Legfontosabb > Csapok

Fürdõpántok: a típusok és a szerelési módszerek

A fürdő kiváló minőségű munkájának egyik garanciája a lefolyócsőrendszer jól átgondolt kialakítása. A fürdő pántok úgy vannak kialakítva, hogy ellenőrizzék a tartály feltöltését, megelőzve a szennyvíz túlfolyását.

A kötés elrendezésének módja, a gyártók által kínált rendszerek típusai és a telepítés módjai, részletesebben megvizsgáljuk.

Bath pántoló: hogyan működik a rendszer

A szovjet típusú kötések egy szifonnal és több elágazó csővel összekötött túlcsordulásból álltak. A modern minta modellek egységes rendszer formájában készülnek.

A fürdőszobai pántolóeszköz nem különbözik ugyanolyan mosogató csatornarendszerétől, amelynek fő eleme a szifon.

Az egyetlen különbség az, hogy a kiömlés és a túlfolyás a rendszer különböző részeiben diszpergálódnak:

 • a lefolyó a szennyvíz nagy részét eltávolítja;
 • a túlfolyó megakadályozza a tároló túlfolyását, megakadályozva ezzel a fürdőszobát.

A tartály alján lévő vízleeresztő nyílás a vizet egy széles csőbe szívja le. A túlfolyó lyuk, amely 5 cm távolságra található a felső oldalról, akkor lép működésbe, ha a fürdőben lévő víz túl nagy.

De a túlcsorduláshoz csatlakoztatott cső általában vékony. És mivel csak a megfelelően működő túlcsordulásnak köszönhetően megvédheti magát a tank túlcsordulásából és a fürdőszobából való áradástól.

A konstruktív oldatok pántolásának lehetőségei

A fürdőkötözõket kétféle módon osztályozzák: a tervezés és a gyártás során. Ha konstruktív különbségeket vesznek alapul, megkülönböztetjük az univerzális, a félautomatikus és az automatikus rendszereket.

egyetemes

A legegyszerűbb pántot gyakran használják bármilyen típusú kádak összekötésére és felszerelésére: akril, acél, öntöttvas.

A rendszer fő elemei:

 • Drain nyak. A fedél felszerelésére szolgáló fémlemezzel kiegészítve.
 • Túlfolyó nyak. Ugyanolyan teljesítményt nyújt.
 • Szifon. Az a elem, amely vízáramot biztosít és megakadályozza a szennyvíz "szaga" terjedését. Lehet, hogy összecsukható vagy monolitikus teste van.
 • Hullámos tömlő. Úgy tervezték, hogy csatlakoztassa a leeresztő és a túlfolyó nyakot, és a szerelvény meghúzásával vagy a kupakanyák meghúzásával szerelhető fel.

A túlcsordulás külső része keretezett grillező, és a visszatérés a vevőegységhez kapcsolódik. Csatlakoztatunk egy kifolyócsövet, amely az alsó csatlakozó aljzatához csatlakozik.

A bemutatott típusú univerzális pántok, beleértve a minimális mozgatható elemeket, a legmegbízhatóbbnak és tartósnak tekinthetők.

félautomata berendezés

A rendszer sajátossága, hogy el van látva egy forgókarral, amellyel lefedi a leeresztőnyakot. Ez a mechanizmus alkalmas arra, hogy akár a fürdőszobában is feküdjön. Csak akkor kell jó ízlést elérni, ha megtanuljuk, hogy a kart a lábujjával áthelyezzük.

A félautomata fürdőkötözésének alapja mechanikus elv. A készüléket forgáskarral vagy a szifon túlfolyócsövére szerelt szelep mozgatja. A ravaszkart egy kerékpár-váltó egy kötéllel köti össze egy másik, a készülék leeresztőnyílásában lévő karhoz.

Ha a forgókart egy vagy több irányba forgatja, akkor a kábel meg van húzva, vagy éppen ellenkezőleg gyengül, amelynek hatására a leeresztő nyílás fölött lévő dugó leereszkedik vagy felemelkedik.

Azok a fogyasztók, akik fürdőszobájukban félautomata lefolyórendszereket telepítenek, panaszkodnak a formatervezés törékenységére. Csak egy kicsit nehezebb megnyomni a műanyag kart, és megszakadhat.

A rendszer automatikus

Az automatikus rendszerek meg vannak semmisítve minden kábeltől és törékeny elemektől. A leeresztőnyílás megnyitása a dugó megnyomásával történik.

A rugó hatása alatt, a tartóval kiegészítve a parafa könnyedén felemelhető a felület felett, biztosítva a víz szabad áramlását. Ha ismét megnyomja, leereszkedik, lezárja a leeresztő nyílás száját.

A rendszer hátrányai közé tartoznak a kis lyukméretek is, amelyek a leeresztődugó alatt maradnak. Gyakran felhalmozódik a haj és a kis törmelék, ami megnehezíti a víz elvezetését.

Az alacsony minőségű termékekben a megnövekedett formatervezési komplexitás gyakran hibákhoz vezet, amelyek nem mindig javíthatók. A probléma megoldásához csak az automatikus rendszert lehet teljesen cserélni.

Az előre nem látható költségek elkerülése érdekében válassza ki a bizonyított gyártók berendezéseit. A legjobb választás - automata pántok a fürdőhöz, fémből készültek.

Anyaggyártási lefolyórendszer

A kötés a modern piacon jelenik meg, kétféle anyagból készülnek: műanyag polimerek és fémötvözetek.

Műanyag konstrukciók

A műanyag pántok gyártásának alapja a modern polimerek, amelyeket nagy teljesítményű paraméterek jellemeznek. A műanyag fő előnyei:

 • ellenáll a magas hőmérsékleteknek;
 • sima belső felületet hoz létre;
 • ellenáll a korróziónak és a kémiai reagenseknek.

A piacon megtalálható modellek közül a műanyag hevederek a legnépszerűbbek. Számos fogyasztó választja őket a megfizethető költségek és a kiváló minőségi jellemzők sikeres kombinációja miatt.

A polimer egyetlen hátránya az, hogy aprósága van, ezért a műanyag termékek beszerelésekor rendkívül óvatosnak kell lenni. Ezenkívül a műanyag öntéssel és forrasztással előállított műanyag gyakran hasad.

Az elemek összekötése és a rendszer felszerelése előtt alaposan meg kell tisztítani őket - egyébként nincs szivárgásmentesség.

Fém rendszerek

A fémszerkezetek gyártásához használt anyag polírozott rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből áll. Mindezek az ötvözetek egyaránt alkalmasak olyan rendszerek gyártására, amelyek kölcsönhatásban vannak a vízzel.

Tartósak és híresek hosszú élettartamukról.

A fémszerkezetek jelentős hátránya a telepítés bonyolultsága, amely pontos dimenziós karbantartást igényel.

Számos fogyasztó megjegyzi, hogy a fémtermékek belső falai érzékenyebbek a szennyeződések és zsíros lerakódások lebonyolítására, amelyek - ha nem időben eltávolítják őket - a vízelvezető csatornát szűkíthetik.

És a fémszerkezetek költsége sokkal nagyobb, mint az azonos polimer szerkezetekhez képest.

A pántok felszerelése vagy cseréje

Az egyszerű végrehajtás univerzális rendszerét egyedül is telepítheti. Jobb, ha bonyolultabb félautomata vagy automatikus rendszerét szakembereknek bízza.

A szükséges munkaért:

 • telepített vízelvezető rendszer;
 • Bolgár vagy fűrészszalag;
 • lapos vagy csavarhúzó;
 • pamut szalvéták;
 • szilikon tömítőanyag.

A fürdőszobai pántok felszerelése több lépcsőben történik.

A régi pántok leszerelése

Mielőtt új vízelvezető berendezést telepítene, alaposan meg kell tisztítani a fürdő felületét, és le kell szerelni a meghibásodott készüléket.

A műanyag rendszerek nem lesz nehéz lazítani, szélsőséges esetekben - megtörni. A fémszalag kivételéhez a darálót kell használni.

Ha nehéz a fürdés alatt feltérképezni, javasoljuk, hogy a tartályt fejjel lefelé fordítsa. A szennyeződést a mosószerben áztatott pamutszalvétával törölheti a felületről.

A leeresztő és túlfolyó szelep felszerelése

Mindkét nyaknak ugyanolyan szerkezete van. Ezek közé tartozik az arcpárna, maga a nyak, csavar és tömítés. Először távolítsd el a nyakfelületről az összes barázdát, kezelje a felületet zománcpapírral, file-kkal vagy késsel.

A leeresztő lyukat törölje szárazra. A rácsokat le kell választani a lefolyó / túlfolyó csövekről.

Miután áthaladt a rögzítőcsavar az előlap középpontján keresztül, helyezze be a másik oldalról a túlfolyó nyakába, és szorítsa meg egy széles csavarhúzóval.

Húzza meg szorosan a csavart úgy, hogy ne sérüljön a törékeny elemek.

Ugyanezen elv szerint gyűjtsük össze a felső túlfolyást.

Szifon szerelvény

A fürdős szifon két fő részből áll, amelyeket csatlakoztatni kell.

Egy kis darabot egy nagy munkadarabba helyezzük, és meghúzzuk a csavaranyát, amíg meg nem áll. Még akkor is, ha az anyát egészen lefelé húzza, egy kis rész a tengelye mentén mozoghat, ami miatt a behelyezés során a hullámosság bármely megfelelő irányba helyezhető.

A második anyát mindenütt csavarták úgy, hogy a gumitömítés szorosan benyomódjon a szifon ezen részébe. Ezután csavarja be a revíziós kupakot a szifonba, miután behelyezte a gumitömítést.

Ennek az elemnek a jelenléte leegyszerűsíti az eltömődések eltávolítását.

Elemek csatlakoztatása

A hullámosságot a csatorna alsó részéhez és a felső csövek egyenetlen részeihez való rögzítéséhez a csavarok két végére helyezzük, ugyanakkor meghúzzuk a kúpos tömítéseket. Ezeket az anyacsavar vastag oldalával kell elhelyezni.

A hullámos cső használatával mindig a kívánt méretre húzható úgy, hogy könnyen illeszkedik a fúvókába. Bizonyos modelleknél a hullámosság túlfolyással és anyacsavar nélkül csatlakoztatható. Ehhez csak húzza meg a szerelvényt.

A szifont a leeresztőnyakhoz csatlakoztatják, a kupakot műanyag anyával rögzítik. Az ízületek tömítéséhez ne felejtsük el telepíteni a gumitömítést.

A szifonhoz egy hullámos cső van csatlakoztatva egy kupakanyával, amely a felső túlfolyáshoz és egy elágazó csőhöz vezet, amely csatlakozik a szennyvízcsatornához.

Az elemek összekapcsolása és a fürdő eredeti helyén történő beállítása csak a rendszer működésének ellenőrzését jelenti. Ehhez a szifon alatt a padlón feküdt 1-2 réteg az újság és indítsa el a rendszert nyitva a vízcsap.

A legkisebb szivárgás biztosan nyomokat hagy a nedvességelnyelő papírra. Problémák észlelése esetén húzza meg a műanyag elemeket a szifonon.

Ha ez nem segít, akkor szilikon tömítőanyagot használnak, miután a szerkezet csatlakozási részleteit kezelik.

És végül, egy tipp: ne felejtsd el, hogy még a jó minőségű anyagokból készült magas minőségű csövek is hibásak lehetnek, ha nem megfelelően használják őket.

A leeresztő / túlfolyó rendszer nem 100% -os garancia a tartósan erős fejű tartály oldalán átfolyó víz ellen. Ezért mindig ellenőrizze a vízszintet a fürdő feltöltésekor.

Hogyan viselkedni kicseréljük a fürdőkötvényeket a sajátjukon a videóban.

Miért van szüksége fürdő pántokra és 3 fő típusra

Minden kádnak két nyílása van: az alján egy leeresztő szerkezet van felszerelve, és tetején egy túlfolyó szerkezet van felszerelve. A készülék nem csak érdekes, hanem nagyon nyereséges is, mert ezzel elkerülheti az árvizet és a szomszédok problémáit.

Döntse el, mi a fürdő pántoló

A lefolyó-túlfolyó rendszer valami, amit saját kezeivel lehet felszerelni anélkül, hogy szakemberrel kellene konzultálnia.

A fürdő telepítése során a leeresztő készüléket megfelelően csatlakoztatni kell a csatornarendszerhez.

Érdemes megjegyezni, hogy a berendezés változatos lehet, és számos szempont szerint osztályozható:

 • Termelési anyag;
 • Tervezési jellemzők;
 • Felszerelési módszer.

Rendszerint műanyag vagy fémanyagot használnak anyagként, és mindegyiknek saját előnyei vannak.

A műanyag kötés hosszú ideig tarthat, annak ellenére, hogy meglehetősen olcsó. Az anyagot nagy szilárdsággal és kopásállósággal használják, és nem is romlik még különböző vegyszerek hatása és túl magas hőmérséklet esetén. Az ilyen termékek a legnépszerűbbek.

A műanyag pántok azonban hátrányba kerülnek, ami törékenység és túl nagy probléma a telepítés során. Pontosabban, a telepítés gyakran megköveteli a műanyag elemek vágását és hegesztését, ami sorjázáshoz és forgácsoláshoz vezet. A telepítés előtt azokat el kell távolítani.

A fémpántok réz, sárgaréz vagy polírozott rozsdamentes acél ötvözetből készülnek.

Az ilyen típusú pántok nem rosszabbak, mint a hozzárendelt feladatok, de számos egyedi hibát is tartalmaz.

A heveder nehezen telepíthető, és gyorsan eltömődik szennyeződéssel és zsírral, és ez messze nem olcsó.

Tippek: hogyan válasszunk jó fürdő pántot

Hogyan válasszunk jó pántot a fürdőszobának?

A modellek tartóssága a működéstől és a megfelelő telepítéstől függ

A modellek különböznek a tervezési jellemzőkben, és három típusra oszthatók:

 1. Az egyetemes termékeket a legegyszerűbbnek és olcsóbbnak tartják. Ezek öntöttvas, acél és akril fürdőkádra telepíthetők. A megkülönböztető jellemzőt nevezhetjük parafából egy lánccal, amely a készletben van. Sokan tudják ezt a "szifon fürdésre" nevezett pántot. A csomag tartalmaz 4 elemet, mint például egy szifont, egy szét a leeresztést, amelyre egy fém bélés van a fedél felszereléséhez, valamint egy szájjal a túlcsorduláshoz egy fém béléssel és egy hullámos tömlővel. Ennek köszönhető, hogy a túlcsordulás és a vízelvezetés kombinációja megtörténik.
 2. A félautomata szerelvény típusa különbözik attól, hogy a túlfolyónyak egy speciális forgókarral van ellátva, amely a csővel kábel segítségével van csatlakoztatva. Amikor a fogantyú bizonyos irányba fordul, a csatorna nyílása kinyílik és bezáródik. A hiányosságok közül csak azt lehet megjegyezni, hogy a rendszer elég törékeny, és a műanyag alkatrészek túl gyorsan törnek.
 3. A pántológép nem rendelkezik, nincsenek kábelek, nem törékeny elemek. A csatorna nyitása és zárása a parafa manuális megnyomásával történik.

Az utóbbi rendszer negatív minősége az a tény, hogy túl nagy a lyuk a dugó alatt. Egy rövid időre eltömődött a hajjal és a kis szemetetől, amit a testből kimossunk.

A ponyvás típusa a fürdőszobában: leeresztő-túlfolyó

A szovjet időkben megkötött nyakkendőt néhány komponens vett részt.

A kötés különböző anyagokból és színekből állhat.

nevezetesen:

A modern pántok egy kicsit különböznek az akkori termékektől, és úgy néznek ki, mint egy integrált rendszer. Érdemes megjegyezni, hogy a fürdő pántoló rendszerben gyakorlatilag nincs különbség a mosdókádra szereltektől. Csak egy különbség van. És abban áll, hogy a lefolyó és a túlfolyás az egészségügyi berendezések különböző részeihez kapcsolódik.

A lefolyócsövön keresztül a fürdő táljából a fő vízmennyiség megszűnik.

A túlfolyás révén a lakás áradása megakadályozható, vagy pontosabb, a felesleges vizet egyszerűen eltávolítják a betűtípustól.

A lefolyó lyuk a fürdő alján található, és az oldalsó túlfolyás, pontosabban, 5 cm-rel alacsonyabb, mint a fürdő oldalán.

Amikor a víz eléri a kritikus pontot, működésbe lép.

Ez a találmány remek segítőnek bizonyult azok számára, akik könnyen elfelejthetik, hogy egy fürdőszobát töltenek be, vagy egy tartályt készítenek vízkezelésre.

Hogyan válasszunk pálcát a fürdőnek: automata vagy félautomata

A lefolyócsúszda rendkívül fontos installáció a fürdőhöz, függetlenül attól, hol használják, a házban, a szépségszalonban és más területeken.

Az automatikus vagy félautomata csatorna-túlfolyó rendszer kiválasztása az Ön igényeitől, szükségleteitől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Érdemes megjegyezni, hogy sok tényező attól függ, hogy mennyi lesz a rendszercsatorna működése:

 • Eszköz minősége;
 • A közoktatási műveltség;
 • A tömítés helyessége.

A telepítés teljesen függetlenül elvégezhető, anélkül, hogy szakértőket igényelne, és nem lenne nagy pénzkiadás.

A legfontosabb az alábbiakban ismertetett ajánlások és az egyes túlcsordulási utasítások betartása.

 1. A munkát következetesen kell végezni.
 2. Ügyeljen arra, hogy további speciális tömítéseket használjon és használjon, hogy a rendszert a lehető legszorosabbá tegye.
 3. A szerszámok meghúzása során ügyelni kell arra, hogy a szálat ne szakítsa meg.
 4. Az elemeket ¼-ről egy teljes fordulattal meghúzzuk, miután a kézi meghúzást elvégezték.
 5. Ha problémák merülnek fel a csatlakozás meghúzásával, akkor ellenőrizni kell az anya helyének egyenletességét.

A leeresztő-túlfolyó rendszer telepítése csak akkor történik, ha a fürdőt a tartókon helyezték el, különben a csövek megsérülhetnek, ha a fürdő mozgása vagy megcsúszása szükséges.

Amint már említettük, feltétlenül figyelni kell a telepítés sorrendjét, így később nincs szükség a hibák kiküszöbölésére.

Az alsó lyukat egy pólórendszerrel szerelik fel, de korábban egy tömítőanyagot és egy csavart helyeztek a csuklóra.

Ezután a szifont egy anyacsavar segítségével rögzítjük és rögzítjük egy csaptelepen. Itt a tömítés gumi mandzsettaként szolgál. A túlfolyó nyaka az oldalsó nyílásokhoz egy szifon segítségével van összekötve.

A folyamat befejeződik a szifon és a csatorna összekötésével. Más szóval, egy speciális leeresztő csövet kell csatlakoztatnia.

Minden összekötő lyukat speciális tömítőanyaggal kell fektetni, és a munka befejezése után a készüléket szivárgásvizsgálatnak vetik alá. A tálat feltöltik vízzel egy kritikus pontig, és a lefolyó-túlfolyó rendszert még a legkisebb áramlásnál is ellenőrizzük.

A fürdőköteg felszerelése és felszerelése (videó)

Annak érdekében, hogy ne csalódjon a telepített rendszer, és ne pazarolja az időt és pénzt, ne vásároljon vízvezeték-felszerelést és alkatrészeket, nem pedig szaküzletekben.

Kábelköteg. A lefolyó-túlfolyó mechanizmusok eszközei és szerkezeti különbségei

A modern vízvezeték-ipar ma számos olyan újítást kínál, amelyek a vízvezeték szerelvények használatának kényelmét szolgálják. Az egyik ilyen újítás a túlcsordulás-elvezető rendszer, amelyet úgy is neveznek, mint a fürdő pántok. Az eredeti verziókban ez a rendszer két különálló eszközből állt, egy cső a túlfolyó lyuk és egy szifon, amelyek egymástól függetlenül a fürdőre voltak felszerelve, és nehézkes rendszer volt.

Később mindkét eszköz úgy döntött, hogy egybeolvad, amely kompaktságának köszönhetően nem csak professzionális vízvezeték-szerelőkkel, hanem közönséges felhasználókkal is azonnal népszerűségre és pozitív visszajelzésre tett szert. A fürdőkötözés megtervezése, felszerelése vagy cseréje miatt sokkal könnyebbé vált, nem igényel különleges készségeket vagy összetett eszközt. A rendszer egyidejűleg biztosítja a folyadék kiáramlását és szabályozza a fürdőszoba feltöltésének szintjét. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a rendszer alapelveit, a tervezést, a gyártási anyagokat, valamint lehetőséget kap a cikk végén található videó megtekintésére, amely megválaszolja a kérdéseit.

A működtetés elve és a készülék pántolása a fürdőszobában

A fürdőszobában a standard túlcsordulás lényegében ugyanaz a szifon, csak a készletben lévő speciális csövekkel és vezérlésekkel rendelkezik, amely a túlfolyó lyukhoz van kötve. Ez a cső biztosítja, hogy a felesleges vizet a szifonba engedje le, anélkül, hogy a folyadék átjutna a kád felső szélein.

A fürdőszobában modern kivitelben is kötelező a víz kifolyásának ellenőrzése. A bypasscsatornával együtt egy speciális forgókar van felszerelve a betűtípus túlfolyónyílásánál, amelyet egy kis fémkábel csatlakoztat, és az alsó szifonhoz egy leeresztő szelep van. Hasonló rendszer áll rendelkezésre a modern kerékpárok számára a fékek távirányítására. A forgókar különböző irányokban elforgatható a kábel feszességének beállításával, ami viszont szabályozza a szifonleeresztő nyílás átáramlási kapacitását.

Az Ön információiért! Ez a rendszer nagyon kényelmes és megszünteti annak szükségességét, hogy a leeresztőcsövet külön dugóval lezárják. Azok számára, akik a folyó vízben fürödni akarnak, a rendszer lehetővé teszi a folyadék kiáramlását olyan módon, hogy a bejövő víz mennyisége megegyezzen a kimenő víz mennyiségével, állandó szinten tartva a fürdőszobában.

Fürdőszobai pántok és technológiai jellemzők fajtái

Ma egy olyan termék, mint az öntöttvas fürdő pántolása, a könnyebb választás érdekében, két fő területre oszlik:

 • a termék anyagán;
 • a tervezés jellemzőiről.

A pántok túlnyomó többsége olyan anyagokból készül, mint:

 • nagy szilárdságú műanyag;
 • fém (bronz, sárgaréz, réz).

A fürdőköteg ugyanolyan gyakran rozsdamentes acélból készült, hogy fedje le a krómot védőrétegként.

Műanyag pántok

A nagy szilárdságú műanyag kötése hosszú élettartammal rendelkezik, mert az anyag nedvességnek kitéve nem pusztul el. Emellett az anyag népszerűsége alacsony piaci értéket és ellenálló képességet biztosít a modern tisztítószerek többségének, amelyek összetétele agresszív vegyi vegyületek.

A hullámosított műanyagból készült fürdőtörésnek hátrányai vannak. Az anyag nagyon törékeny és a telepítés során hozzáértő hozzáállást igényel. Ezenkívül a műanyag képes lágyulni a forró víz hatására, ami a termék deformációját okozhatja azokban a helyeken, ahol a helytelen telepítési feszültség kialakítása során keletkeztek.

Fontos! Az ilyen lefolyónak a fürdőszobába való túlfolyására való felszerelése során ellenőrizni kell a csatlakozási pontokat a termék öntése során felmerülő barázdák jelenlétére. Ha ilyen sorokat találnak, azokat el kell távolítani, mivel megakadályozzák a szerkezeti elemek szoros összekapcsolását.

Fémpántok

A fémpántok általában anyagból, például rézből, bronzból vagy rézből készültek. Gyakran polírozott vagy krómozott acélból készült termékek találhatók. A műanyag analógokkal ellentétben a fémtermékeknek több hátránya van, és az ilyen elemekkel ellátott fürdetésre való ponyva nagyobb lesz a nagyságrenddel. A telepítés nehézségei azzal járnak, hogy speciális eszközökkel kell pontosan illeszkedni a termékhez. Az alacsonyabb népszerűség fokozza az eltömődés veszélyét, valamint bizonyos kémiai tisztítószerek instabilitását.

A termékek tervezési jellemzői

Annak meghatározása előtt, hogy mely fürdőkötözõpálca jobb, meg kell érteni a tervezési jellemzõket, és ki kell választani a megfelelõ eszközt. A technikai paraméterek szerint a pántok felosztása:

 • egyetemes;
 • félautomata;
 • automatikus.

Az univerzális hevederek a leggyakoribbak, és megkülönböztető jellemzője a jól ismert lánc, amelynek záródugója van, ami a szifon leeresztő lyuk megakadályozására szolgál. Az univerzális fürdő pántok felszerelése a lehető legegyszerűbb, és bárki, aki nem rendelkezik különleges képességekkel, megteheti ezt. A készülék négy részből áll:

 • szifon a fürdő alatt;
 • az alsó lyuk leeresztőnyílása, amelyet fémrács alakú fedőréteg egészít ki, és van egy mélyedése a fedél felszereléséhez;
 • túlfolyó nyak, amely a felső túlfolyó lyukra van szerelve, és hasonló fémborítással van felszerelve. Gyakran egy lezáró fedéllel rendelkező lánc csatlakozik ehhez a fedélhez az alsó lefolyó lyukhoz;
 • egy hullámosított cső, amely összeköti a felső túlfolyást a szifonnal a felesleges folyadék leeresztéséhez, és megakadályozza, hogy a fürdőző túlfolyó legyen.

Az Ön információiért! Műanyag modellekben az összes szerkezeti elem egymással szorosan kapcsolódik, és speciális gumitömítéssel ellátott szorítócsatlakozókkal rögzíthető. Ez lehetővé teszi a szerkezet összeszerelését további eszközök használata nélkül.

Egy szabványos kézi pántoló eszköz diagramja

A félautomata fürdő pántok eltérnek a univerzális analógoktól a behelyezett vízelvezető berendezéssel. A felső lyukon a hullámos csövön kívül helyezze be a forgatógombot, amelyhez az alsó leeresztőnyílással ellátott fémkábel csatlakozik. A gomb elforgatásával beállíthatja a leeresztőnyak nyitási fokát, és lehetővé teszi a folyadék kiáramlását a külön fedél használata nélkül. A ponyvának a félautomata-mentes fürdőkádra való felszerelése bizonyos elméleti ismereteket és részletes tanulmányi utasításokat igényel. A tervezési hibák közül a műanyag alkatrészek törékenysége és a mechanizmus gyakori lebomlása a vezérlőkar túlzott kitettségének eredményeképpen megfigyelhető.

A fonott pántológépnek nincsenek kábelei és forgó elemei a kialakításában. Fel van szerelve túlfolyócsővel is, de a lefolyó alsó részén egy speciális szelep van, amely megnyomva egy leeresztő nyílást nyit és a víz a szifonba kerül. A kart kézzel vagy lábbal lehet megnyomni. A süllyesztett helyzetben is van rögzítés, hogy ne maradjon a szelep a fürdőszoba teljesen ürítéséhez.

Fontos! Az ilyen típusú fürdőkábel összeszerelése nem nagy dolog, de az eszköznek is van egy nagy hátránya. A kisnyomású szelep alacsony áramlási kapacitással rendelkezik, és a kis áramlási kikötő miatt nagyon gyorsan lezuhan. Szeleptörés szükséges a tisztításhoz.

Mielőtt bármilyen fürdőszobába behelyezné a pántot, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a gyártó utasításait, amely tartalmazza a termék részletes telepítési tervét. Szükséges továbbá az anyag tulajdonságainak és a mosószerek használatára vonatkozó ajánlások tanulmányozása, mivel egyes kémiai vegyületek károsíthatják a szerkezeti elemeket és károsíthatják a terméket.

Mi a fürdőkötözõ

A fürdőkuplung vagy a túlcsordulás a fürdőszoba legszigorúbb eleme a fürdőszobában, és számos fontos funkciót ötvözi, amelyek megakadályozzák a felesleges vízszintet a fürdőkád töltése közben és szivárognak, amikor a használt folyadékot a csatornába öntik. A balesetek elkerülése érdekében a fürdőszobában végzett javításoknak meg kell kezdeniük az eszköz állapotának ellenőrzését. A régebbi otthonokban a felszerelést leggyakrabban ki kell cserélni, és ez az eljárás önmagában kezelhető, miután megvizsgálta, mi a fürdőköpeny - hogyan válasszunk ki egy jó terméket a világ minden tájáról érkező hatalmas termékválasztékban.

Meg kell jegyezni, hogy ezeknek a termékeknek a minősége nem mindig függ az árától, mivel az importált áruk többszörösét meghaladó költségei a hazaiaknál mindenféle adók, vámok és szállítási költségek miatt. Bármely fürdő pántszalag áll rendelkezésre, amelynek fényképét a honlapunk galériájában tekintheti meg.

Mi a fürdő pántoló és hogyan működik

A "leeresztő-túlfolyó" név a fürdőbe pattintható, két lyukra van szükség:

 • felső, ami a víz túlcsordulásának minimalizálásához szükséges;
 • alacsonyabb, amelyen keresztül a kiürítést végezzük.

A fürdőköpeny olyan rendszer, amely hasonló a szabályos szifonhoz, amelynek túlcsordulása egy forgókarral van ellátva, amelyet egy, a lefolyónyíláshoz hasonló mechanizmussal ellátott kábel csatlakoztatott. A forgókar elfordítása növeli vagy csökkenti a kábel feszességét, és aktiválja a leeresztőnyílás mechanizmusa, felemeli vagy leengedi a dugót. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy kézzel telepítse és eltávolítsa a dugót.

Klasszis pántok fürdőhöz

A fürdő pántok két alapvető elv alapján vannak osztályozva:

 • a tervezési jellemzők;
 • anyagokkal. A túlfolyás lehet fém vagy műanyag.

Fém vagy műanyag - ami jobb

A fém eszköz rozsdamentes acélból, rézből, krómozott felületű rézből készülhet. Az ilyen típusú termékeket a megbízhatóság, a tartósság és a hosszú élettartam jellemzi, de a hiányosságok teljes felsorolásával jellemezhetők, amelyek közül a legfontosabbak:

 • magas árak;
 • a rendszer valamennyi részének pontos beállítására van szükség, ami megnehezíti a telepítést;
 • a rendszerben keletkező törmelék és zsírlerakódások felhalmozódása, amely rendszeres tisztítást igényel kémiai úton.

A műanyag eszközök előnyei

A kiváló minőségű műanyag pántoló fürdő sokkal olcsóbb, mint a fém, de nem rosszabb a megbízhatóságához és gondos használatához a tartósság. Az ilyen termékek gyártására szánt műanyag nem hajlamos a korrózióra és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint:

 • nagy szilárdság;
 • tartósság;
 • ellenáll a magas hőmérsékleteknek és a korrozív környezetnek;
 • képesség, hogy ne gyűjtsön szennyeződéseket és zsírlerakódásokat.

Szükség esetén a műanyag modell könnyen cserélhető pénzügyi veszteség nélkül.

A műanyag modellek hátrányai

A műanyag fürdő pántok hátrányai között:

 • a telepítés során különös figyelmet igénylő kegyetlenség;
 • a felületen a hasonló termékek öntésével és forrasztásával kapcsolatos súrlódások. A készülék beszerelése előtt azokat el kell távolítani a szivárgás megelőzése érdekében.

Fürdő pántok

Miután tanulmányozta a kérdés finomságait, mi a fürdő pántoló, megismerkedhet a különböző modellek tervezési jellemzőivel. Háromféle termék létezik:

 1. Univerzális modell lánccal rendelkező dugóval, bármilyen típusú fürdésre - akril, acél, öntöttvas. Ez a készülék szifonból, csatorna nyakból, fedéllel fém burkolattal, azonos típusú béléssel ellátott túlfolyó nyakkal és flexibilis tömlővel, amely a csatorna nyakát összekapcsolja a túlfolyó feszültséggel a szerelvényen vagy anyák segítségével, egyszerű tervezés és alacsony költség mellett.
 2. Félautomata készülék, amelynek jellemzője forgó kar, kábel, amely a dugóval van összekötve. E rész forgásirányától függően a lefolyó kinyílik vagy becsukódik.
 3. A fürdő automatikus pántolása könnyen használható és nem törékeny részek. A dugót könnyen lezárhatja vagy kinyithatja az ütköző könnyed megnyomásával, ami még a sarokkal is egyszerűen elvégezhető. Nagyon kényelmes gépek, amelyek képesek vizet vitorlázni és félig automata üzemmódban kinyitni a lefolyót. Nem szükséges a keverőt ilyen vízelvezető rendszerrel felszerelni.

A különleges kádak és tartályok speciális kialakítású modellek.

A félautomata és az automatikus készülékek hátrányai

A számos előnnyel, többek között a kényelem és a könnyű használat, a félautomata és az automatikus eszközök számos hátránnyal rendelkeznek:

 • A műanyagból készült félautomatikus gépeket a szerkezeti elemek törékenysége különbözteti meg, amelyek a karral vagy erős víznyomással intenzív mechanikai beavatkozást okozhatnak. Az ilyen bontás kiküszöbölése szinte lehetetlen - új fürdőkötözőt kell vásárolnod;
 • A félautomatikus eszköz dugójának felemeléséhez kábelt kell használni a lefolyó- és túlfolyóblokkok csatlakoztatásához, és a leeresztő nyílás be- vagy kikapcsolásához fordítsa el a túlfolyó fedelet. Az olcsó termékeknél a kábel gyorsan elhasználódik és használhatatlanná válik, ezért jobb választani a német márkák termékeit;
 • az automata egyik jellemzője a dugó alatt lévő lyuk, amely gyakran a leeresztő nyak eltömődésének oka;
 • a műanyag gépek, különösen az olcsó modellek, megbízhatatlanok, ezért jobb, ha fémből készült termékeket vásárolnak.

Hogyan válasszuk ki a csatorna-túlcsordulást

A pántálás kiválasztásakor figyelembe kell venni a kádból készült anyagot és falainak vastagságát. Például a vékonyfalú acéltartályoknál különleges konstrukciót igényel a lefolyócsúszda.

Nem kevésbé fontos tényező a vásárlásnál a termék megjelenése. Fotógalériánk fehér műanyag vagy polipropilén, színesfémek fényes és matt króm felülettel. Ha kívánja, választhat díszes fém pántot ezüst, platina, arany, felszerelt kovácsolt figurázott lábak. A vasfémek lecsapolásának nagy teljesítménye van, de kifelé kifogásolható. Külön maszkolható egy speciális kivehető képernyővel.

Honlapunkon a galéria mindenfajta fürdőkád modelljét bemutatja. A mechanizmusok megbízhatósága és tartóssága gyakran attól függ, hogy milyen részletességgel szünetelhet, így egy egyszerűen használható szifon kis mennyiségű alkatrészekkel ideális. És érdemes megkeresni a divatot, vásárolni a legmodernebb halmozott eszközöket, hogy eldöntsék a vásárlókat.

Hogyan szereljük fel a fürdőszalagot segítség nélkül?

A túlcsordulás-túlcserélő eszköz cseréje függetlenül elvégezhető a weboldalunkon található lépésenkénti video utasítások olvasásával. A kivétel a fém pántok, amelyek helyes beszereléséhez jobb szakembereket kell vonzani. Az új műanyag berendezések telepítése előtt a régieket fel kell szüntetni, amelyekhez a következők szükségesek:

 • alaposan tisztítsa meg a fürdő felületét;
 • ha a fürdõ alatt mászik nehéz, akkor meg kell fordítani;
 • vegye le a szifont;
 • távolítsa el a szennyeződést speciális mosószerekkel;
 • Óvatosan húzza ki a lefolyót és a túlfolyó rácsot.

Ezután folytathatja a pántálás telepítését. Az ürítő és a túlfolyó száj pontosan ugyanaz, amelyhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 • tiszta a nyakát egy csiszolópapírral, egy irattartóval vagy egy késsel;
 • tegyen egy gumitömítést a nyakba, és nyomja be a fürdő felső vagy alsó nyílásába;
 • A csavart vezesse át az előlap közepén, tartsa a másik oldalon a túlfolyóba, és csavarhúzóval rögzítse;
 • rugalmas hullámos tömlő a leeresztő nyak túlcsordulásához;
 • tegye a csavarokat a tömlő mindkét oldalára, és húzza meg a kúpos tömítéseket;
 • helyezze be a kúpot a tömlő nyílásaiba;
 • húzza szorosan az anyákat;
 • csatlakoztassa a szifont egy műanyag kupakanyával és egy gumitömítéssel a leeresztőnyakkal. Fontos, hogy a szifonnal és a nyakon nincsenek sorjaink;
 • ugyanúgy, ha egy szifont és egy kupakanyát csatlakoztat a csővezetékhez vezető ágcsőhöz;
 • szerelje fel a rácsokat a lyukak elülső oldalára és rögzítse azokat speciális csavarokkal;
 • tömített kötések FUM szalaggal vagy szilikon tömítőanyaggal;
 • ellenőrizze a csatlakozások szorosságát;
 • csatlakoztassa a vízszűrőt;
 • Ellenőrizze a szifon működtetését a beszerelés befejezése után, és töltse fel a fürdőt kis mennyiségű vízzel. Ezután a víz leereszthető, és ismételje meg az eljárást, fokozatosan növelve a víz mennyiségét.

Különleges erőfeszítéseket nem kell alkalmazni, és speciális alkatrészeket kell használni az alkatrészek rögzítésénél, mivel a készülék könnyedén megszakad. Fontos figyelembe venni, hogy az eszköz funkcionalitása, megbízhatósága és tartóssága a helyes telepítéstől és az összes csatlakozás szorosságától függ.

A gumibetéteket külön kell megvásárolni a készülékből. A szifoncsatlakozást az alsó lyukból kell indítani.

A bajok elkerülése érdekében a vízellátáshoz és a szennyvízcsövekhez való csatlakozás előnyösebb, ha a vízvezeték szerelő jelenlétében, és lehetőleg vízvezeték szerelő segítségével történik.

Annak érdekében, hogy elkerülje a víz stagnálását a rendszerben, ami kellemetlen szagot okozhat, ajánlott a csővezeték feletti csővezetékek felszerelése. Szükséges a készülékhez való könnyű hozzáférést biztosítani, hogy üzemzavar esetén a burkolólap vagy a hermetikusan rögzített képernyő megszakítása nélkül kiküszöbölhető legyen.

A minőségi fürdőszobai pántok az, amiről reméljük, hogy megtudtuk a cikk segítségével. Ne felejtsük el, hogy még a legmegbízhatóbb rendszer, amely nagy szilárdságú anyagokból készül, eltömődhet, szivároghat vagy üzemelhet. A lefolyó-túlfolyás nem 100% -os garancia a kád szélén áthaladó víz ellen magas nyomáson, ezért töltés közben szükséges ellenőrizni a szintet.

Bath pántok: nézetek + lépésenkénti telepítési utasítások

A modern újítások hatással vannak a vízvezetékek területén, ahol az utóbbi időben számos érdekes új termék létezett. Egyikük a fürdőhöz van pántolva, amit "leeresztő-túlfolyó rendszernek" is neveznek.

Kezdetben az ilyen eszközök két különálló elemből álltak: egy szifon és egy túlcsorduló cső, amelynek felszerelését egymástól függetlenül végezték el. Később ezek az alkatrészek kompakt kialakításúak.

A készülék működése és kialakítása

A szabványos fürdőköpeny lényegében bonyolultabb, mint egy szabályos szifon. Csomagja egy speciális csövet és vezérlőket tartalmaz, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva.

A csőnek köszönhetően a felesleges folyadék a szifonba folyik, ami megakadályozza a fürdő túlcsordulását és a víz túlcsordulását.

A lefolyó-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz kiáramlását is. Ehhez egy elforgatható fogantyú van a túlfolyó nyílásra szerelve, amely egy kis fémkábellel van ellátva az alsó szifonba beépített leeresztőszelephez. A fogantyút különböző irányba forgatva beállíthatja a kábel feszességét, ami viszont befolyásolja a szifoncsatorna átáramlását.

Az egészségügyi termékek különféle anyagai

A fürdő pántok széles választékban készülnek. Két alapvető kritérium szerint az elfogadott besorolásnak két lehetősége van.

 • azon anyagon, amelyről a terméket elkészítik;
 • a formatervezési minta technológiai jellemzőiről.

A legtöbb vízvezeték-rendszer előállításához a következő anyagokat használják:

 • nagy szilárdságú polimerek;
 • színesfémek / ötvözetek (bronz, réz, sárgaréz);
 • rozsdamentes acél, mely króm védőrétegként van bevonva.

Tekintse meg a különböző anyagokból készült termékek tulajdonságait.

1. opció - műanyag

A nagy szilárdságú műanyagból készült rendszereknél a karakterek a következő jellemzőkkel bírnak:

 • hosszú üzemidő;
 • az anyag még akkor is összeomlik, ha a nedvességet hosszabb ideig kitették;
 • viszonylag alacsony ár;
 • a könnyű telepítés és működés;
 • sima belső felület, amely megakadályozza az eltömődést;
 • a modern tisztítószerekkel szembeni ellenállás, amelynek összetétele gyakran agresszív vegyi anyagokat tartalmaz.

Ugyanakkor a hullámosított műanyag pántok bizonyos hátrányokkal rendelkeznek, amelyek közül a legfontosabbak az anyag túlzott törékenysége, ami különös figyelmet igényel a beszerelés során, valamint a polimer lágyulását forró víz hatására.

Meleg víz vezet a cső deformációjához azokon a helyeken, ahol a helytelen telepítés következtében stressz területek keletkeznek.

2. lehetőség - fém

A nemvasfémek, illetve a polírozott / krómozott acél szerelvényei valamivel alacsonyabbak a műanyag analógok népszerűségénél. Erősek és tartósak, de sokkal drágábbak.

Az ilyen termékek hátránya a telepítés nehézsége is: a szerkezet felerősítésekor a termék részleteit speciális eszközökkel kell pontosan beállítani.

A fém hevederek hajlamosak a zsírok és egyéb lerakódások kialakulásához, ezért aktív anyagokat (savakat, lúgokat) szedhetnek, amelyeket néha háztartási vegyi anyagokhoz adnak.

A leeresztő-túlfolyó rendszerek tervezési jellemzői

A modell műszaki jellemzői szerint a következő kategóriákra osztható:

 • egyetemes;
 • félautomata;
 • automatikus.

A legnépszerűbb a tervezés első változata, amelyet az egyszerűség és a megfizethető költségek jellemeznek.

Egyszerű univerzális felszerelés

Ezeknek az eszközöknek a jellegzetes különbsége a jól ismert lánc, amelynek kötőfedele zárja a szifoncsövet. Az ilyen eszközöket szabványos fürdőmodellekre szerelik fel, amelyekben a kifolyónyílás középső részétől a kifolyócső középpontjától való távolság nem haladja meg az 57,5 ​​cm-t.

Egy univerzális rendszer telepítése rendkívül egyszerű, szinte bárki is felszerelheti, még sok tapasztalat vagy különleges képesség nélkül is.

Az eszköz négy komponensből áll:

 • egy szifon közvetlenül a fürdőszoba alatt;
 • az alsó nyíláshoz tervezett leeresztő száj;
 • a korábbi elemet kiegészítő hálóbélés; a fedőrétegnek van egy bemélyedése, amelyben a fedél van felszerelve;
 • egy hullámosított cső, amelyen keresztül a felső túlfolyócsatorna egy hidraulikus zárral rendelkezik, amely a felesleges víz elvezetésére szolgál, annak elkerülése érdekében, hogy a fürdő túlcsorduljon.

Az ilyen pántokozás a fentiekben ismertetett anyagokból származhat.

Kényelmes félautomata pánt

Ez a rendszer eltér a hozzá illeszkedő univerzális mechanizmustól, amely lehetővé teszi a lefolyó szabályozását. Ebből a célból nem csak a hullámosított fúvókát helyezik a tetején lévő lyukra, hanem egy, az alsó leeresztőnyílással ellátott fémkábellel összekapcsolt csuklós fogantyút is.

A fogantyú mozgása lehetővé teszi, hogy szabályozza a leeresztőnyílás nyitási szintjét, ami lehetővé teszi a víz kifolyását a speciális fedél használata nélkül.

Ilyen rendszereknél a túlfolyó eszköz a lefolyószerkezet vezérlőkarjánál van elfedve, így a rendszer esztétikus és stílusos megjelenést kölcsönöz. Ugyanakkor a pántoló fogantyú kialakítása egy félautomata fürdő számára nagyon változatos lehet, nevezetesen:

 • dekoratív szelep;
 • gombbal;
 • kart;
 • forgó gyűrű.

A formatervezés egyik legfontosabb előnye a kényelmes használat, hiszen a fogantyú a fürdő tetején helyezkedik el: a felhasználónak nem kell hajlítani, vagy nedvesítenie kell a kezét.

Hozzá kell tenni, hogy a pántálás telepítése, amely félig automatikus leeresztést jelent, meglehetősen bonyolult a nem szakemberek számára, mivel bizonyos ismereteket igényel.

Fürdő automatikus rendszerek

Az ilyen típusú pántok működtetése kábelek és forgó elemek alkalmazása nélkül történik. Az előző készülékhez hasonlóan a gép túlfolyócsővel van felszerelve, míg a leeresztő alsó részén egy speciális szelep van: ha rákattintasz, egy olyan nyílás érhető el, amelyen keresztül víz jut a szifonba.

A kar lenyomása elég egyszerű: a kezével vagy akár a lábával is megteheti. A szelep rögzített állapotban van, hogy ne kelljen tartani, amíg az összes folyadék elhagyja a kádat.

Az ilyen termékek hátrányai a következők:

 • Elég magas költségek. Többszörösen drágább, mint egy hagyományos mechanikus eszköz.
 • A felesleges mozgások szükségessége. Zárja le a lefolyót, hogy a fürdőben lévő víz fürdéséhez vagy más célra (pl. Mosáshoz) használjon, akkor csak hajlítani tud.
 • Lehetséges törés. Az automatikus alkalmazkodás legsebezhetőbb része a rugó, amely a szelepet tartja és működésbe hozza. Amikor megszakad, teljesen ki kell cserélni az egész rendszert.

Az ilyen termékek kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a jól megalapozott gyártókat, hogy csökkenteni lehessen a hibás működés kockázatát.

Egyéb típusú eszközök

Az automata rendszer alfaja pántoló, amely feltölthető. Ezek a modellek a fürdőszobai csaptelep funkcióit feltételezik. A csővezetékhez egy vízvezeték van, aminek köszönhetően a tartály fel van töltve egy olyan mechanizmussal, amely a túlfolyó nyíláson található.

Ezenkívül speciális modellek vannak, amelyeket az ügyfél vagy a gyártó kérésére készítenek a nem szabványos fürdők számára. Figyelembe veszi a tartályok különleges méreteit és a velük való kommunikációt.

Az eszközök működésének jellemzői

A pántok helyes felszereléséhez bármilyen típusra vonatkozóan gondosan olvassa el a készlethez mellékelt utasításokat: tartalmazza a termék részletes bekötési rajzát. Szintén ajánlatos megvizsgálni az anyag azon tulajdonságait, amelyekből a rendszer készül, valamint javaslatokat tesz a szerkezet üzemeltetésére és tisztítására.

Különös jelentőségűek azok a pontok, ahol a tisztítószerek használatáról szólnak: ezek közül néhány savakat és lúgokat tartalmaz, amelyek károsíthatják a fém alkatrészeket, ami a pántálás eltávolításához vezet.

A rendszer felszerelése a fürdőre

Az eszköz csatlakoztatásához egy eszközt kell vásárolnia egy szaküzletben, valamint fel kell szerelni azokat az eszközöket, amelyek egy csoportja a kiválasztott kábelköteg típusától függően eltérő lehet.

A pántok felszereléséhez szükséges eszközök

 • Öntöttvas vagy acél szifon felszereléséhez egy forgácsoló kerékkel ellátott csiszológép szükséges (cserélhető keskeny, jó szilárdságú fémrácsra) és egy kalapács.
 • Automatikus eszköz beszerelésekor kis lapos csavarhúzóval és hatszögletű készletekkel kell készíteni.

Ezen kívül két csavarhúzó (Phillips, lapos), fogó, szilikon tömítőanyag és pamutszalvéták szükségesek.

A régi felszerelések szétszerelése

A munkát több szakaszban kell elvégezni:

 • Először alaposan öblíteni és tisztítani kell a fürdő külső rétegét, majd folytatni kell a régi készülék szétszerelését.
 • Az elavult műanyag szifon csavarja le a fogót, a túlfolyást ugyanazzal az eszközzel távolítja el.
 • Az öntöttvas pántot egy csiszolóval visszahúzza, amelybe 115 mm-es lemezt kell behelyezni. A munkát egy körben, ágazatokban végzik.
 • Ezt követően egy lapos csavarhúzót kell vezetnie, hogy vegye fel, és vegye fel a régi szifon tetejét a fürdőszobához.

Ugyanazokat a manipulációkat (csavarás vagy fűrészelés) túlfolyással kell végrehajtani. Ezután vegye le a kalapácsot, és használja, hogy megpróbálja lazítani a szifont, majd húzza ki a csatornából.

A rozsdás csavarokkal kapcsolatos nehézségek esetén használhatja a rendelkezésre álló szerszámokat: konyhai kést vagy nyílást. Ezekkel az eszközökkel teljesen le lehet vágni a rozsdamentes acélt és kapni a fedelet, amely lefedi a leeresztő lyukat.

Az automatikus rendszer leszerelése meglehetősen egyszerű. Először távolítsa el a parafát, és csavarja le a rögzítő csavart fogóval vagy kulccsal. A túlfolyó csavar eltávolításához a pillangót egy kis lapos csavarhúzóval le kell csavarni. Eltávolításával le kell lazítani a csavart, és problémamentesen lebontja az egész szerkezetet.

A hagyományos fürdőpántok felszerelése

A szerelvény az alsó tömítéssel kezdődik, amelyet a készletben kell találni (vastagabb, mint a felső). Ez a rész szilikonnal van ellátva, majd helyezze üzembe. Ezt a következőképpen végezzük el: az egyik kezét az alulról lefelé dobja a fürdő alatt, a másik felemeli a tetejét, és a lyukba burkolja.

Az alsó tárcsát alul helyezik fel, míg a túlcsordult hálót a felcsavarozott csavarral felülről beillesztik. A formatervezést lapos csavarhúzóval alaposan megcsavarják. A mozgásoknak óramutató járásával egyező irányban kell lenni

Ezután fontos megtalálni a felső túlcsordulást, és szétszerelni. Ennek a fontos résznek a megkönnyítése érdekében a szilikon réteget a tömítés ülésére kell helyezni, hogy a rész ne csökkenjen a telepítés során. Az ülés átmérője egy vékony tömítéshez van kötve, amelyet szintén szilikonnal kell bevonni a nedvességállóság javítása érdekében.

Ezt követően egy kis hullámos csövet veszünk, amely enyhén megnyújtott, majd váltakozva az anyára és a kúpos tömítésre helyezve (a széles oldalnak az anyával kell lennie).

A hullámosítással ellátott kialakítás olyan helyen történik, amelyre támaszkodik és egy lapos csavarhúzóval van rögzítve. Ugyanakkor két ujjal kissé behúzni kell, de óvatosan kell eljárni, hogy ne sérüljön a műanyag rész. A csavar első ujjakkal ragaszkodik, majd csavarhúzóval húzza meg.

Ha egy anya kifogy, a csomag belsejébe egy darabot elcsúsztathat, vagy más módszereket használhat. A túlfolyás vékony hullámainak szélét behelyezzük a leeresztő nyílásba, majd a műanyag anyát meghúzzuk.

Új vízzár felszerelése (szifon)

A vízzáró anyagot a szagok eltávolítására használják. Könnyebb összeállítani azt külön, mielőtt a részleteket összekapcsolná. Az egyik vége a leeresztőnyíláshoz van csatlakoztatva, a másik pedig a kisülési hullámhoz. A hullámosság a vízcsatorna leeresztő nyílásába kerül.

Az építési minőség ellenőrzéséhez csak kapcsolja be a vizet, és hagyja, hogy kifolyjon a csatornába. Ha nincs szivárgás, a telepítés helyes.

Automatikus lámpatest beszerelése

Az automatikus szifon felszerelését a fent leírt módon végezzük.

 • Először is meg kell nyitnia a csomagot, és meg kell találnia azt a tömítést, amely a lefolyóba kerül.
 • A fürdőszobában egy lyukkal kombináljuk, hogy a kisebb vastagságú rész a felső részen legyen. Ha a szifont öntöttvas csövekre helyezzük, ajánlatos a szilikon tömítőanyagból belülről lefedni.
 • Csavarja ki a krómozott elülső részt a túlfolyóból.
 • A tömítés egy körben történő leeresztésének helyét szilikon kezeli, hogy javítsa a kapcsolat erősségét. Ezenkívül a tömítőanyagon lévő tömítés nem esik és csökken, ami megkönnyíti a szerelést.
 • Az így keletkező szerkezetet egy kézzel a kád kívülről a túlfolyó lyukba kell nyomni, míg a másik kezét le kell csavarni a króm préselési részre.
 • A következő lépés egy bárány, amelyet alaposan el kell helyezni a száron. Miután létrehozott egy elemet, meg kell húzni egy csavaranyát egy kis lapos csavarhúzóval. Ezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, nehogy károsítsa a részt.
 • Ezután fontos a szilva. A szerkezet alsó részét a lyukba táplálják, míg a leeresztő háló egy csavarral, amelyet ujjunkkal tartunk, fentről beillesztünk. A csatlakozás gyengén csavart.
 • Ezután állítsa be a szerelvénycsövet egy beállító csavarral. Ehhez helyezze be a leeresztő hálót a szorítócsavar lyukba, és szükség esetén húzza meg újra. Ezután a retesz anyáját beállítjuk, amelyet le kell engedni az alsó jelre, majd újra fel kell emelni.

A munka végén a tömítést és az anyát behelyezzük a vízzáró részbe; a csatorna visszatérő része fel van szerelve, az anya rögzítve van. A szifonhoz egy csatorna vagy egy 40 mm átmérőjű hullámcső van csatlakoztatva.

Miután felszerelte az automatikus pántot a fürdésre, tesztelést kell végrehajtania a megbízhatóság ellenőrzéséhez.

A problémás területet szilikonnal is lezárhatja, de ez a folyamat nem ajánlott a padnak, ami a vízzáró és a fürdő felső része között található.

Népszerű vízelvezető túlfolyó rendszerek gyártói

A társaságok között, amelyek választékában különféle típusú egészségügyi termékek sorai vannak:

 • "Aniplast" egy jól ismert orosz cég, amelynek termékei jó minőségűek és elfogadható áron vannak;
 • Az Alkaplast egy cseh cég, amely alacsony költségű szifonokat gyárt, a leeresztődugók automatikus felemelésével;
 • A Hansgrohe egy híres német márka, amely kiváló minőségű, drága vízvezetéket gyárt, beleértve a pántolást is;
 • A Jimten egy spanyol gyártó, amely műanyag termékekre szakosodott. A termékeket kiváló teljesítmény és vonzó design jellemzi.

A szaküzletekben más cégek - hazai és külföldi - termékei is megtalálhatók.

Hasznos videó a témában

A bemutatott videó részletes eljárást mutat be egy műanyag szifon összeszerelésére és egy fürdőbe való csatlakoztatására.

A fürdőkötözõ pálca kiválasztásánál fontos, hogy ne csak a modell tervezési jellemzõit vegyék figyelembe, hanem a gyártó hírnevét is: a kiváló minõségû készülékek tartósak és garanciát nyújtanak a szivárgás ellen. Az ilyen problémák elkerülése érdekében ugyanúgy fontos, hogy gondosan végezze el a telepítés minden fázisát, valamint figyelmet szenteljen az összeszerelt szerkezet alapos ellenőrzésének.