinációja lehetővé teszi, hogy egy kis pénzt hozzon létre egy eredeti és stílusos design.

A fürdőszobát PVC panelekkel díszítik - a legegyszerűbb megoldás a szoba átalakítására 1 nap alatt

A PVC panelek fürdőszobájának díszítése az egyik legköltségesebb típusú munka, ami jó, mert olcsó, és egy hétköznapi ember képes megvalósítani. További előnye az, hogy szó szerint egy nap alatt alakítja át a szobát, és használhatóvá teszi. Természetesen az ilyen javítás megjelenése egyszerűnek és egyszerűnek tűnik, de ha pénzre van szüksége, akkor a legjobb megoldást egyszerűen nem találja meg.

A képen: a modern panelek nagyon, nagyon vonzónak tűnhetnek.

Munkafolyamat leírása

Amikor megkérdeznek egy kérdést, lehetséges-e egy műanyag padlóval ellátott fürdőszoba vágása, akkor érdekel a válasz, de mit tudok befejezni ezzel az anyaggal, ha nem alkalmas fürdőre? Ez az anyag ideális ilyen célokra - nem fél a nedvességtől, nem szennyezi a piszkot és a szagokat, és nagyon könnyű gondozni.

De azért, hogy élvezhesse a javítás szépségét és minőségét, érdemes kiválasztani a kiváló minőségű anyagokat, ebből a szempontból kezdem el foglalkozni.

A "KronPlast" gyártó "Unique" kollekciójának paneljei szinte megkülönböztethetetlenek a csempéből

Kötelező anyagok

Hamarosan elmondom - csak akkor döntesz el melyik paneleket kell használni a fürdőszoba díszítésére, mindez a személyes preferenciákon, a tervezett belsőépítészeti tervezésen és a kiskereskedelmi láncok anyagcseréjén múlik. De amikor kiválasztja mindazt, amire szüksége van, javaslom figyelembe venni számos fontos ajánlást. Az egyszerűség kedvéért az információk táblázatos formában kerülnek bemutatásra.

Mielőtt olvassa el az alábbi információkat, gondosan olvassa el ezt a diagramot, hogy megértse a PVC alkatrészeit

A tűző segítségével gyorsan rögzítheti a panelt

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb folyékony köröm használatát az ízületek tömítésére és a díszítő elemek ragasztására. Ennek a csoportnak a kompozíciói a legmegfelelőbbek a fürdőszobában, mert megbízhatóan rögzítik a műanyagot, és megvédik az összes vegyületet a nedvesség behatolásától.

A folyékony szögek egyszerűvé teszik a kis tárgyak rögzítésének minden problémáját

Munkaeszköz

A telepítés gyors és hatékony telepítéséhez nem szükséges egy adott eszközkészlet használata nélkül, a legszükségesebb megjelenítők listája:

 • A keret rögzítéséhez a falakhoz nem szükséges a szükséges átmérővel és hosszúságú fúróval ellátott lyukasztó nélkül. Már sokszor mondtam, újra megismételem - könnyebb bérelni egy szerszámot, csak 1-2 napig szüksége van rá, és erre a feladatra szánt puncsot legalább bölcs, különösen azért, mert gazdaságos befejezésről beszélünk. Ha megtalálod barátaiddal, akkor még jobb, mert ebben az esetben csak néhány fúrót kell vásárolnod a munkához;

A 6x110 mm-es fúró ideális a 6x40 legnépszerűbb tiplikhez

 • A keretet önbefogó csavarok segítségével szerelik össze, és a munkához való gyors elbíráláshoz szükség van egy csavarhúzóra, amely a kívánt konfigurációjú fúvókákkal rendelkezik. Ezzel végezhet más munkát, például fúrni fa és vékony profil. Ez az eszköz jobb, ha az arzenálodban többször is hasznos lesz;

PH2 - a csavarhúzó legnépszerűbb bitkonfigurációja

 • A panelek és alkatrészek vágása akár elektromos vágópálcával, speciális műanyag ronggyal, akár rendszeres fémfűrészvel végezhető el. Személy szerint én inkább a második lehetőség az egyszerűség és megfizethetőség, és a vágás minősége megfelel a legmagasabb követelményeknek. Ne felejtse el a fáradtságot a fűrészelés során - a műanyagot nagyon jól vágják és a munka nem sok energiát igényel;

A fém legegyszerűbb kézifűrész tökéletes a célokra.

 • Ami a mérőeszközt illeti, a készlet több összetevőből áll: egy legalább 3 hosszúságú szalagméretből és minden 5 méteres jobb teljesítményből; az épület szintje körülbelül 120 cm hosszú, két - rövid és hosszú; négyzet a panelek pontos jelölésére a vágás előtt; ceruza a munka megjelöléséhez. Ezt a készletet a legtöbb befejező munkában használják, ezért kívánatos megvásárolni magának is egy;

A mérőeszköz nélküli munkavégzés lehetetlen

Ha a paneleket kapcsokkal rögzíti, akkor további építőipari tűzőgépre is szüksége van. Bármely szaküzletben megvásárolhatja, ne felejtse el vásárolni a konzolokat, a célunk érdekében a 8 mm hosszú kivitel a legalkalmasabb, ez elég a panelek megbízható rögzítéséhez.

Előkészítő szakasz

Most meg fogjuk érteni, hogyan lehet kiszámítani a helyiségek befejező anyagait, és mit kell tenni a telepítés előkészítésénél. Kezdjük a tervezési munkával:

 • Az induláshoz szalagot kell készíteni, és meg kell mérni az összes lefejtendő felületet. Nem hiszed a projektdokumentációt, valójában a számok eltérhetnek, és a dekoráció jelenléte megváltoztatja a helyiség paramétereit. Távolítsa el a szoba minden részének méretét, és írja le a számokat egy papírra, ne remélhesse, hogy emlékezik, összekeverheti és el is hagyhat valamit, és ennek következtében a számítások torzulni fognak;

Mérje meg az összes kiemelkedést és rést, fontos, hogy megmérje az összes olyan felület méretét, amelyet PVC-ből kell bevonni

 • Ha minden méret a közelben van, ne számítsd ki a szükséges PVC-bélés mennyiségét. Ne felejtsük el figyelembe venni a hulladékot (ha van ilyen) és az ajtó és ablak nyílásait. Ami az alkatrészeket illeti, azok futómérőkben kerülnek figyelembe vételre, az elemeket 3 méteres darabokban adják el, annak érdekében, hogy még jobban megértsük őket, az alábbi ábra mutatja az elemek használatát a mennyezet befejezésénél;

A mennyezeten használt alkatrészek listája attól függ, hogy a falak leborultak-e vagy sem

 • Ami a keretet illeti, az az alábbiak szerint kerül kiszámításra: a kerület mentén egy vezetősíneket vagy egy sávot rögzítenek, és a középen 40-50 cm-es távolságot (előnyösen 40-et és alul, megmagyarázhatom). A szerelőállványok irányának függvényében a panelek elhelyezkedésétől függ, a keret mindig merőleges a befejező anyagra, minden nagyon egyszerű.

A keret mindig merőleges a panelekre.

Amikor a számítások elkészültek és az anyagot megvásárolták, elkezdheti a szoba előkészítését. A munkálatok listája ebben a szakaszban a következő:

 • Először meg kell szabadítania a helyiséget a feleslegből, akadálytalanul hozzáférést kell biztosítania a levágandó felületekhez. Szélsőséges esetekben a munkák idején a legnagyobb elemeket kell készíteni, majd vissza kell vinni őket;
 • Régi bevonatok jelenlétében kívánatos a maradványaik eltávolítása, bár ha nehéz ezt megtenni, és nem zavarják őket, akkor lehetőség nyílik a csúnya felületek bezárására. Vizsgálja meg az összes alapot: ha károsodik rájuk és rossz stukkóval rendelkező területeket, akkor azt el kell távolítani, és minden ilyen helyet cementhabarccsal kell lefedni;
 • Ezután ellenőrizni kell a síkot a szinttel, fontos, hogy meghatározzuk a legjelentősebb részt, és készítsük el a tervet úgy, hogy a láda a párkány mögött helyezkedjen el. Ha az Ön szintje megegyezik az alábbi képen, akkor azt jelenti, hogy a falak egyenletesek és minden korlátozás nélkül dolgozhat;

A sík ellenőrzésének elve mindig ugyanaz, így nehezen értse meg ezt a folyamatot

 • Mivel a fürdőben lévő páratartalom állandóan a normál szint fölött van, ügyelni kell arra, hogy a felületet a gomba és a penész felülete védi. Ennek érdekében a falakra fertőtlenítő erősítő készítményt alkalmaznak, amely növeli a felület nedvességállóságát és védi az alapokat a penész terjedésétől. A kompozíciót bármilyen módon kívánja alkalmazni.

Próbálja meg kezelni az egész gépet anélkül, hogy elhagyná a hiányzó szakaszokat.

Ha a gomba sérülései vannak a falakon vagy a mennyezeten, győződjön meg arról, hogy megszünteti őket. Ellenkező esetben a probléma a PVC panelek alatt súlyosbodni fog, és végül kijönni fog, csak a skála sokkal nagyobb lesz.

Vázszerkezet

Most meg fogjuk érteni, hogyan építhetünk kereteket jövőbeli díszünkre. Röviden beszélek a két lehetőségről, és megkezdődik a gipszkarton fém profiljával készült szerkezet:

Úgy néz ki, mint egy részletes terv a vázszerkezetnek a PVC panel alatt

 • Először meg kell jelölni a vonalat, amelyhez csatolni kell a vezetőprofilot. Ha a mennyezet befejeződött, a falakon vízszintes vonalak húzódnak, és a falak építésénél a függőleges vonalakat ki kell húzni, ez egyaránt elvégezhető egy szinttel és egy vízvezetékkel. Ha van, vagy egy ideig kölcsönözheti a lézert, akkor a jelölés még könnyebb;

A lézer szint a legalkalmasabb a munka során, ezért használják a szakemberek.

 • Mérje meg az összes olyan felület hosszát, amelyen a vezetőprofil rögzül. Ezután vágja el a kívánt hosszúságú elemeket, a munkát hagyományos fém ollóval végezzük. Mindkét oldalon egy, a széltől legfeljebb 50 mm távolságra lévő szerelő lyuknak kell lennie, ez egy csavarhúzóval és egy 7 mm átmérőjű fúróval végezhető el;
 • A profil a falra kerül, és a rögzítési pontokat ceruzával jelölik. Ezt követően a szükséges mélységbe történő fúrást végezzük, a folyamat meglehetősen zajos, ezért jobb napközben dolgozni, hogy kevesebbet zavarja a szomszédok számára. A fúrási mélységnek 5 mm-rel nagyobbnak kell lennie a dűbel hosszánál, állítsa be a mélységmérőt, ha rendelkezésre áll, vagy csavarja fel a szalagot a fúrólyukon;

A mélységmérő speciális ütköző, amely korlátozza a fúró behatolását a falba

 • A profil egyszerűen rögzítve van: a falhoz van rögzítve, a lyukak egybeesését ellenőrizzük, majd a betétet közvetlenül a fémelemen keresztül helyezzük be, és az ütőcsavart ráütjük. Nem szükséges húzza meg a rögzítőelemeket, sokkal könnyebb és gyorsabb kalapáccsal kalapálni, különösen mivel a rögzítőerő semmilyen módon nem szenved;

Itt van a folyamat a vezetőprofil rögzítéséhez a diagramon

 • A PVC-panelek elrendezésére merőleges irányban 40 cm-enként olyan referenciavonalakat kell rajzolni, amelyek mentén a közvetlen felfüggesztéseket 50 cm-es lépcsőkben szereljük fel. Ezeket a gyors beillesztésű tűk segítségével rögzítik, és merőlegesek a korábban rajzolt vonalakra vagy jelekre;

A felfüggesztések minden vonal mentén helyezkednek el.

 • A csapágyelemek beillesztésre kerülnek a vezetőprofilba és rögzítik a szükséges helyre rövid csavarok segítségével, amelyeket bugsoknak neveznek. Ezután állítsa be a profil pozícióját a szinttel, és rögzítse a felfüggesztéshez szükséges lyukakon keresztül. Az eredmény egy nagyon erős és nagyon sima keret, amely képes ellenállni még a jelentős terhelésnek is.

A profilhibák segítségével biztonságosan rögzítik egymást.

Különböző kommunikációk jelenlétében a legegyszerűbb elrejteni őket a keret mögött, a legfontosabb az, hogy a kereteket a profilból ki lehessen helyezni az ellenőrző nyílások méretei szerint, amelyek a legkönnyebben telepíthetők később.

A megfelelő helyeken lévő keretet erősíti az ajtók rögzítése

Most nézzük meg, hogyan készítsünk egy keretet egy fából készült rúdról saját kezünkkel, ez a fajta munka sajátos jellemzőivel rendelkezik:

 • Először a jelölést ugyanúgy kell elvégeznie, mint a fentiekben leírtak szerint, majd vágja el a rudat. A munkát villamosszék vagy fűrészszalag segítségével végzik;
 • Ezután meg kell fúrni a lyukakat a sávon, amelyen keresztül a dugó elhalad. Használjon 7 mm átmérőjű fa vagy fém fúrófejet, hogy a kötőelemek könnyebben áthaladhassanak az anyagon. A fúrási szög 40 cm, a szélső lyukak legfeljebb 100 mm-re helyezkednek el a csikktől, ez a merev rögzítéshez szükséges;

A fúrás a munkafolyamat fontos része.

 • A rudat a rögzítés helyére helyezzük, és a falakon a jelek a lyukak fúrásakor készülnek. Ezután a fúrást perforátorral végezzük, minden ugyanaz, mint a fenti esetben. Az egyetlen különbség az, hogy a rúd vastagságánál hosszabbnak kell lennie a rúd vastagságánál, és legalább 30 mm-re kell ásni az aljzatba, így csak megbízható rögzítést nyújthat;
 • Ezután az oszlopon lévő csavart behelyezzük a falba, majd az elemet egy ütéscsavar segítségével rögzítjük. Ebben az esetben leggyakrabban 30x50 mm keresztmetszetű rudat és 6x60 mm-es dugót használnak. Ha a vastagság nagyobb, akkor a rögzítőelemnek hosszabbnak kell lennie, és végül ilyen eredményre lesz szüksége, ahogy az alábbi képen is, világosan megmutatja, hogyan készült a tartó és ami miatt az építmény tartja;

Annak érdekében, hogy a tű a vízbe süllyedjen, 10 mm-es fúróval 3-4 mm-es mélységig verejtékezik ki.

 • Ezután a rögzítőelemek rögzítve vannak, egymástól 40 cm távolságra helyezkednek el. A kiegyenlítéskor fadarabok, műanyag lemezek, rétegelt lemezdarabok és egyéb megfelelő bélések vannak elhelyezve a rúd alatt. Fontos, hogy a szerkezetet egyenesen állítsuk be, ezért ne rögzítse a falra, amíg biztos nem lesz abban, hogy minden szinten van;

A tervezést szigorúan a szintre kell beállítani

 • Ha szennyvízcsatorna van, akkor zárható is egy doboz dobozából. A kialakítás tetszőleges lehet, mindaddig, amíg a keret merev és kényelmes a PVC panelek rögzítésére. A sáv öncsavarró csavarokkal van összekapcsolva, amelynek hossza olyan, hogy biztosítsa az elemek megbízható rögzítését.

A kockával elrejti az összes csúnya kommunikációt

Most elmagyarázom, miért javasoltam 40 cm távolságot a keret elemei között. Az a tény, hogy ha később eldönti, hogy eltávolítja a paneleket, és helyreállítja a gipszkarton helyét, akkor ugyanazt a munkát elvégezheti, és gyakran nem kell szinte semmit sem újrateremtenie, csak távolítsa el a régi felületet, és csatolja az újat.

PVC panelek szerelése a betonra

Most pedig kitaláljuk, hogyan kell díszíteni a falakat, ha sima és tartós kereteket készítettél, akkor ez a munka része meglehetősen egyszerű, a legfontosabb dolog az, hogy mindent megteszünk:

 • Először is, a kerület mentén, a vezetőelemek fel vannak szerelve, és ez lehet akár egy kezdő profil vagy egy lábazat a PVC panelekhez. Ami a falakat illeti, az útmutatókat a padló és a mennyezet mentén kell felfelé és lefelé rögzíteni, és a mennyezeten a szerkezet ezen része a vezetőprofil alsó részéhez van csatlakoztatva, ha használják. Fontos, hogy az elemeket óvatosan rögzítse úgy, hogy tökéletesen illeszkedjenek a falakhoz;

Fontos, hogy óvatosan vágjuk le a sarokcsuklót, munkára a legjobb, ha egy blokkot használunk

 • Ha mind a mennyezet, mind a falak befejeződnek, akkor célszerű a belső sarok rögzítése a csatlakozás helyén, útmutatásként szolgál és biztosítja a sarokcsukó vonzerejét. Ismét egy külső sarkot helyeznek a külső sarkokra, és egy F-profilt kell elhelyezni a nyílások és a lejtők peremén. Csak az összes keret rögzítése után folytathatja az alapvető telepítést;
 • Ezután meg kell mérni a panelek hosszát, az eredményt 5 mm-re kell venni, így nem fordulhat elő, hogy kisebb eltérések és torzulások miatt az elem elhajol és hajlani fog. Vágás egy fémfűrész segítségével, hogy pontosan és simán jelölje meg a vágási vonalat, használjon építési téren. Vágás közben ne nyomja meg keményen a fűrészszalagot, mérsékelt erőkifejtéssel hajtsa végre az anyagot, és így;

Vágás túlzott nyomás nélkül

 • A panel gyengéden illeszkedik a vezetőkbe, és úgy mozog, hogy az elem három oldalról álljon, és ezt követően fel lehet szerelni. A leggyakrabban használt csavarok lapos kupakkal vannak ellátva, amelyek a keret minden egyes szélén elcsavarodnak az elemnek, ezért a felület merevségét elérik;

Az önmetsző csavarok lapos kupakja présgépvel nem zavarja a következő panel rögzítését

Lehetséges egy panel rögzítése egy fából készült láda számára. Ehhez egyszerűen helyezze a szerszámot a megfelelő helyre és kalapálja a tartóelemet.

 • Minden további elem ugyanilyen módon rögzül. A munka legnehezebb része az utolsó panel telepítése, vagy finoman töltse fel, a hajlékonylemezeket hajlítsa meg a spatulával, vagy könnyebb folytatni: ne rögzítse a lábazatot vagy a sarkot. Ebben az esetben egyszerűen rögzítheti a PVC elemet a csavarokkal a nagyon éles széle mellett, majd a ragasztót a sarokban lévő felületre rögzítse, és ragasztja be a dekorációt.

Ez az opció nagyon egyszerű és lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az utolsó panel beillesztésekor felmerülő problémáktól.

következtetés

Sokkal könnyebben díszítik a fürdőt műanyag panelekkel a saját kezeivel, mint gondolnád, nem nehéz mindenki számára a munka mestere, és a megtakarítások óriásiak lesznek, mert a szakértők 450-500 rubelt vesznek fel egy négyzetméter PVC panelek beszereléséhez. A jelen cikkben szereplő videó segít megérteni a munkafolyamatot még jobban, és ha még mindig valami érthetetlen, akkor írja meg az összes kérdést az alábbi megjegyzésekben.