Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba ablakkal - fotó, design, ötletek

Napjainkban a fürdőszobának nem csak higiéniája volt. Egy ablak a fürdőszobában igazán helyre keli pihenni. A fürdőszobák tágasak, szokatlan stílusban díszítettek, ahol teljesen kikapcsolódhatnak.

A modern fürdőszoba egy otthoni gyógyfürdő. Itt kényelmesen végezhet el arc- és testkezeléseket, manikűröket és pedikűröket. Az ablak teljesen megváltoztatja a helyiség légkörét, és egy sötét dobozból egy világos szobába forgatja.

Nagy fürdőszoba ablak

A legjobb, ha az ablak hatalmas: az egész falat. A következő előnyökkel rendelkezik:

 • egy nagy ablak teszi láthatóbbá a teret, és ha van egy hangulatos zöld udvar az ablakon kívül, akkor az illúziót hoz létre, hogy fürödni kezd a természetben;
 • a fürdőszobát napkelte és napnyugta között természetes fény fogja betölteni;
 • a szoba valódi helyiséggé változik, és nem csak egy higiéniai hely;
 • az ablakos fürdőszoba kialakítása csak a képzeleted által korlátozott, minden belső térben ízlésedbe építhetsz: hi-tech, modern, eko, keleti és sok más stílus.

Az ablak eredeti kialakítása a fürdőszobában

A normál négyszögletes ablak tökéletesen illeszkedik a belsőépítészet bármely stílusába, például a klasszikus, a Provence vagy a szüret. Telepítsük az idős bútorokat a fürdőszobában, egyszerű polcokat, virágokat rakjunk fából készült ablakpárkányba, és egy régi francia stílusú stílust kapunk. Vagy adj hozzá dolgokat a nagyanyja mellkasából a belső térbe, állíts be egy régi patina fürdőt a központba, és gyönyörű szobád lesz vintage stílusban.

Ha az ablak keskeny, és a fal tetején van, akkor tökéletes gótikus stílus létrehozásához. Ráadásul az elég magasan elhelyezkedő ablak elrejti a szobát a kíváncsiskodó szemekből. Az interneten számos képet találhat a fürdőszobai tervekkel.

Ablak díszítése a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba ablak elég nagy, akkor minden ember, aki elhalad, láthatja, mi történik benne. Annak megakadályozása érdekében, hogy ez megtörténjen, valamint kiegészítse a belső kialakítását, díszíthető. Abban az esetben, ha a fürdőszobában lévő ablak a saját udvarára vagy más olyan helyre néz, ahol nincsenek idegenek, akkor nem szükséges felakasztani. Beállíthatja a fürdõt az ablak elõtt és élvezheti a tájat meleg vízben. Ha nem ez a helyzet, akkor díszíteni lehet és kell.

A teljes falon lévő panorámaablakot hegymászás vagy magas növények zárhatják le. A fürdő nedves környezetében nagyszerűen érzik magukat. Szintén nagyszerű függőleges vagy vízszintes redőnyök, római vagy redőnyök. A függő klasszikus függönyöket nem javasoljuk, mert mindig nedvesek lesznek, és az anyag hamarosan romlik.

Nagyon jó ötlet a belsőépítészetre ólomüveg ablakok. Elrejtik a szobát kegyetlen szemekből, és a színes üvegen áthaladó fény minden felületen fantasztikus mintákat hoz létre, és a fürdőszobát egyedülálló légkör tölti be. Ha nincs ötleted, akkor mindig megnézheted a tervezési példákkal rendelkező fotókat.

Egy ablak a fürdőszobában teszi a szobát tágas, világos és világos. Ne korlátozza képzeletét, hozzon létre álmai belsejét, majd egy kemény napi munkát követően pihenjen egy meleg fürdőben, élvezze a kellemes hangulatot és a levegőt a nyitott ablakból.

Fürdőszoba egy ablakkal - design fotók és design funkciók

A fürdőszobában, ahol pihenni és álmodni szeretne, szokatlan belső teret hozhat létre. Az ablak jelenléte elegáns.

A szokatlan design kialakításánál a higiéniás szobában a barátok és a vendégek nem akarják elhagyni a fürdőszobát, csodálni fogják a tulajdonosok kiváló ízlését.

Az ablakhoz tartozó fürdőszoba előnyei

 • szokatlan stílusos belső tér;
 • gyönyörű kilátás az ablakról a kertre, a parkra;
 • az ablak megváltoztatja az egész terem megjelenését, néha saját stílusát kínálja;
 • természetes fény;
 • energiamegtakarítás;
 • A szobát élő növények díszíthetik;
 • egy nagy ablak megduplázza a helyet;
 • egy nagy vidéki házban egy nagy relaxációs szobát készíthet egy jacuzzival.

ellenérvek

Ahhoz, hogy ablakot telepítsen a fürdőszobába, először gondosan számítsa ki relevanciáját a szoba méretének megfelelően.

Ha az ablak nélküli fürdőszoba a lakás mélyén helyezkedik el, akkor ne változtasson semmit. A felújítás nem mindig adja meg a kívánt eredményt.

Egy kis helyiségben egy ablak megdöntheti az átgondolt tervezést.

Ha a fürdőszoba, ahová át akarjuk törni az ablakot, egy zsúfolt utcára megy, akkor kicsinek kell lennie, vagy gondosan zárva kell lennie egy dekorációval.

Nem eléggé hiányosak, könnyen eltávolíthatók.

A nap sugarai alatt egy ablakon átváltozik, és reggel nagyszerű hangulatot kölcsönöz. És az éjszakai úszók kedvelői számára meg lehet csodálni a távoli csillagokat.

Egy fekete-fehér fürdőszobai díszítésben szép nagy virág vagy fa látható.

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát?

El kell dönteni, hogy az ablak átlátszó, vagy le kell zárni. Ezután válasszon egy stílust, így a színpalettát, díszítést, díszítést stb. Ha a tulajdonos a csúcstechnológiát kedveli, akkor a fából készült keret kiemelkedik a divatos szokatlan stílus hátterében álló disszonanciával.

Ablakos fürdőszobákban az ólomüveg gyönyörűnek tűnik, hangsúlyozza a lakás tulajdonosainak kiváló ízét. De a magas ár, és a fénycsökkentés az ablak a sok megáll.

Kiváló választás egy szokatlan mintával rendelkező matt üveg. Átlátszatlan bevonat, a minta kiválasztása jól illeszkedik egy bizonyos belső térhez. Könnyebb a megfelelő minta rendelése a műhelyben.

Az ablakkal ellátott belső fürdőszobák költségvetési lehetősége az öntapadós fólia ragasztása az üvegen. A gyártók széles választékot kínálnak a minták: kő, cserép, különböző árnyalatok fából.

Ha átlátszó üvegt szeretne hagyni, gondoskodnia kell a dekorációról.

Függönyök a fürdőszobában

A függönyök is különbözőek lehetnek, a legfontosabb az, hogy kombinálják a stílust. Ezek egyszerű japán (római) függönyök, minimalizmusúak ugyanolyan hangzással a padlóval. Öltöző és különböző redőnyök a fürdőszobában egy ablakban magánházban. Nagyon kényelmes, mindig beállíthatja a világítás szintjét a nap különböző időpontjaiban. Ezenkívül könnyen karbantartható.

Az egész falon egy nagy ablakkal ellátott fürdõterem megköveteli a kreativitás használatát.

A skandináv stílushoz fehér és kék árnyalatra van szükség. Kék monokromatikus függönyök vagy kis fehér és kék minták, amelyek a kék padlóval vagy falakkal keverednek, lenyűgözőek lesznek. A fából készült ablakkeret virágcserepekkel, kézművesekkel és ajándéktárgyakkal jól díszíti a belső teret.

Az ország számára is alkalmas egyszerű, diszkrét mintafüggönyökkel, amely a természetre emlékeztet. A hagyományos vízvezeték egyszerű formái a felesleges díszítések nélkül illeszkednek a stílusba. Kis aranyos részletek töltik be a belső térben a meleget és a fényt. Az ablaknak egy fából kell lennie, a modern műanyag helyett.

Luxus hozzáadásához egy nagyméretű ablakos fürdőszoba tervezéséhez szükség van: vízvezeték aranyozással, arany függönyökkel díszítve vagy csillogással, ecsettel díszítve.

Ne csak a stílust ragaszkodj hozzá, hanem minden apró dolgot ki kell gondolni. Még a fürdő lábánál lévő törölközőt és szőnyeget is össze kell hangolni a teljes megoldással. Mindez elegáns környezetet teremt a kellemes tartózkodáshoz a fürdőszobában.

A szakemberek mindig megtalálják a legkedvezőbb lehetőségeket az Ön kívánságainak megfelelően. Példák a tervek a fotó a fürdőszoba egy ablak különböző színekben.

Egy ablak a fürdőszobában - az előnye és árnyalatai a dekoráció

A modern fürdőszobák elégedettek a tágas elrendezésekkel és a szokatlan dizájnnal. A nyitott tér, a szüreti vörös padló, a csillárok és a kanapék már nem meglepőek - a fürdőszobákat a kellemes kikapcsolódás és a SPA eljárások kezelése érdekében kezdték kezelni. A fürdőszobában lévő ablak kulcsfontosságú elemévé válik, amely ideális hely a kikapcsolódásra.

Színes fürdőszoba nagy ablakkal

A fürdőszobában lévő ablak jelenléte fényt tölt be, és drasztikusan megváltoztatja a szoba érzékelését.

A fürdés után nem szükséges a hűvös hálószobába menni, bolyhos fürdőköpenyre dobni, és törülközővel a fejét csomagolni. Itt, ahol mindannak van szüksége, amire szüksége van, sokkal kellemesebb a bõrre vigyázni, felvenni a hajadat, manikür-pedikúrra, és a világra pihentetni és frissen befújni.

Fürdőszoba hatalmas ablakokkal

A tervezők úgy vélik, minél nagyobb az ablak, annál jobb. Ideális esetben falról falra és padlóról mennyezetre. Tekintsük előnyeit:

 • Egy ilyen ablak a fürdőszobában kibontakozik a térben, és ha a mögötte egy gyönyörű vadaspark, akkor úgy tűnik, hogy a kert és az Ön közötti határ nem létezik.
 • A napfény áramlása lehetővé teszi, hogy elfelejtsd a mesterséges fényt hajnalról a sötétedésre.
 • A lakás ezen sarkát szobának tekintik, és semmiképpen sem mosható mosogatógéppel.
 • A fürdőszoba stílusa korlátlan. Hi-tech - lakonikus és fantázianyag-formák lehetnek, amelyek kifejező, funkcionális és higiénikusak.

A modernitás luxusja nyugodt pihenést biztosít. Az etnikai-afrikai stílusban megtervezett design felerősíti, meggyújtja a képzeletet, határozott fellépésre ösztönöz.

A keleti japán stílusban berendezett fürdőszoba meghívja Önt, hogy megcsodálja a tájat és a koncentrált gondolatokat.

Rendes ablakok és szokatlan stílusok

A standard formájú fürdőszoba ablaka a nyugodt, klasszikus, romantikus Provençal vagy merész évjáratot vonja maga után. Itt nem tarthatja vissza a fantáziát, és mindent megfizethet.
Művészetesen idősödő bútorok, szokatlan polcok provencei stílusban, és lehetőleg egy fából készült ablakpárkány virágcserépekkel - befejezni a régi Franciaország képét.

A vintage stílus, definíció szerint, mindent lehetővé tesz a ládáktól a modern belső térbe. Például, a régi, patinával ellátott fürdőkád, amely a szoba közepén helyezkedik el az ablakon, látványos lesz.

A fürdőszoba magas, lejtős, keskeny ablakai tökéletesen illeszkednek a szigorú gótikus stílusba. Egyébként ezek az elrendezések megvédenek téged az indiszkréta nézetektől. És mi van, ha az egész fürdőszobát az utcáról nézik?

Ablak díszítése

A fürdőszobai ablakok díszítésének két célja van:

 1. Helyezzen stilisztikai ékezeteket;
 2. A személyes tér elrejtése a kíváncsiskodó szemekből.

Ha a fürdőszobai ablakok gyönyörű, de elhagyatott tájra néznek, függönyök és árnyékolók nélkül hagyhatják őket - ne legyen akadály közted és a természet között. Nyugodtan állítsd be a fürdőt, és élvezd azt a csodálatos szépséget, amely csak az Önhöz tartozik.

Ellenkező esetben szükség lesz valamire, ami megvédi a fürdőszobát a kíváncsiságtól.

 1. Ha az ablak hatalmas, padlótól a mennyezetig, üvegházat hozhat létre magas és mászó növények díszítésével. A nedves levegőben remekül érzik magukat.
 2. Ön függesztheti függőleges csúszó redőnyöket.
 3. A római és a redőnyek jóakká teszik kompaktságukat és kényelmüket, gyorsan emelkednek és esnek, mindig jól néznek ki. Ha igazán szeretne klasszikus függönyöket, gondoljon a nedvességre - a természetes szövetek gyorsabban romlanak, mint a vékony mesterségesek.
 4. A vízszintes redőnyök romantikusak és a világos keleti kunyhókra emlékeztetnek. Nem tudod szorosan bezárni őket - csak állítsd be a lemezeket egy szögben, könnyű és magányos lesz.
 5. Festett üvegablakok, különösen a keskeny és magas, tökéletes megoldás a fürdőszobában. A függönyök már nem szükségesek, és a fényes, színes foltok, amelyek a vízben, csempe- és szappanbuborékokban tükröződnek, rendkívüli légkört teremtenek.

Vörös és sárga kiemelések a nedves padlón

A fürdőszobában lévő ablakok jelenléte szokatlan tervezési megoldásokat eredményez, amelyek megtestesítik a legmerészebb ötleteket, amelyek önmagukban örömet okoznak.

A fürdőszoba ablakai tágasak, ünnepélyesek. Lehetetlen lehet, hogy ne mosolyogjon, reggelre lépjen a vörös padlón levő vidám napsugarakra, édesen a nyílt ablakban. És a mosolygón kezdődő nap, érdemes járni ezen fényes hangulatos sarok kialakításán.

A fürdőszobás ablak kialakítása +75 fénykép

A fürdőszobában egy ablak egy modern divatirányzat, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörű kilátásokat fürdés közben. Csak a saját hazai házak vagy apartmanok tulajdonosai, akiknek jobb tervezésük van, megengedhetik magukat ilyen luxusban.

A városokban, a fürdőszobákban sok otthonban is van egy ablak, amely a konyhába vagy a közelben található fürdőszobába nyílik. Leggyakrabban az ilyen lakásokban élő lakosok előbb-utóbb ezt az ablakot gipszkartonra varrják, mivel nem játszik nagy szerepet a világításban, és a befejező munka során bizonyos nehézségeket okoz. Mindazonáltal meglehetősen meg lehet legyőzni őt a fürdőszoba kialakításában, és egyéni belső teret hozni vele. Ugyanakkor megfontolhatja a gyönyörű fürdőszoba kialakításának módját az utcai ablakkal.

Az ablakok előnye a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ablakok közös előnyei:

 1. A további szellőzés lehetősége. Ha az ablak az utcára néz, akkor a forró fürdő vagy zuhanyzás vételének további szellőzése jelentősen növeli a fürdés kényelmét. Az utcai levegő szellőztetni fogja a fürdőszobát a felesleges nedvességtől, és frissességgel és oxigénnel gazdagítja. Azonban az ablak, amely kilátást nyújt a konyhára, ha megváltoztatja az eredeti, fából készült süket a műanyag nyílásra, szintén segít további légcsere létrehozásában.
 2. Fokozott fény. Nagy ablakkal a reggeli és délutáni higiéniai eljárásokat természetes fényben teheti. Ezenkívül sok energiát takaríthat meg, a fürdő természetes hatású lazító hatása sokkal hangsúlyosabb, mint egy éles elektromos. A kis fürdőszobában 3,5-4 négyzetméter. (még akkor is), még egy kis ablak a konyhában játszik nagy szerepet a természetes fényben.
 3. A szoba terének növelése nem titok, minél jobb a szoba, minél tágasabbnak látszik, ami különösen fontos a WC-vel kombinált fürdőszobákban.
 4. Az ablakpárkányon többszintű dísznövényeket is rendezhet, amelyek magas páratartalmat igényelnek a növekedéshez.
 5. A fürdőszobában lévő ablak különleges kialakításának köszönhetően egyedülálló formatervezést hozhat létre.

Formák és méretek

Az ablakok elhelyezkedése a magánházban lévő fürdőszobában csak az ízlésétől és vágyaitól függ. Mindent meg kell tervezni az alapítvány tervezésében és lefektetésében.

Az ablak helyétől függ a fő funkciói - szellőztetés és világítás. A helyiség hatékony szellőztetése csak egy legalább 1,7 m magasságú ablakot biztosít. Ennek köszönhetően a mennyezet hatékonyan fúj, ami megszünteti a penész megjelenését.

Az ablak a fürdőszobában különböző formájú lehet:

 • kerek;
 • téglalap alakú;
 • keskeny lándzsa (rendszerint két vagy három egymás után két ablakból állnak);
 • ovális;
 • arch típus.

Különösen lenyűgözőek a nagy négyszögletes ablakok padlótól a mennyezetig. Természetesen egy ilyen projekt csak a saját otthonában vagy egy nagy elit városi lakásban hajtható végre. Fürdőszobai hely az ilyen apartmanok elérheti a 10 vagy több négyzetméter. Ha egy ablak nyílik egy forgalmas utcán, és a ház is található, vagy alacsony szintje, vagy közel ellentétes másik lakóház, akkor kell előnyben részesíteni a kis ablakon.

A kerek és ívelt ablakok klasszikus stílusú fürdőszobákban vagy kis szobákban jól néznek ki. A kerek, sima cégek segítenek megteremteni a helyiséget, vagy a díszítés hajózási stílusaiban.

Vízvezeték helye

Ezenkívül érdemes megérinteni a vízvezeték kiválasztásának témáját, ha van ablak a fürdőszobában. Nem titok, hogy ma a legkülönfélébb formában és a tervezési vízvezetékben választhat. Egy sikeres megoldás lenne a fürdőszoba, a zuhanyzó és az egyéb ablakokkal ellátott vízvezeték geometriai alakjának egybeesése. A négyszögletes, ovális, kerek kádak harmónikusan és hasonló ablakokkal kombinálva tökéletes helyet biztosítanak.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobában lévő ablak jelenlétére a vízvezeték helyének. A fürdőnek távol kell lennie a lehetséges piszkozatoktól. Ezenkívül szabadon kell hagynia az ablakot, hogy könnyebben kezelhesse és ápolhasson. Ha a fürdőt az ablak közelében helyezi el, egy díszítő képernyő képes lesz védeni az üvegből a fröccsenéstől.

A mosdó az ablak közelében helyezhető el - nem akadályozza meg a hozzáférést, és a fogak fogmosása, városi vagy vidéki tájak megnézése kétszer olyan kellemes. Egy jó lehetőség a mosogató behelyezése az ablakpárkányba. Ugyanazon a munkalapon elhelyezhetsz egy szekrényt és egy mosógépet, és felülről asztal tükröt és kozmetikumokat helyezhetsz. Ennek köszönhetően a kozmetikumok nappali fényben is alkalmazhatók.

A színek kiválasztása

Ha az ablak kezdetben átlátszóra lett állítva, és a működés láthatóságának fedezésére vonatkozó döntést hozta, az ablak alsó részét önmagában számos színfestékkel lefedheti. Vannak olyan filmek, amelyek csak kissé védik a szobát a fénytől, és vannak tükrös hatásúak, amelyek teljesen elrejtik a szobát a kíváncsiskodó szemekből, ugyanakkor kiváló kilátást nyújtanak belülről.

A mai festőfilmeket különböző színekben kínálják: sárga, piros, kék, ezért nem tetszik a kívánt film kiválasztása.

Üvegdekoráció

Fontos feladat az üveg díszítése. Gyakran két gólja van: a stilisztikai tervezés és a megfelelő magánélet biztosítása. Természetesen, ha biztos benne, hogy senki sem zavarja a magánéletét, teljesen átlátszó ablakot hagyhat. A dekoráció nem akadályozza meg a nap belépését a fürdőszobába, és nem akadályozza meg a kilátást.

Más esetekben a dekoráció lehetőségei elég nagyok. Eredeti és látványos lesz, mint egy ablak, többszínű ólomüveg, a szecesszió stílusában. Ennek a dizájnnak az a hátránya, hogy a festett üveg megakadályozza a napfény áthatolását.

Sokan választhatják az ablaküveg szőnyegét körülbelül egy méter magasságig - egy és fél métert a padlóról. Ilyen magasságban szőnyeg segít a fürdő úgy néz ki a járókelők, nem akadályozza meg a belépést a napfény, de kissé korlátozza a kilátás az ablakból, így egy nagy lehetőséget, hogy élvezze a gyönyörű ég.

A fürdőszoba üvegezéséhez homokfúvott és színezett üveg vagy üveg hullámos felületű. A panorámaablakok a barokk, gótikus, szecessziós stílusú ajtók kinyitásához kötődnek. Ehhez a dekorációhoz használhat speciális díszítőlemezeket az üvegen, a szokásos ablakkerettel utánozva.

Tervezőablak, kilátással a WC-re vagy a konyhára

A konyhában lévő fürdõszobából érkezõ szerencsés tulajdonosok nem kell egyszerre feküdniük, hanem mint egy belső kiemelés. Ehhez kapcsolódhat a céghez ablakok gyártásához és megrendeléshez a sima vagy nyílt PVC nyílás méretétől függően. Meg lehet legyőzni egy kis ablakot a fürdőszobában, mint egy ablakot a hajó kabinjában, vagy csak megverni a későbbi tervezési folyamatban, egy tengeralattjáróval díszített, díszes ablakpárkányt használva a mennyezet alatt: nagy kagylók, szárított tengeri csillagok stb.

Sokan úgy döntenek, hogy ilyen ablakot helyeznek el annak érdekében, hogy újabb fülkét hozzanak létre a fürdőszobában fürdéshez használt kiegészítők tárolására. A fülke hátlapját díszítheti fényképrétegek segítségével, vagy egyszerűen elhelyezheti a csempeit a szobában. Azonban könnyen lefolytatására felújítás feküdt egy tégla ablak teljes szélességében a rést, hogy nem zavarja a szoba burkolólapok vagy paneleket.

Tippek az utcára néző ablak díszítésére

Számos lehetőség van a funkcionális ablakdekorációra:

Tervezzen egy ablakos fürdőszobát - a legjobb megoldásokat

Mindig hasznos, ha frissen nézed a dolgokat, hogy új ötletek és ötletek hozhassanak életünk pozitív változásait vagy kiegészítéseit. Ehhez úgy döntöttünk, hogy beszélünk arról, hogyan tervezzünk egy ablakos fürdőszobát, milyen előnyökkel jár az ilyen helyiségekben, és hogyan kell utánozni egy ablakot, ha nincs ott.

nyalánkság

A fürdőszobában lévő ablakok előnyeiről szólva azonnal elmondhatja a gyakorlati előnyöket:

 • A szellőzés a fürdő egyik legfontosabb szempontja. Ha van egy ablak a fürdőszobában, akkor szellőztetni a szobát sokkal könnyebb, kellemesebb és gyorsabb lesz. Az utca levegője megóvja a szobát a túlzott nedvességtől, és oxigénnel és frissességgel gazdagítja a helyet.
 • Reggeltől estig élvezheti a természetes napfényt, nyáron vagy tavasszal kombinálhatja a szokásos fürdőzést a nappal. Éjjel, ha kikapcsolja a lámpákat és a gyertyákat, akkor a forró vízben a csillagokat és a holdat nézheti. Ráadásul a nappali jelenléte energiát takarít meg.
 • A tervezők számára a fürdőszoba ablak nagy inspirációt jelent. Különleges kialakítása révén a fürdőszoba egyedülállóan romantikus.

elhelyezkedés

Az ablak helyzete attól függ, hogy a fő gyakorlati funkcióit, a megvilágítást és a szellőzést hogyan végzik el. Annak érdekében, hogy a szellőztetés hatékony legyen, az ablakot legalább 1,7 m-re kell helyezni. Ez a helyzet a mennyezethez is használható: a szerszám állandó szellőztetésének köszönhetően nem lehet leállni rá. Annak érdekében, hogy a sűrített nedvesség ne kerüljön a fürdőszobába, egy ablakot kell elhelyezni, körülbelül 10-15 cm-es eltávolítással az utcára.

Nem ajánlott az ablak túl közel kerülni a káddal vagy a zuhanyzóval, mert hideg és szeles napokon hideg lehet az ablakból. Ezenkívül az ablaknak könnyen elérhetőnek kell lennie. Ha szeretne élvezni a kilátást az ablakon, gondoskodjon arról, hogy a leginkább kényelmesen feküdjön a fürdőszobában, és kívülről nézzen.

Alakválasztás

Az ablak formájának és megjelenésének meg kell felelnie a fürdőszoba általános kialakításának és stílusának, hogy illeszkedjen az átfogó képbe, és ne rontsa a tervező munkáját.

Az ablak lehet:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • kerek;
 • ovális;
 • ívelt formában.

Az egyéni megoldások rajongói számára az ablak bármely szokatlan formában lehet.

A nagyméretű téglalap alakú mennyezet-padló ablak alkalmas nagyméretű fürdőszobákhoz magánlakásokban vagy nagyméretű modern lakásokban.

A négyszögletes ablakok minimalista stílusban alkalmazhatók.

A kör alakú ablakok klasszikus stílusú fürdőszobával és kis fürdőszobákkal nézhetők ki, mivel a lekerekített sima cégek a teret és a kényelmet növelik. A szabálytalan formájú ablak lehet a fő rejtélyes design csavar, és örömet okoz a házigazdáknak és vendégeiknek.

Tervezési lehetőségek

Fontos feladat a tervezőnek az ablakban lévő fürdőszobában az ablak kialakítása. Az ilyen dekoráció választása elég nagy. Számos alapvető lehetőség van.

Hogyan lehet az ablakot "meztelen" megjeleníteni?

 • függönyök rajzolása;
 • lógni vakok;
 • használja a redőnyöket és a rómaiakat.

Ha a fürdőszobája stílusa lehetővé teszi, hogy ablakokat árnyékoljon ablakokkal, akkor ez nagyszerű megoldás.

Azok számára, akik szeretik a titokzatos és mesés érzéseket, használhat színes mozaikot és festett üveg díszítést.

A római és a redőnyök nagyon kényelmesek és egyszerűen használhatók. A vakok szabályozják a világítást, a színes redőnyök pedig különleges hangulatot kölcsönöznek, és kiegészítik a teljes színsémát a fürdőszobában.

A textilfüggönyök kényelmet, könnyedséget és gondatlanságot kelthetnek. A függönyök jelenléte azonban gyakran légzést és gondozást igényel.

Belső stílusok

Ha a megfelelő alakú, színes és helyesen elhelyezett ablak, akkor ez egy kiváló és praktikus szempont a fürdőszobában, bármilyen stílusban:

 • A klasszikus fürdőszobát kerekített ablakokkal, függönyökkel vagy római redőnyökkel díszítik.
 • A "minimalizmus" stílusához jó négyszögletes ablakok vakok vagy kreatív szokatlan formák, a minimalizmus is alkalmas roll, római függönyök.
 • Ha szereted a keleti stílusú fürdőt, akkor a mozaik és a színes üvegablak tökéletesen illeszkedik a belső térbe.
 • A négyszögletes redőny-ablakok tökéletesen illeszkednek a fürdőszobákba egy egyszerű európai stílusban.
 • Fából készült bútorokkal és szerelvényekkel ellátott fürdőkádak alkalmasak ablaktáblákhoz.

Hruscsovban

A modern tervezők számos okos és praktikus megoldást kínálnak. A csatlakozóablak növelhető, és üvegből vagy mozaikból készülhet. Ha a fürdőszobában fából készült elemek vannak, akkor a redőny alakban készíthető. Így kommunikálhat azokkal, akik a konyhában vannak.

Kiemeli az előnyöket és titokzatos légkört teremt. Gondolhat arra, hogy az ablakon többszínű fényt szerel.

Ha szereted a virágokat, egyszerű és kedves megoldás lesz az ablakpárkány megszervezése a nedvességet kedvelő növények számára. Mivel a fürdő Hruscsov kicsi, akkor rekonstruálja az ablakot egy kis rést tárolására.

Ablakimitáció

Ha a fürdőszobában nincs ablak, vagy nincs lehetőség rekonstrukcióra, akkor alkalmazhat egy megoldást, amelyet "ablakimitációnak" neveznek. Ez az ablak leggyakrabban olyan képnek tűnik, mint egy fényes keretben lévő kép. Vásárolhat egy ilyen dekorációt egy különleges boltban, és meg is készítheti magát.

Az üveg tetszőleges mintázattal és tájképekkel díszíthető, és egy megfelelően megválasztott fény valóságos érzést adhat, hogy a nappali fény vagy az esti fény az ablakból folyik.

Ablak a fürdőszobában: 5 módja annak, hogy tervezzen egy egészségügyi helyiséget egy ablaknyitó

Ablak a fürdőszobában: szükségtelen relikviája a múltnak vagy egyedi építészeti megoldás?

Hogy érzi magát egy ilyen építészeti elem, mint egy ablak a fürdőszobában?

Természetesen nem értem azokat az őrült konstrukciókat a múlt század közepétől, amelyek az egészségügyi helyiség és az étkeztetési helyiség között helyezkednek el. Egyébként nem értem, hogy szükség van egy ablakra a fürdőszoba és a konyha között.

Nem, ez egy teljes ablak, amely egy virágos kerthez vagy a tóparthoz vezet. Nekem úgy tűnik, hogy egy ablakos fürdőszoba, akkor is, ha csak egy üveg vagy műanyag hamis szerkezet, nem hagyja közömbösnek a legérzékenyebb embert sem.

Miért kezdtem beszélni erről? Az a tény, hogy most egy kis vidéki házra tervezek egy projektet a fiamnak, aki jövő nyáron a saját kezemmel fog építeni. És opcióként úgy gondolom, hogy a belső tér egy ablakban, amelyet a fürdőszobában akarok rendezni. Azt hiszem, ez csak félelmetes lesz.

És szeretném hozni a bírósági tervezési projekteket, amelyek tetszettek. Érdeklődnék a véleményed a dekoráció különböző lehetőségeiről. Remélem, találkozol velem, és kifejeznéd a véleményed az anyagi megjegyzésekben.

A fürdőszobában és a konyhában lévő kinevezési ablak

Gyakran a 20. század közepén épült, öt emeletes Hruscsov házban lakók tulajdonosai azt kérdezik tőlem, hogyan lehet lezárni az ablakot a fürdőszoba és a konyha között. Mindig elmondtam nekik, hogyan lehet ezt megtenni, de soha nem gondolkodtam azon, hogy az építészek miért szolgálták még az üvegezett lyukat a két szoba között.

A konyha és a fürdőszoba közötti ablak (a képen) a múlt század közepén elengedhetetlen lakóépületek nélkülözhetetlen jellemzője volt.

És mivel a fürdőszobai ablakon a design nemrégiben nagyon érdekelte, úgy döntöttem, hogy kiderítem magamnak ezt a kérdést, miután leraktam egy csomó szakirodalmat. És végül, teljesen logikus magyarázatot adhatok neked.

Számos oka van annak, hogy egy ablak jelenik meg az egészségügyi helyiség és a konyha közötti válaszfalon:

 1. Megpróbálja vizuálisan bővíteni a teret. Az a tény, hogy az akkor épített lakások nem különböztek nagy területen. És még ennél is több, a fürdőszoba és a WC mérete. Ezért az építészek vizuálisan megpróbálták megnövelni a teret, átlátható anyagok és további fény segítségével.
 2. További megvilágítás biztosítása. A napsütéses napokon fürdeni vagy zuhanyozni tudott a zuhany alatt, anélkül, hogy bekapcsolnák a lámpát a fürdőszobában. Ráadásul, áramkimaradás esetén a partíció ablakában a fürdőszobában bármilyen művelet elvégezhető.
 3. További tűzvédelem. A fürdőszobában korábban gejzírek kerültek felmelegítésre. És az üzemeltetésükre vonatkozó utasítás megköveteli a normál szellőztetés jelenlétét, amelyet a partícióban lévő ablak jelenléte biztosított.

Az egyik módja annak, hogy megtervezzék az ablakot a fürdőszoba és a konyha közötti válaszfalon.

Most elhagyták ezt a gyakorlatot, mivel a modern városi lakásokban lévő fürdőszobák tágasak és a lakás belsejében helyezkednek el, ami kizárja a napfénytől való hozzáférést. A modern vízmelegítő rendszerek pedig lehetővé teszik a gázoszlopok elhagyását a fürdőszobákban, és biztonságos kétkörös kazánokkal helyettesítik őket.

Igen, és a régi lakásokban, sok közelről meglévő nyílások, amelyekkel kapcsolatban segítségért fordulnak hozzám.

Ha nem akarsz felesleges problémákat okozni magadnak és több pénzt költ, gondold át, hogyan kell díszíteni az ablakot a konyha és a fürdőszoba között. Használhat textíliákat, áttetsző filmeket, beltéri növényeket és még sok más dolgot. Kicsit fantáziát mutatva a múlt csúnya emlékeit egy eredeti belső megoldássá alakíthatja.

Az ablakok előnyei a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy mindannyian megszoktuk a klasszikus kialakítású egészségügyi blokkokat, a közelmúltban egy ablak a fürdőszobában egyre népszerűbbé válik. Természetesen nem egy nyílás a szeptumban, hanem egy teljes körű elem, amely kívülről vezet.

A fürdőszobában lévő ablakok soha nem látott lehetőségeket kínálnak a képzelet számára. Csak választani kell.

Talán furcsanak tartja, de én is hajlamosak erre a fajta tervezésre. Megpróbálom megvédeni álláspontomat, és megemlítem a felvetett kérdéssel kapcsolatos érveimet.

Érdekes és szép megoldás

Kezdetem, furcsa módon, nem funkcionalitással, hanem megjelenésével. Ablaknyitás a fürdőszobában lehetővé teszi a tervezési döntések számának megváltoztatását és a szoba valóban egyedülállóvá tételét. Egyes belsőépítészek még a fényforrások fényes üvegét vagy műanyagát is utánozzák.

Az ablaknyílásnak összhangban kell lennie a fürdőszobában lévő más design elemekkel.

Mézesablakos fürdőszobákat láttam, ólomüveg ablakok formájában. Ennek eredményeként a banális egészségügyi egység egy elegáns francia palotává változott. Igaz, kis méretű és WC-vel.

Természetesen a maximális hatás elérése érdekében a fürdőszoba ablakának összhangban kell lennie a belső tér többi részével. Például, ha folytatják az ólomüveg ablak témáját, azt mondhatom, hogy egy nem feltűnő keret, a tálaló kialakításával kombinálva a mosogatóhoz, jobban illeszkedik hozzá.

By the way, ólomüveg lehet tenni nem csak a középkori stílusban. A virágos motívumok, a keleti jegyzetek, a világos geometriai mintázat és így tovább tökéletesen megmutatkoznak.

A belső tér egyedülálló eleme

Sokan hozzárendelnek másodlagos szerepet a fürdőszobák ablakaiban, amikor csak kiegészítik egy vagy másik stilisztikai döntést. Úgy gondolom, hogy az ablak nyílásának kell lennie a központi elemnek, amely körül épül az egész design.

Anélkül, hogy ilyen ablak lenne, a fürdőszoba tompának és érdektelennek tűnne.

Miután építettünk egy házat, amelyben a fürdőszobák és a WC-k összes ablaka hajóablakok formájában készült, és maguk a szobák természetes fából készültek. Kellemesnek bizonyult, hogy egyáltalán nem akartam elhagyni a fürdőszobát.

Egy másik lehetőség, amikor az ablakot csúsztatták és teljesen eltávolították a falban. Nyaraló volt az erdőben, és egyszerű mozgások után fürödni kezdett a szabadban, élvezve a fenyőfák illatát és a madarak énekét.

Bármi legyen is az ablak, a fürdővel mindenesetre friss és eredeti lesz. Hinned nekem? Sok mindet láttam az életemben.

Gyönyörű kilátás

Ez az előny teljesen megjelenik a vidéki házak és nyaralók egészségügyi helyiségeiben. Különösen, ha távol vannak más épületektől, úgyhogy a szomszédok legméltatlanabb nézetei nem sértik meg a magánéletét. Ennek eredményeként egy jacuzzi káddal és egyidejűleg élvezheti a fenséges tölgyesek, a végtelen mezők kiterjedését vagy az udvarban tökéletesen díszített gyepet.

Nagyon fontos a kilátás az ablakon a fürdőszobában.

By the way, az én gyakorlatban is voltak panorámás ablakok a városi lakások. Ez azonban csak magas épületekben lehetséges. És még ott is az üvegtáblákat sárgás filmmel lezárták, vagy a redőnyöket díszítették, vagy textilfüggönyökkel díszítették.

Napfényforrás

Az esztétikai komponenssel befejeztem, most lépjek át azon tisztán praktikus előnyökre, amelyeket egy ablak ad az egészségügyi teremnek. Először is ez további, és gyakrabban - a fő világítás. A nappali fürdőben fürödni vagy mosni a zuhanyzóban, nem kapcsolhatja be a helyiségben lévő lámpákat. És lámpák, amelyek további dekoratív elemként használhatók.

Az ablak lehetővé teszi, hogy teljesen elhagyja az elektromos világítás használatát nappal.

A feleségem szerint (mi egyszer egy lakószobában laktak egy panorámaablakkal a fürdőszobában), sokkal kényelmesebb a smink használata nappalon keresztül öntve az üvegen keresztül. Annak elkerülése érdekében, hogy az utcáról nehezen megnézzük, amint említettem, a film másolása is lehetséges. Hasonló termék beillesztésével lehetséges, hogy egyáltalán nem kell aggódnia a függönyökön. A magánéleted senki sem törik.

Alternatívája a klasszikus üvegablakoknak. Ez meglehetősen gyakori és nagyon hatékony tervezési megoldás. A modern gyártók hatalmas mennyiségű ilyen építőanyagot kínálnak.

Az én gyakorlatom során különböző üvegblokkokat használtam:

 • fényes és matt;
 • fényes és durva;
 • teljesen átlátszó vagy különböző színekben festett.

A fürdőszobában lévő üvegblokkokból álló ablak maximális fényt biztosít és megőrzi a magánéletet.

A termékek különböző méretűek, amelyek lehetővé teszik, hogy paneleket vagy ólomüveg ablakokat hozzanak létre, amelyek a fürdőszobában egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az üvegblokkokból álló ablak kívülről (majd 15 cm vastag épületelemeket használhat) vagy a ház belsejében vezethet (ezután az alkatrészek kétszer vékonyabbak lesznek).

Extra szellőzés

Az ablak egy másik, kevésbé nyilvánvaló, funkcionális célja az egészségügyi berendezés szellőztetése, amely lehetővé teszi a levegő hőmérsékletének és páratartalmának beállítását a szobában.

Az ablak nem helyettesítheti a klasszikus ellátást és a szellőztetést a fürdőszobában. Ez csak kiegészíti a meglévő rendszert. Ezért senki sem kifogásolja, hogy egy elektromos hálózatról működő ventillátort tervezzen.

Annak érdekében, hogy az ablak ne csak díszítse és megvilágítsa a fürdőszobát, hanem a friss levegő forrását is szolgálja, javaslom néhány egyszerű szabály betartását,

 1. A szellőzőnyílások, amelyeken a levegőztetést végzik, magas magasságban kell lenniük a padlóról (legalább 170 cm). Ebben az esetben, ha mossa a zuhanyt, vagy fürödni, akkor nem érzi magát a vázlat.

Az ablak segíti a további szellőzést.

Ezenkívül a nedves meleg levegő mindig felhalmozódik a mennyezeten, ahonnan az ablakon keresztül eltávolítják. Ennek eredményeképpen nincs kondenzáció és penész, amit nem fog félni.

 1. Ha az ablak nem rendelkezik szellőzővel, akkor a szellőztetésnek nyitva kell lennie. Ezután lehetőség nyílik a higiéniai eljárások elindítására.
 2. Ne szerelje fel a vízvezetékeket több ablakkal szemben egymással szemben. Ebben az esetben lesz olyan tervezet, amely kellemetlen lesz a helyiségben, és megfázást is okozhat.
 3. Az üveg síkját nem szabad a kád szintjén elhelyezni. Ellenkező esetben a kondenzációs nedvesség közvetlenül a betűtípusba áramlik, ami valószínűleg nem fog örülni.

Az üvegt úgy kell elhelyezni, hogy a kondenzátum ne áramoljon a fürdőbe.

Lehetséges lehetőségek a vízvezeték helyiségek ablakainak tervezéséhez

Úgy gondolom, hogy a fenti információk meglehetősen elégek, és meggyőzöttem róla, hogy az egészségügyi szalonban lévő ablak kiváló megoldás. Csak arra kell rájönnöd, hogyan lehet ezt megtenni.

És itt kérdezem a segítségedet. Az alábbiakban többféle lehetőség található, majd mondd meg a megjegyzésekben, melyik az egyik jobb és miért. Megígérem, hogy a legjobb megoldást fogom végrehajtani, amelyet biztosan jelenteni fogok.

Virágok a fürdőszobában - az ötlet jó, de valakit meg kell itatni.

Az egyetlen pont: nem kínálnak csak azért, hogy virágokat vásároljon a fürdőszoba egy ablak. Az a tény, hogy a helyiségek olyan országban készülnek, ahol senki sem él véglegesen. Ezért nem lesz senki, aki a növények vizét venné. Azonnal elutasítom ezt a lehetőséget.

konfiguráció

Az ablak formájával kezdem. Leggyakrabban olyan projekteket láttam, ahol az ablak konfigurációja teljes mértékben megfelelt a fürdő alakjának. Vagyis az ablaknyílás téglalap alakú volt. Elvileg a megoldás nyilvánvaló, de túl unalmas és hivatalos.

Négyszögletű ablak - a szaniter berendezésekre vonatkozó általános lehetőség.

Továbbá, fürdők nemcsak téglalap alakúak, hanem oválisak is, kerekek, háromszög alakúak. És az ára meglehetősen megfizethető. Senki sem zavarja, hogy ugyanazt az ablakot megnyissam, mert magam is a falakat telepítem.

Nem kevésbé kérdése ablakpárkával. Azt hiszem, hogy egy széles, hogy azonnal használja, mint egy polc állvány. Nem fogok trópusi pálmafákat rávenni (megmagyaráztam a fenti okot), de úgy gondolom, hogy néhány divatos kiegészítő lesz megfelelő. Mit gondolsz?

By the way, a fürdő helyéről. Az ablak mellé szeretném tenni. Nagyon hatékonyan fog megjelenni, már láttam több, már végrehajtott projektet is.

Az ablak formája bármi lehet, mindaddig, amíg a többi tervezési elemekkel kombinálódik.

A magas páratartalom miatt az ablakhoz műanyag keretet vásárolok. Sokkal jobban tolerálják a külső hatások, és működésük során nem változtatják meg méretüket (ellentétben például a fából). Ezenkívül könnyen be lehet szerelni egy légterelő mechanizmust, amelyet ezután csatlakoztathat a hőmérséklet és páratartalom érzékelőhöz.

Röviden, sok a terv. A legfontosabb dolog az, hogy elég erővel rendelkezzenek a megvalósításhoz.

Annak érdekében, hogy az ablak ne legyen nedvesen borítva, ami megakadályozza, hogy megcsodálhassa a tájat, az ablakpárkány alatt lefedem a fűtőelemet. Hála neki, a víz elpárolog a felületről.

Színes megoldások

Gondoljunk az ablak színére. Valójában itt már teljesen eldöntöttem mindent, ezért elmondom azokat a pontokat, amelyeket használhatsz, amikor egy színes megoldást választasz egy ablakhoz a saját fürdőszobádban:

 1. A nagyobb luxus és gazdagság a szaniterhelyiségek ablakainak keretét nyújtja, szilárd vöröses vagy mohón levendulázott árnyalatokkal festve.

A belső árnyalatú árnyalatok fényt nyújtanak a fürdőszobának.

 1. A piros ablakkeretek csak nagy területeken szervesnek tűnnek. A szobák nagyon elegánsak lesznek, de a közeli fürdőszobákban túl sokat uralnak.
 2. Egyetlen hangszínt készíthet fal- és mennyezeti dekorációval. Ennek eredményeképpen a szoba kialakítása a lehető legrugalmasabb és harmonikusabb lesz.
 3. A keretek klasszikus fehér színe szintén jó megoldás, de a bürokratikus megjelenés elkerülése érdekében azt javaslom, hogy a függönyökkel díszítse az ablaknyílást ellenőrző mechanizmussal. Például Roman.

A fehér szín egy sokoldalú lehetőség.

 1. Az egyik merész döntés a kontraszt. Ha az ablak és a keret keretei olyan élénk színeket használnak, amelyek kiemelkednek a berendezés többi részétől.

Sokat lehet mondani a falak, ablakok és egyéb kiegészítők színeiről a fürdőszobában. És még mindig van egy lehetőség, amit nem említettem. Ezért mindegyiket saját véleményére hagyják. A megjegyzésekben saját belső megoldásainkat is elküldheti, majd a legérdekesebb és legkülönlegesebb formában rendezhetjük a versenyt.

Az ellentétes árnyalat nagyon merész és szokatlan.

Textiltervezés

Mielőtt a konkrét stilisztikai döntések megfogalmazásába lépnék, egy ilyen pillanatban meg akarok állni, mint egy textíliákkal ellátott ablaknyílást. Ezt nem csak a látványos belső kialakítás érdekében kell elvégezni, hanem a zuhanyzóban vagy fürdés közben is.

Adok néhány népszerű megoldást. Kiválasztottam őket a legérdekesebbnek, de egyikük sem meghajolt. Várakozás a javaslatokra.

 1. Redőnyök. Kis helyet foglalnak el, könnyű kezelhetőségük speciális mechanizmusok segítségével, magasságban állíthatóak és a lehető legegyszerűbben felszerelhetők. Ugyanakkor ne foglaljon el sok helyet.

A redőnyök tökéletesek az ablakok díszítéséhez a fürdőszobában.

Ezt a megoldást tisztán haszonelvűnek tartom, és vészhelyzetben hagyom, mivel valószínűtlen, hogy a fürdőszobában látványos megjelenést biztosít a redőnyökkel.

 1. Textil függönyök. Lehetővé teszik, hogy díszítse az ablakot, de ne tűrje a fürdőben lévő levegőt, magas páratartalmat és jelentős hőmérséklet-ingadozásokat.
  Lehet, hogy ilyen ablakokat vásárolok a fürdőszobában egy ablakkal az országban, de akkor nagyon gondoskodnia kell a nagyon hatékony szellőzésről. Valószínűleg, több erős ventilátor használatával, páratartalom-érzékelőkkel.

Függönyök a fürdőszobában - egy luxus, de nem praktikus lehetőség.

 1. Színes üvegablak Az eredeti döntés, amely a fürdőszobát egyedülálló tulajdonságokkal ruházza fel, és nem teszi lehetővé minden személyiség számára, hogy valakit fürödjen.
  Itt a nehézség abban áll, hogy ki kell választania az ólomüveg ablakának kialakítását, amely jól illeszkedik a fürdőszoba stílusához. És nem tudom magam csinálni, de az egész házat saját magamra építem. Itt van egy ötlet.

Az ólomüveg a fürdőszobában segít a megfelelő szintű magánélet biztosításában.

 1. Vakok. Gyakorlati és gazdaságos megoldás. A műanyag árnyékolók nagyszerűen érzik magukat a párás forró levegőben, és tökéletesen védik az utcától indiszkréta kilátásokkal.

A vakok praktikus és olcsó megoldást nyújtanak az ablakok díszítésére.

Ez a lehetőség még mindig kiemelt fontosságú, különösen mivel könnyen kombinálható az ablaknyílás egyéb díszítésével.

Belső stílisztika

Most a legfontosabb dologról. A fürdőkád ablakának kialakításáról. Rengeteg lehetőség van itt is, de összpontosítani fogok azoknak a leírására, akik felkeltették a figyelmemet.

1. módszer - tengeri motívumok

Természetesen a fürdőszobában a belső díszítéssel foglalkozó tengeri téma hangsúlyozza a befejező anyag kék árnyalatait és a kerek formájú ablakokat. Azt is gondolom, hogy mozaikágyakat használok a kavicsokat utánozó falakon. Teljesen befejezheti az egyik falat, vagy dekoratív hullámot helyezhet el.

A hajózási stílusú fürdőszoba érdekes belsőépítészeti megoldás.

Vásárolhat vízvezeték szerelvényeket, amelyek színe a kerámiákkal kombinálva van a falakon, valamint hígítja a belső térben több tartozékot ugyanabban a stílusban. Vásárolhat valamilyen iránytűt vagy vitorlás modellt.

A króm elemek jól kombinálódnak kék színnel. Ezért lehetetlen ezüst keverők, fűtött törülközőtartók és fogantyúk nélkül az ablakkereten (ilyeneket láttam a boltban). A krómozott keréktárcsákon megtalálhatók és spotlámpák.

2. módszer - Ladies Room

A fia feleségét kellemessé teheti (sőt, a sógornő értelemben), és gondoskodjon a szobából az úgynevezett női stílusban, és a fürdőszobát egyfajta buddhistavá változtatja. Természetesen ebben az esetben a falakat rózsaszínű árnyalatokban kell elkészíteni, türkizkék, szürke színűek és így tovább (így a férfiak nem éreznék magukat ott).

A női stílusú fürdőszoba hasonlít egy középkori boudoirre.

Például a falak azon részeit tervezem, amelyek nedvesek, szürke burkolatot készítenek, és vakolják és festik a falakat különleges festékkel. A hagyományos cserép helyett a padlót vízálló laminált panelekkel lehet készíteni.

A központi elem lehet tükör, amelyet egy ablakkerettel kombinálunk. Szóval nagyon szerves és gyönyörű lesz.

3. módszer - Szigorú geometria

A fiam szigorú geometriai tervezés felé hajlik. Az ötlet négy és négyszögletű vízvezeték szerelvények beszerzése, és nagyméretű kerámia csempék használata a falak díszítésére. Természetesen ebben az esetben az ablakot is szigorúnak (négyzet vagy téglalap alakú) kell elvégezni.

A fürdőkád szigorú geometriai stílusban nem tolerálja a lekerekített formákat.

Így gyönyörűen és hatékonyan ölelheti be a fürdőszobát, vizuálisan több részre osztva:

 • zuhanyzó;
 • WC-terület;
 • a mosogató helye.

Az utódom elválasztja egymástól az első és a második zónát függőleges csíkokkal, különböző árnyalatú csempékkel, és a falra helyezett helyet a kontrasztos anyag mellett helyezheti el.

Az eredmény egy megkülönböztető és szokatlan design lesz, ami családunk gyönyörű részének (az enyém és a felesége) haragját okozza. Arra szeretnék kérni, hogy választottbíró legyen, és a megjegyzésekben fejezze ki véleményét erről a kérdésről.

4. módszer - modern stílusok

Kompromisszumként a fiú modern, ablakos ablakokkal díszíti a fürdőszobát. A modernitást elvben a tervezés kísérletei jellemzik. Ennek a stílusnak a főbb jellemzői:

 • ablakok, vízvezetékek és tartozékok aszimmetrikus elhelyezkedése;
 • a gazdag színpaletta használata a falak kialakításában;
 • a mosogató, a WC és a fürdő szokatlan formái.

A modern stílusú fürdőszoba érdekes megjelenést kölcsönöz, ha rendelkezik ablakkal.

Ebben az esetben a tervezési elemek túlságosan nagy kihasználása nem örvendetes, amit például nem szeretem.

Itt lehet vásárolni és telepíteni egy ólomüveg ablakot, amely kiegészül egy tükör mozaik ásványi habarcs. A padlót csempéből és lamináltból készíthetjük, szokatlan színű lamellák megvásárlásával.

By the way, azt olvastam, hogy egy személy nyugszik, ha más benyomást kap. Ebben az esetben egy jacuzzi kádban helyezkedik el, amelyet egy minimalista belső térben helyeztek el, és csodálják a gazdag természeti világot az ablakon kívül. Ki tudja, talán nagyszerű gondolatok jutnak eszébe.

A minimalizmus egy másik módja annak, hogy egy ablakfürdőt tervezzenek.

A tervezési lehetőségek minimalista stílusban történő kiválasztása mellett ne felejtsük el, hogy a szobának végre kell hajtania a hozzárendelt feladatokat. Tehát ne felejtsd el a mosdót és a WC-t.

5. módszer - Klasszikus

Úgy döntöttünk, hogy ezzel a lehetőséggel élünk rokonainkkal, ha nem értünk egyet más lehetőségekkel.

Classics a fürdőszobában egy ablak, azt hiszem, a szoba, díszített, tömör fa. Nos, vagy szélsőséges esetekben furnérozott panelek. Természetesen a természetes anyagot impregnálni kell hidrofób és antiszeptikus anyagokkal, amelyek segítik a helyiség tisztaságát.

A klasszikus soha nem veszíti el jelentőségét.

Annak érdekében, hogy az ablakot szervesen illeszthessük, jobb, ha egy keretet tömörfa fából készítünk, vagy ragasztunk be egy különleges, természetes anyagot utánzó filmbe. Még jobb - megszervezni a redőnyöket, amelyek többek között biztosítják a szükséges magánéletet.

Ami a vízvezetékeket illeti, akkor úgy döntöttem, hogy drága porcelán termékeket veszek fel műanyag és cserép cseréje nélkül. Már láttam egy gyönyörű kádat görbült lábakon, egy fából készült ablak közelében.

A gondolatokban van egy ötlet, hogy a fürdőhöz egy márvány pódiumot készítsenek, de itt a képzeletem korlátozott összegű. Ezért korlátozni fogom magát egy mesterséges kő vagy kiváló minőségű csempe.

Ha a klasszikusokra szeretnénk lendíteni, akkor nem kell a drága kiegészítőket kihívni. Jobb, ha drága díszítésű bútorokat használsz, ami segít a pihenésben és a lazításban a fürdőszobában. Végül is kap egy ilyen kombinációt a budapesti és a szaniter létesítmények.

Az ilyen belső megoldás jelentős pénzügyi kiadásokat igényel.

Az ablak textilfüggönyökkel díszíthető. Természetesen nem szabad elfelejtenünk a szellőzést, így a szövet nem nedves.

következtetés

Általában elmondtam a fürdőszobai ablakról mindazt, amit szükségesnek tartok. Ez az információ nem elegendő ahhoz, hogy valaki láthassa a cikkben ismertetett videót a felvetett problémákra. És az összes olvasó közül szeretnék hallani konkrét tanácsokat arról, hogyan kell felszerelni és hogyan kell egy ablakot rendezni egy nagy fürdőszobában egy vidéki házban. Remélem, a kreatív ötleteket, amelyeket szabadon kifejthet a megjegyzésekben.

Fürdőszoba ablakkal: design, 15 fotó

Valószínűleg nem sok szerencsés ember van, akik olyan érdekes és szokatlan belső részletekkel rendelkeznek, mint egy ablak a fürdőszobában, valószínűleg a modern apartmanok és magánházak tulajdonosai lesznek. Nehezebb gondoskodni egy ablakos ablakmosó kialakításáról, mint egy közönséges fürdőszobának: az ablaknyílásnak előnyei vannak, amelyeket megfelelően kihasználni kell, de vannak hátrányai is, amelyeket ki kell küszöbölni. És segítsen ebben a tervezési tanácsadásban és színes fotókban, amelyek érdekes tervezési ötleteket mutatnak be.

Ha a fürdőszobában van egy ablaknyílás, akkor fel kell készülnie arra a tényre, hogy központi helyet fog elfoglalni a szoba belsejében, és a design sajátos árnyalatai és nehézségei lesznek.

Az előnyök, hogy egy ablakot a fürdőszobában az utcára

Az utca falán lévő ablaknyílásnak számos technikai és esztétikai előnye van:

 • A fürdőszobában lévő ablak helyének hatalmas pluszja a normál zárt helyiség természetes szellőzéssel. A levegő, frissítés és a kívánt mikroklíma fenntartása ebben a teremben sokkal könnyebbé válik.
 • Az ablakkal ellátott fürdőszoba másik előnye a természetes fény rendelkezésre állása. Ez a megoldás nemcsak az energiaköltségek csökkentését teszi lehetővé, hanem elősegíti a belső látványosabb látványt is, hiszen természetes és mesterséges megvilágítással az ilyen helyiség kialakítása különböző árnyalatokban játszódik le.
 • A természetes fény jelenléte pozitív pszicho-érzelmi hatással van a szobában lévő személyre. A napsütés reggel felkelni fog, a csillagos égbolt romantikus hangulatot teremt az esténként.
 • A tükrökkel kombinált nagy ablak segít megnövelni a helyet.
 • Megvan a lehetősége élő növények használatát a dekorációban.

A fürdőszoba tervezésének változatai

4 közös elrendezési beállítás közül választhat:

 • A fürdő az ablakkal szemben lévő falnál helyezkedik el. A tartály bármilyen alakú lehet.
 • Ha az ablaknyílás az ajtó előtt van, akkor a vízvezetéket az ingyenes falak mentén elhelyezheti, sarokkád vagy zuhanyozás választásával.
 • Az ablak közelében egy mosogató, és egy tükör - az ellenkező falon vagy a következő.
 • A fürdõ az ablak alatt található.

Figyelem! Ha fürdőcsapot vagy zuhanytálcát szeretne telepíteni az ablaknyílás közvetlen közelében, akkor nemcsak a keretet, hanem az egész falat kell felmelegíteni, különben kényelmetlenül érezheti magát hideg vagy esős időben a vízkezelések során.

Tervezési ötletek

Az ilyen fürdőszoba belső kialakításakor az ablak a központi elem, méretétől, helyétől és alakjától függ a stilisztikai irány.

 • A kerek ablakok függönyökkel vagy római függönyökkel vannak díszítve, "vonzzák" a hangulatos klasszikusokat és a szüretet.
 • A négyszögletes ablaknyílások tökéletesek az olyan stílusokhoz, mint a minimalizmus, a modern, hi-tech. Rózsákon, a római vagy hengerelt függönyön relevánsak lesznek.
 • Az ólomüveg ablakok vagy díszítésű üveg illeszkedik a keleti belső térbe.
 • A redőnyökkel díszített ablakok különleges báját nyújtanak a nagy fürdőszobákban, ország- vagy Provence-stílusban díszített, természetes anyagokkal díszítve.

Meglepő tervezési megoldás az ablakpárna egy asztalra cserélése megfelelő anyagból készült mosdóval, például mesterséges kővel. És ha egy éjjeliszekrényt vagy egy mosógépet helyez el a pulton alatt, akkor a mosdóterület működőképesebb lesz.

Fürdőszoba ablakok között a szobák között

Van egy másik típusú fürdőszoba ablakkal (fénykép) - ez egy szoba, amelyben egy kis ablak nyílik a konyhára. A mennyezet alatt fekszik a fürdőszoba felett, és a helyiség természetes megvilágítására lett tervezve. A modern belső tér háromféleképpen használható az ablak tervezéséhez.

 • Az első kiviteli alakban az ablakot "megtisztítják", vagyis gipszkartonra van lezárva, és a fal részévé válik, amelyet hagyományos módszerekkel díszítenek.
 • A második lehetőség hátrafelé, egy ilyen ablak a belső tér és a tervezési elem részévé válik. Ez az ablak egy raktárhelyiséggé alakul, kiemelve más befejező anyagokkal, vagy a világítótükör tükör felépítésével vizuálisan bővíti a helyet.
 • A harmadik lehetőség a legérdekesebb tervezési megoldás. Az ablaknyílás megnövelt, ólomüveg ablakokkal díszítve, vagy az ablakból kilátást követő festményekkel, így hamis üvegre fordítva.

A hamis üveg vagy annak utánzása érdekes tervezési megoldás a belsőépítészet számára, amely lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában egy tér térfogatának és levegőjének illúzióját hozzuk létre, ha a megfelelő "kilátást az ablakokból" választja, és világos megvilágítással, élő növényekkel és textilekkel megfelelően választja ki.