Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a raid népi jogorvoslat

A modern építési piac számos új befejező anyaggal fel lett töltve, de a csempe még mindig a legjobb a fürdő befejezéséhez. Ideális a magas páratartalmú szobákhoz, az esztétikailag vonzóak mellett. Azonban, ha nem érdekel a csempe, akkor az előnyöket beárnyékolja a csúnya virágzás, a válás és a foltok.

A szennyezés okai

Tudva, hogy milyen szennyeződés és miért jelenik meg a csempe, megtalálja a megfelelő tisztítószert, és időben megelőző intézkedéseket hoz.

Típusú csempe szennyezés

A vízkő. Még a tisztítás után is a víz sót és mészet tartalmaz. A füstök a csempere esnek, kiszáradnak, fehéres, durva foltokat hagyva. Az egyik helyen felhalmozódnak, ezek a csepegtetők rezisztens mészkristályokat képeznek, amelyeket nehéz eltávolítani.

Szappan csepeg. Sampon, gél, szappan hasonló anyagokat tartalmaz, amelyek a falra eső részen fehér foltok maradnak. Különösen a szappanos foltok nem fogadják el a fényes felületet: matt lesz, elveszíti ragyogását.

Ápolási termékek: higiénikus és kozmetikai. Sampon, fürdő vagy borotvahab, fogkrém, gél hagyja a jelölést a csempe. Ha ezek a szennyezők nincsenek időben eltávolítva, egy raid keletkezik.

Sár foltok. Por, szennyeződés a mosás után, a padló a rendszeres tisztítás hiányában a felszín is felhalmozódnak a csempe.

Otthoni ápoló termékek cseréphez

Távolítsa el a mész, szappan és egyéb szennyeződést a cserépből:

citrom

Távolítsa el a foltokat, a vízkőképződést, ha a szennyeződés helye egy darab friss citromot dörzsöl. Egy másik módja az, hogy egy citrom levét egy vizes medencébe préseljük, feldolgozzuk a burkolólapot a kapott oldattal. A foltok eltávolítása mellett a citrom kellemes illatúvá teszi a szobát. Friss gyümölcsök helyettesíthetők citromsavporral.

Szappanoldat

Ez az opció csak abban az esetben alkalmas, ha rendszeresen gondoskodik a cserépről. A szappanoldat megmossa a csempe, ha nem lett fehér. Végezze el az eljárást a tetejétől kezdve, lefelé mozogva. A falak szappanoldattal való mosása után a felületet szárazra kell törölni, az ellenkező irányba mozgatva.

Szóda és ecet oldat

A két anyag között zajló reakció segít abban, hogy megbirkózzon a stabil betétekkel, hatékonyan lágyítsa őket. A tisztítási eljárást a következőképpen végezzük: a szóda porát nedves szivacsra öntjük, a kezelt területre egy eszközt alkalmazunk, majd az asztali ecetet a tetejére permetezzük.

ecet

Használjon gyenge koncentrált oldatot, például 6% -ot. A falak kezelésének legmegfelelőbb módja az, ha az ecetet egy palackba öntik egy spray palackkal. Spray a terméket a falra. Várjon 5-10 percet ahhoz, hogy az anyag behatoljon a szennyeződés mélységébe, és utána a puha kefével dörzsölje túl a túlzott erőt. Ha az eredmény nem kielégítő, akkor permetezze újra a terméket. Az eljárás végén a csempe meleg vízzel mossa és szárazra törölje. Ismerje meg az ecetet alkalmazó egyéb hatékony módszereket.

ammónia

Ő tökéletesen kifeszíti a virágot, a piszkot és a penészt. Vízben hígítjuk, majd dörzsöljük a felületre. Megszabadulhat a különleges szagtól, ha hagyja az ajtót a nyitott fürdőre.

Fogpor

Furcsán hangzik, de a fogpor a cserepeken levő válásokkal küzd. Ehhez a port vízben hígítjuk, és a kapott elegyet az üvegbe öntjük. Szórja be a terméket a falra, várja meg, hogy kiszáradjon, és puha ronggyal lengyelítse meg.

fehérítő

Univerzális gyógymód - eltávolítja a vízkőlerakódásokat, visszaverődik a fényes csillogás, megöli a baktériumokat és a penészt. A fehérítőpor vízzel hígítva, falakkal permetezve. Hagyja a felületre az expozíciót 5 percig, majd öblítse le meleg vízzel.

Fontos: a fehérítő használata a varratok fehérítését okozhatja.

Hogyan kell tisztítani a cserépet?

A csempékkel való szennyezés leküzdése egyszerű, ha az alábbi ajánlásokat követi:

 • Csepegek, a permeteket azonnal törölni kell, miután megjelentek.
 • Hetente egyszer meg kell dörzsölni csempe ragyogni.
 • Ne használjon csiszoló és erősen agresszív anyagokat a cserépápoláshoz. Tisztítsa meg a felületet puha ruhával vagy szivaccsal, ne pedig merev sörtéjű kefével. A durva rostok, a csiszolószemcsék veszélyesek a fényes csempe számára: karcolások hagyása, a bevonat elrontása.
 • Ügyeljen a csempe közötti ízületekre. A varratokat gombaellenes szerekkel kell kezelni. A tisztítás során ne alkalmazzon aktív savtartalmú szereket a cementhabarcsra.
 • Ha előre lágyítja az iszaplerakódást, jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a tisztítási folyamatot. Ehhez néhány percig nyissa ki a csapot forró vízzel, lehetővé téve, hogy egy pár letelepedjen a falakon, ezáltal befolyásolja a szennyezést.
 • A csempe fő tisztítása után egy ecetsavas oldatot permetezhetünk egy cserépre. Ez megkönnyíti a fényes felületet. A matt burkolólapokat speciális viaszmaszk bevonattal látják el.
 • A csempézett felület tisztításának befejezése után alaposan törölje le a cserépet, amíg száraz marad. Ez egy mikroszálas szövet.
 • A tisztítás hatása hosszabb ideig tart, ha minden vízkezelés után törölje le a csempeit. Ez segít megelőzni a mészméretet.

Küzdelem a tisztaságért: a csatatér a fürdőszobában!

Minden nap foglalkoznunk kell a házunk szennyeződésével: a padlót, az edényeket mossuk, nedves ruhával töröljük le a port. Hogyan kell lemosni, megszabadulni a penésztől, fertőtleníteni - mondja el ezt a cikket.

Érdemes figyelni, hogy minden tisztítószer különböző összetételű, ezért nem lehet tisztítani a fürdőt a WC-tálak tisztítására tervezett eszközökkel.

Mindkét módszer már népszerűvé vált, és új típusú modern tisztítószerek használják. Továbbá az elválasztás a csempe-szennyezés típusaiba esik, ezért a tisztítás más.

A biztonság először!

Ha vállalja, hogy otthoni csempéket tisztít, vagy eltávolítja a penészgombák felhalmozódását, először minden esetben vegye figyelembe a vegyi anyagok védelmét, mivel sokan árthatnak az egészségre. A kéz védelme érdekében a legjobb a vastag kesztyű használata. Szükség esetén alkalmazzon védelmet a légzőrendszerre (légzőkészülék, gézkötés).

Ezek a szerek eltávolítják a zsírokat, mészeket és szappant a fürdő különböző felületéről.

A munka befejezése után alaposan mosson kezet és arcot meleg vízzel és szappannal. Annak érdekében, hogy a párolgás ne mérgezzen be, munka közben nyissa ki az ajtókat a fürdőszobában, kapcsolja be a szellőztetést - általában légáramlást biztosítson.

A károsodás elkerülése érdekében ne használjon erősen koncentrált savat és lúgokat hígítatlanul. Károsíthatják a csempe homlokrétegét, és lehetetlen helyreállítani a megjelenést.

Otthoni kémia

 • Asztalos ecet. Minden otthonában van, általában a konyhában használják. De jól használható a fürdőszobában az ízületek és csempe tisztítására, plakkról és kórokozókról. Hígítatlan ecetet használhat a varratok tisztítására, és az egész cserép felületére jobb, ha 1 és 10 közötti arányban hígít; ha szükséges, növelheti a koncentrációt. Kímélő módon tisztítsa meg a varratokat egy régi fogkefével, és az ecetet a felület többi részéhez 10-15 percig kell felhordani, majd törölje le egy ruhával, majd öblítse le vízzel.
 • Citromsav. A minőségi, ecetet hasonló minőségűek csak gyengébbek. De olyan fontos előnye van, mint a citrusfélék kellemes illata a betakarítás után.
 • Fehérítés, "fehér". Az ősi ártól kezdve fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező és a piszoktól és lerakódásoktól mentes, még a penészfoltok is eltávolíthatók. Érdemes tudni, hogy a varratok fehérítettek, ha színesek vagy a fehér árnyéka könnyebbé válik. Ezért használat előtt próbálja meg tisztítani a varrat darabát higítatlan fehérséggel. A bélés mosásához a fürdőszobában fehérítőszert kell alkalmazni, 10 percig hagyni, majd mossuk le.
 • Ammónia. Csak hígított formában használják, mivel éles szagú. 1-2 evőkanál 2-3 liter vízben hígítjuk. Segít nemcsak a csempe tisztításához, hanem a fényvisszaverődéshez is a korábbi fényességéért! Ehhez jobb az ammónia koncentráltabb oldata.

A tisztításhoz használhatja a leggyakoribb otthoni jogorvoslatokat.

 • Soda. Szintén bevált tisztítószer, néha sokkal jobban reped, mint sok speciális eszköz. Tisztítható plakk, és nem nagyon õrzött gomba. Alkalmazásnál a legjobb, ha vízzel hígítjuk a tejföl állapotába. Lehetőség van arra, hogy a szódás antiszeptikus tulajdonságait hidrogén-peroxid hozzáadásával használják - akkor a mikrobák a gomba és a penész mellett elpusztulnak. Az embernek csak azt kell tudnia, hogy a különleges szorgalomú dörzsölő szóda nem érdemes, különösen a fényes csempékben, mivel a szóda apró csiszolóanyagokat tartalmaz. A szóda felhordása után alaposan meg kell mosni és törölni kell a kezelt felületet.
 • Borax. A gomba és a penész eltávolítására szolgál. Nem okoz allergiát. Hígítsuk vízzel 1-től 10-ig és ecsettel. A használat után mosás nem szükséges.
 • Réz-szulfát. A gomba tisztítható vitriol használatával, csak toxikus és érdemes jól szellőző helyeken dolgozni. Vonatkoztasson 1-10-ig és alkalmazzon az érintett területeket ecsettel néhány órán keresztül. Ezt követően alaposan mossuk és szárítsuk.

Modern vegyszerek

A mai ipar teljes mértékben megfelel a fürdőszobai tisztítószerek követelményeinek. Összetételük sokszínű: gélek, száraz termékek; folyékony oldat permetezőket is használnak. Otthon, erős lúgok és savak válnak elérhetővé. A "Domestos", a "Sanoks", a "Cif", a "WC-duckling" - mindezek a keverékek, saját rendeltetésüknek megfelelően, a fürdőszobában lévő foltok nagy részében meg tudnak birkózni.

Barna, fekete vagy kékes foltok a helyiség sarkainál vagy a csempék közötti varrásoknál gombát jelentenek, és speciális eszközökkel tisztíthatók. A gomba elleni küzdelem során ellenőrizni kell a szellőzés hatékonyságát és meg kell szabadulni az állandó nedvességtől. Az eredmény kijavításához ajánlatos alaposan megszáradni a felületet egy épületszárítóval.

Domestos, Sanoks, Seth, WC-kacsa

A vízkőlerakódásnak megfelelő mosogatószerek eltávolítása a WC-hez, tisztításhoz szükséges gázkályhák és kemencék. Ha az utasítások ezt nem követelik meg, kerülje a vegyszerek kiszáradását, mivel a szárított anyag nehezen eltávolítható, és elrejti a bélés megjelenését. A csempe esetleges károsodásának megakadályozása érdekében célszerű megpróbálni kezelni a területet először a legszembetűnőbb helyeken, és sikeres tapasztalat után, hogy teljes felületet hajtson végre.

Néhány egyéb mód és tipp

A csempe megjelenését legjobban a rendszeres tisztítás támogatja, ugyanez igaz a penész megakadályozására.

Meg kell különböztetni a foltokat és a szennyezést, és megfelelő eszközökkel lemosni. Ha a kerámiákat mész és szappanos mártással mossa, akkor nem véd a gomba és a penész ellen.

Ön is tisztíthatja és karbantarthatja a fényes üveg- és tükör tisztítószereket.

A melamin szivacs gyakorlatilag univerzális tisztítószer.

 • Melamin szivacs.

Új típusú tisztítószerek és eszközök egyidejűleg. Az ilyen szivacsok a melamingyanta duzzadásával készülnek, így egy szivacs megtisztít minden felületet és szennyeződést. Lehetővé teszi a bélés egyszerű és egyszerű tisztítását. Ehhez csak nedvesítse meg a szivacsot vízzel és törölje le a felületet, és anélkül, hogy nagy erőfeszítésre lenne szüksége, annál finomabb a mosás, annál jobb a hatása. A különösen nehéz foltok mosásához mosószereket használhat. Kezelés után öblítse le és törölje le a cserépet egy száraz ruhával.

Szintén megelőző eszköz. Meg tudja tisztítani a szennyezett vizet, de még mindig fertőtleníti a felületet a cserép.

Gőzfejlesztő - kiváló eszköz a fürdőszoba, a WC és a csempe felület tisztítására és fertőtlenítésére

Ha sikertelen próbálkozásokat szeretne megtisztítani a varratokról, talán a legjobb megoldás az, hogy teljesen kicserélik a habarcsot. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében, amikor a gomba elszívja az egész varratot, idővel meg kell mosni a varratokat a penész és gomba ellen.

Hogyan lehet tisztítani a csempe burkolását a fürdőszobában?

Csempe a fürdőszobában tolerálja a magas páratartalmat és a hőmérséklet-változásokat. Azonban megfelelő gondosság nélkül mész, folt és penész borítja. Csak a rendszeres tisztítás védi a csempe a szennyeződéstől. Minőségileg mossa meg a csempéket a fürdőszobában népi jogorvoslatok segítségével, amelyek bizonyították hatékonyságukat.

Idővel a bélés elveszti eredeti megjelenését. A leggyakoribb szennyezési típusok azonosíthatók:

 1. 1. Mész betétek. A felületek érintése kemény vízzel történik. Ennek eredményeképpen a lerakódások felhalmozódnak a vízben lévő só lerakódásokra, és fehér virágzással borítják.
 2. 2. Penész. A magas páratartalomnak köszönhetően a csempeburkolatok közötti ízületek felhalmozódnak. Ezért a felületet rendszeresen, gombaellenes szerekkel kell kezelni. Ellenkező esetben a gomba bejuthat a cementhabarcsba, így meg kell változtatni.
 3. 3. A mosószerek maradványai. A csempefelhasználás során samponok, balzsamok, kozmetikumok és közönséges szappanok szappannal jelennek meg.

A csempe gyorsan tisztítható bizonyos ajánlások alapján:

 1. 1. A csempebe ütköző vízpermeteket azonnal törölje le száraz ruhával.
 2. 2. Ne használjon súroló tisztítószereket és durva keféket. A karcolásokat a fényes felületen hagyhatják.
 3. 3. Hetente egyszer törölje le a burkolólapokat egy puha ruhával.
 4. 4. Javasoljuk, hogy a csempék közötti kötéseket gombaellenes szerekkel kezeljék, mert a penész általában felgyülemlik a varratokon.
 5. 5. Ha a falakon lévő szennyeződés vastag vastag, az eltávolítás előtt párologtatható. Ehhez szorosan zárja be az ajtót a fürdőszobába, és kapcsolja be a forró vizet. A csempere telepített gőz lágyítja a szennyezést.
 6. 6. A tisztítás után a cserépet törölni kell. Ellenkező esetben a vízkő megjelenik a felületen.

Annak érdekében, hogy fényes finis, akkor törölje meg ecettel. A matt cserépeket speciális viaszokkal kezelik.

Mi tisztítunk csempéket, hogy ragyogjanak a fürdőszobában

A kerámia burkolatokat megfelelően kell karbantartani, hogy a szoba mindig tiszta, friss és esztétikailag kellemes legyen. Távolítsa el a foltokat, könnyen megszabaduljon a penész és egyéb szennyezőktől. Ehhez megvásárolhatja az üzletben lévő pénzeket, vagy saját maga megoldhatja a megoldást.

Tisztítási módszerek

Tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában lehet száraz és nedves módon. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak, és a szennyezés összetettségétől függően alkalmazzák.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást néhány hónaponként legfeljebb egyszer kell megkezdeni. Ugyanakkor használnak ruhákat, mosogatószereket, fogkeféket, mopeket és melaminszivacsokat. Ez utóbbi tökéletesen megtisztítja a csempe ízületekben felhalmozódó szennyeződést. A készítményt a melamin uralja, amely vízzel érintkezve gazdag habot képez.

Gyors tisztítás

Gyors tisztítás a fürdőszobában történik a modern felszerelések - egy gőzfejlesztő segítségével. Ez a kezelés a szárazra vonatkozik. A gőztisztító használata segít megszabadulni az erős szennyeződéstől, penésztől és gombaiktól, további pénzügyi költségek nélkül.

Az ilyen módon történő feldolgozás több szakaszban történik:

 1. A felületre egy tisztítószert kell alkalmazni.
 2. Hagyja néhány percig.
 3. Mossa le gőzzel.

A csempecsatlakozásokhoz pontokat kell használni. A folyamat végén a falakat nedves ruhával töröljük, majd egy puha ruhával megszárítjuk.

Távolítsa el a plakettet

A raidet a fürdőszobában szakmai kompozíciók vagy népi módszerek távolítják el. A terméket a falra helyezzük és pár perc múlva nedves szivaccsal lemossuk. Az utolsó szakaszban a felületet száraz ruhával töröljük le.

Ami a raid elleni népi módszereket illeti, ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 • Lemon. Egy darab gyümölcsöt vágnak és dörzsölgetik őket egy problémás helyre. Ha a citromlevet vízben hígítja, akkor a kompozíció egy porlasztópisztollyal felhordható a falra.
 • Szóda ecettel. Hozzájárul a mész és a szappan lerakódásához. Először vízzel lágyított szódát alkalmaznak a falakra, és idő múlva az asztali ecetet rápermetjük.
 • Ammónia. Az anyagot vízzel hígítjuk 1:10 arányban, és a szennyezés összetételével kezeljük. Az ammónia még a tartós foltokat is eltávolítja.

A penész eltávolítása

A fürdőben a magas páratartalom miatt a penész megjelenhet a kerámia burkolaton. A kétségbeesés miatt nem érdemes, mivel könnyedén könnyen lemosható.

 • Gőz - a nagynyomású meleg levegő alatt a gőztisztító képes eltávolítani gomba, penész, zsír foltok.
 • A fehérítés enyhíti a penész, gomba, vízkő falát.
 • A kicsi koncentrációjú nátrium-klorid a legtöbb szennyeződéssel szemben áll.

Ha a penészgombákkal kapcsolatos minden módszer használhatatlan, az egyetlen módja annak, hogy megváltoztassuk a habarcsot. Miután az interplaque varratokat eltávolítottuk, a problémás területeket antiszeptikumokkal kezeljük, és egy új vegyületet alkalmazunk felül.

Az ízületek tisztítása a csempe között

Annak ellenére, hogy az injektáló anyagok ellenállása negatív tényezők, a magas páratartalom és a különböző agresszív anyagok miatt az interstitialis ízületek sötétednek és elvesztik esztétikumukat.

A habarcs tisztításához professzionális eszközöket használhat:

 • Cilit, Tündér, Cif. Ezeket a vegyületeket akkor használják, ha a varratok elvesztették színüket, nyomokban szennyeződtek.
 • A fehérséget és a Domesztot olyan esetekben alkalmazzák, amikor a penész vagy gomba megjelenik. A habarcsot 5 perc elteltével mossa le vízzel.

Ha egyes területeken nem szabadul meg a foltoktól, gondosan átfesthetőek a megfelelő színű, speciális fonott tollal. A varratok anyagokkal való feldolgozása után dörzsölnek őrölt papírral. Az ilyen intézkedések tiszta habarcsot tesznek majd ki, és a falak visszaadják a korábbi fellebbezést.

Tisztítószerek

A fürdőszobában lévő csempe tisztításához plakk, szennyeződés, foltok lehetnek a háztartási vegyi anyagok boltjaiban vásárolt szakmai eszközök és a hagyományos módszerek.

szakmai

A rendszeres napi takarítással a fürdőszobában a kerámiákat rendszeres időközönként speciális vegyszerekkel kell mosni. Ha kiválasztja őket, akkor figyelembe kell vennie a fugázó ízületek állapotát. Erősen agresszív anyagok fehérítőt, elszíneződést okozhatnak.

A professzionális készítményekben jelen vannak: izopropanol, ammónia és kíméletes oldószerek. Szórók, paszták, krémek, porok formájában kaphatók.

A leghatékonyabb megoldások közül a leghatékonyabbak közül a legegyszerűbb:

 • Ragyogó csempe;
 • Seth;
 • Cilitbang;
 • Domestos;
 • Mr. Muscle;
 • SunClean;
 • Schoeman.

A por cseréjekor történő kiválasztásakor rendkívül óvatosnak kell lenni. Ha a készítmény nagy csiszolószemcséket tartalmaz, karcolhatja az anyag fényes felületét.

népszerű

Annak ellenére, hogy a csempe különféle speciális eszközökkel rendelkezik, néha jobb választani házi készítésű szendvics, ecet, szappanoldat, citromsav receptek alapján. Nem kevésbé hatékonyak, nem károsítják az egészségre és a kezelt felületekre.

 • Szappanoldat. Napi használatra alkalmas. Jól szivárog a vízszivárgás, a felesleges hab, de erős mészkő és rozsda miatt ez az eszköz nem segít. Előkészítés: meleg vizet öntünk egy medencébe vagy bármely más tartályba, és kis mennyiségű folyékony szappant adunk hozzá. A falakat alulról felfelé dörzsöljük egy puha, az elkészített kompozícióban nedves ruhával. A felületet száraz, mikroszálas anyaggal kezeljük.
 • 9% ecet. A szerkezet még erős szennyezéssel is szembeszáll. Ezt a módszert alkalmazva az ecetet egy palackba öntjük 50 g / liter vízben. Ezt az eszközt piszkos helyen permetezik. Néhány perc múlva a burkolólapokat alaposan meg kell törölni egy nedves szivaccsal, és törölni kell.

Az ecet nemcsak foltokkal és szennyeződéssel takarít meg - fertőtlenít, eltávolítja a penészt, gombát, eltávolítja a vízkőzetet. Amikor anyaggal dolgozik, gumikesztyűt kell viselnie. Rendszeresen nem ajánlott ezt a módszert használni, mivel agresszív összetétel hátrányosan befolyásolja a varratokat.

 • Citromsav. Különböző szennyeződéseket takar. Kis mennyiségű sav van a nedves szivacsra, majd a falakat dörzsöljük. Ezután mossuk le a kezelt felületeket tiszta vízzel, és szárítsuk meg pamutszövet vagy mikroszálas ruhával. Annak érdekében, hogy a csempe ne kaparjon citromsav részecskékkel, az anyagot előzetesen kis mennyiségű vízzel kell hígítani.
 • Soda. Még a régi foltok ellen is kopog, de a szemek megkarcolhatják a célt. A piszok megszabadulása érdekében a szódát krémes zagyhoz hígítják, és egy problémás területre egy pamut törlővel alkalmazzák. Erős nyomás a felszínre nem éri meg, hogy ne károsítsa a dekorációt. Ezután a csempe száraz, puha ruhával törlődik.

A varratok közötti forma elkerülése érdekében ajánlott időről időre tisztítani egy fogkefével speciális gombaellenes vegyület vagy 9% -os ecetsav oldat alkalmazásával.

Csempézés

A fürdőszobában lévő falak gondozását rendszeresen kell végezni. Könnyebb megszabadulni a friss szennyeződésektől, mint a különböző tisztítási módszerek között. Az időben történő feldolgozás elhanyagolása azzal fenyeget, hogy kellemetlen barna árnyalat jelenik meg az anyag felületén, mész betéteken, penészen a varratokon.

A csempe gondozása során kövesse az ajánlásokat:

 • Mindig viseljen gumikesztyűt.
 • Tisztítsa alulról felfelé és törölje felülről lefelé.
 • A csempéknél csak puha szivacsot használjon csiszolóanyag nélkül.
 • Az új vegyszerek használata előtt kipróbáljon egy kis vizsgálatot az anyag érzéketlen helyre történõ reakciójára.

Milyen gyakran mossa a csempe a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a csempe hosszú ideig ellenáll a szennyeződéseknek, foltokat, penészgombákat és néha gombákat is mutat.

 • Ahhoz, hogy a falak tökéletesen tisztíthatók legyenek, különböző kompozíciókkal kell tisztítani és rendszeresen csiszolni.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a falak el tudják választani a túlzott nedvességtől és a túlzott kondenzátumtól, tisztításuk után zuhanyozni kell. Tehát nincs szükség arra, hogy erős anyagokat használjon a makacs szennyeződések eltávolítására.
 • A kondenzátumból, samponból, szappanból származó friss foltokat puha ronggyal és minden mosószerrel eltávolítanak. Ha elhagyod őket, hamarosan mészká válnak, ami sokkal nehezebb lesz megszabadulni.

A kerámia lapok napi gondozásánál ne használjon professzionális szerszámokat csiszolóanyagokkal. Megkarcolják az anyagot, és tönkreteszik a megjelenését. A folyamatos feldolgozáshoz elegendő egy egyszerű szappanoldattal nedvesített puha ruhával törölni a falakat.

Ha gondosan kezeli a fürdőszoba dekorációját, minőségi és rendszeres gondoskodást biztosít, a falak és a padló mindig tiszta lesz.