Legfontosabb > Bútor

Design kombinált fürdőszoba (70 fotó)

A fürdő egy meghitt, félreeső hely, ahol mindig a tökéletes légkört kívánja megteremteni. Ez itt van, hogy időt töltünk, mielőtt munkába állunk és készen állunk az ágyra, napi szépség és egészségügyi rituálék elvégzésére. A kombinált fürdőszoba designja meglepően stílusos lehet, és további helyet takarít meg (amelyet általában egy falburkolat foglal el). A két higiénikus helyiség legsikeresebb kombinációjának minden változatát figyelembe fogjuk venni.

Előnyei és hátrányai a kombinált fürdőszoba

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása gyakran ellentmondást okoz. Egyesek számára ez kiváló megoldás, amely sok gyakorlati problémát megold, mások számára - egyfajta tabu. Ez nem furcsa, mert a kombinált fürdőszoba tagadhatatlan előnyei és hátrányai.

A fő előny az, hogy a helyiség növekedése a szilárd fal hiánya miatt keletkezik, ami valóban túl sok helyet foglal el. A második előny a befejező anyagok és a dekoratív részletek megtakarítása. Fontos megjegyezni azt is, hogy egy nagyobb szoba jobban átadja bármelyik stilisztikai irányt. Nem kell gondolkodnod, hogyan kell hangsúlyozni a belsőépítészet egy kis helyiségben WC-vel. Az emberi psziché sokkal jobban érzékeli a nagy, kombinált fürdőszobát, mint két különálló, de szűk helyet. Ez egy nagyszerű megoldás kis lakások és házak számára.

Az egyetlen hátrány az a funkcionálisan fontos zónák ideiglenes blokkolása, ami egy nagycsalád számára nem túl kényelmes. De egy ilyen probléma könnyen megoldható speciális, dekoratív válaszfalak segítségével, a falakhoz képest súlytalanul, ami vizuálisan osztja a szobákat.

Tippek a vízvezeték kiválasztásakor

A harmonikusan kombinált fürdő kialakításához minden részlet fontos, különösen a vízvezeték-választás. Vannak egyszerű szabályok, amelyek segítenek egy ilyen fontos helyiség rendezésében:

1. Az ideális megoldás a kis helyiségek számára felfüggesztett mosogatók, az a hely, ahol a szekrények elhelyezése használható.

2. A modern vízvezeték csatlakoztatásához csak új csöveket és tömlőket szabad használni. Ez biztosítja minden részlet hosszú távú teljesítményét.

3. A liliom mosogatónál meg kell figyelni azoknak, akik a mosógépet a mosogató alá akarják helyezni. Minden másnak meg kell néznie a fajansz vagy a porcelán mosogatóit. Tartósak, ellenállnak a szennyeződéseknek és válogatósak.

4. A zuhanyzó nagyon jól használható a gyermekes családok számára. A magas tálcával rendelkező modellek egyszerűen kicserélik a fürdőkádat a kisgyermekeknek.

5. Ha a legmagasabb mechanikai és vegyi károsodással szemben ellenálló termékeket szeretne vásárolni, akkor az összetett vagy márványanyagok lesznek a megfelelő választás.

6. A vécécsésze kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen a csatorna szögére. A fő kritériumnak kell lennie.

Finishing és anyagok

Nem lehet elképzelni a kombinált fürdőszoba gyönyörű kialakítását, anélkül, hogy a szoba harmonikus és elegáns díszítésével befejező anyagokat készítettek volna. Mindig emlékezni kell arra, hogy a fürdőszobában végzett kikészítésnek meg kell felelnie a nedvességállóság, a kopásállóság, a tartósság és a praktikusság kritériumainak.

A fürdőszobában a legnépszerűbb padlóburkolatok műkő, tartós cserép vagy linóleum. Az első két lehetőség időben és minőségben tesztelve. A harmadik lehetőség nemcsak összhangban van a megadott jellemzőkkel, hanem abban is különbözik, hogy a PVC linóleum teljesen nem csúszós, ami nagyon fontos. Mindegyik változatnak különböző színű és megkönnyebbülő palettája van, amely illeszkedik otthonának általános kialakításához.

falak

A kerámia csempe vagy vízálló matt tapéta kiváló dekoráció lehet a kombinált fürdőszoba falához. Stencil dekoratív vakolat, amely exkluzív megjelenésével helyettesítheti a díszítést, eredeti, de drágább megoldásnak is nevezhető.

mennyezet

A fürdőszobának ellen kell állnia a magas hőmérsékleti különbségeknek, valamint be kell illesztenie az egyszerű világítótestet. Ez segíthet egyszerűen fehérítő, vinil vízálló tapéta vagy függesztett mennyezet. A kis helyiségben az első két lehetőség tökéletes, egy tágasabb szobában a harmadik is használható.

Belső stílus kiválasztása

A fürdőszoba kialakítása kényelmesebb és elegánsabb lesz, ha egy bizonyos stilisztikai irányba készül. Ez kihangsúlyozza a ház tulajdonosainak kifogástalan ízeit.

Kombinált fürdőszoba modern stílusban

Az optimális megoldás kis fürdőszobához, valamint egy nagyobb helyiséghez. A modern belső stílus könnyű játék a kontrasztok, textúrák és színek. A kiválasztott formatervezés monokróm porcelán szaniterek, gravírozott csempék és mozaikokkal díszítő falak segítségével kiemelhető. Érdekes és stílusos választás az űrszelvényezésre ebben az irányban üveg vagy gipszkarton válaszfal. Ne felejtsük el az ilyen szabályok betartását: a hangnem semlegességét, a többlet dekoráció hiányát, a multifunkcionális világítást.

Kombinált fürdőszoba high-tech stílusban

Ez a minimalizmus, az elegancia és az innováció nagyszerű kombinációja. A kombinált fürdőszoba ízléses díszítéséhez elegendő a tiszta vonalú textíliák (képernyők, szőnyegek, törölközők), szigorú formák (négyszögletes, téglalap alakú termékek) és fényes felületek (stretch mennyezet, vinil tapéta, kerámia padló). Ideális színek, amelyek harmonizálnak ezzel a stílusgal: fehér, fekete, kék, piros. Az azonos színű kontrasztos árnyalatok lehetséges lejátszása.

Kombinált fürdőszoba a tetőtérben

Itt szabadon hagyhatja képzeletét, és nem csak új anyagokat használhat a szoba díszítésére, hanem a díszítés régi elemeit is. A jó megoldás lehet díszítő gipsz falak, idős (vagy egyszerűen régi) tükrök, természetes anyagokból készült anyagok (fa, kő, üveg), vízvezeték (egyszínű vagy decoupage). Könnyű kreatív véletlenszerűség teszi kényelmesebbé a fürdőszobát.

Kombinált fürdőszoba Provence-ban

A világos színek, a virágos minták és dísztárgyak, a fából készült szekrények, a légfüggönyök és a dekoráció tájképei egyaránt könnyen összekapcsolják a fürdőszobát egy pihenésre szolgáló helyiségbe. Ha a fürdőszobában a Provence stílusú stílust választotta, akkor természetes finishing anyagokat, textíliákat fodrosokkal kell megvásárolnia, valamint tiszteletben kell tartania a színek könnyedségét. Nem megfelelő megvilágítás esetén dekoratív világítást építhet be a tükrök fölött lévő polcokon vagy nyílásokon. A legfontosabb dolog -, hogy emlékezzünk arra, hogy a merész kontrasztok és fémtermékek használata szigorúan tilos Provence tervezésében.

Kombinált fürdőszoba klasszikus stílusban

Ez a választás vonzza azokat, akik szeretik a hagyományokat, tökéletes tökéletességet és elegáns visszatartást. A világítás lehet egy kis szimmetrikus csillár, a dekoratív fém tükrök és az idősebb gyertyatartók a szekrényeken. A vízvezetékeket szigorú sorrendben kell elhelyezni. A standard tervezés és a szigorú dekoráció akár egy kis fürdőszobát is díszíthet. Fontos megemlíteni a színek harmóniáját (fehér, barna, szürke) és a fényűző részletek használatát, amelyek a fürdő legfőbb látványa lesz.

Kombinált fürdőszoba kialakítása - fotó

A különféle fürdőszobákból készült fotók gyűjteményét különböző stílusú irányokban vettük fel, így biztosak lehetünk benne, hogy a két egészségügyi helyiség kombinációja nem kevésbé, és talán még stílusosabb is lehet, mint egy külön elrendezés. Élvezze a megtekintését és inspirációt!

Fürdőszobai dekoráció

A kombinált fürdőszobák kis területe ellenére ezek befejeződése nehézségeket okozhat. Az ilyen helyiségeknek saját tulajdonságaik vannak, például a magas páratartalom és az állandó hőmérsékleti cseppek, mindezek megkövetelik a lakástulajdonosoktól, hogy különös gonddal válasszák meg a befejező anyagokat.

Az anyagok befejezésének magas követelményei miatt a kombinált fürdőszoba befejeződése nagy kiadásokat eredményez.

Javítás panelek használatával

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb javítási technológia a fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejeződése. Egy ilyen terv befejezése kézzel elvégezhető. A fürdőszoba falának burkolása műanyag csapágyazással rendelkezik:

 • nagy sebességű munka;
 • a fogyóeszközök alacsony költsége és maguk a panelek;
 • nincs szükség a munkafelületnek a fürdőszobába történő igazítására;
 • az anyag ellenállása a nedvességgel való állandó érintkezésben;
 • a panelek nagy teljesítménye és könnyű karbantartása;
 • ellenálló az agresszív közegekkel és a csiszolóanyagokkal való érintkezés.

A PVC panelek sokféle formában, színben és textúrában ismertek. A műanyagon történő nyomtatás lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű utánzatokat készítsen a természetes motívumokból, különböző díszítésekből és mintákból, amelyeket előnyösen a kombinált fürdőszobák belsejében használnak. Mindezek mellett a műanyag panelek valóban tartósak, megfelelő gondossággal, évtizedekig tartanak. Különböző gyártók szokatlan formatervezésű paneleket találhatnak. Vannak olyan cégek, amelyek egyedi tervezésű paneleket gyártanak (lásd az alábbi fotót).

A panelek kiválasztása a fürdőszobában

Bármelyik tulajdonos a javítás után szeretne egy gyönyörű fürdőszobát. Azonban néhány kezdő mester elhanyagolja a műanyag panelek tartósságát és tartósságát az esztétikájuknak megfelelően. Az ilyen megközelítés tele van komoly hibákkal a fürdőszobában, ami a működés első éveiben feltárul.

A befejező panelek különböző típusú műanyagból készültek. A legtöbb termék szerkezete hasonló: az elülső oldal egy vászonból áll, belsejében pedig merevítők vannak. PVC panelek vásárlásakor ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a törés anyagát, a válaszfalaknak ellenállniuk kell a közepes terhelésnek.

A kombinált fürdőszobához szükséges anyag megvásárlásakor fontos figyelembe venni a lécek méretét is. A műanyag bélés szabványos hossza 3 m, a szélessége 12 és 25 cm között változhat. A szélesség megválasztásakor ügyeljen arra, hogy szélesebb a panel, annál nagyobb a síklemez síkossága. Ha első ízben használja a PVC paneleket, 15 cm széles modelleket használjon.

A díszléceket a kereten lévő műanyag bélés rögzítőelemeként használják. Ezek lehetővé teszik, hogy pontosan és határozottan rögzítse az anyagot a dobozon.

A PVC panelek és díszlécek mellett a munkához szereléshez szükséges szögek, alaplapok, szalagok és záródugók is szükségesek. Mindezek a tartozékok lehetővé teszik, hogy sík felületet hozzon létre, hiányosságok és hibák nélkül.

Telepítés előkészítése

A műanyag panelek beépítése a kombinált fürdőszobába két különböző módon történik: ragasztóval és a betétlemezzel. A folyékony szögek ragasztóként működnek. Az ilyen technológia a falak felszínének és a fürdőszoba mennyezetének gondos előkészítését igényli, ami hosszabb és drágábbá teszi a folyamatot.

Sokkal olcsóbb a kombinált fürdőszoba javítása ládák segítségével. A tervezés nemcsak csökkenti a telepítés költségeit, hanem lehetővé teszi a helyiségben fellépő szabálytalanságok és hibák elrejtését.

A műanyag panelek új házba történő beszerelésekor a munkaterületet antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. A másodlagos házban le kell szedni a régi burkolatot az esztrichre, feldolgozni a gomba falát és mennyezetét, és gombaellenes vegyülettel lefedni az egész területet. Ezen eljárás után a fürdő falainak és a mennyezetnek a hibáinak pontosítása történik, és a munkaterület vízálló vízszigetelése kerül alkalmazásra.

Összeszerelési rekeszek

Mivel a műanyag panelek alapja fém vagy fa. A fa vastagsága átlagban 35-35 mm. A kerék vázának összeszerelése előtt a fát égésgátlókkal és gombaellenes szerekkel kezelik. A nedvesség elleni védelemhez használjon PVA-gitt.

A kombinált fürdőszoba burkolatát 30-40 cm-es lépcsõs rudakba burkolják, a falakon levõ rudakat egymástól 50-60 cm-re rögzítik. A burkolat élei merőlegesek a panelekre. A leggyakoribb függőleges hely a műanyag panelek körüli kerületén a kombinált fürdőszoba, mivel vizuálisan növeli a helyiség hosszú. Ezért a fürdőszoba rekeszét vízszintesen helyezzük el.

A szerelvény a keret kárpitozásával kezdődik, az ajtó körül és a fürdőszoba sarkában. Az esztergálás összeállításánál figyelembe kell venni a sarkok közötti réseket (biztosítják a levegő keringését a szerkezet belsejében). A betétnek a falra való rögzítéséhez alkalmazza a csavarokat.

A telepítés során az egyes sávok helyét szintenként ellenőrizzük. A keret minden szegélyének ugyanazon a szinten kell lennie, ha a láda egyik sínje leesik, a sáv alatt helyezkedik el.

A szakemberek ajánlják a tűlevelűek, például cédrus, vörösfenyő és fenyő használatát, hogy összeszereljék az esztergákat a kombinált fürdőszobában.

A panelek falra szerelése

A kombinált fürdőszoba bélése a legjelentősebb helyekkel kezdődik, rendszerint ez a szög az ajtóval szemben helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy sík felületet hozzon létre, minimális számú vágott panelekkel.

A mosdó sarkában először egy elindítósáv van elhelyezve, a PVC-panelet keskeny horonyba helyezzük és csavarokkal vagy klipekkel rögzítjük. Továbbá a szerelvény nagyon egyszerű: a második panel az előző panel hornyába kerül, és így tovább a sarokig.

A két szélső panel a fürdőszoba sarkán áll össze. Ehhez a falra kerülnek, és beállítják a szélességet. A befejező műanyag lapot lefektetik és méretre vágják (2 mm-t kell levonni az értéktől), a végeket szilikonnal kezelik. A vágás után a külső paneleket szögben hajtogatják, és szűkre vannak helyezve az előző bélés hornyába, a beillesztett oldal a befejező profilba kerül. Ezen eljárás után meg kell nyomnia a panelt, hogy szorosan illeszkedjenek a nyílásokba.

tetőkárpit

Az U-profilt lábazatként használják a mennyezet befejezéséhez PVC panelekkel. Az egész munkaterület peremén helyezkedik el, majd a paneleket méretre vágják (mínusz 2 mm). Az első lapot keskeny oldalra helyezzük a horonyba és hajlítjuk úgy, hogy a másik vég illeszkedjen a másik horonyba.

Ezután a bélés kiegyenesedett. A másik oldalra lépett a profil, a panel kalapáccsal kalapált. Amikor a bőrt teljesen beakasztja a dobozba, a csavarokat rögzíti. A fennmaradó panelek ugyanúgy vannak felszerelve.

A kombinált fürdőszoba költségvetésének javításához a PVC panelek ideálisak. Lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt minőségi és olcsó lefedettséget hozzon létre.

Csempe a fürdőszobában

A csempék szerelése a kombinált fürdőszobában drága, de a bevonat élettartama többszörös, mint a műanyag. Ezenkívül a csempe nem takarja el a helyet és megjeleníti a megjelenést.

A fürdőszoba cseréjét az építési normák és előírások követelményeinek figyelembe vételével kell megválasztani, nevezetesen:

 • az anyagnak alacsony nedvességtartalmúnak kell lennie (a porózus csempék nem alkalmasak fürdőszobák befejezésére);
 • A burkolatnak ellenállónak kell lennie az agresszív közeggel való érintkezésnek, valamint a páratartalom és a hőmérsékleti fok változásának.

A fürdőszobában a csempe nagyon fontos jellemzője a felület. A padlóra ajánlatos textíliával vagy kiálló mintával ellátott matt anyagokat vásárolni. Csempe falak a fürdőszoba lehet szinte bármilyen felületre.

Cserép vásárlása előtt pontosan kiszámolja a szükséges anyagmennyiséget. Ehhez végezze el a helyiség mérését és számolja, hogy hány teljes csempe szükséges a befejezéshez. Ne feledje, hogy a mintaanyag-felhasználás kombinálásakor magasabb lesz a fogyasztás. Megmentheti a munkát a javítás elvégzésével. Ez a folyamat fáradságos, de ha ezen a területen alapvető készségei és ismeretei vannak, akkor a csempe befejeződése magától függ.

Ne felejtsük el, hogy még az azonos minőségű csempe is drámaian változhat az árban. Az anyag árazása nemcsak a minőséget, hanem az előállított termékek számát, a formatervezést és a textúra jelenlétét is tükrözi.

Előkészítő szakasz

A fürdőszobai csempe befejező munkaterületének teljesen síknak kell lennie. Ehhez a falakat, a mennyezetet és a padlót tisztítják a régi felületről, és tisztítják a port.

Mint egy igazítás a cserép használata gipsz. A fürdőszobában fellépő nagy hibák esetén összegyűjti a láda fedelét és nedvességálló gipszkartonra van felhúzva. A fürdő teljes munkaterületét folyadék vízszigeteléssel borítják. A készítmény felett antiszeptikus. A fennmaradó hibák helyes réteg tömítőanyagot vagy ragasztót tartalmaznak.

Csempék telepítése

A munkaterületen lefektetett ragasztócsempékre történő felhordás előtt. A láthatatlan területeket egy egész csempe borítja, így sarokba vagy területre vágják, amelyek bútorokkal burkolva vannak. A ragasztókészítményt szigorúan hígítjuk a csomagoláson feltüntetett készítménynek megfelelően. A csempe befejezése érdekében:

 • építési szint;
 • csempézett (hornyolt) simító;
 • cserépvágó;
 • drill;
 • keresztek a varratok rögzítéséhez.

Optimálisan vágja be a fürdőszobát, kezdve a falakkal, így a szemét nem fogja eltörölni a varratokat a csempézett padlón. Munka előtt a falak bőven nedvesek a vízzel, majd nagy mennyiségű ragasztót helyeznek a csempere. A kompozíciót úgy alkalmazzuk, hogy a spatulák hornyai szorosan átvágódjanak a ragasztóanyagon a csempe felületén.

A falon lévő csempe az aljától kezdődik. Először szereljük be az elsőt, és egy gumi sisakkal megérintjük. Préseléskor feleslegessé válik a ragasztó, eltávolítható egy ruhával, gondosan tisztítva a burkolólapot az elülső oldalról.

Ugyanezen elven alapulnak a csempe második sorai, nem felejtve el a kereszteket a falazat sarkába helyezni. A második sor telepítésekor a felső csempéket az alsó részekhez kell igazítani. Miután a ragasztó megszárad, eltávolítják őket, és a kialakított réseket védőszerrel vagy ragasztóanyaggal borítják.

Ugyanezen elv szerint a csempe a fürdő padlójára fekteti. Szárítás után elkezdheti a fugázást, majd a gumi lapátra és a fugázóedényre dolgozni, hogy megfeleljen a csempe színeinek, néha kontrasztos árnyalatú kompozícióval. A habarcsot az ízületekre egy gumi spatulával helyezzük el, amely a sarok hossza mentén terjed. Távolítsa el a felesleget egy ruhával.

Ha még soha nem csináltad a cserépedényt egy kombinált fürdőszobában, és nem bízol a képességedben, akkor jobb, ha szakemberek szolgáltatásait használod. Az alulmaradt felületek eltávolítása sokkal többet fog kerülni.

Fürdőszoba tervezés - 30 fénykép a belsőépítészeti ötletekről

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kialakítása megkezdi és befejezi a befejező anyag és színtartományát. Tény, hogy ez tágabb koncepció.

A javítás alapját képező teljes tervezési projekt magában foglalja a vezetékezést, a vízellátást és a szennyvízelvezetést, figyelembe véve a szerelvények helyét. Csak azt követően, hogy papíron vagy számítógépes programban látja a jövő belsejét a tartozékokra. Minden szakasz összekapcsolódik, az eredmény harmonikus képet kell mutatnia a jövőbeli javításról: gyönyörű, kényelmes, funkcionális.

A tervezés és a területrendezés elvei

Van egy olyan dolog, mint egy "funkcionális zóna", amely eredetileg az elrendezéshez kapcsolódik. A vízvezeték úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkülönfélébb legyen egymástól, és az előtt és az oldalakon legalább szabad hely áll rendelkezésre a kényelmes használathoz.

Egyéni zónák tetszés szerint megkülönböztethetők: a textúrák kombinációit használják, a színeket hangsúlyozzák, a partíciókat telepítik. A kombinált fürdőszobában legalább három munkahelynek kell lennie:

 • Shell zóna;
 • WC-terület;
 • Zuhanyzó / kád.

Az elrendezés kiindulópontja a szennyvízelvezető. Minél tovább építik el a vízvezetéket, annál több csövet kell elhelyezni, a lefolyáshoz szükséges lejtést. A gyakorlatban a fülke 2-3 m-re lévő vécét fel kell emelni a dobogóra, hogy biztosítsák a normál vízáramlást.

A vízvezeték elhelyezése két fő módja:

 • Lineáris - az elemek párhuzamos elhelyezését jelenti, gyakran egymással szemben;
 • A radiál - vízvezeték a kerület körül helyezkedik el.

A kombinált fürdőszoba teljes körű designja apró dolgokból áll: nem csak a kiegészítők: csaptelepek, polcok, törülközők, alátétek, szappantartók, törülközőtartók, WC-papír tartó és még sok más. Tartozékok ajánlott elhelyezni a kinyújtott kéz szabálya szerint. Ez azt jelenti, hogy minden ami szükséges lehet például a mosdó közelében, kb. 70 cm.

A vízvezeték megválasztása

Minden egészségügyi berendezést össze kell keverni egymással. Elsődleges fontosságúak a stílus, az anyag és a forma. A termékek méretei gyakran meghatározzák a helyiség kis méretét. Szerencsére a modern piacon sok olyan lehetőség kínálkozik, amely lehetővé teszi a tér költségmentes használatát a minőség és a kényelem elvesztése nélkül.

Kis helyiségek esetén célszerű a beépített, felfüggesztett vagy sarokvíz-szerelvényt választani. Ugyanakkor vegye figyelembe a vendégek fizikumát. Egy nagyon magas ember egy és fél méteres fürdőkádban biztosan kényelmetlen lesz, és a nagy emberek kényelmetlenek egy kis méretű zuhanyzóban.

Ügyeljen a mosogató méretére. Természetesen pénzt akarok megtakarítani, de egy nagyon kis mosogató nem mindig a legjobb megoldás. Ha mosogatógépet szeretne mosogatógépbe telepíteni, akkor előnyben kell részesítenie egy modellt, amelynek szifonja vissza van tolva.

Színpaletta kiválasztása

A belső színek kiválasztását a személyes preferenciák befolyásolják, de más fontos tényezők is figyelembe vannak véve:

 • A világos színek vizuálisan növelik a szobát, sötétek - csökkentik;
 • Pszichológiai érzékelés a színben;
 • Ha úgy döntenek, hogy a kombinált fürdőszoba tervezésénél egy stílushoz illeszkednek, akkor sok tekintetben diktálja a koncepciónak megfelelő színek kiválasztását;
 • Azok számára, akik a feng shui-ra kíváncsiak, érdemes megfontolni, hogy a taoista tanítások szerint csak a kék, zöld, fehér és lila pasztell árnyalatok segítik az erő helyreállítását és a fáradtság tisztítását.

Barna, szürke, fekete nemkívánatosnak tekinthető.

A befejező anyagok kiválasztása

Az anyagoknak különleges követelményei vannak. Gyönyörűnek, praktikusnak és nedvességállónak kell lenniük. Ez minden felületre vonatkozik.


A mennyezet egyenletes vagy alakos lehet, fontos figyelembe venni a falak magasságát. A felfüggesztett szerkezetek a magasságtól legalább 5 cm-re lopnak. Ha különböző burkolatokat választanak a falak, a padló és a mennyezet számára, fontos, hogy szervesen illeszkedjenek a belső térbe.

A fürdőszoba kialakítása kreatív folyamat, ha nehéz képeket készíteni a képzeletben, de valami érdekeset szeretne, akkor láthatja a kombinált fürdőszobák belsejét a hálózatban bemutatott fotóban. Számos megfelelő termék van a modern piacon, ahogy azt mondják, minden ízlésért és költségvetésért.

Faldíszítéshez:

 • Kerámia, üveglapok elhelyezése;
 • Festés falak vízálló festékekkel;
 • Vízálló tapéta beillesztése;
 • Dekoratív vakolat;
 • Műanyag panelek.

A fő befejező anyagot gyakran természetes és mesterséges kővel, kavicsokkal, mozaikokkal kombinálják.

 • festés;
 • Ragasztós mennyezeti csempe;
 • Nedvességálló gipszkarton függesztett mennyezet;
 • Alumínium lógó panelek;
 • Műanyag panelek.
 • Kerámia és porcelán cserép;
 • Természetes padlóburkolat (padló);
 • Természetes parafa;
 • Vízálló laminált;
 • Tömeges polimer padlók.

Ha a szoba díszítésére kerámia burkolólapokat választottak ki, különleges elrendezésű számítógépes programokban elvégezheti az elrendezést. A vizualizáció mellett segítenek a befejező és a fogyóeszközök helyes kiszámításában.

Hogyan kell megfelelően megszervezni a világítást

A világítás fontos, amit sokan alábecsülnek. A megfelelően megválasztott és elhelyezett lámpák normális megvilágítást biztosítanak, kényelmesebbé teszik a fürdőszoba belsejét, hangsúlyozzák a kiválasztott stílust, segítenek elrejteni vagy kiemelni az egyes elemeket, vizuálisan növelni vagy csökkenteni a helyiséget.


A fényforrásokat különböző szinteken kell elhelyezni: a fő (mennyezeti) világítás fal- vagy padlóvilágítással kombinálva, így nincs árnyékos terület.

Az eredeti modern megoldás - a szín megvilágítás különböző területeinek világítása, valamint az egyedi alkatrészek LED-szalagjának megválasztása.

Világítás tippek:

 • Ideális esetben minden egyes funkcionális területnek saját megvilágítással kell rendelkeznie egy vagy több lámpa formájában;
 • A közvetlen fénysugár nem tükröződik a tükörben;
 • A kis fürdőszoba kialakítása mindig magában foglalja a világos világítást, segít vizuálisan kinagyítani a szobát;
 • A fényáram teljesítményszabályozója segít a szükséges szellem megszervezésében;
 • Nem kívánatos a hideg spektrumú fluoreszkáló lámpák (5000-7000K) alkalmazása, ezek nem járulnak hozzá a kényelem kialakításához.

Érték és hely

A tükröt az általános koncepció és stílus alapján választják ki. Ha a négyzetek uralkodnak, hegyes sarkokkal kell rendelkeznie, a sima vonalú, ovális vagy kerek belső térben jobban néz ki. A tükrök felszerelésének módja a beépített (a célba süllyesztett), a keretben és a padlózaton csuklós, továbbá a tükör egy csuklós szekrény homlokzata lehet.

Nagyon gyakran a modern stílusban kialakított kombinált fürdőszobát neon megvilágítású tükrökkel hangsúlyozzák, de nem viseli a funkcionális terhelést, és csak egy olyan dekoráció, amely hamar unalmas. A fényvisszaverő felületek vizuálisan növelik a helyiséget, de túlzottan kényelmetlenek lehetnek.

A tükör fő területei:

 • A mosogató felett;
 • Egy ritkán két szomszédos fal a fürdõ felett;
 • A bejárati ajtó belső része;
 • Hátsó fali rés;
 • A teljes helyiségekben helyezze a padló tükröket egy személy magasságába.

Windows és hamis ablakok

Így történt, hogy egy ablakos fürdőszoba kialakítása ritka számunkra. Az apartmanokban gyakran van egy kis ablak a konyhában. Az "ablak" fénye olyan kicsi, hogy a nyílást általában varrják. Alternatívaként, helyettük, beilleszthet egy ólomüveg ablakot, egy képet, majd újragondolhatja egy rést.

A magánházak tágas szobái bármilyen alakú és méretű ablaknyitást is nyújthatnak. Számos előnye van egy ilyen megoldásnak: természetes megvilágítás, további szellőzés, vizuális térbeli növekedés, esztétika. Ha a jövőben az ablak ablakai nem felelnek meg, akkor hamis ablakkal korlátozhatja magát. Széles ablakpárkával ellátott, a mosdó alá kivágott kivágással, díszes redőnyökkel díszített, aranyos textil függönnyel. És ha nedvességet szerető növényeket helyez el az ablakpárkányra, a mosdó valóságos zöld oázissá válik.

Egyéni megoldások és technikák

A modern technológiák és rengeteg kivitelezés lehetővé teszi, még a fürdőszobában is, hogy a legaktívabb építészeti ötleteket testesítsék meg, és innovatív elemekkel egészítsék ki a fürdőszoba belsejét. Talán az egyik ilyen ötlet vonzó lesz az Ön számára.

 • A pódium már klasszikus trükknek tekinthető. Segítségével szokatlan görbéket, vonalakat, fürdőket hozhat létre.
 • A beépített zuhanykabin racionális és gyönyörű megoldás, amelyből bármelyik kombinált fürdőszoba fürdőszobája előnyös lesz. A raklap hiánya új lehetőségeket teremt a térszervezés számára. Ráadásul ezek a zuhanyzók stílusosak és modernek.
 • Kandallók - ez egy eredeti, nem szabványos megoldás, amely lehetővé teszi a biofireplaces megjelenését. Az újdonság a környezetbarát üzemanyaggal működik, nem igényel kéményt, az égés során szén-dioxid nem több, mint egy gyertya. Leggyakrabban ilyen kandallók épülnek a falakba.
 • A közös WC-k kialakításában betöltött válaszfalak általában díszítő szerepet töltenek be, ugyanakkor egy külön funkcionális területet blokkolnak.
 • A rések nem ritkák, mivel ezek elrendezése magában foglalja a szoba térfogatának csökkentését.
 • A gipszkarton dobozok elrendezését általában az okozza, hogy el kell felejteni az elfelejtett kommunikációt, vagy nem lehetett elrejteni a falakon a javítás kezdeti szakaszai alatt.

A nagy vagy kicsi, meglehetősen bonyolult, gondtalan munka kombinált fürdőszobájának kialakítása, amelyben nagy mennyiségű árnyalatot kell figyelembe venni. Ne rohanjon, mielőtt megpróbálná újra létrehozni a képet az internetről, gondoljon arra, hogy teljes mértékben megfelel-e az Ön igényeinek.

A kombinált fürdőszoba tervezése és kialakítása

A fürdőszoba és a WC szerény méretű helyiségek, ahol számos funkcionális háztartási helyiséget és mérnöki szerkezetet kell elhelyezni, ezért javításokat végeznek, egyre gyakrabban a kombinált fürdőszoba mellett döntenek.

Ebben a cikkben mérlegelnénk az összesített előnyöket és hátrányokat, megmutatjuk, hogyan kell megfelelően tervezni, gondoskodni a vízvezetékekről és a bútorokról, milyen dekorációs anyagok használata jobban használható, hogyan lehet a kombinált fürdőszoba megfelelő kialakítását, a fotó példák segítenek bemutatni a leginkább praktikus és eredeti ötleteket.

Összevonni vagy nem kombinálni - az átépítés előnyeit és hátrányait

Próbáljuk kitalálni, milyen praktikus az a gondolat, hogy kombináljuk a fürdőszobát. Közvetlenül megjegyezzük, hogy lehetetlen ezt a kérdést egyértelműen megválaszolni, csak a felújítás kulcsfontosságú pontjait tudjuk kiemelni, és döntést hozhatunk nekik.

Fotó egy kis fürdőszoba kombinált, az elképzelés, hogyan kell felszerelni 3 négyzetméter. m.

A kombináció pozitív oldala:

 • mivel a közbenső fal és az egyik ajtó eltávolítása jelentős pénzügyi megtakarítást jelent a befejező anyagokon;
 • a kommunikáció kényelmesebb és kompaktabbá tehető: készítsen egy új csőszerkezetet, elrejti a számlálókat;
 • a további területek ötvözésének kárára fel lehet tervezni a helyet egy új módon, egy modern belső tér kialakítása és további berendezések vagy bútorok, például egy mosógép vagy egy szekrény befogadására, egy sarokkád vagy egy zuhanykabin elhelyezésére.

A minimalizmus a legjobb a kis fürdőszobában

Az ötvözés hátrányait biztonságosan lehet tulajdonítani olyan nehézségeknek, mint a költségeknek, és nem kicsinek a felújításhoz, mivel ez az esemény szükségképpen koordinációt igényel, és minden változást dokumentálni kell.

A kombinált fürdőszoba tervezésének fényképe, a vízvezeték ergonómiai elhelyezése

Az is jobb, ha nem kombinál egy fürdőszobát, ha a család nagy, és benne vannak gyerekek. Természetesen nem lehet a fürdőszobát összekapcsolni, ha a fal és a WC közötti falak hordoznak.

A fürdőszoba eredeti kialakítása, az anyagok kombinációja

A kombinált fürdőszoba elhelyezése

A kombinált fürdőszoba projektjét úgy végezzük, hogy összességében elérjük a helyiség maximális kényelmét és funkcionalitását. A szoba ergonómiai lehet, ha a tér rendezése során a következő ajánlásokat kell figyelembe venni:

 • Mielőtt a kád vagy a zuhany használata ajánlott, hagyja el a 700-105 mm szabad helyet.
 • A fürdőtől a függesztőkig és a törülköző melegebbre 500 mm;
 • A vécé előtt 600 mm szabad hely legyen, 400 mm a központi tengely mindkét oldalán.
 • Az öblítőcsövet az író tálcából 45 fokos szögben kell a csatorna nyílásába irányítani.
 • A mosogató mosogatás a padlóról 800-860 mm magasságban helyezkedik el, a kényelmes szélessége 500-600 mm.
 • A mosogatóról az oldalfalra legalább 200 mm legyen, hogy ne legyőzzön a könyök.
 • A mosdóból a mosdóba nem kevesebb, mint 250 mm.
 • 700 mm szabad helyet kell hagyni a mosogató előtt.
 • Ha 2 mosogató mosható, akkor azokat egymástól 250 mm-re, a keverők között pedig 900 mm-re kell elhelyezni.
Tipp: Ha a ház két vagy több emelet, a fürdőszobákat egymás fölé kell helyezni, azokat nem szabad a nappali helyiség fölé helyezni.

Kombinált fürdőszoba kialakítás fürdőszobával, díszítő vakolat és fa belsejében

Ne feledje, hogy a fürdőszoba minimális lehetséges kombinált területe több mint 2 m2, ezért gondosan mérlegelni kell ezeknek a helyiségeknek az elrendezését, például jobb egy kompakt zuhanykabin telepítése vagy egy beépített mosdó beépítése, és elkülönítve a helyet speciális képernyőkön.

Design kombinált fürdőszoba Hruscsovban, egy példa arra, hogyan kell gondoskodni egy kis helyet egy beépített zuhany panel

A fürdő, a mosdó és a WC együttes felszerelése legalább 3,3 m 2 -et igényel a padlón, egy ilyen területen, megfelelő szaniteráruk elhelyezése mellett, egy keskeny mosógépet is tartalmaz. És a nagy területeken, akkor biztonságosan telepíteni és szekrény, és a második mosogató, és egy bidé. Ahhoz, hogy a fürdő közepén helyezkedjen el, legalább 8 m 2 -es fürdőszobát kell kialakítani.

Fotó a kombinált fürdőszoba Hruscsov, fotó a lineáris elrendezése vízvezeték

A befejező anyagok

A kombinált fürdőszobában végzett javítás, a legmegfelelőbb és legérzékenyebb ötletek képei a galériában kerülnek bemutatásra, a finomanyagok megfelelő kiválasztását igényli, mivel a szoba a nehéz üzemi körülményekre és a különleges mikroklímára jellemző. Itt fontos, hogy a bélés ellenálljon a magas páratartalomnak és a delta hőmérsékletnek, ne féljen a háztartási vegyszerek hatásaitól, beleértve a lúgos, savas oldatokat és a csiszolópasztákat.

Kombinált fürdőszoba, a nem szabványos kialakítású fotó és a befejező anyagok felhasználása ebben a teremben nem feltétlenül: fa és tapéta

PVC panelek

A kombinált fürdőszobai műanyagpanelek befejeződése, az egyik legkedvezőbb és legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában a saját kezével történő javításhoz. De lehetetlen nem hangsúlyozni, hogy még anélkül is, hogy a kis méretű helyiségek a panelek telepítésekor 50-100 mm-t veszítenek mindkét oldalon. Ugyanakkor az anyag könnyű, könnyen felszerelhető, nem fél a penésztől és a penésztől, és nem igényel semmilyen további befejeződést, aminek köszönhetően a PVC panelek vezető szerepet töltenek be a javításhoz szükséges anyagok között.

Fotó kombinált fürdőszoba Hruscsov, homokszínek vizuálisan növeli a szobát

Ajánlatos vízszintesen felhúzni a panel keskeny falaira, hogy vizuálisan nyomja a helyiség határait, a hatás fokozása érdekében fényes textúrákat használhat.

Jó tudni: Fényes felületeken a víz és a hab szennyeződése feltűnő, a matt paneleken ezek a hibák kevésbé észrevehetők. A fényes tisztítószerek csak megtakarító megoldásokat mossanak, nem lehet dörzsölni csiszolóanyagokkal, mivel még a mikrokarcolások is láthatóak rajta.

Fotók a kombinált fürdőszobából, burkolat PVC panelekkel

csempe

A csempe a fürdőszoba kivitelének klasszikus változata, az anyag praktikusságának, megbízhatóságának, esztétikájának, higiéniájának és rendkívüli fizikai és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően. Természetesen a fürdőszoba csempe egy drága esemény, de a tartólap tartóssága és praktikussága indokolttá teszi a költségeket idővel.

Javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsov, övezet kontraszt csempe

A falaknál sima, csillogó, fényes vagy selymes textíliát használnak, a fényvisszaverő felület a táguló terek illúzióját hozza létre, és emellett minden szennyeződés könnyen lemosható. A padlóhoz jobb, ha a csempe sápadt (durva) textúrájú, így nem csúszik a nedves. Kényelmes csempézni a kombinált fürdőszobát csempével, a funkcionális tereket különféle textúrákkal, a színek, a szegélyek vagy a dekorációs betétek segítségével.

A kombinált fürdőszoba egy kis méretű, átépítése a Hruscsovban

faipari

Fa fürdőszoba befejezni, őszintén szólva, nem a legnépszerűbb módja annak, hogy javításokat. Leggyakrabban fürdőszobák és WC-k furnérozása magánházakban található, míg a lakásokban fürdőszoba díszítésére szolgáló apartmanokban a fa általában más anyagokkal van kombinálva.

A kombinált fürdőszoba komplex mikroklímája miatt nem minden faj alkalmas dekorációra, ezért biztonságosan használható: tölgy, szil, vörösfenyő, tiszafa. De mindenesetre a fát is antiszeptikumokkal és porózus összetétellel kell kezelni, hogy ne rothadjon és nedvességgel és szagokkal telítődjön.

Fotók a kombinált fürdőszobák után javítás, fa díszítés és gipsz

Más lehetőségek a kombinált fürdőszoba befejezésére

Egy eredeti, az úgynevezett "töretlen" belsőépítészeti kialakítású kombinált fürdőszobát használnak, gyakran használják festészet, díszítő vakolat, természetes kő és akril, agglomerátum, folyékony technológiák, mozaik és egyenletes tapéta. De ilyen finomságra van szükség a helyiség vízszigeteléséhez, lehetőleg a kényszerű szellőztetéshez, valamint gondos összehangoláshoz és a felületek előkészítéséhez.

Javítás kombinált fürdőszobával, eredeti belső dekorációs betétekkel

A további intézkedések időigényesek, szakemberek bevonása, jelentős költségcsökkentés, és ezeknek az anyagoknak az árai jelentősen magasak, ezért a kombinált fürdőszoba befejezése indokolt az elit remontban, és általában egy speciális kulcsrakész cégtől rendelik.

Kombinált fürdőszoba, belső kép klasszikus olasz stílusban

Néhány szó a tervezésről

A kombinált fürdőszoba tervezési megoldások kilátásait nyitja meg, a szoba zónákra osztható, különböző textúrák és színek kombinációjával, a tér geometriájának megdöntésével, a vízvezeték és a bútorok újfajta elhelyezésével, különböző anyagok kombinálásával.

Egy kis terület közös fürdőszobájának kialakítása, a funkcionális területek kényelmes kialakítása

A kisméretű kombinált fürdőszobák elkészítéséhez javasoljuk, hogy fényes textúrájú, világos, pasztell színű anyagokat használjon: bézs, krém, fehér, homok, világoskék és zöld árnyalatok, szürke, korall, sárga, oliva, rózsaszín és lila színben.

Részleges kombinációja a fürdőszoba a panel ház, kontrasztos színek a célba

Annak érdekében, hogy kombinálja a csomópontot nem csak javított, gyönyörű, hanem stílusos, használd a dekorációs tippeket:

 • Kastély stílus - fehér kerámiák, tükrök, stukkó, elegáns bútorok, aranyozás vagy bronz frilly elemek.
 • A díszítésben a kék, kék, homokos és sárga színek, a halak, a héjak, a sima átmenetek (hullámok) az egyik zónából a másikba díszítő betétek a lehető legjobban alá vannak húzva.

Nagy kombinált fürdőszoba tengerészeti stílusban

 • A Retro masszív fürdőkád az ívelt lábakon, szüreti csapok - venili bárányok, sárgaréz mosdókagyló, fából készült bútorok.

A díszítő díszítőelemek hangsúlyozzák a kombinált tér stílusát, és kifejező jellegűek a belső térben.

 • A high-tech fényes és tiszta kontrasztos színek: fémes, fehér és fekete, vörös és fehér (fekete), új típusú zuhanykabin mindenféle lehetőséggel, keverővel, hőmérsékletszabályzóval, jól átgondolt fényforrással.

A fürdőszoba belseje a high-tech stílusban

 • Ország (Provence, orosz stílus, faház, mediterrán) - fa díszítéssel vagy csempe textúra, amely utánozza a fa, egyszerű polcok, függöny színekkel, tipikus rusztikus színű (virág, len).

Provence a falusi életforma állandó színe és eredetisége.

 • Modern - csendes vagy pvc panelek nyugodt színekből, monokróm vagy kőből készült textúrákból, kényelmes, szokatlan formájú fürdőből, talán szögletes vagy zuhanyzókabinnak, görbületi sima vonalakkal ellátott bútorok.

Kombinált fürdőszoba modern stílusban, kontrasztos zonálással

A stílus részletesen, a legdrágább anyagokat használhatja a kombinált fürdőszoba javításában, hihetetlen tervezésű vízvezetékeket vásárolhat, de a szoba személytelen marad.

A kombinált fürdőszoba kialakítása és befejeződése: 20 fotó ötlet

Hogyan készítsünk egy kombinált fürdőszobát, hogy kényelmes és vonzó legyen? Fa és üveg, természetes kő és 3D csempe, tapéta és beton - a modern befejező anyagok széles választéka. Lásd 20 fotó ötleteket a kombinált fürdőszoba tervezésének és befejeződésének, amely ösztönözni fogja Önt a cselekvésre.

A kombinált fürdőszoba regisztrálása nem valami lehetetlen. A helyesen kialakított design és a kis képzelet átalakítja egy kis területet egy modern, funkcionális és gyönyörű helyiségbe.

Kerámia csempe: befejezi

A kerámia csempe még mindig népszerű és divatos befejező anyag. A tartomány gazdagsága a színek, a textúrák, a minták, valamint az alakok és méretek tekintetében nagyszerű lehetőségeket kínál.

A kis helyiségben jó megoldás lesz a színes díszítőelemek használata, a belső tér élénkítése anélkül, hogy vizuálisan csökkentené.

Az intelligensen színezett ékezetek gyönyörű elrendezést is nyújtanak. A gazdag színek fűszert adnak, kellemes és ébren tartják a reggeli látogatást a fürdőszobában.

Érdekes hatás érhető el a fekete-fehér kombinálásával. Ez a fajta kontraszt bátrabb, modern jellegű.

Üveg falpanelek

A falburkolat alternatívája üvegtáblák, amelyek vizuálisan növelik a fürdőszobát. A tartós edzett üveglapok tökéletesen védik a falakat a szennyeződéstől és a nedvesség felszívódásától.

Különböző tervezési opciókban, matt és fényes, színes és fotónyomtatással, az üveg falpanelek dekoratív elemként fognak kinézni.

Építészeti beton

Azoknak, akik a fürdőszoba belsejét szeretnék felszerelni a tetőtérben, elengedhetetlenek a dekoratív beton. Divatos, ellentétben a közhiedelemmel - környezetbarát és tartós anyaggal. A könnyű feldolgozás és telepítés egy másik előny.

A szürke, aszkéta beton tökéletesen illeszkedik minden anyaghoz.

Dekoratív kő

A kis fürdőszobát természetes anyagokból, például természetes kő felhasználásával készíthetik eredeti formában. Ellenáll a hőnek, a nedvességnek és a tisztítószereknek. Márvány, travertin, gránit vagy onyx látványos lesz mind a padlón, mind a falakon.

Az egész fürdőszobát megkövezheti kővel, vagy kiválaszthatja a fal egyik jelentős darabját, például a zuhanyzóban vagy a mosdó felett.

A természetes kő előnye, hogy különféle típusai, alakjai és színei szabadon össze lehetnek kapcsolva egymással.

faipari

A fürdőszoba a fürdőszobában megteremti a melegséget és a kényelmet. Fő előnye a hangszigetelés. Azonban a nedves helyiségekben olyan kemény fát válasszon, amely nagyon ellenáll a nedvességnek, például tölgy, iroko, teak, merbau, vörösfenyő.

A fa tökéletesen kombinálható természetes kővel és kerámialapokkal.

Érdekes megoldás lenne, ha a fát padlóként használnák a fürdőszobában. Meleg tapintású, gyönyörű és tartós fa padló egyedülálló légkört teremt. A problémák elkerülése és a víz káros hatásainak minimalizálása érdekében a padlót olajjal vagy lakkal kell bevonni.

Falfestmény

Hihetetlen hatás háttérképeket ad. A felső réteg polimer bevonata megvédi a tapétát a nedvességtől, véletlen mechanikai sérüléstől, és sok éven át megőrzi erejét és gazdag színét.

A digitális nyomtatás nagy választékot kínál: grafika, tájképek, tematikus motívumok gyűjteménye. Egy pillanat alatt egy egyszerű fürdőszobát egy elegáns otthoni fürdővé alakíthat.

3D-s padlók és falak

A szokatlan és eredeti megoldások kedvelői számára a háromdimenziós tájkép illeszkedik. A gipszből, fából, üvegből vagy PVC-ből készült 3D fal- és mennyezeti panelek a legkisebb helyiségben is felszerelhetők. Ellenállnak a nedvességnek és a hőmérsékletnek. Ismételten festhetők.

Az optikai illúzió díszítő önterülő háromdimenziós padlókat hoz létre. Sima, sima szerkezet, gazdag színek, ilyen padló felejthetetlen benyomást kelt. Ezenkívül melegek, kopásállóak és nem igényelnek különösebb gondosságot.

Kombinált fürdőszoba: a tervezés és a tervezés jellemzői

A fürdőszobában történő felújítás különleges "öröm" a honfitársainknak, akik hosszú ideig ki kell vágniuk a tér minden négyzetcentiméterét a múlt század standard elrendezésében. Nem volt olyan hasznos hely, amely az oroszokat arra késztette, hogy összekapcsolják a fürdőszobát és a fürdőszobát. Ennek a konstruktív technika népszerűsége ma is releváns, hiszen ez a kombináció nemcsak a haszonelvű tér négyzetméterének növelését teszi lehetővé, hanem az egész család számára egy közös helyiség alapvetően új elrendezését is, amelyben hihetetlenül sok funkciót lát el. Ha nagy számú lakóterületet, mérnöki rendszereket és létesítményeket kell elhelyezni egy szerény méretű teremben, akkor nem szabad a racionális használat és a helytakarékosság érdekében tervezési technikák használata nélkül. Megpróbáljuk megérteni a fürdőszoba WC-vel való kombinációjának előnyeit és hátrányait, és megtudja magának a vízvezeték-elrendezések, tárolórendszerek és kiegészítők, a befejező anyagok és a tervezési motívumok kiválasztásának sajátosságait.

Előnyei és hátrányai a haszonelvű terek ötvözésére

Függetlenül attól, hogy a fürdőszoba kombinálásának ötlete gyakorlati és ésszerű ötlet. Csak az átépítés főbb pontjait tudjuk kiemelni, lehetővé téve, hogy alaposan új képet alkosson a nappali napi házban vagy lakásban.

A fürdőszoba és a fürdőszoba kombinációjának nyilvánvaló előnyei a következő pontok:

 • a két kis szoba helyett a tulajdonosok meglehetősen tág teret kapnak a víz- és egészségügyi eljárások megszervezéséhez;
 • egy falat eltávolítanak, ami azt jelenti, hogy a befejező anyagokra és a befejező munkákra lesz lehetőség, csak két ajtó helyett csak egy ajtót kell felszerelni;
 • a mosókonyha területének növelésével újra tervezheti a vízvezeték- és mérnöki rendszerek elrendezését, mosogatógép vagy tárolórendszer hozzáadását, "elrejtheti" a számlálókat, és alapvetően új belső teret alakít ki;
 • Használhat nagyobb vízvezeték szerelvényeket (nem egy kompakt zuhanykabin, amely egy elemi választási lehetőséggel rendelkezik, de egy nagy hidrobox és számos további funkcióval);
 • a végén tisztítani csak egy szobára van szüksége, két helyett.

De minden érme két oldala van, és a haszonelvű terek kombinációja nem csak előnyökkel jár, hanem hátrányokkal is jár. A főbb hátrányok a következők:

 • a "piszkos munka" szükségessége (a fal lebontása, ajtók behelyezése, újak beszerelése, vakolás, a kapott felületek kiegyenlítése);
 • a fürdő átalakítását a KTF-ben kell legalizálni - további idő- és pénzpazarlás;
 • egy nagycsalád számára, amely egy fürdőszobát és egy fürdőszobát kombinál, kellemetlen lehetőség lehet a teret racionalizálni - senki nem használhatja a WC-t, míg az egyik háztartásban van egy kád;
 • Nem lehet kombinálni a WC-t egy fürdőszobával, ha a szobák közötti fal fuvarozó (ez a lehetőség rendkívül ritka a tipikus apartmanokban).

Összegezve a kapott információkat, azt mondhatjuk, hogy a fürdőszoba és a fürdőszoba kombinációja jó megoldás lesz, ha:

 • van egy stúdióapartman;
 • a lakás mérsékelt mérete;
 • családja kicsi vagy minden háztartás ritkán hazament egyszerre;
 • a fürdőszoba területe kb. egy és fél négyzetméter volt;
 • Az otthoni helyet hatékonyabban kívánja használni, és a tervezési ötletek megtestesítése a fürdőszoba kialakításához több helyre van szükség.

A kombinált fürdőszoba tervezésének módjai

A kombinált fürdőszoba belsejének elemeinek elhelyezkedése során nem könnyű gondoskodni kényelmesen az összes vízvezeték- és tárolórendszerről (kiegészítő berendezés), hanem erre is, figyelembe véve az ergonómia szabályait:

 • legalább 50 cm szabad helyet kell hagyni a WC előtt, legalább 40 cm-rel a központi tengelye mentén;
 • ajánlott 70-100 cm-t elhagyni a fürdőkád, a zuhanyzó vagy a hidrobox előtt;
 • a fürdőtől a törölközőmelegítőig vagy a függesztőkig tartó távolság kb. 50 cm;
 • a mosogatónak a padlóhoz viszonyítva 80-85 cm magasságban kell lennie, és ajánlott szélessége 50-65 cm (bár a modern vízvezeték üzletek széles skálája is kompakt modellekben gazdag, szélessége legfeljebb 40 cm);
 • annak érdekében, hogy a mosás kényelmes körülmények között történjen, a mosdótól a falig való távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie (ehhez a megközelítéshez nem kell a könyökeket a vízzel kapcsolatos eljárással megmérni);
 • a mosogató előtt a helyiség kényelmes megközelítéséhez is elengedhetetlen - 70-75 cm;
 • Ha két mosogatót szeretne egymás mellé telepíteni, akkor a köztük lévő távolságnak legalább 25 cm-nek kell lennie, és a keverők közötti távolságnak legalább 90 cm-nek kell lennie.

Szintén hasznos lesz azt mondani, hogy két vagy több emeletes magánházakban a fürdőszobákat egymás fölé kell helyezni. A fürdőszobának a lakóterek feletti elhelyezése irracionális.

Ha egy kombinált fürdőszoba elrendezéséről beszélünk, akkor annak minimális területe kb. 2,5 négyzetméter lehet. Egy ilyen helyiségben nemcsak gondosan kell gondolni az összes mérnöki rendszer és vízvezeték helyét, hanem rendkívül kompakt modelleket is választani - egy 80 cm-es tálca vagy egy zuhanyzóterületet, melyet egy üveg válaszfal zár.

Annak érdekében, hogy egy kád, WC-kagyló és mosdó egy kombinált helyiségben legyen elhelyezve, annak területe legalább 3,5 négyzetméter legyen. A "funkcionális háromszög" helyes elhelyezkedésével helyet kaphat egy keskeny mosogatógéphez függőleges terheléssel vagy kis tárolórendszerrel.

A helytakarékos kis helyiségekben a szakemberek javasolják a függőleges konzolos WC-tálak és mosdók használatát, a leeresztő tartály felépítését, a panelek mögötti tervezési technikákat, és csak a tartozékok és a vezérlőgombokat hagyva a felületen. Egy kis szobában egy fürdőkád és egy zuhanyfülke összekapcsolása egy vízvezeték-szerelvényben segít megtakarítani a helyet anélkül, hogy károsítaná a különböző szenvedélyű családtagokat. Valaki kedveli a zuhanyzást, mások meleg habfürdőben habzik. Mindkét lehetőség a zuhanyzópanel felszerelése esetén (ez további funkciókat is tartalmazhat) közvetlenül a fürdő felett.

A tágas szobában a kombinált fürdőszoba nem korlátozható a szabványos vízvezeték szerelésére. A kényelmes és praktikus megközelítés a kényelmes víztisztítási környezet megteremtése érdekében egy dupla mosogatómosó telepítése - a reggeli időmegtakarítás többet jelent, mint a második mosdó megvásárlásának és felszerelésének költségeit.

Ha az önhasznosító tér területe meghaladja a 8 négyzetmétert, akkor a fürdőkádat a szoba középpontjába helyezve sem zavarja a kényelmes és ergonomikus környezet megszervezését. A nagy szobákban egy bidét helyezhet el, vagy egy standard kádat cserélhet egy tágas pezsgőfürdővel vagy egy modern garnitúrával ellátott dupla zuhanytálcát.

Felületkezelés egy kombinált vízkezelési helyiségben

A kombinált fürdőszobában lévő felületek megkövetelik a finom anyagok megfelelő kiválasztását. A helyiség funkcionális és mikroklíma sajátossága miatt a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásoknak ellenálló anyagokat alkalmazzák. A felületi felületeknek ellenállniuk kell a baktériumok és gombák reprodukciójának. A fürdőszoba minden síkját olyan anyaggal kell készíteni, amely ellenállhat a tisztításnak kémiai vegyületek, antiszeptikumok használatával.

A kombinált fürdőszoba falainak és padlóinak a felületeinek optimális választéka a kerámia burkolólap. Nehéz lesz megtalálni az anyag fizikai-mechanikai és esztétikai tulajdonságainak, erősségének és tartósságának sikeresebb kombinációját. Nagy ellenállóképesség a nedvesség és a hőmérsékletváltozások, a mechanikai igénybevételnek és a megbízható felületvédelemnek köszönhetően sok éven át többre fog kerülni, mint a kerámia burkolatokkal kapcsolatos drága javítások. A színes és texturált megoldások széles választéka, a mérettartomány, a kerámiák különböző anyagok (köztük a természetes kő vagy fa) utánzására való képessége lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a legjobb bélés lehetőségét bármilyen stilisztikai megoldáshoz a belső térben.

A kombinált elrendezésű kisméretű helyiségek esetén fényes kerámiák használata fényes felületekhez faldíszítéshez. És az élénk színpaletta és a fényesség hozzájárul a vizuális térbeli növekedéshez. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a fényes felületek nem tisztíthatók csiszolóanyagokkal, még a mikrokarcolásokat sem. Ha a fényes csempe sötét színű, akkor a szappanos habok és még a tiszta vízcseppek nyomai sokkal jobban észrevehetők, mint a matt furnéren.

Ha a befejező fürdőszoba falak jobban használni egy teljesen sima csempék (ez sokkal könnyebb lemosni szennyeződés), a padlóburkolat kell megvásárolni termékek szamárbőr (durva) felületen. A texturált padló a kulcsfontosságú a fürdő biztonságos használatához, mivel a padlón lévő vízcseppek nem kerülhetők el.

A kombinált fürdőszobában a befejeződéssel funkcionális területeket rendelhet. Különböző textúrák, kontrasztos színkombinációk, dekoráció (szegélyek, betétek és alaplapok) használata - mindez segíteni fog a zónában a helyiségben anélkül, hogy zavarja a szabad területtervezést.

Az ökotechnológiák használatának modern stílusa számos tervező számára lehetővé teszi ügyfelei számára a faanyag használatát a tárolórendszerek befejezéséhez és kivitelezéséhez. Leggyakrabban a fa nem önálló anyagként kerül felhasználásra, amikor az egyesített egészségügyi létesítményekkel szemben más, praktikusabb bélésválasztékkal kombinálva.

Ha úgy dönt, a megfelelő típusú fa (leggyakrabban használt tiszafa, tölgy, szil, vagy vörösfenyő), kezeljük azt speciális antiszeptikus és porozapolnyayuschimi anyagok, lehetséges, hogy élvezze az esztétikum természetes anyagok több éve kockáztatása nélkül berendezett csuromvizes és illatok, valamint a rothad.

Annyira népszerű, hogy körülbelül 10-15 évvel ezelőtt a fürdőszobák felületkezelésére szolgáló PVC paneleket egyre kevésbé használják. Természetesen a PVC panelek javítása olcsóbb lesz, mint például a kerámia burkolatokkal történő befejezése (pl. Maga az anyag és annak beszerelési költsége). De a kis helyiségekben, a panelekkel szembeforduló felületek 3-5 cm-es vesztesége nagy kockázatot jelent. De anélkül, hogy a keret felszerelése a panelekhez nem lenne képes. Igen, és ezt a célt megállítani nehéz. Ezért a PVC panelek modern formatervezésű projektekben történő felhasználása csak a mennyezeten található.

Ha a kerámia burkolatot más típusú befejező anyagokkal (festés, díszítő vakolat, akril vagy természetes kő) kombinálva kívánja kialakítani, elég erős erővel rendelkező szellőztető rendszert kell felszerelnie. Először is gondoskodnia kell a haszonelvű épületek vízszigeteléséről.

Néhány szó a formatervezési stílus megválasztásáról

A két különálló helyiség kombinációja hozzájárul a szabad helyek növeléséhez a vízvezeték ésszerűbb elhelyezéséhez, a mérnöki rendszerek elhelyezkedéséhez. Azonban a tervezési megoldás szempontjából is a megnövelt helyiség kedvezőbb talajnak tűnik. A kombinált fürdőszobában (attól függően, hogy a befogadott helyiség nagysága milyen természetű), alapvetően új elrendezést hozhat létre, az eredeti tervezési technikákat alkalmazva. És miközben megőrzi a kép integritását, a harmónia a belső elemek között.

Ha a kombinált fürdőszoba egy szerény méretű szoba, akkor nincs jobb választás, mint a modern dekorációs stílus. A belső elemek funkcionális használatának maximális kihasználása és a díszítőelemek minimális használata lehetővé teszi, hogy ne csak ne zavarja a kis helyet, hanem a szabadság és a tágasság érzését is. A modern stílus világos formáival és szigorú vonalával, praktikusságával és racionalitásával a színpaletta semleges választékával néz ki, amelyet ténylegesen kiemelnek az ellentétes elemek, egy vagy két ékezet.

A tágasabb szobákban klasszikus motívumokat használhat a kombinált fürdőszoba tervezéséhez. Utánzás márványfelületek befejező és teljesítmény munkalapok, természetes fa homlokzatokon tárolórendszerek, vízvezeték, retro elemek (kád hajlított lábak, keverők kereszt készített szelepek „bronz”, a patinás), és még a luxus csillár központi világító egység - ilyen fürdőszobában könnyű lesz különleges királyi vért érezni.