Legfontosabb > Tartozékok

A zuhanytálca telepítése: lépésről-lépésre vonatkozó utasítások különböző modellek telepítéséhez

Meg kívánja menteni a helyet a fürdőszobában a zuhanyzó felszerelésével? A fürdő a pihenés helyszíne, amely praktikus és kellemes esztétikai megjelenésű, igaz? Ön magára tervezi az összes telepítési munkát, de zavarodott a zuhanytálca telepítésével?

Megmutatjuk Önnek, hogyan kell megbirkózni ezzel a feladattal - a cikk a fontos telepítési pontokat tárgyalja. Figyelembe vettük a különböző anyagokból álló raklapok jellemzőit is, részletesen ismertetve az egyes opciók telepítési folyamatát.

A kezdő vízvezeték szereléséhez olyan fényes anyagokat vettünk fel, amelyek fontos árnyalatokat mutatnak, valamint egy videót, amely részletesen bemutatja a kompakt fülkék összeszerelését és telepítését a zuhanyzási folyamatok fogadására.

Tusoló tálca típusai

A gyártók készen állnak arra, hogy meglepődjenek a legfejlettebb tulajdonosok, akik különböző formákat, méreteket és lehetőségeket kínálnak a teljesítmény érdekében.

Az első osztályozás egyike a modellek elkülönítése formában. Szögletes, ovális, kerek, háromszög alakú, téglalap alakú termékek.

Szükséges a serpenyő alakjának és méretének kiválasztása, amely ergonómikusan elosztja a helyiséget a fürdőszobában megfelelő szintű kényelemmel.

Egy másik osztályozás a teljesítmény anyaghoz kapcsolódik. Ma raklapot vásárolhat:

Ebben az esetben a raklap többféle módszerrel is felszerelhető, fémkerettel, talapzattal vagy sík felületen (kerámia modellek).

Érdemes megjegyezni, hogy a márványtermékek nagyon törékenyek, és a telepítés során a csapás károsodhat, ezért minden munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. A kerámia edény is széteshet.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas és acélmodellek kellemetlen hideg lehet a reggelen, ami nem mondható el akril termékekről. Az utóbbiakat ma kvarcpor hozzáadásával módosítják.

Ennek eredményeképpen a design erősebbé és tartósabbá válik. Az ilyen modellek kváriak.

Marble raklapok különböznek a hatékony megjelenés és gyorsan melegedni. Kellemes tapintási érzetet kölcsönöznek a bőrnek.

A kerámia modellek lassan felmelegednek, de mindennapos használatra és tartósan használhatók. Az ilyen megoldások árai lényegesen magasabbak a többiekhez képest.

A raklapok mélysége is eltér. Kiválasztásakor a következő útmutatót használhatja: nagyon lapos (6-10 cm), lapos (10-18 cm), mély (25-35 cm).

Csempézés vagy mozaik

Sok esetben az oldalsó felületek bélelése szükséges a tartólemezek elrejtéséhez. Az egyik legmegfelelőbb megoldás egy probléma megoldására egy mozaik csempe használata műanyag vagy üveg alapon.

A ragasztóréteget egy fogazott simítóval hordjuk fel az alapra. A csempe nyomása után a felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani.

Egy mozaik segítségével bármilyen egyenetlen felületet koptathatsz, mert könnyen leolvasható ollóval vagy késsel a papír alapjainak köszönhetően.

Nem számít, hogy csempét vagy mozaikot használ - minden varratot le kell zárni. Ez különösen akkor van értelme, ha Ön úgy dönt, hogy önálló raklapot készít.

A varratok kialakításakor használja a kereszteket. A bélelés után vízzáró habarcsot és gumihevedert kell törölni. Ezután eltávolítják a habarcs maradványait, és mindent megdörzsölnek egy darab ruhával. Miután minden száraz, meg kell mosni a csempe.

Paletta telepítési utasításai

A telepítési szabályok gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készült a raklap, ezért fontolja meg a négy népszerű lehetőséget. Az akril és acél módosítások gyakoribbak, és az öntöttvas, márvány és kerámia kevésbé gyakoriak.

№1 - akril modellek telepítése

Az akriloldatoknak a legalacsonyabb súlya és megfizethető ára van, és számos formában és méretben kerülnek értékesítésre. Az ilyen modelleket tartókkal, lábakkal és egyéb szerelvényekkel látták el, amelyek segítenek a telepítéshez és a serpenyőhöz rögzíteni az alaphoz.

Az alacsony költségű modellek építésének hiánya az alsó fenék alatti megerősítő támasz hiánya, így amikor kiválasztunk, figyelmet kell fordítanunk az aljzat megerősítésére.

Először le kell fordítanod a serpenyőt, és rögzíteni kell a lábakat. A készlet modelljétől függően 3-tól 5-ig terjedhet.

Számos termék műanyagból vagy fémből álló tartószerkezetet használ. A lábak felszerelésére szolgáló lyukak pontosan ilyen keretben lesznek.

A tartók csavarozásakor biztosítani kell, hogy a lábszárak ne legyenek kisebbek, mint a szifon magassága. Az összes támaszt is ugyanarra a magasságra kell becsavarni (akkor a raklap vízszintes helyzetét egy szinttel lehet beállítani)

Következő - a vízelvezető rendszer telepítése. A leeresztő edényt a lefolyóhoz kell csatlakoztatni, a terméket a szélére helyezve. A belső hüvely be van helyezve, amelyet a csatlakozáshoz használnak.

A hüvely kinyúló végére egy szifoncsövet helyeznek. A szivárgás elkerülése végett az ízületeket ragasztóval ragasztják.

Használhat epoxi ragasztót vagy epoxi agyagot. Csatlakoztassa a fúvókát és a hüvelyt, és a tetején tömítse le a csatlakozót egy tömítőanyaggal.

Néhány zuhanykabin modellnél a paronit vagy a polimer béléscsatlakozás rendszerét lehet használni. Ebben az esetben ne használjon ragasztót.

Helyezze a raklapot a lábakra, ügyelve arra, hogy a szifon pereme ne érintse meg a padlót. Itt az ideje, hogy állítsa be a raklap vízszintes helyzetét.

Ehhez forgassa a lábakat, és helyezze a raklap falára (hornyok, amelyeken a zuhanyfülke felszerelhető).

A vízszinteset a raklap minden oldalán ellenőrizni kell. Ha a terméket egy falra vagy egy helyiség sarkára helyezzük, akkor ragasztóval érintkezésbe kell hozni a felületeket, és határozottan meg kell nyomni.

Meg kell várni, amíg a ragasztó meg nem szárad, majd erősítse meg a tömítést egy tömítőanyaggal, ami a réteget a raklap és a fal oldalainak érintkezési helyéhez igazítja.

Ezután csatlakoztassa a szifont a csatornarendszer csatornahengereihez, és helyezzen be egy, a tálcához mellékelt dekoratív burkolatot.

A tömítőanyag és a ragasztókompozíció teljes száradása után 6-10 órán belül ajánlott a zuhanykabin használata.

No. 2 - a sárgaréz raklap felszerelése

Az öntöttvas termék elhelyezése hasonló az akril tálca beszereléséhez. A fő különbség csak az öntöttvas modellek építéséből áll.

Az öntöttvas nagyon erős és ellenálló fém. A felépítésében nincsenek megerősítő elemek, és a lábak a raklap szerves részét képezik, és egyidejűleg vannak a testtel.

Az ilyen modell vízszintes felállításához olyan acélszalagokat kell felhelyezni a lábak vagy más tárgyak alatt, amelyek megakadályozzák a padló áthaladását, mivel az öntöttvas pan jelentős súlyú.

Az öntöttvas lapokat nem ragasztják a helyiség falához. De hogyan kell rögzíteni a raklapot úgy, hogy ne mozduljon el a tartó alatti lemezekből?

Ez a probléma megoldható a főnökök megkötésével, amelyek minden egyes lábat kereteznek, és meggátolják a nyírást. A zsaluzathoz a szokásos matchbox lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyűjteményben lévő zuhanykabinok nem készültek öntöttvas rakettel. Általában egyszerűbb kerítésekkel, például függönyökkel, képernyőkkel és egyéb könnyű anyagokkal vannak felszerelve, amelyek nem igényelnek pontosságot, hogy ne illeszkedjenek a raklap geometriájához.

Néha az ilyen termékek lábának magassága nem elegendő ahhoz, hogy alá helyezze a leeresztő szifont. Ebben az esetben speciális parapetet kell készítenie.

Az eljárás nem nehéz megvalósítani. Elég, hogy téglát rakjanak a rakodó peremén vagy egy konkrét falat építsenek - ez lesz a parapet. Helyet kell biztosítani a szifon és a szennyvíz telepítéséhez.

Ezután a raklapot egy szinttel kell szintre helyezni, a lemezeket a lábak alá kell helyezni, és cementszállítókkal kell őket cementálni. A mellvéd és a fölötti hely elrejtéséhez csempe vagy mozaik modulokat használhat.

No. 3 - acéltermékek beépítésének jellemzői

Az acélmodelleket bélyegzéssel gyártják, így a raklap és a lábak szilárd szerkezete meglehetősen nehéz.

Az acéltermékek állvánnyal vannak felszerelve. Az acél raklapokat előállító üzem termel, és a hozzájuk tartozó állványt.

Téglalap alakúak vagy négyzet alakúak, és a menetes hüvelyek profiljainak hegesztett szerkezeti meghibásodását jelzik. A menetes lábak be vannak csavarva, amelyek segítségével a raklap beállítása (kiegyenlítése) lehetséges.

Az acél raklapok gyakran szerepelnek a gyári zuhanyozók készletében. Ez egy megbízható lehetőség egy kopott akril tálca cseréjére.

Ha a raklapot önálló termékként szerelik fel, akkor a cement alaplemez vagy talapzat a padlóra van szerelve. A magasságnak elegendőnek kell lennie a szifon és a csővezeték elhelyezkedéséhez.

A raklap és a fal érintkezési helyei szintén ragaszthatók és lezárhatók, mint akriltermék beszerelésekor. A talapzat felépítését a következő bekezdés tárgyalja.

№4 - kerámia és márvány modellek felszerelése

Ma a kerámia és a márvány vízvezetékek trendje. A zuhanykazettálca tálca nem kivétel. Az ilyen termékek tartósak és masszívak, ezért nem igényelnek lábak vagy megerősítő elemek használatát.

A raklap kialakításának függvényében a telepítési módszer kerül kiválasztásra. Számos kerámiamodellben a tálca üregében rés van a szifon felszereléséhez és a csatornarendszer elvezetéséhez.

Az ilyen raklap elegendő ahhoz, hogy a csatornahálózathoz csatlakozzon, és közvetlenül a padlóra álljon, anélkül, hogy további lépéseket tenne. Csak a fali zuhanyt ragasztja.

De sok monolitikus lehetőség van, amelyekben nincs megfelelő rés. Ebben az esetben, ha a leeresztő nyílást a szifonhoz csatlakoztatja, akkor létre kell hoznia egy talapzatot. Bent benne lesz a csatorna csatlakozásának helye.

A talapzat építése a következő. Naneosim vízszigetelő réteg a területre, ahol a talapzat épül.

Ehhez használhat folyékony gumi, tetőszerkezet, poliuretán vagy egyéb összetétel. Meg kell várni a teljes polimerizációt, ha folyékony szert használ.

Ezután hozzon létre egy vízszintes felületű cementhabarcsot (felhasználási szint). Várakozás a teljes száradásra.

A raklap kontúrján belül a téglafalat olyan magassággal végezzük, amely elég lenne a szifon normál helyére. Szükséges a vízelvezető rendszer üregének kialakítása.

A raklap leeresztő nyílását egy szifonnal kösse össze, amelynek hátsó vége a kimeneti csőhöz van csatlakoztatva. Alkalmazzon réteg cementhabarcsot a falazaton.

Ezután szereljük fel a raklapot egy talapzaton oly módon, hogy a szifon és a vízelvezetés azokon a helyeken legyen fenntartva. Végül a raklap burkolását csempével kell elvégezni.

Do-it-yourself raklapszerkezet

A folyamat a zuhanás alatt álló helyiség előkészítésével kezdődik. Kezdetben a telepítési területet az előző bekezdéshez hasonlóan vízszigetelésnek vetik alá. Ez segít megvédeni a falakat és a padlókat a penész, a penész és a nedvességtől.

A második szakasz a lefolyó előkészítése. A készenléti szerelvény beszerelhető az épületben vagy a vízvezeték üzlettel. Azt is nevezik a zuhanyzó létrának. Nagyon jó minőségűnek kell lennie.

A leeresztő nyílás azonnal csatlakozik a csatornarendszerhez. A szerelésnek nagyon szorosnak kell lennie, így minden ragacsos csatlakozásnál ragasztóanyagokat és tömítőanyagokat használhat.

Most a burkolatot (a tégla falazatot vagy a nagyolós esztrichet) kell felállítania a vízszigetelő kompozíció szárítása után.

Szilikát vagy közönséges téglákat készítünk falazó falakból. Ezt megelőzően egy szilárd fémszerkezetű fémrácsra kell helyezni.

A szakértők azt javasolják, hogy az oldalakat négyzet alakban terjessze, és a kinyúló szög kanyaruljon. Ez megakadályozza a szög sérülését és vizuálisan bővíti a helyet. 3-4 nap elteltével folytathatja a következő lépést.

A raklap teljes alapját vízszigetelő anyaggal kezeljük. A szárítás után egy esztrichréteget készítünk a paletta teljes felületén, hogy elrejtsük az egész téglafalat.

Fontos, hogy az esztrich minimális lejtésű legyen a lefolyó irányába úgy, hogy a víz ne felhalmozódjon a zuhanytálca használata után. Szárítás után az utolsó vízszigetelő réteget kell alkalmazni.

Ezután a raklap felületét lehetőleg laposra kell tenni. Ehhez önálló kiegyenlítő keveréket használhat. A vízszigetelés végső réteget és a raklaplapok furnérozását alkalmazza. Ez lehet mozaik vagy más csempe.

Acél- vagy akriltermékek megerősítése

Ezek a megoldások, különösen az akril típusúak, nem elég szilárd szerkezettel rendelkeznek. Az erő növelésére irányuló intézkedések a támogató elemek beszerelésére korlátozódnak, amelyek téglák lehetnek.

Ebben az esetben az aljjal érintkező helyeken lévő minden hordozónak meg kell ismételnie az alakját. Használhatsz egy paronit vagy gumi csíkot is.

Néhány teljes modell a zuhanyzókabinok nagy magassága a kerítés és egy raklap, amelyre a telepítés nem elég magassága a mennyezet. Ebben az esetben a padozatot fel kell szerelned a tálra, és csatlakoztathatsz a lefolyóhoz.

Hasznos videó a témában

Használja a raklap telepítési irányelveit a videó megtekintésével.

A zuhanykabin felszerelése:

A zuhanyozófülke megfelelő megközelítéssel történő felszerelése nem sok erőfeszítést igényel, és nem igényel speciális képzést. Ha követni fogja az utasításokat, első osztályú, monolitikus raklapszerelést kap a lehető legnagyobb megbízhatósággal.

Hogyan készítsünk egy konkrét zuhanytálcát

Jó napot! Mondja el lépésről lépésre, hogyan kell öntenie a kádat a megoldásból a zuhanykabinhoz, majd vízszigetelést és csempe lefektetést.

Sajnos nem adtál információt a fürdőszobádról, ami segítene nekünk átfogó tanácsadásban. Szükséges lenne a padló és a padló magassága, a szennyvízcsatorna bejáratának jelzése a tiszta padló szintjéhez viszonyítva (felső jelzés), a zuhanyzó tálcától a felszállóig terjedő távolság. És érti, hogy milyen raklapot szeretne készíteni. Mivel nem tudunk róla semmit, mindenképpen korlátozni kell az általános ajánlásokat, különben meg kell írnunk egy tankönyvet a fórum számára, mert sok lehetőség létezik. Ha részletes információkat küld, lehetőleg fotóval, adhatunk lényegesebb tanácsokat. Tehát:

 1. Először is el kell döntenie, hogy milyen profilot és konfigurációt szeretne a raklapon.
  • Ma egy divatban (egy trendben, ahogy mondják a kreatív és a fejlett) lapos zuhanytálca síkságon a padlón. Vagyis nincs olyan perem, ahol a zuhanyzópult vagy az ajtók be vannak építve, enyhe torzítást (2% elég) a padlócsonkhoz. Ha nincs ajtó, hogy a víz ne kerüljön túl a palettán, akkor a fürdő általános alapszintjéhez képest 2-3 centiméterrel kell elmélyülni. Ez elegendő a lefolyó normál működéséhez. Tulajdonképpen a zuhanyzók a nyilvános zuhanyzókban vannak felszerelve: régi szovjet fürdők és kifinomult modern fitneszközpontok.

A szennyvízcsatorna lejtése, amelyre a padlón lesz, legalább 2 cm hosszúságú méterenként. A csatorna átmérője 5 cm, ezért előzetesen meg kell vásárolnia a létrát, és egyértelműen meg kell mérnie az összes távolságot, figyelembe véve a lejtőket. Induló mérések a felszállóból, kapjon egy jelet, amelyen létrát lehet telepíteni. Ha a méltányos padló alatt van, akkor az A és B opciók csak Önnek rendelkezésére állnak.

Az A opciónál azt is meg kell vizsgálnunk, hogy a szennyvízrendszer egyáltalán illeszkedik-e a padlóba az esztrichbe, függetlenül attól, hogy elég magas-e. Ha egy padlótól a földön beszélünk egy magánházban, és a munka most kezdődik, teljes cselekvési szabadsága van.

 • Döntse el, hogy készen áll a padlóra szerelt raklap gyár alapjainak fizetésére. Ez egy panel meleg, de sűrű poliuretán hab vastagsága 2,5-4 cm, egyébként vízálló és jól vágott. Már létrehozta a szükséges lejtőket a létrához, van egy lyuk. Jobb vállalati létra használata, nem olcsó, de minőségi. Kívánt esetben könnyebb felvenni, ha csak az átmérő jön. A beépített raklapok hasonló alapjait a legtöbb ismert vízelvezető rendszer gyártója és a fürdőszobai szerelvények gyártják a zuhanyozáshoz, gyakran rendelésre. A készlet raklap + szilva A német termelés 125-250 euróba kerül. Kínai termékek is megjelennek, olcsóbbak, de még nem tudjuk felmérni a szintjüket.

  Az ilyen félkész paletta használata nagyban leegyszerűsíti a telepítést. A raklap könnyű, keretbe, faházba építhető, a mennyezeten a gerendák mentén.

  Alatta egy résszel kell a padlózatot előkészíteni, az alapzat (beton, fa szerkezetek) előzetesen vízszigetelésére. Ne felejtsük el: ha nincs ajtó, a bemélyedés mélysége kissé több, mint a raklap magassága. A szennyvizet már ki kell venni. Miután összeszerelte a létrát, és ragasztotta a serpenyőt, akkor szaniter szilikon tömítőanyagot. Ő is tölti a szakadékot a panel, a falak és a padló. A létrát is jobban kell helyezni a tömítőanyagon. Befejezés: az alap lehet furnérozva.

  Természetesen a behozatali bázis pénzt költ, de megbízhatóan és nagyban leegyszerűsíti a munkát.

 • Ha drága eszköz nélkül döntesz, akkor monolitnak kell lennie. Nem részletezzük részletesen az építést, mert nem tudjuk, mi van a csempe alatt. De mindenképpen több feltételnek is eleget kell tennie:
  • A padlót (monolitikus tálcát) szigetelni kell, különben hideg lesz. Kívánatos, hogy fűtött: vízvezetékek, ebben az esetben az esztrichbe helyezik őket; elektromos kábellel, ez egy réteg csemperagasztó rétegben helyezhető el.

  A legjobb lenne a rugalmas kétkomponensű keverék kezelésére, például a fehérorosz-német Ceresit CR 166 jó ár / minőség arányával. A márkától függően az ilyen keverékek 80-150 USD-t fognak fizetni. Az ilyen szigetelés rendkívül megbízható és nagyon tartós, feltéve, hogy a munka során a gyártó ajánlásait teljes mértékben betartják.

  Ha nem gondolod, hogy a zuhanyod méltó ilyen költségekkel, és készen áll a minőségi feláldozásra a kevésbé költséges anyagok cseréjeként, akkor vízszigetelést is készíthet egy olcsó egykomponensű keverékkel, például a Ceresit CR 65-gyel. Két rétegű spatulával kell alkalmazni, kagyló.

  A 25 kg-os csomagolásban előállított vízszigetelés nemcsak a raklapra, hanem az egész fürdő padlóburkolatra is elegendő. Kívánatos, hogy a keveréket és a falakat a serpenyő felett kezeljük. Különös figyelmet fordítsunk a raklap és a fal összekötésére, töltsük be a rést (ha van ilyen) tömítőanyaggal vagy tömítsük el egy speciális, rugalmas szalaggal (drága).

 • A szembenézés kissé trükkös lehet. A létrának lejtőnek kell lennie. Különleges problémákat nem okoz a kis mozaik, de nagy formátumú csempe vágása nélkül nem valószínű, hogy ki fog dolgozni. A síkok bemetszése és törése a raklap sarkaiból a létrához kapcsolódik. Elasztikus nedvességálló csemperagasztó és fugu kell használni. Például a Ceresit CM 14 ragasztó (Ceresit CM 17 SuperFlex, ha a padló fa) és a Ceresit CE 40 aquastatic habarcs.

  műszerek

  A zuhanykabin hosszú távú működtetéséhez helyénvaló a zuhanytálca helyes beszerelése. A munka teljesítményének technológiáját a tervezés minden részletének megfelelő felszereléssel kell kísérnie. Ebben a cikkben leírjuk a zuhanytálca beépítési jellemzőit a szakértők szabályainak és ajánlásainak megfelelően.

  Tartalomjegyzék:

  Raklap típusok

  A zuhanyzó kiválóan kiegészíti a fürdőszobát, ami szabad helyet takarít meg a szobában. A zuhanytálca telepítési módját a biztonsági előírásoknak megfelelően kell felszerelni. A telepítési lehetőségek a raklapok típusától és a rögzítési technológiától függenek. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden raklapot lehet önállóan telepíteni, és bizonyos esetekben szakembereknek kell segítséget kérnie.

  A zuhanytálcák különböznek az általuk készített anyag típusától függően. Tehát a következő típusú szerkezetek léteznek:

  • öntöttvas termékek;
  • márványból és kerámiából készült raklap;
  • acéltermékek;
  • akril tálcák.

  A márványtermékek a legtartósabbak és megbízhatóbbak, azonban költségeik igen magasak, ezért nem mindenki engedheti meg magának ilyen megszerzést. A kerámia raklapok is drágák, és kiváló dekorációs tulajdonságokkal rendelkeznek, de túlságosan érzékenyek a különböző károkra.

  Megfizethető lehetőség az akril anyagokból készült zuhanytálca felszerelése. A telepítéshez speciális keretet kell kialakítani, amely támogatja a raklapot, mivel ezek a termékek a tömeg alatt hajlamosak. A készlethez külön rögzítő lábak, valamint erősítő alkatrészek vannak, amelyek biztosítják a jövőbeni felszerelés erősségét és megbízhatóságát. Például az öntöttvas raklapok a legolcsóbbak más típusú termékek között. Az ilyen raklapok sajátossága a tartósság és a megbízhatóság, amit az alkalmazott anyag jelez.

  Raklapszerelési szempontok

  A zuhanykabin költsége a termékfunkciók sokféleségétől függ. Például a hidromasszázs zuhanyzó, a telefon, a világítás és egyéb hatások nagy költséggel járnak. Fontos figyelembe venni a munkavállalóknak a teljes szerkezet felépítéséhez szükséges kifizetését. A legegyszerűbb megoldás az akril vagy acéltermékek telepítése.

  A saját kezével történő felszerelés során fontos megjegyezni, hogy a lábak függőleges helyzetében a zuhanyzó alá helyezett felületet szintre kell emelni. A szerkezet összeállításának technológiája a termék használati utasításában olvasható. Jelzik a műanyagból vagy fémből készült szerelési termékek jellemzőit, valamint leírják a csatornahálózat zuhanyzós csatlakozására vonatkozó tippjeit. A raklapokat a téglával cserélhető műanyag tartóelemekre is fel lehet szerelni.

  Fontos tudni! A zuhanytálca szigetelésének, valamint az üregek szigetelésének biztosításához a munkálatok során szerelési habot kell használni. Ez a módszer azonban bonyolítja a bontást vagy javítást. A zuhanytálca tálcák helyes beszerelésének ellenőrzéséhez rendkívül óvatosnak kell állnia benne, majd meghatározza a szerkezet stabilitását és megbízhatóságát.

  Az akril paletták önálló üzembe helyezése: a munka jellemzői

  Az akril termékek fő hátránya a raklap középső részének hiánya. Így a felületet a gondatlan mozgás károsíthatja. Ez azt eredményezi, hogy az egység lebomlik és károsítja az emberi testet a robbantás következtében.

  Ezért akril tálca beszerelésekor fontos, hogy betartsák a sorozatot.

  Előkészítő munka

  A fürdőszobában végzett javítások során különös figyelmet fordítanak a csatornarendszer és a vízellátás összekapcsolására. A zuhanykabinat több rendszerhez kell csatlakoztatni, amelyek a víz ellátásához és eltávolításához, valamint a villamosenergia-vezetékezéshez szükségesek. Ebben az esetben az utolsó résznek nagy ellenállóképességűnek kell lennie a nedvességgel és a vízzel szemben.

  A zuhanytálca beszereléséhez a szivárgás elkerülése érdekében kiváló minőségű csöveket és egyéb termékeket kell vásárolnia. Miután telepítette a fürdőszobai kommunikációs rendszereket, fontos mindent alaposan ellenőrizni, különösen a vízellátást és a szennyvízáramlást. A csövek minden lyukát ideiglenes dugókkal kell lefedni a telepítés idején.

  Telepítési folyamat

  Minden raklap a telepítés során fontos, hogy szigorúan függőleges legyen. Ez annak köszönhető, hogy megfelelő vízelvezetésre van szükség a szennyvízcsatornához, csak akkor, ha a termék tökéletesen vízszintes helyzetben van. Ez biztosítja a pocsolyák kialakulását a zuhany alatt. A raklap felszereléséhez fontos, hogy lapos vagy kerámia lapos alapot alkosson.

  A raklap helyes szereléséhez meg kell erősíteni a termék központi részét, és a szerkezet vízszintes szerkezetét nem szabad zavarni. A munka egyszerűsítése érdekében rajzoljon egy kontúrot a paletta teljes kerületén, hogy meghatározza a termék pontos helyzetét. Ezt követően elkezdheti összekötni a csatornacsöveket és egyéb elemeket.

  A zuhanytálca megerősítése

  A zuhanytálcák felszerelésének erejéig meg kell mérni a termék és a padló közötti távolságot. Kezdetben fontos, hogy helyet hagyjon a csatornarendszer számára, hogy a jövőben le lehessen tisztítani vagy kicserélni a leeresztő csöveket. A tartó további része lehet tégla vagy acélcső, amely a tervezési paraméterektől függ.

  A gumit a csövekre vagy téglákra helyezzük, majd a tartókat szorosan az akril tálca alja alá kell nyomni. Ezt követően csatlakoztathatja a kommunikációs rendszereket.

  Részletes utasítások a zuhanytálcák felszereléséhez

  Mielőtt elindulna a telepítéshez, elő kell készíteni a szükséges eszközt. A telepítéshez a következő anyagok szükségesek:

  • FUM szalag;
  • tömítőanyag vagy speciális ragasztó;
  • kettős csatornahálózat;
  • ha a készlet nem rendelkezik szifonnal, akkor minden vízvezetékben meg kell vásárolnia.

  Ezután megfontoljuk, hogy hogyan kell a zuhanyzó tálcát magunkhoz felszerelni. A munka végrehajtásának folyamata a következő:

  1. A lábbal ellátott raklapot vízszintes helyzetbe kell állítani. Ehhez a lábakat külön-külön csavarják ki és rögzítik speciális zárócsavarok segítségével. Ha olyan standot vásárolt, amely nem hordoz, akkor a padlót cementhabarcsokkal kell kitölteni. Az alapszintnek meg kell felelnie a padlózat helyzetének a fürdőszobában. Ezután folytassa a szerelést és készítse el a felületet kerámia burkolólapokkal vagy más termékekkel.

  2. A raklapnak a fal oldaláról való rögzítése fontos a ragasztók használatával. A tömítéseket és a rögzítési pontokat tömítőanyaggal kell ellátni. Minden munkát gondosan kell végrehajtani, hogy elkerülhető legyen a víz és a szerkezet közötti vízáramlás. Egy kettős csatlakozik a csatornarendszerhez, ha vannak más típusú kapcsolatok is, akkor egy póló van telepítve.

  3. A raklap valamennyi alkatrészét és csatlakozását gondosan lezárni kell, hogy elkerülje a víz szivárgását és a raklap megsemmisítését.

  4. Fontos, hogy a raklapot a csatornarendszer felett helyezzék el. Szükség van a kommunikációs tárgyak további javítására a javítás vagy szétszerelés érdekében törés vagy sérülés esetén.

  5. Végül ellenőrizze az összes csatolási pontot. Ellenőrizze a víz áramlását és kisütését is. Ha bizonyos területeken szivárgás van, akkor fontos, hogy minden kapcsolatot alaposabban húzza meg. Szükség esetén további szigetelést kell végezni.

  Más típusú raklapok felszerelésének jellemzői

  Az olcsó kabin számára készült raklapot különböző módon lehet elhelyezni, például téglaalapra, műanyag támaszra vagy fém keretre. A munka technológiája a termék és az anyag azon tulajdonságaitól függ, amelyekből készült.

  Kerámia raklap esetén nem kell felszereléseket vagy más támasztékokat telepíteni, mert a szerkezet közvetlenül egy sík padlóra van felszerelve. Ebben az esetben nem lesz összeszerelési távolság, ezért fontos minden kommunikációs rendszer hatékony és szakszerű kialakítása. A javítási munkálatok elvégzéséhez vagy a szennyvíz részek pótlásához a raklap lebontására van szükség. A kérdés megválaszolására: hogyan kell a zuhanytálcát kerámia nélküli lábak nélkül telepíteni, ragasztóval vagy cementkeverékkel kell ragasztani a csempékhez. Végül telepítsen egy leeresztő lyukat.

  Az acél vagy öntöttvas termékek beszereléséhez megbízhatóbb támasztóelemeket kell alkalmazni, amelyek téglák. Kezdetben, a padlón állítsa be a raklap beillesztésének határait. Ezután készítsen cementoldatot és téglákat készítsen. A falazat magasságának meg kell felelnie a raklap paramétereinek, és azonos alakúnak kell lennie. A raklapnak nem szabad érintkeznie a padlóval ahhoz, hogy képes legyen kommunikációs rendszert telepíteni.

  Három nappal a cementhabarcs megszáradását követően egy raklapot kell felszerelni. Alkalmazzon egy cementréteget a falazaton, majd csatlakoztassa a terméket, és vízszintesen szintelje. A tömlőt a leeresztő rendszerhez kell csatlakoztatni. A burkolólapok, a dekorációs panelek, a mozaikok és más befejező megoldások használatosak. Ez szükséges a telepített struktúra teljességéhez.

  Ellentétben azzal, hogy alacsonyabb zuhanytálcát telepítenek más termékekhez, egy fém vagy műanyag keret használatához egyszerűbbé kell tenni a telepítést a kézzel. A munka elvégzésének folyamata a lábak kiegyenlítése, a raklap felhelyezése és a leeresztő lyuk rögzítése.

  A telepítés végén ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását. Ha a raklap tágul vagy tűződik, akkor további támasztó elemeket kell tégla falazattal vagy csőszerkezettel acélból készíttetni.

  A raklap készítésének folyamata önmaga

  Lehetséges, hogy egy raklapot saját kezével telepítenek, anélkül, hogy ilyen termékeket vásárolnának a vízvezeték-kereskedőkben. A legfontosabb az, hogy kövessük a munkák kivitelezésére vonatkozó szabályokat és részletes utasításokat. Az aljzat alakja a zuhany alatt más lehet, különböző anyagokat is használhat a befejezéshez, saját struktúrájának kialakításához. A munkafolyamat a következő sorrendben van:

  1. Kezdetben kijelöljük a lefolyó helyét és a lefolyórendszer telepítését. A bázis felületét a zuhanytálca alatt vízszigetelő réteggel borítják, a falburkolat magassága pedig 30 cm.

  2. A téglaszigetelést a szerkezet kerületén kell elhelyezni, amelynek magassága legfeljebb 5 cm-rel lehet a leeresztőnyílás felett. Ezután az esztrichet öntjük, amely 6 cm-rel a leeresztési pont alatt van.

  3. Az esztrich és a téglaépítés megszilárdulása után a védőburkolatot egy szigetelőréteg borítja. A ragasztóanyag vagy cementhabarcs feltöltését a lefolyórendszer irányában elhanyagolható lejtéssel hajtják végre. A keverék alkalmazásának technikája a széltől indul, és a központ felé mozog. Fontos, hogy ne meredek lejtés, mivel ez jelentős és pontatlan átállásokat jelent.

  4. A munka végén a felületet különböző anyagok, például kerámia burkolólapok, mozaikok és egyéb termékek készítésével végzik el a tulajdonosok belátása szerint.

  A zuhanytálca oldalainak felszerelése

  Miután meghatároztuk a tálca tálca felszerelését, amelynek videóját a cikk végén mutatjuk be, folytathatja az oldalak felépítését. Ha a raklap nagyobb magasságban van, akkor egy vagy több lépést kell kialakítani a zuhanykabinhoz. A kőművesség zsaluzat beszerelésével téglából készülhet, azonban a felhasznált anyag típusa nem számít, mert a felületet csempével borítják.

  A lépcsők lefektetése és a zsalu eltávolítása után fontos, hogy az oldalak felületét alapozóval és vízszigetelő réteggel lefedjék. Ezután a kezelt és megfelelően felépített szerkezet fedőanyaggal borítható. Fontos, hogy a szín és a kivitel illeszkedjen a fürdőszobai megjelenéshez és a fürdőszoba stílusához. Fontos, hogy a falat a raklap mögé rakja, ha nem kezelik vízálló anyagokkal. A csemperagasztóhoz szilikon hozzáadás nélkül vízálló termékeket kell választani, mivel időről időre sötétedik, és megrongálja a zuhanycsarnok megjelenését.

  A lakóházban lévő zuhanykabin felszereléséhez jobb, ha szakemberek segítségét kéri. Ez lehetővé teszi, hogy megfelelően terjessze a terhelést a bázisra, valamint elősegítse az összes kommunikációs rendszert. Egy ilyen házat könnyebb telepíteni egy magánházban vagy egy vidéki házban, ahol nincs veszély a ház alsó szintjeinek elárasztására. A munka során fontos, hogy minden elemet és elemet szilárdan és biztonságosan rögzítsen a zuhanytálca élettartamának meghosszabbítására.

  Zuhanytálca: csináld magad telepítési finomságokat

  A zuhanykabin felszerelése egy raklap beszerelésével kezdődik. Mielőtt a zuhanytálcát saját kezűleg telepítené, megfelelő előkészítésre van szüksége: megérteni a beszerelési árnyalatokat, hozzárendelni a munkameneteket, követni az utasításokat és a számítási sémát.

  A raklap típusai és formái

  A különböző zuhanykabinok modellpalettái különbözőek lehetnek mind a formában, mind a gyártási anyagban. Az akril, a kerámia és az acél a legáltalánosabbnak számít - így egy ilyen zuhanytálcát könnyű felszerelni saját kezével, míg a vas- és márványtermékek meglehetősen nehézek, ezért jobb, ha szakemberre bízzák őket.

  A raklapok alakja lehet kerekített szélű vagy anélküli, négyzet alakú, téglalap alakú stb. Az anyagtól és az alaktól függetlenül az összes modell telepítésének elve hasonló. Tekintsük részletesen az akril és kerámia raklapok felszerelésének folyamatát, melyek alapvető különbségei és a kivitelezés finomságai a munka független teljesítményének egyszerűsítése és a lehetséges hibák elkerülése érdekében.
  A következő eszközök és készletek szükségesek:

  építési szint, kalapács, kirakós, csavarhúzó, csavarhúzó, fogó, állítható kulcs, jelölő / ceruza, fúró, perforátor, elektromos, rézkábel, csatornaháló, simító, betonoldat és szilikon tömítőanyag

  Helyet készítsenek a zuhany alatt

  A zuhanytálca felszerelését az alábbi módszerek valamelyikével végezzük:

  • egy speciális fém kereten;
  • műanyag tartókon;
  • közvetlenül sík felületre.

  Először is, egy hely gondosan elkészül, ahol tervezik a jövőbeli zuhanyzópálya elhelyezését. Különös figyelmet kell fordítani a padló felületének kiegyenlítésére, ha a raklapot közvetlenül rá akarjuk telepíteni, azaz keret vagy tartó használata nélkül. Amikor raklapot szerelnek keretbe vagy faépületbe, a falakat szigeteléssel szigetelőanyaggal vagy polietilén fóliával szigetelik.

  Ezenkívül gondoskodni kell arról, hogy a beépített raklap tartós legyen: abban az esetben, ha a tervezés a súlya alá süllyed, a raklapot meg kell erősíteni táblákkal, habszivacsokkal, téglagyártással vagy habbal. Az egyik legegyszerűbb megerősítési lehetőség az, hogy betölti a helyet a fülke alatt. A munkát két lehetőség közül választhatja: konkrét padlóburkolatot készíthet a helyiségben, ahol a fülkét tervezik elhelyezni, vagy teljesen kitöltötte és kiegyenlítette a fürdő teljes területét.

  A padló elkészítésén túlmenően helyénvaló a csövek megfelelő felszerelése, valamint a zuhany vezetékezése. Minden csövet kényelmes elosztóval kell felszerelni, hogy könnyen csatlakoztatható legyen a tömlők. Ami az elektromos vezetékeket illeti, rejtett és mindig vízálló, ugyanakkor fontos, hogy a lehető legkevesebb csavarodás legyen lehetséges. A tápkábel kettős szigetelésű hárommagos rézkábellel van ellátva, amelynek keresztmetszete 2,5 mm. Győződjön meg róla, hogy az RCD-t telepíti, a kábelezés közvetlenül az elektromos panelről történik.

  Figyelem! Ha nincs megfelelő szakismerete és tapasztalata az elektromos vezetékezéssel való munkavégzésben, akkor jobb, ha a zuhanycsarnokot az átkapcsolóba egy tapasztalt szakemberhez csatlakoztatja!

  Hogyan szereljünk be egy akril zuhanytálcát?

  Az akril modellek rendszerint fel vannak szerelve állítható lábakkal, amelyek már csatlakoztathatók a termékhez, valamint a tartókonzolok a könnyű szereléshez és egyéb szerelvényekhez a telepítés megkönnyítése érdekében.

  A lábak beállításához csavarkulcsot és szintet kell használni, amely lehetővé teszi a termék vízszintes elhelyezését a padlóhoz képest.

  Az akril termékeknek van egy gyenge pontja - gyakran nincs támogatásuk a központi részük alatt. Ezért az akril tálcákat gyakran stabil oszlopokra vagy speciális támasztékokra helyezzük. A raklap szilárdsága közvetlenül függ a meglévő szerelési távolság méretétől. Ugyanakkor elengedhetetlen a szennyvízelvezetéshez való akadálytalan hozzáférés.

  Az alj erősítése után közvetlenül a termék telepítéséhez:

  • jelölés végrehajtása - a szerkezet horizontálisan van kitéve egy épület szintjén, egy vonalat / falat rajzol a falak / csempe, hogy pontosan meg lehessen jelölni a jelölést, nemcsak a profilat, hanem a lefolyó lyukakat is;
  • az erdőt ideiglenesen eltávolítják, a szennyvízcsatorna minden részét leválasztják, a leeresztő csatorna csatlakozik a csatorna csövéhez;
  • a zuhanytálca szifonja a szifoncsatorna leeresztő nyílásába - az úgynevezett csövek ragasztásával történik - a leeresztő nyílásra egy tömítést szerelnek be, és maga a raklap van ráhelyezve, majd a leeresztő tölcsér csavarozva van;
  • a központi rész rögzített - téglák, amelyek támasztékként szolgálnak, vagy acélcsöveket helyeznek az alap alá, és egy réteg vastag gumi van a tetején, amely után a szerkezetet szilikonba helyezték és rögzítették;
  • a fülke minden szükséges kommunikációhoz kapcsolódik;
  • az egész szerkezet alsó pereme mentén, a díszítőelemekkel szemben, míg az ízületeket óvatosan szilikon tömítőanyaggal lezárják.

  Kerámia zuhanytálca beszerelése

  Figyelem! A kerámia raklap felszerelését rendkívül óvatosan kell elvégezni. A termék nagyon törékeny, és könnyen károsodhat vagy szétválasztható, még ha gyenge ütés vagy nehéz tárgy is esik!

  A kerámia modellek megkülönböztető jellemzője, hogy nincs szabad hely a konstrukció alatt, ami azt jelenti, hogy nincs szükség kiegészítő támasztékokra, és közvetlenül a padlóburkolatra telepíthető. Ez azért kényelmes, mert megszünteti a struktúra megerősítésével kapcsolatos manipulációkat, de van hátránya - nehézségekbe ütközik a lefolyóhoz való hozzáférés és az összes többi kommunikáció.

  • megjelölés jelzi - egy marker / ceruza segítségével a lefolyó jövőbeli helyét jelöli, és rajzolja a határokat a szerkezet teljes peremén;
  • egy leeresztő nyílás van felszerelve (fontos, hogy a lehető legközelebb legyen a mellékelt lefolyócsőhöz) - a padló azon része, ahol a szifon a jövőben állni fog, egy elektromos villanófűrésszel könnyen elvágható;
  • akadálymentes hozzáférést biztosít a szennyvízkommunikációhoz - nem messze a meglévő kivágástól, egy másik kisméretű üreg a padlóban van kialakítva, hogy a padlószakasz meghaladja az építési határokat, és lehetséges, hogy a padló alatt szifont és csőhálót helyezzen el;
  • Egy kisméretű kivehető védőpanelt készítenek a padlóburkolat darabjából, amelyet a vágólap kivágott, és a kis mennyiségű vízzel előzetesen hígított PVA ragasztót két rétegben helyezték el a raklap helyére;
  • a szifon csatlakozik a mosogatóhoz;
  • a tálca habarccsal van rögzítve, miközben a vízszintes helyzetet tartja;
  • amikor az oldat teljesen száraz, a szifont gondosan összekötik a csővel egy ellenőrző panelen keresztül;
  • minden kötést szilikon tömítőanyaggal lezárnak.

  A raklap végső befejezése

  A befejező munkálatokat a telepítés befejezése után végzik, és minden kommunikáció befejeződött. A kikészítés a raklap típusának függvényében történik:

  1. a tartó keretét gyakran csempékkel kell szembenézni, majd a varratok lezárásával;
  2. ha közvetlenül a padlóra van szerelve, akkor leggyakrabban egy kötényt használnak befejeződésként, amely után a varratokat is tömítőanyaggal kezelik.

  Zuhanytálca beszerelése

  A nagy teljesítményű zuhanykabinok nemcsak a kis fürdőszobákban keresnek, hanem a fürdők alternatívájaként rangos házakban vagy apartmanokban vannak elhelyezve. A fülke egyik fő eleme a zuhanytálca, a telepítés helyességét befolyásolja a használat kényelme és időtartama. A raklap felszerelésére szolgáló algoritmus a tervezési jellemzők és a gyártási anyagok függvénye.

  Zuhanytálca beszerelése

  Fürdőszoba kialakítás beépített zuhanytálcával

  Mielőtt egy adott raklapot vásárolna, tanácsos megismerkedni a különböző lehetőségek előnyeivel és hátrányaival. Melyek a raklapok?

  Palettaosztályozás

  A gyártás anyagától, lineáris méretétől és geometriai formáitól függően a raklapok ára meglehetősen széles határok között változik. Ezek a tulajdonságok befolyásolják a raklapszerelési módszereket is. A szakemberek feltételesen osztályozzák a termékeket a következő kategóriákba.

  A leeresztőnyílás helye

  Zuhanytálcák

  Tippek a választáshoz

  Jobb eszerint vásárolnánk palettakat tusoló kabinokkal együtt. Ha egy ilyen opció semmilyen okból nem felel meg Önnek, akkor a raklap külön telepítése megengedett, és a védőkorlátokat függetlenül kell elvégezni. Egy adott modell kiválasztása során ajánlatos figyelni a következő jellemzőkre.

  1. Zaj. Az acél raklapon elfolyó víz hangja kellemetlenséget okozhat másoknak. Különösen, ha korán reggel zuhanyozni kezd, és a belső válaszfalaknak nincs nagy zajelnyelésük.

  Acél zuhanytálca

  A leghangosabb acéllemez, az akril kevésbé zajos, a többi nem kellemetlen hangot ad. A kiválasztás során vegye figyelembe a lakásban élők számát és ütemtervét, a szoba jellemzőit, a fürdőszobát más helyiségekhez viszonyítva.

  Kerek acél raklap

  Masszív öntöttvas pan

  Hely kiválasztása a zuhanytálca telepítéséhez

  Természetes kőpaletta

  Raklapot keresünk

  Fehér mély zuhanytálca

  Fehér tálca székkel

  Videó - Melyik raklapot választani a zuhanyodhoz

  Miután döntés született egy adott típustól, lehetséges telepíteni a telepítést. A szerelés a raklap tervezési jellemzőitől függ, ezt figyelembe kell venni a vásárláskor és a képességek és képességek józan felmérése során. Válasszon olyan raklapokat, amelyeket telepíteni tudna. Három példát vizsgálunk a raklapok beszerelésére, a fennmaradó alapvető különbségekre nincsen.

  Lépésről lépésre útmutatást a raklap rögzítéséhez habosított betonra

  A komplexitás építési és szerelési munkái a legegyszerűbbek, de fokozott figyelmet igényel a szilva összekapcsolása. Például vegye be az univerzális négyzet alakú műanyag raklapot.

  1. lépés Telepítse a telepítést. Már említettük, hogy figyelmet kell fordítani a mérnöki hálózatok jelenlegi rendszerére. A leeresztő cső kimenetének a raklap síkja alatt kell lennie. A szennyvízcsatornák láthatóvá tétele csak szélsőséges esetekben megengedett. És akkor a jövőben ajánlatos intézkedést tenni a csővezetékek elrejtésére.

  2. lépés: Vásároljon anyagokat és készítsen eszközöket. A palettán kívül szifonra, hullámcsőrű tömlőre, mérőszalagra, szintméretre, szilikon tömítőanyagra, habbetonra, csemperagasztóra, tömítőpisztolyra, fűrészre, simítóval, tálcára és ceruzára vagy jelölésre van szükség.

  Szükséges anyagok és eszközök

  3. lépés Telepítés előkészítése. A padlónak tisztának és vízszintesnek kell lennie, a cső kimeneténél a víz leengedéséhez a raklap síkja alatt. Helyezze a raklapot a kívánt helyre, és kösse össze a külső kontúrt ceruzával.

  A raklap kontúrját ceruzával kell körbejárni

  4. lépés Ha a raklap modell nem rendelkezik gyári lábakkal, akkor mindegyik szögben négy alátétet kell elhelyezni a habbetonból. Állványmagasság 10 cm-en belül.

  Blokkolja be a raklapot

  5. lépés: Az utasítások szerint készítsen egy csempézett lei-t. Ne felejtse el, hogy a tömeg nem száraz csomók.

  6. lépés Helyezze fel a ragasztót a négy állvány hátoldalára, helyezze őket fel, és rakjon fel egy raklapot a tetejére.

  A blokkokat a ragasztóba nyomják

  Palettázás 4 blokkra

  Egy szinttel igazíthatja pozícióját, ellenőrizze mind a négy irányt, szigorúan vízszintes legyen. Ehhez finoman nyomja az épület kalapács vagy simító fogantyú döntse meg a blokkokat a helyes irányba.

  7. lépés: Várjon egy ideig, amíg a ragasztó meg nem erősödik. Ez a négy sarokblokk a magassági jelzőfülke lesz az alapítványnak a raklap alatt. Vágja le a darabokat ugyanabból a habblokkokból egy fémfűrésszel, hogy megszervezze az egész szerkezetet. Ennek eredményeképpen egy négyzetet kell kapnia a raklap teljes pereménél.

  Gyakorlati ajánlás. A falazatot a szokásos módon alkalmazzuk, ragasztót ragasszunk a tömb aljára és oldalára. Folyamatosan ellenőrizze az egyes elemek pozícióját, ha megtalálja az eltéréseket. A további munka csak egy nap alatt folytatható.

  Amíg az alapítvány érlelődik, telepítse a zuhanyzót és a keverőt. Helyezze őket egy megfelelő magasságra, ügyeljen arra, hogy a csavaros csatlakozásokon ne legyen szivárgás.

  8. lépés Helyezze a tálcát a habblokkra, és vonja le a padlóra a leeresztő nyílás helyét.

  Jelölje meg a szifon helyét

  Vegyünk egy szilvát. Szükség esetén húzza ki a csatorna leeresztő csőjének bemeneti nyílását a leeresztő nyílásba. A mi esetünkben nincs szükség különös pontosságra, a végső csatlakozás rugalmas hullámos tömlő által történik.

  Lépés 9. Szerelje össze és cserélje ki a szifont. Nagyon fontos munka. Ne feledje, hogy a műanyag raklap szétszerelése az alapzaton károsodás nélkül lehetetlen. Ezeket a manipulációkat lábbelik raklapokkal lehet végrehajtani, de az alábbiakban ismertetjük a jellemzőket.

  Mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a lefolyószivárgás kockázatát. Mi a teendő?

  1. Olvassa el a szifonszerelési utasításokat, ellenőrizze az összes elem műszaki állapotát. Különös figyelmet fordítsunk a gumi tömítések és tömítések állapotára.
  2. Ne használjon túlzott erőt az összeszerelés során, szerelje be a gumitömítéseket a megfelelő helyre. A műanyag fúvókák bejutásának megkönnyítése érdekében különleges kenőanyagokkal, szappanos vagy egyszerű vízzel kell bevonni őket. Soha ne próbáljon száraz és nagy erőfeszítéssel összekötni. Az a tény, hogy a gumitömítések vékony szélei nagyon könnyen megsérülnek, és ennek következtében szivárgás fog bizonyulni. Nem lehet időben felidézni a raklap alatt, nemcsak sok időt és erőfeszítést igényel, hanem anyagi erőforrásokat is, hogy kiküszöbölje azokat a problémákat, amelyek a víz hosszú távú expozíciója miatt keletkeztek.

  10. lépés: A blokkállvány felső kerületének ragasztásával megkenni, a megoldás vastagsága körülbelül egy centiméter.

  A raklap felszerelésének alapja. Ragasztó alkalmazás

  Szerelje vissza a serpenyőt, csavarja be a szifont, csatlakoztassa a hajlékony tömlőt a leeresztő cső bemenetéhez.

  11. lépés: Egy szinttel felfelé rakja a raklapot vízszintes helyzetbe.

  Pan telepítés, szintezés

  Fogd ideje, óvatosan engedje le a széleket. Ha hibát követ el, és a raklap egyik széle túl hajlítva van, akkor a probléma kiküszöbölése érdekében le kell választania a szifont, ki kell húzni a raklapot és el kell kezdenie az összeszerelési műveleteket a kezdetektől.

  Lépés 12. Csavarja be a raklap ízületét a falakhoz. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsa a felületet, tisztítsa meg a szennyeződéstől és a portól. A tömítőanyagok széles választékát kínálja, de ajánljuk speciális szaniter szilikon használatát. Kicsi rugalmasságuk van, melynek köszönhetően kompenzálja a zacskó éleinek rezgését. Ezenkívül a mikroflóra és a patogén baktériumok reprodukálódását megakadályozó antiszeptikumok is szerepelnek.

  Figyeld meg, milyen csúnya a zuhanytálca a ronggyal körülzáró csúnya fekete csíkkal. Ez a raklapok beszerelésére vonatkozó szabályok megsértésének következménye. A szilikon tömítőanyagok hiánya - néhány hónap múlva meg kell vizsgálni a varrat tömítettségét. Az a tény, hogy az anyag néhány helyen elpirul.

  Szeletek a zuhany alatt

  A tömítőanyag alkalmazása speciális fegyverrel történik. A csövet csúsztassa 45 ° -os szögben, és óvatosan nyomja be az anyagot a nyílásba. Ne hagyja el a réseket, a szabálytalanságokat ujjával távolíthatja el, vagy állítsa be a megfelelő szélességet és hosszúságot. Annak megakadályozására, hogy a szilikon ne ragadjon hozzá, áztassa a tárgyat szappanos vízben.

  A fúvóka hegyét a kívánt átmérőre vágja.

  13. lépés: A raklap blokkalapjának látható felületeinek bélelése kerámia burkolattal. Ha a cserét le kell vágni, akkor a vágási helyet alul kell elhelyezni, és a formatervezési minták javítása érdekében használjon speciális műanyag vagy alumínium sarkokat. A boltban a csempékkel együtt kerülnek értékesítésre.

  Paletta a bélés után

  Ebben a munkában, amikor a raklapot az alapra szerelték, a végső telepítést csak a ragasztó teljes kikeményedése után lehet elvégezni. Ez legalább két napig tart.

  Zuhanytálca felszerelése lábakkal

  Ez a raklap sokkal gyorsabban van felszerelve, gyakran a konfigurációban van egy speciális műanyag képernyő, amely lehetővé teszi a falazás nélküli telepítést. Ha a képernyő nem szerepel a készletben, akkor a végső szakaszban a kerületi körbe rakott raklapot a megfelelő paraméterekkel ellátott blokkok vagy téglákkal kell lefedni és kerámia burkolattal lefedni. Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőrizze a szerelvénylap összes elemének jelenlétét és gondosan olvassa el a gyártó utasításait.

  Minden raklapon van utasítás

  1. lépés Helyezze a tálcát a falhoz, vagy helyezze az asztalra. Keresse meg a lábak rögzítési pontjait, a megnövekedett szerelőbetétek miatt címkézve, vagy nagyobb vastagságban különböznek.

  2. lépés Csavarja be a lábakat. Állítsa be magasságát kazettával. A pontos magasságállítás a padlón történik.

  Építsen egy dekoratív képernyőt

  Szintező lábak

  Fontos. Kérjük, vegye figyelembe, hogy mindegyik lábnak van egy reteszelőanyája, hogy rögzítse az elemet a kiválasztott pozícióba. Győződjön meg róla, hogy a záróanyák a helyükön vannak, különben újra kell eltávolítania a lábakat az anyák felszereléséhez.

  3. lépés Helyezze a tálcát a megfelelő helyre, és határozza meg a vízelvezető csatlakozás módját. A szennyvízcsatorna bemeneti helyétől függően kiegészítő vezetékeket kell biztosítani a szifon csatlakoztatásához. A szifont a palettával együtt kell értékesíteni, ha nem, akkor külön vásárolja meg. Ugyanakkor vegye figyelembe a felszerelés méretét, amelyet a serpenyő alá helyezhet. Ha nincs elég saját tapasztalata, forduljon a bolt értékesítési asszisztenséhez.

  4. lépés: Gyűjtse össze a szifont, nagy figyelmet fordítson az összes csatlakozás minőségére, ne engedje szivárgást. Ne felejtsük el, hogy eltávolításuk mindig sokkal hosszabb ideig tart, mint egy kiváló minőségű összeszerelés. Nem is beszélve a kérdés pénzügyi oldaláról és a lehetséges negatív következményekről.

  5. lépés Helyezze újra a raklapot és állítsa be a vízszintes helyzetet. Ellenőrizze az összes oldalt, ne engedje, hogy a lejtés bármely irányba haladjon. A beállítás után állítsa be a záró anyákat.

  6. lépés Ha a készletben vannak fém profilok az oldalsó felületek falhoz való rögzítéséhez, szerelje be azokat. Jelölje meg az adott helyet egy szinttel, ellenőrizze a vízszintes pozíciót. A falra szerelt fém profilok rögzített tüskék, lyukak fúrásához a megfelelő helyeken.

  Jelölés fúró lyukak számára az ütköző rögzítéséhez