Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszobában befejeződik a lakás és egy faház - a legdivatosabb lehetőségek

A javításoknak több lépcsőre kell kiterjedniük, amelyek magukban foglalják a fürdőszobát. Fontos gondosan mérlegelni a tervezést és kiválasztani az anyagot, mivel a helyiségben lévő páratartalom mindig magas, és speciális követelmények vannak rá. Ne kétséges, hogy még kis pénzért is szép javítást végezhet.

Fürdőszoba díszítő ötletek

Bár a fürdőszoba egy kis helyiség, nem kell figyelmen kívül hagyni a tervezést. A fürdőszoba díszítése egy privát házban és egy apartmanban lehet elvégezni ebben a stílusban:

 1. Modern. Ezt a designot derékszögek és egyszerű vonalak jellemzik. Ami a színeket illeti, kiválaszthatja a különböző árnyalatokat, mindaddig, amíg nincs válás és díszítés nélkül. A vízvezeték jobb semleges fehéret vásárolni.
 2. Klasszikus. A befejezés ebben a stílusban történik természetes anyagok pasztell árnyalatok. Érdemes megemlíteni a sorok súlyosságát. A díszítés részleteit kiválaszthatja aranyozással és csempe utánzással, összetett mintával.
 3. Keleten. Eredetileg úgy néz ki, mint egy fürdőszoba ilyen stílusban, amelyet jellegzetes virágminták és virágmotívumok jellemeznek. Elsődleges színek: arany, vörös, kék és türkiz. A befejezéshez a választás a fa, csempe és mozaik megállítása.
 4. High tech Ezt a stílust a fényes felületek jellemzik, amelyek kiterjednek a térre, ami különösen fontos a kis fürdőszobákban. A befejezéshez ajánlott cserép, műanyag, fém és tükörfelület választása. A szín, a fém, a fehér-fekete és a vörös-fehér (fekete) a csúcstechnológiát alkalmazzák.
 5. Ország. Ebben a kialakításban feltétlenül van olyan fa vagy csempe, amely textúrát utánzó fa. Mindaz, ami a rusztikus színre jellemző, amely alkalmas erre a stílusra.
 6. Tengerészeti stílus. Sokan megállnak a tengeri témában a fürdőszoba díszítésére, melyet kék, kék, homok és sárga árnyalatok jellemeznek. Ezenkívül különböző díszítőelemeket is használhat.

A kombinált fürdőszoba befejezése

A WC és a fürdőszoba összekapcsolásakor számos jelentős előny érhető el, amelyek magukban foglalják a felhasználható terület bővítését, a helyiségtervezés lehetőségét és a falak díszítésének különböző lehetőségeit. Szeretne megszerezni az eredeti dizájnt, majd összpontosítani egyetlen falra. Ezt például egy minta szerinti csempe vagy kontrasztos színnel lehet kiválasztani. A kombinált fürdőszoba befejezésének lehetőségei a szekrények fényes felületeinek használatát jelentik, amelyek képesek fényt tükrözni, ami eredeti hatást eredményez.

Külön fürdőszoba kialakítása

Ha a fürdőszobát és a WC-t elválasztják a szobából, és nincsenek azok kombinációja a tervekben, akkor az egyes helyiségek kialakítása külön-külön megvizsgálható, de ugyanez a stílus elfogadható. Kiválaszthat egy színt és különböző árnyalatokat használhat a dekorációhoz, vagy kétféle anyagot, például fát, cserépet vagy tapétát kombinálhat. A fürdőszobának a lakásban való befejezése már figyelembe véve a vízvezetékeket, hogy harmonikus eredményt érjen el.

Kicsit egy kis fürdőszobát

Ha a négyzetméterek korlátozottak, gondosan meg kell fontolnia a tervezést. Nem ajánlott olyan opciókat használni, amelyek a keret rögzítésére szolgáló kiegészítő keret létrehozását jelentik, mivel ez csak szűkíti a helyiséget. A kis kombinált fürdőszoba befejezése sötét színek használatával történik, amelyek meglepően sok helyet adnak és kibővítik a teret. Ellenkező esetben különböző fényes részleteket, például csapokat vagy fogasokat használhat. Egy másik ötlet nagy tükrök.

Fürdőszoba fali dekoráció

A fő munka a falak befejezésére vonatkozik, hiszen a padló és a mennyezet egy kis területet foglal magában. Hogy a falak összehangolása magában foglalja-e az előkészítést, attól függ, hogy melyik anyagot választotta ki a javításhoz. A fürdőszoba falait egy faházban, akár tégla, akár más esetekben díszítik, több pontot figyelembe véve kell elvégezni:

 1. A munka kezdetén a falakat speciális fertőtlenítőszerrel kell áztatni, hogy megakadályozzák a gomba kialakulását.
 2. Nem ajánlott kombinálni a dekoráció a fürdőszobában több mint két befejező anyagot, mert riadnak ki csúnya.
 3. Használjon világos színeket, amelyek vizuálisan kibővítik a helyiséget a fény visszaverődése miatt.

Hogyan lehet befejezni a mennyezetet a fürdőszobában?

Gondolkodva a javítás a fürdőszobában, meg kell választani a megfelelő anyagot a mennyezetre. Ezeket a lehetőségeket a legjobbnak tartják: festés, mázolás, műanyag panelek és feszítőszerkezetek. A fürdőszobai mennyezet befejezésénél figyelembe kell venni a kis területet és a helyiség elégtelen magasságát. Ehhez világos árnyalatú anyagokat használjon, amelyek vizuálisan bővítik a helyet. A klasszikus fehér színű, amely alkalmas a színtartomány bármely más képviselőjére.

Fürdőszoba befejező lehetőségek

Nem minden anyag használható a fürdőszobában végzett javítások elvégzésére. Ha érdekel, hogyan kell befejezni a fürdőszobát, akkor tudnia kell, hogy lehet vásárolni csempe, kő, tapéta, fa és műanyag panelek, vagy csak festeni a falakat és mennyezetet. Ha a pénzügyi biztonság rendelhető design. Minden lehetőségnek megvan a saját jellemzője és szabálya, amelyet figyelembe kell venni.

A fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejezése

Ha a javítás költségei kicsiek és a munkát kézzel kell elvégezni, akkor műanyag paneleket vásárolhat a dekorációhoz. Számos előnye van: nincs szükség a felület előminősítésére, a panelek ellenállnak a nedvességnek, csak gondoskodnak róluk, és a műanyag nem fél a háztartási vegyi anyagoktól. Érdemes megjegyezni a színek széles skáláját. A fürdőszobai panelek befejeződése ragasztóval vagy a betéten végezhető. Az első esetben fel kell mérni a felületet, a második pedig a "lopni" a területet. Meg kell őket rögzíteni a tüskékkel, csavarokkal vagy klipszekkel.

Fürdőszobai csempe

A legnépszerűbb kivitel a csempe, melyet különböző méretben és színben gyártanak. A kombinált fürdőszoba csempe befejezése jól védi a falakat a nedvességtől. A csempe nem fél a formától, és könnyen tisztítható. Te magad csinálod a munkát, mert nincs semmi baj. A fürdőszoba befejezése a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Előkészítő munka a falak összehangolását és feltöltését jelenti. A szoba kerületén lévő szint használatával vonal-hivatkozást kell húzni.
 2. A befejezésnek a második sorból kell indulnia. Először speciális ragasztót kell felhordani, majd egy spatulával szintetizálni és elkezdeni a csempét.
 3. Néhány nap múlva fuga az ízületeket, és ha száraz, törölje szárazra.

Fürdőszobai mozaik dekoráció

Gyönyörű formatervezés mozaik segítségével érhető el. Ritkán terjeszti az egész teret, inkább bizonyos zónák vagy felületek kiemelésére. A fürdőszobák befejeződéséhez a következő mozaikos változatokat használják: kerámia, üveg, smaragd, tükör, kő és fém. A mozaikos fürdőszoba kialakítása a következőképpen történik:

 1. Előzetesen fel kell mérni a felületet, és jobb a DSP falainak felhúzása. Ezután kezelje a felületet egy talajvegyülettel.
 2. A speciális ragasztó segítségével mozaikot készít. Ha képet szeretne készíteni, akkor először helyezze el a padlóra, és jelölje meg a falat.
 3. Érintse meg a csempe gumicsapacssal, hogy benyomja az oldatba, amelynek többletét el kell távolítani.
 4. Hagyja a csempe 20 percig megragadni, majd nedvesítse meg a védőpapírréteget, és távolítsa el. Végül fúrja be az ízületeket egy különleges vegyülettel.

A fürdőszobát befejezve egy fa

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fa nem alkalmas a fürdőszoba befejezésére, a magas páratartalom miatt, de ha a helyes kezelést használja, akkor ez a probléma megoldódni fog. A fa dekorációval ellátott fürdőszoba a következő stílusokban állítható elő: SPA, eco-style, rustic and modern. A bár, a blokkház, a szilárd fafajták vágott tábla utánzata lehetõvé teszi egy gyönyörû beltér létrehozását. Meg kell érteni, hogy az ilyen anyagok ára magas. A munkát a falak feldolgozására redukálják, kereteket és rögzítő paneleket hoznak létre.

Fürdőszobai tetőablak

Az elérhető építőanyag bélés, nedves területeken történő feldolgozás. Ezzel elrejtheti a kisebb szabálytalanságokat és vezetékeket. A kaputáblán és a falon egy olyan hely van, ahol levegő áramolhat, ami növeli a hang- és hőszigetelést. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagok kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a bélés két lehetősége van:

 1. Wood. Fontos a speciálisan kezelt bélés megvásárlása, amelyet lakkozni és viaszolni kell. Előfeltétele a jó bejutás a belsejéből.
 2. Műanyag. Ez az anyag az egyik legjobb a belsőépítészet számára. A színek széles választéka, és egy ilyen panel olcsó.

A fürdőszobai padlólap befejezését a következő utasítások szerint kell végezni:

 1. Először a falakat antiszeptikus alapozóval kezelik.
 2. Ezt követően a léceket csomagolják, amelyek megfelelnek a kiválasztott bélésnek (műanyag vagy fa).
 3. Az utolsó szakaszban a padlódeszka bélelt, a sarok és a padlólap rögzítve van.

A fürdőszobai tapéta díszítése

Gazdaságos megoldás a tapéták használata, amelyeknek számos követelménynek meg kell felelniük: magas nedvességállóság, háztartási vegyi anyagok ellenállása, szilárdság, jó kopásállóság, alacsony higroszkóposság és szagképző képesség. Könnyű ragasztani a háttérképet, így magad is megbirkózhatsz a munkával, és bármikor megváltoztathatod a designt. Mint más típusú fürdőszobai bútorok is, a tapéták ragasztása előtt szükséges a falak kitöltése egy gitt használatával, majd egy primer bevonattal. A következő típusú háttérképek a legmegfelelőbbek a fürdőszobában:

 1. Folyadék. Ez a bevonat nagyon hasonló a vakolathoz.
 2. Mosható. Az ilyen típusú tapétáknak van egy külső rétege, amely ellenáll a nedvességnek.
 3. Üvegszál Ezek a tapéták nem szívják fel a folyadékokat és szagokat, és mosószerekkel is moshatók. Egy másik plusz a bevonat könnyen festhető.
 4. Vinyl. Ez a bevonat nagyon ellenáll a nedvességnek.
 5. Kerámia. A fürdőszoba kitöltése ezzel a tapétával jó, mert a tapéta nem szívja el a szagokat és a nedvességet.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel?

Nem könnyű fürdőszobát készíteni a házban, különösen ha a ház fából készült. Meg kell oldanunk azokat a problémákat, amelyekkel nem szembesülnek azok, akik házakat téglából vagy blokkokból látnak el.

Különlegességek

Nehézségek kapcsolódnak ahhoz a tényhez, hogy a fürdőszoba konstrukciója nemcsak a vízvezeték szerelése, hanem az "infrastruktúra" (vízvezeték, szennyvíz, védett elektromos vezeték vízmelegítővel és szellőzéssel) történő létrehozása. Figyelembe véve, hogy a kommunikáció egy faépületben történik, az ügyet különös gonddal kell megközelíteni.

Az udvaron lévő fürdőszobák egy log házban cserélődtek. Ahhoz, hogy maguknak a faházak tulajdonosainak hozzanak magukat, kezdjenek egy fürdőszobát felépíteni, meg kell ismerniük a műveletek szabályait és sorrendjét. Szükséges továbbá a szükséges eszközök és anyagok beszerzése, hogy ne kelljen szétszerelni és újra felépíteni a szerkezetet.

A log házban lévő fürdőszobai eszköz különböző területeken való készségeket igényel. A bárban lévő ház építése több lépcsőből áll, és egyes jellemzőkben különbözik.

Az egyik a zsugorodás. A probléma megoldásához csappantyúkat kell alkalmazni. A ház ajánlott egy csúszó keret kiépítésére.

A következő fontos tényező a higroszkóposság és a magas páratartalom miatt megjelenő gomba megjelenésének veszélye. Szinte lehetetlen, hogy egy fa felé hozza, ezért meg kell akadályozni annak megjelenését. Ehhez egy bizonyos fázisban a fürdőszobát rendező helyiség fertőtlenítő kezelését és a szellőzést végrehajtják. Egyszerű szellőzést lehet tenni a lyukon a mennyezeten. A kényszerített kipufogó telepítése növelheti a szellőztetés hatékonyságát.

Egy másik jellemző, hogy meg kell védeni a csöveket a fagyástól. Lehetőség van mind hagyományos anyagok felhasználására a csövek hőszigetelésére, mind pedig a modern fűtőkábelek használatára. Csövek felszerelik a daru vízelvezetését.

elrendezés

A fürdőszoba elhelyezése az országban nagyon változatos lehet. Ha ez egy kétemeletes ház, akkor egy zuhanyzó és egy fürdőszoba is elhelyezhető a lépcső alatt, a padláson. Néha erre a célra kb. 5 négyzetméter kiterjesztést alkalmaznak. m.

Fontos, hogy a fürdőszoba a házban legyen elhelyezve a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozási pontokhoz viszonyítva. Szükséges, hogy a falak közül legalább egy legyen külső (szellőzőberendezés beszereléséhez).

A fürdőszobának lehetőleg az étkezőből és a konyhából kell lennie. A legmegfelelőbb, ha az öltöző vagy hálószoba mellett található. Nem rossz, ha nem a nappali, hanem a konyha felett helyezkedik el. A WC-bejárat nem lehet a nappaliban.

Ha a fürdőszobát kombinálják, a területnek legalább 3,8 m2-nek kell lennie. Különálló - 3,2 m2-es fürdőszoba és 1,5 m2 WC. Kívánságra szobát és nagyobb méretű szobát készíthet. A tervezés során figyelembe kell venni a kommunikációs rendszert, akadálytalan hozzáférést biztosítani számukra ellenőrzés vagy javítás céljából.

Ahhoz, hogy kényelmesen használhassa a vízvezetéket, helyezze el úgy, hogy elegendő hely legyen az eszközök előtt. A zuhanyozás, fürdés esetén fontos, hogy a másik falhoz 70 cm távolságra maradjon. Átmenetek - legalább 60 cm, a készülék nem lehet közelebb egymáshoz, mint 25 cm.

A fürdőszoba kialakításához egy egész projektet kell készítenie, mert a sajátossága és a kommunikáció kiépítése hatással van az egész házra. Ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el a szobában, ez egy mosdó, kisebb területet foglal el, kevesebb kiadást és erőfeszítést igényel. A zuhanykabin, a fürdőszoba, a vízmelegítő és a kommunikáció telepítése sokkal többet fog költeni, több helyet foglal el, de más szintű kényelmet biztosít.

Ha a ház egynél több emeleten van, mindegyikhez fürdőszoba tartozik. Ajánlatos egymás fölé rendezni őket (a kommunikáció olcsóbb telepítése). A helyiségnek rendelkeznie kell egy ajtóval, amely kinyílik. Ha a terület nem teszi lehetővé az Evrovanna elhelyezését, megpróbálhat hazai (10 cm-nél rövidebb) vagy sarokba helyezni. Az utóbbi helyett, zuhanyozhat.

közlés

Telepítésüket meg kell kezdeni a csatornázás vezetésével. Az elmozdulások (és következésképpen a csőtörések) elkerülése érdekében a zsugorodás miatt szükséges a csillapító eszközök telepítése a kommunikációs rendszerben. Kompenzációs hézagok telepítése a rendszer telepítésekor lehetséges.

Az ellátó csöveket szilárd alapra kell helyezni és biztonságosan rögzíteni. Kilépés a szennyvízből - az alapozás csúszkáján keresztül. Nem lehet a falhoz rögzíteni. Ha szükséges, távolítsa el a szennyvízcsövet a második vagy magasabb padlóról, rugalmas szuszpenziókat használjon a nyomáscsökkentés lehetőségének kiküszöbölésére.

A faházakban szivárgó anyagok nem megengedettek. Ezért a padló néhány centiméterrel alacsonyabb, mint a nappaliban. A szennyvízcsatorna műanyag csövekből készül. Könnyen telepíthetők, gyorsan javíthatók, tisztíthatók.

Ha egy faházban vízvezetéket telepít, akkor emlékezzetek arra, hogy a kondenzvíz hideg vízzel felgyülemlik a csövön. Ha a fürdőszobában nedvességálló anyagokkal van díszítve, akkor nem számít, akkor azokon a helyeken, ahol a csövek behatolnak a falakba vagy a padlóba, a nedvesség felhalmozódik. Ezért a csöveket ezeken a helyeken hőszigetelő anyagokkal kell lezárni.

Ha legalább egy külső falú fürdőszobát használ, egyszerű szellőztető rendszerrel felszerelheti, de a maximális hatékonyság elérése érdekében telepítenie kell egy teljes szellőztető rendszert.

Néhány szabályt be kell tartani:

 • a rendszer összes elemét (ventilátor és csövek) nem éghető anyagokból kell készíteni;
 • a szellőzőrendszer kialakítását a zsugorodás miatt meg kell védeni a deformációtól;
 • a szellőző elemeknek nem szabad érintkezésbe kerülniük a fával, ezért külön felszereléssel kell felszerelni őket a telepítés során;
 • a szellőzőberendezés jobb helyzetben van a tetőtérben.

A szellőzőrendszernek "vas" tűzbiztonsággal kell rendelkeznie. A fürdőszobában egy speciális ventilátor telepítése szükséges. Tűz esetén a levegő beáramlásának elkerülése érdekében szükség van tűzvédelmi csappantyúk beépítésére a rendszerbe. A huzalozást rejtve kell egy hullámos fémcsőben.

A csövek fagyasztás elleni védelme érdekében jobb a fűtőkábelek használata. Automatikus szabályzókkal vannak felszerelve, és megtartják a kívánt hőmérsékletet, amely roncsolja a korróziót. Használhatók az eszközben és a padlófűtésben.

Anyagok és eszközök

A fürdőszobában a gipszkarton és a DSP lemezek használhatók. Kevésbé érzékenyek a nedvességre és falra, padlóra, mennyezetre alkalmasak.

Az ajtók megfelelő méretűek. Általában használjon pajzsot, műanyaggal vagy furnérral borítva. Fontos, hogy a bevonat védi őket a hőmérséklet és a páratartalom változásától. Az ajtólap alsó és felső végeit is védeni kell a nedvességtől. Megfelelő üveg (matt) ajtók fém vagy fa keretben tömítésekkel.

Horganyzott fém profilokból készült bevonatok vázai. Könnyen használható: a kereteket gyorsan felállítják, lehetővé teszik a kommunikáció elrejtését, telepítéseket telepítenek. Az eredmény egy ideális felület, amely alkalmas bármilyen befejező lehetőségre. A lemezek közötti válaszfelület tele van hangelnyelő anyagokkal. Ugyanakkor a hangszigetelés magasabb, mint a téglafal. Ezen a falon egy szekrényt, tükröt telepíthet. De a fűtőkészülék beszereléséhez további fémtartókat kell a falra szerelni.

A padlóhoz megfelelő laminált, jó vélemények.

Ahhoz, hogy minden munkát megfelelő minőségben hajtson végre, meg kell szereznie a szükséges eszközöket: körfűrész; fémfűrész; csavarkulcs és csavarkulcs; Lerka meghal; tengelykapcsolók; dugattyús szivattyúzás; tolómérő; lapos pengéjű csavarhúzók. A csőhajlító, szorító, lakatos szerszámok és több rögzítőelem is szükséges.

A menetes csövek összekötése jobb, mint a hegesztés, mivel ez a módszer lehetővé teszi a szétszerelést, ha szükséges. A lámpa és a gombokkal ellátott gomb segít a vágás megszüntetésében.

A csőkötések összeszereléséhez és szétszereléséhez a 14x22, 19x22, 17x19 és a fej egy sapka szükséges. Állítható csavarkulcs és csőcsavar-kulcsok keresése.

munkafolyamat

Mielőtt elkezdené elintézni a fürdőszobát, olvassa el a lépésenkénti utasításokat. A fürdőszobai egységnek vízszigeteléssel kell kezdenie. A fát fertőtlenítőszerrel kell előre impregnálni. Minden felületet belsőleg víztaszító anyaggal kezelünk.

Ezután szerelje be a fémkeretet. Nedvességálló anyaggal van bevonva. A kötéseket is kezelik. A kompozíció és az alkalmazás módját a felület típusa határozza meg.

A tetőfedő anyag nem a legjobb választás a beltéri vízszigeteléshez (magas költségek, nem környezetbarát). Jobb víztaszító használata. Ennek köszönhetően a felületet nedvességre áthatolhatatlan membrán borítja.

Roll anyagok használhatók. A felületre paszta őket, megvédik a nedvességtől.

A padló és a mennyezet leginkább sebezhető a nedvességgel szemben. Ezenkívül kerámia burkolatokkal is védheti a kitett helyeket. Ragasztva van a szintezett felületre. A hamis mennyezet lehetővé teszi a szellőzőcsatornák elrejtését, a lámpák felszerelését. A falakat vízálló gipszkarton burkolja, csavarokkal rögzítik a fémprofil keretéhez. A keret "doboz alakú" profilokból áll (két összekapcsolt U-alakú profil). Előrefúrt lyukak a lemezekbe az elektromos vezetékek beszereléséhez. Kerámia burkolólapok elhelyezése a befejeződéshez. Csúsztatható keret - a zsugorodást kompenzáló kivitel. Csináld a fémprofil falán lévő jelzésre.

A gipszrostlemezek behatolnak. A vágási vonal mentén könnyedén megtörik. Fém vezetők vágják a darálót vagy speciális ollókat. A keret felszerelése csavarokkal történik. A belső tér kőzetgyapotokkal van eltömve. A lemezek felhordása után a gitt varratokat.

dekoráció

A fa hőmérsékletét és nedvességtartalmát a rönkökből álló magánházban tűrik ki, és a befejező anyagok egy másik védelmi gátat képeznek.

Az optimális anyag a faházban lévő fürdőszoba befejezéséhez kerámia csempe, panel. A nedvességálló gipszrost felületére kell helyezni, a "Betonokontakt" készítményt előzetesen kezelni. A csempe megkezdi az alját, felfelé. Először a szintet szintre emelje az épület szintjén. Miután befejezte a fektetés csempe, elkezd csatlakozni. Ezt egy speciális habarccsal végezzük, dörzsölve a csempe és a gumiheveder között. Ez a megoldás gyorsan megszilárdul, ezért gyorsan kell dolgoznia és kis területeket kell feldolgoznia egy időben. A felesleges oldat könnyen eltávolítható egy puha ruhával.

A mennyezet jobb, ha túlfutó. Ebből a célból egy fémprofil keret van felszerelve. A fal és mennyezet csomópontjának megfelelő megjelenítéséhez, a polisztirol hab alaplemez (mennyezet) peremén elhelyezve. Ragasztóval ragasztva. A mennyezeti lábazat tökéletes szereléséhez a sarkokat az építési formázott anyag segítségével kell kivágni.

A kikészítéshez is alkalmazzon bélést, festeni.

Egy másik lehetőség gyors és olcsó lefedésére a fürdőszoba belsejében, műanyag panelek. Helyesen vannak felszerelve a láda vagy a folyékony körmökre.

Ehhez: egy fúró; csavarhúzó; gyakorlatok; fémfűrész; építési szint.

Faházban lévő fürdőszoba (38 fotó): meghatározzuk a befejező anyagokat és módszereket

A mai városon kívül élők nem csak tekintélyesek, hanem környezetvédelmi szempontból is igazoltak, ezért egyre több faház épül.

És ha nincs külön kérdése a házak díszítésével és elrendezésével kapcsolatban, akkor a faházban lévő fürdőszoba nagyobb figyelmet igényel.

Fürdőszoba a fa házában

Különbségek fürdőszoba magánház és apartman

Például, hogyan különböztet meg a szennyvíz és a vízellátás egy privát házban egy lakásban lévő fürdőszobától? Először is, természetesen a mérnöki hálózatokkal, mivel egy magánházban a tulajdonosnak önállóan kell létrehoznia és fenntartania.

Ennek megfelelően a fürdőszoba és a fürdőszoba elrendezése során először el kell döntenie az alábbi munkaterületeket:

 • szennyvíz elrendezése;
 • szellőzés elrendezése;
 • vízszigetelés;
 • befejeződik a padló, a falak és mennyezet a fürdőszobában;
 • tartozékok és vízvezeték kiválasztása.

A faházak, ellentétben a tégla vagy a vasbeton épületekkel, zsugorodnak a működés során, amelyet figyelembe kell venni a mérnöki hálózatok építésénél.

A gyakorlatban a házak vagy a házak faszerkezetének zsugorodása a ház belsejébe helyezett és a kívülről érkező közművek áthelyezéséhez vezethet.

A "kockázati csoport" a következőket tartalmazza:

 • vízellátás;
 • szellőzőcsatornák;
 • csatorna szilva.

csatornahálózat

Amikor egy fürdőszobát építenek egy vidéki házban, speciális csillapító eszközöket kell elhelyezni a mérnöki rendszerek telepítésekor vagy kompenzáló rések kialakítása érdekében, hogy megakadályozzák a faház zsugorodásának folyamatában való eltolódását.

A szennyvíz és a vízellátás magánházban történő elrendezése

A faházban lévő szennyvíz elrendezése egy téglából csak a kompenzációs rések és a rögzítés módja között különbözik. A szennyvíz elvezetéséért a házból tégla vagy vasbeton csúszda épül az alapzat alján, kivéve a csatornacsövek elmozdulását.

A csőnek szilárd alapra kell támaszkodnia anélkül, hogy faszerkezethez lenne kötve, vagy ha a faházban lévő fürdőszobai egységet a felső emeleten kell elhelyezni, rugalmas felfüggesztésre kell felszerelni, amely védi a nyomáscsökkentést.

Csatorna telepítése egy faházban a második emeleten rugalmas felfüggesztéssel

A faház más helyiségeinek védelme érdekében a nedvességtől szivárgás esetén a fürdőszobai padlózat mindig 2-3 cm-rel alacsonyabb, mint a többi helyiségben a víz elterjedésének megakadályozása érdekében.

szellőzés

A faházban lévő fürdőszobában végzett szellőzés nem kevésbé fontos, mint a szennyvíz és a vízellátás. Végtére is, a nedvességnek kitett fák megváltoztathatják a formát, a penész megjelenik rajta, ami a megsemmisüléshez vezet. Ezért olyan fontos, hogy eltávolítsa a nedves levegőt a helyiségből.

Vigyázat: a kényszer szellőztetés megszervezésénél a légcsatornák és a ház faszerkezetei közötti kompenzációs hézagok mellett csak a tűz elleni védelem legmagasabb osztályával rendelkező speciális fürdőszobai ventilátorokat szabad használni.

A szellőzőrendszer legmegfelelőbb helye a faház teteme.

A telepítés során meg kell felelnie bizonyos biztonsági követelményeknek:

 1. a berendezés nem érintkezhet faszerkezettel, de csak különleges tartószerkezetekre támaszkodhat;
 2. a szellőzőcsatornákat és a ventilátorokat a fürdőszobában csak rugalmas, nem éghető anyagokból szabad használni;
 3. a szellőzőcsatornáknak a keményfa padlón át kell haladniuk a kompenzáló lyukakon keresztül, amelyek megvédik őket a ház zsugorításának elmozdulásától;
 4. a lakóházban lévő fürdőszobában lévő szellőzést olyan tűzcsapokkal kell felszerelni, amelyek megakadályozzák a levegő áramlását a tűz alatt.

Kültéri szellőztetés elektromos berendezése a padláson

Nem kevesebb, tűzzel és elektromos biztonságra vonatkozó követelményt írnak elő a szellőző berendezésekben a fürdőszobában. A fürdőszoba ventilátorának vízállónak kell lennie, ahogy azt a tűzvédelmi előírások előírják.

A ventilátor a fürdőszobában kipufogó nedvességálló csatorna típus

Vízellátás

A fürdőszobának az országban vagy a házban való kialakítása során különös figyelmet kell fordítani a vízellátás védelmére. A csatornarendszerrel összehasonlítva a vízellátó rendszerek a lehetséges szivárgások mellett más veszélyekkel is szembesülnek - az alacsony hőmérsékleten történő fagyás veszélye.

Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a fürdőszobában lévő vízellátó rendszer kialakításakor:

 1. a padló alapját párazáró fóliával és expandált agyaggal melegítik;
 2. szigetelje a csöveket modern hőszigetelő anyagok segítségével;
 3. A vízellátó hálózat legalacsonyabb pontján egy leeresztő szelepet kell biztosítani, hogy a tulajdonosok hosszú távú hiányában (a rendszer inaktivitása) lecsaphasson maradékokat.

Vízvezeték védelme faházban szivárgás és fagyás ellen

Padló-, fal- és mennyezetburkolatok

A faházban lévő fürdőszoba díszítése szintén különbözik a hagyományos lakásoktól. Mivel a vidéki ház legfőbb előnye a természetes anyagok környezetbarát jellegűsége, nem szabad nedvességálló anyagokat lefedni.

Ezért lehetséges megosztani a fürdőszoba felületét:

 • leginkább nedvességnek (padló és mennyezet);
 • legkevésbé nedvességnek (falnak) kitéve.

Ennek alapján a legnagyobb figyelmet kell fordítani a padló és a mennyezet védelmére. A fürdőszoba kialakítása a házban leginkább logikus a padlózat burkolásához a fürdőszobában és a WC-ben, mivel ez a legjobban védi a ház faszerkezeteit a nedvességtől.

Ehhez:

 1. A padló nedvességállóságához, nem szabad megfeledkezni a legalább 200 mm-es vízszigetelő réteg megközelítéséről;
 2. Nedvességálló faborotválkozási vagy cementkötésű lemezeket használjon a padló alaprészének a csempe alá helyezéséhez;
 3. Lay csempe.

Aljzatelőkészítés - függőleges vízszigetelés

A fából készült falakat leginkább speciális fertőtlenítőszerekkel lehet kezelni, amelyek védik a fát a penésztől és a rothadásból.

A legjobb megoldás a színes, környezetbarát megoldások és impregnálás használata a faszerkezetek természetes megjelenésének megőrzése érdekében.

A fafelületek lenolajjal való védelme

A fafelületek védelmére a legismertebb eszközök a következők:

 • antiszeptikumok, beleértve az alkidet;
 • védő láncindítók belső alkalmazásokhoz;
 • természetes lenmagolaj vagy lenolaj.

Ezek a felületek könnyedén alkalmazhatók a festékkel. Általános szabály, hogy megbízhatóbb védelmet kell alkalmazni több réteg rothadás elleni ágens. Ez különösen igaz a mennyezet felületére.

A jól kialakított szellőztetés és a modern fa kompozíciók feldolgozásának kombinációja lehetővé teszi a fa felületek megbízható védelmét hosszú évekig.

Egészségügyi eszközök kiválasztása

A faház ugyanolyan zsugorodása miatt a tulajdonosok kötelesek megvédeni a vízvezetékszerelvényeket a nyomáscsökkentéstől és az elmozdulásoktól, és a legjobb megoldás a vízvezeték felfüggesztett szerkezeteinek használata, különösen a WC-tálak és a bidé.

Az elektromos acélkeretek használata felszabadítja a faépület falainak teherhordó szerkezetét, csökkentve a vízvezeték terhelését.

Fűtőkazán szerelése faházban

Következtetések: a faházban lévő fürdőszobát sokkal nehezebb felszerelni, mint tégla vagy vasbeton házban, mivel a fa jelentős zsugorodást eredményez, ami olyan technológiák és eszközök használatát kényszeríti, amelyek megakadályozzák a mérnöki hálózatoknak a nyomáscsökkentést.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát a fa házában: kommunikáció, vízszigetelés és dekoráció

Az országban vagy egy faházban található fürdőszoba elhelyezése és elrendezése nem különbözik alapvetően az egyéb anyagokból készült házakhoz képest. A tulajdonságok a technikai kommunikáció lebonyolításában, a padló és a falak simításának árnyalataiban, a szellőztetés kérdéseinek alaposabb vizsgálatában a normál nedvességtartalom fenntartása érdekében.

Különösen fontos a faházban lévő fürdőszoba ventilációja.

közlés

Két lehetőség van a vízvezetékek elrendezésére egy faházban - a felső és alsó részen.

Az első esetben használja a tárolótartályt a ház felső "pontjában" - a padláson. Ez a lehetőség olyan tulajdonsággal bír, mint a padlás és a tartály kötelező szigetelése. De vannak előnyök - a gravitációs vízellátás lehetősége, a vészhelyzeti vízellátás, a vízszintes vízszintes csőfektetés a padlón.

Ha az alsó kábelezési csöveket nyíltan vagy titokban - a padló alatt lehet elhelyezni. A nyitott módszer egyszerűbb és szabályozza a csövek állapotát és a csatlakozások tömítettségét, ami szivárgás esetén fontos a víznyomáshoz. A rejtett tömítés sokkal esztétikusabb, de nincs vizuális szabályozás, és a telepítés során figyelembe kell venni a szezonális változásokat a páratartalom és a reakció ezen fa szerkezet. És itt bizonyos fokú szabadságra van szükség a csövek elhelyezése és rögzítése szempontjából:

ha a csövek áthaladnak a falakon és a rönkökben levő lyukakon, nagy átmérőjűeknek kell lenniük rugalmas tömítéssel, amelyek nem zavarják elmozdulásukat;

Ha a csöveket alátámasztják a vállfákon, akkor ne legyenek merevek.

A szennyvíz és vízellátás telepítése az egyik első típusú munka

Honlapunkon megtalálja az építőipari cégek kapcsolatait, amelyek felkínálják a szennyvíz és a vízellátás tervezését és telepítését. Közvetlenül kommunikálhat a képviselőkkel, látogasson el a "Low-Rise Country" házak kiállítására.

A vízvezetékek rejtett elhelyezése során figyelembe kell venni, hogy a kútból (vagy a kollektív települési vízellátó rendszerből) származó víz meglehetősen hideg, és ez előfeltételeket teremt a zárt szerkezetek rönkök, gerendák és egyéb fa elemek kondenzációjának és csillapításának előfordulásához. Ezért feltétlenül biztosítani kell a vízvezeték szigetelését a vízszintes huzalozás teljes hosszában a padló alatt a faház fürdőszobájában, és a függőleges részt, ha a cső áthalad a falburkolaton.

A szennyvízcsövek nem tapasztalnak olyan nagy "belső" terhelést, mint a nyomásvízellátást, de a csatlakozás ereje és a szerelvények között nem olyan magas. Ezért szilárdan csak szilárd alapra lehet rögzíteni, amely nem zsugorodik. És egy faházban csak egy csíkos alap vagy egy konkrét beton az első emeleten. Minden egyéb esetben a faszerkezetekhez való rögzítésnek biztosítania kell a cső "mobilitását" anélkül, hogy megzavarná a csatlakozások szorosságát.

A merev csatorna csak a padlóhoz van rögzítve

Padló és vízszigetelés

Függetlenül attól, hogy milyen típusú kivitelben van, a faházban lévő padlónak vízállónak kell lennie. Ez mind az első, mind a második emeleten érvényes.

Figyelem! A második emeleten és a padláson lévő fürdőszobáknak csak az alsó szinten lévő fürdőszobának kell elhelyezkedniük, de nem a nappali fölött.

A padozat legmegbízhatóbbja a tekercs vízszigetelése. Ha a ház egy monolit vasbeton alapon áll, és egy vasbetonlapot használnak az első emelet átfedésére, akkor a fürdőszoba vízszintes esztrichellel vízszigetelésre kerül, szabványos technológiával. A keményfa padlóra más szabályok vonatkoznak:

a vízszigetelő szalagok alapozásaként válasszon nedvességálló rétegelt lemez vagy gipszkarton lapot;

standard lapok négy darabra vágva;

a rétegelt lemez (gipszkarton) csavarokkal csavarja fel a padlót, figyelembe véve a 3-4 mm-es részek közötti rést és a sorok egymáshoz viszonyított eltolását;

a varratokat rugalmas tömítőanyaggal lezárják;

nedvességálló alapozóval kezelt;

Az ilyen "pite" a faház fürdőszobájában történő csempével készíthető.

Érdekes lehet! A következő linkre vonatkozó cikkben olvashat a szennyvízgyűrűkről.

fekvő tekercs vízszigetelés (15-20 cm közötti átfedő szalagok és a falak közelítése 10-20 cm-nél);

a perem mentén egy zsalu szalag van a falhoz rögzítve, amely biztosítja a padló mozgását ("lebegő" technológia, merev rögzítés nélkül a falakra);

töltsön ki vékony rétegű esztricheket (30 mm-ig) üvegszálas erősítéssel.

Figyelem! Csak a lebegő lebegő alsó padló felel meg a fa alapon történő csempézés követelményeinek.

A csempe helyett, amikor a padlót a faház fürdőszobájába építik, gyakran választanak egy hatalmas tábort (hogy ne zavarják az átfogó terv "integritását"). Ehhez a vízszigetelő állvány fölött "lebegő" módszerrel (merev rögzítés nélkül az alapra és a falra), és hogy a beszerelés során nincsenek elmozdítva, egymás között keresztirányú rudak között vannak rögzítve. A lemaradás végeinek és a falak közötti távolságnak legalább 10 mm-nek kell lennie, és a lefektetési lépés a padlólap vastagságától függ. Bevonatként, ha nem veszi figyelembe az ilyen egzotikus nedvességálló fát, mint kullancsot, jobb vértartást használni, amely nem fél a magas páratartalmú és nyílt vízzel való érintkezéstől. Választhat egy hőkezelt táblát is - ugyanazt a vörösfenyőt vagy más hazai faanyagot.

A hőkezelt lemezeknek megkülönböztető színe van.

Természetesen a hőkezelés csökkenti a kopásállóságot, de a fürdőszobában a padló és a magas páratartalom ellenállása fontosabb.

Figyelem! A hőkezelés nélküli lerakódásokat és padlóburkolatokat antiszeptikus oldatban kell áztatni.

A tömb helyett egy már alkalmazott védőfestékréteggel rendelkező mérnöki táblát használhat. A padlóburkolat és a nedvességálló laminátum elhelyezése helyett a padlóburkolat helyett a vízszintes esztrichekre is alkalmazható. Mindenesetre a lemezek közötti összekötésnek a "tövis-horony" elvén kell alapulnia, az ízületek vízzel szemben ellenálló maszkolással történő kötelező kezelésével.

Falcsempék és vízszigetelés

A faházban lévő fürdőszobának teljesen kitömöttnek kell lennie, a csempe további falakra is építhet a peremén. Az építkezés nem új, és a gipszkarton falak, téglaházak és városi lakások szintézisére használják. Csak egy különbség van - a csúszó tartószerkezet (ládák) használata a fő falakhoz és a válaszfalakhoz. Ez a módszer azért szükséges, mert a ház faszerkezeteinek zsugorodása nem károsítja a belső burkolólapokat.

A csúszó tartó elve

A technológia jól fejlett a fa fadeszkák ládáihoz, és a fémprofil keretéhez a gipszkarton beépítéséhez - van még egy erre a célra szolgáló megfelelő rögzítőelem is.

Ha nem csempézik a fürdőszoba összes falát, akkor a legnehezebb rész a fürdő, a zuhanyzó és az mosdó zóna. Ebben az esetben egy kombinált faldíszítést használnak, amely ugyanazon a szinten lehet, ha csempe és fa burkolat van rögzítve a közös kerethez. De két szinten lehet, amikor a falak és a válaszfalak belső felülete nem igényel dekoratív felületet - például a lekerekített rönkök vagy ragasztott rétegelt fa házakból.

A faházban lévő fürdőszobai vízszigetelés ezen része eltérő lehet.

Ha a falak teljesen nedvességálló gipszkarton burkolattal vannak ellátva, vízszigetelést végezhetnek az egész felületen, vagy csak a fürdőkád-, zuhany- és mosdózónákon.

A kombinált kikészítésnél csak ilyen munkák szükségesek.

Fontos! A vízszigeteléshez speciális polimer-cement keveréket használjon. A bitumenes masztix használata nem ajánlott a nagy folyóképesség miatt.

A keverékek kiválasztása vízszigetelő réteg kialakításához elég széles

De még a padló és a falak teljes vízszigetelése esetén a faházban lévő mennyezet védett marad a magas páratartalomtól. És a felfüggesztett szerkezetek vagy a feszített mennyezetek használata csak rontja a fapadló működési feltételeit - jó kényszer szellőztetés nélkül, a vízgőzzel telített meleg levegő megnedvesíti.

A fürdőszoba fából készült falai

Ha a fürdõt és a szaunát fával burkolják, akkor a faházban levõ fürdőszoba is elkészülhet. És ha a gőzkabin tűlevelűek nem ajánlott használni, majd a fürdőszoba, és még inkább a WC, nincsenek ilyen korlátozások - nem ezek a hőmérsékleti rendszerek.

A díszítéshez használhatod a természetes fából készült fa burkolólapokat - csapágylemezt, fa utánzást, blokkházat.

Mint a padló esetében, minden faszerkezeti elemet antiszeptikumokkal alaposan meg kell vizsgálni, és a bőr "rossz" oldalán szellőző rés jelenlétére van szükség. Még jobb a hőkezelt fa használata, amely a "zárt" pórusokkal való szerkezete miatt nagy ellenállással rendelkezik a magas páratartalom mellett, beleértve a vízzel való közvetlen érintkezést is.

Példák az eredeti megoldásoknak a faházban lévő fürdőszoba befejezéséhez, lásd a videót:

Érdekes lehet! A következő linkre vonatkozó cikkben olvashat a terület lefolyó- és viharcsatorna-rendszeréről.

következtetés

Minden házban és fából készült fürdőszoba különösen a legnehezebb teret jelenti a fekvő kommunikáció és a befejező technológia szempontjából. Még a konyha nem rendelkezik ilyen kemény működési feltételekkel, melyet a páratartalom és a levegő hőmérsékletének jelentős változása jellemez.

Különösen fontos szerepet játszanak a faházban lévő fürdőszobák kényelmes elszívásához - kényelmes körülmények, a befejező anyagok élettartama, a világítás és az elektromos készülékek biztonságos működtetése függ a hatékony működésétől. Ezért a fürdőszoba kialakítását és elrendezését tapasztalt szakemberek végzik.

Fürdőszoba kikészítés - 5 fali kivitelezés

A képen: ha az egész házat fa díszíti, akkor a fürdőszobát közös stílusban kell díszíteni.

Nem tudod, hogyan kell befejezni a szobát, és kétlem, hogy maga kezelheti? A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyék az épület sajátosságait, mivel a faházban lévő fürdőszobák ugyanazon díszítése nagyon eltér a sokemeletes épületek és a téglaépületek munkájától. Elmondom neked ötféle munkát, amit tehetsz.

Gyakran nagyon kicsi területen kell dolgoznia, ez egyszerűsíti a befejezést

A befejezés során különböző típusú anyagokat lehet kombinálni.

A befejezési módszerek és azok jellemzői

A műanyag panelek egy kicsit alacsonyak és egyszerűen működnek.

Közvetlenül a munka konkrét lehetőségeihez fordulunk, és megértjük a sajátosságukat. Nagyon különböznek mind a bonyolultságtól, mind a költségektől, ezért válassza ki a legjobb megoldást két szempont alapján: a költségek és a saját munkájának elvégzésének lehetősége (ha úgy döntesz, hogy csináld magad).

A csempe nagyszerű a fürdőszobában, de ez sokba kerül, és meg kell belefújni a berendezésbe

1. módszer - fából készült padlódeszka

Ez az opció alkalmas faházas és vidéki épületekre, és ritkán megtalálható a lakásokban, de kívánság szerint ilyen kivitelezést végezhet. A munkához a következő anyagok szükségesek:

 • Bélés, blokkház vagy utánzat faanyag, mindez a tervezéstől függ;

Válassza ki a kívántat.

 • A 30x30-as vagy annál nagyobb léptetési szakasz;

A sáv az építkezés alapjául szolgál.

 • Egyenes felfüggesztések a keret falra szereléséhez;
 • Kötőelemek (fafelületen a szerkezet csavarokkal, betonon - tüskével rögzítve). Maga a bélés vagy befejező köröm vagy klyimer;

Úgy néz ki, mint egy igénylő

 • A lábazatok felett és alatt helyezkednek el, amelyek a csomópontot lefedik, jobb, ha fából készült változatokat használnak;
 • A felületet védőszerrel kell kezelni, lehet egy lakk vagy impregnálás és festék. A készítménynek alkalmasnak kell lennie a fa számára.

A lakk bizonyos árnyékot adhat a felületnek.

Az eszközön a következőkre van szükség:

 • Vágófűrész vagy vágólap fa vágásához;

Ha van körfűrész, akkor használhatja

 • Csavarhúzó, ha öncsavarró csavarokat használnak, vagy lyukasztó, ha dugókat használnak;
 • Köröm kalapács;
 • 80-100 cm hosszú;
 • Ecsetvédő készítmény alkalmazása.

A munkához szükséges utasítások egyszerűek:

A munkafolyamat diagram egyszerű.

 • Az alap előkészítése a porok és foltok falainak tisztításából áll, ha a felületen penész foltok vannak, akkor fertőtlenítőszerrel kell őket kezelni. A helyiségnek szabadnak kell lennie, hogy semmi ne zavarja a munkát;
 • A sávot a kívánt hosszúságú darabokra vágják és felfüggesztéssel a falhoz rögzítik, lehetővé teszik a tervezési szint nagyon gyors és pontos beállítását. Ha a falak többé-kevésbé egyenletesek (a különbség nem több, mint 3 mm), akkor a rúd közvetlenül a felületre rögzíthető, ezért a falon lévő lyukak átfúródnak át, és rögzítik. Az elemek távolsága 35-50 cm;

A csöveket egy fa keret is lefedi.

Ne feledje, hogy a keret mindig merőleges a falburkolatra. Vagyis, ha függőlegesen van felszerelve, akkor a sínt vízszintesen kell felállítani, és fordítva.

 • A bélés is darabokra vágott a szükséges méret, majd a lépést a telepítés. A munka a szoba sarkán kezdődik, az elem hátrafelé van állítva, így akár egy igénylő, vagy egy köröm segítségével is rögzíthető. A saroknál a termék szélét homorúan végigfuttatják a tetőn, különben az összekötő elem díszítő elemekkel vagy sarokkal borítódik;

Kleimer kis szegecsekkel szegezve.

A célszög egy kis szögben kalapál a horonyba.

 • A bélés pormentes, lakkozott vagy festett. Az alkalmazást legalább két rétegben kell elvégezni, mivel az első alkalmazás során szinte a teljes készítmény felszívódik a hordozóba. A jövőben, ha át kell festeni a bélést, a felületet finom csiszolópapírral kell kezelni és festeni kell;

Színes zűrzavarokat rendezhet, többszínű kompozíciókkal

 • Végül a lábazatot rögzítik, a telepítés előtt festhető, vagy festhető. A felszerelést befejező köröm használatával vagy ragasztókészülék alkalmazásával végezzük. A legnehezebb dolog az, hogy egyértelműen vágja el az elemeket a sarkokban, a munkát, amit egy blokkot kell használni.

A legfontosabb dolog az, hogy egyértelműen levágja az alaplapot a sarokba, hogy tökéletesen illeszkedjen.

Ha van egy ház egy rönkökből vagy egy rúdból, akkor a felületet nem kell további béléssel megvarratni, egyszerűen tisztítani és 3-4 rétegben védő nedvességre reprodukáló anyaggal lefedni. A további feldolgozást legalább 3 évente meg kell ismételni.

A faanyag felületek egyszerűen kezelhetők védőanyaggal.

2. módszer - műanyag golyóstoll

Ez az opció egyszerű és megfizethető, egy négyzetméteres PVC panel ára 200 rubelből áll (250 esetében nagyon méltó lehetőségeket találsz). A szükséges anyagok listáját a táblázat tartalmazza.

A modern PVC panelek különböző anyagokat utánozhatnak.

Ezek az elemek összeszerelt keret lesz

Szerszám munkához:

 • Lyukasztógéppel a fúrókoronggal megegyező átmérővel;
 • Csavarhúzó PH2 fúvókával;
 • Fém olló profil vágáshoz;

A hagyományos kézi ollók tökéletesen vágják a profilt

 • Egy kis fogazású fűrészszalag vagy egy fémparafém a PVC anyagok vágásához;
 • A sík, a négyzet és a ceruza vezérlésének szintje a vágás során a jelöléshez.

Foglalkozni fogunk a munkafolyamattal:

 • A helyiséget kiürítik mindazokról, amelyek zavarják a munkát, a falakat tisztítják, szükség esetén a repedéseket lezárják, és a penész sérüléseit antiszeptikus kezeléssel kezelik;
 • Először a falprofil helyét a kerület mentén jelölik. Ezt követően rögzítik a rögzítési pontokat, és a lyukakat a fúrókra fúrják. A rögzítés egyszerű: az ütközőt teljesen behelyezzük, a csavart kalapáccsal sodorjuk;

Így van a fal profilja a sarkokban.

 • A fő profil mért és vágva a kívánt méretre, a szuszpenziók az elemek vonalán a falra vannak szerelve. Ezután az állványokat behelyezzük a falvezetőkbe és rögzítjük az önbefogó csavarokat a kívánt helyzetbe. Végül a síkot egy szinttel ellenőrizzük, és a profilt a megfelelő helyekre rögzítjük a függesztőkhöz;

Minden nem vonzó kommunikáció elrejthető a tervezés mögött.

Annak érdekében, hogy a sarkok erősek legyenek, a rajzban lévő profil az ábrán látható módon rögzítve van.

 • A bélést a kívánt méretű darabokra darabokra vágják, az elemek hosszának 5 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a padlóról a mennyezetre való távolság, és így egy kis deformálódási rés maradhat. Csatolhatja a kiindulási lemezeket, és nélkülözheti őket, és azonnal megkezdheti a munkát. A rögzítés a legszembetűnőbb szögtől kezdődik, az elemeket csavarokkal rögzítik, a sarokba a rögzítőt a felső részen becsavarják, majd sarokba záródik;

Könnyen vágható PVC

A csavarokat egy speciális peremre csavarják

 • Végül is, a sarkok ragasztva vannak, hogy bezárják a csomópontot, ha nem kezdték el őket a keretre.

3. módszer - gipszkarton kivitelben

Ez az opció alkalmas a jelentős szabálytalanságú falak kiegyenlítésére, valamint a fürdőszobák fafelületének bezárására, ha nem akarja elhagyni őket. A formatervezést a profil keretére lehet szerelni (a fenti részben leírtak szerint állítják elő), és egy speciális összetevővel ragaszthat, és megmondom Önt erről a változatról.

A munkához a következő anyagok szükségesek:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága legalább 12,5 mm. A lapok szabványos magassága 2,6 méter, ha magasabb mennyezetek vannak, akkor jobb, ha egy három méteres verziót vásárol;

A nedvességálló gipszkarton könnyen megkülönböztethető a lapok zöld burkolatán.

 • Ragasztószerkezet gipszkartonhoz ajánlom a "Knauf Perflix" -t minőségi és bevált megoldásként. A fogyasztás látható a csomagon, így kiszámíthatja a megfelelő összeget;

A Knauf Perflix kiválóan alkalmas a gipszkarton beépítésére

 • Akril alapú alapozó az alap és a gipszkarton kezelésére.

Szükség van bizonyos eszközökre is:

 • Kapacitás és fúrás fúvókás keverővel;
 • Kés a gipszkarton vágásához;

A kés segítségével gyorsan és pontosan vághatja az anyagot

 • Legalább 80 cm-es hossza a sík szabályozásához.

Lehetetlen lehet még a falak nélküli szintet sem

A munka ebben az esetben a következő műveletekből áll:

 • A falakat portól és szennyeződéstől tisztítják, repedés és sérülés esetén gipsszel vagy tömítőanyaggal kell ellátni;
 • A hordozóra primerként alkalmazzuk, fontos, hogy minden felületet kezeljünk, és ne hagyjunk egyetlen szakaszt. Ha a felület porózus, akkor jobb, ha a kezelést újra megismételjük a legjobb hatás érdekében;

A talaj megerősíti a felületet

 • A gipszkarton a kívánt méretű darabokra van vágva, a jelölések a felszínen készülnek, majd a felső papírréteget átvágják a vonal mentén (finoman vágva, fém vonalzóval vagy lyukkal). Ezután a lapot felemelik, a hátsó oldalon a vágóhelyen enyhe csapást alkalmaznak - és az elem megszakad, miután a papírt a hátoldalról vágják le;

A papír egy kézzel vágása, a lemez megtörése nem nehéz

 • A ragasztót olyan mennyiségben készítik el, hogy fél órában töltheti, mert 40 perc elteltével már megkezdödik. A kérelem 6-8 cm magas, 25 cm-es lépcsővel és 40 cm-es középen, vagy a kerület mentén és a közepén lévő szalagokban történik;

Így ragasztót alkalmaznak az anyagon.

 • A lap alatt 10 mm-es vastagsággal kell helyezni valamilyen deformációs rést, a gipszkarton vágott darabjait használhatja. Ezután az elem finoman támaszkodik a falhoz és finoman megnyomja. Ezután a szintet veszik, és segítségével a helyzetet úgy állítják be, hogy ideális síkot kapjanak;

A bélés lehetővé teszi, hogy a lapot a padlóról megfelelő távolságban állítsa be

A lapok között 2-3 mm-es rést kell hagyni, ha ez nem történik meg, a végeket vágni kell az ízületek megerősítéséhez.

 • Ajánlatos egy szilárd lap ragasztása alulról felfelé, de ha darabokat kell használnia, akkor győződjön meg róla, hogy a függőleges ízületek semmilyen módon nem egyeznek egymással, akkor egy eltolódásnak kell lennie.

A függőleges kapcsolatoknak nem kell megfelelniük.

A ragasztókompozíció néhány óra elteltével teljesen felerősödik, és a falakat különböző módon befejezheti:

 • Gitt és festék vagy ragasztó tapéta;
 • Díszítő vakolatot kell alkalmazni;
 • Ragassza össze a csempe.

Gipszkarton - a kerámia nagyszerű alapja

4. módszer - vakolat falak

Ha téglából, betonból vagy blokkokból áll, amelyek jelentős szabálytalanságokkal járnak, akkor a felületet egy gipszhabarccsal fel lehet szintelni. A munkához szükségünk van a következőkre:

 • Gipsz nedves helyiségekhez, az összeg az alkalmazott réteg vastagságától függ, és minden esetben külön számolják;

Sok lehetőség van, de a legjobban szeretem a "Vetonit" -et.

 • 6-8 mm magas világítótornyok;
 • Primer mély penetráció.

Ezenkívül nem szükséges bizonyos eszközök nélkül:

 • Építési szint 60 cm hosszúsággal;
 • A szabály vakolat, mivel kevés a hely a fürdõszobában, ahelyett, hogy rövidebb verziót, vagy lapos, szilárd rake-ot szeretne;

Kis hely, ezért a szabálynak rövidnek kell lennie

 • Az oldat elkészítésének kapacitása, valamint egy fúró keverőfúvókával;
 • Hasító vagy spatula a habarcshoz;

A falazószerkezet kényelmes megoldást nyújt a falon

 • Primer kefe;
 • Gereblye gittkitöltéshez.

A munkát a következőképpen végezzük:

 • A talajt por és törmelék tisztítja, ha a falakon felhalmozódnak a habarcsok, a vakolást meg kell kezdeni, mielőtt a vakolat megkezdődik;
 • A felszínt az egész kész felületen alapozzák;
 • A fal mindkét oldaláról felfelé vagy lefelé a csavarokat vagy tüskéket vezetik be, a vezetéket feszítik közöttük, és egy szinttel egyenesen szintre állítják a vakolat jövőbeli síkjának beállításához;
 • Kis mennyiségű oldat készül, amelyen a világítótornyok csatlakoznak. Ne használjon gipszkeveréket, annyi tanácsot, használja ugyanazt a kompozíciót, mint a fő befejezéshez, így az erő a legjobb lesz. A kompozíciót a világítótorony elrendezésénél 20-25 cm-enként, a kívánt magasságú csoportokban kell elhelyezni, az elemek helyzetét zsinórral szabályozzák, fontos, hogy az elemeket a lehető legegyszerűbben állítsák be;

Vezeték - nagy mérföldkő, amelyen könnyű elhelyezni a világítótornyokat

 • A kompozíció szilárdulása a világítótoronyokban (körülbelül fél napot vesz igénybe), a gipsz készítése a fő befejezéshez. Ne keverjetek túl sokat, a kompozíciót körülbelül egy óra múlva töltsük. Az oldat optimális konzisztenciája - mint egy sűrű krém, ezt az opciót könnyű alkalmazni és szintet biztosítani;

A habarcs helyes konzisztenciája nagyon fontos.

 • A vakolatot simítóval kell a falra alkalmazni, a rétegnek kissé nagyobbnak kell lennie, mint a jeladó szintje. Fontos, hogy töltse ki a teljes helyet, hogy ne orvosolja a hibákat. A két világítótorony között körülbelül egy méternyi helyet kell kitölteni;

Az optimális konzisztencia összetétele jól megmarad a fal felületén

 • A felületet egy szabály vagy egy szalag segítségével szintetizálják, a műszer a jelzőfényekre támaszkodik, és a felszín felett van vezetve annak érdekében, hogy az oldat egyenletesen eloszolható legyen az egész síkon, és távolítsa el a többletet. Ha egyes területeken a gipsz kicsi, akkor hozzá kell adni, utána újra át kell menni a szabályon, hogy még a falat is elkészíthesse;

A szabály lehetővé teszi a sík gyors összehangolását

 • 2-3 órával a felhordás után a felületet szükség esetén egy résszel kell szintetizálni, ha szükséges, a gipsz kissé nedvesedik és a fugázás elvégzésére kerül sor. Így még jobb lesz a sík.

A fúró eltávolíthatja a legtöbb kisebb hibát.

Az ilyen falakat fel lehet díszíteni és festeni, díszítő vakolattal pecsételni, és csempét készíthet. A legfontosabb dolog az, hogy ne kezdjen dolgozni, amíg a vakolatréteg teljesen száraz.

5. módszer - Kerámia burkolólapokkal szemben

Ezt az opciót a megbízhatóság és a tartósság különbözteti meg, ezért nagyon gyakran használják. Ha nem tudod, a csempék szolgáltatásainak ára gyakran magasabb, mint maga a csempe költsége, tehát ha magad csinálod a munkát, nagyon jól menthetsz.

A munkához szükségünk van a következőkre:

 • Kerámia csempe a megfelelő mennyiségben;

A kerámia választéka hatalmas, mindenki megtalálja a legjobb megoldást a fürdőszobájukra

 • Csemperagasztó;
 • Fugázó ízületekhez;

A habarcs színei eltérőek lehetnek, minden gyártó teljes vonalat kínál

 • Primer az alap megerősítésére;
 • Keresztezi az ízületeket.

Ami az eszközt illeti, az alábbiakra van szükségünk:

 • Kapacitás és fúrás keverővel a ragasztó készítéséhez;
 • Fogazott simító vagy fogazott simító a készítmény alkalmazásához;

A falaknál a 6-8 mm-es fog méretű opciókat használják.

 • Csempevágó, ha kerek vágásokat kell készíteni, ballerinnel is kell rendelkeznie;
 • Legalább 60 cm hosszúságú;
 • Gumi-spatula a fúga alkalmazásához.

Ez a spatula lehetővé teszi a habarcs alkalmazását a varratoknál

A munkafolyamat így néz ki:

 • A falakat piszoktól és portól megtisztítják, majd erősítő talajt alkalmaznak. Ha az alap nagyon erősen abszorbens, akkor néhány óra múlva ismét ismételje meg az alapozót;
 • A csempe magasságának és a varratnak megfelelő távolságot a helyiség alján mérjük, és vonalat húzunk, használjunk egy szintet erre a célra. Ezután a vonal mentén egy fémprofilot vagy egy fadarabot kell rögzíteni, hogy szilárd alapot biztosítson a csempe lefektetéséhez. Ez az előkészítési lehetőség sima csempe elrendezést biztosít, még akkor is, ha a padló görbe;

A rögzítésnél ne felejtse el ellenőrizni, hogy a keret egyenletes-e

 • A ragasztót előkészítik, először nem szabad nagyon beavatkoznia, nem tudja, milyen gyorsan költik el, és a felesleg befagyasztható. Az összetevők aránya a csomagoláson van feltüntetve, a készítmény konzisztenciájának meglehetősen vastagnak kell lennie;

A ragasztót nagyon alaposan össze kell keverni.

 • A ragasztót a csempe magasságánál kissé nagyobb szélességű csíkkal kell felhordani, vagyis a kompozíciót az egész fal hossza mentén elosztva, hogy több elemet egyszerre helyezzen el. Az oldatot spatulával helyezzük a falra, majd a réteget hornyolt simítóval egyenlítjük ki, egyenletes bevonatot kapunk az egész területre;

A Gladilka egy egyenletes réteg ragasztót biztosít az egész alapon

 • A csempe ragasztva van a legszembetűnőbb szögből, így a díszített elemek, ha jelen vannak, nem fogják el a szemet. Az elemek rendben vannak, pozíciójukat egy szint segítségével szabályozzák, sík síknak kell lennie. Ahhoz, hogy a függőleges varratok ugyanazok legyenek, az egyes csuklók tetején és alján kereszteket helyeznek;

A keresztek lehetővé teszik, hogy a varrások azonos legyen az egész területen

 • Szükség esetén a szélsőséges elemet vágjuk, ennek érdekében a méréseket elvégezzük (ne felejtsük el levenni a varrat vastagságát az eredményről), és a burkolólapot lefektetjük. A vágást egyszerűen végezzük: a csemperavágót az elem elején lenyomjuk, erős nyomást tartunk a vonal mentén, lehetetlen előre-hátra közlekedni;

Vágás közben tartsa jól az elemet úgy, hogy ne mozduljon el.

 • Az alábbi sorok ugyanolyan módon vannak egymásra rakva, csak a keresztezések között helyezkednek el a keresztezések, és a sík ellenőrzésekor a szintet függőlegesen, vízszintesen és átlósan kell beállítani a teljes felületek ellenőrzéséhez;

Ügyeljen arra, hogy másképp ellenőrizze a síkot, hogy ne hagyja ki a görbületet

 • A fektetés után egy nappal eltávolíthatja a kiindulási elemeket és kiválaszthatja az első sort, ha szükséges, a csempe le van vágva, végül tökéletes felületet kap;

Az alsó sor a következő napra illeszkedik, amikor a támogatási rudak eltávolításra kerülnek.

 • Egy újabb nap után elkezdheti az ízületek ragasztását, először az ízületek tisztítását követően, miután a készítmény elkészült és az ízületekre került. Először a spatulát a résen keresztül kell mozgatni, hogy a lehető legtöbb habarcsot tolja bele, majd a varrat mentén futtathatja a fuga réteget, és távolítsa el a felületi felesleget;

Próbálja teljesen kitölteni az ízületeket habarccsal

 • Egy órával később eltávolíthatja a főbb szennyeződéseket a csempe felületéről, a napi takarítás nedves ruhával történik. Sőt, könnyebb dolgozni két szakaszban - először a fő szennyezés eltávolítása, majd a felületet hozott a tökéletes tisztaságot.

A tisztítást a legjobb a szivacs.

Ha a kombinált fürdőszoba befejeződik, akkor ugyanazt az anyagot használják, mint a fürdőszobában, ebben az esetben nincs szükség külön dolgokra.

következtetés

A design kiválasztása az Ön preferenciáitól és ízlésétől függ, valaki szereti a fürdőszobát piros színben, és valaki inkább a klasszikus fehéret. Mindenesetre, ha gyakran változtat a belső téren, könnyebben festeni a falakat, és ha megbízható eredményre van szüksége, jobb egy csempe kiválasztása.

A jelen cikkben szereplő videó a fent tárgyalt munka néhány aspektusát lefedi, és néhány egyértelműen fontos pontot mutat. Ha kérdései vannak az egyik technológiával, írja meg őket az oldal alján található megjegyzésekben.